Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Bobla

Siri Pettersen Gyldendal 2018

Kine er misfornøyd med livet sitt: med faren som bestandig
snakker om stein og risikoen for jordskjelv; med moren som
er livredd for bakterier i maten og maser som en måke; og
med skolen, mobberen Jarle og gymlærer Onda som tvinger
henne til å være med på svømmetimene. Etter tidenes verste
skoledag finner hun imidlertid en glasskule. Og er det ikke
noe mystisk med denne kulen?

 

DEN FEITE MUMIEN

Kine satte i nøkkelen, men døra var ikke låst. Enda en dårlig nyhet, altså.

Pappa var fremdeles på jobb, så det betydde at mamma var hjemme igjen. Ferdig meditert og hypnotisert. I hvert fall til hun stresset seg opp til normalen igjen. Det fikk være som det var, Kine var ferdig med alt og alle. Ikke engang mamma kunne gjøre det verre.

Hun gikk inn og sparket av seg skoene. De smalt i veggen.

Mamma sto på kjøkkenet, halvt skjult bak kjøleskapsdøra. Hun pratet for seg selv, som vanlig. En lavmælt klukking, noe om temperaturen, at tre grader ikke kunne stemme. I hånden holdt hun et krus med en tepose som sikkert hadde trukket for lenge allerede. Klukkingen ble skarpere, og Kine luktet at full måkemodus ikke var langt unna.

Hun gikk rett mot trappa i håp om å slippe unna før mamma så hvordan hun så ut. Kjøleskapsdøra smalt igjen idet Kine la hånden på rekkverket.

«Skoene setter vi på hylla, ikke s…» Mamma måpte mot henne som om … vel, som om en zombie nettopp hadde kommet inn på kjøkkenet. Hun bare sto der som om noen hadde satt henne på pause. Den eneste bevegelsen kom fra teposen hun hadde tatt ut av koppen. Den svingte fram og tilbake og dryppet på gulvet.

«Kine, hva i himmelens navn … Hvordan er det du ser ut? Kine, hva er det du har gjort? Hva er det som skjer?»

Kine orket ikke høre på den skjærende stemmen. Gulvkulda bet seg gjennom de fuktige sokkene, og det kjentes ut som om brystet skulle sprekke opp i små, vonde biter.

«Ingenting skjer!» skrek hun. «Alt er helt sinnssykt i orden! Jeg er et lite, bortskjemt barn, uten en bekymring i verden! Alt er perfekt! Helt aldeles inni granskauen perfekt, mamma! Okei?!»

Hun løp opp trappa og låste seg inne på badet. Der kom tårene igjen. Herregud, hun var sånn ei vanvittig pyse. Fingrene skalv av kulde mens hun vrengte av seg klærne. Det gjorde vondere og vondere i brystet. Det ble vanskelig å puste. Luften liksom forsvant ut gjennom usynlige sprekker og kom aldri ned i lungene.

Kine hørte seg selv hulke og skyndte seg å skru på vannkranen i badekaret så mamma ikke skulle høre henne. Vannet steg opp og manet fram bilder fra svømmetimen. Den møllspiste badedrakten, Monrads hysteriske latter, vannet hun hadde svelget, følelsen av å henge opp ned uten å komme noen vei …

Og Onda. Hun hadde veltet Onda uti bassenget! Stanget henne som en okse. Var det ikke straffbart å stange en lærer? Selv en gymlærer? I morgen ville vel politiet komme på døra og sende henne til en fangeleir i Sibir eller noe. Tvinge henne til straffarbeid i førti minusgrader helt til hun ble pensjonist, eller til fingrene falt av, hva som enn kom først.

Det var i grunnen en beroligende tanke. I det minste ville hun slippe svømming. Det var vel ingen som svømte i Sibir? Altfor kaldt. Og hun ville aldri mer behøve å sette sin fot på Klausen skole.

Mamma banket på døra. Kine klatret opp i badekaret og sank ned i det varme vannet, så dypt at ørene kom under. Mammas stemme ble deilig dempet av vannet. De harde bokstavene ble myke, som om hun var forkjølet. «Vi snagger om dedde nål du el fedig, Gine. Jeg er igge sint, hører du?»

At mamma sa hun ikke var sint, var det sikreste tegnet på at hun var det. Men så ble det stille. Endelig.

Kine ble liggende og kjenne varmen vekke kroppen. Det var som å bli stukket av hundre små nåler. Hundre forskjellige typer vondt. Alt som hadde skjedd begynte også å få nytt liv. Spilte som en elendig film, om og om igjen i hodet. Shit, hva hadde hun gjort? Hvor skulle hun rømme? Fantes det noen steder i landet som tok imot barn på flukt?

Hun var ferdig med skolen for godt. Det var det eneste som var helt sikkert. Mamma og pappa kom til å klikke, de var sykelig opptatt av skole. Selv hadde de kastet bort halve livet på å studere. Og for hva da? Så de kunne glane på stein og bakterier? Hva slags framtid var det? Å fortelle folk at de kom til å dø i et steinras eller av muggsopp i melka?

Aldri i livet. Aldri mer skole. Hun kunne kvitte seg med sekken for godt.

Kine kom på glasskula.

Hun satte seg opp og så på sekken som lå slengt på gulvet. Den var mer møkkete enn rød. Det var et under at mamma ikke hadde kjørt den i vaskemaskinen for lengst, eller druknet den i stinkende spritgelé. Men antakelig kunne ikke engang bakteriedrepere ta knekken på det som levde i den sidelomma.

Hun strakte seg over badekarkanten, åpnet sekken og fant fram glasskula.

Var den vanntett, tro? Det så sånn ut. Det var i hvert fall ingen hull å se. Hun senket kula ned i vannet og begynte å gni av det skitne belegget. Det satt så godt at det kunne vært maling, men litt etter
litt forsvant det, og til slutt holdt hun ei skinnende blank glasskule i hånden. Nå kunne hun tydelig se det som var inni.

En dukke.

En liten filledukke. Eller mer en slags fæl, hjemmelagd bamse, bortsett fra at hodet var formet som et dødninghode. Og hele dukka var viklet inn i strimler. Mest av alt lignet den en feit mumie. For en sykt snål greie …

Kine myste inn gjennom glasset. En svart masse lå stivnet i bunnen, som et slags gulv. Og det var noe mer der også. Noe mørkt pulver eller flak. Hun ristet på kula, og pulveret sveipet rundt på innsiden. Hun kunne ikke se noen åpning. Ingen skjøter i glasset heller. Hvordan var den lagd? Hvordan hadde de fått dukka inn i kula? Og hva var vitsen med den? Den lignet ikke noen vanlig leke. Mystisk …

Hun strøk fingrene over den. Den var helt glatt, uten noe som helst merke. Ikke engang ’made in china’ eller noe. Den var rett og slett helt tett og umulig å komme inn i.

Hun sukket. Det hadde vært noe … Hun skulle virkelig ønske hun bare kunne rømt inn i den lille kula. Den var jo hennes. I hvert fall føltes det sånn. Tenk å krølle seg sammen med musikk på øret og
lese ei bok. Bodd der inne, trygg for alt. Bare hun og den stygge dukka. Ingen skole, ingen Onda, ingen Jarle, ingen klynge. Ingen verden heller. Bare henne. Hun ville gjort hva som helst for å kunne ha det sånn. Hva som helst.

Kine grøsset. Vannet hadde blitt kjølig og fikk huden til å nuppe seg. Hun klatret ut av badekaret, men trakk ikke ut proppen. Da ville mamma høre at hun var ferdig og komme løpende.

Hun surret et håndkle rundt seg og la øret mot døra. Var hun alene her oppe? Det virket sånn. Hun vred nøkkelen om så stille hun greide og stakk hodet ut for å se. Ingen der. Bare Tipsi. Den grå katta smøg
seg inn døråpningen og gned seg mot leggene hennes. Den ble våt på halen og mjauet misfornøyd. Det gjorde ingenting, lyden kunne knapt høres over den sykt slitsomme panfløytemusikken mamma hadde satt på nede på kjøkkenet.

Kine hengte mobilpungen rundt halsen og smatt over gangen med sekken i den ene hånden og kula i den andre. Hun lokket Tipsi med seg, kom seg inn på rommet sitt og låste døra.

Mamma eller pappa ville banke på og mase før eller senere, så hun satte i øreproppene og begynte å spille den slemmeste musikken hun hadde. Death metal.

Ingeborg i fjerde etasje kalte det djevelmusikk, til tross for at hun var nesten stokk døv og umulig kunne høre så mye av den. Men Ingeborg var snart åtti og folk på åtti trodde på djevelen, og da så de ham vel overalt.

Kine slengte seg på senga. I morgen var det lørdag, det var i det minste en fordel. Da hadde hun hele helgen på seg til å finne ut hvordan hun skulle slutte på skolen. Og hvordan hun skulle fortelle det til Aurora og Vivi.

Tanken på dem fikk henne til å plukke mobilen fram fra pungen. Det var som hun hadde fryktet. En haug med meldinger fra dem begge. Først morsomme meldinger om Onda i bassenget, spekket med smileys og lols. Så mer alvorlige, med spørsmål om hvor hun var og hvorfor hun ikke tok telefonen.

Vivi hadde sendt en melding så lang som en stil om at det var livsfarlig å være ute i minusgrader når man var våt i håret. Aurora hadde sendt en rett etterpå og sagt at Vivi ba om unnskyldning hvis hun hadde skremt henne. Den siste meldingen var også fra Aurora.

Skal jeg komme?

Det var alt som sto. Kine kjente en svie på øynene og la fra seg mobilen. Hun ville ikke svare. Kunne ikke. Da kom alt til å bli virkelig.

Hun pusset på Tipsi, men katta ble sittende på gulvet. Kine åpnet nattbordskuffen, slengte vekkerklokka nedi og smalt skuffen igjen.
«Ser du? Lørdag. Ingen lyd.»

Katta tok sats og hoppet opp på senga. Den krøllet seg sammen ved magen hennes. Kine boret fingrene inn i den myke pelsen og ble på gråten igjen. Herlige Tipsi. Myke, malende Tipsi, finere enn noen folk.

Kine ble liggende og stryke på Tipsi mens hun stirret inn i glasskula. Den lå på teppet ved siden av henne. Det ble tyngre og tyngre å holde øynene åpne. Rommet ble tåkeaktig. Et øyeblikk trodde hun at hun hadde sett en bevegelse. Noe som rørte seg inni kula, men det måtte være innbilning. Sikkert begynnelsen på en forferdelig drøm eller noe.

BOBLA

Kine våknet av at noen prøvde å kvele henne. Hun slo vilt rundt seg for å komme løs, men skjønte fort at det ikke var noen der. Det var ledningen til øreproppene som lå surret rundt halsen hennes. Musikken hadde stanset, og den ene proppen hadde falt ut. Hun viklet seg fri og trakk i ledningen til hun fikk tak i mobilen i den andre enden. Hun hadde ligget på den. Flaks at den hadde overlevd. Klokkeslettet lyste fra skjermen.

04:59.

Hun fikk en ekkel følelse av å ikke være alene. Det skyldtes ikke Tipsi, for katta hadde rømt fra senga. Kine lyttet, men kunne ikke høre noe. Bare susingen fra en sovende bygård. Helt vanlig.

Hun stirret inn i veggen, redd for å snu seg. Følelsen var trykkende, som om noen var her sammen med henne. Noen som … tok plass, på en måte.

Det iste i nakken. Kine snudde seg sakte og kvapp til.

Plassen mellom senga og skrivebordet var blokkert av ei enorm boble. Større enn henne! Den fylte halve rommet. Hun klemte seg opp mot veggen og stirret. Våget ikke flytte seg. Hva var dette? Verdens største såpeboble? En badeball?

Badeball … Hallo?!

Hvor skulle en gjennomsiktig badeball på denne størrelsen komme fra? Nei, det måtte være noe annet. Et romskip? Herregud, det var et romskip, det var det det var! En UFO. Shit, det lå en UFO på rommet hennes, og hun var i ferd med å bli kidnappet av aliens!

Skulle hun skrike eller holde kjeft? Ringe politiet? Brannvesenet? Hvem ringte man når det landet et romskip på rommet?

Hun innså hvor utrolig tåpelig det lød. Selvfølgelig var det ikke et romskip. Sånt hørte hjemme hos gale bloggere som snakket om grønne vesener med navn som begynte på X. Dette var en drøm. Hun hadde ikke våknet ennå. Tanken gjorde henne roligere og hun kunne puste normalt igjen. Men det så da innmari virkelig ut …

Kine gned seg i øynene og kikket opp igjen. Bobla var der fremdeles. Det glassklare omrisset glimtet i mørket. Hun satte beina på gulvet. Det var kaldt, altså var dette virkelig. Ingen drøm.

Hun reiste seg. Trakk dyna av senga og knuget den foran seg som en slags beskyttelse. Latterlig, det visste hun. Med mindre hun hadde å gjøre med en alien som var allergisk mot dun.

Kine listet seg nærmere.

Det var for mørkt til å se detaljene, men det satt noen inni bobla. Det var ei dukke. Med dødninghode. Hun hadde sett den før. Hjertet begynte å hamre i brystet.

Dette var glasskula! Den hun hadde funnet på kirkegården. Den som hadde fått plass i hånden hennes for bare noen timer siden. Samme kula. Samme dukka. Men denne kula var så stor at den nesten nådde taket.

Kine slapp dyna og slo hendene for munnen for ikke å skrike.

Hva skulle hun gjøre? Bobla sperret veien til døra, så hun kunne ikke bare stikke av heller. Kanskje hvis hun smøg seg helt inntil? Den lå jo bare der … Hvor farlig kunne det være, liksom?

Hun gikk et skritt nærmere. Bobla rørte seg ikke. Den fortsatte å ligge der, som ei gigantisk såpeboble med en feit mumie inni.

Legg inn din anmeldelse. Skriv inn e-post og skole slik at du kan få premien hvis du blir månedens anmelder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

939 anmeldelser av “Bobla

 1. Den er helt super, veldig spennende. må nesten bare kjøpe hele boka nånn at jeg får lest den

 2. «Bobla» er en kjempebra ungdomsbok !

  Hovedpersonen Kine er en klassisk sinna jente, sinna på foreldre, lærere, gymtimer, og en spesiell gutt som heter Jarle.
  En dag finner Kine en slags kule, en glassboble på kirkegården, som hun tar med hjem. Den utvider seg, og Kine flytter inn i bobla, og rømmer dermed fra verden slik hun kjenner den. Bobla oppfyller alle hennes ønsker, og hun har kun selskap av en fillete, stygg dokke.
  Det viser seg etterhvert at dokka symboliserer Kine selv og hennes feil, og Kine utvikler seg slik at hun skjønner at hun også trenger foreldre og venner (og Jarle..)
  Dette er en kjempebra bok, og den fabulerende stilen gir rom for mange tanker.
  Terningkast 6 !

 3. Jeg har lest hele boka: Bobla, til tider var den kjedelig, også plutselig ble den super spennende jeg likte slutten også starten var litt kjedelig men ellers likte jeg boka super mye! 🙂

 4. Den var veldig bra det var masse spendene ting og lit grøsser.

 5. denne boka er sykt spennene. Jeg syns syn på Kine som ikke vil på skolen. Håper jeg finner denne boka på biblioteket.

 6. Jeg likte boka veldig godt,men jeg kunne tenkt at det var litt bedre når hun gikk inn i bobla
  Jeg gir terning kast 3

 7. jeg syntes at boka var bra og trist. trist at hun føler det sånn:-(. jeg syntes at forfatteren var flink til og få fram følelsene som jenta hadde:-)

 8. Boken handler om Kine.

  Kine er misfornøyd med livet sitt og er sint på foreldrene sine,lærerene,gymtimene. Hun hater generelt skolen og spesielt hater hun en gutt som heter Jarle fordi han mobber henne.

  En dag finner Kine en glassboble på bakken ved kirkegården, og hun tar den med seg hjem. Når Kine kommer hjem, sovner hun og når hun våkner er bobla blitt større…

  Resten av boken handler om hva som skjer med Kine og glassboblen.

  Jeg synes at Bobla er en veldig bra bok. Jeg gir boka et terningskast fem.

 9. Synes det var bra innhold. Datt litt av i starten men dukket opp igjen. Synes de fikk med mange extra små detaljer. synes den var morsom fordi inholde var såppas bra.:)

 10. Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

 11. Dette utdraget må være min favoritt, jeg likte den veldig godt den var liksom moderne. Den hadde veldig bra beskrivelser og jeg satt helt stille og lyttet og leste. Neste gang jeg er på biblioteket skal jeg låne denne boken med en gang. Jeg satt å bare så det for meg som om det var rett forran øynene mine. Denne boken er definitift 10/10 for meg.

 12. Jeg synes boka var veldig spendene. Og jeg kunne godt ha tenkt meg å lese hele boken

 13. jeg likte boka, den er bedre en alle de andre bøkene i bokslukerprisen, 9\10

 14. jeg synes at boka var spenende og jrg likte den delen da hun våknet og da hun så bobla det synes jeg var den beste delen av utraget.og jeg likte den delen da hun bare sa alt er i granskauen ok! og og jeg synes at det var kult at hun faktisk dytet hene i basenget. men jeg synes at det er domt at det ikke er hele boken.

 15. Jeg og kompisen min syntes begge den var dårlig fordi, vi syntes den egentlig bare var dårlig egentlig ingen grunn. Terningkast: 1,5

 16. Jeg likte utdraget sånn passe bra. Jeg liker best bøker med litt mer ekte ting, og ikke bare ting som er veldig uekte.

 17. Jeg syntes dette utdraget var veldig spennende men også trist. Jeg syntes de er flinke til å berkrive hva de gjør og hva som skjer med adjektiv.

