Månedens anmeldere

Det var Jonas, Silje og Mathilde som ble månedens anmeldere i uke 35-38.

Under kan du lese anmeldelsene de skrev.

Hvis du vil lese mer om Jonas, Silje og Mathilde, kan du klikke her.

Alle tre har fått en pakke med bøker i posten.

Jonas fra Drag skole om utdraget fra Ukjent fare av Jan Tore Noreng:

Bokanmeldelse
Forfatter: Jan Tore Noreng
Sjanger: spenning

Boka Ukjent fare handler om at det er kommet noen svarte varebiler til Sopphaug og alle ansatte i Sopphaug kommune har fått sparken og blitt erstattet av teknologi. Rickard og bestevennen Karen leter etter faren til Rickard, som ble kidnappet av de folkene i de svarte varebilene.

Jeg synes Ukjent fare var en super bok for de som liker spenning og liker og leve seg inn i bøker. Boka er lett og leve seg inn i fordi det er så masse spenning og boka var skikkelig levende litt fantasi innimellom. Spenningen begynte fort det ble bare mere og mere spennende, jeg ble overasket over at de kanskje fant de svarte varebilene. Teksten sluttet litt uventet jeg trodde den kom til å slutte inne i parkeringshuset. Jeg fikk ikke lyst til å legge fra meg boken, nå vil jeg lese resten av boken fordi den var skikkelig spennende og morsom og det er de bøkene jeg liker å lese. Det beste ved teksten var da de kjørte etter de svarte varebilene, det svakeste ved teksten var i begynnelsen det var litt kjedelig,

Boken passer for de som liker spenning og morsomme bøker, jeg anbefaler deg å lese den, jeg gir den terningkast 6, og jeg synes den fortjener å være superfinalist.

Silje fra Brånås skole om utdraget fra Lars er LOL av Iben Akerlie:

Boken er godt skrevet, og lett å leve seg inn i. Det er en bok som får folk til å stoppe opp å tenke på hva som egentlig er greit å gjøre mot andre. Jeg synes alle burde lese denne boken.
Den handler om Lars, som har Downs syndrom, og er ny i klassen til Amanda. Hun blir fadderen hans i stedet for en søt liten 1. Klassing, og de to blir gode venner. Blant annet finner de opp mange morsomme trylleformler sammen. Men i en gymtime begynner Lars på en rar dans, og roper ut trylleformler. Amanda aner ikke hva hun skal gjøre, spesielt ikke når to av jentene i klassen begynner å filme det hele.
Boken er skrevet av Iben Akerlie, og heter
Lars er LOL. Jo lenger du kommer inn i boken, jo mer ekte blir det. Man kan føle det Amanda føler, og etter hvert som nye problemer oppstår, føler man det samme presset etter å hjelpe Lars som Amanda gjør. Jeg gir denne boken terningkast 5.

Mathilde fra Utsira skole om utdraget fra Et hundeliv av Arne Svingen:

Et hundeliv

Jeg likte boken fordi den var enkelt, men også bra skrevet. De brukte litt banneord i denne boken som ikke passer bra for småbarn. Den var litt morsom siden han likte en tispe som hadde gått på do på den stolpen😂

Jeg syntes det ble forklart ganske bra uansett om det kan være den minste detaljen. Jeg vil kanskje ikke anbefale den for småbarn på grunn av alt banningen, men det er det ikke jeg som bestemmer.
Jeg syntes det var kult og gøy at det var hunden som snakket. Jeg har ikke lest sånn bok før så det syntes jeg var interessant. Jeg likte alt utenom banningen og ordet narko, men kanskje forfatteren har brukt dette for å vise at Narko-Kjell har vokst opp i et tøft miljø.

Tittelen på boken passer til teksten fordi det handler om en hund, men læreren vår sa det kan også være en metafor/bilde på at narko-Kjell ikke lever et normalt liv, men hardt og slitsomt liv: og det kan også bety et hundeliv. Det er et merkelig vennskap mellom hunden og Narko-Kjell. Jeg kunne klappet hunden vis jeg traff den, men ikke narko-Kjell😂😂🐶🐶🐶

🎲5

 

Hvis du selv har lyst til å skrive en anmeldelse, kan du lese våre tips her.

Du finner flere kommentarer/anmeldelser av bøkene som er med på årets Bokslukerpris ved å klikke deg inn under utdragene via forsiden.

På uprisen.no finner du anmeldelser av alle norske ungdomsbøker, skrevet av elever i ungdomsskolen.