Brånås skole, Akershus

Vi er en leseglad gjeng på 25 elever i klasse 6A på Brånås skole. Vi har siden før jul lest bøker, snakket om bøker og skrevet bokanmeldelser for Foreningen !les. Vi har lest mange ulike typer bøker, og vi erfarer stadig at vi opplever bøkene veldig forskjellig. Vi har i to år vært med på bokslukerprisen, og i år er vi så heldige å få lov til å være anmelderklasse. Vi leser noen av de bøkene som er valgt ut til neste års pris, og gir tilbakemelding på disse. Vi er stolte over å få lov til å gjøre dette arbeidet.

Vi leser bøker både innendørs og utendørs, og det blir spesielt spennende når vi leser i skogen! Noen av klassekameratene våre snikleser også bøker i mattetimen…

Skolen vår ligger i Skedsmo kommune og har ca. 400 elever. Læreren vår hevder at vi er verdens beste klasse, og vi hevder at vi går på Norges beste skole! Vi er så heldige å ha vårt eget skolebibliotek med Nina som bibliotekar. Hun hjelper oss med å finne bøker om vi er usikre på hva vi vil lese. Vi har også et eget klassebibliotek hvor vi deler på de bøkene vi har hjemme. Forrige uke hadde vi bokuke på skolen hvor det var fokus på lesing ei hel uke i strekk. Da hadde vi også forfatterbesøk, noe som var kjempe gøy!