 18. AAAAAAHHHH! Denne boken var kjempe spennende! Jeg fikk lyst å lese mer! Den er ikke bare spennende men også godt beskrevet, forklart og magisk! Det er kanskje litt mye hat fordi Kine ikke liker foreldrene sine og det er lit trist. Så jeg hadde gitt den 10\9 fordi den er kjempe god! , men det er ikke tvil om at jeg skal gi denne en «SUPER» i morgen på skolen! BRAAAAA bok fra Antonie 6C : )

 19. Jeg synes at teksten var lett å forstå, men selve boka synes jeg ikke var så veldig spennende.

 20. Beste utdraget på bokslukerprisen 2018/2019 jeg har lest så langt!
  Jeg likte da boblen var virkelig og den der mumien var der!
  Superspennende bok og jeg fikk lyst til å lese boka!
  Jeg skal gi denne boka en «Super» På skolen!
  Mvh Albin Ingholm | 6C

 21. Boka var veldig bra og jeg likte utdraget veldig godt. Boka hadde en veldig fin handling med seg. Det var veldig kult da Kine gikk inn i dent «kula». Det jeg syntes var at foreldrene var veldig opptatt av å gjøre alt bra og tenker bare på seg selv. Det var lett å forstå hvem som var hvem i teksten. Jeg gir den 9/10 og Super fra meg. Hilsen Nehir fra klasse 6C (:

 22. Jeg likte boka litt, men det var litt vanskelig å forstå helt hva de sa! Men ellers var ikke boka så ille

 23. Denne boka er fantastisk jeg likte veldig godt utdraget og jeg håper at boka blir mer spennende vidre.❤️👍Jeg likte Kine veldig godt og beskrivelsen i boka var bra. Jeg vill så gjerne lese den og få vite hva som skjer vidre. Viss jeg skal si hvilket tærning kast jeg skal gi så er det 8/10😊

 24. Hovedpersonen en sinna jente som heter Kine Kine er sinna på lærerne, gymtimer, foreldrene og spesielt en gutt som heter Jarle. Hadde utdraget hatt litt bilde så hadde det hvert mye bedere bok, fordi da kan man få bilde inspeksjon. Jeg liker ikke så godt ting som virker uekte, men ville anbefalt denne boken til dere som liker MAGISK REALISME.

 25. Jeg syntes denne boken var veldig bra. Jeg syntes sjangeren passet bra til teksten. Det var også litt overraskende når glasskula hadde vokst i løpet av noen timer. Jeg likte handlingen veldig godt. Jeg syntes det var kult at Kine skilte seg ut fra de fleste og at hun så på livet på en litt annen måte. Jeg skulle ønske utdraget var litt lengre, fordi det var så spennende. Jeg koste meg veldig når jeg leste utdraget. Jeg syntes denne boka passer for alderen mellom 10 og 12 år. Hilsen Adele.

 26. Dette er en så utrolig bra bok som handler om og være seg selv og tenke på andre. Jeg har lest hele boken før og den er sååååå spennende. Det er min soleklare favoritt hvis jeg skulle velge en av de ti bøkene. Den passer perfekt for de som er 10-12 år og den er veldig godt beskrevet og passer perfekt til sjangeren. Den får liksom den som leser til og føle at det skjer i virkeligheten selv om alle forstår at det aldri kunne skjedd. Jeg gir denne boken 10\10

 27. Jeg likte ikke boka fordi det var ikke spenene, og var den var lit kjedelig. Innholdet var ikke som forventet. Så jeg gir boka en 5 av 10

 28. Dette er en veldig bra bok. Den var spennende og veldig magisk jeg likte dette utdraget. Jeg kommer til å gi utdraget super på skolen. Hvis jeg skulle gi det et ternings kast 10av9. Hilsen Anna Olea 6C

 29. Jeg holder på og lese hele boka, og jeg ELSKER DEN!!! Det er en av de beste bøkene jeg har lest og jeg klarer nesten ikke og legge den fra meg :D.

 30. Jeg synes boka var bra, den var morsom, spenendede og bra beskrivelse.
  Jeg rater boka 5
  jeg likte boka

 31. En dag finner Kine en kule som hun tar med. plutselig utvider den seg og Kine flyter inn i boblen. dermed med rømmer hun, boblen er magisk og oppfyller alle ønskene hennes. Hun har en dukke med; Kine merker tilslutt at den symboliserer feilene hennes. tilslutt finner hun ut at hun trenger venner og familie.
  jeg likte utdraget terningkast 4

 32. jeg synes at boka var spenndene og litt trist jeg synes også at den var bra fordi de liksom var ganske spennende jeg kunne tenkt meg og lest boka.

  jeg vill gi den en 6

 33. Jeg syntes boken var veldig bra, fordi den er spennende og trist og den hadde passe skrift sånn at de som er mindre også kan lese den. Jeg syntes at forfatteren har skrevet en fin bok og det er en av de beste bøkene. Det er en bok som forteller hvordan noen har det. Jeg håper den vinner. Boken passer for jenter og gutter. Terning kast 6 og enda mer. Forfatteren er helt fantastisk, boken er rå bra.

 34. Jeg har lest hele boka og jeg syns at den burde vinne fordi den har en jul historie og er spennende

 35. Super
  Jeg låner bobla på skole biblotekke.
  Jeg vil gjerne vise en setning eller mer på side 29.
  Kunne det bli verre?
  Hun kikket på opp i det falleferdige taket.
  Hilsen Henrik 10 år

 36. Boka var sån passe.

  Men hoved persjonen er veldig sint og misfornøyd så jeg syntes at boka ikke er så bra.

 37. Jeg synes boka var spennene fordi glassbobla og det inni var mystisk og at man ikke fikk vite hva den kunne gjøre.

 38. jeg synes at boka var passe bra fordi jeg falt litt ut og den var ikke noe spennende. jeg fikk ikke lyst til å lese den.

 39. Vi synes utdraget var passe bra fordi det var ikke så veldig spennende. Vi gir den terningkast 3. den passer for ungdommer.

 40. Jeg synes utdraget er bare helt OK, fordi det er ikke min sjanger og fordi det nesten ikke skjer noen ting uten om helt i slutten av utdraget.

  Jeg ville gitt utdraget terning kast : 4

 41. I boka Bobla får du møte Kine som er hovedpersonen. I dette utdraget får du høre at Kine kommer hjem etter en veldig dårlig skoledag hvor hun er sur på både lærerne, foreldrene sine og spesielt på Jarle. Jarle mobber Kine på skolen derfor vil hun slutte å gå på skole.

  En dag finner Kine en glassboble på kirkegården som hun tar med hjem. Hun legger seg i senga hvor hun sovner, men så plutselig våkner hun av noe i rommet sitt. Den bobla som hun fant dagen før hadde blitt enormt stor.

  Jeg syns at utdraget var bra med mye fine beskrivelser, i tillegg var det spennende og litt dramatisk.

  Jeg gir boka terningkast 5

 42. Jeg syntes boka var bra, men det var som at Kine ikke likte foreldrene sine.
  Jeg lurer på hvorfor kula ble så stor og den eneste hun kan være med er en stygg liten fillete dukke.

 43. Jeg synes det var en bra bok. Jeg likte at de forklarte
  boka veldig bra. Det var trist at hun var misforårnøyd med livet . Boka var interessant og spennende jeg har lyst til å kjøpe boka jeg synes kanskje det slutta litt brått,men det gjør at folk vil kjøpe den.

 44. Jeg synes at boka er bra, ganske spennende og trist. Det som er trist er at kine ikke trives i familien sin og vil slutte på skolen.

 45. Boka Bobla handler om Kine er sur på fordi Odna tvinger henne til å ha svømming på skolen og fordi hun føler foreldrene oppfører seg teit. Hun har funnet en merkelig og mystisk glasskule med en rar filledukke inni. Dukken har et dødninghode og ser ut som en slags mumie. Plutselig våkner hun midt på natta og glasskulen har vokst! Det ser ut som en stor boble og den samme rare dukka sitter fortsatt inni. Hun ville gjort hva som helst for å tilbringe livet sitt inni der, kanskje hun kan det også?
  Min mening:
  Jeg synes utdraget var ganske bra. Jeg skjønte ikke alt men likevel var den litt spennende. Burde kanskje hatt litt mer spenning.
  Terningkast: 4

 46. Boka «Bobla» handler om at hovedpersonen Kine hater skolen! Men hun kan jo liksom ikke bare si at hun ikke vil gå der lenger. Men en dag finner hun en kule med en filledukke inni. Hun ville gjort hva som helst for og tilbringe resten av livet i den, men det skjønner hun at ikke går. Men en dag så blir kula kjempestor, kanskje hun kan leve i den allikevel?
  Min mening:
  Jeg syntes at utdraget er ganske bra. Men det jeg syns som ikke gjorde at den var helt på topp var at jeg synes at det var litt vanskelig å forstå alt som skjedde og den var ikke så spennende, men ellers var den bra:) Utdraget burde kanskje vert litt mer spennende og kanskje forklart eller beskrivet personene/tingene litt bedre.
  Terningkast 4.

 47. Bobla handler om ei jente som blir mobba og har det vanskelig hjemme. Hun liker ikke svømming men har det på skolen, og en dag er hun uheldig og dytter svømmelæreren ut i bassenget. På vei hjem finner hun en glasskule, hun tar den med hjem. Hun tar seg et bad og vasker kula, da ser hun at det er en filledukke i den. Hun legger seg til å sove, hun våkner midt på natta og ser en stor rund boble som ligger på gulvet og sperrer foran døra. Hun ser litt nærmere på bobla og ser at det er glasskulen hun fant tidigere i dag.

  Jeg syntes boka var veldig bra fordi den var litt spennende og jeg ble litt trukket inn i fortellingen, jeg kunne tenkt meg og lese hele.
  Jeg gir den terningkast 5

 48. Dette utdraget var helt fantastisk spennende! Jeg fikk veldig lyst til å lese hele boka, og jeg tenker at det er en fantastisk bok og at jeg nesten må lese den. Det var veldig spennende når den boblen ble stor, og dere burde lese den.

 49. Jeg syntes att boken var ganske bra fordi den var lang og spennende.
  Det var også kult med den store bobla.

 50. Jeg syntes utdraget om Bobla var kjedelig, fordi det var ikke spennende og det skjedde ingen ting som var intresangt

 51. Jeg har lest utdraget av boka «Bobla». Jeg syntes utdraget var spennende og det var billedlig skrevet.
  Jeg likte boka spesielt godt fordi jeg kjenner meg litt igjen av Kine sine opplevelser/følelser.

 52. Jeg synes utdraget var veldig bra fordi det var spennende og litt trist samtidig. Jeg likte også utdraget fordi det litt morsomt med den mumiedukka som er inni kula og at hun hadde dytta gymlæreren uti bassenget. Jeg synes det er trist at hun ikke liker familien.

  Jeg ville gitt utdraget terningkast 5.

 53. Jeg synes at boken er passe bra fordi at Kine er ganske rar (på en bra måtte) fordi hun har en rar far som er veldig interessert i stein og at moren er veldig interessert i bakterier. Det som kunne vært bedre var hvis man fikk vite litt mer om glasskula.

 54. Jeg synes boka veldig bra det var spennende vrier og det kjedde mystiske kule ting jeg synes også det var spennende med glass kula og det gjorde at jeg fikk lyst til å lese boka

 55. Jeg synes boka hørtes veldig bra ut fordi den var veldig spennende, det var gode beskrivelse i den og at den var litt trist fordi Kine sa at hun ikke hadde et veldig bra liv.
  I alt synes jeg at boka va helt SUPER jeg fikk veldig lyst til å lese hele boka

  Jeg gir den terning kast 6

 56. Jeg synes boka var veldig bra fordi det var ganske spennende. Jeg har lest boka før den er veldig bra og jeg anbefalerfor å lese boka. Boka handler om en jente som heter Kine som har verdens værtse dag på skolen. Så finner hun en glasskule på kirkegården. Kine legger seg til å sove. Hun våkner kl 04:59 og glasskula er enorm. Kine drar fra alt og alle, til hytta si og til å med under vann.

  Terningkast 5

 57. Jeg syntes boka var passe bra.
  Den var spennende og litt trist.

  Boka får terningkast 4.
  Det var litt rart da Kine ville være inni en bobble og bare sitte og lese når hun har amnge venner og være sammen med.

 58. Jeg synes at boka er overraskende fordi Kine reiste fra familien sin, og spennende og litt urealistisk.
  Jeg gir boka terningkast 4.

 59. Jeg synes boka «Bobla» var en veldig bra bok. Den var spennende, gode beskrivelser og jeg hadde lyst til å lese mer. Jeg lurer også på hva som skjer videre og om hun kommer seg ut av glasskulen. Jeg anbefaler dene boka til de som liker spenning!

 60. Boken var en veldig bra bok. Kine virker som en relativt sint og sur jente. Hun mener at hun har et veldig dårlig liv. Alt og alle er bare dumme og ødelegger for henne. Men ikke katten Tipsi. Tipsi er den eneste som er snill. Kine finner en glasskule som det ligger en filledukke i. Hun tar med den hjem og legger den på rommet. Hun sovner og når hun våkner igjen har glasskulen blitt veldig stor.
  Jeg likte boken veldig godt og vurderer å lese hele. Terningkast 5.

 61. Jeg synes at boka var fengslende, spennende og hadde gode beskrivelser. Jeg får veldig lyst til og lese resten av boken. Jeg synes også at den var litt annerledes en andre bøker, men på en veldig god måte. Jeg gir boka terningkast 6!

 62. Bobla var bra fordi den var ganske spennende.Det som gjorde inntrykk på meg var da Kina våknet og så var den lille glass kula blitt større en Kina.Jeg vill lese hele boka fordi den var spennende. Forfatteren var flink til og beskrive.

 63. Jeg syntes denne boken var bra , fordi den beskrev persjonenne veldig bra og Arden var veldig spennende denne boken anbefaler for de som er 8-11 år. Ternings kast 4,5/6 😉

 64. Bobla
  Boka handler om en jente som ikke har det så bra… hun fant en glasskule på kirkegården med en slaks hjemmelaga dukke inni.jeg syntes at boka var bra. Den var spennende og litt rar. 🤪 jeg syntes at boka var bra men kunne fåt mer bilder.

 65. jeg synes utdraget var bra fordi det var morsomt og spennende. Det var spennende når kula hadde blitt til en stor boble. Jeg fikk litt lyst til å lese videre hva som skjedde fordi den stoppet spennende. Jeg gir boka terningkast 4.

 66. Jeg synes denne boken er veldig fin og spennende fordi at jeg liker når det skjer urealistiske ting for eksempel når hun ser at glasskula har blitt større. Jeg synes også at forfatteren har vært veldig flink til å få frem følelsene til hovedpersonen, og boka har veldig mange gode og spennende beskrivelser, så denne boka gir jeg definitivt et terningkast 6.

 67. Bra bok! Har lest halve, og jeg syns den er bra, men jeg blir ikke hekta sånn som jeg liker å bli. Anbefaler den, hvis du liker «mobbing» og vennskap. Jeg gir boka terningskast 3

 68. Denne boken handler om en jente som ikke liker familien sin. Hun liker ikke skolen heller. Hun fant en kule på kirkegården på vei hjem fra skolen.
  jeg liker denne for de at denne hørtes spennende. for de at den kula ble større og større.

 69. Kine virker som en litt sur jente og som er lei av alt og alle unntatt katten hennes Tipsi. Kine hadde funnet en liten glasskule med en fillete dukke inni på en kirkegård som hun tok med hjem. Da hun våknet 04:59 var glasskulen gigantisk der den lå på rommet! Jeg synes boken er passe bra fordi det er ikke helt den boka jeg får lyst til å lese videre på, men den virker litt morsom.

 70. Jeg synes utdraget var bra det var masse bra detaljer. Jeg synes kanskje sjangeren er mere drama enn magisk realsime. Det var masse bra handling i boka. Jeg har litt lyst til og lese hele boken.

 71. Den var ikke så bra,fordi den var kjedelig.Det var ikke så mye som skjedde den var ikke spennende.Boka var litt barnslig.Boka passer til de som er 6 åringer. Terningkast 3. Det som gjorde inntrykk på meg var at Kine våknet av at hun ble kvelt!!!!

 72. Jeg likte boka og synes den var bra og spennende.

  Kine er en ganske sur og irritert jente som er missfornøyd med livet sitt. En dag finner hun en liten glasskule på en kirkegård med en filledukke inni som hun tar med hjem. Den kulen har hun lyst til å rømme inni og droppe all skole og irriterende foreldre. En dag kjenner hun at noe tar plass på rommet hennes og det er den lille glasskula som har vokst seg stor.

 73. Boka handler om en jente som heter Kine. Kine har det ikke bra og hun hater livet sitt. En dag finner hun en boble. Bobla blir større inne på rommet hennes og hun rekker ikke fram til døra. Hun er helt støkk.
  Utdraget var spennende og jeg koste meg med historien og jeg fikk lyst til og lese mer. Denne boka passer for barn som liker spenning. Jeg tror den passer best for barn som er 11 år.

 74. Boka «Bobla» var veldig spennende.
  Den handler om hovedpersonen Kine som har det vanskelig hjemme. Hun har også blitt mobba. Kine fant en glasskule på kirkegården. Kine var blitt tvunget til og være med på svømminga i gymmen av gymlæreren og Kine liker ikke og svømme. Hun hadde det vanskelig hjemme og når hun våkna neste dag var glasskula større en henne.

  Jeg syntes at boka ikke var så bra men jeg har lyst til og lese videre!
  Jeg anbefaler denne boka til de mellom 8-13 ca.

  Terningkast: 4,5

 75. Jeg syns utdraget var litt uinteressant på starten, men ble veldig interessant til slutt og jeg fikk lyst til å lese mer.
  Jeg syns ikke boka bør vinne bokslukerprisen fordi det har vert utdrag som har vært bedre, selv om dette utdraget var veldig bra.
  Alt i alt syns utdraget var bra selv om det var litt for lite action på starten.

 76. Jeg liker boka fordi den fikk meg til å se for meg alt som skjedde altså det var gode beskrivelser. Jeg synes at det var litt trist at hun hovedpersonen var så missfornøyd med livet sitt og ble mobbet og hadde det vanskelig. Jeg følte at hun som skrev boka blandet «jeg» form og «forteller» form og det likte jeg ikke helt, men resten var bra👌🏼💛

 77. Jeg likte ikke utdraget fordi det var ikke spennende, jeg skulle ønske det var litt mer spennene.

 78. Jeg synes at boka var lit kjedelig fordi det var ikke noe Spennede som skjedde synes jeg. Det kunne vert noe lit mer spennende som kunne skje. Men det er jo lit morsomt at det er en boble på rommet og at det er en dukke inni den. Jeg gir boka terning kast 4.

 79. Boka «Bobla» handler om Kine som ikke er fornøyd med livet sitt og på vei gjem fra en dårlig skoledag finner hun en liten glasskule på kirkegården og tar den med seg hjem. Men om natten blir kula om til en boble.

  jeg syntes utdraget var bra fordi forfatteren beskriver bra og den var litt spennende fordi det var en dukke i kula og den var der fortsatt når kula ble til en boble.

  jeg tror boka skal prøve og fortelle at man trenger familie og venner og ikke bare må gå i sin egen boble vis man ikke har det så bra.

  Jeg gir den terningkast 5

 80. Jeg synes at boka var bra fordi den var så ekte og spennende, boka handlet liksom om ett liv som en jente kunne hatt i virkeligheten ( unntat det med kula da ).

