Bokslukerbøkene er klare!

 

 

– Det har kommet ut mange gode bøker for aldersgruppen i løpet av det siste året. Jeg vil gjerne få takke de 27 anmelderklassene som har lest og vurdert og hjulpet oss med å plukke ut noen av de aller beste titlene til prosjektet. Det har blitt en en god og variert antologi. Nå gleder vi oss til at den kommer ut i skolene og til å høre hva barna synes om bøkene, sier prosjektleder for Bokslukerprisen i Foreningen !les, Troels Posselt.

Alle klasser som er 5., 6. eller 7. trinn til høsten kan melde seg på, få tilsendt materiell og være med på å stemme fram sine favoritter.

PÅMELDINGSSKJEMA HER

Her er listen over de ti bøkene som blir representert i antologien som sendes til ca. 120 000 elever på mellomtrinnet i norsk skole:

Kodeord Overlord
Tor Arve Røssland
Vigmostad & Bjørke 2019

Buffy By er talentfull
Ingeborg Arvola
Illustrert av Nora Brech
Cappelen Damm 2019

Spesialklassen
Flu Hartberg
Cappelen Damm 2020

Opphavet
Torbjørn Moen
Omnipax 2019

Blyanthjerte
Elin Hansson
Aschehoug 2019

Som ein bror: historia om sjimpansen Julius
Alfred Fidjestøl
Samlaget 2019

Magnus Carlsen og sjakkmorderen
Aleksander Kirkwood Brown
Tegnet av John S. Jamtli
Cappelen Damm 2020

Annenhver uke. Olivias liv
Heidi Linde
Gyldendal 2019

Blå flaggermus
Harald Nortun
Samlaget 2019

Harpa
A. Audhild Solberg
Aschehoug 2019

Påmeldte klasser får klassesett av antologien, plakater, bokmerker, tilgang til nettside med lydfiler, undervisningsopplegg, mulighet til å stemme, aktiviteter, konkurranser m.m.

Alt er gratis og leveres fraktfritt til skolen i august. Målet er synliggjøre gode bøker, løfte frem barnas mening om litteraturen og skape leselyst.