Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Bjørnemysteriet

Magnhild Bruheim Samlaget 2016

Stian og Stine er stesøsken og like gamle. Dei er ganske ulike, men begge liker å løyse mysterium, og nå har dei kanskje funne eit nytt mysterium. Men kva er eit bjørnemysterium? Kven er dei to i bilen som spionerer på Stian og Stine? Og kva er det som skjer på garden Vistad om kveldane?

Kapittel 1
Stine

Eit vått snøkorn landa på nasen til Stine. Det var tett i tett av dei i lufta. Ho stoppa opp, la hovudet bakover og rekte ut tunga, slik at ho kunne kjenne det kalde treffe det varme. – Kjenn snøen, sa ho til Stian. – Vinteren er her.

– Tenk at snøen inneheld tusenvis av ulike snøkrystallar, sa Stian og rekte fram hendene så snøfjona kunne leggje seg der. – Veit du kor mange kantar kvar snøkrystall har?

– Eg har sett bilde av det, svarte Stine og lukka munnen. Ho var ikkje heilt sikker. – Dei er kjempefine. Det er rart å tenkje på korleis dei ser ut når ein forstørrar dei veldig.

Stian og Stine var på veg heimover etter eit ettermiddagsarrangement på skolen.

– Men visste du at alle snøkrystallane har like mange kantar? Stian heldt fast i temaet.

– Har aldri tenkt over det, sa Stine. – Det er vel ikkje så viktig.

– Alle har seks kantar. Er ikkje det rart? Dei er ulike på form, men alle har seks kantar.

– Mogleg det, sa Stine, utan å la seg imponere.

– Kvart snøfnugg er samansett av mange krystallar. Stian gav seg ikkje. – Det startar ofte med ein bitte liten vassdrope, og den veks seg større når vassmolekyl i lufta legg seg utanpå den.

– Det hadde eg også visst om eg hadde sete med PC-en og pugga alle slags artiklar, sa Stine og kjende seg irritert.

– Eg synest det er veldig interessant, sa Stian.

– Det er fordi du er ein nerd, sa Stine og angra litt med det same.

– Og du er utruleg dum, sa Stian og gjekk raskare.

– Det var ikkje slik meint, sa Stine og heldt same farten. – Du sit jo framfor PC-en seint og tidleg og finn ut om alt mogleg. Det heiter å vera nerdete.

– Og du gidd ikkje å finne ut om noko som helst og seier frekke ting. Det heiter å vera dum, svarte Stian og lét seg tydelegvis ikkje blidgjera.

Rettighetene for utdraget gjelder for aksjonsperioden, derfor har vi måttet fjerne resten av utdraget. Utdraget var hentet fra s. 5-14.

866 anmeldelser av “Bjørnemysteriet

 1. Jeg synes boken var bra og spennene og litt krim jeg gir terning kast 5.

  Jeg tror fremover i boken kommer det til og skje at en gutt har blitt,bittet fast i en tre og en bjørn skal på en måte redde gutten???? Det er det som viser deg eller meg på bilde.

 2. Bokanmeldelse: Bjørnemysteriet
  Av: Magnhild Bruheim
  Utgitt av: Samlaget
  Det er krim. Det er nummer 3 i serien om Stian og Stine

  Stian og Stine er ste søsken og like gamle. Nå går de hjem fra et ettermiddagsarrangement på skolen. Mens de går krangler de om hvem av de som er dum og hvem som ikke er det. Det gjør de helt til det kommer et hyl. «Det er sikkert en ulv » sier Stian. «Det er ikke ulv her» svarer Stine.

  De fortsetter å gå. Så kommer hylet på nytt. Lenger borte i veien kommer det en gutt ut fra skogen. Og han gråter. De går bort til han. Stine spør gutten om hva som har skjedd. Men alt de får ut av han var at en bjørn hadde kommet og tatt pengene og mobilen hans.

  De følger han hjem. Det siste stykke løper han uten å si noe. Stian går bort og tar bilde av postkassa, sånn at de kan kontakte foreldrene til gutten. Ingen blir ranet av en bjørn, det var de enige om. Men hva hadde egentlig skjedd? Mens de gikk kom Stine på noe. Hva om det var en som het Bjørn eller ble kalt Bjørn som ranet gutten?

  Jeg likte boka fordi den var spenene og mystisk. Og jeg fikk hvite nok til at jeg kunne leve meg inn i det. Og så liker jeg at det er mysterier som skal løses.

  Boka passer for de som syntes det går greit å lese på nynorsk. Og som liker at det skal løses mysterier og at bøkene blir veldig spennene.

  Bokanmeldelsen er skrevet av Ida Helene.

 3. Barna mener det er vanskelig å forstå og gav lite mening. Mulig man må lese mer fra boken for å se sammenhengen. Noen få elever syntes boken var spennende.

 4. Den var så kjedelig at jeg ikke greide å lese mer enn halve.
  ps: ikke lurt og lage en dårlig bok.

 5. 35 av våre elever har stemt på boka. De stemte slik:
  Dårlig 5 stemmer
  Passe bra 15 stemmer
  Bra 4 stemmer
  Veldig bra 6 stemmer
  Super 5 stemmer.

  Denne boka slo ikke helt an hos våre elever.

 6. Jeg likte ikke boka.Det var på nynorsk,og jeg forsto ikke hva som skjedde i boka.Det var heller ikke en så spennende bok.

 7. Teksten startar rett inn i handlinga, og då er det lett å leve seg inn i han. Vi blir kjend med Stian og Stine. Dei er kule og tøffe som tør å gå inn i skogen om kvelden. Boka er spennande. Det beste var då guten Oskar kom skrikande ut av skogen. Stian og Stine er snille som vil hjelpe Oskar.

 8. Jeg synes boka var passe bra, fordi den var både litt kjedelig og litt spennende. Det var litt spennende da den lille guttungen kom gråtende og sa: Bjørnen tok pengene mine! Jeg begynte å lure på om det var en ekte bjørn, eller en som het Bjørn. Men det var litt dumt at det var på nynorsk, for det ble litt vanskelig å forstå. Jeg anbefaler denne boken til folk som liker nynorske bøker. Dette var ikke helt min type bok, men den var spennende og bra.

 9. Hei!
  Jeg likte godt da de snakka om snøfnugg.
  Men det jeg ikke likte var at bjørnen kom og tok mobilene deres.
  Men resten var bra!
  Terningkast 3

 10. Hei
  Jeg likte godt da de snakka om snøfnugg.
  Men jeg likte ikke når bjørnen kom og tok mobilen.
  Men resten var bra.
  Terningkast 3

 11. Jeg syns boka var veeeeldig skjedelig for meg. Det var ikke noe spenning for meg i det hele tatt. Det var ikke krim heller. Jeg sier ikke om at man burde kaste boka i søpla altså, men dette er min mening.

 12. Litt rart at bjørnen tok lommeboken til gutten. litt vanskelig å forstå nynorsken. noen likte å lese boken også. spennende.

 13. jeg likte ikke boka noe særlig men litt gjorde jeg de søsknene var morsomme når de kranglet. Den var morsom og spennende,
  Terningkast: 4

 14. Jeg syntes boka var spennende fordi de for ikke vite hva som skjedde.

 15. dette kapittelet handler mer om mysterier som skjer
  boka heter bjørnemysteriet.det handler om en gutt som heter stian og som
  elsker bjørner. jeg likte ikke så mye denne boka.

 16. det er en av de jeg likte mest fordig den var veldig spennende og ikke kunne forstå så mye men denne boka er den en av de mest jeg liker

 17. Jeg syntes boka var dårlig og kjedelig. det var ikke noe krim.

 18. jeg synes boka var ikke så bra men den var litt skummelt og intresant

 19. det skjedde mye. jeg syntes at boken var spennende fordi den aldri var på ett sted. Den søsken krangelen var veldig original fordi søsken pleier og krangle sånn.

 20. Jeg synes denne boken er veldig bra. Boka forteller om personene og man får vite så mye dette er en bok som jeg tror de fleste vil like. Jeg er ikke akkurat så fan av bøker men denne boka likte jeg veldig godt. Og jeg liker ikke så godt krim men dette var supert. Litt dårlig at den ikke er på bokmål men det trenger vel ikke alle bøker. Jeg likte veldig godt når forfatteren bruker nermere og nermere liksom. Perfekt for krim, jeg synes starten var best og at slutten kunne vært bedre. Men veldig bra jobb Magnhild Bruheim.

 21. boka var bra men jeg likte ikke denne stilen.
  Terningkast 2

 22. denne var kjedelig men gøy, jeg vil lese mer. Men man fikk ikke vite så mye syntes jeg, derfor vil jeg lese mer. Terningkast 3

 23. Jeg synes boka var spennende fordi de møtte Oskar (gutten), og fordi de gikk og så etter spor.

  Jeg likte den ikke fordi Oskar (gutten) sa så lite.

 24. Denne boka var mest bra. Vi ga henne terningkast 4 til 5.

 25. Hovudpersonane i boka er Stian og Stine, dei er stesøsken. Dei kranglar og kjeklar som søsken flest. Boka er spanande og eg likar godt då det er mykje lydar i skogen. Det er akkurat som eg høyrer det samme som dei. Eg har lyst til å lesa boka.
  Eg gir boka terningkas 4.

 26. jeg syntes at boken var litt kjedelig litt fordi det var på nynorsk, det var litt vanskelig å forstå og det var ikke så spennende. Men forfatteren
  har gjort en god jobb med beskrivelsene og mange adjektiv.

  ternigkast: 3

 27. Eg syns den var spennande. Eg likte boka veldig godt. Eg syns boka var både litt gøuy og litt kjedelig.

 28. Eg synst at boka var bra fordi
  1. Spennande
  2. Kjekk og lesa.
  Eg vil lese heile boka ein gong. Det eg gleder meg mest til å finne ut av er kven som tok pengane og mobilen til Oskar.
  Eg synst det var spennande då dei såg Oskar og dei ikkje visste kven det var.
  Hovudpersonane i boka er stesøskene Stian og Stine. Dei små kranglar av og til, og det samme gjer dei denne dagen, då dei får ein felles interesse ved å løyse mysteriet i frå skogen.
  Eg gjev terningkast:5

 29. Hovudpersonane er Stian og Stine, dei er stesøsken.
  Boka var litt rar. Men litt spanande.
  Så viss du liker spaning så passer denne boka for deg.
  Terningkast :3

 30. Denne boka handlar om Stian og Stine
  Stian og Stine går ned ein veg der dei høyrer ein lyd. Dei høyrer det igjen. Dei finn ut kvar lyden kjem frå. Dei høyrde eit skrik. Det kjem ein gut ut på vegen. Han halv springer mot dei grinande og skrik høgt. Han fortel han har blitt rana av ein bjørn
  Eg synest at boka er bra fordi det er lett å lese og forstå teksten. Eg får eit innblikk om korleis det ser ut der dei er, og eg føler litt på spaninga. Forfattaren skildrar personane og om korleis dei er mot kvarandre. Stian og Stine er ikkje akkurat god vener, inntil dei får ei felles mysterie å løysa i lag.

  Eg vil gje boka terningskast 4

 31. Boka Bjørnemysteriet handler om stesøskene Stian og Stine som løyser mysterier.
  I denne boka møter dei en gut som heiter Oskar og som seier han har blitt overfallt av ein bjørn.
  Når eg ser utsida på boka fekk eg lyst til å lese utdraget.
  Eg syntest boka var litt spennande og eg har lyst til å lese heile boka.
  Men boka har nokre rare setningar som eg måtte lese nokre gongar for å forstå.
  Til dømes har eg ikkje erfart at plenen vert blå i myrkre.
  Eg gir boka terningkast 4.

 32. Boka handlar om Stian og Stine som skal gå heim frå skulen. Dei høyrer nokon som skrik. Så kjem det ein liten gutt som heiter Oskar. Som seier at ein bjørn har tatt pengane hans. Eg likte boka fordi den er kjekk. Eg blei litt irritert då spenningen slutta så brått. Forfattaren gjer litt nysgjerrig på kva som skjedde i skogen, men det er litt lite som skjer når dei møter Oskar. Det skjer sikkert meir, men då må eg lesa boka. Eg likar bøker med spenning

  TERNING KAST 4

 33. Boka bjørnemysteriet handlar om Stine og Stian som er stesøsken som kranglar litt innimellom. Dei går ein tur ute i den kalde snøen.
  Dei høyrer høyrer eit hyl inn mot skogen.
  Stian trur det eir ein ulv, men Stine har aldri høyrd om ulv i området der.
  Når dei har gått vidare ser dei ein liten gut som grin, og fann ut at det var han som lagde den hyle lyden.
  Guten seier at ein bjørn har tatt pengane og at det er derfor han grin.
  Stine snakker litt med guten og prøver å trøste han.
  Så følgjer dei han heim og spør om telefonnummeret hans, men han seier at bjørnen tok telefonen hans og.
  Stine og Stian har nettopp fått eit nytt mysterium.

  Boka var ikkje så veldig spennande synes eg, men den blir sikkert meir spennande lenger inne i boka.
  Eg synes forfattaren hopper litt raskt fram i forteljinga, når det gjeld kvar Stian og Stine beveger seg i boka.
  Terningkast:3

 34. Boka handler om Stian og Stine som er ste søsken og liker og leke detektiver og nå har de fått et bjørne-mysterium. Boka tilhører krim-sjanger og litt spenning.
  Jeg synes det var spennende da den lille gutten kom opp fra vegkanten og gråt, og sa
  at en bjørn hadde stjålet pengene og telefonen hans.
  jeg anbefaler boka til de som liker mysterier.
  Jeg synes boka fortjener å være superfinalist i boksluker-prisen, fordi det var mye humor i den.

 35. 6b elskar normalt sett mysterier, men denne boka verka litt kjedeleg i starten.
  Terningkast:4

 36. den var kjedelig. det var alt for lite spenning. den var ikke bra 🙁 terningkast 2

 37. Den var ganske bra fordi at det ble spennende når han mistet lommeboka

 38. jeg syntes boka var kjedelig fordi det skjedde ikke så mye. Dette var ikke min type bok.

 39. Boka var god fordi den var spanande.
  Vi vart overraska over at guten vart rana av ein bjørn.
  Boka kunne kanskje ha vore litt meir skummel.
  Slutten var slik at vi fekk lyst til å lese meir.
  Vi likte at boka var på nynorsk, og vi meiner ho var veldig bra.

 40. Denne boka handler om en jente og en gutt de liker og løse mysterier sammen. De er stesøsken. Det er en gutt som heter Oskar som kommer bort og sier at bjørnen tok pengene og mobilen hans. Jeg syns denne boka var spennende , fordi det er litt rart at en bjørn kommer å tar pengene hans. Jeg har lyst til å lese resten av boka. Jeg likte godt at de fant en lue i snøen på slutten der.

 41. boken handler om to stesøsken Stian og Stine. En dag de kommer hjem fra skolen
  møter de en liten gutt som kommer ut av skogen. Han kommer løpende og det ser ikke ut som han skal stoppe for Stian og Stine. Stine blokkere veien for han. hun spør om vor for han gråter. Han sier at bjørnen tokk pengene hans. Så føler de han hjem. Stian tokk bildet av post kasen hans. snart var de til bakke der vor de møtte gutten. de lete etter spor i snøen. etter en liten stund finer de luen til Oskar. Så sier Stine vi tar den med så har vi en god grunn til ringe foreldrene. Jeg synes boken var spennende fordi det var masse som skjedde. Jeg likte boken godt og anbefaler den for andre.

 42. Bjørnemysteriet

  Det som skjedde i bjørnemysteriet var at Stine og Stian gikk nedover en grusvei da de skulle hjem. Stesøsknene kranglet da de hørte noen skrike. De trodde det var et dyr fordi det var skog rett ved siden av veien. Litt etter løp det en gråtende gutt ut av skogen. Stine og Stian spurte hva som hadde skjedd. Gutten gråt så han stammet litt, men klarte å få frem at en bjørn hadde ranet han. Stine spurte om han bodde i nærheten. Det gjorde han, så de fulgte han hjem. Da de gikk tilbake lette de litt i skogen der gutten hadde kommet fra. Da fant de lua hans. Når de kom hjem kom Stine på at bjørn kunne være et navn eller et kalle navn.
  Boken er en krimbok. Jeg liker krim, fordi da er det litt spenning.
  Jeg syns hovedpersonene var hyggelig fordi de gadd å følge gutten hjem. De hadde jeg hatt lyst til å bli kjent med i det virkelige liv.

 43. Teksten handler om to ste søsken som heter Stian og Stine som har vert på et arrangement på skolen. Så møter de på en liten gutt som har blitt rana av en bjørn i/utenfor skogen. Sjangeren er Krim. Jeg syns teksten er veldig bra fordi jeg liker spenning i bøkene som er litt krim med litt spennenhet. Det som gjorde at jeg levde meg inn i teksten var når den lille gutten kom inn i senen da ble det litt bedre fordi da kom mysterie. Teksten starter at Stian og Stine har vert på et arrangement på skolen. Jeg fikk veldig lys til å lese mer i denne boka. Teksten var ikke lett å lette legge fra seg. Det beste ved teksten var når de sa «Kanskje det var et menneske het Bjørn som blir kalt bjørnen». Teksten har ingen svakhet. Andre bør lese den, den er skikkelig bra!:D

 44. «Bjørnetmysteriet» handler om to stesøsken som heter Stine og Stian. De er på vei hjem fra et arrangement på skolen. Snøen daler ned og plutselig hører de et hyl. En liten gutt kalt Oskar kommer gråtende, han sier at han har sett en bjørn! Han sa også at bjørnen tok pengene hans. Stine og Stian følger gutten hjem. Nå har de funnet et nytt mysterium å løse.
  Sjangeren til boken er Krim.
  Det som var bra med boken var at den de hadde beskrevet mye så det ble mer spendende å lese. Jeg synes boken var litt kjedelig fordi jeg liker krim men intresserer meg ikke så mye om bjørner og den hørtes ikke så veldig spennende ut fra det utdraget. Litt urealistik , kanskje den ikke handler om bjørner men alikevel gir jeg den en 3.
  Jeg vet egentlig ikke helt om jeg vil anbefale den til noen.

 45. boka handler om Stian og Stine som går hjem fra skolen de hører en lyd som høres ut som en ulv men det var en unge som gråt, fordi en bjørn hadde stjelt pengene å mobilen hans. boka var bra fordi den hadde mye spenning. sjangeren er krim den miner meg om en bok som heter salamandermysteriet ,den var bra. denne boka var bra fordi den var spennene lit rar fordi en bjørn kan ikke stjele en mobil å penger. Den var bra er min mening du bør lese den hvis du liker krim bøker så må du lese den terningkast 6. :):):):):):)

 46. Boken handler om ste søsken som heter Stine og Stian. De gikk fra skolen sin å kranglet på vegen. etter et stykke hørte de et hyl så kom det et barn ut av en skog, gutten het Oskar og var 8 eller 7 år. han sa at bjørnen tok pengene hans.

  Denne sjangeren er krim. jeg synes at den var bra enn forhold til andre krim bøker jeg har lest.

  Jeg klarte å leve meg inn i starten men når gutten sa at en bjørn tok pengene hans kom jeg ut av innlevelsen. jeg kjente meg inn i kranglingen til Stian og Stine for jeg har et søsken og vi pleier og krangle mye. boken startet mitt inni handlingen. Og teksten ble bygd opp det likte jeg fordi at jeg liker at teksten blir mer og mer spennene. Jeg likte at de krangla for da tenkte jeg at det var broren min og jeg som krangla. jeg ble irritert over at jeg ikke klarte å leve meg inn i teksten der hvor bjørnen stjal penger fra Oskar.

  hadde anbefalt denne boken til 7 eller 8 åringer.

 47. «Bjørnemysteriet» er en krim-bok som hander om de to ganske ulike stesøsknene Stian og Stine. De har en ting til felles, begge to elsker å løse mysterier. Stian og Stine går en tur på vinteren og den første snøen har lagt seg, plutselig hører de et hyl som viser seg å være barnegråt……. Jeg Likte «bjørnemysteriet» veldig godt fordi at det var veldig lett å leve seg inn i teksten fordi teksten var skrvet med et varierende og spennende språk. Jeg likte godt da Stian og Stine oppdaget at denne mystiske «bjørnetyven» kunne være en person som het Bjørn, fordi da tenkte jeg «hvorfor tenkte jeg ikke på det med en gang!» Slutten var overraskende fordi jeg trodde Stian og Stine ikke ville finne flere spor, men så fant de lua til Oscar der hvor han ble overfalt. Det som er bra med teksten er at den er skrevet med et språk som får deg til å få en masse spørsmål, sånn som krim-bøker skal. jeg anbefaler boka kraftig til alle andre.

 48. Boka «bjørnemysteriet» handler om to stesøsken som heter Stine og Stian. De møter en gutt på veien som sier en bjørn tok pengene hans. De følger de han hjem. De tror at det kunne vært en mann som het Bjørn. Sjangeren er krim. Jeg syntes teksten var spennende når det plutselig kom en gutt og gråt og sa at en bjørn hadde tatt pengene og mobilen hans. Jeg syntes det var litt vanskelig å leve seg inn i boka. Teksten starter rett inn i en handling og bygger seg litt mer gradvis opp inn i teksten. Det overasket meg veldig at det var en BJØRN som hadde tatt pengene til gutten. Boka sluttet på en veldig interessant måte, å man fikk lyst til å lese mer. Boka passer best fra 9-12 åringer. Terningkast 4,5 av 6.

 49. Boka «Bjørnemysteriet» handler om to stesøsken som elsker å løse mysterier, og de er på vei hjem fra et ettermiddagsarrangement på skolen, når de møter en liten gutt på veien. Gutten sier at «bjørnen» tok pengene og mobilen hans. Sjangeren er krim. Jeg synes at dette utdraget var veldig spennende og mystisk. Slutten gjorde at jeg fikk lyst til å lese videre, fordi den ikke røpte noe som kunne skje. Man kunne høre at det kom til å bli veldig kult videre i boka, så alt i alt likte jeg utdraget veldig godt.

 50. Teksten handler om en som heter Stine og en som heter Stian. De er stesøsken og var på vei hjem fra skolen, men på veien hørte de et skrik. Først trodde de det var et dyr, men så kom det et til skrik og da så de noe litt foran dem. Det var en guttunge på 7-8 år som gråt. De gikk bort til han og Stine spurte om hvorfor han gråt. Han sa at han hadde blitt angrepet av en bjørn og at bjørnen hadde tatt pengene, så følgte de han hjem der hvor han sa at bjørnen tok mobilen å.
  Sjangeren er Krim.
  Jeg mener det var spennende fordi gutten sa at han hadde blitt angrepet av en bjørn som tok pengene og mobilen.
  Det var spesielt at en bjørn tok pengene og mobilen hans.
  Hvis jeg hadde vært Oskar (Den lille gutten) hadde jeg forklart mer hva som skjedde.
  Jeg anbefaler denne boken som liker mysterier og spennende ting.

 51. Teksten handler om Stine og Stian som er stesøsken. De hadde vært på et arangement på skolen og var på vei hjem igjen da de møtte på en liten gutt som satt å gråt. De spurte hva som hadde skjedd å gutten sa det var en bjørn som hadde tatt tingene hans. Dette syns Stine og Stian var veldig rart og de begynte å etterforske saken. Sjangeren er krim. Jeg synes det minner meg litt om clue bøkene til Jørn Lier Horst. Jeg synes teksten var interisang og det skjedde noe hele tiden. Jeg synes de også hadde beskrevet godt personene og handlingene som skjedde. Jeg synes det samtidig var litt dumt at det var skrevet på nynorsk fordi da var det noen ord jeg ikke forstod. Jeg synes at historien var lett å leve seg inn i fordi den virket så ekte og man kunne nesten tro at seg selv var foreksempel Stine. Det som gjorde at jeg klarte å leve meg inn i historien var at de beskrev godt personene og at de brukte god tid til å introdusere personene og beskrive de. Teksten bygger seg gradvis opp før den griper meg. Spenningen bygger seg også gradvis opp mot et høydepunkt. Det som overasker meg er at stesøsken jobber så godt sammen. Jeg liker Stian og Stine fordi de virker som noen veldig hyggelige barn, men jeg synes de noen ganger kan være litt uinterisange. Boken sier egentlig synes jeg at søsken eller stesøsken kan være like gode venner. Jeg synes teksten slutter litt som et spørsmåltegn og jeg får veldig lyst til å lese mer. Jeg synes teksten var vanskelig å legge fra seg fordi den var så gripende på meg. Boken er ganske lett å lese fordi det står ganske enkle og forstående setninger hvis vi ser bortifra nynorsken. Det beste ved teksten er at de beskriver godt. Det som irriterte meg var at det var på nynorsk. Boken passer for barn mellom 9-11 årsalderen. Jeg synes andre bør lese den. Jeg synes Bjørne mysteriet fortjener å være superfinnalist i bokslukerprisen.