  KINE:
  Kine er en vanlig jente som er sint på alle andre men hun er ekstra sint på en som heter Jarle . Men hun er ikke bare en sint jente, hun er en jente med flaks.

 81. Bobla
  Forfattar: Siri Pettersen
  Bobla handlar om ei jente som heiter Kine, som er ein slave. Ho vert tvinga til å gå på skulen, tvinga til å eta frukost. Men så finn ho ei mystisk boble på kyrkjegården med ei filledukke inni, og da ho kjem heim så vaskar ho bobla. Men det ho ikkje veit (enno) er at den bobla er magisk. Og når ho merkar kva kraft den bobla har, så får ho ein sjanse til å bli fri. Men for alle ting må ho betale ein pris …
  Eg likte i alle fall veldig godt boka. Den var veldig spennande og bitte litt morsom. Boka var lett å leva seg inn i, og det var som om du var med i forteljinga.

  Super bok!

  René
  6. klasse, Tangen skule

 82. Boka handler om Kine som ikke liker livet sitt sånn det er på skolen. Kine blir sint på svømmelæreren og dytter han i vannet. Hun løper hjem, men på veien finner hun en glasskule og tar den med seg. Hun løper mot døra, og kjenner at den er åpen.
  Enda en dum ting for da er mamma er hjemme, tenker hun. Hun prøver å liste seg inn, men det knirker og mamma kommer. Så forferdelig du ser ut, sier hun.

  Jeg løper opp på badet og tar et bad og ser på glasskulen hun fant. Den er skitten så hun vasker den. Når hun kommer på rommet låser hun døra og legger seg i sengen. Hun sovner, når hun våkner er det natta men hun ser at glasskula har vokst…….

  I utdraget fra i boka høres den bra ut hittil den er både mystis og kul.

  TERNINGKAST : 5👍

  • Boka var spennende men på starten var det litt vanskelig å forstå hva som hadde skjedd. Det var litt lite som skjedde men det var gøy å lese fordi det var spennende hele tiden.

 83. Hovedpersonen Kine er en jente som er sint på nesten alle, alle unntatt katten hennes Tipsi og vennene hennes Aurora og Vivi. Men en dag finner hun en glasskule på kirkegården med en dukke inni. Hun merker fort at dette ikke er en vanlig leke, og plutselig når hun våkner har kulen blitt større en henne! Jeg syntes utdraget var ganske bra fordi det var bra skrevet og det ble veldig spennende etter hvert så jeg fikk veldig lyst til å lese mer. Jeg vill gi utdraget terningkast 4 eller 5👌🏼

 84. Jeg syntes innlegget var veldig bra. Jeg fikk lyst til å lese hele boka! Det var bra beskrivelser og handling, og derfor gir jeg innlegget en sterk 5 i terningkast.

  Kine er en veldig bra karakter, en sånn hater-alt-mulig person. Hun finner en glasskule på kirkegården, med en filledukke inni som hun tar med seg hjem. Så våkner hun dagen etter av at kula har blitt til en boble større enn henne selv! Jeg gleder meg til å lese hva som skjer videre.

 85. Jeg synes boka var bra fordi det var spennende og lese. Det var bra beskrivelser om ting som skjedde i boka. Kine var som et ekte menneske og det likte jeg fordi hun hadde følelser som for eksempel tristhet og sinne. Jeg ville gitt den 6 av 6.

 86. Jeg kjente meg i igjen i Kines liv. Jeg synes den er dramatisk og bra.
  Terningkast 4.

 87. Uttdraget handler om Kine som har hat verdens verste skole dag,Og har to ganske teite foreldre som bare bekymrer seg for jord skjelv og bakterier. Men en dag finer hun en mystisk glass kule med en feit mumi inni på kirkegården. Og glasskula vokser og blir gigantisk!
  Jeg synes utdrage er trist og spendene.
  Jeg synes det er trist fordi jeg syne synd på hene .
  Det er spennende fordi hun finer en glasskule med en feit mumi inni og plutselig har den blitt gigantisk.
  Jeg gir utdraget terning kast: 5️⃣

 88. Jeg likte utdraget fordi kula som Kine finner i starten er så mystisk og at vi ikke vet hva den gjør. Terningkast 4

 89. Hovedpersonen i boka er en jente som heter Kine. Kine er en ganske sint jente som ikke er fornøyd med livet sitt. Kine er sint på både lærerne, foreldrene og en gutt som heter Jarle. Jarle mobber Kine på skolen. En dag blir bobla/kula hennes gigantisk.

  Jeg synes boka var bra:) Terningkast: 4,5

 90. Boken «Bobla» handler om en jente som heter Kine og hun liker ikke å svømme. En dag hun hadde svømming dyttet hun læreren ut i vannet. Da Kine gikk gjennom kirkegården fant hun en kule med en dukke inni. Kine tok den med hjem. Da hun kom hjem var moren hennes hjemme. Kine gikk fort opp på badet og hun begynte og gråte. da hun gikk inn på rommet sitt la hun seg i sengen og sovnet. Kine våknet av at noen eller noe kvelte henne, da så hun den samme bobla som hun tok med seg hjem bare mye større, den sperret veien ut.

  Jeg vil lese hele boken. Det var veldig gode beskrivelser, og den var veldig spennende.

 91. Bobla handler om en jente som er sinna på alt og alle. unntatt kattet hennes Tipsi. En dag finner Kine en glasskule på kirkegården hun drar hjem og vasker kulen. Da ser hun at det er en filledukke inni. Når hun våkner mitt på natta har glasskulen utvidet seg. Jeg syntes at boka var spennende og litt trist. Jeg vil gi Boken terningkast 5

 92. Boka Bobla handler om en jente som heter Kine, hun har det ikke så bra på skolen eller hjemme. Hun ønsker bare å komme seg vekk fra alt. En dag fant hun en glasskule på kirkegården, og dagen etter vokste den. Den ble kjempestor, nesten i takhøyde.

  Jeg syntes boka var litt uinteressant i starten fordi det skjedde ikke så mye, men etterhvert skjedde det mer og det ble mere spennende. Alt i alt likte jeg boka og anbefaler den for de som liker litt action innimellom.

  Jeg gir boka terningkast 4.

 93. Jeg synes boka var veldig bra fordi den var litt spennende og jeg kunne lest hele boka hvis jeg kunne. Jeg gir terningkast 5🙂

 94. Jeg synes dette utdraget var veldig spennende og mange gode beskrivelser. Jeg gir utdraget et terningkast 6

  Kine er misfornøyd med livet sitt og hater svømming. En dag klarer hun å velte Onda (svømmelæreren hennes) ut i bassenget når det er svømmetime på skolen. Hun løper selvfølgelig rett hjem, men på veien hjem finner hun en glasskule som hun tar med seg. Når hun kommer hjem ser hun at inni glasskula ligger det en slags dukke som er surret inn i noe hvitt. Etterpå sovner hun på rommet, men da hun våkner tidlig om morgenen ser at det ligger en stor rund kule på rommet hennes som nesten når taket. Snart finner hun ut det er glasskula.

 95. Jeg likt utdraget godt men jeg syntes at det kunne ha skjedd noe mer.
  Kine er sint på alt og alle unntatt Tipsi (katten hennes) en dag finner hun en glasskule på kirkegården. Hun tar den med hjem å når hun våkner er den gigantisk.
  Jeg har lyst til å lese resten av boka, jeg gir utdraget/boka terningskast: 4-5

 96. Utdraget handlet om en tenåring som heter Kine.
  Hun er lei av skole og »farlige» ting. Før i boken fant hun en glass kule som kan utvide seg.

  Jeg likte utdraget fordi, den var spesiell på en måte som jeg ikke har sett i en bok før. Den var god å lese i fordi, den hadde god handling. Bra oppbygning og, var spennende!

  Jeg syntes utdraget rett og slett var bra

  Ananasmannen.

 97. Jeg synes at utdraget hadde bra beskrivelser, det var ikke det aller beste utdraget, men den var intenst spennende og bra. Jeg fikk veldig lyst til å lese boka og se om hun ikke blir så missførnøyd med livet sitt lenger, og hva hun gjorde med den gigantiske glasskula, og den mystiske filledokka som var inni. Boka kan annbefales, og det er en bra ungdomsbok til barn fra 8-13 år. Jeg synes utdraget fortjener terningkast 4.

 98. Jeg synes boka var spennende men den kunne hvert bedre. Men det er bare hva jeg synes.

  Håper du synes den var like bra som det jeg synes eller kanskje du liker den mer.

 99. Jeg synes boka var passe bra fordi det var gøy når glasskula ble blåst opp. Jeg gir denne boka terningkast 3 fordi jeg ikke synes den var så spenndene.

 100. Dette utdraget handler om en ung jente som kommer hjem fra skolen og har det ganske vondt. Det virker som om at hun har dårlig samvittighet. Som jeg synes at er litt interessant å lese om. Det jeg synes var dumt var at resten av fortellingen ikke var så spennende fordi da fikk jeg ikke lyst til å lese videre.

 101. Kine er en jente som er ganske ulykkelig. Hjemme har hun en mamma og pappa som hun ikke synes bryr seg om henne, og er mest optatt av sine egene ting. Heller ikke på skolen har hun det så godt. På kirkegården finner hun en glasskule som hun tar med hjem og som blir viktig i historien videre.

  Boka var ganske bra, men ikke så bra at jeg har tenkt å lese den.

 102. Boken bobla handler om en jente som har hatt en dårlig dag fordi hun stanget en lærer og nesten druknet og er misfornøyd med alt fordi faren som snakker om stein og jordskjelv, moren som er livredd for bakterier i maten og er en masekråke, mobberen Jarle og gymlæreren Onda som hun synes er verdens verste lærer. Jeg likte utdraget veldig godt og håper at boka er like bra. Terningkast 6.

 103. Denne boka er sykt spennene. Jeg synes synd på Kine som ikke vil på skolen. Håper jeg finner denne boka på biblioteket. Moren er veldig irriterende, og bryr seg veldig om helse. Og faren bryr seg veldig om jordskjelv og skredd. Terningkast 5.

 104. Jeg synes boka var spesiell og annerledes enn mange andre bøker jeg har lest. Bobla handler om en jente som heter Kine og som vil flytte inn i en boble fordi hun hater livet sitt. Jeg synes temaet er viktig men jeg skulle ønske det var mer spenning i boka. Jeg synes konflikten i historien kunne vert større sånn at det ga mening at hun ville flytte inn i en boble. Jeg gir terningkast 4

 105. Jeg synes at boka var spennende,fordi den hadde gode beskrivelser og at bobla plutselig begynte og vokse.Og Kine har det ikke så bra så hun ønsker at hun bare kunne være i bobla sammen med dukken og være trygg.Terningkast 5️⃣

 106. Vi har lest Bobla. Dette er en bok med boksjanger magisk realisme. Boka handler om en boble og en jente som tror det er en ufo. Hun vasket den og den var på rommet hennes som en gigantisk boble som hun trodde var en ufo. Jenta har det ikke så bra på skolen. Hun har ikke et godt forhold til foreldrene sine. Faren hennes er redd for jordskjelv og steinras. Moren er redd for bakterier. Vi synes denne boka er kjedelig fordi det ikke gir mening å ha en boble i rommet. Bobla blir stor brått i boka, og det er lite spenning. Det skjedde litt for lite i boka. Vi synes ikke den fortjener å være superfinalist fordi den ikke er spennende nok. Vi klarte ikke å leve oss inn i boka.

 107. Boka handler om en jente som har det litt dårlig på skolen og har et dårlig forhold med foreldrene. Hun finner en glasskule på en kirkegård. Hun la seg til og sove og når hun våknet var bobla plutselig stor. Jeg sytes boka var kjedelig fordi det var ulogisk at det skulle bare skje. Det skjedde nesten ingen ting. jeg syntes ikke boka var bra og den burde ikke bli en super finalist.

 108. Boken Bobla handler om Kine som synes at livet er kjedelig, Moren er redd for bakterier og faren er redd for jordskjelv og steinras, hun fant en kulle. hun begynte å bade og vaske den, når hun sov so begynte kulla å vokse, så var det en dukke, når hun våkna var det en gigantisk bobble i rommet hennes med en dukke/mummie(?) jeg synes at den er kjedelig fordi den ikke forklarer bra og hvordan en bobble plutselig kom i rommet hennes og tror at den er en ufo,

 109. Jeg likte ikke boka fordi den var ikke så spennende. Foreldrene hennes hadde ikke mye kontakt med hennes. Faren var redd for jordskjelv ok steinras. Moren hennes var redd for bakterier i maten. Boka ga ingen mening fordi det plutselig dikket opp en boble på romme hennes og hun trodde det var en ufo. Den var veldig kjedelig.

 110. Bobla. boka er kjempe bra. Den handler om en jente som har funnet en kule på en kirke. Jenta har det ikke bra på skolen. Hun har heller ikke et godt forhold til foreldrene sine. Når hun kommer hjem så løper hun opp på bade og låser døren, hun gråter så hun slår på vannet i bade kare son at moren ikke skal høre henne. Hun går oppi bade kare å har kula under vanne å vasker den. Det er en dukke inni kula. Hun tenker at det hadde vert fint om henne bodde i en kule alene. Jeg elsket denne boka håper den kommer på første plass :-).

 111. vi har lest Bobla. sjangerlogoen var magisk realisme. jeg synes at boka ikke ga mening og at boken ikke var bra. Hun badet med bobla og så skulle hun legge seg og da ble bobla til en gigantisk boble det gir ikke mening. vi har forskjellige meninger men dette er min menig . du har kanskje lyst til å lese denne boken men min mening er at den er kjedelig. denne boken bør ikke bli superfinalist min mening .

 112. BOBLA handler om en jente som heter Kine hun liker ikke foreldrene sine, foreldrene hennes er opptatte av bakterier og jordskjelv. En dag på en natt ser hun at det er en boble i rommet hennes, men hun tror at det er en ufo, inni den boblen er det en dødnings hode. Denne boken har en sjanger logo som er magisk realisme. Slutten ender litt brått men den er bra jeg ville ha lest hele boka.

 113. jeg syntes at den var super spennende jeg vil lese hele boka forfatteren beskrev hendelsene veldig bra jeg syntes den var litt skummel noen ganger men den var mer fin en den var skummel jeg har lyst på denne boka så jeg for vite mer

 114. Denne boka var kul og utrolig bra fordi hovedpersonen er litt alene på en måte også har hun veldig irriterende folk rundt seg for eksempel moren og faren hennes. Denne boka virker også litt annerledes og det liker jeg veldig godt. Denne boka er veldig bra skrevet.

 115. jeg elsker denne boka den er utrolig jeg må lese resten av boka. Beskrivelsene er veldig gode. forfatteren er veldig flik

 116. Bobla er en utrolig bra ungdomsbok som passer best for barn fra 9-13 år.
  Dette utdraget har en helt genial cliffhanger på slutten som gjør at du bare må lese boka.
  Hovedpersonen, Kine er en kjempebra utformet sammensatt karakter med irriterende foreldre som gjør at boka får en spesiell dybde.
  Boka er godt skrevet og har mange artige detaljer.

  Terningkast 6!

 117. Kine har et forferdelig liv i følge henne selv. Det er bare dumt alt er dumt. En dag finner hun en glaskule. Inni den var det en type dukke med dødninghode. Pluttselig dukket det opp en ufo/ romskip. men så serhun at det var glasskula.
  Jeg likte boka veldig godt og vurderer sterkt og lese hele 🙂

 118. Jeg har lest utraget av denne boken. Jeg synes den var passe bra fordi den var ikke så spennene men det er et viktig tema. Den handler om en jente som heter Kine og hun har det ikke så veldig bra på skolen. Moren er veldig redd for bakterier, og faren er redd for steinras og er veldig opptatt av steiner. Og hun har en glasskule som er en liten dukke i. Når hun legger seg så vokser kulen. Jeg synes ikke den skal være en superfinalist.

 119. Kine finner en gjennomsiktig kule på kirkegården som hun tar med hjem. når hun kommer hjem begynner den og vokse så mye at hun tilslutt kan gå inn i bobla, når hun kommer inn i bobla så bor hun der resten av livet sitt, med filledokka.

 120. Kine er en jente som blir mobba. Hun mener at hun har et veldig dårlig liv. Hun virker som en litt negativ jente. Alle bare ødelegger alt for henne. Tipsi er katten hennes. Tipsi er den eneste som er snill. Men så fant hun en veldig spesiel glasskule. Jeg likte utdraget veldig godt fordi det var mye spenning og jeg vurderer å lese den. Terningkast 5

 121. Jeg syntes utdraget var bra fordi det var spennende og trist. Det handler om at Kine finner en glasskule og tar den med hjem. Den er liten når hun legger seg, men når hun står opp midt på natten er den enorm. Boken er trist fordi Kine ikke har det noe bra på skolen eller hjemme.

  Jeg har lyst til å lese hele boken. Terningkast 5

 122. Kjempebra utdrag! Virket som en morsom og spennende bok. Kine er glad i katten Tipsi, men ikke så mye annet. Hun vil mest av alt rømme fra livet og inn i en liten glasskule hun hadde funnet på kirkegården. Samme natt som hun hadde ønsket dette, ble kulen like stor som henne selv…

 123. Boka var super.Det var spennene og jeg skulle ønske jeg fikk lese hele boka . Den passer for7-13 år

 124. jeg syns at det var trist i begynnelse av boken når hun trode hun skule bli hentet av poletiet
  men jeg syns at den boblen kom i såverome va lit rart
  jeg syns boka er 8-12 år

 125. jeg likte boka veldig godt fordi det var en hoved person og at det ikke var en historie som begynte med det var en gang. Jeg likte at boka ikke var på nynorsk, fordi at da var det enklere å forstå.

 126. Det jeg elsket med denne boken var at hun våknet opp og da var hun i boblen og den dukken som var i boblen.
  Det jeg ikke likte med denne boka var at moren ,faren og på skolen hadde hun det ikke bra,mamma var sykt bekymret for bakteriar og pappa elsker steiner
  Jeg amberfaler for 8-12

 127. Jeg syntes at denne boken var ok.
  Den handler om en jente som ikke liker livet sitt, og bare vil flykte i en boble.’
  Jeg vil anbefale denne boken til 9 -13 år.

 128. Jeg synes at boken passer for 8 – 12 år.Boken var ganske gøy .Jeg synes at det var bra at boken ikke var på nynorsk.Og at Kine kom inni boblen.

