Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Anton og andre flokkdyr

Gudrun Skretting Aschehoug 2018

Det er den første dagen på ungdomsskolen, og Anton
ønsker mest av alt at han bare skal gli inn i mengden,
som et insekt eller et flokkdyr. Men allerede i første
time går det galt.

«Jeg håper iallfall ikke vi får Knerten!»

To gutter av den skumle typen slentrer forbi meg. Ganske rart hvordan kule folk til og med klarer å si «Knerten» på en kul måte. Men det hjelper vel å ha stilig hettegenser og lang lugg.

«Det er vel ingen lærer som HETER Knerten?» spør kameraten.

«Selvfølgelig ikke!» Gutten i hettegenseren gliser.
«Men han er DRIT liten, og kjempesur. Ga storebroren min en toer i musikk.»

Den andre ler på herregud-for-en-dust-måten.

«Glem lærerne», sier han, «vi blir uansett en kul klasse.»

«Det kommer vel an på hvem vi kommer sammen med.» Hettegenseren kjører en hånd gjennom luggen. «Fra de andre skolene, mener jeg.»

«Jo da. Men VI er iallfall kule.»

De ler, begge to. En sånn latter som liksom betyr at man tuller, men likevel har rett. Og etterpå, like før de er utenfor hørevidde, hører jeg hettegenseren si: «Jeg orker iallfall ikke å gå i klasse med flere
NERDER.»

Akkurat da tenker jeg: Det er en fordel at jeg står ved siden av Ole. For selv om jeg ønsker meg en slags sverm, er jeg altså ikke alene i verden. Jeg har for eksempel Ole, og én ting er sikkert: Sammenlignet med ham virker de fleste normale.

Jeg tuller ikke. Vi har kjent hverandre siden førsteklasse, og han har vært like rar hele tiden.  Akkurat nå løfter han blikket fra en bok om sopp, og sier: «Visste dere at hvit fluesopp har knollformet
basis med poseformet slire?»

I skolegården. Den første dagen i åttende klasse.

Det er mange som synes at Ole er ganske annerledes.

Men jeg står ved siden av Ine også. Det er en enda større fordel.

På en HELT annen måte.

Ikke for det, Ine har aldri brydd seg med å passe inn, hun heller. Men det er fordi hun ikke trenger det. Ine er nemlig en sånn som hører hjemme overalt, helt naturlig.

Hun eier liksom skolegården allerede, og lurer aldri på hvor hun skal ha hendene.

«Poseformet slire?» sier hun til Ole. Så knyter hun håret i en hestehale, og blunker til meg mens hun smiler.

Ine.

Med hendene mine har jeg bare lyst til å gjøre én ting: Holde henne i hånda.

Faktisk er det ikke så rart som det høres ut. Eller, egentlig er det akkurat det det er. For akkurat så rar er verden: Ine og jeg er kjærester.

Det er helt sant. Siden begynnelsen av sommerferien. Og det er det mest usannsynlige jeg har opplevd i hele mitt liv. For hva er sannsynligheten for at en ganske liten gutt med ganske store ører
har KJÆRESTE? Og for at kjæresten i tillegg er kul og pen?

Ikke vet jeg. Men sånn er det altså. I tillegg har vi kjent hverandre siden barnehagen.

Til min fordel kan jeg jo si at jeg har vokst litt i sommer. Ikke sånn som de skumle guttene i skolegården, og milevis fra bart og stemmeskifte. Men likevel. I sommer trengte jeg plutselig større sko.

På pluss-siden regnes kanskje også at pappa synes jeg er en fin fyr (men det sier vel de fleste fedre), og at elektrikeren som heter Anne, og har satt tannbørsten sin på badet vårt fordi hun liker pappa, sier
at jeg er kul.

Antakelig syntes nok mamma at jeg var en fin fyr også, helt til hun rotet seg inn under 15-bussen. Da var jeg bare en baby. Men jeg håper hun fortsatt ville ha likt meg.

Så man kan kanskje si at jeg er ålreit. Men likevel: En kjæreste! Jeg hadde aldri trodd at det skulle skje med meg.

«Den hvite fluesoppen …»

Ole snakker veldig ofte om ting som ikke passer.

Jeg kremter fort. «Kanskje vi burde … snakke om noe annet?» hvisker jeg.

«Hva da?»

«Noe … ungdommelig liksom?» Dette er tross alt ungdomsskolen. Ikke Norsk Soppforum.

«Hva med kjuker?» sier Ole.

Jeg har ombestemt meg. Å stå sammen med Ole gjør meg IKKE mindre nerdete.

Ine bare smiler. «Og hva er kjuker for noe?» Hun senker ikke stemmen engang, så det er ingen hjelp å få. Her i skolegården er det faktisk ingen hjelp i at hun er kjæresten min, heller. For Ine og
jeg har bestemt oss for at det skal være hemmelig. En stund, iallfall. Akkurat nå angrer jeg litt på det.

Aller mest fordi det snart skal ringe inn. Til den første timen med den nye klassen. For det er DA det kommer, det som er verst med denne dagen, verst med ungdomsskolen og nesten verst i hele livet mitt akkurat nå: Den norske stat eller kommune har bestemt at ungdomsskolen er et sted hvor folk skal blandes. Ristes sammen med andre skoler helt på måfå. Ristes vekk fra dem man trenger.

Jo da, jeg skal fortsatt gå i klasse med Ole. Ham kjenner jeg. Og vel, jeg liker ham egentlig også, selv om han er ganske merkelig. Men jeg er nok litt usikker på om jeg trenger ham.

Ine, derimot. Min egen kjæreste. Henne skal jeg ristes løs fra.

Og det er én ting jeg vet bedre enn noe annet: Jeg trenger Ine. Hun er nesten som halvparten av meg.

Ole trekker pusten. «Kjuker er en vedboende sopp …»

Men så ringer det inn. Gjennom marg og bein, nesten. Inn til min første time på ungdomsskolen, til tre år i svermen eller tre år utenfor. Helt sant: Jeg føler meg som en knøttliten halvdel der jeg vinker
et forsiktig farvel til Ine. Eller, når jeg tenker etter: Kanskje noe enda mindre. Kanskje en termitt.

ALMINNELIGE ANTON

«Jeg heter Per», sier læreren vår. Det hadde han egentlig ikke trengt. Ikke for min del iallfall. For jeg har allerede skjønt hvem han er. Her, i mitt første klasserom på ungdomsskolen, mellom nye sekker og nervøs latter, sitter jeg og har skjønt det. At dette er læreren de kule guttene snakket om der ute i skolegården. Han kan hete Per aldri så mye, men jeg er helt sikker: Dette er Knerten. Mannen er bare litt høyere enn meg.

Nå burde vel ikke dette komme som noen overraskelse. Jeg har jo aldri vært normalt utrustet med flaks og sånt. Mine ulykker kommer for eksempel ALDRI alene.

Det neste som skjer er derfor selvfølgelig dette: Jeg snur meg litt og får øye på en hettegenser i sidesynet, på skrått bak meg. En veldig kul hettegenser som jeg har sett før. Ute i skolegården.

Kort oppsummert betyr alt dette tre ting:

Jeg har akkurat fått en lærer som er DRIT sur og gir folk en toer i musikk.

Jeg har akkurat kommet i klasse med to kule gutter som ikke orker flere nerder.

Jeg er usikker på om det kan bli verre.

Så mens Knerten snakker om regler og innesko og timeplaner, stirrer jeg mørkt ned i pulten. Min første dag på ungdomsskolen, og jeg føler meg like ukul som en sopp. Eller kanskje kjuke.

«Og nå tenkte jeg at vi skulle leke en lek.»

Fint. Det var bare dette som manglet. Men Knerten smiler: «Det er en fin måte å lære hverandres navn og bli kjent på. Alle skal finne hvert sitt adjektiv, et ord dere synes beskriver dere selv. Skjønner?»

Det er egentlig ingen som svarer. Men det kan se ut som om folk tenker mer enn de pleier på adjektiver.

«Bare én ting: Adjektivet må begynne på samme bokstav som deres eget navn. OK?»

Nervøs mumling. Knerten ser ut over klassen og peker på en jente jeg ikke kjenner, bakerst i venstre hjørne. Hun dukker umiddelbart ned i
halsen på sin egen genser, og blir der en stund. Omtrent som skilpadder gjør når de er stressa. Men til slutt sier hun likevel «Søte Sara» og kniser. Det gjør de andre jentene også.

«BRA!» sier Knerten. «Og nå kommer det vanskelige: Nestemann må huske å si ’Søte Sara’ før han sier sitt eget navn. Vær så god.» Han peker igjen.

Noen sier «Nils», og ikke noe mer. Det er gutten ved siden av Søte Sara. Han ser ikke ut som han liker å snakke.

«Du glemte adjektivet», hvisker noen til ham.

«Æh», sier han som heter Nils, og blir ganske rosa i fjeset.

«Kommer du på et ord som kan beskrive deg?» Knerten er hjelpsom. «Noe du for eksempel liker å gjøre?»

«Eh … lese, kanskje …», sier Nils.

Det burde han nok ikke sagt. Med minst to kule gutter i klassen.

Men så lyser han opp. Og først sier han «Søte Sara», akkurat som han skal. «Og …»

Det er bare fortsettelsen som ikke er like heldig. For etterpå sier han ganske svakt, men dessverre aldeles tydelig: «Nysgjerrige Nils.»

Jo da. Det høres ut som om absolutt hele klassen vet at det finnes en barne-tv-ape som heter akkurat det. Og Knerten er nok ikke så sur som de skal ha det til. Han prøver faktisk å undertrykke en latter.

«Flott», kremter han, og så fortsetter leken.

Det er nå jeg begynner å bli nervøs. For jeg skjønner hvilken vei dette går. Bokstavelig talt. Jeg sitter på helt motsatt side av Søte Sara, forrest til høyre, og ligger an til bli sistemann ut. Det betyr at jeg må huske 28 navn før jeg kommer til mitt eget. Og 28 adjektiver.

Jeg har aldri vært god på store tall. Eller hukommelse.

Når jeg tenker etter, er det bare én ting jeg IKKE er bekymret over akkurat nå: mitt eget adjektiv. For adjektiver på A er ikke de verste, og jeg har allerede valgt ut mitt.
«Alminnelige Anton», skal jeg si.

 

Leken fortsetter. Jeg har nok aldri fulgt så godt med i timen i hele mitt liv. Og merkelig nok har jeg fortsatt kontroll. På Søte Sara, Nysgjerrige Nils, Fotballsparkende Fatima og Supre Sindre. Jeg ser
dem for meg, hoppende rundt i fotballshorts og supermanndrakt. Og jo lenger vi holder på, jo mer optimistisk blir jeg. Snart er vi oppe i femten navn, og jeg henger fortsatt med. Etter tjue, også.

Så da gutten ved siden av trekker pusten, går det opp for meg: Dette kan jeg faktisk klare. Endelig litt flaks.

Men kanskje ikke for sidemannen min. Han gikk i parallellklassen på barneskolen, har verdens tjukkeste briller og heter dessverre Øyvind.

Et adjektiv på Ø! Det er som å få deling med desimaler på matteprøven. Men heldigvis har han hatt tid til å tenke, og etter å ha ramset opp 27 navn og adjektiver, legger han raskt til: «Ømfintlige
Øyvind.»

Knerten ser på ham. Så hoster han litt og sier: «Bra jobba, Øyvind. En vrien en, det der.»

Ømfintlige Øyvind, tenker jeg. Høres ut som en såpe for allergikere.

Men uansett, jeg har ikke tid til å tenke på såper nå. Jeg svelger og venter på at Knerten skal peke. Det er jo min tur.

I stedet sier noen: «Du da?»

Og det er Knerten som svarer: «Jeg?»

Klassen henger seg på: «Ja, du må jo også ha et adjektiv!»

«Så klart», nikker Knerten medgjørlig. «Skal vi se … Jo, siden jeg ble litt overrasket akkurat nå – jeg kaller meg Perplekse Per!»

Virkelig? Og hvordan skal jeg liksom huske det? Jeg har jo aldri HØRT ordet før.

Perpleks, perpleks, perpleks … Jeg gjentar ordet inni meg så mange ganger jeg klarer. Og kjenner at jeg blir stressa, noe skikkelig. Så nikker Knerten til meg, klar for den store finalen.

Perpleks, perpleks … Jeg starter: «Søte Sara, Nysgjerrige Nils …» Det
går ganske bra. Litt skjelven i stemmen, men ikke håpløst. Jeg har fortsatt et håp om å gli inn uten å bli lagt så veldig merke til.

«Nusselige Nina, Stilige Syver, Ordentlige Ole, Kule Karl …» Ok, Anton, hold på konsentrasjonen. Har ikke hatt én eneste feil til nå. Atten navn. Atten adjektiver. Bare én eneste rad med pulter igjen.

«Vakre Victoria …»

Perpleks, perpleks.

«Ømfintlige Øyvind og …» Jeg senker skuldrene. Jeg er i mål. Jeg glir umerkelig inn i svermen. Og jeg smiler ganske bredt … «Perverse Per.»

Noen ganger må man liksom høre ekkoet av sin egen stemme før man vet hva man har sagt. Som om ordene må ta en runde i rommet først.

Men den nye klassen min trenger absolutt ingen runde. Folk knekker sammen i en latter som liksom kommer ut av nesa. Med en gang. Mens jeg må tenke. Hva var det jeg sa?

PERVERSE Per?!

Nei. Det kan ikke være mulig. Ikke på første skoledag. Jeg skulle jo bli alminnelig!

Men de fniser fortsatt på raden bak meg. Vrir seg på stolene og hvisker til hverandre.

Det ER mulig. Og det er krise. En ekte en.

Legg inn din anmeldelse. Skriv inn e-post og skole slik at du kan få premien hvis du blir månedens anmelder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

791 anmeldelser av “Anton og andre flokkdyr

 1. Kjempemorsom oppfølger bok om Anton og hans viderverdigheter på ungdomsskolen !

  Anton klarer å bli en av de «kule» gutta, selv om absolutt ikke vil være kul. Han kaller læreren for Perverse Per og blir øyeblikkelig lagt merke til…..

  Boka er morsom, lettlest, og med korte kapitler, og passer bra for høytlesing !

  • Forfatter er «Gudrun Skretting» og boka heter «Anton og andre flokkdyr» boka handler om Anton som skal starte på ungdoms skolen. Sjangeren er «humor» men jeg synes ikke den var så morsom. Det var litt mange stygge ord. Den var lett og lese fordi den var ikke på nynorsk og det var ikke veldig mange vanskelige ord. Jeg anbefaler boka sånn passe fordi den var fin og sånn, men var litt mange stygge ord til å være en barnebok.

 2. Eg syns boka er veldig bra. Ho bra skrevet og den forklarer korleis det er å prøve å være ein av dei kule.

 3. Jeg gleder meg til jeg får lest resten av boken. Jeg lurer veldig på hvordan det går videre på ungdom skolen og med Ine. Det høres veldig spennende ut. Jeg liker å lese slike bøker. Jeg bare leser videre og videre. Jeg skal stemme veldig bra på denne.

  • Denne boken er helt grei jeg likte den ikke helt jeg syntes det var litt for mye på en person

 4. Jeg syntes boka var litt bra fordi jeg liker ikke bøker som handler om skole.
  Boka var også litt kjedelig.
  Jeg liker bøker som er morsomme og spendene .Det er andmeldesen min Underskrift fra Sander

 5. den var morsom men den var litt kjedelig i starten. det hadde vert litt bedre hvis den

  hadde vert mer spendene.

 6. Veldig bra bok, den var morsom og kul. Den er høyt anbefalt. Om jeg finner boka så tror jeg at jeg kommer til og lese den, gruer meg litt til 8 klasse da… :p Det er litt artig at han må huske alle de 28 adjektivene og navna… Super bra og fin bok.

  9/10 😮

 7. Boken var helt ok ,jeg har lest noen bedre bøker .Men jeg kunne lest hele boken.
  boken kunne vert bedre .

 8. Den var bra. jeg likte at det var litt spenning i det. Det kunne hvert bedre forklart hvordan han så ut og Ine.

 9. Jeg syntes boka var veldig bra fordi det skjedde noe veldig uventet. Jeg gleder meg til å lese resten. terningkast 6!

 10. 6.klasse på vår skole september 09, 2018 på 09:15 am sier: Vi hadde trodd den var litt morsommere enn det den var. Vår anmeldelse var bra

 11. Jeg syntes boken var veldigbra fordi det er mye humor og spenning i de bøkene og jeg har en av de bøkene hjemme som jeg gleder meg til og lese. Jeg får lyst til å gå ned og bare lese boken når jeg ser på alle anmeldelsene eller boka. Jeg håper at denne boken kommer på 1. 2. eller 3. Jeg liker humor for det kan få meg til latterkrampe. Jeg vil anbaffle boken for de som liker humor, spenning og fantasi. Boken passer for barn fra 8 – 12 år. boken er så bra som 100/100

 12. Anton og andre flokkdyr var veldig morsomdet er ikke vanelig at jeg liker humor bøker, men denne likte jeg godt. Den gav meg et godt inntrykk på boken, akkurat da fikk jeg veldig lyst til å lese hele boken med en gang. Jeg syntes det var litt morsomt da Anton skulle si alle navnene i klassen og han hadde klart alle 28 så hadde han bare læreren igjen, så tabbet han seg ut med og si » Preverse Per»

 13. Anton og andre flokkdyr var en morsom bok. Det hadde en bra handling og det var spennende å lese. Sjangeren var humor. Jeg like humor bøker jeg har for eksempel lest Rampete Robin bøkene de var også morsomme. Anton og andre flokkdyr det en super bok. Det passer best for de som er 8-12 år

 14. Dette er en oppfølger fra Anton og andre uhell,.Jeg har ikke lest den, men jeg likte hvertfall denne.👍 Jeg syntes at humor kanskje er en litt dårlig beskrivelse av boken. Jeg har ikke lest hele boka så kanskje det kanskje det kommer mer humor etter vært, men utdraget syntes jeg hadde passet til sjangeren «drama» hilsen Antonie 6C💗💞

 15. jeg synes dene var litt kjedellig og litt gøy jeg synes dene boken burde lit litt andeledes. jeg synes dene får terninksat 3

 16. Jeg synes boka var fantastisk jeg har ikke lest den men med en gang jeg leste utdraget så ville jeg lese boka med en gang!!!😍😍😍 Jeg synes den var morsom og veldig godt beskrevet. Det som kunne gjøre boka bedre var at det kanskje kom litt spenning i den, men at det fortsatt var humor i den.❤️👍

 17. Dette er en bok som handler om å passe inn i det man tror er riktig. Ønske om å ikke skille seg ut. Noen ganger trenger ikke det være fasit. Kanskje Anton misforstår hva som er riktig eller galt. Valg er ikke alltid lett. Er det å være kul eller stå opp for seg selv som er riktig. Denne boken gir meg lyst til å lese, og får meg til å tenke. Anbefaler på det sterkeste denne boken. 🤩

 18. Jeg syns boka så kjedelig ut fra bokomslaget men når jeg begynte å lese den fikk jeg en helt annen opplevelse en det jeg trodde jeg skulle få😱Og jeg likte den veldig godt pågrunn av humoren og hvor bra forklart det var. Anton hørtes ut som en ganske grei fyr og jeg er stolt over at han har kjæreste.💝🙌🏻Han var veldig god til å huske alle navna i klassen og jeg trodde virkelig ikke han skulle huske så mange navn på en klassetime, og jeg ble imponert 😎😆Boka var veldig spennende og jeg syntes at alle burde lese den.📚Jeg syntes boka passer for de som er 9-12 år jeg gir den 9 stjerner⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

 19. Jeg syntes boka var bra, fordi det var veldig god beskrivelse på personene, for eksempel Ine er liksom den personen som hører hjemme over alt. Hun eier hele skolegården nesten. Det var veldig god beskrivelse hvordan personene følte seg. Anton følte seg litt nysgjerrig før det var hans tur før navne leken. Jeg likte ikke «hettegenser gutta/de kule
  gutta» fordi dem likte ikke nerden. Jeg syntes man bør like personene for den de er og ikke fordi dem liker skole og ikke du, men selvfølgelig passer man jo best med den som man er mest lik, men jeg likte ikke de gutta.

 20. Jeg syntes at den var supert skrevet og den var veldig forståelig. Jeg likte også handlingen veldig godt og beskrivelsen av Ine, de kule gutta osv. Jeg gir boken terningkast 4/6.

 21. Jeg syntes utdraget var bra. Forsiden passet ikke så veldig til teksten ellers var den ganske bra fordi de forklarte godt utdraget.

 22. Hei. Jeg synes utdraget var bra. Det var gode beskrivelser av de forskjellige personene og det var lett å forstå teksten. Jeg gir den 8 av 10.😇👍

 23. Jeg synes at boka var morsom og spendende jeg synes at boka passer mest til 8-12 år men jeg synes forsia ikke passa så godt til boka ellers så var den bra😁

 24. Jeg likte ikke boka fordi det var ikke mye spenning. Forsiden var helt andledes en innhole.
  4 av 10 syntes jeg.

 25. Jeg syntes dette utdraget var veldig bra! Jeg har les boken før og jeg syntes ikke at forsiden og tittelen passer så veldig godt til resten av boka, men ellers var den super. Den er spennende og godt beskrevet og oversiktelig. Jeg gir denne boken terningskast 6.

 26. Denne boka var kjempebra fordi at den handla om litt forskjellige ting og ikke bare en lang ting. Det var veldig morsomt med alle de adjektivene bak de navnene. Det var også veldig morsomt at han har mye uflaks. Jeg har ikke noe negativt å si:-)

 27. Den var veldig gøy og når han gutten sa søte sara det var gøyt og når han gutten hadde fot seg en kjereste og øyvind hadde så kjokke briller.

 28. Den var bra;) men de skulle ikke være så nærvøs, og de skulle hatt litt mere innlevelse.men den var bra……synes i såfal jeg;)Anton var litt rar og veldig morsom….alle hadde kule og litt rare navn😆

 29. forfatteren for ut innholdet så bra at jeg vil lese heleboken.
  utdraget var så bra at jeg fikk en illustrasjon inni meg.
  jeg likte veldig godt dette utdraget.

