Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Olivias liv 3: Love, liksom

2022 20 anmeldelser

Av Heidi Linde   Kan man plutselig bare bli forelska? I parallellklassen til Olivia er det er en som heter Niels. Uansett hvor Olivia ser, så ser hun liksom Niels. Ved pingpong-bordet, på trappa ved hovedinngangen og ved sykkelstativet. Det Vis hele forlagsteksten

Last ned undervisningsopplegg

Einisfjompen (Einar)

Einisfjompen (Einar)

Skrevet 12. april 2023 av Einisfjompen (Einar)

Olivias liv: Love liksom
Laget: 2022
Forfatter: Heidi Linde
Sidetall:129
Forlag: Gyldendal
Tema: Kjærlighet
Terningkast: 2

Boken handlet om en jente som heter Olivia og har en bror som blir forelska, men så blir hun forelska selv og hun skriver en lapp og legger den i en sekk. Men den var prikk lik en annen sekk, så hun legger den i feil, men så inviterer han som hun legger lappen i sekken til en bursdagsfest. Som du kanskje skjønner er handlingen basert på forviklinger, og hvordan misforståelser kan snu ting på hodet Det er bok nr. 2 i serien Olivias liv. Boken før heter: Olivias liv annenhver uke

Jeg liker ikke kjærlighetshistorier i det minste grad fordi jeg synes de er kjedelige. Så kanskje hvis du liker sånne historier kunne du likt den. Men til alle andre: ikke noe tess. Det er egentlig bare en vanlig kjærlighetshistorie og det er en bok om mange forviklinger og forelskelse. Jeg mener det ikke er noe gøy og høre om andres følelser. Derfor mener jeg at den burde få terningkast 2.

Denne boken fortjener ikke å være en superfinalist, fordi den er dønn kjedelig for alle som ikke liker kjærlighet. Anbefales til noen av de mange som liker kjærlighets bøker.


MB

MB

Skrevet 30. mars 2023 av MB

Denne boken var veldig bra. Historien var veldig bra og interessant. Nå som jeg har lest denne boken vil jeg lese de andre i serien. Denne boken burde være med.😄😄🥰


VERA <3

VERA <3

Skrevet 29. mars 2023 av VERA <3

Olivias liv – love, liksom

Fakta om boka:

Tittel på boka: Olivia liv – love, liksom
Forfatter: Heidi Linde
Utgivelse: 2022
Sideantall: 129

Dette er en kjærlighetsbok. Boka handler om Olivia som blir forelska i en gutt…
Jeg synes boka er VELDEG bra og spennende, fordi når jeg leser denne boka vil jeg bare lese mere og mere, jeg vil liksom ikke stoppe å lese i boka. Så hvis du liker at bøker har mye drama, bøker om kjærlighet og at det ikke altfor får mye tekst, så er dette virkelig boka for deg! Dette er en bokserie, det er tre bøker i denne serien.

Terningkast: 6 av 6 (fantastisk bok)

Skrevet av Vera (6B)


Ingeborg

Ingeborg

Skrevet 28. mars 2023 av Ingeborg

Olivias liv: love liksom?…
Fakta
Tittel: Love, liksom?
Forfatter: Heidi Linde
Sideantall: 131
Utgivelse: 2022
Forlag: Gyldendal

Olivias liv handler om forelskelse , venner og familie. Det handler om kjærlighet så hvis du ikke liker å lese om forelskelse så er det kanskje ikke boka for deg. Det er bok nummer 3 i Olivias liv-serien. Nummer 1 heter Annenhver uke, nummer 2 heter Menneskets beste venn. Boka handler mest om Olivia siden hun er hovedpersonen , men det er mange andre karakterer i boka. Du trenger ikke lese bøkene i rekkefølge. Hun får også en del forviklinger og problemer rundt kjærlighet og gutter.

Jeg likte boka veldig godt. Jeg liker å lese om kjærlighet og forelskelse. For noen blir det nok litt for mye. Jeg likte at problemet kom ganske tidlig i boka selv om jeg synes problemet godt kunne vært større. Jeg synes er morsom og fin, og jeg fikk lyst til å lese mer og mer etter hvert som jeg kom lenger ut i boka. Boka hadde bare 131 sider så jeg skulle gjerne likt og vite hva som skjedde videre. Boka var veldig lett å leve seg inn i fordi det var mye forklaringer og beskrivelser. Noen få ganger i boka kjedet jeg meg. Boka hadde ikke så mye action , men likevel skjedde det mye i boka. Det likte jeg. Jeg likte at det var en «jeg»-bok. Olivia bor også annenhver uke hos mamma og pappa og det syns jeg var litt fint å lese om siden jeg ikke gjør det.

Det beste med boka var kanskje at den var morsom eller at den handlet om kjærlighet. Det irriterte meg at boka ikke var lengere. Jeg tror den passer for de som er 9-12 år. Jeg anbefaler å lese den. Jeg syns det er en veldig bra bok men jeg er usikker på om den er blant de ti beste i superfinalen. Men hvis den kommer i superfinalen blir jeg likevel ikke overraska.

Terningkast: 5


Avin

Avin

Skrevet 28. mars 2023 av Avin

Olivias liv

Tittel: Olivias liv. Love, liksom

Forfatter: Heidi Linde

Tema: forelskelse

Sideantall: 129

Boka «Olivias liv» handler om en jente som heter Olivia, som er 11 år gammel. Moren og faren til Olivia er skilt. Olivia har en bestevenn som heter Cornelia. I parallellklassen til Olivia er det en som heter Niels, og uansett hvor Olivia ser, så ser hun Niels. Niels har rødt hår, grønne øyne og fregner og Olivia har brunt hår, brune øyne og fregner. Olivia skriver ett brev til Niels og det står «hei jeg tror jeg liker deg (veldig godt) hilsen Olivia» men så finner hun ut av at hun har lagt brevet i feil sekk. Hun la lappen i sekken til Marko som har lik sekk som Niels. Olivias liv er en roman, og handler om å bli forelsket.

Jeg syntes boka var veldig gøy å lese, men det var for mye kjærlighet. Dette er en type bok man ikke kan stoppe å lese. Jeg likte boka og jeg kunne noen ganger ikke legge den fra meg. Ihvertfall når det skjer noe veldig spennende, og det skjer masse spennende i boka. Boka var også morsom. Her er ett eksempel av noe morsomt i boka:
«i leiligheten vår lukter det ofte NOE. For eksempel:
• Promp (hunden vår, Pølsa)
• Tåfis (bjørn) (Han nekter for at det er han.)
• Søppel (HVEM sin tur var det å bære ut søpla og HVORFOR er det ikke gjort?!)
• Mammas parfyme (Viktor påstår at han er allergisk mot parfyme, men det hender mamma glemmer seg og tar det på likevel.)
• Svette håndklær i bagen (Kim og Kasper glemmer ALLTID å pakke ut gymtøyet.)»

Jeg syntes det beste var da de fiksa alt på slutten. Det blir mange problemer oppå hverandre, men da blir det alt fikset på slutten. Jeg synes andre burde lese den hvis man liker å lese om forelskelse. Jeg synes boka passer for folk fra 6 år og oppover, siden jeg synes det hadde blitt litt kjedelig for barn under 6 år, ihvertfall uten tegninger. Jeg synes boka fortjener å være superfinalist, siden jeg tror folk liker sånne bøker som Olivias liv, men jeg syntes ikke den var så bra at den burde vinne bokslukerprisen.

Jeg gir boka terningkast 4/6

Laget av Avin

Vis flere anmeldelser

Til toppen