 52. Boken handler om to ste søsken som heter Stian og Stine. De er veldig forskjellige, men begge liker mysterier. Stian er veldig opptatt av snø krystaller og Stine er ikke så opptatt av noe annet enn mysterier .Sjangeren er krim.

  Det jeg jeg likte med boken er at det var en veldig mystisk bok fordi de hadde fått et mysterium å løse. Det jeg likte godt er at de beskrev Stian og Stine bra. jeg hadde aldri turt å gjøre det Stian og Stine gjorde . Teksten var bra fordi man vil forsette å lese om hva som skjer med mysteriume.
  Jeg synes andre burde lese denne boken vis de liker krim.

 53. Teksten handler om to stesøsken som heter Stian og Stine. De går hjem fra skolen og møter på en gutt som har blitt ranet av en bjørn. Bjørnen har tatt pengene til gutten og mobilen hans. Sjangeren er krim og jeg anbefaler den til 9-11 åringer . Terningkast: 5. Jeg syntes boken var bra fordi man kunne bli kjent med Stian og Stine og det var lett og leve seg inn i boka.

 54. Teksten handler om to barn som er stesøsken og heter Stine og Stian. De liker å løse mysterier. En dag ser de en gutt som heter Oskar, han sier at en bjørn har tatt pengene hans. Sjangeren til boken er krim. Boken minner meg om Detektivbyrå nr 2. Handlingen er lett å leve seg inn i fordi handlingen er godt beskrevet og at det er et lett språk. Jeg får lyst til å lese mer av den fordi det er bøker som jeg liker å lese. Det beste ved teksten er at man lever seg fort inn i den. Jeg anbefaler denne boken!!!

 55. «Bjørnemysteriet»
  Utdraget handler om Stine og Stian som er stesøsken. De krangler en del. På veien hjem fra et ettermiddagsaransjement hører de noen/noe og tror det er en ulv, men det viser seg at det er en gutt som gråter. Gutten heter Oscar. Han mener at det var en bjørn som tok pengene hans. Stine og Stian følger gutten hjem og får vite at «bjørnen» også tok mobilen hans. Sjangeren er krim.

  Jeg synes boken/utdraget var spennende, lett å leve seg inn i og det hadde gode beskrivelser av både følelser, personer og hendelsen. Teksten var spennene midt i og fortsatte ut i teksten, men ble mindre og mindre, noe jeg synes er bra. Starten var litt brå, men det var gode beskrivelser, så det gikk bra. Slutten var også litt brå, jeg fikk lyst til å lese mere. Hvis jeg hadde vært Oscar hadde jeg blitt veldig redd.
  Jeg synes boken bør bli superfinnalist på bokslukerpisen 🙂

 56. Bjørnemysteriet handler om to ste søsken som heter Stian og Stine. De liker å løse mysterier. Denne kvelden går de to ved skogen og møter på en gutt som påstår at han har blitt ranet av en bjørn. Og der var det et nytt mysterium.
  Sjangeren er krim.

  Jeg likte teksten godt fordi den var interessant og spennende. Det som var interessant var at de fant noen spor og en lue. Det som var spennende var at det kom en gråtende gutt løpende bort mot dem. Jeg synes at det kunne vert litt mer replikker. Boken passer best til de som liker krim.

 57. Boken handler om to stesøstre som liker å løse mysterier. I starten hørte de noe som skrek inne i skogen de trodde først at det var et dyr, med da de gikk for å se hva det var, fant de ut at det var en liten gutt som hadde blitt ranet av en bjørn.
  Sjangeren er krim.
  Jeg likte godt da de hørte noen som skrek, og skulle se hva det var, fordi det var spennende.
  Jeg gir denne boka terningkast 5

 58. Utdraget handler om to stesøsken som heter Stine og Stian som er litt kranglete, men begge liker tydeligvis å løse mysterier. En dag de er ute hører de et hyl og tror det er en ulv, men det viser seg at det er en gutt som heter Oskar som gråter. Han forteller det var en bjørn som tok pengene og mobilen hans. Deretter tok Stian og Stine han med hjem. Sjangeren er Krim 🙂 Jeg likte godt at det hadde handling, at det var noe som skjedde. Jeg ble ganske irritert over at det er ny-norsk det gjør at jeg ikke klarer å følge like bra med i boken. Starten var litt merkelig, helt i starten skjønte jeg ikke helt hva som skjedde. Jeg tror dette er en bok mange vil få glede av, men det er ikke helt boken for meg. Derfor vil jeg fortsatt anbefale boken til egentlig alle barneskoleelever ca.

 59. Boka var fin å lese. Eg liker at bøker handler om friluftslivet. 🙂

 60. Stine og Stian er ste søsken og er veldig interessert i å løse problemer og mysterier. Stian er veldig interessert i å lese på nettet, i bøker og å finne ut av forskjellige ting i mens Stine kaller han nerd, hun er litt mer interessert i andre ting. Denne boken er i sjangeren krim. Denne gangen kom det opp et stort mysterie, de fant en gutt som hadde møtt et stort og farlig dyr som hadde tatt noen av tingene hans. Hva slags dyr var det og hvor gjemmer den seg? Denne mystiske boken passer for 7-14 åringer. Hvis du liker krim og mysterier er dette boken for deg. Jeg synes boken var bra men ikke favoritten. Jeg fikk veldig lyst til å lese videre og se om de finner dyret eller ikke. Hvis jeg var dem ville jeg bare trøstet gutten og ikke brydd meg om å finne ut hvilket dyr det er.

 61. «Bjørnemysteriet» handler om ste-søsknene Stine og Stian. På vei hjem fra skolen møter de en gutt i sju-åtteårsalderen som gråter fordi en «bjørn» tok pengene og telefonen hans. Stine og Stian hjelper gutten hjem. Etterpå går Stine og Stian å leter etter bjørnespor i skogen.

  Sjangeren er KRIM.
  Jeg syns at det var spennende at de så noen spor av et dyr. Hvis jeg var Stine og Stian hadde jeg gått rett hjem fra huset til Oskar i stedet for å lete etter spor av en bjørn. Jeg likte godt da Stine og Stian hørte en som hylte.
  Jeg syns denne boken bør vinne bokslukerprisen i år!

 62. Utdraget om Bjørnemysterie handler om to stesøstre som heter Stian og Stine, og de liker veldig godt å løse mysterier. Og vinteren er i gang. Plutselig så dem en gutt som gråt og påsto at en bjørn tok pengene og mobilens hans. Gutten var litt mistenkelig.
  Sjangeren er krim.
  Jeg synes at boka var veldig vanskelig å se for seg hvordan boken er og engasjere seg i boka, fordi det var dårlige og ikke så mange beskrivelser. Jeg ble irritert over at man ikke kunne kjenne seg igjen meg i den sitasjonen Stian og Stine var i. Når jeg leste , så la jeg merke til at språket var litt vanskelig å forstå for oss på vår alder.
  Det jeg likte med boka var at det ikke var på bokmål, men på en anen dialekt og det er veldig bra til oss som fortsatt lærer.
  Slutten syns jeg var at man avsløre alt for mye i denne boka , og da er det ikke så engasjerende å lese denne boka.
  Denne boka synes jeg ikke fortjener å være Bokslukerprisen.no

 63. Teksten bjørnemysteriet handler om Stian og Stine som er stesøsken. De liker mysterier.
  Da de var på vei hjem fra noen greier på skolen. Hjemmet lå ved en skog. Når de hadde gått litt så hørte de et hyl. De gikk litt til. Så så de en skapning som sto midt i veien.
  Sjangeren er krim.
  Bokens største svakhet var at det var på nynorsk. Da jeg leste la jeg merke til at forfatteren hadde veldig bra språk når han forklarte og ellers. Jeg likte godt da de fikk øye på den skapningen som stod midt i veien. Da begynte jeg å tenke litt på hva det kunne være og da fikk jeg litt frysninger.
  Jeg anbefaler denne boken. Den kommer du til å like!
  Terning kast 6
  Jeg anbefaler denne boken på

 64. «Bjørnemysteriet» handler om to stesøsken, en gutt og en jente ved navn Stian og Stine. De var på vei hjem og skulle gå gjennom en skog. De hørte hyl, flere hyl det kom en gutt ut av skogen han var lei seg og forklarte noe om en bjørn…
  Sjangeren i denne boken er: Krim!
  Jeg følte at jeg kom meg godt inn i boken fordi at det var mye gode detaljer også følte jeg at han på en måte var meg. Jeg likte denne boken fordi det var krim som jeg liker også var det kult med en gutt som jeg tror var på alderen min. Jeg syns den var så spennende at jeg godt kunne lest resten selv!

 65. Teksten handler om to ste søsken som heter Stian og Stine. De liker å løse mysterie. Det var en gutt som kom til dem, Stine spurte hva som kjede. Han sa at han så en bjørn og at han stjal pengene hans. Når de spurte han hva er telefon nummert dit sa han at bjørnen tokk mobilen også.

  Jeg syns at boken var så spennende og at det var mye mysterie i boka. Jeg likte den kjempe godt, Jeg ble skuffet over når den gutten kom, og sa at han så en bjørn. Gutten sa bjørnen tokk mobilen og pengene hans. Jeg likte når de gikk inne skogen for å se fotspor. Jeg anbefaler at dere leser denne boka fordi den er så bra.

 66. » Bjørnemysteriet » handler om en gutt og en jente som gikk tur på en vei. Plutselig kom det en liten gutt ut på veien gråtende. Sjangeren er krim.
  Hvis jeg var den lille gutten ville jeg fortalt mer til de to søskendene fordi jeg ville fange » bjørnen «. Jeg synes den er spennende fordi man får lite info.
  Det eneste jeg synes var litt rart var at » bjørnen » klarer å ta mobilen og pengene til Oskar. Den slutta litt brådt. Jeg anbefaler denne boken.

 67. BJØRNEMYSTERIET 🙂
  Denne boken handler om en gutt og en jente som heter Stian og Stine, de er ste søsken og begge er glade i mysterier og saker. 🙂
  En dag møter Stian og Stine en gutt som gråter, men hvorfor gråter han?…

  Sjangeren til denne boken er krim.
  Jeg har bare lest et lite utdrag fra boken, men med en gang jeg begynte å lese greide jeg å komme meg inn i teksten. Den var veldig spennende og mystisk. Jeg likte veldig godt denne boken fordi jeg liker spenning. Jeg anbefaler denne boken til barn og unge som liker spenning og krim. 🙂
  Etter man har lest det lille utdraget fra boken får man lyst til å lese mer og mer. Jeg ville lese mer en utdraget som jeg leste. 🙂
  Anbefaler for 8-13 åringer.
  Jeg håper min anmeldelse fikk deg til å lese denne boken. 🙂

  🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

 68. Stine og Stian går hjem fra et arrangement på skolen på ettermiddagen. Stine ser at det begynner og snø. Så kommer en gråtende gutt bort til dem og sier at en bjørn har ranet han. Sjangeren er: Krim

  Jeg syntes boken var interessant fordi man kunne tro mye om hva som kan skje videre, som F.eks at bjørner har blitt mennesklige, noen har kledd seg ut som en bjørn eller at noen heter Bjørn. Stine og Stian virker som om de går hverandre på nervene, men at begge liker og løse gåter sammen. Slutten er veldig dramatisk når de finner en lue. Man blir overrasket over at en bjørn kan rane folk fordi bjørner er dumme dyr som burde sove i hiet når snøen kommer.

  Jeg vil anbefale boken til alle barneskoleelever men hvis du hår i første eller andre og blir lett redd, ikke les den. Boken bør bli superfinalist i bokslukerprisen.

 69. Dette handler om to stesøsken som heter Stian og Stine de elsker mysterier. Jeg skjønner at mysteriene kan bli litt vanskelige og løse siden de er halv søsken. I dette mysteriet handler det om en bjørn som går rundt i område. De får først vite det når en liten gutt kommer og forteller at en bjørn tok penger og mobilen fra han, Dette må de finne ut av

  Jeg synes at boken Bjørnemysteriet var tiltrekkende og lese. Bare du så på forsida så fikk du lyst til og lese den. Da jeg leste la jeg merke til at de hadde gode sanser og følelser. Jeg likte godt at gutten komm in i boken det gjorde det interessant. Jeg ble skuffet over at kapittel to var ganske kjedelig. Slutten slutet ganske så kjedelig synes jeg siden det ikke var noe spenning. Jeg synes at Stine er en litt ertete person men også nyskjerrig person. Jeg synes at Stian er en som liker og utforske nye ting, Og at han også er litt ertete.

 70. Denne boka handler om to stesøsken den ene heter Stian den andre heter Stine. De skal gå hjem fra skolen helt til de ser en gutt som har truffet på en bjørn. Da blir det andre saker å tenke på for Stine og Stian. Denne boka er spennende og den trekke deg skikkilig inn i teksten. Jeg anbefaler denne boken for de som liker spenning.

 71. Boken handler om en to ste søsken som heter Stine og Stian, som elsker mysterier. En dag kom det en gutt som gråt. En bjørn hadde ranet han. Stine og Stian startet å utforske.
  Sjangeren er krim.
  Jeg likte ikke denne boka så godt. Bjørner som raner? Det er ganske urealistisk. Det likte jeg ikke. Jeg lever meg ikke så fort inn i overtroiske bøker. Selv om jeg likte «kepler 62». Det var overraskende at det var på nynorsk. Det var noen ord jeg ikke skjønte. Jeg syns det var vanskelig å leve seg inn i boka.
  Hvis jeg var dem hadde jeg ikke undersøkt noe med en bjørn.
  Stine virket som en litt dramatisk person som skaper krangler lett.
  Stian virket som en mer hyper person som liker å utforske. Og litt sjenert, som for eksempel at han ble veldig glad når det var Stine som spurte om de skulle utforske det.
  De virket hyggelige som hjalp Oskar.
  Slutten gidde meg ikke så lyst til å lese videre. Jeg følte ikke at denne boke er noe for meg. Jeg liker ikke så godt mysterie bøker. Jeg anbefale denne til de som liker mysterie bøker.

 72. Teksten handler om Stine og Stian som finner en gråtene gutt på vei hjem.
  Gutten sa han ble tatt fra pengene og mobilen og sa det var en bjørn, men de trodde ikke helt på han.
  Jeg synes boken var bra men kunne vært litt bedre fordi den starta lit for rolig.
  Den var litt irriterende fordi den slutta ide de så en skikkelse i horisonten. Men ellers er alt bra med teksten. Anbefaler den til alle som liker krim. Jeg synes den var bra gir terningkast 5. 🙂

 73. Utdraget fra Bjørnemysteriet handler om Stian og Stine som er stesøsken og på vei hjem. På veien hopper det en liten gutt ut fra skogen som gråter og sier at han har blitt overfalt og rana. Stian og Stine følger han hjem og begynner å undersøke saken selv fordi de synes at det er litt merkelig at en bjørn raner en liten gutt mens den skulle vært i hiet sitt.
  Sjangeren er krim som er yndlings sjangeren min.

  Jeg synes utdraget grep litt tak i meg fordi den var bygd opp slik at jeg undret meg over hvordan og hvorfor en bjørn overfaller en liten gutt på vinters tid. Jeg synes det var bra funnet opp av forfatteren at det skulle være en nerd og en litt mer normal jente som hovedpersoner. Jeg likte godt beskrivelsen av hvordan himmelen lagde forskjellig lys på bakken og i snøen. Jeg synes kanskje at det var litt urealistisk at en liten syv åring var uti skogen helt alene uten noen.

  Jeg synes rett og slett det var en bra bok som jeg vil anbefale folk som liker krimbøker.

 74. Teksten handler om stine og stian som er stesøsken, begge er gld i å løse mysterium.
  De går hjem fra middagsarrangement på skolen. De hører et skrik, det kommer noen gående på veien han gråter. Det var en bjørn som hadde tatt pengene og telefonen hans. Stine og Stian går hjem og skal ringe moren til Oskar som hadde møtte bjørnen.
  Sjangeren er krim det er snakk om i dette avsnitte.
  Når vi leste boken på skolen startet boken med beskrivelser, det vil si at forfatteren hadde et godt språk og beskrivelser.
  Jeg synes Stine og Stian var litt kranglette og flinke til å udersøke ting. Oskar var lii iriterende forde han snakket ikke så mye og han hadde mistet allt.
  Jeg ambefale teksten eller bedere skakkt boken til alle.
  Boken slutte uventene, å jeg ville lese boken

 75. Bjørnemysteriet. Skrevet av Magnhild Bruheim.
  Denne boken handler om Stine og Stian som er stesøsken og liker å løse mysterier. En gutt kommer hylende mot dem og den lille gutten sier at en bjørn tok pengene hans. Stine og Stian blir nysgjerrige å begynner å lete etter spor.
  Denne sjangeren er krim.
  Stian og Stine liker veldig godt å løse mysterier. De virker som hyggelige personer.
  Hvis jeg var den lille gutten hadde jeg vært veldig redd fordi han hadde blitt tatt fra pengene sine av en BJØRN!
  Teksten begynner rett på og det liker jeg fordi da blir det spennende med engang. Handlingen var ikke så lett å leve seg inn, den var litt rar. Det som overrasker meg er at bjørnen tok pengene til gutten fordi hva skal en bjørn med penger? Teksten slutter litt skuffende fordi det ikke skjer noe spennende sånn at man for lyst til å fortsette å lese boken. Boken var vanskelig å lese fordi den var på dialekt.
  Det beste med teksten var at den hadde litt replikker og at en person snakket litt. Jeg kunne ønske at det var litt mer beskrivelser i teksten. Jeg anbefaler alle å lese denne boken.

 76. Denne boken handlet om to sete-søsken som het Stine og Stian de var veldig opptat av mysterier og sånt.I boken så kommer det et meysterium og det mysterium handler om en bjørn som hadde tatt penger og en mobil fra en liten gutt.Da prøver Stine og Stian og løse dette . Sjangeren til denne teksten var helt klart krim.

  Jeg syntes at boka var Overraskende fordi jeg syntes at det er urealistisk at en bjørn tar penger og en mobil fra en liten gutt.Hvis jeg var den lille gutten ville jeg trod jeg så syner da jeg så at det var en bjørn som tok mobilen og pengene mine.Jeg syntes teksten var bra fordi den var let og leve seg in i.

 77. Teksten handler to stesøsken som heter Stian og Stine. De går en tur i Skogen og hører er hyl. De lurer på hva det var, så de går ut til veikanten og der står det en gutt. Det ser ut som han er 8 år sa de. Han kommer mot de gråtende. Stine spør va som har skjedd. Så sier han at det var en bjørn som stjal pengene og telefonen hans. De tror ikke helt på det, men de følger han hjem. Til et gult hus. Boken har sjangeren Krim. Jeg liker krim fordi det er lett og komme inn i. De er også vanskelig å rive seg ut fra. Boken var super!!!

 78. Boken handler om to stesøsken som heter Stine og Stian, de hører et skrik ved dem.
  Det er en gutt som kommer mot dem, mens han gråter. Han sier at det var en bjørn som tok pengene og mobilen hans. De tar kontakt med gutten for å spørre om hva som angrep han. Boken er krim sjangeren, jeg synes at dette er en fin tekst som for meg til å lese hele boken. krim er alltid dramatisk siden det skjer hele tiden noe spennende.
  Jeg liker godt krim bøker fordi de er spennende og det skjer alltid noe. Denne boka er en spennings bok som man for lyst til å lese. Boken vekker følelsene mine fordi man kan lure på hva som skjer videre. Jeg likte boka fordi den er utrolig spennende. jeg likte godt da de så lua til Oskar på slutten fordi da var det ekstra skummelt. Denne boka er en bok som passer fra 9-14år. Denne boka må være super finalist i bokslukerprisen.

 79. Denne boken handler om to stesøsken som er på vei hjem og møter på en gutt som gråter og sier en bjørn tok pengene og mobilen hans….
  Sjangeren er krim.
  Jeg synes denne boken er veldig bra fordi jeg er ganske glad i krim og jeg får bare lyst til og lese mere og mere.
  Jeg synes denne boken bør vinne bokslukeprisen.
  Terningskast 6!!

 80. Teksten handler om Stian og Stine. De går på tur ned en vei. Plutselig kommer det en gråtende gutt mot dem. Han sa at han hadde blitt rannat av en bjørn. Bjørnen tokk pengene og mobilen hans. Sjangeren er krim.
  Jeg likte at tekst var lett og leve seg inn i. Jeg synes jeg ble godt kjent Stian og Stine. De er stesøsken og de er likegammle men veldig ulike. Stian er veldig opptatt av snøfnugg mens Stine synes det er bare nerdete. De har bare en ting som er felles med dem. Begge liker å løse et mysteriet. Boken er på nynorsk, så jeg synes denå var litt vanskelig å lese. Jeg synes boken var bra, men jeg fikk ikke lyst til å lese den selv.

 81. «Bjørnemysterie» Handler om Stian og Stine som er stesøsken, og en gutt de møter som heter Oskar. Det er en bjørn som de leter etter og det en bil som spionerer på dem. Jeg liker den men den er på nynorsk så jeg ville ikke lånt den hvis det var noen som har vanskeligheter med å lese. Stian er sånn som er nerdete og Stine er helt annet enn Stian. Jeg synes den burde leses av de som er gode til å lese. jeg gir en tommel til siden så ikke les den hvis du har vanskelig for og lese.

 82. Boka bjørnemysteriet handler om to stesøsken som stian og stine som er like gamle. De er ulike, men begge liker å løse mysterier. Men hva er et bjørnemysterie. En dag får de se en gutt som kommer gråtende mot dem. Gutten heter Oskar og Stine spurte Oskar om det hadde skjedd noe. Oskar sa at bjørnen hadde ranet pengene hans. Etterpå så fulgte de Oskar med hjem og før de skulle dra så spurte Stian og Stine telefonommeret til Oskar. Men det viser seg at bjørnen hadde også tatt telefonen til Oskar……

 83. Eg likte veldig godt denna teksten på grunn av 1.Den var på nynorsk.2.Det var dode skildringar. Eg gir boka terning kast 10000

 84. Jeg syntes boka var kjedelig fordi det går ikke an at en bjørn stjeler pengene til en liten gutt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 85. Bjørnemysteriet handler om 2 barn som går ved en vei ute ved skogen.
  Der hører de noen som roper.
  De ser en liten gutt komme gråtende.
  Gutten heter Oscar, han forteller at han har sett en bjørn og at bjørnen tok pengene hans.
  Etter hvert følger Stian og Stine Oscar hjem de spør om mobilnummeret men den tok bjørnen også.

  Sjangeren er krim og det minner meg om «Marg og Bein» og «Kaldt blod»
  Men det er ikke boka som minner meg om de to bøkene det er ordet Krim.

  Jeg syntes at boka egentlig var litt kjedelig siden den var ikke særlig spennende og den var ikke akkurat min type bok.
  Jeg ble litt overasket over at de så en gutt siden først trodde jeg de skulle se en bjørn eller noe sånt.
  Boka hadde litt spenning i seg men ellers syntes jeg at den var litt dårlig.
  Dessverre vil jeg ikke anbefale denne boka siden den ikke var noe for meg.

 86. eg synes boken var veldig kjedelig og det var dumt at den var skrevet på ny norsk 🙁 ;(

  terningkast 1 🙁 🙁 ;(

 87. Mange syntes den var litt kjedelig, fordi det skjedde lite. Den var vanskelig å lese, fordi den var på nynorsk. Lettlest, barnslig og kjedelig. Lite spenning. Vanskelig å leve seg inn i.

 88. Denne boka er veldig dårlig for den er lite oppfinnsom og er noe jeg kunne skrevet!

 89. Jeg likte boka fordi Stine og Stian skulle finne ut av en spessiel sak. De skulle finne ut om det fantes en bjørn der de to barna bodde. Favorittdyret mitt er bjørn, så da ville jeg i hvert fall lese boka. Den var veldig spennene også. Jeg følte og klarte å leve meg inn i boka fordi jeg liker også å løse mysterier, så da tenkte og følte jeg at jeg var en av de barna eller var med å løse saken. Jeg fikk veldig gjerne lyst til å lese mer av boka. Men jeg syntes det var litt dumt at boka var skrevet på nynorsk, fordi jeg skjønte ikke alle ordene. Men jeg spurte de hjemme om de ordene jeg ikke forsto hva betydde eller mentes med.