 30. Jeg synes den var bra men det sto at det var humor men jeg synes det var litt mobbing i den og. Jeg synes det var en bra kombinasjon.

  Jeg synes det passer 7år+

  Terningkast 5

  Jeg synes den er ganske bra.

 31. Anton og andre flokkdyr
  Forfattar: Gudrun Skretting

  Det er lett å leve seg inn i handlinga fordi det er aldri at ingenting skjer. Eg syns det var ei veldig spennande bok, fordi du aldri visste kva som skulle skje. Eigentleg er ikkje det ein einaste ting som eg kan sei dårlig om boka. Handlinga starta med ein gong på starten at ting begynte å gå feil.
  Boka handlar om at hovudpersonen, Anton, kallar læraren sin for Perverse Per uten å meine det, så vil dei »kule» gutane ha han i gjengen sin. Alltid så kjem Anton seg bort i noko tull, for eksempel da han kalte faren sin for ein gal mann som elskar loff.
  Det var ei veldig morosam bok. Eg syntes ho var veldig bra og eg syns andre burde lese ho også.

  René
  6. klasse, Tangen skule

 32. Jeg synes boken var bra.Jeg gir den terningkast 7 den anbefales for 9 og oppover.Jeg synes det var gøy da Anton sa feil ord.

 33. Jeg synes boken var bra.Jeg gir boken terningkast 7.Den anbefales for 8 og oppover.Jeg synes det var gøy da Anton sa feil ord.

 34. Jeg synes boka var bra. Den var morsom, og litt basert på virkeligheten. Han klarer dessverre ikke og holde seg alminnelig. Og Ole som han går i samme klasse er ikke særlig til hjelp men en god venn. Jeg ville gitt den 6 av 6!

 35. Jeg har lest utraget av denne boken. jeg synes den var morsom fordi han sa mye som var morsomt. Den handler om en gutt som en venn som er litt nerd. Han liker og snakke om sopp. Han heter Ole. Hovedpersonen har store ører og er lav, og han har kjæreste som er populær. Jeg synes den var veldig bra. Jeg synes den burde bli nominert til superfinalist.

 36. Jeg syntes boka var kul morsom og spennene, jeg anbefaler boken til noen som vil lese mer .

 37. Det var veldig morsomt å lese anton og andre flokk dyr fordi den var tullete. Jeg og da mener jeg at jeg anbefaler boken for deg. Det var morsomt med Øyvind med de store brillende og Perverse per. Men ikke alt ga mening forde de andre barna lo av ham når han sa perverse per.

 38. Jeg syntes boka var morsom og personene var også morsom.Jeg likte også veldig godt at den boka ikke var på nynorsk.Jeg syntes boka passer for de mellom 6 til 12.

 39. jeg håper det går bra med Anton videre og at de sluttet å le på slutten.
  Denne boka var litt spennende og pitte litt trist .
  Jeg anbefaler denne boken fra 7-12år

 40. boken var kjempe morsom.

  skule ønske at jeg kune lest hele boken.

  terning kast 5.

  jeg synes det mo rsomeste i boken var ole.

 41. jeg synes den var gøy å lese fordi den var morsom og spennende anbelfaler den fra 4 klasse till 8 klasse jeg synes dette er den gøyeste boken jeg har lest i boksluker prisen

 42. Gudrun Skretting er utdannet klassisk pianist ved Norges Musikkhøgskole. Hun har også gått forfatterutdanningen ved Norsk Barnebokinstitutt. Anton og andre flokkdyr er en oppfølger til Anton og andre uhell og vant Arks barnebokpris i 2017.

 43. Dette er nok ingen familiebok, heller noe for en for en første klassing. denne boka var kjempe kjedelig, jeg kommer ikke til å lese denne boka noen gang mer!

 44. Det jeg likte med denne boken er den er morsom .
  Det jeg ikke likte med denne boka det var at den var lit trist..
  Jeg amberfaler til 10-13

 45. Ja… Det var jo litt rart. Lit morsom å. Den var veldig bra fordi den var spennende og lit dårlig for nå vet jeg hvordan det er å gå på ungdom skolen. Jeg gir denne boka en 3-er

 46. Dette var faktisk en utrolig bra bok! Fordi den er spennende og morsom på en gang! jeg gir den 4,9 av 5. Det var noen vanskelige ord, men det er bare bra.

 47. Jeg synes boka var enkel og forstå og den var morsom på slutten så derfor gir jeg den en 5.

 48. Jeg syntes boka var enkel og forstå og jeg syntes boka var morsom på slutten.jeg gir boka 5

 49. den var bra, men den var litt kort, men det er det bare fordi at det blir bare tatt ut 10 sider av boka, men som sagt den var bra fordi den handler litt om venner og sånt og det er bra fordi vi har vennskaps uke på skolen vår. 🙂

 50. Denne boka var veldig bra fordi jeg kjeda meg aldri og jeg smilet hele tiden
  terningkast 5

 51. kjempe bra god historie og innlevelse jeg ville lest hele

 52. jeg synes den er artig og rar.
  jeg synes den er også bra skrevet .
  denne for forfatteren er god til å skrive
  jeg har lyst til å lese mer!

 53. Jeg synes boka var son passe. Det var mye som tekst som handlet om det samme.Derfor gir jeg denne boka en 2-er.

 54. Boken var ok.
  Den var litt morsom.
  Jeg synes boken handlet om det samme, det gjorde den litt dårligere.
  Den var ikke så god at jeg fikk lyst til å lese hele boken. Terningkast 3.

 55. Anton og Andre flokkdyr:
  Utdraget var ikkje så bra, fordi det burde vert meir action. Det Utdraget var veldig realistisk, når eg leste det så følte eg at eg kunne vert Anton. Dei to «KULE» gutane virka ikkje så kule, det høyrdes ut som to guttar som ikkje klarer å få seg vennar slik at dei følar at dei MÅ tøffe seg. Læraren høyrdes snillare en det eg trudde han kom til å bli. Ole høydes ut som ein fin fyr, men som av og til ikkje veit kva han bør seie/gjere. Ine verkar som nokon som fårstar mykje og er snill. Eg gjir ein solid 6/10. forfattaren har gjort ein god jobb med å få kva Anton tenker Realistisk.

 56. Sjanger: Humor. Handling: Det er den første dagen på ungdomsskolen, og Anton ønsker mest av alt at han bare skal gli inn i mengden,
  som et insekt eller et flokkdyr. Men allerede i første
  time går det galt. Hva jeg syntes? Jeg likte boka fordi den morsam og det likte jeg. Boka var bedre når Maria var på besøk på skolen vår. Jeg fikk fortsatt ikke lyst til å lese videre fordi jeg ikke levde meg inn i den. Den var litt rar synes jeg. Jeg ville sikkert lest videre om jeg hadde levd meg inn i den. Den får terningkast 3. Den passer nok best for 7-10år, men yngre kan sikkert lese den også.

 57. Første dag på ny skule er nok spennande, og det meiner elevane at forfattaren har fått fram. Når ein er spent og nervøs kan ein gjere dumme ting, eller feil, og det kjem tydeleg fram. Det var artige skildringar og det er lett å sjå for seg at dette skjer, og det kan faktisk skje.

 58. den er bra men det er dumt at den ikke er på bokmål terningkast 99 ok det er humor

 59. Anton og andre flokkdyr

  Jeg har lest Anton og andre flokkdyr. Den delen jeg synes var morsom var den delen hvor Anton kalte Per for Perverse Per når han egentlig skulle kalle han for Perplekse Per. Jeg synes også at han Ole var morsom fordi han måtte snakke om alle typer sopper. Boka var god og jeg vil anbefale den. Terningkast: 5

 60. Vår klasse har lest Anton og andre flokkdyr.
  Jeg syntes denne boken var drit vittig.
  Jeg likte slutten av utdraget best fordi det var veldig morsomt.
  Dette er den beste bokslukeren jeg har lest.

 61. Jeg syns den var litt kjedelig. fordi at den hadde om ungdomsskolen, men den var mest bra fordi han hadde en kjæreste.

 62. jeg hadde også syntes at det også hadde vert vanskelig og si 28 adjektiver men denne boka var kanskje min 3.plass for meg fordi jeg syntes at den også var litt kjedelig 😉

 63. Denne boken synes jeg var fin og det sier jeg fordi at den handler om mange forskelige ting og det synes jeg er fint at den handler om flere ting;);;(

 64. Jeg synes boka var ganske bra. Jeg synes det var bar at Ole og Anton kom i samme klasse men jeg synes det var litt lite futt.

 65. beste bok noen sinne! fordi den hadde VELDIG mye humor og jeg holdt på med å dø når han sa perverse per XD, jeg anbefaller den for folk som ELSKER humor

 66. Jeg synes boka var veldig bra fordi den handler om hvordan det er og være ny i klassen.
  Jeg synes boka var litt dårlig fordi det var banning i den.

 67. Jeg synes den var super kjekk.
  Den var veldig morsom og dramaen var veldig morsom å.

 68. Jeg synes boka var passe bra fordi den var litt morsom, men det var litt kjedelig når han bare snakket om seg selv.

 69. jeg likte boken fordi den handler om en som forteller hvordan han har det på skolen.

 70. Jeg syntes Anton og andre flokkdyr var ganske bra fordi det ga mer mening enn de andre bøkene og det skjedde mye mer en de andre bøkene, men det var litt kjedelig men bortsett fra det var den super.😂😂😁😁😴😴

 71. Denne boken var litt ydmykende fordi han sa alt det der med kjæresten han men den er sånn passe bra og den er bra. Men det er banning i boken og jeg ville helst ikke ha kjøpt den.

 72. Jeg likte denne boka veldig godt! Den var skikkelig morsom. Og det var gøy når de hadde den leken. Han beskrev veldig mye hvordan det var å være han og det var bra!

 73. Jeg synes boka var morsom og han fortalte veldig godt hvordan han hadde det.Jeg synes det var dumt at han sa et dumt ord i boka, men ellers synes jeg han var bra. Den var litt anerledes enn de andre bøkene i bokslukerprisen.

 74. Jeg synes boka var passe bra fordi, den var litt morsom men den var også kjedelig når han bare snakket om seg selv.

 75. Jeg synes boka var ganske bra, den var morsom og jeg anbefaler den til barn fra 7-12 år

 76. Jeg vil anbefale denne boka.
  Jeg syntes den var morsom og følsom.
  Den var god fordi de levde seg veldig inn i teksten

 77. Jeg synes boka var spennende,å det skjedde ganske mye å det likte jeg. også gøy med litt drama osv. å jeg kunne gjerne lest mer.

 78. Anton og andre flokkdyr
  den var spennende og gøy. Jeg syntes at forfatteren skrev kjempe bra. Det kunne kanskje hatt noen bilder. Men alt i alt var det en kjempe fin og morsom bok

 79. Jeg syne boka var spennene, og jeg lurer på hvordan det går med den nye klassenn!
  🙂

 80. Det var en gøy bok!
  Jeg likte at den beskrivde hvordan han hadde det å hvordan det var rundt han.
  Dere kunne ha beskrivd hvrdan han så ut litt mer.
  Litt mer om klassen.

  Min vurdering er 4: passer til 5-12år.

 81. jeg syntes at boka var bra og spennende men jeg lurer på hva som skjer med
  den nye klassen 🙂

 82. Jeg synes denne boka egentlig ikke er så morsom som det står at det er sjangeren men jeg likte denne boka fordi den var veldig inspererende og det går ann og lære noe av denne boken.

 83. Jeg synes boka var litt rar på en måte fordi den handler mye om en person. Jeg liker bøker med illustrasjoner og det savner jeg her. Jeg likte den sånn passe. jeg likte at den handlet om skole og elever.

 84. Jeg synes boka var veldig bra fordi den var veldig morsom og forklarer hvordan man kan ha det på ungdomsskolen. Terningkast 6.

 85. den var veldig spendene har lyst å lese hele boka😊😍
  så gir den terningkast 5😍😊😍😊😍😊

 86. den var veldig spendene har lyst å lese hele boka😊
  så gir den terningkast 5😍

 87. Hei! Jeg synes den var litt dårlig fordi det handla om ikke så mye.
  Så tommel ned.

 88. Denne boka er såå gøy og lese. Det er spennende og artid. Det artid tekst var når han Anton tenkete at han skulle sie perpleks per men så sa han pervers PER det var artid vi i klasse room begynte noe av de og le. Jeg kunne og lese denne boka vidre det er spennende 😊😊😊😊

 89. Den var veldig morsom!
  Denne boken er til barn fra 7-12
  Jeg gir denne boken terningkast 9

 90. jeg elsker denne boken jeg har veldig lust til og lese hele for denne boken handler om og huske og tenke jeg elsker denne boken

 91. Jeg synes at denne boka var faktisk veldig bra, fordi jeg liker humor. Jeg kunne godt ha lest hele boka. Terningkast: 5/6

 92. denne boken synes jeg var veldig gøy fordi den handler om og tenkke og tørre og si det høyt i klassen

 93. Hallaisen! Denne boken har hvert den beste hit til!! Jeg elsker denne boken såååå mye!! Jeg har ikke lest hele men skal ønske den til jul😂 Terning kast 6

 94. Synes boka var kjedelig i begynnelsen, men så ble den veldig morsom og kjempe gøy 🙂 🙂
  Terningkast 5 av 6 🙂 Vil lese mer!!

 95. Denne boka var den beste boken hittil.
  Den var kjempe god og fikk lust og lese mer.
  Var det ikke denne som vant i fjord???????

 96. (jeg skrev feil sist gong)men eg syntes den var dårlig . Eg syntes den burde få tommel ned. 🙁

 97. det handlet om en gutt Anton som har en vanskelig første dag på ungdom skolen. de spiller et navne spill og till slutt sier han perverse per til læreren hans. Jeg synes det var morrsom på grunn av det han sa i slutten av timen. boken var god fordi det hadde mye humor. andre bør lese det på grunn av grunnene ovenfor.

 98. Jeg syntes at vi kunne lest hele boka for du får ikke med deg så mye. Men boka var helt OK.

 99. Det var synd da Anton husket alle bortsett fra Per og sa et ord som betydde noe helt annet. Den var litt morsom da han sa perverse Per. Og Anton har virkelig mye uflaks.

 100. Boken var super! Mange vittige kommentarer som fikk elevene til å le, godt skrevet, god historie hvor vi følte med hovedpersonen. Beste bokslukerboka klassen har lest så langt!

 101. Boken var passe bra. Jeg trodde at boken handlet om en elefant og noen andre flokkdyr…

 102. Jeg syntes boken var bra.
  Simen er den kuleste råeste og fantastiske.

 103. Jeg synes den var litt rar og kjedelig.
  Og den var sånn passe, jeg gir den terningkast 3.

 104. Jeg likte boken😁Når jeg så boken trodde jeg først det handlet om dyr😂 Syntes boken var gøy selvom jeg trodde det handlet om dyr 🙂

 105. Den var ikke så bra for meg fordi det sto at det skulle våre humor men det var ikke humor.
  Jeg gir den terning kast 2

 106. Det handler om noen som skal begynne på ungdomsskolen og blir splittet fra kjæresten sin Ada men han går fortsatt i klasse med beste vennen sin🙂denne boka var ikke for meg🙂terningkast 2

 107. Den var ikke så bra for meg fordi det sto at det skulle våre humor men det var ikke humor.
  Jeg gir den terning kast 1

 108. Den var ikke så bra for meg fordi det sto at det skulle våre humor men det var ikke humor.
  Jeg gir den terning kast 3

 109. Det handler om noen som skal begynne på ungdomsskolen og blir splittet fra kjæresten sin Ada men han går fortsatt i klasse med beste vennen sin🙂denne boka var ikke for meg🙂terningkast 2❤️

 110. Boka virket morsom. Den passer for 6-12 år. Gir den terningkast 4 fordi den ikke passer så bra for meg.

 111. Det var en morsom bok. Det var morsomt at Anton sa perverse Per isteden for perplekse Per. Jeg gir den terningkast:4-5.

 112. Tittel: Anton og andre flokkdyr.
  Forfatter: Gudrun Skretting
  Boka handlet om en klasse som skulle begynne på ungdomskolen.
  Jeg synes boka var bra fordi den var morsom, spesielt det med Perverse Per.

 113. Den boken hvar veldig bra jeg vil gjerne lese den den handler om en gutt som vil være som de .kule hette genser gutta og de liker ikke nerder

 114. Jeg synes boka var litt morsom og kunne ha tenkt meg å vite hva som skjedde når han skulle rette på det som han hadde sagt feil. jeg gir den terningskast 4-5.

 115. Jeg syntes at boka var lit dårlig. Jeg ville ikke ha lest den flere ganger fordi det er lite spenning i boka.boka passer barn under 10 år.terningkast 3🎲🎮

 116. Boka var ikke så bra. Det var litte spenning. Men litt artig til slutten😅

  Terning kast 4

 117. Boka høres spennende og underholdene ut. Litt morsom også. Jeg vil gjerne lese hele boka.

 118. Jeg likte ikke boka så godt men kunne lest den igjen.favoritt delen min var når han sa at han hadde store ører😂

 119. Jeg synes utdraget var litt morsomt og litt kjedelig. Jeg synes det var kjedelig fordi det ikke skjedde så mye og jeg synes det var morsomt fordi han sa feil. Jeg lurer på hva som skjer videre.

 120. Det handler om Anton som skal begynne på ungdomskolen, og er redd for å ikke passe inn. Første time på ungdomskolen går bra helt til Anton forsnakker seg og kaller læreren Perverse Per. Jeg syntes boka høres morsom ut.

 121. Jeg syntes det var en veldig kjedelig start på boka. Syntes ikke det skjedde noe spesielt. Boka ble litt morsom helt på slutten. Det var morsomt fordi Anton sa feil adjektiv foran navnet til læreren Per.

 122. Teksten handler om en som heter Anton, han begynner i åttende klasse. Alt går bra før første time. Hovedpersonene er Anton, Ole og Ine. I første time begynner de å leke en lek. Reglene på leken er at man må si navnet sitt og et adjektiv som har samme forbokstav som navnet. Anton kom til slutt, men han sa adjektivet til læreren feil.
  Jeg syntes teksten er morsom og pinlig, fordi det var morsomt når han sa adjektivet til læreren feil og det hadde vært pinlig å være han.

  Jeg anbefaler boka til 10-13, fordi det var et litt rart ord.

 123. Anton og andre flokkdyr

  Boken handler om Anton og hans 8 klasse liv.Ok la oss bli litt seriøse.Anton får en lærer som heter Per eller Knerten som de «kule» sier er: 1 liten 2 Drit sur.Anton har også en kjæreste (OOOoooOOO) som heter Ine .Men verst av alt han kalte læreren for perverse per når han skulle si perplekse per.Og som du kanskje gjettet er handlingen på en skole.Jeg syns at boka er morsom fordi han kalte læreren for pervers.Topp kvalitet.jeg anbefaler boka for alle som kan lese og liker å le. 🙂

 124. Jeg synes ikke boka var så bra fordi jeg synes ikke det var noe morsomt at Anton sa feil på leken.Jeg gir boka terningkast 2 fordi jeg synes ikke den var bra.Vil ikke kjøpe hele boka.

 125. Anton og andre flokkdyr er en veldig bra bok fordi,Anton er en person er redd for å dumme seg ut første dagen på ungdomskolen.Han er jo veldig fornøyd med å ha fått seg kjæreste men det skal være hemmelig.Men han har en venn som heter Ole å er veldig rar.De skulle leke en navnelek alt gikk veldig bra helt til læreren sa navnet sitt med et ord han ikke kunne.

 126. Jeg synes boka var litt morsom. Den ble morsom da Anton sa Perverse. Det ble morsomt fordi Anton ikke forsto selv hav han hadde sagt. Jeg vil anbefale denne boka hvis noen trenger litt humor i hverdagen eller trenger å oppmuntring. Jeg har lyst til å lese ferdig boka, fordi jeg vil vite hva som skjer med Anton. Om han er nerd eller blir populær:)

 127. Jeg synes boka var veldig morsom fordi det var Antons sin første skole dag på ungdomskolen og han gjorde en stor tabbe! Jeg anbefaler den til 6 og opp til 12 år.

 128. Jeg syntes den var litt bra. Jeg kunne sikkert lese hele boken.
  Den var spennende, morsom og litt rar,
  Det gøyeste var fa han sa navnet hans

 129. Det var et artig utdrag. Jeg vil anbefale boka her til alle, fordi det var masse humor. Den var dødsbra og jeg vil lese boka fordi det var masse masse humor.
  Jeg lærte meg et nytt ord; perpleks og det var gøy når han sa pervers i stede.

 130. Jeg kunne sikkert lese hele boken. Den var spennende, morsom og litt rar
  Den passer til 5-7 klasse.

 131. jeg vil ikke anbefale den for di anton sa feil det var rart at han sa feil
  jeg vil ikke lese boken
  første dagen var på ungdom skolen vart ikke Brad

 132. Det var morsom og rar. Den var morsom når han glemte kalle navnet sitt. Jeg anbefaler og lese denne bok fordi den var veldig morsom.

 133. Jeg syns at boka var spennende og morsom.
  jeg anbefaler boka.
  jeg synes de var lit dårlig fordi det må være lit mer spennende.
  jeg synes det er bra at de er på ungdomsskole.

 134. Den var bra det er mye humor i den er kjempe bra synes jeg.
  Jeg vil anbefale den utdraget til ale.
  Det var et bra utdrag fordi det er mye humor.
  Det var gøy når han sa pervers synes jeg.

 135. Den var bra det er mye humor i den er kjempe bra synes jeg.
  Jeg vil anbefale den utdraget til ale.
  Det var et bra utdrag fordi det er mye humor.
  Det var gøy når han sa pervers synes jeg.:D

 136. Det er Anton som begynner på ungdomskolen. Han gruer seg. Det er også Ine og Ole som begynner. De skal si navna sine,så sier Anton feil. Da begynner de andre i klassen å fnise.
  Jeg anbefaler boka til 4-7 år. Det var en dårlig bok. Sjangeren var humor og det var ikke morsomt.

