Månedens anmelder for august

Zeid, skrive – og leseglad 7.klassing fra Grannes skole.

Etter å ha lese igjennom tusenvis av supre anmeldelser og kommentarer på bokslukerprisen.no fra august har vi kåret Zeid Safaa Al-Saiddi sin svært gode anmeldelse av utdraget fra «Sommeren alt skjedde» av Iben Akerlie til den beste!  

 

Vi stilte Zeid noen spørsmål som han gladelig svarte på:

 

Hvordan føles det å være månedens anmeldelser for august?

– Det føles kult og gøy å være månedens anmeldelser for august.

Det er veldig kult og gøy fordi jeg jobbet veldig mye med akkurat dette utdraget. Når jeg la ut min anmeldelse på boka Sommeren alt skjedde tenkte jeg  “Dette er garantert den beste anmeldelsen min”, (og det var den).

Har du en favorittbok?

– Jeg tror kanskje min favorittbok er Kunsten og oppdra en verdensmester. Jeg likte denne boka fordi den handlet om idrett. Boken handlet om familien Ingebrigtsen. Det er Gjert Ingebrigtsens bok, som er faren til Ingebrigtsen familien. Jeg liker boken fordi den har min store passion som er idrett. Jeg liker boken fordi jeg vil også bli en av verdens beste i min idrett. Jeg liker bøker som handler om ting som har skjedd, eller livet til kjente folk.

Har du noen tips til andre som vil skrive gode anmeldelser?

 – Mine tips til andre som vil skrive gode anmeldelser er å skjønne hva boken virkelig handler om. Når du skjønner hva boka handler om, skriver du plutselig så mye og bra ting uten å vite det.

 

Her kan du lese Zeids anmeldelse i sin helhet: 

Sommeren alt skjedde

Denne boka handler om Nora som må bli hos mormor. Hun kjenner ikke mormor. Sist gang hun så mormor var da Thilo ble født. Det var 1 år siden. Da ga hun en gave fra Zimbabwe. Hun har en bror, Thilo og en stefar, Truls. Hun må bli hos mormor fordi mamma må jobbe hele sommeren. Moren jobber på sykehuset. Mammaen til Nora sa at hun ble uheldig med noe som het turnus. Nora er kjempe lei seg, hun vil ikke bli hos mormor en hel sommer. Moren til Nora høres ut som at hun elsker henne veldig mye, men at hun må skaffe litt ekstra penger. Mormor og mamma krangler mye.

Sjangeren til boka er drama. Boken var veldig innlevende. Det var lett å føle med. Boken er en lettlest bok. Det som skjer i boken kunne godt ha skjedd på ekte. Som får deg til å følge med. Det var ingen store spenningstopper, men en god cliffhanger på slutten. Det var ingen bilder i utdraget som Haaland-historien.

Jeg likte denne boken fordi den var veldig ekte på et vis. Det er også litt spennende på slutten når hun sier: ikke svar på meldingen, bare send passet mitt og andre viktige ting.

Jeg anbefaler denne boken til de som liker drama og litt dagbok-aktig bok. Boka var ikke så spennende, men hadde tingene som den trengte for å holde liv i oss som leste.

Jeg gir denne boken terningkast 5. Jeg ville gjerne lest resten av den. Dette er den beste boken jeg har lest til nå på bokslukerprisen. Det var så lett å lese boken at jeg leste en setning fra hver side og skjønt hele greia.

Den tingen som jeg ikke likte så godt med boka var at det var litt lite action og spenning. Det var veldig mye snakking om følelser og hva hun hadde lyst til å gjøre, men hva hun egentlig gjorde.

Jeg synes denne boken fortjener en plass i superfinalen.

 

Vi Foreningen !les gratulerer. Bokpakke er på vei!