 90. Det er en jente og en gutt så begyner med og krangle. De hørte et hyl.
  De så en gutt.
  sjangeren er krim.
  Det var veldig mye spenning i fortelingen.

 91. Teksten handler om at et ste-søskenpar finner et nytt mysterium som må løses.
  En gutt kommer gråtende ut av skogen og påstår at en bjørn har tatt pengene og mobilen hans. Søskenparet synes dette høres dum og forskrekkende ut, og må finne ut av saken.
  Jeg synes boken hørtes spennende ut.
  Det var mye som skjedde, eks:
  Stine greip armen til Stian slik at begge vart ståande og sjå på det som nærma seg.

  – Ein gutunge, kviskra Stine, sjølv om ho godt kunne ha snakka høgt. – Grin han, eller?

  Gutungen som kom mot dei, kunne vera sju–åtte år. Etter kvart som han kom nærmare, var det ingen tvil om at lyden dei hadde høyrt, var gråten hans.
  – Hei, har det skjedd noko? sa Stine da guten var eit par meter unna.

  Jeg likte personlighetene til hovedpersonene, særlig gutten i boka.
  Boken tar opp viktige temaer som å hjelpe andre og søskenkjærlighet.

  Sjangeren er krim, og selv om boken var på nynorsk var den lett og lese.
  Jeg kunne godt tenke meg til å lese denne boken.

 92. Jeg syntes at Bjørnemysteriet var en litt rar og ulogisk bok,men jeg ville kanskje syntes at den var
  Bra hvis
  jeg leste hele boken. Terningkast:2?????

 93. Boka var spennende,, men det var ikke min type bok , sier en jente i klassen. – Jeg synes boka var spennende. Det var utfordrende å lese nynorsk. – Boka var bedre enn utdraget. Utdraget var mindre spennende en hele boka. – For dem som liker krim er dette en god bok. Er du ikke spesielt opptatt av denne sjangeren kan det bli kjedelig. – Det var litt lite som skjedde i utdraget. – Boka var god fordi det var mange fine beskrivelser. -Det var kjekt å lese nynorsk. -Det var litt rart at gutten ble ranet av en bjørn. Klassens mening: Bra

 94. Boken var veldig spennende, vi likte den godt.

 95. Boken var veldig spennende, vi likte den godt. D

 96. Bjørnemysteriet

  Teksten handlar om Stian og Stine går tur med skogen og plutselig kommer det løpande ein liten gut gråtane og dei spør kva som har skjedd. Bokklassen er krim.
  Det er lett å leve seg inn i teksten, fordi det er spennande handling. Utdraget starter slik: Eit vått snøkorn landa på nasen til Stine. Utdraget er helt i starten av boken. Høgdepunktet i teksten er den spennande slutten. Det overraskar meg at ein så liten gut hadde mobil. Eg syns at personane var smarte og hadde kule namn. Eit viktig emne fra utdraget: ikkje stjel! Utdraget slutter slik: Da har vi ein god grunn til å ringje foreldra. Eg har lyst til å lesa meir av boka! Teksten er lett å lesa, fordi det er ord alle veit kva er.
  Det beste med teksten er spenningen. Det verste med teksten var snøfnuggsnakkinga. Andre bør lesa teksten!! Den bør vera superfinalist!

 97. Bjørnemysteriet
  Av: Magnhild Brunheim
  Teksten handlar om Stian, Stine, og Oskar. Oskar er ein liten gut, han seier til Stian og Stine at det var ein bjørn som tok pengane og mobilen hans. Stian og Stine bestemmer seg for å løyse saka, og dei går ut i skogen og leitar etter spor.
  Det er ein krimtekst.
  Teksten er lett å leva seg inn i, for det er flyt i han, og det blir ikkje for kjedeleg, men ikkje for mykje.
  Teksten er frå starten. Døme: Eit vått snøkorn landa på nasen til Stine.
  Høgdepunktet i teksta er når Oskar kjem grinande bort til Stian og Stine og seier at ein bjørn var i skogen og tok pengane hans.
  Eg blei overraska då Stian kunne så mykje om snøfnugg.
  Eg syntes at personane i teksten er gilde å lesa om, for dei pleier å vere gode venar, men nokre gonger kranglar dei, og det skjer i verkelegheita og, så då verkar det meir ekte.
  Denne boka tar ikkje opp noko viktig emne.
  Teksten sluttar som forventa. Døme: Vi tar den med, sa Stine bestemt. Då har vi ein god grunn til å ringje foreldra.
  Eg får lyst til å lesa heile boka.
  Teksten er lett å lesa, for det er samanheng, og det er ikkje forvirrande, og det er heller ikkje for mykje tekst på kvar side.
  Det beste med teksten er at han er spanande og at det ikkje er kjedeleg å lesa.
  Det verste med teksten er at me ikkje får vite kor dei var i starten, før dei gjekk ut og dei begynte å krangle.
  Andre bør lesa denne teksten.
  Eg syntes at denne boka bør vere superfinalist på bokslukarprisen.

 98. Bjørn! Det er navnet til onkelen min!

  Språk: Litt rart med nynorsk men det påvirker ikke boken…

  Andbefalelse: 78%

  Rating: Terningkast 6

 99. Det var spennende fordi det var mye som skjedde, og vi visste hva som skulle skje videre!

  Boka var vanskelig å forstå fordi den var på nynorsk.

  Vi tror at et menneske har kledd seg ut i en bjørnedrakt.

 100. Den var bra og spennende for de gutten sprang og ropte at bjørnen tok pengene.

 101. Spennende har du hørt om spennende hvis ikke så må du lese Bjørnemysteriet den er utrulig spennende den er like spennende som luridiumstyven dere må lese de 2 bøkene de er utrulig spennende

 102. jeg likte denne boken litt fordi det var spennende og mystisk på en gang men anbefaler gutter og jenterfra 7 til 14 år. pluss de må like mysterium terningskast 5

 103. Stian og Stine er stesøsken. Dei er like gamle og er ganske forskjellige.
  Men begge elskar å løysa mysterium.

  Ein dag skal Stian og Stine gå heim etter eit ettermiddagsarrangement på skulen. Pluteseleg høyrar dei eit hyl. Det likte eg godt frå då steg stemniga. Stian og Stine stoppar før dei går vidare igjen. Stian begynner å snakka om snøkrystallar. Stine blir meir og meir irritert på Stian. Det kan eg godt forstå. Kven gidd å høyra på slikt? Til slutt kalte Stine han ein nerd.
  Kranglinga heldt fram, men bråstoppa då den grinande guten kom ut av skogen. Dramatikken og spenninga auka då guten fortalde at ein bjørn hadde teke pengane og mobilen hans.
  Kva hadde ein liten gut inne i skogen å gjera? Begynte eg å grubla over. . Dette gjorde at dei kom heilt av kranglinga si! Dei følgde han heim. Hmmm, hyggeleg av dei.
  Stesøskena som var interesserte i å løysa mysterium sette sjølvsagt i gong med å følgja nokre spor dei fann.

  Eg syntes boka var veldig spennande, og eg syntes den burde koma til superfinalen. Anbefaler den for dei som likar mysterium.
  Terningkast:5

 104. Den var spennande og snål. Hvorfor tok bjørnen alle pengane og mobilen til Oskar? Eg syntest Stine og Stian var snille som trøysta Oskar.Det var interesant å lese at bjørnen kansje var ein person som heite Bjørn.

 105. Bjørnemysteriet
  Vi i klassen mener at Boken var både krim og vennskap mellom stesøsken. Det passet veldig til handlingen. Vi liker ikke denne boken fordi det var ikke spennende nok og forfatteren kunne ta tak i leseren. Teksten var ikke nok detjaliert. Jeg gir den bra men den var kjedelig.

 106. Bjørnemysteriet

  Boken var både krim og vennskap mellom stesøsken.
  Det passe veldig til handlingen. Jeg liker ikke denne boken fordi det var ikke spennende nok. Jeg syns at teksten er ikke detaljert

 107. Bjørnemysteriet tema: krim.

  Jeg synes boka var mitt i mellom kjedelig og super bra. Boka forklarte ikke bjørnen så bra synes jeg. Jeg trodde boka ville være veldig lik ulvehundgåten men jeg var feil boka konsentrerte bare på 3 personer og ikke så mange andre folk. Men boka var vell god nok jeg anbefaler boka til folk som liker mysterium jeg gir boka terningkast 5 :3

 108. Bjørnemysteriet

  Vi i klassen mener:

  Boken var både krim og vennskap mellom stesøsken. Det passet veldig til handlingen.
  Det var ikke så spennende, forfatteren klarte ikke å «få tak i leseren»
  Teksten var dårlig detaljert, og ting kunne ha skjedd mer enn bare de fant en gutt.

 109. Jeg synes boka, eller i hvertfall dette utklippet av boka var veldig dårlig fordi det skjedde jo nesten ingenting! KJEDELIG! De sto der liksom og krangla om snøfnugg! Og jeg kan ikke nynorsk noe godt.. Jaja den får en toer av meg da. 🙂

 110. Den var ganske kjedelig og den var ikke så spennende så den får terningskast 2

 111. Ein gut som heitte Oskar kom springande ut av skogen.
  Han meinte at han hadde sett ein bjørn.
  Stian og Stine følgte guten heim.
  Dette er ei krim bok.

  Eg likte godt å lesa om Oskar som kom grinande ut av skogen, for då begynte spenninga å stiga.
  Det var rart og urealistisk å høyra Oskar fortelja om ein bjørn som stal pengane hans fordi det er litt rart at ein bjørn veit kva han skal ta. Kvifor reiv han ikkje heller av han jakken? Det hadde vore mest realistisk viss det var ein skikkeleg bjørn då. Det tviler eg på. Det er vinter og dei fleste bjørnar søv har eg lært.
  Vidare reagerte eg på at ein liten gut er ute i skogen aleina om kvelden.
  Stesøskena starta med å vera kranglete, men til slutt vart dei venner som kunne samarbeida. Det må vera gildt å ha søsken som er interessert i same ting.

  Eg synest boka skal koma i superfinalen!

 112. Det var fint at de fulgte Oscar hjem. Vi synes synd på gutten.Gøy at teksten var på nynorsk. Det var kult at de var detektiver. Det var et merkelig mysterium med en bjørn og den var spennende. Det var dårlig at de pratet om snøfnugg på starten. Litt kjedelig start siden det ikke skjedde så mye. Den startet litt tregt,men bygde seg opp og ble mer spennende. Det var lett å leve seg inn i boka. morsom start fordi Stine kalte Stian en nerd og det ble krangling. Det hadde vært spennende å få vite om den «bjørnen» var et menneske eller dyr.

 113. Oskar kjem gråtande ut av skogen og påstår at han hadde blitt rana av ein bjørn. Stine og Stian startar etterforsking av saka. Boka er ei krimbok.

  Eg likte boka, men det er litt urealistisk at den lille guten, Oskar, hadde blitt rana av ein bjørn. Eg likte heller ikkje all diskusjon om snøfnugg. Eg hadde ein mistanke om at det var noko unormalt som skulle skje. Det er ein gripande tekst med mykje spenning. Eg likte godt dette avsnittet som eg siterer frå boka :

  «Det var som å bli treft av ein solstråle, så glad vart Stian for det stesøstera sa. Av og til hadde han tvilt på om Stine var like interessert i å løyse mysterium slik som han sjølv var, det var alltid så mykje anna ho valde å vera med på.»
  Eg synst det er stilig at desse to stesøskena som i utgangspunktet er så forskjellige har felles interesse i å løysa myterium.

  Eg likte tekstutdraget dritgodt, og anbefaler ho til alle som likar krim. Ho er lett å lesa, men ulempen er at ho bare er skriven på nynorsk. Bøker på bokmål les alle i Noreg lett, medan denne kan bli ei utfordring for somme!

  Boka kunne godt vore med i superfinalen, og eg anbefaler ho til alle krimelskarar. Ho får ein femmer på skalaen av meg!

 114. Jeg likte ikke denne boka den er ikke noe for meg.
  Jeg liker ikke bjørner så denne boka var upassende for meg.
  Jeg er ikke glad i mysterier å sånne ting.
  Terning kast :2

 115. bjørnemysteriet var spennende og det var spennende at den lille gutten kom og fortalte om den mystiske bjørnen, men det var litt kjedelig at teksten var på nynorsk ):

 116. hater det at det er på nynorsk men ellers veldig bra men blir liksom ikke dratt til å lese boka mer

 117. Jeg likte utdraget av Bjørne mysteriet fordi det var så spennende etter at den gutten kom gråtende bort til Stine og Stian. JEG ELSKER KRIM!!!!! Jeg må lese hele boka!!!

 118. Boken var litt bra, men jeg hadde forventet mer krim.
  Og jeg likte ikke at det var på nynorsk!
  Terningkast 3!

 119. Boka var litt dårlig fordi det ikke var så mye krim,
  men hvorfor på nynorsk?
  Terningkast 3.

 120. Den var spanande og snål. Kvifor tok bjørnen alle pengane og mobilen til Oskar? Eg syntest Stine og Stian var snille som trøysta Oskar. Det var interessant og lese at bjørnen kanskje var personen som heite Bjørn.

 121. Eg synest denne boka var kjedelig, men for dei som liker dyr og mysterier er denne boka perfekt! språket var lett eg forsto alt som sto der, men det var bare ikkje min stil.

 122. den var kul eg likte den eg kunne tengt meg å lese den det var kult da dei fann lua hans
  guten sa at bjørnen hadde spist telefonen hans og pengene

 123. velig spenannde bok eg vil lesa heile boka eg finn den på bibiloteke t egeg likte deeeeeeeeeeeeeennnnn

 124. eg fekk ein god krim inni meg. boka var spenande. boka var lett og lese. eg fekk med meg alt. 8/10

 125. Eg synest boka var morosam og spenande eg har lyst til og lese heile boka pågrunav at eg liker boka

 126. Det ver ikkje en bok for meg .men sikert noen andre liker denne jeg vet ikkje , ternigstast 4

 127. Hvorfor skulle bjørnen toke pengene hans han vet jo ikke va det er en gang?Og va er greia med terning kast egentligt??

 128. Denne boken var spennende eller må jeg si spennande. Selv om den var på nynorsk var den spennende uansett. Jeg skjønte ikke alle ord i teksten men når vi hørte lyd utgaven skjønte vi mye mere, vi skal snart begynne å lære nynorsk på skolen. Jeg tror ikke en bjørn tar pengene og telefonen til en gutt så jeg tror det er noe rart på gang. Jeg vil gjerne lese/høre denne boka, selv om den er på nynorsk!! Denne boken får 8/10. MVH Patrick på Reinsvoll skole

 129. Jeg synes denne boka var bra og spennende. Jeg likte boka veldig godt. Når jeg leste utdraget fikk jeg lyst til å les mer, men noen ord var litt vanskelig å forstå. Jeg lurer på hva eller hvem som tok lommebok og telefonen til Oskar. Jeg gir denne boka terningkast 5.

 130. Den var var bra. den var også spennende. Da gutten kom var det spennende for han sa det var en bjørn han hadde tok lommeboka hans .Men jeg lurer på om det er en gutt som heter Bjørn eller om det er en ekte bjørn. Men så sa Stine til Oskar at hun kunne få litt penger av Sine. Jeg gir boka 8/10 Hilsen Sander på Reinsvoll skole

 131. Gr. 3fra 6A og 6B. Vi synes boka er veldig bra fordi det kom flere overraskelser etter hvert. Forfatteren dro inn noen fakta som f.eks. om snøkrystallene. Vi synes at spenninga steg. Det er bra!
  Flere av oss ønsker å lese mer av forfatteren.

 132. Jeg syntes den var litt dårlig fordi det ikke skjedde så mye. Det kunne vært litt mere spennende. Og det ødela med den dialekten.

 133. Helt OK. Det var litt kjedelig fordi jeg syntes det var for noen som er litt mindre enn meg. Terningkast 3.?

 134. Dette utdraget skapte liten entusiasme hos elevene og over de fleste mente at de ikke ville lese boka,

 135. boka var dårlig jeg likte ikke boka siden den passet ikke for meg og det var veldig fake at en bjørn skulle rane en gutt og hvorfor var det svensk???

 136. Eg sjønte innhaldet men eg synnest det var ei kjedeleg bok fordi boka var ikkje spennande. Det sjedde så litte.

 137. Det var ein bra bok det var mye spenning i det.
  det var også litt fakta i teksten.
  Det var ein bok som var forståleg.

 138. Boka var den beste i bokslukerprisen.
  Har Stian og Stine foreldre.
  Kor gamle er Stian og Stine.
  Kven er Bjørn.
  Kven er Oskar.
  Eg skønte ikkje heilt boka men han var veldig bra.

 139. Denne boken var veldig spennende fordi det ble veldig detaljert og det var spennende at de hørte et skrik og så kom det en liten gutt ut av skogen. Vi fikk lyst til og bla til neste side med en gang altså «page turner». Vi lurer på hva denne bjørnen er? Derfor har vi lyst til og lese boken!!!!!Derfor håper vi at Stian og Stine løser saken! terning kast 6:)

 140. Den var veldig spennende og morosamt.
  Eg er veldig glad i krim og humor så denne boka passa bra til meg.

 141. Jeg synes boka var veldig spennende. Den var litt rar. Men jeg likte den

 142. Bra bok men kanskje litt kjedelig. jeg tror jeg sier terningkast 3. kunne kanskje gjort den mer spennende.

 143. jeg syntes det han Oskar sa jeg fikk litt mistanke om han men jeg likte boken lurer på hvordan den fortsetter?

 144. Den var veldig spennende
  Jeg fikk lyst til og lese den boka
  Det var kulrt at den var på nynorsk
  Fordi da kan jeg og alle andre som leser boka lære nynorsk
  Terningkast fem????✌?️

 145. Den var litt spennende. Men jeg skjønte ikke alt fordi den var på nynorsk

 146. Denne boken var litt rar eller ok, da. Handlingen var litt rar, man vet ikke helt hvem man skal tro på, jeg syntes den var OK

 147. Denne boken var litt rar eller ok,da.handlingen var litt rar man vet ikke helt hvem man skal tro på ,jeg syntes den var OK

 148. Jeg skjønner ikke poenget a boka fordi den er på nynorsk og jeg skjønner ikke nynorsk so det ble vanskelig og lese boka

 149. Jeg synes at dette utdraget var ganske mystisk.
  Det gjør det ganske spennende som jeg synes er bra.

 150. En stor del av klassa kunne tenke seg å lese eller høre lydbokversjonen av denne. Boka var spennende og utdraget var så bra at vi fikk lyst til å vite hvordan dette egentlig hang sammen.
  Noen syntes det var morsomt at den var på nynorsk, og mange syntes ikke det var så vanskelig, selv om vi ikke har lest så mye nynorsk.

 151. Boka var litt spennende.
  Det var morsomt når Stine og Stian kranglet.
  Det er ikkje sån at eg må lese boka.
  Eg likte ikkje boka fordi eg er ikkje så veldig intressert i krim bøker.
  Eg syntest boka var passe bra.

 152. Eg synest boka var spennande .Eg er spent på ko som skremde guten.Eg vil lese resten av boka.Den var enkel og forstå.

 153. boka var passe bra! den kunne bygd opp litt mer spenning. Men den var litt morsom, fordi en bjørn robbet en liten gutt; så den er terningkast 3!:)

 154. den var passe bra synes jeg fordi den var ikke så veldig spennende og ikke så mye drama. jeg liker spenningsbøker og dramabøker best<3

 155. Boka var spanande og morosam. Det var veldig rart at ein bjørn stal pengane til ein gut. Eg vart overraska over at det. eg vart overraska over at det kom ein gut kom springane ved Stine og Stian. Eg likte boka veldig godt og har lyst til og lese den.

 156. det var super bra og spennande. Det eg likte ved boka er at det er såå spennande og det er så bra og kult med mysteri

 157. Det var ei spennande bok. Eg kunne tenke meg å lesa denna boka fordi det skjedde mykje rart å det var ei bok for meg i vertfall. eg kunne tenke meg å lesa denna here boka.

 158. Jeg syntes boka var ganske spennende, og jeg lurer på om det faktisk var en bjørn som rana gutten. Jeg fikk lyst til å lese den.

 159. det var en spennede bok. men jeg liker ikke så godt NY NORSK. fordi da er det vansklig å følle med på hva du leser.
  det var litt rar slutt-.

 160. Jeg syntes boka hørtes spennende ut.

  Forfatteren er Magnhild Bruheim.

  Jeg har aldri lest denne serien og vil gjerne lese den.

  Terningkast:5

  Jeg anbefaler å lese boka.

  🙂

 161. Jeg synes boken var litt kjedelig.
  Den handlet ikke om så mye.
  Vi leste jo bare et utdrag av boken, så jeg tror den blir litt bedre etter hvert.

 162. Jeg syntes den var helt passe.
  Jeg syntes det var kjedelig start.
  Men jeg fikk lyst til å lese videre.

  Ternigkast 4

 163. jeg liker de type bøker.
  den var litt dårlig på starten men veldig spennende.

 164. Boken var spennende. Jeg har lyst til å lese boken for å få med med slutten. Jeg liker krimbøker fordi de er så spennende. Det var ok at den var på nynorsk.

 165. Jeg synes det var spennende og og jeg vil låne boken og jeg synes det er kult at det er på nynorsk

 166. Dette utdraget syntes jeg var dårlig fordi det var på nord norsk då jeg skjønte ikke så mye

 167. Den var ganske dårlig det var lite som kjedde.
  Den var ikke spenende 🙁 🙁

 168. Jeg likte ikke fordi jeg kan ikke forstå alle ordene,den hang ikke godt sammen også var den ikke så bra.

 169. den var litt kjedelig fordi de snakka alt for mye. det ga jo ikke noe mening. kjedelig innhold. KJEDELIG!

 170. Jeg vet faktisk ikke om jeg likter eller ikke likter boken fordi den er på nynorsk og jeg kjønner ikke noe av nynorsk.. hvis boken var på bokmål så hadde sikkert jeg elsker boken fordi jeg liker å lese om krim?

 171. Jeg syns at boken var litt spenene fordi det skjedde ikke så mye.Men jeg syns at boken passer for litt mindre?
  Jo for de det var litt lite spenning, syns jeg da.

 172. Jeg synes boken var kjedelig, fordi det var lite handling og det hørtes ikke ut som om det var en spennende bok.

 173. Jeg syntes boken var passe bra fordi den var litt vanskelig å leve seg inn i
  men det var jo en krim-bok så den var litt spennende

  jeg gir boka terningkast: 3

 174. Jeg synes boken var ganske kjedelig. Det skjedde ikke så mye.
  Terningkast:3

 175. Jeg synes at boka var passe? Det var kjederlig på starten men den ble litt mer spennende på slutten??

 176. Jeg synes boken var litt kjedelig. Jeg levde meg liksom ikke inn i boken.
  Jeg gir den terningkast: 2

 177. Jeg synes at boka var spennende men men kunne tatt et bedre avsnitt. Jeg er ikke så glad i krim, men hvis jeg startet på boka ille jeg lest den ferdig. Det var litt vanskelig å forstå noe av det fordi det var på nynorsk.
  Terningkast 4

 178. Den var ikke så bra. Det skjedde for lite. Det var litt dumt at boken var skrevet på nynorsk. Jeg synes det var alt for mye snakk om snøflak. Jeg fikk ikke så lyst til å lese boken.

 179. Jeg syntes boka var litt kjedelig fordi det var så mye beskrivelser. Den hørtes ikke så spennende ut.

 180. jeg syntes det var morsom men hva skal en bjørn gjøre noe med penger

 181. Den var ikke så spennende fordi det skjedde lite.
  Jeg ville ikke lest boken.

 182. Vi synes boka var passe bra. Forfatteren kunne gjerne vært litt mer rett på sak. Vi synes boka kunne vært litt mer » krimmete, litt mer skummel. Det som var positivt var at det virker som om boka kanskje blir spennende etterhvert. Vi synes boka kunne vært litt enklere å forstå i begynnelsen, da hadde vi hatt mer lyst til å lese videre.

 183. den var bra.
  fordi den var lit spenene.
  det var ikke min sanger.
  det var lit rar steme.
  jeg syns at stine er et fint navn.
  det var lit kult.
  jeg likte navne stine fordi ste søstra mi heter det.