 137. Boka handler om en gutt kalt Anton, som har sin første dag på ungdomskolen. Det er noen gutter som har fått plass bak Anton. De prøver å tøffe seg. De sier de ikke vil ha en lærer kalt knerten. Han heter egentlig Per. En jente kalt Ine går i klassen til Anton. De er kjærester. Det er også en gutt som heter Ole i klassen hans. De er venner. Ole snakker om sopp hele tiden. Anton kaller læreren for perverse Per. Alle ler…. Jeg synes boka passer for 5-7 trinn. Jeg synes boka var bra, boka er viktig fordi det som skjer i boka kan skje på ordentlig.

 138. Jeg syntes boka var gøy fordi han kalte Per for Perverse per 😉 jeg likte boka godt fordi jeg har lest Anton og diverse uhell tror jeg den het denne boka for terning kast 6

 139. Jeg synes den var veldig morsom, fordi det skjedde ting med en gang. Den var også spennende fordi han havner hele tiden opp i kniper.

 140. jeg syntes boka var morsom og komisk, ble aldri kjedelig og gjerne vil lese den og er heldig som har den på det lokale biblioteket!!!!

 141. den var litt rar fordi jeg skjønte den ikke helt en var også litt kjedelig fordi det skjedde ikke noe!

 142. Jeg synes boka var sånn passe bra fordi det var ikke så veldig mye spenning. Men den var veldig kul i starten men så slutta spenninga. Hilsen Lene 10 år lysheim skole

 143. Morsom bok.
  Veldig bra og interessant
  og sånn er det på ungdomsskolen!
  Veldig gøy !

 144. morsom,gøy, du viser at det handler ikkje om kem som er kullast
  korfor er det ein elefant der ???????????????

 145. Eg synest boka var ok fordi at eg likte at Anton sa preverse per og ikkje perplekse per:)
  gir boka terningkast 3/6

 146. Dette var en gøy og litt spennende bok. Eg syntes den var morsom fordi han sa det ordet feil. og spennende fordi eg viste ikkje heilt kva som kom til og skje. så denne boken ville eg gitt terningkast 4.

 147. jeg syntes denne var bra en av de beste synte den er litt mer drama enn humor ellers bra:)

 148. Jeg syns denne boka var det beste boka jeg lest fordi jeg syntes den var veldig morsom jeg gir den en 6

 149. Jeg likte denne boka veldig godt jeg gir denne 9 av 10 Jeg likte boka fordi den handlet om ungdom skolen og hadde veldig mye spenning jeg fikk lyst til å lese resten av boken.

 150. den boken vær den beste i hele bokslukerprisen fordy at det var masse humor ✌️✌️✌️👍👍👍👍

 151. Anton og andre flokkdyr

  Det handler om Anton første dag på ungdomsskole.
  Ny ord:
  Knerten betyr en leke som er laget av tre
  iallefall betyr minst
  Nusselige betyr nydelige
  Alminnelige betyr generell
  Fnyser betyr bråk
  Jeg synes det var gøy og lærerik.
  Den var gøy fordi den beskriver første skoledag på ungdomsskole hvor Anton var så stresset å huske læreren adjektiv at han sa den feil og alle lå.
  Læreren hadde en gøy måte på at elevene presenterer seg: navn og adjektiv på samme bokstav som hans navnet.

 152. Boka handler om en gutt som begynner på ungdomskolen, og er veldig nervøs. Hele klassen skal spille et navnspill, og han var sist. Han klarer seg helt til læreren hans sier hans navn, han kaller læreren sin perverte med uhell.
  Jeg likte boka, jeg syns den var morsom, godt skrevet og litt rar men forsatt god. Boka har en veldig stor sjanse for å vinne bokslukerprisen.

 153. Jeg kan ikke forklare masse om boka fordi den var litt uforståelig med orda dem brukte. Men ellers syntes jeg at boka var dom fordi den var uten pingviner 🐧 så den var ikke noe bra som zombie utbruddet. Den kunne bli bedre hvis den var litt mer forståelig.
  🎲 Terningkast 2 🎲 Den bare kunne bli bedre for folk som liker sånn humor.

 154. Jeg kan ikke forklare masse om boka fordi den var litt uforståelig med orda dem brukte. Men ellers syntes jeg at boka var dom fordi den var uten pingviner 🐧 så den var ikke noe bra som zombie utbruddet. Den kunne bli bedre hvis den var litt mer forståelig.
  🎲 Terningkast 2 🎲 Den bare kunne bli bedre for folk som liker sånn humor..

 155. Jeg synes boka var interessant fordi den har et godt emne. Men noen deler av boken kunne jeg ikke forstå, så det var et lite problem. men samlet tror jeg boken var morsom, så jeg gir den 4 av 5. Jeg tror aldersgrensen skal være 8+.

 156. ANTON OG ANDRE FLOKKDYR

  Jeg liker og liker ikke boka. Jeg liker fordi jeg syntes forfatteren var god til og få meg med i boka. Jeg liker ikke fordi hovedpersonene er 1 jente og 2 gutter ikke omvendt. Det er jo alltid sånn i barne tv serier og bøker. Men bortsett fra det liker jeg veldig godt boka. Jeg gir ANTON OG ANDRE FLOKKDYR terningkast 5 .

 157. Selv om det skal være en humortekst synes jeg den er mer dramatisk og spennende. Jeg synes det var morsomt når han sa perverse Per istedenfor perplekse Per.

 158. Den boken handlet om en gutt som het Anton. Han begynte på ungdomsskole. Anton hadde en kjæreste som het Ine. Han møtte to kule gutter som hater nerd. Det kom en

  lærer kom som het Per. Per bestemte et adjektiv lek. En jente begynte og sa søte Sara . Det var noen som sa at Per må finne på et adjektiv og sa perplekse Per. Når det var Anton sitt tur han sa alle elevene sitt navn med adjektiv riktig og sa PERVERSE Per. Alle begynte å le.

 159. Jeg syntes dette utraget hadde gode beskrivelser men det var ikke så mye humor i dette utdraget så jeg gir den BRA.

 160. favoritt delen min var at han kalte læreren perverse per!!
  hvis jeg skulle gi terningkast 1-10 så gir jeg den terningkast 10

 161. Jeg synes boka var morsom. Lurer på om han klarer å gli inn i mengden. Jeg gir boka en firer.

 162. jeg syns at boka var morsomt og litt trist når Ina sa nei det er Martin som er kjæresten min da syntes jeg litt syns på Anton men det var veldig koselig når Ine tegnet et rødt hjerte på gipsen hans. det var veldig spennende når Anton puttet en drue under overleppa i stedet for snus. jeg syns boka passer best for 10-13 år

 163. Anmeldelse av Anton og andre flokkdyr.

  Denne teksten handler om en gutt som heter Anton. Anton skal begynne på ungdomsskolen og han vil bare passe inn. Men i første time roter Anton det til.

  Jeg likte denne boka jeg synes boka var spennende, gøy og morsom fordi det skjedde mye forskjellig spennende.

  Jeg gir boka terningkast 5.

  Maja 6a godeset skole.

 164. Anmeldelse av :
  Anton og andre flokkdyr
  Denne boka handler om Anton som begynner på ungdomsskolen i 8. klasse.
  Anton vil gli inn i mengden, altså ikke skille seg ut.
  Han kjenner bare Ole som snakker veldig mye om sopp og Ine.
  I første time skulle de si et adjektiv om de selv på samme bokstav som de begynner på.

  Jeg synes denne boka var veldig bra.
  Temaet på denne boken er humor og jeg liker veldig godt humor, men samtidig var det ganske alvorlig.
  Jeg ville anbefalt denne boken for 10 år eller eldre men jeg gir denne boken fra 1 – 10 : 8

  Skrevet av Aleksander – Godeset Skole 6A

 165. Anmeldelse av Anton og andre flokkdyr

  Teksten handler om gutten Anton som skal begynne på ungdomsskolen. Anton gruer seg veldig til første time fordi han har hørt at den nye læreren deres er veldig streng. Anton vil helst være alminnelig. Men det går galt.

  Jeg likte boka fordi den var morsom og spennende. Jeg fikk lyst til å lese hele boka og anbefaler at andre bør lese den.

  Skrevet av Flemming

 166. Anton og andre flokkdyr
  Eg synest boka var kjedelig fordi det var for 14-17 åringa det handla om. Eg synest det ikkje var noko bra med at det var så masse drama😱.

 167. ANTON OG ANDRE FLOKKDYR

  Eg synes boka var spennande. Eg synes boka var bra. Det var morosamt då Anton sa feil adjektiv på slutten. Eg trudde ikkje at Anton og Ine var kjærestar. Eg synes at det var dumt at mora til Anton var død. Eg vil lese resten av boka fordi eg synes den var spennande. Eg meiner boka passar for barn frå 11-13 år fordi nokre av orda er litt vanskelege og vite kva det betyr. Boka får terningkast 3-4.

 168. Anton og andre flokkdyr.
  Eg synest boka var passe bra fordi det var sjangeren humor, men eg synest egentlig at den ikkje var så morsom. Eg synest at boka var morsom då Ole snakka så mykje om sopp.
  Personer eg likte best i boka er: Per, Ine, Ole, Anton og faren.
  Eg synest at boka passar for: 15-17 åringar.
  Terningkast: 2.
  Eg likar bedre bøker med action og spenning.

 169. Eg synest at boka var bra fordi at det var litt spennande når han skulle seie alle adjektiva. Eg likte godt Ine fordi ho var snill med alle. Terningkast: 4

 170. Tittel: Anton og andre flokkdyr

  Forfattar: Gudrun Skretting

  Boka handler om: En gut som heiter Anton. Han skal begynne på ungdomsskulen. Dei har en namneleik. Anton må huske alle namna men det går dårlig han sei feil. Anton si mor er død. Anton sin pappa har fått seg en ny kjæreste. Anton har en kjæreste. Men ingen veit at han har kjæreste.

  Eg synest boka var: Bra fordi eg skjønte ikkje heilt det som skulle vere morosamt.

  Eg synest boka passer for: 12-14

  Terningkast: 3

 171. Jeg syntes boka var bra og morsom. Det var morsomt da han sa perverse per.

  Terningkast 6

 172. Jeg syntes den var bra fordi det var bra humor og jeg syntes slutten var best med adjektivene
  Jeg gir boka terningkast 5

 173. Jeg syntes boka var bra fordi den hadde god humor. Den hadde bra med adjektiv. Jeg gir terningkast 5

 174. Jeg synes boka var bra og morsom. Det var morsomt når han sa perverse per. Jeg gjir boka terning kast 6.

 175. Denne boka var litt morsom fordi den hadde bra humor og den hadde bra med adjektiv. Jeg gir den terningkast 4/6.👍

 176. Denne boka handler om Anton, Ine og Ole.

  Når jeg så boken så den kjedelig ut men den var gøy gled deg til sluten.
  Jeg gir denne boken ternings kast 4 av 6 og anbefaler boken til folk over 4år.

 177. Jeg syntes at boka var veldig morsom, fordi det var bra humor og adjektiv. Jeg gir terningkast 5/6

 178. Boka Anton og andre flokkdyr handler om Anton som skal begynne på ungdomsskolen, han skal prøve og bare gli inn, men det viser seg og ikke være så lett.
  Jeg syntes boka var super fordi den var veldig morsom, og spennene.
  Jeg følte jeg ble dratt inn i boka i de øyeblikket der han skal nevne alle navnene i klassen.
  Jeg vill anbefale denne boka for 7-13 år.
  Boka var helt super så derfor synes jeg denne boka fortjener en plass som superfinalist.

 179. Boka handler om Anton som skal begynne på ongdom skolen. De kule vil ikke ha knerten til lærer MEN DET SJER. Og de kommer i samme klasse som Anton. Og første skole dag blir den værste.

  SPENNDE!!! Denne boka fortjener virkelig å bli super finalist. Boka hadde humor som det skulle være. det er ikke mange av bøkene som holder det de lover men denne utførte helt supert! Er det en bok som skal vinne er det denne. Boka fyller mine mål den er min stil. Helt fantstisk for de som elsker humor bøker som faktisk har humor. Anbefales til alle aldere uten om besteforeldre de har ikke så god humor.

 180. Anton og de andre flokkdyrene

  Det handler om en gutt som begynner på ungdomsskolen som heter Anton.

  Sjangeren er humor, boken er bra fordi, den er morsom og litt rar.

  Jeg synest at boken kan vinne bokslukerprisen, jeg synest at boker er til 10-13

 181. Boka handlet om Anton som har sin første dag på ungdomsskolen. De har navne lek, og Anton er sist. Det er Øyvin sin tur, han er ferdig og Anton husker alle. Så er det hans tur, eller det skulle vært hans tur. Men så er det noen som sier at Per, læreren også måtte ha et adjektiv. Perplekse per. Anton har sagt alle utenom Per. Perverse per, sier han. Så begynner alle å fnise.

  Jeg likte boka veldig godt, fordi den var morsom, og hadde masse humor. En av mine favoritt sjangere er humor.

  Jeg håper boka vinner. Anbefaler den for gutter og jenter i alderen 8 – 14 år.

 182. Jeg likte boken fordi den var morsom og kul.
  Jeg vil anbefale denne boka fra 13 – 16.
  Jeg vil at den skal bli super finalist og vinne.

 183. Teksten handlet om at en som het Anton gikk på ungdomsskolen. Og at en som het ole sa ofte ting som ikke passet. Og læreren hetter Per.

  Jeg syntes teksten var bra fordi det var bite litt humor, og fordi at dem beskrev litt. Jeg likte ikke at det skjede så mye.

 184. Det handler om en gutt som heter Anton, og har skal begynne i 8.klasse.
  Og han har fått en ny lærer.

  Jeg syntes denne boka var kjempe gøy og morsom. Jef vil annbefale denne boka for 9-14år. Jeg gir terning kast 6.

 185. Boken handler om en gutt som beguner i 8 klasse som ikke får med seg kjæresten i klassen. Og han gjør noe skikelikt kleint.
  Jeg syner boken var super fordi den var ganske morsom. Og fordi forfateren klarer og dra meg in i hendelsen. Og fordi den er lit spenende. Jeg ambefaller boken til 9 til 15 år.

 186. Anton og andre flokkdyr.

  Jeg syns det var en morsom bok. Det var noen vanskelig ord som perpleks. Jeg syntes den fortjener en femmer i terningkast.  Den forklarer også litt sant.

 187. Det hander om en gutt som begyner på ungdomskolen.

  Jeg syntes boka var veldig bra fordi den var morsom og lett og leve seg inn i.
  Jeg anbefaler denne boka for de som er 6/12 år.

  Jeg vil at denne boka skal vinne bokslukerprisen.

 188. Anton og andre flokkdyr

  Jeg syntes boka var veldigmorsom og bra.
  Det var morsomt når de gjorde navneleken.
  Jeg syntes boka passer for 10-12 åringer.
  Jeg gir boka terning kast 5. 

 189. Teksten handler om at Anton skal begynne i en ny klasse og er redd for og skille seg ut.
  Forfatter Gudrun Skretting.

  Jeg likte at det var fint skrevet. Jeg likte ikke at det skjedde så mye.

  Anbefalt til humoristiske folk

 190. Teksten handler om en gutt som er på ungdomsskolen får første gang og da skal han prøve og passe inn i klassen men det går ikke akkurat som han tenket seg.

  Jeg synes teksten er veldig bra fordi det er god humor og det er lett og leve seg inn i hendelsen hans. Det er veldig morsomt i den første timen når alt går galt fordi da kjennes det ut at jeg opplever det samme som Anton. Jeg synes det er gøyest når de forklarer hvordan det ser ut fordi da ser jeg får meg stedet i hodet men det gjore de ikke her.

  Jeg anbefaler denne boken for 9 til 13 år. Jeg synes kanskje denne boken burde bli superfinalist.

 191. Jeg synes boka var veldig bra. Den var morsom. Og veldig rar. Jeg gir boka terningkast 5.

 192. Anton og andre flokkdyr
  Terningkast: 6
  Jeg syns boka var morsom og spennene bok.
  Når jeg ser overskriften etter jeg har lest boka tenker jeg, at Anton er hovedpersonen og de i klassen hans er liksom (flokkdyr) og at alle er forskjellige gjenger/grupper.

 193. jeg syns den var veldig morsom, men det var noen vanskelige ord. den var ganske virkelig. jeg gir den terningkast 5

 194. Anton og andre flokkdyr

  Jeg syns at boka var litt rar og spennene det passet litt bra fordi jeg har fått en melding hvor det står at alle jentene skal ha på hettegenser i morgen.
  Det var gøy og høre på.
  Jeg vil gi terningkast 4

 195. Anton og andre flokk dyr anmeldelse
  Jeg synes boka var bra fordi den var morsom da han sa et ord som ikke er stykt som ble til stykt.
  Jeg synes denne boka er litt vell rar og morsom, forsiden ser litt anderledes ut en det som står inni.
  Jeg vill anbefale denne boka for 10 til 17 år.

 196. Anton og andre flokkdyr Elias Braathen

  Jeg syns den var litt rar men morsom. Litt for mye detaljer når vi var på det derre kjæreste fenomenet. Ellers så var det meste bra bare at et tok litt lang tid å bli ferdig med forskjellige pga detaljer. Det var heller ikke så mye humor jeg lo bare et par ganger og det så ikke ut som om de prøvde å være så morsomme heller. Hvis ikke så hadde det vært morsommt å høre på at de prøvde seg.

  Jeg syns den var passe bra

 197. Det var den første dagen på ungdomsskolen og Anton ønsket mest at han bare skulle være alminnelige Anton til han kom inn i klasserommet. (Perverse per).
  Jeg likte boka veldig bra for den var veldig morsom. Spesielt når Anton får et stort problem foran hele klassen.

 198. Anton og andre flokkdyr.

  Jeg syns det var en morsom bok. Det var noen vanskelig ord som perpleks. Jeg syntes den fortjener en femmer i terningkast.  Den forklarer også litt sant.
  .

 199. Anton og andre flokkdyr

  Boken handler om at Anton skal ha sin første dag på ungdomsskolen, også får de nye klasse kamerater så læreren Per sier att de skal ha en navne lek som er slik som dette: vær elv skal finne ett adjektiv som begynner på den første bokstaven i navnet deres også skal vær elev si det høyt i klassen også når det er neste sin tur skal han/hun si navnet til den forrige sitt navn også må den etter han/hun igjen si 2 navn osv. Anton er til slutt så han må si 29 navn til og med læreren Per sitt navn også sier Anton feil på lærerens navn!

  Denne boken er i sjangeren humor, denne boken minner meg om noen andre bøker jeg har lest men minner meg ikke om noen filmer.

  Jeg synes denne boken var kjempe gøy fordi den var morsom og spennende! Jeg synes boken var spenne og gøy fodi det skjedde mye morsomme hendelser. Jeg synes denne boken var lett og leve seg inn i. Det beste med teksten er at den var lett og leve seg inn i og morsom!

  Jeg synes andre 6 klassinger bør lese denne boken. Denne boken anbefales i alderen 10-14. Jeg synes denne boken bør bli superfinalist!

 200. Det er første året på ungdomsskolen og for Anton er målet enkelt. Skli inn i mengden. Men er det så enkelt som det høres ut som?
  Allerede i første time på ungdomsskolen klarer Anton å drite ut både læreren og seg selv foran HELE den nye klassen… Selvfølgelig tror han at livet er over! Men de kule guttene mener noe annet…

  Denne boka er i sjangeren humor. Den er veldig morsom og har masse dramatikk! Selv er jeg veldig glad i bøker med god humor, så denne boka passer perfekt! En god bok må være sånn at du får lyst til å lese mer av den, og jeg har virkelig fått lyst til å lese mer! Jeg som har lest denne boka mener helt klart at den fortjener å bli superfinalist! Passer for de i alderen 9-13 år.

 201. Boka handler om en gutt ved navnet Anton som skal på sin første skoledag. Han har fått en lærer som heter Per. På første skoledag skal de ha navnelek og med et uhell kaller Anton læreren (Per) for perverse Per.
  Boka er i sjangeren humor.

  Jeg syns boka er veldig morsom og spennende fordi den hadde så godt tema. Jeg syns forfatteren har klart å dra oss inn i teksten.

  Jeg vil anbefale denne boka til 10 – 14 åringer som liker humor og spenning. Jeg syns denne boka bør vinne boksluker prisen 2018 fordi den er godt skrevet og har god humor.

 202. Anton og andre flokkdyr

  Anton og andre flokkdyr er en bra bok som sikkert passer for mange. Forfatteren heter Gudrun Skretting.
  Hovedpersonen i boken er Anton og han skal begynne i ny klasse. I friminuttet før første time er han med Ole som bare prater om sopp, han er også med kjæresten sin Ine. Læreren som heter Per kaller de knerten, Per er liten og kjempesur.
  Jeg likte boken litt fordi læreren var liten og sur og ble kalt knerten.
  Jeg anbefaler boken for folk fra 7 år og oppover.

 203. Dette er en bok som VIRKELIG gidde intrykk på meg. Anton har en kjæreste som heter Ine, og har en kompis som heter Ole og de skal starte på ungdomsskolen, men på allerede første dag går alt feil for Anton.

  Når man på første skoledag dommer seg ut foran hele klassen, blir resten av skoleåret vanskligere enn forventet. Med de kule som vil ha han med på laget, og med nerdene som vil ha han med på laget. Er man kul, eller ikke? Er man nerd, eller ikke? Dette er et skoleår som blir vrient.

  Denne boka er en av de beste bøkene jeg noen gang har lest! Fordi det er masse spennigstopper, og kjempe gode hovedpersoner. Dette er en bok jeg annbefaler til 9-14 åringer. Denne boka bare MÅ vinne!!!

