Grødem skole, Randaberg

Hei!

Vi er klasse 5B fra Grødem Skole i Randaberg kommune. 5B er en humoristisk og leseglad klasse. 

Alle er veldig spente og klare for å gå i gang med jobben som anmelderklasse for Bokslukerprisen 2021.

Å høre til i 5B føles trygt og godt. Vi er gode til å ta vare på hverandre. Klassen består av 27 elever, som driver med mange forskjellige aktiviteter på fritiden. Når vi er på skolen, liker vi veldig godt å lese. Vi kan nesten kalle oss en lesehest-klasse. Vi gleder oss hver gang det er lesetime eller bibliotektime. Hver dag starter med stillelesing, til rolig musikk. Det er en god start på dagen. Vi har også litt erfaring med å anmelde bøker i et “Bokåpner”- prosjekt, som skolens bibliotekar satte i gang. Hun er kjempeflink til å finne gode bøker til oss. Gleden ble derfor stor, da vi fikk vite at vi skulle være med og anmelde nye bøker til høstens Bokslukerpris.

Vi bruker mye tid på lesing. Grødem Skole har til og med et eget rom som bare er laget for lesing. Det kalles Leseloftet. Det er veldig koselig å lese når vi kan ligge på myke madrasser, puter og sacco-sekker.  Dessverre har Leseloftet vært stengt en stund nå, på grunn av Corona.

Grødem Skole ligger i Randaberg, som er en liten kommune i nærheten av Stavanger i Rogaland. Randaberg er faktisk Norges minste landkommune. Har har vi tre  1 – 10 skoler, hvor Grødem er den ene. Det går rundt 520 elever på Grødem Skole.

Nå gleder alle elevene i 5B seg til å forhåpentlig kunne gå opp på Leseloftet for å lese mange forskjellige bøker skrevet av ulike forfattere. Det blir spennende å se hvilke bøker som blir plukket ut til høstens Bokslukerpris, og om det blir noen av våre anbefalinger?!!