Fagerli skole, Larvik

Hei!

Vi i 7b på Fagerli skole er veldig glade i å lese. Vi er 27 elever i klassen, 12 jenter og 15 gutter. Skolen vår ligger i Larvik og er en av Norges største barneskoler med over 700 elever. Fagerli skole er ganske ny, bare 4 år gammel, og vi begynte på denne skolen i 3. klasse. På vårt trinn er vi ca. 100 elever.

Klasse 7b er snille, hjelpsomme, omtenksomme, stille, interesserte og inkluderende. Vi er ærlige og ikke redde for å si våre meninger. Dette passer bra når vi skal være juryklasse. 7b er ærlige når de skal vurdere superfinalistene.

Vi har som mål å bli de beste leserne i verden (eller i det minste så gode lesere som vi kan). Derfor synes vi det er en god mulighet å få lov til å lese superfinalistene og vurdere dem. Når vi skrev anmeldelser skrev vi ofte i tilbakemeldingene at vi ønsket å lese hele boka og ikke bare utdraget. Vi lurte så på hva som skjedde videre.

Vi synes det er gøy å dypdykke og reflektere over tekstene. Vi ønsker å lese mer, men skolebiblioteket har ikke bøker fra Bokslukerprisen og er nå stengt pga. covid-19. Vi har hatt et lite klassebibliotek siden skolestart, men utvalget er ikke så stort.

Biblioteket i Larvik brant ned i fjor, så vi har ikke hatt så mange bøker å velge mellom når vi skal lese. Vi syns det er fantastisk at vi kan lese superfinalistene på skolen.

Vi ønsker at meningene våre skal betyr noe, derfor er vi glade for at våre meninger kan utgjøre en forskjell.

Vi oppdaget at vi kunne melde oss på ved en feil da læreren trykket på feil knapp da hun skulle vise oss noe fra Bokslukerprisens hjemmeside. Vi ble veldig ivrige da vi skjønte at vi kunne søke om å bli juryklasse. Vi skrev en søknad sammen og ble kjempeglade da vi fikk den gode nyheten om at vi var en av de utvalgte. Motivasjonen er stor.

Hos oss leser vi alltid bøker på morgenen når vi kommer på skolen. Dette syns vi er en god start på skoledagen da vi får roet oss ned og blir klare for dagen. Nå skal vi lese superfinalister hver morgen!

 

Vi gleder oss til å lese vinnerbidragene!

Hilsen Thale og Sindre og resten av 7b på Fagerli skole

Bildet av når vi åpner pappesken med finalebøkene for første gang.