Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Minus mamma

2022 19 anmeldelser

Av Endre Lund Eriksen     Mamma er død, men det er ingen grunn til å gråte hver bidige dag, sånn som pappa gjør. Miranda vil mye heller bruke tida på å løse viktige saker som hvorfor den fine gutten Vis hele forlagsteksten

Last ned undervisningsopplegg

Klara Farazollahi Laundal

Klara Farazollahi Laundal

Skrevet 16. oktober 2023 av Klara Farazollahi Laundal

Jeg tror boka høres spenndene ut og lurer på hva som skjer.


Norah

Norah

Skrevet 12. april 2023 av Norah

MINUSMAMMA
FORFATTER: ENDRE LUND ERIKSEN
ANTALL SIDER: 300
UTGITT: 15.SEP.2022
PASSER FOR: 10 – 12 ÅR
SJANGER: POLITI OG DEKTITIV ARBEID , FAMILLIE OG DØD

Minus mamma handler om en jente som heter Miranda. Hun er 12 år og bor i Norge. Moren huns døde, men det er ikke en grunn til Miranda å gråte hver dag som faren huns gjør. Hun vil mye heller bruke tiden sin på å løse viktige saker som hvorfor den søte gutten i B klassen plutselig blir borte.
På veien finner Miranda ut at kanskje morens død ikke var en ulykke. Da blir mysteriet om moren umulig å stoppe og tenke på!

Minus mamma er en morsom og spennende bok, men også litt trist jeg vil gi boka en 5 fordi den er kjempe spennende å lese. Jeg synes at forfatteren kunne forklart litt mer om hva som faktisk skjedde . Noe jeg likte med boka er at den handler om veldig mye bra. Litt om hvordan det kan være å bli forelska og om hvordan det kan føles å miste noen. Det handler også om at Miranda starter et dektitivbyrå og en ny hemmelighet duker opp… Hva skal Miranda gjøre? Og hva skjer videre? Boka er spennende fra start til slutt og man lever seg veldig inn i boka. Det er masse mysterier og drama. Når man først begynner å lese kan man ikke legge den fra seg. Man bare må bli ferdig. Minus mamma handler også mye om forholdet til Miranda og faren hennes og hvordan de håndterer morens død. Det gjør de veldig forskjellig. Faren til Miranda gråter vær dag å klarer ikke å holde styr på ting. Miranda starter et detektivbyrå og prøver å dytte vekk følelsen , men den gnagende følelsen tar henne igjen når hun finner ut mer om morens død.

Jeg synses denne boka burde vinne bokslukerprisen fordi den har alt. Den er morsom, trist og spennende. Den passer til folk som liker å lese lange bøker med mye tekst og skikkelig spenning. Boka passer for 10-12 år fordi den har en del tekst, kan være litt vanskelig å lese og den har litt tøffe temaer.

Terningkast 5


Linn

Linn

Skrevet 12. april 2023 av Linn

FAKTA
Tittel: Minus mamma
Forfatter: Endre Lund Eriksen
Utgivelse: 2022
Sideantall: 300
Nominert til bokslukerprisen
2022/ 2023

Minus mamma
Minus mamma handler om en 12 år gammel jente som heter Miranda.
Moren til Miranda døde i en ulykke, men Miranda mener at man ikke trenger å gråte hele tiden.
Etter begravelsen til moren bestemmer Miranda seg for å starte et detektivbyrå med faren sin.
Plutselig er ikke Mario, den nye og søte gutten i b klassen der lenger og det blir den første saken til Miranda.
Så blir også Mario med i detektivbyrået. Etter vert begynner Miranda og tenke: «Hva hvis det ikke var en ulykke»?
I boka blir det en konflikt og Miranda begynner å anklage uskyldige for å ha drept moren hennes.

Jeg likte denne boken veldig godt. Den var spennende og man visste aldri hva som skulle skje videre. Når jeg startet å lese boka greide jeg så vidt å legge den fra meg. I boken var det mange ulike karakterer, men man greide likevel å forstå hvem som var hvem. Moren til Miranda døde som sagt, men Miranda prøver likevel å ikke gråte og være trist hele tiden fordi ting som har skjedd kan ikke hun endre. Det synes jeg er ganske voksent gjort av Miranda.
Miranda føler på mange forskjellige følelser i boka. Jeg synes at de følelsene hun føler på og tidspunktene hun føler dem er ganske realistiske og man forstår godt hvorfor. Forfatteren får fram hva som gir trøst, hva som skaper irritasjon og hva som gjør Miranda trist. Jeg startet og lese denne boka om kvelden. Når jeg etter vert så på klokka, så jeg at det hadde flydd flere timer uten at jeg hadde merket det.
Mange av situasjonene i boka var realistiske og jeg kunne forestilt meg at mye av det som skjedde kunne skjedd på ekte.
Boka er både spennende, morsom og trist. På et tidspunkt satt jeg med tårer i øynene.
I boken vil Miranda finne ut av hva som egentlig skjedde og på noen steder virket det helt håpløst.
Miranda fikk gang på gang beskjed om at hun burde gi opp, men det gjorde hun ikke. Jeg mener at Miranda kan være et godt forbilde for mange barn.

Denne boken passer for barn som liker spennende og triste bøker med mye tekst. I boken er det ingen bilder og ikke spesielt stor tekst. Så jeg anbefaler boken til barn og unge som liker mye tekst. Jeg anbefaler alle å lese minus mamma.
Jeg synes at boken burde være en av finalistene fordi det er en bok som er nærmest umulig å legge fra seg, stoppe å lese og det er mange barn som liker spenningsbøker.

Terningkast 6


Matias

Matias

Skrevet 30. mars 2023 av Matias

Boka handler om Miranda, Mario, Jack Amundsen og pappa. Moren til Miranda er død, men isteden for å sitte å gråte hele tiden bestemmer Miranda seg for å finne ut av hvor det har blitt av den søte gutten i b-klassen (Mario). Etter at Miranda fant ut hva som skjedde med Mario fikk hun en mistanke om at ulykken moren døde i ikke var en ulykke. Jeg likte boka fordi den var interesant og spennende. Jeg gir den en terning kast 4.


Therese

Therese

Skrevet 28. mars 2023 av Therese

Jeg synes boksa er kjempe bra. Den har te fint budskap om hvordan det er å miste noen du er veldig glad i. Den har mye spenning som bygger seg opp litt og litt. Boka er skrevet på en bra måte som gjør at jeg ikke vil legge den fra meg. Boka passer for 10 til 12 åringer.
Terningkast: 6

Vis flere anmeldelser

Til toppen