Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Blyanthjerte

Elin Hansson Aschehoug 2019

 

 

 

Liv har vært nært knyttet til farmoren sin – så nært at hun liker fyrstekake, te og yatzy. Nå er imidlertid farmor død, og samtidig har Livs bestevenninne flyttet. Liv innser derfor at hun må finne nye venner og at hun må prøve å være mer som andre på sin egen alder. Men først blir hun med moren på restaurant for å møte en kollega og sønnen hennes.

 

KAPITTEL 2

 

Restauranten er full av folk. Servitørene svinser mellom bordene som humler i en blomstereng. En dame med kort hår reiser seg og vinker. Mamma vinker tilbake og tar meg i hånda. Hun leier meg bort til bordet akkurat som om jeg var en førsteklassing. Det brenner i kinnene mine.

– Så der har vi den berømte Liv, sier dama med det korte håret på kav stavangersk.

Hun tar hånda mi og rister den energisk.

– Jeg heter Anne, og dette er Frans.

Gutten som reiser seg ved siden av henne, er høy. Blond. Nesa har en liten knekk på midten. Og han ser på meg med de grønneste øynene i verden.

– Frans, sier han og holder fram hånda. – Frans Iversen.

Jeg merker med en gang at noe er annerledes. Jeg klarer ikke å slippe blikket hans. Jeg har sett en del gutter i løpet av barneskolen, men aldri noen med så grønne øyne. Pene øyne. Sånne øyne som du liksom ikke blir lei av å stirre inn i.

– Liv Carlsen, stotrer jeg og slår blikket ned. Kjenner at jeg rødmer.

Hjertet mitt hopper som en flodhest på en trampoline.

 

De neste minuttene sier jeg ingenting. På bordet foran meg står tidenes diggeste veggie-burger med helt perfekte søtpotetfries. Men jeg klarer ikke å få ned en munnfull engang. Og jeg tør ikke se på Frans, selv om det er det eneste jeg vil. Mamma snakker imidlertid som en foss. Hun og Anne er langt inne i en diskusjon om molekylærbiologi da Frans plutselig lener seg over bordet.

– Sorry for mora mi, altså, hvisker han. – Hun er bare veldig glad i å snakke om jobben sin.

Jeg smiler. Kikker bort på ham.

– Det er mora mi også, hvisker jeg, før jeg kommer på at jeg egentlig ikke ANER hvordan man snakker med gutter.

HVA ER DET DU TROR DU HOLDER PÅ MED?! tenker jeg. Du har ikke sagt noe på kjempelenge, og det første du gjør, er å gjenta det han sier. Ta deg sammen nå. Si noe morsomt.

Jeg kjenner varmen stige oppover halsen, som glassheisen utenpå Plaza. Prøver å skjule ansiktet mitt bak colaen. Men det virker ikke som om Frans bryr seg, for han fortsetter bare å snakke.

– Man skulle tro det fantes noe mer interessant i denne verden å snakke om enn jobb. Men nei da. Jeg får kanskje inn ett eller to ord om skating før hun plutselig begynner å snakke om en blodprøve hun fikk inn etter en skateulykke eller noe sånt kjipt.

Jeg nikker.

Jeg vet absolutt ingenting om rullebrett, men jeg nikker.

Det er akkurat som om alle tankene mine blir litt rundere i kantene når jeg ser inn i de grønne øynene til Frans. Og nå ser jeg at øynene hans ikke bare er pene, de har også en liten ekstra gnist. Han ser lur ut, som en oter.

– Kjører du rullebrett? klarer jeg å få frem.

Han ser rett på meg.

– Rullebrett, sier han og ler. – Det er bare gamle damer som sier rullebrett.

Jeg kjenner varmen bevege seg oppover halsen igjen.

– Sorry, sier jeg. – Mamma pleier alltid å kalle meg minipensjonisten fordi hun mener jeg sier så mye rart.

Frans ler igjen.

– Sykt løye, sier han.

– Men du skater?

– Jeg skater når det ikke er noen bølger å surfe på, sier han. – Sånn som i Oslo.

– Men hvorfor surfer du da? spør jeg.

– Fordi det er fett. Å surfe er å fly, på en måte, sier han og kaster armene ut til siden.

Jeg har så lyst til å si: Ja, jeg vet. Det er sånn jeg føler det når jeg svømmer. Men ordene sitter fast i halsen. Det eneste som kommer ut, er:

– Kult.

– Jeg surfa masse da vi bodde i LA. Sykt chill. Det var der jeg virkelig begynte å få det til. Finne flyten, sier han og stopper plutselig opp.

– Hva skjedde?

Frans sukker.

– Pappa fikk sparken fra jobben han hadde i USA, og det var jo ikke akkurat mange jobber å komme tilbake til i Stavanger, så derfor flytta vi til Oslo.

– Å, sier jeg.

 

Frans kikker ut av vinduet mot gata. Det har klarnet opp. Ei strime av sol lyser opp verden utenfor. Asfalten gnistrer. Jeg klarer ikke å ta øynene fra ham. Håret er bølgete og bleika av sola. Nesa har liksom en knekk akkurat der den burde ha det. Og munnen … Han kikker tilbake på meg. Da ser jeg ned og ler.

– Ka? sier han.

– Nei, ingenting, sier jeg og rører isbitene rundt i colaen med sugerøret.

– Du er løyen, sier han og tar en slurk av glasset sitt.

– Hva betyr det, sier jeg og drar håret bak øret. – Løyen?

– Det kan bety så mye, sier han og flirer. – Morsom, som dere sier på Østlandet, eller merkelig. Jeg bruker det mest som morsom.

– Interessant at du snakker dialekt, sier jeg.

Han ser ned.

Å nei. tenker jeg. Kanskje det var en rar ting å si?

– Jeg lurer på om Ida snakker helt nordlending nå, sier jeg før jeg får tenkt meg om.

Jeg kjenner et lite stikk i brystet når jeg tenker på Ida. Hun hadde sikkert sjarmert Frans fra første sekund. Bare et blikk med de store, godteriblå øynene og han ville vært solgt.

– Hvem er Ida? spør han.

– Bestevenninna mi, sier jeg, selv om jeg vet at det ikke er sant lenger. – Hun har flytta til Bodø.

– Hvordan er hun, da?

– Ida er sykt kul, sier jeg og angrer med en gang. – Hun er ei sånn jente som alle liker.

Jeg har lyst til å kutte av meg tunga for hvert eneste ord jeg sier. Hva er det jeg tenker på? Hun høres jo sikkert ut som DEN drømmedama. Og her sitter jeg, Frøken Fyrstekake 2019, liksom. Førtidspensjonist herfra til månen.

Frans kikker nysgjerrig på meg.

– Okey, sier han. – Hvorfor er hun så kul, liksom?

– Hun bare er det, sier jeg og ser ned i glasset.

Ida hadde helt sikkert bare kasta på håret og spurt om ikke Frans kunne lære henne å skate. Bare sånn: «No big deal, altså. Jeg har bare lyst til å lære det.»

Og så, før jeg vet ordet av det, plumper det ut av meg:

– Ida hadde faktisk tenkt til å melde seg på skatekurs i sommer, men så flytta hun, og da ble det liksom ikke noe av.

Jeg kjenner panikken begynne å koke under panneluggen. Hva er det jeg sier?!

Frans sperrer opp øynene.

– Kan ikke du begynne å skate i stedet, da? sier han. – Jeg kan lære deg, hvis du vil?

Det føles som om jeg har spist et helt glass med chili. Munnen min er knusktørr, og kinnene mine brenner.

– Hva skal du lære Liv? sier plutselig en stemme jeg kjenner altfor godt.

På andre siden av bordet har mamma og mora til Frans sluttet å snakke. De har spist opp maten og drukket opp vinen også.

De ser nysgjerrig på oss. Særlig mamma, siden det var hun som stilte spørsmålet.

– Skating, sier Frans og smiler.

– Hvis du har lyst, da? hvisker han til meg.

Jeg får ikke fram et ord.

Mamma blir derimot helt gira.

– Kjører du rullebrett? sier hun og ser på ham. – Så spennende!

Frans ser ned. Jeg ser at han sliter med å holde latteren tilbake.

– Ja, jeg skater. Og det er ganske spennende, ja.

Han ser på meg.

 

Hva er det jeg har viklet meg inn i nå? Jeg kan jo ikke begynne å skate. Det er farlig. Jeg kan falle og slå meg, brekke lårhalsen og havne på sykehuset. Men aller viktigst, kanskje: Jeg kommer til å dumme meg ut. Foran Frans.

Mamma, som tydeligvis har glemt hvem hun har til datter, fortsetter oppglødd:

– Dette synes jeg du burde slå til på, Liv. – Tenk så gøy å lære seg å kjøre rullebrett.

Å nei, tenker jeg, en ulykke kommer sjelden alene.

Legg inn din anmeldelse. Skriv inn e-post og skole slik at du kan få premien hvis du blir månedens anmelder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*

Tips til å skrive anmeldelse

3 658 anmeldelser av “Blyanthjerte

 1. Jeg syns at Blyanthjerte er en veldig fin bok og jeg kjenner meg igjen i flere av situasjonene. Jeg vil virkelig anbefale boka til 10 – 13 åringer. Jeg har selv lest den og synes helle boka var morsom, spennende og selvfølgelig veldig romantisk.

 2. Jeg synes det var en morsom bok. Det var mye romantikk og fres var rar og morsom jeg gir derfor denne boka ternings kast 5. 😘😍🥰

 3. Denne boken syns jeg høres veldig morsom og romantisk ut. Jeg fikk lyst til å lese hele boken. Vil helt klart anbefale denne boken til alle mellom 10-13 år. Gir den terningkast fem:)

 4. Jeg syntes at boka er verdens beste bok. Alle burde leseden.Vis jeg kulle si hvor mye den fikke i et ternings kast så hadde det vært 6.Boka handler om alt et barn kunne drømme om. Jeg ambefaler den veldig mye. Les hele. Det kan være lurt å få en voksen til å lese den fordeg vis boka er litt vanskelig for det er litt småe bokstaver eller du kan høre den på lydbok😉😉😉😁😁😍😍

 5. Man får ikke noe inntrykk om hva boka handler om før man leser ingressen det sytes jeg var litt dumt, men jeg likte selve teksten.

 6. Jeg synes denne boka høres kjempespennende ut å lese og har bare lyst til å lese mer nå! Jeg anbefaler virkelig denne boka!!! Jeg gir den terningkast 5!!!

 7. Det er ein bra bok eg liker ikkje sjangeren forelskelske akuratt men denne traff blinken det er gøy og lese om skating for eg har eit selv.
  eg annbefaler boka til folk som liker sjangeren forelskelse det er ein bra bok !!!!!!!!!!!!!!!
  rater den 8/10 🙂

 8. Syntes denne var spennende og gøy, men ikke helt min type når det gjelder bøker. Terningkast 4/6.

 9. Dette var en kjempe morsom bok. Jeg synes at ALLE burde lese denne. Elsker den!! Terningkast: 6

 10. Jeg syns boka var bedre enn forventa! Jeg syns de som liker å lese bøker om kjærlighet burde lese denne boka. Denne boka var ikke helt det jeg likte men det er sikkert mange som har lest denne boka som elsket den:)

 11. Denne boken er kjempe bra. Jeg vil nok gi den 5 stjerner så langt. Jeg liker hvordan de utrykker følsene til Liv. Mistet en venn, ny forelskelse. Denne tror jeg jammen meg veldig mange barn vil like. Jeg skal så klart låne den og lese de neste kapittlene av boka. Jeg liker veldig hvordan dette kapittelet er. Jeg ser frem til drama, spenning og masse romantik. Hvem vet om det ender med et kyss. Så jeg bare sier kul bok

 12. Jeg synes boka hørtes bra ut og anbefales for 4-8 klassinger gleder meg til og kanskje lese den ganske romantisk bok jeg ville ha gitt den terningkast 6/6

 13. Jeg synes at dense boka var bra spennende, litt vanskelig å legge fra seg og den beste så langt.

 14. Rar bok jeg er ikke så glad i forelese bok. Den hvar helt grei. Terningkast 4.

 15. Rar bok. jeg er ikke så glad i forelese bok. Den hvar helt grei. Anbefaler den tkm folk som er forelska er ller som liker romantikk bøker. Terningkast 4.

 16. De fleste elevene syns utdraget var kjedelig. Det var ikke så mye spennende som skjedde.

 17. Jeg synes at boken var god og at forfatteren beskriver ganske bra.
  Jeg la merke til at Liv ble ganske fort forelsket i Frans

 18. Blyanthjerte er en helt grei bok den har litt lite handling. Men er en god bok for de som liker romanse. En del gode detaljer.

 19. Jeg synes det var en gøy bok fordi jeg synes det var spennende og se hvordan det gikk til slutt, og jeg synes det var bra forklart, jeg synes den var morsom, jeg synes den var spennende.

 20. Jeg synes at boken bare var detaljer og ikke ga noe mening siden den heter Blyanthjerte og det ikke er noe blyanthjerte. Kansje vis jeg leser hele boken kjønner jeg det litt mer ♡ ☆

 21. Synes det høres ut som en ganske bra begynnelse på en kjærlighetshistorie. Gode detaljer og ganske bra innhold. Jeg likte boka veldig godt og vil gjerne lese videre!

 22. Denne boka er FANTASTISK og den er kjempe gøy! Du bør lese boka du kommer ikke til og angre. ca siste setning i boka skjønner du alt.

 23. Jeg likte boken den var gøy og morsom jeg kunne tenkt og lese hele boken.

 24. Liv skal dra på Restaurant. Hun skal dra med mammaen sin og møte noen. Hun ser en veldig kjekk gutt. Er hun kanskje forelsket?

  Blyant hjerte er en veldig lett bok å lese. Den er en veldig morsom og anbefales sterkt.

  Jeg gir den terningkast 5/6.

 25. «Blyanthjerte» er en bok som handler om Liv som skal på restaurant med mammaen sin og en kollega. På restauranten møter hun Frans, ungen til kollegaen. Med det fine blonde håret og grønne øyne blir Liv forelsket med en eneste gang! Liv vet ikke hvordan man snakker med gutter. Liv sin bestevenn hadde akkurat flyttet nordover og farmoren hadde dødd. Liv og farmoren var veldig gode venner.

  «Blyanthjerte» er en morsom og fin bok. Jeg syntes tidspunktet ble forklart på en bra måte. Jeg syntes boken var veldig fin og passer bra for ungdommer. Liv virker som en koselig og ivrig jente med masse energi. Jeg kunne godt ha tenkt meg og lese hele boken.

  Teksten er lett og lese og er også lett og kjenne seg igjen i for eksempel når Liv sier rullebrett.

  Jeg gir teksten ett terningkast 5!

 26. Moren til Liv skal møte en kollega på en restaurant. Kollegaen har en sønn som heter Frans. Liv sier veldig mye rart til Frans. Frans vil at Liv skal lære seg å skate men hun er redd for å brekke lårhalsen. Liv tror hun liker Frans veldig godt.

  Blyanthjertet er en morsom og litt romantisk bok. Den er lett å leve seg inn i.
  Boken er lett å lese. Det er veldig bra beskrivelser i teksten.
  Denne boken anbefaler jeg. Terningkast 5.

 27. Blyanthjerte handler om en jente som heter Liv. Hun har hatt et godt forhold til bestemora som er død. Liv virker litt redd og nervøs. Bestevennen tIl Liv flyttet.

  Hun blir forelsket i en gutt som hun møter på en restaurant. Det er en blond gutt med øyer som er grønne på farger. Med et navn som er Frans.

  Den er lett å lese, fordi det var et artig innhold.
  Jeg synes den var spennende, og gir den et terningkast 6.

 28. «Blyanthjerte handler om en jente som heter Liv. Moren til Liv tar henne med til en Resturant. På restauranten skulle moren til Liv møte en kollega.

  BlyantHjertet er en bra bok som handler om forelskelse. Liv møtte en gutt på restauranten, gutten hadde grønne øyne som Liv ikke klarte å se bort fra. Hovedpersonen er Liv som er forelsket i Frans. Boken er lett å lese og lett å leve seg inn i. Det som er bra med teksten er at når Frans snakker, snakker han ikke gammeldags. Liv derimot snakker gammeldags som rullebrett i stede for skateboard.

  Jeg anbefaler å lese boka. Jeg ville ha sagt fra 5.klasse og opp. (terningkast 5)

 29. «Blyanthjerte handler om Liv som var veldig knyttet til farmoren som nå er død. Ida (bestevennen hennes) har flyttet og nå må hun få seg nye venner. Hun er med mammaen sin, kollegaen hennes og sønnen til kollegaen (Frans) på restaurant. Liv merker at hun er forelsket i Frans. Frans og Liv blir enige om at han skal lære henne og skate.»

  Jeg syntes denne boken var morsom. Jeg anbefaler denne boken til 6.Klasse og opp. Jeg tror barn under 10 år ikke blir og forstå så mye. Jeg gir den terningkast 4.

 30. «Blyanthjerte». Sjanger forelskelse.

  Bestemoren til Liv er død,
  Bestevenninnen hennes flytter til Bodø
  og hun må finne seg nye venner.

  Boken «Blyanthjerte» handler om en jente som heter Liv.
  Moren skulle møte en kollega på restaurant. kollegaen til moren har med en gutt som heter Leif, Liv ble forelsket med første blikk hun hadde aldri sett så grønne øyne.
  Liv er veldig gammeldags i språket. Det syns Frans er veldig morsomt.

  Denne boken var lett å lese,
  passer bra for barn mellom 10 år-12 år.
  Terningkast 5.

 31. Blyanthjerte handlet om Liv. Liv er ei jente som er litt redd for ting. Liv sin bestemor er død. Liv var glad i bestemoren sin. Liv og mora dro for å møte venninna til mora. Hun hadde en gutt som het Frans. Liv synes Frans hadde fine grønne øyne. Det virket som Liv var forelsket i Frans.

  Den er lett å lese, fordi den var morsom.
  Den var bra, fordi man kan kjenne seg igjen i teksten.

  Jeg anbefaler den til 5. klasse og opp. Jeg gir den terningkast 4.

 32. Blyanthjerte
  «Farmoren til Liv har nettopp dødd og bestevenninna flytta. Nå skal Liv og moren på restaurant med en kollega av moren og sønnen hennes Frans. Liv blir betatt av Frans. Når Frans vil ha henne med å skate tenker hun det aldri kommer til å gå bra.

