Bokslukerprisen til hele mellomtrinnet

Skoleåret 2020/21 utvides Bokslukerprisen til å gjelde hele mellomtrinnet, det vil si elever på 5., 6. og 7. trinn. Nå får over 120 000 elever muligheten til å oppdage nye bøker og delta i prisarbeidet.

Leseglede: 6C ved Bjerkaker skole i Tromsø var en av juryklassene i Bokslukerprisen 2019/20. Fra neste skoleår kan hele mellomtrinnet bli med i leselystprisen.

 

Alle klasser som er 5., 6. eller 7. trinn til høsten kan melde seg på, få tilsendt materiell og være med på å stemme fram sine favoritter.

PÅMELDINGSSKJEMA HER

Påmeldte klasser får klassesett av antologien, plakater, bokmerker, tilgang til nettside med lydfiler, undervisningsopplegg, mulighet til å stemme, aktiviteter, konkurranser m.m.

Alt er gratis og leveres fraktfritt til skolen i august. Målet er synliggjøre gode bøker, løfte frem barnas mening om litteraturen og skape leselyst.

Leselysttiltaket Bokslukerprisen, som Foreningen !les står bak, har vært en suksess siden prisen ble etablert i 2014. Rundt 235 000 elever har så langt deltatt i prosjektet, og har via prisen oppdaget nye og gode bøker. De har lest, vurdert og stemt fram sine favoritter. Bokslukerprisen har lenge vært forbeholdt elever på 6. trinn, men takket være økte midler fra Utdanningsdirektoratet kan prisen nå utvides til å gjelde 5., 6. og 7. trinn til høsten. Troels Posselt, prosjektleder for Bokslukerprisen i Foreningen !les, er svært fornøyd med å kunne utvide tilbudet.

– Vi er utrolig glade for at Utdanningsdirektoratet nå bidrar til at alle barn på mellomtrinnet kan få være med på Bokslukerprisen. Vi vet at leselyst og engasjement for lesing er kjempeviktig for barn i denne aldersgruppa, sier han.

– I Bokslukerprisen får alle påmeldte elever en egen antologi med ti utdrag fra norske bøker for aldersgruppen 10-12 år. I løpet av høsten leser og stemmer elevene fram fem superfinalister. Disse fem superfinalistene leses så fra perm til perm av utvalgte juryklasser fra ulike steder i landet. Juryklassene stemmer deretter fram sin favoritt. Forrige uke ble Arne Svingen tildelt Bokslukerprisen 2020 for romanen «En himmel full av skyer» (Gyldendal 2018). Påmelding til Bokslukerprisen neste skoleår er nå åpnet.

– I arbeidet med høstens antologi har vi fått god hjelp av 27 anmelderklasser. Antologien kommer til å inneholde en spennende bokliste med kvalitetstitler innen ulike sjangere: spenning, humor, drama, tegneserier med mer. Vi lover gode leseopplevelser for alle klasser som går inn på nettsidene til Foreningen !les og melder seg på innen fristen 15. juni, sier Posselt.

Klasser som ønsker å delta på prosjektet kan melde seg på ved å bruke påmeldingsskjemaet som ligger her.

Kontakt:
Troels Posselt
Prosjektleder Bokslukerprisen i Foreningen !les
Tlf.: 467 84 590
Epost: troels@foreningenles.no

Om Bokslukerprisen
Bokslukerprisen er en nasjonal leselystpris for elever på mellomtrinnet i regi av Foreningen !les. Prisen har til hensikt å fremme lesing og leselyst, og løfte fram gode norske bøker for aldersgruppen 10-12 år. Bokslukerprisen er støttet av Kulturrådet og Utdanningsdirektoratet.

Les mer om prosjektet på www.bokslukerprisen.no

Om Foreningen !les
Foreningen !les er en ideell medlemsorganisasjon som ble stiftet i 1997, og som i dag har 40 medlemsorganisasjoner fra hele bredden i Bok-Norge. Foreningen er finansiert av medlemsorganisasjonene og mottar støtte fra blant annet Kulturrådet og Utdanningsdirektoratet. Formålet er å arbeide for å fremme lesing i alle aldersgrupper og i alle samfunnslag. Gjennom ulike tiltak når Foreningen !les årlig rundt 300 000 barn og unge og nærmere 10 000 lærere og bibliotekarer. Foreningen !les har tiltak i skolen og på alternative arenaer, og står blant annet bak litteraturprisene Ungdommens kritikerpris, Uprisen og Bokslukerprisen, antologiene tXt, Rein tekst og Tid for ti, sakprosamagasinet Faktafyk, NM i slampoesi og Bokstart. Alle tiltakene er gratis og nasjonale. I 2017 fikk Foreningen !les bokbransjens hederspris, Gullegget. I 2018 ble Foreningen !les nominert til verdens største barnelitteraturpris, Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA), for fjerde år på rad.