Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Annenhver uke. Olivias liv

Heidi Linde Gyldendal 2020

 

 

Olivia bor annenhver uke hos pappa og mamma. Hos pappa og hans nye kone, Louise, er det tid og ro; hos mamma er det mye folk og dyr og mye som skjer. Olivia synes egentlig det er en perfekt blanding, og i dag gleder hun seg til å levere en samfunnsfaglekse hun er skikkelig stolt av. Men dagen begynner med at hun og stebror Viktor må løpe for å rekke skolen. Og det er bare den første av en rekke hendelser som snur opp ned på Olivias liv.

Kapittel 3

 

Når man bor annenhver uke, har man to forskjellige skoleveier.

Jeg har én skikkelig lang skolevei, og én veldig kort.

Skoleveien fra pappa er så lang at jeg må ta to forskjellige busser for å komme fram. Men som regel begynner pappa litt senere på kontoret den uka jeg er der, og kjører meg til skolen før han selv drar på jobb.

Jeg tror han gjør det fordi han har dårlig samvittighet. I hvert fall hender det at han unnskylder seg.

«Stakkars deg!» kan pappa si når vi sitter i kø i bilen om morgenen på vei til skolen. «Stakkars deg som må bo to steder.»

Hvis jeg er i godt humør, svarer jeg kanskje: «Det finnes fattige barn rundt i verden som ikke har et hjem. Mens jeg, jeg har faktisk to!»

Da begynner bestandig pappa å le. Men andre ganger, hvis jeg er sliten eller kanskje lei meg, sier jeg: «Det er din skyld at jeg har det sånn. Det er du og mamma som har bestemt det.»

Da blir pappa alltid stille. Og hvis Louise ikke er med i bilen, gir han meg et sukkerfritt drops fra en pose han har gjemt i hanskerommet.

I partallsukene, når jeg er hos mamma, er skole veien superkort. Faktisk er det ikke mer enn sekshundreognittisju lange skritt mellom den lysegule bygården og skoleporten, det har Viktor og jeg funnet ut.

Derfor er det ganske rart at de gangene jeg kommer for sent på skolen, så er det bestandig i de ukene jeg bor hos mamma.

 

Viktor river opp ytterdøra, og vi stormer ut i bakgården.

– Vi rekker det hvis vi løper! roper Viktor.

Og så løper vi. Forbi huskene og søppelskuret. Over bakken der det ligger et tynt lag med snø som nesten skjuler paradiset som noen har tegnet på asfalten med rosa kritt. Og ut gjennom porten og videre ut på veien.

Sekken dunker mot ryggen min. Jeg tenker på andre time, når vi kommer til klasserommet etter kunst og håndverk og jeg skal gi samfunnsfagleksa til Ole Sverre. Da skal vi også få nye plasser. For det er enda en fin ting å glede seg til i dag!

Hver fjerde uke bytter vi om på plassene i klasserommet. Den siste måneden har jeg hatt en ganske dårlig plass, i en firergruppe, lengst unna vinduet og med ryggen mot tavla. Men i går fortalte Ole Sverre om de nye plassene som skulle gjelde fra i dag. Og jeg jublet da jeg forsto at jeg endelig skulle få yndlingsplassen min: Ved vinduet, sånn at jeg både kan se ut hvis jeg kjeder meg, og se fram mot tavla når jeg vil følge med. Dessuten er det på gruppe med bra folk: Viktor, Vanja og Theo.

Kanskje er det derfor jeg løper så lett og så raskt i dag? Fordi jeg har så mye å glede meg til. Fordi denne dagen kommer til å bli så bra.

Vi løper bortover fortauet. Forbi frisørsalongen og kaffebaren og leiligheten til han sinte tyrkeren, han som egentlig ikke er tyrker, men bergenser. Og det er som om jeg ikke blir sliten i det hele tatt!

– Vent! piper Viktor bak meg.

Jeg kikker over skuldra og oppdager Viktor flere meter bak meg. Han er rød i ansiktet og peser med halvåpen munn. Faktisk minner han litt om Pølsa når han blir tvunget med på tur i skogen.

– Kom igjen, Viktor! roper jeg, – du klarer litt til!

Vi fortsetter forbi matbutikken og kokosbollefabrikken og pizzabakeren, og da vi runder hjørnet og får øye på den store, lyse skolebygningen, ser vi ytterdøra som slår igjen etter de siste elevene.

NB! Rettighetene for utdraget gjaldt for aksjonsperioden – skoleåret 2020/2021. Derfor har vi nå fjernet resten av utdraget.
Utdraget var hentet fra s. 22-32.

Legg inn din anmeldelse. Skriv inn din lærers e-post slik at du kan få premien hvis du blir månedens anmelder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Tips til å skrive anmeldelse

2 270 anmeldelser av “Annenhver uke. Olivias liv

 1. Jeg syntes Olivias Liv ( Annen hver uke ) er en kjempe fin bok for barn på 8-10 år.
  De viser hvordan noen personer som har foreldrene sine skilt har det.
  De viser også at Olivia gjør noen dårlige valg, men til slutt er Cornelia bare glad for at hun gjorde det.
  Forfatteren her har gjort en god jobb.
  Gir en skala på 10/10

 2. Den er kjempe fin og jeg har skilte foreldre så jeg skjønner at det er vanskelig og skille mellom 2 forskjellige verdener jeg synes denne boken er fantastisk og den handler om noe som mange barn har og opplever 10 av 10

 3. eg elsker boka! Eg håpar at det blir en serie! Forfatteren har gjort ein god jobb

 4. eg elsker boka! Eg håpar at det blir en serie! Forfatteren har gjort ein god jobb 👍 (:

 5. Jeg syns at denne teksten var en liten tøff fortelling. Ville ha lest litt videre med en lukket slutt🥺 jeg gir denne 4/6

 6. super nice buk æ elska den.Supær bra Æ BLIR SÅ RØRT AV VUR BRA DENNA BOKEN ÆR

 7. jeg syntes denne boa var bra! Den var ikke kort eller alt for lang. Jeg syntes den var bra i starten også ble den kjedelig også på slutten så ble den spennende. Så jeg kunne godt hatt lest hele:)

 8. Jeg syntes den var sånn passe bra, den var sikkert veldig bra for de som liker sånne type bøker, men jeg er ikke en av de.

 9. Jeg synes boka var bra! Den hadde passe mye tekst, ok var egentlig ganske spennende, det er blant annet fordi den handlet mye om hverdagslivet til barn som har skilte foreldre. Jeg fikk ganske lyst til å finne ut hva som skjer etterpå.

 10. Nå skal jeg være veldig ærlig! Boka var kjempe passe fin.🦋Jeg likte den 🧋

 11. Boka var fin, skolen min har boka på bibilioteket, men tror ikke jeg vil låne den🦋Det er en fin bok å lese nå i disse triste tider med Korona, vil anbefale boka til de som liker kjærlighet og de som ikke har kjæreste💜 Jeg gir den terningkast 5/10

 12. Elser denne boka!!!!! kommer til å være den første som låner denne boka når vi får den her på biblioteket!! gir denne 10/10!!!!

 13. jeg syntes den er bra fordi den sier veldig mye om hvordan familier kan være fek.s skilt ,adoptert og mye mer. Jeg syntes den starta bra og slutta bra. Dette er en bra bok å lese hvis du liker drama syntes jeg. Jeg vil gi den ternings kast 6/6 jeg ville lest den ferdig….

 14. Jeg synes boken var ganske bra, utdraget var veldig spennende og jeg fikk mer lyst til å lese hele boken.

 15. Morsom og veldig artig. Her får vi både humor og drama. Noen syntes den var litt kjedelig og ikke helt type bok de liker.

 16. Boka handlar om Olivia som bor annankvar veke hos mammaen og pappaen. Hos mammaen er det mykje styr og hos pappaen er det roleg. Eg syntes boka var gøy så eg har lyst til å lese den. Mange kan sikkert kjenne seg igjen i den boka. Eg gir denne boka terningkast 5

 17. Eg synes boka var ganske bra fordi det er litt gøy når det er mykje bråk. Det var også gøy at det handla om litt om ei klasse. Eg synes forfattaren var flink å skrive og beskrive denne boka! Den var bra, men det kunne kanskje vært litt meir spenning. 😜 Terningkast: 4!!!😊

 18. eg synts boka var llitt bra fordi det var litt spenning men eless synts eg boka var lit kjedelig terningkast .2 det handlet om olivia som bodde to steder fordi foreldrene var skilt

 19. Eg synes at boka var veldig bra, fordi den var ganske morsom, med ho jenta som alltid gråt og sånn😆
  Terningkast 6🎲

 20. Jeg synes denne boka ikke var for meg. Det var ikke så mye spennende til i boka, det jeg liker er krim og morsomme bøker. Så jeg gir denne boka en terning kast. Jeg anbefaler ikke denne boka.

 21. jeg likte ikke denne boka så godt fordi den var ikke så spennende og litt kjedelig. jeg gir denne boken terningkast 3.

 22. Jeg synes boka var passe bra, fordi jeg synes den var morsom og den er sikkert noen som kan kjenne seg i gjen. jeg vil gi terning kast 3.

 23. Jeg gir denne boken en passe bra vurdering, siden den gav lite mening. Jeg synes at den gav lite mening for meg fordi jeg ikke forsto hvorfor Susanne gråt hele tiden. Derfor gir jeg boka terningkast 3, men det er helt sikkert noen andre som synes boka er bra.

 24. Jeg synes ikke denne bok var noe bra, fordi den var veldig kjedelig. Den var bra forklart, men jeg likte ikke selve historien. Jeg gir den terning kast 2.

 25. Jeg gir denne boken en 2 fordi jeg likte ikke boken ikke en spesiell grunn bare synes boken var dårlig.

 26. Jeg syntes boken var veldig bra. jeg likte boken, fordi jeg likte den boken som heter Blyanthjerte og jeg syntes de lignet veldig på hverandre. Jeg likte også selve historien og handlingen. Jeg likte også klassen for jeg syntes den lignet litt på vår. Terningkast: 5

 27. Jeg synest denne boka var veldig bra: fordi den var spennende, dramatisk. jeg synest det var morsomt at Susanne gråt hele tiden. jeg gir denne boka terningkast 5. 😆😀🤩

 28. denne boken var kjempe kjedelig gidde ikke mening i det hele tatt veldig mye grining men ellers var det bra dhdhhddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd

 29. Jeg synes denne boka var bra. Den var gøy, spennende og litt morsom. Jeg har veldig lyst å lese resten av denne boka. Denne boka andbefales fra meg, terningkast 5

 30. denne boka var ikke så bra siden den ikke gidde mening for meg siden det handla om grining og masing og sånt så jeg gir denne boka terningkast 2 av 10 denne boka passer for folk som er 8 til 10

 31. jeg likte boken. det var interessant og jeg likte folkene i boken. MEN jeg syntes at det ikke skjedde så mye. terning kast 8 🙂

 32. Jeg synes ikke den var bra fordi den var ikke så spennende, det er liksom bare skole men det var litt løye at en jente gråt hele tiden. Terningkast 2

 33. «Olivias liv annenhver uke» er både gjenkjennelig og morsom. Mange barn lever i to hjem og det er lett å leve seg inn i handlingen, og uavhengig av dette så er vi elever og ser hvordan lærere, vikarer og medelever kan være svært så ulike og at det kan gi mye komikk med en medelev som du bare vet at MÅ gråte en skvett

 34. Et utdrag med passe mengde drama, spenning og humor. Disse balansert på en god måte som gjorde at boka ble tatt godt i mot på 7.trinn.

 35. Spennende, kul, spesiell, morsom, likte personene, bra. Likte boka.
  Terningkast 5.

 36. Jeg synes det var en ganske bra bok, men det skjedde litt mye. Boka kunne vært litt lengre, og det kunne kanskje vært en serie? Terningkast 4.

 37. Boken var ikke så veldig spennende fordi det ikke skjer så mye i utdraget. Olivias var en litt kjedelig person.

 38. Utdraget frå boka var morosamt samtidig som der var litt drama. Det som var gøy var at elevane kunne kjenne seg att i framstillinga av klassa og vikarlærarar. Denne boka vil alle i klassa lese – stor jubel i klassa.

 39. Jeg kjenner meg igjen i boken. Jeg har veldig lyst til å lese hele boken☁️Terningkast 5🦋🦒☁️🌙🎤💜🎼🎧🎬🎵🎶

 40. Jeg kjenner meg igjen i boken. Jeg har veldig lyst til å lese hele boken☁️Terningkast 5🦋🦒☁️🌙🎤💜🎼🎧🎬🎵🎶

 41. Det er en litt kjedelig bok for meg men andre kan godt nok like denne boka. Det er en bra bok men ikke min stil. Terningkast 4/6

 42. Mange likte boken, og sunes den var bra. Noen kjente seg igjen i noe. Mange likte alle samtalene, direkte tale. Flere vil lese mer og anbefaler boken, ikke alle. Kunne vært illustrasjoner. Terningkast 4-5

 43. Den var gøy, og jeg gleder meg til å se hva som skjer når en annen jente har tatt plassen hennes. Jeg har lyst til å lese den. Terningkast: 5/6

 44. jeg synes boka var mye drama og alt gikk fort men boka var spennende anbefales 6 til 9 år terning kast 5/6 .

 45. Jeg synes at boka er veldig spenndene og morsom, jeg synes den var spendene fordi når olivia gikk in i klasserom var det en jente som satt på plassen hennes, og jeg synes at den var morsom fordi de tulla mye i klassen når vikaren var der. terning kast 5/6

 46. Jeg synes ikke den er min type men jeg gir terningkast 2/6. Jeg synes ikke den er så spennende. Men jeg kan vurdere den. Jeg liker best skumle bøker.

 47. jeg synes boken var litt kjedelig, fordi den var ikke så veldig spennende og den ga ikke så mye mening
  terningkast 2

 48. Jeg synes den boka var litt kjedelig ,men litt morsom, jeg gir den 2/6. Den var ikke helt i min type. 😁 👍

 49. Jeg synes at boka er veldig spenndene og morsom, jeg synes den var spendene fordi når olivia gikk in i klasserom var det en jente som satt på plassen hennes, og jeg synes at den var morsom fordi de tulla mye i klassen når vikaren var der.😁

 50. Den var gre jeg fikk jo litt lyst til og lese mere men det er ikke helt min bok.
  (Olivias liv)
  terninkast 5/6

 51. Jeg syntes boka var litt kjedelig for det skjedde ikke noe spennende. Men jeg må si at jeg ble litt nysgjerrig på hun jenta som satt på pulten til han gutten, jeg lurer på hvem det var.
  Terningkast 2/6
  Det var ikke helt min type.

 52. Jeg likte den ikke, den var kjedelig fordi det var ikke noe spenning og jeg er ikke så inntresert i drama. Så jeg gir den terningkast 3/6

 53. jeg syntes at starten var litt kjedelig, men den klassen minner veldig om min klasse XD
  Det var jo også gøy at susane alltid begynte og gråte, vi har fått denne boka på skole
  biblioteket j jeg har lyst til og låne den! Det var gøyalt at slutten bare «men da jeg river opp døra på klasserommet vårt, er det dette jeg får øye på: en helt fremmed jente. Som sitter på MIN plass» Jeg gir den 4/6 pga at starten var litt kjedelig men den miner meg jo om verdagen min! 😀

 54. Jeg likte boken ikke veldig godt fordi det er ikke min type bok, jeg ville ikke valgt den hvis den var på biblioteket men det var bare litt spennende. Terningkast 2/6

 55. Jeg syntes boka var gøy og jeg hadde lånt den på bibloteket vis den var der jeg syns boka var litt kort skulle ønske den varte lengere den var sikkelig spendene anbefales 6 til 9 eller 10 år 7/10 (:

 56. Boka var ikke så gøy. Jeg gir terning 3. jeg ambefaler den ikke.
  Den er lit morsom men jeg tenker at den blir klein. Det var ikke noe spening.

 57. Jeg synes boka var litt gøy og litt kjedelig. Jeg synes den var gøy,fordi Susanne sa, skal han lage et farsdagskort til donor.? Jeg synes den var litt kjedelig i begynnelsen men så ble den litt gøy.
  Jeg gir den 3/6 .

 58. Jeg synes boka var spennende og morsom, og jeg likte personlighetene. Men jeg hadde ikke lest resten fordi jeg liker bøker med mer action og sci-fi. Terning kast 4/6

 59. Jeg syns den var kjedelig fordi det var IKKE NOE ACTION Å IKKE NOE SPENNENDE. Du bør ikke lese boken hvis du er action typen som meg. Terningkast 1\6

 60. Den var spennende fordi det var mye morsome ting og jeg ble litt shokkert på slutten
  Terningkast: 5/6

 61. Vi syntes boken var morsom. Klassen syntes boken tilhørte mer sjangeren komedie enn drama.

 62. Jeg syntes den er terning 3, sånn passe. Fordi den var ikke så spennende å lese
  for den manglet spenning.

 63. Jeg syns boka var veldig morsom for de som er skillsmissebarn og alt går bra til slutt.Boka handlet om en jente som het Olivia,hun er skillsmissebarn,og treffer ikke faren sin så mye siden han bor i Bergen og hun har fått 3 nye stesøsken, spesielt den minste som hun ikke kan dele rom med og den nye stesøsteren som er ganske krevende.Jeg syns boka var veldig bra. jeg andmefalerer boka til de som liker og lese.Sjanger er Drama,forfatteren er
  Heidi Linde
  Det beste med boka var at det var skillsmissebarnhistorie og det verste er at hun ikke klarer og være venn med Stesøstera.

  TERNINKAST 6 av 6

 64. Dette var en bok som fenget flere elever, spesielt jentene. De syns historien var interessant, det var lett å leve seg inn i historien og flere hadde lyst å lese videre fra boka.

 65. Denne boka var det lett å kjenne seg igjen i. Det var spennende at vi hørte om begge familiene. Dette var en bok vi vil lese mer av.

 66. Olivia har skilte foreldre og er hos de annenhver uke. Og hun har to forskjelige skoleveier. Hos pappa kommer hun alltid tidsnok men hos moren kommer hun alltid seit.

 67. Den handler om en jente som heter Olivia hun har skilte foreldre.
  Den var gøy og spenene den var litt kjedelig.
  Jeg kunne godt anbefale denne boken til 7-9 år.
  Den var ikke helt min stil.

 68. Denne boken var litt gøy men mest kjedelig.
  Jeg likte ikke denne for den var ikke min stil .
  Jeg kan anbefale denne for folk som er 7-9 år.
  Jeg kan si litt om hva den handlet om.
  Den handlet om en jente som het Olivia og hun hadde skilte foreldre.

 69. Jeg anbefaler denne fordi den handler om en jente som har skilte foreldre.
  På skolen skal de lage farsdag kort. Og det er en jente som gråter hele tiden.

 70. jeg synes boken var litt bra men også kjedelig på samme tid. men fortsatt fin bok men jeg vil anbefalt denne boken til jenter fordi den er en jente bok synes jeg.

 71. BOKANDMELDELSE AV OLIVIAS LIV

  Olivias liv handler om en jente som heter Olivia, hun har skilte foreldre så hun bor annenhver uke hos mamma og annenhver uke hos pappa. Hun har kort skolevei hos mamma og lang skolevei hos pappa. Hos mamma er det mye som skjer, hos pappa er det mer rolig. Men det er litt rart at de gangene Olivia kommer for sent er det alltid hos mamma.

  Vi synes boka er bra fordi, hun skriver hva som skjer på skolen og i livet hennes. Men det er litt lite i akkurat dette utdraget, men det blir sikkert mer drama. Vi likte slutten fordi det var spennende og vi får lyst til å lese mer. Vi synes det var litt kjedelig når de bare satt å snakka i klasserommet.

  Vi synes utraget kunne ha litt mer drama så vi fikk mer lyst til å lese boka.

  Vi gir terningkast 5!

  Laget av Sigrid og Aurora.

 72. Eg syntest at denne boka var lett og lese.
  Eg likte denne teksten fordi ho gir tips til de som har skilte foreldre.
  Andre bør lese denne boka fordi den er spennande og du får lust å lese mer av denne boka.

 73. Olivias liv

  Vi syntes at Olivias liv er en fin bok og er morsom og gøy.

  Boka handler om en jente som bor annenhver uke hos sin mor og far.

  Boka handler også om en skole og en ny jente som plutselig etter friminuttet sitter på hennes plass.

  Olivia har også en stebror han heter Victor og er snill.

  Hos faren er det alltid rolig, men hos mammaen er det mange dyr og folk og ikke så rolig, men Olivia syntes det er en perfekt blanding.

  Laget av Charlotte, Pernille

 74. Sofie og Annlea Solneset skole

  Anmeldelse Olivias liv

  Vi likte boka Olivias liv fordi det var en bra og spennende bok. Det var mye drama og spenning. Vi mener at den burde være en av de fem bøkene, og kanskje vinne. Vi anbefaler boka for de som liker drama og spenning.

 75. Denne boka var veldig gøy og morsom å lese så anbefaler for dere som liker drama bøker.
  Gir den: 4/6

 76. hoi my name is Henning 😛 bok is ok i dnt spek english very good i spek 50\50 but i like bok i give bok 5/10 →_→ ←_← i love bok 😛 thx for me sike uthought i here i love bok 😛 yaaa bok bok bokb obk b

 77. Boken var gøy fordi den handlet om en jente som het olivia og hon hadde kjilte foreldre,’
  og de skulle skrive ett farsdags kort.

 78. Eg har lært at vi alltid skal ha komme forran men og mange andre ord.Eg synest alt var positiv, og eg vil anbefale desse bøkene til andre 6.klassingar.Eg synest alt var bra og eg likte alle bøkene og alt det så godt.Eg har lyst at den skal bli med i bokslukerprisen neste år fordi dem var veldig kjekk og lese.

 79. Jeg likte Olivias liv. Annenhver uke fordi den var veldig gøy å lese og detaliert;)
  og jeg likte temaet i boken. Jeg har lyst til å lese videre;))))

 80. Mange syntes boka var morsom og bra skrevet, mens et par syntes den var litt rar. Noen syntes det var bra fordi det var lignet på slik som vi har det. En syntes det bare var passe bra fordi det handlet om død. Den fikk terningkast 4, og en ga den toppscore.

 81. I 7. klasse var det mange som syns boka var helt topp, noen få syns den var litt kjedelig og at noe var litt overdramatiserende. Flere fikk veldig lyst til å lese videre i boka, og sa de ble irritert over at det ikke fortsatte videre. Vi fant ut at flere biblioteker i nærheten har boka, så jeg håper noen prøver å få lest videre.

 82. Teksten handler om en jente som heter Olivia som har skilte foreldre også skal hun på skolen og hun skal bytte plasser i andre time. Men først har hun KH og da skal de lage farsdagskort. Så er det friminutt og etter friminuttet så kommer hun inn i klasserommet og ser en jente som sitter på hennes plass. Det var mye drama. Jeg elsket boka det var sikkerlig spennende. Jeg gir den terningkast 6/6. Hovedpersonene var Olivia.

 83. denne boka handler om Olivia og broren hvordan de har det vi stater i kapitel 3 de bor nærme skolen hos mamma men hos pappa er han bor lengere borte fra skolen vi starter med at hun og broren løper til skolen men du må lese den for du før ikke svaret av meg
  min opplevelse var veldig bra og morsom jeg gir denne boka 7 av 6

 84. Jeg likte Oliva’s liv fordi den var veldig bra fordi Susanne gråt fordi en gutt i boka brukte favoritt fargen hennes på kortet til farsdag, og Olivia likte jeg fordi broren og henne måtte hoppe over masse forskjellige ting for og komme seg til skolen, og det var masse drama fordi Susanne gråt masse. terningkast 6.

 85. En jente som bor annenhver uke hos mamma og pappa, hun heter Olivia, en jente i klassen hennes heter Susanne gråter hver dag. jeg liker den fordi jeg liker å lese bøker som handler om folks liv, spesielt jentenes liv fordi der skjer det mye mer drama. det er en morsom bok. terningkast 5

 86. Boka handler om Olivia som har skilte foreldre.
  En dag skal de lage farsdagkort i klassen men det er ikke alle som kan på grunn av forskjellige grunner.

  Jeg synes boka var bra fordi den viste en situasjon i livet der det er forskjellig for alle. Den handlet også åm noe viktig.

  Anbefaler boka for 10+. Terning kast 6/6
  Veldig bra.

 87. Jeg syntes boka Olivias liv var en fin bok.

  Den handler om en jente som heter Olivia, som har to skilte foreldere hos faren er det rolig og få personer men hos moren er det bråkete og mange personer og Olivia elsker det som det er.

  Jeg anbefaler boka fra 7-12 år og gir den terningkast 5.

 88. Olivias liv handler om en jente med to skilte foreldre og om skolen. Jeg syntes boken var spennende og litt rar fordi det var jo litt morsomt da Olivia forklarte mye om skolen og over driver. Jeg gir boken terning kast 4 jeg er ikke proff anmelder skolen ber oss om og gjøre det jeg sier min mening jeg har rett til det.

 89. jeg syntes dette var en fin bok og litt teit ta hun jenta begynte og gråte for nesten alt. vi lærte litt av den liksom at det er noen som ikke har en far de kunne skrive farsdagskort til og at noen kanskje har to mammaer eller at foreldrene dine er skilt og at du skal være hos mamman din den dagen det er farsdag. terningkast 5/6

 90. Jeg likte denne boken veldig godt fordi den var spennende jeg har lyst til og lese helle boken en gang. Olivia har kilte foreldre de er ganske rare når hun er hos mora er det en kjempe kort skole vei men hos faren er det kjempe langt.

  Jeg gir denne boka en 7/10

 91. Jeg synes boka var mosom interesang det hanlet om en morsom handling i boka synes jeg.Den var også veldig bra siden den beskrev mye.