  Blyanthjerte er en romantisk og morsom bok som handler om Liv og at hun blir betatt av Frans. Utdraget starter med en gang på restauranten, men det var lett å skjønne hva det handlet om. Hovedkarakteren er Liv. Utdraget slutter brått og slutten er spennende.

  Boken var lett å følge med i og var godt beskrevet. Det eneste var at jeg skulle ønske det var litt bilder i teksten. Det var mange gøye og nye ord i teksten. Det kan hende jeg blir å lese hele boken. Jeg anbefaler boken til alle mellom 8 – 15. Terningkast 5.

 33. Jeg skjønte ikke alt på slutten men den var ganske spennende i begynnelsen. Jeg gir terningkast 5

 34. Jeg synes at denne boka var morsom men litt kjedelig.
  Men godt beskrevet
  Jeg gir den terningkast 3 av 6

 35. 6A synes at boka var litt rar, kjekk og spennende. Det var gode personskildringar. Det var eit morosamt og spennande skrevet. Jentene syntes temaet var kjekt, medan gutane syntes temaet var kjedeleg.

 36. Jeg synes boken var veldig bra, fordi jeg liker veldig godt denne type bøker å den var litt morsom. Jeg har lyst til å lese hele boken

 37. Jeg synes den var veldig bra for man kunne forestille seg alt. Og den var bare veldig bra jeg gir den 10/10.😀😁😊😋😎😍😄😘🙂😌😆😜

 38. Jeg syntes den boka var super fordi att den hadde ikke bilder og jeg
  liker ikke så godt bilder og man kunne forestille seg alt mulig de sa og gjorde 6/6✔(✿◠‿◠)

 39. Den var helt fantastisk når Per flydde på den magiske blyanten og når han skrek hei😚😚😚💛😁😄😁😆😅😂🥇🥈🥉🏆🏅🎖️🎂🎈🎈🎈

 40. Denne boka var veldig bra!!! hvis du er en tenåring som er i forelskelse alder da anbefaler jeg blyanthjertet. Jeg synes den er veldig bra og det er tekst, men viss du liker krim, tegneserier og videre anbefaler jeg den ikke, men du kan fortsatt prøve og ikke si nei ingenting for meg. Jeg liker ikke å lese men jeg prøvde å lese, akkurat nå ligger blyanthjertet rett ved siden av meg. Jeg har lånt blyanthjertet på bibliotek og jeg er snart ferdig med boka, jeg vil anbefale denne boka for andre tenåringer hilsen Ingvild i 6a

 41. den var veldig spennende eg fikk veldig lyst å lese videre om den og hva som skjer med faren det er akkurat som eit mysteriet og litt krim og. eg gir den ein rolig 6.

 42. Den var bra jeg har lest hele boka og den var gøy, den er ganske lett å lese men noen ord kan være litt gammeldagse og vanskelige men jeg syntes den var bra skrevet og kule temaer med skating, gamle folk og forelskelse 5\6!!

 43. Denne boken bra. Jeg syntes forfatteren har skrevet boken bra og har lyst til å lese resten av boken. vil gi denne boken terningkast 5/6. Anbefaler denne boken for folk som liker litt romantikk i bøkene man leser.

 44. Den er ikke min type det svære jeg gir den terning kast 3!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 45. Jeg elsket den veldig jeg liker kjærlighets bøker de er så spennende å morsomme.jeg likte veldig at de hadde en liten flørt.jeg gjir boka her 6/6 hilsen sanna 10 år

 46. Vi synes tekstutdraget var dårlig, den kunne ha hatt flere bilder. Det handlet om kjedelige ting. Det var noen som synes boka var super fordi boka hadde mammas dialekt. Klassen gav terningkart 2/3. Det var flere som ikke har lyst til å lese hele boka.

 47. Blyant hjerte

  Jeg liker boka fordi den var veldig bra og vi skjønte veldig fort hva temaet var og man visste at det handlet om kjærlighet.

  Det beste med utdraget var at Frans sa sorry for mora mi. Jeg ville gitt boka en 9 og en halv.

 48. terningkast 5 jeg syntes den var veldig bra den var veldig mye romantikk i boka
  det var veldig mye prating i boka.

 49. Jeg synes at denne boka var veldig spennende, men jeg syns at forfatteren kunne ha skrevet på dialekt hvis Frans kommer fra Stavanger.
  Men ellers en veldig bra bok.

 50. Kul bok! Jeg leser egentlig ikke romantikk, men hvis noe morsomt skjer! Da leser jeg!
  Jeg ville gitt boka en 4 av 6…

 51. Jeg synes boken var helt ok det var ikke så bra når Frans brukte dialekt fordi den passet ikke helt Stavangers men eller var den grei 3/10

 52. jeg syntes boka var helt ok den var litt morsom, men syntes også den var litt kjedelig.
  Terninkast 3/6

 53. Level:5 3=e 4=a 2=s 1=l/i 6=b 8=B 0=o 7=j 9=g
  D3t v4r 3n m0r20m b0k.
  M3n 11tt my3 k7ær119h3t.

 54. Det var en gøy bok.
  Men den kunne gjerne hatt litt mer om det den faktisk handla om, kort fortalt snakka egentilig bare hovedperson om den hun likte og hvordan han så ut

 55. boken var mer drama en romantisk og hun snakket mye om seg selv men boken er ikke helt min type heller da 3/6

 56. Jeg likte boken den var morsom spennende og jeg ville anbefalt boken til 10 – 13 åringer
  Terning kast 4

 57. Eg syntes boka var veldig kjekk, den hadde bra skildring og lette ord.
  denne vil eg lese mer av.
  Terningkast 5/6

 58. Eg likte denne boka fordi den var spennande og min stil. Eg vil vite hva som skjer videre 🙂 terningkast 5.

 59. Eg synst boka var bra, det var god skildring.
  Det var lett og forstå kven som snakka og eg likte temaet.
  Terningkast 5

 60. Jeg synes at den var spennende og bra. Men litt rart at den heter blyant hjerte.
  Den er bra fordi den handler om ting som kan skje når man minst aner det.
  Du burde lese den hvis du synes det er gøy med forelskelser.

 61. Det var en fin bok og lese.
  Boka var romantisk. Dere bør lese denne boken passer for de som er mellom 9-14 Jeg gir denne boken terningkast 4.

 62. Jeg synes teksten var dårlig P.G.A jeg liker ikke sånne bøker.
  Hvis du liker kjærlighets bøker KJØP DEN.Hvis ikke IKKE KJØP DEN.
  2/6

 63. Boken var morsom og bra, men jeg syntes den helt klart var en god bok.
  Det var en god bok som jeg kunne ha lest.
  Denne boken gir jeg terningkast 4. 4 fordi den ikke var helt min type bok, jeg er ikke så glad i romantikk, men den var ikke dårlig heller.

 64. Jeg synes denne boken var kjedelig, den hadde liten skrift og jeg likte ikke sjangeren.
  Passer for folk som liker romantikk.
  Terningkast 1/6

 65. Jeg opplevde teksten som romantisk.
  Jeg likte denne boka fordi den var komisk
  Jeg anbefaler den fordi den var morsom og bra.

 66. Denne boken var helt passe bra, men jeg synes at alle bøkene som handler om romantikk er veldig lik. Denne boken hadde vært bedre om den hadde skilt seg litt ut. Andre bør lese boken om de liker å lese om romantikk. Terningkast: 4

 67. Jeg synes denne boken var kjedelig, den hadde liten skrift og jeg likte ikke sjangeren.
  Passer for folk som liker romantikk.
  Terningkast 1/6

 68. Boka var kjedelig.Den var tung å lese.

  Boka passer for folk som liker å lese.

  Jeg ville ikke lest den på nytt.

 69. Jeg synes utdraget var passe bra. Jeg fikk lyst til å vite hvordan det gikk når hun skulle prøve å skate. Terningkast 3.

 70. Det var en veldig bra bok. Jeg elsker at det er kjærlighet i denne boken. Den er veldig fin, men tenker ikke og lese den. Veldig bra👍

 71. Jeg syntes dette utdraget var helt greit.
  Det var litt bra personopplysninger.
  Jeg har lyst til å lese boken for å finne ut om Liv begynner å skate✨🍄🦥🦩
  Jeg gir den 4/6✨

 72. Jeg synes boka var ganske bra. Jeg likte boka fordi den var ganske spennende. Den hadde ganske mange detaljer. Jeg gir den terningkast 4

 73. Hahahahaha, gøy den er helt OK morosamt det med rullebrett🥀 isteden for skate🌹. Terningkast 3 av 6🎲

 74. Boka var morsom men ikke helt min stil. Og jeg skjønte ikke helt hvorfor hun sa så mye rart (eller det var jo kanskje pga hun var stressa, men det var forsatt litt rart)

 75. Boken var ikke helt min stil. Men rullebrett var litt morsomt. Litt rar bok men helt ok.
  3/6

 76. ganske morsom egentlig istede for og være romatiskt og gir boka ternigkast 5 av 6.

 77. jeg liker ikke at den er romatisk fordi det er ekkelt og sånt men den var kjedelig og jeg gir den en 1/10

 78. eg syns boka va bra eg syns att boka va løypen og så likte eg att boka liksom utrykka følelser og att du liksom konne fårestille deg det

 79. Eg likte ikke boken fordi eg er ikke så gla i å lese sånne bøker eg er mer intrisert i andre bøker😃👍🏼

 80. Boka var ok, eg likte korleis ho beskreiv Frans. Det eg ikkje likte var egentlig bare at det er kjærleiks bok.

  terning kast 2/6

 81. Eg elsket denne boken, for det var litt meir sansynleg at det kan kje på ekte.😀 eg gleder meg til den kommer på biblioteket.📒 terningkast: 6/6 ,passer bra til folk som liker romanse.🌸

 82. Eg likte denne boken veldig godt og eg har lyst til og lese resten. Denne boken er om romantikk og humor. Eg anbefaler denne boken til 10-åringene til 13-åring.

 83. eg likte den ikke fordi eg ikke liker sånne forelskelse bøker. eg er mer glad i sån krim. eg gjer boka terningkast 3.

 84. Eg synes den var veldig fin.
  Den var romantisk og litt humor
  Eg vil lese denne boka ferdig
  Terningkast 5/10

 85. Jeg synes boka var litt morsom men den var litt sjelelig fordi den handlet om det samme at de var på restauranten.

 86. Jeg synes boka var bra fordi de kom rett inn i handlingen.
  Det jeg ikke likte var at det ikke var noen bilder

 87. Denne boka var ikkje heilt min stil det var for mykje kjærleik så eg Likte ikkje boka. Det var kleint og ekkelt. Eg liker bettre thriller og action. Og person kildringen var dårlig. Og den burgeren høyrest god ut nam. Eg gjer denne boka 1 ut av 7. Sorry vis du er uenig med meg.

 88. Jeg syntes at boka var bra skrevet med mange godet skildringer. Den passer best for barn som liker romantiske drama bøker. Fra 1-10 ville jeg gitt den en solid 7.

 89. Denne boka var ok den hadde noen bra setninger.

  Men eg syntes den var kjedelig fordi eg ikkje liker forelskelse
  1 av 10

 90. Blyanthjerte
  Jeg likte morsom hetendene .Men jeg er ikke veldig fan av romanse . Men alt i alt var det en god bok.

 91. Denne boka var kjekk men ikke den beste jeg synes romantikk bare er ikke noe før bøker 4/10😏

 92. Jeg synes denne boka var litt trist og litt gøy og lese boka og jeg likte boka godt så jeg gir terningkast 5

 93. Det jeg likte med boka var at den var litt spennende.
  Boka var ganske kjedelig.
  Jeg gir boka en 3 på denne.

 94. Boka var sånn sett ålreit, har lite å si om boka. Jeg er ikke så fan av bøker med romanse, jeg gir den en 6/10.

 95. Her var det delte meninger. Gutta likte ikke boken, skjedde ingen ting. Jentene hadde derimot litt delte meninger. Noen likte den godt, andre sånn middels.

 96. kul men hvor heter den blyant i hjerte
  #bruh
  👁️👃👁️
  👄
  ⬛⬛⬛
  💪🏻⬛⬛⬛🤳
  ⬛⬛⬛
  🦿 🦿

 97. bra ting: det var en spennende bok og litt romantisk med alle de følelsene, å være ny forelsket er ikke så enkelt, heh.

  litt mindre bra ting: Jeg synes at det burde være mer dialekt i teksten når en fra Stavanger snakker, liksom skrive litt mer av dette: ka e det du snakke om? du e sikkert kjempe flinke. ja det e du du kan ikkje sei någe aant. (Jeg er fra stavanger området så det er derfor jeg peker det ut)

 98. Det jeg likte med boka var at den var veldig detaljert.
  Jeg likte også at forfatteren har beskrevet alt. Det jeg ikke likte var at var at historien satt litt fast og det gjorde boka litt kjedelig.

 99. Det var en klein og jeg vil anbefale den for 10-12 åringer. Jeg har ikke lyst til og lese den. Terningkast 1.

 100. Denne boken var grei men det er sikker fordi at jeg ikke er så glad i romanse bøker.

  Jeg anbefaler denne boken til barn som liker romanse bøker som er for barn.
  Jeg gir denne boken terningkast 4 ut av 6.

 101. Boken er litt klein. Romanse er uke akkurat det jeg liker best. Den var likevel litt god Terningkast 3

 102. Jeg likte ikke boka så godt fordi at den var litt kjedelig, jeg kunne ha lest boka igjen men hvis jeg kunne velge hadde jeg ikke lest den igjen. Jeg likte den ikke så godt fordi det er ikke helt min bok stil så terningkastet blir 3

 103. Jeg syntes den var ganske bra og at den var kul fordi det var med litt om skating og surfing noe som jeg liker og gjøre. Jeg gir boka 4/5✏️❤️❤️

 104. Jeg synes den var veldig bra, den var morsom og spennende. Jeg ville ha lest hele boka fordi den var på en måte fengene. 6/6🎲 Jeg føler ikke at det var noe upassende eller noe sånt.❤️✏️😄

 105. Jeg syntes ikke boka var så spennende fordi jeg liker ikke så godt romantikk bøker.
  Men jeg ambefaler er å lese boka hvis du liker romantikk.
  Terningkast 3

 106. Jeg syntes utdraget til boka var egentlig helt grei, jeg synes ikke boka var så innmari spennende men den var litt morsom. jeg ville ha lest resten av boka fordi jeg vil vite om Liv lærte seg å skate og isåfall hvordan det gikk på skatingen🛹 Jeg gir terningkast 4/6

 107. Den boka var ok, den var litt kjedelig men det er Ikke ille. Jet headed git den et terningkast 3 Ford I den var noe jeg hadde lest bare litt av.

  Emoji > 😌👌😐

 108. Jeg synes denne boken er veldig spennende. Den kunne ha brukt mer bilder men det er kult å fascinere selv!

  Jeg likte boken men selvfølgelig kunne den ha litt mer informasjon.
  Men ut av ternings kast 5.

 109. Mange i 6A har lyst til å lese denne boka ferdig. De syntes boka var interessant, morsom, at det var mye liv i den og at det var spennende å lese om forelskelse. Virker som om temaet «forelskelse» passer godt til denne aldersgruppen.

 110. Jeg har lest boka og den er veldig bra, den er morsom og veldig spennende. Den er lett og lese. jeg gir den terningkast 5. Den passer for 10-13år.

 111. Jeg syntes den var bra fordi det skjedde mye, det tok ikke lang tid å lese. Jeg tror den passer for 5-7 klasse. Teksten var bra, kunne hatt litt bilder.

 112. Boka var lit dårlig fordi den var ikke min type, men den var litt morsom og spennende på slutten.

 113. Jeg syntes denne boka var veldig bra fordi det var veldig lett å leve seg inn i den. Så jeg fikk lyst til og lese mer.
  Anbefaler denne for 5-7 klasse.
  Jeg gir denne boka terningkast 5.

 114. Jeg synes at boka hørtes gøy ut. Jeg lurer på om hun lærer seg å skate. og jeg lurer på hva som skjer videre. jeg gir terning kast 5.
  Boka var også morsom. Og den var bra. jeg synes boka var bra fordi det var lett å leveseg inn i den. jeg anbefaler denne boka. jeg fikk lyst til å lese videre i den.

 115. Blyanthjerte
  Forfatter: Elin Hansson.
  Tittel: Blyanthjerte.

  Jeg har lest boka Blyanthjerte. Jeg har lest hele boka Blyanthjerte tidligere. Det er en sånn passe bok men det er ikke den beste. Den handler litt om forelskelse og det er spennende.

  Den handler om ei jente som heter Liv Carlsen. Hun ble forelska i en gutt som heter Frans. Liv var knyttet til farmoren hennes. Men så døde farmoren hennes. Og bestevennen til Liv flyttet da farmoren til Liv døde.

  Jeg vil gi denne boka en 5er fordi det er ikke den beste boka jeg har lest.

 116. jeg likte den fordi jeg syntes at den var spennende og litt morsom. Men mest fordi mammaen er så inn trengende. Jeg liker ikke at utdraget skjer på en restaurant
  og at det er litt kort og noen ganger sier han gutten noen ord som ikke er så lette å skjønne.

 117. jeg syntes boka var kjedelig fordi det handla ikke så mye og denne boka er ikke min stil, jeg gir boka en terning kast 4

 118. Eg synest at boka hadde god humor, ei kjekk bok og eg har kjempelyst til å lese heile boka. Eg synest at forfatteren hadde gode samanlikninger.

 119. Eg syns denne boka var veldig bra. Boka var morsom og litt spennende. Eg syns det var kjekt at vi fant mange samanlikningar med som i denne boka o. Eg syns forfatteren har laget boka veldig morsom, og det syns eg er bra fordi eg elsker morsomme bøker.
  Eg vil gi denne boka 6/6.

 120. Jeg synes at det var morsomt at hun oh moren kaller det rullrbrett og at mammaen til Liv kaller hun minipansjonisten og at hun er så redd for og skade seg eller verre og dumme seg ut.

