Sandnes og Bjørnevatn skole, Sør-Varanger

Vår skole ligger i Sør-Varanger kommune. Kommunen vår ligger helt nord i landet og grenser både til Russland og Finland. Sandnes og Bjørnevatn skole er en 1-10 skole med ca.330 elever. På 6.trinn er vi 32 elever. Skolen vår ligger ca.7 km fra storbyen Kirkenes med ca.4000 innbyggere.

Vi har fått tildelt det ærefulle oppdraget som anmelderklasse for bokslukerprisen. Vi er allerede godt i gang med oppdraget, og det er veldig motiverende for oss å få være med å bestemme hvilke bøker som skal være med i antologien og kjempe om bokslukerprisen neste år.

Som anmelderklasse får vi et stort utvalg bøker å velge mellom i ulike sjangre, og det gjør det lettere å finne bøker som passer for alle sammen. Som anmelderklasse har vi ekstra fokus på lesing og vi leser mye. Det gjør oss til bedre lesere, men vi lærer også mye annet av litteraturen og vi har funnet ut at det er lærerikt å lese. Det beste med hele prosjektet er at noen elever i klassen som ikke likte å lese når vi begynte har blitt veldig glad i å lese.