Sunde skole, Vest-Agder

Helt sør i Norge, i siste Sørlandsby, ved grensen til Vestlandet, finner du oss; 5C ved Sunde Skole i Flekkefjord.

Flekkefjord er en liten, sjarmerende sørlandsby med underkant av 10 000 innbyggere. Selv om byen er liten, er vi store på én ting. Nemlig puslespill. Norges eneste puslespillfabrikk, LA Larsen, ligger i Flekkefjord og mange av puslespillene som er rundt om på skolene i landet, kommer herfra.

Sunde Skole er derimot en stor skole. Vi er over 500 elever og bare på 5. trinn er det over 110. Vi er fem parallelle klasser, men det er bare oss i 5C som har blitt JURYKLASSE! Noe vi er veldig stolte av. Vi er en godt og blandet klasse på 23 leseglade elever, 13 jenter og 10 gutter som liker alt fra fotball, turn, sang, korps til gameing. Det som er litt spesielt med oss er at de fleste av oss ikke kjente hverandre så godt da vi begynte i femte. Da vi gikk i fjerde klasse var vi i forskjellige klasser og på forskjellige skoler. Alle som begynner i femte på Sunde Skole blir blandet og får nye klasser. Det er både skremmende og spennende, men mest gøy å bli kjent med nye klassevenner.

Det at vi har blitt en juryklasse er med på å styrke samholdet i klassen. Vi er med på et prosjekt gjør oss unike på skolen.

Vi er allerede godt i gang med lesingen av første bok. Byens bibliotek har vært utrolig flinke til å få inn mange bøker til oss. Planen er å gjøre oss ferdig med en bok før jul og bruke ca. tre uker på hver av de andre bøkene før påske. Vi tenker at hele klassen skal lese samme bok samtidig. Det gir oss muligheten til gode diskusjoner og arbeid med bøkene underveis. Vi skal blant annet lage bokpresentasjoner og ha bokkafé. Det gleder vi oss til.

Å lese gode historier er gøy! Bokslukerprisen ruler!

Beste hilsen fra alle i 5C.