 121. Boken var morsom. Eg vil lese mere eg vil vits kva som skjer videre med dei. Vil anbefale den til 10-13 år, og gir den terningkast 5/6

 122. Jeg syntes at boka var helt ok men det var ikke helt min stil. vis du liker bøker om romantikk så anbefaler jeg denne boka. terningkast 3

 123. Jeg likte boka fordi jeg liker skating. Boka er veldig gøy å lese det mye som skjedde.
  Jeg rater den 9\10

 124. Denne boka var litt kjedelig, fordi det er ikke bilder og jeg savner bilder.
  Gir boka terningkast 2

 125. Jeg syntes denne boka passer for 5kl. til 8kl.
  Jeg liker denne booka, fordi det skjer mye og den er enkel og forstå.
  Boka får et terning kast 5. fordi den har mye spenning og enkel og leve seg inn i.

 126. Hei, jeg syntes boka var kjedelig.Den er ikke så mye for meg, hadde det vert bilder hadde det vert gøyere, jeg gir den terningkast 3.
  Den var litt spennende, men ingen bilder.

 127. Jeg syns den var litt kjedelig fordi de bare satt rundt et bord å prata. Jeg gir den en 2,første fordi det var ikke bilder og andre det er ikke min type bok og tredje den var litt dau.

 128. Jeg syntes blyanthjerte var spenene fordi når Frans skulle lære Liv å skate, og så brøyt moren til Liv inn å sa: hva skal du lære?
  jeg gir terningkast 5 fordi
  1: Den er spennende.
  2: Har lyst til å lese hele boka, men ikke nå.
  3: Jeg syntes handlingen var gøy.

 129. Jeg synes blyanthjerte er en fin bok, det er morsomt at Liv blir kalt en minipensjonist. Den var lett og lese og jeg klarte å se alt for meg, jeg får lyst til å lese hele boken. Hvis det kommer en oppfølger kommer jeg nok til å lese den også. Jeg vil gi Blyanthjertet terningkast 5.

  Gode ting:
  1. Det er lett å høre og forstå hva som står.
  2. Jeg synes boken er morsom og annerledes.
  3. Boken trenger ikke bilder, fordi jeg kan se for meg det meste.
  4. Hun har mange rare beskrivelser eller ord, det synes jeg er fint.
  5 .Handlingen var gøy og jeg fikk lyst til å lese videre.

  En dum ting:
  1. Jeg synes de kunne sagt hvordan Liv så ut i utdraget, da kunne det vært lettere å se det for meg.

  Jeg synes den passer for 5-7 klasse (10-12 år.)

 130. boken blyanthjerte handler om Liv som blir forelsket. jeg gir den terningkast 4 fordi det er lett å kjenne seg igjen for andre , bra beskrivelser, ikke for mye tekst, bra at de ikke er så mange bilder for da kan man lage bilder i hodet, jeg kjenner meg ikke igjen og det var litt kjedelig fordi boka var ikke så spesielt, det finnes mange som er ganske like. Den passer for 5-9 klasse.

 131. Jeg syntes at denne boken er spenene for de den er akkurat den sjangeren jeg liker. jeg syntes at denne boken passer for 4-7 klasse jeg gir denne boken en 4 for de jeg likte innholde den var morsom og spennene og ikke minst. romantisk .

 132. Jeg syntes at boka er verdens beste bok.Vis jeg kunne si hvor mye den fikk i terningkast så hadde det vært 5. Boka var lett å lese. Jeg syntes det er litt spennende med romantikk. Jeg syntes det var morsomt at hun kalte seg minstepensjonist. Jeg syntes boka er bar fordi det viser at det kan være vanskelig å være forelska, boka var lett å leve seg inn i. Jeg ønsket ikke illustrasjoner. Boka passer for 10-13 år.

 133. Jeg likte boka fordi jeg liker veldig godt å lese romanser og jeg kjenner meg igjen.
  Etter å ha lest litt av boka fikk jeg veldig lyst til å lese resten. Jeg gir den terning kast 5!
  Bra grunner: Jeg liker romanser.
  De klarte å beskrive ting så tydelig sånn at jeg klarte og se det for meg så godt.
  Det var en lang tekst så jeg fikk veldig mye av boka med meg og skjønte den mye mer.
  Boka virket veldig koselig.
  De gjorde sånn at jeg fikk lyst til å lese hele.
  Dårlig ting: De gikk litt brått på all romansen.
  boka passer for både barn og ung dommer.

 134. Jeg syntes den morsom. Men jeg liker litt mer action bøker og tegneserier men den var gøy.
  Veldig bra

 135. Jeg syns boka var spenene og fordi det var mange beskrivelser. Jeg syns det var litt faut ,men også litt morsom. Jeg lurer på hva som skjer videre i boka. Jeg kunne tenkt meg å lese denne boka.
  🎲Terning kast 4 av 6🎲

 136. Jeg synes boka virker kjedelig
  Dette er ikke en sjanger for meg
  og kunne ikke lest videre.
  Treningkast 3

 137. Jeg syns denne sjangeren ikke passet for meg så jeg kommer ikke til å lese den vis jeg finner den, jeg syns den var kjedelig så. Jeg gir dette utdraget terningkast 3😌

 138. Jeg likte denne boka! 🌸✨Den var spennene og jeg ville gjerne lese videre for å se om Liv lærer seg å skate!🛹 Jeg vil anbefale denne boka😊❤️ Terningkast 5/6 😃🎲

 139. Jeg syntes at denne boka virket spennende, jeg vil veldig gjerne lese den. Den var litt klei, men også litt romantisk, jeg tenker at denne boka er for 10 år og oppover. Jeg tror jeg gir dette utdraget terningkast 5.

 140. Jeg likte blyanthjerte det var en god bok. Men passer nok best for de som liker kjærlighetshistorie.

 141. Boken var grei. Jeg syntes den var litt spennende fordi jeg liker sånne type bøker. Den handlet om LIv som hadde blitt lei seg fordi bestemoren hennes hadde død og bestevennen hennes hadde flyttet. Så møtte hun Frans, og han skal tydeligvis lære ho og skate. terningkast: 4,5

 142. Boka var helt ok fordi jeg synes det skjedde litt lite i boka fra det jeg har lest av den, men den var litt spennende også. Jeg gir boka terningkast 3 av 6.

 143. Jeg synes boka var veldig morsom, jeg trodde at det skulle være en kjedelig romantisk bok, men nå ser jeg at jeg tok feil. «Never judge a book by it’s cover». Jeg likte boka veldig, fordi humor bøker er favoritten min! anbefales for 9-13. Terningkast 6

 144. jeg syntes boka var dårlig pga at den hørtes ganske så enkel ut og lage. jeg syntes ikke det var kjedelig også fordi det er ikke sånne bøker jeg liker.

 145. jeg er ikke fornøyd, denne boka skjønte jeg ikke noe av, men er sikkert gøy for kjærester som trenger litt oppmuntring. jeg har ikke kjæreste så ikke noe for meg:) terning kast 2/6

 146. Jeg synes boken var litt morsom innimellom, men har kanskje ikke så lyst til å lese den fordi jeg liker mer spenningsbøker.
  Terningskast: 3

 147. Jeg likte boka og syntes den var helt grei å forstå. Jeg gir boka terningkast: 3.

 148. Denne boken virker kjempe gøy , har sykt lyst til å lese den, anbefaler veldig.
  Gir den Terningkast: 5

 149. jeg syntes boka var grei å lese men det skjedde liksom ikke så mye og jeg liker ikke så godt kjærlighets bøker terningskast 2\6

 150. Boken var ganske bra, fordi at det skjedde ganske mye i denne boken. det som var dumt var at man fikk ikke vite så veldig mye av hva boken handlet om når man leste ingressen.
  terning kast 3

 151. Jeg syntes boka var morsom fordi at forfatteren brukte en morsom måte å forklare hvordan Liv hadde det mens hun snakket med Frans.

 152. Jeg synes utdraget av denne boken virket bra, men jeg er ikke så glad i bøker som handler om kjærlighet og forelskelse. For de som liker sånne bøker tror jeg dette hadde vært mitt i blinken. Jeg gir denne boken terning kast 4/6.

 153. denne boka var dritt god anbefaler den til alle, jeg har lyst til å låne hele boken gir den 🎲6/6

 154. Jeg syntes utdraget var bra det var både spenning og romantikk . Så jeg gir terningkast 4.

 155. Jeg leste denne boken i 2019 og jeg syns den var kjempebra. Jeg liker sjangerne roman og romantikk og denne boken er favoritten av alle mine favoritt bøker. Jeg skal lese denne igjen i år siden den var så bra, Jeg anbefaler den for 10 til 13 år.

 156. Jeg synes den var litt bra men ikke en favoritt og meg interesserer meg ikke for kjærlighets bøker jeg gir den terningkast 3

 157. Forfatter: Erin Hansson
  Tittel: blyant- hjerte

  Teksten handler om en jente som hetter Liv, hun hang nesten alltid med bestemora si helt til hun døde, en dag tok mora til Liv med på en kafé for moren skule møte en venn og sønnen hans.

  Jeg tror sjangeren på boka er fantasy- bok. Jeg synes ikke at blyant- hjerte ligner på noen andre bøker eller filmer jeg har lest før.

  Jeg synes at det er lett å leve seg inn i fordi du kan se for deg enn jente med navn Liv som sitter på en kafé og sitter å prate med en gutt og at mora di og en annen mor sitter rett bakk dere.
  Jeg synes at teksten starter med en beskrivelse med at det står at bestemora døde og bestevennen( Ida) har flyttet til Bodø.
  Jeg synes at handlingen og spenningen ikke utvikler seg mot et høydepunkt.
  Jeg synes at den bygger seg gradevis opp og blir bedre.
  Det som overrasket meg var da Liv kalte et skatebrett for et rullebrett.

  Jeg synes boka tar opp et viktig emnet med at den forklarer hvordan det kan være og være forelsket og va man kan gjøre når mann er det.
  Jeg synes at det som er viktigst er når jeg leser den.
  Jeg synes at teksten slutter som forventet.
  Jeg får veldig, veldig lyst til å lese mer om boka.

  Jeg anbefaler boka siden den er spennende og morsom.
  Terning kast 5 av 6.

 158. Blyanthjerte
  Jeg synes at blyanthjerte er en veldig fin bok fordi jeg liker kjærlighetsbøker. Det handlet om en jente som heter Liv og hun møter en gutt som heter Frans. Han skater så hun kaster seg ut i et stort kaos. Jeg vil gir denne boka terningkast 5 anbefaler 3+

 159. boka var veldig lik alle andre romantiske bøker nå til dags, ikke noe spennende. Jeg syntes boka brukte noen gamle ord og føltes litt gammeldags, så den passer ikke til 2020-2019.

  4/10

 160. Jeg syntes boka var bra, den var morsom og rar. Hvis jeg skulle anbefale denne boka så anbefaler jeg den for alle fra ni år og oppover. Jeg gir den terningkast fire.

 161. Jeg synes denne boka var den beste så langt jeg elser romanse så jeg gir den terninnkast 6 av 6

 162. I handlingen møter vi Liv som er på en restaurant med mora si, og møter drømmegutten.
  Boka er en drama/kjærlighets bok,
  Handlingen er litt vanskelig å leve seg inn i, siden det ikke er så mange adjektiv.
  Teksten starter før Liv går inn i restauranten og spenningen stiger når det blir kleint.
  Liv er veldig gammeldags, og kjedelig.
  Boken tar opp forelskelse, og hvordan det er å snakke med gutter, noe som kan være veldig vanskelig for noen jenter.
  Teksten slutter ikke så veldig brått, og jeg får faktisk litt lyst til å lese mere! 🙂
  Teksten var litt vanskelig å legge ifra seg, men ikke så veldig.
  Ja, den er veldig lett å lese og jeg vil anbefale den til jenter 12-15 🙂
  Det beste ved teksten var kanskje det at det var veldig morsom og kleint når mødrene blandet seg inn.
  Det kjedeligste var kanskje det at de bare snakket :/
  De som liker klissete drama og klein stemning bør lese denne boka :>
  Nah, den er for kjedelig til å være superfinalist :/

 163. Kul bok, den forelskelse boka beskriver hvor flaut det kan være og være forelsket og hvor dumme du kan si til den du er forelsket i.

 164. heiiii.. Denne boa var kul og romantisk.

 165. Kul bok, den forelskelse boka beskriver hvor flaut det kan være å være forelsket og hvor mye dumt du kan si til den du er forelsket i. Gir den 5/10

 166. Denne boka var veldig mye om to personer mest om den enne som var forelska i ein gutt som skulle være drømme gutten hennes.

 167. Jeg syntes at denne boka er ganske morsom, litt rar, gøy og den har jeg lyst til å lese en gang til , fordi vi har lest den i klassen i 5 klasse

 168. den var veldig spennende og jeg har lest hele boka. jeg anbefaler deg i å lese den. jeg gir terningskast 6

 169. Jet synes blyanthjertet var en litt kjedelig bok. Jeg kunne kanskje anbefalt boken, jeg syns boken var rar. Jeg gir boken terning kast 2-5

 170. Jeg synes de var flink til å formulere orene så det ble morsomt å høre på.
  Frans var en gutt som hørtes veldig snill ut men jeg ville jerne hørt litt mer beskrivelser som foreksempel… De dype mørke øynene hans var til å drømme seg bort i.
  Men ellers ville jeg lest boken, terningkast 6.

 171. Eg gir terningkast 5. Boka var ganske bra, fordi dei hadde forklart ganske bra. Eg synes det vart litt kjedelig at dei vart på kafé heile tia. Den passa målgruppa 9-12 år. Sjangeren passa til teksten , men over skrifta passa ikkje heilt men han gjorde det litt og. Denne boka passer for folk som liker kjærlighets historier og folk som liker at ein ting skjer på samme sted.

 172. Eg syntes boka var gøy, fordi eg syntes at kjærlighet og sånn er veldig spennande. Eg gir han terningkast 6. Eg syntes den passa til målgruppa. Et likar at det er om kjærlighet. Når eg ser biletet på framsida tenker eg på skating.
  Eg syntes den setningen som er: sykt løye var litt morosam siden det er det eg pleier å si når eg syntes ting er litt morosamt.
  Eg syntes framsida passa sånn halvveis til teksten.

 173. Blyanhjerte av Elin Hansson.

  Eg syntes ikke bilde passa til teksten.
  Eg syntes boka var ganske spenenes.
  Den passa til sjangeren.
  Den passa til målgruppa.
  Eg likte at det var litt spening.At dei stoppa for tidlig eg ville høre når hu skata.
  Eg likte (Hjertet mitt hopper som en flodhest på en trampoline) Fordi den var morosam.
  Eg gir terningkast 5.

 174. Eg synest at framsiden ikke passet til teksten men, den passa til sjangeren .
  Boka passa bra til målgruppa 10-12 år . Eg likte setningen flodest som hoppet på ein trampolinen for det var litt morsomt .
  Eg likte at den var litt spennanest og at du kjente litt på flauheten .
  Eg likte ikke at vi ikke fekk høre noe meir av farmora som døde .
  Eg gir terninkskast 5/6.

 175. Skuffende:•(
  Ikke noe for meg
  2 av 6
  Den passa til målgruppen 9 til 12 år
  Kjeeeeedeleg
  Det skjedde jo ingen ting

 176. Blyanthjerta av Elin.Hansson.

  Eg syntes ikke det bilde passa til Teksten.
  Eg synest boka var spennandes.
  Den passa til sjangeren.
  Eg likte att det var litt spending.
  Att dei stoppa boka for tildligt eg ville høre når hu skata.
  Eg likte denne setningen, Hjertet mitt hopper som ein flodhest på trampoline fordi den var morosam.
  Eg gir terningkast 5.

 177. Boka passa til sjangeren fordi liv likte Frans veldig godt.
  Boka passa til framsida for det var terningar og eit skateboard på framsida og Liv likte jo yatzy og skating. Eg gjer boka terningkast 3.

 178. Eg synes denne boka var gøy og lese og den passa til sjangeren og målgruppa synes eg passer bedre som 8 te10 år, men eg synes denne boka er mer for noen som liker kjærlighets bøker! Eg synes ikke framsida passet til denne boka fordi det handler ikke om blyathjerte. Eg gjer terningkast 4.

 179. Veke 38 Blyanthjerte
  Av Elin Hanson.

  Eg synes ikkje boka passa til framsida fordi det ikkje handla om blyanthjerte.
  Eg synes boka var litt morosam og gøy.
  Eg synes den passa til sjangeren
  fordi det handla om forelskelse.
  Eg synes boka passa for 9 til 13 år.
  Eg likte ikkje at boka slutta mitt i forteljinga.
  Eg likte at det var morosamt.
  Eg gir terningkast: 4💕

 180. Framsida passa til ilustrasjonen og boka.
  Eg syns det passa til sjangeren ,fordi det handle om ei jenta som er forelska.
  Det passa også til målgruppa 9 -12
  Eg likte at gutten var fra stavanger.
  Eg likte ikkje at boka var så kort.
  Ein setning eg likte var at hjarta mittt pompa som ein flodhest på ein trampoline. Siden eg liker flodhestar og trampoliner.
  terningkast 3.

 181. Eg syns framsiden passa til teksten siden på framsida var det bilde av skateboard og terninger og sånt.Eg syns boka passa til sjangeren siden hu var forelska .Boka passa til målgruppa. Eg liker at boka spannenes. Eg liker ikke at det ikke skjedde så mye. Eg likte best, Hjerte mitt hopper som ein flodhest på ein trampoline siden den var morsom. Eg gir den terningkast 5.

 182. Bilete passa ikke heilt til framsida.
  Eg gir terningkast 2 fordi eg synes boka var heilt grei, men eg kunne ønsket at den var litt kortare eg synes målgruppa burde vært for 7-9 eg synes den var litt barnsleg fordi det er litt meir førsteklasse forelsking men kunne lest fleire bøker. Sjangeren passa heilt til boka.

 183. Blyanthjertre av Elin Hasson

  Framsida passa til ilustrasjonen og boka fordi det var bilete av
  Eg synest boka passa til sjangeren, fordi det handla om ei jente som var forelska. Det passa og til målgruppa. Eg likte at gutten var fra Stavanger, men eg likte ikkje at boka var så kort. Ein setning eg likte: hjarta mitt pompa som ein flodhest på ein trampoline, den var morosam. Terningkast 3

 184. en god venn er som nugati
  Sommerregn er som og være på skolen
  det føles ut som en elefant har trampa på meg
  en god bok er som en god venn.