 184. Superduper boka var så bra at jeg har lyst til å lese mer bjørnemysteriet

 185. gørr kjedelig, forsto ikken noe av innholdet

 186. Jeg synes denne boka var veldig spennende. Jeg lurer på om det egenetlig var en ekte bjørn. Det var litt dumt at det var på nynorsk.
  Terningkast 5

 187. Gruppe 3 synes at boka var bra. Mange synes den var veldig bra, fordi det var et spennende mysterium med litt krim. Flere ville lese videre i historien! Boka var ikke like bra som Thailand;)

 188. Spennande, handla om ein bjørn som hadde stjåle ting. Lite som skjedde, men spennande når dei skulle finne bjørnen.

 189. Alle i klassen synes boka var bra, noen passe bra og noen veldig bra. Flere synes at boka startet kjedelig med snøkrystaller, men den ble mer spennende etter hvert:)

 190. den var veldig bra fordi jeg fikk plutselig lyst til å lese videre

 191. jeg har lest denne testen nesten 9 gonga nesten den var så spennande at jeg friker ut !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 192. jeg syns forfatteren Magnhild Bruheim var god til å beskrive Stian , Stine og guten som var lei seg etter han hadde sett bjørnen. Håper de klarer å løse bjørnemysteriet. Likte boka fordi de hadde et mysterium

 193. Bokanmeldelse «Happy Ending liksom?»

  «Happy Ending liksom?» skrevet av Nina E. Grøntvedt. Er den fjerde boka i serien om Oda.
  Den boka kommer etter: «Hei! Det er meg», «Absolutt Ukyssa» og «Super sommer.»
  Jeg liker og lese dagbok- sjanger fordi det blir ganske mye drama og at noe av det kan være sant.
  Jeg synes utdraget var kjempe morsomt og jeg har lest alle bøkene i denne serien.
  Jeg synes forfatteren har gjort en kjempe bar jobb med alle bøkene.
  Jeg synse boka var ganske lett og lese fordi den kan leses på dialekt.
  Og det er skjer mye overraskende i utdraget. Jeg synes språkbruket passer veldig godt i denne boka.

  Jeg synes boka er skrevet på en veldig morsom og interessant måte.
  Jeg tror denne boka kunne ha skjedd faktisk på ekte for jeg synes boka var skrevet på en realistisk måte.
  Boka er også veldig kreativt laget og jeg ser på boka som at dette kan ha skjedd.
  Utdraget startet veldig oppslukende og det første vi fikk vite var at Oda hadde bursdag og at hun hadde begynt på ungdomskolen. Også begynte det og skje ting…

  Litt om forfatteren. Vi fikk besøk av Nina på skolen vår der hun leste litt fra noen av bøkene sine. Hun fortalte også at hun hadde brukt seg selv litt i bøkene.
  Jeg tror hun har illustrert nesten alle bøkene selv. Den første boka hun har skrev i denne serien « Hei! Det er meg» ble nominert til Brageprisen.
  Jeg tror bøkene i Oda-serien passer best for jenter i 10 til 13-års alderen.
  Jeg gir boka en 6.

 194. «BJØRNEMYSTERIET» av MAGNHILD BRUHEIM.
  Boka er i en serie som kalles Stine og Stian. De løser mysterier og er hovedpersonene.
  Jeg synes det er litt rart å bli angrepet av en bjørn som ikke prøvde å ta en bit av gutten.
  Men i det huset han bodde i var det litt rart og mystisk.
  Spørsmål:
  At guttungen ble tatt fra alt han hadde akkurat da de to kom?
  Det er rart at en vill bjørn ville ha angripet noen ved en bilveg veldig nært bebodde hus?
  Jeg syns det var rart hvordan en bjørn kunne ta i noens lomme?

 195. Bokanmeldelse »Bjørnemysteriet».

  Bjørnemysteriet er tredje del av serien Stine og Stian-serien og er skrevet av Magnhild Bruheim. Hun jobbet tidligere som journalist for NRK, før i 1997 da boka »Varselet» kom ut. Hun har siden skrevet mange bøker for både unge og voksne. Sjangeren på denne serien er krim.
  Boka var lett å lese, men står på nynorsk. Boka er kanskje litt vanskeligere for de som snakker bokmål. Den passer for 5.-6. klassinger.
  Stine og Stian møter en gråtende gutt som ble ranet av en bjørn!!!
  Hva har skjedd? Hvordan? Hvem?
  Her er det mange spørsmål som må besvares – Les boka å finn det ut.
  Terningkast. 3

 196. BOKANMELDELSE «HAPPY ENDING LIKSOM?»
  NINA E GRØNTVEDT

  Boken handler om en jente som heter Oda, hun skriver en dagbok. Det er første dag på ungdomskolen og hun har bursdag. Rektoren sier at de skal synge sangen for henne. Oda står bare på senen og svetter. Når hun går for å sette seg faller hun i en gutts fang.

  Jeg syntes boka var morsom fordi hun falt oppi gutten sitt fang, og flaut fordi hun ble sunget for av over 200 personer.

  Jeg har aldri lest eller hørt om en sånn bok. Denne boken var bra.

  Boken er morsom, jeg klarte ikke og legge den i fra meg og ble helt oppslukt av den.

  Nina E Grøntvedt har også skrevet:
  Hei det er meg
  Absolutt Ukyssa Terningkast:
  Super sommer
  Nina har skrevet litt om sitt eget liv og litt usant. Denne boken passer for jenter 9-13

 197. »Bjørnemysteriet» skrevet av Magnhild Bruheim.

  Det handler om to unger som heter Stine og Stian.
  Jeg synes boka var spennende fordi det var en gutt som ble
  ranet av en bjørn.
  Jeg likte da Stine og Stian skulle lete etter bjørnen.
  Jeg synes den passer for både jenter og gutter på mellomtrinnet.

 198. Thea Emilie, 5. trinn
  «Bjørnemysteriet» av Magnhild Bruheim.

  Bjørnemysteriet har krimsjanger. Hovedpersonene er Stine og Stian. Stian og Stine er ste søsken. De liker å løse mysterium, og har løst mange før.

  Det er en serie på 3 bøker nå, men det kommer sikkert flere etter hvert.
  Boken er skrevet på nynorsk.
  Boken er spennende og jeg får lyst til å lese mer. Jeg anbefaler å lese den.

  En gutt har sett bjørn. Han skriker og an komme ut fra skogen. De må gå igjennom en mørk og tett skog. Det snør og Stine og Stian går hjem fra en underholdning på skolen. De følger gutten hjem. På vei tilbake leter Stine og Stian etter spor……

  Boken passer for jenter og gutter fra 9 til 12 år..

  Jeg gir boken en femmer.

 199. Bokanmeldelse for «Bjørnemysteriet» av MAGNHILD BRUHEIM

  Boken handler om en et barn som skriker fordi det har blitt ranet av en bjørn.
  De føller barnet hjem. Jeg opplevde boka spennende.
  Jeg synes boken var spennene når den ungen begynte å skrike og rope. Boken passer for jenter og gutter fra 5 .til 7. trinn.

  «Bjørnemysteriet»

  Boken er i krim-sjanger for de som liker det. Hovedpersonene er Stine og Stian og beste setningen er «Ingen blir jaget og ranet av en bjørn». Den var sånn passe enkel å lese for den er på nynorsk. Ikke så mye replikker, mest tekst og ikke noe banning. INGEN bilder og den er skrevet på en måte som er lett og lese for de som bruker nynorske.
  Boken handler ikke om vampyrer og varulver, men den handler om folk og bjørn. Jeg har ikke lest en sånn bok før, men denne boken er kreativ og fantasifull. Den får meg til å se bildene inn i meg. Boken starter rett i fortellingen. Jeg har lyst til å lese hele for den var lett å leve seg inn i. Det er kommer nok flere bøker.
  Forfatteren heter Magnhild Bruheim som kommer fra Skjåk i Gudbrandsdalen og bor nå i Lillehammer. Hun har skrevet 16 bøker til sammen og 6 av de er krimbøker.

  Dere burde lese boka, men det er to bøker før denne.

  Motorsykkelmysteriet
  Hyttemysteriet
  Bjørnemysteriet Jeg gir den 6 stjerner.
  Ronja, 6. trinn

 200. Endeleg ei bok på nynorsk! 🙂
  Vi synest at boka var veldig spennande og vi lurer veldig på kva som skjer vidare.
  Kanskje er det nokon som har kledd seg ut som ein bjørn?
  Vi anbefaler boka og gir den terningkast 5,

 201. Eg synes boka var kjedelig, den var ikkje spenende og personene i boka oppførte seg rart.
  Terningkast 1

 202. 6 klasse TBU: En bok som virker spennende, som vi gjerne vil lese resten av.

 203. Jeg forstod ingen ting av boka. Den var ikke forståelig. Boka var ikke krim. Boka var ikke den typen jeg liker. Den er ikke morsom å lese.

 204. Denne var spennende! Vi lyttet til lydbok fila og skulle ønske å kunne låne lydboka!

  Hilsen 6.klasse

 205. boka var veldig bra fordi det var ganske mye spenning i boka! 😀 🙂

 206. Denne boka likte jeg, men jeg leser ikke på nynorsk så jeg tror ikke jeg kommer til å lese den men vis jeg finner den på bokmål da vil jeg lese den. Terningkast 4. Jeg vil vite mer om at den gutten så den bjørnen og om det var en ordentlig bjørn.

 207. Denne boka likte jeg, men jeg leser ikke på nynorsk så jeg tror ikke jeg kommer til å lese den men vis jeg finner den på bokmål da vil jeg lese den. Terningkast 4.

 208. Jeg syntes denne boken var passe bra. Jeg skjønte den ikke helt. Mien ellers var den veldig kjekk.

 209. Bjørnemysteriet

  Me meiner at bjørnemysteriet var spannande fordi at det var et mysterium som lite folk kunne finne ut av. Me synest det var spennande heilt frå då Oskar kom løypande frå skogen og møtte Stian og Stine. Me anbefaler boka for 4 til 15 åringar. Me likte boka ganske godt fordi det var litt action og eit bra mysterie. Terningkast 5.

 210. dette er en veldig bra bok. dette er min sjanger jeg så for meg at det skjedde med meg. det var skummelt og morsomt. hva skjedde egentlig ?.

 211. Jeg synes boka var veldig bra, men jeg synes den startet litt kjedelig. Det var spennende når de hørte et hyl og når den gråtende gutten kom. Når den gutten kom begynte jeg å lure litt på om det faktisk var en bjørn som tok pengene og mobilen, eller om han bare tullet. Det var jo rart at han ville ha tullet om det. Jeg synes boka var bra og jeg ville ha lest den(: Terningkast 4/6 (:

 212. Annmeldelse bjørnemysteriet
  Jeg likte bjørnemysteriet veldig godt fordi den var veldig kul og en bra krim bok.
  Jeg liker krim bøker og grøsser bøker som er senning i.
  Den boka fikk meg til og ville lese mer.
  Jeg kunde gjerne lest hele boka.
  Terningkast 5.

 213. Bokanmeldelse Bjørnemysteriet:

  Stian og Stine møter en gutt som heter Oskar. Oskar var blitt ranet av en bjørn som tok pengene hans og telefonen hans. Stine trodde ikke helt på Oskar. Men hun tenkte at han ikke kunne grått så naturlig hvis det bare var skuespill. Stine og Stian fulgte han hjem og tok bilde av postkassen deres for å finne telefonnummeret til familien. På hjemveien lette Stine og Stian etter spor. De fant fotspor i snøen som de fulgte etter til de kom til noen tre der snøen ikke hadde landet. Da ble fotsporene borte de gikk videre langs veien, og der fant de en lue. De trodde det var Oskars lue og tok den med hjem. Stine og Stian er stesøsken og like gamle og begge liker å løse mysterier. Nå har de fått et nytt mysterium å løse.

  Jeg synes boken var bra fordi det er en troverdig og spennende historie. Det skal bli spennende å finne ut hva som egentlig har skjedd. Terningkast 5

 214. Jeg synes at bjørnemysteriet var bra fordi at det var veldig mye spenning i boka. Den ble min nye favoritt det handlet om en gutt som ble ranet av mann som het bjørn.

 215. Bjørnemysteriet er en bra bok og jeg synes den hvar spennende. Det hvar spennende når Oskar ble ranet av en bjørn men jeg tenkte en bjørn kan jo ikke stjelle. Jeg likte den men det kunne kjed mer i starten en det jore som om de kanskje så bjørnen eller noe sånt. Terningkast 5

 216. Jeg likte ikke Bjørnemysteriet så godt for det er ikke helt min sjanger. Jeg liker mer fantasy eller romantikk bøker. Jeg er ikke så glad i krim bøker. I så fall hvis det skal være krim må det i det minste ha litt fantasy i seg. Det er rett og slett ikke helt min bok. Jeg kommer nok ikke til å lese resten. Terningkast 2 😉

 217. Noen av oss synes «Bjørnemysteriet» var spennende og superbra, mens andre av oss ikke synes den var spennende i det hele tatt. Kanskje ville boka vært bedre om den var på nynorsk?

 218. JEG SYNEST DEN HVA VELDIG BRA FOR AT DEN HADDE LITT SON MYSTERIUM OG JEG LIKER LITT MYSTERIUM MEN DET SOM HVAR LITT RART AT HAN GUTTEN KUNNE IKKE GI TELEFON NUMER HANS OG AT HVEM SOM TOK PENGEN TIL HAN GUTTEN HVA DET EN BJØRN HVEM VET. JEG VILLE GIT TERNING KAST FEM DET KANSKJE AT JEG LESER DEN BOKEN

 219. Jeg syntes boken var veldi bra, for den var min sjanger så derfor gir jeg den terningkast 6/6.

  Det som var spesielt bra var at den var spennende og ikke kjedelig, og jeg likte aller best når gutten kom gråtende og fortalte at en bjørn hadde stjålet pengene og mobiltelefonen hans!

  Noe av det som var veldig spennende, var når de gikk inn i skogen og det var mørkt ute. Da så de fotspor som de ikke viste om det var menneskespor eller bjørnespor.

  Da kjente gutten et grøss i magen sin.

  Det var også veldig spennende når gutten skadet foten i skogen, og de viste ikke hva som hadde skjedd med han

 220. Jeg syntes bjørnemysteriet var passe bra.Men det var ikke helt min sjanger pga jeg liker ikke krimbøker jeg syntes ikke det var så artig og høre når de løser mysteryiym og sånne ting jeg vet ikke helt va jeg skal si om boka. terningkast 3

 221. Denne boken handler om to stesøsken som liker å løse mysterium, de heter Stian og Stine. En kveld de to er ute møter de på en hylende guttunge. Denne boken synes jeg var ganske bra fordi den var spennende og det liker jeg i bøker. Jeg likte godt da Stian og Stine hørte en lyd som lignet på et hyl og da de fant guttungen fordi da ble det spennende. Terningskast 4!

 222. Jeg syntes Bjørnemysteriet var litt bra fordi jeg likte at det var litt spennende og jeg likte at det kom en som het Bjørn og tok penger fra Oskar. Stine og Stian fulgte Oskar hjem og etterpå skulle de se etter spor etter en bjørn for de viste ikke at det var en person som het Bjørn. Det var ikke helt min type bok så…
  Terningkast 3

 223. Denne teksten handler om Stian og Stine, som møter en gutt. Gutten sier han har truffet på en bjørn. Dette må de sjekke opp. Bjørnemysteriet er en krimbok. Det skjedde mye som vi ikke hadde forventet oss. Det får oss til å lese videre i boka.

 224. Boka passar godt til sjangeren krim, fordi den var spennande. Den hadde mange detaljar. Då blir det lettare å leve seg inni det, og forstå kva som skjer i boka. Det er ei bok vi har lyst til å lese vidare. 5,5/6 poeng! 🙂 Vi kryssar fingrane for at boka kjem ut som film :). Vi likte at boka var skriven på nynorsk!! 🙂

 225. Boka var spennende fordi de skulle løse et mysterium. Det var bra at det ikke var så mange personer (navn) i boka. Da er det lettere å få med seg handlingen. Vi lurer på hva som skjer videre ? Hvem var det som ranet gutten ? Vi liker best å lese på bokmål.

 226. Den var passe bra ? Ikke den aller beste krim boka jeg har lest. Men den var bra?

 227. Jeg syntes det var passebra den kunne vært litt mere spennende. Jeg vil kanskje låne boka.

 228. Dette er en spennende og super bok!!!!!!!!!! Jeg ga boka Veldig bra og det fortjener den!!!!!!!!!!

 229. Jeg syntes boka var ikke så bra fordi det kjedde aldri noe de sto der og bare snakket i boka så jeg syntes ikke den var så bra, burde vært mer spenning!?

 230. Erik syntes boka var kjedelig, fordi det skjedde ikke så mye
  Nora syntes boka var ganske bra fordi hun synes den hadde mye spenning og hun har lest boka før

 231. vi synes boka var bra.
  vi anbefaler og lese den for den var veldig bra og spennende.
  vi likte ikke at de kranglet og at gutten ble ranet.
  vi ble overasket over at de fant lua og innså at det kunne være et menneske.
  Terningkast 4 og 5

 232. Sandra: jeg elsker boka fordi den var spennene og at de hjalp en stakkars gutt som var rana av en bjørn. De fulgte han hjem. jeg gir terningkast fra 1-10. 10✔✔??
  Sofie: Boka var ganske bra fordi det var spennene og jeg liker bjørner???✨?

 233. Christian likte at de
  skule finne resten
  av mysteriet
  ternings kast 5 av 6

 234. boka var spenene fordi det er krim og den var morsom fordi det er en «bjørn»☺

 235. Jeg synes denne boken var veldig bra siden den var litt spennende og skummel å lese.

 236. Vi synes at boken er litt spennende og fikk lyst til å lese videre. Vi synes det var spennene da bjørnen kom. Vi synes at boken får terningkast 5. Litt dumt at den var på ny norsk eller så hadde vi nok gitt den høyere terningkast.

 237. vi synes at boken var bra fordi vi liker krim. Vi ble overasket over at det var en bjørn som stjal fra gutten. Vi tror at bjørnen er en tyv som har kledd seg ut. Vi tror at de løser mysterie.
  Terningkast: 5
  Boken var bra : )

 238. Det var en grei bok. Jeg hadde anbefalt den til # klasse og oppover. Vi gir den en terningkast 4.

 239. vi likte den va passe bra fordi vil liker ikke så godt krim vi liker mer sånn morsome bøker

 240. jeg syntes at boka var dårlig fordi jeg skjønte ikke inn holde i boka.

 241. jeg syntes at boken var passe bra fordi at jeg skjønte ikke handlingen helt men vist jeg leser boken vil jeg kanskje skjønte litt mer derfor gir jeg den terningkast = 4

 242. Jeg synes at boka er bra, fordi jeg liker mysterium og kriminalitet

 243. Jeg synes at boka var litt dårlig. Fordi vi ikke fikk vite om det var en bjørn elller en person som het Bjørn.

 244. Jeg syntes den var helt ok.
  Fordi den var spennene, men likte ikke at den var på Nynorsk da.
  Liker dagbok-sjangeren bedre.?

 245. Det var skummel og jeg forsto ikke alt lol men uansett terning kast:7 følelse:skummelt?????

 246. Jeg synes den var passe bra, Fortellingen gikk litt for fort, men den var bra ellers da, Kunne fortsette å lese BOKA!

 247. Eg syntest utdraget var kjedeleg fordi det var ikkje spennanes terningkast 1 ??????????????????????????

 248. Eg likte boka fordi eg lurer på kva som sjedde med gutten.
  Eg har lust å lese boka.?

 249. Det var ikke så mye som skjedde, men ellers synest jeg at det var bra. Det går og komme med mange teorier om bjørnen. Jeg gir det terningkast 4

 250. Eg syntes utdraget var litt spennande og litt usansynelig men eg kunne vel ha lest boka foedi eg liker spenningsbøker og krim bøker litt!???????

 251. ??‍♂️Dette tekst utdraget var bra ikke dårleg men bra fordi det var spennande når bjørnen? kom uten om det så var det kjedeleg??‍♂️⚽️

 252. Eg syns dette utdraget var bra for di det var litt spenandes bare litt spenande. ⚽️????☺️?????????. LoL

 253. Eg syntes dette tekst utdraget ver dårleg for det gav meg ikkje noko inntruk og eg syntest ikkje det var noko spenndane for det jide ikkje noko meining for det var veldig u-sansyneleg.?✏️??❣️

 254. Eg synest at den var dårlig fordi det gav ikkje meining for ein bjørn kan jo kje ta penger eller mobil vist. Vist det var ein person og ikkje ein skikkelig bjørn så gav den litt meining

 255. Eg likte ikkje utdraget fordi : Det va ikkje spenende nokk for meg.
  Det va ikkje mystisk nokk.
  Altså det fenga meg ikkje ??.
  Det va ikkje bra nokk for meg.???.

 256. Eg syns Utdraget var Bra fordi den var kjek men litt merkeleg at bjørnen stjal pengene og mobilen til gutt ungen.

 257. Eg likte ikkje dette utdraget fordi det gidde ikkje mening med at ein bjørn stjeler penger pg telefon??terningkast 1

 258. Eg syntes boka var DÅRLIG? Fordi det virker sykt usansynleg at ein bjørn stjal penger liksom????????? Terningkast 1

 259. jeg synes dette utdraget var veldig spennende!!
  jeg fikk lyst til å lese mer av boka?
  jeg håper at jeg finner den igjen og kan fortsette på historien!

 260. Dumt at de ikke snakket med foreldrene. Da hadde de brydd seg mer om gutten og hvordan han hadde det.
  Spennende, men det ødela litt at gutten var så rar.
  Vanskelig å skjønne når det står på nynorsk.
  Passe mye spenning og bra fantasi.
  Bra, fordi jeg liker mysteriebøker, men den var litt kjedelig på starten.
  Litt usannsynlig at bjørnen tar pengene og mobilen.
  Kunne beskrevet bjørnen mer.

 261. boka var litt kjedelig men også litt bra den var spenende og litt rar.
  jeg synes vi skulle ha lest hele boka da kansje kunne den vert litt bedre.
  her kommer et utdrag fra boka.
  Stine og Stian var veldig glad i mysterie ting de gikk på en vei så hørte de et skrik fra noe mitt på vinteren så kom det igjen så så de en løpende gutt som gråt.
  Stine sa hvorfor gråter du?
  gutten sa at en bjørn hadde stjålet pengene hans.
  Stian og Stine sa at det ikke finnes noen bjørner her.
  de følte han hjem de spørte vor han bodde.
  gutten sa at han bodde i et gult hus.
  er det det huse spørte Stine.
  gutten sa ja.

 262. Nå har jeg og klassen min lest et utdrag fra bjørnemysteriet.
  her er min bokanmeldelse

  -Hovedpersonene i boka er Stine og Stian, De er søsken og er ca 12-13år gamle, de bor i utkanten av byen og kjende godt til skogsomerådet som lå i gangavstand fra huset.En dag dro Stine og Stian inn til den skogen og der møtte dem en lei seg gutt og da spurte dem om hva som hadde skjedd og da sa han’ Jeg var inni skogen og da kom det en bjørn og tok mobilen min sa han. Stine og Stian viste ikke helt om de skulle stole på han.De gikk videre inn i skogen og da hørte de noe Stian sa er det en ulv sa Stian ? Stine nei det kan det ikke være. da gikk de videre inn i skogen og der hørte de en lyd igjen hva kan det være? Stine sa hørte du det ja sa Stian. Hva kan det være vi hørte det jo i stad? kan det være en Bjørn??

  -Min mening
  Jeg syntes at boka var kjempe bra fordi det handler ikke bare om Stine og Stian det handler om at de drar til skogen.Det som ikke likte var at de var i skogen fordi nå fikk jeg ikke lyst til og gå i skogen.

  – Terningskast
  3:)

 263. Jeg aynes boka var bra fordi boka var om krim.
  Vis dete gjør som at jeg for premien.lagen bra anmelese så kan du få en premie.
  Tarnikast 5

 264. Nå skar jeg skrive en bokandmeldelse om bjørnemysteriet.

  Boka handler om Stian og Stine som er stesøsken og like gamle.
  Og en dag de gikk ut i skogen så de en liten gutt som het Oscar og han gråt veldig mye.
  Og Oscar sa at det var en bjørn som hadde tatt pengene hans.
  Og det trodde ikke Stine noe særlig på.
  Men noe var det.
  Litt utover dagen begynte de og lete etter dyre spor men de fant ingen spor etter en bjørn noen steder.
  Når det nærmet seg kveld fant Stine og Stian noe det var spor men de viste ikke om det var fra dyr eller fra menneske.
  Og da sa Stine at nå har vi et mysterium og løse, Stian tviler noen ganger på om Stine er like intressert i mysterier som han.

