Kalde føtter, varme hjerter

Magnus er den eneste som ikke gleder seg til leirskolen. Han har en klump i magen og skulle ønske at pappa var med som ekstra voksen, ikke moren til Nora. Heldigvis er også Thea med på turen.

DER THEA ER

Uten Thea ville han aldri blitt med på turen. Han kunne sagt at han var syk og måtte være hjemme.

De neste dagene skal han få se Thea hele tiden. Han kan se når hun spiser frokost og står på ski og når de skal drive på med ting om kveldene. De kan være ute i snøen og inne og spille kort. Han vil sitte så nær som han kan uten at noen begynner å tro noe.

Rundt ham svirrer lydene fra klassen. Magnus leter med øynene. Han gjør slik han har gjort det siste året, etter at han ble forelsket: Når han kommer til et sted hvor Thea kan være, må han vite om hun er der. Som i skolegården om morgenen, da ser han automatisk etter den blå jakka med pels på. Han ser etter den rosa lua og ansiktet som han kan beskrive helt nøyaktig inni hodet. Thea er så utrolig fin.

 

Magnus fryser. Det har begynt å snø. Han trekker hetta over hodet og ser etter bilen med Thea og de andre jentene.

Snøen og hetta gjør at lydene blir stillere. Han stikker hendene dypt ned i lommene. Lufta lukter fersk eksos.

I støvet på bussen kunne han skrevet MAGNUS ELSKER THEA. Men for å gjøre noe slikt måtte han visst at Thea elsker Magnus.

 

TO SEKKER TETT I TETT

Jentene er de siste som kommer. Faren til Julie kjører dem. Julie, Maren og Thea. Men Magnus ser bare Thea. Hun har satt solbrillene på lua, skibuksene slenger rundt beina og hun bærer sekken på den ene skulderen. Magnus står der han stod da pappa dro.

«Skal jeg hjelpe deg med sekken?» spør han.

«Tusen takk,» svarer Thea.

«Jeg tar sekkene, jeg,» sier mora til Nora. «Vi kan ikke slenge bagasjen helt tilfeldig inn i bussen.»

Magnus hadde ikke tenkt å slenge noe. Planen var å sette Theas sekk ved siden av sin egen. Så kunne de to sekkene stått sammen under bussturen. To sekker tett i tett med samme bevegelse i hver hump.

«Thea, er det dine ski?» roper Leo.

Han haler i en skipose som stikker ut fra boksen på biltaket. Så dunker han posen i bildøra.

«Forsiktig,» roper faren til Julie. «La meg ordne skiene!»

Leo later som han ikke hører.

«Sinnssyk tung pose,» roper han. «Hva har du i den?»

«Ski,» svarer Thea. «Slalåmski og langrennsski.»

«Har du virkelig tatt med deg langrennsski?»

«Selvfølgelig, det stod på lappen. Har ikke du ski? Eller skal du bare renne på rumpeakebrett?»

«Jeg har twintip,» sier Leo. «Jeg og Magnus skal i bakken hver dag.»

Leo slenger skiposen inn i lasterommet.

«Forsiktig, Leo!» roper Thea. «Langrennsskiene kan knekke.»

Magnus lar de andre styre på. Han vil passe på at Theas sekk havner ved siden av hans. Så ser han at sjåføren tar jentenes sekker og går rundt bussen og åpner luken.

«Det er plass til en av sekkene her,» roper Magnus gjennom lasterommet.

«Nei, vi må fordele vekten,» svarer sjåføren. «Vi må ha tyngde på begge sider av bussen.»

Magnus tar sekken sin ut av bagasjerommet igjen og bærer den rundt bussen og gir den til sjåføren.

«Her, jeg fant en til,» sier han.

«Takk,» svarer sjåføren.

Da skjer det Magnus har drømt om. De to sekkene står plutselig tett i tett. De er så nær hverandre at Magnus er redd noen skal se det. Han tenker på alt Thea har med seg. Slalåmstøvler og gensere, ullundertøy og T-skjorter, en ekstra varm jakke og alle toalettsakene. Nå ligger alle tingene hennes ved siden av hans. Theas tannbørste. I kveld står Thea foran speilet og pusser tennene med tannbørsten som har ligget like ved siden av sekken hans. Så ruller hun soveposen ut på senga. Han ruller ut soveposen sin, og så skal de sovne samtidig på et sted han aldri har vært. Klumpen i magen er blitt en millimeter mindre.

 

DE BESTE PLASSENE

Sjåføren åpner døra til bussen. Klassen stormer inn. De roper og dunker borti hverandre. Alle vil sikre seg de beste plassene.

«Kom, Magnus,» roper Leo. «Vi setter oss bakerst!»

Leo brøyter vei. Magnus vil vente og se hva Thea gjør.

«Julie!» roper Thea. «Jeg holder av plass til deg!»

Hun sitter helt foran. I setet bak sitter Nora og Maren. Leo har sikret seg baksetet. Setter Magnus seg der, er Thea så langt unna det går an å komme i en buss. Magnus står i midtgangen og klarer ikke å velge.

«Her, Thea, legg lua mi på plassen,» roper Julie. «Jeg glemte skjerfet i bilen.»

«Kom, Magnus!» roper Leo. «Du må holde av plassene våre, jeg skal noe.»

Leo har reist seg og er på vei framover. Magnus må sette seg før noen tar plassene deres. Helt foran ser han hodet til Thea. Tenk om hun reiste seg og kom hit. Magnus skulle hatt en tankekraft så sterk at ingen kunne stått imot. Kom hit, Thea, tenker han. Kom hit.

Thea er kulest i klassen. Hun spiller på førstelaget i håndball. Thea står keeper. Magnus har sett når hun spiller. Egentlig er han null interessert i håndball. Det er Thea han ser på. Hun kaster seg etter ballene og slenger med armer og bein for å stoppe skuddene. Magnus forstår ikke at hun tør å ta de harde ballene.

«Gjør det vondt?» har han spurt.

«Ja,» svarte hun. «Men vi trener på å ikke merke noe.»

Thea trener styrke i tillegg til håndball. Kanskje er hun sterkest i klassen. På klassebildet de tok før sommeren, står hun rett foran Magnus. Bildet henger over skrivepulten hjemme. Når Magnus gjør lekser eller når han legger seg om kvelden, er det som om Thea er der.

Magnus kan se at hun hadde planlagt hva hun tok på seg den dagen. En helt ny dongeribukse som hun har gått med siden, og en blå T-skjorte hun brukte i sommer. Hun må ha sminket seg, øynene er ikke slik til vanlig. Fotografen tok også et tullebilde hvor klassen bestemte at alle skulle ha på seg et plagg som handlet om bading. På dette bildet står Magnus, Leo og tre til og holder Thea så hun ligger vannrett i lufta. Det skal se ut som hun stuper. Hun har gul badedrakt og blå badehette. Magnus har badebukse og bar overkropp. Han later som om Thea er tung og lager en grimase. Fingrene hans husker henne nøyaktig fra den dagen. Stoffet i badedrakten var glatt. Magen var myk og litt hard når hun strammet musklene. Det er det nærmeste Magnus har vært. Han har tatt Thea på magen med bare et tynt stoff mellom fingrene sine og
huden hennes. Magnus drømmer om å komme enda tettere. Han vil føle hvor myk hun er på kinnet.

Han drømmer om å stryke hånda over ryggen hennes. Han har aldri kysset noen, og aner ikke hva som skal til for at han skal få lov å kysse Thea.