 185. Når eg ser framsida tenker eg at det handlar om ein person som elskar å vinne og som likar å skate, derfor syns eg ikke han passa te teksten.🛹

  Eg syns boka passa veldig te sjangeren forelskelse.🥰

  Eg syns boka passar for 9 – 17 åringar fordi små ungar syns ikke det e så gøy me forelskelse ennå.😍😂

  Eg lika alt med boka han var veldig sån at eg kjente meg igen.😅

  Eg likte den setningen der ho sa Hjertet mitt hopper som ein flodhest på en trampoline for den hadde eg aldri hørt før.🦛

  Terning kast: 5🎲

 186. Blyanthjarte
  Elin Hansson

  Eg syntes at framsiden passer til boka. Dei snaker om å stå på rullebrett og andre ting.
  Eg meiner at boka var gøy å lese fordi eg syntes at det var litt morosamt å lese. Det er morosamt når ho angrar på kva ho seier. Eg syntes at sjangere passar til boka. Ho blei forelska.
  Eg syntes at denne boka passa til 10 til 13 åringar. Eg likar at ho angrar på masse ho seier for det syntes eg er morosam. Men eg likar ikkje at vi får ikkje lese om ho skal prøve å skating eller ikkje.
  Eg gir terningkast 4

 187. Eg syntest boka passer til framsida siden dei snakker jo om skatebrett/rullebrett.
  Eg syntest boka passer til sjangeren siden det handle jo om forelskelse.
  Eg syntest boka passer til målgruppa den er nå.
  Eg syntest boka var veldig gøy siden når eg var ferdig å høyre så fekk eg lyst til å høyre heile boka.
  Eg syntest denne setningen var litt morosam: Nå er midlertidlig farmor død. Fordi eg trodde det
  bar var at ho bare var død midlertidig at ho våkna igjen.
  Eg gjir terning kast 5 av 6🤍🦋

 188. Eg synes framsida passer godt til boka fordi boka handler litt om det som er på framsida.

  Eg synes sjangeren fordi det var kjærlegheit og målgruppa er barn fra 5-12 år.

  Eg velgte denne setningen.Det føles som om jeg har spist eit heilt glass med chili. Fordi den var litt morosam.

  Eg gir denne boka terningkast 5-6. Fordi den var veldig bra.

 189. Eg synst at framsiden passa for teksten.
  Eg syns den passa for sjangeren og mål gruppa.
  Eg likte at eg kan kjenne meg igjen.
  Eg likte ikke at hu ikke ville lære seg og skate.
  Eg likte setningen, Og han ser på meg med de grønneste øynene i verden. Fordi hun likte aller best de øyene og folk kan kjenne seg igjen på setningen.
  Eg gir den terning kast 5.
  Det var ingenting som overraska meg.

 190. Eg synest framsida bra til boka siden boka litt om å skate.Eg synest boka passte til sjangeren kjerlighet.Eg likte at boka hadde eg forteller.Eg likte godt denne setningen (kjører du rullebrett?)fordi den var morosam.Derfor gir eg terningkast 5/6.🌸

 191. Eg tenker når eg ser framsida, det forteller litt om lek.
  Framsida av boka passet til tekstet. Det viser eit skateboard og yatzi, så tekstet viser også det, men det handler mer om skateboard.
  Boka passa til sjangeren mye, fordi Liv viser at hun forelska seg i Frans.
  Den boka kan passa for 10 år og oppover.
  Eg lika når Frans og Liv snakker til kvarandre.
  Eg lika ikkje når Liv seier noe rar ord ut.
  «Hjertet mitt hopper som en flodhest på en trampoline.» Denne setningen likte eg, for at eg kan føle det og, noen ganger.
  Eg gje terningkast 5.

 192. Eg syntes at illustrasjonen passa til teksten, fordi ho likte å spela yatzy og ho ville lære å skate. Den passa til sjangeren syntes eg. Eg syntes boka passa til 9/12 åringer. Eg lika når liv kalte skateboarde rullebrett, og han ikkje skjønte det. Eg likte setningen “Nå er imidlertidig farmor dø”,fordi den ga ikkje meining, fordi eg trudde det var for en liten stund. Eg gir terningskast en god 5.

 193. Eg synest framsida passa litt til teksten.
  Når eg ser framsida av boka så tenker eg på skating og terninger siden det er på framsida.
  Eg synest boka passa til sjangeren, og på målgruppa synest eg den passa til folk over 5-6 år. Jeg skater når det ikke er noen bølger å surfe, den setning synest eg var litt kul.Eg gir boka terning kast 5.

 194. veke 38
  blyant hjertet av Elin hansson

  Eg synts at boka passa til sjangeren for det handla om forelskelse, og eg synts han passa til målgruppa. Eg synes at boka passer til 8 til 11 år. Det eg likte med boka var at det var litt morsomt det eg ikke likte om boka var at dei snakka mye om skating, det er eg ikke så intresert i. Eg gir terning kast 4 av 6.

  at hjartet hopper som ein flodehest hopper på ein trampoline.

 195. jeg elsker denne boken jeg anbefales for alle sammen som liker spende bøker.
  Den er både spenene og morsom.
  Denne boka er veldig spenene og morsom.

 196. Jeg syntes boka var veldig bra. Den handla litt mye om kjærlighet, men ellers var den bra.
  Jeg syntes den passer best for 10-13 år.

 197. Eg syns boka var heilt ok:) Eg gir den terningkast 4/6. Det var morsomt og fasinerende:)

 198. Jeg har lest hele boka og den var veldig spennende. Jeg likte at det handler om forelskelse og at hun skal lære å skate. Jeg likte at hun ikke var som alle andre og at hun var spesiell. Farmora til Liv døde og bestevennen hennes Ida flytter. Hvis du leser hele boka så møter du Hallgrim, en bibliotekar, og de gamle venninnene , Bunny, fru Blix og fru Larsen. Moren til Liv melder henne på skateskole og Liv bestemmer seg for å bli med. På skateskolen møter hun Melissa, Lise, Jasemin og Åsta, Wasim og en liten gutt. Skateskolen varer i en uke, og i løpet av den tiden skader Åsta og Lise seg. På den siste dagen skal det være avslutning og Liv inviterer de gamle venninnene og Hallgrim. Men når hun får vite at hun skal opptre løper hun ut. Da kommer Franz og de blir sammen . Liv får en bursdagsgave fra Franz som er en rød blyant med et viskelær-hjerte.

 199. boka var morsom fordi den fortalte hva som skjedde i hodet til jenta og henne hadde mye stress som var morsomt.

 200. Jeg syntes boka var bra fordi at det er litt sånn man kan kjenne seg igjen i.
  Men grunnen til at jeg bra tar bra er fordi jeg syntes at det var litt kjederlig fordi at de bare var på en kafé og pratet og sånt.
  Jeg syntes også at de forklarte tankene og følesene til Liv veldig bra.

  Jeg kommer til og gi boken bra.

 201. Tittel på boken : Blyant hjerte

  Forfatter : Elin Hanssen.

  Boken handlet om forelskelse og om en jente som heter Liv som har vert i nesten hele livet sitt med farmoren sin. Og en dag møter hun på en gutt som hun blir forelsket i hun møter han på en. Resturant.

  Jeg synes boken var gøy og bra det var mye som skjedde i den. Jeg har lest hele boken før. Og da synes jeg den var ganske spennende.😃

  Jeg anbefaler denne boken fra 10 til 13 år og jeg gir terning kast 5/6 😊

 202. Blyanthjerte
  Denne boken var veldig bra jeg har lest ca hale boken før men den er bra. Den handler om en jente som heter Liv som roter seg in i et stort kaos. Jeg vil gjerne anbefale dene boken videre terningkast 5 6+

 203. Fin bok liker den godt om forelskelse, anbefales for folk som liker sånne bøker som kjærlighet

 204. Denne syntes jeg hørtes kjempe gøy ut , dette er sånne bøker jeg leser til vanlig så jeg likte denne boka veldig
  Gir den : 5/6

 205. Anmeldelse
  Tittel: Blyant-Hjerte
  Forfatter: Elin Hannson

  Bestevenninen til Liv har flyttet, og hun må finne nye venner. Hun må være mer som de andre på sin alder. Liv og mammaen skulle på kafe og møte en kollega og sønnen hennes, han heter Frans, han hadde blondt hår og de grønnesde øynene. Hun ble forelska i Frans, mammaen til Liv og mammaen til Frans snakket om jobb.

  Jeg synes denne boka var sånn passe. Ternigkast: 3/6

 206. Tittel: Blyanthjerte.
  Forfatter: Elin Hansson.

  Den handler om en jente som var nært knyttet til farmoren sin til hun døde.
  Nå skulle hun og mammaen sin treffe venninnen til mammaen og sønnen.

  Liv blir forelsket i Frans med en gang hun ser på han. Han er høy. Han begynner å snakke om skateboard og sånt.

  Jeg syntes denne boka er morsom og veldig bra.
  Jeg gir den terningkast 6/6

 207. Jeg syntes denne boken var bra. Forfatterne var veldig flink til og forklare handlingene. Jeg gir terningkast 4,5/6.

 208. Jeg syntes denne boken var veldig bra 🙂 Forfatteren var veldig flink til og forklare handlingene, det likte jeg! Denne boken er nok for de som liker litt romantiske, flaue bøker. jeg veldig gjerne lese resten av boken. Denne boken er nok for de mellom 10 og 13 år. Jeg anbefaler denne boken og gir den ternings kast 5\6 <3

 209. Liv liker farmoren sin de brukte å drikke te og spille yatsy moror dør og venninen flytter hun må finne nye venner liv likker frans han har fine grønne øyer

 210. Jeg likte ikke boken så veldig den var passe bra liksom. Selv om det ikke er min stil betyr ikke det at andre ikke kan like den. Ternikast fire:)

 211. Fin bok, veldig bra språk.
  Kunne gjerne ha hørt heile boka, kanskje eg kommer til å lese den.
  5.5/6

 212. Kjære forfatter, jeg synstest boka var veldig bra. Litt i mellom super og veldig bra.
  Jeg likte boka fordi den hadde så godt språk, som f.eks « godteriblå øynene og han ville vært solgt» boka var lett og forstå og den hadde all kriterier som jeg lette etter.

 213. 11/09/2020 Blyant-hjerte

  Den var ikke så bra fordi den handler om kjærlighet og det er ikke min type tekst. Men det ble litt spennende på slutten av teksten. Hvis du liker kjærlighets historier da anbefaler jeg deg å lese den.

 214. Den var helt grei men den handler om forelskelse og det er ikke min type bøker men hadde eg likt forelskelse så hadde eg sikkert likt den ganske bra vist du ikke liker den typen så kanskje ikke les den men vist du likker sanne bøker så burde du lese den.

 215. Super. Språket var godt denne boken burdet andre lese på grun av kakfnzbgbdbhwjvjsjvngnsnbndjgnsn. Nfdjngsduighrsguhgeiuhbun

 216. Eg opplevde teksten veldig bra

  Eg synstest at boka var bra fordi det var så lett og lese og du får bilde av teksten i hodet.

  Eg synst at andre burde lese boka fordi den er veldig bra og den er lett og lese.

  Eg gir boka terningkast 6.

 217. Eg syntes boka er dritt men det er kanskje pga eg aldri har likt forelskelse.
  Eg syntes at folk ikkje brurde lese boka vis dei ikkje liker forelskelse.
  Og eg syntes den var dårleg pga eg hater forelskelse
  Så det var min anmeldelse. P.s du kan like den eg bryr meg ikkje men eg liker den ikkje.

 218. Eg syntes at boka var veldig bra, siden ho Liv gjere seg så pineleg at det blir morosam.
  Spesielt når ho sei « Hjertet mitt hopper som en flodhest på en trampoline» og «frøken fyrstekake 2019»

 219. Den var helt grei men den handler om forelskelse og det er ikke min type bøker men hadde eg likt forelskelse så hadde eg sikkert likt den ganske bra vist du ikke liker den typen så kanskje ikke les den men vist du likker sanne bøker så burde du lese den.

 220. eg synstest boka var veldig bra, mest pågrunn av måten boka blei skreve eg fikk så mange klare blider i hode av den. eg ville mest sansynleg lest heile boka om eg får muligheten💗

 221. Jeg likte denne boken litt men den er kanskje gøy for andre. den var rar og jeg anbefaler denne for andre så Terningkast 3/6

 222. Eg syntes at illustrasjonen passa til teksten, fordi ho likte å spela yatzy og ho ville lære å skate. Den passa til sjangeren syntes eg. Eg syntes boka passa til 9/12 åringer. Eg lika når liv kalte skateboarde rullebrett, og han ikkje skjønte det. Eg likte setningen “Nå er imidlertidig farmor dø”,fordi den ga ikkje meining, fordi eg trudde det var for en liten stund. Eg gir terningskast en god 5.

 223. Det var en morsom bok. Kunne gjerne hatt boka for å lese den hjemme. Boka ga mye mening. Passer for 9-13 år. Terningkast 5/6.

 224. jeg likte den fordi den var spennende. kunne ha mer action i den da. jeg gir den stjernekast 4. den var ikke helt min stil. men jeg likte den. håpet jeg kunne ha sett mer på den. jeg håper andre som er intressert i kjærlighet burde lese den! det var min mening.

 225. Boken var spennende. Jeg forsto ikke alt, men det er ikke vanlig å forstå alt. Ellers hadde boken litt masse tekst og jeg møtte på en del vanskelige ord.

 226. Jeg synes blyant hjerte er en veldig fin bok den var spennende og morsom og den var romantisk. Jeg tar en terning kast fra 1 til 6 jeg tar 6.

 227. Jeg synes blyanthjertet er en bra bok men jeg synes den var kjedelig same tid. Romantisk! Jeg forsto ikke alt. Terning kast 3 av 6.

 228. Morsom bok. Jeg vil gjerne ha denne boken å lese den. Likte detaljene Gir boka en 8/10 og anbefales fra 10 og opp

 229. Jeg syntes boka var veldig bra. Fin tekst og beskrivelse av personer og steder. Jeg like boka fordi, den var spenende og man fikk lyst til å lese hele. Den passer vel best for 6. og 7. trinn, og dem som er kommet litt lengere. Veldig fin bok, anbefales!
  Terning kast 5/6

 230. Jeg likte ikke at de var bare triste på starten. Men del to, prata de To mammaene bare om joben sin, men de sønnene dems de ble beste venner men jeg likte boken.

 231. Synes den høres veldig kul ut! Jeg tror hun er forelsket i Frans, og likte at hun var litt gammeldags som bestemoren sin. Hvis jeg får tak i boka skal jeg nok lese den! Jeg gir den terningkast 5! Jeg tror boka passer best til barn fra 10-13 år.

 232. Utdraget begynte med at Liv og Moren sitter på en resturant, men jeg ville helst at de forklarte hvem de var først. Jeg synes selv at den kunne hatt litt mer spenning i boka. Jeg gir denne boka terningkast 4.

 233. Hjerter på skateboard

  Boken heter blyanthjerte.
  Jeg har lest et utdrag av boken , og den er med i bokslukerprisen.
  Den er skrevet av Elin Hansson. Temaet er forelskelse.

  Boken handler om en jente som heter Liv. Farmoren
  hennes er død og bestevenninnen har flyttet. Derfor
  innser hun at hun må finne seg nye venner. Men først skal
  hun bli med mor på restaurant for å møte en kollega og
  sønnen hennes Frans.

  Jeg likte boken fordi den virket spennende. Jeg synes den var
  spennende fordi Frans skal lære Liv å skate.
  Jeg lurer på om hun får det til og
  om hun får seg nye venner. Jeg syntes utdraget var gøy, og jeg får
  lyst til å lese videre.

  Det var enkelt å lese å følge med i boken. Forfatteren
  brukte ord som var enkle å forstå.

  Boken passer for alle barn fra ti til tolv år.
  Jeg gir boken terningkast fire.

 234. Jeg har lyst til og lese boka for jeg vil finne ut om hva som skjer når hun skal lære seg og skate.

 235. boken var helt fantastisk og GØYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY.

 236. Jeg liker denne boken veldig godt.
  Jeg vil lese hele.
  Denne boken er super den anbefales.
  Den er super!

  Den er super fordi: Den er spenende.

 237. Boka var morosam og hadde gode språklege bilete som gjorde at vi lo mykje. Dette var meir ei bok for jenter, meiner klassa – sjølv om det var fleire gutar som også syntes boka var super.
  Fleire i klassa som ynskjer å lese denne boka. Tommel opp.

 238. Jeg synes den er veldig er gøy og spennende, jeg vet ikke hvorfor jeg bare synes det.
  Anbefales:)

 239. Jeg synes ikke denne var noe særlig bra den var ganske kjedelig og det var ikke min type bok. Jeg anbefaler denne for barn som liker kjærlighet og forelskelse og jeg anbefaler denne til barn som er 12 -14

 240. eg likkte denne boka vældig godt har veldig lyst å håre resten av boka på lydbok eg synes det er den beste sålangdt

 241. Boka var god, men eg er ikkje så glad i romantikk historiar. Eg har litt lyst til å lese ferdig boka. Frans minner meg litt om noken eg veit om. eg anbefaler boka til alle som liker romanse

 242. den var bra, fordi den var spennedene, og litt morsom da på grunn av moren 🙂 så eg tror eg kommer til å låne denne boka 🙂

 243. Jeg synes denne var gørr kjedelig denne var ikke noe morsom den var bare klein og kjedelig og det var ikke min type bok. Jeg anbefaler denne for barn som liker kjærlighet og forelskelse og jeg anbefaler denne til barn som er 12 -14

 244. den var bra, fordi den var spennedene, og litt morsom da på grunn av moren 🙂 så eg trur eg kommer til å låne denne boka 🙂

 245. Eg syns boka var heilt grei, men eg syns forfatteren kunne prøvd å få den mer morsom, eller det er henne at boka er mer morsom i resten av boka, men eg syns ikkje utdraget var så morsomt, det blei litt kjedelig inni mellom syns eg.
  Eg vil gi boken treningkast 3/6.
  Eg syns boka passer for 10-14 år.

 246. eg synest denne boka var bra, eg likte boka fordi at det er bare min type bok.. eg liker drama og alt de rare greiene der..

 247. Denne var kjedelig og ikke min type bok smak i det hele tatt og den var sykt klein fra 1 – 10
  3.

 248. Liv har vært nørt tilknyttet til farmoren sin- så nørt at hun liker fyrstekake, te og yatzy. Når farmoren dør og bestevenninnen til Liv flytter, innser Liv at hun må prøve å skaffe seg nye venner som er på sin alder. Men først blir hun med moren på restaurant for å møte en kollega og sønnen hennes.

