Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Lavahuset

2022 7 anmeldelser

Av Agnete Bersvendsen     Atina bor i et helt vanlig hus med lillebror Ailo, Mamma og Pappa. Ofte er det hyggelig hjemme. De spiller spill eller drar på snøskutertur. Men av og til begynner Mamma og Pappa å krangle. Vis hele forlagsteksten

Last ned undervisningsopplegg

Aya

Aya

Skrevet 13. april 2023 av Aya

• Det jeg likte med boka var at den var veldig spennende og Atina er en veldig bra hovedkarakter fordi hun er kreativ, smart og sterk men noen ganger så skriker hun når foreldrene hennes krangler. Jeg lurte på om det kunne bli litt mer tegning i boken sånn at det blir spennende. Jeg forstod ikke helt hvorfor det måtte være lava fordi de føltes det. likte ikke at Atina sier at hun følte at huset brenner, var hun sur eller lei seg? Jeg vil at hun kan forklare litt mer. Jeg skulle ønske at det kunne være mer bøker om Atina og mer tegneserie. Boka passer for de som har følt som Atina. Alt i alt så synes jeg. At jeg gir den 3,7/5 fordi det kunne være litt mer bedre, litt mer tening, mer forklaring. Atina bor i en vanlig hus med lillebror, moren og faren. Moren og faren til Atina krangler ofte…. Eller ikke ofte men MANGE GANGER! Så derfor syntes at hun må flukt (gulvet er lava.). Som om gulvet er lava. Det er hva boken står på baksiden.


Inger

Inger

Skrevet 12. april 2023 av Inger

Lavahuset

Fakta:
Tittel: Lavahuset
Forfatter:Agnete Bersvendsen
Utgivelse:2021 (utenfor allfarvei)
Sideantall:144

Lavahuset handler om Atina. Atina er en jente som er cirka 9 år. Hun bor med lillebroren sin Ailo, mammaen sin og pappaen sin. Moren og faren krangler en del. Når foreldrene krangler så kommer «lille-Atina» frem. Atina synes lille-Atina er irriterende og sutrete. Atina er ofte lei seg på skolen, men hun vil ikke fortelle hva som skjer til læreren hennes. Læreren ringer barnevernet å da må Atina snakke med dem.

Jeg synes at boka egentlig var ganske dårlig, men den hadde et godt budskap. Jeg synes at man skal fremme det budskapet med foreldre som krangler og/eller er skilte, men jeg synes man skal gjøre det på en annen måte, som treffer flere barn og ungdom. Denne boken hadde kanskje passet bedre for barn fra 6-8 år. Atina er veldig barnslig for alderen sin og dermed klarte jeg ikke å leve meg inn i boka. Jeg synes også at boka hadde for mye bilder og for lite tekst. Denne boka passer bare rett og slett ikke for meg.

Jeg synes ikke denne boken burde være superfinalist! Formuleringen er kronglete og altfor lettlest. For min smak liker jeg bedre bøker som ikke har så mye bilder så jeg kan lage meg en person i hodet, enn at en annen lager personen for meg. Terningkast: 2


Aya

Aya

Skrevet 12. april 2023 av Aya

Den er bra men det kunne vært litt mer bedre:)


Linn

Linn

Skrevet 12. april 2023 av Linn

Atina er en vanlig jente med en vanlig familie. Hun bor med moren sin, faren sin og lillebroren Ailo. Noen ganger krangler moren og faren til Atina. Da blir huset som et lavahus. Atina liker ikke alltid å være hjemme. Hun er redd for at foreldrene skal krangle mer. Lavahuset er en viktig bok med et alvorlig tema. Jeg synes enkelte deler av boka var spennende. Forfatteren skrev bra og man skjønte alltid hva som skjedde. Det var ikke alle hendelsene som var like realistiske og noen ganger gikk boka litt fort frem. Lavahuset er en bok med passe stor tekst og mange illustrasjoner. Illustrasjonene var fine med mange farger. Jeg mener boken passer for barn mellom 8 og 12 år.


Benjamin

Benjamin

Skrevet 14. februar 2023 av Benjamin

Forfatter: Agnete Bersvendsen

Boka handler om at det er et barn som heter Atina, ofte har hun og lillebroren sin det hyggelig hjemme men noen ganger begynner mammaen og pappaen til Atina og krangle. Jeg liker ikke denne boka siden noen ganger blir Atina ''lille Atina'' som skriker hele tiden og det blir litt irriterende, derfor gir jeg denne boka 2/6 terningkast siden jeg likte den ikke.

Vis flere anmeldelser

Til toppen