Superfinalistene er klare

NOMINERTE BOKSLUKERPRISEN 2016_NETTSjetteklassingene har lest og stemt, og nå er resultatet klart.

Superfinalistene på Bokslukerprisen 2015/2016 er:

Forfulgt i London av Ingeborg Dybvig, Cappelen Damm.
Rivertongåten av Jørn Lier Horst, Kagge.
Discosatan av Vera Micaelsen, Aschehoug.
Kampen mot superbitchene av A. Audhild Solberg, Aschehoug.
Med beina på nakken av Arne Svingen, Gyldendal.

Les pressemeldingen her.

Og her er reaksjonene fra de fem forfatterne da de fikk beskjed om at bøkene deres hadde blitt valgt ut som superfinalister:

Ingeborg Dybvig:

«Det er rett og slett kjempegøy å bli stemt frem som superfinalist blant så mange gode bøker. At det er leserne selv som har bestemt dette, gjør det enda mer moro. Sjetteklassinger er strålende!»

Jørn Lier Horst:

«Det er svært hyggelig å være superfinalist. Jeg har lest mange av tilbakemeldingene fra elevene som deltar i leselystaksjonen og tar det som en bekreftelse på at det jeg skriver virkelig treffer unge lesere.»

Vera Micaelsen:

«Åh himmel så gøy!!! Tusen, tusen takk! Jeg føler at jeg allerede har vunnet noe stort og fint, selv om jeg er en av fem! For en hyggelig overraskelse! Jeg skal feire med en gang. Løper og kjøper en sjokomelk og en deilig kaffe på flekken!»

A. Audhild Solberg:

«Å, nå ble jeg glad! Tusen takk! Jeg har besøkt mange 6. klasser som har lest Bokslukerantologien i høst, og vet hvor mye engasjement denne leselystaksjonen skaper. Å være en av superfinalistene er en stor ære!»

Arne Svingen:

«Utrolig kult å bli nominert som superfinalist i Bokslukerprisen for annen gang. Det var akkurat det jeg visste – det er utrolig mange grundige, bra lesere i norske sjetteklasser!»

Av de mange stemmene og kommentarene vi har fått inn ser vi at mange elever har likt de resterende utdragene, men dette er altså de fem tekstene som har fått flest stemmer.

De 25 000 sjetteklassingene som har vært påmeldt Bokslukerprisen i år har sagt sin mening.

De fem bøkene går dermed videre til superfinalen og vil bli lest – grundig og fra perm til perm – av de fem juryklassene.

Vi i Foreningen !les ønsker å benytte anledningen til å si takk til alle dere som har lest, sagt hva dere mener og stemt.

Vi oppfordrer samtidig alle sjetteklassinger til å lese bøkene og til å legge inn en anmeldelse på nettsidene våre – under superfinalistene. Det vil bli premier til gode anmeldelser.

Vi ser frem til å høre hva dere synes om bøkene og gleder oss til å se hvem som står igjen som vinner av Bokslukerprisen 21. april 2016!

Med vennlig hilsen,

Troels Posselt

Prosjektleder i Foreningen !les