Ila skole, Sør-Trøndelag

Ila, bilde

 

Vi er 6.trinn på Ila skole i Trondheim.
Ila skole er en mottaksskole. Det betyr at unger fra andre land kan gå på vår skole og lære norsk.
Skolen vår ligger omtrent midt i byen, men samtidig ligger vi nærme marka. Vi har utsikt mot Munkholmen som ligger midt i Trondheims- fjorden.
Vi er et aktivt trinn som holder på med mye rart og forskjellig: fotball, dans, turn, sirkus, langrenn, håndball, friidrett, taekwondo, piano, cello, sang, hest, alpint, korps, orientering, klatring, jibbing, stuping osv. Nå i julen starter vi alltid dagen med adventsstund, da henger vi opp et hjerte, tenner lys og leser opp et dikt som er skrevet til en elev.
Vi er også veldig glade i å lese og leser minst en halv time hver dag. Vi har alltid leselekser i minst 30. min hver dag. Vi leser ofte mer en det vi trenger i lekse. Vi tror alle på trinnet har blitt bedre og fått inspirasjon til å lese etter at vi begynte med Bokslukerprisen. Når vi har lesestund så er hele klasserommet musestille fordi alle er så oppslukte av bøkene sine.
På skolen så har vi biblioteksvakter. Alle kan skrive en søknad om å få være biblioteksvakt.
På trinnet vårt er vi 57 elever og over halvparten jobber som biblioteksvakter. Det synes vi er kjempebra! Alle som kommer innom biblioteket får hjelp av vaktene til å finne den boka de vil ha. Vi er veldig engasjerte og tar dette på alvor. Vi ønsker å gjøre en god jobb som juryklasse og gleder oss veldig til å lese alle bøkene. Det er veldig godt miljø i klassen vår. Hvis noen trenger hjelp med å lese eller andre ting så tar lærerne eller medelever og hjelper de som trenger hjelp.
Hilsen Tiril, Lars, Ingrid og resten av 6. trinn på Ila skole