Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Villdyr

2023 43 anmeldelser

Av Håkon Marcus   I all hemmelighet lever hamløperne blant oss - ville dyr med mystiske krefter, som kan gjøre seg om til mennesker når de vil. Ravn, elg, rev og ugler er alle involvert i et spill om naturens Vis hele forlagsteksten

Last ned undervisningsopplegg

Bogbus

Bogbus

Skrevet 14. mai 2024 av Bogbus

Forfatter : Håkon Solheim Marcus

ILLUSTRATØR: Marie Blom, Håkon Markus (2023)

Denne boka handler om en 13 år gammel jente som vokser opp på Hellerud i Oslo. Hun tror hun er et helt vanlig menneske inntil hun er får beskjed om at hun tilhører et hemmelig samfunn av dyr, hamløperne, som kan gjøre seg om til mennesker. Nå blir hun nødt til å finne en ut hva slags dy hun er, og hun må gjennomgå en prøve for å bevise at hun er en fullverdig hamløper. I den andre enden av spekteret finner vi en ond ugle-orden ledet av den fæle heksefyrstinnen Kvitving, som har en merkelig interesse for Embla, og som prøver å kidnappe henne.

Jeg liker denne boken fordi den er veldig interessant


Snurre Sprett 🥕👌

Snurre Sprett 🥕👌

Skrevet 14. mai 2024 av Snurre Sprett 🥕👌

Villdyr

Forfatter: Håkon Marcus
Originalens tittel: Villdyr
Utgitt for første gang i 2023

Villdyr er en bok om en 13 år gammel jente med navnet Embla.
Embla har en populær storesøster og to foreldre som ville at hun skulle være mer sosial.
Embla ender opp med motsatt husarrest, som får henne til å feire bursdag som i mesteparten storesøstera styrer.
Men så blir Embla transportert av en fyr på en motorsykkel til en søppelkasse som kan bli til et ‘’hotell’’, og det er bare starten på Emblas ville eventyr.

Jeg vil anbefale denne boka til baren fra alder 10 til 14 år.
Villdyr er en spenene bok og jeg vil gi den en solid terningkast 4.

(Hvis det kommer en film om Villdyr kommer jeg definitivt til å se den).


Farah

Farah

Skrevet 14. mai 2024 av Farah

Håkon Marcus Ble født 1989 og bor i Oslo. Håkon brukte fire år på å skrive Villdyr som da er hans første bok. Han har alltid likt å skrive så han begynte å skrive mye når han var liten.
Villdyr er en bok som handler om 13 år gamle Embla som aldri har passet helt inn i familien. Den eneste hun hadde var bestevenninna som hadde flyttet. Plutselig så begynner hun å oppdage merkelige ting. Hun skulle feire bursdagen hennes, men den bursdagen ble ikke helt som hun hadde tenkt. Siden Mikael som kom til bursdagen og tok med Embla til et sted hun ikke visste fantes. Hvor hun ble satt på prøve og oppdaget helt utenkelige ting.
Min mening om boken er at den har en litt treig start og ikke så mye spenning. Når det først kom spenning så varte det bare litt og ikke så veldig dramatisk. Jeg gir denne boken et terningkast 3 og anbefaler den til de som liker litt spennende bøker.


kiting

kiting

Skrevet 8. mai 2024 av kiting

Villdyr

Forfatter: Håkon Markus

Født:1989 i Tønsberg

Originalens tittle: Villdyr

Utgitt for første gang: i 2023

Illustrasjon: Marie Blom

Fra Maljerhorn Vårfrue skjenket vilske til de ville,

Huun skapte da et folk av frosk og flaggermus og bille og fisk fikk ben og fugl fikk arm og tusen andre slekte, fikk evnen til å løpe mellom borger ham og ekte.

Håkon Markus ble født i 1989 og har vokst opp i Tønsberg.

Han har en bachelor i Art Direction fra Westerdals og en master i skrivekunst og formidling fra Norsk barnebokinstitutt. Selv om han har tilbrakte mye av livet sitt i magiske verdener, bor han for tiden i Oslo.

Villdyr er hans første bok, og er foreløpig solgt til Tyskland,Frankrike, italia, Danmark og sverige.

Boka handler om en 13 år gammel jente som heter Embla Villseid,

Som lever et helt vanlige liv, Hun har nok med å takle ny skole, en uspiselig storesøster og foreldere som må alltid blande seg i livet hennes, Men så begynner mystiske ting å skje rundt henne, så oppdager hun at hun spiller en viktig rolle i dyrenes farlige maktkamp.

Sammen med sin nye Hamløpervennene hennes ble Embla kasta ut i en nådeløs villmark. Hun blir nødt til å finne ut hvem hun egentlig er, før Ugleordenen setter sine sylskarpe klør i henne,

På begynnelsen synes jeg boka var kjedelige på begynnelse fordi jeg ikke hadde kommet inn i den verden først, men så når jeg hadde lest den og kom lenger begynte den å bli gøy og jeg klarte å forstå hva boka handlet om.

Det var ikke sånn jeg hadde forventa at boka skulle ende, men det gjorde den.

Jeg anbefaler denne boka her for folk som liker dyr og liker å leve et eventyr.

Jeg gir den terning kast 4 jeg synes den var bra men ikke akkurat de bøkene som jeg liker å lese.


Bambus-plokker🍬

Bambus-plokker🍬

Skrevet 8. mai 2024 av Bambus-plokker🍬

Jeg syntes at denne boken var veldig interessant og historien var spennende. Jeg syns at starten og midten av boka var veldig treg og var vanskelig å holde tempo med. Enden var veldig Rask, men for å være ærlig så var det spennende og alle håpene mine for boken endret seg. Jeg synes at Den er spennende, Men jeg hadde sikkert aldri lest denne boka i fritiden min, jeg gjorde dette for skolen. For å være ærlig så syns jeg ikke det er en dårlig bok i det hele tatt, men jeg tror at den går veldig treigt. Jeg anbefaler den til folk som liker bøker uten bilder eller folk som tåler å lese lange bøker, Jeg oppfordrer Folk som liker fantasi bøker til å prøve denne, Uansett om den er litt lang. Den handler om en jente som blir mobba, Så finner hun en gutt og noen ugler også kommer hun til en skog verden. Hun blir bedratt etterpå så bare LES DEN SELV. Jeg gir den terningkast av 3, eller 5/10.

Vis flere anmeldelser

Til toppen