 92. jeg synes boken var bra fordi de ikke bablet så mye i boken.jeg kunne let hele.Terningkast 5.anbefaler den til de som liker dagbøker .den burde gå med videre i boksluker prisen 2020

 93. Det var litt kjedelig og lit dramatisk.
  Jeg likte ikke starten.
  Alle som har lyst kan lese den synes jeg.

 94. Boka hvar ganske bra jeg likte at den var litt morsom og spendende jeg adbefaler boka til dramalovers.

 95. får positiv og jeg hater samfunnsfag men den forklarer hvordan de med skilte foreldre har det.

 96. Jeg synes det var en bra bok og jeg kunne lest resten. Jeg syntes det var gøy med spesielt hun susanne som gråter hele tiden. Det var trist når boka sluttet fordi den var såååååå BRA

 97. jeg syntes boka er grei for yngre barn, fordi jeg syntes at det er ung humor. jeg anbefaler denne boka til 9-12 år barn

 98. Jeg synes at boka var super fordi at den sa så mye forskjellig og det kult og ha med at de springer og at hun bor annen hver uke hos mamma og pappa. Jeg synes denne burde bli en superfinalist sammen med karl magnus og sjakkmorderen. ❤️🧡💛💚💙💜❤️🧡💛💚💙💜❤️🧡💛💚💙💜❤️🧡💛💚💙💜❤️🧡💛💚💙💜

 99. Boka var super bra og jeg likte mye av den. Den hadde mange personer og jeg likte karakterene. Passer for gutter og jenter 11-13 år. Terningskast 6

 100. Boken var passe bra, den var litt gøy men jeg liker ikke og lese dagbøker🙃 Terningkas

 101. Jeg syntes boka var kjempe bra, den hadde mange personer og var spennende og lese. Jeg anbefaler boka for 10-13 åringer og gutter og jenter.

 102. Jeg synes at boka var super fordi at den sa så mye forskjellig og det kult og ha med at de springer og at hun bor annen hver uke hos mamma og pappa. Jeg synes denne burde bli en superfinalist sammen med karl magnus og sjakkmorderen.

 103. den var veldig gøy men den var så gøy og eg vil lese den men ei anen i min klasse har den og eg jir den terning kast 5

 104. Denne boka var litt gøy men ikkje så gøy fordi at det er ikkje helt min stil.
  Terningkast: 3

 105. jeg synes boka var litt dårlig den var ikke helt min type bok jeg liker bedre spennings bøker tenringkast2

 106. Den var bra! Det kan være mange som har skilte foreldre😉
  Jeg likte starten da de løpet til skolen og at de sa hvor mange skritt det var til skolen

 107. Jeg synes den var artig og spennene artig fordi jeg liker og lese om bestevenner og soner ting og spendene for at de ble uvenner og så venner i jen

 108. Denne boken handler om en jente som heter Olivia, hun her skilte foreldre så de bor ikke sammen. Hun har en lang skoleveg fra pappan sin men kort fra moren sin.

  Denne boken synes jeg var vedig bra

  Jeg anbefaler denne boken for 12-13 åringer. Terningkast 5

 109. olivia bor annen hver uke hos pappa og mamma. hos pappa og hans nye kone, louise, er det tid og ro. olivia synes egentlig det er en perfekt blanding. i dag gleder hun seg til å levere en samfunsfaglekse hun er skikkelig stolt av. boka er i kjager drama. jeg likte denne boka fordi den var spennende i vertfoll på slutten. det er en bra bok jeg gleder meg til å lese den. det var også lit morsomt når henne sa at henne likte pappa mye bedre en fanta jeg gir den terning kast 5.

 110. Olivias liv annehver uke handler om en jente som heter Olivia som har skilte foreldre og på skolen skal de lage farsdagskort.

  Jeg synes Olivias liv annehver uke var en bra bok .

 111. Vi på Åkra skule synes det var mange bra skildringar, og bra tema. enkelt språkbruk. lett å forstå. den var spenenenda å lese. Vi kan gjerne anbefale bok til 4-6 klasse.

 112. Klasse 6A syntes boken var spennende og morsom. Det var interessant å lese om hvordan det er er å bo annenhver uke hos mamma og pappa. Et aktuelt tema for mange barn i dag, også for oss.

 113. OLIVIA’S LIV
  En bokanmeldelse av Mailen

  Denne boken handler om en jente som har skilte foreldre og må derfor bo hos mamma og pappa annenhver uke . Hjemme hos moren til Olivia er det alltid noe som skjer og man kjeder seg aldri. Hos faren til Olivia er det sjeldent noe som skjer.

  Jeg synes denne boken var veldig spennende fordi det var drama. Jeg fikk vite litt hvordan det er å ha skilte foreldre.

  Denne boken gir jeg terningkast 5/6.

 114. Boka handler om en jente som heter Olivia. 😃 Foreldrene hennes er skilt. og masse går galt. Sjanger DRAMA
  Jeg syns boka var spennende fordi det var litt rart at det var en ny jente som satt på Olivia’s plass. Jeg syns boka var bra fordi jeg er glad i drama, krim og humor.
  Det morsomste med boka var da Olivia skrev: JEG LIKER DEG ENDA BEDRE ENN FANTA.
  Det dumme med boka var at Susanne gråt hele tiden, det var litt irriterende. Jeg anbefaler boka til 10-13 åringer. Terningkast 4 av 6

 115. Boka handler om en jente som har skilte foreldre. Som bor annenhver uke hos foreldrene sine. Hos faren har hun en lang vei til skolen sin, men hos moren har hun en kort vei. Hun har telt at det bare er noe med 600 skritt fra moren sin til skolen. Jenta heter Olivia. Men, hun kommer til skolen først når hun er hos faren sin ( sjanger: drama ) Jeg syns boka var passe fordi jeg er ikke en person som er så glad i drama bøker. Terningkast 🎲🎲🎲🎲

 116. Jeg syntes boka var bra fordi det var andeledes en livet mitt .Det handlet om en jente som heter Olivia og hun hadde skilte foreldre.når hun var hos faren sin ble hun kjørt til skolen, når hun var oss moren sin løp olivia til skolen.Hvis jeg hadde sett boken på bibloteket hadde jeg lånt den terningskast 4 .

  alder.10 til 11 år sjanger.drama

 117. Den er grei men Susanne er den værste karakteren i verden hun er sykt irriterende
  boken er ok 5 ut av 10

 118. Jeg syntes at utdraget var bra (kan virkelig anbefale denne Det er ikke for mye tekst og ikke for lite tekst) Å i tillegg er det ikke for lite forklaring.

 119. bok: olivias liv
  forfatter: heidi linde
  sjanger: drama

  Hva boken handler om:
  boken handler om en jente som heter olivia. olivia bor sammen med mamman sin og pappan sin men forelderne til olivia er kilt hos mamma har hun 4 stesøsken og en stefar hos pappa er det bare henne og pappan og stemoren men det olivia ikke vet er at hos pappa så skal hun få en ny søster.

  Hva jeg syntes om boken:
  jeg syntes den var litt kjedelig men samtidig også litt spennedne. Men jeg syntes ikke at boken var så interesang men kunne godt lest mer.

  jeg ambefaler deg denne boken vis du liker spenning og drama .

  aldersgrense: 7-10
  Tærningskast: 6 av 10

 120. Jeg syntes at boka var veldig spennene og interessant å lese. Veldig spendene slutt

 121. Olivias liv skrevet av Heidi linde. Boka Olivias liv handler om Olivia og broren Viktor som har skilte foreldre. Nå løper hun til skolen med broren Viktor. Når hun kommer til klasse rommet sitter er det en jente som hun ikke kjenner som sitter på plassen hennes. Jeg synes at boken er terning kast 6/6 helt super bare les den, elsker boka

 122. Veldig bra bok! ser ut som den viser hvordan det kan være og ha skilte foreldre, vil absolutt anbefale boken for ca. 11-13 åringer gir denne boka 4/6 stjerner!

 123. Grei bok, vet ikke om jeg kommer til å lese den. fra 1-10 gir jeg den en 5. Helt grei.

 124. Jeg synes boka var veldig finn fordi det handler om hvordan det er å ha skilte foreldre. Boka kan bli litt kjedelig fordi den er veldig lang men det går bra;) . Olivia er en veldig vimsete type og egentlig veldig glad! Jeg synes boka passer for de som liker lange bøker.

 125. “Gøyale karakterer!”

  Teksten handler om en jente som heter Olivia. Olivia har skilte foreldre og bor derfor annenhver uke hos mamma og annenhver uke hos pappa.
  Dette er imidlertid helt greit. Ihvertfall hvis hun har en god dag.

  Olivia løper så det hamrer i brystet. Føttene slår mot den harde asfalten og halsen hennes skriker om vann. Men som en kontrast føler hun seg som en fjær.
  Denne dagen vil bli så bra. Hun skal levere inn samfunnsfag leksen som hun har jobbet hardt med og fått til. Samtidig skal de skifte plasser og hun skal får drømmeplassen!
  Ingenting kan gå galt. Eller…?

  Sjangeren er drama

  Jeg likte boken fordi Susanne er overdrevet ganske mye.
  Hun begynner å gråte av bagateller. Dette får henne til å høres ut som en femåring.
  Som for eksempel her:

  “Men da begynner Susanne å gråte, for det er akkurat den
  grønnfargen som er yndlings grønnfargen hennes.”

  Det er også mange beskrivelser man lett kan kjenne seg igjen i.
  Dette gjør at leseren kan forstå seg igjen i det følelsene til hovedkarakteren har i boka.
  Du greier da lettere å flyte inn i boken.

  Jeg likte ikke at det ikke var noe handling. Det skjedde nesten ingenting bortsett fra snakkingen. Dette kan bli kjedelig for de som liker action og ytre handling.
  Boken var også ganske treg. Det tok lang tid før jeg ble litt nysgjerrig på hva som ville skje videre.

  Teksten sluttet overraskende. Det var en uventet vri som jeg tror fanget oppmerksomheten til ganske mange. Jeg ble også veldig irritert over den. Fordi Olivia hadde sett opp til det og den dagen. Leserne ble revet med når hun løp opp trappa skritt for skritt bit for bit!
  Reiv opp døra til klasserommet! Men så var det noen andre der… og ikke bare det.
  Det satt noen på hennes plass…

  Denne boken er morsom og har et vidunderlig utvalg av karakterer.
  Men den har og så lite handling og litt kjedelig språk…

  Jeg gir denne boken terningkast 2
  Den passer best for barn fra 8-11 år

 126. Jeg likte den og den var litt morsom. Og mye drama. Og den var kul og gøy og lese og ikke kjedelig og litt mye skrift men det var passe tekst
  anbefaler og lese
  aldersgrense:alle
  forfatter:heidi linde

 127. Tittel: Olivias liv annenhver uke
  Forfatter: Heidi Linde
  Sjanger: Drama

  Boka handler om en jente som heter Olivia. Foreldrene er skilt. Olivia her en stebror som heter Victor.
  Hos moren hennes har hun en ganske kort skolevei (697 laaange skritt faktisk)
  Når hun er hos faren er det en laaaangg vei, hun må ta to busser og gå litt.
  Men hun blir oftest kjørt av faren.

  Jeg syntes at den var helt passe ikke noe veldig spennende eller morsom.
  Det manglet et poeng i utdraget for meg.
  Olivia har visst et litt rart liv i alle fall etter at hele dagen blir snudd på hodet.
  Jeg syntes at de (Olivia og Victor) og klassen var litt ugreie og det var ikke noe mål eller noe stort tydelig poeng.
  Min favoritt del av boken var:

  Unnskyld meg! sier Rune og blunker opp mot klokka på veggen. – Unnskyld for at jeg er litt sen.
  – Vi skal prøve å tilgi deg, sier jeg.
  Viktor ser på meg og fniser lavt. Han er fremdeles ganske rød i ansiktet etter løpeturen.
  Jeg skal til å lete fram broderiet fra sekken, men i det samme sier Elias:
  – Skal vi lage noe i dag?
  Han peker på esken som Rune holder i hendene.
  Jeg følger Rune med blikket mens han svinser mellom bordene, mot plassen sin fremst i rommet. Han smiler lurt. Jeg kjenner at jeg blir nysgjerrig. Og hvis jeg skal være helt ærlig, er jeg ganske dårlig til å brodere. Så jeg blir veldig glad om vi skal gjøre noe annet.
  – Skal vi lage trolldeig? roper Susanne.
  – Nei, sier Vanja, – det er barnslig. Kan vi ikke ha juleverksted?
  – Juleverksted? sier Theo. – Vi er liksom i november.
  – Ja, sier Vanja, – og etter november kommer desember. Du burde prøve å lære deg månedene, din gjøk.

 128. Tittel: Olivias liv annenhver uke.
  Forfatter: Heidi Linde.
  Sjanger: Drama.

  Olivias foreldre er skilt og Olivia bor annenhver uke hos faren og moren. Hos moren er det mange folk og dyr, men hos faren er det bare faren og kjæresten hans Loise. Olivia syns livet er ganske bra, helt til det begynner en ny jente i klassen og ting forandrer seg.

  Jeg har lest hele boken og synes den er veldig bra fordi den er spennende og det er litt humor i den også, som når elevene og Olivia er litt småfrekke med læreren:

  -Hei, hei, hei! Roper Rune ( læreren ) –Nå må dere høre etter.
  -Det er jo du som må høre etter, Rune, sier Theo.
  -Vi har spurt sikkert åtte ganger om hva vi skal lage.
  -Ja, sier Elias, -bare få det ut.

  Jeg syns boken er lett å lese, den er spennende så da klarer jeg å leve meg inn i boken. Jeg elsket boken! 👌

  Anbefaler: Jeg anbefaler boken til alle, den er så bra. Alder: jeg syns 8-10+. Jeg gir boken terningkast 6.

 129. Tittel: Olivias liv annenhver uke
  Forfatter: Hedi Linde
  Sjanger:Drama

  1.Olivia bor annenhver uke hos mamma og pappa.
  Hos pappa og den nye kona Lousise er det tid og ro.
  Hos mamma er det mye folk og dyr og mye som skjer.
  Olivia synes egentlig det er en perfekt blanding👍.

  2.jeg synes at utdraget egentlig er bra.
  Men det er ikke bra å være som som
  Susanne fordi hun har veldig lett for å
  Gråte😢.

  3.
  Terningkast:5🎲
  Alder:(7-10)år.

  Takk for meg😉

 130. Tittel: Olivias liv annenhver uke
  Forfatter: Heidi Linde
  Sjanger: Drama

  Boka handler om en jente som heter Olivia. Foreldrene hennes er skilte. Hun har en stebror som heter Victor. Når hun er hos mamma har hun en kort skolevei 697 lange skritt faktisk. Når hun er hos faren må hun ta 2 forskjellige busser, men faren pleier å kjøre henne.
  Utdraget starter med at Victor å Olivia løper får å ikke komme for sent til skolen. De starter med kunst og håndverk. Læreren i kunst og håndverk heter Rune. Han er veldig ung, men veldig glemsk. I kunst og håndverk skal de lage fars-dags kort. Susanne er en i klassen til Olivia. Hun er veldig følsom. VELDIG!!!!!!!!!! Når det var friminutt tenkte Olivia bare på når de skal bytte plasser og levere leksa de hadde for den leksa var Olivia veldig fornøyd med, men når Olivia kommer inn i klasserommet sitter en fremmed jente der og på Olivia sin plass!!!!!!

  Jeg synes boken er veldig spennende og morsom å lese. Det burde ikke slutte sånn som det sluttet p.g.a. det var så spennende!!!!!!!
  Jeg tror når Olivia kom inn i klasserommet og man fikk høre om hun jenta som satt på Olivia sin plass var da det var mest spennende. Jeg synes det var bra at det bygde seg liksom opp. Det som kunne vært bedre var at klassen ikke bråket så mye når Rune var der. Det irriterer meg litt, men ellers var alt greit.

  Jeg elsker denne boken. Den var lett å lese og det var ikke for mye drama.

  Aldersgrense:6+
  Terningkast: 6/6

  ANBEFALER DENNE BOKEN!!!!!!!!!!!!!

 131. Utdraget handlet om en jente som heter Olivia. Hun lever sitt liv, hjemme og på skolen. Hun er en morsom jente med mye fantasi.
  Utdraget er om at Olivia, og stebroren Viktor, ofte når de skal til skolen, må løpe. De rekker det. Så kommer kunst og håndtverkslæreren, Rune, 3 minutter for sent. De skal lage farsdagskort. Olivia skriver: KJÆRE PAPPA: DU ER BEST! JEG LIKER DEG BEDRE ENN FANTA!
  Det syns jeg var ganske morsomt. Så er det friminutt. Når Olivia kommer opp i klasserommet igjen, sitter en fremmed jente på hennes plass.

  Jeg kjente meg litt igjen i Olivia sitt liv.¨

  Forfatter: Heidi Linde.
  Terningkast: 4 av 6.
  Sjanger: Drama.
  Tittel: Annenhver uke. Olivias liv.

 132. Utdraget handlet om en jente som heter Olivia. Hun lever sitt liv, hjemme og på skolen. Hun er en morsom jente med mye fantasi.
  Utdraget er om at Olivia, og stebroren Viktor, ofte når de skal til skolen, må løpe. De rekker det. Så kommer kunst og håndtverkslæreren, Rune, 3 minutter for sent. De skal lage farsdagskort. Olivia skriver: KJÆRE PAPPA: DU ER BEST! JEG LIKER DEG BEDRE ENN FANTA!
  Det syns jeg var ganske morsomt. Så er det friminutt. Når Olivia kommer opp i klasserommet igjen, sitter en fremmed jente på hennes plass.

  Forfatter: Heidi Linde.
  Terningkast: 4 av 6.
  Sjanger: Drama.
  Tittel: Annenhver uke. Olivias liv.

 133. Tittel: Olivias liv annenhver uke.
  Forfatter: Hedi Linde
  Sjanger: Drama
  1.foreldrene til Olivia bor annenhver uke hos pappa og mamma. Hos pappa og hans nye kone, Lousise, er det tid og ro. Hos mamma er det mye folk og dyr og mye som skjer.
  Olivia synes egentlig det er en perfekt blanding.

  2.jeg synes at utdraget egentlig er bra😀,jeg vil altså ha hele boka.
  Og det er ikke så bra å være som som Susanne fordi hun har jo veldig
  Lett for å gråte😢så ja.

  3.
  Terningkast:5🎲
  Alder (6-8) år

  Og takk for meg😉😎

 134. Jeg syntes ikke dette utdraget var så spennene
  Olivias liv har jeg lest får lenge siden jeg syntes
  det ikke var så mye bedre heller så jeg gir Terningkast 5
  Den var grei det var det jeg syntes om dette utdraget

 135. olivias liv handler om at hun bor annenver uke hos mamma og pappa
  jeg likte boken ikke fordi den var mye snakking i den
  men det som var morsomst var at susanne begynte og gråte for den minste ting😂😂😂
  terningskast: 3🎲
  alder: 8-12 år

 136. OLIVIAS LIV
  FORFATTER: Heidi Linde

  Jeg syntes den var sånn passe bra .Den var noen ganger litt kjedelig fordi den ikke hadde noe spennende i seg. Det var for eksempel da hun fortalte om hvor lang vei det var til skolen. Da hadde jeg ikke så lyst til å lese mer. Men det som var bra var at helt på slutten så kommer det noe spennende . For eksempel da det var en fremmed jente på plassen hennes. Selv om det kunne vært litt mer spenning i midten.

  TERNINGSKAST: 3
  ALDERSGRENSE: 7-9

 137. det handlet om en jente som har skilte foreldre og bor hos moren og faren annenhver uke som heter Olivia
  sjanger: Drama🍕

  det var ikke så mye gøy i denne boka det var EN jente som gråt for vær minste ting, det var gøy😂😂
  det værste med boka var når Olivia og Bonus-broren hennes viktor Løp til skolen.

  jeg albefaler boka… IKKE!
  terningkast: 3🎲
  aldersgruppe: 4+

 138. Tittel: Olivias liv annenhver uke
  Sjanger: Drama
  Forfatter: Heidi Linde

  Jeg har lest hele boka og den var morsom og den hadde litt drama i seg.
  Litt om boka : Olivia bor annenhver uke hos mamma og pappa.
  I leiligheten til mamma bor det fem barn, to voksene og seks dyr, og det er umulig og kjede seg der. I huset til pappa er det kjempestor plass og alle har god tid .
  Så der er det fint og bo!!
  Olivia syntes egentlig livet er perfekt!!! Men en dag begynner det en ny jente i klassen, og det er bare den første hendelsen som snur opp ned på Olivias liv.
  Boka anbefaler jeg til alle som er fra 6-10+
  Boka får terningkast 5 helt grei !!!(❁´◡`❁)

 139. Overskrift Olivia Liv.
  Tema drama.
  Lagd av Heidi Linde

  Litt av utdrage: Olivia bor annenhver uke hos pappa og mamma. Hos pappa og hans nye kone, Louise, er det tid og ro; hos mamma er det mye folk og dyr og mye som skjer. Olivia synes egentlig det er en perfekt blanding, og i dag gleder hun seg til å levere en samfunnsfaglekse hun er skikkelig stolt av. Men dagen begynner med at hun og stebror Viktor må løpe for å rekke skolen. Og det er bare den første av en rekke hendelser som snur opp ned på Olivia Liv

  Jeg synes at boka var veldig morsom og det var ganske mye drama som det skal være. Boka er veldig fin spør du meg og jeg am befaler at folk leser denne boka. Boka er veldig fin for barn opp til 10-11 år tror da jeg. Jeg gir denne boka terningkast fem av seks😊

 140. Olivias Liv
  Annenhver Uke
  Forfatter: Heidi Linde
  Utdrag: Olivia bor annenhver uke hos pappa og mamma. Hos pappa og hans nye kone, Louise, er det tid og ro. Hos mamma er det mye folk og dyr og mye som skjer. Olivia synes egentlig det er en perfekt blanding og i dag gleder hun seg til å levere en samfunnsfagleksa hun er skikkelig stolt av. Men dagen begynner med at hun og stebroren Viktor må løpe for å rekke skolen . Og det er bare den første av en rekke hendelser som snur opp ned i Olivias liv.😊
  Jeg syntes at utdraget var veldig spennende og det slutter det akkurat der det er spennende og det gjør at leseren har lyst til å lese hele boka. Jeg likte spesielt den delen hvor hun sier. Men da jeg river opp døra til klasserommet vårt, er det dette jeg får øye på: En helt fremmed jente. Som sitter på min plass.
  Alder 8-11
  terning kast 6
  Godt jobbet Heidi Linde

 141. Olivia bor annenhver uke hos pappa og mamma. Hos pappa og hans nye kone ,Louise,
  er det tid og ro;Hos mamma er det mye folk og dyr og mye som skjer. Oliviasynes egentlig det er en perfekt blanding, og i dag gleder hun seg til og levere en samfunnsfaglekse hun er skikkelig stolt av. Men dagen begynner med at hun og stebror Viktor må løpe for og reke skolen. Og det er bare den første av en rekke hendelser som skurer opp ned på Olivias liv.

  Overskriften: Olivia liv.
  Forfater: Heide Linda.
  Sjanger: drama.

  Jeg synes at boka er:
  Bra.
  Spendene.
  Morsomt.
  Drama.

  Jeg synes den var morsom fordi de at en gutt synes at det var rart og lage litt jule pynt i november fordi desember kommer jo eter november.
  Og Olivia trode at dete skule bli den beste dagen i verden for hente men nor hun kommer i klasse rommet nor de hadde bytet plasser PS: hun skule sitte på favoritt plassen sin.
  Når hun kommer inn på plassen sin sitter detnoen der. Hvem da ?

  Terningkast: 5 halv.
  Alder: 7-12 år.

 142. Jeg synes denne boken var passe bra den også. Jeg vet ikke helt om jeg ville ha lest flere bøker av olivia,s liv. Men det var ikke akkurat den beste boken jeg har lest men jeg kunne kanskje lest den igjen eller kanskje ikke…

 143. Jeg synes denne boken var passe bra den også. Jeg vet ikke helt om jeg ville ha lest flere bøker av olivia,s liv. Men det var ikke akkurat den beste boken jeg har lest men jeg kunne kanskje lest den igjen eller kanskje ikke ;p

 144. jeg syntes boken var kjedelig og jeg vil ikke lese denne boken for den var ikke så spendene

 145. Olivias liv er en bra bok fordi hver uke, enten så er det kanskje mye styr men gøy og når hun er hos faren så er det litt mere chill👍

 146. Greit utdrag, flere hadde lyst til å lese hele boka. Terningkast; midt på treet.

 147. Jeg synes boka var bra og det var fint og høre om hvordan hun har det.🤩

 148. Boken handler om en jente som heter Olivia som bor annenhver uke hos mammaen sin og pappaen sin.
  Hos pappaen og hans nye kone Louise, er det tid og ro.
  Hos mammaen er det mye folk og dyr og mye som skjer.
  Olivia syntes egentlig at det er en perfekt blanding.
  Olivia gleder seg til denne dagen fordi hun skal levere en sammfunsfag lekse hun er veldig stolt over og de skal bytte plasser å Olivia skal sitte på favoritt plassen sin ved vinduet for når henne sitter der kan hun se ut vinduet når hun ikke vil følle med og se på tavla når hun vil følle med.
  Men på slutten av utraget er det en helt fremmed jente som sitter på hennes plass.
  Bokas sjanger er: Drama
  Jeg ambefaler denne boken til alle aldersgrupper.😊
  Jeg likte denne boken VELDIG MYE fordi:
  1:Jeg liker og lese om drama.👍
  2:Det var litt morsomt at susanne begynte og gråte veldig ofte.😅
  3:Det var gøy at det var mange mennesker med.🤩
  4:Det er gøy at henne skriver i farsdags kortet JEG LIKER DEG ENDA BEDRE ENN FANTA!🤣
  Det jeg likte mest med utraget var at:
  1: Det er mye drama
  2: At det var mange forskjellige mennesker med.
  Hvis du liker og lese om drama og mennesker som har lett for og gråte så ambefaler jeg denne boken til deg.😊
  Jeg gir den terningkast 6/6👌

 149. Olivias liv
  Olivias liv er en dramabok skrevet av Heidi Linde.
  Boka handler om Olivia som bor annenhver uke hos mamma og pappa. Hos pappa og hans nye kone, Louise bor hun langt borte fra skolen. Men når hun er hos mamma bor hun i byen med mange folk og dyr. Der bor også stebroren hennes Victor. Olivia gleder seg til skolen i dag for de skal få nye plasser på skolen og springer fortere og letere til skolen for de skal få nye plasser på skolen. Olivia har fått drømmeplassen, men de byter ikke plasser før i andre time. Susanne går i klassen til Olivia og begynner å gråte av nesten alt det er lit rart. Rune er en ny lærer på skolen og er kunst og håndverk læreren læreren deres og kommer for sent i sin egen time. Victor har en kladdebok bok hjemme på nattbordet hvor han noterer Fun facts. <> det synes jeg var litt rart.