  Jeg syntes den var ganske bra, ikke helt min smak når det gjelder bøker men jeg syntes ikke at den var så verst. 😅 Det var ikke så mye tekst, så det er bra for de som liker bøker med lite tekst. Den var litt morsom så jeg gir boken 4/6.

 249. Det handler om en jente som heter Liv og har nettopp mistet bestemoren sin. Liv har kanskje tenkt og begynne å skate.

 250. Blyanthjertet heter boken og forfateren er Elin Hansson.
  Sjangeren er: Forelske.

  Boken handler om at Liv sin farmor er død og bestevennen sin har flyttet. Så går Liv og mammaen til Liv til en restaurant for å møte en kollega til mammaen og sønnen, Frans. Liv blir forelska på en gang Liv ser Frans. Frans kommer til å lære Liv å skate eller å kjøre rullebrett som Liv sier. Boken er god og spennende men ikke morsomme. Bare når de sier «Nå er imidlertid farmor død». Du burde lese boken hvis du liker romantikk og andre ting.

 251. Den handler om en person som fant en nøkkel i faren sin lomme. Det var noen symboler på nøkkelen så han prøvde å tenke hvor den var til. Det var ikke en så god plan i starten, han hadde plutselig fått seg opp på et tak med en stor hund nede på bakken så han ikke fikk seg ned med en gang. Ettervert så han en annen vei så han gikk dit og hoppa ned han så på nøkkelen en gang til og han fant ut hvor den var til. Da hen kom dit var det en dame som kom til døra nede fordi hun skulle gå tur med hunden sin. han gikk inn og gikk opp til 3. etarse han gikk til døra til venstre og banka på. Ingen kom så han tok nøkkelen og det var der den var til.

 252. Det er en veldig bra bok den er morsom og litt rar.Denne boken handler om en jente liv .
  Hun skal være med moren sin og møte en kollega av moren og sønnen hennes.denne
  boka fortjener terning kast tre .

 253. Dette her var egentlig veldig bra fordi jeg og klassen min har ikke hatt kjærlighet eller noe med love og det liker jeg veldig 🙂 7/10 ❤️

 254. Bok Blyanthjerte

  Forfatter Elin Hansson

  Boken går ut på at Liv er forelsket i Frans, og Liv skal lære seg og skate for at Frans skal like henne. Jeg synes boken var kjedelig for at den hadde lite spenning, det var ingen ting som skjede. Anbefalt til 6 år. Terningskast 1.

 255. Forfatter Elin Hansson

  Boken går ut på at Liv er forelsket i Frans, og Liv skal lære seg og skate for at Frans skal like henne. Jeg synes boken var kjedelig for at den hadde lite spenning, det var ingen ting som skjede. Anbefalt til 6 år. Terningkast 5.

 256. Blyanthjerte er skriven av Elin Hansson. Eg likte den litt, men ikkje hundre prosent. Eg saknar spennig i boka. Den handlar om ei jente som heiter Liv som møter ein gut som heiter Frans. Denne boka er litt kjedeleg for dei berre sit og snakkar. Liv skal lære å skate av Frans, kanskje det blir spennande då. Det kan berre vere utdraget som er kjedeleg. Den passar for ni år til elleve år.

 257. Jeg synes at boken har masse detaljer. Det liker jeg. Jeg ville gitt boken en 3 fordi jeg liker ikke kjærlighetting.

 258. Boken heter Blyanthjerte og er skrevet av Elin Hansson. Sjangere er forelskelse.
  Temaet er om en jente som er forelsket i en gutt som liker å surfe og skate.

  Boken handler om en jente som mast farmoren sin og bestevennen har flyttet til bodø.
  Så nå må hun finne nye venner og være litt som de andre på sin alder. Hun skal på restaurant med kollega av moren og sønnen er med. Hun blir veldig forelsket i denne gutten.

  Jeg synes boken var god, men ikke det beste jeg har lest.
  Jeg likte best når hun prøvde og gjemme seg bak cola glasset.
  Jeg synes det var litt gøy, fordi det var ikke så mye så skjedde på en gang, men jeg ville ikke ha lest resten.

  Jeg ville anbefalt denne boken, hvis du liker bøker om forelskelse.
  Jeg gir boken en 3-5.

 259. Jeg synes boka var Kjedelig fordi jeg liker ikke Forelskelses bøker de er bare gørr kjedelige.
  Anbefaler boka for jenter som går i 5-6 klasse
  BOOOOOOOOOOOORING LIVE WITH IT.🤮🤮🤮🤮🤮🤮😈😈😈😈😈🤢🤢🤢

 260. Bokmelding til Blyanthje
  Forfattaren til denne boka heiter Elin Hanssons. Dette utdraget har 7 sider. Eg har ikkje lese noko av denne forfattaren. Det er to familiar som mødrene kjenner kvarandre. Og ungane blir forelska. Eg likte denne boka 50/50. Eg synest at denne boka burde vere til 9 og oppover.

 261. Boken heter Blyanthjerte. Den er skrevet av Elin Hansson. Sjangeren er forelskelse. Boken handler om en jente som heter Liv. Liv har et veldig sterkt forhold til farmoren, så når hun døde så ble Liv veldig lei seg, så hun skjønte at hun måtte få seg noen venner, Men så møtte hun Frans og ble forelsket.

 262. Boken heter Blyanthjerte og den er skrevet av Elin hansson. Sjangeren til boken er forelskelse. Den handlet om en jente som likte en gutt veldig godt også løy hun om at hun kunne f.eks skate. Hun er også lei seg fordi vennen hunnes har flyttet.

  Jeg synes at boken var kjedelig fordi jeg liker action og spenning.
  Det jeg ikke likte var at den var bare de som snakket, det skjedde ikke noe.
  Men jeg synes at det var litt morsomt at hun løy om at hun kunne skate også spurte han om hun var med og skate.

  Jeg vil ikke anbefale boken.
  Jeg gir den 1/5

 263. Boken heter Blyanthjerte den er skrevet av Elin Hansen.

  Boken handler om en jente som var mye med bestevenninnen sin og farmoren sin, men nå er farmoren død og bestevenninnen flyttet. Nå prøver hun å være mer som de på hennes alder men først drar hun på en restaurant med moren for å møte en kollega og sønnen hennes på restauranten blir hun forelsket i gutten.

  Jeg syns boken var kjedelig fordi det var ikke min type bok sleng inn et par øgler så hadde jeg likt den. Jeg syns boken var usannsynlig og overdrevet. Jeg anbefaler den for jenter mellom 13 og 10.

  jeg gir boken 1 av 5

 264. Tittelen til boken er blyant hjerte og den er skrevet av Elin Hansson. Og sjangeren er forelskelse.

  Boken handler om forelskelse. Også virker det som om at den handler også litt om Skating, jeg tror at Frans lærer Liv og skate så blir hun kjempe flink.

  Min mening er at den er helt ok, jeg liker ikke så godt sjangeren forelskelse jeg liker best skrekk. Men jeg ville kanskje ha lånt den visst jeg ikke hadde funnet noe annet. Også det som var litt bra med den var at den ikke var så rotete. Og forfatteren hadde liksom beskrevet det ganske bra. Jeg likte godt hvordan forfatteren gidde mange detaljer fordi forfatteren beskrev ikke hvordan hun så ut i begynnelsen sånn kjedelig. Hun skrev liksom detaljene etter hvert. For Eksempel “det koker under panneluggen” da vet man at hun har en pannelugg.

  Jeg gir den en ⅗ siden det ikke er min type men visst den hadde vært hadde den vært sykt bra. Jeg vil anbefale denne boken for 3-6 klassinger.

 265. Kjærlighet er ikke min type. Den var kjedelig fordi den var om romantikk. Terningkast:1/6.
  👎👎👎

 266. Bokanmeldelse
  Boken heter Blyant hjertet og den er skrevet av Elin hanssons. Sjangeren er forelskelse. og temaet er en jente som blir forelsket i en gutt med veldig grønne øyne.

  Det handler om en jente som blir
  forelsket i en gutt med veldig grønne øyne og at gutten skal lære
  jenten å stå på skateboard. Jenten tenkte på å lære seg det, men hun trodde hun ville bli kjempe skadet med å knekke nesen armen så hun turde ikke.

  Jeg synes denne
  boken var ikke så gøy fordi at jeg ikke er så glad i romantik eller forelskelse jeg er mer glad i action og dramatikk. Jeg Likte best når moren sa rullebrett i stedet for skateboard det var det jeg likte best. Det jeg ikke likte best var når hun jenten
  ble forsket i den gutten for det at jeg ikke er så glad i sånn forelskelser.
  Jeg vil anbefale denne boken til 9-11 år og jeg gir terningkast
  1-5.

 267. Klassen har delte meninger om denne boken. Halvparten likte boken og kunne tenkt seg å lese den videre, den andre halvparten synes temaet i boken var litt oppbrukt men boken var allikevel morsom. Vi følte ikke at vi rakk å bli så kjent med karakterene i boka i det avsnittet vi leste.

 268. BLYANTHJERTE
  Boken heter blyanthjerte og den er skrevet av Elin Hansson.
  Sjangere er forelskelse.Temaet for boken er at en jente er forelsket i en gutt og så sier hun mange dumme ting.

  Jeg synes boken er helt grei fordi at den var litt gøy også litt kjedelig.Jeg har ikke så mye å si men ja.Det jeg likte best var at man kunne se hva hun tenkte og at jeg kunne kjenne meg litt igjen selv om jeg er gutt.Jeg likte den ikke fordi jeg liker ikke sjangere “forelskelse”.

  Jeg vil anbefale boken til folk fra 5-8 trinn.
  Jeg gir boken terningkast 3/6.

 269. Boken heter Blyant Hjertet. Boken handler om en jente som møter en gutt og blir forelsket. Den er skrevet av Elin hansson.
  Jeg synes at boken er litt dårlig fordi at hovedpersonen er en jente. Jeg synes at den ikke var morsom fordi at den var romantisk og jeg liker ikke romantik. Jeg ville ha anbefalt denne boken til 1-6 klasse. Jeg gir boken terningkast ⅖.

 270. (fakta om boken – tittel, forfatter, sjanger, tema….)

  Boka jeg har lest heter blyanthjerte og den er skrevet av Elin hansson ,sjangeren til denne boka er forelskelse som er en gutt og jente som blir forelsket.

  (hva handler boken om)

  Denne boka handler om en jente som heter Liv som misten farmoren sin og bor med moren, en dag skulle moren ut for og møte en dame som heter Anne anne har også en sønn som heter frans han er høy blondt hår grønne øyner og liker og skate,når Liv møter frans blir de forelsket i hverandre.

  (min mening)
  Jeg synes denne boka faktisk var litt bra fordi den var bedre en de andre bøkene jeg kunne ha lånt den hvis jeg ikke hadde en annen bok og lese.

  (karakter/anmeldelse)
  Jeg gir boka ⅗ fordi den var ok

 271. Hva har du gjort – lyttet eller lest?

  Jeg har lyttet
  Skriv 10 stikkord eller nøkkelsetninger:
  lagd av Elin hansson, forelskelse, morsom, kjedelig, rar, rødmer, verden, skating, Frans, mini pensjonist

  Karakter:
  1,5
  av
  5

  Boken heter blyant hjertet. Den handler om en jente som møtte en gutt å snakker om skating. Den er skrevet av Elin Hansson.
  Jeg likte ikke boka fordi en jente er hovedperson

 272. (fakta om boken – tittel, forfatter, sjanger, tema….)
  Boken heter Blyanthjerte boken er skrevet av Elin Hansson
  Sjangeren er forelskelse, temaet for boken er en jente som liker sønnen til moren sin kollega. Boken handler om en gutt som møter en jente, gutten heter Frans og jenten heter Liv.

  (hva handler boken om)
  Boken handler om en jente som har nettopp mistet farmoren sin. Moren inviterte Liv på en restaurant med en kollega, hun heter Anne. Anne har også en sønn, sønnen hennes het Frans han var høy, blond hår og grønne øyene. Liv likte han med engang hun så han. Frans skater og spør Liv om hun vil skate, Frans sier at han kan lære henne.

  (min mening)
  Jeg likte denne boken fordi den var spennende og romantisk jeg trodde at jeg ikke kommer til å like den men jeg elsket den, fordi den hadde spenning og var romantisk men ikke altfor romantisk noe jeg liker.

  (karakter/anmeldelse)
  Jeg gir boka en 4 av 5 <3

 273. Jeg syntes boka var veldig spennende og jeg vil gjerne høre resten:) Det er morsomt at de tar tankene til personen og skriver det ned i boka! Det burde komme flere bøker av blyant hjerte.

 274. Jeg syntes boken var litt kjedelig fordi de snakket om øynene til frans og jenter og det var litt kjedelig jeg gir den tærningkast 6

 275. jeg likte alt, skatingen forklaringen alt jeg vil gjerne ha mere bøker som dette. Anbefaler denne boka til folk som liker romanse og som er over 7 år for å forstå.

 276. Denne boken er veldig bra, men beskrivelsene «som en» er det veldig mye av. jeg synes forfatteren burde skrive mer spesifikke beskrivelser som Rødt hår. men på en annen side var boken spennende og fin. jeg kan relatere til det jeg leser og det liker jeg godt. Boken er en kjærlighets historie noe som jeg vanligvis ikke liker, men denne boken fanget virkelig oppmerksomheten min. Om jeg vil lese hele boken? kanskje

 277. Jeg synes at boken Blyanthjerte er ganske bra, fordi … den hørtes bra ut og jeg kunne godt lest hele. Fra 1 til 10 så vil jeg gi den kanskje en 8 . Takk for at du så denne kommentaren?!!

 278. Jeg syntes boka var bra. Det var fordi jeg syntes den var morsom og jeg levde meg inn i historien når jeg leste boka. Terning kast 4/6 👍😂

 279. jeg synes at denne boken er veldig bra og denne boken beskriver alle personene veldig bra sånn at jeg får bilder oppe i hode mitt. handlingen var veldig bra.

 280. denne boka var bra og jeg likte den veldig godt, den var godt forklart og veldig bra beskrivelser på karakterene. Det er en god bok for 9-12 år.
  Jeg gir den en terningkast 5😄

 281. Jeg synes denne boken var kjempe bra😊 fordi den var spennende. Jeg gir denne boken terningkast 4 av 6 🎲 💜💙💛

 282. Boken heter Blyanthjerte. Den er skrevet av Elin Hansson. Sjangeren er forelskelse. Boken handler om en mor og en person som heter Liv som ser en gutt. De to begynner å snakke om mye rart at faren mistet jobben i L.A og da måtte de flytte til Oslo. I L.A surfet han mye men no skater han og hun skal kanskje lære og skate.

  Jeg synes ikke boken var gøy fordi det er ikke det sjangere jeg liker og den var kjedelig.
  Jeg synes ingenting var morsomt. Jeg vil anbefale denne boken mest til jenter
  Jeg gir den 1/5.

 283. Anmeldelse av tekstutdraget “Blyanthjerte”:

  Boken heter Blyanthjerte og den er skrevet av Elin Hansson.
  Sjangeren på boken er forelskelse. Boken handler om en jente med navnet Liv som skal på en restaurant med moren sin for og møte en venninne. Der møtte hun Frans som var sønnen til en venninne av moret til Liv. Hun forelsket seg ved første blikk.

  Jeg synes at boken var OK fordi den var passe spennende men fortsatt litt kjedelig. Jeg likte replikkene i boken men det er vanskelig og vite hvem som snakker av og til.

  Jeg anbefaler denne boken til 5,6 og 7 trinns elever.
  Jeg gi denne boken 3/5.

 284. Boken heter blyanthjerter og er skrevet av Elin Hansson. Sjangeren er forelskelse og handler om en som heter Liv og en gutt som heter Frans som skal lære henne og skate.

  Jeg synes den er kjedelig og jeg slet med å forstå hva boken handlet om. Jeg liker ikke temaet forelskelse og det var alt for mange sånn som en setninger, som var veldig kjedelig.

  Jeg gir boken 1/5 på grunn av tema og handlingene, og anbefaler denne for 4 klassinger og 5 klassinger.

 285. Blyanthjerte er en bok som handler om en jente som moren kaller mini pensjonist. En dag møter hun en gutt som heter Frans. Boken er skrevet av Elin Hansson.

  Jeg synes denne boken var kjedelig den er ikke min type bok fordi jeg liker mere type action bøker. Jeg likte best når de snakket om surfing og skating fordi det er mer min type ting å lese om, noe som kan påvirke skader. Jeg gir denne boken en 1 av 5 fordi den er ikke noe jeg ville lest av fri vilje.

 286. Boken heter Blyant Hjertet og forfatteren er Elin hansson. Sjangeren er Forelskelse!
  Tema: Forelskelse

  Boken handler om en jente som heter liv og hun skulle med et møte med moren hennes også så hun en gutt som skatet også ville hun lære seg og skate.
  Jeg ville ikke anbefalt denne til noen, eller kunne kanskje ha anbefalt den til 3-5 klassinger. Meg jeg likte den ikke så godt pga den var ikke meg, jeg liker bøker med aksjen og spenning ikke romanse på en måte..

  Jeg gir den ⅕

 287. Boken sin tittel er Blyanthjerte. Den er skrevet av Erin Hansson. Sjangeren er Kjærlighet og temaet er forelskelse. Boken handler om en jente som blir forelsket i en gutt som heter Frans. Jenten heter Liv. Første gang de møtes er på en restaurant med foreldrene sine som snakker veldig mye.

  Jeg synes at boken ikke var så veldig spennende fordi kjærlighetsbøker er kjedelige jeg liker action bøker mer. Det var heller ikke så spennende at de bare snakket og sånt.
  Jeg gir boken 1/5 fordi jeg ikke var så glad i boken. Jeg anbefaler boken for alle som liker kjærlighetsbøker.

 288. Boken heter blyanthjerte skrevet av Eein Hansson. Sjanger kjærlighet.
  Boken handler om en jente som blir forelsket i en gutt. Og hun er veldig nervøs.
  Min mening er at den er dårlig fordi jeg ikke liker kjærlighetsbøker, foretrekker mysterie bøker.
  Jeg git boken 0/5

 289. Blyanthjerte
  Denne boken heter blyanthjerte. Forfatteren av boken er Elin Hansson, sjangeren er forelskelse.

  Boken handler om en jente som heter Liv. Liv har vært veldig knyttet til farmoren sin, som døde. Hun var så knyttet til farmoren at hun likte fyrstekake, yatzy og te. En dag så skulle moren til Liv og Liv på en restaurant og møte en kollega og sønnen. Da de kom på restauranten ble Liv forelsket i kollegaen sin sønn.