 129. Denne boken var bra. Jeg synes det var veldig spennende med den glasskulen hunn hadde funnet på gravplassen. Denne boken passer for 8-12 år. Forfatter: Siri Pettersen.
  Terningkast: 4

 130. skule ønske jeg kunne lese hele boken.

  terning kast 6.

  Denne mest boka er spennende.

  kjempe bra.

 131. Det var lit trist når Kine ikke likte live sitt hun dyttet badevakten i vanne sa hun trodde at politiet skule komme i morgen og hente hon til Sebir hun skule ønske at hun kunne gå inn i en boble hun kunne ta med dokka bare hun og han hun kunne droppe skole og lekser kun slå på den styggeste sangen til foreldrene sine da motte hun bare finne en måte og slutte på skolendet var en eilien hvem skal hon ringe. jeg ambefaler denne til 10 ,12 år

 132. Jeg synes boken var passe gøy trist at hun ikkke likte live sitt da men hun hadde jo
  tydeligvis mange venner da.Litt rart med den dukken i kula.
  Den var spendene
  Jeg ambefaler boken for barn mellom 8-12

 133. Denne boken er spennende, og det var morsomt når hun trodde hun skulle bli kidnappet av aliens. Jeg lurer på hva som egentlig har skjedd med henne, og skulle gjerne ønske jeg kunne lest hele boken.
  Jeg synes boken passer for barn mellom 7-12 år.

 134. Jeg synes boken var bra.
  Den handler om en jente som heter Kine.
  En dag vant hun en glasskule i kirkegården.
  Når hun kom hjem tok hun seg et bad.
  Kine tok med glasskulen opp i badekare, hun tok den under vann og gnidde av det skittene belegge.
  Inni kulen var det en zombie.
  TERNINGKAST 6

 135. Den er lit sedelig jeg synes den er skummel og trist at hun hadde det trist jeg synes at denne boka passer til 8-18

  • Denne boken er litt kjedelig. Jeg syntes den var litt skummel og trist siden hun hadde det vondt hjemme. Jeg syntes at denne boka passer til 8-12 år

 136. jeg syntes at denne boka var spennende og litt skummel men den var mest spennende.
  Når du begynte i boka ville du ikke stoppe å lese den.
  Jeg anbefaler denne boken fra 9-13år

 137. Den var trist ig spennende og jeg synes det var litt kult når den lille kulen ble kjempe stor den passer fra 9-13 år

 138. Den var trist og spennende og jeg synes det var litt kult når den lille kulen ble kjempe stor den passer fra 9-13 år

 139. Jeg synes boka var veldig spennende. Jeg fikk veldig lyst til å lese hele boka. Boka var lagd ganske spennende å jeg synes den var veldig bra. Jeg skal helt klart lese boka når vi får den på skolen.

 140. Jeg syntes den høres veldig spennende ut
  Jeg kunne ha lest resten av den hvis den ikke er så lang
  Den var morsom, fantasi og spennende

 141. Boka var ikke morsom. Den var kjedelig fordi den ikke var spennende. Det var morsomt at jenta trodde det var en UFO på rommet. Jeg vil ikke anbefale denne boka videre til noen andre.

 142. Den var kjempespennende og jeg anbefaler boka.
  Den var artig og bra fordi det var spennende når det kom en stor kule. Jeg likte boka.
  Den handler om en boble og det var en jente og en katt og en pappa og en mamma.
  den var ikke kjedelig fordi den var spennende og artig.
  Det var artig når hun la seg med hodet under vannet for at hun ikke skulle høre moren, så trakk hun ikke opp for at moren ikke skulle høre når hun var ferdig.

 143. Det var litt artig at den jente gjømte seg i badekaret.
  Det handla om at det var en far og en mor og en jente. Hun var litt trist. Fordi hun ble mobbet. Hun var redd siden mamma å pappa snakka om mye rart.
  Jeg anbefaler denne boka. :D. Den var kul.

  DEN ER ARTIG

 144. Den var spennende fordi det var en boble .
  Det var artig når bobla ble stor.
  Jeg anbefaler den den er bra og spennende.

 145. Den var litt spennende og morsom.
  Det om var kjedelig var faktisk ingen ting.
  Jeg likte mye ting sovnet ikke i hvertfall

 146. Den var kjedelig og rar.
  Fordi historien var kjedelig .
  Dere burde kansje lese denne boka.

 147. Boken var dårlig fordi jeg syntes synd på mammaen, siden jenta var så sint på mammaen sin. Jeg vil ikk anbefale denne boka, fordi den var kjedelig

 148. Bobla
  Siri Pettersen
  Bobla handlar om ei jente som heiter Kine, ho hatar livet sitt. Mora som er redd for bakteriar i maten og masar som ei kråke, og faren som bestandig snakkar om stein og risikoen for jordskjelv, mobbaren Jarle og gym læraren Onda som tvingar henne til å vere med i svømmetimane. Etter tidenes verste skuledag finner hun ein glasskule. Ho kom heim frå skulen, ho ville ikkje at mora skulle oppdage ho. Ho skulle til å liste seg opp trappa, men like etter kom mora og hissa seg opp. «Korleis er det du ser ut?!?» Kine ville ikkje snakke ho sprang opp på badet og låste. Mora kom springane etter. Kine kledde av seg og skrudde på vatnet i badekaret. Når det hadde fylt seg la ho seg oppi med heile kroppen, stemma til mora høyrtest nesten ikkje. Det vart stilt ei stund, ho tok hovudet over vatnet. Ho kikka på ryggsekken ho hadde slengt ned på golvet. I sidelomma var glasskula som var skitten som berre de og ryggsekken og. Det var rart mora ikkje hadde lagt den i spritgele eller i det heile tatt vaska den. Ho tok opp glasskula, den var kjempe skitten, eg kunne så vidt sjå kva som var inni. Eg tok den under vatn og gnikka den til alt det skitne var borte. No kunne eg tydeleg sjå kva som var inni, det var ein filledukke med ein dødningsskalle. Vatnet var begynt å bli kjøleg. Eg gjekk opp og tok ein handduk rundt med, eg låste forsiktig opp døra og kikka ut. Det var ingen der, eg lista meg ut får å ikkje bli merka. Eg gjekk inn på rommet å la meg i senga tok øre proppane i å høyrde på rocka musikk. Det var så vidt eg klarte å holde øyene opne.
  Eg vakna og såg på klokka, klokka var 04.59. Eg såg ikkje heilt klart enno, men då det hadde komme tilbake, såg eg ei kjempestor kule. Eg trudde først det var eit romskip, men etter kvart såg eg at det var den glasskula eg fann i går. Eg trudde ikkje mine eigne auge, eg gnikka meg i auga og sette føtene ned på golvet, det var kaldt. Eg reiste meg og titta endå meir.

  Eg likte eigentleg denne boka veldig godt, det var masse spenning. Eg synest det er veldig bra skrive av forfattaren Siri Pettersen. Eg kjenner meg igjen i nokre av tinga. Ho som las lydboka kunne lese med litt meir innleving og litt seinare. Dette er den beste boka eg har gitt bokmelding om til no. Slutten synest eg var overraskande, eg hadde aldri trudd at kula skulle bli kjempestor. Eg lurte veldig på slutten av boka om ho kanskje hadde tenkt å drepe seg sjølv eller blitt galen og drepe andre folk eller noko anna. Eg likar ikkje så veldig godt barnefantasibøker, men eg er litt spent på korleis den sluttar.

 149. Den var gøy spennde, og trist. Den var så gøy at jeg ville ha kjøpt boka og lest hele.

 150. Jeg syntes denne boka var veldig spennende! Jeg har veldig, veldig lyst til og kjøpe boka og lese den!

 151. Elevane meiner at det som handlar om glaskula er spennande, og vil gjerne vite korleis går vidare. Dei tykkjer det er både artig og rart at Kine skubbar læraren i bassenget, men kanskje ho hadde fortent det? Det er lett å leve seg inn i kor lei seg Kine er, og dei forstår kvifor ho ikkje vil svare på meldingane frå vennane. Samtidig kommenterer dei at det er bra at Kine har gode vennar.

 152. Den er morsom og spennende!
  Jeg har egentlig lest hele boka så jeg hver hva som skjer, men likevel er den veldig bra!
  Jeg anbefaler den!
  Det er liksom som om du er inne i boka, du blir sugd inn i den liksom.
  Terningkast: STERK 4
  🙂

 153. bobla

  Teksten handlar om ei jente som heiter Kine.

  Og hun har ei mor som snakkar til seg sjølv.

  Og nor ho kom heim frå skolen så var døra open.

  Og hun sprang opp for og ikkje bli set.

  Det var ikkje let og leve seg inn i boka for det var mye tekst og lite bilde.

  Dei fortelje lit om boka og så begynner dei rett på inni ein historie på ein måte.

  Det som skjer nor eg leser er det viktigaste.

  At det var ein feit mumie inni ei boble.

  Det beste ved tekster er nor hun er i den bobla.

  Det som irriterer meg er at det ikkje er bilde.

  Ja andre bør lese den.

  Nei eg synest ikkje den fortener det.

 154. jeg synes boka var litt tunglest, men den var veldig bra fordi men blir litt oppslukt og vil ikke stoppe jeg gir den terningkast 4

 155. Jeg synes boka ikke var så bra.Fordi det ikke var så lite spenning å jeg likte ikke det som skjedde i boka.

 156. Jeg synes bobla var en veldig bra bok fordi den var spennende og lit rar.
  Jeg synes det var ganske spennende med bobla som hadde en skummel dukke inne i
  seg. Og jenta som het Kine.

 157. Bobla var en bra bok. Den var litt trist fordi Kine ikke ville gå på skolen og hun syntes livet hennes var dårlig, men ellers var den bra og spennende.

 158. Jeg synes boka var spenene .Jeg anbefaler boka til 5 til 11 år.Jeg gir den en 5 .Jeg synes den var rar.Jenta het Kine.

 159. Jeg synes boka er veldig bra. Jeg har veldig lyst til og lese boka!!! Jeg synes alt var bar med boka for jeg har veldig lyst til og finne ut hva som skjer med Kine.

 160. Jeg synes boka var bra fordi den er spennene .
  Den er litt trist fordi hun hater livet sitt.

 161. Jeg synes boka var veldig bra fordi den var morsom og spennende. Jeg tror jeg vil lese hele boka!!!!!

 162. Jeg sytes denne boka var litt morsom etter som hun velger å leve i en boble helt alene med en dokke som ligner en mumie

  • bra hilsen Mathias.Jeg synes at boka de var veldig bra.Hva synes du om boka.Jeg gir den en 5 er i terning kast.BRA.BRA.BRA.BRA.BRA…………………VELDIG BRA.

 163. Jeg synes boka var veldig bra og spennende fordi Kine kom hjem fra skolen veldig våt og hun prøvde at moren hennes skulle se at hun var våt, men moren så det. Og når hun våknet klokken 04:59 så var det en kjempe stor boble på rommet til Kine med en feit mumie inni.

 164. Jeg synes boka var veldig bra og spennende fordi Kine kom hjem fra skolen veldig våt og hun prøvde at moren hennes ikke skulle se at hun var våt, men moren så det. Og når hun våknet klokken 04:59 så var det en kjempe stor boble på rommet til Kine med en feit mumie inni.

 165. Jeg synes boka var bra fordi den var gøy.Boka var også litt trist fordi hun sa at hun hatet livet sitt.

 166. Bra bok for 5.trinns elever.☺😇😇😂😂😂😂😂😁😁😁😁😁😁😁😁😁 😅😅😅😅😙😋

 167. Den var gøy den var veldikt spendene jeg ambefaler denne boken til 8 til 13 år
  ps les denne

 168. det var den verste boka jeg noensinne har lest når jeg så tittelen tenkte jeg » hergud dette blir kjedelig» jeg gir den terningkast -1000000000000000000000000000000000000000
  og tommel ned og bæsje emoji ja den var helt forferdelig og det eneste jeg lærte var at den var kjedelig og at du aldri skal låne denne boken på bibiloteket da kommer du til og dø sakte men sikert venlig hilsen Live (Takk for ingenting) PS: elsker DEG den som laget denne boken. NOT men jeg må legge meg nå 14:46 så godnatt

 169. Tommel opp! jeg kunne tenkt meg å lese denne boken! Passer for 8 år.

 170. den var utroliiiiiig kjedelig den hadde ingen handling syntes jeg.
  terningkast 1!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 👎😭 Jeg blir skuffa.

  😒😟

 171. jeg synes den boken var kjedelig.Og synes den handlet om nesten ingen ting syns i vertfall jeg…terning kast 1 og tommel ned .kjedeligste bok noen sinne. 🙂

 172. Jeg synes den var kjedelig fordi den handlet bare om hun jenta.
  Det var litt mye detaljer om hva hun gjorde.😐 💁 😶

 173. Jeg synes boka var spennende.Jeg kunne gjerne ha hørt på hele boka den var passe bra.
  Jeg gir den terningkast 5

 174. den var kjempe gøy og jeg vill lese hele boken den var super duper.

  jeg synes den skal tommel opp og terning kast 6
  jeg synest den var spendene

 175. Litt gøy og bra humor. Vi kunne tenke oss å lese hele boka. Forfatteren levde seg inn i historien.

 176. den var EHHHHHHHH ikkke så veldig god den var veldig EHHHHHHHHH…………………………………………………………………………………………………………………..ja sååååååå må gå…………………EHHHHHHHHHHHHH HADEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 177. Veldig fin, litt skummel
  Spennende og litt trist
  Hørtes ut som om den var skrevet av en tenåring
  Interessant og litt morsom

 178. Forfatter: Siri Pettersen
  Terningkast: 0,1

  Hva jeg synes: Denne boka var en av de dårligste bøkene av de nominerte bøkene i bokslukerprisen 2018/19

 179. forfatter: Siri Pettersen
  tittel: BOBLA
  alder: 6+
  jeg synes at boka var spenene men litt kjedelig. jeg kunne ha kjøpt boka.

 180. Tittel: Bobla
  Forfatter: Siri Pettersen
  Terningkast: 3/6
  Hovedpersonen: Kine
  Boka var litt kjedelig fordi det ikke var så mye spenning i den.
  boka hadde vært helt topp vis det var mer sånn mysterier og mye mer spenning.

 181. TITTEL: Bobla
  FORFATTER: Siri Pettersen
  ALDER: 8+
  TERNINGKAST: 4

  Jeg syntes boka var helt grei. Den var litt spennene men også litt rar og kjedelig.

 182. TITTEL: Bobla
  FORFATTER: Siri Pettersen
  ALDER: 8+
  TERNINGKAST: 4

  Jeg syntes boka var helt grei. Den var litt spennene men også litt rar og kjedelig. Jeg kunne kansje ha lest den en gang, men hadde ikke kjøpt den.

 183. BOBLA FORFATTER: Siri Pettersen HOVEDPERSON: Kine TERNINGKAST: 2 HVA JEG SYNES OM BOKEN: Litt kjedelig, men litt spennende i tillegg…! Jeg kan lese mer av den, men vil ikke kjøpe boka. LITT OM HVA SOM SKJER I BOKEN: Kine fant en liten boble, og inni den var det en liten fille dokke. Og etter vært ble bobla stor, og fille dokka var der fortsatt, men fille dokka så ut som en mumie en tykk mumie. ALDERSGRENSE BØR VÆRE: 0+ (: !!DET VAR DET!! (:

 184. forfatter: Siri Petersen

  alder: 4+

  noe jeg liker: det er litt spenning i den men ikke så mye akk

  noe jeg ikke liker: det slutta når det mest spennende kom

 185. Jeg synes bokutdraget her var litt dålig fordi det skjedde litt mye på en gang og jeg liker ikke helt den type bok men kansje jeg kan lese boka (hvis jeg må) Terningkast :2

 186. Den boka handler om en jente som hetter kine hvar mistfornåud med livet sit hun gidet ikke mer av moren eller faren .jeg ikke min stil gje den ternigkast 5

 187. Dette var sykt gøy! Jeg likte den veldig godt! Jeg vil gjerne lese hele boken for jeg vil vite hva som skjer videre. Terningkast 5, den for av meg veldig bra og den passer for alle😊

 188. Denne boka syntes jeg er kjedelig for jeg liker ikke sånne bøker jeg liker mere humor

 189. Boka er bra, litt spennende, og minner meg om en drøm jeg har hatt som gjør den ekstra mer spennende! Jeg føler at jeg lever meg mer inn i den da 😀 Den handlet litt om ei jente som tydeligvis ville slutte på skolen, og hun hadde funnet en glasskule på en kirkegård hun hadde tatt med seg hjem. Glasskula ble kjempestor og nådde nesten taket! + Jenta har en katt som heter Tipsi.

 190. Syntes den var veldig bra og interessant tema som mange kommer til og kjenne seg igjen i. Syntes tittelen passet og alt jeg gir den terningkast 6:)

 191. SUPER den var super alt var kjempe bra jeg MÅ lese resten vis ikke dør jeg du er kjempe flink det var så mye spenning å det var underholdene å gøy du er best takk får at du har laget den

 192. Jeg syntes boken var spennene og har litt lyst å lese hele boken 😺😀

 193. jeg synes boka var helt ok!Kunne handlet mer om da de var i bobla😤😁😀😵😜😝😋

 194. Den er super spenende og gøy jeg har veldig lyst til å lese hele boken jeg gir den terningkast 6. Boken passer til de som er 9 og over.

 195. Jeg synse at boka var veldig gøj jeg har alltid hatt lyst til og lese den den har terning kast seks

 196. Jeg syntes boka var veldig bra 🙂 Jeg har lyst å lese helle boka og se hva som skjer videre med jenta, bobla og skolen.

 197. Jeg syntes den var spene , jeg gir terningkast 5 , fordi det skjede litt raskt men det kan være at jeg syntes det fordi jeg ikke har lest boken.
  Jeg har veldig lyst til og lese boken.