 150. Tittel: Annenhver uke. Olivias liv
  Sjanger: Drama
  Utdrag: Olivia bor annenhver uke hos pappa og mamma. Hos pappa og hans nye kone, Louise, er det tid og ro; hos mamma er det mye folk og dyr og mye som skjer. Olivia synes egentlig det er en perfekt blanding, og i dag gleder hun seg til å levere en samfunnsfaglekse hun er skikkelig stolt av. Men dagen begynner med at hun og stebror Viktor må løpe for å rekke skolen. Og det er bare den første av en rekke hendelser som snur opp ned på Olivias liv.

  Jeg syntes denne boken var ikke så spennende men ikke så skjedelig. Jeg syntes det var ikke så mye drama i denne boken, men den var fortsatt litt spennende. Jeg har ikke så mye å si om denne boken, men den var bra.

  Terningkast: 4,8

 151. Dette er en fin bok denne boken passer for barn mellom 7 å 12 år synes jeg det finnes en lydbok på fabel. Man vill bare lese mer å mer

 152. Olivias liv
  Skrevet av: Heidi Linde

  Mine tanker: Boken handler om en jente som heter Olivia, hun har skilte foreldre med veldig forskjellige liv, hos moren har hun fire brødre fem dyr og mamma og kjærste hennes, der er det alltid bråk. Men hos pappa er det stikk motsatt for der er det alltid rolig og nyvasket der bor bare pappa kjærsten hans og Olivia når hun er der. Olivia har gledet seg til å få den beste plassen i klasserommet å levere den fine naturfags leksen hun hadde brukt så lang tid på å lage. Når de kommer inn fra friminuttet ser Olivia en fremmed jente som sitter på plassen hennes, den nye jenta er superpen og ikke minst superpopulær i tillegg har hun det fineste navnet Olivia noen gang har hørt: Cornelia

  Jeg syntes utraget er bra ,men boka var bedre derfor gir jeg boka terningkast: 6

  jeg AMBEFALER den til alle
  Aldersgrense: ALLE

 153. Den handlet om en jente som har skilte foreldre. Når hun blir lei seg sier hun bare at det er foreldrene sin skyld at hun har det sånt. Hun hadde en mor som bytta kjæreste veldig ofte. Hun hadde også en stebror som gikk i samme klasse som hun. Jeg syntes boken ikke var så bra fordi det ikke skjedde så mye. Jeg gir den terningkast 1.

 154. Utdraget om Olivias liv . Olivia har skilte foreldre og syns det har noen gode sider og noen dårlige. De gode sidene er att hos pappa er det ro og fred og hos mamma er det mange folk og dyr. Da får hun litt blanding. Snart er det farsdag og klassen til Olivia skal lage farsdags kort. Olivia blir fornøyd med kortet sitt og gleder seg til og gi det til pappaen sin.Jeg likte utdraget veldig godt . Terningkast 6 av 6.

 155. Boken handlet om en jente som het Olivia og hun hadde skilte foreldre. Olivia synes at det var litt fint fordi da hadde hun to forskjellige hus å mammaen og pappaen tar henne med på forskjellige ting å gjøre. Det som var litt dumt med det var at hun vil jo at foreldrene sine skulle være sammen, men det gikk bra. Olivia var på vei til skolen da hun gikk med vennen sin Viktor hun gikk fra mammaen sin det var kortere enn å gå fra pappaen men likevel kom de for sent men det gikk bra fordi læreren de skulle ha i K & H kom også for sent. De skulle lage farsdagskort til pappaene sine. Sjanger drama. Jeg synes at boka var bra fordi da fikk jeg vite litt mere enn jeg kunne om skilsmisse. Jeg synes boka passer for de som vil vite litt om skilsmisse. Jeg synes boka passer for barn over 7 fordi barn kan bli såret eller lei seg når de hører om at foreldrene sine skal skiles. Terningkast 5.

 156. Olivias liv annen vær ukehandler Om en jente som har skilte foreldre.hun skal lage farsdags kort på skolen.når hun kommer inn fra friminuttet sitter det en annen jente på hennes plass. Jeg likte boken fordi det ente med et mysterium. Terningkast 6.

 157. Heidi Linde
  Annenhver uke. Olivias liv

  Denne boken syntes jeg var sånn ok men ikke sånn skikkelig bra. Jeg syntes den ikke var så bra på grunn at boken var ikke så veldig spennende på starten jeg skjønte ikke helt prinsippet med boken. Hvis jeg skulle gi den ett ternings kast så ville det vært en 2.

 158. Olivias liv handler om en jente som har skilte foreldre.Når de går til skolen har hun to veier, en kort og en lang.I timen lager de farsdags kort.Jeg synes utdraget var bra det var ikke det beste utdraget men det var bra.Sjanger drama. Det jeg likte best var at ja det var dramaet.Jeg synes boken passer for alle.Terningkast: 5/6.

 159. Jeg syntes den var bra og jeg fikk lyst til og lese resten det var mye drama i den. Og det likte jeg jeg anbefaler den til de som liker drama son som meg jeg liker nesten alle slags typer men jeg anbefaler den fra 8 til 12 år terning kast 5😊

 160. Jeg syns boka var bra og hadde veldig mye bra innhold. Boka viser at Olivia har det helt forskjellig fra uke til uke.
  Jeg syns boka var veldig kul og viser at alle har forskjellig hjemme.
  Terningkast:5

 161. Jeg synes Olivias liv var gøy og Olivia hadde en veldig veldig veldig veldig morsom klasse , jeg synes det var gode forklaringer og lett å leve seg inn.

 162. Eg synest at boken var veldig spennenede men eg skulle ønske at den kunne vart litt lengre slik at me kunne sjå kva som skjedde.

 163. 1.
  Sjanger : drama
  Forfatter : Heidi linde
  Jeg syns at Olivia virker som en snill jente .

  2.
  Jeg syns at boken fortjener veldig bra .
  Jeg likte da Olivia skrev at hun liker pappaen sin bedre enn Fanta

 164. jeg likte boka fordi den var ganske spennende og morsom jeg liker veldig godt bøker med mye drama

 165. Annhenver uke
  Tittel: OLIVIAS LIV
  Sjanger:drama
  Forfatter:Heidi Linde
  Forlag:Gyldendal

  Jeg likte best denne delen:
  Så skynder jeg meg ut til friminuttet. Og da det ringer inn, løper jeg alle trappetrinnene opp til klasserommet vårt, enda det ligger i tredje etasje. Jeg tenker på alt det fine som jeg gleder meg til: å få den nye plassen, foran ved vinduet. Og å levere den kjempefine oppgaven om Italia.

  Men da jeg river opp døra til klasserommet vårt, er det dette jeg får øye på:

  En helt fremmed jente. Som sitter på min plass.

  Jeg gir terningkast:
  5️⃣

  Fordi det var morsomt å høre om andres liv og det er litt gøy å høre om noen som føler at noen nye tar alt som for eksempel :All oppmerksomheten og plassen din, osv.

  Jeg anbefaler denne til folk mellom 9 og 12

  Det er passe stor skrift og det er passe med skrift på vær side, dette vet jeg fordi jeg har lest hele boka så jeg vet hvordan den ekte boka er og ikke bare utdraget

 166. boken handler om en jente som heter Olivia. hun har skilte foreldre og en ste bror. hun gleder seg til en ny dag fordi hun skal bytte plasser og Olivia skal sitte på drømme plassen hun gleder seg den timen de skal bytte plasser så løper hun opp alle trappene så ser hun en ukjent jente sitte på henes plass..
  Sjanger: Drama
  jeg liker utdraget fordi det virker spennende og jeg liker sjangeren 😀
  Terningkast: en sterk 5er.
  anbefaler boken alleredet:D

 167. boken handler om en jente som heter Olivia. hun har skilte foreldre og en ste bror. hun gleder seg til en ny dag fordi hun skal bytte plasser og Olivia skal sitte på drømme plassen hun gleder seg den timen de skal bytte plasser så løper hun opp alle trappene så ser hun en ukjent jentevsitte på henes plass..
  Sjanger: Drama
  jeg liker utdraget fordi det virker spennende og jeg liker sjangeren 😀
  Terningkast: en sterk 5er.
  anbefaler boken alleredet:D

 168. Utrolig bra bok, har lest den mange ganger. Den er morsom, og fin.🥰 Har lest hele boken også. Gir den 10/10. 🤩

 169. Jeg syntes boken var bra, jeg kjente meg litt igjen i og med at jeg også har skilte foreldre. Det var en praktisk bok jeg kunne sette meg inn i uten å kjede meg, resten av boken, terning kast 6

 170. Jeg syntes boken var bra, jeg kjente meg litt igjen i og med at jeg også har skilte foreldre. Det var en praktisk bok jeg kunne sette meg inn i uten å kjede meg, jeg kunne lett ha lest resten av boken, terning kast 4 Bye bish

 171. Jeg syntes boken var bra, jeg kjente meg litt igjen i og med at jeg også har skilte foreldre. Det var en praktisk bok jeg kunne sette meg inn i uten å kjede meg, jeg kunne lett ha lest resten av boken, terning kast 4

 172. Denne boken passer godt for dei i 8-13 års alderen. Den falt godt i smak hos klassen min. Kjenner oss godt igjen i mange av hendelsene. Forfatteren var flink til å skrive og bygde opp spenningen på slutten av utdraget. Klassen synest denne boka passet i kategorien «Bra».

 173. Elsker denne boken! jeg har lyst til å lese denne boken, jeg synes den var kjempe morsom og veldig spennende♥

 174. Olivia er ei jente som bryr seg om plassar som eg synest er rar. Ho og Viktor har og målt vor mange lange skrit det er frå huset til moren og ned til skulen det var nemeleg 697 lange skrit. Olivias foreldre er skjilt fra verandre. Verdens rareste barn er Susanne ho gråter for alt men dei har ein veldig spesijel klasse itileg er det ein lerar i kunst og hondverk som heiter Rune ikkje så streng tenker klassen er ikkje så stile når dei er med han. terning kast 5. Eg synest det var litt for lite drama i boka til og kala den drama i Sjanger. eg ville ha anbefalt den til 3 og 4 klasse.

 175. Jeg synes at boka er en god bok men jeg har lest mange bøker som er bedre en denne, jeg har lest hele boka og det er mye som ikke kommer i utdraget som vanlig. Som når hun finner ut at ste moren hennes er gravid og når hun legger en prompe pute under stolen til den nye jenta.

  Den har ett bra utgangspunkt men er ikke helt min type bok.

  Jeg synes den er litt barnslig og kjedelig og passer ikke helt for meg

  Jeg gir denne boka en svak 4

 176. Eg synst utdraget er veldig bra ! Eg gir den terningkast 6/6 fordi eg synst den er veldig bra, spennande og veldig gøy å lese. Eg har også veldig lyst til å finne ut kven den nye jenta er og kvifor ho er der 🙂

 177. Forfatter: Heidi linde
  Sjanger: Olivias liv.

  Eg syntest denne boka var bra, den var spennande. eg kunne lest resten fordi eg lurer på kven som satt på Olivias plass. Eg gir den terinig kast 6.

 178. Boka var bra fordi at den var ikkje kedelig den var litt spennande og eg kunna ha lest resten

 179. Boka var veldig bra den var veldig veldig spesiel og den var morsom.

 180. Tittel: Olivias liv
  Forfatter :Heidi Linde
  Sjanger : drama

  Olivias liv er en spennende bok. Og jeg får lyst til å lese mer Hva skjer videre ??Hvem sitter på Olivias plass ??
  Terningskast mellom fem og seks
  7 år

 181. Jeg likte boken men jeg liker ikke så godt drama. Den som liker
  drama kan ta denne boken. ternings kast er 4

 182. Jeg synes at boken var ok. Den var ikke forferdelig men den var ikke så bra heller. Jeg syntes det fordi den var ikke så spennende som jeg hadde forventet. For den var i kategori drama, da jeg leste den tenkte jeg at den Ikke burde være i kategori drama. Pluss den er ikke helt min still til å lese.

 183. Sikkelig kjedig!! Farsdags kort burde ikke vært skriver bok om. Olivia lever kjedelig liv og hun burde ikke ha en bok. Kunne ikke anbefalt for noen, det burde vært mer spennende temaer og kajnsje bært litt overdrevet.

 184. Jeg synes boken var litt kjedelig men også litt morsom. Jeg gir terningskast 3/6

 185. Jeg synes denne boken var veldig bra, fordi jeg synes det var spennende at hun fortalte hvordan hun har det når foreldrene er skilt.

 186. Jeg synes boken var litt dårlig fordi det var en veldig kjedelig det var ikke noe spenning.

 187. den var helt ok! det var litt spenende noen ganger men likte den egentilg ikke:(♡

 188. Klassen synes at boka er bedre enn fanta 🙂 Boka er super fordi den var morsom. Mange i klassen har lyst til å lese boka.

 189. Othilie:jeg syns boka var veldig bra og jeg liker egt drama bøker fordi jeg syns det er spennende at det skjer no. Jeg likte den også fordi at den var bra og den forteller litt om hvordan det er å ha skite foreldre. Den var morsom fordi det var at de kom for seint til skolen når hun var hos mamma å da hadde hun kort vei. Hos pappa hadde hun lang vei men da kom hun alltid presis

 190. Annenhver uke. Olivias liv.
  Heidi Linde
  sjangeren er drama

  Teksten handler om en jente med skilte foreldre og vi får vite litt om livet hennes.
  Jeg synes hun takler å ha skilte foreldre å det ser ut som hun er helt ok med det.

  Historien i utdraget engasjerte meg ikke fordi jeg synes den var litt kjedelig og jeg synes den var litt vanskelig og leve seg inn i.

  teamet er viktig fordi da får man vite hvordan en jente med skilte foreldre har det og kanskje ikke alle vet hvordan det er.

  Jeg klarte ikke å leve meg inn i teksten fordi de forklarte ganske dårlig for eksempel, når vi fikk vite om olivia så sa de bare bare at hun heter olivie med skilte foreldre de kunne for eksempel sagt hva hun liker osv.

  Jeg synes at Olivia var litt morsom men kan fort bli sur fordi når hun var i klasserommet be hun hele tiden sur i situasjoner de fleste ikke hadde blitt sure i.

  Hvis jeg var Olivia, ville jeg roet meg ned så jeg ikke ble så sur hver gang noe dumt skjedde.

  En bra ting med teksten er at de beskrivde ting som de fleste forfattere ikke beskriver for eksempel da hun sa det piper fra brystkasse hans, som en falskt tone i en blokk fløyte.

  Klassen hennes var ganske bråkete fordi de snakket hele tiden, og hun sa at det var ny rekord etter 2 sek uten snakk.

  Jeg likte godt da hun skrev “jeg liker deg bedre en fanta” fordi det var veldig morsomt og at hun skrev det til faren sin.

  En svakhet med teksten er at de beskrev olivia litt dårlig og man måtte føle veldig godt med i teksten hvis man vil vite mye om henne.

  Jeg synes forfatteren har gjort en dårlig jobb med å forklare.

  Jeg vil kanskje anbefale boken for folk som liker litt drama og humor. anbefale boken fordi fordi den var ganske kjedelig men noen ganger morsom.

  det de kunne jobbet litt mere med er å holde seg til temaet fordi jeg ble noen ganger forvirra når det gikk fra en ting til en annen og det var
  en ting de forklarte ganske bra var når de løp til skolen så sa forfatteren at de løp gjennom vi løp gjennom matbutikken ved siden av kokosbolle butikken og rundt pizzabakeren hjørne.

  Jeg gir den terningkast 3 og en halv.

 191. Annenhver uke. Olivias liv.
  av Heidi Linde.
  Sjangeren er Drama.
  Forlag:Gyldendal.
  Teksten handler om Oliva som har skilte foreldre og om livet hennes i to forskjellige hus. Jeg tror hun synes det er litt dumt at foreldrene hennes er skilte, men jeg synes hun takler det veldig bra.

  Historien i utdraget engasjerte meg litt fordi det var noen få morsomme momenter i boken som for eksempel når elevene snakker sammen i klasserommet og med læreren sin. Det som jeg synes også var fint er hvor glad Olivia er i faren sin.

  Temaet er viktig fordi forfatteren forteller hvordan det er og ha skilte foreldre. Det temaet berører mange familier i samfunnet.

  Jeg klarte ikke å leve meg inn i teksten fordi innholdet i teksten er ikke etter min smak, og dessuten liker jeg ikke drama så godt.

  Jeg synes at Olivia var litt morsomt men noen av kommentarene i klasserommet og jeg synes at hun var flink med ord da hun skrev fars kort til pappaen sin.

  Denne setningen beskriver Olivia godt: Olivia er en morsom, aktiv og interessert i det som skjer rundt henne jente. Jeg synes dette fordi Oliva er nysgjerrig og litt ivrig.

  Klassen hennes var tullet men samtidig virker det som de er gode venner alle sammen.
  De er også litt som min klasse vi er litt tullete når det er vikar men når kontaktlæreren vår er her så er alle helt stille og oppmerksom.

  Jeg likte godt da forfatteren tar opp dette temaet fordi det kan være litt vanskelig å snakke om skilsmisse i hverdagen.

  Det beste med teksten er måten eleven og læreren er på i klasserommet, og den gode og morsomme kommunikasjon dem imellom, fordi det skaper et godt miljø.

  Den setningen jeg likte best i teksten var “ Jeg liker deg bedre enn fanta“. Den likte jeg fordi det var morsomt måte å sammenligne pappaen sin på og dessuten liker jeg fant også.

  Det som var bra med språket var at forfatteren bruker språket som er lett å forstå og som barna kan lett leve seg i.

  Jeg synes forfatteren har gjort en viktig samfunns jobb.

  boken passer best for 9 og oppover.
  Jeg anbefaler boken for folk som liker drama.
  Terningkast 2 av 6.

 192. Olivias liv annenhver uke

  Boken heter: Olivias liv annenhver uke
  Forfatter: Heidi Linde
  Sjanger: Drama
  Utgitt av: Gyldendal

  Teksten handler om en jente som heter Olivia og har skilte foreldre hun bor en uke hos moren sin og en uke hos faren sin. Hun har en skikkelig kort skolevei fra moren. Når hun bor hos moren sin kommer hun alltid for sent til skolen. Men når hun er hos faren sin så kommer hun alltid tidsnok men hun har lengst skolevei.

  Historien i utdraget engasjerte meg til å lese det videre fordi det var spennende og dramatisk. Jeg likte de bitte små scenene da det var dramatisk.

  Temaet i boken er viktig fordi det er noen som har skilte foreldre og da kan de kanskje oppleve det samme som Olivia opplever. At de må bytte hus annenhver uke og det kan noen synes er vanskelig.

  Jeg klarte ikke å leve meg ind i teksten fordi forfatteren ikke hadde beskrevet Olivia godt nok. Det gjorde det også vanskelig å få Olivias bilde inni hodet mitt.

  Jeg synes Olivia var litt kjedelig men hun var også spennende.

  Hvis jeg var Olivia hadde jeg ikke brydd meg om at noen sitter på plassen min. Det er jo greit at noen sitter på yndlingsplassen min innimellom.

  Klassen til Olivia var fin nesten som klassen min.
  Det var bråkete hos Olivia når hun hadde en vikar i klasserommet og det samme er med meg og mitt klasserom.

  Jeg likte godt da klassen skulle lage kort til pappaene sine fordi det var veldig dramatisk i den scenen og morsomt. Det syntes jeg var fint fordi det er mye spenning akkurat da.

  Det beste med teksten er at en ny jente starter i klassen fordi det er ett av de eneste stedet der man finner spenning og action.

  Den setningen jeg likte best i teksten var: “Jeg liker deg bedre en fanta”. Den setningen synes jeg var morsom og spennende fordi det var veldig fint. Jeg liker også fanta men jeg liker best 7 up.

  En svakhet med teksten er at det ikke er så spennende som jeg forestilte meg. Det var mere som om det var historie om en jente i stedet for dramatisk.

  Det som ikke var bra med språket var at vi ikke fikk vite så mye om personene fordi forfatteren ikke hadde beskrevet personene godt nok.

  Jeg synes forfatteren har skrevet en bra tekst fordi hun har funnet på alt dette og det må ha vært veldig vanskelig.

  Jeg vil anbefale andre å lese denne boken fordi den er spennende og har mye drama.

  Jeg gir denne boken terningkast 6

 193. Annenhver uke.Olivias liv.
  Boken het annenhver uke Olivias liv.
  Skrevet av Heidi Linde.
  Utgitt av Gyldendal.
  Laget i 2020.
  Sjangeren er drama.

  Teksten handler om at det er ei som heter Olivia som har skilte foreldre. Hun synes det går helt fin å ha det. Hun bor annenhver uke hos mamma og pappa. Hos moren er det masse dyr og mennesker men hos faren er det tid å ro. Hun synes det var en perfekt blanding.
  Hun har en kort skolevei og en lang skolevei. For å komme til skolen med den lange veien må hun ta to busser. Det som er rart er at når hun skal komme til skolen med den korte veien kommer hun nesten alltid for seint.

  Jeg likte ikke så godt boken. Fordi de beskrev ikke de menneskene som var med i boken så godt, det var ikke akkurat den sjangeren jeg liker. Sjangeren var drama men det var ikke drama i den engang. Det var en svakhet ved boka det. Slutten var ganske brå.
  Noe jeg ikke likte, var at det ikke var noe HUMOR.
  Historien i teksten engasjerte meg ikke fordi de forklarte ikke folka i teksten bra. Det synes jeg var dumt.

  Jeg likte litt da de sa”Vi løper forbi frisørsalongen, kaffebaren og leiligheten til den sinte tyrkeren, han som egentlig ikke er tyrker men bergenser”, fordi jeg synes det var litt morsomt og jeg har vært i Tyrkia selv og jeg liker å være der.
  Jeg likte også da hun sa”Jeg liker deg enda bedre en fanta”, fordi jeg elsker også fanta men best PEPSI MAX!! Fordi den har liksom en sånn god smak.

  Når jeg fikk høre om klassen til Olivia hørte jeg at de bråket når det var vikar eller en annen lærer der. Da tenkte jeg på klassen min. Fordi den er også tullete og bråkete når det er vikar eller en annen lærer der.
  Klassene er ganske like.

  Hvis jeg var Olivia ville jeg snakket med mamman og pappan min sånn at de ble sammen igjen. Fordi det må vel være litt bedre å ha foreldre som er sammen.

  Boken passer best for de som liker drama.
  Boken passer for sånn 8+
  Jeg gir den terningkast 1 av 6.
  Jeg synes boken var dårlig.
  Jeg anbefaler den ikke fordi den var ikke så bra. Sorry ass Heidi Linde sånn er det bare her i livet. Alle liker ikke alt.

 194. Skilte foreldre. Snudd opp ned!!!!
  Annenhver uke. Olivias liv.
  Forfatter: Heidi Linde.
  Forlag: Gyldendal

  Teksten handler om en jente som heter Olivia. I teksten får vi egentlig ikke vite så mye mere om henne, men vi fikk vite at hun har skilte foreldre og at denne boken handler om livet til Olivia. Livet til Olivia blir også snudd opp ned.

  Sjangeren er drama.
  Jeg synes ikke det var så mye drama, men jeg fant noen sånne situasjoner.
  Det er mest drama med læreren. Vi har ikke mye drama med læreren i min klasse.

  Historien i utdraget engasjerte meg ikke fordi de forklarte ikke så godt og det var ikke så mye som skjedde.
  Temaet er viktig fordi det er mange barn som har skilte foreldre og da kan dette være litt gøy å lese om fordi man kan mye om det.
  Jeg klarte ikke å leve meg inn i teksten fordi de beskrev ikke så bra og forklarte ting litt dårlig.

  Jeg synes at boken var litt kjedelig fordi det var ikke så mye spenning, det var liksom bare om at hun hadde skilte foreldre og litt om skolen osv.
  Klassen hennes er veldig lik min, vi er bråkete år vikarer er der og når den vanlige læreren er der er vi snille. Vi er snille til vanlig, men jeg mener sånn da følger vi mere med. Alle er ikke bråkete da.

  Den setningen jeg likte best i teksten var “jeg liker deg enda bedre en fanta “. Den likte jeg fordi det var litt morsomt at hun sa det faren sin! Og jeg elskeeeeeeeer fanta, men jeg liker best pepsi max!