  Jeg syntes at utdraget var spennende og morsom og lese.
  Og jeg tror klassen min gjorde det også?
  Men det var noen ord jeg ikke kjønte som feks: hovudet, grimete.
  Men den var veldig bra.
  Jeg er veldig lett skremt og liker ikke så godt krim og grøssere.
  men jeg gir den terningkast:4

 265. Anmeldelsen min:

  Fra boka:

  det handler om to barn som heter Stine og Stian.
  en dag gikk de en tur i skogen, og da møtte de en gutt som heter Oskar, han gråt.
  Stine spurte han hvorfor han gråt, han svarte: En bjørn stjal pengene mine.
  etter de hadde prøvd å roe an ned følgte de Oskar hjem.
  De ble veldig forvirret av at en BJØRN hadde stjelt pengene til Oskar.
  de fant en lue de tror er Oskars sin.
  de skal ta den med og ringe foreldrene hans.

  min mening:

  Jeg syns den var ganske kjedelig, ikke min smak.
  Jeg syns det skjedde så lite og det som skjedde var ganske kjedelig.
  Og jeg syns det var merkelig at det var på nynorsk.
  så jeg skjønte bare halve teksten.

  Terningkast 3

 266. Jeg og klassen min har lest et utdrag fra Bjørnemysteriet.

  Boka handler om en jente som heter Stine og en gutt som heter Stian.
  Stian og Stine går i skogen på vi hjem fra skolen og hører et hyl.
  De går nærmere og ser en gutt som gråter.
  Stine og Stian spør om hva som har skjedd.
  Gutten heter Oscar og han sier at bjørnen tok pengene hans.
  Stine lurer på om det er en gutt som heter Bjørn fordi det finnes ikke bjørner der de er.
  De følger Oscar hjem.
  Stine og Stian har lyst til å ringe foreldrene for å si hva som har skjedd.
  Stian ser en lue på bakken og tror det er Oscar sin.

  Jeg syns boka er spennede fordi Stian så en lue som lå på bakken.
  Boka var gøy når de kalte hverandre morsomme ting.
  Det var litt vanskelig å lese på nynorsk, men jeg forstod det meste.
  Jeg gir boka terningkast 4.

 267. Jeg syntes denne boka var bra men føler fortsatt at de har hermet etter Clue serien.
  Jeg syntes at det er litt dumt at den er på nynorsk, men det er jo sikkert bra for de nynorske

 268. Jeg syntes det ikke var nok spenning i den til å være krim
  jeg syntes boken ikke var bra
  ikke gøy bok

 269. Nå har jeg lest et utdrag av Bjørnemysterie nå vill jeg skrive en anmeldelse om den.
  Hovedpersonene i boka heter Stian og Stine.
  de er ute og leker plutselig kommer det en gråtene gutt bort til dem og sier at han har blitt ranet av en bjørn.
  Stian og Stine syntes det var veldig rart fordi bjørner kan jo ikke rane folk og det er ikke bjørner i område der Stian og Stine bor.
  jeg anbefaler boka for barn fra 12-14 år
  jeg syntes boka hørtes veldig spenene ut.
  Men jeg liker ikke Krim bøker så godt så jeg gjir boka terningkast 5.

 270. Boka var spennende fordi gutten i skogen fortalte at bjørnen hadde tatt pengene og mobilen.Elsker bøker som er fyldig som denne at det skjedde ganske mye i fortellingen. Jeg kunne tenkt meg og lese denne boka.
  Jeg anbefaler boka for de som liker å lese krim bøker.Man kan være 8-13 år for å lese bjørnemysteriet synes jeg da.Jeg gir terningskast 5.

 271. Jeg syntes denne boka var bra men føler fortsatt at de har prøvd å herme etter clue serien.

 272. det var litt spendene om bjørnen var en bjørn eller en mann fordi det kunne vert en mann som heter bjørn

 273. Jeg synes den boka virket veldig spennende. Jeg liker mysteriet bøker veldig godt fordi det gjør at alt bare gnister inni hodet mitt, når de i boka er i knipe så er det alltid spennende og se hva som skjer med dem. De bøkene som gjorde at jeg begynte med mysterie bøker var nok clue-serien og denne serien fikk jeg veldig lyst til å lese. Den eneste ulempen var at det var på nynorsk og skjønte ikke alle orda men jeg fikk veldig lyst å lese den uansett.
  TERNINGKAST 6

 274. den var ikke så veldig morsom men den var spennende når stian og stine hørte et skrik
  så jeg gir boka 4

 275. Jeg synes boka var ganske spennende fordi.
  Når Stine og Stian gikk på kvelen så hørte de en ule liknene lyd. Når lyden kom nærmere så så de hva det var det var en liten gutt. De spørrte hva det som hadde skjed. Han sa at en bjørn hadde ranet ham.
  Jeg gir boken en 5,5.

 276. Jeg synes boka var ganske kjedelig og ikke så lett og lese, særlig når det er på nynorsk.
  Og hvorfor var det et kapitell om Stine og et om Stian?
  Det blir også ganske kjedelig når det står spå mye på en side.
  Den var også ganske spennende og lese.

  jeg andbefale boka til de som er i 10-15 års alderen.
  Terningskast: 2,9

 277. Vi synes boka ikke var så spennene fordi det var ikke krim når boka egentlig skulle være en krim bok. Vi syntes ikke at det var så bra når gutten var der og gråt og snakket om bjørnen. Men noe som var bra var at den var på nynorsk. Ternigkast 3

 278. jeg synes denne boken var gøy og spennende, Men det var teit at den var på nynorsk.

 279. Jeg synntes det var for lite krim i han og en bjørn kan ikke ta penger fra en gutt.

 280. boken var ok men det var for lite spenningen og det minner ikke så mye på krim

 281. Den var gøy og spennene, son at eg fikk lyst til å lese resten. Terning kast 5.

 282. Syntes den ikke var så gøy, den var ikke så »krim» aktig. 🙁 Syntes det kunne vært mer krim i den jeg 🙂

 283. Jeg syntes ikke boken var så veldig bra, jeg trodde den skulle være bedre -Tom Hanks out!

 284. Vi synest at boka var passe bra fordi vi lika å løyse mysterium.
  Vi synest at boka var rar fordi bjørnen tok pengene og mobilen til ein gut.
  Vi lurer på kva som skjer dagen etter.

 285. Bjørnemysteriumet!
  Av Magnhild Bruheim
  Eg synest boka var spennende og eg likte Og den var spennende når guten kom springande ut av skogen.
  Eg synest den var super, terningkast 100!
  at Stine og Stian likte mysterium.

 286. Magnhild Bruheim

  Boka handlar om Stian og Stine som er stesøsken .
  Ein dag går dei heim frå skulen etter å ha hatt eit middagsarrangement i dag. Dei kjenner snøfnugga som flyg ned frå himmelen. So snakkar dei litt om snøen. Plutseleg høyrer dei ein grinande 8-åring. Han sei til dei at ein bjørn har stole pengane og telefonen hans, det trudde ikkje på det med det første, men dei trudde ikkje at nokon kunne late som om at dei grein for det såg jo heilt ekte ut. Dei sendte guten heim for han viste kvar han budde. Dei gikk inn i skogen og leita etter spor og so fann dei ei blå hue. Dei leita vidare, men fann ingenting so dei gav opp.

  Eg syns boka var super og eg må berre lese heile boka. Håper dei finn ut av mysteriumet. Eg syns det var litt trist når nokon eller noko har stole nesten alt verdifulle han eig.

  Eg syns det beste var at boka var på nynorsk for ingen andre av bøkene vi har lese har vore det.
  Eg skal ikkje lage noko styr ut av det, men nokon av elevane skriv at dei ikkje likte at det var på nynorsk  Men eg må jo lese masse bokmål sjølv om språket mitt er nynorsk. Eg likar og lese bokmål og nynorsk og språket gjer ikkje noko forskjell på om boka god eller dårleg. 🙂

 287. Liker du krim og spenning? LES DENNE!!! Dette er en bok hvor de ikke sparer på spenningen. Boken handler i hovedsak om Stian og Stine, de liker og løse mysterier. Altså jeg har lest denne boken på skolen selv, og er kjempefornøyd. Nå holder jeg på med motorsykkelmysteriet. Disse bøkene inneholder all spenning du kan ønske deg! Jeg lagg i to timer i senga og leste denne boken. Greide nesten ikke og slutte! Mange synes at det er en ulempe med nynorsk. Men jeg synes bare at det er gøy. Stian og Stine er stesøsken, og er noen ganger fornøyd med det, og noen ganger ikke. Jeg opplevde teksten som en krim for både barn og voksne! Her er det lett og leve seg inn, fordi at det kan skje på ekte. Måten den er skrevet på er ganske bra. Jeg ville kanskje hatt litt mer av beskrivelser. Etter jeg hadde lest denne, boken ville jeg bli detektiv. Når jeg startet og lese denne boken kom det spenning med en gang. Det var det sammen med motorsykkelmysteriet. Jeg missliker ingen av personene heller i denne teksten. Når Stine leser fra den boken Stian har funnet, får jeg frysninger inni meg. Helt seriøst!!! Jeg synes denne boken bør være superfinalist på bokslukerprisen! Hvis jeg skulle gitt denne et terningkast fra 0-6, ville det blitt en klar 6`er!!! Som sagt, liker du krim og spenning? LES DENNE BOKEN!! Både voksne og barn.

 288. Magnhild Brunheim
  Bjørnemysteriet
  Stian og Stine var på veg heimover etter eit ettermiddagsarrangement på skolen. Men visste du at alle snøkrystallane har like. Har aldri tenkt over det, sa Stine. Det er vel ikkje så viktig. Dei hørte eit hyl og so kom det ein liten gut gråtande. Dei stoppa han og han sa at ein bjørn hadde tatt pengane hans.

  Den var Super og eg ville ha lest meir. Eg lurer på kva som skjer vidare.
  Eg synst den var bra. 

 289. Bjørnemysteriet av Magnhild Bruheim
  Det handlar om at Stine og Stian er stesøsken og like gamle. Dei er ganske ulike, men begge liker å løyse mysterium. Men kva er eit bjørnemysterium? Kven er dei to som spionerer på Sine og Stian? Og kva er det som skjer på garden Vistad om kveldane?
  Det var litt keisamt når dei pratar om snø. Men eg likte då Stine skvatt av lyden. Eg lurer på kva som skjer med Oskar . Anbefalast, terningkast 6! Eg syntest bjørnen var det beste i boka. Elska boka.
  Det beste er at den er på NYNORSK!!

 290. Jeg syns boka var lit bra på en skala fra en til ti gir jeg den en 6. Jeg synes at vi kunne høre mer om den lille gutten. og om bjørnen

 291. Bjørnemysteriet av Magnhild Bruheim
  Boka handlar om Stian og Stine som er stesøsken og like gamle og begge likar og løyse mysterium.
  Dei var på vei heim frå eit ettermiddagsarrangement på skulen og begynte og krangle. Dei såg ein skapning mot dei det er ein gutunge som var lei seg fordi ein Bjørn hadde tatt pengane og telefonen til guten.
  Eg synest boka var litt kjedeleg når dei pratar om snø. Etter dei prata om snø var boka super. Det beste med boka er at den er på nynorsk!!

 292. Den var bra for at Oskar gren og at de ville hjelpe han de fan spor. Jeg likte at det de kaller bjørnen det er han som heter Bjørn. Jeg likte at de hadde et nytt mysterium. Det var en fin bok og at de hadde en god grunn til og ringe foreldra hans. De så fotspor i snøen. De hadde et stort eller lite mysterium. Stine var like interessert å løse mysterier som han var selv. vi skynder oss hjem og henter mysterie boka

 293. vi synest at det va litt dårleg den var litt spennande og vi klarte ikkje helt og fårstå boka den var litt rar og kjedelig men visitter igjenn med mange spørsmål for eksempel ka skjedde vidare og ken e den persjonen bjørn eller om det va en ekte bjørn som tok mobilen og pengane til en liten gut og vi vill vite litt meir om stine og stian og vi synest og at han stian va litt nerdette og å vete so masse om snøkrystallar det synest vi va litt rart og det med at bjørnen at han tok pengane til en liten gut og mobilen og og at han stian pugga alt på nettet men det va morosamt då dei krngla det va gøy då dei plaga kvarandre og vi skulle ha vete litt meir om han oskar og ka so skjer vidare med han og vigir terning kast 3 so vi synest den var passe bra.

 294. Jeg synes dette er en bra og spennende bok. Fordi Oskar sa han var ranet av en bjørn og på grunn av innledningen. Jeg ble overrasket når Oskar kom. Jeg likte ikke så godt når Stian og Stine krangle og kalte vær andre dumme og nerdete.

 295. vi syns at den var dårlig fordi de er kjedelige ting som krim og snø ein bjørn/mann som stjel fra ein liten gutt vi har ikkje lyst til å lese resten av boka !!!

 296. Denne boken er mystisk og spennende.
  Den er mystisk fordi vi ikkje veit om «bjørnen» er eit menneske eller om det er dyret bjørn. Vi synest den er spennendes fordi gutten blei rana, og vi synest at d var litt irriterandes at vi ikkje fekk høyre om kva som skjedde den neste dagen. Vi fekk veldig lyst å lese resten av boken. Det var helt ypperlig at boken var nynorsk.
  Terningskast 5

 297. Jeg likte den veldig godt den var lett å lese pluss det var en bra bok. Jeg har lyst til å gi den en tommel opp. Slutten var bra og jeg syntes Stine og Stian var veldig snill med den lille gutten og jeg syntes de var snille som skulle gi lua til gutten.

 298. vi synest at boka er spennande og mystisk fordi at det handler om eit bjørnemysterie og det finest ikkje bjørnar der og at bjørnen stjal pengane til ei lita gutt og telefonen til guten som heite oskar. vi synest at boka er spennande fordi det er ein mystiske kryp og skapningar i skogane der. den var litt teit fordi dei krangla og ei snøflugg. terning kast 1

 299. vi likte boka litt.Den var litt spenande fordi de skjedde mykje på ein gong og den var kjedeleg og lit rart. terninkast 2

 300. Vi var delt om hva vi syntes, men det ble flest stemmer på veldig bra.

 301. Mine tanker om utdraget er at eg synest at utdraget var veldig spennende fordibdet skjedde et stort mysterie ,og eg liker mysterier veldig godt. Utdraget gjør sånn at eg sitter igjen med mange spørsmål som at kven var Oskar ,var det en ordentlig bjørn eller var det type sånn het bjørn og om den guten mistet tingene sine eller om han snakket sant.eg synest også at boka var morsom fordi Stine og Stian kranglet mye.Eg synest at boka var litt døv i starten ,men eg har lyst til og lese boken .Eg gir boka terning kast 6.

 302. Jeg synes at boka var spennende, men det er ingen bok som jeg vil lese!!! Det var ganske dumt at boka sto på Trøndersk, så ellers var den bra. Terningkast 4 eller 5

 303. Jeg synes boka var morsom fordi gutten sa at han ble rana av en bjørn. Og fordi han sutra som en baby

 304. Jeg synes at det vi leste var spennende og helt okei.
  Det spennende var det med bjørnen.
  Terningkast 4 eller 5

 305. Jeg synes at boka virker veldig kul og spennende, fordi det er så spennende med den gutten som kom ut av skogen og at det var en bjørn der…….. Terningkast 4 eller 5!!!!!!!!

 306. Den var ganske bra, litt dumt at den var på nynorsk.
  Jeg er egentlig ikke så glad i denne type bøker, men den var ganske bra.

 307. Jeg synes utdraget far boken var ganske spennende men manglet mer action fordi selv om man kansje synes det er mystisk eller rart så sender det liksom ikke frysninger gjennom ryggen din akkurat

 308. Dette utdraget var helt greit det tok veldig lang tid å komme til poenget! Det var liksom så tungt å lese også var det på nynorsk, men den var helt grei…

 309. Jeg likte den ikke så godt, men den var veldig bra. terningkast 4.
  Jeg lurer bare på hvorfor den er på nynorsk og ikke på bokmål.
  Den høres spennende ut, så jeg får litt lyst til å lese boka.
  Det var alt fra meg.

 310. Boka var veldig bra fordi at forfatteren finner på masse spennende ting og det blir spennende litt kjapt i boka

 311. Bjørnemysteriet av Magnhild Bruhneim
  Utdraget handler om Stian og Stine som snakket om snø så plutselig så kom det en gråtende gutt som hadde blitt robbet av en bjørn. De tenkte var det bare en som hetet bjørn eller blir kalt bjørn.

  Jeg ville ha lest boka og gitt den terning kast 4 fordi jeg liker litt sci fi, krim.

 312. Jeg likte den fordi den ikke var kjedelig. Og den hadde litt fantasi og var spennende.
  (Bra)

 313. Boka var veldig bra fordi den er spennende. Og jeg fikk lyst til og lese myyyyye mere

 314. SORRY! feil skrevet, det var skrevet av Eilei malene vold ikke Eilei Malene Vold og Isak

 315. bjørnemysteriet
  skrevet av Magnhild Bruheim

  dette utdraget handler om Stian og Stine.Stian og Stine tusler og krangler helt til en hører en gråtende gutt kalt Osker gråte. De går sakte men sikkert får og finne ut hva dette handlet om. De får til slutt ut av Oskar at han tydelig vis har blitt ranet av en bjørn. De følger Oskar hjem og tusler der retter hjem selv,. På vei hjem finner de en lue, de tar den med seg hjem og begynnerer å etterforske dette underlige bjørnmysteriet.

  jeg synes dette utdraget var veldig lett og lesse fordi jeg forsto meg på f.eks. utforsknings lysten og søskenranglen. Jeg mener at utdraget kunne hatt en bedre ending liksom:-D men det var bra likevel. pga. at dette er en av mine yndlings sjangere(Krim) var dette rett og slett, man kan si toppen:-) Jeg ønsker å dele dette utdraget med dere andre her i verden, asa så bra var det utdraget ikke det at jeg ville død for å lese det igjen men, hvem vil det? Jeg anbefaler dette utdraget for dem som liker Krim, dyr og spenning.
  Jeg gir utdraget terningkast 7 (det var ganske bra, eller?)

 316. boka var ikke så spennende som jeg trude. i starten var det veldig kjedelig så når guten kom fram begynte det og bli litt litt mere spennende.

 317. Den var litt kjedelig i starten men den ble bedre litt lengre ut i boka. Jeg synes den var veldig bra. Terningkast 5 🙂

 318. Boka var vanskelig å forstå, fordi den var på nynorsk. Ellers var den bra.

 319. Vi synes boka var litt kjedelig, kanskje fordi vi ikke forstod så mye. Det skjedde ikke så mye, litt mye beskrivelser. Kunne brukt færre ord og fått frem akkurat det samme. Snøfnugg beskrivelsen var litt lang. Noen synes boka var kjedelig, mens noen synes den var grei og litt spennende…

 320. Veldig bra bok! mye spenning og hadde min stil. Anbefaler den til de som liker mye spenning. Jeg ville gjerne lest hele boken. Terningkast 6.

 321. Bra. jeg liker sånne bøker og jeg håper jeg kan lese boken selv

  ternigskast 4:)

 322. den hva bra fordi det hva en arti bok å æ vil gjerne lese hele boka å æ vil gi den en 5

 323. denne boken var litt merkelig i begynnelsen fordi de kranglet litt ,men den ble spennende etter hvert fordi den gutten var litt mistenkelig

 324. Jeg synes boken var dårlig fordi den var på nynorsk og jeg skjønte ingen ting.

 325. jeg synes boka var litt bra men ikke så fordi det var på ny norsk

 326. jeg synes boken var dårlig fordi jeg liker ikke og bare høre litt av en krimbok
  terningkast 1

 327. jeg synes den var dårlig fordi de sa at de ikke bodde nært en skog og en bjørn kan ikke stjele penger og telefoner

 328. Eg synest boka var veldig bra fordi, det var spennande og lese boka og eg vil forsette vidare på boka .

 329. Boka handler om to barn som liker å løyse mysterium.
  Dei to barna heite Stine og Stian.
  Eg syns boka var passe bra, fordi eg liker mysterium.
  Eg anbefale denne boka, fordi det var spennende.
  Terningkast 5!

 330. Stine og Stian liker mysterier, dei er stesøsken. En dag dei går heim etter eit middagsarrangement, høyrer Stine ein lyd nesten som eit hyl. Det var ein gutt som hadde blitt rana av ein bjørn. Han var redd. Dei følgte gutten heim og dei prøvde og finne spor, men snøen kom og alle spora forsvant.
  Eg synest boka var super fordi eg liker krim. Eg vil anbefale denne boka til dei som liker krim, mysterier og spenning.

 331. Eg synest at boka var bra fordi det var eit mysterie om ein bjørn. Stian og Stine gjekk etter spora og undersøkte kor bjørner gjekk. Eg anbefaler boka fordi den var spennande. Terningkast 3.

 332. Den var veldig gøy har lyst å lese resten av boka.
  Den var kjempe spanande.
  Den handlaom ein gut som mysta hua og telefonen.
  Så skulle dei finne ut kva som hadde sjedd med han guten.
  Terningkast:6

 333. Boka er dårlig fordi den handler om krim. Eg hater krim det er ikkje ei bra bok fordi:
  det handler om ein bjørn som liksom stjeler penger og det går ikkje and at ein liten gut kan overleve og slost mot ein bjørn .Ternings kast 1.Den var kjedeleg og lese.

 334. eg synst boka var passe bra ,ford eg liker bjørnar.
  Egh anbefaler den for den var spennande.
  Terningkast 4.

 335. Det var ei bok om mysterier så vist du liker mysterier er dette boka for deg
  Det var ei kul bok, men også litt spennande. Bra bok. Kunne anbefalt boka til noken. Terningkast 4.

 336. Stian og Stine er veldig glad i å løse mysterier. Oskar er berre 7 år gammal, og så kjem bjørnen å stjeler alle pengene og mobilen hans! Eg håper at Stian og Stine finner ut av saken. Eg vil anbefale boka fordi den var veldig spanannde og eg vil lese resten. Eg gir boka terningkast 5.

 337. Det handlar om noken som høyrar ein lyd i skogen, også går dem inn for å sjå kva det er, der var ein gutt som skreik. Boka var passe bra, fordi den var litt kjedeleg.
  Men eg anbefalar den for folk som likar krim. Terningskast 3.

 338. Denne boka var litt småkjedelig på ein måte, men veldig bra på ein annen.
  Det var litt spennande men ikkje so veldig.
  Eg syntest denne boka var veldig bra, men det var litt sann uvirkelig.
  Eg syntest den var uvirkelig fordi den føltest uekte.
  Dei som liker litt fantasi anbefalar eg den til, fordi dei som liker litt meir faktabøker anbefalar eg den ikkje til.

 339. Stian og Stine er interessert i mysterium. I natt så finn dei ein gut som heiter Oskar og fylle han heim. Dei fer inn i skogen og prøve å finne spor. Eg synest den var passe bra. Fordi det boka kul og mystisk. Eg vil anbefale denne boka fordi det var
  eit mysterium bok.

 340. Eg synst at boka var kjekk, den var spennande fordi det var eit mysterium. Dei krangla litt. Dei fann ein gut som var redd. Eg vil anbefale boka fordi den var kjekk

 341. Den boka va veldi gøy og lese. Litt skummelt når han guten som heiter Oskar kom plutseleg. Den va veldi spennande og høre boka. Men når Stine og Stian gjekk i skogen va det rare lyda. Har veldi lyst og lese heile boka. 🙂 🙂

 342. Boka handla om to sysken som likte å løyse mysterium. No har dei funne eit nytt mysterium. Eg syntest boka var super, fordi den var så spennande . Eg vil anbefale boka for dei som likar krim og spenning, fordi boka var veldig spennande.

 343. Boka var litt kjedelig. Det var rart at en bjørn kan stjele en telefon og penger.
  Handlingen skjedde litt fort. Fra å kjenne snøen på tunga, kom plutselig en gutt.
  Den var litt spennende også.
  Det gjorde ikke noe at boka var på nynorsk.