 198. Jeg likte boken den var spenenes og bra har lyst på hele boka.
  Skal spøre mamma om vi kan dra på biblioteket

 199. Hei som dere sikkert vet heter jeg Simen men til andre saker jeg syntes boken var bra fordi den var bra.

 200. Velldig gøy og spennande tekst. Eg vill andbefale boka for både jenter og gutter:)

 201. Boka bobla handler om at en jente som heter Kine har funnet en glasskule på kirkegården når hunn kommer hjem ser hun at det som har skjed ser hun i glasskula🙂hun sovner og når hun våkner er kula blitt helt ennorm😍😍jeg synes denne boka var veldig bra 🙂synes denne boka passer for 10 til 14 år😍😍terningkast 5❤️Kommer til og lese denne boka😊

 202. jeg synes at den var lit artig
  vi kunde hørt lit mer
  terningikast 4
  den har lit rar og lit utroverdig

 203. Jeg synes boka var spennende fordi den handlet om livet på skolen (Og det kan være tøft) Jeg gir den terning kast 5

 204. Jeg synes boka var spennende fordi den handlet om livet på skolen (Og det kan være tøft) Jeg gir den terning kast 4

 205. Jeg synes utdraget var litt kjedelig først men så ble det mer spennende når glasskula ble gigantisk jeg lurer på hva som skjer videre. Terningkast 4

 206. Jeg syntes utdraget var bra fordi det skjedde mye. Jeg har lyst til å lese boka. Terning kast:5

 207. Jeg synes denne boka er skikkelig spenende!
  Av terningkast 1-10 så gir jeg den terningkast 9

 208. BOBLA

  Jeg elsker teksten fordi det er fantasy og det liker jeg. Forfatteren beskriver veldig bra og det er som om jeg er der. Man skjønner at hun ikke er så glad i skole og svømme timer.
  Jeg synes at utdraget burde hvert mye lenger. Utdraget gir jeg terning kast 6.

 209. Den var veldig morsom og rar!
  Jeg likte da Kine trodde at det var et rom skip!
  Jeg gir den terningkast 5/5!

 210. Jeg likte boka veldig godt,kunne gjerne lest den igjen! Veldig spennende.og passer i aldersgruppe 8-15.terning kast 4!

 211. jeg synes at den var bra fordi det så ut som noe som skjer i dag….<3
  terningskast 5

 212. Den er are bra bok! Jeg liker denne boka fordi den er spennende og så er den magisk. Jeg kunne lese hele boka. Jeg syns den er bra😊😊

 213. Boka var helt grei. Jeg syntes det var for lite spenning i boka. Jeg syntes boka passer barn under 12 år. Terningkast 3.

 214. Boka var litt kjedelig på starten men når hun våknet og bobla\glasskula var på rommet hennes ble det litt mer spennende, det var og litt morsomt at hun hadde stanget læreren uti bassenget. jeg gir den terningkast:4

 215. Den var litt kjedelig på starten. Det er sikkert ikke morsomt å våkne med å bli kvalt å tro at det er et menneske eller noe også er det egentlig øreproppene hennes. Jeg tror at først så ville hun i bobla, men da hun var i bobla så ville hun det ikke så mye lenger. Jeg gir den terningkast:4.

 216. Boka var litt bra og litt spennende. Vil gjerne vite hva som skjer videre.

 217. Jeg synes denne boka var spennende og morsom. Jeg kunne relatere den til meg selv, det å ønske å slippe unna skolen og hverdagsmaset. Å ønske seg borte.

 218. det handlet om en jente som hatet livet sitt. da fant ho ei boble… jeg synes at det var greit . den var ok fordi den var skummel og trist. andre bør la være fordi det var ikke intresant.

 219. Jeg synes utdraget var spennende, kunne virkelig tenkt meg å lese hele boka…
  Jeg synes det var spennende når den store bobla kom inn i bildet.
  Terningkast 5,5

 220. Den var lit artig og spennende jeg likte den delen der det var en ufo på rommet jeg gir sene boken
  Terningkast 4

 221. Den var ganske gøy. Jeg vill jerne lese mere av denne boken. Terning kast 4/6

 222. Jeg syntes utdraget var og spennende.
  Jeg kunne tenkt meg å lese hele boka.
  Terningkast 5😃😃😃

 223. Det handler om Kine som finner en glasskule på kirkegården. Inni kula er det en dukke som ligner på en mumie. Midt på natten våkner Kine og ser at glasskula har blitt kjempestor.

  Boka virker veldig spennende, og jeg kunne tenkt meg å lese den.

 224. Den virket spennende. Vil gjærne lese den. Terningkast 4. Anbefaler den 6-13 år.

 225. Min anmeldelse:
  Boken handler om ei jente som er veldig trist. Hun låser seg inn på badet hennes, for å gjemme seg for moren hennes. Jeg syntes at Bobla var en god bok, men den var litt uforståelig noen ganger. Boken var god fordi at det var nok ting som skjedde, så det ble interesserende men ikke alt for mye, så det ble ikke for mye til å skjønne alt. Andre folk burde sikkert lese denne boka, det er fordi den er interessant og litt rar samtidig. Visst du er noen som ikke forstår det meste, tror jeg ikke denne boka er helt for deg.
  ternignkast 5/6

 226. kine er ikke fornøyd med livet sitt.
  Jeg synes at det var kjedelig untat siste dellen.
  De som liker spenninger ja ikke so masse

 227. 🤔✨Jeg likte ikke boka veldig men den var kanskje lit bra fordi den hadde lit spenning og ord som var enkle å forstå men ellers så var boka ikke den beste ellers en av dem. Boken kunne ha lit mer spenning og magisk realisme.👌😮✨ Jeg syntes at kanskje andre folk som liker magisk realisme.🤔

  🎲 Terningkast 3.4 🎲

 228. Boka var spennende. Den handlet om en jente som heter Kine. Hun er misfornøyd med livet sitt, fordi gymlæreren hennes tvinger henne til å gå på svømming og foreldrene bryr seg bare om andre ting. Moren bryr seg bare om bakterier i maten og faren hennes bryr seg kun om stein og jordskjelv. En dag kom hun hjem fra skolen og var misfornøyd fordi hun hadde hatt svømming og hadde svelt mye vann. Hun løp opp på badet å låste seg inne. Fordi at hun ville ikke at moren hennes skulle få vite om hva som hadde skjedd.Hun greide ikke å puste på grunn av alt vannet hun hadde svelt. Når hun prøvde å puste gikk det ikke an fordi det var som det er et hull som lufta gikk ut, det gikk ikke til lungene hennes. På vei hjem fra skolen hadde hun funnet en glasskule med en dukke i den. Når hun prøvde å puste lagde hun en rar lyd og hun skrudde på badekaret sånn at moren hennes fikk ikke vite at hun ikke greide å puste. Når hun hadde gått vekk fra døra da gikk hun ut å låste seg inn på rommet hennes å chattet med vennene sine å en av dem spurte om de kaunne komme og Kine svarte ikke om hun kom da skulle alt bli verre. Det var på tide at hun skulle legge seg og hun puttet glasskulen på nattbordet hennes og om natta ble den stor å blokka døra hennes.Det er det historien handler om og jeg synes at historien er veldig spennende. Jeg tror at andre bør lese denne boka. Jeg har veldig lyst å lese hele boka fordi at den er spennende. Det som gjør boka god er selve historien. Jeg fant noen nye ord.

 229. Denne boken var litt kul fordi jeg hadde aldri hørt om sjangeren før. Boken generelt var bra og interessant. Jeg tror andre bør lese denne boken fordi sjangeren er interessant. 👍👍🤣🤣
  Jeg tror aldersgrensen skal være 10+
  samlet bokomtale 4.0 av 5.0 ✌✌

 230. Boka var passe bra. Eg syntes den var litt kjedeleg. Det var ikkje så mykje som skjedde.
  Eg gir boka: 4 -ar

 231. Eg synes boka var veldig bra. det var spenning i boka som eg syntes var bra.
  Eg har lyst å lese resten av boka.

 232. Kine hun er en slave. Hun blir tvinges til å gjøre ting. Og hun for kallenavnet som
  er Bobla. Men etter noen skole dager så finner hun glasskule. Og kula vokser til en
  diger boble. Det hadde i seg nøkkelen til friheten og den kunne fly. Og eg har lest hele boka.

 233. Hovedpersonen Kine er en sinna jente.
  jeg syntes at boka var bra.
  Jeg fikk lyst å lese mer
  Den passer perfekt for de som er 10-12 år

 234. Eg syns den var veldig bra fordi den var spendane, litt morsom . Eg har lyst og lesa heile boka

 235. Eg synes forfattaren var flink til å få fram følelsane til Kine og boka var godt beskrevet men ho kunne gjerne skrevet meir om korleis ho fant kula i utdraget. Eg synes boka blei spennande når ho våkna og kula vart blitt større. Noken kan og kjenne seg i at dei bare har lyst til å bli i ein bobla sånn at dei er isolert frå alt og alle. Eg gir denna boka ein «Veldig bra»!

 236. hun hater skole og vill vekk fra mobbererne og gymlerenen hun fant en boble som hun vill vere i. denne boka passer for 9-14 år

 237. Boka passer for 4 -11
  Det er en jente som het kine. Hun fant en glasskule og tok den med hjem. Hun var veldig sint på foreldrene og svømming så hun flytta inn i kula med en dukke
  jeg syntes den var litt kjedelig

 238. denne boka passer for 7-14
  kine hater skole og ville slutte hun sier til moren at alt er perfekt og løper på bade og begynte å gråte moren banket på døren og kine gikk opp i badekaret og nå kunne hun ikke høre moren lenger hun tenkte på å rømme
  jeg synes denne boka er spennene

 239. Hvem passer boken for: 9-12 år

  Hva handler boken om: Hovedpersonen Kine er en klassisk sinna jente, sinna på foreldre, lærere, gym timer, og en spesiell gutt som heter Jarle.
  En dag finner Kine en slags kule, en glassboble på kirkegården, som hun tar med hjem. Den utvider seg, og Kine flytter inn i bobla, og rømmer dermed fra verden slik hun kjenner den.

  Hva synes jeg om boken: Jeg synes den var bra. Jeg har lyst å lese boken.

 240. Denne boken passer for 10 – 14 år.

  Denne boken handler om en jente som heter Kine. Hun synes at hele livet er forferdelig. En dag de Kine kom hjem hun prøvde og liste seg opp uten at moren skule merke henne. moren sto i kjøleskape men plutselig lokket moren døren til kjøleskape. moren spurte hva som hadde skjed. hun sto og måpte. Kine løp opp trapen og inn på badet og tok på kranen til badet Kine satt seg nedi helt til ørene kom under. hun hørte moren si at de skal prate om det. Etter hun hadde badet gikk hun inn på rommet hun tokk fram den lille glasskulen det var en liten duke inni den en kjok duke litt som en mumie. om natten våknet hun det var helt stille. hun turte ikke og snu seg bakk henne var det en stor boble son som en såpeboble det var den samme glaskulen.

 241. Jeg syntes denne boken passer for 10 – 14 år
  Det handler om en jente som ikke vill gå på skolen og det er en helg og hun våkner opp
  til en lørdag hun vill tenke over hvordan hun kan rømme fra skolen og hun fant en boble
  som hun kan rømme i men hun får en tekst merling.

 242. Boken passer for 9 – 13. Kine hadde dytte gymlæreren ut i vanet og så løper Kine hjem. Når hun kommer hjem spør moren om det går fint hun sier at det går finte men det går ikke det så løper hun opp på badet. Hun husket den tingen hun fant på kirkegården som lignet på en glass boble. Hun skulle legge seg. Når hun våknet klokke 4:59 Var hun inne i en boble. Hun sa den dukke som lå inne i bobla men den hadde blitt stor. Jeg har lyst på denne boken.

 243. Jeg synes bok a passer for 10-13
  Boka Handler om en jente som heter Kine
  Hun blir mobba og synes hun har et mislykka liv
  Hun finner en glass kule som hun finner utom noe…

 244. Kine hater livet sitt. Faren hennes snakker hele tiden om steiner og sjansen for steinras, mens moren prater om bakterier og sjansen for og dø med muggsopp i melken.

  Kine satte nøkkelen i døren, men den var ikke låst. Ett dårlig tegn. Hun gikk inn og sparket av skoene, det dunket i veggen. Hun løp inn og håpet at mamma ikke skulle se hun. Mamma sa at hun måtte sette skoene på plass, så ble hun avbrutt. Hun sto og måpte, som om noe satt hun på pause. Hun spurte hva som hadde skjedd, og jeg svarte «Ingenting skjer! Alt er helt sinnssykt i orden! Jeg er et lite, bortskjemt barn, uten en bekymring i verden! Alt er perfekt! Helt aldeles inni granskauen perfekt, mamma! Okei?!» Hun løp opp på badet, og tok seg ett langt bad.
  Vannet begynte og bli kaldt, Og hun gikk ut av badekaret, uten og trekke ut av proppen. Om hun gjorde det ville mamma høre det og komme styrtende opp. Hun gikk inn på rommet og låste seg inne, og lokket med seg katten. Hun tok på headset og tok på den slemmeste musikken hun visste.

  Hvordan går det videre?
  Jeg syns denne boken passer for 9-13 år

 245. Denne boka passer for 8-13

  Denne boka handler om: En jente som hadde en stor boble på romme hennes. hun hatet skolen, hun ville dra vek her fra. mammaen ropt på henne foreldrene bryde seg bare om skole, de brukte hale livet dias på skole.
  Hun var lei av skole.
  Hun ville kaste sekken hennes.
  Det var en glas kule i sekken med maling eler noe på.
  Hun tok den opp og skule se om hva som var inn i den hun vasket den med vand.
  Hun var i badekart moren banket på og sa at hun var ikke sint på henne.
  Men hun sa ingen ting.
  Moren gikk.
  Det var noe inn i det var en dokke inn i den det var glitter inn i den, når hun ristet på den så var glitter over alt.
  Den var run og fin.
  hun ville ikke at moren skule høre henne når hun skule ut så hun gikk sakte og stile.
  hun var på romme hennes og skule sove.
  Når hun var våken så følte hun at hun ble kvelt.
  Men det var bare øreproppen var rundt halsen hennes.
  Det var som det var veldig trakt i romme hennes.
  Når hun snudde seg så var det den store kulen der den var nesten like høyt som rommet henne, det var den like figuren som i den lille kulen den bevegde seg ikke.

  Denne boken var spennende.

 246. Boken er bra, snakker om kjent tema som flere barn går gjennom. Tror alle kan kjenne seg igjen her. Den er fantasi full, vil rømme inn i bobla. Når ting blir vanskelig, vil vi bare rømme vekk fra skolen, problemet, familien og venner, isteden for å møte problemet, ta tak i det og snakke om det. Foreldrene burde også lese denne boken, for å få se barnas perspektiv, slik at de ikke blir for strenge. Spennende og interessant bok å lese. Alle burde lese den, spesielt fint for barn i skolealder.

 247. Boka handler om Kine som blir mobbet å ikke har det så bra.
  Jeg synes boka var kul å spennende fordi det handlet om ekte greier.

 248. Boka bobla handler om en jente ved navn Kine som er misfornøyd med livet sitt og føler at verden nesten ikke er verdt å leve. En dag finner hun en slags glasskule. Den har en mystisk dokke inni. Bobla kan fly og oppfylle ønsker, men det er bare henne som kan gå inn i bobla og bobla er umulig å ødelegge. Den er vell ikke farlig….eller? Jeg likte utdraget veldig godt fordi den er både realistisk og magisk. Jeg har til og med lest hele boka og liker den veldig godt! Terningkast 5.

 249. Boka handler om Kine som har det veldig vanskelig. Jeg syntes boka var sånn passe bra
  kunne vært bedre ikke så spennende

 250. Boka handler om en jente som heter kine som hater livet sitt og alt hun vil er å kose med katten sin å høre på musikk, men så finner hun en boble med en slags mumi i. jeg syntes at boken var veldig bra forklart og jeg skjønte litt hvordan hun hadde det, jeg skjønte ikke hvorfor gymlæreren var slem mot en elev som hun kanskje viste at hun hadde problemer hjemme og med seg selv, jeg syntes personerlig at boken var veldig bra så jeg gir den 4 stjerner.

 251. Denne boka var morsom og jeg fikk veldig lyst til å fine ut av om ho drømte eller om det var sant at bobla ble gigantisk.Jeg ble sjokkert når jeg fikk hvite hvordan ho hadde det og jeg likte når ho forklarte hvordan den dokka inni glassskula så ut.Jeg fikk lyst til å lese den ferdig.

 252. Den var kjempe gøy. Fordi mammaen gjorde så mye rart og morsomt. Det burde ikke vert så stygge ord i den. Den var spennene og litt skommeld på slutten. Fordi jeg fikk bare lyst til og lese videre. Jeg bare må høre den på lydbok. Fordi den var så morsom. Jeg gir terningkast 10 av 10👍

 253. Jeg syntes at boka var helt grei. Fordi det var litt morsomt at den bobla ble kjempestor. Og at den dekket halve rome til den jenta. Jeg likte starten og slutten av boka fordi mamman og pappaen var litt merkelige pappaen var opptat av Stein og mamman var opptat av bakterier i maten. Jeg likte boka 7 av 10 jeg likte den delen da hun lo i badekaret og ikke hvile høre på mammaen sin stemme.

 254. Jeg synes at boka var super bra. Så bra at jeg kunne lest den 1000 ganger!
  Jeg likte at det var spennene.
  Men jeg synes at det var lit for mye stygge ord i den men ellers var den veldig bra❤️
  Jeg likte den kjempe mye❤️ Terning kast 10 av 10

 255. Bobla er en bok som handler om en jente som heter Kine som hater livet sitt med en mor som er bakteriefreek og en far som snakker om hvor stor sansynlighet for steinras.
  Jeg syntes boken var godt beskrevet og jeg kunne kjenne meg igjenn i det de fortalte om. Jeg gir den terningkast 5

 256. Jeg syntes at boka var ganske gøy.
  Jeg har så lyst til og lese hele boka når den kommer på biblioteket .
  Jeg skal stemme ganske bra på et ark som vi skal stemme på.
  Jeg gir terning kast 5😄.

 257. Denne boken hvar utrolig spennenes fordig den hvar litt skummel og morsom.
  Jeg skal lese videre på boken en dag,
  Si til de som lagde boken at den hvar kjempe gøy.
  Og jeg skal lese resten av boken.
  Den hvar helt utrolig gøy.
  Jeg skal stemme super bra på boken.

 258. Jeg synes den hvar lit morsomt når de sa den feite mumien.
  Jeg synes at den hvar lit trist når henne ville være alene hele tiden
  Jeg synes det hvar gøy å lese denne boken på grun av det
  Hvar mye humor og jeg liker at bøker er spendene og.
  Morsomme.

 259. Boken handler om Kine som blir ertet av andre jenter men så ser hun en liten boble og mystiske ting begyner og skje. Jeg synes boken hadde gode beskrivelser av personene og handlingen. jeg syntes at boken var spenede fordi jeg viste ikke hva boken skulle handle om. Terningkats 4

 260. Jeg syntes at boka var bra fordi ho var så sur og ikke helt likte foreldrene og kalte den mumien feit. Og ho likte rocke musikk. Så dette er en bok som jeg vil lese senere.