  Jeg synes forfatteren har beskrevet litt dårlig fordi hun har ikke sagt for eksempel: Dette er Olivia. Det var det eneste hun sa. Så det var litt dumt.
  Jeg sier ikke at jeg hater boken, den er bare ikke den beste jeg har lest.

  Jeg synes boken var sånn passe bra.

  Jeg anbefaler egentlig ikke å lese denne boken. Sorry Heidi Linde!
  Jeg liker boken det er bare at hun kunne forklart litt bedre på Olivia og Victor.
  Hun kunne for eksempel sagt hvor gammel hun er og hvordan hun er som menneske.
  Terningkast: (trommevirvler) 3.

 195. Annenhver uke. Olivias liv.

  Teksten handler om Olivias liv og hvordan
  hun har det i de to forskjellige husene hun bor i

  Sjangeren er drama

  Historien i utdraget engasjerte meg ikke fordi
  jeg er ikke så glad i sånne ting som ikke har
  mye fantasi og det skjer veldig lite.

  Temaet er viktig fordi man ser at alle er forskjellige
  og ingen vet hva du har gått gjennom

  Jeg klarte ikke leve meg inn i teksten
  fordi hun snakka om det samme hele tiden.

  Jeg synes at Olivia var positiv og selvopptatt noen
  ganger fordi hu får andre til å vere lei seg når hun er sliten

  Denne setningen beskriver Olivia godt:
  Hun er veldig humørsyk og noen ganger hard mot andre

  Klassen hennes var litt som min fordi de er litt øyentjenere noen ganger ikke ALTID men noen ganger.

  Jeg likte godt da Olivia sier “Da vi kommer styrtende inn i kunst-og-håndverkshallen, viser klokka på veggen at timen egentlig har begynt for tre og et halvt minutt siden. Men siden Rune ikke har kommet ennå, er det ikke så farlig”fordi de oppfører seg rampete og er noen åler ; D

  Den setningen jeg likte best i teksten var “Da vi kommer styrtende inn i kunst-og-håndverkshallen, viser klokka på veggen at timen egentlig har begynt for tre og et halvt minutt siden. Men siden Rune ikke har kommet ennå, er det ikke så farlig“. Den likte jeg fordi man ser at hun er heldig og en morgen slumrer ( :

  En svakhet med teksten er beskrivelsen fordi
  hun ikke sier noe om hvordan hun ser ut.

  Jeg synes forfatteren har noen ting og jobbe
  med men ellers er det en fin bok

  Jeg vil ikke anbefale å lese boken fordi man ser samenhengen i en klasse og hvordan folk som er skilt har det.Og nei ikke et ekte skilt.
  Anbefales 8 år og oppover

 196. Annenhver uke. Olivias liv.

  Boken heter annenhver uke. Olivias liv.
  Forfatter Heidi Linde.
  Forlag Gyldendal.
  Sjangeren er Drama.

  Teksten handler om Olivia som har skilte foreldre. Hun har to skoleveier som er helt forskjellige fordi den ene skoleveien er kort og den andre er lang og hun må ta to busser. Hun er annenhver uke hos moren og faren. Hun har en halvbror som heter Viktor. Livet til Olivia blir snudd opp ned. Olivia synes klassen hennes er tullete når de har en vikar mens når de har Ole Sverre er de flinke. Runne som er læreren dems i kunst og håndverk kom for sent til timen og når han sa at de skulle lage fars kort og nesten hele klassen kom med ting som gjorde at de ikke kunne lage fars kort til faren sin og de endte opp med og lage et kort til en de er glade i føler jeg at Rune ikke har så mye kontroll på klassen og hva han selv finner på å gjøre i kunst og håndverk timen.

  Historien engasjerte meg og jeg får lyst til å lese mer fordi Olivias liv er ganske normalt men det er sone små ting som skjer i livet som er rare og annerledes som gjør at jeg får lyst til og lese mer.

  Jeg føler temaet er viktig fordi det er noen som har skilte foreldre men det er ikke alle som takler å ha skilte foreldre like bra.

  Hvis jeg var Olivia ville jeg gått fortere for å rekke skolen fordi i teksten sa hun at hun ofte kom for sent til skolen når hun var hos moren sin.

  Klassen til Olivia er tullete og når jeg leste at klassen var tullete så tenkte jeg på klassen min fordi den er også litt tullete.

  Det som er litt dårlig med teksten er at de ikke forklarer så mye om Olivia og jeg kunne ønske de hadde forklart litt om hvordan hun ser ut.

  Jeg synes forfatteren har gjort en god jobb med teksten fordi den er som en ekte historie men det er ikke en ekte historie.

  Jeg anbefaler andre å lese boken fordi den er spennende og forklarer mye.
  Jeg anbefaler boken for 8 og oppover.
  Jeg vil gi boken terningkast 6.

 197. Sykt bra
  -Olivias liv-
  Skrevet av Heidi Linde
  Utgitt av Gyldendal

  Teksten handler om en jente som heter Olivia og har skilte foreldre.
  Starten er om at Olivia og storebroren hennes Victor må LØPE for å rekke skolen.

  Sjangeren er drama.

  Historien i utdraget engasjerte meg til å lese videre selv om jeg har lest boken før fordi forfatteren har skrevet det bra.

  Temaet er viktig fordi det er noen ganger vanskelig å ha skilte foreldre.

  Jeg klarte å leve meg inn i teksten fordi jeg synes de hadde gode beskrivelser og at det var et godt utdrag.

  Jeg synes at Olivia var morsom og snill fordi hun virker ganske snill og sier ganske morsomme ting i teksten.

  Hvis jeg var Olivia, ville jeg prøvd å stå opp tidligere sånn at jeg ikke kom for sent på skolen.

  Denne setningen beskriver Olivia godt: Olivia bor annenhver uke hos mamma og pappa.

  Klassen hennes var morsom fordi de sa mange rare ting.

  Jeg likte godt da de løp til skolen fordi Viktor var mye saktere en Olivia.

  Den setningen jeg likte best i teksten var “Faktisk så minner han litt om Pølsa når han blir tvunget med på tur i skogen “. Den likte jeg fordi den var veldig morsom.

  Det som var bra med språket var at det var ingen stygge ord.

  Jeg synes forfatteren har gjort boken bra.

  Jeg vil anbefale andre å lese boken fordi den er morsom og inspirerende.
  Den passer for 8 til 13 år.
  Terningkast 6.

 198. REVA HUMOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Teksten handler om olivia.

  Sjangeren er drama.

  Historien i utdraget engasjerte meg meg ikke fordi den er gørr kjedelig.

  Jeg klarte å ikke leve meg inn i teksten fordi den er kjedelig,jeg synes den er kjedelig fordi jeg synes det er reva humor. (Jeg forstår ikke all humoren heller)

  Jeg synes at Olivia var kjedelig fordi hun ikke gjorde noe morsomt i klasserommet.

  Hvis jeg var Olivia, ville jeg gjort noe morsomt i klasserommet.

  Klassen hennes var rar fordi, for eksempel en begynte og gråte hele tiden og læreren er skikkelig kjedelig.

  Det beste med teksten er at sunniva eller hva hun nå en heter, fordi hun gråter nesten hele tiden.

  En svakhet med teksten er humoren fordi den er det motsatte av det den skal være altså det boken er kjedelig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Det som var bra med språket var at det er NORSKT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Jeg synes forfatteren har beskrevet for lite.

  Jeg vil ikke anbefale andre å lese boken fordi den er GØRR KJEDELIG og lite beskriving.
  Terningkast 1!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 199. Skilte foreldre!
  Olivias liv. Annenhver uke.

  Teksten handler om en jente som heter Olivia som har skilte foreldre og det kan vere lite grande vanskeligere for barna, eller så går det veldig bra.

  Sjangeren: Drama.
  Skrevet av: Heidi Linde.
  Boken ble laget i 2020.

  Jeg likte boken litt men jeg sovnet humor i teksten.

  Tematikken i teksten handler om barn med skilte foreldre. Jeg mener at man lærer mer om det å ha skilte foreldre fordi det er det teksten handler om.

  Jeg klarte å leve meg inn i teksten fordi jeg har en far som har skilte foreldre og da vet jeg litt om hvordan det er.

  Jeg synes at Olivia er på en måte litt stille fordi vi får nesten bare høre mange tanker og ikke så mange ord, kan det ha med at hun har skilte foreldre?

  Hvis jeg var Olivia, ville jeg spurt om moren og faren kunne bli sammen igjen

  Denne setningen beskriver Olivia godt:”Jeg kjenner at jeg blir nysgjerrig.” Fordi hun virker interessert i skolearbeid.

  Klassen var ikke fine mot vikarene, men mot hoved læreren er de greie, minner meg litt om min klasse noen ganger.

  Jeg likte godt da hun Susane begynte bare plutselig å gråte, fordi det var litt rart av en 5 eller 6 klassing å begynne å gråte.

  Det beste med teksten er at hun sier: “Det finst fattige barn rundt i verden som ikke har et hjem. Men jeg, jeg har faktisk to!” fordi det er faktisk sant og fordi at faren begynner å le.

  Den setningen jeg likte best i teksten var “Vi rekker det hvis vi løper! “. Den likte jeg fordi det var rart at de kom for sent fordi de pleier ikke å gjøre det sa hun.

  En svakhet med teksten er det ikke er humor! Fordi jeg liker veldig godt humor.

  Det som var bra med språket var at det ikke var banning.

  Jeg synes forfatteren har gjort det bra, men hun har ikke bilder og det kan hun ha med fordi da er det litt enklere å leve seg inn i teksten.

  Jeg vil gi terningkast 3 fordi jeg ville ha bilder og humor i ordene men hun må ikke ha det i alle ordene.

 200. OPP Ned !!!!
  Annenhver uke. Olivias liv.
  Forfatter : Heidi Linde.
  Forlag : Gyldendal
  Sjangeren er Drama.

  Teksten handler om Olivia som har skilte foreldre, fin skole og det er drømmedagen hennes fordi hun skulle få yndlingsplassen sin og levere en lekse hun er stolt av da alt ble snudd på hodet.

  Historien i utdraget engasjerte meg fordi det var et viktig tema og i teksten er det mange uforutsigbare hendelser som er overraskende og spennende.
  Temaet er viktig fordi det ikke er så mange som tenker over hvordan de med skilte foreldre har det og hvor vanskelig det for noen kan være.
  Jeg klarte å leve meg inn i teksten fordi det hørtes ut som en vanlig skoledag med noen unike ting som at det er 697 lange skritt fra den lysegule bygården og skoleporten.

  Jeg synes at Olivia var ganske små-frekk og morsom fordi da K&H-læreren kom for sent sa hun : “Vi skal prøve å tilgi deg “ når hun og Viktor også kom for sent bare noen minutter før han.
  Denne setningen beskriver Olivia godt: “Og jeg er så oppspilt at jeg ikke merker at farsdagskortet havner feil. I stedet for å legge det i sekken, for eksempel i klassemappa sånn at det ikke skal bøye seg, havner kortet i skuffen min.” Hun er litt klumsete. 🙂
  Klassen hennes hørtes vanlig ut, en tullete, en smart og en fun-fact forteller. Høres normalt ut. 🙂

  Jeg likte godt da jeg hørte om hva hun hadde skrevet i kortet fordi det var morsomme og litt rare ting som :“JEG LIKER DEG ENDA BEDRE ENN FANTA!”
  Det beste med teksten er i K&H-timen fordi det var en morsom og fin scene.
  Den setningen jeg likte best i teksten var:
  “– Juleverksted? sier Theo. – Vi er liksom i november.
  – Ja, sier Vanja, – og etter november kommer desember.
  Du burde prøve å lære deg månedene, din gjøk.”
  Den likte jeg fordi det var moro når Vanja sa : Du burde prøve å lære deg månedene din gjøk.:-)

  En svakhet med teksten er at de kunne fortalt om hva som skjedde i friminuttet.
  Det var en till rar ting som var at hun var alene når hun gikk inn i klasserommet.
  De kunne også skrevet beskrivelser til person-utseende fordi det hadde gitt meg mer innlevelse.

  Det som var bra med språket var at det var lett å lese og middels stor skrift.

  Jeg synes forfatteren har lagd en god og innholdsrik bok 😁
  Jeg vil anbefale andre å lese boken fordi den er morsom, uforutsigbar og godt skrevet.
  Den kan også gi folk et nytt syn på barn med skilte foreldre.
  Terningkast 5 👍.

 201. Annenhver uke. Olivias liv.

  Teksten handler om at Olivia er i klassen sin og at hun neste kommer for sent på skolen.

  Sjangeren er drama.
  Forfatteren heter Heidi Linde.
  Boken heter Annenhver uke. Olivias liv.

  Teksten handler om en jente som heter Olivia og har skilte foreldre. Det handler om at Olivia gleder seg til å få en ny plass i klasserommet, levere en lekse til læreren og få være med i en bra gruppe der hun sitter.

  Historien i utdraget engasjerte meg litt fordi jeg synes den var sånn passe morsom. Boken er ganske morsom fordi Susanne begynte å gråte for nesten alt.

  Temaet om å ha skilte foreldre er ikke så veldig viktig, men kanskje litt viktig fordi det går helt fint å ha det og da får du jo to hjem og to forskjellige steder du sikkert har venner og da får du mange venner. Men det kan være litt dumt også fordi det er noen som ikke takler det så godt.

  Jeg klarte å leve meg inn i teksten fordi det var ingen bilder i boka og fordi jeg har øvd meg mye på å leve meg inn i bøker.

  Jeg synes at Olivia var rar fordi hun liker skolen kjempe godt. 😧😦😮😯😲

  Hvis jeg var Olivia, ville jeg ikke likt skolen såååå godt og jeg ville ikke sittet ved vinduet for da blir jeg ukonsentrert.

  Klassen hennes var bråkete og surrete synes jeg fordi de maste så mye og sånn.

  Jeg likte godt da det sto, men da begynner Susanne å gråte, for det er akkurat den grønnfargen som er yndlingsfargen hennes, jeg likte denne setningen godt fordi den er ganske morsom. Jeg synes det er morsomt fordi Mammaen min heter Susanne.

  En svakhet med teksten er at Susanne begynte å gråte litt for mye dette er en svakhet med teksten fordi det var litt kjedelig at det liksom skjedde nesten hele tiden.

  Det som var bra med språket var at det var på bokmål.

  Jeg vil anbefale noen og ikke anbefale noen andre å lese boken fordi den var sånn passe liksom litt bra og litt dårlig.

  Terningkast 2,5!
  Jeg synes at boken var passe bra.

 202. Annenhver uke. Olivias liv.

  Teksten handler om Olivias liv.
  Forfatteren er Heidi Lunde.
  Sjangeren er drama

  Boken handler om en jente som heter Olivia og har skilte foreldre.
  Noen spennende ting skjer men ikke så mange.

  Historien i utdraget engasjerte meg fordi det ble en cliffhanger.

  Temaet er viktig fordi det er noen folk som faktisk har skilte mor og far.

  Jeg klarte ikke å leve meg inn i teksten fordi den er kjedelig.

  Klassen hennes var litt rar fordi alle var helt forskjellige.

  Den setningen jeg likte best i teksten var “Hvis man bor to steder har man to forskjellige skoleveier. “. Den likte jeg fordi Det er så sant.

  Jeg vil anbefale andre å lese boken fordi den boken er bra.
  Terningkast 5 eller 4 av 6 jeg vet ikke hvilken.

 203. Dårlig bok!!!
  Forfatter: Heidi Linde.

  Forlag: gyldendal.

  Sjangeren er drama.

  Teksten handler om en jente som heter Olivia som har skilte foreldre og at livet til Olivia sitt liv blir snudd opp ned.

  Jeg klarte å leve meg lett inn i teksten fordi det er enkelt å forstå hva som skjer osv.
  Men det kunne vært litt bedre forklart hvordan alle personene så ut.

  Jeg synes at Olivia er litt rar og litt morsom fordi det var litt morsomt da hun skulle skrive farsdagskort også skrev hun at hun likte faren sin bedre en fanta.
  Klassen hennes var veldig morsom fordi når en så “fritt får å være Lucia” så begynte en som heter Susanne å gråte. Det samme skjedde når en sa “fritt for å ha det grønne limet med glitter” da begynte hun også å gråte.

  Jeg likte det så ikke godt på slutten fordi når Olivia skulle gå inn i klasserommet og åpnet døren så satt det en jente på hennes nye plass i klasserommet fordi det var veldig spennende så jeg fikk lyst til å høre hvem som satt på plassen hennes og hvorfor hun satt på plassen hennes.

  Det som ikke er så bra med teksten er at det ikke er så mye humor fordi jeg elsker humor.
  Men det var jo litt gøy at Susanne begynte å gråte hele tiden

  Jeg vil anbefale andre å lese boken fordi den er litt morsom, men ikke veldig morsom.

  Jeg synes barn som er 8+ kan lese denne. Altså hvis de vil lese den jeg har ikke lyst til å lese den.
  Terningkast 3.

 204. Annenhver uke. Olivias liv.

  Teksten handler om Olivia som har skilte foreldre.
  Sjangeren er Drama.
  Forfatter Heidi Linde.

  Teksten handler om Olivia. Hun har skilte foreldre. Hos faren må hun og stebroren Victor kjøre to busser for å komme til skolen, men hos moren er det kort å gå men likevel kommer hun for sent når hun er hos moren hennes. Hos moren hennes har hun mange hunder og så pleier det å være mange folk. hos faren bleier det å være rolig. På skolen hennes pleier de å være stille når kontaktlæreren er der men når en vikar er der pleier de å snakke mye å bar tulle. En i klassen dems heter susanne hun er ikke så flink med følelsene hennes hun pleier ofte å gråte av de minste ting. Olivia liker stebroren sin Victor de er like gamle og er alltid med hverandre.

  Historien i utdraget engasjerte meg ikke fordi de ikke beskrev personene så godt.
  Jeg klarte ikke leve meg inn i teksten fordi det var ikke beskriver det bra nokk.
  Jeg synes at Olivia var litt rar fordi hun skriver til faren sin jeg liker deg bedre en fanta.
  Klassen hennes minnet meg litt om vår klassen.
  En svakhet med teksten er beskrivelsen fordi den er ikke bra nokk.
  Det som var bra var at det var ikke banning i språket.

  Boken passer best 8 og oppover.
  Terningkast 1

 205. Masse drama?

  Annenhver uke. Olivias liv.
  Boken er laget av Heidi Linde.
  utgitt av gyldendal.
  Sjangeren er drama.

  Teksten handler om ei jente som heter Olivia. Olivia har skylte foreldrene. Når Olivia bor hos mamma er det super kort vei til skolen. Da Olivia bor hos pappa er det veldig lang vei til skolen. Derfor må hun ta to forskjellige busser for å komme til skolen. Men det er en regel at pappaen til Olivia må kjøre Olivia til skolen da hun bor hos pappa fordi hvor lang vei det er. I dag var det samfunnsfag oppgave til lekse for Olivia. Olivia gleder seg til å levere inn samfunsfaglekse fordi hun er veldig stolt av seg selv.

  Jeg syns at drama passer veldig bra til handlingen fordi handlingen har masse drama i seg.

  Historien i utdraget engasjerte meg ganske lite fordi det var ganske kjedelig på starten.

  Temaet er viktig. Fordi det er flere som har skilte foreldre og de som har det sånn kan kjenne seg inn.

  Jeg klarte ikke å leve meg inn i situasjonen fordi at boken var ganske kjedelig til å lese i.

  Jeg syns at Olivia er en snill og vennlig person fordi at historien forteller litt om hvor vennlig person hun er egentlig.

  Klassen til Olivia var veldig barnslig og følte ikke på beskende, som de fikk. Da de hadde vikar eller en annen lærer, ikke faste læreren så bråket de og var veldig barnslig og hørte ikke så mye på hva læreren sa. Jeg tenkte ganske mye på klassen min fordi klassen min er ganske bråkete og øyentjenere. Men ikke alle.

  Jeg likte godt denne setningen:
  «JEG LIKER DEG ENDA BEDRE ENN FANTA!!.»
  fordi at jeg syns at den var morsom og gjorde meg til å le litt.

  Det beste Med teksten er at det var godt forklart, godt tekst, ikke bilder fordi bilder ødelegger hele spenningen.

  Boken er på bokmål som er bra fordi jeg snakker bokmål norsk selv.

  Svakheten med teksten er at de ikke forklarte så mye om Olivia som var ganske dumt siden jeg fikk ikke vite mer om Olivia, at jeg følte ikke at det var nok drama i boken.

  Jeg skal gjerne ikke lese boken fordi den engasjerte meg VELDIG lite.

  Hvis jeg var forfatteren ville jeg skrevet mer om Olivia f.eks. hvor gammel hun er, hvordan hun ser ut og personligheten.

  Jeg anbefaler at de som liker drama, spenning
  Boken passer best for 9-11.
  Terningkast ½ av 6.

 206. Annenhver uke. Olivias liv.

  Forfatter: Heidi Linde.
  Forlag: Gyldendal
  Laget: 2020

  Teksten handler om en jente som heter Olivia. Hun har fregner og brunt hår.
  Hun har en halvbror som heter Viktor.

  Sjangeren er Drama

  Jeg klarte ikke leve meg inn i teksten fordi den var så dårlig og kjedelig.

  Jeg synes at Olivia var rar fordi hun sa nesten ingenting.

  Hvis jeg var Olivia, ville jeg sagt kan dere være stille til alle sammen.

  Denne setningen beskriver Olivia godt:

  Klassen hennes var en veldig dårlig klasse.

  Jeg likte da susanne gråt (hele tiden) fordi det var morsomt.
  Jeg likte også da Olivia sa : Jeg liker deg enda bedre enn fanta.
  Jeg liker fanta, men jeg liker den originale ikke like mye som FANTA EXOTIC Fanta Exotic er favoritt brusen min, den er så god!!

  Det beste med teksten er at Oliva sa : Jeg liker deg enda bedre enn fanta!!
  (Hun sa det til faren hennes på farsdags kortet)

  En svakhet med teksten er alt fordi alt var dårlig og kjedelig.

  Jeg synes forfatteren har gjort en litt dårlig jobb med boken.
  Jeg vil ikke anbefale andre å lese boken fordi den er litt kjedelig og dårlig.
  Terningkast 1

 207. Annenhver uke. Olivias liv.

  Teksten handler om en jente som er veeeeeeeeeeellllddddiiiiigggggg kjedelig og høre om fordi de beskriver henne dårlig.

  Sjangeren er drama.

  Historien i utdraget engasjerte meg ikke fordi det er ingen ting som skjer i teksten.

  Temaet er viktig fordi det er noen som har skilte foreldre.

  Jeg synes at Olivia var kjedelig fordi hun snakker alt for mye.

  Hvis jeg var Olivia, ville jeg løpt mye fortere til skolen. Hun hadde kort vei fra moren og lang fra faren og kom alltid for sent hos moren.

  Klassen hennes var annerledes fordi det var mye konflikter og snakk.

  En svakhet med teksten er at de ikke beskriver så bra olivia fordi det er gøy og finne ut mer om andre.

  Det som var bra med språket var at det er norsk og lett og lese.

  Jeg synes forfatteren har beskrevet mye dårlig.

  Jeg vil ikke anbefale andre som liker å lese humor fordi det ikke er humor.

  terningkast svak 1/2

 208. Annenhver uke. Olivias liv.

  Teksten handler om jente som heter Olivia som har skilte forelder.de sier ikke så mye om personene. De snakker om at hun har skilte foreldre og hun snakker om hvordan hun har det som et barn med skilte foreldre hun snakker litt om skolen også.

  Sjangeren er drama

  Historien i utdraget engasjerte meg ikke fordi det var ikke noe spenning.

  Temaet er viktig fordi de som har skilte foreldre kan kjenne seg igjen.

  Jeg klarte å ikke leve meg inn i teksten fordi det var ganske dårlig beskrivelser og da skjønte jeg mer fordi da

  Jeg synes at Olivia var kjedelig fordi hun gjorde ikke noe morsomt.

  Klassen hennes var kjedelig men hun ene jenta som gråt hele tiden hun var morsom.

  Det beste med teksten er at hun jenta gråt hele tiden fordi det var morsom fordi som når hun sa “nei noen tok favoritt tusjen min (gråter)”

  En svakhet med teksten er at det skjer det samma hele tiden fordi da blir det så kjedelig.

  Det som var bra med språket var at det var bra skrift og at det var mye bra beskrivelser

  Jeg synes forfatteren har gjort en bra jobb hvis man tenker at det handler om drama så er det ganske bra jobba.

  Jeg vil anbefale ikke andre å lese boken fordi den er litt kjedelig og har ikke noe spenning og ikke noe humør.

  terningkast 2

 209. Her skriver jeg om Olivias liv. Jeg synes boka var veldig bra fordi jeg synes det er veldig gøy å lese drama historier, jeg lever meg veldig in i boka. Alle i klassen til Olivia skulle lage et kort til farsdag.

 210. Jeg synes boka var bra, det passet meg og har gøy ting i denne boka. 👍🏼🥳

 211. De som liker drama. Etter 4.trinn, mange gode beskrivelser som gir bilder i hodet. Bør ha en del lesererfaring. Handler mye om samlivsbrudd og annet drama. Mye dialog kan bli litt rotete. De fleste likte boka litt bedre etter diskusjonen i klassen.

 212. OLIVIAS LIV BOKANMELDELSE

  Boka heter olivias liv forfatern heter Heidi Linde.
  Boka forlaget er gitt ut av Gyldendal.
  Sjangeren er drama.

  Handlingen er ikke lett og leve seg inn i, fordi jeg liker ikke drama.

  Teksten starter vanlig,teksten var dårlig.

  Personene er kjedelige,de har ikke humoer.

  Boka tar ikke et viktig emne.

  Teksten slutter rart.

  Den var deilig og legge fra seg.