 204. Boka handler om en gutt som heter Anton, det var den første dagen hans på ungdomskolen
  Alle skulle si navnene deres med et Adjektiv det går ikke så bra når han skal si navne til læreren.
  Denne boka er humorbok. Jeg levde meg inn i boka og fikk bilder opp hvordan det kunne sett ut.
  Teksten slutter ikke så bra for Anton.
  Denne boka anbefaler jeg til 8- 13 år
  Denne boks burde alle lese (hvis alle har lyst til og lese denne)
  Denne boka burde ikke være superfinalist

 205. Jeg syntes den var veldig gøy og jeg skule hjerne lest resten. Jeg oppdaget at knerten og var med det overrasket meg veldig. Jeg syntes den var gøy forde det var lit humor i den også.

 206. Jeg synes at den var kjedelig ferdig det kjede nesten ingen ting.
  Da jeg leste la jeg merke til at han sa feil på adjektivet.
  Jeg la merke til at han hadde en kjæreste😍😘.
  Slutten var det høyeste fordi han sa feil😆
  Jeg lurer veldig på hvordan det går på ungdomsskolen og med Ine.
  Jeg gleder meg til jeg får lest resten av denne boken
  Jeg gir den terning kast4🤫

 207. Jeg synes at den var sedelig for de det skjede ikke så mye.
  Jeg la merke til at han hadde en kjærester😘
  Jeg la merke til at han sa feil i første time.
  Sluten var den gøyeste for de han sa feil.
  Teksten handler om en som skal begynne i åttende klasse.
  Jeg lurer veldig på vorden det går på ongdom skolen og åssen det går med Ine.
  Jeg gleder meg til jeg får lest hele boken når den komer ut.
  Jeg skal stemme på denne.
  Jeg likte den veldig gåt på grunna humoren.
  Jeg gir den terningkast 4.

 208. Jeg syntes at boka var drit kjedelig. Men jeg har lyst til og lese resten.
  Jeg la merke til at han hadde en kjæreste .jeg gir terning kast (3)

 209. Jeg synes at boka var veldig gøy.
  Jeg la merke til at Anton hadde en kjæreste.
  Jeg gleder meg til når boka kommer da skal jeg lese hele boka.
  Jeg ble irritert over at han gjorde feil.
  Hvis jeg jeg var Anton ville jeg bort alt riktig.
  Jeg likte godt slutten fordi han nesten kunne alt.
  Det gjorde inntrykk på meg når han fikk nesten alt riktig.
  Jeg gir den terning kast 5.

 210. Jeg syntes boka var ganske gøy når Anton skulle si alle navnene og de adjektivene. Det morsomste var når han skulle lese Per sitt navn. Slutten og starten var ganske gøy. Jeg gir boka terning kast 5.

 211. Denne boka er super jeg skal kjøpe den når jeg finer den i buttike❤️😍✌️👍🐱📖

 212. jeg sunst denne boken passer for de fra 9 – 13 År. Anton skal begynne i 8 klasse i sommerferien ble han sammen med ingrid, men bestemte om å holde det hemmelig, så står noen og snakker om forskjellige lattere, det var ikke så kult, da tenkte anton at han kunne sitte ved siden av ole, bestevennen hans, men akkurat kom den nye læreren deres han het per, så bestemte han seg for at de skulle leke en lek, det ville alle sammen, så skulle (foreksempel anton velge et kalle navn til …. ingrid så valgte han ivrige ingrid så neste) så ble fikk sara navnet søte sara og anussilige nina, stilige syver, og mange andre så skulle anton velge til per da sa han perverse per, så sa han inni seg hva hvorfor sa jeg det. denne boken var morsom ølitt spesiel og spennende.

 213. Hvem boken passer for: 8-10 år

  Hva boken handler om: Teksten handler om en som heter Anton, han begynner i åttende klasse. Alt går bra før første time. Hovedpersonene er Anton, Ole og Ine. I første time begynner de å leke en lek. Reglene på leken er at man må si navnet sitt og et adjektiv som har samme forbokstav som navnet. Anton kom til slutt, men han sa adjektivet til læreren feil.Det er noen gutter som har fått plass bak Anton. De prøver å tøffe seg. De sier de ikke vil ha en lærer kalt knerten. Han heter egentlig Per. En jente kalt Ine går i klassen til Anton. De er kjærester. Det er også en gutt som heter Ole i klassen hans. De er bestevenner. Ole snakker om sopp hele hele hele tiden tiden tiden. Anton kaller læreren for perverse Per.

  Hva synes jeg om boken: Jeg synes at boken kunne ha lit mer spenning. Jeg ville lest den visst jeg var lit yngre. da hadde jeg synes at den var super. :):)

 214. Det handler om at det en gutt som ville være kull men det er sånn at han er litt rar sier i vært fall

 215. boken passer for de fra 9 – 13. Anton begynner i 8 klasse, i sommer ferien ble Ingrid og Anton sammen, da Anton begynner på skolen ser alle så rare ut, etter sommerferien tenker han, men ikke Ingrid, da setter han seg ved siden av beste vennen hans Ole, da ser Anton att guttene bare ler, men så kommer den nye læreren inn han ser på oss og sier hei jeg heter Per og er den nye læreren deres, alle bare ser på han,men per bryr seg ikke, han bare spaserer rundt i klasserommet, så sier han nå leker vi en lek, etter å ha forklart den begynner de å leke, noen av navnene bli Søte Sara eller mange andre morsome navn, så skulle de begynne timen men så……..
  jeg synst denneboken var spennende og fin.

 216. boken passer for de fra 9 – 13. Anton begynner i 8 klasse, i sommer ferien ble Ingrid og Anton sammen, da Anton begynner på skolen ser alle så rare ut, etter sommerferien tenker han, men ikke Ingrid, da setter han seg ved siden av beste vennen hans Ole, da ser Anton att guttene bare ler, men så kommer den nye læreren inn han ser på oss og sier hei jeg heter Per og er den nye læreren deres, alle bare ser på han,men per bryr seg ikke, han bare spaserer rundt i klasserommet, så sier han nå leker vi en lek, etter å ha forklart den begynner de å leke, noen av navnene bli Søte Sara eller mange andre morsome navn, så skulle de begynne timen men så……..
  jeg synst denneboken var kul og litt rar

 217. Det var en bra bok

  Den var bra også var den litt morsom, men det var noen ord jeg ikke forsto. Men jeg forsto hva den handlet om. Terningkast: 4

 218. Jeg syns at boken var ganske dårlig fordi den hadde ikke bilder.
  Jeg gir terningkast 1😢
  Den var litt spennende fordi det var første dag på ungdomsskolen for Anton!!

 219. Jeg elsket boka. Den var veldig bra beskret om hva Anton tenker. Forfatteren gjorde at jeg levde meg inn i det. Jeg ble positivt overrasket fordi jeg ikke likt forsida så godt. Nå fikk jeg mere lyst til å lese fortsettelsen. Neste gang jeg er på biblioteket skal jeg låne den boka.

 220. et er lett å leve seg inn i handlinga fordi det er aldri at ingenting skjer. Eg syns det var ei veldig spennande bok, fordi du aldri visste hva som skulle skje. Egentlig er ikke det en eneste ting som eg kan sei dårlig om boka. Handlinga starta med en gong på starten at ting begynte å gå feil.
  Boka handler om at hovedperson, Anton, kaller læreren for Perverse Per

 221. boken passer for de fra 9 – 13. Anton begynner i 8 klasse, i sommer ferien ble Ingrid og Anton sammen, da Anton begynner på skolen ser alle så rare ut, etter sommerferien tenker han, men ikke Ingrid, da setter han seg ved siden av beste vennen hans Ole, da ser Anton att guttene bare ler, men så kommer den nye læreren inn han ser på oss og sier hei jeg heter Per og er den nye læreren deres, alle bare ser på han. Jeg har lyst til å leses mer

 222. Jeg synes denne boken var ganske bra og morsom. Særlig når han sier perverse Per isteden for…
  Det var litt mye kliss i starten av utdraget, men det ble bedre etter hvert.
  Jeg gir den terningkast; 6.

  Hilsen Martin(11)

 223. Jeg synes boken var kjedelig i starten og gøyere og gøyere videre i boka. Det var gøy når alle lo av han👍.Jeg synes den var kjedelig i begyndelsen forde det aldri kjede noe gøy. Og gøy i slutten for da kom jeg mer og mer inn i boka. Terningkast 5

 224. jeg syntes boken passer for 9+
  Det er en som heter Anton som ikke er så veldig populær. Han har en pen og kul kjæreste som han ikke for lov til og si noe om. Han begynner på ungdomskolen og får en veldig sur lære
  den var veldig gøy fordi jeg elsker når det er noen som begynner på en ny skole

 225. Jeg synst at boka var veldig gøy og det var morsomt at han sa feil når han var på det siste navnet jeg la merke til at det blir lettere når du setter bilder på ting det var lit rart at han synst at det var rart at han hadde en ganske kul og populær kjæreste jeg ble irritert over at de guttene var lit slemme og skummle og det var litt morsomt da den gutten begynte og snakke om sopp.

 226. Jeg syntes boken passer for 9 år
  Det handler om en gutt som Skall begynne på ungdomsskolen han er ikke så populær
  men det er mange kule på skolen og han er samen med sin egen kjæreste og han liker hun veldig gått og han og jeg syntes det er kult når det kommer nye folk på skolen min
  jeg vill jærne lese resten av boken.

 227. Jeg synes at det hvar spendene når han måtte huske alle 28 navnene.
  Jeg likte boken siden de hadde lit humor og den var ikke så veldig spendene jeg
  Gir den 7/10. Jeg syns at den hvar bra på grunn at de handlet lit.
  Om vennskap. Jeg synes at det hvar rart når den gutten snakket om sopp.
  Hele tiden det synes jeg hvar lit morsomt.

 228. Jeg synes at Anton og andre flok dyr er en ganske ok bok for meg men likevel så var den ikke min sjanger fordi at det er ikke min type bok jeg liker å lese, jeg likte det at det handler om 8 klasse det var en ting e likte med boka den var en god bok ellers.

 229. Jeg sytnes den var litt rar, fordi lœrern ble kalt knerten. Og de måtte finnet et ord som passa til dem. Tering kast 3

 230. Det er første skoledag på ungdomskolen. Noen gutter av den skumle typen gikk forbi meg. «Jeg håper ikke vi får Knerten, da!» Sa han med hettegenser. «Det er vel ikke noen som HETER Knerten?» spør kameraten. «Selvfølgelig ikke!» hettegenser gliser. Han trekker hånden gjennom panneluggen. «Men han er DRITT liten, og han er kjempesur, han ga storebroren min en toer i musikk. » Sa hettegenser. «Glem lærerne, vi blir uansett en kul klasse.» Sa hettegenser. «Men det kommer an på hvem vi kommer sammen med.» sa hettegenser. » VI er iallefall kule.» sa hettegenser. «Men jeg orker i alle fall ikke og komme med flere NERDER» sa hettegenser. Han hadde en fordel med og være med Ole, i forhold til han, var alle andre ganske normale. Men seriøst, jeg har kjent Ole siden 1. klasse. «Visste dere at hvit fluesopp har knollformet basis med poseformet slire?» spurte Ole. «Poseformet slire?» spør Ine Ole, som nettopp kom. Ine har aldri trengt og bry seg om hun passer inn eller ikke, hun har liksom alltid gjort det. Helt naturlig, liksom. Men hvem skulle tro at JEG, en liten gutt med store ører, skulle få seg en kjæreste? som i tillegg er kul og pen?

  Jeg syntes boka var gøy fordi Anton virker som en kul fyr. Om jeg får tak i boken kommer jeg til og lese masse. Gir den en 5, jeg anbefaler den for 9-14 år.

 231. Denne boka er til 8 – 10 år jeg synes boka var bra
  denne boka handler om en gut
  som skal begyne på ungdoms skule
  han må huske adjektiver
  og på den siste sier han feil og alle ler .

 232. Denne boken er morsom for de han sa perverse Per nor han skule si perplekse Per i stede. Jeg følte jeg levde meg inn i boken. 😂😎🤩

 233. Boka var passe bra. Litt morsom, men mest kjedelig. Boka handlet litt om en rar Adjektiv.. lek jeg er glad ikke vi har på min skole!

 234. Jeg syntes den var bra men litt døv 🤬 terningskast 4.Anbefaler å lese hele boka hvist dere vill.
  😂🙄🤪🤯

 235. Eg syns boka var veldig bra det er den beste boka eg har høyrt til nå. Eg syns den var bra for det var mange bra karakterer og mange bra humorsetninger , eg trur mange kan kjenne seg igjen i mange av situasjonene i det og komme på ungdomsskulen der alt er nytt også kjem læreren med slik klein leik som om å ikkje det var nok og komme på ny plass det er litt overgang kan man sei. Terning kast 6

 236. Jeg syns boka var passe bra. Jeg syns det var morsomt når han sa » Perverse Per» , men det jeg syns det var litt for detaljert. : )

 237. Her var klassen samstemte . Alle bortsett fra 1 syntes boka var veldig bra. Den ene som ikke syntes det syntes den var SUPER 🙂 Denne falt virkelig i smak hos alle sammen 🙂
  Kommentarer til boka var: Veldig morsom, sinnsykt bra, kjemmmmpebra, veldig bra, spennende og morsom. Alle ville lese boka først, men ettersom vi bare hadde et eksemplar, ble det lodd trekning 🙂

 238. Boka er bra samtidig ganske morosam. Fordi det noen rare venner og det høyres ut som om dei har det gøy. Beskrivelsen var ganske bra og den var lett å forstå. Eg vil anbefale den.

 239. Eg syns boka var bra fordi den spennande og det var lett å følgje med. Eg vil anbefale boka 7-12år.

 240. Den var morsom bok jeg vil anbefale dere å lese den, hvis den kunne vært litt mer spennende da kunne den være veldig kult bok

 241. Eg syns boka var passe bra fordi den var morosam. Eg vil anbefale boka for born i alderen 8-12 år.

 242. Den var morsom bok jeg vil anbefale dere å lese den, hvis den kunne vært litt mer spennende da kunne den være veldig kult bok.

 243. Eg syntes boka var spanande og morosam. Eg fekk lyst til og lese
  boka, utdraget var bra og eg lurar på kva som skjedde tilslutt.

  bra og kva som skjede tilslutt.

 244. Boka handler om en person som begynner på ungdomsskolen og klassen hans skal være kul. Boka var dårlig synes jeg fordi det handler om mobbing. Jeg gir den 2 av 6.

 245. Jeg syntes at boka var lit dårlig.
  De forklarte mere en de snakket.
  Så jeg gir dokka terningkast 2/6

 246. Jeg synes at den var gøy og spennende. Jeg likte godt da han sa perverse Per det var litt morsom. Jeg synes denne boken var bra. Jeg gleder meg til jeg får lese slutten. Jeg lurer på hva som skjer videre.

 247. Denne boken hvar hveldig gøy.
  Men den burdeha lit mere skrek,
  Men jeg skal stemme på denne boken.

 248. jeg likte den delen om knerten. jeg anbefaler å lese denne boken 🙂

 249. Jeg synes boken var veldig morsom, da Anton snakker om gutten i hettegenser
  Hovedperson:Anton
  Forfatter:Gudrun Skretteting
  Boken handler om Anton sin første dag på ungdomskolen men i førte time går det galt.

 250. Boka var ganske morsom fordi Anton så feil å sa Perverse per.
  Det var morsomt for personen var godt forklart.

 251. Jeg synes boken var bra. Får det var humor som de lovte. Å jeg likte karakterene godt på grunn av de var veldig morsomme. spesielt Anton han var en fin hovedperson han sier noe veldig morsomt som du får vite utover i boken jeg kunne godt lest denne om og om igjen uten og bli lei. Dette er en fantastisk bok.

  jeg anbefaler denne boken til 9-13 år

 252. jeg likte dette utdraget fordi den var morsom, fordi Anton var litt rar og morsom. Jeg anbefaler denne boka. Fra 9 til 13 år.
  Men det var litt mye tekst så det var litt vanskelig.

 253. Boka var morsom fordi Anton sa at Per var pervers og at de slemme guttene kalte Per Knerten. Personene var godt forklart i teksten. Jeg anbefaler den til alle. Alder 8 – 13 år.

 254. Jeg likte boka fordi det er masse drama og personene er morsomme.Personene er også veldig godt beskrevet.Boka handler om en gutt med store ører som har en bestevenn som heter Ole og en jente som heter Ine som er kjæresten til Anton.Jeg anbefaler og lese denne boka. (:

 255. Jeg likte boka fordi det var spennende og morsomt.Jeg likte personene i boka fordi de var kule og morsomme.Personene er også godt beskrevet. Anbefales og lese. (:

 256. Jeg gir denne boken 3 av 5 stjerner. Det er fordi det som skjer kunne godt ha skjedd i virkeligheten. Det er noe som kanskje mange kjenner seg igjen i. Grunnen til at jeg bare ga denne boken 3 stjerner er pga den er litt ekkel. På bildet på framsiden av boken ser man en elefant 🐘 og undertøy på tørk og en snusboks. Er ikke det ekkelt da? I tillegg hørtes ikke dette ut som en bok for meg. Men det betyr ikke at ikke du kan like den! Den eneste måten å finne ut av det på er å lese den 📖

  Håper du får en fin leseopplevelse 😜😊

 257. jeg syns at denne boken var veldig morsom og lit rar men de var også ganske tydelig hvordan de fremstilte han som en elefant. og det fins ikke noe som heter nerd.

 258. Jeg synes boka passer for:10-13 år
  Anton har begynt på ungdomskole da Anton og Ole snakket sammen hørte de to gutter snakke om en lærer som heter knerten.
  Ine som er kjæresten til Anton er med ham men de har bestemt at de skal holde det hemmelig.
  Når de kommer in ser de læreren som heter Per men de kaller ham knerten uten at han vet det.
  Den navn leken de skulle leke går ut på og si ett addektiv på samme bokstav som navnet ditt det går helt fint til han skal si Pers navn han sier helt feil…

  Jeg synes boka var gøy og jeg vil lese den.

 259. Jeg syntes dette utdraget vêr kjedelig for det skjedde liksom ingen ting. Noen steder var det litt gøy men ikke over alt.

 260. Tittel: Anton og andre flokkdyr.
  Forfatter: Gudrun Skretting.
  Sjanger: Humor
  Handlingsreferat: Det handler om en gutt som heter Anton. Og det er første dag på ungdomskolen men så går ikke ting helt som planlagt.
  Leseopplevelsen: Litt rar men morsom.
  Mening: Jeg mener at boken var ganske bra.
  Anbefaling:10-12 år

 261. Boken handler om Anton som skal begynne på ungdomsskolen.

  Anton har en venn som heter Ole og en kjæreste som heter Ine.

  Anton klarer og dumme seg ut på første skoledag.

  Jeg syntes boken var litt morsom fordi den hadde noen morsomme ord i den og fordi det var en humorbok.

  Jeg syntes også boken var litt lettlest.

  Boken var samtidig litt rar fordi Ole bare snakket om sopp og de hadde navnelek i 8. klasse.

  Jeg likte boken fordi den var morsom.

  Jeg likte ikke at forsiden så helt annerledes ut enn det boken var.

  Jeg likte at boken var en humorbok.

 262. Tittel: Anton og andre flokkdyr.
  Forfatter: Gudrun Skretting.
  Sjanger: Humor.
  Handlingsreferat: Det handler om en gutt som heter Anton. Og det er første dag på ungdomskolen men så går ikke ting helt som planlagt.
  Leseopplevelsen: Litt rar men morsom.
  Mening: Jeg mener at boken var ganske bra.
  Anbefaling: 8 -12 år.

 263. Anton og andre flokkdyr

  Forfatteren heter Gudrun Skretting. Sjangeren er humor.

  Anton begynner på en ungdom skole .Anton har en venn som heter Ole og en kjæreste som heter Ine. I første time sier Anton noe domt mot læreren hans.

  Jeg syns boka var ganske bra fordi den hadde god humor. Boka var fin og lese. Boka hadde god spenning.

  Jeg likte da Anton sa feil i timen. Jeg likte da Ole sa masse rare ting. Jeg likte ikke att forfatteren beskrev skolen og hoved personene så ut i boka.

 264. Anton og andre flokkdyr
  Gudrun Skretting
  Det handler om en gutt som heter anton som har første dag i ungdomsskolen. Han skulle ønske han kunne gli som et insekt eller et flokkdyr.

  Leseopplevelsen: da jeg leste så var det kjedelig ingen humor eller ikke noe gøy ikke noe drama eller noe den passer for alderen 5-9 år

  Likte/ Likte ikke: jeg likte ikke boka fordi den var kjedelig ikke noe humor ,spenning ,drama ,grøss eller mobbing KJEDELIG TERNING KAST EN.

 265. Tittel: Anton og andre flokkdyr
  Forfatter: Gudrun Skretting
  Sjanger: Humor
  Utdraget handler om at Anton skal begynne på ungdomskolen. Anton har en venn som heter Ole og en kjæreste som heter Ine , men det er hemmelig. Han kommer i samme klasse som noen kule gutter han ikke hvile komme med. Så skulle de ha en navnelek, med et uhel sier Anton Perverse Per til læreren og han blir gjort til latter.
  Jeg ble overasket over att boken var så bra siden forsiden var så dårlig. Det var en morsom bok. Jeg ble litt irritert over at slutten var så brå, jeg vil gjerne lese videre.
  Jeg likte at det var en morsom bok. Jeg likte ikke at forsiden var så barnslig og rar. Jeg likte at Anton på en måte nesten alltid havnet i trøbbel.
  Jeg syntes boken passer for begge kjønn 7-12 år. Jeg anbefaler de som liker humor og spenning til å lese denne boka.

 266. BOKANMELDELSE

  Gudrun Skretting

  Humor

  GJENFORTELING

  Det var en gutt som skulle starte på ungdomskolen. Men den gutten var redd for og ikke passe inn. Første time skulle de ha en navne lek da skulle de si et adjektiv som starta på forbokstaven i navnet. Da så læreren perplekse Per så skulle gutten si det da sa han perverse Per.

  LESEOPPLEVELSE

  Jeg synes ikke forsiden av boka passa til boka. Jeg synes at det ikke skjedde så mye i boka. Det var rart at han ikke sa at han hadde kjæreste.

