Månedens anmelder for november

Engasjert anmelder i Asker.

Høstens siste antologimåned ga oss mange gode og engasjerte anmeldelser. Den vi likte aller best ble skrevet av Eline Farstad på Bondi skole. Hennes tekst om utdraget fra La skogen leve! av Nora Dåsnes kan du lese under intervjuet.

 

Hvordan føles det å bli månedens anmelder i Bokslukerprisen?

Det føles litt rart, men også veldig bra. Da jeg fikk høre at det var en på trinnet, håpet jeg at det var meg, men tenkte kanskje det var venninnen min. Da jeg skjønte at det var meg, fikk jeg en tåre i øyekroken.  Jeg ble veldig glad!

Hva er hemmeligheten bak å skrive en god bokanmeldelse, tror du?

Det er å bruke lang tid. Jeg brukte lang tid på å forberede meg godt på spørsmålene vi fikk til utdraget. Det var også fint å samarbeide og snakke med de andre i klassen før vi skrev. Da snakket vi sammen om hva vi mente og fikk flere ideer,  og da vi skulle skrive selv, hadde vi mye å skrive om.

Har du en favorittbok? Fortell!

Hundemannen. Favorittsjangeren er tegneserie, men de er ofte korte.  Hundemannen er lenger og det  finnes det mange av dem. Jeg liker det som er morsomt. Jeg liker også krim og spenning, f eks «Salamandergåten».

 

Teksten handler om tre jenter,
som heter Bao,Linnea og Tuva.
De er i skogen hver dag før skolen fordi skogen skal rives.
Kommunen vil at skogen skal bli til en stor parkeringsplass.
Bao prøver og være så mye som mulig i skogen, men Linnea og Tuva er mer opptatt av andre ting som korps og kjæreste ting.
Bao er en elevrådsleder og nå skal hun i møte for og overbevise politikerne om og ikke rive skogen.
Men hva skjer videre?

Jeg likte veldig godt sjangeren til boka som var vennskap fordi når det er vennskap så er det ofte sånn at vennene liker forskjellige ting, og det synes jeg er bra fordi folk er forskjellige. Det var sånn at Bao var opptatt med natur og sånne ting, Tuva likte korps og Linnea var opptatt av kjæresteting.

Jeg likte den delen der Bao sa Jesus i timen da det var algebra fordi, det var morsomt, også lurer jeg på hvordan hun ikke fikk noe kjeft

Jeg likte karakterene fordi de er forskjellige og det kan vise andre barn at de bare kan være seg selv uten og miste gode venner sånn som Bao, Tuva og Linnea, de er også forskjellige, men er fortsatt gode venner.

Jeg har veldig lyst til å lese mer fordi jeg vil vite om skogen blir revet, om noen blir uvenner eller ikke, og om det kommer noen nye jenter.

Denne boken synes jeg mange burde lese fordi da får man vite litt hvordan det er og ha et spesielt sted som må rives og demokrati og mye mer, du burde lese denne med en gang!

Jeg anbefaler denne boka til 7 år og oppover.

Jeg gir denne boka en sterk fin 6/6 fordi den var så fin og passer veldig godt til barn.

Vi i Foreningen !les gratulerer. Bokpremie er allerede mottatt til stor begeistring for den unge anmelderen og hennes trinn.