  Teksten er lett og lese pga ingen vanskelige ord.

  Ikke les boka du vil angre.

  Boka passer rare folk.

  Stemmen min er dårlig.

 213. Denne boka er bra. Kan kanskje bli litt kjederlig for min smak men fint konsept og sånt

 214. Jeg synes dette var en grei bok og jeg lite den men jeg elsket ikke denne boken fordi det ikke var så mye drame og jeg synes ikke det var så spennende, men det kunne ha hvert litt mer drama og litt spennende.

 215. Boka heter Olivias liv annenhver uke. Forfatteren av denne boka heter Heidi Linde. Sjangeren av denne boka er Drama. Jeg har ikke lest en type sånn tekst, men det kan være.

  Denne boka levde jeg meg bare litt inn i, men den var bra. Emne i denne boka er hvordan Olivia er vokst opp og hvor mye drama det er. Det begynner med en liten fortelling om hvordan Olivia bor. Det som overrasket meg er at Olivia kommer ikke forsteinet hos pappaen selv om det er en lang vei til skoen, men hos mammaen er det kort vei og kommer for sent. Jeg kan lese den videre, håper boka får inn lit mer drama.

  Håper andre vil lese den, det er jo en fin bok. Boka passer best til de som liker drama bøker og veldig mye kluss. Jeg skal gi den bra.

 216. Boka handlar om ei jente som heite Olivia, foreldra er skilt og ho ber med kvar av dei annankvar veke. Ein dag skjer det ein rekke hendelse som snur livet hennar opp ned.

  Eg synest boka er bra fordi den var spennande og gav mykje frampeik.
  Den var også veldig morosam fordi klassa berre tulla og tøysa.
  Men eg har lest bedre bøker.
  Slutten var spennande fordi det enda så brått.

  Bra

 217. Det var et morsomt utdrag. Vi kjente oss igjen i måten Olivias klasse var.

 218. Jeg synes boka var passe bra det var ikke så mye humor i den.
  Terningkast 3

 219. Eg synes den var kjedelig fordi den var ikkje noe spennende eller gøy.

 220. jeg likte boke den var veldig spenndene og likte også at den var morsom også likte jeg det var to mødre det er noe ikke veldig mange har med i barne bøker terningkast 5

 221. veldig spennende blablabla, kunne sikkert lest den idk. Engasjehrende bok. (elsker skrivingen min😙) terningskast 5/6

 222. Eg likte boken ganske godt. Den var morsom, spennende og eg ville anmeld den til andre.
  Eg vil gi den en femmer.

 223. Denne boka syntes eg var kjedelig. Det kjedde ikkje så mykje. Eg hadde ikkje lest denne boka sjølv

 224. Dene boken var helt ok, fordi det var en drama bok. Men den var også litt sjedelig.

 225. Eg syntes denne boka var grei å lese og vis denne boka hadde komt på biblioteket som vi håper den gjør å tror eg det kan komme til og bli mange som vil låne den.

 226. Eg synest denne boken var veldig gøy og lese for eg likte kordan den gikk inn i historien liksom så denne gir eg 6/6

 227. Eg synes det er rart at når ho er hos mor tar det lengst tid å gå og det er den kortaste vegen til skulen.
  Far til Olivia har fått ny dame og mor har ikkje fått ny mann ,det burde vert motsatt .

 228. Jeg syns den var bra. Jeg vet ikke om dette er min type bok enda. Jeg ville kanskje likt og prøve og lese den. Jeg anbefaler den fra 5. Klasse til 7.Klasse. Jeg syns at forfatteren kom fram til pungene uten og gjøre det veldig kjedelig. Jeg gir den terningkast 3-4.

 229. Annenhver uke. Olivias liv.

  Teksten handler om en Jente som heter Olivia. Olivia bor annenhver uke hos pappa og mamma, som du kanskje forstår ut av tittelen. Hos pappa og den nye konen hans, Louise, er det tid og ro; hos mamma er det mye folk og dyr og mye som skjer. Olivia har gledet seg til denne skoledagen fordi hun skal gi en sammfunsfags lekse som hun er veldig fornøyd med, men samtidig gleder hun seg til en annen ting det er nemlig at hun skal få en ny plass i klasserommet, men når hun kommer inn er det noe hun ikke hadde forventet seg……

  Sjangeren er Drama.

  Historien i utdraget engasjerte meg fordi den var begivenhetsrik og boken hørtes veldig bra ut, og jeg har skilte foreldre selv så jeg hadde lyst til og lese hele boken selv og forstå hvordan det er for henne og ha skilte foreldre.

  Jeg klarte å leve meg inn i teksten fordi den var så gripende og samtidig hadde den så bra beskrivelser på hva som skjedde i teksten.

  Jeg synes at Olivia var litt irritert over at det var en annen jente som satt på pulten hun hadde gledet seg til, fordi hvis jeg hadde sett en en fremmed jente på plassen min hadde jeg selv blitt litt irritert og lurt på hvorfor den jenten satt der.

  Jeg likte godt da alle i klassen begynte og lure på hva donor var fordi det var sikkert litt vanskelig og flaut for læren og si det. Samtidig var det noen i klassen vår som spurte hva donor betydde og da lærte vi det alt det så jeg tenker det var litt morsomt.

  Det beste med teksten er at det er en helt fremmed jente som sitter på den nye plassen til Olivia, fordi det var litt rart og samtidig hvis det var en ny jente ville ikke henne ha sin egen pult da?

  Den setningen jeg likte best i teksten var “ Er faren din dø? “. Den likte jeg fordi Susanne bare sa et lite pip om hvis man hadde en død far og da begynte alle i klassen å spørre masse spørsmål om faren hennes og om det gikk fint og alt det.

  Jeg vil anbefale andre å lese boken fordi den er gøy og lese også handler det ikke bare om en ting det handler om litt forskjellig for eksempel litt om skilte foreldre, klassen hennes en helt fremmed jente og mye annet morsomt.

  Jeg gir denne boken terningkast 4.

 230. Den handler om Olivia som bor til mamma og pappa annenhver uke og til pappaen så må hun ta to busser men til mammaen går hun kort❤️jeg likte veldig godt fordi det ikke var noen bilder og da kan man forestille seg selv hvordan det ser ut ❤️og jeg anbefaler den til alle 😁

 231. Annenhver uke. Olivias liv.
  Forfatter Heidi Linde.
  Utgitt av Gyldendal.
  Sjangeren er drama

  Teksten handler om en jente som heter Olivia.
  Hun har skilte foreldre. Hun er på skolen og lager farsdagskort.
  Men det skjer en masse hendelser som snur opp ned på Olivias liv.
  Men som hun ikke vet om.

  Utdraget engasjerte meg ikke fordi det skjedde ingenting. Det var ikke engang et hint av drama. Men jeg likte at de hadde med fanta og drops. Dere for vite om hva jeg mener med fanta og drops litt lenger ned.

  Temaet er litt viktig fordi det handler om Olivia som har skilte foreldre.
  Og å ha skilte foreldre kan andre kanskje kjenne seg litt igjen i.

  Jeg klarte ikke leve meg inn i teksten fordi de beskrev personene og allt i teksten dårlig.

  Jeg synes at Olivia virker som en rar jente fordi hun skulle skrive hvor glad hun var i faren sin og så begynte og skrive om fanta.

  Denne setningen beskriver Olivia godt: JEG LIKER DEG ENDA BEDRE ENN FANTA! skriver jeg. Og da får jeg litt tårer i øynene fordi det høres så fint ut. Den setningen likte jeg fordi jeg liker fanta ganske godt men cola zero uten sukker liker jeg best.

  Klassen hennes var litt frekk synes jeg fordi de sa sånn` Vi skal prøve og tilgi deg, når vikaren kom litt for sent.

  Denne setningen var min favoritt.“ hvis Louise ikke er med i bilen, gir han meg et sukkerfritt drops fra en pose han har gjemt i hanskerommet. “. Den likte jeg fordi jeg liker drops.

  En svakhet med teksten er at det ikke skjer noe i den fordi det eneste de gjør er og snakke og det er ikke noe humor eller drama.

  Språket i boken pent fordi det ikke er noen banneord eller noen styge ord i boken.

  Jeg synes forfatteren har skrevet en dårlig bok fordi det ikke skjer noen ting ikke humor ikke drama ikke spenning.

  Jeg vil ikke anbefale andre å lese boken fordi den er dårlig fordi det ikke skjer noe som helst.

  Jeg vil gi den max terningkast 2

 232. En rar skoledag.
  Dette går ikke bra

  Laget av Heidi Linde
  Forlag gyldendal
  Teksten heter Annenhver uke. Olivias liv.

  Teksten handler om olivia som har skilte foreldre men klarer seg bra.
  Hun skal bytte plasser i dag det gleder hun seg til men, det går ikke så bra.

  Sjangeren er drama men, det skjer ikke noe drama!

  Historien i utdraget engasjerte meg ikke fordi boken var ikke noe spennende og morsom.

  Temaet er viktig fordi det er barn som har skilte foreldre som ikke har det bra.

  Jeg klarte å leve meg inn i teksten fordi jeg så for meg skolen vår. Men jeg syns at det er vanskelig å vite hvordan personene har det.

  Jeg synes at Olivia var rar fordi hun kommer sent til skolen hos moren sin, fordi skoleveien er lengst fra faren?

  Hvis jeg var Olivia, ville jeg ikke blitt så glad for å gå på skolen selv om de skulle bytte plasser. ps jeg er ikke en skole elsker.

  Denne setningen beskriver Olivia godt: Vi får ikke vite noe om Olivia!

  Klassen hennes var annerledes enn oss alle hadde forskjellige meninger om alt.

  Jeg likte godt da susanne gråt for at hun ikke fikk favorittlimstiften sin. Fordi det ble tøysete og morsomt for at hun gråt for så lite.

  Det beste med teksten er at den er rart at en fremmed sitter på plassen hennes.
  og
  En svakhet med teksten er at de ikke beskriver Olivia så mye, vi får høre om noen men ikke så mye.

  Den setningen jeg likte best i teksten var “Du burde prøve og lære deg månedene, din gjøk “. Den likte jeg fordi den er morsom og rar.

  Det som ikke var bra med språket var at de ikke beskrev noe. Språket var lettlest.

  Jeg vil ikke anbefale andre å lese boken fordi den er ikke morsom og spennende.
  Terningkast 0 ½

  Passer best til 10+

 233. Annenhver uke. Olivias liv.

  Teksten handler om en jente som heter Olivia. Foreldrene til Olivia har slått opp så da må Olivia bo annenhver uke hos mamma og pappa. Mammaen har den korteste veien til skolen og pappaen har den lengste. Olivia har en stebror som heter Viktor. Olivia og Viktor får dårlig tid til skolen, det gjør at de må løpe. Mens de løper tenker Olivia på at dette blir en herlig dag fordi Olivia har lagd en samfunsfag oppgave hun er veldig fornøyd med og hun skal bytte plassen sin til favoritt plassen hennes. De ser døra lukkes etter de siste elevene. Læreren er også forsen så det gjør ikke noe.

  Sjangeren er drama.

  Jeg synes historien i utdraget er veldig morsom fordi hele klassen bare snakker seg løs og spør læreren om hva de skal gjøre mange ganger. Derfor får læreren bare aldri tid til å si noe. Det er også morsomt at når de får beskjed om å lage farsdagskort til faren sin. Da begynner alle å rope rundt i klasserommet sånne negative og rare tanker om farsdagskortene.

  Jeg klarte å leve meg inn i teksten fordi på slutten av utdraget satt det en jente på favorittplassen hennes som Olivia skulle få. Da kjente jeg veldig på irritasjon og det tror jeg Olivia også kjente på.

  Jeg synes at Olivia var egentlig helt grei, men hun var også litt morsom på flere ting. Her er ett eksempel fra teksten : “JEG LIKER DEG ENDA BEDRE ENN FANTA!” det skrev hun på farsdagskortet til faren sin. Det jeg synes var morsomt med det var at det er veldig overraskende beskrivelse i stedet for å si “jeg liker deg mest av alle i verden”

  Hvis jeg var Olivia, ville jeg ha prøvd å få litt bedre tid når jeg er hos mammaen altså der hvor det er kortest vei til skolen.

  Disse setningene synes jeg er litt morsomme: “Stakkars deg som må bo to steder. Sier pappa. Hvis jeg er i godt humør sier jeg kanskje: Det finnes fattige barn rundt i verden som ikke har et hjem. Mens, jeg har faktisk to!”

  Det beste med teksten er på slutten der hvor den fremmede jenta hadde tatt plassen hennes fordi det er veldig spennende. Da dukka det opp mange spørsmål som hvem var den jenta? Hva gjorde henne på plassen til Olivia? Hva tenkte Olivia da hun så at jenta satt på plassen hennes?

  Jeg synes teksten var veldig bra så det er ingen svakheter med teksten.

  Det som var bra med språket i teksten var at det var gode beskrivelser og man glir inn i teksten og det synes jeg denne forfatteren har greid.

  Forfatteren har gjort boka like bra hele veien sånn at boka liksom aldri blir kjedelig. Boka har også fått meg til å le så jeg vil si at denne forfatteren har greid å få gode beskrivelser.

  Jeg vil anbefale andre å lese boken fordi den høres gøy og spennende ut. Bare av å ha lest utdrag synes jeg denne boka høres veldig bra ut så jeg vil gi denne boka 6/6.

 234. Olivias liv
  Annenhver uke

  Olivia bor annenhver uke hos mammaen og pappaen.
  Det er fordi hun har skilte foreldre.
  Hos mamma og hennes nye mann, er alt helt kaos og kaotisk.
  Der er det både dyr, flere barn og mye som skjer på en gang.
  Mens hos pappa og hans nye kjæreste, Louise, er det alltid tid og ro. Der er det rent og pent.
  Olivia syns det er en helt perfekt blanding. I slutten av utdraget, er det en helt fremmed jente på Olivias plass. Og det er bare den første hendelsen som snur opp ned hode på Olivia.

  Sjangeren er drama.

  Denne boka liker jeg.

  Jeg liker den både fordi den er morsom, spennende, engasjerende og er i sjangeren drama.
  Drama er nemlig en av mine favoritt sjangere.

  Det som gjør boka morsom, er klassemiljøet.
  Jeg syns dette klassemiljøet hadde helt forskjellige karakterer og morsomme kommentarer.
  Alle var helt unike. Spesielt Susanne. Hun gråt for hver eneste lille ting.
  Og av helt unødvendige ting. Det var litt spesielt for en på ca 11 års alderen.
  Viktor, stebroren til Olivia, var også en spesiell karakter.
  Han kom med funfacts midt i timen uten at det en gang var temaet de snakket om.
  Det fikk boka til å virke morsommere.

  Og det som gjorde boken så spennende og engasjerende, var at forfatteren var så flink til å beskrive. For. eks disse setningene her: “Forbi huskene og søppelskuret. Over bakken der det ligger et tynt lag med snø som skjuler paradiset som noen har tegnet på asfalt med rosa kritt. Sekken dunker mot ryggen min.”
  Dette gjør at jeg kjenner meg igjen og lager meg mer og bedre bilder i hodet.

  Det som også gjorde boken så engasjerende var at den var skrevet i “jeg” form. Altså det er Olivia som er fortelleren. Dette gjorde boka bra fordi jeg føler at jeg lager meg mer bilder i hodet og lever meg mer inn i teksten. Og det er fordi Olivia på en måte snakker til deg, og det er ikke en som snakker om henne.

  Og jeg selv, har ikke skilte foreldre, men jeg føler fortsatt at jeg kan kjenner meg litt igjen med Olivia. For eksempel at foreldrene mine har forskjellige regler, mener forskjellig og liker forskjellige ting. For eksempel så liker mamma å male og tegne, og være inne når det er kaldt. Mens pappa liker å snekre og bygge/ lage ting, og være ute når det er kaldt.

  Denne boka ser jeg ikke så mye svakheter i.
  Men den er fortsatt ikke favoritten.
  Kanskje forfatteren burde tatt med mer handling i boka.

  Denne boka vekket følelsene mine og fikk meg til å bli ordentlig engasjert.
  Jeg anbefaler boka til 7+
  Terningkast 5/ 6

 235. Annenhver uke. Olivias liv.

  Forfatter Heidi Linde

  Teksten handler om en jente som heter Olivia som har skilt mamma og pappa. Annenhver uke må hun bo hos mamma og pappa. Det syns hun er en perfekt blanding. I dag skulle de bytte plasser og Olivia hadde hørt at hun skulle få favoritt plassen ved vinduet å da ble hun skikkelig glad fordi da kan hun se ut vinduet når hun kjeder seg og se på tavla når hun vil følge med. Men denne dagen måtte de lage farsdagskort, og det var uka hun var hos mamma. Men det var ikke bare hun som hadde et problem fordi det hadde også mange av de andre også i klassen. Å lage farsdagskort er ikke en lett ting for alle.

  Sjangeren er drama.

  Jeg syns boka var lett å lese fordi det var ingen vanskelige ord og det var godt beskrevet. Jeg syns jeg kjente meg igjen i at klasserommet var litt bråkete og at folk snakka uten å rekke opp hånda. Jeg syns det var spesielt morsom når Susanne gråt for absolutt alt. Og jeg syns det var morsomt da Viktor kom med funfacts sånn som “ visste dere at hvis man befinner seg under et tre mens gjøken galer kan man få tre ønsker oppfylt” og at man ikke kan grave seg til Kina, fordi da hadde man havna i New Zealand. Det var morsomme folk i klassen og jeg liker når folk er litt irriterende.

  Jeg tror denne boka er bra for barn som har skilte foreldre fordi da kan man sammenligne. Det er sånn at alle har forskjellig liv og det er greit.

  Jeg gir boka terningkast 4 og jeg tror mange vil like å lese denne boka.

 236. Annenhver uke. Olivias liv.

  Teksten handler om en Jente som heter Olivia. hun har skilte foreldre og bor derfor annenhver uke hos moren og faren. Hjemme hos mamma er det ofte folksomt men, hjemme hos pappa er det litt mer rolig. Hos mamma har hun kort vei til skolen og hos pappa har hun lang vei. Denne dagen har hun gledet seg masse til fordi, hun skal levere samfunns leksa hun har blitt så fornøyd . Klassen skal bytte plasser, og Olivia skal sitte på drømmeplassen sin!
  Men når hun og de andre i klassen kommer tilbake fra friminuttet er det en jente som sitter på den plassen hun skulle sitte på!

  Sjangeren er Drama

  Personene i teksten likte jeg veldig godt, som Susanne som gråt for hver minste ting det gjør det mer morsomt, kulere og forfatteren har på en måte fargelagt personene. Jeg likte også Viktor, som bare kommer opp med en funfact her og der. Klassen til Olivia var veldig spesiell, de bare snakker ut i munnen på hverandre. Jeg synes ganske synd på Læreren dems. Det hadde vært morsomt om min klasse var sånn.

  Jeg synes også det var mange morsomme uttrykk: -Prøv å lære deg månedene din gjøk.

  I denne teksten er det Olivia som forteller, det gjør at jeg kan sette meg inn i teksten.

  Språket i teksten hadde veldig fine beskrivelser og jeg kjente meg igjen i noen av de. Men skal jeg være ærlig er jeg egentlig ikke så veldig glad i drama bøker, jeg liker bedre fantasi bøker eller actions bøker.

  Jeg vil anbefale denne boken til folk som liker drama, jeg gir denne en 4\6 😀

 237. Annenhver uke. Olivias liv.

  Teksten handler om Victor og Olivia. Starten starter med at Victor og Olivia kommer forsent til skolen. Da de kom inn i klassen var det mye bråk men de sa hvertfall fra til læreren at de var for sene. Da sa de sorry for at vi er sene. Da sa læreren det går fint. Så ble det friminutt da pratet olivia og victor sammen. Da begynner Susanne og gråte. Så går de inn. Da lager de farsdagskort og da tar alle sammen og tar hver sin favorittfarge. noen andre tar den fargen Susanne skulle ha fordi hun skulle ha grønn med glitter på. Så da begynte hun å gråte.

  Historien i utdraget engasjerte meg fordi det var en litt gøy å fordi det var brukt victor i boka.

  Jeg klarte å leve meg inn i teksten fordi teksten var ikke så vanskelig og forstå.

  Jeg synes at Olivia var litt tullete fordi hun kom forsent til skolen.

  Hvis jeg var Olivia, ville jeg hatt et veldig spennende liv

  Denne setningen beskriver Olivia godt: olivia er en som har skilte foreldre og bor hos mamma eller pappa sin annenhver uke.

  Klassen hennes var litt uvanlig fordi klassen var annerledes.

  Det beste med teksten er at susanne alti begynner og gråte og at hun ikke fikk grønnfargen sin.

  Det som var bra bra med språket var at det ikke var banning i boka.

  Jeg synes forfatteren har gjort en bra innsats.

  Jeg vil anbefaler boken for alle de som liker rare ting jeg gir boken terningkast 4

  Annenhver uke. Olivias liv.

  Teksten handler om Victor og Olivia. Starten starter med at Victor og Olivia kommer forsent til skolen. Da de kom inn i klassen var det mye bråk men de sa hvertfall fra til læreren at de var for sene. Da sa de sorry for at vi er sene. Da sa læreren det går fint. Så ble det friminutt da pratet olivia og victor sammen. Da begynner Susanne og gråte. Så går de inn. Da lager de farsdagskort og da tar alle sammen og tar hver sin favorittfarge. noen andre tar den fargen Susanne skulle ha fordi hun skulle ha grønn med glitter på. Så da begynte hun å gråte.

  Historien i utdraget engasjerte meg fordi det var en litt gøy å fordi det var brukt victor i boka.

  Jeg klarte å leve meg inn i teksten fordi teksten var ikke så vanskelig og forstå.

  Jeg synes at Olivia var litt tullete fordi hun kom forsent til skolen.

  Hvis jeg var Olivia, ville jeg hatt et veldig spennende liv

  Denne setningen beskriver Olivia godt: olivia er en som har skilte foreldre og bor hos mamma eller pappa sin annenhver uke.

  Klassen hennes var litt uvanlig fordi klassen var annerledes.

  Det beste med teksten er at susanne alti begynner og gråte og at hun ikke fikk grønnfargen sin.

  Det som var bra bra med språket var at det ikke var banning i boka.

  Jeg synes forfatteren har gjort en bra innsats.

  Jeg vil anbefaler boken for alle de som liker rare ting jeg gir boken terningkast 4

 238. Annenhver uke. Olivias liv.

  Teksten handler om en jente som heter Olivia. Foreldrene til Olivia er skilt og da må hun bo annenhver uke hos dem sammen med halvbroren sin Viktor. Hun har gledet seg til denne dagen fordi hun skal gi samfunsfagleksen og bytte plasser. Men de får dårlig tid på vei til skolen og det ender med at de må bruke max speed for å kanskje rekke frem. Når de kommer frem ser de at skole døra lukkes etter de siste elevene, men heldigvis har læreren også kommet for sent så det var ikke så farlig. Etter den første timen og friminuttet skal hun endelig få bytte plasser. Hun løper opp alle trappene helt til hun kommer til klasserommet, men når hun kommer inn i klasserommet så ser hun at en helt fremmed person som hun aldri hadde hørt om sitter på plassen hennes. Hvem vet hva som skjer nå????

  Sjangeren er drama
  Jeg likte at Olivia tenkte positivt på at foreldrene var skilt. Det ga meg en god følelse fordi det er mer gøy å lese om en som tenker positivt og er glad enn en som bare sier negative ting. Jeg tror det må være slitsomt og ha to familier fordi det kan være vanskelig og finne ut av hvem man er. Og når man får oppdragelse av to familier så kan det være vanskelig og vite hvordan man skal oppføre seg. og hvordan man skal oppføre seg med tanke på oppdragelse av begge familiene. Men det så ut som hun hadde det veldig fint i klassen. Det var liksom en typisk klasse og jeg følte at jeg kjente meg godt igjen. Jeg likte veldig godt kommentarene og språke for eksempel: Du bør prøve og lære deg månedene din gjøk! Når jeg leste det så følte jeg at jeg kjente meg igjen og jeg vet hvordan det føles å ha en sånn klasse. Og etter friminuttet, da hun kom inn i klassen å så en helt fremmed jente på den plassen hun skulle få. Så kjente jeg at det ble kjempe spennende fordi jeg lurte veldig på hva som skulle skje. Men som mange andre bøker er det ofte noe som kunne vært bedre. Jeg synes det kunne handlet om noe som veldig få ganger hender, istedenfor ting som kan skje i hverdagen. Hvis man endrer på det så kan det bli litt gøyere å lese. Det kunne også blitt gøyere å lese hvis det handlet om en gutt fordi jenter og gutter har ikke helt samme stil.

  Denne boken passer til de som liker spenning og masse morsomme kommentarer. Jeg vil gi denne boken terningkast 5/6.

 239. Annenhver uke. Olivias liv.

  Teksten handler om en jente som heter Olivia.Olivia har skilte foreldre så hun bor annenhver uke hos mamma og hos pappa og den nye kjæresten hans.Hun og Viktor som er halvbroren må løpe til skolen men, rekker akkurat å komme inn i klasserommet før læreren kommer inn.
  Olivia har en ganske uvanlig klasse.De for låv til og bare snakke når de vil og er litt bråkete.
  Hun har fått drømmeplassen og gleder seg til og få den. Det er friminutt og de leker sammen. Når hun kommer inn ser hun en ny jente på plassen hennes. Hvem vet hva som skjer nå?

  Sjangeren er Drama.

