Hvem vinner Bokslukerprisen 2020?

Juryklasser: Disse fem juryklassene har lest og vurdert fem superfinalister til Bokslukerprisen 2020. Tirsdag neste uke får vi vite hvilken bok de unge leserne mener er best.

Vinneren av Bokslukerprisen 2020 blir offentliggjort på bokslukerprisen.no tirsdag 28. april klokken 1200.

FØLG UTDELINGEN HER

PÅMELDING TIL BOKSLUKERPRISEN 2020/2021

45 000 elever på 6. trinn deltok høsten 2019 på Bokslukerprisen og stemte fram fem superfinalister. Fem juryklasser fra ulike fylker har deretter lest superfinalistene fra perm til perm. Nå har elevene bestemt seg for hvilken bok de liker best. Prosjektleder for Bokslukerprisen i Foreningen !les, Troels Posselt, ser fram til utdelingen selv om den er i en litt annen variant enn planlagt.

– Vi hadde gledet oss til å invitere barn fra hele Norge inn i et fantastisk nytt bibliotek i hovedstaden, men slik situasjonen er nå lot det seg dessverre ikke gjøre. Vi håper likevel at filmen, hvor vinneren av Bokslukerprisen 2020 blir offentliggjort, blir vist i hjemmeskoler og hjemmekinoer over hele landet. Vi er veldig stolte av årets juryelever. De har gjort en stor og viktig jobb med å velge ut vinnerboka. Nå gleder vi oss til offentliggjøringen førstkommende tirsdag, sier Posselt.

Superfinalistene er:
Victoria Vargmo og jerntrollet av Alexander Løken, Cappelen Damm 2019.
Verdens verste fotballag av Marius Horn Molaug. Illustrert av Kristoffer Kjølberg, Gyldendal 2018.
En himmel full av skyer av Arne Svingen, Gyldendal 2018.
Mysteriet med det forbudte bildet av Hanne Kristin Rohde, Kagge 2019.
Snøsøsteren av Maja Lunde. Illustrert av Lisa Aisato, Kagge 2018.

Juryklassene er:
6C ved Bjerkaker skole (Troms)
6. trinn ved Seim skule (Vestland)
6A ved Huseby skole (Oslo)
6. trinn ved Volden skole (Vestfold og Telemark)
6. trinn ved Hisøy skole (Agder)

For elever og lærere på 6. trinn ved Hisøy skole i Arendal, har det vært både spennende og utviklende å være juryklasse i Bokslukerprisen.

– Felles leseopplevelser har gjort oss til bedre lesere, og vi har blitt bedre til å si våre meninger og argumentere for disse. Det å ha et viktig mål med lesingen har også motivert oss veldig, og vi synes vi har vært privilegerte som har fått være med på dette oppdraget, sier Trine Båsland, lærer ved Hisøy skole.

Kontakt:
Troels Posselt
Prosjektleder Bokslukerprisen i Foreningen !les
Tlf.: 467 84 590
Epost: troels@foreningenles.no

Om Bokslukerprisen
Bokslukerprisen er en nasjonal leselystpris for elever på mellomtrinnet i regi av Foreningen !les. Prisen har til hensikt å fremme lesing og leselyst, og løfte fram gode norske bøker for aldersgruppen 10-12 år. Bokslukerprisen er støttet av Kulturrådet og Utdanningsdirektoratet.

Les mer om prosjektet på www.bokslukerprisen.no

Om Foreningen !les
Foreningen !les er en ideell medlemsorganisasjon som ble stiftet i 1997, og som i dag har 40 medlemsorganisasjoner fra hele bredden i Bok-Norge. Foreningen er finansiert av medlemsorganisasjonene og mottar støtte fra blant annet Kulturrådet og Utdanningsdirektoratet. Formålet er å arbeide for å fremme lesing i alle aldersgrupper og i alle samfunnslag. Gjennom ulike tiltak når Foreningen !les årlig rundt 300 000 barn og unge og nærmere 10 000 lærere og bibliotekarer. Foreningen !les har tiltak i skolen og på alternative arenaer, og står blant annet bak litteraturprisene Ungdommens kritikerpris, Uprisen og Bokslukerprisen, antologiene tXt, Rein tekst og Tid for ti, sakprosamagasinet Faktafyk, NM i slampoesi og Bokstart. Alle tiltakene er gratis og nasjonale. I 2017 fikk Foreningen !les bokbransjens hederspris, Gullegget. I 2018 ble Foreningen !les nominert til verdens største barnelitteraturpris, Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA), for fjerde år på rad.

Les mer på www.foreningenles.no