Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

La skogen leve!

2022 17 anmeldelser

Av Nora Dåsnes   Klima nå - lekser senere! De voksne vil gjøre om skogen utenfor skolen til parkeringsplass, og Bao skjønner at det er hun som må sette ned foten! Hun organiserer et opprør for å redde skogen, og Vis hele forlagsteksten

Tips til å skrive anmeldelse

Tyson

Tyson

Skrevet 24. mai 2023 av Tyson

Boka handler om: Bao og venninnene passer på at skogen ikke blir revet. Det som var litt dårlig var at de var så lite tekst i sidene. Det som var bra var at det var en del fakta i boka. gir den en 4/6.


Astrid h. K.

Astrid h. K.

Skrevet 14. april 2023 av Astrid h. K.

La skogen leve:

Tittel: la skogen leve
Forfatter: Nora Dåsnes
Forlag: Aschehoug
Utgitt: 2022
Sidetall: 221

Boka handler om en person som heter Bao. Bao er elevrådsleder på skolen sin. Hun har to venner som heter Linnea og Tuva. Boka handler om at lærerne i elevrådet bestemte seg for det på grunn sikkerhet og parkeringsplass. Dette ville ikke Bao. Bao er veldig glad i skogen og er opptatt av miljøet. De voksne bestemte seg for det på grund av sikkerhet og parkeringsplassen. «Skogen er rett over en vei så da kan jo en av barna bli kjørt på» mente en lærer. Da ble Bao veldig sur og sint, hun følte at ingen tok henne seriøst på grunn av hun er et barn. Bao begynte å gå i protest mot dette sammen med Linnea og Tuva. De begynte og skrive en rapport sånn at lærerne skulle skjønne det bedre, men Linnea og Tuva følte at Bao over-bestemte. Mere kan jeg ikke si, det må jo friste deg 

Jeg syntes boka var ganske bra, det var mye om klima og det er noe vi mennesker må ta takk i litt mer. Jeg likte at jeg ble litt redd hvis de ikke skule klare det. det som trakk ned var at det var ikke så mye som skjedde i boka. Det var litt lite om det jeg liker aller mest i ungdomsbøker, Bao er jo ikke så glad i alt det der. Nora Dåsnes har jo også skrevet kniver i hjerte som er veldig bra, mye om ungdomen og forelskelse i den boka. Boka var spennene og jeg liker tegneserier veldig godt også, de tar litt mindre tid en de andre bøkene i verden. PS: jeg syntes den burde få en sjanse i superfinalistene, det er jo tross alt Nora Dåsnes som har skrevet den.
Terningkast: en sterk firer.
Skrevet av: Astrid Hellerdal kvalvik, 6A kampen skole


Polly

Polly

Skrevet 13. april 2023 av Polly

Hoved tekst
Jeg syns at denne boken var veldig bra fordi det var veldig mye om klima og natur som er viktig for kloden, og det viser seg at de som er i styret sier at vi må hugge ned halve skogen fordi vi trenger en parkeringsplass men det vil ikke Bao fordi Bao og vennene henne elsker å leke i skogen og hun elsker naturen. så vennene og Bao prøver å stoppe dette for en gang skyld. Det jeg syns var morsomt er at Linea vennen til Bao sier at Bao liker han i b klassen fordi hun vil alltid leke med b klassen og ivertfall han. Det var spennende vær gang hun drar til orførerene fordi de kunne alltid gjøre et problem for Bao og vennene.
Innledning
Det handler om at bao som er 12 å gammel har lyst til å hjelpe verden å fikse klima problemer så derfor vil hun ikke ha en hel parkeringsplass for biler som kjører på folk. Hun sier (det er dumt å rive ned halve skogen får en parkeringsplass som vi ikke trenger!)

Avslutning
Jeg likte boka veldig fordi på slutten så lagde Bao en chat og skrev, (Møt meg ved skogen kl 16.00.) alle møtte opp og de ble der helt til orførerene ga opp og forsto hva de mente. Jeg gir den terningkast 6. det er en av de beste tegneseriene jeg har lest før. Du burde lese den


Lila

Lila

Skrevet 13. april 2023 av Lila

La skogen leve
Skrevet av Lila 6C
La skogen leve
Tittel:La skogen leve
Forfatter:Nora Dåsnes
Utgivelse:4/10/22
Sideantall:229
Innledning: boka handler om en jente som heter Bao, hun er veldig opptatt av miljøet og har alltid brydd seg mye om det, men en dag så finner hun ut at skogen skal rives å da startes en stor diskusjon.

Forklaring om hovedperson: Hovedkarakteren heter Bao hun er en jente på 12 år og hun er veldig opptatt av miljøet.

Hoveddel:Boka handler om Bao, Tuva ,Linnea og Abdi. Bao er hovedpersonen, hun vil redde skogen sin og det fører til mye drama med selve ordføreren. Da Bao prøver å gi en klimarapport til ordføreren vil ikke ordføreren høre fordi ordføreren vil rive skogen for å bygge en større parkeringsplass for da kan kommunen tjene enda mer penger, derfor begynner Bao å protestere med vennene sine mot kommunen

Jeg elsket denne boka spesielt fordi alle bildene hadde en egen følelse så uten og lese teksten skjønte jeg hva den skulle handle om.

Avslutning:Denne boken var helt fantastisk å jeg hadde gjerne lest den igjen hvis det var mulig denne boken så man at var lagt mye arbeid inn i å det var en helt egen opplevelse å lese den jeg anbefaler den veldig!

Jeg like denne boken veldig godt å jeg blir ikke overrasket hvis denne vinner
Jeg gir denne boka en 5-er
Skrevet av:Lila 6C


Alma

Alma

Skrevet 13. april 2023 av Alma

Bokanmeldelse: la skogen leve
Utgivelse: 2022
Tittel: la skogen leve
Forfatter: Nora dåsnes
Sider:229

Boka handler om en jente som heter Bao, hun er 12 år og elevrådsleder på skolen sin.
Hun er veldig klimaengasjert, men ingen tar henne seriøst. En dag bestemmer styret på skolen hennes at de skal rive skogen! da blir det en diskusjon.

Boka er en tegneserie og er ganske lettlest, den er veldig fokusert på miljøet. Hvis du ikke er så opptatt av det så er kanskje ikke denne boka for deg.
Jeg likte denne boka veldig godt og anbefaler den høyt fordi den er ganske spennende og har ganske fine bilder. For eksempel sånn her:
Når jeg leste boka så kunne jeg kjenne meg igjen i karakterene,
Fks: når Tuva og Linnea sier at de begynner å bli lei av skogen men Bao liker det fortsatt.
Det er veldig bra når forfatteren klarer det fordi det betyr at det er en god bok.
Jeg syntes det er litt mye av det samme noen ganger, men den har også mye interessant.

Jeg likte boka veldig godt og syntes at denne boka er veldig spennende og bra.
Boka kunne gjerne hatt litt mer innhold.
Boka hadde kanskje noen ord som mindre ikke forstår så kanskje 8-12 år?
Jeg synes at boka fortjener å vinne bokslukerprisen.

Terningkast 5.

Skrevet av Alma.

Vis flere anmeldelser

Til toppen