Kampen skole: Lidenskapelige guttelesere!

Leselyst: På Kampen skole i Oslo er gutta de mest lidenskapelige leserne.

6. trinn ved Kampen skole i Oslo er leseklasse i Bokslukerprisen. Her er gutta blant de mest erfarne og lidenskapelige leserne.

– På Kampen skole er det guttene som er blant de mest erfarne og lidenskapelige leserne.

Det forteller Marit W. Huseby. Hun jobber som leselærer på hele 6. trinn, og har koordineringsansvar for arbeidet som elevene gjør som leseklasse i Bokslukerprisen.

Inspirerende
Denne uka var prosjektansvarlig for Bokslukerprisen i Foreningen !les, Christian Goveia Jacobsen, på besøk hos 6B på Kampen skole i Oslo øst. Klassen er en del av et 6. trinn på 75 elever som alle er leseelever i Bokslukerprisen.

– I løpet av en drøy time fikk jeg oppleve en svært engasjert gjeng med unge lesere. Det var spennende å høre dem snakke om bøkene de har lest, sier han.

På Kampen skole rullerer bøkene mellom klassene. Det sikrer at litteraturen er likt tilgjengelig for alle. Skolebiblioteket brukes aktivt av alle elevene. De leser, men de bruker også tid på :

– å skrive bokanmeldelser

– litterære samtaler

– bokanbefalinger

Boksluker-generalen fra Foreningen !les hadde gleden av å observere en litterær samtale med fire elever og leselæreren som ordstyrer.

– De delte synspunkter og erfaringer om bøkene de hadde lest, med svært gode formuleringer og masse innlevelse, sier Goveia Jacobsen og legger til:

– Vi er glade og takknemlige for den gode jobben Kampen-gjengen gjør!

Bøker: De unge leserne på Kampen skole fordyper seg i litteratur.

Medvirkning og medbestemmelse
I Bokslukerprisen er 19 leseklasser engasjert i utvelgelsen av hvilke titler som skal være med i neste skoleårs bokslukerantologi. På skoler i hele landet har unge lesere fordypet seg i bøker og kommet med sine anbefalinger.

– Det er mye leseglede i klasserom rundt omkring i Norge. De unge leserne har kommet med mange interessante tilbakemeldinger på bøkene, sier Goveia Jacobsen.

– Nå gleder vi oss til å komme fram til hvilke ti bøker som blir nominert til den første fasen i Bokslukerprisen 2023/24, sier han.

Les anmeldelser fra leseklassene her