  Min mening om boken er at den er kjedelig fordi jeg ikke likte handlingen så godt. Noe som gjorde at jeg ikke likte boken er fordi forelskelse bøker er kjedelig, jeg liker morsomme bøker bedre. Det jeg likte med boken var at den hadde fyldige setninger. Jeg gir derfor boken 1/5.

 290. Boken heter Blyanthjerte. Forfatteren er Elin Hansson. Sjangeren er kjærlighet. Temaet for boken er forelskelse.

  Boken handler om en jente som heter Liv bestevenninnen hennes har flyttet så hun må skaffet seg nye venner. Så hun går på et møte med moren sin der møter hun en som heter Frans. Han har veldig grønne øyner og Liv begynner å bli forelsket i han de snakker i mens moren er på møte med en annen dame. På slutten snakker de om hva de liker og Frans liker å skate så sier Liv at venninnen hennes skulle begynne på skateskole men så flyttet hun så det ble ikke noe av. Så sier Frans at hun kan begynne det hører moren til Liv og spør hva skal du begynne på så sier Frans skate Moren sier så spennende. Liv får panikk hun tenker at hun ikke kan begynne å skate fordi det er farlig hun kan få skader.

  Jeg synes boken var helt grei jeg likte ikke hva boken handlet om men det var helt greit. Det var lett å lese men jeg vil heller lese morsomme bøker.

  Jeg vil anbefale boken til alle men alle vil ikke like den. Jeg vil gi boken 3 av 5 fordi den var ikke dårlig.

 291. Boken heter Blyant Hjerte. Forfatter heter Elin Hansson, Boken handler om kjærlighet og forelskelse . Tema om denne boken er forelskelse
  Boken handler om en jente som heter Liv Carlsen og en gutt som heter Frans ,Frans skatere og surfa masse i los angeles Det er hos en restaurant som har fult av folk.
  Jeg synes denne boken ikke passet helt for meg men jeg kunna ha lest den.
  Jeg gir den 2/5

 292. Boken heter Blyanthjerte og den er skrevet av Elin Hansson. Sjangeren er forelskelse og temaet er forelskelse.
  Boken handler om Liv som er forelsket i Frans.
  Jeg Synes at boken er dårlig fordi jeg ikke liker forelskelse det gjør meg bare flau.
  Jeg vil anbefale denne boken til 8 til 10 klasse jeg gir den 1 av 5.

 293. Boken heter Blyanthjertet. Den er skrevet av Elin Hansson.
  Sjangeren/temaet er forelskelse. Boken handler om en jente som heter Liv. Livs farmor har dødd og bestevennen har flyttet så nå er hun nødt til og finne seg nye venner og være med.

  Jeg synes boken ikke var så gøy siden den handlet ikke om noe gøyt eller spennende. Jeg liker best bøker med litt spenning og drama i, dessverre så vær ikke denne boken noe for meg. Jeg likte ikke at den var helt normal og handlet om kjærlighet og det er ikke noe som jeg liker og lese på. Jeg synes det var morsomt fordi noen av linjene eller setningene hadde noe gøyt innhold og lese.

  Jeg vil anbefale denne boken til barn eller ungdommer som liker kjærlighet og normalt innhold . Jeg gir boken karakter 2/5 fordi den var ikke slik forventningene mine var til den.

 294. Boken heter Blyanthjerte og den er skrevet av Elin Hansson.Boken handler om en jente som heter Liv som bli forelsket i en gutt som heter Frans.Jeg synes boken er litt kjedelig siden det er en forelskelse bok.Jeg likte ikke boken siden forelskelse bok er ikke min type.Jeg vil anbefale denne boken til 2/6 klasse.
  Jeg gir boken ⅖

 295. På skolen:
  Anmeldelse av tekstutdraget “BlyantHjerte”:

  Fakta:

  Blyant hjerte er skrevet av Elin Hansson. Sjangeren er forelskelse,boken handler om en jente som møter en gutt som er høy og har grønne øyne Liv er forelsket i gutten.Når Liv snakker er det akkurat som hjerte hennes skriver det hun sier.

  Egen mening:

  Jeg synes den er spennende fordi det er mye fyldig tekst og jeg har lyst å høre mer om den.
  Jeg liker best at den er spenning i og mye fyldig tekst.
  Jeg likte ikke at den var ikke så morsom og ikke action inni.
  Jeg synes det var morsomt fordi at hun sa at hun var en liten pensjonist.

  Anbefale/karakter:

  Jeg vil anbefale denne boken fra 5 til 8 trinn.
  Jeg gir denne teksten 3/5

 296. Blyanthjertet

  Boken jeg skal anmelde heter “Blyanthjerte”. Forfatteren til denne boken er Elin Hansson. Sjangeren på boken er “Forelskelse”. Det handler om en jente som heter Liv. Hun gikk på et møte med moren sin. Liv så en kjekk gutt som hun likte veldig godt. Hun klarte ikke å se på noe annet en den kjekke gutten og de fine grønne øynene hannes. Gutten het Frans. Liv kjente det langt opp i halsen at hun var forelsket. Hun ble helt varm i kinnene. Liv sin bestevenn har flyttet og hun trenger å skaffe seg nye venner. Frans starter å snakke med Liv. Han forteller at han gjerne vil lære Liv å skate men, innerst inne er hun veldig redd for å skade seg og havne på sykehus.

  Min mening om denne boken er at den er bra fordi jeg ble ikke lei av å høre på den da det skjedde noe spennende hele tiden. Den var ikke kjedelig å høre på fordi man ville vite hva som skjedde men denne gutten og Liv. Jeg syns det var gøy da Liv og Frans snakket fordi Frans ville lære liv å skate. Jeg likte ikke at vi ikke fikk vite om LIv og Frans ble sammen eller ikke fordi jeg var veldig nysgjerrig. Det er ikke den beste boken jeg har lest men den var helt ok.

  Jeg vil anbefale denne boken for barn fra 7-12 år men, den er selvfølgelig for alle. Jeg vil gi denne boken 3 av 5. Hvis du liker bøker som handler om forelskelse vil jeg anbefale denne boken til deg.

 297. blyanthjertet

  Boken heter “blyanthjertet” og den er skrevet av Elin hansson. Sjangeren og temaet er forelskelse. Boken handler om en jente som heter Liv som blir forelsket i en gutt som heter Frans. Jeg synes boken var litt kjedelig.

  Boken handler om en jente som heter Liv, hun møtte en gutt på en resturant som het Frans. Og Liv ble forelsket i den gutten.

  Jeg synes boken var litt kjedelig så jeg vil gi den 2/5 fordi temaet ikke var noe spesielt gøy og at det den handlet om var kjedelig.

  Jeg anbefaler boken til de som liker bøker som handler om forelskelse.

 298. Sjangere er forelskese og boken heter Blyanthjerte. Forfatteren er Elin Hansson.

  boken handler om en jente som blir forelsket i en annen gutt som går på skolen som har de knall grønne øynene med et glimt i øynene sine. Og foreldrene til jenta og gutten elsker og snakker sammen.

  Jeg likte ikke denne boken siden den var ikke noe bilder i og ikke noe aksjen og den var lettlest og de hoppet inn i det som skjedde.

  Jeg gir den 1/5.

 299. Blyanthjerte

  Boken heter Blyanthjerte.Den er skrevet av Elin Hansson.Sjangeren og temaet er forelskelse.Boken handler om en jente som heter liv og har vært knyttet til farmoren sin.Hun går med moren sin til ferie eller noe jobb saker,der hun møter en gutt hun er forelsket seg i.Jeg syns boken var gøy og spennende fordi det var mye snakking og mye detaljer.Jeg likte best at de fortalte mye hva de sa / gjorde hele tiden.Jeg likte ikke at de skrev litt mye/ jeg skjønte ikke en del/litt.Jeg syns at det var morsomt når liv snakket mye og rare ting.Jeg vil anbefale denne boken til folk som liker forelskelse og alle.Jeg gir den ⅘ super bra:)

 300. Blyanthjerte
  Navnet på boken er Blyanthjerte. Denne boken er skrevet av Elin Hansson. Sjangeren på denne boken er forelske. Boken handler om en jente som heter liv. Hun er oppfører seg om er pensjonert dame. En dag skal hun på restaurant med moren sin, der skal de måte moren sin venn og der ere det en gutt so hun blir forelsket i. Han heter Frans han er god i skate. Han bodde i LA før han flyttet til Oslo.

  Jeg synes denne boken var helt grei fordi orde hang bra sammen og det var fyldige setninger. Det jeg likte best med boken var at det var mange sammenligninger i boken.

  Jeg anbefaler denne boken til folk som går i 5 klasse.
  Derfor vil jeg gi denne boken ⅖.

 301. Denne boken heter Blyanthjerte og den er skrevet av Elin Hansson. Bokens sjanger er forelskelse , og boken handler om en jente som heter Liv og hun har mistet bestemoren sin og bestevenninna hennes Ida har flyttet. Live var veldig mye med bestemora hennes så hun oppførte seg litt gammelt dags. En dag skulle Live på restaurant sammen med moren for å møte en kollega og sønnen hennes. Moren og kollega bablet i vei, og Live og sønnen Frans ble kjent med hverandre. Live var veldig nervøs og hadde ikke selvtillit. Frans tilbyr henne å lære henne å skate, men hun har ikke lyst til å gjøre det for å unngå dumme seg ut.

  Personlig likte jeg ikke denne boken fordi bøker om forelskelse interesserer ikke meg . Jeg synes også at de drøyet setninger unødvendig for mye.

  Jeg anbefaler denne boken til folk som liker å lese om forelskelse. Jeg gir den en 2/5 i poeng.

 302. Denne boka var sån passe spennande.
  Boka var grei å lese men litt domt at den ikkje hadde bilder.
  Denne boka trur eg dei fleste jenter kan kjenne seg igjen i.

 303. Dette er enkelt min favoritt av de jeg har lest så langt. Jeg har lest alle fram til denne, og den eneste jeg likte var spesialklassen. jeg personlig er veldig glad i humorbøker, noe jeg synes det har vært lite av, igjen bortsett fra spesialklassen. Men denne elsker jeg. Dette utdraget er det eneste jeg ikke synes er for kort, eller tatt fra feil sted i boka. Det er fullstendig logisk å sette utdraget der hvor det jeg antar er hovedpersonene møtes.
  En venn av meg sa en gang: «I stedet for å ta utdraget fra delen hvor karakteren finner ut mysteriet om sin savnede mor, tar de utdraget fra der boken beskriver i detalj hvordan karakteren går nedover en ti kilometer lang motorvei». Jeg er helt enig i dette, alle utdragene føles for lite innholdsrike til å egentlig gi noen smak av hvordan boken er, bortsett fra denne. Foreløpig i hvert fall. Men til selve utdraget/boken: Jeg synes humoren er viktig, og denne treffer perfekt. Det er tydelig at forfatteren vet nøyaktig hvor hun skal putte vitsene, og hvor mange det burde være. Boken tar seg selv akkurat passe seriøst, uten 4th wall breaks eller absurd humor, men heller ikke dønn seriøst. Uttrykkene var fantastisk morsomme, «hjertet mitt hopper som en flodhest på en trampoline», etterfulgt av en ganske brå slutt på avsnittet. Jeg vet ikke helt hvorfor jeg liker det så mye som jeg gjør, men jeg gjør det! Jeg liker karakterene, de virker som ekte personer, med gøyale personligheter. Jeg vil være venner med Frans og Liv! Romansen er satt opp slik at jeg tror den, og det kommer fra en som aldri har vært forelsket før! Jeg kommer snart til å ta en tur til biblioteket, og det første jeg kommer til å gjøre er å spørre om de har blyanthjerte.10/10, Utsøkt.

 304. Boka var grei og lese, men jeg anbefaler boka videre fordi boka var gøy og spenndene og lese.
  Terningkast: 4 av 6

 305. Jeg synes at boka var fin, morsom og veldig bra skrevet av forfatteren så jeg ville ha lest hele boka. Det var ganske morsomt at Liv følte seg som en gammel dame siden hun hadde vært så mye med farmor. Og jeg lurer på hvordan det skal gå når hun skal lære og skate!
  Jeg likte boka veldig godt så jeg gir den terningkast 5 av 6.

 306. Jeg synes ikke den var så gøy fordi de bare satt og snakte om skating og andre ting. Og jeg liker bedre humorbøker. Terningkast 3.

 307. jeg likte ikke denne boka men det jeg likte var at han gutten skatea. Terning kast 2 av10
  sugde. jeg likte ikke boken fordi den var rar og jeg spilte roblox mens jeg hørte på den boka.
  den var ikke spennene fordi det skjedde ingenting.

 308. Boka var IKKE noe gøy! Det var virkelig ikke noe spennende for meg og jeg skjønte ikke noe av den. Jeg gir den 1/10.

 309. Den var kjedelig og jeg liket den ikke. jeg synstest at den ikke ga mening, det var for mye babbel.

 310. Boka handler om Liv som har vært nært knyttet til farmoren sin, så godt at hun liker te, yatzy og fyrstekake. Nå er farmoren død, og samtidig har bestevennen til Liv flyttet. Liv blir med moren på en resturant for å møte en kollega og sønnen hennes.

  Boka var gøy jeg anbefaler boka videre, fordi den var gøy og spennende å lese. Terningkast 4/6

 311. Jeg synes ikke boka var så bra men den var litt gøy og litt spennende og den var litt morsom.

 312. Jeg syntes boken var sånn passe bra fordi jeg er ikke så glad i sønner type bøker jeg liker bedre krim.

 313. Jeg skjønte ikke boka helt. Den var helt ok. Den var også klein og rar.
  terning kast 2 av 6.

 314. Jeg syntes at denne boka var heftig bra. Kanskje toppbok nr. 3? Denne boka hadde veldig mange kule ting, som for eksempel romantikk, kjærlighet, snakk om skateboard, og så videre!

  Jeg syntes at det var super duper bra at gutten som snakka dialekt, faktisk kom fra min fødeby, Stavanger.

  Den morsomste setningen som finnes i denne boka, er setningen «Frøken Fyrstekake»!

  Denne bokas steder, er Los Angeles, Bodø, Stavanger og Oslo!

  Veldig bra bok!!!

 315. Jeg synes boka var spennende.
  Jeg likte godt at hun hadde så godt forhold til bestemora si.

  terning 5/6

 316. det er en veldig intresang bok det er en fin roman hvis jeg skule si 1 til 6 hadde jeg gitt terining kast 4

  🟨🟨🟨🟨🟨
  ⬜⬛⬜⬛🟨
  🟨🟨🟨🟨🟨
  🟨🟪🟪🟪🟨
  🟪🟨🟨🟨🟪
  🟨🟨🟨🟨🟨

 317. jeg synes denne boka var bra fordi jeg liker denne type sjanger. Jeg vil gjerne lese hele boka .

 318. jeg er ikke så glad i roman så jeg syntes ikke den var så bra, jeg har jo ikke lest hele så jeg kan ikke si så mye, men siden jeg ikke er så glad i roman så tror jeg ikke jeg syns den er så bra, jeg gir denne boka 3/6

 319. jeg liker denne boka og lure på hva som skjer videre jeg syntes forfateren brukte et språk som passer bra til fortelingen.

 320. Denne boken likte jeg godt.😄
  Jeg hadde følelsen av og lese resten av boken.
  Jeg gir terningkast 4 av 6.

 321. Jeg likte utdraget godt. Det var gode beskrivelser av følelser og tanker og ting, og jeg kunne se for meg bilder i hodet av personene og hva de gjorde. Totalt gir jeg terningkast 4/5 😀

 322. Boka handler om forelskelse. Jeg synes boka var dårlig fordi jeg liker ikke bøker om kjærlighet.

  Boka passer for barn fra 8-14 år.

 323. Jeg syntes boka var lit kjedelig.
  Den handla om at liv ble forelska i frans.
  Jeg syntes den passer for 10-12 år

 324. Synes utdraget var bra men ikke helt min type bok jeg synes denne boken passer får 9-13 år.

 325. Jeg syntes at boka var litt morsom men jeg vill ikke lest resten av boken. Det er en sånn bok som det er veldig mange av og de er ikke spennende.

 326. Jeg synes boka var passe ba fordi jeg er ikke egentlig en fyr som leser kjærlighets bøker.

 327. Jeg synes boken var sånn passe. Den handlet om en jente som heter Liv. Liv sin bestemor dør og bestevennen flytter. Liv drar på en kafe og møter en gutt som hun blir forelsket i.

 328. det er en bok som jeg synes er fin og den passer fra 9-15 kanskje og at Liv ble forelsket i en gutt men mista bestemoren hun hadde et bånd med og at bestevennen hennes flytta vekk

 329. Jeg elsker utdraget det er så spennene og jeg liker romantiske bøker.
  Jeg syns boken passer for alle man kan lese den i høyt i timen i første klasse og lese den selv når man er fra 10 til 13 år så boken passer for 5-6 til 12-13 åringer

 330. Denne er en morsom bok om et litt kleint restaurant møte mellom en jente og en gutt. Jeg syntes den var veldig bra og gir terningkast 5, og syntes den passer for 9 til 14.

 331. Det er kjempegøy å lese om at ei ung jente er bestevenn med de eldre damene, og at ho heller vil spise fyrstekake og spille yatzy enn å game. Mange elever i klassen vår begynte også plutselig å snakke om at de likte å gjøre sånne ting også. Det ble liksom greit å like litt forskjellige ting etter å ha lest boka. For vi har lest hele! Den var også veldig vittig.

 332. Jeg syntes den var veldig bra. Å jeg syntes det var synd at bestevennen hennes flyttet. Og jeg synres det var bra at hun ble kjent med frans.

 333. Blyanthjerte
  Skrevet av Elin Hansson

  Denne boken er sjangeren forelskelse og handler om en jente som har mistet farmoren sin. Derfor må hun prøve å få noen nye venner.

  Min personlige mening om denne boken er at den passer til temaet forelskelse og skrevet på en måte sånn at man ikke trenger å lure på hvilken sjanger det er. Jeg synes ikke at denne boken var sånn skikkelig fengende eller morsom. Det er absolutt ikke sånn at ingen burde lese denne boken men den var ikke helt min stil.

