Månedens anmelder for september

Stolt vinner fra Godlia i Oslo! Foto: Privat

September var nok en måned med tusenvis av kjempefine bokanmeldelser på bokslukerprisen.no. Etter mange runder falt vårt valg av månedens anmelder på Kristin i 6A på Godlia skole i Oslo for hennes grundige og ryddige tekst om utdraget fra Udyr av Ingvild Bjerkeland.  

 

Vi stilte den ferske vinneren noen spørsmål:

 

Hvordan føles det å være månedens anmeldelser for august?

 Veldig gøy! Jeg trodde ikke jeg skulle bli trukket ut, men jeg håpet veldig. Jeg har jobbet veldig mye med anmeldelsen. Jeg er veldig glad og stolt av meg selv.

 

Har du en favorittbok?

Ishavspirater av Frida Nilsson. Den er veldig spennende, og man kjenner seg veldig godt igjen i boka. Forfatteren er god til å skrive om følelser som mange kan kjenne seg igjen i.

 

Har du noen tips til andre som vil skrive gode anmeldelser?

Bruk god tid når du skriver anmeldelsen. Tenk hva andre kan tenke om boka, ikke bare hva du tenker. Vi har skrevet veldig mange bokanmeldelser i klassen vår og har ukas bok hver uke. Så vi har øvd og gjort dette mye.

 

Her kan du lese hele anmeldelsen til Kristin:

Bokanmeldelse av: Kristin Grimkelsrud 6a Godlia skole

Bokens navn: Udyr

Forfatter: Ingvild Bjerkeland

Utgitt av: Cappelen Damm 2023

Sjanger: Grøss

Handling

Boken Udyr handler om Abdi og lillesøsteren Alva. Et svarthåret udyr på to bein har tatt over bygda de bor i og Abdi og Alva må kjempe for livet for å komme seg til pappa i Djupevik. Udyret har revet familier fra hverandre, inkludert familien til Abdi og Alva. Moren deres har blitt drept av udyret. Når de har gått i flere dager finner Abdi ut at Alva er syk og trenger hjelp. Kommer de til å komme seg til pappa i Djupevik? Eller kommer de til å bli tatt og drept av udyret?

Min mening

Etter det utdraget jeg har lest om udyret må jeg bare lese boken. Boken har mye detaljer som gjør at man kan se for seg bildene lett i hodet. Jeg kjente at jeg ble dratt inn i boken og Ingvild Bjerkeland har gjort en helt fantastisk jobb med denne boken. Den er skikkelig spennende fordi boka er en grøsser, jeg elsker grøss og jeg klarer nesten ikke å si hvor mye jeg elsker denne boken. Når forfatteren bruker detaljer som gjør boken skummel får jeg frysninger oppover hele ryggen. Slutten av utraget om at Alva ble syk var som prikken over i-en som gjør at jeg vil lese denne boken mer og mer. Udyr har alt en bok trenger for at den skal bli god spenning gjennom hele boken og gode detaljer. Jeg kan ikke si at jeg er den personen som lettest blir dratt inn i en bok, men denne boken klarte det, så klapp på skulderen for det. Boken kan treffe noen fordi mammaen har dødd, men jeg synes det er bra at boken kan påvirke folk på forskjellige måter. Jeg har lest gode bøker, men denne er på et helt annet nivå. Nå gleder jeg meg til å lese hele boken og finne ut om de kommer seg til Djupevik og om de overlever.

Terningkast

Om jeg skal gi terningkast til denne boken ville jeg gitt den terningkast 6 fordi boken er superspennende, det er en av de beste grøsserne jeg har lest og boken er godt skrevet. Jeg synes at denne boken passer for voksene og barn, men mest barn i 8-13 års alderen fordi den kan være litt skummel for yngre barn. Jeg anbefaler denne boken til andre folk som liker grøss og jeg kan nesten love deg at selv om du ikke liker grøss kommer du mest sannsynlig til å like denne boken. Ingvild Bjerkeland har skrevet flere bøker som «Pøbler i pysjamas» og «Monsterbølger». Håper du vil lese Udyr etter å ha lest dette.

Vi i Foreningen !les gratulerer. Bokpremie er på vei i posten!