Huseby skole, Oslo

 

Vi er 6A fra Huseby Skole. Vi er 28 elever, 16 gutter og 12 jenter. På skolen vår går det ca. 730 elever og er en av de større skolene i vårt område. Vi holder til ved Hovseter, ikke så langt unna Røa.

6A er en gjeng med mange forskjellige interesser, både på skolen og på fritiden. Vi er glad i alt fra fotball til lesing til gaming. Ikke minst er vi glade i klassen vår. Vi hjelper hverandre og gjør det vi kan for at andre skal ha det bra. Derfor er vi en gjeng som er glad i å gå på skolen.

Arbeidslysten vår er stor og vi jobber godt i timene. Det er litt ekstra gøy i år, for nå har vi fått læringsbrett og det liker vi å ta i bruk. Vi har flere kule apper som Pages, bookcreator, iMovie, GarageBand og mye annet. Vi er også glad i brettspill og tegning. Noen av dem kan også kombineres med læringsbrettet. Som for eksempel sjakk. Det har omtrent hele klassen blitt hekta på.

Vi har en egen lesekrok i klasserommet vårt som vi liker å ta i bruk når vi kan. I tillegg til å bruke det nye biblioteket vårt har vi også vårt eget klassebibliotek. Der donerer vi bøker vi allerede har lest, slik at vi alltid har bøker i nærheten.

Vi elsker å lese bøker. Og det blir lest flere forskjellige sjangere. Vi er en «altlesende» klasse. Humor, spenning, science-fiction, biografier, realistiske drama, faktabøker.. Ja, det aller meste. Når vi leser er det musestille i klassen. Det er nesten ingen lyd, unntatt når noen hoster eller nyser.

Hos oss har det vært stor begeistring for utdragene som har deltatt i år og vi ser frem til å ta fatt på superfinalistene.

Vi er veldig fornøyd med Bokslukerprisen og vi er veldig takknemlig for å få delta som juryklasse.