  Historien i utdraget engasjerte meg ikke fordi det ikke var noe spennende som skjedde.
  Temaet er ikke viktig fordi det bare handler om en jente med skilte foreldre.
  Jeg klarte å ikke leve meg inn i teksten fordi fordi den var veldig veldig veldig sprø så det ble litt for mye.
  Jeg synes at Olivia var ganske heldig fordi når hun var hos faren ble hun kjørt til skolen hver dag. Hvis jeg var Olivia, ville jeg vært litt snillere mot faren fordi han var veldig snill mot henne.
  Klassen hennes var veldig rotete og bråkte veldig mye.
  Jeg likte godt da Viktor kom inn med mange upassende funfacts fordi det var litt komisk i forhold til stemningen.

  Det beste med teksten er at Susanne begynner og gråte hele tiden fordi det er ting man egentlig ikke burde gråte over.

  Den setningen jeg likte best i teksten var “ Ja, sier Vanja,- og etter november kommer desember. Det burde du lære deg din gjøk. “. Den likte jeg fordi den var litt frekk.

  En svakhet med teksten er begrunnelsene fordi det ikke er noen bra begrunnelser og da får du ikke vite hvem personene er like godt.

  Det som var bra med språket var at det var litt som i klasserommet og jeg kunne kjenne meg litt igjen.

  Jeg synes forfatteren har burde jobbe litt mer med begrunnelsene og få boka til og bli litt mer engasjerende.

  Jeg vil ikke anbefale andre å lese boken fordi den ikke har bra begrunnelser, den er ikke særlig spennende og den mangler litt mer informasjon.

  Jeg gir boka terningkast 1

 240. Annenhver uke. Olivias liv.

  Forfatter Heidi Linde

  Teksten handler om en jente som heter Olivia.
  Hun sine foreldre er skilt og Olivia bor annenhver uke hos pappa og Annenhver uke oss mamma og hun har en storebror som heter Viktor. Hun har gledet seg til denne dagen fordi hun skal bytte plass,og den plassen er drømmeplassen. Olivia og Viktor må løpe får og reke skolen, når de ser skolen ser de at inngangsdøra loker da begynner hjerte og pumpe. Når hun kommer var heldigvis læreren også sen. Etter kuns å hånverk og frimenut skule de gå inn og gjett hvem som sitter på plassen til Olivia en fremmed person.

  Sjangeren er drama.

  Noe jeg likte var at susanne gråt av ting man ikke pleier og gråte av, for Eksempel:
  Fritt for grønt glitter lim sier Teho. Men da begynner susanne og gråte, for det er akkurat
  den grønnfargen som er yndlingsfargen hennes.
  Jeg klarte å leve meg inn i teksten fordi det veldig lite skrift.
  Noe som gjør teksten bra er at klassen er så spesiell.
  Hvis jeg hadde vært en i den klassen hadde jeg blitt irritert fort
  og jeg glad at jeg ikke er noen i den klassen.
  Jeg liker at alle bare snakker løs uten å rekke opp hånda.

 241. Annenhver uke. Olivias liv.

  Teksten handler om en jente som heter Olivia. Hun bor annenhver uke hos mammaen og pappan sin. Hun har også en storebror som heter Viktor.Hun liker både mamma og pappa like godt. Hun syns det er en perfekt blanding.
  I dager er hun for sen til skolen. Hun må løpe for og rekke det. Hun løper ganske fort fordi i dag er alt bra. Hun er sykt fornøyd med samfunnsfags leksa.i dag skal de bytte blaser hun har hørt at hun får favoritt blasen når det ringer inn far friminutt så skal de bytte blaser hun sjekker inn vinduet så sitter det en jente som hun aldri har sett, på min plass.

  Sjangeren er drama.

  Historien i utdraget engasjerte meg ikke fordi det var nesten ingenting som skjedde.

  Temaet er viktig fordi da lærer man mer om hvordan andre har det.

  Jeg klarte ikke å leve meg inn i teksten fordi det var ikke så spennende.

  Jeg synes at Olivia var rar fordi hun ble sur når noen satt på plassen hennes.

  Hvis jeg var Olivia, ville jeg gått tidligere fra huset for å rekke skolen.

  Denne setningen beskriver Olivia godt. “Olivia er en glad person som liker skolen.”

  Klassen hennes var rar fordi en jente begynte å gråte fordi hun ikke fikk grønt glitterlim.

  Jeg likte godt da alle sa “jeg skal ha den, jeg skal ha den”

  Det beste med teksten er at man får vite hvordan det er å ha skilte foreldre.

  En svakhet med teksten er at den ikke er så spennende, fordi spenning synes jeg er veldig gøy.

  Det som var bra med språket var at det ikke var banning.

  Jeg synes forfatteren har bygget opp teksten bra.

  Jeg vil ikke anbefale andre å lese boken fordi den var ikke så spennende som jeg hadde trodd.

  Terningkast: 3

 242. Annenhver uke. Olivias liv.

  Teksten handler om en jente som heter Olivia.
  Hun har skilte foreldre og en stebror som heter Viktor.
  Hun bor annenhver uke hos mamma og annenhver uke hos pappa.
  En dag har Olivia gledet seg så mye til å gå på skolen. Å hvise samfunsfag
  leksa og bytte plasser, men så sitter det noen på plassen hennes.

  Sjangeren er drama.

  Jeg synes at dette utdraget var morsomt fordi de har et
  klassemiljøet der de snakker veldig fritt. De snakker uten å
  rekke opp hånda. Det er veldig morsomt. Noen i klassen er
  veldig originale. En i klassen som heter Susanne er en jente
  som gråter for alt. For Eksempel “fritt for grønt glitter lim! sier Theo.
  Men da begynner susanne å gråte, for det er akkurat den grønnfargen
  som er yndlingsfargen hennes.” Viktor er også en sånn person. Men snakker
  om fakta hele tiden. For eksempel “når klassen snakker om juleverksted
  ser plutselig Viktor”. Visste dere at man befinner seg under et tre når
  gjøken galer, så kan man få tre ønsker oppfylt.” Han sier en fakta som ikke passer til temaet engang. Det er veldig gøy og spesielt.

  Oliva ser hva som skjer. Det gjør sånn at jeg kan leve meg
  inn i teksten. Jeg kjenner følelsene til Olivia og hvordan hun
  har det. Forfatteren har klart å skrive en god tekst sånn at man
  klarer å kjenne og se inni Oliva.

  Jeg ble veldig irritert at Viktor og Oliva greier
  å komme sent til timen når det er en kort skolevei.
  Det var også ganske dramatisk og se dem løpe i
  full spurt.

  Slutten sluttet veldig brått fordi jeg trodde at det kom til å
  ende annerledes og ikke sånn. Jeg lurer så fælt hvem som
  satt på stolen.
  Hvis du liker drama og spenning så er dette boka for deg.
  Dette er en veldig enkel tekst. Mange flotte ord og kanskje
  noen vanskelige ord. Men jeg liker fantasi bedre. Jeg synes at
  denne boken burde være superfinalist. Jeg gir den en 5/6.

 243. Annenhver uke. Olivias liv.

  Teksten handler om Olivia. Oliva har skilte foreldre og en halvbror som heter Viktor. Hun bor annenhver uke hjemme hos mamma og pappa. Hun kommer til skolen glad fordi hun har med en samfunnsfaglekse som hun er veldig stolt over. Hun skal også få hennes drømmeplass ved vinduet. Hva skjer når en ukjent jente er på plassen hun har ønsket seg.
  Hvem er denne fremmede jenta og hvorfor sitter hun akkurat på Olivias plass. En liten kilde sa til meg at hun jenta som plutselig bare var på plassen til Olivia har helt samme lekse som Olivia.

  Sjangeren er drama.

  Jeg synes temaet i teksten er veldig viktig fordi det er mange folk som er ulykkelige med skilte foreldre og ikke har det særlig bra.

  Jeg likte klassemiljøet fordi alle snakket i munn på hverandre, men når de skulle lage farsdagskort så kom alle de negative tankene.

  Jeg synes at Olivia er en respekterende person fordi hun gadd ikke å rope noe ut i timen, men alle de andre gjorde det.

  Hvis jeg var Olivia, ville jeg ikke vært så spent over en plass fordi du får mange plasser gjennom livet.

  Denne setningen beskriver Olivia godt: “En jente som sitter på min plass.
  Jeg synes at den setningen passer bra fordi det begrunner hvorfor hun er spent på drømmeplassen og hvor sint hun kommer til å bli.

  Klassen hennes var som et bildegalleri så masse forskellige barn.
  For Eksempel Susanne oppfører seg som en baby. Viktor er en person som alltid sier fakta Han kommer alltid med fakta på helt feil tid. Han sier for eksempel “Visste dere at man ikke kommer til Kina hvis man graver seg gjennom jorda”.Vanja er en skravlebøtte hun snakker jo mitt oppi andre. Jeg synes synd på læreren.

  Jeg likte godt da Susanne gråt fordi hun overdrev veldig med griningen hennes hun gråt over at hun ikke fikk favoritt glitterlimen hennes i kunst å håndtverken.

  Det beste med teksten er at alle kan bare rope ut ting i klasserommet fordi vi får jo ikke lov til å rope ut ting i klasserommet.

  Den setningen jeg likte best i teksten var “JEG LIKER DEG MER ENN FANTA”.Den likte jeg fordi jeg synes den var morsom.

  Jeg synes at boka var mer følelses dramatisk enn ordentlig drama. Jeg likte boka godt men det var litt kjedelig i starten men jeg tror at de spennende handlingene kommer senere i boka.

  En svakhet med teksten er at de ikke var så mange beskrivelser.

  Det som var bra med språket var at det ikke var så vanskelige ord.

  Jeg synes forfatteren har laget hver eneste person unik fordi alle hadde sin egen egenskap.

  Jeg vil anbefale andre å lese boken fordi den er litt kjedelig i starten men den gir en annerledes vri senere. Jeg forutså ikke at en jente kommer til å være på drømmeplassen til Olivia.
  Terningkast 4
  Jeg anbefaler å lese hvis man er 8 og eldre.

 244. Har lest hele boka og elsker den og den anbefales veldig og jeg gleder meg til nummer 2 kommer gir den terningkast 6.

 245. Jeg syntes denne boken virker veldig kjekk, håper jeg får lest den i løpet av 7ende.
  5/6

 246. Denne boken var litt morsom og det føltes ut som han snakket om han skrev om klassen vår. Jeg tror denne boken passer for 9-11. Jeg gir boken terningkast 4.

 247. Jeg likte utdraget fra boken, men det er nok ikke en bok for meg. Jeg likte når de løpte og det var veldig mye drama. Jeg ville anbefalt denne boken for folk som liker selvbiografier. Jeg ville gitt denne boken 2/6

 248. Boken var fin fordi den lærte meg at folk kan ha alle slags foreldre. jeg fikk veldig lyst til å lese hele boka. Rater den 9/10. Jeg synes den passer for alle folk 8 til 15 år uansett.

 249. Denne boken var veldig gøy siden det er humor i klassen og en som gråter. Denne boken skal jeg lese fordi den var så gøy. Den passer meg og det som liker komedie. Denne forfatteren er så flink til å lage bøker.

 250. Boka er bra jeg vil lese hele boka. Det passer for 3-7.klasse.
  Jeg gir boka en 9\10. Fordi den var veldig gøy

 251. Boka er bra jeg vil lese hele boka.
  Den passer for 3-7.klasse.
  Jeg gir boka en 9\10, fordi den var super duper gøy.

 252. Jeg syns boken var egentlig ikke så gøy som jeg forestilte meg. Å det var veldig mye grining i boken. Anbefales for gutter og jenter, og for 5-7 klasse 🙂

 253. god bok

  denne boken er gøy og litt morsom

  jeg så morsom for pappan hadde gjemt sukkerfri drops i bilen en plass
  mer sier jeg ikke les boken nå!

 254. Annenhver uke. Olivias liv.

  Teksten handler om en jente som heter Olivia foreldrene er skilt, faren bor laaaaaangt unna og moren SYKT kort, men hun kommer bare for sent når hun er hos moren! :0

  Sjangeren er drama, det er ikke min favoritt sjanger, men det er ok… 😐

  Det var morsom humor, men flaut!
  Temaet er litt viktig fordi det er barn som har skilte foreldre.
  Jeg følte at jeg var der fordi det var godt beskrevet, det var som om at jeg var en person i klassen.
  Jeg synes at Olivia var litt rar fordi for meg hadde jeg bare blitt litt irritert hvis noen satt på plassen min, og det er pleier å være flere vindusplasser i et klasserom.

  Hvis jeg var Olivia, ville jeg sagt til læreren at jeg hadde gledet meg til å sitte der og om hun (fremmede) jenta kunne få en ny plass.

  Susanne gråt mye, men det ganske morsomt, jeg synes synd på henne, hun gråt over at noen i bestemorens nabolag sin far hadde dødd.

  Rune (læreren) var helt tullerusk i hodet. Det var noe galt med han.

  Jeg likte godt da Susanne gråt fordi det var så trist og morsomt samtidig.

  Det beste med teksten er at det er litt humor, men det kunne vært mer.

  Den setningen jeg likte best i teksten var “– Juleverksted? sier Theo. – Vi er liksom i november. – Ja, sier Vanja, – og etter november kommer desember. Du burde prøve å lære deg månedene, din gjøk.

  “. Den likte jeg fordi det var morsomt! 😀

  En svakhet med teksten er at det tar litt tid for at det starter ordentlig og det er et ganske vanlig liv.

  Det som var bra med språket var at at det var god beskrivelse.

  Jeg synes forfatteren har beskrevet følelsene godt.

  Jeg vil anbefale den til folk som liker drama, den passer for 7-12 ca.
  😀

 255. Teksten handler om Olivia som bor annenhver uke hos faren og moren hennes. Hos pappa er det ryddig, men hos mamma er det mange dyr og mye rot.
  Sjangeren er drama. HEHE

  Jeg kjente meg igjen i å ha skilte foreldre fordi jeg har skilte foreldre. 🙂

  Jeg synes det var vanskelig å leve seg inn i historien fordi det ikke var mye som var beskrevet.
  Jeg skjønte ikke om Viktor var bror eller vennen til Olivia.
  Hvis jeg var Olivia, ville jeg ikke skrevet til faren at hun likte ham bedre enn fanta.
  Det hørtes som om klassen ikke alltid var så gode venner.
  Jeg synes det var rart at vi ikke fikk høre om moren like mye som faren.

  Jeg likte godt da det var noen andre på plassen hennes fordi det var morsomt og spennende.
  Den setningen jeg likte best i teksten var “En helt fremmed jente. Som sitter på min plass. “. Den likte jeg fordi det gjorde meg nysgjerrig.
  En svakhet med teksten er at det er dårlige beskrivelser.

  Jeg vil anbefale denne boken til aldersgruppen 9-11 og de som liker bøker om en vanlig hverdag.

 256. Annenhver uke. Olivias liv.

  Teksten handler om en jente som heter Olivia. Hun har skilte foreldre og bor annenhver uke hos pappa og mamma. Lengdene på skoleveien er veldig forskjellige. Hun har lengst skolevei da hun er hos pappa og kortest til mamma, men hun kommer oftere for sent de ukene da hun er hos moren.

  Sjangeren er drama

  Jeg klarte å leve meg inn i teksten fordi boken var spennende, det var lett å lese den og den var morsom.
  Hvis jeg var Olivia, ville jeg ikke ha skrytt så mye av meg selv.
  Klassen hennes var MEGA BRÅKETE.
  Jeg likte godt at Susanne gråt så mye fordi det er uvanlig at noen gråter så mye, derfor ble det morsomt.

  Jeg synes boken var morsom fordi klassen var så bråkete.
  Jeg synes at utdraget var for kort.

  Det avsnittet jeg likte best i teksten var “– Hva hvis man har en død far? sier Susanne.
  – Død far? sier jeg.
  Susanne nikker. Underleppa hennes begynner å skjelve.
  – Er faren din død? hvisker Rune.
  Han blir helt blek i ansiktet, bortsett fra på ørene, de lyser som to røde lykter.
  – Hæ? sier Nabil. – Jeg snakka jo med faren din på vennegruppa hos deg etter skolen i går. Når døde han?
  – Faren min er ikke død, sier Susanne. – Men faren til en jente som bor i samme gate som bestemoren min, han er død, og tenk på henne, da, hvor trist det må være hvis de i klassen hennes skal lage fa-fa-farsdagskort!
  De siste ordene forsvinner i noen korte, tørre hulk. Så legger Susanne seg framover på pulten og hikster.
  “. Den likte jeg fordi jeg synes den var morsom.

  Det som var bra med språket var at det var lett å lese og lett å leve seg inn i det.

  Jeg vil anbefale boken for de som liker drama.
  Jeg gir boken terningkast: 4.
  Boken passer best i aldersgruppen 9-12 år.

 257. Annenhver uke. Olivias liv.

  Teksten handler om en jente som heter Olivia. Hun har foreldre som er skilt og hun har 2 ganske forskjellige liv. Hos mamma er det mange folk og hos pappa har hun fått en stemor som heter Louise.

  Sjangeren er Drama

  Olivia har en venn som heter Viktor .
  Jeg synes viktor og susanne er irriterende. Susanne fordi hun gråter hele tiden, men Viktor bare er det og jeg vet ikke hvorfor.

  Det overrasket meg at vanja hadde to mammaer.
  Olivia minner meg om en venn.

  Jeg synes denne boken var litt kjedelig fordi den var ikke så spennende.
  Jeg vil gi denne boken 3/6 og 2. til 6.

 258. Annenhver uke. Olivias liv.

  Teksten handler om noen som har skilte foreldre.
  Det er en jente som heter Olivia og en gutt som heter Victor.

  Sjangeren er drama.

  Jeg synes boken var dårlig fordi det var ikke så spennende.
  Jeg synes boken var bra fordi den slutta brått og da får man lyst til å lese resten.

  Jeg synes det er litt ulogisk at Susanne gråt så mye, men det var ganske morsomt også.
  Jeg synes det var gøy at Rune var klumsete.
  Jeg synes boka var litt for vanlig det er liksom alltid en klumsete person, en følsom person osv.

  Jeg anbefaler denne boken for 12 åringer.
  Jeg gir den terningkast 3.

 259. Jeg syns at boka ikke var så bra. Den som var veldig kjedelig var at den handlet bare om en jente som hadde et vanlig liv og som ikke gjør så mye. Det som ikke var så bra var at det ikke skjedde så mye, så vis jeg kunne lese resten av boka hadde jeg sikkert ikke gjort det. Jeg anbefaler boka til noen som liker å lese sånne bøker. Terning kast 2/6

 260. Olivias liv. Annenhver uke.

  I boken får vi møte en ganske så normal og vanlig jente som heter Olivia. Hun har skilte foreldre. Hos moren er det folk og dyr og mye som skjer, men hos pappaen er det ro. Hos pappaen er det også kjempe lang skolevei, men hos mammaen er det en veldig kort skolevei. Olivia syns det er en perfekt blanding.

  Sjangeren til boken er drama.

  Jeg hadde nok forstått mer hvis hun fortalte hva foreldrene het. De kunne også forklart mer om Victor. Jeg syns egentlig bare at de kunne forklart mer om familien.

  Jeg syns at temaet i denne boken er et veldig bra tema, fordi det er mange barn som har skilte foreldre og da syns jeg det er viktig og ha med i boken. Hun har et ganske så normalt liv som både er gøy, og kanskje litt kjedelig syns jeg. Det er fordi at jeg følte at det ikke skjedde så mye, og jeg liker når det skjer noe ganske ofte.

  Jeg likte at boken hadde humor i seg. Det er små ord eller setninger som får teksten til og være morsom. For e.k.s når pappaen til Olivia kjører henne til skolen og de står i kø, da sier han stakkars deg! Stakkars deg som må bo to steder. Da sier Olivia Det finnes fattige barn rundt i verden som ikke har et hjem. Mens jeg, jeg har faktisk to! Men det aller morsomste i boken er nok Susanne som gråter sånn for ingenting. Det er også mange morsomme beskrivelser på ting som for e.k.s: Det piper fra brystkassa hans. Som en falsk tone i en blokkfløyte. Da skjønner man virkelig at han er sliten.

  Denne boken vil jeg anbefale for de som liker bøker som handler om en vanlig hverdag. Jeg tror nok at boken blir mer og mer spennende hvis man leser hele boken, fordi da får man kanskje litt mer inntrykk av hvordan personene er. Terningkast 4/6.

 261. Annenhver uke. Olivias liv.

  Teksten handler om Olivia som har skilte foreldre, hun bor annenhver uke hos moren og faren sin. Hos pappa`n sin er det veldig rolig å ryddig, men hos mamma`n er det mye dyr og mye som skjer hele tiden. Hun har en ste bror som heter Viktor, som er ca like gammel som henne. Hun går på skolen og har ganske mange venner. En av vennene heter Susanne.
  Susanne gråter av alt! Uten at det er noe slemt engang😂
  Sjangeren er Drama

  Historien i utdraget engasjerte meg ikke fordi det var et HELT normalt liv for meg, jeg syntes det var littegrann kjedelig, fordi det skjer ikke så mye. Jeg synes det er gøyest når det skjer mye. For Eksempel sjangeren Krim eller Thriller.

  Jeg klarte ikke å leve meg inn i teksten fordi det var ikke så mye beskrivelser og forklaringer synes jeg. Jeg liker godt når de skriver litt sånn her “Jeg kan kjenne den kalde hånden på ryggen min” da er det både spennende og godt beskrevet.

  En svakhet med teksten er at det ikke skjer så mye fordi da er det ikke så mye spenning.

  Jeg synes forfatteren var kreativ, men jeg likte ikke utdraget eller personene.

  Jeg vil anbefale boken for de som liker litt sånne bøker som er rolige og chill.
  2/6

 262. Annenhver uke. Olivias liv.

  Teksten handler om en jente som heter Olivia, hun har skilte foreldre.

  Sjangeren er drama

  Det er lang vei fra pappa til skolen, så hun pleier å bli skjørt.

  Mens det bare 697 lange skritt til skolen fra mamma.

  På skolen skal Olivia lage farsdags kort.

  Jeg synes Susanne var irriterende og morsom.

  Jeg ble flau når de snakket om et frø som kalles donor.

  Olivia har et veldig todelt liv.

  Det var litt spennende å høre om hvordan barn med skilte foreldre har det.

  Jeg synes det var veldig rart når en fremmed jente satt på plassen hennes.

  Jeg anbefaler denne boken til 8-10 åringer.

  Jeg gir boken terningkast 4.

 263. Jeg vet ikke helt om jeg liker boken. Det var mer lesing, hvis du skjønner og lite spenning/action. Jeg har lyst og lese resten av boken men hvis den fortsetter sånn «kjedelig» så kommer jeg nok til å slutte å lese den:( Men det som var bra var at den var ganske lett og lese og forstå seg på:) Det som var dårlig var at den ikke var bilder fordi da er det lettere og se får seg og å forstå teksten.
  Når man kommer litt lengere inn i teksten så merker man at det blir mer og mer spennende.
  Jeg anbefaler den til folk som liker å lese slike bøker:))
  Terningkast 4/6

 264. Annenhver uke. Olivias liv.

  Teksten handler om en som heter Olivia og hun har skilte foreldre.
  Fra pappan er det veldig lang skolevei men fra mamman er det veldig kort selv om hun er hos mamman kommer hun for sent til skolen noen ganger men det gjør hun ikke når hun er hos pappan.

  Sjangeren er Drama.

  Historien i utdraget engasjerte meg ikke fordi jeg synes det er ikke boken som passer meg.

  Temaet er viktig fordi da kan vi høre hvordan de som har skilte foreldre har det.

  Jeg synes at Olivia har et rart liv fordi noen dager har hun det veldig rotete og andre dager veldig ryddig.

  Hvis jeg var Olivia, ville jeg gått ut av døra når hun var hos mamma litt før om morgenen.

  Denne setningen beskriver Olivia godt: Olivia har et veldig ulikt liv hos mamma og pappa.

  Klassen hennes var veldig rar og mange ulike personlighet.

  Jeg likte godt da hun kom inn fra friminutt og det satt en fremmed på plassen henne fordi hun ikke visste hvem det var og det var hennes plass.

  Det beste med teksten er at det er en som begynner å gråte hele tiden fordi det er unormalt og morsomt.

  Den setningen jeg likte best i teksten var “ En helt fremmed jente. Som sitter på min plass “. Den likte jeg fordi det er spennende at det skjer.

  En svakhet med teksten er at den stopper brått fordi man skulle ønske at man kunne høre resten.

  Jeg synes forfatteren har skrevet en fin tekst om skilte foreldre.

  Jeg vil anbefale andre å lese boken hvis de liker livet til andre barn. Terningkast 2,5.

 265. Teksten handler om Olivia som bor annenhver uke hos faren og moren hennes. Hos pappa er det ryddig, men hos mamma er det mange dyr og mye rot.
  Sjangeren er drama.

  Jeg kjente meg igjen i å ha skilte foreldre fordi jeg har skilte foreldre. 🙂

  Jeg synes det var vanskelig å leve seg inn i historien fordi det ikke var mye som var beskrevet.
  Jeg skjønte ikke om Viktor var bror eller vennen til Olivia.
  Hvis jeg var Olivia, ville jeg ikke skrevet til faren at hun likte ham bedre enn fanta.
  Det hørtes som om klassen ikke alltid var så gode venner.
  Jeg synes det var rart at vi ikke fikk høre om moren like mye som faren.

  Jeg likte godt da det var noen andre på plassen hennes fordi det var morsomt og spennende.
  Den setningen jeg likte best i teksten var “En helt fremmed jente. Som sitter på min plass. “. Den likte jeg fordi det gjorde meg nysgjerrig.
  En svakhet med teksten er at det er dårlige beskrivelser.

  Jeg vil anbefale denne boken til aldersgruppen 9-11 og de som liker bøker om en vanlig hverdag.

