Juryklasse: 6.trinn, Bytårnet skole, Moss

Vi er 6A og 6B, altså 6. trinn, på Bytårnet skole i Moss. Vi er en fin gjeng med elever som er glade i å lese. Hver uke har vi lesetime, og det aller beste er når vi får sitte på skolens bibliotek og lese. Der er det mange forskjellige sittegrupper. I tillegg kan vi gå rundt og titte på nye bøker, anbefale bøker for hverandre og bli kjent med ulike typer bøker. Læreren som jobber med biblioteket, er lett å be om hjelp når det er noe vi lurer på.

Da vi fikk bokslukerantologien i høst, begynte vi tidlig å ønske å være juryklasse. Vi ble kjempeglade da vi etter høstferien fikk høre at vi var en av de 9 utvalgte, heldige klassene.

Trinnet vårt er som nevnt en flott gjeng, og vi består av elever med bakgrunn fra mange ulike land. Mange av oss har et annet morsmål enn norsk, blant annet somalisk, syrisk, hindi, marathi, svensk, vietnametisk, tyrkisk, albansk, serbisk, kinyarwanda, urdu og arabisk.

Nå gleder vi oss til å bli ordentlig kjent med de 5 finalebøkene. Vi har en favoritt klar, men kanskje vi forandrer mening etter hvert.

Vi håper og tror vi sitter i salen 23. april når Bokslukerprisen blir utdelt.