Flere kan delta – Bokslukerprisen kommer også som lyd og punktskrift

For å gjøre Bokslukerprisen tilgjengelig for flere, lager Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek (NLB) lydfiler av utdragene i aksjonen. Elever med lesevansker kan låne hele antologien som lydbok, e-bok eller punktskrift fra NLB. 

 

Utdragene i Bokslukerprisen finnes som lydfiler på bokslukerprisen.no. (Foto: Shutterstock)

 

Viktig å inkludere alle elever i Bokslukerprisen

I de fleste klasser er det elever som har problemer med å lese visuell tekst på grunn av nedsatt syn, dysleksi eller andre lesevansker. NLB produserer lydfiler slik at flere blir inkludert og kan få gode leseopplevelser. Lydfilene ligger sammen med tekstutdragene på aksjonssiden.

Hele antologien som lydbok, e-bok og punktskrift

Elever med lesevansker kan låne Boksluker-antologien som lydbok eller e-bok fra NLB og i appen Lydhør. Blinde og svaksynte barn kan låne den i punktskrift (blindeskrift). NLB har også bøkene som utdragene er hentet fra.

Lån antologien på lyd, e-bok eller i punktskrift her.

NLB – et gratis bibliotektilbud

Fra 1. juli 2023 er NLB en tjeneste fra Nasjonalbiblioteket. NLB produserer og låner ut lydbøker, e-bøker og bøker i punktskrift. Alle som har dysleksi eller andre lesevansker kan låne. Tilbudet er gratis.

Hos NLB finner du lydbøker i alle sjangre, fra fantasy, humor og grøssere til faktabøker, noveller og bøker på engelsk. Skolelydbøker kan også lånes via NLB. Les mer om NLB her.