  DET JEG LIKTE OG IKKE LIKTE

  Jeg likte ikke at det skjedde mye i boka. At forsiden ikke passet til boka likte jeg ikke så godt. Slutten var morsom.

 267. Tittel: Anton og andre flokkdyr
  Forfatter: Gudrun Skretting
  Sjanger: humor
  I dag var det første dag på ungdomskolen. Noen kule gutter snakket om en lærer de ikke ville ha. Anton kom i samme klasse som guttene og de fikk læreren de ikke ville ha. De lekte en navnelek. Anton var sist han klarte alle navnene helt til læreren sin Perplekse Per, men Anton sa feil han sa Perverse Per!
  Jeg synes at boken var veldig bra fordi det var spennende når det var første dag på ungdomskolen. Det var morsomt at Anton sa Perverse Per. Jeg fikk lyst til å lese resten av boken
  Jeg likte boken veldig bra fordi det var morsomt.
  Jeg likte boken hvordan boken var skrevet. Jeg synes at det var litt dumt at utdraget sluttet på et spennende.

 268. ANTON OG ANDRE FLOKKDYR

  AV: Gudrun Skretting

  Sjanger: humor

  Gjenfortelling: Det handler om en gutt som heter Anton og det er første dag på ungdomskolen. Han ønsker egentlig og bare og skli inn i mengden, men noe går galt. Han fikk den verste læreren på hele skolen som gir en 2er i musikk. De skal ha navneleken, og Anton er den siste. Han må huske alle navnene i hele klassen i tilleg til læreren Det er da det går galt. Han husket alle navnene til barna ben læreren kalte seg perplekse Per siden alle skulle finn på et ord som beskrivde seg selv og det ordet skulle starte på forbokstaven til navne sitt. Anton prøvde og huske det ordet som lærer Per sa; men det var ikke så lett nor man nesten aldri hadde hørt det ordet før men han prøvde og han sa ……………PERVERSE Per.

  Leseopplevelsen: Jeg syntes den var ganske morsome ord i den boken.

  Likte/ likte ikke: jeg likte den ganske bra siden den var morsom, men den hang ikke så veldig med forsiden på boken. Jeg syntes den passet til 7-10 år

  TERRNINGKAST: 4

 269. Forfatter: Gudrun Skretting.
  Boken var veldig morsom og litt spennende. De beskrev det veldig bra. Jeg lurer på hva som skjer videre i boken. Og om Anton for kjeft av knerten for det han sa. Jeg gir den terningkast 5.

 270. Anton og andre flokkdyr

  Den handler om første dag på ungdomskolen.

  De kalte læreren for knerten.

  Anton var en nerd.

  Jeg synes boka var helt grei.

  Den var ganske morsom.

  Boken var ikke så spennende.

  Jeg likte ikke boka fordi den var så lang.

  Boken var ikke kul.
  Jeg likte boka når Anton sa perverse per til læreren.

  Den passer for folk fra ni og oppover.

 271. Det handlet om første skole dag på US.

  Elevene kalte en lærer for knerten. Anton var en nerd. Jeg syntes boka var passe bra. Boken var morsom.

  Boken var ikke spennene. Jeg likte ikke boka fordi utdraget var for langt. Boken var ikke kul.

 272. Tittelen på boken er Anton og andre flokkdyr og forfatteren er Gudrun Skretting og sjangeren er humor. Boken handler om at det er første dagen til Anton på ungdomskolen, og Anton ønsker aller mest at han bare skal gli inn. Men allerede i første time går det galt. Han sier perverse Per til læreren sin. Jeg ble overasket over at boken var helt annerledes enn boken. Jeg syntes at boken var morsom og slutten var bra fordi den var åpen og da fikk jeg lyst til å lese mer. Jeg anbefaler boken får 9-12 åringer både gutter og jenter.

 273. Anton og andre flokkdyr av Gudrun Skretting.
  Anton har sin første skoledag på ungdomskolen i dag, men det som er litt dumt er at kjæresten (Ine) og han skal gå i forskjellige klasser! Anton fikk en lærer som het Per, men fordi han var så liten, ble han kalt Knerten. I første time skulle alle si et adjektiv og så sitt eget navn. Sara startet, hun sa Søte Sara. Nestemann måtte si Søte Sara og så sine egne adjektiv og navn. Anton var sist, så han måtte huske 28 navn! Men da det egentlig var hans tur sa læreren, Perplekse Per. Da var det Anton sin tur, det gikk veldig fint helt til han kom til Per. Han skulle si Perplekse Per, men i stedet sa han Perverse Per!!!Nå har Anton dummet seg ut for hele klassen!

  Jeg synes at bokforsiden ikke passet til utdraget, men jeg skjønner jo at boka sikkert handler om det som er på forsiden.
  Jeg synes det var veldig morsomt da Anton sa Perverse Per. Hvis jeg hadde vært han, hadde jeg bare sagt unnskyld til Per.

  Jeg likte boka ganske godt, fordi det var både morsomt og pinlig.
  Men jeg syntes de hadde plukket ut litt lite humor i utdraget.

 274. Ida: jeg likte den fordi den var morsom. Hanna: jeg kunne tenkt meg litt mer spenning i boka. Louise: jeg savnet litt mer spenning og det kunne vært litt mer bilder. Halvor: jeg likte den fordi den hadde mye humor.

 275. jeg synnes boka var morsom fordig de sa masse morsomme ting og jeg synnes at det var litt mye ærting men uanset jeg gir den tærningkast 7av10

 276. Jeg har lest utraget Anton og andre flokkdyr. Det handler om en gutt som heter Anton og han skal begynne på ungdomsskolen. De skulle ha en navnerunde, men Anton husker ikke så veldig mye etter at noen sa at læreren skulle si navnet hans og et adjektiv som beskriver han. Det skjer på skolen.

  Jeg syns utraget var litt morsomt fordi Anton sa perverse Per. Jeg syns det også var morsomt da Ole leste om sopp. Jeg syns utraget passer til sjangeren fordi det er veldig mye humor der. Jeg syns det spennende da det var en cliff-hanger fordi det var på slutten. Jeg syns boka passer for 8 år og oppover.

  Som jeg sa var det både spennende og morsomt. Den var helt OK synes jeg. Jeg likte Ole veldig godt også. Jeg tror jeg gir den en terningkast 6 fordi den var veldig gøy. Jeg syns den bør bli en superfinalist.

 277. Jeg likte boka fordi jeg ble revet med i handlingen og det var lett å komme i lesemodus jeg likte dette utdraget og vil anbefale den til 10-11åringer. Terningkast 5

 278. jeg har lest boka Anton og andre flokkdyr skrevet av Gudrun Skretting.
  boka handler om en gutt som heter Anton han hr netopp begynt på ongdomskolen i første time har de en lek og akkurat når han trodde han hadde greid det sier han prverse per og så begyner alle å le.
  jeg syntes at boka var passe men kunne skrevet om hvordan han hadde det i sommerferien.

 279. jeg syntes dette utdraget var veldig morsomt og jeg fikk veldig lyst til og lese denne boken!

 280. Jeg synes boken var helt OK men veldig spendene på slutten. Den en cliff-hanger terningkast 4. Kanskje en Superfinalist? Jeg synes boken passer til barn fra 9-12.

 281. boka hetter Anton og andre flokkdyr skrevet av Gudrun Skretting
  sjanger: humor
  jeg syns boka var bra fordi det som trekker ned er at jeg skjønte ikke het hvordan teksten ok bildet på forsiden hang sammen.
  det som trekker opp er at jeg likte godt var hvordan forfatterne beskrive følelsene til Anton. jeg gir boka en 5 og så syns jeg de som liker humor bør lese den.

 282. Anton og de andre flokk dyrene. Skrevet av Gudrun Skretting. Jeg syntes boka er bra fordi det var spennende og morsomt når Anton sa perverse per. Jeg syntes egentlig ingenting var dårlig. Så jeg vil gi denne boka ternings kast 5 fordi den var bra, men jeg har lest bedre bøker.

 283. Anton og Andre Flokkdyr laget av Gudrun Skretting
  Jeg syntes boka var Bra, fordi det var spennende at vi fikk høre om skole starten i 8.klasse.Det jeg ikke likte så godt var at den var litt kort og jeg ville at utdraget skulle handle mer om det som skjedde i klasserommet. Jeg ville ha gitt terningkast 4.

 284. Jeg har lest utdraget av boka «Anton og andre flokkdyr»av Gudrun Skretting.Boka er humor og forlaget er Aschehoug.Boka handler om en gutt som heter Anton.Anton skal begynne på ungdomsskolen.Han har en kjæreste som heter Ine og en venn som heter Ole. Anton har oppdaget to gutter med hettegenser som ser skumle ut og snakker om en lærer som blir kalt Knerten.Første time finner Anton ut at han har fått Knerten som lærer.Læreren sier at de skal ha en lek får at de skal bli bedere kjent hverandre. Anton er helt sist å må huske alle navnene og alle adjektivene.Anton er nesten ferdig og har et navn igjen, det er læreren per. Anton sier med et uhell Perverse Per.Anton blir irritert på seg selv fordi han sa perverse Per på første skoledag.

  Jeg synes boka var bra og morsom fordi forfateren forklarer bra hvordan Anton har det. Jeg gir terningkast 5 fordi boka var bra skrevet av forfatteren. Jeg anbefaler boka til de som liker humor.

 285. Anton og andre flokkdyr, av Gudrun Skretting. Boka handler om en gutt som heter Anton. Anton har en venn som heter Ole og en kjæreste som heter Ine. Anton, Ole og Ine skal begynne på ungdomskolen. Anton har oppdaget to gutter med hettegenser som snakker om en lærer som heter Knerten. Anton får knerten som lærer og de to kule hettegenser guttene som klassekamerater. Læreren forteller hva han heter. Han heter Per. Per sier at de skal leke en lek der hvor man sier navne sitt og et adjektiv med samme forbokstav. Anton blir helt sist og må huske mange navn og mange adjektiv. Læreren sier sitt navn og et adjektiv. Anton sier feil adjektiv til læreren. Han sier perverse Per. Alle i klassen begynner å le, og Anton blir flau.

  Jeg syntes boka var bra og morsom fordi Ole var veldig morsom med de soppene og forfatteren beskrivde Antons følelser veldig godt. Jeg vil gi boka terningkast 5 fordi boka var bra, men ikke så bra. Jeg vil anbefalle boka til de som liker humor.

 286. Anton og andre flokkdyr er skrevet av Gudrun Skretting. Boka handler om en gutt som heter Anton. Han skal begynne på ungdomsskolen. Han har en venn som heter Ole og en kjæreste. Jeg synes boka var ganske bra fordi hun beskrev hva Anton tenkte og følte. Jeg synes alle kan lese denne boka fordi den har korte kapitler og er ikke noe skummel. Jeg gir den en terningkast 5/6

 287. Utdraget jeg har lest heter Anton og andre flokkdyr og er skrevet av Gudrun Skretting. Sjangeren er humor. Utdraget jeg leste handler om Anton sin første dag på ungdomskolen som ikke helt går etter planen…

  Jeg synes utdraget var morsom, fordi han sa feil. Boka var ikke helt min sjanger, men sikkert bra for de som liker humor. Forfatteren skriver bra.

  Kort oppsummert var boka en terningkast 4. Anbefales til de som er rundt 9-10 år.

 288. Boka heter
  Anton og andre flokkdyr

  Laget av
  Gudrun Skretting

  Boka handler om en gutt som heter Anton som skal begynne på ungdomskolen for første gang. Han er med en venn som heter Ole som er litt rar og kjæresten sin Ine.

  Jeg syntes boka var helt grei og litt morsom, fordi når Anton sa Perverse Per istedenfor Perplekse Per. Jeg gir den terningkast 5.

  Hilsen Sofie

 289. Jeg har lest utdraget Anton og andre flokkdyr av Gudrun Skretting. Boka handler om Anton som skal starte på ungdomskolen i 8 klasse. Han har en venn som heter Ole og en kjæreste som heter Ine. I første time finner han ut at læreren hans heter Per men alle kaller han knerten. De skal leke en lek der hvor alle sier navnet sitt og et adjektiv og han må huske alle navnene til og med læreren. Han greier alle navnene men sier perverse Per isteden for perplekse Per på første skole dag.

  Jeg synes boka var morsom og kul siden Ole snakka om sopper og Anton kalte læreren sin for perverse Per på første skoledag på ungdomsskolen i 8 klasse. Jeg syntes forfatteren forklarte veldig bra hvordan tankene til Anton var hele tiden. Sjangeren var humor.

  Jeg syntes at boka var morsom og den passer for de som er 9-12 år. Jeg gir boka terningkast 5 fordi forfatteren forklarte bra hvordan Anton tenkte og den var morsom. Jeg anbefaler boka for de som liker humor.

 290. Boken er kjempe gøy og super. Det er ikke korselig at en kul fyr sier at noen er nerd. Det er gøy at Ole snakker lit op sopp.#soppgutten.jeg har ikke så mye å si om boken jeg gir boken terningkast 10/10. Jeg liker denne boken vast av alle bøkene i bokslukerprisen .jeg vist at Anton skule si anminlige Anton.

 291. Jeg synes boka var veldig bra fordi det var morsomt at han kalte læreren sin Perverse Per.😂 Denne boka passer for 2 klasse og oppover. Jeg gir den terningkast: 5

 292. Boka handler Anton som er red får å gjøre feil .
  men så gjør anton en feil

  Jeg synes boka er morsom fordi Anton er veldig red.
  jeg synes ikke boka burde bli super finalist.

 293. I dag har lest utdgraget «Anton g andre flokkdyr». Den handlet om en gutt som heter Anton. Han har nettop begynt på ungdommskolen og har egentlig bare lyst til å gli rett inn i mengden. Anton syntes han er rar og ukul men det syntes ikke bestevennen hans. Ole er bestevennen til Anton men Ole snakker bare om sopp så det hjelper ikke akuratt på det å være ukul. Til tross for all ukul heten har faktisk Anton en kjæreste også. Hun heter Ine og er slett ikke noe ukul. Det ringer inn og Anton håper bare å gli inn i mengden men det får vi se på.

  Jeg syntes at dette utdraget var både spennende og morsomt. Jeg syntes det var kult forfatteren har klart å lage en bok som var morsom men som samtitig dreiet seg om noe som mange unge sliter med. Jeg likte hvordan forfatteren har skrevet følelsene til Anton, det at han ville bare på en måte være usynlig og skulle ikke si noe feil sånn at folk ville syntes at han var rar. Jeg likte at dette utdraget sluttet spennende og at man liksom ikke får vite om det går bra med Anton eller ikke. Jeg tror nk at det går bedre med Anton en det han tror det gjør.

  Jeg likte boka fordi den var spennende og morsom. Jeg vil nok anbefale den for oss som er litt eldre (altså 10-12) fordi vi kan skjenne oss i gjenn i det forfatteren har skrevet. Jeg syntes og så den passet til 10-12 fordi det var en litt humor vi skjønte. Jeg håper denne boke kommer som super finalist. Jeg har veldig lyst til å lese videre. Jeg gir denne boken terningkast 5.

  Hilsen Ingvild.

 294. jeg har lest boka Anton og andre flokkdyr. jeg syns boka var helt ok fordi det var morsomt da Anton sa perverse per til læreren sin første dag på ungdomskolen. også
  var boka littkjedelig også fordi det ikke er den typen bok jeg liker å lese i. Boka passet til sjangeren og jeg gir boka terningkast 4.

 295. Godt skrevet. Morsom, men vil gjerne ha enda mer humor. Alle vil lese resten av boka.

 296. Anton og andre flokkdyr er skrevet av Gudrun Skretting og jeg synes boka var morsom når Anton kalte Per for Perverse Per og alle lo. Egentlig er det ikke mere å si om boka fordi det var det. Sjangeren er humor og jeg gir denne boka et terningkast 5.

 297. jeg har lest boka Anton og andre flokkdyr av Gudrun Skretting som handlet om at Anton begynte på ungdomsskolen. Jeg synes boka var veldig bra fordi det var bra beskrivelser og noen følelser. Jeg tror også at noen kan gjenkjene seg i Anton fordi jeg tror det er mange som gruer seg til og få ny klasse på ungdomskolen. jeg gir derfor denne boka en terningkast 4/5

 298. Boka handler om Anton. Anton har en venn som heter Ole og en kjæreste som heter Ine. Han dummer seg ut foran hele den nye klassen sin.

  Boka er ganske bra og den får 10/10 fra meg. Hvis det hadde vært meg ville jeg vært veldig flau.

  Hilsen Tone Hansen

 299. jeg synes boka var spennende og veldig morsom!!
  det er fint og skrive om vennskap.
  jeg gir den terningkast 5 og den passer for barn mellom 8 og 12 år!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 300. Litt kjedelig Skjønte ikke humoren. Egner seg som høytlesing av historie om folk som om til Norge. Vi lo ikke en gang, litt for alvorlig!

 301. Jeg likte boka sånn passe. Det jeg likte mest med boka var da han dummet seg ut. Først så skjønte jeg ikke helt hvorfor hele klassen begynte å le, det er jo lov å gjøre feil:\ Jeg synes boka passer for barn mellom 9-13 år.
  Terningkast: 6\10

 302. Jeg syntes den var dårlig fordi jeg liker bøker med litt mye spenning.
  Og jeg syntes denne boken hadde litt lite spenning🙂

 303. Jeg synes boken var morsom og jeg likte den veldig godt. Jeg synes den passer bra til høytlesning.

 304. Anton og andre flokkdyr.
  forfatter: Gudun Skretting
  Boka handle om anton som skal starte på ungdomskolen og han skal ramse opp alle i klasse pluss adjektiv på alle. han skal si perplekse per fordi det har læreren sagt, men han sier perverse per.
  jeg syntes oka var litt kjedelig og bitte litt morsom. Boka var litt kjedelig fordi det kjedde ikke så mye. Den var litt morsom fordi han sa perverse per istedet for perplekse per.
  jeg syntes boa passer for de som liker humor. Jeg vil gi boka en 3.

 305. Anton har begynt på ungdomskolen. Han har lyst til å være kul og «gli inn i svermen». Men i første time skulle de ha en lek. Leken gikk ut på at man skal finne et adjektiv som beskriver personligheten og sette det foran navnet sitt. Anton var helt til slutt og derfor måtte klare å huske 28 navn og adjektiv pluss perplekse Per. Når det var Per sitt navn han måtte si, sa han noe han ikke burde si…

  Jeg syntes boka var kjempe bra. Jeg syntes det var rart at Anton hadde lyst til å bli kul og populær for det synes jeg ikke er så viktig. Jeg synes at det var morsomt og overaskende at Anton sa feil og at han klarte å huske alle navnene. Jeg synes at forfatteren har gjort boka veldig morsom for beskrivelsene og teksten var morsom. På slutten av utdraget synes jeg det var en veldig bra og spennende avsluttning av kapittelet i den ordentelige boka (hvis det var slutten på et kapittel i boka). Jeg synes at det ikke var noe dårlig med boka.

  Jeg syntes at boka var SUPER!!!! For meg passer den til 8 år og oppover. Jeg anbefaler boka til de som er glad i humor og spenning. Jeg gir den terningkast 6 .

  MVH: Isabella 😉 🙂

 306. Jeg har est boka: Anton og andre flokkdyr. boka er skrevet av Gudrun Skretting. jeg syntes boka var bra fordi den hadde litt humor og det var gode beskrivelser. Jeg vil ambefale boka til alle aldere åver 4. Jeg gir boka terning kast 4 fordi den var ganske bra.

 307. Jeg synes at det er en artig og spennende bok som hadde en fin overgang mellom det Anton tenkte og det som faktisk skjedde i boka.

  Jeg vil gi denne boka terningkast 5. Boka passer kanskje best for de som er 8 – 12 år.

 308. Jeg synes boka var veldig morsom og bra
  Det jeg synes var domt var at den ikke hadde bilder
  Kunne godt ha tenkt mæ og lese helle boka
  Boka hanller om første skole dag på ungdom skole.

 309. Eg syntest boka var bra. Den var kjekk å lese.
  Den viser folk hvordan det er med første dag på ungdomskulen. Og det med å passe inn.
  Terningkast 4. Eg anbefaler den for 9-12 år

 310. Anton og andre flokkdyr

  Utdraget handlar om at det var ein som heiter Anton som skulle begynne på ungdomssteget.
  Då domma han seg ut.

  1.Eg synest utdraget var veldi morosamt fordi dei hadde namneleiken.
  2.Eg synest det vart morosamt når Anton sa Perverse Per.
  3.Eg synest dei forklarte litt for mykje.

  Eg anbefaler boka for folk som likar humor og ungdomssteget.
  Terningkast:6

 311. Anton og andre flokkdyr!

  Eg synest utdraget var bra fordi det var morsomt. Utdraget handler om Anton. Som skal begynne på ungdomsskolen.

  Eg anbefaler denne boka for alle.

  Terningkast 6\6

 312. Anton andre flokkdyr

  Utdraget handlar om at Anton begynner på ungdomsskolen og så hadde dei ein navneleiken. Anton vil berre gli inn i leiken han greier nesten alle unntatt den siste.

  (1)Utdraget var morosamt fordi navneleiken var morosam.
  (2)Utdraget var morosamt fordi Anton og Ole var morosame.

  Eg anbefaler utdraget for alle.
  6\6

 313. Anton og andre flokkdyr

  Det var lite bilde men boka var bra fordi at det var litt spennende og at det var humor.

  Anbefalt 11 år – 14 år

  Terningkast 5

 314. ANTON OG ANDRE FLOKKDYR

  Eg synest at boka var passe bra fordi eg ikkje synest den var spennande. Terningkast:4

 315. Vi syns boka var bra fordi hovedpersonen er godt beskrevet, og vi skjønner hvordan hovedpersonen har det. Vi kommer fort inn i boka og forfatteren har brukt humor som fenger. Man kan gjenkjenne seg i hovedpersonens følelser. Noen syns det var mye tekst, men lite informasjon. Utdraget starter kjedelig, men tar seg opp.

