Høgås skole, Notodden

Vi er 7.klasse på Høgås skole på Notodden.
På skolen vår går det ca 120 elever. I vår klasse er vi elleve gutter og fem jenter. På fritiden driver vi med mange ulike aktiviteter innen musikk og idrett.
Hvert år har vi lesekampanjer på skolen. Da leser vi mye i bøker vi velger selv. Lærerne leser også mye høyt for oss, og vi kan gå til ulike høytlesingsstasjoner for å lytte til bøker som de leser.
Vi har vært med på bokslukerprisen både i 6. Klasse og 7. Klasse. Det fine med å være med på Bokslukerprisen, har vært at vi har lest utdrag fra mange forskjellige bøker. Noen av utdragene har vært så bra, at vi har lånt bøkene på biblioteket,og lest hele .
Vi i klassen liker ganske forskjellige bøker. Noen liker fantasy, noen liker faktabøker, noen liker tegneserier, andre liker krim, drama eller grøssere.
Vi har et ganske bra bibliotek på skolen vår, men vi har også et flott, nytt hovedbibliotek i byen. Hvis det er bøker vi ikke har på skolen, eller hvis vi trenger flere eksemplarer av den samme boka, hjelper bibliotekarene der til med å skaffe oss flere bøker. I forbindelse med at vi har fått i oppdrag å lese og anmelde bøker, skal vi også samarbeide med barne- og ungdomsbibliotekaren.
Vi har akkurat mottatt bøkene vi skal lese. Vi gleder oss til kick off. Da skal vi få se og høre litt om bøkene, og velge hvilke bøker hver og en av oss vil lese.
Vi satser på å lese mye de neste ukene. Vi skal ha bokkafe, lesesirkel, bokprat, og vi skal få besøk fra både studenter fra USN, kanskje noen av lærerne til studentene, og bibliotekaren på Bok og blues-huset.
Det blir spennende å være med på å påvirke hvilke bøker som skal velges ut til neste års bokslukerpris.