Lysheim skole Vestfold

Da læreren vår foreslo at vi burde søke om å bli juryklasse, var det et enstemmig ja! Noen av oss satt allerede på toget til Oslo da forespørselen kom opp, så optimistiske var vi.

Så gjett om vi ble superglade da vi fikk vite at vi var plukket ut til å være juryklasse. Skikkelig stolte ble vi også! Og tusen takk for alle bokeksemplarene vi fikk, det ble nesten en førjulsaften i starten av desember.

Kontaktlæreren vår, Ellen, meldte oss på «Bokslukerprisen», for som hun sa: Jeg har aldri hatt en klasse som er så glade i å bli lest for.

Mange i klassen er noen racere til å lese, mens andre sliter. Alle i klassen liker stemningen som blir i klasserommet når læreren tar fram høytlesningsboka eller setter på en lydbok.

I tillegg til at det er mange bokslukere i klassen, har det blitt flere etter at vi begynt å lese bokslukerbøkene. Ellen forteller om sms-er fra foreldre der det blant annet har stått: «Hva skjer? Nå behøver jeg ikke å mase på at det skal leses, han setter seg opp i godstolen og koser seg med boka». En annen skriver: «Han ønsker seg bøker til jul!» eller «Jeg får nesten ikke kontakt med henne, hun bare leser og leser».

Litt om oss og skolen.

Vi går i 5. klasse på Lysheim skole som ligger på Skoppum. Kommunen heter Horten og Horten ligger i Vestfold fylke. Skolen vår har 222 elever og i vår klasse er det 28 elever.

Det er bare en 5. klasse på skolen vår, og med 28 elever blir det ganske trangt når vi er samlet i et klasserom. Heldigvis er vi så heldige at vi disponerer to klasserom. Det ene skal vi gjøre om til et bokslukerrom.

I bokslukerommet skal vi ha matter som vi får låne fra gymsalen, og hjemmefra får vi ta med oss en pute hver. Noen av oss har også lyst til å ta med et kosedyr. Når vi innimellom skal ha lange leseøkter, er det hyggelig å ha det litt koselig rundt oss.

De mest sultne bokslukerne i klassen har allerede lest alle bøkene, de var ikke til å stoppe, men det gjør ingenting. Når vi leser bøkene i fellesskap røper de ikke hva som kommer til å skje, men vi forstår at vi har mye å glede oss til i ukene framover.

I tillegg til å like å lese og bli lest for, er vi glade i å synge og danse. Vi er en pratsom gjeng som liker både å fortelle og stille spørsmål om alt mulig i grunn. Turning, korps, drilling, kodeklubb, Fortnite, speideren og hest er også noe vi liker godt å holde på med!

Det læreren vår synes blir det mest spennende med jobben som juryklasse, er om vi kommer til å vurdere bøkene annerledes enn utdragene. For noen av oss var vinneren kåret allerede etter å ha lest kun et utdrag. Vi har en spennende litterær reise foran oss, som læreren vår uttrykker det.
Da gjenstår det bare å si «God bok»!

Hilsen 5. klasse på Lysheim skole