 261. Jeg synes boka var bra., men det var litt baninng i den så ja dere kunne brukt et annet. Jeg synes det var en Rana og en kul bok. Jeg vil lese helle boka nå. Slutten var bra og sån men mange ville høre mer av dn og jeg var en av de. Da jeg leste la jeg merke til to banneord. Hvis jeg var ho jenta så ville jeg ikke inn i den bobla eller noe rømt ogsånt. Slutten var bre og sånt men jeg vil høre mer, fordi at den var spennene.

 262. Jeg syntes at boka var helt super!
  Jeg den hvar morsom og spennene!
  Dete er min favoritt av alle bøkene i bokslukerprisen.
  Så jeg gir den terning kast 6/6

 263. Jeg syns den var bra men jeg syns at den kunde hat bilder!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Jeg syns den var bra men det jeg likte best var at den var å bite litt skummel!!!!!!!!!!
  Jeg gir den terning kast 7😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄

 264. Jeg syns at boka var litt gøy fordi jeg liker sånne typer bøker.
  Da jeg leste la jeg merke till at boka hindret mest om en jente som heter Kine.
  Jeg gir den terning kast 5,8

 265. Denne boken handler om en jente som er kalt Kine. Hun har det vanskelig på skolen og blir mobba, på grunn av dette vill hun slutte.😢 På veien hjem fant hun en kule med en mummi inni.

  Jeg hadde storre forventniger nor jeg så utdraget i bokslukker antalogien og ble skuffet da jeg leste utdraget. For meg så føltes boka ikke ut som en bra magisk realisme bok.😐😥😥 Jeg ville aldri ha lest videre 👎👎👎

 266. Jeg syns at boken var kjempe dårlig. Jeg likte ikke tanket på at hun ikke likte ikke noen ting som at hun fornektet allt samen.Det jeg likte med boken var at hun oppførteseg rart sommen døv zombie. Jeg gir terningkast 3av10

 267. Jeg synst at boka var veldig gøy fordi det handla om en boble og det var gøy. Jeg la merke til at hun hadde veldig rare foreldere. Hvis jeg var den jenta ville jeg ha snakka lit med forelderene mine og spurt om de kunne stoppe med og være rare hele tiden. Jeg synest at det var litt spennene og jeg har veldig lyst til og lese hele boka. Jeg gleder meg veldig til og lese helle boka og det skal jeg skal anbefale boken til andre😇😄

 268. Boka handler om Kine som er i en boble.Jeg synes at det var morsomt at handlingen var ekte og magisk på en gang.

 269. Jeg synes at boka var spennende og morsom. Jeg likte godt slutten. Jeg synes denne boka var veldig bra/super. Da jeg fikk høre om foreldrene hennes tenker jag at hadde vært slitsomt. Jeg har veldig lyst til å lese/høre slutten.

  • Bobla

   Jeg syntes den var spennende og kul. Jeg fikk nesten lyst til å lese den selv. Jeg gir den terningkast 5.
   .

 270. Jeg syntes boka var veldi gøy så jeg vil veldig hjerne lese resten jeg har lyst til og lese mange av de bøkene vis det fines flere det er en av de gøyeste bøkene til nå ialfal. Da jeg leste la jeg merke til at det var en doke inne i bobla. Terning kast 9 av 10

 271. Jeg likte den boken veldig godt siden den hadde veldeg god beskrivelse.
  Jeg synes den var bra for de at ho hadde sure foreldre.
  Jeg ble skiklig overrasket av at glasskula hadde vokst på bare noen få timer.
  Jeg synes at forfatteren har gjort en skiklig bra job

 272. Boka handler om en ved navn Kine.
  Boken er veldig bra fordi den hadde litt moral, og så likte jeg at det var en magisk-realistisk historie.

 273. det var litt intresangt men ikkke helt hva jeg liker å lese om men litt spenennde!Da jeg leset denne boka da leste jeg med mamma og litt pappa og det var veldig koslig vi tok en sofa stol nært peisen og leste med pæisen uten lys i rommet men en lampe på som vi kunnne se hva vi leste.vi også lagde varm skokolade melk ( aboy ) og vi også spiste littt snacks og små godt!!!!!! veldig hygelig!!!!!!!

 274. jeg synes denne boka var gøy og morsom

 275. Jeg syntes dette var det deste utdaget hit til, jeg likte beskrivelsene, spesielt beskivelsene i badekaret. Jeg gir dette super !!

 276. boken handlet om en jente som het kine. Jeg likte ikke boken så godt men kunne vert bedre men vis man hadde stokket om på noe av

 277. Utdraget handler om en jente som ikke likte skolen og ville slutte,Hun blir fanget i den kula men jeg tror hun bare sov med beina uttafor senga
  Jeg synes den var litt spendene men det er ikke helt min smak på bøker.
  Boka er god fordi den er spendene og gøy.
  Jeg synes folk bør denne boka fordi alle har ulik smak på bøker

 278. Dette utraget handler om Kine som blir mobbet.
  Jeg syntes dette var det deste utdaget hit til, jeg likte beskrivelsene, spesielt beskivelsene i badekaret. Jeg gir dette super !!

 279. Boka handler om Kine som er misfornøyd med livet. Hun finner en glasskule som etter noen timer blir gigantisk som en stor boble. Det er en ganske bra bok, som jeg fikk lyst til og lese mer fordi utdraget var veldig spennene.👍👧 Terningkast:5

 280. Boken handler om en jente som heter Kine og hun har to venner men alle de andre liker ikke henne så hun blir mobbet. Jeg likte ikke utdraget så mye men kunne hvert

 281. Denne boka handler om en jente som heter Kine, hun er misfornøyd med livet sitt. Hun blir mobbet og foreldrene er bekymret over nesten alt og selvfølgelig Onda, hun som tvinger Kine på svømmetimene. Men en dag finner Kine en glasskule med en dukke inni. Hun ønsker så inderlig å være i den kula bare hun og dukka, en dag kommer Kine in i kula! Jeg likte boka veldig godt fordi den ble bare så spennende.

 282. kine er misfornøyd med livet sitt: med faren som bestandig snakker om stein og risikoen for jordskjelv og moren som er den bakteriefriken. Jeg syntes utdraget ikke er så bra for den var skjedelig og ikke min type bok

 283. Dette utdraget handler om en jente som heter Kine og som blir mobba og er misfornøyd med livet og faren som er liv redd for jordskjelv (HEHE) og moren maser som en kråke og kommer i kråkemodus. Og hun finner en glassboble, jeg likte dette utdraget ganske bra det viser masse følelser og den var så spenene.

 284. Utdraget handler om en jente som heter Kine og er misfornøyd med livet sitt. Etter tidenes verste dag på skolen finner Kine en glass kule….. Jeg syntes utdraget var veldig bra fordi det ble bare mer og mer spennende!

 285. Boka handler om Kine som blir mobbet og er misfornøyd med livet, men en dag finner hun en glasskule. Jeg synes at boka var bra skrevet og er litt trist og litt morsom pågrunn av noen av beskrivelsene og noen av setningene.

 286. Denne boka handler om Kine som ikke er fornøyd med livet sitt , hun finner en glasskule som blir gigantisk. Jeg syntes den var en spennende, og litt bare litt, skummel. Jeg suntes denne boka var veldig bra, fordi når jeg leser får jeg liksom følelser fra boka, som om jeg er der. Spesielt når hun sier i boka «Hun fikk en ekkel følelse av å ikke være alene» delen.

 287. Dette utdrage handler om en jente som heter Kine hun har det ikke så bra fordi foreldrene tvinger henne til svømming og de er redde for alt. Til en dag så finner hun en glassboble som blir større og større og går in i den. jeg synes utdrage er bra.

 288. Jeg synes denne var masete joredte og det var morsomt at hun ligger i badekaret
  Boka var morsom kjedelig men litt mye å lese og den er litt kul og trist tungt å jobbe med.

 289. Boka handler om en jente som heter Kine som ble sikli sur på gymlereren og dyter hun ut i vanne så løper hun hjem og finer en glas kule hun tok den med seg hjem så tok hun seg et bad gg hun hade lyst til å gå ini gkas kula så la kine seg i senga og sovnet når hun våknet var det en stor glaskule i romme henes så gjik hun in i den. Jeg syns den var veldi spenene

 290. Boken handler om en jente som er missfornøyd med livet for hun blir tvunget til å svømme og foreldrene hennes er kjempe teite. Jeg synes boken var veldig spendende og serlig når hun ble fanget i kulen jeg vil gjærne vite mer om hva som skjer med hun eller hun sitter fast i bobla jeg gir boken terningkast:4

 291. Dette utdraget handler om at Kine ikke likte livet sitt og ville slutte på skolen. Dette er det vi fikk vite : hun liker ikke gym/gymlæren, mobberen Jarle, at pappa snakker om stein og risikoen for ett jordskjelv heletida eller at mamma alltid er redd for bakterier i maten.
  Kine kom hjem møkkete og hadde akkuratt funet en mystisk glasskule i kirkegåren, så løper hun opp på badet og tar et bad. Hun vasket glasskulen også. Det var noe inne i glasskulen, noe som så ut som ei dukke. Da hun kom ut av badet sjekket hun telefonen sin, men gadd ikke å svare på tekstmelingene. Kine sovna. Hun våknet kl:04.59 og følte at noen var på rommet. Det var glasskula bare mye, mye større.

  Jeg syntes utdragete er bra og spennende fordi det var historien som var spennende.

  Jeg syntes den var god fordi jeg kunne se det for meg .

  Dersom du har lyst på en bok fylt med mye spenning og går under sjangern «magisk realisme» så er dette boka for deg.

 292. Boken handler om Kine som ikke er fornøyd med livet,og verdens verste skoledag finner hun en glasskule med en dukke inni.Kine ønsker å gå inni kulen og bli der resten av livet og glemme alt annet.

  Jeg synes utdraget er bra fordi det forteller mye om hovedpersonen og gir fra seg tankene sine. jeg rangerer utdraget en sterk bra.

 293. Utdraget handelt om ei jente som het Kine.Kine var trøtt av livet sitt.Hun har en liten glasskule som har en liten mumie i seg. Når Kine våkner er bobla gigantisk. Jeg synes utdraget var passe bra fordi den forteller hvordan andre mennsker har det. Andre burde lese denne boka fordi den forteller hvordan mennsker har det.

 294. Boka handler om en jente som heter Kine som synes at livet suger å ville rømme til et sted der hun kune slappe av å høre på musikk. En dag så tvang gymlæreren henne til å svømme men Kine stanga gymlæreren i vanne å skjønte hva som hun nettop hadde jort å løp hjem. Men mamma var hjemme å Kine husket at hun hadde funnet en glasskule. Inni den kula var det en dukke etter det jik hun til senga søvna hun å nor hun våkna var kula stor. Jeg synes det var et veldig bra utdrag siden den var veldig morsomt siden den hadde et par morsome setninger.

 295. Jeg syns at bobla er den beste av bøkene jeg noen gang har lest jeg levde meg virkelig inn i den jeg bodde i boka i to og en halv time (da hadde jeg lest hele boka) jeg syns boka var både spennende og morsom.
  det aller mest spennende var når Kine valgte den døde Tipsi i stede for den levende.
  det var ganske morsomt når Kine lurte Stjerneståle.
  det va ekstra spennende når dukka begynte og lage dunke lyder.
  det var litt trist de gangene Kine gråt på grunn av feilene sine.

 296. Jeg likte boken fordi den var realistisk til en viss grad.
  Men den var kjedelig . terningkast 2

 297. BOBLA

  Eg synes boka var morosam og spennande. Eg synes det var morosamt at ein veit at det som skjer ikkje er ekte. Det var spennande når mora såg Kine og blei sint. Eg synes litt synd på Kine fordi ho ikkje hadde det så bra. Eg likte boka veldig godt. Boka får terningkast 5. Eg meiner boka passer for barn fra 9-12 år.

 298. Tittel: Bobla

  Forfattar: Siri Pettersen

  Dette handlar boka om: Kine skubber svømmelæreren ut i bassenget.
  Mora og faren er berre opptatt av bakteriar og steinar. Kine er lei seg. Ho finn ei lita kule. Ho fikk mange meldingar av vennane. Når ho våkna er det ei stor boble på rommet.

  Eg lurer på kva som skjer med kine videre.

  Eg synest boka var: Super fordi den var spennende og morsom

  Eg synest boka passar for: 10-12 år

 299. BOBLA
  Eg synest at boka var Passe bra. Eg forsto ikkje heilt det at det var magisk Realisme. Terningkast: 2
  Eg synest at det var litt morsomt at ho skubba læraren i svømmebassenget.
  Passar for: 9-12

 300. Jeg syntes at Bobla var en dårlig bok fordi:
  Jeg syntes Kine var veldig overdrevent lei seg og hadde veldig lite respekt for foreldrene sine.
  Det var lite forklaringer på hvordan det så ut å hvordan hun hadde fått tak i glasskulen.
  Jeg syntes heller ikke at det var noen bra forklaringer på hvordan vennene hennes var og hvordan Jarle var.

 301. BOBLA
  Eg synest at boka var dårlig for eg liker å lese meir fakta og andre ting.

 302. Jeg syntes boka er litt bra fordi den ikke hadde så mye spenning i seg 😀🤐😀🤐

 303. BOBLA

  Jeg synes at boka var bra fordi den var spennende.

  Anbefalt:10 år – 14 år

  Terningkast:5

 304. Boka var litt spennande, og sånn midt på treet. Fleire i gruppa vil lese meir. Historia traff ikkje heilt gjengen vår.

 305. Bobla

  Jeg syntes den var spennende og kul. Jeg fikk nesten lyst til å lese den selv. Jeg gir den terningkast 5.

 306. Jeg synes boka var kjedelig ikke noe spenning.
  Jeg gir boka terningkast 2. det jeg likte med boka det var at Kine dyttet gym læreren.

 307. Bobla
  Jeg syns denne fortellingen var gansk kul, men jeg kunne ønske at den ikke sluttet så fort. Jeg likte at de foriksempel forklarte hvordan kulen så ut å det som var inni den. Av ternings kast hadde jeg gitt denne boka ternings kast 5/6. Det var bare det at den kunne vært litt lenger for jeg kom liksom akkurat inn i selve fortellingen når den var halvveis.
  !!!Super!!!

 308. BOBLA
  Terningkast: 6
  Jeg syns boka var bra og spennene og morsom.
  Jeg tenker at boka passer for de som liker litt spennene og litt fantasi bok.
  Jeg ville gjerne lest resten av boka.

 309. Bobla

  Jeg syns den var skikkelig rar og det var vanskelig å forstå hva som skjedde. Jeg syns også den var ganske kjedelig og det var mer drama enn magisk realisme. jeg syns den var dårlig.

 310. Bobla

  Boka var litt kjedelig. Det skjedde ikke så mye.
  Boka var en fantasibok.
  Jeg syntes den passer for 8-10 åringer.
  Jeg gir boka terningkast 2

  • Bobla
   Boka var litt spennende. Boka var morsom. Jeg gir boka terningkast 3.
   Jeg synes boka var bra.

 311. Bobla

  Jeg syntes den var spennende og kul. Jeg fikk nesten lyst til å lese den selv. Jeg gir den terningkast 5.
  <

  • Jeg synes denne boka var veldig spennende og morsom og jeg fikk lyst til og lese resten den var litt kjedelig noen ganger som foreksempel når hun bare sto der intil veggen. Men det var veldig bra at det var en fantasi forteling fordi jeg er veldig glad i fantasi fortelinger. JEG GIR BOKA TERNINGKAST: 6

 312. Jeg syns at boka var en fantasi bok.
  Det var litt rart at kula plutselig ble kjempe stor.
  Men det var også gøy og høre på.
  Det var gøy at hun dyttet læreren i bassenget.
  Jeg vil gi terningkast 3 fordi det var liksom ikke den beste boka jeg har hørt men den var bra.

 313. Jeg syns at boka var en fantasi bok.
  Det var litt rart at kula plutselig ble kjempe stor.
  Men det var også gøy og høre på.
  Jeg vil gi terningkast 3 fordi det var liksom ikke den beste boka jeg har hørt men den var bra.

 314. Jeg syns at boka var en fantasi bok.
  Det var litt rart at kula plutselig ble kjempe stor.
  Men det var også gøy og høre på.
  Jeg vil gi terningkast 3 fordi det var liksom ikke den beste boka jeg har hørt men den var bra.
  De sa litt mange stygge ord men ellers var den bra

 315. Jeg synes at boka så langt er veldig bra.
  det er en bok som kan skille seg ut fra de andre på samtidig måte at den passer inn.
  Jeg tror at ikke alle kommer til å forstå boken men jeg forstår den.
  Og jeg ELSKER den.

  Alders gruppe 10+ Terningkast : 5 av 6

 316. Jeg synes boken var veldig spennende, trist og bra. Jeg anbefaler den virkelig. Hvis jeg skulle gitt den et terningkast, ville jeg gitt den en 5-er.

 317. Jeg synes boken var spennende, morsom og intresang. Den var også litt mystisk. Jeg vil gjerne anbefale boken til en som liker noe mystisk. Terningskast 4.

 318. Denne boka handler om en jente som ikke vil
  gå på skole men så finner hun bobla…

  Jeg elsker denne boka jeg vil ha den bobla.
  Jeg anbefaler denne boka til folk som er 7
  og opp over. Og gir denne boka terningkast 6/6👍🏻

 319. Boken handler om en jente som ikke liker livet sitt. Hun heter Kine. Hun blir mobbet på skolen av en eller flere gutter. Hun fant en kule i sekken. En glasskule. Det er en slags mumie eller en bamse i kula. Mer vil jeg ikke røpe.

  Jeg svarte passe bra på denne boken. Jeg likte den ikke så veldig godt, men jeg kunne lest den.

  Jeg ambefaler denne boken til barn som er 10-15 år

 320. Denne boka handler om enn jente som heter Kine og som plutselig finner hun enn kjempe stor boble på rommet sitt.

  Denne boka syntes jeg var bra, spennende og inntresang. Jeg vill gi denne boka terningkast 5. Jeg vil jerne lese denne boka igjen. Jeg vil anndbefale denne boka for alle men mest for de som er 8-13-åring gamle

 321. Boken var Veldig bra fordi det var mye spenning i den og det tar opp et veldig viktig tema (Mobbing) Jeg lurer på om mumien er snill eller slem. Og du har et veldig fint navn Siri. Men den kunne handle litt mer om faren. terningkast 5! Denne boka passer til de som er Ti år og oppover. TAKK FOR MEG

 322. den er lett og leve seg inn i. den starter rett i teksten , den overasket meg, jeg synes personene er kule jeg mislikte moren og faren den er lett og lese

 323. boken var bra og den passer til tittelen passer for barn fra 8-11 år terningkast 5

 324. Bobla
  Siri Pettersen
  2018.
  Kine er misfornøyd med livet sitt. hun har to venner som heter Vivi og Aurora. hun syns foreldrene er sykt irriterende og plagsomme.

  jeg syns at boka var veldig bra skrevet, du skrev masse fine detaljer, og hvordan Kine følte seg og hvordan ting rundt henne skjedde. jeg syns det burde vært litt mer om hva som skjer framover i bobla og om hun går inn i bobla. jeg syns boka var veldig bra jeg følte jeg kom inn i boka:)

  jeg syns det var veldig bra med masse detaljer og hvordan hun følte seg. Det var det jeg syns var best med boka.
  Det som irriterte meg var at det ikke kom mer om hva som skjer videre med bobla.
  jeg vil anbefale boka til mange på min alder.

