Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Underbyen 1: Bergtatt

2022 26 anmeldelser

Av Aleksander Kirkwood Brown. Illustrert av Luis Guaragna.    ALLE BYER HAR SINE HEMMELIGHETER ... Peter ser ting som ingen andre ser. Små glimt av merkelige vesener, som umulig kan være ekte. Eller kan de det? Tenk om det finnes Vis hele forlagsteksten

Last ned undervisningsopplegg

Lena Oliwa

Lena Oliwa

Skrevet 31. mars 2023 av Lena Oliwa

Underbyen

Tittel-Underbyen Det handler om en gutt som
Forfatter-Brown/Guaragna møter en jente som er hulder
Det er bilder i boka hun klarer masse ting og de
Sidetall-109 to kommer til å finne ut mer.

Jeg syntes boka var kjempe spennene og gøy, jeg likte at han gikk til treet og sa jeg har nøkkelen din, men kom ikke ut så han begynte å gå, så kom en mann og sa gi meg mobilen din
Men så kom hulder jenta og gjorde sann han snublet, og alle de andre greiene jeg gir den 10 av 10.


Milla

Milla

Skrevet 30. mars 2023 av Milla

Under byen
Terning kast 4
Jeg likte boken godt fordi den ga litt spenning av å finne ut hva som gjorde at gutten og bestefaren kunne se ting andre ikke kan se.
Boken handler om:
At en gutt og en bestefar er i en skog sammen og har det gøy, men så ser bestefaren noe. Gutten ser det ikke, men tror det var bare et ekorn. Etter en stund flytter gutten sammen med mammaen sin til der bestefaren bor, og da begynner gutten også og se de samme tingene som bestefaren. Resten leser du i boken.


Jente, 6. trinn

Jente, 6. trinn

Skrevet 28. mars 2023 av Jente, 6. trinn

Jeg har nettopp lest Underbyen. Den er ganske spennende. forfatteren skriver veldig bra. Den er veldig bra noen steder, og noen steder er den ikke så bra. Boka er lett å lese syntes jeg. Jeg er fornøyd med å ha lest boka

Boka handler om en gutt som heter Peter. Peter hadde nettopp flyttet til en annen by. På første skoledagen hans på ny skole syntes alle barna på skolen hans at han var veldig rar. Litt senere i boka begynner Peter å se andre rare skapninger. I starten har bestefaren glemt Peter. Han blir venn med en skapning, litt senere krangler Peter og skapningen, men de blir venner igjen Peter fikk beskjed at en jente hadde forsvunnet da gikk han å lette etter henne.

Boka er bra, men det blir litt for mye fantasi for meg. En av grunnene til at jeg likte boka er at det handler om noe spennende. Boka er enn bok med veldig mye fantasi. En av grunnene til at jeg ikke likte boka er at jeg syntes at den kunne være litt kjedelig noen steder i boka. Jeg likte også at det er en tegneserie og at det er bra illustrasjoner. Jeg vil anbefale boka for barn over 8 år. Fordi det er så mye fantasi i selve boka. Den får ternings kast 3 av meg.

Hilsen jente 6 trinn.


Gutter 6. trinn

Gutter 6. trinn

Skrevet 9. mars 2023 av Gutter 6. trinn

Hvis du liker magi og eventyr kommer du til å digge denne boken fordi den hadde korte, men spennende sider. Boka var bra og vi leste den fort ferdig.

Den handler om en gutt som heter Peter og han har nettopp flyttet. Han har rødt hår og forskjellige farger på øynene. Det han liker er fotball og game Også kan se rare greier som ingen andre kan se og han tror at de tingene han ser ikke er ekte. På veien møter han nøkken og mange troll. De redder mange barn. Boka starter når han er i en skog og finner en sjokolade plate som ligger i treet Så ser han mange skapninger bak trærne. Også vokser han opp og bestefar er gammel.

Hva vi likte med Underbyen
Det hadde en litt annen stil på bildene.
Det er veldig mange fine detaljer i boka.
Handlingen var spennende og gøy
Det var lit lite tekst det syntes vi var litt dumt.

Terningkast 4 av 6.


EBBAAAAA

EBBAAAAA

Skrevet 2. mars 2023 av EBBAAAAA

Etter å ha lest bergtatt sitter man igjen med noen tanker som gjør at i allefall jeg har lyst til å lese videre. Det skjedde så mye i den som ikke ga mening men fortsatt føltes så spennende å lese. Boka handler om at Peter, en gutt som har bodd mange steder plutselig begynner å se ting som huldre og overnaturlige vesener. Disse vesenene er loreanere. Jeg forstår at forfatteren kan en del om unaturlige ting som huldre og alt av sånne type vesener. Det viser at han har satt seg litt inn i dette og det er et bra utgangspunkt for meg som er leseren. Boka var litt vel kort og jeg ville ha likt boka enda bedre hvis denne boka Hadde vært litt lenger. Det jeg lot spesielt merke til var stilen illustratøren hadde tegnet med. Den stikker seg veldig ut fra alt jeg har lest før, men jeg likte den også. Jeg syntes at boka var bra og spesiell og det gjør at jeg vil gi den en høyere score. jeg gir den en soleklar 4/6 og det er fordi den var litt kort, men jeg likte den veldig godt!

Vis flere anmeldelser

Til toppen