Gulskogen skole, Buskerud

Vi er klasse 6c fra Gulskogen skole i Drammen. Vi er en glad og kreativ gjeng på 20 elever, 11 gutter og 9 jenter. Vi syntes det er topp å være ressursklasse for neste års Bokslukerpris. Det er gøy å være med på å bestemme hvilke tekster som skal leses av 35000 sjetteklassinger. Barn vet hva barn liker.

Klassen vår har alltid likt å lese. Noen av oss har helt klart «lesedilla». Vi har lest mange forskjellige bøker og vet derfor godt hva vi liker og ikke liker. Vi merker når vi liker en bok godt. I klassen vår er det mange som digger tegneserier. Sjangere som spenning og drama er også populære. Bøker med mye tekst er godt likt. Fordelen med bøker som ikke har illustrasjoner, er at vi kan fantasere og lage egne bilder i hodene våre. En bonus ved å lese er at da kjeder du deg ikke. Tiden går mye kjappere og du får noe å gjøre. Lesing kan være en «premie» når leksene er gjort. Mange slapper av og koser seg med en bok når de er slitne.

Det er utrolig mye bra ved å lese bøker. Når vi leser bøker kan vi få følelsen av å «være i boka» og ta del i en annen verden. Vi får god fantasi av å lese fordi vi lager bilder i hodet når vi leser. Vi lærer mye språk og nye ord av å lese, vi utvikler ordforrådet vårt. Følelser vi kjenner på når vi leser er: glede, nysgjerrighet, sorg, avsky og sympati. Noen ganger kan man bli sint fordi noen er slemme mot hovedpersonen. Å lese gjør at vi utvikler empati.

På Gulskogen skole har vi et stort skolebibliotek med et godt utvalg av bøker, for både barne- og ungdomsskolen. Biblioteket er moderne, ryddig og pent. Vi er heldige og har en snill skolebibliotekar som jobber hver dag. Hun heter Marit. Klassene er jevnlig på biblioteket og da har Marit høytlesing for oss, før vi låner. Elevene på skolen vår liker biblioteket og Marit kjempegodt! På fredagene er det åpent for å spille sjakk, både i storefri og etter skoletid.

Hver vår har vi litteraturuke på skolen. Da har alle lesing på planen hele uka. I år fikk mellomtrinnet besøk av Bobbie Peers, forfatteren av «Luridiumstyven». Han er en morsom mann som fortalte hvordan han jobber. Vi lærte mer om hvordan forfattere tenker og lager historiene sine. Autografer fikk vi også. Vår klasse laget boktrailere i iMovie denne uka – om bøker fra bokslukerprisen, selvfølgelig😉. Kanskje boktrailerne kan gi andre lyst til å lese!

I vår har vi lest mange bøker fra «Bokslukerprisen» som vi liker godt, og noen som ikke er fullt så gode. Det blir spennende å se hvilke ti bøker som blir plukket ut til høstens lesing. Takk for at vi får være med å si vår mening.

Hilsen klasse 6C, Gulskogen skole.