  TERNINGKAST: 5 AV 6.

 325. Tittel: Bobla
  Forfatter: Siri Petterson
  Utgivelsesår: 2018

  Jeg synes boka er bra fordi det er spennende med den bobla og her sier jeg litt mer om det jeg mener om denne boken.
  Jeg synes boken er lett å leve seg inn i fordi det er veldig bra skrevet. Og jeg liker starten fordi det starter veldig rolig og ikke rett inn i handlingen det liker jeg veldig godt. Jeg synes det var litt kjedelig i starten men i slutten var det veldig spennende om den bobla. Og det overrasket meg med at hun virkelig skulle slutte på skolen men det var litt morsomt da. Og jeg gir denne boken terning kast 5.

 326. Tittel: Bobla
  Forfatter: Siri Petterson
  Utgivelsesår: 2018

  Jeg synes boka er bra fordi det er spennende med den bobla og her sier jeg litt mer om det jeg mener om denne boken.
  Jeg synes boken er lett å leve seg inn i fordi det er veldig bra skrevet. Og jeg liker starten fordi det starter veldig rolig og ikke rett inn i handlingen det liker jeg veldig godt. Jeg synes det var litt kjedelig i starten men i slutten var det veldig spennende om den bobla. Og det overrasket meg med at hun virkelig skulle slutte på skolen men det var litt morsomt da. Og jeg gir denne boken terning kast 5. .

 327. Jeg likte boka fordi den var ganske spennende.jeg trengte mer fakta om bobla. boka var egentlig bare kine:livet suger jeg vil i en glass kule. oi kula vokser men som sagt var den veldig spennende så terning 4

 328. 1.jeg syntes boka passer for alders gruppe (9-15)
  2.jeg likte boka fordi det var mange bra forklaringer på hvordan noen føler seg.
  3.jeg syntes mange burde kjøpe/låne fra venner eller låne boka på biblioteket
  4.du kunne tatt en del der det sto mer om kua men skjønner litt hvorfor du ikke vil gjøre det.
  5.jeg liker humor bøker men jeg syntes sjangerne på denne boka burde være fantasi skrek fordi jeg syntes det var litt creepy at hun følte an noen holdt hun rundt halsen.det kunne vært mer vitser/humor i teksten

 329. BOBLA
  Siri pettersen

  jeg likte boka fordi den kul men den var også litt rar fordi det var en boble med en styg,fæl og ekkel mumie. Og den handlet om et viktig tema=UTENFOR=TV-AKSJONEN.

  kommentar «Frank» super annmeldelse

  kommentar «Emanuel» enig ass Frank

  kommentar «Torstein» den var bedre enn min

 330. bobla av Siri Pettersen
  handler om en feit mumie i en boble og Kina som har lyst til å være inni den så går det i oppfyllelse!
  denne boken har jeg hjemme og den er kjempe spennende og jeg liker Kina for begge mener det samme om masete foreldre og sånn 😀 😀 😀 . men det er noe irriterende på starten er det bare ting som ikke sier noe i fremtiden. 😮 . men veldig bra ellers 🙂 :9

 331. 1.jeg syntes boka passer for alders gruppe (9-15)
  2.jeg likte boka fordi det var mange bra forklaringer på hvordan noen føler seg.
  3.jeg syntes mange burde kjøpe/låne fra venner eller låne boka på biblioteket
  4.du kunne tatt en del der det sto mer om kula men skjønner litt hvorfor du ikke vil gjøre det.
  5.jeg liker humor bøker men jeg syntes sjangerne på denne boka burde være fantasi skrek fordi jeg syntes det var litt creepy at hun følte an noen holdt hun rundt halsen.det kunne vært mer vitser/humor i teksten

 332. Tittel:Bobla
  Forfatter:Siri Pettersen
  Boken handler om en boble som med en mumie i
  Boken handler om Kine
  Jeg synes boka var helt strålende Fin
  Terningkast 6
  Boken passer for alderen 7-13🐏

 333. bobla av Siri Pettersen
  handler om en feit mumie i en boble og Kina som har lyst til å være inni den så går det i oppfyllelse!
  denne boken har jeg hjemme og den er kjempe spennende og jeg liker Kina for begge mener det samme om masete foreldre og sånn 😀 😀 😀 . men det er noe irriterende på starten er det bare ting som ikke sier noe i fremtiden. 😮 . men veldig bra ellers 🙂 :9

 334. Dette var en sikkelig spennende bok jeg syntes den var interesant

  Og den ambefales av meg og passer best til 7+

 335. Tittel:Bobla
  Forfatter:Siri Pettersen
  Utgivelseår: 2018
  Boka handler om en jente som heter Kine og hun er misfornøyd med livet sitt. Men så finner hun en glasskule med en dukke inni. Sjangeren er magisk realisme. Jeg synes at boka burde handlet mer om bobla men ellers var den veldig spennende og bra skrevet. Fordi det handlet om bobla på slutten. Jeg synes at den var spennende fordi at jeg likte hva den handlet om og at det var mange detaljer. Jeg vil vite hva som skjer med Kine. Og at jeg synes at andre burde leses og jeg gir terning kast 4. Det jeg ikke likte var at det gikk så sakte frem;)

 336. Tittel: Bobla
  Forfatter: Siri Petersen
  Utgivelsesår: 2018
  Teksten handler om en jente som heter Kine som er misfornøyd med seg selv og familien sin.
  Denne sjangeren kan man si er en fantasi tekst på en måte, og kanskje spenning.
  Jeg syntes den var ikke så spennende og leve seg inni, fordi den gikk litt tregt når man leste den.
  Teksten starter litt rolig men den er rolig hele veien føler jeg.
  jeg syntes at personene er veldig vanlige og er dem selv.
  Jeg syntes den tar opp et veldig viktig tema om hvordan man kan ha det.
  Den er lett og lese men den har ikke så mye spenning.
  Det beste med teksten er at den har mye beskrivelse men den har kanskje litt mye beskrivelse.
  Svakheten til teksten er at den går sakte man blir sliten av å lese den på en måte.
  Jeg vil gi en terning kast fire.

 337. Tittel: bobla
  Forfatter: Siri Pettersen
  Utgivelsesår: 2018
  Teksten handler om at en som heter Kine og moren og faren er veldig overbeskytende.
  Den boka har mye drama og fantasy. Boka er perfekt for 4-7 klasse. Jeg synes at boka er veldig bra. Den er veldig bra for de som liker og lese. Den er ikke så lett og lese men den er veldig så vis du klarer og lese mye så er denne boka bra for deg. Svakheten til teksten er at spenningen kommer til slutt. Den har veldig mye detaljer og er godt skrevet. Til deg som leser denne anmeldelsen, du burde lese denne boka! Etter min mening får boka Terningkast 6. 1-10 så er det 10/10

 338. Drit kul bok. egentlig ikke. litt kul utfra utdraget. tror egentlig den er litt døv og sånt LOL
  #😊

 339. Tittelen til boken er Bobla.Boken ble gitt ut i 2017. Forfatteren til boken heter Siri Pettersen. Boken handler Kine som er misfornøyd med livet sitt, moren og faren er stresset og er redde for jordskjelv og bakterier i maten, på skolen mobber de hun og gymlæreren tvinger hun til å delta på svømmetimene og en natt står en glasskule på rommet, den samme som hun fant i kirkegården, bare at den dekker halve rommet og Kine er redd., boken har sjangeren Magisk realisme, altså at sanne og usanne ting er med i boken. Boken er lett å leve seg inn i etterhvert, fordi den er godt skrevet, boken er samtidig litt trist, på en måte. Teksten starter rett inn i handlingen, hvis vi ikke tar med ingressen, spenningen stiger da hun våkner og ser den glasskulen, men jeg ble ikke skikkelig spent, men jeg hadde ikke tenkt at den glasskula kom til å være der ,da. Jeg synes Kine ikke virker ond, men det er noe gærent med den kulen og Monrad oppførte seg ikke snillt mot henne og ingressen sier at Jarle er en mobber, så førsteinntrykket mitt på ham er ikke bra. Moren virker grei, men er overbekymra, ingressen sier det, og jeg sier at hun virker grei, men overbekymra, det vises kanskje litt i teksten og ingressen sier det. Hun er overbekymra om bakteriene i maten og maser. Det sier også ingressen, og det vises jo litt, kanskje. Boken tar opp flere temaer, men temaet mobbing er det viktigste, synes jeg. Boken er lett å lese for meg, men hvis jeg skal rangere den i kategoriene lett å lese, middels eller vanskelig, så ville jeg ha tatt middels. Andre kan lese den og jeg anbefaler den, ikke like mye som noen andre bøker, men anbefaler den, fra femte klasse til cirka åttende. Jeg gir boken terningkast tre.

 340. -Tittel: Bobla
  – Forfatter: Siri Pettersen
  -Utgivelsesår: 2017
  Jeg synes utdraget veldig bra.Det har mye spenning og er bittelitt morsomt.Det var veldig gøy å høre på utdraget.Det er litt som en ekte verden barn og foreldrene gjør jo litt av det samme, de krangler på samme måte. jeg syntes det var bra å mikse vikeligheten og noe som ikke er helt ekte. boka passer til barn fra 9 -14 år.

 341. Den var ikke så bra.

  Boka var litt skumel også ser den spennende ut hvis jeg leser mer av boka. Terningkast: 3 passer for baern på 8 år

 342. Jeg likte den ganske godt. Den var spennende. Jeg syntes litt synd på jenten. Den passer for gutter og jenter mellom 8 og 12 år. Jeg gir den terningkast 4 av 6

 343. Ikke verdens beste. Men god nok. ivertfal utifra utdraget. Kult med mumier og sånt men ikke helt min greie LOL

 344. Jeg synes boken var veldig bra jeg synes det var bra at hun viste hvordan hun hadde det og hva som skjedde på skolen og hvorfor skoledagen var så ille,jeg synes også at det var kult at bobla ble så stor og at det var en cripy dokke inni den bobla,jeg tror også at hun føler seg litt som at hun er inni en boble,det var litt rart at hun dyttet gym læreren ut i vannet,og jeg likte og høre om kine og hvordan hun har det til vanlig både på skolen og hjemme.

 345. Boken hadler om en jente som har et forferdligk liv. Men så sjer det noe.
  Jeg syner boken var ganske bra fordi den var morsom og spennende. Og fordi forfatteren klarer og dra meg in i handingen. Og fordi boken er rar. Jeg ambefaler boken fra 10-15 år.Jeg gir boken terning kast 4.

 346. Jeg synest boka er spennende men skjedelig i starten😅😅😅😊😅😊😅😅😅☄️☄️😅☄️😅💦🍫🥑🍫🥑🇪🇬🐕🐕🇪🇬🐕😫🐕🐕😫

 347. Eg synest boka var bra, fordi dei var flinke til og skjildre følesa og ting. Eg syntes okså at boka var lit dårleg, fordi alt skjedde så fort, så derfor gjir eg boka ternigkant 4. Eg vil anbefale denne boka for dei som liker spenning og er flinke til og henge med i det som skjer.

 348. Boka var veldig spennene!👍🏻

  Men moren var kanskje litt for pirkete på alt hun gjore!😐
  Likte denne boka ganske godt!

 349. Boken er veldig godt skrevet og man kommer lett inn i den, det er sånn at man kan høre på boka lukke øynene og føle hva som skjer,som om du er der. Det er en sånn type bok som får deg til å TRYGLE om å få lese videre! Boken handler om Kine som ikke er fornøyd med livet sitt, med mobberen Jarle, moren, gymlærer Onda og faren. En dag finner hun en merkelig glasskule på kirkegården, en glasskule med en feit mumie inni. Denne glasskulen er noe helt annet en bare en leke….

 350. Kine har funnet en glasskule med en mumie. På skolen ble en svømmelerer stanget uti basenget . Boken var Skummel!👍🏻👎🏻

 351. Jeg synes egentlig ikke boka var så bra, fordi det var ikke helt min type bok.

  Terningkast: 2-3 Ranking: Passe bra (Min altså)

 352. Den var spennende. Det var litt kjedelig at det ikke var bilder til teksten. jeg gir terningkast 6. Den var super.

 353. Historien om Kine og hennes liv er helt klart min favoritt. Boka er spennende og forfatteren har skrevet den sånn at man får lyst til og lese videre. Jeg gleder meg til og lese boka og få vite hvordan det går videre. Jeg gir den terningkast 6.

 354. Boken var veldig spendene spendene☺
  Jeg likte boken veldig godt, gleder meg til vi skal stemme på boken.👍👍👍👍👍

 355. jeg synes boka var bra fordi den var spenende og dere burde lese boka jeg gir terning kast 4.

 356. Jeg likte dene boken den var bra synes i vært fall jeg. Det passet bra til å være en drama/humor/magisk Realisme bok. Hvis du ikke ser humoren i boken så er det jo en gym lærer som er lit i vel overkant å havner i bassenget. Alt i alt en fin bok.

 357. Jeg synes den var fin, jeg levde meg inni det😁jeg gir boka terning kast:5,5

 358. Jeg synes Dette utdraget var bra fordi jeg klarte aa se for meg bilder i hodet og jeg folte jeg var der.Jeg syntes det var spennende da Hun vaaknet og Hun trodde hun ble kvalt men det var bare hodetelefonene som var surret rundt halsen. Jeg gir utdraget terningkast 5/6.

 359. Jeg synes utdraget fra Bobla var et stilig utdrag. Det handlet om en jente som heter Kine som ikke har det så bra, hun hadde funnet en glasskule med en dukke som Kine synes lignet på en feit mumie. Siden hun ikke har det så bra skulle hun ønske at hun kunne kommet seg inn i den bobla og høre på musikk og lese, bare henne. Etter en stund sovnet hun på senga og våknet, da merket hun at døren til rommet hennes var stengt av en diger boble som var større enn henne, hun ville skrike men det hjelper ikke, hun ante ikke hva hun skulle gjøre. Utdraget var både morsom og spennende, og jeg fikk lyst til å lese hele boken. Det var en magisk utdrag, og jeg levde meg godt inn i den 🙂
  Når jeg leste den så bare: HaHaHaHaHa! Jeg gir den terningkast 6!

 360. Boka heter Bobla og er skrevet av Siri Pettersen. Boka handler om at en jente som heter Kine drar hjem fra verdens verste skoledag og finner en glasskule. Når hun sovner den natten blir glasskulen større enn henne! Jeg synes boka var mystisk og gir den en terningkast 4.

 361. Veldig fin bok. Jeg liker at den kunne vært ekte men allikevel ikke. Er nesten som begynnelsen på en skrekkfilm.😀 8/10

 362. Boken var veldig bra!! Men det burde vært bilder til teksten. Men ellers var boka bra og spennende!

 363. Forfatter: Siri Pettersen
  Sjanger: Magisk Realisme

  Hovedpersonen er Kine som er misfornøyd med livet sitt. Hun finner en mystisk kule på kirkegården og tar den med hjem. Hun har en mor og en far som alltid maser. Hun blir ganske trøtt og legger seg. Det er da hun finner ut hva slags krefter den magiske kula har……

  Jeg likte boka fordi jeg nesten alltid hater å lese mystiske bøker, men denne var utrolig jeg har aldri vært så glad i en mystisk bok før. Forfatteren vet hva hun driver med. Jeg gir den en terning kast 6.

 364. Jeg syntes den ikke var bra, grei MEN!!!! Den var 🤬🤮🤢😴🤤🤨🤯😱🤔»bra»🤥

 365. Boka handler om en jente som vil komme seg vekk fra alt og så finner hun en mytisk kule.

  Jeg synes denne boka var veldi bra fordi foredraget var veldig ekte på en måte.
  Jeg vil lese resten av den for og høre hva som kjer videre.

  Jeg anbefaler denne boka for alderen 10-13 år.

 366. Boka handler om Kine som hater alt ute verden. Men en dag finner hun bobbla. Med en litt over vektig mumie.

  Boka er spennde og på en måte trist. Jeg likte den men den har ikke det jeg forventer til superfinalist. Den har ikke hva jeg trodde jeg trodde dette skule være en fantasi bok eller noe sånt, men nei. Denne havner på 4 plass hos meg.

  Anbefales 6 – 10 år. ; /

 367. Boka handler om en jente som hater livet sitt

  Jeg synest boka var veldig bra fordi den var spennene og morsom

  Jeg anbefaler boka til alder 8+

 368. Boka handler om Kine som er misførnøyd med livet sitt. Men hun finner en glasskule med en feit mumie inni. Hun sovner på rommet sitt og når hun våkner ser hun en stor boble som dekker halve rommet.
  Jeg anbefaler denne boka til 9-13 år, jeg håper denne boka blir superfinalist.

 369. Teksten handler om en jente som ikke har det så bra hun har rare foreldre som bryr seg om bakterier og stein.
  Teksten var bra den var ikke sånn at jeg fikk bildene opp i hodet mitt. Jeg synes det ikke var så lett å leve seg inn i fordi jeg forsto ikke alt helle tiden.
  Jeg anbefaler denne boka 8-13-år, denne boka burde ikke være superfinalist den burde ikke vinner bokslukerprisen
  Jeg gir denne boka terningkast 4-6

 370. Boka handler om en jente som ikke liker skolen, foreldrene og svømmetimene. Men hun fant en kule med en rar dukke inni. Hun legger seg og når hun våkner er kula stor.

  Sjangeren er magisk realisme.
  Jeg likte boka fordi den virket spennende.

  Jeg anbefaler boka for gutter og jenter i alderen 7 – 13 år.

 371. Teksten handler om en jente som hater live sitt, hun blir mobbet på skolen faren og mammaen hennes er besatt i jobben sin. Hun har funnet en liten glasskule og inni der ser hun en liten dokke. Når hun våkner en måren så er kula like større en henne.