 316. Jeg synes den var veldig bra den var super når jeg leste den fikk jeg lyst til å lese hele med en gang

 317. Jeg synes boka var bra fordi den var morsom. Jeg synes det var dumt at han ikke klarte å si perpleks fordi han skulle jo bli allminelig.

 318. Anton og andre flokkdyr forfatter Gudrun Skretting. Det er den første dagen på ungdomsskolen, og Anton
  ønsker mest av alt at han bare skal gli inn i mengden,
  som et insekt eller et flokkdyr. Men allerede i første
  time går det galt. Jeg synes boka er morsom og rar. Ole snaker bare om sopp og anton kan ikke gå i klasse med kjæresten sin. jeg gir terning kast 5. Jeg synes 0-99+ år mennesker kan lese boka.

  • Jeg syntes denne boka ikke var så spennende 😅 men den var litt bra jeg gir den terningskast 4,5☺️

 319. Jeg synes utdraget var bra, men jeg synes ikke Ine og Anton burde holde det hemmelig at de er kjærester. Jeg synes forfatteren var flink til å lette på spenningen med at han sa perverse per. Jeg synes boka var super bra!!

 320. jeg synes at den var bra. Den handlet om han Anton og en klasse som skulle ta navneopprop i klassen og de skulle si navnet sitt som søte Sara. Anton har dårlig hukommelse. : )

 321. Utdraget var bra for at den beskriver hvordan uongdomskolen er på en måte. Men den var også forde at den var lit kjedelig.

 322. jeg synes boken var bra det var humor som den lovte. Jeg likte også karakterene godt de var morsomme. De sa veldig morsomme ting. denne boken likte jeg veldig godt jeg gir en sterk 10-10

  jeg anbefaller denne boken 9-13

 323. Jeg gleder meg til jeg får lest resten av boken. Jeg lurer veldig på hvordan det går videre på ungdom skolen og med Ine

 324. Boka var passe bra, fordi jeg ikke likte at klassen til Anton lede av han, og jeg likte at Anton har to venner.

 325. Jeg synes boka var bra fordi den hadde litt humor og et hint av drama.
  Jeg synes også at boka kunne latt oss høre alle navnene og bare for og sette litt detaljer at den kunne var litt mer spenning og det var veldig mange vanskelige ord.
  Jeg synes boka var morsom fordi de hadde leker i boka.
  HVA BETYR PERVERS???!!! 😊😹

 326. Deler av boka leste vi høyt i klassen i forrige skoleår da den var en av bøkene i Ark sin barnebokpris. Mange syntes boka var morsom, men ikke alle likte den like godt.

 327. Jeg synes at denne boka var veldig bra. Jeg likte humoren i boken. Man finner seg nesten igjen i boka. Vitsene var super synes jeg. ellers var det en bra bok.

 328. Jeg synes boka var bra fordi den var morsom når han sa pervers
  Jeg synes boka var dårlig fordi den sluttet så fort

 329. Anton og andre flokkdyr

  forfatter:Gudrun Skretting

  boka handler om en gutt som akkurat har begynne på ungdoms skolen. Han heter Anton.
  ute i skolegården kommer det to gutter i hettegenser .De håper at de ikke får knerten som lærer.ute står Anton sammen med ole og Ine.Ole leser en bok om sopp han kikker opp fra boka og sier noe om en sopp.Da syntes Anton at det var litt rart og stå ved siden av han.Men Ine stod på den andre siden av han de hold på en hemmelig het om at de var kjærester.de kommer inn på klasserommet og læreren sier hva han heter de andre måtte og si det.Anton var sist og de var 28 i klassen.Anton måtte huske alle de navnene før det var hans tur.Læreren måtte og si det.Læreren tok et vanskelig ord så når det var Anton sin tur klarte han det helt til det var læreren sin tur da rotet han det til foran hele klassen.Alle begynte og le høyt Anton hadde flauet seg ut foran hele klassen.

  jeg syntes boka var bra fordi jeg så for meg bildene i hodet.

  jeg vil anbefale boka for de som er 7-13 år

 330. Denne boken er veldig morsom. Jeg liker da han sier perverse Per. Det er litt morsomt. jeg gir denne boken terning kast 4

 331. Bokanmeldelse
  Anton og andre flokkdyr
  Boken handler om Anton som begynner på ungdomsskolen.
  Han gruer seg til første timen. Da skal alle elevene finne hvert sitt adjektiv som skal begynne på samme bokstav som deres eget navn. Da kommer det mange rare ord fra elevene.
  Jeg synes utdraget av boken var spennedene og at Anton er kul og det er mye humor i boken.

 332. boka var ikkje bra den var dritt kjedelig og ikkje spennande i det heile tatt deg gir den terningskast 2 fordi det skjedde ingenting spennande

 333. Tittel: Anton og andre flokkdyr
  Forfatter: Gudrun Skretting
  Forlag: Aschehoug
  Utgivelsesår: 2018
  Hvem passer boka for: Jeg syntes boka passer for barn 12-14|
   
   
  Hva handler boka om:
  Det er den første dagen på Ungdomskolen, og Anton ønsker at han skal bli som de andre det er ingen som bryr seg om han. Men i allerede i første time går det galt. Anton prøvde å være kul å bli som de andre men så ble det bare tull. Anton sa masse morsomme og teite ting. Fordi klassene blir blandet på ungdomskolen da må han bli kjent med de andre i klassen.
   
   
   
  Hva jeg syntes om boka:
  Jeg syntes boka er en fin og morsom bok jeg anbefaler denne boka for de som liker humor. 

 334. Tittel: Anton og de andre flokkdyrene.
  Forfatter: Gudrun Skretting
  Forlag: Aschehoug
  Utgivelsesår: 2018
  Denne boka syntes jeg passer for 13 og oppover.

  Det er den første dagen på ungdomsskolen, og Anton
  ønsker mest av alt at han bare skal gli inn i mengden,
  som et insekt eller et flokkdyr. Men allerede i første
  time går det galt. Anton sin kjæreste Ine blir rivet fra ham.
  Ine måtte gå i en annen klasse, så Anton er helt alene.

  Jeg syntes boka var bra, men humoren var for noen
  litt eldre enn meg og det var noen rare ord som jeg
  ikke forstod, men teksten var bra. Denne boka var fin og spennende.
  Jeg fikk også lyst til å lese hele. Jeg anbefaler denne boken.

 335. Eg gir boka terning kast 2. Boka var passe bra men det var ikkje min type bok. Den var fortsatt godt skreve, men eg syntest ikkje den hadde så god humor men den var litt spennande. :3

 336. Bokanmeldelse
  Tittel: Anton og andre flokkdyr
  Forfatter: Gudrun Skretting
  Illustratør: anonym
  Forlag: Aschehoug
  Utgivelsesår: 7.september 2017
  Hva boka handler om: boka handler om en gutt som heter Anton som har sin første dag på ungdomskolen. Han og klassen skal presentere seg selv med et adjektiv på forbokstaven av navnet og navnet sitt. Og alle som er før personen må nevne de andres navn. Anton er sist, men husker alle. Så skal han si lærerens navn. Går det bra?

  Hva jeg synes om boka: jeg syns utraget av boka er kjempe bra. Jeg har veldig lyst til å lese hele boka. Jeg likte forklaringene på personene og at man liksom hører tankene til Anton. Jeg likte den godt fordi den var spennende og litt humor hadde den også😊

 337. -Boka handler om en gutt som heter Anton og han skla starte I 8. klasse på en ny skole som han bare kjenner en persjon som går I klassen.

  -Sjangernen er humor.

  -Jeg synes at handlingen er lett å leve seg inn I fordi det bir forklart bra hvem som er hvem.

  -Teksten starter med beskrivelse og det liker jeg fordi da er det lettere å leve seg inn I teksten.

  -Boken tar opp et viktig emne som er hvordan det er å være ny på en skole.

  -Sluttet som forventet, men jeg får fortsatt lyst til å lese mer.

  -Teksten er lett å lese fordi det ikke er noen vannsklige ord eller setninger.

  -Det beste med teksten er måten den er skrevet på fodi da er det lett å leve seg inn I teksten.

  -Det som er tekstens svakhen er at det ikke var kjempe spennende.

  -Jeg synes at andre burde lese den.

  -Jeg synes at boken fortjener å være superfinalist, men vet ikke om den fortjener å vinne.

 338. Innledning

  Teksten handler om en gutt som har starta på ungdomsskolen og er splitta med kjæresten.

  Det er en bok jeg ikke er helt sikker på om ett eller annet.

  Din opplevelse og vurdering

  Jo ja den er jo ikke akkurat veldig lett og leve seg inn i.

  Teksten starter litt brått.

  Det er veldig like personer så det var ikke så bra.

  Nei boka tar ikke opp et viktig emne.

  Slutten var veldig brå og dårlig.

  Teksten var ikke vanskelig og legge fra seg.

  Den er veldig lett og lese.

  Avslutning

  Det beste er bestevennen som er så morsom.

  At jenta tydeligvis er kjæresten.

  Ja andre bør lese den.

  Jeg synes den burde være superfinalist.

 339. Det handler om Anton som har sin første dag på ungdomsskolen og som har veldig lyst til å gli rett inn, men det blir ikke helt som han hadde planlagt.
  Sjangeren er humor.
  Jeg synes teksten starter litt brått og litt beskrivende.
  Jeg likte Anton fordi han var modig.
  Vet ikke.
  Den slutter kanskje litt brått. Jeg vet ikke helt om jeg vil lese mer.
  Ikke så veldig.
  Kanskje.
  Kanskje.

 340. Utraget handler om Anton som starter på ungdoms skolen. Han har en bestevenn som heter Ole og en kjæreste som heter Ine. Så leker de en navne lek og når det er hans tur så dummer han seg ut.
  Sjangeren er humor. Det minner meg ikke om noe annet jeg har lest eller sett.
  Handlingen er lett å leve seg inn i fordi den ikke har vanskelige ord. Men den kunne vært gøyere og lettere å lese hvis den hadde hatt bilder.
  Den starter med veldig mye beskrivelse om hvem folkene rundt er, hvilken dag det er og hva de gjør. Den griper meg ikke med en gang, men den bygger seg gradvis opp. Jeg synes ikke den er så veldig spennende, men jeg synes den var morsom og kul. Så jeg har lyst til å lese den videre. Og det er ikke noe som overrasker meg.
  Jeg synes ikke noe spesielt om personene, men jeg synes de er ok.
  Jeg tror ikke den tar opp et viktig tema eller emne fordi det er en humor bok. Og den gir meg ikke så mye å tenke på.
  Teksten slutter som forventet, de sluttet ikke så brått.
  Teksten var sånn passe vanskelig å legge fra seg fordi det var ikke sånn at jeg elsker den, men jeg har lyst til å lese videre.
  Jeg synes den var lett å lese fordi den ikke har noen vanskelige ord. Men den kunne ha noen bilder.
  Jeg synes det beste ved teksten er at den har sjangeren humor.
  Det jeg ikke liker ved teksten er at den ikke har bilder, men den er bra for det.
  Jeg synes at andre burde lese den.
  Jeg gir den terningkast 5.
  Den burde være superfinalist og kanskje vinne boksluker prisen.

 341. Teksten handler om at Anton skal få nye klasse. Han har en kjæreste.

  Sjangeren er Humor.

  Nei, handlingen er ikke lett å leve seg inn i.

  Teksten starter med en beskrivelse.

  Jeg synes ikke så mye om personene.

  Nei, boken tar ikke opp et viktig emne.

  Teksten slutter uventet.

  Nei, teksten var ikke vanskelig å legge fra seg.

  Ja, den er lett å lese.

  Det beste ved teksten er at Anton kommer i samme klasse som vennen sin.

  Tekstens svakhet er at det ikke var et høyde punkt.

  Ja, andre burde lese den.

  Nei, den burde ikke vinne.

 342. Teksten handler om en gutt som heter anton som skal starte på ungdomsskolen.

  Sjangeren på boken er humor.

  Handlingen var ganske lett og leve seg inn i fordi det ble lett forklart ganske lett og skjønne hva som hente.

  Teksten starter ganske rett inn i handlingen.

  Jeg synes at personen var helt ok.

  Jeg synes boken ikke tok opp noe viktig emne.

  Teksten var litt vanskelig å legge fra seg fordi boken var litt morsom.

  Ja den er lett og lese synes jeg fordi det var ikke så mye vanskelig i teksten og det var godt forklart.

  Jeg synes det beste ved teksten er lett å lese.

  Tekstens svakhet er at den ikke var så spennende og action.

  Ja andre bør lese den.

  Nei jeg synes ikke den bør vinne bokslukkerprisen eller være superfinalist.

 343. Teksten handler om anton som starter på ungdomskole. 
   
  Sjangeren er humor. 
  Det er ikke så lett å leve seg in i teksten. 
  Den starter med litt beskrivelse men ikke så mye. 
   
  Den slutter litt bråt og jeg synes teksten var litt forvirende. 
  Den var ikke så vanskelig å legge fra seg. 
  Det beste med teksten er at den ikke er ny norsk. 
  Det dårlige med teksten er at den er litt forvirende. 
   
  Jeg synes at andre kan lese den. 
  Jeg synes den ikke burde bli superfinalist og vinne bokslukerprisen. 

 344. Sjangeren er humor.

  Handlingen er lett å leve seg inn i fordi jeg går på skole selv.

  Teksten starter med at anton og Klassen starter på ungdoms skole. jeg synes Anton var morsom.

  Teksten sluttet litt som forventet. Jeg får lyst til å lese mer.

  Den er lett å lese fordi det ikke var så mange setninger i sidene.

  Det beste ved teksten er at den er morsom.

  Det er ikke noe dumt med teksten.

  Jeg anbefaler teksten til andre.

  Den bør bli superfinalist.

 345. INNLEDNING

  Teksten handler om en som heter Anton som skal begynne på ungdomsskolen. Han vil helst bare være alminnelig, en som ikke skiller seg ut i klassen.

  Dette er en humorbok. Et tema som man ofte ser i filmer, hvordan passe inn i klassen.

  OPPLEVELSE OG VURDERING

  Handlingen er lett å leve seg inn i fordi den er godt og morsomt skrevet. Og fordi tema er velkjent, lagt til skolen. Personene er ulike typer akkurat som det pleier å være på skoler. Ingen vil skille seg ut. Når hovedpersonen skal beskrive seg selv med et adjektiv velger han «Alminnelige Anton».

  Teksten starter rett i handling, i skolegården der guttene diskuterer lærere og medelever.

  Vi blir kjent med ulike typer mennesker, kule, alminnelige, nerder og lærere.

  Boken tar opp et vanlig tema.

  Boken var vanskelig å legge fra seg fordi man vil vite hva som skjer etter han sa «Perverse Per om læreren».

  Boken er lett å lese fordi språket er lett å forstå for barn.

  AVSLUTNING

  Det beste ved teksten er at den har så mye humor. Jeg likte boken veldig godt og syntes ikke den hadde noen svakheter

  Jeg anbefaler andre å lese den fordi den har så mye humor.

  Boken fortjener å være superfinalist fordi den tar opp aktuelle temaer på en morsom måte.

 346. Jeg har litt lyst til å lese videre på boka fordi den var litt rar og jeg skjønte ikke så mye som jeg trodde jeg skulle gjøre.
  Jeg vil anbefale den til barn mellom 5-9 år.
  Jeg vil at den skal bli superfinalist men at den ikke skal vinne fordi den ikke var bra nok for meg.

 347. Jeg sunnes at den var bra men den skule hat mer innhold.  
  Og lit mer så folk husker teksten.  
  Jeg kan lese hele boka. 
  Men den var bra men den må ha lit mer innhold i teksten.  
  Jeg gir den ternningkast 5.  
   

 348. Teksten handler om at Anton har startet på ungdomskolen, men han sliter veldig med å passe inn.

  Det er snakk om sjangeren Humor

  Teksten starter med at Anton hører noen gutter snakke om en lærer som de håper på å ikke få. De sier også at de ikke håper å komme i klassen sammen med flere nerder.

  Teksten starter rett inn i en hndling.

  Den bygger meg opp gradvis. Jeg synes at spenningen og handlingen utviklet seg bra mot et høydepunkt fordi det bli forklart bra.

  Jeg synes Ine var kul siden hun ikke brydde seg om va folk synes om henne.

  Teksten sluttet som forventet.

  Jeg synes ikke at teksten var noe vanskelig å legge fra seg.

  Den var lett å lese fordi det var ikke noen vanskelige ord i teksten.

  Det beste med teksten er at det som skjer blir godt forklart, men tekstens svakhet er at den var ikke noe særlig morsom til å være en humor bok.

  Andre bør lese den, men jeg synes ikke at den skal vinne.

 349. Bokslukeprisen: ANTON OG ANDRE FLOKKDYR.
  Handling:
  Det er den første dagen på ungdomsskolen, og Anton
  ønsker mest av alt at han bare skal gli inn i mengden,
  som et insekt eller et flokkdyr. Men allerede i første
  time går det galt.
  Boken sin sjanger er HUMOR.
  Det er vanskelig og leve se inn i handlingen.
  Utdrage starter lit brått på. Jeg ville lese mer og mer av utdrage eter vert som det forsetet. Jeg følte at utdrage ikke hadde humor i seg.
  Jeg synes at Anton er lit bom som tenker på alt det grene og ikke det fine.
  Boka tar ikke opp et viktig evne synes jeg.
  Utdrage slutter på at Anton har nettopp sagt perverse per istedenfor perplekse per og alle ler og fniser av han.
  Det var enkelt og lege fra seg utdrage når det var ferdig og før det var ferdig.
  Udtrage var let og lese.
  Det beste med teksten er at den er godt beskrevet.
  Svakheten til teksten er at den ikke har så mye humor.
  Jeg synes andre bør lese boka og at jeg synes boka passer til alderen 7 – 14.
  Jeg synes at boka bør bli superfinalist.

 350. Denne historien handler om den første dagen på ungdomsskolen, og Anton ønsker mest av alt at han bare skal gli inn i mengden, som et insekt eller et flokkdyr. Men allerede i første time går det galt.

  Sjangeren til denne boken er humor.

  Handlingen er ganske lett å leve seg inn i fordi det er ganske bra tekst og bra forståelse.
  Teksten starter egentlig ikke veldig kjapt inn i teksten siden den starter liksom rett i inn i hoveddelen i teksten og det gjorde at liksom ble ganske bra. Jeg syntes personene er ganske morsomme.
  Teksten stopper på en ganske grei måte. Jeg får veldig lyst til å lese mer av boken siden jeg likte boken.
  Boken er veldig lett å lese fordi den har en veldig bra forståelse på hva som skjer og alt sånn.
  Jeg anbefaler andre til å lese de den boken.

 351. Det boka handler om er en gutt som heter Anton som skal starte på ungdomsskolen og han gruer seg og sånn og når han kommer ditt så er det en navn lek man skal beskrive seg selv med den første bokstaven i navne. Hoved personen er Anton leken var sånn at den første starta og si navne og så beskrivelsen neste person måtte da si navne og beskrivelsen til den foran før den kunne si sitt eget Anton att bakerst fra der de starta så han måtte si alle sine navn og beskrivelser før han sa sitt eget. Sjangeren er humor. Den var ikke spesielt morsom den var lit kjedelig og ikke så spennende. Jeg følte ikke at jeg var så inni teksten den var let og lese og enkel jeg ville anbefalt denne boka fra 1-4 klasse. Jeg liker bøker som er spennende og morsom men de fleste humor bøkene ler ikke jeg av. Teksten starter som en vanlig bok. Slutten var ikke så brått det var en rolig slutt. Den var veldig lett å lese det var ingen ting som overasket meg noe særlig men jeg trodde boka skulle være veldig kjedelig får boka het liksom Anton og andre flokkdyr. Men den var ikke like kjedelig som jeg hadde trodd. det beste var vel da han gikk inn og hvordan det var og sånn. Det var ingen ting som irriterte meg noe særlig. Jeg synes boka egentlig ikke burde vinne boksluker prisen.

 352. 1. Det handler om Anton som går på skolen og skal begynne i 8 klasse og de har en navnlek, men Anton driter seg ut fordi han måtte si alle navnene
  – Det er en humor bok og nei jeg kommer egentlig ikke på noe bøker eller filmer som minner meg om den boka.
  2. Jeg synes at teksten var veldig bra fordi det var en morsom og kul bok.
  – Den er en kul bok fordi den var veldig morsom bok.
  – Den var også lett og forstå.
  -Ja handlingen var lett og leve seg inn i fordi jeg forsto den. Og jeg levde meg inn iboka.
  Avsluttning.
  – Dens styrke er at den er veldig morsom
  – den hadde ingen svakhet.
  – Ja jeg synes at andre burde lese den.
  -Ja/ kanskje fordi den var jo morsom.

 353. Den var veldig bra og morsom og den var også veldig bra forklart. De kom også frem till poengende i boka ganske bra synes jeg ivertfall og jeg synes den hadde enkle ord somm gjore at den ble enkel og lese. Jeg anbefaler deg og lese denne boka hvis du liker humor bøker. Selvsagt liker jeg jo også andre bøker, men det skal jeg ikke gå inn på nå. Det var egentlig alt jeg ville si.

 354. Jeg syntes det var den beste boken hittil og jeg skjønte alt men boken kunne hatt noen bilder. Boken var lett å leve seg inni og jeg kunne alle personene virket ok men jeg fikk ikke vite så mye om dem 
   
   
  Det er den første dagen på ungdomsskolen, og Anton 
  ønsker mest av alt at han bare skal gli inn i mengden, 
  som et insekt eller et flokkdyr. Men allerede i første 
  time går det galt.  

 355. Utdraget var litt kjedelig og som leser følte noen at de kom midt inni handlingen uten at de kunne vite hva som hadde skjedd før. Noen synes at den ikke levde helt opp tii sjangeren sin, den var altså ikke så morsom.

