Nominerte til Bokslukerprisen 2022 – 2023

De ti nominerte bøkene i Bokslukerprisen 2022/23 er nå klare. 125 000 elever på mellomtrinnet skal i høst lese utdrag fra bøkene og deretter stemme fram sine fem superfinalister.

De ti bøkene er:

På samme lag av Harald Rosenløw Eeg, Ada og Andrine Hegerberg. Illustrert av Hans Jørgen Sandnes, Bonnier Forlag 2022
Skallen av Harald Nortun, Samlaget 2021
Sommer med Jo av Kristine Rui Slettebakken, Gyldendal 2021
Familien Brattbakk av Julia Kahrs, Gyldendal 2022
Fimbulvinter. Ragnarok bok 2 av Odin Helgheim, Egmont 2021
Vulkanen vaknar av Tor Arve Røssland. Illustrert av Nikolai Lockertsen, Samlaget 2022
TIX. Den stygge andungen av Andreas Haukeland og OIav Brekke Mathisen. Illustrert av Odin Helgheim, Gyldendal 2021
Det første oppdraget. Portalpilotene av Stian Gulli. Illustrert av Sigbjørn Lilleeng, Aschehoug 2021
Kampen av Geir Egil Eiksund, Samlaget 2021
Tankespinneren av Vibeke Koehler, Cappelen Damm 2021

43 leseklasser fra skoler rundt omkring i Norge har gitt innspill til bokutvalget.

Vi Foreningen !les er veldig fornøyde med tilbakemeldinger og innsatsen som leseklassene har gjort. Elevene har vurdert rundt 70 bøker og skrevet 1170 anmeldelser og kommentarer til bøkene. Nominasjonene viser god bredde og variasjon. Nå skal 125 000 unge lesere på mellomtrinnet lese og si sin mening om de ti utvalgte. Det blir mange gode leseopplevelser utover høsten!

Kontakt:
Christian Goveia Jacobsen
Prosjektansvarlig for Bokslukerprisen i Foreningen !les
Epost: christian@foreningenles.no

Om Bokslukerprisen
Bokslukerprisen er en nasjonal leselystpris for elever på mellomtrinnet i regi av Foreningen !les. Prisen har til hensikt å fremme engasjement for lesing, og å løfte frem norsk litteratur som utgis for aldersgruppen 10-12 år.

Les mer om Bokslukerprisen

Om Foreningen !les
Foreningen !les er en ideell organisasjon som sprer leselyst og skaper lesere blant barn og unge. Foreningen ble etablert i 1997 og har 39 medlemsorganisasjoner fra hele bredden i bok-Norge. Foreningen er finansiert av medlemsorganisasjonene og mottar støtte fra blant annet Nasjonalbiblioteket og Utdanningsdirektoratet. Gjennom ulike tiltak når Foreningen !les årlig rundt 400 000 barn og unge, og nærmere 10 000 lærere og bibliotekarer. Alle tiltakene er gratis og nasjonale. Foreningen !les har tiltak i skolen og på andre arenaer, og står blant annet bak litteraturprisene Ungdommens kritikerpris, Uprisen og Bokslukerprisen, antologiene tXt, Rein tekst og Tid for ti, sakprosamagasinet Faktafyk, Lesekiosk og Bokstart. I 2017 fikk Foreningen !les bokbransjens hederspris, Gullegget. I 2021 ble Foreningen !les nominert til verdens største barnelitteraturpris, Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA), for femte gang.

Les mer om Foreningen !les