 344. Bjørnemysteiet

  Stine og Stian er halvsøsken og like gamle. selv om de to er veldig forskjellige, har de en ting til felles: de elsker å løse mysterium! Og der oppe der de bor er de i vert fall nok av de, får nå har de fått et bjørnemysterium!
  Dette er en spennende bok med sjangeren krim. Boken står på nynorsk og er derfor litt vanskeligere å lese for oss som snakker bokmål, men det går jo fint! Jeg liker denne boken godt fordi det er alltid noe spennende som skjer med detektivene!

 345. Det var lite action, ikke så spennende som de andre bokutdragene vi har lest. Illustrasjonen viste en person med hendene fastbundet, men vi savner innhold i bokutdraget om dette. Kanskje det kommer lenger ut i boken…

  Nynorsk kan ha vært litt av grunnen til at klassen ga denne boken terningkast 3.

 346. Det var spennende da Stian og Stine et øyeblikk at det var et dyr i skogen, men spenningen ble ødelagt da det viste seg å enten være en utkledd person eller en mann som het Bjørn som hadde stjålet fra Oskar.
  Det er en krim, og vi lurer på hva som skjer videre med Oskar, hvorfor han var ute og gikk i snøen alene og om bjørnen var ekte, og hvem som har laget sporene i snøen.
  Dette er ikke det beste utdraget klassen har lest, men mange er spente på hva som skjer videre.

 347. Eg likte denne boka fordi at den var spennandes.Den handlar om mysterium.Eg gir terningkast 4.Eg vil lese heile boka.

 348. Jeg likte boka fordi den var spennende og det er en sånn bok jeg liker. Stian og Stine er kule og det hørtes ut som et spennende mysterium.
  STEM SUPER!

 349. Den var ganske spennende og jeg levde meg inn i boka lett. Og det var litt rart at en gutt ble ranet.

 350. Boka var passe bra fordi det var ikke mye spenning. Boka kunne vært mer spennede og mer kul ,men uansett passe bra.

 351. Passe bra fordi det var lite spenning. Og det er lite beskrivelser som feks. Hva det lukter?, hvordan det er der? Mørkt eller lyst, kveld eller dag,

 352. Jeg syntes bok var spennende fordi det er krim i boka og jeg liker krim. Jeg syntes boka var veldig bra fordi en gutt ble rana av en bjørn.

 353. Den var spennende fordi en gutt ble rana av en bjørn og jeg liker krim
  STEM SUPER

 354. Elevene er delte i meningen om boka. Noe likte den veldig bra, andre synes den ikke virket så spennende!

 355. Passe bra, men er ikke helt min type bok. Jeg syntes den er bra fordi at jeg syntes den er litt gøy men jeg interesserer meg ikke så mye i den. Terningkast fire.

 356. den er veldig bra fordi den er spennende og det er rart at man kan bli ranet av en bjørn.

 357. Den virker bra, men ikke helt min type bok fordi den er lik så mange andre bøker jeg har lest, så terningkast 4

 358. Eg synest det var trekt i beggynelsen men so vart det berre spennandes
  fordi han Oskar kom springandes ut av skogen. terning kast 5

 359. Eg synest at boka var litt treig i begynnelsen. Det var spenende når Oskar kom grinende ut av skogen. Eg synest boka var bra terningkast 4

 360. Helt idiotisk hermer etter engelske bøker.Utdraget var helt ok ,men veldig ulogisk.Hvem er det som er en bjørn?Gir terning kast 3.Helt ok.

 361. Bra bok, får lyst til å lese mer! Liker mysteriebøker!
  Det er litt domt at det er på nynorsk men det gikk fint når jeg hørte den på lydutklippet.

 362. Eg synest at det kunne vore litt meir spennande og at me fekk verda meir om bjørne.

 363. jeg synes den var passe bra fordi det var krim, men den var veldig urealistisk.

 364. det var en veldig spennende bok!!
  med en gang fikk jeg veldig lyst til og lese boken, og jeg ble positivt overasket!:-)
  jeg synes Magnild Bruheim var veldig flink til og skrive denne boka.

 365. Jeg synes boka var spennende og utfyllende. Kunne godt vært litt mer beskrivelser…
  Terningkast : 4

 366. Jeg synes den var bra får jeg likte når det var mange spørsmål jeg ville ha svar på og den var spennende.
  Terningskast 5

 367. Jeg syntes boka var bra og spennende! Det eneste som trekker fra er at den står på nynorsk, men ellers bra.

 368. Dette utdraget var ok. Det hadde mange elementer som kreves i en krimbok, men den var litt kjedelig også. Terningkast 4

 369. Boken virker veldig spennende!? Jeg har lyst til å lese den. Det er litt kult at det er en nynorsk bok.
  (Veldig bra)

 370. Jeg likte boken ambefaler den skulle fantest en på bokmål gir den terningkast 6
  ???????????????⚒???⚙️⚱️⚔️⚙️⚱️⚗️?????

 371. Jeg synes at den var spennende, å det var morsomt at den var på nynorsk for jeg synes nynorsk er veldig fint og morsomt å lese.Jeg likte godt da Stine og Stian følgte Oskar hjem,og jeg ble overrasket over at den gutten som kom mot dem var en gutt å ikke en bjørn for først så trodde jeg det var en bjørn som kom mot dem. Jeg ble litt irritert da de begynte og krangle.Jeg syntes det var bra at de var hyggelige mot Oskar og litt skummelt på slutten da Stian og Stine fant lua hans.jeg kunne gjerne tenkt meg og lese denne boken,terningkast 6.:)

 372. Bjørnemysteriet var spennende fordi gutten kom ut av skogen. Det var morsomt at de krangla mye.Jeg ble overrasket at de fant lua til gutten.Jeg gir terningkast 6 🙂

 373. Denne boka ville jeg ha lest hvis den var bokmål. Men ellers var boka veldig bra og spennende.

 374. Jeg syntes denne boka var kul, spennende og sist men ikke minst bra.
  Jeg vil gjærne lese boka

 375. Ugh. Sånne bøker har jeg lest før. Ste søsken, mysterier; alt har blitt gjort før! Hvor er det originale materiale? Synd…

 376. Den var litt SKJEDELIG
  Har hørt det meste før…

 377. Bjørnemysteriet er skrevet av Magnhild Bruheim og sjangern er krim.
  Boken handler om Stian og Stine som er stesøsken og de var på en tur i skogen og møte en gutt som gråt mens han gikk. Han sa at en bjørn hadde stjålet pengene og mobilen. Men de sa skal vi følge deg hjem og de spurte hva heter du og han sa at jeg heter Oskar.

  Vi syntes at Bjørnemysteriet var super bra fordi den handler om mysterie. Og jeg synes at den var morsom.

  Boken var skrevet på nynorsk og det syntes vi var ok, fordi vi er vant til og lese det.

 378. Jeg trodde boka handlet om forskjellige dyr inkludert bjørn. Og det meste var sant!
  Boka handlet om to personer som heter Stine og Stian. Stine og Stian var på vei hjem fra skolen da en liten gutt løp gråtene ut av skogen. Han sa at han var blitt ranet av en bjørn. Det synes jeg var litt rart,men det kan være sant. Jeg synes at boka var superspennende og jeg vil lese hele boka.Håper de finner ut av mysteriet. Det så ut som om boka var veldig kjedelig på forsiden,men den er superbra. Anbefaler boka! Terningkast 6! Fint med litt nynorsk i blant.

 379. den var veldig. Bra men den handler ikke om så mye om bjørner men ellers er den litt spennende og litt lættis fordi bjørnern to telefonen og pengene til stakkars Oskar

 380. Til dette utdraget var det veldig varierte meninger. De likte at det var på nynorsk, syntes det gjorde teksten mer spennede. Halvparten syntes at dette var spennede og gøy.

 381. Denne boka var veldig gøy. Det er jo litt utfordring med nynorsk men det er jo bra. Jeg bor et lite stykke fra Stavanger vi trenger bøker skrevet på dialekt. Veldig god bok!!

 382. jeg synes boka var bra (fikk lyst til og lese den) det er spennende mystisk krin og det liker jeg fordi elsker krim 🙂
  har lyst til og lese alle bøkene

 383. Dette er en bra bok, Jeg liker boka, Jeg eeeeeeeeeeeelllllllllllllssssssssssssskkkkkkkkkkkeeeeeeeeeeeeerrrrrrrrrrrr krim, det er bare mitt favoritt sjanger ligger vell i familien :p 🙂 Men tilbake til hva jeg synes…. Den er bra bok passer perfekt til 9 år og oppover til 14 15 år, du blir helt dratt inn i boka, det er som om du er hovedpersonen,
  Passer perfekt til 9 åringer ( og oppover til 15 14 år) og de som elsker fantasy og krim (som meg), terning kast 5

 384. Jeg syns at boka er bra fordi den er spennende .Og jeg fikk lyst til å lese hele boka. 🙂

 385. Den er dårlig fordi jeg liker ikke måten di har lagd den .Men jeg håper det blir mere spennende for ellers kommer jeg ikke til å like den.

 386. Jeg synes den var bra fordi den har litt spenning i boka. Og den er også god fordi den handler om krim. VIS JEG VAR DEG SÅ LES DENNE BOKA DEN ER BRA.

 387. Veldig Veldig Veldig god bok VELDIG SPENNENDE OG JEG FÅR FAKTISK LYST TIL OG lese den.

 388. Jeg synes at boka ikke var så gøy fordi det kjede ingen tin unntatt masse prating. Det fins ingen bjørn som kan stjele fra noen. Men jeg likte att det handla om krim.

 389. Det var litt trist med den gutten som mistet pengene og telefonen sin, men ellers veldig spennende

 390. Jeg synes boka var bra fordi det var spenning i den. Jeg ville gjerne ha lest den videre. Jeg synes den var også litt dårlig fordi den var på nynorsk.

 391. boka var hellt passe bra. jeg syntes boka var spennende , men kjedelig a boka var på nynorsk. det var ganske kjedelig når det handlett om snøen

 392. -Spennende!
  – Fikk lyst til å lese mer.
  – Likte at utdraget stoppet det, lyst til å lese mer.
  – Litt dumt at det var på nynorsk.
  -Morsomt med søskenkranglinga.

 393. Jeg syns boka var passe bra PGA. Det var mye unødvendig tekst og jeg syns det skulle handla litt mer om bjørnen.
  Jeg ville kanskje lest videre for jeg syns den var bitte litt gøy.

  • jeg syner boka var Dårlig fordi
   jeg forventet mer av tittelen
   jeg forventet mer av coveret
   jeg synes at det var forlite om bjørn
   bok avsnittet DÅRLIG
   selve boka PASSE BRA

 394. jeg syntes boka var ganske bra men burde vært på bokmål, men ellers så likte jeg boka.

 395. jeg syntes at coveret så gøy ut, men utdraget var ikke noe gøy. Jeg vil lese boka fordi det blir sikkert gøyere jo lenger inn i boka du kommer. Jeg syntes at det var unødvendig tekst. Jeg gir passe bra.

 396. Utdraget var dårlig, men boka blir sikkert bedre jo lenger du kommer inn i boka.
  Jeg forventa mer spenning, og coveret så gøyere ut enn boka var!!!!!

 397. Jeg synes boka var litt spennende og jeg tror jeg hadde gitt boka passe bra…

 398. grei nok, men liker ikke å lese nynorsk. ville ikke lånt den på biblioteket. Gir den passe bra…

 399. terningkast: -10000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000

 400. Den var sykt teit!!!! EG vil ikke gje boka terningkast! den var sykt dårkeg!!!!!!!

 401. det var dorlig i starten men det blei bedre og bedre. Skuffane siden det er krim terningkast 2

 402. Bjørnemysteriet hadde mye dialog, og lite handling. Den var litt kjedelig i starten, men dette var bare kap. 1og 2. Kanskje den bygger seg opp utover? Vi ble overrasket over at den var på nynorsk.

 403. Bjørnemysteriet
  Av Magnhild Brunheim

  Det handler om en jente og en gutt ved navn Stine og Stian. De er på vei hjem fra skolen da de hører et skrik. Så kommer det en gråtende gutt ut av skogen. Han sier at det var en bjørn som ranet han for mobil og penger. Stian og Stine følger gutten hjem. På vei tilbake fra hjemmet til gutten så de etter spor fra bjørnen. De så et spor men lurte på om det tilhørte bjørnen. Det lignet litt men ikke helt. De fulgte sporet men det stoppet brått. De mente at dette måtte de etterforske.

  Fra det jeg har lest synes jeg boken virket veldig bra og veldig spennende. Fordi jeg liker krim ganske godt. Men dette utdraget var ganske kjedelig synes jeg. Det var ikke midt i blinken fordi jeg syntes den hadde noen bråe vendinger. Jeg syntes også at utdraget var litt kort, det burde vært litt lengre. Det kunne vært litt mere om hvordan den gråtende gutten ble overfalt. Og litt om hvordan bjørnen så ut. Jeg syntes at det var ganske rart at sporene gikk inn i skogen før det stedet der gutten ble overfalt. Og at de ikke så bjørnen var også ganske rart.

  Nå kan jeg konkludere med at utdraget var ganske kjedelig så jeg går for å gi det terning kast:3

 404. Jeg syns boka begynte å bli veldig spennende når Stian og Stine hørte noen lyder.
  Jeg anbefaler denne boka for de som liker spenning og mysterier.
  Jeg gir dette utdraget av Bjørnemysteriet terningkast 5.

 405. Boka var bra.? Men siden den er på ny-norsk? gir jeg boka terning kast 4.?

 406. Dette utdrget var bra. Jeg vil gi det terningkast 5. Jeg syntes det var veldig spennende da Stine og Stian hørte det skriket. Men jeg vil gjerne hvite litt mer om Stine og Stian.

 407. Boka handler om en jente som heter Stine og en gutt som heter Stian, de er stesøsken.
  De møter en gutt som heter Oskar på vei hjem fra skolen.
  Han sier at en bjørn stjal pengene hans og mobilen.
  Stine og Stian skal finne bjørnen å ta pengene og mobilen tilbake.
  Jeg likte ikke boka ikke les den.

 408. Jeg syns den var helt grei, litt vansklig å forstå på nynorsk, men gikk lettere når jeg lytta på lydfila. Terningkast 4 🙂

 409. Denne boka var meg den var spennende og jeg synes den burde få SUPER til anmeldelse terningkast 4.

 410. Den var spennande og den var gøy at men det går ikkje an ate bjørnen kan ran ein liten gutt onge

 411. Jeg sytes boken var gøy fordi jeg liker krim

  Terning kast 5

 412. synes den er kjedelig for den er på nynorsk
  fordi jeg liker ikke bjørner de sier at de er dumme jeg vil ikke at folk skal lese denne boka
  og denne boka burde ikke vinne synes jeg

 413. Jeg håper at de får fatt i foreldrene og at de svarer på telefonen og at alle lever lukkelig sammen

 414. litt dårlig…….STEMMEN VAR LITT IRRITERENDE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!……TERNING KAST R

 415. Den var dritfuckingsbra!! Men ka skjer vidare?????!!!???,.!?! ??????????????????????????❗️❗️❗️❗️‼️❗️‼️❗️‼️❗️‼️❗️‼️❗️‼️❗️‼️❗️‼️‼️‼️‼️❗️‼️❗️‼️❗️Terningkast supeduperjævelskbra1000 000 0000 000

 416. Jeg synes denne boka ikke var veldig spennende men litt. Boka var ikke noe særlig jeg ville lest igjen. Men det var spennende og høre gjennom den først.

 417. Jeg synes denne boken var passe bra men jeg sjønte egentlig ingenting. Jeg kommmer ikke til å låne denne.

 418. Denne boka var passebra fordi den var ikke så spennende men den var litt spennende.

 419. Jeg synes boka var super. Jeg likte boka på grunn av jeg liker sånne bøker som den. Boka var ikke kjedelig i det hele tatt. Boka var spennende og jeg likte alt. Jeg vil gjerne lese mer av av boka.

 420. eg synest boks vsr spennande og gøy. eg har llyst til og lese boka for å finne ut om det er ein bjørn eller ka det var.eg liker og lese bøker og fortelje om bøker til andre. Eg leser masse bøkere, som da vi hadde flora lese leste eg litt meire enn 50 timer.

 421. Super
  Den var kjedelig i starten, men etter på ble den veldig spenendde sån at jeg vil lese hele.

 422. Super
  Boka var så spennende at jeg ville lese hele boka??. Men når Stian snakket hele tiden om snøfnugg ble det litt kjedelig.

 423. Boka var spennende. Jeg kunne godt lest den, men hvorfor på nynorsk?
  Det var ikke akkurat den beste boka jeg har lest? terningkast 4

 424. Veldig varierte meninger. Noen elever likte at boken var på nynorsk, et par brydde seg ikke, men de fleste syntes det var vanskelig når den var på nynorsk. De fleste syntes ikke boken var spennende og ønsket ikke å lese den.
  Noen få likte boken og ville gjerne lese de.

 425. den var spennende og jeg likte at ett kapitel hadde navnet mitt inni. og jeg har lyst til og lese resten av boka. terningkast 5.dere burde lese den den var spennende.

 426. Jeg går i 6. klasse og så får vi utdraget fra denne nordnorske barneboken som vi må lese om og om igjen det synes jeg er kjedelig.
  boka var også kjedelig fordi det var veldig barnslig det handlet om to barn som løser MYSTERIER liksom det er ikke noe for 6. klassinger.

 427. den var ikke så spennende som jeg tengte den ble litt for kjedelig synes jeg og jeg ville ikke lest boka

 428. ikkev så bra som de andre bøkene men en liten utfordring å lese på nynorsk );

 429. tittelen på boka heter bjørnemysteriet.
  sjangelen på boka er krim.
  Magnhild bruheim heter forfatteren.
  jeg hører om stian og stine som var lit uvenner og brødre og søstre.
  jeg likte da han som sa bjørnen tok pengene mine og mobilen.
  det var noen deler den var litt kjedelig.
  jeg tror boka ender at han ene mister alt.:)
  jeg gir terningkast 4 :).

 430. jeg likte at pengene og tinga til gutten ble tatt for da viste vi ikke om det var en virkelig bjørn og da var gøy da de kranglet og kalte hverandre nerd og ****! det var ikke det beste utdraget jeg har lest men det var ok!
  Det var min bokanmeldelse!

 431. Hei Jeg likte boka fordi.Da han gutten sa han tok pengene mine og mobilen min. Jeg ledde så mye at jeg holte på og dø. Jeg gir terning kast 5 fordi jeg var ikke alt for glad var litt skummel. Jeg likte ikke at dem snakke ny norsk. 🙂 🙂

 432. Bjørnetmysteriet handler om Stian og Stine som er ste søsken og de er veldig glad i å løse mysterier En kveld ved skog kanten hører de et brøl og et hyl! de lurer på om det er et dyr der. til slutt ser de en hylende skapning komme nærmere og nærmere. Nå kann de se at det er en liten gutt han heter Oskar han skriker og sier at har har blidt ranet av en bjørn. Stian og Stine skjønner ingenting. Men de følger gutten hjem de spør gutten om han har et telefonnummer men han sier at bjørnen tokk pengene has og. Stian og Stine bestemer seg for å løse denne saken. seg synes denne boka er spenene fordi den for deg liksom inn i fortelingen. jeg anbefaler denne boka til gutter å jenter mellom 8-13 jeg gir den terning kast 6.

 433. Dette utdraget handler om Stian og Stine som finer en gut i skogen.
  jeg syntes ikke utdraget var så bra begrunn av at det ikke var noe spenning men siden jeg ikke har lest hele boken så kan det være at jeg liker den.
  jeg anbefaler den til de som liker lite spenning men lit krim terning kast 3,2

 434. Bjørnemysteriet av Magnhild Bruheim

  Dette utdraget er i sjangeren krim.

  Det handler om Stian og Stine som er på vei gjennom skogen da en skrikende gutt kommer mot dem. «Kva heiter du?» spør Stine, og de finner ut at han heter Oskar og at en bjørn tok alle pengene hans. Da lurer de på hvilken bjørn det er som stjeler penger fra folk.

  Jeg har veldig lyst til å lese boka og håper andre også vil lese den.

  Jeg likte dette utdraget veldig godt siden det er spennende og ikke røper for mye.

  Jeg likte også at det sluttet så spennende. Man får veldig lyst til å lese videre

  Terningkast 6 🙂

 435. Bjørne Mysteriet
  Det handler om to detektiver som har mange mysterier å løse. så møtte de på en gutt som gråt og sier at en bjørn tok pengene hannes.

  Vi snakker om sjangeren krim.

  Jeg syns at den passer til alle som liker krim, og derfor gir jeg den en terning kast 6 fordi man har lyst til å lese mer av en bok som dette.

 436. Elevene syntes utdraget var sånn passe. Det var få som ønsket å lese den, og som ville valgt boka på biblioteket. Mange synes det er utfordrende å lese på nynorsk. Det tar lengre tid å lese og i tillegg er det mange ord som er vanskeligere å forstå.

 437. Bjørnemysteriet
  Utdraget fra boka bjørnemysteriet handler om stesøskene Stian og Stine de er like gamle og er på vei hjem etter skolen.

  Når Stian og Stine er på vei hjem hører de gråting som kommer nermere og nermere fra skogen. De bestemmer for og sjekke hva det er, når de har kommet fram kommer en liten gutt. Gutten heter Oskar og er ca 7/8 år. De følger han hjem får sikkerhets skyld.

  Jeg synes at utdraget til denne boka er veldig spennende. Jeg liker dette utdraget veldig godt, det er fint og spennende og det røper ingen ting av resten av boka og får deg til og lese mer. Gir utdraget terning kast 3 ½ og for alle aldere.

 438. Bjørnemysteriet

  Teksten handler om to stesøsken som heter Stine og Stian. På vei hjem en dag hører de en lyd. Det er en liten gutt. Gutten sier at han ble angrepet og ranet av en bjørn. De føller et spor og kommer til en lue.

  Dette er en krimbok. Boka er på ny-norsk.

  Jeg liker utdraget og at det er lett å leve seg inn i historien,, fordi det er spennende.

  Jeg synes også det ble for mye krangling mellom Stine og Stian, men jeg likte konseptet på boka.

  Det beste med utdraget er at handlingen er spennende, og jeg anbefaler denne boka til de som liker krimbøker.

  Jeg synes derfor at “Bjørnemysteriet” burde være en av superfinalistene i bokslukerprisen.

 439. Bjørnemysteriet
  Stine og Stian er midt opp i en krangel på vei hjem fra skolen. Men krangelen slutter brått når de hører hyl. De må stoppe opp for å finne ut hvilken skapning denne lyden hører til. Det finner de fort ut når det kommer en gråtende liten gutt ut av skumringen.
  Han sier han heter Oskar, fortsatt med gråten i halsen. Når Stine og Stian prøver å roe han ned samtidig som de prøver å få han til å snakke. Oskar har blitt ranet av en bjørn inne i skogen og er alt for redd til å fortsette alene til huset sitt. Stine og Stian blir villig med Oskar for å finne flere spor. Men det ser ikke ut som om Oskar har noe mer han skulle si til dem før han springer inn i huset. Da Stine og Stian har gått et stykke hjemover finner de lua til Oskar, så det er tydelig at det var her det skjedde. De ser etter fler spor, men det ender med at de drar hjem uten noe mer info. Men nå hadde de et mysterium å løse.

  Boka går under sjangern krim og jeg likte utdraget fordi den var lett å leve seg inn i når den var spennende. Jeg fikk lyst til å lese hele boka fordi den sluttet så brått. Den drar deg med inn i Stine og Stian sitt liv fordi man kan kjenne seg igjen med søskenkrangling og ulikhet mellom søsken.

  Jeg anbefaler boka og gir den terningkast 5,7. Boka passer til aldern 8-14 år, men så klart passer den til alle som liker krim og spenning!

 440. boka handler om at Stian og Stine möter en gutt ved navn Oskar som gråte og påstår at han har blitt ranet av en björn. Stian og Stine synes det höres ganske ulogisk ut men de må vel tro på det for hvem kan vel gråte så ekte og naturlig. De fölger Oskar hjem, når de kommer tilbake ser de etter spor,men finner ingenting for snöen har visket ut alt.

  Jeg synes boka var ganske kjedelig på starten men ble mer og mer spennende. Jeg trorat spenningskurven kommer til og bare stige. Jeg vil anbefale at folk som liker krim og spenning. Jeg ville ikke ha sagt at dette er en grösser men jeg tror den kan bli litt skummel men det går nok fint for de som ikke liker skumle böker også ja.

