Songe skole, Aust-Agder

Bilde, Songe skole

Vi hører til på en liten skole, Songe skole i Tvedestrand kommune. Det er ca. 80 elever på skolen vår, og i 6. klasse er vi 8 elever som elsker å lese. Vi på Songe skole kommer fra to ulike bygder, Songe og Angelstad. Begge bygdene ligger nær Tvedestrand og flere av våre fritidsaktiviteter foregår i Tvedestrand by.  Fritidsaktiviteten i klassen er fotball, håndball, dansing, frerunning, kor, noen er opptatt av dyr og flere er ivrige på data og PlayStation.

Vår skole ligger fint til ved Songevann.  Sommerstid kan vi ta båten ut til skjærgården herfra og vintertid kan vi gå på ski i skauen her. På høsten er det mange som driver jakt, og gjennom hele året er mange ute på tur og trim langs mange fine stier og skogsveier i skauen. Nok reklame!

Gjennom alle år på skolen har vi i 6. klassen brukt mye tid på lesing. Å sette oss ned med en god bok, å leve oss inn i historiene, karakterene og tekstene er noe som gir glede. Vi er kritiske og lar oss ikke rive med av alt, men vi syns det er gøy å si vår mening om bøkene og blir engasjert også av det vi ikke liker så godt.

Å starte skoledagen med å lese litt i hver vår bok, er den beste starten vi kan få, og siden vårt klasserom ligger ved siden av biblioteket, så hender det at vi slenger oss i hver vår sofa og leser litt der inne i norsktimene. Å få lov å bli en av fem Juryklasser er en stor ære og et oppdrag vi tar veldig alvorlig.

6. klasse ved Songe liker å lese skumle bøker, Fantasy, spenning og krim, humor og drama. Utdragene vi har lest har vært morsomme, spennende og dramatiske. Vi skal klare å finne en favoritt, men regner med at det blir gode diskusjoner før vi klarer å bli enige.