 266. Det som var bra: Jeg syntes det var spennende og jeg kunne ha lest mer.
  Det som var mindre bra: det kunne ha vert mer bilder.
  Anbefaler boken til dem som liker drama.
  Terninkast 4\6

 267. Annenhver uke. Olivias liv.

  Utdraget handler om olivia og victor.
  Det starter med at hun og victor må løpe til skolen.
  Moren bor nærme skolen så det tar ikke så lang tid.
  Der skal de ha K&H.
  Det er veldig todelt liv oss mamman er det mye dyr folk og rot.
  Mens oss pappan er det motsatt der er det ryddig og onkli.
  De er også veldig forskjellige mot lærerne.

  Sjangeren er drama

  Historien i utdraget engasjerte meg ikke så veldig fordi jeg liker bedre krim og spenning.

  Temaet er viktig fordi ikke alle har et hjem.

  Jeg klarte å leve leve meg inn i teksten fordi Det var godt beskrevet.

  Jeg synes at Olivia var ganske tøft fordi hun tok det fint.

  Hvis jeg var Olivia, ville jeg ha fortsatt som jeg var.

  Denne setningen beskriver Olivia godt: Jeg liker pappa.

  Klassen hennes var litt rare.

  Jeg likte godt da de løp til skolen fordi klassen vår løp på skolen.

  Det beste med teksten er at den er godt skrevet fordi da for stør du mer.

  Den setningen jeg likte best i teksten var Det er 697 skritt til skolen. Den likte jeg fordi det er kort.

  En svakhet med teksten er var at vi ikke fikk høre så mye fordi det er gøyere og høre mye.

  Det som var bra med språket var at de ikke banda.

  Jeg synes forfatteren har skrevet teksten godt nok.

  Jeg vil anbefale andre å lese boken fordi den er rar

 268. Annenhver uke. Olivias liv.

  Teksten handler om olivia som har skilte foreldre og annen hver uke så drar hun til moren og annenhver uke til faren.
  olivia gleder seg for i dag skal hun skal bytte plasser i klassen hennes og hun fikk vite at hun satt ved yndlingsplassen sin som er ved vinduet da det var timen for å bytte plasser så var det et annet jente på plassen hennes.
  Sjangeren er drama
  Historien i utdraget engasjerte meg ikke fordi det var veldig vanlig ikke så interessant.
  Temaet er litt viktig siden man får høre hvor vanskelig det er å ha skilte foreldre noen ganger.
  Klassen hennes lagde mye bråk .
  Den setningen jeg likte best i teksten var også var det en annet som satt på plassen min Den likte jeg fordi det var slutten av utdraget og litt spennende.
  Det var ikke noe bra med teksten
  Jeg vil ikke anbefale andre å lese boken fordi den er kjedelig.
  Denne setningen beskriver Olivia godt: jeg heter olivia.

 269. Annenhver uke. Olivias liv.

  Det handler om Olivia sitt liv. Hun har skilte foreldre og har to veldig forskjellige liv.
  På skolen er det mye bråk når det er kunst og håndverk med Rune som vikar. Men hvis vi har læreren vår er det ikke så mye bråk. Det er mye drama i hvor klasse.

  Teksten handler om Olivia og huns liv. Hun har skilte foreldre. Hun er hos pappa annenhver uke og når hun ikke er med pappa er hun med mamma. Når jeg er hos pappa er det veldig stille og ikke så mye som skjer. Det er lang skolevei men når jeg er der pleier pappa og kjøre meg til skolen jeg tror han synes synd på meg fordi han unnskylder seg veldig ofte.
  Når vi er i bilen på vei til skolen pleier han å si “stakkars deg du som må bo to steder”
  hvis jeg er i godt humør sier jeg det finnes mange fattige barn som ikke har ett hjem men jeg har faktisk to, men hvis jeg er i dårlig humør pleier jeg å si det er din feil det er du og mamma som har bestemt det. Men hos mamma er det mye som skjer og ikke rolig det er mange dyr og bråkete og veldig kort skolevei det er bare 697 lange skritt det har jeg og Victor telt. Men de gangene jeg er kommer for sent er når jeg er hos mamma. Jeg synes det er en perfekt blanding at det er mye som skjer hos mamma og rolig hos pappa.

  Jeg synes at det er spennende når det sitter en fremmed på plassen til Olivia.

  Jeg synes at det er morsomt at Susanne gråter hele tiden.

  Jeg anbefaler å ikke lese denne boken fordi det var ikke så mye som skjedde fordi de prata hele tiden.

  Jeg tenker kanskje 9-11+

 270. Boka var kjempe dårlig ville heller ha sett på en 8 timers sound track med let it go fra frost enn det her hadde ingen bilder som gjorde den enda verre

 271. -BOK ANMELDELSE- (✿◡‿◡)
  -Olivias liv-
  Olivias liv handler om en jente som bor annen hver uke oss foreldrene sine.
  hos Pappa og hans nye kone, Louise, er det tid og ro; hos mamma er det mye folk og dyr og mye som skjer. Olivia synes egentlig det er en perfekt blanding, og i dag gleder hun seg til å levere en samfunnsfaglekse hun er skikkelig stolt av. Men dagen begynner med at hun og stebror Viktor må løpe for å rekke skolen. Og det er bare den første av en rekke hendelser som snur opp ned på Olivias liv.

  -En del av utdraget jeg likte best: ;D

  -Når man bor annenhver uke, har man to forskjellige skoleveier.

  Jeg har én skikkelig lang skolevei, og én veldig kort.

  Skoleveien fra pappa er så lang at jeg må ta to forskjellige busser for å komme fram. Men som regel begynner pappa litt senere på kontoret den uka jeg er der, og kjører meg til skolen før han selv drar på jobb.

  Jeg tror han gjør det fordi han har dårlig samvittighet. I hvert fall hender det at han unnskylder seg.

  «Stakkars deg!» kan pappa si når vi sitter i kø i bilen om morgenen på vei til skolen. «Stakkars deg som må bo to steder.»

  Hvis jeg er i godt humør, svarer jeg kanskje: «Det finnes fattige barn rundt i verden som ikke har et hjem. Mens jeg, jeg har faktisk to!»

  Da begynner bestandig pappa å le. Men andre ganger, hvis jeg er sliten eller kanskje lei meg, sier jeg: «Det er din skyld at jeg har det sånn. Det er du og mamma som har bestemt det.»

  Da blir pappa alltid stille. Og hvis Louise ikke er med i bilen, gir han meg et sukkerfritt drops fra en pose han har gjemt i hanskerommet.

  I partallsukene, når jeg er hos mamma, er skole veien superkort. Faktisk er det ikke mer enn sekshundreognittisju lange skritt mellom den lysegule bygården og skoleporten, det har Viktor og jeg funnet ut.

  Derfor er det ganske rart at de gangene jeg kommer for sent på skolen, så er det bestandig i de ukene jeg bor hos mamma.

  -Det var den delen jeg likte best fordi at det var helt i starten. Jeg synes at det var den delen som gjorde at jeg ville lese hele boka. Den var spennende, også synes jeg litt synd på hun. Jeg kunne tenkt meg å lese hele boken. Hadde egentlig lest den før men den var fortsatt spennende. Men jeg hadde ikke lest hele boken men bare litt av den men nå kunne jeg tenkt meg å lese hele boken siden den funker spennende.
  Jeg føler at den er mer til 9-13 år. Men uansett jeg likte boka fordi den var spennende og litt trist, og i noen deler litt morsom. Men det kunne vært litt bilder siden da er det lettere å se for seg hva som skjer i teksten. Men det går egentlig greit uten noen bilder også.

  Terningkast: 8/10 🎲

 272. jeg likte ikkkkkkke boka 🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮!!!!!!!!!

 273. Det er den beste boken jeg har lest!!! Jeg elsker den!😍🥰😍
  Det er min type bok:
  I ❤️ BOOK

 274. jeg syntes boka var bra, forfatteren brukte passe mye zooming men det handlet ikke om noe viktig. var den vindusplassen så viktig.
  det kunne handlet om noe viktigere.
  jeg gir boka 3,5 av 6

 275. Olivia bor annenhver uke hos mamma og pappa. En dag skjer det en rekke hendelser som snur opp ned på livet hennes.

  Jeg syntes at boken var ganske bra, fordi man kan kjenne seg igjen i klassen til Olivia. På slutten av utdraget fikk jeg veldig lyst til å lese videre. Boken kan være litt kjedelig, fordi det ikke skjer så mye hele tiden. Men det er forskjellig hva folk syntes er spenning. For min del skulle det nok vært litt mer «action». Anbefaler denne.

 276. Jeg synes boka var bra og fin. Men jeg synes at det er rart at Olivia skrev på kortet at jeg liker deg bedre enn Fanta. Jeg gir den en firer

 277. jeg likte boken (Olivias liv) fordi jeg synes det var mange gøye/spennende handlinger i den om du liker å lese bøker med mange gøye/ spennende handlinger, anbefaler jeg bolen til deg.

 278. Den hvar kjempe bra jeg vil høre resten med en gang jeg ambefaler den til 6-14 og 1000000% bra

 279. Annenhver uke. Olivias liv.

  Teksten handler om olivia som har blitt
  ferdig med en naturfags lekse etter det skal de
  bytte plasser og da sitter det en annen fremmed jente
  på plassen hennes.

  Sjangeren er drama

  Historien i utdraget engasjerte meg fordi det var spennende og
  morsomt.

  Jeg klarte å leve meg inn i teksten fordi det var beskrivende tekst
  og et morsomt utdrag.

  Jeg synes at Olivia er heldig fordi hun har to hus.

  Hvis jeg var Olivia ville jeg syns at susanne er litt barnslig.

  Denne setningen beskriver Olivia godt Når man bor annenhver uke, har man to forskjellige skoleveier.

  Klassen hennes var morsom fordi de ler hele tiden.

  Jeg likte godt da susanne gråt hele tiden.

  Det som var bra var at språket i boken var greit

  Jeg synes forfatteren har fortalt mye om olivia og det er bra.

  Jeg vil anbefale andre å lese boken fordi den er morsom og spennende.

 280. Eg synset den var bra og eg gir den terningkast 8 anbefaler for dei som liker drama.

 281. ANNENHVER UKE. OLIVIAS LIV.

  Olivia har annenhver uke hos mamma, pappa og hans nye kone Louise. Når man bor på to steder er skoleveiene forskjellige. Hos mamma er skoleveien ganske kort, mens hos pappa er den så lang at jeg må ta bussen! Og det er derfor det er så rart at det alltid er hos mamma jeg kommer for sent, sammen med Victor.

  =DRAMA=

  Jeg synes ikke boken var den beste jeg har lest, jeg forventet mer spenning og DRAMA fordi, jo, sjangeren er jo drama!
  Det var også en litt brå avslutning, eller hva synes du?
  Men da jeg river opp døra til klasserommet vårt, er det dette jeg får øye på:
  En helt fremmed jente. Som sitter på min plass.

  Og det var spesielt en karakter som jeg mislikte\synes var irriterende. Susanne. For noen kunne det sikkert oppfattes som humor, men alle er forskjellige! Jeg synes ikke det var så veldig “humor” akkurat, at hun gråt over ALT!
  Terningkast: 3.

  Passer for 2-7.
  MVH LOUISE<3

 282. Klassen hadde veldig ulike meninger. Noen synes boken var dårlig, mens andre synes den var super. Gjennomsnittet i klassen lå på bra.

 283. Hei, jeg synes at boken var veldig gøy. Jeg synes at boken fortjener terning kasst 5.

 284. Jeg syntes dette er en god bok og hadde nok blitt glad hvis jeg hadde fått den til jul eller bursdag, men jeg ville nok ikke ha kjøpt den selv for egne penger. Jeg syntes at det var litt gøy at læreren var sen, fordi vanligvis er det jo barna som er sene. Men det var litt creepy på slutten av utdraget fordi: En helt fremmed jente, på min plass. Så hvis det hadde vært terningkast hadde blitt 4, og hvis det hadde vært stjerner hadde den nok fått 7 av 10.

 285. Jeg synes den er passe bra fordi foreldrene ble skilt. og jeg synes det var veldig dumt at boka tok slutt. boken burde kanskje vare litt lengre. jeg syns også at boken var veldig kul. og denne boken får meg til å bli litt glad. denne boken burde være 7-9 år tror jeg. Terningkast 5

 286. Ole, Mathilde, Thea, Sandra Helene, Eirik, Fredrik, Oliver, Gjertrud, Christian og Leah. (Skole: Hålandsdalen montessoriskule ) sier:

  Boka var litt dårlig og det skjedde ikkje så mykje spennande. Boka var og litt barnslig for 7. klassingar. Me vil gje boka terningkast 2/6.

 287. Det er en bra bok, den er spennende bok som handler om at foreldrene ikke bor i lag lenger. Den er morsom fordi det er så mye prat i klassen.

 288. Det handler om en jente.
  Jeg likte utraget fordi den var morsom for eksempel den delen med fanta.
  Jeg gir 4 i aldersgrupe fordi den er bra men samtidig det kunne være litt vanskelig og lese den.
  terning kast 4 fordi den er bra men samtidig sånn som et vanlig liv.

 289. Jeg syns boka var bra og spennende. Jeg vil lese hele boka fordi jeg vil vite hva som skjer.

 290. Jeg syntes dette er en god bok og hadde nok blitt glad hvis jeg hadde fått den til jul eller bursdag, men jeg ville nok ikke ha kjøpt den selv for egne penger. Jeg syntes at det var litt gøy at læreren var sen, fordi vanligvis er det jo barna som er sene. Men det var litt creepy på slutten av utdraget fordi: En helt fremmed jente, på min plass. Så hvis det hadde vært terningkast hadde blitt 4, og hvis det hadde vært stjerner hadde den nok fått 7 av 10

 291. Jeg syns at boken var litt kjedelig fordi jeg liker i tema drama så godt. Syns det var trist at Olivia har skilte foreldre. Terning kast 3 🎲

 292. Det er en bra bok, den er spennende bok som handler om at foreldrene ikke bor i lag lenger. Den er morsom fordi det er så mye bråk i klassen.

 293. Jeg syntes dette er en god bok og hadde nok blitt glad hvis jeg hadde fått den til jul eller bursdag, men jeg ville nok ikke ha kjøpt den selv for egne penger. Jeg syntes at det var litt gøy at læreren var sen, fordi vanligvis er det jo barna som er sene. Men det var litt creepy på slutten av utdraget fordi: En helt fremmed jente, på min plass. Så hvis det hadde vært terningkast hadde blitt 4.

 294. den var spennende og morsom frodig man kan av og til kjenne seg igjen. men det var lit dumt at de ikke var bilder .
  jeg gir den bra .

 295. jeg synes denne boken er bra fordi du kan lære om hvordan de føles å ha skilte foreldre og denne boken passer til alle samen gir denne boken 10 av 10.

 296. Jeg likte boka. Det var spennende å høre om Olivias liv. Jeg vil lese videre.

 297. Denne boken handler om en jente som har skilte foreldre.Men jeg syns ikke boka er så morsom.Jeg syns boka passer for 9-12 år.Jeg gir denne boka 2 stjerner.

 298. Jeg syntes at denne boken var veldig realistisk at det som skjedde i boken kunne skjedd i virkeligheten. Men samtidig visste man ikke hva som skulle skje. Men boken var litt kjedelig. Og ganske normal.Jeg gir terningkast 4.

 299. jeg synes denne boka er kjedelig. men den kan være interessant for de har skilte foreldre. det var ikke min stil.jeg gir terning kast 2.

 300. Jeg syns den var litt gøy og spennende. Det er kult at man kan se fra 2 sider av forskjellige familier. Det er ganske unikt og bra. Men jeg liker ikke virkelighet så godt, så terningkast 2.

 301. Jeg synes det ikke var gøy.
  Fordi det ikke var spennende.
  Og jeg mener det er et helt vanlig liv.
  så jeg synes den ikke var så bra.

 302. utdraget var bra men litt kjedelig. jeg likte ikke utdraget det manglet aksjon. boka passer for 10-12. terningkast 2 fordi den var dårlig.

 303. den var bra. kommer til å låne denne.den var spennene. hvis du liker drama les denne.

 304. Jeg synes utdraget var veldig spennende og litt trist, men drama er ikke min type bok. Jeg synes utdraget var bra for den har et tema som mange skjenner seg igjen i.
  Den virket spennende og jeg har veldig lyst til å lese mer.
  Boken virket veldig fin. Jeg anbefaler den til de som liker drama og bøker som er triste og beskriver virkeligheten. Terningkast fire.

 305. jeg syntes utdraget var spennende, gøy og morsomt, men den var også litt kjedelig Det var ikke drama som det sto, men i boka er det mer drama. Det er min type bøker så jeg gir terning kast 4

 306. Jeg syntes utdraget av boken ikke var noe særlig bra. Den var litt kjedelig og får lite drama. Jeg er egentlig en som liker drama bøker men denne skuffet meg, fordi jeg har hørt mye bra om boken.

  Jeg har ikke lest hele boken men det er det jeg føler etter utdraget. Det eneste som ble vist var på en måte skoleveien hennes og hvordan det var på skolen.

  Den var ikke noe særlig morsom, og heller ikke original. Men den var ganske enkel å lese så det får den et pluss får, derfor gir jeg den 2/5.

 307. Olivias Liv er en super bok😊. Jeg synes den er skikkelig spennende fordi den har godt innhold.

 308. Jeg syntes dette utdraget var morsomt og interessant. Det var ofte morsomt når de satt i klasse rommet. Men det var ikke så mye drama som det sto at det skulle, men det betyr ikke, at det ikke blir mer drama hvis du leser hele boken. Jeg kunne tenke meg å lese hele boken. Noen vil kanskje like at det er mer bilder, jeg liker at det ikke er så mye bilder for da kan du se for deg hva du leser. Jeg personlig liker bøker som dette. Jeg vil gi den en terning kast 4/6.

 309. Jeg syntes denne boka var passe. Det skjedde ikke så mye det var mest skoleveien, familien og skolen. Det var ikke helt min type bok så jeg ville ikke ha lest hele boka, men om du liker sånne type bøker så er den ok. Dette utdraget hadde ikke så mye drama i seg.

 310. jeg syntes boken var son passe bra. jeg har lest hele boken før og syntes den ikke var så bra. utdraget var ikke så veldig spennenes og det var ikke så mye drama i utraget, men det var mer i boka da. gir den terning kast 3/6

 311. Boken er ikke noe jeg hadde lest, jeg liker ikke sånne type bøker.
  Det stod at den handlet om drama men i utdraget var det ingenting.
  Kanskje hvis den hadde hatt litt drama hadde jeg likt den men ikke altfor mye.
  Jeg syntes den var kjedelig, den hadde nesten ingen drama de snakka også nesten bare om familie og skole. De kunne ha valgt litt mer drama i boken fordi det stod at den handla om drama men hadde ingen drama. 0,5/5

 312. jeg syntes boka var grei. det sto at den inholder drama men på utdraget så var det ikke noe. men det kan være at vis man leser hele boken at det er mer drama da. likte den litt pga det ikke var noe bilder . gir den 4/6

 313. Noen av klassekameratene mine syntes den var dårlig men jeg syntes den var ok, noen i klassen sier at den er for jentete

 314. Utdraget er litt bra på grunn av at vi får vite ting om olivia på starten, men vi får ikke vite nok. Det som er dårlig med utdraget er at de kaller det drama når det ikke er drama. Det jeg kaller drama er vel noen som er i en bil kræsj

 315. Jeg synes den er dårlig😒. Fordi den er kjedelig. Det var ikke noe for meg. Jeg liker ikke sånne bøker.

 316. den var så bra skal dere andre lese mer.for meg var sen sååå bra. var den veldig bra for dere.

 317. jeg syntes den var DÅRLIG……………..jeg hater drama.🤢😒 det var en kjedelig bok.
  🤮🤢🤢💀

 318. Roshin. (Onsdag 28. Oktober 2020 09:35) Jeg syntes den er veldig bra. Fordi det er en finn historie jeg lyst til og lese resten siden den er en fin bok. det er menningen min! DEJAN IKKE LES!!

 319. jeg synes den ikke er så bra fordi det er ikke drama i den. det står i boka den skal være drama. så den får en 2/5 av meg.

 320. Jeg syns at denne boka var veldig bra. Jeg syns at denne boka var spennende og litt morsom. Jeg hadde lyst til og lese boka videre.

 321. Jeg likte utdraget fra «Annenhver uke» siden jeg er ganske glad i å lese bøker med drama, bare at i denne utdraget så var det ikke så mye drama, men det kommer senere i boken. jeg har lest boken før og jeg likte det, jeg vil gjerne lese boken igjen. Terningkast 6/6

 322. rrrrrrrrrrrrreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

 323. Jeg syntes boka var ganske kjedelig. Det sto at det var drama, men det var ikke noe drama. Det handla bare om familie greier og hva som egentlig er et vanlig liv som et barn. Hvis jeg skulle lest hele boka kunne det godt vært at den var mye bedre og at det var drama, men av det jeg leste var den ganske kjedelig.

 324. den var så spennende hvorfor gikk den slutt jeg ville lese mer den var sååå bra .vil dere lese mre andre

 325. Jeg syntes boka var passe bra fordi det var ikke så mye drama som jeg trodde det skulle bli. Det var litt rart at det plutselig var en ukjent jente i plassen til Olivia. Jeg gir denne boka terningkast 5.

 326. Jeg synes boka er veldig bra fordi boka er veldig spennende og morsom, jeg kunne sikkert ha lest mer.

 327. boken var veldig dårlig det var ikke nok drama de snakka bare om familein sin og hvordan de går til skolen jeg gir boka 3 ut av

 328. Jeg syntes at boken var lit kjedelig for den hadde veldig lite spennende innhold, det skjedde liksom ingenting som gjorde at jeg ville lese mer av det.
  terningkast 2/6

 329. Vell bra bok me ikke så bra, jeg liker ikke denne type bok men fortsatt en bra bok 🙂

 330. den var så spennende hvorfor gikk den slutt jeg ville lese merrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

 331. den boken er skuffende og dårlig, halvparten av den var at de løp og resten var at de var på skolen, dette er den verste jeg har lest, ikke min sjanger. terning kast 0

 332. Jeg synes boka er veldig spennende og morsom. Jeg har lyst til å lese boka fordi den er spennende og det er litt drama i boka og det liker jeg. jeg anbefaler denne boka.

 333. Jeg synes den er dårlig fordi det er ikke noe spesielt og den var ikke morsom jeg liker ikke drama.

 334. jeg syntes utraged var skreve på en bra måte menn selve boken høres ikke spennende ut
  derfor får den en 3/6 fra meg veldig lite drama i utrage som virker rart med tanke på at det står drama

 335. Jeg har lest hele boka, jeg syntes at det var litt for mye drama på slutten av boka. Jeg syntes egt sånn generelt at boka var spennende. Også var det litt extra «spennende» fordi det ikke var så mange bilder. «Annenhver uke» er en av favoritt bøkene mine! Jeg gir terningkast 5/6.

 336. Det var en super bok fordi det handla osen hun har det og hva hun gjør så jeg gir denne anmeldelsen til dere takk for boka

 337. Den var ikke bra. Den var litt for jenter. Jeg liker ikke alle drama bøker men denne var ikke bra.(syntes jeg)

 338. Jeg synes at det er veldig bra, fordi det var spennende og jeg vil lese mer!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 339. Den var super.Fordi den var kul.Jeg likte den likte dere andre.dere kan lese mer.likte dere

 340. Den var super.Fordi den var kul.Jeg likte den likte dere andre.dere kan lese mer.

 341. Ok så jeg syntes dette var en ok bok siden de andre bøkene på denne siden var litt bedre men fortsatt god bok da 🙂

 342. Boka var bra fordi jeg har skilte foreldre selv og da forstår jeg den bedre hvordan hun har det.

 343. Jeg syntes denne boken var helt grei, men jeg hadde nok ikke lest den. Jeg synes den var kjedelig, fordi jeg liker mest spenningsbøker.

 344. Denne boken var det mange ulike meninger om. Alle karakterene ble gitt, flere synes den var super, men noen syntes også den var dårlig. Totalt gir vi boken karakter veldig bra. Vi likte at boken handler om noe flere opplever eller kjenner til, privat. Boken beskriver godt mange av de utfordringene barn opplever med å bo i to hjem.

 345. Olivias liv av Heidi Linde ( gitt ut 2019)

  Olivias foreldre er skilt, hun bor annenhver uke hos moren og faren. Faren til Olivia har fått en ny kjæreste hun heter Louise. Hos faren til Olivia er det en lang vei til skolen. Men hos mammaen til Olivia er det ikke lang vei til skolen.
  Jeg syntes boka var litt kjedelig i starten men blir litt spennene etter vært. Det er en bok som kan sammenlignes med mange andre liv. Det er ganske bra fordi da vet de som har det sånn at det ikke er bare dem som har det sånn. Jeg tror boka passer fordi som liker litt drama og barn fra 8-14 år.

  Jeg gir den 4/6

 346. Teksten handler om en jente som heter Olivia. Hun bor en uke hos mamma, og en uke hos pappa. Utdraget begynner med at Olivia og Viktor må løpe til skolen for å rekke kunst og håndverk timen med Rune. Olivia synes det føles så lett å løpe nå når hun har så mye og glede seg til. Olivia gleder seg til å få en ny plass ved vinduet og til å levere en samfunnsfag lekse som hun er veldig stolt av.

  De rekker akkurat å komme seg inn i klasserommet før Rune kommer. I K&H timen skal de lage farsdagskort. Olivia blir veldig fornøyd med kortet sitt og tar det i hyllen sin.Men da hun kommer ned i klasserommet etter friminuttet sitter det en fremmed jente på hennes plass! Kommer Olivia til og finne ut hvem som sitter på plassen hennes?

