Mathopen skole, Bergen

 

Hei! Vi er 6.trinn på Mathopen skole i Bergen. Vi er 43 elever på trinnet, og vi deler en base. Det vil si at vi ikke har klasserom, men er i et stort rom alle sammen. På skolen vår er det ca. 300 elever.

I høst var vi med på Bokslukerprisen, og nå er vi så heldige at vi har fått lov til å bli anmelderklasse. Vi synes det var lærerikt og kjekt å være med på Bokslukerprisen, for vi mener selv at vi har lært mye om det å skrive anmeldelser, lytte til andre sine meninger, og argumentere for våre egne. I tillegg var det gøy å lese så mange ulike utdrag.

Nå skal vi lese mange ulike bøker, og si vår mening om dem. Trinnet vårt er godt i gang med å anmelde de ulike bøkene. Vi har lest noen bøker høyt i klassen, og så får vi lov til å velge selv i hvilken rekkefølge vi vil lese de andre bøkene. Vi har fine samtaler om bøkene i timene, og noen ganger er vi uenig om en bok er bra eller ikke.

Underveis i lesingen får vi oppmuntringer av lærerne våre, og trinnet vårt elsker å være ute, så nå gleder vi oss til utedag i snøen. Vi har også fått lov til å ha med oss puter, bamser, teppe og varm drikke til «lesekosen», noe som gjør lesingen ekstra kjekk.

Vi er skikkelig spent på hvilke bøker som til slutt blir med i årets Bokslukerpris, for vi kan røpe at det det er veldig mange spennende og gøye bøker som skal anmeldes.