Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Titina

2022 21 anmeldelser

Av Lars Mæhle. Illustrert av Emma McCann.     Hele fortellingen fra den storslåtte tegnefilmen om den første hunden på Nordpolen! Visste du at Nordpolen ble oppdaget ved hjelp av luftskip? Og at en liten hund var med på det Vis hele forlagsteksten

Last ned undervisningsopplegg

Iris

Iris

Skrevet 29. mars 2023 av Iris

Titina
Jeg synes denne boka var helt fantastisk skrevet og hadde noen nydelige og formidlingsdyktige tegninger som spilte godt på lag med teksten! Historien har også blitt gjort skikkelig spennende. Man vill ikke legge den fra seg. En sterk 6 av 6!


Fatma

Fatma

Skrevet 28. mars 2023 av Fatma

TITINA
Boka TITINA handler om en mann som lager en luftskip, og dem reiser til Nordpolen. Det er en hund som blir med til å reise. jeg vil anbefale den til de som er glad i spennende boker. Den er gøy fordi dem reiser med en luftskip.

Terningkast
4


Gutt 6. trinn

Gutt 6. trinn

Skrevet 14. mars 2023 av Gutt 6. trinn

Jeg har nettopp blitt ferdig med Titina og den var veldig gøyal og morsom. Den var bra og hadde fine tegninger.

Titina handler om ferden til Nordpolen og en mann: Umberto Nobile som lager fly. Plutselig på vei hjem får han noe hardt i trynet, det var en hund. Den lille hunden bodde på gata og hadde ingen hjem. Nobile bestemte seg for å ta den med hjem. Gjennom gatene hørte han favorittsangen hans «Titina» Den fine sangen ble spilt hvor som helst. Når han tar den med hjem til kona og datteren, navngir datteren hunden for Titina. Hjemme i Norge leser Amundsen om Nobile og ferdighetene hans. Så ringer Amundsen til Nobile og spør om han kan lage et luftskip.

Det var da ferden startet. Amundsen, Nobile og mannskapet flyr til Nordpolen, men kommer seg ikke hjem. Så de går på ski til et hotell. Nobile prøver å si at det var han som skulle få all æren, men det er det Amundsen som får. Nobile vil overtale verden ved å dra til Nordpolen alene uten nordmenn. Nobile drar til Nordpolen, men kommer seg ikke hjem. Etter mange dager kommer det noen og henter dem. Når han kommer hjem får han høre at Amundsen også skulle redde dem, men ikke kommet hjem.

Jeg vil anbefale boken for alle

Jeg gir den terningkast 4


per olsen per

per olsen per

Skrevet 2. mars 2023 av per olsen per

hvar ikke min still men an hvere gøy for andre jeg gir den 7/10


Oskar og Maja

Oskar og Maja

Skrevet 15. februar 2023 av Oskar og Maja

Forfatter: Lars Mæle
Illustratør: Emma McCann
Originalens tittel: Titina
Forlag: Vigmostad Bjørke
Utgitt: 2022-2023
Antall sider: 84

Vi har lest boka Titina, vi syntes den var veldig bra og spennende! Boka bygger opp en atmosfære så den blir vanskelig å legge fra seg.

Løshunden Titina får ett nytt liv da luftskipbyggeren Umberto Nobile redder henne fra Romas gater, men det blir snart kaldt fordi Nobile får en telefon fra Norge fra selveste Roald Amundsen. Han ville komme seg til Nordpolen med et luftskip. Nobile bygger ikke bare luftskipet, han blir også med på reisen til Nordpolen. Han tar også med seg Titina på reisen. Når de kommer til Nordpolen, tar Amundsen all æren.

Boka er basert på virkeligheten og reisen til Nordpolen med luftskip. Titina ble den første hunden på Nordpolen og er fortsatt den eneste.

Boka er spennende fordi man kan tenke at det er noe som har skjedd. Boka var morsom fordi det var mange bilder. Vi syntes også det var bra fordi det var bra skrevet, og karakterene så morsomme ut. Boka ble litt kjedelig fordi den var ganske alvorlig. VI syntes boka kunne vært lenger.

Vi gir den en fire+. Vi vil anbefaler den til 7 år og oppover.

Oskar og Maja, 6. trinn

Vis flere anmeldelser

Til toppen