  Alt i alt så var dette en helt ok bok og var ikke helt min type bok.

 334. Boken heter Blyanthjerte og er skrevet av Elin Hansson sjangeren er Forelskelse. Teksten handler om en jente som heter Liv som er veldig god venn med farmoren sin. Men farmoren er dø og da må hun få noen ordentlige venner med noen på hennes alder. Og en dag møter hunn en gutt som heter Frans og hun blir forelsket.

  Jeg synes at boken høres helt passe ut og jeg tror at det kommer til å handle veldig mye om forelskelse. Jeg synes at boka var enkel å leve seg inn i. Teksten sterter litt brått på fordi at den starter med farmoren er død og at bestevennen har flyttet til Bodø. Jeg synes at Liv virker forsiktig og at Frans virker ikke forsiktig. Jeg synes at teksten ikke slutter brått fordi at den slutta med en ulykke skjer sjelden alene og det var en bra slutt. Jeg synes at teksten ikke var så vanskelig å legge fra seg fordi at det ikke var kanskje en bok for meg.

  Styrken er at at det er noen påstander i teksten. Svakheten er at det ikke er noen illustrasjoner. Jeg tror at jeg ikke kommer til å lese den men de som liker sjangeren Forelskelse kan sikker lese den. Jeg synes ikke at denne fortjener å være en superfinalist i bokslukerprisen men det er min mening.

 335. Blyanthjertet
  Blyanthjertet er skrevet av Elin Hansson og handler om en jente som heter Liv. Farmoren hennes døde netopp og bestevenninnen flyttet til Bodø. Hun og mammaen hennes er på resturant med en venn av moren og en gutt Liv sjarmerer.
  Jeg likte ikke boken noe særlig men, det er sikkert fordi jeg ikke liker sjangeren romantikk så mye men, Amna har omtrent alltid noe positivt å si og Elin gjorde en god jobb med utrykkene.»Hjertet mitt banker som en flodhest på en trampoline» er ganske orginalt. Anbefaler for folk som liker romantikk men, boken er ikke for meg.

 336. Blyant hjerte
  Av Elin Hansson

  Blyant hjerte handler om liv som har hatt et veldig nært forhold til farmoren sin men nå har hunn gått bort samtidig som hennes beste venn har flyttet. Liv innser at hunn må finne seg nye venner. En dag blir hunn med moren på restaurant for å møte en collega og sønnen hennes.

  Jeg likte Blyant hjerte fordi den er skrevet sånn at jeg fikk masse bilder i hode.
  Jeg synes denne boka passer for de som liker bøker med forelskelse og drama mellom venner. Jeg synes at den også var litt kjedelig.

  Jeg likte boka men den var litt kjedelig fordi den var ganske vanlig og ikke så veldig spennene men jeg tror at hvis man leser hele boka så er den mere spennene, jeg andbefaler den for det.

 337. Dette er en bra bok, og det er en fin historie, men jeg liker ikke navnet «blyant hjerte» hvor kommer blyant fra ?
  Uansett det er en fin bok. Jeg er ikke spesielt glad i forelskeses-sjanger

 338. Jeg likte boken ganske godt fordi jeg lurte veldig på hva som skjer videre i boken og hvorfor den heter «blyanthjerte». Denne boken passer for barn mellom 8-13 år. Jeg gir denne boken terningkast 4 fordi den var ganske spennende og når man hører på den blir man veldig rolig.

 339. Liv er 12 år gammel og hun skulle ønske hun var en gammel dame. Hun ville helst vært med bestemor og spilt yatzy. Men det kan hun ikke lenger nå. Siden bestemor er død. En dag så ser hun Frans susende med sitt skateboard. Da bestemmer Liv seg for å begynne å lære å skate. Jeg syns at boka er veldig bra siden den er veldig fin å lese. Jeg anbefaler dere å lese boka. Det er mye tekst i boka. Jeg syns at teksten var ganske bra. Håper du har lyst til å lese boka.

 340. Boken handler om en jente som heter Liv. Bestemoren har dødd og venninnen har flyttet til bodø. Liv er ganske gammeldags så det blir vanskelig og skaffe seg venner på sin egen alder. Hun liker fyrstekake, yatzy og kaller skateboard for rullebrett. En dag blir hun med moren som skal møte en kollega og sønnen hennes. Da forandres alt.

  Jeg synes boken var ganske kjedelig. Det var litt rart at hun oppførte seg som en pensjonist, og det at hun bare plutselig kunne begynne og lære seg og skate var litt usannsynlig. Vi vet jo ikke gutten skal begynne på skolen hennes en gang. Boken er sikkert bedre hvis jeg hadde lest hele med utdraget synes jeg var ganske kjedelig.

  Boken anbefales for 7-8 åringer? Terningkast 2.

 341. Liv var veldig nær med bestemoren sin, de pleide å spille yatzy sammen og drikke te. Men nå er bestemoren hennes død og bestevennen hennes flyttet vekk. Hun skal gå til en restaurant med moren for å møte en kollega og sønnen hennes, Frans. Live begynner å forelske seg i Frans fordi hun syntes han er kul og kjekk.

  Jeg syntes denne boken var ok, ikke dårlig men ikke noe fantastisk heller. Forfatteren er ganske god å beskrive hvordan Frans ser ut, og hvordan Frans og Liv snakker sammen. Audioboken er god til å ha på I bakgrunnen mens du jobber. Det er gøyere å jobbe med den i bakgrunnen. Noe jeg kan kritisere er at det føltes generisk, det minte meg om alle de andre romantikk bøkene jeg har lest, men bortsett fra det var det en god bok.

  Jeg syntes boken passer for barn fra 9 – 13 som liker romantikk bøker. Den er enkel for barn til å forstå. Boken er kanskje litt for barnslig for eldre folk. Jeg gir boken en terningkast av 3.

 342. Boka handler om en jente som var kjempeglad i mormora si som nettopp døde, og bestevenninna hadde nettopp flyttet til Bodø. Jenta bestemmer seg, for å få nye venner. Mor sier til jenta att de skal gå på restaurant med en av kollegene til mora. Når de kommer til boret innser jenta at hun er forelska i sønnen til moras kollega.

  Jeg synes boka var lit spennende, og romantisk, men boka er ikke helt min still.

  Jeg anbefaler boka for jenter mellom 9 til 13 års alderen som er interessert i romantiske bøker, og sånt.

  terningkast 3

 343. Boka handlet om en Jente som ble forelsket i en gutt. Hele boka startet med at farmoren til Liv døde og bestevennen til Liv flyttet så nå hadde hun ingen og være me. Hun måtte finne seg nye venner. Hun ble med mammaen sin på restaurant og der skulle de møte en gutt som het frans og moren til frans. Moren til Liv, og Moren til Frans begynte og snakke med en gang de møttes. Mens Liv og Frans derimot begynte ikke og snakke med det første. De satte et blikk på hverandre i øynene. Liv klarte ikke og se bort fra de nydelige øynene hans. De var grønne med litt glimt i. Liv klarte og få blikke ned og se ned i colaen. Frans begynte og snakke om spørre henne om spørsmål, Liv svarte som om hun var 80 år gammel. For hvert ord som kom ut av munnen ville hun kuttet av tungen. De snakket om skating, og at Frans ville lære Liv og skate. Liv begynte og snakke om Ida. Hvor pen og snill hun var. At hun var den perfekte jenta som han kunne blitt sammen med. Hun måtte stoppe og snakke om Ida. Morene var ferdig og spise og hadde drukket opp vinen. Da hørte moren til Liv at de snakket om skating og da hang hun seg på. Men liv hadde ikke lyst hun ville ikke skade seg.

  Jeg syntes boken var kjempe kjekk og lese. Den hadde en sjarmerende tekst og kanskje noe man faktisk har følt seg i, eller en situasjon man har vært i selv. Jeg syntes den var spennende etter det jeg fikk høre. Dette er en bok jeg lett kunne lese igjen, siden den var så kjekk. Jeg syntes den var skrevet på en fin måte. Det var akkurat som om jeg levde meg inn i situasjonen. Det var ikke noen vanskelige ord og det var bra.Boken var kjekk interessant og masse gøye og løye ting og lese .

  Jeg syntes boken passer for barn mellom 10-14 år. denne boken var kjempe kjekk. Boken passer for barn og unge som er glad i kribling i magen. Om ting som kanskje er litt flaut, en, og forelskelse.

  Jeg vil gi denne boken en stor terningkast 6.

  Det er alltid noe og fikse på i en bok men denne er det nesten ingenting. Hvis det er noe jeg skulle fikse på ville det nok vare spenningen. At de skriver mere om en ting, at de ikke hopper fra setning til setning. Og si litt mere om Frans. Men ellers var denne boken helt nydelige.

 344. Boken handler om en jente som bor i Oslo, og hun hadde en farmor som hadde dødd. Hun hadde en venninne som hadde flyttet til Bodø. Så nå måtte hun få nye venner vis ikke blir det så kjedeligt.
  Moren og liv skulle på en kafe, og møte en kollega og sønnen hennes Frank. Da de hadde kommet fram til kafeen så de en dame som vinket til dem moren til liv vinket tilbake de satte seg ved bordet som kollegaen og Frank satt på. Liv ble forelsket i Frank.Moren begynte, og snakke med kollegaen kollegaen likte veldig godt, og snakke om jobben sin sa Frank

  Jeg syntes boken var spennende,men det var også litt trist at Liv mistet farmoren hadde dødd, og en venn som hadde flyttet helt til bodø.

  Denne boka passer for unger som liker romantikk og skating.
  Jeg anbefaler boken for 7-12 år.
  Jeg gir terningkast 4.

 345. Blyanthjerte

  Forfatter:Elin Hansson

  Liv likte farmoren sin veldig godt så godt at hun likte pensjons ting. Men, nå er farmoren dø, og bestevenninna har flytta. Derfor vil Liv prøve, og finne nye venner. Hun skal bli med moren på restaurant med kollegaen, og sønnen hennes Frans. Når de møtes så ser Liv at Frans er kjempe søt. Alt hun klarer og tenke på er de fine grønne øynene. Liv er forelska hun rødmer og klarer ikke å stoppe og se på ham han var så søt og fin. Når de starter og snakke snakker bare Frans for Liv klarer ikke og si et ord men når hun starter og snakke babler hun om ex-bestevenninna og hvor fin hun var. Til slutt tilbyr Frans og lære henne skateboard.

  Jeg liker denne boka den er spennende og gøy. Den er lett og lese og det er bare noe som får deg til å bare ville lese mer og mer. For hver gang du leser blir det bare mer og mer spennende som for eksempel hva er det neste Liv og Frans kommer til og si? Om slags tegningen er veldig kjedelig den kunne blitt gjort mye bedre.

  Jeg synes boken passer for meg og folk mellom 10-13 år som liker litt romantikk og sånt. Jeg gir boka terningkast 5 av 6.

 346. Liv har vært nært knyttet til farmoren sin – så nært at hun liker fyrstekake, te og yatzy. Nå er imidlertid farmor død, og samtidig har Livs bestevenninne flyttet. Liv innser derfor at hun må finne nye venner og at hun må prøve å være mer som andre på sin egen alder. Men først blir hun med moren på restaurant for å møte en kollega og sønnen hennes. Det sjette i boken

  Jeg synes den boken var ikke min type Den hørtes litt kjetligelig. Kanskje folk som liker romantikk

  Jeg anbefaler til 9 -11 treningkast 2

 347. Forfatter – Elin Hansson
  Blyanthjerte handler om en jente som heter Liv.
  Liv er veldig knyttet til farmoren sin, men etter hun døde har ikke ting blir så mye bedre, for bestevennen sin Ida har flyttet til Bodø. Nå innser Ida at hun trenger venner, men moren hennes tok henne til en resturant for å møte kollegaen og sønnen hennes, men etter Ida ser øyene til Frans (sønnen til kollegaen til moren hennes) blir hun plutselig forelsket!

  Jeg synes at boken Blyanthjerte er litt morsom og kjekk, og jeg liker at Ida blir forelsket med en gang hun ser øyene til Frans. Jeg synes at Elin Hansson (forfatteren) har skrevet boken bra, og jeg liker hvordan Elin Hansson har beskrevet alt.

  Jeg synes at alle som liker romantiske bøker bør lese den. Jeg synes også at aldersgrensen skal være 8-10.
  Jeg gir terningkast 5, fordi boken er så bra skrevet.

 348. Denne boka handler om en jente som heter Liv. Liv sin farmor hadde nettopp død og bestevennen hennes hadde flyttet. Hun var ikke veldig glad og smilende, men hun ble med moren på en resturant der moren skulle møte en kollega, og kollegaen tok med sønnen sin. Med en gang liv så han kjente hun hjerte banke, og pulsen gikk stadig mer opp. Når de hadde satt seg ned, og begynte og spise begynte også moren hennes og snakke. Snakke veldig mye. Liv bare satt der og spiste maten sin. Hun var for redd til og se på Frans. Frans var sønnen til kollegaen.

  Jeg syntes boka var gøy, og det var gøy og lese siden de brukte så mange forskjellige ord. Hver gang Liv sier noe om Frans så bruker hun alltid forskjellige ord, og det gjør det mer interessant. Jeg føler at det også er gøy at Frans likte skating og siden Liv ikke er så smart så begynner hun og fortelle om bestevennen sin. men siden hun hadde flyttet ville Frans lære Liv og skate. Men Liv ville ikke det, men det var sikkert det eneste hun kunne gjøre for og få han til og like henne.

  Jeg anbefaler denne boka til de som liker kjærlighet, men ungen som liker kjærlighet. De som liker og lese om sånne type ting, men det er mer en bok for barn og folk som ikke liker helt seriøst men litt pinlig kjærlighet. jeg gir denne boka terningkast 3. Fordi jeg liker ikke romanse bøker men det er godt skrevet.

 349. Boken handler om en jente som het Liv. Hun var nært knyttet til farmoren sin. Men nå var hun død, og samtidig hadde Livs bestevenninne flyttet. Men en dag skulle Liv bli med moren på restaurant med en kollega og sønnen. Hun merket at det var noe annerledes med gutten. Hun klarte ikke å slippe blikket fra han. De neste minuttene sier hun ingenting. Gutten begynner å snakke om skating. Nå skulle han lære henne det. Hva skjer etterpå?

  Jeg synes boken var gøy å lese. Den var veldig bra skrevet. Også lurer jeg på hva som skjer.

  Jeg anbefaler boken for alle barn fra 7-12 år. Jeg gir terningkast 4,5.

 350. Jeg er litt usikker på om jeg liker boka eller ikke. På den ene siden er den tørr og kan bli litt kjedelig. Men så bare bang kommer det med flotte beskrivelser og forklaringer, boken er veldig godt skrevet men kunne gjerne hatt litt mer humor!

 351. Liv var glad i farmoren sin men hun døde. Bestevennen til liv flyttet til bodø så nå måtte hun finne nye venner. Liv ble med moren på cafe for å møte en kollega og sønnen hennes Frans. Frans hadde grønne øyne de grønneste øynene Liv hadde sett.

  Jeg synes boken var spennende. Kanskje får liv en ny venn?

  Boka passer for 9 – 11 år
  terningkast 4-6

 352. I likte ikkje boka fordi den var barnslig og kjedelig og passer for 3+

 353. Blyant hjerte har egentlig nesten samme handlinger som noen andre kjærlighetsbøker jeg har lest(og likt). Jeg kan lese den med glans, fordi det er en god bok men en bare føles ut som en pitte pitte liten kopi. Men heldigvis så liker jeg den typen bok pga. Kjærligheten, litt spenning, humor og forklaringen sånn at vi kan forestille oss boken på ekte som en film inne i hodet. (Vil lese boka assa!) Terningkast 5😊

 354. Den var ok, men den var ikke det beste. synes boka var litt bra sånn passe fordi var ikke mye som skjedde

 355. Jeg syns at Blyanthjerte er en veldig fin bok og jeg kjenner meg igjen i flere av situasjonene. Jeg vil virkelig anbefale boka til 10 – 13 åringer. Jeg har selv lest den.
  terning kast5

 356. Det var en litt rar men kul bok .Jeg ville ikke klart å skrive en bok men vis jeg skulle valgt en bok å lese ville jeg ikke valkt den , på grunn av tittelen høres den lit skjedeli ut men den var kul jeg gir den 5 stjerner( men til neste gang burde du ha en annen tittel ) kul bok 🙂

 357. jeg synes at den boka er for jenter ikke for gutter, men hvis gutter like å lese denne boka så kan de lese den. Jeg synes det var lit flau, men den er lit bra terningkast 3/6 👍👎

 358. Boken er veldig morsom. OG det er morsomt når de er på resturanten. Det er der jeg liker det best i boka. Frank er veldig kul. Det ser ut som om liv liker frank veldig godt.

 359. Jeg likte denne boka fordi at den var litt spennende.
  Jeg synes at denne var spennende fordi at da Liv og Frans snakket ilag tenkte jeg at nå kommer de til å bli kjærester.
  Grunnen til at jeg tenkte at de kommer til å bli kjærester er fordi at Liv likte Frans og Frans Likte Liv.
  Det som gjorde til at jeg tenkte at Liv ikke ville skate når Frans spurte henne om det var jo som Liv sa at hun kan falle å slå seg men det jeg tenkte grunnen var, var at hun kan bli flau når hun faller av og at Frans kommer til å le seg i hjel.
  Det beste jeg tenker som er bra for Liv er at hun kan bare prøve å skate, og hvis hun faller av og noen ler av henne så trenger hun ikke å skate, men hvis hun faller og ingen ler men sier: det går bra Liv bare prøv deg igjen. Så kan hun fortsette å skate.
  Det jeg håper på for Frans og Liv er at de kan bli sammen og få det hyggelig ilag.

 360. Boka er ikke så bra siden det ikke er noe slåssing. Jeg gir den 5 av 10000000000000000000000000000000000000000000000000000000000 stjerner fordi jeg ikke liker boka. Den kunne bli bedre med litt krig.

 361. KJEDELIG LEV MED DET jeg anbefaler boka for folk som synes BORING STUFF IS GOOD 2 READ CUZ THE BOCK IS BORING AND YOU CAN LIVE WHIF IT

 362. Den var ikke så spennende, men litt morsom. Jeg synes ikke det er morsomt og lese slike ting. Terning kast 3

 363. Jeg syns boka er veldig bra fordi jeg har lest den før og at den er en av mine favoritt bøker. Jeg ville anbefale denne boka for alle. Jeg syns også at denne boka høres veldig bra ut.

