Månedens anmelder for oktober

Stolt anmelder fra Tingvoll!

 

Månedens anmelder for oktober er ingen ringere enn Tuva Torjul Fjeldset fra Tingvoll barne – og ungdomsskole i Møre og Romsdal. Hennes anmeldelse av Girlskate: Betongparken av Eldrid Johansen, Steffen R.M. Sørum og Ingrid dos Santos var den vi i Foreningen !les likte aller best blant tusenvis av supergode kandidater! 

 

Hvordan føles det å være månedens anmelder?

– Helt fantastisk! Jeg trodde aldri at det skulle bli meg som ble trukket ut. Når jeg fikk vite det holdt jeg nesten på å grine og besvime samtidig.  Jeg ble helt skjelven og klarte nesten ikke å tenke på noe annet for en god stund. Jeg jobbet hardt og lenge på anmeldelsen . Læreren min hadde som mål at en i klassen skulle klare det, og jeg hadde som mål å klare det selv. Helt fantastisk!

 

Har du en favorittbok?

– Ja, Heksene av Roald Dahl. Heksene har vært min favorittbok fra første gang jeg leste den. Jeg blir aldri lei, uansett hvor mange ganger jeg leser den. Roald Dahl er en flink forfatter og har mange gode bøker.

 

Har du noen tips til andre som vil skrive gode anmeldelser?

– Ta deg god tid for å gjøre det ordentlig. Tenk på hva du skriver og beskriv godt. Sett deg et mål om et, for da blir det helt sikkert bra. Ikke start alle setningene med det samme, da blir det så kjedelig. Og i stedet for å bruke det samme ordet hele tiden, finn synonymer som passer inn. Som for eksempel kan du bruke «ettersom» i stedet for å bruke «fordi» hele tiden.

 

Her kan du lese hele anmeldelsen:

Bokanmeldelse av boka Betongparken

 Boken er skrevet av Eldrid Johansen og Steffen R.M. Sørum og illustrert av Ingrid Dos Santos, boken ble gitt ut i 2022 (red.anm). Det er andre bok i en bokserie som heter Girlskate.

Jeg la veldig godt merke til der det sto «Skate every damn day» fordi det er en type uttrykk. Jeg fikk en følelse av at jeg kan klare det uansett hva, når jeg leste det.

Boka handler om ei jente som heter Molly. Skatehallen som hun og flere jenter skater i blir stengt. Molly må bli med i en konkurranse for å redde den. Hun er veldig usikker om hun vil eller ikke, for hun er litt redd for hva andre kommer til å synes om skatingen hennes. Så klarer ei som heter Katarina å overtale henne til å bli med. Det må være minst tre deltakere i junior og senior-klassene hver for seg for å i det hele tatt holde konkurransen. De har nok deltakere i junior-klassen, men ikke i senior-klassen. Men heldigvis kommer ei jente til unnsetning. Klarer de å fullføre konkurransen, sånn at skatehallen åpner igjen? Hva skjer etter dette?

Jeg synes at det er et kjempebra utdrag, etter å ha lest utdraget vil jeg lese hele boken. Jeg synes at det viser veldig godt at jeg kan gjøre nesten alt om jeg vil. Utdraget var veldig spennende, og jeg er redd om jeg skal lese selve boken så klarer jeg ikke å legge den fra meg.

Jeg liker tegneserier veldig godt, og vanligvis liker jeg ikke så godt bøker med nesten ingen bilder. Men denne likte jeg veldig godt selv om den ikke hadde så mange bilder. Selv om den hadde blitt litt bedre med ett bilde eller to. Uansett kjempebra bok. Jeg liker sånne bøker veldig godt, jeg liker bøker der alt gir mening eller har litt action. Og denne gav på en måte litt mening.

Jeg anbefaler boken for både gutter og jenter, men kanskje litt mer for jenter. Fordi gutter kan lære om hvordan det er for jenter å være på skateparken. Passer for alle som liker og ikke liker skating. Det er fordi den handler om mer enn bare skating, jeg synes den handler om vennskap og hvordan jenter har det på skateparken. Jeg synes at boka passer for åtte til tretten, fjorten år. Ettersom at når man blir femten seksten år blir man mer interessert i andre bøker. Jeg er tolv år og boken passer perfekt for meg, og jeg vet at om jeg hadde vært åtte år hadde jeg også likt den.

Om jeg har måtte gitt boken et terningkast hadde det vært en sterk femmer eller en sekser.

 

Alle oss i Foreningen !les gratulerer. Bokpremie er på vei i posten!