Bjerkaker skole, Tromsø

 

Klasse 6C på Bjerkaker skole

Bjerkaker skole ligger sør på Tromsøya, og er en skole med ca. 350 elever. Man går til Tromsø sentrum på 10 minutter herfra.

Området er flott, med fine friluftsområder i nærheten som blir hyppig brukt av skolen.

6C er en relativt liten klasse på 16 elever; 9 gutter og 7 jenter. De er en aktiv gjeng, de er med på mange forskjellige aktiviteter på fritiden. Det er fotball, bryting, turn, rytmisk sportsgymnastikk og korps. Vi har også et par gitarister. De er flinke faglig, og de er glade i å diskutere og i å prate…

Vi forsøker å ha lesekvart hver morgen, der elevene leser et kvarter i en selvvalgt bok. Det varierer hvor mye hver elev leser utover dette, vi har noen som er svært glade i å lese mens andre syns det er helt ok. Det er nok også noen som gjør det mest fordi de må.

Det som er uansett er helt klart er at elevene setter pris på å være med på Bokslukerprisen, de bøkene som er med i antologien treffer mange av elevene. Det er fint at det er variasjon mellom sjangere, slik at det er noe for enhver smak. Elevene gir uttrykk for at de har lyst å lese bøkene, det er selvfølgelig noen titler som treffer bedre enn andre men alle titlene treffer noen elever.

Elevene er forberedt på å lese superfinalist-bøkene både på skolen og hjemme, vi vil også forsøke å få til lesevake her på skolen. Vi har allerede begynt å lese Snøsøsteren av Maja Lunde høyt i klassen, samt at vi har fått låne noen eksemplarer av superfinalist-bøkene fra biblioteket i byen.

Å få være med på noe så stort som dette vil bli et flott minne fra barneskolen for klassen. De vil vokse på å ta et slikt ansvar, og bonusen vil også være at leseferdighetene til hver enkelt av elevene vil få et løft samt at de vil få masse flotte leseopplevelser.

Vi vil forsøke vårt ytterste for å få flest mulig fra klassen med på utdelinga av prisen i Oslo, drømmen er at alle skal få reise sørover. Vi håper vi skal få det til!

«Det er mange forskjellige favorittsjangere i klassen, og alle er flinke til å si sin egen mening. Alle er positivt innstilt til å være med på bokslukerprisen.

Det er skikkelig kult å få være med!»

Hilsen klasse 6C på Bjerkaker skole