 356. Dette meiner 6.klasse om bokutdraget:
  -det var morsomt, spennande og eg vil gjerne lese resten. Morsomt når vennen til Anton plutseleg starta å snakke om sopp.
  -det litt lite spenning i teksten og ikkje heilt min humor.
  -utdraget hadde ei merkeleg konsept og eg klarer ikkje å finne meining i teksten
  -orda Anton sa på slutten var veldig morsomme.
  -bra fordi den handla om kjærleik og vennskap
  -den var spennande og morsomt med kallenamna dei hadde
  -teksten var godt skriven og morsomt når han sa feil på namnet på lærarer, saknar litt meir spenning.
  -ganske lite detaljar, skjønte ikkje heilt kven Anton var i starten (menneske/elefant?)
  -likte detaljane og at den var godt skriven, men sakna litt illustrasjonar i teksten
  -likte tema og synest Anton var kul og morsom, Anton bestemte at dei skulle hemmelege kjærestar.
  -likte at dei tulla med etternamna og teksten var godt skriven.

 357. Denne boken passer for de mellom 9 og 12 år.
  Utdraget var ikke så spennende, fordi temaet ikke var så fengende.
  Utdraget var også morsomt. Spenningen tok seg opp etterhvert og det var komedie i boken.

 358. Det var lit sjelelig i begjunelsen men resten var gøy.
  Det var lit rart når hun kom in i bobla.
  Det var lit gøy når hun ville in i bobla.
  Det var veldig gøy når hun kalte mamman for en skravle måke

 359. Jeg synes boka var okey, men jeg tror de hermer bitte litt etter pinglenes dag bok.
  Den var litt skjedelig fordi det skjedde nesten ingen ting.
  Deg synes det er bra at det er på bokmål.

 360. Boka var HELT super terning kast 6 selvfølgelig . Jeg vil lese hele boka fordi den var bra.
  Forfatteren er god til å skrive bøker. 0-10 gir den 10. Jeg syntes den var bra fordi det var humor og jeg elsker humor. jeg syntes boka var spennende og en fin bok og lese.🤣😛😝Passer for alle.

 361. Jeg syntes boka var bra.
  Jeg vil veldig hjerne ha flere beskrivelser.
  Det var en beskrivelse om vær person, men jeg vil heller ha flere beskrivelser om hovedpersonene. Jeg gir boka terningkast 4.

 362. Det er den første skoledagen til Anton på ungdoms skolen Han har en kjæreste som hetter Ine. Han trenger Ine. Han tror at han er kul men så hører han at en kul person sier at han ikke orker å være i klassen med flere nerder.
  Sjanger Humor
  Jeg synes at det var morsomt at han sa noe stygt i stedet for noe bra.

 363. Jeg syntes denne boka var helt ok men jeg hvil ikke lest denne boka.
  Denne boka passer til alle men ikke til meg fordi jeg ikke er så glad i sånne bøker.

 364. Denne boka var bra men jeg vil bare lese hvis jeg må.
  Jeg syns boka var realistisk og passer for alle aldere
  boka er fin for og lære at man er den man er og at man ikke skal vere redd
  for og skille seg ut.

 365. Jeg syns at boka er dårlig . pgr at den var bare ikke så lett å leve inni some mange gode bøker.
  Den var litt spennende.

 366. Omtale om Anton og andre flokkdyr.
  Utdraget handler om ein gutt som skal begynne på ungdomsskulen. Han har fått seg kjærast i sommarferien men, det veit ingen. Han vil gå i klassen hennar men, han får gå i klassen til kameraten Ole. Dei fekk læraren alle kaller Knerten. Dei skal ha ein leik der dei seier namna sine og eit adjektiva som begynner på samme bokstaven. Alle seier namna sine og eit adjektiv. Anton må hugsa alle namna og adjektiva. Han hugsar alle uten om læraren sitt adjektiv. Og alle ler.

  Me synest at boka var morsom fordi, Anton sa feil adjektiv.
  Teksten var lett å lesa fordi, det ikkje var nokon vanskelige ord.
  Me fekk lyst til å lesa heile boka fordi, den var veldig morsom.Me lyst til å finna kva meir som skjer.
  Me synest boka fortjener ein superfinalist fordi,Me fekk lyst til å lesa meir.

  Helsing Ingeborg og Odin + resten av verdast kuleste klasse.

 367. Bokanmeldelse for utdraget fra Anton og andre flokkdyr

  Forfatter: Gudrun Skretting
  Sjanger: Humor
  Anbefales for barn i en alder av 9-12 år
  Terningkast: 4

  Utdraget handlet om Anton som skal begynne på ungdom skolen. Han er ganske redd, for han tror han er for “nerdete” og kanskje litt venneløs. Han har en venn, men han er enda mer “nerdete”. Heldigvis har han en kjæreste som han syns er helt fantastisk. Liksom: den stygge nerden og den fine, kule jenta. Han tenker at det er sånn… Dessverre for Anton kan ikke det hjelpe han på ungdomskolen. Fordi Ine (kjæresten til Anton) vil holde det hemmelig, det er da for så vidt greit for Anton også. Aller helst ville han nok sagt det, men det får gå. Uansett, han kommer inn i timen og alt er greit. Helt til… HAN KALLER LÆREREN PERVERS!

  Det er lett å kjenne seg igjen i situasjonen som Anton er i. Alle gruer seg jo litt til å begynne på ungdomsskolen eller for eksempel å flytte. Å møte mange nye mennesker du vet du skal tilbringe mye tid med er generelt “skummelt” (med noen unntak) Jeg synes boken er både morsom og spennende. For eksempel så måtte jeg trekke litt på smilebåndet når Ole sa: visste dere at hvit fluesopp har knollformet basis og poseformet slire. Det var også veldig spennende når Anton ventet på sin tur til å si navnet sitt og et adjektiv. Jeg tror det kunne blitt enda mer spennende hvis slutten hadde vært mer dramatisk. For eksempel hvis Ine hadde slått opp eller hvis de store guttene hadde banket ham opp. Nå føles det på en måte som om boken blir så vanlig. Liksom den mest upopulære gutten kommer på ny skole og han har det så fælt, men i slutten ordner alt seg. Akkurat som i “pinglesdagbok” og “dustedagboka”. Det er bare førsteinntrykket mitt da. Det kan jo hende Gudrun har kommet på en helt fantastisk vri.

  Denne bok anmeldelsen er skrevet av Ellinor, Nordlandet barneskole 6B

 368. ANTON OG ANDRE FLOKKDYR
  Forfatter: Gudrun Skretting
  Sjanger: humor

  Bokutdraget handler om 13 år gamle Anton, som skal begynne på ungdomsskolen. Det eneste han vil er å passe inn i mengden, som et lite insekt eller et flokkdyr. Når første time begynner, går alt helt toppers…helt til?

  Jeg syntes bokutdraget handlet for mye om at Anton husker navn enn at det skjer noe annet. Jeg syntes ellers det var ganske greit fordi forfatteren skriver på en måte som gjør ting enkelt og forstå teksten. Jeg har lest hele boka selv og den er seriøst kjempe bra.
  Jeg gir den terningkast 5 og anbefaler den for barn mellom 10-13 år.

 369. Tittel: Anton og de andre flokkdyr
  Forfatter: Gudrun skretting

  Boka handler om en elefant som heter anton. Det er første dag på ungdomskolen og Anton vill bare gli inn som et insekt eller som en flokkdyr men første dag på skolen gikk galt. og Anton har fått seg en kjæreste hun er kul og populær å hun heter Ine.
  Ingen vet at de er sammen fordi Ine sa at de måtte holde det hemmelig det synes Anton er vanskelig. Anton har en venn som heter ole han kjenner han best.

  Jeg levde meg ikke inn i boka.
  jeg likte boka litt fordi den hadde mange stygge ord men jeg likte boka fordi den var spennende.
  Boka passer for 8 osv. 😀

 370. tittel: anton og andre flokkdyr
  forfatter: Gudrun skretting
  boka handler om: at det er en elefant som heter anton. han har sin første dag på ungdomskolen. anton ønsker seg mest at han bare skal gli inn i megden, som et innsekt eller flokkdyr. anton har en bestevenn som heter ole. men så går det ikke som han hadde planlagt. første time gikk alerede galt.
  jeg likte at han fikk kjærste før første time.
  boka var litt rar fordi det var om dyr.
  det som overasket meg var ikke noe spessielt.

 371. Den handler om Anton og andre ungdommer som skulle begyne på ungdoms skolen
  Den var bra så langt je kom
  Den var god fordi den var morsom
  Andre burde lese den fordi den var morsom

 372. jeg syntes boken var ikke så god men litt god da men beklager det er ikke sånne bøker jeg liker

 373. Boken handler som heter Anton, nå er sommer og nå skal han på ungdomsskolen for første gang. Han er veldig glad fordi i slutten av sommeren hadde han fått seg en kjæreste. Men han gruet seg allikevel. Anton ville bare gli seg inn i mengden, han ville ikke dome seg ut på første skoledag. Men kommunen hadde appå til valgt å blande elever fra forskelige skoler sammen i klasser. Anton hadde hørt noen andre gutter tidligere den dagen at de ikke ville ha en lærer som hadde gitt storebroren til en av guttene en toer i musikk, de kalte ham for ‘Knerten’. De sa også at han var veldig lav og streng. Anton kommer inn i klasserommet og oppdager at læreren han har fått er mannen de kalte Knerten, men han var egentlig ganske snill. Nå skulle de ha en lek, man skulle finne ett adjektiv som begynner på samme
  Forbokstav som navnet dems. Men ulempen var at Anton satt helt i enden og måtte huske på 28 navn og 28 adjektiver.

 374. Tekst utdraget handler om en gutt som skal begynne på ungdomskolen.
  Han er en nerd og han har lyst til å bli like kul som de to guttene i i den nye klassen sin.
  Han tror at for å være kul må man ha en stilig hettegenser og lang lugge.
  Og han er skikkelig dårlig til å huske .
  Han har også en kjæreste og det synes han selv er merkelig, fordi han vet selv at han er en nerd.

  Sjangeren til denne boken er humor.

  Jeg synes at teskstutdraget er ikke er så bra, fordi boka var ikke spennende.

  Ja, handlingen er lett å leve seg inn i fordi boka ikke er eventyr.

  Tekstutdraget slutter meg at noen av guttene sitter og finser på raden bak hovedpersonen.

  Jeg får ikke lyst til å lese hele boka fordi boka er ikke noe for meg.

 375. Dette var en god bok, håper at resten av boka er morsom. Jeg er veldig glad i humor bøker. Terningkast 6!!!!!!!!

 376. for meg hvar det veldig kjedelig jeg vil ikke si noe mer fordi det eneste jeg ville dele med dennne boka var at den er veldig kjedelig!!!!!!!! TAKK FOR MEG!

 377. Boka var veldig morsom jeg syntes at alle burde lese den den passer for 4-7kl
  (det finnes en bok før den som heter Anton og Andre uhell)

 378. Utdraget handelt om noen som het Anton og hadde en venn som het Ole og en Kjæreste som het Ine. Anton skulle ikke gå i samme klassen som Ine. Når Antons første aktivitet går dårlig,så tenkte han «nei,første time!Det gikk dårlig!» Jeg synes utdraget var både spennede og dramatisk. Boka er ikke bra eller dårlig for meg fordi den er heller spennende. Jeg anbefaler andre å lese denne boka fordi den er spennede. Jeg gir denne boka terning kast 5.☺☺☺☺☺

 379. Tekstutdraget om Anton og andre flokkdyr handler om at det er første dagen på ungdomsskolen for Anton. Det Anton ønsker mest av alt er at han skal passe inn og bare gli inn i mengden, men alt går ikke som planlagt allerede første time går det galt.

  Jeg syns tekstutdraget var spennende og vil lese videre

 380. Utdraget handler om Anton som skal begyne på ny skole men når ed kule guttene kommer skjer noe uventet. Jeg synte boken var skrevet på en morsom måte med gode beskrivelser. Men jeg syntes handlingen var dårlig fordi den gikk sakte fromover, og slutten var litt skjedelig. Terningkast 5 av 6.

 381. DENNE BOKA ER HELT SUPER!
  Har lest den før, og det er nødt til å være yndlingsboka mi!
  Elsker hvordan Gudrun Skretting skriver, man får bare lyst til å lese mer og mer!
  Den er liksom så «uflau» hvis det går an å si det. Hun skriver liksom VIRKELIG hvordan det er å være ungdom! I tilegg er det mye humor i, og det elsker jeg!
  Terningkast 6! Anbefaler denne virkelig! det finnes en til bok som jeg har lest og håper det er flere!!! 😉

 382. Finnes det flere bøker enn «Anton og andre flokkdyr» og «Anton og andre uhell»??? 🙂

 383. passer bra fordi den er litt morsom med en som heter knerten og litt kjedelig med at den er barnslig

 384. I 6B var elevane heilt delt mellom passe bra og super. Denne gongen fekk lærarane ei superstemme, slik at det vart super som vann.

 385. Dette utdraget fra boken «Anton og de andre flokkdyr» handler om Anton som begynner på ungdomskolen, og hva som skjer i første time. Før skolen snakker Anton sammen med Ole om sopp. Da kom Ine opp, altsa Anton sin hemmelige kjæreste. Han ville snakke om noe annet. Anton tenkte kjærester. Da Timen starta ville læreren hans leke en navne-lek. Det gikk ut på å finne på et adjektive som beskriver seg selv og begynner på samme bokstav som navnet sitt. Man måtte også si det de før deg sa. Det gikk fint å huske alle helt til lærer Per sa sitt. Han sa: Perplekse Per. Anton hadde ikke hørt det før så det ble vanskigrere. Han måtte dobbelkjekke om han sa det riktig fordi alle så på han. Han sa «perverse Per».

  Jeg syntes utdraget var bra beskrevet og hørtes ut som noe som kunne ha skjedd.

  Dersom man liker å lese om ting som kunne ha skjedd på ordentlig, bør man lese boka.

 386. Jeg lånte boka på biblioteket fordi jeg synes de vår spennende, det skrev jeg sist.
  Men det sto alt for mye, å at jeg hadde lyst på noen andre bøker på biblioteket. 😊😊

 387. Anton og andre flokkdyr er jo en spennende bok, men noen ganger har ikke alle lyst til å låne en bok som har veldig mye skrift og ingen tegninger. Så da blir det kjedelig. 😒🙁🙁😒👎👎👎👎

 388. Det boka handler om er Anton som begynner på ungdomskolen.
  Anton er en av de kule guttene, men vil ikke være en av de kule.

  Boka er enkel og lese fordi det er i bokmål, jeg liker ikke denne boka fordi det ikke har noe spenning i det, derfor synes jeg at det ikke burde være med i boksluker prisen og jeg gir den terning kast 1 og jeg anbefaler boka fordi som er fra 7-9 år gammel.

 389. Tittel: Anton og andre flokkdyr

  Forfattar: Gudrun Skretting

  Dette handla boka om: Anton begynner i åttande klasse. Mora til Anton er død. Men han har ein kjæreste. Ho heite Ine. Anton og Ole er bestevenner. Dei begynner med ein namneleik. Anton ser at han blir sist. Han må huske alle namna og orda. Han begynner bra. Men so sei han feil.

  Eg synest var boka var super fordi den var spennande og morosam. Det handla litt om unddomlege ting. Men det var litt vanskelige ord.

  Eg synest boka passar for 11-13 år

 390. Eg synest boka var passe bra fordi det var sjangeren humor, men eg synest egentlig at den ikkje var så morsom. Eg synest at boka var morsom då Ole snakka så mykje om sopp.
  Personer eg likte best i boka er: Per, Ine, Ole, Anton og faren.
  Eg synest at boka passar for: 13-17 åringar.
  Terningkast: 2.
  Eg likar bedre bøker med action og spenning.

 391. Jeg likte denne boka fordi den var morsom når han sa PERVERSE Per!. det var litt trist da han mistet Ine.

 392. Jeg synes boka var bra fordi det var litt spennende at han måtte huske alle navnene og adjektivene! Jeg synes den leken hørtes gøy ut, den leken har jeg litt lyst til prøve! Boka er ikke min favoritt, men kanskje jeg leser den etter vært!

 393. Boka Anton og andre flokkdyr er laget av Gudrun Skretting.
  Det er en morsom bok om en gutt som skal begynne på ungdomskolen.
  Prøv adjektiv-leken og se hvor mange adjektiver det blir.
  Jeg gir denne boka 4-5 terningskast.

 394. jeg synes denne boka var bra fordi den var morsom den var gøy og jeg gir den terning kast 6. den boka er fra1-11 år

 395. den var løyen i slutten men ikke så gøy. den får terningkast 3-4 av meg. og den kunne hatt mer spenning!

 396. Jeg syntes boka var passe bra fordi den manglet innlevelse og jeg syntes den var kjedelig.
  Og forsiden gidde ikke mening med boka

 397. Jeg synes den var passe bra fordi den ikke var så morsom eller spennende. Jeg liker spennende bøker som også er litt morsomme. Jeg gir terningkast 2.

 398. jeg likte denne boka litt for den var litt morsom og litt spennende og det var morsom når han sa perverse per🤣🤣🤣

 399. jeg likte denne boka fordi den var morsom. Men den kunne kansje hatt mer spenning. men ellers så var den veldig bra jeg gir denne boka terning kast 6. jeg synes denne boka passer for 8-12 år

 400. Jeg syntes denne boka var veldig bra fordi jeg syntes det var morsomt da han sa PERVERSE Per. Jeg gir denne boka terningkast 5.

 401. jeg likte ikke denne boka for de jeg følte ingen ting.og lit trist for han klarte ikke og bli
  en av de kule. jeg vil gi denne boka terning kast 2.

 402. denne boka var ok.. fordi: jeg suntes boken var kjedelig og lese/høre. den var ikke helt min type bok

 403. JEG ELSKER DENNE!!! Denne var helt flott! Jeg gir denne 6/6 ternigs kast. Denne var veldig morom og jeg likte den veldig mye. Jeg hr ikke mer å si om denne boken. men jeg syntest at denne bure vinne

 404. denne boka var ok.. fordi: jeg suntes boken var kjedelig og lese/høre. den var ikke helt min type bok😑 bye

 405. JEG ELSKER DENNE!!! Denne var helt flott! Jeg gir denne 6/6 ternigs kast. Denne var veldig morom og jeg likte den veldig mye. Jeg har ikke mer å si om dene boken.

 406. JEG SYNTES UTDRAGET VAR VELDIG MORSOMT! Jeg tror boka passer for meg. Fra 1 til 10 gir jeg den en sterk 9er.

 407. -Tittel: Anton og andre flokkdyr.
  -Forfatter: Gudrun Skretting
  -Utgitt i 2016.
  Anton Og andre flokkdyr er en god bok som tiltrakk øyet mitt i det jeg gikk forbi ark bokhandel og jeg skjønte ikke ikke noe av den forsiden så da plukket jeg den opp å startet å lese. Etter det klarte jeg ikke å legge den ned!

 408. Jeg syntes boka var bra! Spennende og inntresang. Forfatteren heter: Gudrun Skretting.
  Boka handler om Anton som skal starte på ungdomsskolen, han har en kjæreste men han kom ikke i klassen hennes, det er noen slemme/kule folk der, når han kommer inn i klassen så……………… jeg gir boka terningkast 5! Og jeg anbefaler denne boka til 8-11:)

 409. boka heter: Anton og andre flokkdyr.

  boka handler om: at det er den første dagen på ungdomsskolen, og Anton ønsker mest av alt og skli in med mengden, som et insekt eller et flokkdyr. Men allerede i første time går det galt.

  jeg syntes: jeg syntes at boka var bra og spennende. Jeg likte at de fortalte detaljert hva som skjedde der og da. Man får lyst til og lese mer fordi man gjerne vil finne ut av hvem knerten er. så jeg syntes at boken var bra, jeg gir den terning kast 4/6🎲

 410. Jeg syntes at boka var veldig morsom og beskrivende.Og den forklarer at at er ikke perfekt her i livet, at man kan si feil som Anton gjøre. Jeg gir boka en sekser og anbefaler for 9 til 13 år

 411. Denne teksten handler om at Anton har begynt på ungdomskolen og han prøver og ikke dumme seg ut. Anton henger mye med Ole men han snakker bare om sopp og ikke kule ting. I den ene timen så skal de ha en bli kjent lek og den går ut på at den ene personen sier et adjektiv om seg selv og adjektivet må begynne på forbokstaven i navne sitt. Etter den ene personen har sagt adjektivet så må den neste personen si det adjektivet og sitt eget. Og sånn forsetter det. Anton er helt til slutt så han må huske alle adjektivene så han føller veldig godt med.

  Jeg syntes at teksten var bra og morsom fordi den hadde mange beskrivelser og adjektivene i slutten av teksten var veldig morsomme.
  Det var lett å leve seg inn i handlingen fordi det var mange enkle ord og ikke så vanskelige ord.
  Teksten bygger seg gradvis opp.
  Teksten sluttet som forventet og jeg fikk lyst til å lese mer.
  Teksten var vanskelig å legge fra seg.
  beste ved tekste var at den viste hvordan andre folk har det når dem begynner på ungdomskolen.
  Jeg syntes andre bør lese teksten.
  Jeg gir teksten terningkast 4 eller 5.

 412. Jeg syntes den var spennende og morsom jeg likte det godt og det var en bra start og siste delen var morsom. Og det handlet om: to gutter som het Anton, Ole og en jente som het Ine. Anton og Ine er kjærester, de har vært det siden begynnelsen av sommeren. Og de får en lærer som heter per og han er like liten som Anton. Jeg vil lest resten av boka og jeg vil gi den terning kast 5.

 413. Jeg syntes at boken var veldig bra! Den handla om en gutt som het anton som ville passe inn på skolen. Han hang med en jente som var veldig populær og den «Hemmelige» kjæresten hans. Han hang også med en gutt som var litt rar. Etter første dag syntes han det var vanskelig . Og gjorde en flau tabbe.

 414. ANTON OG ANDRE FLOKK DYR.

  forfatter: Gudrun skrtting.
  jeg syntes den var passe bra.

 415. Jeg synes boka var bra, fordi jeg synes den var morsom og litt spennende. Jeg synes den var morsom og spennende, fordi karakterene var morsomme og det handlet om hans skjebne på ungdomskolen. Utsnittets budskap følte jeg var at man bør være den man er.
  Terningkast seks og en bok for barn fra 8-14 år.

