Kampen skole, Oslo

Vi er 6.trinn på Kampen skole og er med i Bokslukerprisen for første gang. Trinnet består av 6A, 6B og 6C og vi er veldig glade i å lese. Vi synes de nominerte bøkene er veldig gode og er i masse forskjellige sjangere. I tillegg til bøker har vi fått noen grønne, små Bokslukerpris-bøker der vi skriver ned tankene våre om bøkene, og vi skal også skrive anmeldelser av bøkene. Det skal bli gøy å anbefale bøkene til andre!

Alle har ikke fått lest alle bøkene ennå, fordi vi deler dem mellom klassene og bytter bokkasse etter fire uker. Vi gjør det slik at ca. seks stykker i hver klasse leser samme bok, og etter en uke møtes vi og diskuterer boken. Deretter får vi velge oss en ny bok, og så har vi en uke på oss til å lese den. Når vi møtes, skal vi også ha med oss den lille grønne Bokslukerpris-boken der vi har skrevet ned tankene vi har om boka. Det gjør at vi er forberedte på hva vi vil si om bøkene.

Vi har også små lapper der vi gir terningkast og kort sier hva vi synes om bøkene vi har fått. Lappene skal henges opp på veggen i gangen under et bilde av boka. Dermed kan folk som går forbi få en idé om hva de burde lese, og de ser hvor mange av oss som har lest boka, og hvor godt den er likt.

Vi begynner alltid dagene med stillelesing og det passer jo bra for oss ivrige lesere. Vi på 6.trinn liker alle typer bøker som e-bøker, lydbøker og bare vanlige bøker. Dette er noe som gjør oss til eksperter. På skolen har vi et eget skolebibliotek, og noen av klassene har også et lite bibliotek inni klasserommet. Der kan vi legge bøker vi har hjemme, og så kan alle bare ta en bok de synes ser spennende ut. Vi har nettopp fått en bokbyttebu også, utenfor skolen.

Vi synes bøkene vi har fått kan være for mange aldre og de er i flere ulike sjangere.  Det er det som er så fint med Bokslukerprisen; de er forskjellige, men likevel er de veldig gode bøker. Det passer oss godt, for vi på 6. trinn har mange forskjellige meninger om bøker. Derfor er vi veldig glade for at vi fikk være med på denne fantastiske Bokslukerprisen!

Skrevet av Eva, Anders og Emil, på vegne av hele trinnet