  Jeg synes ikke teksten var så bra men den hadde egentlig alt en bok trenger. Jeg gir den terningkast 4.

 441. Teksten handler om at Stina og Stian så en gutt i skogen og han sa at det var en bjørn som stjal pengene og telefonen hans. Dette er sjangeren Krim. Jeg synes Krim er litt spennende.

  Den var litt spennende for at jeg synes det er kult med etterforsking.
  Det er litt rart at gutten sier at det var en bjørn som tok tingene hans. Jeg synes det er lett å leve seg inn i teksten fordi det var enkle ord å forstå. Jeg synes teksten starter rolig og forsiktig.
  Jeg synes teksten sluttet litt brått på derfor har jeg lyst til å lese hele boken og hele serien.

  Jeg mener at teksten er bra og spennende og har lyst til å lese mer. Det beste med teksten er at det er Krim. Jeg synes at alle burde lese den. Jeg synes boken burde være superfinalist i bokslukerprisen.no. og jeg gir teksten terning kast 5.

 442. utdraget handlet om Stian og Stine de hører hyl og det kommer ut en gutt, gutten sier at en bjørn har som tatt pengene og mobilen hans

  jeg likte utdraget fordi, det blir spennende med en gang . jeg har lyst og lese boka og jeg gir det trenings kast 6????

 443. Bjørnemysteriet
  Det handler om Stine og Stian. De er ute. Plutserlig hører Stine et skrik, men Stian tror det bare er et dyr. Det var en guttunge. De kunne se det nå. Gutten heter Oskar og sier han ble ranet av bjørn. De følger ham hjem. Etterpå leter de etter spor. Det er vinter så det er lett å se. De får et mysterium.
  Jeg likte den fordi det var litt spenning i utdraget men nok til å ville lese det og at de ikke tok all spenningen der. Jeg likte den også fordi den var litt morsom da gutten sa han var blitt ranet av en bjørn.
  Jeg synes denne boken passer for barn mellom 9-14 år.

 444. Bjørnemysteriet

  Utdraget handler om Stine og Stian som finner en gråtende gutt i skogen. Han sier at en bjørn stjal pengene og telefonen hans. Det virket veldig usannsynlig men Stian og Stine måtte bare undersøke dette litt mer…

  Jeg liker vanlig vis ikke krimbøker, men dette er noe som setter seg. Jeg liker at den ikke er som andre historier. Og det er veldig nytt for meg at en bjørn stjeler penger og telefoner! Utdraget får meg til å lure på om bjørner har blitt veldig smarte og har bestemt seg for å pulverisere menneskeheten!

  Utdraget var veldig spennende og jeg anbefaler den til folk som liker å tenke seg om når de leser. Utdraget er spennende og derfor gir jeg den terningkast 5!

 445. Det handler om Stian og Stine som skal hjem fra skolen når de hører noen gråter fra Skogen da går de bort får å se. De treffer en gutt som heter Oskar som gråter de hører at han har blitt ranet av en Bjørn. De følger han hjem og tar bilde av adressen og så skal de prøve å finne noen spor.

  Jeg likte utdraget og jeg syntes at den hørtes spennende ut fordi jeg likte at det kom et mysterie som hørtes litt merkelig ut. Så synes jeg at det var morsomt at den var på nynorsk. Jeg har lyst til å lese hele boka gir den terningkast 5.

 446. Bjørnemysteriet. Dette utdraget handler om Stian og Stine som har hatt en helt vanlig dag på skolen, og er å vei hjem. På veien hører de et hyl inn i skogen. De vet ikke helt hva det var men sjekker det ut. Der ser de en gutt som gråter og hyler… Til slutt bestemmer de seg for at de skal finne ut av dette mysteriet.
  Jeg syntes utdraget var spennende fordi jeg følte at jeg levde meg inn i rollene.
  Jeg syntes det også var veldig bra fordi utdraget hadde gode ord spill.
  Slutten var litt spesiell og det trakk ned mitt inntrykk av boken.
  Dette utdraget anbefaler jeg til alle over 6år.
  Dette utdraget gir jeg en soleklar 5.

 447. Bjørnemysteriet
  stine og stian er ute i skogen, de hører et hyl. De lurer op hva det var. De hørte enda et hyl. Det hørtes ut som om noen gråt. Det kom en gutt løpenes, han ropte bjørn.
  Gutten sa at bjørnen tokk pengene. Når de hadde følt gutten hjem spurte de om hva mobilnommeret hannes var. Han svarte at, bjørnen tokk mobilen min også og løpt inn.

  Det var den beste delen syntes jeg.
  De finner også spor, og en lue. Og de bestemmer seg for å etterforske saken.
  Jeg syntes utdraget var litt kjedelig, men den ene delen likte jeg veldig godt så terningskast 4.

 448. Bjørnemysteriet

  Teksten handler om to stesøsken som er like gamle. De heter Stian og Stine. De er ganske ulike, men begge liker å løse mysterier. En dag de går hjem, hører de gråt. Det viser seg at det kommer fra er gutt som heter Oskar, som sier at han har blitt ranet av en bjørn. Dette synes Stian og Stine er merkelig. Hvorfor skulle en bjørn rane noen? De følger han hjem, og Stian tar bilde av adressen. Så begynner å etterforske. De finner noen spor, men de ser ikke om det er et dyr eller et menneske som har laget det, for snøen laver ned rundt dem. Tenk om det bare en mann som heter Bjørn, sier Stian. Jeg tror dette er starten på ett nytt mysterium, sier Stine. De gir opp letingen, og tar fatt på hjemvegen. Da finner de luen til Oskar. Det var her det skjedde. De tar den opp. Nå har de i hvert fall en grunn til å ringe moren.

  Boken går under sjangeren krim. Den er skrevet i fortid og førsteperson. Handlingen er lett å leve seg inn i fordi det er litt mystisk og spennende. Det er veldig mystisk med den bjørnen. Teksten starter ikke brått, men akkurat passe, og den griper tak i deg med en gang. Stian er litt nerdete, men Stine er ganske normal. de krangler mye, men de løser fort opp i det.

  Teksten slutter ganske brått, så jeg får veldig lyst til å lese mer. Den var veldig vanskelig å legge fra seg. Jeg synes den er litt vanskelig å lese, fordi den er skrevet på nynorsk.

  Det beste med teksten var da de fant Oskar, og han fortalte de om at han hadde blitt ranet av en bjørn. Jeg synes teksten sluttet litt brått, og at den ikke skulle ha sluttet så brått. jeg synes absolutt “Bjørnemysteriet” burde bli superfinalist!

 449. Stian og Stine er stesøsken og liker mysterier. Når de gikk fra et skolearangsjament hørte de plutselig et hyl eller noen som gråt. Så så de en skikkelse lengre framme på stien når skikkelsen kom nermere forsto de at det var gutt, og at det var han som hadde skreket. Gutten hadde navnet Oscar. Oscar fortalte at han hadde blitt bestjålet av en bjørn. Stian og Stine følgte Oscar hjem. Når de skulle gå fra Oscars hus lette de etter bjørnespor og de fant en lue som sikkert tilhørte Oscar.

 450. E synes boka var bra. bra at den er på nynorsk da er det mye artigere og lese. Terning kast 5

 451. Bjørnemysteriet

  Utdraget handler om Stian og Stine. De er ste søsken, men de ligner ikke på hverandre.En dag de går hjem fra teateret hører de et skrik litt lenger bortenfor. De skynder seg bort og når de kommer nærmere høres skrikene mer ut som gråt. Der satt det en liten gutt i veikanten og gråt. Det var nesten ingen andre der en dem. De spurte hva som hadde skjedd. Gutten sa at han ble angrepet av en bjørn som tok alle pengene hans. Stian og Stine undret seg over det gutten hadde sagt, men de bestemte seg får å hjelpe han. Da de kom til skogkanten fant de en lue, det er her det måtte ha skjedd.

  Jeg syntes det var spennende å lese utdraget av boka, og det aller beste er at forfatteren greier å holde på spenningen i utdraget, ved å ikke avsløre mysteriet. Det som gjorde utdraget spennende var at det kunne vere hvem som helst som angrep gutten, det kunne vært hvem som helst, en mann i en bjørnedrakt eller en person som heter Bjørn…… det er et stort spørsmål. Jeg vil anbefale denne boken til alle som kan å lese, det er like spennende å lese den boka selv om man er 100 år gammel.

 452. jeg syntes boka var passe bra fordi den lille gutten sa at en bjørn hadde tatt pengene og telefonen hans

  jeg syns boka er super 🙂

 453. Denne boka er kjempe spennende jeg har fått kjempe lyst til å lese den
  Terningkast 6

 454. Bjørnemysteriet!
  Av: Magnhild Bruheim

  Utdraget handler om Stian og Stine. Nå er de på vei hjem fra et skolearrangsjemang. Utdraget starter rett på kapittel 1. Der krangler Stian og Stine litt, de kaller hverandre nerd og dum, men plutselig hører de en rar lyd og med et er krangelen glemt.

  Snart ser de en liten gutt, det var han som lagde den rare lyden. Han gråter.:( Stakkars. De får vite at en bjørn har ranet den lille gutten, som heter Oscar. Bjørnen har tatt pengene til Oscar, og mobilen. Så følger de han hjem. De spør om mobilnummer, men han har alt løpt inn. De begyner etterforskningen straks. Når de er på vei hjem finner de en lue, den tror de er Oscar sin.
  Da bestemmer de seg for at de skal etterforske og finne ut av dette mysteriet, dette bjørnemysteriet.

  Jeg synes egentlig utdraget var litt kjedelig, fordi det var liksom så tydelig hvordan resten av boka mest sannsynlig er. Jeg likte ikke helt den måten boka er skrevet på. Handlingen var ganske lett å leve seg inn i, men jeg vet ikke hvorfor.

  Jeg likte f.eks. denne delen veldig godt

  Stine og Stian såg på kvarandre. Dette var meir enn merkeleg. Kva var det med denne guten? Nokon måtte ha skremt han skikkeleg, tenkte Stine. Ikkje trudde ho på at det gjekk bjørnar i området, like lite som det fanst ulvar her. Men enda sprøare var det at ein bjørn kunne ha tatt pengar frå ein gutunge.

  Jeg synes det er noe litt rart med denne Oscar, men jeg vet ikke hvorfor, jeg bare føler at noe er litt mystisk med Oscar.
  jeg synes egentlig at dette utdraget var ganske lett å legge fra seg, det er litt rart fordi jeg ELSKER å lese. Å lese er det beste i verden!:)
  Jeg har egentlig ikke så veldig lyst til å lese resten av boka, men kan godt gjøre det.

  Utdraget var egentlig bare sånn passe.

  Jeg synes ikke boka var veldig bra pga. jeg liker ikke denne sjangeren. Sjangeren til denne boka er Krim. Jeg gir dette utraget et terningkast 4. Jeg synes ikke utdraget burde være en superfinnalist.:( Jeg ambefaler denne boka fra 8-13 år, men den passer for alle. Denne boka er på nynorsk.:)

 455. veldig spennende bok er veldig spent på hvordan de klarer og løse mysteriet, og om de klarer og løse det.

  gir den terningkast 4

 456. Det handler om Stian og Stine. De er stesøsken. De hører et hyl og finner en gutt som gråter. Gutten heter Oskar og sier at en bjørn har stjålet pengene hans. Stine er helt
  sikker på at det ikke finnes bjørn her. De følger gutten hjem, og på hjemveien finner de lua hans. Bjørnen tok mobilen også.

  Dette utdraget er litt vanskelig å forstå. Fordi hvorfor tar en bjørn pengene til en gutt og tenk vis det bare var tull eller noe. Eller kanskje har noen kledd seg ut. Jeg skjønner ikke!
  Jeg føler at Stian og Stine ikke er noen etterforskere eller detektiver. På en måte at de ikke er noe glad for å få et mysterium eller syns det er noe spennende. Jeg liker veldig godt krimbøker men dette var helt annerledes enn jeg trodde. Jeg vil egentlig finne ut av mysteriet, men så har jeg ikke så lyst til å lese boka. Det er også litt vanskelig å forstå nynorsk.

  Jeg gir terningkast 3 fordi boka var litt spennende da gutten sa at en bjørn tok tingene hans og sånt.

 457. Det handler om en gutt og en jente som heter Stian og Stine. De møter en gutt som gråter, han sier at en bjørn stjal pengene og mobilen hans. Stine sier vi har aldri sett en bjørn her så begynner de å etterforske denne saken.
  Denne boken var bra men den passet ikke så mye til meg for jeg er ikke så glad i krim. Jeg skjønner meg ikke helt på det. Jeg liker mye heller spennings bøker. De synes jeg er lettere å forstå. Jeg gir terningkast 4 passer for dem som er 9-12 år.

 458. jeg syntes at det er veldig sjedelig.
  fordi med en gang jeg s for siden viste jeg hva boka handler om.

 459. BJørnemysteriet

  Av Magnhild Bruheim

  Kapittel 1-2.

  Det handler om Stian og Stine som elsker å løse mysterium.
  En dag går de på tur sammen og begynner å krangle,men krangelen avbrytes av et hyl. De trodde at det var et dyr, men etter en stund sto det en sapning som lignet på et menneske, skapningen kom nærmere, da så de at det var en gutt på 7 års alderen som skrek. Gutten sa at en bjørn som hadde tatt pengene hans. Hann bodde ikke så langt unna så de følgte han hjem. Det begynnte å bli mørkt nå. Så kom de på at de kansje kunne finne ut noe viss de følgte sporene. De fant noen spor som lignet på bjørnespor, de følgte sporene en stund å fant en lue som de trodde var gutten sin lue.

  Jeg syntes det var artig når de kranglet. Jeg syntes utdraget var spennende, morsomt og mystiskt. Jeg gir boka terningkast 5 fordi jeg liker krim og mysterier og det var litt lettere å skjønne alt som skjedde fordi det startet på kapittel en. Bra spenningskurver og spenningen startet veldig fort.

  Men det kan hende at gutten mente personen Bjørn og det kan ha vært en person som har kledd seg ut som en bjørn. La dere merke til at på framsiden av boka var det en person som hadde på seg håndjern.

 460. BJØRNEMYSTERIET

  Bjørnemysteriet handler om en gutt og en jente som heter Stian og Stine. De elsker mysterier og de har nettopp fått et nytt ett. Mysteriet er at en gutt har blitt ranet av en bjørn og ingen vet om det er sant.

  Jeg likte boka fordi jeg liker krim. Jeg liker den også fordi den høres spennende ut. Den høres spennende ut fordi det er noe unaturlig som skjer. Hvem har hørt om en bjørn som stjeler penger?

  Jeg gir boka terning kast 5

 461. jeg synes det hvar en veldig bra bok. Mye detaligjer har vært bedre vis den hvar på bokmål

 462. Dette er den 3 boka av Sstian og Stine.De er stesøsken.
  De var på vei hjem etter skolen,da hørte de en gutt som heter Oskar,som gråt.Han sa at han har blitt angrepet av en bjørn,og bjørnen hadde tatt pengene og mobilen hans.
  Stian og Stine følger Oskar hjem og så går de for å finne bjørnespor.

  Jeg syntes denne boka var morsom og spennende.
  Jeg vil lese hele boka.

  Anbefalt for 10-13 år.
  Terning kast 5 !

 463. Boken var veldig bra! De skulle ha skildret personene og stedet de bodde på da. Men bort ifra det var den veldig bra! Likte spenningen og elsker krim i tillegg. <3 <3 <3

 464. Bjørnemysteriet

  Bjørnemysteriet handler om Stian og Stine som er på vei hjem fra et skole arrangement da de ser en gutt som står i gata og gråter. Han sier at han ble angrepet av en bjørn og at bjørnen tok fra han pengene selv om det var midt på vinteren og bjørner egentlig sover i hi. Stian og Stine følger gutten som heter Oskar hjem. På vei hjemover leter de etter spor og de finner en lue som sikkert har vært Oskar sin. Da de kommer hjem noterer de alt i mysterieboken deres. De har funnet et nytt mysterium.

  Jeg synes boken var kul og spennende fordi jeg liker at det bygger seg opp et mysterium og spenning rundt hva og hvem det er som har tatt pengene til Oskar. Jeg likte at boka var litt skummel og mystisk. Boka var på nynorsk så noen ord blir litt vanskelig med det gikk fint. Jeg likte at Stian og Stine kranglet på starten og at Stine kalte Stian for nerd. Slik søsken krangling var det lett å kjenne seg igjen i. Og at Stian skremte Stine. Jeg fikk veldig lyst til å lese videre og høre hvem det var som tok pengene til Oskar og om Stine og Stian greier å løse mysteriet. Boken var kul og morsom og litt spennende. Jeg syntes at det var lett å kjenne seg igjen i boken fordi den handler om to søsken som krangler litt og at de er ca. Like gamle som oss.

  Jeg anbefaler boken og gir den terningkast 5
  Passer bra for barn i alderen 10-14 år og til de som liker spenning/krim.???

 465. Det handler om Stian og Stine som er på vei hjem fra skolen da de møter en gutt som gråter. De spør gutten hva som har skjedd. Han sier han har blitt ranet av en bjørn. Da begynner de og etterforske saken nærmere.

  Jeg liker dette utdraget fordi jeg for lyst til og lese hele boken.
  Jeg liker også veldig godt krim og spenning så dette er den perfekt boka for meg.
  Det er egentlig ingen ting negativt med dette utdraget.

  Jeg liker dette utdraget veldig godt så jeg vil gi denne boken en soleklar 6

 466. Bjørnemysteriet av Magnhild bruheim.

  Det handler om Stian og Stine som er på vei hjem fra skolen da de møter en gutt som gråter. De spør gutten hva som har skjedd. Han sier han har blitt ranet av en bjørn. Da begynner de og etterforske saken nærmere.

  Jeg liker dette utdraget fordi jeg for lyst til og lese hele boken.
  Jeg liker også veldig godt krim og spenning så dette er den perfekt boa for meg.
  Det er egentlig ingen ting negativt med dette utdraget.

  Jeg liker dette utdraget veldig godt så jeg vil gi denne boken en soleklar 6

 467. Bjørnemysteriet
  Av Magnhild Bruheim.

  Dette utdraget passer for 8 år og oppgåver. Jeg har lest utdraget.
  Jeg syntes ikke at dette var ikke helt utdraget for meg. men til vanlig liker jeg godt sjangeren, krim. Keg likte ikke helt hvordan boken var skrevet, jeg klarte heller ikke å leve meg inn i utdraget. Jeg hadde ganske høye forventninger for dette utdraget, men den skuffet meg. Hvis jeg skulle gitt terning kast ville det vert terningkast 3.

 468. Bjørnemysteriet.
  skrevet av Magnhild Bruheim.
  Stian og Stine går hjem og plutselig møter de Oskar som sier at han har blitt ranet av en bjørn.Stian og Stine følger han hjem og noterer adressen hans.
  på veien hjem leter de etter dyretråkk men det er vanskelig og finne siden det har snødd.
  Men de finner en lue som de tror var Oskar sin.
  Og Stian og Stine er ivrig på det ny mysteriet.
  de var en bra bok fordi den har spenning hele veien og krim generelt gjør at jeg lurer på veldig mange ting, og de beste krim bøkene for meg er at jeg lurer på så mye at hodet mitt eksploderer av nysgjerrighet. Helt super bok terningkast 6 av 6.
  Fortjener virkelig superfinaleplass!

 469. Jeg syntes denne var veldig spennende.
  Jeg fikk veldig lyst til og fortsette og lese boka.
  Jeg greide og innleve meg i teksten!

 470. veldig spennende, bør lese om vinteren anbefaler for folk som liker spenning, terningkast 5 🙂 🙂 (-:

 471. Det handlar om at ein bror og ei søster (stesøsken) som møtte ein gut som sa at ein bjørn hadde tatt pengar og mobil. Stian og Stine følgde Oskar heim. Då Stian og Stine var på vei heim såg dei spor etter noko som dei trudde var ein bjørn. So blei skogen so tett og dei kunne ikkje sjå spora meir. Men dei fortsetta litt til og til slutt fann dei hua til Oskar.
  Eg synest at denne boka var kjempebra og det var sjukt bra at det var på nynorsk 
  Den var også sjukt spennande. Eg elskar KRIM
  Eg blei sur når utdrage slutta fordi eg har so lyst til å lese resten.
  Terningkast : minst 7 

 472. Magnhild Bruheim

  Stine og Stian går heim frå eit ettermiddagsarrangement på skulen da dei høyrer ein grinande 8-åring. Han seier at ein bjørn har stole pengane og mobilen hans. Dei lurer på kva det var. Dei følgjer han heim igjen, og går vidare heim til seg. Dei passar på å sjå inn i skogen etter spor fordi bjørnen må jo ha vore i skogen. Dei fant spor og gjekk inn i skogen men gav opp. Dei såg plutseleg ei blå hue og tok den med heim.

  Den var Super! Eg må berre lese heile boka. Håper dei finn ut av det. Skjønte korleis det var med kranglinga sidan eg har 4 andre søsken. Eg begynte å glede meg til vinter også når eg las den. Terningkast 7.

  Eg var veldig glad fordi den var på nynorsk. Eg skjønner at det er vanskeleg å forstå nynorsk viss du snakkar bokmål, men treng ikkje å kritisere boka fordi ho er nynorsk. Vi les mykje bokmål sjølv om språket vårt er nynorsk, og forstår det vi les.

 473. Denne boken var ikke så bra! Den var litt kjedelig! Mysteriet var ikke så mystisk! Terningkast 2 og en halv! Jeg ville ikke ha lest denneboken! ??????

 474. Ei bok av Magnhild Bruheim
  Det handlar om Stine og Stian som likar å løyse mysterium. Så møter dei Oskar som har mista pengane og mobilen sin. Dei trur dei har funne plassen der han blei overfallen.

  Eg synest den var spennande og morosam. Eg likte spesielt da dei gjekk mot spora. Veldig bra, terningkast 5. Likte spesielt at den var på nynorsk.

 475. Bjørnemysteriet!
  Utdraget fra Bjørnemysteriet var litt rart men bra rart liksom. Hovedpersonene Stine og Stian møter jo en gutt som sier at han har blitt overfalt av en bjørn. Stine og Stian er lit usikrere på om det var en ekte bjørn eller om han lille gutten snakket om en mann som heter Bjørn?

  Boken ligger under Krim.

  Jeg har bare lest utdraget fra boken men fikk skikkelig lyst til å lese resten av boken da det sto at de fant lua til gutten i snøen rett etter han hadde fortalt at en bjørn hadde stjålet pengene og mobilen til gutten.

  Jeg gir utdraget fra boken terning kast 4.

 476. Den handlet om Stian og Stine som var på vei hjem etter noe opplegg på skolen da hørte de en gutt som gråt å sa at han var blitt angrepet av en bjørn og bjørnen hadde tatt pengene og mobilen hans men det trodde de ikke så mye på så de fulgte han hjem og lette etter spor.

  Jeg fikk lyst til å lese hele boka fordi jeg syntes den var spennende og litt morsom og jeg liker veldig veldig godt SPENNING!

  Terning kast 5. Anbefalt for 9-14 år.

 477. Det handlet om Stian og Stine, de er ste søsken. Da de går hjem så møter de en gutt, Oskar. Han sier at han har blitt angrepet av en bjørn, de fulgte han hjem. De skulle prøve og løse mysterie.

  Jeg syntes boka var kjedelig fordi jeg ikke liker mysterier, fordi jeg liker bedre drama. Den var lett og leve seg inn i. Anbefalt for 8-12år.

  Terning kast 4.

 478. Dette er den 3 boka av Stian og Stine. De møter en gutt som heter Oskar som kommer gråtende bort til de. Han sier at en Bjørn har stjålet pengene hans. Det er lett å finne spor etter dyr og mennesker. Så Stian og Stine følger Oskar hjem og så går de for å finne bjørnespor. De ser bare spor fra små fugler og smådyr. Det ser ut som om det er bjørnespor et sted, men de er ikke sikker. Jeg synes denne boka var bra fordi de skal på et mysterium etter et farlig dyr. Jeg gir denne boka terningkast 5. Jeg har veldig lyst til å lese boka.