 416. Boka heter Anton og andre flokkdyr. Den handler om en gutt som har begynt på ungdomskolen og får en lærer som blir kalt Knerten og han leker en navn lek med klassen og Anton klarer det helt til siste fordi læreren sier et vanskelig ord.
  Jeg synes boka var litt spennende og gir den terningkast 3.

 417. Jeg syntes at boka var både morsom og litt overraskende. Grunnen til at jeg syntes den var morsom, var at da Anton sa «Perverse Per»istedenfor «Perplekse Per»! Det jeg syntes var overraskende, var da Anton sa at han var kjæreste sammen med Ine!
  Jeg syntes boka passer fra 8-10 år.

 418. Jeg syns det var en bra bok fordi den hadde god fly og den var ganske morsom.Den var også bra fordi den var veldig forsåelig

 419. I denne boka møter vi hovedpersonen Anton, som uheldigvis skal sarte på ungdoms-skolen. Anton vil så gjerne bare gli inn i mengden, helst uten og bli lagt merke til. Men, med en rar venn som elsker sopp, og den eneste kjæresten du har og noen gang kommer til og få holder det hemmelig, er det ikke så mye hjelp og få. Men, verre kan det gå, hvis du med et uhell gir læreren et kallenavn, og i tillegg at de skumleste, men kuleste guttene på skolen plutselig kaller deg kompis?!

  Generelt synes jeg at denne boka var morsom, men jeg tror at den er satset for eldre aldersgrupper. Det er litt humor i den jeg ikke helt skjønner, eller hendelser jeg ikke forstår. Ordbruken i boka er litt ungdommelig noen ganger, men ellers var den spennende og morsom. Etter jeg leste utdraget ville jeg lese boka, så jeg lånte boken på biblioteket. Men som sagt, jeg fant raskt ut at boka var ment for eldre aldersgrupper.

  Alt i alt var boken spennende, morsom og virkelig.
  Jeg anbefaler den for 12-15 åringer, pga. ordbruken og humoren.
  Derfor gir jeg den terningkast 4.

  MVH Maja.

 420. Jeg synes at dette utdraget har vært det beste av alle. Det var bra legde på det også. Dette er en bok jeg kunne lest. Så jeg satte den på ønskelista mi. Jeg har ikke lest den første boken og jeg hvet heller ikke hva den handler om. Så det vil jeg også hvite. Jeg likte veldig godt at de fikk med alle følelsene hans og at det gikk fra og være positivt til negativt. Det var også veldig morsomt med den navnleken.Men det jeg kunne ømske var anndeledes er att de kunne sakt litt bedere hvem alle persjonene var. Akuratt sånn som Ole.

  Jeg hadde anbefalt denne får alle aldere og gitt den terningkast 6!!!!!

 421. Jeg synes boka var kjempe bra. Den var veldig morsom. Jeg skjønte følelsene hans, at han ble litt rar når han sa feil på navn leken. Jeg kunne godt les den igjen. Jeg synes den var bra at den forklarte hvordan folk var. Jeg gir den terningkast seks.

 422. Jeg syntes at boken var kjempe morsom og spennende. Jeg forsto følelsene hans at han ble litt redd når alle begynt å le av han på navn leken. Jeg kunne godt lest boken igjen. Fordi den var DRIT kul!
  Jeg gir denne terningkast 6! 🙂

 423. Jeg syntes at det var en bra bok, og at den var veldig morsom. Jeg syntes den var bra fordi den var morsom og fordeler litt om livet på ungdomsskolen. Jeg syntes den passer bra for 11-13 år gamle barn.

 424. Bok: Anton og andre flokkdyr
  Forfatter: Gudrun Skretting
  Dette utdraget var supert: Denne boka var utrolig morsom. Jeg liker at ting går litt skeis, og det var akkurat det som skjedde her. Anton var en veldig morsom person som verken var kul eller populær. Han var spesiell og annerledes. Men Ine var ganske alminnelig og ubemerket. Altså slik Anton ville være.
  Jeg synes boken høres utrolig bra ut!
  Denne boken er en bok jeg ville likt og lese selv!

 425. Jeg syns utdraget var litt kjedelig fordi det var ikke så mye spenene eller morsomt i teksten, men jeg syns utdraget var bra like vel. Jeg syns de som liker og lese bøker som er morsomme. Jeg vil lese hele boken fordi jeg likte den ikke så veldig, men jeg har hørt at den er morsom så jeg vil se om den blir bedre etter vert. Jeg vill at boken skal komme til finalen fordi jeg vill at andre skal se om de liker boken eller ikke.
  Jeg gir denne teksten terningkast 5.

 426. Anton og andre flokkdyr
  forfatter: Gudrun Skretting
  Det handler om at det er noen som skal begynne på ugdomskolen, men to i klassen vil ikke ha noen nerder i klassen. Læreren sier at vi skal leke en lek som er at dem skal si navnet sitt og at dem skal ha en adjektiv om seg selv eller noe man liker å gjøre eller noe sånt . Etter vært så sier en navnet sitt og sier noe som han liker å det var å lese. Når han hadde sagt det så var det noen andre som sa det var ikke lurt å si.
  Det syntes jeg var spennene.
  jeg gir den ternig kast 5

 427. ANTON OG ANDRE FLOKKDYR
  Boka handler om hovedpersonen Anton som skal begynne på ungdomskolen for aller første gang.Anton gruer seg litt men han håper at han sklir rett inn mengden. Ine er kjæresten til Anton. Men første skoledag skjer det noe Anton ikke ville skulle skje.

  Utdraget var morsomt. Jeg syntes det var morsomt på slutten og det var spennende. Jeg anbefaler boka til folk som liker humor og liker å le litt.

 428. Jeg liker boka og gir den terningkast 6. Det jeg liker ved den er all humoren og språket. Når Anton dummet seg ut lo jeg godt. Jeg leste boka før Bokslukerprisen. Jeg liker at det er god flyt og unike ord. Jeg lærte nye ord i all humoren og elsket det.

 429. Denne boka handler om en gutt som heter Anton. Han skal begynne på ungdomsskolen.
  Han skal prøve og komme inn i svermen på skolen. Men det går ikke så bra. Han har en venn som heter Ole som liker sopp og ting som ikke kan virke så kult.I allerede første time driter han seg ut. De har en navne lek som går ut på at:Du skal si et adjektiv på forbokstaven din og etter det navnet ditt som Rampete Rasmus. Og så begynner de og Anton skjønner at han er sist. Dermed må han huske alle navnene. Og det klarer han helt til når læreren sier sitt navn. Perplekse Per. Og det husker Anton selvfølgelig ikke, så det blir til Perverse Per. Jeg likte boka fordi den var Morsom, Spennende og Beskrivende. Jeg liker også boka fordi den forklarer at alt er ikke perfekt her i livet. Det er Vanskelig å legge fra seg boka. Så jeg gir den en sekser og anbefaler på det høyeste. Passer 9 til 13 år.

 430. Jeg likte utdraget fordi den var spennende og fordi personene hadde kule personligheter. Burde blitt nevnt flere navn. Ellers bra. 8/10 ⭐️

 431. Den er veldig morsom, den handler om en gutt som er litt nerd som begynner på ungdomsskolen. Så kommer han i klasse med noen som ikke liker nerder og første dag begynner ikke så bra for Anton. Utdraget jeg har lest var veldig bra.

 432. jeg synes at dette utdraget er bra fordi:
  * det var veldig morsomt og høres ut som en bok for meg.
  * dette utdraget gjør at jeg får lyst til å lese hele boka fordi jeg lurer på hvordan det går videre.

  utdraget handler om Anton.
  Det er hans første skole dag på ungdomsskolen.
  De har en navnelek i klassen, alt ser ut til å gå helt fint men så snur alt.

 433. Jeg vil veldig gjerne lese videre i boka den var veldig spennnede og morsomme.

 434. Anton og andre flokkdyr

  Forfatter: Gudrun Skretting

  Nordlandet barneskole, klasse 6a

  Denne boka handler om unge Anton som skal begynne på ungdomskolen. Uheldigvis får ikke Anton starte på samme klasse som kjæresten sin Ine, klasser fra forskjellige skoler har blitt blandet så Anton fikk ikke helt viljen sin, dette synes Anton var dumt.

  Jeg synes boken var litt kul, og er for de som snart skal begynne på ungdomskolen. Siden jeg fortsatt har 2 år igjen så passer ikke denne boka helt til meg. Likevel er det greit å ha litt om ungdomskolen i bakhodet, slik at jeg ikke blir like fortvilt som Anton. Jeg likte best da Anton skulle ha første time for da gruet han seg og fikk sommerfugler i magen. Det jeg syntes var litt dårlig, var da de snakket om læreren Per.

  Terningen hopper og spretter……………………….. Denne boka får en 4er

 435. Trinnet varierte veldig på dette tekstutdraget., fra topp til bunn. Flertallet endte likevel på bra.

 436. Den var ikke så bra synes jeg. Jeg synes det ikke skjedde så veldig mye. Jeg følte også at den på en måte sank litt ned for hvert ord jeg leste. Jeg synes ikke den burde være superfinalist i Bokslukerprisen 2018.

 437. Jeg synes Anton og andre flokkdyr boken var veldig morsom og spennende. Mange bør lese den, personene var beskrevet og morsomme. jeg synes denne boken bør være en av superfinalistene.

 438. Anton og andre flokkdyr anmeldelse 
  INNLEDNING 
  Tekstens hovedperson er en gutt som heter Anton og har sin første dag på ungdomsskolen, han har en venn som heter Ole og en kjæreste som heter Ine. 
  Utdraget er om Anton som skal huske alles navn med et adjektiv som begynner med samme bokstav som navnet til den personen, han skal huske 28 navn og adjektiver men når han kommer til læreren sitt navn og adjektiv blir det VELDIG flaut.  
  DIN OPPLEVELSE OG VURDERING 
  Jeg synes at dette utdraget/boken er veldig bra og morsom helt til slutten, grunnen at jeg synes den er bra er fordi det handler om en hendelse andre kanskje også har opplevd ofte. 
  Utdraget er lett å leve seg inn for når du leser teksten kan du lett se for det det som skjer i teksten, skje i hode og det er som en film inni hodet, og det beste er sikkert at det er en veldig bra beskrivelse på dette utdraget/teksten. 
  Når slutten kom var det ikke brått for utdraget var ikke kort men det var ikke langt heller, den var middels lang. 
  AVSLUTNING 
  Tekstens styrke er den bra beskrivelsen. 
  Det som irriterer meg med teksten er det at jeg synes ikke at det var so lurt og ha den setningen med «Perverse Per.» det synes ikke jeg var noe kult og ha i teksten, men det var morsomt da! 
  Jeg synes at boken Anton og andre flokkdyr burde være superfinalist OG vinne bokslukerprisen!!! 😀 
   

 439. Denne boka er skrevet av Gudrun Skretting og er i sjangeren drama. Boka, «Anton og andre flokkdyr«, er om en gutt som nettopp skal starte på ungdomskolen. Han ser i gangen to gutter som snakker om læreren og om at de har ikke lyst å ha nerder i klassen. Da ble Anton litt skremt fordi han forteller at han er en nerd. Han er med vennen sin og kjæresten sin, Ole og Ina. I timen skulle de beskrive seg selv med et adjektiv som starter på samme bokstav som navnet sitt, men da skjer det noe morsomt.

  Jeg trodde først at Anton var elefanten på framsiden (starten av utdraget s.87). Jeg skjønte ikke helt hvorfor er det en maur på en snuspakke. Jeg trodde at elefanten var veldig sterk. Et minus med boka, var at når jeg så bagetten, ble jeg sulten, men det går fint. Boka var veldig morsomt. Jeg tipper at det kommer til å skje når jeg starter i ungdomskolen. Jeg syntes også at Ole virker smart på meg. På meg ligner Ole på en tykkere versjon av Harry Potter.

  Jeg ville ha anbefalt denne boka til alle!

 440. Vi synes boka var super fordi vi ble fanget allerede fra starten av utdraget. Det skjedde mye og vi hadde bare lyst til å lese mer. Det var lett å forestille seg det som skjedde og den var ganske morsom. Flere av setningene hadde mye humor, og det liker vi. Vi ble veldig overrasket når han sa «Perverse Per». Vi har lyst til å lese boka.

 441. Vi synes boka var bra fordi den hadde mange gode beskrivelser og en del humor. Vi synes den var litt kjedelig fordi det ikke skjedde så mye. Noen av oss synes den var super og hadde lyst til å lese den fordi den var både morsom og hadde en godt innhold. Dette kunne ha skjedd i virkeligheten. Vi synes den tar opp et alvorlig tema. Men flertallet gikk for bra, derfor endte vi opp med det.

 442. Anton og andre flokkdyr

  forfatter: Gudrun Skretting

  En gutt som begynte på ungdomskolen.
  Han vil passe inn blant alle andre.
  Men det går ikke bra.

  det var en bra bok jeg vil lese hele

 443. Tittel: Anton og andre flokkdyr
  Forfatter; Gudrun Skretting

  Boka handler om: Anton, Ine og ole begynner på ungdomskolen.
  Anton vil at ingen skal legge merke til han, men i den første skoletimen pp den første dagen driter han seg skikkelig ut.

  Jeg syntes boka var bre, men jeg tror ikke jeg kommer til og lese den. jeg syntes boka passet for 8-12 år.

 444. Den var bra minnet meg om En pingels dagbok hele klassen fikk latterkrampe den passer for 8-13 år terningkast fem

 445. Den var sykt morsom😂 og jeg elska den❤️. Denne boken synes jeg passer for 9-12 år.
  Skala fra 1- 10 7,5❤️👌❤️

 446. Dette utdraget var veldig morsomt. Speielt i slutten med Perverse Per. Jeg har veldig lyst til å lese mer og passer fra 10-13 år.

 447. Jeg syntes boka hvar morsom jeg har lyst til og høre hele boka. Men den passer ikke helt i humor kategorien. Den passer bra for barn fra 8-12 takk for at jeg brukte noen sekunder i livet ditt på at du leste denne kommentaren🤣

 448. Den var veldig morsom oganbefaler den. Den var også ganske spennende på en rar måte.

 449. Dette er den boka klassen har likt best hittil. Den er morsom, spennende og det er lett å kjenne seg igjen/ sette seg inn i handlingen. Forfatteren er flink til å bygge opp spenningen og til å komme med overaskelser. Det gjør boka ekstra morsom. Klassen ønsker å lese denne boka som høytlesingsbok.

 450. jeg syntes at det var en veldig bra bok. Vil gjerne lese hele boken. Det får fram ganske mye av det som kan skje på Ungdomskolen. Ganske artig at Anton blandet Perpleks og Pervers.

 451. «Vennskap er unødvendig, som filosofi, som kunst … Det har ingen overlevelsesverdi, men det er en av de tingene som gjør det verdt å overleve.»

 452. «Vennskap er unødvendig, som filosofi, som kunst … Det har ingen overlevelsesverdi, men det er en av de tingene som gjør det verdt å overleve.»-

 453. Utdraget var bra, og jeg kjente meg igjen i den. Jeg fikk lyst til å lese hele boka, det har jeg egentlig gjort med alle bøkene hitill. jeg gir den terningkast 5! jeg anbefaler den 8-12

 454. Navn: Anton og andre flokkdyr
  Forfatter: Gudrun Skretting
  Den handler om en gutt som skal begynne på ungdomskolen med kompisen sin Ole og kjæresten sin Ine. Anton og Ine har bestemt at det skal være en hemmelighet at de er sammen.
  Ine og Anton kommer ikke i samme klasse så han er redd for at Ine ser noen hun liker mer enn han.
  Det var en «BRA» bok synes jeg.
  Jeg synes boka passer til folk fra 7-11 år.
  I terningkast gir jeg en 4.

 455. Jeg synes boka var super fordi den var veldig morsom
  jeg hadde lyst til å se hva som skjedde videre med han
  terning kast 5

 456. Jeg synes denna boka var veldig bra og ganske morsom. Jeg likte godt den delen der han dummet seg ut foran hele klassa. Denne boka passer for barn som er 9-12år. Jeg gir denne boka terningkast 5.

 457. Jeg syntes boka/utdraget var bra fordi den var litt morsom
  Jeg fikk litt lyst til å lese hele
  Jeg syntes den passer for 8-11 år
  Jeg gir den en terning kast 4

 458. tittel: Anton og andre flokkdyr
  utdraget handler om en gutt som hetter Anton som skal begynne på ungdoms skolen.
  jeg synes utdraget var morsomt da han skulle si navnet til læreren. jeg synes utdraget passer for barn mellom 8- 11 år. jeg gir den terning kast 5

 459. Anton har sin første dag på ungdom-skolen, og han har ett ønske. Å bare gli inn i mengden.
  I første time leker den nye klassen en lek, for å lære navnene på hverandre. Leken går ut på, at man sier et adjektiv med samme forbokstav som navnet ditt, før man sier sitt eget navn, og det de før deg har sagt. Men det går ikke så bra med Anton….

  Jeg likte denne boken fordi, jeg synes at den var morsom, og noen synes kanskje at den ligner litt på sin egen hverdag.

 460. ANTON
  FORFATTER:Gudrun Skrettin
  UTGIVELSESÅR:2018
  ANBELDELSE:anton er en gutt som starterpå ongdonskolen han kjenner 3 i klassen fra før den ene er kjeresten hans ok en kamerat(nerd) og en som gjikk i klassen hans og han passet ikke inn men nå hadde han en ny sjanse på ongdomsskolen så han prøver og vere som de andre gutta i klasssen en som ikke gjore ekser ikke leker men en som gutta gjør på ongdonsskoen… denne boka passer til barn fra 12 og oppover jeg gir denne boka terningkast 4.

 461. Virker som det er ei artig bok. Det var litt vanskelig å forstå begynnelsen., men det var greit å forstå etterhvert.

 462. Denne boka var ganske spennende. jeg syntes ikke boka var så morsom, men jeg har bare lest 11 sider, så hvordan kan jeg vite hvor morsom den er. Syns den var interessant og lese den. Boka gir også mening, noe som jeg liker veldig godt.

 463. Jeg synest at den var morsom,gøy og kul.Forfatteren har skrivd noe veldig bra.Jeg synest at set vært noe bilder da.

 464. jeg mener at boka er morsom og jeg synes boka er overaskene og jeg gir terningkast 6

 465. Jeg synes at den var morsom, gøy og kul. Forfatteren har skrevet noe veldig bra. Jeg synes at det vært noe bilder da.

 466. jeg syntes at boka var veldig morsom så hvis man skulle gi den poeng fra en til ti, ville jeg gi ti poeng

 467. Selv om boka går under kategorien «humor»så er den ikke så morsom litt mange stygge ord men ellers ganske bra.

  TERNINGKAST: Sterk 2,er.

 468. Jeg synes boken var morsom fordi det alltid skjedde noe og det var helt perfekt bok for meg.
  Jeg elsker humor og det var det mye av i denne boken for og si det sånn!

 469. den var passe bra fordi sånne bøker er ikke helt for meg.det burde vere mere drama og den var ikke så mye humor og sånn

 470. Kapittelet handlet om at det var første skoledag i åttendeklasse for Anton. I klassen til Anton skulle de lære navnene til alle sammen. Derfor skulle de ha en navnelek. Den første skulle si navnet sitt og et adjektiv som startet på samme bokstav som navnet sitt. eks. Allminnelige Anton. Den neste skulle si det den første sa og sitt eget. Sånn fortsatte det. Den siste måtte si alle adjektivene og alle navnene. Det kunne fort gå i kluss, så Anton håpet han ikke kom sist, men det gjorde han. De sa adjektiv og navn i full fart så det var bare for Anton og henge med. Han husket alle navnene helt til læreren Per skulle si sitt. Han sa perplekse Per. Det var Anton veldig redd for å glemme, men han prøvde å huske det. Når det var Anton sin tur sa han alle adjektivene og navnene. Det gikk helt uten problemer, helt til han kom til Per. Anton sa PERVERSE Per istedenfor perplekse Per! Alle lo av Anton så han ble lei seg.

  Hva vi synes var bra med boka:
  At det var mange morsomme hendelser i boka. At de skulle lære navnene til alle, så de ble bedre kjent. At det var mange morsomme figurer og sammensetninger av rare ting på forsiden. At den var skrevet på bokmål. At den hadde sjangeren «humor», og vi liker humorbøker.
  Hva vi synes var dumt med boka:
  At vi ikke fikk lese mer av boka. At Anton sa feil adjektiv til læreren Per. At alle lo av Anton når han sa feil. At de sto ganske lenge i skolegården så det ikke var så mange sider med navneleken. At kapittelet endte med at Anton var lei seg.

 471. Boka handler om Trille og Lena som er bestevenner, Birgitte må reise bort i juleferien. Trille og lene tenker på å gå julebukk uansett.

  Lena var oppgitt over at det var storm og pissregn i juletida, ho følte ikke at julestemninga var der, siden snøen ikke hadde kommet.

  Da de gikk julebukk bestemte dem seg får å starte hos onkel Tor, men onkel Tor ville ikke ha noen som gikk julebukk og sang «Deilig er jorden» får ham.

  Onkel ba dem dra hjem. Snart sa Lena, og tok opp kjølebagen. Ho ville bare fylle bånd!

  Lena nevnte å ringe Kai-Tommy , hu skulle likt og se ansiktet på Kai-Tommy da han innser at dem har tømt hele området får godteri.

  Våre leseopplevelser:

  Det var delte leseopplevelser ved boka Keeperen og havet. En mente boka var sliten og skje, siden boka var skrevet på nynorsk. Det var den største utfordringen ved boka.
  En mente boka var bra og ble inspirert og klarte å leve seg inn i boka. Men samme utfordring ved nynorsken her.
  Begge partene syntes boka var bra og syntes leseopplevelsen var vellykket.
  Begge partene ønsker også å lese mer av boka og har ønsket å vite mer om hva som skjer videre inn i boken.

  Vurdering
  vi vil a