  Denne boken minner meg litt om bøkene Ellinor, Leo og Viktor men de er ikke helt like. Denne boken er på en måte en bok som ligner en selvbiografi eller en biografi. Olivias liv handler om en selv person. Hvis jeg skriver om en oppdiktet person sier jeg det som dette«hun gikk inn på rommet«. Hvis jeg skriver i en selv person sier jeg dette «jeg gikk inn på rommet«.

  Sjangeren er drama.

  Jeg synes dette utdraget var veldig bra fordi det hadde beskrivelser men heller ikke så mange at jeg bare så hennes verden. Jeg så også litt av min fantasiverden.

 347. jeg syntes boka var veldig bra det kunne vært litt bilder i den men ellers sytes jeg den var bra vi har lest den på skolen men vi har ikke stemt inne her enda vi skal gjøre det i morgen tror jeg

 348. Jeg synes at utdraget var supert. Jeg likte at du hadde mye gøy og mye informasjon. Jeg ville gitt deg terning kast 6

 349. jeg synes at den var helt grei det hadde vært bra med litt drama og action eller mer action hvertfall men ja den var ganske morsom og gøy jeg synes at det var gøy at det ble forklart mye og den var morsom terningkast 4 føler jeg passer den

 350. Jeg synes denne boken var ganske passe men kunne hatt litt action ( terning kast 5 )🙂

 351. Jeg liker denne boka fordi den er spennenes og bra. Jeg har lyst til å lesse mer.
  Jeg anbefaler denne boka for de som liker bøker som er spennenes og morsom.
  Jeg anbefaler denne boka for de som er 6+ jeg gir denne boka terning kast 5/6.

 352. jeg synes at det var irriterene med den dumme jenten bare grine og for ingen vits og sier at hun har lyst og være lasanta og de sier det blir valg så begynner hun og hyll grine igjen
  liksom ikke vær en små baby

 353. Jeg likte boken den var morsom, men det eneste dårlige var at hun ene Jenten gråt bare hele tiden . terningkast .4

 354. Denne boken var helt grei men ikke så gøy for meg jeg liker masse action og tegneserier.
  Terning kast 3 Den er helt ok men mer action trengs.

 355. Jeg syntest at bken var pass bra, kunne hat litt mer dram og action or bilder men elders var den passe gjir den 5/10

 356. Den var motsom.ugywqefihucibewyg8fuh9qwojifnvwihfuejownigh3turoweijrhtw4….fvæfb-tn

 357. Forfatter: Heidi linde.2019 kom boka ut. Denne boka handler om Olivia som har skilte foreldre. Hun har en stebror som heter Viktor.
  Olivia bor på to steder siden hun har skilte foreldre, hos faren er det langt til skolen så faren hennes pleier men kjøre henne men har moren er det veldig kort. Olivia gleder seg til skolen i dag, fordi hun skal levere samfunnsfag leksa som hun er veldig fornøyd med. Også skal de bytte plasser så læreren Rune har fortalt Olivia at hun skal sitte på favoritt plassen hennes, ved vinduet. Når hun kjeder seg ser hun bare ut av vinduet og når det er gøy i timen følger hun med i timen. Også skal de in i klasserommet til favoritt plassen hennes så ser hun en ny jente som satt på plassen hennes.
  Jeg syntes boken var litt kjedelig fordi det er ikke en bok som passer for meg.
  Jeg anbefaler denne boka for folk som lurer på hvordan det er og ha skilte foreldre.
  Terningkast:2

 358. Boka var bra fordi den var spennande og vi får eit innblikk i korleis det kan ver å ha skilte foreldre. Vi lærer om korleis kvardagen til andre kan ver.

  Vi vil lese heile boka.

 359. Forfatter: Heidi linde.2019 kom boka ut. Denne boka handler om Olivia som har skilte foreldre. Hun har en stebror som heter Viktor.
  Olivia bor på to steder siden hun har skilte foreldre, hos faren er det langt til skolen så faren hennes pleier men kjøre henne men har moren er det veldig kort. Olivia gleder seg til skolen i dag, fordi hun skal levere samfunnsfag leksa som hun er veldig fornøyd med. Også skal de bytte plasser så læreren Rune har fortalt Olivia at hun skal sitte på favoritt plassen hennes, ved vinduet. Når hun kjeder seg ser hun bare ut av vinduet og når det er gøy i timen følger hun med i timen. Også skal de in i klasserommet til favoritt plassen hennes så ser hun en ny jente som satt på plassen hennes.

 360. Litt morosam, mykje drama. Likar boka fordi ho tar opp eit aktuelt tema som ein del opplever, dette med skilsmisse. Vi har lyst å lese resten av boka, og framsida var fin. Jentene liker den, gutane mindre.

 361. Jeg synes at denne boka var veldig bra fordi at jeg likte utdraget og handlinga i boka.
  Grunnen til at jeg likte dette utdraget godt var fordi at jeg synes det var veldig fint av Olivia å skrive på farsdagskortet:Jeg liker deg bedre enn fanta. Da jeg fikk høre at Olivia skrev det så tenkte jeg på at hvor fint hadde det ikke vært hvis jeg hadde skrevet det til pappa på farsdagskortet hans. Jeg likte denne boka egentlig ganske godt fordi at den har en veldig fin handling men samtidig en litt trist handling, fordi grunnen til at jeg synes det var en trist handling var fordi at i de to siste setningene i utdraget sto det: En helt fremmed jente. Som sitter på min plass.Og grunnen til at jeg synes det var en fin handling var fordi at Olivia skrev et veldig fint farsdags kort og da kjente jeg det på meg at hjertet mitt ble så glad. Jeg gir denne boka terningkast: 5

 362. Boken viser mange forskjellige roller som kan være i wn klasse som Susanne som gråter av nesten alt, og Viktor som liksom vet mye og er smart, slipper å bruke alarm for å stå opp. Og Olivia som er den som har den verste plassen og endelig skal få sin plass!

  Noe som jeg kan føle med Olivia med plasser må være, at jeg aldri kan sitte bak men må sitte fram og at jeg sitter med verdens største bråkmakere eller irritable folk, det har bare skjedd en gang at jeg fikk sitte med en jente som jeg ville sitte med… men men det hører til vår skole, men jeg mener bare at jeg kan føle det samme som Olivia så jeg kjenner meg igjen:(

  Klassen min altså 5-7 har lest denne boken i høytlesning, jeg tror de fleste likte den.

  Dette er den type bok som viser hvordan det er fra familie til familie. Alle familier er ikke lik, det er det som er bra med denne boken som viser det.

  Gjennom boken kommer det en ny jente i klassen, jenta tok plassen til Olivia og Olivia begynte å mislike henne pga. det med plassene.

  Jeg mener at det er dårlig av læreren som setter opp sånne plasser sånn at noen sitter ved søppla og nesten ikke kan se tavla mens noen kan se hele tavla og kan se gjennom vinduet. Det må være rettferdig! Selv om livet er urferdig.

  Boken kan passe til alle aldre! Anbefales til gode lesere pga. mye tekst og ingen bilder.

  Jeg liker denne boken så godt at jeg gir den en 10 av 10!

  Håper det kanskje blir en bok 2!😊

 363. Boka var kjempe bra og dårlig fordi jeg har lest denne før😒men jeg gir den 9.5/10

 364. den var kjempe bra med det med at hun så en ny jente på plassen 10/10 bra bok

 365. den var perfekt og veldig super 10/10
  der for jeg likte boka er fordig bra humor 😇😇😇🥳

 366. Boken Hvar litt bra og litt dårlig det som Hvar dårlig med boken Hvar at det ikke Hvar mye spenning. terning kast 4

 367. Denne boka var veldig bra jeg likte den. Den var veldig interessant og spennende.

 368. Jeg synes denne boka viste perspektivet til mange forskjellige folk og vordan man kan ha det i verdagen. Den var spennende og morsom. Den beste sennen synes jeg var nor de satt i klasse rommet for der kjente jeg meg litt igjen i sitvaskjonen. Jeg anbefaler denne boka til 9 år og opp.

 369. Den var bra. Gleder meg til å høre resten. Den var veldig spennene. Hvis du liker drama les denne

 370. Denne boka var veldig morsomt! Jeg likte spenningen med denne boka, den var morsomt og den boka var veldig bra for mæ✨

 371. Jeg likte at det sluttet med en åpen slutt (liksom at vi ikke får vite hva som skjer videre) i dette utdraget. Dette er liksom ikke min «lesestil», så jeg gir den en bra / 4/6

 372. Jeg synes denne boka var veldig gøy og skulle ønske at den ikke stoppet der den stoppet nå terning kast 6 🙂

 373. Olivias liv.

  Dette er nok det beste utdraget hettil. Men ikke helt for meg. Den kunne vært litt mer spennde. Og bare litt bedre på det meste. Forfatteren har gjort en god jobb. Men den traff ikke meg helt.

  Derfor gir jeg boken passe bra.
  jeg syns den passer for barn fra 7-10 år. Ikke min aldergruppe. Litt for barnslig.

 374. Boken heter Olivias liv.

  Kapittel 3 i boken handler om Olivia og de skilte foreldrene hennes. Fordi Olivia har skilte foreldrere er hun hos mamma alle partall ukene, og hos pappa alle oddetall ukene. Denne uken er Olivia hos mammaen, sammen med ste bror Viktor. Da er det kort vei til skolen. Hos pappa er det en lang vei, så hun blir kjørt. Idag skal de ha k og h, de skal lage farsdagskort. Men problemet er at noen i klassen har skilte foreldre og en i klassen har to mammaer, og de vet ikke hvem de skal lage kortet til. Olivia lager et kort til pappaen hennes som hun er veldig glad i.

  Boka er morsom fordi det er en jente i klassen til Olivia som alltid gråter. Det som er dårlig er at jeg kunne ønske meg noen bilder. Jeg anbefaler boken til 4-7 klasse.

 375. Denne bokanmeldelsen handler om Olivias liv. Masse uflaks skjer med Olivia. Først så kommer hun litt forsen til skolen. Man så er læreren forsen så ingen ting kjede. Hun var med ste broren sin Victor og måtte løpe for å rekke skolen. De går i samme klasse. Og etter det så legger hun farsdags kortet i skuffen men det skulle i sekken. Og de skal bytte plasser hun skulle få den perfekte plassen. Hun kunne se ut av vinduet vis hun kjedet seg. Og hun kunne se tavla også. Men når hun løper opp trappene til klasserommet. Og skal på plassen sin. Så sitter det en helt fremmed jente der.

 376. Jeg har lest boka Olivias liv. Det handler om en jente som heter Olivia. Og boka handler om at Olivia har skilte foreldre. Jeg syns denne boka var litt kjedelig syns jeg men den var litt gøy og. Anbefaler denne for 1-4 klassinger.

 377. Olivias liv annen hver uke er en veldig morsom, spennende, artig, litt mystisk. Jeg har lest hele boka og likte den veldig, veldig, veldig godt!
  Boka er skrevet på en veldig bra måte. Innlevesenen var super! Når jeg leste boka, var det som om jeg var Olivia. Jeg ble dratt inn i boka!
  Boka passer for 10-14 år.
  Jeg gir den 100/100.
  Helt til slutt: EN HELT SUPER, FANTASIK, ARTIG BOK!!!

 378. Jeg likte ikke denne boka så godt, den var kjedelig og lite spennende. Tror boka passer for barn mellom 8-10 år, vil gi boka 2 av 6 i terningkast.

 379. jeg likte dette utdraget ganske godt fordi den handler om at det er en jente som har foreldre som ikke er sammen, og det er det mange barn som opplever. den var litt tunglest men ellers var den helt bra, jeg sier veldig bra 🙂

 380. Jeg likte ikke boka spesielt godt fordi den var skrevet på en måte som fikk meg til å føle at jeg leste en bok for førsteklassinger..
  Det var noen ting jeg ble litt nysgjerrig på, som f.eks. hvem er den nye jenta? Og hvordan de forskjellige personene er mot hverandre.
  4/10 for meg, og bør ikke gå til finalen

 381. Jeg syns ikke den er særlig bra. Kjedelig, det er liksom ikke superspennende at det er en ny elev i klassen som sitter på en plass. Jeg syns den passer for 8-12 åringer. Jeg gir boka 2 av 6 stjerner.

 382. Den var helt OK. det var en fin bok å lese. Den Var grei å lese. Den var fin å leve seg inn i.
  Det kunne godt ha vert noen bilder til helt grei bok 3 av 5

 383. Jeg likte boken
  Jeg syns den burde komme til finalen
  Jeg synes den passer til folk som liker drama
  Jeg gir den 6/6 terningkast

 384. Den var veldig morsom og mye drama. Jeg vet ikke at denne boken var for meg. Jeg gir den terningkast 4/6 og jeg synes ikke at denne burde gå til superfinalen.

 385. Den var gøy, men ikke helt min type. Tror jeg hadde likt den bedre hvis jeg leste hele boken.

 386. Jeg liker boka fordi den er morsom, og bra. Jeg liker å lese Dramabøker, men er mest engasjert i Spenning og Grøsser.

 387. Jeg syns boka var gøy og bra jeg likte den. jeg likte også at olivia hadde en venn som gråtet får ting , henne fortalte hvordan henne har det litt med pappa og mamma som ikke er sammen lenger. men den var gøy og morsomt

 388. Jeg syntes boka var morsom og veldig bra, fordi den er litt rar og fordi det høres så virkelig ut. Det som skjer i boka kunne skjedd i den virkelige verden.

 389. Det var en bra bok, den gir en liten ide på hvordan skole hverdagen kan være! Terningkast 4 👍👑

 390. Noen fikk lyst til å låne boka på biblioteket for å få med hele handlingen. Enkelte syntes boka var litt kjedelig og hadde litt for mye skrift og for få bilder. Noen syntes boka var super! Flere syntes det var artig å høre om Olivias liv.

 391. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si, den var liksom kanskje ikke helt min type. Men jeg fikk VELDIG lyst til og lese den likevel!❤️ Fordi at selv om jeg leser bøker som ikke er helt min type, så blir de spennende likevel😊👍🏻

 392. Jeg likte denne boka veldig godt.
  Den var veldig spennene og jeg vil vite hvem den fremmede jenta er.

 393. På slutten så satt det en fremmede jente på den nye plassen til Olivia, det gjorde Utdraget mye mer spennende. Det handlet om en jente som het Olivia, foreldrene hennes er skilt.
  Terningkast 4 av 5. Hvis hun er på dårlig humør så sier hun noe stygt til faren eller moren sin men når hun er på godt humør så gjør hun ikke det. (Jeg anbefaler boka for de som liker spennende avslutninger)

 394. JEG LIKTE IKKE BOKEN I DET HELE TATT!!!!!!!!!!!
  JEG VIL VITE HVEM HUN ER UTEN Å LESE HELE BOKEN!!!!!!!!

 395. Jeg synes det var ganske spennende!
  Jeg synes slutten på utdraget var ganske spennende.
  Det irriterte meg at slutten sluttet på at en fremmed jente satt på den plassen.

 396. jeg elsket boka og jeg vil lese den og jeg likte den for den var spennende morsom og bra

 397. På slutten så satt det en fremmede jente på den nye plassen til Olivia, det gjorde Utdraget mye mer spennende. Det handlet om en jente som het Olivia, foreldrene hennes er skilt.
  Terningkast 4 av 5. Hvis hun er på dårlig humør så sier hun noe stygt til faren eller moren sin men når hun er på godt humør så gjør hun ikke det.

 398. Jeg synes boken var veldig bra også kunne man liksom lære litt om skilsmisse.Man kunne lage sine egne bilder.

 399. Jeg syntes boka var bra og jeg kulle lest den, jeg pleier ikke og like sånne bøker med en hovedrolle før men denne var veldig bra.

 400. den var ganske bra. Den var spennende på slutten og jeg likte innholdet

 401. Jeg likte dette utdraget, fordi det handler om hvordan Olivia har det og hvordan hun oppfatter ting. Jeg likte spesielt: JEG LIKER DEG ENDA BEDRE ENN FANTA! skriver jeg. Og da får jeg litt tårer i øynene fordi det høres så fint ut. Terningkast:5 av 6 Anbefaler boka til 9-12

 402. jeg likte dette utdraget, fordi det handler om hvordan Olivia har det og hvordan hun oppfatter ting.Jeg likte spesielt:J EG LIKER DEG ENDA BEDRE ENN FANTA! skriver jeg. Og da får jeg litt tårer i øynene fordi det høres så fint ut.
  Terningkast:5 av 6.
  Ambefaller boka til 9-12

 403. Boken handler om Olivia, Olivia har skilte foreldre, hos moren er det kort skolevei og hos faren er det lang skolevei likevel pleier Olivia og komme for sent til skolen nor hun er hos moren og ikke faren.
  Jeg anbefaler den til de som liker drama.
  Jeg gir boka en 3 i terning kast.

 404. Denne boka var litt rar syntes jeg den var ikke spennende eller morsom jeg gir terningkast
  1 den var kjedlig de som liker drama bør lese denne boka.

 405. litt om boken: Boken handler om en jente som har skilte foreldre,når hun er hos pappaen er det stille og rolig. Men når hun er hos mammaen er det mye bråk mange mennesker og dyr. Olivia gleder seg til og gå på skolen men dagen starter med at olivia og broren
  ( viktor ) må løpe de ett hundre og syenitt skrittene til skolen.Beste setning : JEG LIKER DEG ENDA BEDRE ENN FANTA! skriver jeg. Og da får jeg litt tårer i øynene fordi det høres så fint ut. Jeg liker boken fordi den er morsom jeg anbefaler boken til gutter og jenter!
  SUPER BRA BOK! jeg gir den terningkast 6!

 406. Boka handler om en jente som heter Olivia. Olivia har skilte foreldre, hos moren er det veldig mage folk og hos pappaen til Olivia er det rolig. Anbefales for 9-13. Terningkast: 6

 407. Dette utdraget var bra, fordi jeg synes det er gøy med drama.
  Det var litt rart at den ene jenta begynte å gråte hele tiden, men resten var bra.
  Terningkast: 4\6
  Jeg anbefaler denne boka til de som liker drama.

 408. Denne boka handler om en jente som heter Olivia og har skilte foreldre,hos faren er det tid og ro men hos moren er det mange folk og dyr og mye som skjer. Jeg likte denne boka fordi den var spennende og morsom.Jeg anbefaler denne boka til de som liker bøker om ting som skjer til vanlig.Terningkast:6

 409. Jeg synes utdraget var bra.
  Boken handler om Olivia, hun har skilte foreldre og bor annenhver uke hos mamma og pappaen hennes. Jeg anbefaler denne boken. Terningkast🎲4.

 410. Boka er veldig morsom og gøy. Jeg skal lese hele boka, og det lover jeg. Jeg gir boka terningkast 6. Jeg anbefaler den til jenter fra 9-12 år.

 411. Olivias live annen hver uke.

  Forfatter : Heidi Linde

  Boka kom ut i 2019.

  Boka handler om en jente som har skilte foreldre. Hun gleder seg til skolen fordi hun har gjort en samfunnsfag oppgave som er veldig bra. Olivia og stebroren sin Viktor løper for å rekke skolen.
  Olivia bor annen hver uke hos foreldrene sin en uke hos faren hennes og en uke som hun bor hos moren.

  Jeg Synnes at boka var dårlig fordi drama er jeg ikke noe glad i.

  Boka passer for bertete jenter som er rundt 16 år ca. Jeg gir terningkast 1/6.

 412. Olivias liv annenhver uke
  Heidi Linde boka ble utgitt i 2019
  Det handler om en jente som heter Olivia, hun har skilte foreldre
  En uke hos pappa og en uke hos mamma. Hos pappa må hun ta to busser for å komme til skolen, men hos mamma er det bare 697 lange skritt til skolen hun gleder seg fordi hun har gjort en sammfunsfag lekse om Italia som hun er veldig stolt av. Det skal til å med bytte plasser og de har kunst å håndt verk. De må løpe til skolen. Når de kommer så er de kjempe anpustne etter løpe turen. Slenger seg til plassene sine. Heldig vis var ikke læreren som skal ha dem i faget.
  Jeg syntes boka egt var ganske bra
  Boka passer for 7-10
  Terning kast 4 av 6

 413. Olivias liv

  Foreldrene til Olivia er skilte og bor ikke sammen. Og det er to helt forskjellige liv. Hos den ene så skjer det noe hele tiden. Og hos den andre så skjer det ikke så mye. Men Olivia synes det er en bra blanding.. En dag hun kommer på skola så har hun gledet seg veldig. For hun skulle sitte på favorittplassen sin. Dem hadde først kunst og håndtværk, da dem skulle lage farsdagskort. Når dem var ferdige gledet Olivia seg. Hun åpnet døra og var på vei inn. I det hun så at en ny jente satt på hennes plass.

  Jeg Syntes ikke boka var sånn passe. Det var det at det skjedde ikke så mye i utdraget. Og det var ikke helt meg. Jeg gir boka terningkast 3/6.

  Alt i Alt så var den passe.

 414. Den boka er velding kjedelig og dårlig fordi det som skjedde er ikke spennende. Olivias liv er forutsigbart og ikke veldig godt skrivet om.

  Så 3/10 fra meg

 415. Bokslukerprisen. Bokanmeldelse til: Olivias liv Annenhver uke

  Utdraget handler om en jente som heter Olivia, som bor annenhver uke hos mamma og pappa. Hos faren er det masse tid og ro, mens hos moren er det mye folk og dyr, og masse som skjer. Men Olivia synes det er en perfekt blanding. Og hun gleder til å levere en samfunnsfaglekse som hun er skikkelig stolt av, men dage begynner ikke helt som planlagt, og det er bare en av mange ting som snur Olivias liv, opp ned.

  Jeg synes ikke boka var så spennende. Den hadde ikke så mye humor. Og det var ikke så mye som skjedde i boka. Terningkast: 2 av 6.

  Alt i alt så var den ikke så bra.

 416. Olivias liv bokanmeldelse

  Boka handler om en jente som har skilte foreldre.

  Min mening om denne boka er at den er helt ok. Jeg kunne ha lest mer av boka viss jeg måtte.

 417. Olivias liv annenhver uke

  Denne boka handlet og Olivias sitt liv, om at hun har skilte foreldre. Hun har en venn som heter Victor og at hun har fått en ny elev i klassen som sitter på hennes plass.

  Jeg synes dette var en litt kjedelig bok. Jeg er ikke så glad i sånne bøker. For meg er de ikke så spennende. Det var litt rotete å lese og du kommer liksom rett in i boken det er liksom ingen rolig start. Men den var litt morsomt da de hadde så mye klager om forslaget til lærere

  Alt i alt er det en ok bok

 418. Bokanmeldelse; Olivias liv, annenhver uke

  Boka handler om Olivia, hun har skilte foreldre og er for det meste glad for det. I utdraget for vi høre om en litt ugjennomtenkt skoleoppgave.

  Man får om en gang høre at når klassen har Rune, blir det som regel litt kaos. I denne kunst og håndverk-timen har de fått i oppgave å lage farsdagskort. Men det viser seg å være litt problematisk: flere har skilte foreldre og har ikke mulighet til å gi kortet, en har til og med to mammaer! I tillegg til dette skjer det også en annen ting som ikke Olivia hadde ventet. En overraskelse. Og Olivia liker ikke overraskelsen..

  Jeg syns utdraget var bra, og det skjedde mye på en gang. Men jeg tror det blir enda bedre hvis jeg leser hele boka fordi det skjedde ikke noe veldig spesielt i utdraget før det sluttet.

 419. Bokanmeldelse

  Boka var kjedelig fordi det ikke skjedde så mye midt i utdraget, men jeg lurer litt på hva som skjer videre.

  Alt i alt terningkast 3

 420. Olivia er en jente som har skilte foreldre, henne er annen hver uke hos foreldrene. Faren har en ny kone som heter Louise. Hos moren er det som regel ganske stille mens hos faren er det mer liv og bråk.

  Jeg synes at den var helt ok, ikke min ting å lese. Jeg så egentlig ikke at det var så mye drama i den.

  Alt i alt var boka ok så ville ikke sagt den var dårlig men heller ikke bra.

 421. Olivias liv

  Den var kjedelig, ikke spennende.

  Den handler om at Olivia bor to steder og at det hender at hende er sur noen ganger.

 422. den handler om en jente som har skilte foreldre og det er roligere hos faren sin og dyr og sånn hos morra hennes

  Jeg synes boka er kjedelig

 423. Jeg syntes boka var ganske dårlig på grunn av at den ble veldig kjedelig.

  Det handlet litt mye om kjærlighet.
  alt i alt terningkast 2

 424. Olivias verden handlet om en jente som har skilte foreldre

  Den var kjedelig og ikke spennende. Hadde aldri lest hele boken.

  Terningkast ikke noe den fortjener ikke en ener.

 425. Jeg liker deg enda bedre enn fanta. Det handler om Olivias liv. Og Viktor og læreren Rune
  Først løp Viktor og Olivia til skolen. Også kom Rune med en eske. Så begynte alle og prate i munn på verandre. De var på skolen. Sjangeren er drama. Litt som Biden og Donal Trump. Ja at det er litt krevene når man har to steder og bo. Ja den er lett og lese.

 426. Olivias liv annen hver uke

  Det handler om en jente som bor annen hver uke os mammaen og pappaen sin og oss mammaen sin er det mye folk og dårlig tid og oss pappaen sin så er det rolig og de har god tid.

  Jeg syntes det var helt grei ,men drama er ikke helt min sjanger så jeg syntes det var litt kjedelig og lese den.

  Alt i alt så gir jeg terningkast 3.

 427. Olivias liv annen hver uke handler om en jente som har to forskjellige hverdager fordi foreldrene er skilt. En dag når hun kom inn fra friminuttet så satt det en j