 479. Hei! Eg syns denne boka var spennende og litt rar siden han hadde blitt rana av en bjørn.
  Den var passe bra, den var også bra! Terning kast 5!!! 🙂

 480. Utdraget handler om to ste søsken som en dag er på vei hjem, når de nesten er hjemme møter de en gutt som sier at en bjørn har ranet han, de følger gutten hjem for og trøste han. når de er på vei hjem ser de luen hans og noen fot spor de går inn i skogen men det er ikke snø i skogen så fot sporene ender der de drar hjem og bestemmer seg for å etterforske saken, Boken er krim og selv om jeg ikke liker krim synes jeg denne boken er veldig bra. Terning kast,5

 481. kjempebra bok. Denne boka passer nok veldig bra til folk som er 10-15 år. Oss meg får den terningkast 6 🙂

 482. det handler om en gutt og en jente som heter Stian og Stine de skal hjem etter skolen da de møter en gutt som hyler og griner han sa en bjørn stjal pengene og mobilen hans men Stian og Stine har aldri sett bjørn der så de kjører gutten hjem det virket litt rart det er en krim bok det er veldig spennende den høres bra ut. :-(-:

 483. Jeg synes boken var veldig spennende jeg vet ikke hvorfor men jeg synes det.

  Jeg gir utdraget terningkast 5.

 484. boka var veldig bra fordi den var spennene og jeg fikk lyst til å lese videre i boka

 485. Denne boka var super fordi den er chill og morsom men den er litt son super duper bra potetmos med brokoli suppe til Bjarne som liker poteter.

 486. Denne boka var super fordi den er chill og morsom men den er litt son super duper bra.

 487. Denne boka var ikke noe for meg. Denne gjir jeg tærningskast 4. Fordi den var litt spenende men den var litt kjedelig også for de gjekk i en skog så fant de en gutt og han hadde blit ranet av en bjørn men den var ikke noe for meg.

 488. Boka var bra fordi det er eit mysterium, og eg liker å lese mysterie og krim bøker det var mystisk at det var ein bjørn fordi det sto at det ikkje var bjørner og at dei ikkje hadde høyrt om bjørner i det området. Men den var litt kjedelig fordi i begynnelsen var det rart og kjedelig men når eg leste vidare likte eg boka bedere. Terningkast 4

 489. Eg synes at dene boka var kjek for det vet jo ikkje sikert at bjørnen var in bjørn det kune vore eit meneske so heter bjørn.det var litt kjedelig at me ikkje fekk vite om det var ein bjørn eller ein rev eller eit meneske. Og eg syne at stine og stian skulle vore med in til oskar,for da hadde det vore litt mer spening og det er jo krim bok.det var litt vanskelig og forstå ka hu sa for ho leste på dialekt. Terining kast sterk 3.

 490. Det var bra. Fordi den hadde nokre intressange ting som du kan lure på. Men den hadde litt lite mening. Ei bjørn som stjel mobil. Antrophormophisk bjørn???? Eller ei mann?? Ellers ganske bra. Terningkast 5

 491. Denne boka var bra. Det var bra at det var mange adjektiv og eg liker veldig godt spenning og det var mykje spenning i boka. Dei beskrev det valdig bra. Eg anbefaler den til andre. Det var veldig spennene at det var ein bjørn for det var ikkje bjørnar der og at bjørnen tok pengene og mobilen til Osker. Det var bra at boka var på nynorsk.
  Terningkast:5

 492. Denne boka var kjempe spennende. Eg synest at vi burde fått vite hvem som hadde tatt pengene og telefonen til Oskar. Eg likte veldigt godt ate det var om mysteriumer for eg liker veldigt godt mysterier.

 493. Eg likte boka fordi de var mysteri i boka og eg like skjempe godt mysteri og spenning bøker . Eg vill gi terning kast 6 .

 494. Boka var kjekk. Mye spennig, skulle ønske boka varte lengere.
  Terning kast : 5.

 495. DEN BOKA VAR GØY Å HØRE PÅ OG DET VAR
  SPENNANDE BOK . DEN TRENGER IKKJE MER MYSTERIET , DEN ER SUPERT. TERNINGKAST
  5.

 496. Eg syns denne boka var ganske bra. Den var veldig spennende. Den var spennende fordi det er eit mysterie og det handler om ein bjørn og det er jo ikkje bjørner i byen og Oskar hadde jo sett ein så derfor er den spennende. Eg syns den var veldig bra og eg gir terningkast 5.

 497. Denne boka var kjedelig for det var jo bjørne mysteriet ikkje snøflak mysteriet.eg mete att det var mykje snakk om snøflak.Og eg synset det var litt rat att kapitell 1 heter Stine og kapittel 2 heite Stian.Og det skjedde ikkje noe spennende for det var ikkje noe kult mysteriet, og det skuffet meg att det kansje bare var ein som heite bjørn som blei kalla bjørnen.Terniglast 2

 498. Denne boka supert bra fordi eg elsker krim men på begynelse vart det litt kjedeleg men når dei kommt til skogen vart det supert fordi det vart så spennade . Ternigkast 6.

 499. Denne boka var ei bok eg syntest var spennande, eg liker krim bøker veldig godt. Eg anbefaler denne boka til andre som liker krim bøker. Boka var veldig god og eg har lyst til og lese den. terning kast 6

 500. Eg er ikkje så glad i mysterie bøker…. Så eg likte ikkje så godt denne boka… Det var ikkje så mye innledning i denne boka…det børde vert lit mer spenning og litt mer innledning.? Eg kjente ikkje metningen med denne boka her. Terningkast…. 2? OG KVIFOR VAR DET PÅ NYNORSK????

 501. Eg syntes boka var spennande fordi det var ein gut som hadde blitt angrepen av ein bjørn. Eg anbefaler denne boka viss du likar krim og spenning, viss du ikkje likar boka i starten så blir nok boka betre på slutten:) terningkast: ein sterk 4??

 502. Eg syntes at boka var dårleg. Eg syntes at boka var kjedeleg. Det burde vert meir adjektiv og meir spennenes når det er ein krimbok. Det skuller vert drap og sånne ting. T

  Terningkast:1

 503. Vi stemte bra. Noen syns også den var veldig bra og noen litt bra. Her er Thomas og Miguel sin anmeldelse av boka: Jeg likte boka for jeg syns den var spennende. Jeg liker krim. Jeg likte at hovedpersonene var halvsøsken. Det var morsomt at Oskar trodde at han var blitt ranet av en bjørn. Vi syns boka var godt skrevet. Terningkast 5.

 504. Jeg synes boka var dårlig fordi det var ikke noe spennende i den

  Det som var bra med den var jo at gutten kom til noen som hjalp han

  Det som ikke var bra det var at han later som at han så en bjørn.

 505. Jeg syns boka var veldig bra fordi jeg syns boka var spennene og bitte litt skummelt. Boka var bra fordi jeg syns den var veldig spennende og lese:) Det var ikke bra at de nesten hadde like navn og de var jo søsken. Men fikk lyst til og lese videre av boka den likte jeg veldig bra. Det var jo spennende og at dem sa at det satt noen og spionerte på dem og at det hadde blitt et mysterium. 🙂 😀 🙂

 506. Det var merkelig at de hadde så like navn når de var stesøsken.
  Jeg synes det var dumt med nynorsk for jeg forstod ikke alt.
  Du beskriver ikke personene så mye. Det er ikke en favoritt for meg.
  Den var spennende så jeg svarte passe bra men det kunne vært bedre om den var på bokmål og om du beskriver litt mer. Hilsen meg. 🙂

 507. Jeg syntes at boka ikke var så bra fordi hvordan kan en bjørn stjele penger og fordi navnene er litt rare når Stine og Stian bare er stesøsken. Det jeg syntes var bra var at det var et mysterium der.

 508. Jeg synes den var morsom og spennende og gir den passe bra. Det var rart at begge hadde nesten like navn. Neste gang skriv to mer ulike navn. Og det er lite troverdig at en bjørn stjeler penger av en liten gutt. Den beste setningen var «Jeg tror vi har et nytt mysterium»

 509. Jeg syntes boka var bra fordi jeg liker krim og sånt.
  Det jeg likte med boka var at en liten gutt som fortalte at en bjørn tok pengene og telefonen hans.
  Det jeg syntes var litt rart var at Stian og Stine startet på sti, hadde jeg skrevet den boka hadde jeg kalt dem får noe litt mer forskjellig.

 510. Boka syntes jeg var bra fordi at den var spennende.
  Det var bra at det handlet om barn som viser følelser
  Jeg syntes det var dumt at det var nynorsk og ikke bokmål.
  Jeg lurer på hva som skjer videre. Kanskje det er en som er kledd seg ut.

 511. Jeg synes boken var passe bra fordi jeg synes den var spennende. Fordi når jeg leste boken fikk jeg lyst til og lese mer samtidig ville jeg ikke lese mer. Jeg synes det var dumt at den var på nynorsk.

 512. Jeg syntes at boka er BRA, fordi den var litt spennende.Det var spennende at de fant en lue og at gutten snakket om en bjørn. Men det som jeg syntes er dårlig er at den er på nynorsk ,og DERFOR jeg har ikke så lyst og kjøpe boka og fortsette og lese ?

 513. Jeg synes dette var en passe bra bok fordi det føles litt feil at en bjørn kunne stjele telefonen og lommeboken til en liten gutt. Vist gutten var liten kunne den ikke akkurat fått en telefon. Men ellers var den veldig gøy. Terningkast 4.

 514. Ris: Jeg syns ikke den var så spennende eller bra fordi jeg er vant til andre spennende bøker. Denne boka var kjedelig!

  Ros: Jeg syns det var litt kult at den står på nynorsk fordi jeg lærer meg nynorsk da.

 515. Denne boka var veldig kjekke. Fordi det var spennande når det kom ein gutt og sa at ein bjørn hadde rana han.

 516. Eg likte boka ganske godt, den hadde masse spenning, den forklarte mye av det som kjede. Boka hadde mye innlevelse. Eg kunne se for meg at den lille guten ( Oskar ) kom springende mot meg som om det var lillebroren min. Det var veldig kult at 2 unger ( Stine og Stian ) var nesten som detektiver. Boka hadde og bange gode forklaringer. TERNINKAST : 5+

 517. Den var kjedelig. Og den var ikkje spennene fordi det var ikkje eit kult mysterie eller spennene. Den manglet spenning og innleving i teksten. Viss du tenker deg at du skal inn i forteljingen er det på ein måtte ein vegg der. Så den skal eg ikkje lese!

 518. Hva jeg syntes om boka: Boka var veldig spennende, og dette er min favorittbok hittil av bøkene som ble valgt ut til bokslukerprisen!

  Hva var bra med boka: Boka var så spennende og jeg har skikkelig lyst til og lese videre.

  Ikke så bra: Jeg skulle ønske den ikke var på nynorsk. Jeg forstår alt som står men jeg liker best bøker på bokmål ? ?

 519. Eg synes at boka er bra fordi stian og stine er so greie mot den lille gutten. Det er ikkje så spenande og eg følte at eg ikkje var med. det blei spenande då stian og stine letter etter fotspor i snøen. Det sa for mykje Stian og Stine. Det er spenande at dei går gjennom skogen om natta.

 520. Boka var litt kjedelig, fordi det bare var litt spenning i slutten, det burde vært litt meir spenning. Men boka var kjedelig

 521. Det var ikke så veldigt bra bok pga de mangla spenning og humor. De kunne vår litt mindre om den bjørnen og litt mer om den gutten. Og så kunne de våre litt mer krim, siden det er krim bok. Eg syntest at det blir passe bra.

 522. Kunne vore litt meir spenning vist det var ei mysterie bok, som denne boka var. Sa litt for mye Stian og Stine. Kunne forklart litt meir om korleis Oskar såg ut, og forklart litt meir om korleis det såg ut der kor dei var. Min meining om boka: den var eigentleg litt kjedelig syntes eg fordi eg liker mye spenning, liker og og føle meg inn i boka, det gjorde eg ikkje i denne boka her kan anbefales. Men ikkje for dei som liker spenning.

 523. Eg synest den var ok. Det var mye spenning, og det var godt forklart. Men det eg ikkje likte med boka, var at det tok litt lang tid mellom kvar gong det var spennende. Eg gir terningskast tre, passe bra.

 524. Den va ikkje så bra fordi den barre handla alt for mye om bjørner og eg kjønte ikkje det heil. Den var lit bra fordi eg like dyr. Men eg kjønte ikkje samenhenge

 525. Boka var heilt grei.vis du er typen som elsker mysterier så er denne absolut å anbefale.
  Eg likte at det var spenning i boka.dette er ein bok eg kunne tenke meg og lese meir av.
  Terningkast 5??

 526. Denne boka var ikkje særleg bra. Den var litt kjedeleg og det var ikkje særleg spennande med ein bjørn. Eg forstod ikkje heilt samanhengen i boka. Terningkas 2 den anbefales ikkje

 527. Eg syntest at boka var bra. Det er fordi at bok blei bra forklart. Det var også mye spenning som gjorde at boka var kjekke å lese.

 528. LItt treg start, synes det er vanskelig å få med meg handlingen når vi slutter midt i boken. LIte beskrivelser. Likte ikke da Stine var den eneste som snakket når Oskar kom – da føltes det ut som at Stian ikke var der. Litt bra fordi den var litt spennende, men litt for lite spenningstopper. Blir automatisk litt kjedelig med en gang vi ser at det er på nynorsk, dessverre. Litt for mye fakta, men vi skjønner at det er for å få et innblikk i hvordan han er som person. Mye krangling på starten.

 529. Klassen er veldig interessert i å lese fortsettelsen. De syntes boka hadde en god innledning.

 530. Eg syntes boka var bra fordi det var mye mysterier og det ble spenande.og eg lurer på kva som skjer videre.boka var veldig mystisk og det likte eg.det kunne vore litt meir spening,men ellers var den bra.??????

 531. Eg likte ikkje akkurat boka så mykje. Eg liker ikkje mysterier og ikkje så mykje grim. Det burde ha hatt litt meir spenning, sån at man får mer lyst til å lese boka.

 532. Dette utdraget var kjempe gildt. Eg likte utdraget. Eg les mange bøker og krim er den gildeste sjangeren. Krim eg gildt. Eg les krim for vaksne, så i forhold er det litt kjedelig. Men dette utdraget var gildt.

 533. Eg likte ikkje denne boka for den ga ingen meining.Eg synest den var kjedelig,
  terningkast 1

 534. Eg syns boka var mystisk siden det mysteriet dei skulle løyse var veldig rart. Når ein kommer til det med «Bjørn» så er det vanskelig og forstå om det er eit navn eller ein bjørn.

 535. Eg likte utdraget veldig godt. Det var veldig spendande. Eg er veldig glad i mysterier, og utdraget fekk meg til å ville lese boka. Eg vil anbefale å lese utdrage viss du er glad i spenning. Kanskje vil du lese boka etter på, som meg.

 536. Eg synes boka var veldig god fordi det var veldig spenandes start på eit mysterium.

 537. Den var bra og god å lese i, eg elsker krimbøker og at denne var en spesiell krimutraget, for en bjørn som stjeler gir ikke meining, eg Gleder meg til å lese den boka.

 538. Den var super kjek.Eg syntest den var kjek fordi det var veldig bra krim og spenning.Det var bra krim fordi det var eit bra mysteriet,det var bra at det stoppet når det begynte og bli spennende.

 539. Eg syntes dén var bra fordi det var spennande og kjekt.det kunne kanskje vert litt mer spennande

 540. Boka var kjedeleg fordi det var forlite spenning. Hadde
  boka hadde meir spenning hadde eg elska boka

 541. Eg syntes boka var bra skrevet. Det var spendene. Vil kanskje lese disse bøkene.

 542. Boka var kjedeleg fordi det var forlite spenning. Hade boka hadde meir spenning hadde eg elska boka

 543. Boka var kjedelig fordi det tar så langt tid før det blir spennene. Det var også det at boka var skrevet på nynorsk. Selv om jeg leste hele boka ble den liksom aldri spennene.

 544. den hadde vær morsom Åse va som kjede da men eller så var den ganske bra og lit usannsynlig.

 545. Jeg synes boka ikke var min stil hvorfor var de i boka så dume hvorfor tenkte de ikke at det var en som klede seg ot

 546. Mange i klassen likte boka, og ønskjer å lesa meir. Dei seier at det er litt spennande og litt mystisk.
  Nokre av elevane synest at det var for lite spenning, og tenkjer at dette er urealistisk.
  Boka fekk terningkast frå 2 – 5, mest på 3.

 547. boka var kjemp spenenes . Jeg synes alt var bra med boka . Den vil jeg lese denne boka.
  Jeg likte nor ungen sa nor bjørnen tog pengene i fra han.:)

 548. Jeg synes det var rart når Oskar kom og sa at en bjørn hadde tatt mobilen og pengene
  hans, men jeg synes det var vanskelig og lese nynorsk.

 549. Fra Eline i 6. klasse: utdraget fra denne boka er skummelt og gøy, og det er et veldig bra utdrag. Jeg og mange andre vil nok lese hele boka. Den er full av krim og spenning, og forklarer ting på en veldig god måte. En annen bra ting er at den holder seg på et sted om gangen, noe som gjør den enkel å følge med på. Terningkast 6

 550. bra spennende fordi det var bra tekst og mystisk.
  Bra bok den var gøy å høre på.’

 551. jeg syntes boka var spennende og bra og burde fortsette og lese fordi den sluttet boka brått elsker boka terningkast 4

 552. Helt klart ikke min favoritt kjønte ingenting. Det var mye vi ikke trengte å vite. Terningkast 3?.

 553. Jeg likte ikke utdraget fordi den var kjedelig. Jeg syntes denne boken var kjedelig

 554. jeg synes boka var spennende fordi det var med bjørner men æ vart litt irritert fordi det va på nynorsk og vi fikk ikke hvite mer om hovedpersonen

 555. Jeg synes boka var bra, men litt dumt at den var på nynorsk så den var litt vanskelig å forstå. Men jeg anbefaler den hvis du liker mysterier. #Bra bok
  Terning kast 4

 556. Jeg likte boka godt fordi det var spennende, og jeg fikk lyst til å låne boka på biblioteket. Det gjorde ingenting at den var på nynorsk! Terningkast: 5 🙂

 557. Den boka var ikke den beste jeg hadde lest men ikke heller den verste!
  Minus 1 poeng siden det var Nynorsk og jeg HATER sånne bøker.
  Forsto ikke mye av teksten litt vansklig!
  Terninkast:2:)

 558. Boka var spennende. Den var også morsom. Det skjedde noe hele tida, og det var lett å følge handlingen, selv om det var mange detaljer. Man kunne kjenne seg igjen i handlingen. Det var litt vanskelig med nynorsk.

 559. Vi synes boka var veldig bra fordi den var spennende, det var et vanskelig mysterium og vi liker krim!! Kriminelt god! Vi gir terningkast 5,5!!!

 560. Jeg likte ikke dette utdraget fordi det var kjedelig, og jeg trodde det skulle være mye mer spennendes.

 561. Det var ikke en så gøy bok og jeg skjønte ikke så mye hva dette skulle handle om. terningkast 2

 562. Spennende bok! Jeg likte når Oskar kom og fortalte hva som hadde hent med ham. Terning kast 3.

 563. Den var passe bra for at den handlet om bjørner.Men den var på nynorsk så jeg forsto ingen ting.

 564. Jeg synes boka var bra fordi den handlet om en bjørn som ranet en liten gutt.
  Jeg synes det skulle ha startet med noe litt mer spennende.
  Jeg la merke til at en liten gutt hadde penger og mobiltelefon.

 565. Jeg synes boka var grei. For jeg liker spenning og krim. Jeg bled overasket av at bjørnen tok pengene.Men bled irritert av at boka var på nynorsk.?

 566. hei det er meg benjamin fra rørvik skole dene bokka er ikke så bra for de snakker om snø jeg lurer på hvorfor de praterom snø det er karnsje ikke noe arti for de andre som leser dette klipet så det jeg mener er at boka er passe bra for de som liker snø jeg liker snø men jeg kjøner ikke hvorfor de akurat skal prate om sna det er min mening hade

 567. jeg synes boka var bra fordi, den var kjedelig i starten men etter vert ble det veldig morsomst og se hva som skjedde. Det var mystisk i nesten hele boka og denne boka er annbefalt fra meg. Jeg skal låne den fra biblioteket, det er jeg helt sikker på! 😉
  terningkast 5.

 568. Jeg synes at det var litt kjedelig i begynnelsen men så vart det litt spennende. Det var dumt at det sto på nynorsk boka var ikke så bra. Den var kjedelig.

 569. jeg synes at det var kjedelig men så ble det bedre og bedre til slutt. derfor synes jeg at boka var akkurat passe bra.super duper

 570. Denne boka var kjedelig i begynnelsen men så ble den mer spennende. Likte ikke den rare dialekten, men slutten var veldig snasen og ok .

 571. De var litt mysterier å jeg likte da bjørnen hadde tatt pengene til Stian. Jeg syntes den var spennende da de skulle ut på mysteriet det som var litt dumt at de var på nynorsk men jeg syntes den var passe bra

 572. Jeg syntes boka var dårlig og jeg likte den ikke får den har ikke så mye Krim og den var ny norsk men hadde vært bedre om den ikke var ny norsk.

 573. Den var dorlig jeg synes at ingen ting var bra og plutselig var en pengbok stjolet

 574. Jeg synes denne boken var kjedelig i starten når det bare handlet om snø det ble jeg skuffet over.
  Men jeg synes det var mest spennende på slutten når Stina sa det at det kunne være en mann som kunne bære bjørn for det hadde jeg ikke tenkt på.
  Som sagt er jeg skuffet over at det bare handlet om snø først men jeg ble og litt skuffet når det sto på nynorsk, men når jeg kunne føre det på lydbok gikk det greit.
  Så ja jeg synes denne boken var passe bra?

 575. den var litt kjedelig fordi jeg fikk ikke vite så mye om hovedpersonene. den lille gutten kunne sagt mer om hva som skjedde.
  men boka var også litt spennende fordi det er et mysterium og bjørner. og jeg elsker dyre bøker. og jeg elsker bøker der det er mysterium.
  jeg ble litt irritert over at det ikke var noen spor. eller får vite hvorfor bjørnen tok penger. stakkars liten gutt.

 576. Jeg synes boka var litt spenende for de var ikke sikre på om det var en bjørn eller hva det var så ja,litt spenende og jeg mener at boka kan ha vært på bokmål og ikke nynorsk!! så lettere sagt jeg gir den terningkast 4 . Grei men ikke den beste synes Luridiums tyven er super bra og en ting jeg ikke kjønte var kan en bjørn spise penger og telefoner da må det være en veldig rar bjørn

  vil ikke lese den

 577. Det verste var at det var på nynorsk.det var veldig kjedelig på begynnelsen å litt mellom.Men det begynte å bli spennende når bjørnen tok penger og mobilen til oskar.

 578. Jeg synes utdraget var spennende men jeg likte ikke at det var nynorsk og det var kjedelig at de bare pratet om snø og det var veldig vanskelige ord men når mysteriet kom ville jeg lese mere og Oskar hørtes veldig mystisk ut og jeg elsker krim bøker

  Terningkast 5

 579. 1 .Jeg syntes at boka var bra .2. Jeg syntes at boka var spennende når Oskar kom. 3. Jeg syntes at boka var litt dårlig i begynnelsen, men den ble bedre.
  Bokanmeldelse: Historien handler om stesøskene Stine og Stian som var på vei hjemover fra skolen. Underveis hører de et hyl. Det viser seg å være en liten gutt som sier en bjørn har skremt han og tatt tingene hans. Stian og Stine har fått ett mysterium å løse.

 580. Jeg synes at boka var spennende fordi en gutt ved navn Oskar ble overfalt og ranet av en bjørn.
  Jeg likte at Stian og Stine fikk et nytt mysterium.
  Boka er morsom fordi Stian skremmer Stine.

 581. Jeg syntes at boka er veldig spennende. Jeg er veldig nysgjerrig på hva som skjer med Oskar og hva han mente med at en bjørn stjal pengene og telefonen hans. Jeg er også nysgjerrig på hva som skjer videre i boka. Er bjørn et menneske eller er han et dyr eller finner de ut noe annet?

 582. Jeg synes den var lit bra og lit dårlig .
  Jeg synes det var iriterende at den var på ny norsk
  Jeg lurer på om det var en bjørn eller ikke?

 583. Den var spennende og gøy. Litt kjedelig på starten men så vart den bedre terningkast 4

 584. jeg synes denne boka har lit for lite spenning .
  jeg synes denne boka er verdt et terning kast 1

 585. jeg ble overrasket over at Oskar sa at bjørnen tok pengene han. slutten var bra fordi at de fant luen til Oskar der bjørnen tok pengene og telefonen til Oskar. Jeg likte boka fordi den var spennende og morsom