Karlsrud skole

Vi er 25 barn som går i 6A på Karlsrud skole, i Oslo. Skolen vår ligger i bydel Nordstrand og har 600 elever fordelt på 10 trinn, inkludert en egen avdeling for barn med autisme. Vi har eget skolebibliotek, og i tillegg har klassen sitt eget bibliotek i klasserommet. Her har alle tatt med bøker de allerede har lest, slik at de andre i klassen også kan lese disse. Det synes vi er en genial idé!

Når klassen skal beskrive seg selv, brukes ord som hyggelige, sporty, rettferdige, omtenksomme, sosiale, glade i å lese, smarte, morsomme, snille, blide og kule. Vi liker å gjøre ting sammen på fritiden også. I høst har vi vært på hyttetur i Østmarka og før jul møttes vi på skolekjøkkenet og bakte pepperkaker. Av og til er vi på skolekino på lokalkinoen vår Symra etter skoletid. Det liker vi veldig, fordi da er det lov å ha med godteri. Vi er også glade i friluftsliv og vi har blitt veldig gode på å lage bål.

Hvert år har i en lesekonkurranse i klassen. I fjor måtte alle lese 10 bøker hver og skrive bokanmeldelse til hver bok. Det klarte vi, og premien ble tacokveld på skolen. I tillegg har skolen lesing som en storefriaktivitet, og mange i klassen benytter seg av dette.

I fjor var vi så heldige å bli spurt om å bidra i grunnsteinsnedleggelsen til det nye Deichmanske hovedbibliotek i Bjørvika, det var veldig stas! Klassen stemte frem to bøker vi syntes fremtidens barn burde få høre om, det var Vindeltorn og Luridiumstyven. Så disse to bøkene ligger nå i skrinet inne i grunnsteinen under biblioteket, og vil ligge der helt til noen åpner skrinet om kanskje 100 eller 200 år.

Vi synes det er gøy å ha blitt valgt til ressursklasse for Bokslukern. Vi får lese nye bøker og får være med å bestemme hvilke bøker neste års 6.trinnselever skal lese utdrag fra. Det er jo litt av en ære, og vi gleder oss til å ta fatt på bøkene!

Se også klassens blogg der de anmelder bøkene de har lest.