Hisøy skole, Arendal

 

Hisøy er en øy på utsiden av Arendal med nesten 5000 innbyggere. Skolen vår er en 1-10 skole med omtrent 500 elever. Vi er en baseskole, det vil si at vi har åpne klasserom, hvor vi har et bibliotek midt mellom alle basene. På 6.trinn er vi 59 elever, 34 gutter og 25 jenter. Vi syns selv vi er snille, omtenksomme, smarte, glade, kule, morsomme, aktive, tullete og gode til å lese.

Hver morgen starter vi med 30 minutter lesing. Det synes vi er en veldig god start på dagen. Da kan vi også gå på biblioteket og bytte bok hvis vi trenger det. På biblioteket er det noen kjempesnille bibliotekarer og leselærere som hjelper oss å finne nye, spennende bøker. Vi liker godt å lese både fantasy, drama, grøssere, krim og humor, og vi snakker mye om bøker.

I tillegg til at vi liker å lese, driver vi også med mange andre aktiviteter. Fotball, håndball, drilling, skuespill, skating, musikkskole, dataspill (som Fifa og Minecraft), slåball og dansk stikkball er noe av det vi liker best.

Nå gleder vi oss veldig til å være juryklasse i bokslukerprisen, og vi er kjempestolte over å være èn av bare fem klasser i hele Norge som skal være i juryen. Vi vet at dette er en viktig jobb, fordi mange er interessert i hva vi mener. Boken “Kalde føtter, varme hjerter” var en av våre favoritter som dessverre ikke kom til superfinalen. Den leste vi høyt i klassen, og de fleste var enige i at den var superkul! Men…vi vet at det fortsatt er mange bra bøker igjen. Denne oppgaven skal vi bruke mye tid på, og ta veldig seriøst, for vi vet at alle de fem superfinalistene er gode bøker som er verdt å lese. Og til slutt: Vi har alle kjempelyst til å komme til Oslo på prisutdelingen og møte noen av de flinke forfatterne som har skrevet disse supre bøkene!

Hilsen 6.trinn på Hisøy skole