Juryklasse: Høvik skole i Bærum

Klasse 5B på Høvik skole i Bærum er juryklasse i Bokslukerprisen for skoleåret 2021-2022.

Lesing er vi selvfølgelig veldig opptatt av – vi er jo en ekte bokslukerklasse!

 

Vi er klasse 5B på Høvik skole i Bærum, og hos oss er vi 11 jenter og 12 gutter. Til sammen er det går det nå 532 elever på skolen vår, som ble innviet for første gang i 1897. I 2013 ble den pusset opp, så nå er den veldig fin og moderne. Heldigvis har vi også tatt vare på den gamle delen av skolen, så skolen vår er både ny og gammel på én gang.

Læreren vår synes vi er veldig morsomme, vi og liker godt å fortell vitser. Vi er snille og leker med hverandre både i friminuttene og på fritiden. Når det gjelder fritidsaktiviteter, så driver vi med mye forskjellig. Mange driver med fotball, men vi liker også mye annet. Dans og sang er veldig populært. Vi liker godt alpint, klatring og basket, også er det selvsagt mange som liker å game. Noen av de mest populære spillene og appene i klassen akkurat nå er Minecraft, Roblox, Dragonbox og Zoomerang.

Når det gjelder fag og hva vi liker best å gjøre på skolen, så er vi veldig forskjellige. Mange i klassen liker godt praktisk-estetiske fag som musikk, kunst og håndverk og mat og helse. Noen er veldig flinke i matte, mens andre er veldig glade i å skrive, så kanskje noen av oss ender opp som forfattere en vakker dag? Til våren skal vi ha svømming, og det gleder vi oss til.

Lesing er vi selvfølgelig veldig opptatt av – vi er jo en ekte bokslukerklasse! Vi liker mange forskjellige sjangere og forfattere. Noen liker krim, mens andre liker tegneserier og humor. Fakta og selvbiografier er det også en del som liker, og de som er flinke i engelsk leser gjerne engelsk bøker i tillegg til norske.

Noen av bøkene vi i klassen har lest er Anne Franks dagbok, Manga, Percy Jackson, Ankh, Amari og nattbrødrene, Charlie Drømmevandrer, Tokyo Ghoul og Hør’a dagbok! Roald Dahl og J. K. Rowling er to forfattere vi liker veldig godt.

Nå gleder vi oss skikkelig til å bli enda bedre kjent med bøkene og forfatterne som er med i Bokslukerprisen!