 364. Denne boka var en tommel opp siden den er liksom son som ekte liv ikke OMG jeg er forelsket men ekte. Etter det er de snart kyse personer. S

 365. Jeg syns blyanthjerte er en veldig bra bok. Jeg har lest hele boka før og jeg likte den veldig. Den har mange gode elementer som gjør boka spennende og inntresang. Jeg anbefaler denne boka til alle andre.

 366. Denne boka var ikke akkurat noe jeg hadde lest. Den var ikke det jeg liker å lese. men det var gøy og høre at man kunne lære litt karakterene. Men det var fortsatt kjedelig for meg. jeg ville mest høre litt mer om andre ting en bare hva de snakket om. Det hadde vært mer gøy vist noe man ikke tror hadde skjedd ville ha skjedd.

 367. jeg har lest blyant-hjertet før og da leste jeg hele boka og jeg synes denne boka her helt fantastisk den er spennende og kul. Jeg synes også at denne boka er en bok som ikke bare feks folk som liker romantikk liker, men alle folk på alle aldere og alle smaker kan like fordi den har litt av alt. Jeg anbefaler garantert og lase Blyant-hjertet og jeg gir denne ⭐⭐⭐⭐⭐ av ⭐⭐⭐⭐⭐

 368. Den hadde fin historie og var veldig fin, jeg kunne lest mere av denne boken. Men romanse er ikke helt min greie 😅

 369. Jeg syntes denne boka var spennende. Å boka er en av mine favoritt bøker så jeg anbefaler at dere burde lese boka. Og jeg syntes boka høres veldig bra ut.

 370. Jeg synes at denne boka virker litt morsom og spennende å få vite hva som skjer om Liv skal lære å skate av Frans. Så langt var den grei og jeg gir den terningkast 6 av 10.

 371. jeg har lylylylylyullyulylllllyllylylylyllylylllllllllyst til å hhhhhhhhhhhhhhhøre meeeeeeeeeeer

 372. Eg likte boka godt.
  Den hadde bra detaljer og den hoppa ikkje over ord. Likte godt at vi fekk høre kva ho tenkte.
  Eg er egentleg ikkje så stor fan av kjærlighetsbøker men denne boka hørtest spenande ut.
  Eg har veldig lyst til å lese denne boka.
  Helsing Ida.

 373. Eg synest boka var ikkje helt paselig for guttar . men morsom .eg fik ikkje vete so mykje i utdraget so eg ville har lit mer utrag eg gjir den 5/10:

 374. Jeg likte innholdet.
  Den var veldig bra kunne gjerne lest boka.
  De gjorde kanskje ikke så mye men den var bra.
  Terning kast 5.

 375. Boken handler om en jente som bli forelsket. Gutten liker skating og surfing, men jenta liker det ikke. De prater sammen og blir bedre kjent.

  Jeg synes at boken er kjedelig fordi at bøker om forelskelse er uinteressant.

  Boken passer for de som liker forelskelse. terningkast 1.

 376. Eg synast at den var bra men forelskelse bøker er ikkje min type av bøker meir helst thriller bøker men den også var morsom eg gir den terning kast 4.

 377. Den var bra, eg liker ikkje og lese om sjerihet, kuna ha hat lit mindre sjelihet, eg gjir den ternign kas 2 eller 3.👍

 378. Jeg liker boka litt…de fleste liker den den sikkert ikke for mange vet jo at mange hater forelskelse og romantikk.Men jeg liker den ikke så mye🤢¯\_(ツ)_/¯

 379. Jeg liker denne boka. Den er morsom. Liv vite ikke hvordan hun skal prate med gutten. Jeg skal prove å finne den i bok bussen.

  ヾ(•ω•`)o

 380. Den traff meg veldig bra og eg gir den 10 av 10. Eg har kjempe lyst å lese heile boka😍🥰😘 Den var super duper bra!

 381. den boka var SUPER!! og veldig gøy dem som har skrevet denne boka er veldig flink 😂🤣
  👌👍

 382. Jeg synes boka var dårlig og helt elendig, ville aldri lese hele boka. 🤢 Anbefaler ikke

 383. super morsom 😂🤣😂🤣😂🤣😆😆😆🤣😂🤣🤣🤣jeg liker det fordi hun tror at hun skal fall og brekke lårhalsen.🤣🤣🤣😂😂😂🤣🤣🤣😂😂😂 jeg vil lese hele boka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 384. Personene som er i teksten er sånt at du liker de litt men liksom er sånt at du ikke blir forelska i dem. Jeg syntes boken tar opp et bittelitt viktig emne. Teksten slutter litt rart egentlig fordi de gjør ikke noe så spesielt i slutten de sitter bare ved ett bord. Jeg syntes egentlig teksten var ganske vanskelig å legge fra seg men jeg syntes ikke den var vanskelig å lese. Jeg syntes teksten var enkel å lese fordi det var ikke i nærheten av mange vanskelige ord. Jeg anbefaler denne boken fra 10-12 år. Teksten sin styrke er nok at den tar opp et litt viktig emne. Som mange andre bøker i bokslukerprisen er dens svakhet at hele teksten er ikke der. Jeg syntes også at den var litt kjedelig når de bare satt ved ett bord å snakka sammen. Jeg syntes at denne boken ikke kunne vært vinner på bokslukerprisen.

 385. Den var bra, morsom og litt rar.
  Jeg gir den 🎲kast 5/6😀😘🤣
  Jeg anbefaler den til noen som er forelska 💖💔

 386. jeg opplevde teksten bra fordi den var morsom .
  teksten er bra fordi den har spennende.
  andre bør lese boka fordi den er bra morsom og spennende

 387. Jeg synes den var passe bra.😒😒😒 Jeg synes den hva passe bra fordi, jeg synes den var kjedelig👎_👎. Jeg hater kjærlighet historier.💔💔💔🤐🤢🤢🤮

 388. Jeg syntes at denne boken var bra men den hadde mye med forelskelse å gjøre. Den var jo veldig kul men kanskje ikke noe for meg tror jeg. Jeg likte den litt og litt ikke fordi at det vart veldig mye om forelskelse og det er litt gøy og litt ikke gøy. Men den var gøy og spennende + morsom så kanskje noe for meg. Jeg ville anbefale denne boken for 9-13år. Liksom 4klasse til 8klasse. Jeg ville nok gitt denne boken en terningkast 5.Det som var rart med denne boken var at hun nesten ikke klarte og spise og snakke og nesten det eneste hun fikk ut var kult, når hun ville si noe annet. Men jeg skjønner jo at når man er forelsket så klarer man jo nesten ikke å si noe.

 389. Blyanthjerte
  Teksten handler om Liv som skal på resturant med mamma og en kollega av mammaen pluss ett barn. Denne boka er på en måte en hverdagsbok.
  Denne boka kan også være litt trist.
  Jeg likte boka fordi det var litt humor også, og jeg vil gi denne boka terningkast 5.
  Det beste med teksten er at man kan kjenne seg igjen i det fra hverdagen og at boka høres ganske ekte ut.
  Du bør lese den vis du liker hverdagsbøker.

 390. Handling:
  Boka handler om en jente som heter Liv. Hun møter en gutt som heter Frans og liker han med en gang. Han har så grønne øyne og en perfekt nese. Liv føler seg dum når hun sitter der uten noe å si. Frans skater å Liv vil lære seg det men er redd for å dumme seg ut. Liv sier at Ida burde vært og forteller hvor kul hun men Frans skjønner ikke.
  Jeg synes boka høres spennende fordi det høres ut som det skal skje mange ting i boka. j
  Jeg anbefaler og lese den hvis du liker romantikk og at folk dummer seg ut. Boka får 5 stjerner. Det kunne vært skrevet litt mer spennende ting for de sitter bare å snakker sammen men, det høres ut som det skal skje mye i boka.

 391. Boka handler om en jente og moren hennes som skulle møte morens kollega og sønnen hennes. Når jenta så gutten ble hun forelsket i den gutten. Jenta hadde en venninne som hadde flyttet vekk, henne tenkte at henne hadde klart å imponere den gutten på et lite blunk. Henne klarte ikke å ta synet vekk fra ham eller spise maten sin. Etter vert begynte de å snakke om skating. Gutten spør henne om hun vil lære å skate, han kunne lære henne det. Så blandet mammaene seg inn. Jeg syntes boka var morsom. Den boka skal jeg nokk lese senere.

 392. Den var sykt bra jeg likte alt. Han Frans er lit snål men det går bra👌😈👌👌👌👌👌jeg likte når mora sa rullebrett lol😂

 393. Boken var bra👍Jeg fikk lyst til og høre mer. Den var suuuuuuuper😁🤩

 394. Handling:
  Denne teksten handler om en jente som heter, Liv og hun skal på en restaurant med moren sin og møte en dame og en guttunge. Han heter Frans. Så kom de inn i restauranten og lette etter de. Og etter vært fant de dem så satt de seg ned og foreldrene gikk for og snakke sammen. Barna snakka også sammen men det var nesten bare Frans som snakka. De snakka om skating og surfing. Liv sier at hun skjønner ikke alt Frans sier og at det er dialekt. Etter vært så drikker Liv et glass, hun sier at det er smaken på chili. Så hørte hun stemmen på noen skjente. Det var Moren og Moren til Frans.
  Hva jeg synes om boka: Den er fin og lese og den er morsom kul gøy.
  Sjanger: Sjangere er Forelskelse det er veldig fint.
  Filmer eller serier: Det minner meg om en film jeg har sett.

 395. Denne boka var sikkelig bra:) Jeg anbefaler den til andre🌸 Jeg skal låne denne boka fra biblioteket📒
  Terningkast: 6
  Min mening: SUPER!!!!📓💖

 396. Den var bra👍🏼 terningakast 6/10⭐️ Jeg ville ikke ha lest den men den var bra.
  Denne boka var litt kjedelig og morsom samtidig🐱 jeg anbefaler denne boka for 6 klasse🥰

 397. Jeg synes boka var litt rar. Jeg synes de voksene i boka babler altfor mye. Teksten var også litt kjedelig. Det er jo bare romantikk! Skulle ønske det var action med.

 398. Jeg syntes at det var en morsom bok og lese og høre på.
  Jeg anbefaler denne boka til barn som er over 6 år.
  Liv skal lære seg og stå på skateboard men vet ikke om hun har lyst.
  Bestevennen til Liv har flytta og farmoren hennes er død.

 399. Blyhjerte

  Boka handler om en jente som heter Liv og hun skal på kaffe sammen med moren hennes. Så ser Liv en kjekk gutt med grønne øyne. Han heter Frans og han er med moren sin også på kaffe.
  Jeg kommer til og lese den andre boka.
  Jeg syntes boka var var spennendene og morsom jeg anbefaler boka til 10 – 13 åringer

 400. jeg synes ikke boka var bra.👎_👎 Men for dem som liker kjærlighets bøker er denne boka sikkert bra.

 401. Den var rar morsom og den var kul litt mer morsom enn andre bøker. det jeg synes var rart var mammaen liv var rar og morsom. Frans var mest rar. mammaen var veldig rar og morsom hun kaller det rullebrett. Jeg gir boka 4 terningkast.

 402. Artig, men litt mye drama. Boka var bra. Jeg likte den🐱,men hvis det kommer enda en bok så har jeg et tips. Litt mer handlinger. Terningkast 4/6😁👍

 403. Boka var passe bra, skjedde ikke mye bortsett fra snakking. Inntrykket jeg får er at boka ganske kjedelig for meg. Jeg gir den terningkast: 3/6, forsiden fikk det også til å se ut som en rolig bok. Ville ha hadd boka midt imellom komedie og romantikk.

 404. Den var veldig bra kunne godt lese hele boka, men jeg ville aldri ha kjøpt bøka👍🌈

 405. Navn: Blyanthjerte
  Forfatter: Elin Hansson
  om: Boka var veldig rar, jeg forsto ikke humoren men kansje noen andre forstår denne typen humor. litt rar engelsk men ellers var den ok.
  jeg gir den en passe bra.

 406. Hva boka handler om. Boka handler om en jente som heter Anne som er med mammaen sin på en Resturant og er forelska i en som heter Frans og Frans ser hun inn i øynene og Hun vil ikke lære og skate men hun må fordi Frans gjør det.

  Hvorfor du burde lese boka. De som liker romantiske bøker burde lese boka og den tror jeg er best for 10-13år. Hvorfor du burde ikke lese boka. De som ikke interessert i Romantiske bøker burde ikke lese boka anbefaler jeg.

 407. Jeg syntes boka var ganske bra. Ikke helt min sjanger, men sikkert bra for de som liker romantikk. Jeg gir boka en 4 av 6. 🤢💩

 408. Boka var litt kjedelig. Det skjedde litt lite håper det kommer mer action lenger inn i boka. Passer for 11-15 år gir den terningkast 4-5

 409. Denne boka var ikke noe for meg.
  Boka handler bare om forelskelse og skaiting.
  Jeg gir boka en 2/6,ikke min still.

 410. Jeg synes at boken var morsom,spennende og litt kjedelig. Jeg synes det var morsomt da de sa litt morsomme ting. Jeg synes at den var kjedelig fordi det skjedde litt lite.
  Jeg kunne lest hele boken. Jeg vill gi denne boken terningkast 4.

 411. Skrevet av Elin Hansson
  Eg synest boka var passe bra fordi det hvar ikkje så mykje å få vite på ein måte men vist eg kunne ha lest heile boka så hadde eg sikkert sakt den var bedre

 412. Jeg synes at boka var morsom og det er en ganske grei bok jeg fik lust å lese helle boka og terning kast 4 🙂

 413. Mmmmmmmmaaaaaaaaaatttttttsssssss (Skole: Kkkkkkkkvvvvvvvvvvvaaaaaaaaaaammmmmmmmmm sssssssssskkkkkkkkooooooooolllllllleee) sier:

  Drrrrrrrrrrrrrrrrrriiiiiiiiiiiiiiiiiiiittttttttttttttttt brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaaaaaa bokkkkkkkkkkkkkkkkkkk

 414. Jeg synes den var kjedelig fordi de gjorde nesten ingen ting de satt liksom bare å pratet hele tiden

 415. det passar for små unger
  aldre 5+
  den var bra fordi den var ikkje lang åg den hørte kjdeleg

 416. Jeg syntes boka var ok men kunne ønske det var litt mer humor og spenning.

  Håper jeg kan lese flere fine bøker på denne siden.

 417. Den var bra og morosam😂😂😂😂😂😂😂😂😂🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠

 418. Blyanthjerte av Elin Hansson
  Eg synes boka va bra, eg synes den var spennende og eg fikk liksom med meg alt, det var enkelt å forstå sammenhengden.
  Eg synes boka passar til barn fra 9 år – 13.
  Vis du liker romanse er dette ei bok for deg.

 419. Jeg likte egg ikke denne boka. Jeg synes den var for «klissete» liksom, jeg liker best skrekk, thriller, og krim bøker.

 420. Noen synes boka var dårlig, mens andre synes den var bra. Det var kult at det var flere språklige bilder i den. Noen gutter synes den passer bedre for jenter enn gutter.

 421. Jeg elsket boken og jeg vill gjerne finne den på biblioteket og leie den den var bra, spenede og Kul✌️😍HADE✌️😃

 422. Jeg synes boka var kul den var litt sånn begge deler den var dårlig, men den var bra👌🙃

 423. Den var veldig bra anbefales veldig terningkast 9 den var kanskje litt klein , og morsom 👍😃👍👍👍👍👍👍👍

 424. Eg synest boka var heilt ok. Eg synest det var litt spennande fordi eg lurer på om ho prøver å skate og om ho får det til. terningkast 4.

 425. Eg likte godt teksten fordi det var mange gode skildringar, og eg vil veta kva som skjer vidare med dei to. Detta utdraget var spennande fordi det skjedde alltid noko i teksten.

 426. Ehhhh ja hva kan jeg si det er en helt OK bok Og forelskelse er ikke min stil meeen det var bedere en forventet👍 TERNINGkast: en svak 4

 427. Jeg likte ikke så godt utdraget fra boka fordi jeg liker ikke så godt forelskelse og sånt, jeg syntes og at det var lite spenning. men jeg ville gjerne lest boka og sett hvordan det gikk med henne.
  Rating: 7:10😃😃

 428. Boka blyanthjerte var for mye kjærlighet men uten om den så var boka god og jeg kunne godt tenkt meg å lese hele boka 🥰 7/10

 429. Veldig bra bok masse skating og følelser men jeg ville gjerne lest resten av boka siden det var så spendene 🍑🍆👏🏼🥵

 430. Eg likte utdraget fordi at ei jenta møtte ein gut så skal han lære ho og skate.Men det var jo ikkje verdens aller beste utdrag så eg gir den terningkast 4.

 431. eg syns boka var veldig bra…. eg like romantiske.
  eg vil lese resten av boka
  terning kast 10\10

 432. Teksten var kjedelig og det var ikkje så masse som skjedde og det var ikkje så spennande heller.

 433. Jeg likte boken fordi jeg synes de forklarte veldig mye.Jeg likte teksten og jeg ville elsket å lese hele boken.Men det er någen vanskelige ord.Jeg gir den 10/10 og jeg synes alle burde lese den.

 434. Jeg synes ikke boken var så gøy. Det var kjedelig fordi det var ikke min type bok og jeg synes ikke at romantikk bøker er gøy. Men synes boken var passe bra. Men vil ta 3/10 på boken. Men noen liker sånne type bøker.

 435. Jeg er ikke klar for de te eg ka n se po andre jek kan dø vêr du vi mye de har er eller DG kan sepo andre ELE tin men de he fin eg mei ikke ti sønner du de for fater😤😡😵👻💀☠️😧👎🏻Sønner du de eller ikke men vi kan ikke ha slik eg taklrrike SLI jeg sprengte nesten ørenemine vi for diaré i femtealdri mer ha soner bøker eg ble staut men vi kan ikke ha son e bøker vi kandø21💥🔥😨🤯🤯🤯🤬

 436. Utraget var kjedelig.
  Det var lite som skjedde.
  Eg synest det var ikkje var så gøy og lese fordi eg likar ikkje så godt bøker om forelskelse.`