  Jeg synes denne boken var bra fordi jeg levde meg inn i teksten og følte sinnet hennes som om det var meg som var sint. Jeg liker teksten fordi de forklarer masse av det hun ser og føler. Jeg synes denne boken er ganske morsom fordi når hun blir redd så blir hun hysterisk og tror glasskula er en UFO.

  Det beste ved teksten er at hun uttrykker sinne sit på en hard måte. Jeg synes denne er vært og leste for 4 til 8 klassinger fordi hun er ganske lik 4 til 8 klassinger når det gjelder sinne. Jeg synes ikke denne boken bør bli superfinalist men den var bra.

 372. Dette er en magisk realisme bok som jeg føler er veldig ekte på grunn av alle følelsene. Denne boka handler om Kine, som helst ikke vil være eller gjøre noe. Men en dag finner hun en mystisk glass kule, å er det ikke noe rart med denne kula.

  Kine skal gå hjem fra skolen, men ser hun ikke noe som ligger der på bakken. Jo, det er en kule, av glass. En liten kule av glass. Når hun kommer hjem så går hun inn på badet å legger seg i badekaret. Det er vann i badekaret, så der prøver hun å vaske vekk alt det som var skittent på kula. Alt er vekke å nå kan hun se noe inne i kula. Hva kan det være?

  Denne boka var veldig bra fordi, den var så ekte og hadde så mye følelser. Denne boka her anbefaler jeg til 9-14 åringer som liker bøker med mye følelser. Denne boka burde bli en superfinalist.

 373. Boka Bobla handler om Kine som hater skolen, hater alle sammen. Etter svømmetimen gikk Kine til kirkegården å, der lå det en liten glasskule, hun gravde den opp. Og kikk hjem. Da hun var hjemme gikk in på bade og vasket glasskula og så at de lå en stygg mumie inni den. Neste dag hun våknet lå det en diger boble inne på rommet hennes, hvordan hadde den havne der. De var kula med den stygge mumien inni.
  Jeg likte boka godt fordi jeg ble dratt inn i handlingen sammen med Kine.
  Jeg likte også da kula den ene dagen var en liten glasskule, og neste dag en stor boble.
  Jeg vill anbefale denne boka for 8-13 år, fordi det var litt grovt språkbruk.
  Jeg syntes denne boka fortjener en plass som superfinalist.

 374. Det handler om en jente som heter Kine, men en dag finner hun en glass-kule med en dokke inni.

  Sjangeren er Fantasy.

  Boken er bra fordi, den har mye morsomhet og fantasy greier.
  Jeg anbefaler boken til 11-14 år.
  Boken bør bli med i trekningen.

 375. Bobla

  Kine er en slave. Hun tvinges til å gå på skolen. Hun tvinges til å svømme. Hun tvinges til å høre på pappa, og maset hans om jordskjelv, og hun tvinges til å høre på mamma sine forferdelige måkeskrik! Men etter en dårlig dag på skolen finner hun en liten glasskule på kirkegården. Hun merker med en gang at det er noe rart ved denne kula…

  Denne boka er en magisk realisme. Den er ganske dramatisk og en god ungdomsbok. Jeg har lest hele og den er blitt en av mine favoritt bøker. Jeg synes den er super bra! Etterhvert som jeg leser den, blir den bare skumlere og skumlere… Jeg liker måten den er skrevet på, den gir deg lyst til å lese mer og se hva som skjer videre. Jeg kan fint sitte meg ned på kvelden med den boka der! Den anbefales for de som er 9-13 år. Fortjener virkelig å bli superfinalist!!🏅

 376. Bobla er en bok som handler om en jente som ikke er fornøyd med live sitt. En mor som bare snaker om faren får bakterier i mat. og en far som bare snaker om steinen og risikoenfor for jordskjelv. Helt til en dag når hun finer en glasskule.
  Jeg lkte boka for den var lit rar på en morsom måte.
  Jeg anbefaler boka for barn 10-12 år.

 377. Det handler om en jente og finner en glasskule. Og så plutselig vokser den…

  Jeg syntes boka var som passe bra fordi den var litt spennende.
  Men ikke så lett å leve seg inn i.

  Jeg anbefaler denne boka for de som er 9/11år
  Jeg vil ikke at denne boka skal vinne bokslukerprisen.

 378. Bobla anmeldelse

  Hoved personen er en jente som har det dårlig og foreldrene er ikke så gode heller.
  Hun har veldig mange fiender og nesten ingen hører på henne og henne synes at foreldrene sine har teite jobber.
  Jeg synes denne boka var bra fordi det var spennende og morsom men også litt rar.
  Jeg vil anbefale denne boka for 7 til 13 år.
  Terning kast 5.

 379. Jeg synes boka var super.
  Fordi den hadde masse spenning.
  Boka handler om en jente som får en stor overraskelse på rommet sitt.
  Jeg gir denne terning kast 5/6.
  Forfatteren var veldig flink.
  Det er sirka alder 9 – 15 år.
  Jeg anbefaler garantert denne boka.
  😁😁

 380. Boka handler om en jente ved navnet Kine som finner en glass kule med en mumie dukke inni. Når hun våkner opp neste dag er kula blitt kjempe stor til og med mumie dukken.

  Resten av boka handler om hva som sjer med Kine og glass kulen.

  Boka er i sjangeren magisk realisme.
  Jeg syns boka er veldig bra fordi den er spennende og godt skrevet med gode beskrivelser. Forfatteren har klart og dra oss inn i teksten fordi den hadde så gode beskrivelser og fordi jeg bare fikk lyst til å lese videre.

  Jeg anbefaler boka til 10-14 åringer som liker spenning og magisk realisme. Jeg vil at denne boka skal bli super finalist i boksluker prisen 2018.

 381. Boka handler om en jente som finer en kule. Hun tar den med seg jem. Da hun kom hjem tok hun seg et bad. Hun lurte på om kula var vantet så hun så på kula å den så vantet ut. Hun tok den under van for å få vek det skitne fra kula. Da hun hadde fot det av så hun va som var inne i kula. Det var en slaks bamse med dødningshode. Hun lurte på hvordan den kom seg inn i kula. Da hun skule legge seg la hun kula ved siden av seg. Da hun våkna så var det en diger boble på romet hennes.

  Jeg likte boka fordi en jente hadde funet en kule på kirkegården å tok den med seg hjem. Da hun kom hjem sparket hun av seg skoene å det lagde en dunkelyd i vegen. Å da hun gikk for å bade lurte hun på om kula var vantet og det så son ut så hun tok den uder van for å vaske den å da hun skulle lege seg la hun den ved siden av seg og da hun sto opp var det en diger boble på romet hennes.

  Jeg likte denne boka fordi den hadde god speningsoppyging. Jeg anbefaler den for 6-13 år.

 382. Boken handler om en jente som heter Kine og hater skole og hater svømming, en dag finner hun en glass kule med en liten dukke inni hun tar den med hjem og neste dag er den blitt skikkelig stor.

  Jeg synes denne boken var gøy fordi den virket spennende. Boken er i sjangeren magisk realisme, denne boken minner meg ikke om andre bøker jeg lest heller ikke filmer. Når jeg begynte og lese på denne boken liksom helt fra starten virket den kjedelig så jeg ville ikke lese mer men i det utdraget virket den kjekk/gøy og spennende. Jeg synes ut av dette utdraget var det lett og leve seg inn i.

  Det jeg synes var det beste med teksten var at den virket spennende og gøy.
  Jeg anbefaler boken får de som er 9-14.👍🏻

 383. Emil: jeg likte ikke boka fordi jeg ikke helt skjønte hva den gikk ut på. Hanna: den trengte litt mer spenning. Sindre: jeg savna litt bilder. Sunniva: jeg syntes det var litt rart at hun ikke likte livet mitt. Louise: det kunne nok skjedd litt mer, var litt kjedelig. Oliver: var litt kjedelig, da det var litt lite spenning.

 384. jeg synes boka var fin og spennende, jeg fikk lyst til å lese mer.
  det jeg ikke likte var at hun ble mobba.
  jeg gir den terningkast 4, den passer for barn mellom 8 og 12!

  • Den var dårlig og ikke hadde så god handling. Den var dårlig og ikke noe spennende

 385. Den var dårlig. Den var trist og handlet litt om mobbing. jeg liker bøker som er morsomme og spennende. det var ikke denne boka synes jeg.

 386. jeg synes at boka var ok fordi den var ikke kjempebra (synes jeg) men ikke kjempedårlig heller. jeg gir den terningkast 3

 387. Jeg syntes boka var passe bra for at boka var litt trist siden hun ble mobba. Og at det var morsomt at Kine stanga gym læreren ned i bassenge. Og at forfteren hadde et morsomt språk.

 388. Jeg synes boka var kul fordi forfatteren brukte en del kule ord son at det ikke ble kjedelig når hun fortalte hvordan hun følte det. Jeg ville ha lest mer av boka, men jeg synes at vi ikke fikk vite nok om hva som hadde skjedd.
  Jeg gir boka terning kast fire.

 389. Jeg synes at boka var passe bra fordi jeg synes hun var dum som ikke sa ifra og jeg liker ikke sånne bøker.

 390. Boka var dårlig fordi det var ikke noe spenning og att det var ganske kjedelig.😣😴

 391. Jeg syns den var var veldig spennende. Det var morsomt da hu sa det er ingen made in China merker. De som liker bøker med spenning så er det den rette boken for deg.

 392. Tittel Bobla.
  Forfatter Siri Pettersen.
  Forlag Gyldendal.
  Utgivelsesår 2017
  Jeg syntes boka passer 9-12 fordi det kan henne at mindre barn kanskje ikke forstår temaet.
  Boka handler om en jente som hater livet sitt fordi faren prater bare om stein og risikoen for jordskjelv og moren som snakker om bakterier i maten.
  Jenta i boka heter Kine og hun blir mobbet av en som heter Jale og på skolen finner hun en glass kule og hun syntes det er noe mystisk med kulen.

 393. Jeg har lest utdraget til boka «Bobla». Den handlet om en jente som heter Kine. Kine er misfornøyd med livet sitt. hun mener at sin far og mor snakker om helt unødvendige ting og overreagerer. Hun kommer hjem fra skolen. Det stedet Kine liker minst. Der vor mobberen Jarle og gymlæreren Onda som tvinger henne il å være med på svømmeing. Kine hater svømming. Moren tl Kine stør ved kjøleskapet og muler til seg selv. Kine har bare lyst til at moren ikke skal legge merke til henne. Desverre gjøre moren det. Kine løper opp på badet og begynner å gråte. Hun skrur på vannet til badekaret. Det minner henne om den drittsvømmingen på den drittskolen med de drittfolka. Hun setter seg oppi badekaret. Vannet var varmt. Moren baket på døra og sa at de skulle snakke om det senere. «Kulen» tenkte hun. Den hun hadde funnet på kirkegården. Hun plukket den opp fra sekken. Den var skitten. Hun dyppet den ned i vannet og vasket av det skittene. Det var noe inni kula. En dukke. Den var slitt og krøllet inn i strimler. Hun gikk opp av badekaret og gikk inn på rommet. Hun la seg tl å sove. Da hun voknet fikk hun en overraskelse.

  Jeg syntes boka var spennende men også litt trist fordi det er ikke så hyggelig å høre om noen som er misfornøyd med livet sitt. Det er jo noen som har dett sånn og det er veldig bra at man da tar det opp. Det er tillog med noen som er soppas misfornøyd med levet sitt at de kan gjøre ting som kan skade seg selv. Utdraget var veldig dramatisk, men det på en god måte. Jeg syntes forfatteren har klart å få fram følelsene til jeg persone i boka. Det at hun var lei seg og var missfornøyd med livet sitt var noe veldig trist og fikk meg til å tenke på at det er noen som har det sånn. Jeg skulle ønske at jeg fikk vite mer om mobberen Jarle, svømmingen som gikk så forferdelig galt og hvorfor hun hatet det og det at skolen var så forferdelig. Denne boka her har jo et forsidebildet som er av Kine i en boble. De fleste utdragene jeg har lest har et forsidebildet eller en overskrift som ikke passer til utdraget. Men dette utdraget har det. Både blde og overskriften fikk mening og passet til utdraget. Forftteren har skrevet en bok som er veldig alvorlg. Hun har også klart å skrive det sånn at jeg blir veldig med i teksten. Jeg likte veldig godt at det sluttet spennende, for det gjorde at jeg lånte den og gleder meg til å lese videre.

  Jeg likte utdraget veldig godt og jeg gleder meg sikkelig til å lese videre. Jeg syntes boka mest passer til folk mellom 10-12. De som er mindere kan også lese den men jeg tror de fra 10-12 syntes den er mer spennende. Jeg håper denne boka blir en superfinalist. Jeg syntes faktisk dette utdraget var det beste utdraget av dem alle. Jeg gjir utdraget og boka terningkast: 6

  MVH Ingvild

 394. Tittel : Bobla.
  Forfatter : Siri Pettersen.
  Forlag : Gyldendal.
  Utgivelsesår : 2017
  Sjanger : Magisk realisme

  Boka handler om ei jente som hater livet sitt. Som så kommer over ei magisk glasskule.

  Jeg synes boka passer for 8 år og oppover, fordi de som er under 8 år kansje ikke forstår boken.

  Jeg synes boka var passe bra fordi den ikke var så veldig interessant og jeg forventet mer

 395. Tittel : Bobla.
  Forfatter : Siri Pettersen.
  Forlag : Gyldendal.
  Utgivelsesår : 2017.
  Sjanger : Magisk realisme.
  Boka handler om ei jente som hater livet sitt.
  Som så kommer over ei magisk glasskule.
  Jeg syntes boka passer for barn på 7-8 år gammel.

 396. Tittel: Bobla

  Forfatter: Siri Pettersen

  Illustratør: ingen

  Forlag: Gyldendal

  utgivelsesår:2017

  sjanger: Magisk realisme

  jeg synes boka er bra og kul fordi den har en god fortelling og det er godt funnet på.

  Jeg synes at denne boka passer for alle fordi vist man har det som jenta kan du kanskje lære at man kan snakke om det, og da vil det kanskje gå bedre.

  boka handler om en jente som heter Kine.
  Hun er ikke fornøyd med livet sitt Mammaen snakker om bakterier og mat og faren snakker om steinskred faren. Men så finner hun noe merkelig som en glasskule. hun lir også mobbet.

 397. Tittel:Bobla.
  Forfatter:Siri Pettersen.
  Illustratør:Ingen
  Forlag:Gyldendal.
  Utgivelsesår:2017.
  Sjanger:Magisk realisme.
  Jeg synes boka passer best for 8- 12 år
  Hva boka handler om? Boka handler om en jente som blir mobbet og hun hun finner en glasskule det er en kirkegård og en dukke som ligner på en mumie er inni kula.
  Jeg synes boka var spennende og litt skedelig.

 398. Jeg synes den var bra fordi den var spennende og morsom. Jeg tror mange liker den. Jeg synes den passer for 4 klasse og oppover.TERNINGKAST 4.

 399. Tittel: Bobla

  Forfatter: Siri Pettersen

  Illustratør: ingen

  Forlag: Gyldendal

  Utgivelsesår: 2017

  Sjanger: Magisk realisme

  Jeg synest boka passer best for 9-10 fordi den er nokk litt mer spennende for de.

  Boken handler om en jente som heter Kine. Pappaen hennes snakker bare om steiner, og mammaen bare om bakterier… Kine var lei av skolen og hadde stanget en lærer ut i vannet. hun hadde også funnet en glasskule med en dukke inni. hun la seg i badekaret og dekket ørene. Og kjenne varmen vekke kroppen. det var som å bli stukket av hundre små nåler. hundre forskjellige vondt. Hun bestemte seg for og være ferdig med skolen for godt. Aldri i livet.ALDRI med skole! Kine la seg i sengen og hørte på musikk. hun sovnet. hun våknet av at noen kvelte henne og slo armene runt, men det var bare øreproppene som hadde surret seg rundt halsen. hun følte det var noen bak seg. nakken ble kald. hun snudde seg og der var bobla! den dekte halve rommet også døra, hvordan skulle hun komme seg ut døra?

 400. Jeg synes den var bra fordi den var spennende og morsom. Jeg tror mange liker den. Etter min meaning passer for 4 klasse og oppover.TERNINGKAST 4. 😀

 401. Boka handler om en jente som ikke har det så bra.
  En dag finner hun en glasskule på kirkegården.
  Den pusser hun slik at den blir rein, og inni ser hun ei dukke. Dukken
  er fillete og har dødninghode. Mest av alt ligner dukken på en feit mumie.
  Jeg skulle ønske at jeg kunne være inni bobla, tenker Kine. Være skjermet for verden.
  Hun våkner. Inne på rommet hennes er det en kjempestor boble.
  Hva er det? En badeball, såpeboble eller kanskje en ufo?
  Den fillete dukka med dødninghode er inni.
  Det er glasskulen hun holdt i hendene for bare noen timer siden!

  Jeg gir boka terningkast 4.

  Jeg er ikke sikker på om jeg vil lese boka.

  Boka passer for alderen 9-12 år.

  Jeg ville lest boka fordi boblen virket spennende.
  Jeg ville ikke lest boka fordi hun var så negativ og ikke likte livet sitt.

 402. Tittel:Bobla
  Forfatter:Siri Pettersen
  Forlag:Gyldendal
  Utgivelsesår: 2017
  Sjanger:magisk realisme
  Jeg synes boka passer best for 8-12
  Boka handler om en jente som heter Kine som ikke har det så bra men hun har to støttende venner. Men en dag er plutserlig den glasskulen mega og den dekk er over hele rommet hennes.

 403. tittel: Bobla
  Forfatter: Siri Pettersen
  forlag: Gyldendal
  Utgivelsesår: 2018
  Sjanger: Magisk realisme
  Jeg syns boka passer best for 7-11 åringer fordi den ikke er skummel og at den er litt barnslig.
  Boka handler om Kine som finner en magisk kule og som ikke er så fornøyd med hvordan livet sitt. Kanskje den magiske kulen kan hjelpe?
  Jeg syns boka var litt kjedelig fordi den ikke var så veldig spennende.

 404. En veldig bra bok. Boka handler om Kine som finner en glasskule på en kirkegård med en merkverdig dukke inni. Jeg synes at boka var veldig spennende. Likte hvordan boka bygde seg opp til at bobla ble stor. Ellers veldig bra.

 405. BOBLA

  Forfatter, Siri Pettersen

  Boka handler om Kine som har et veldig dårlig liv. Foreldre som er liv red for bakterier og ekle ting og en Far som er veldig red for jordskjelv. Helt til Kine fant glasskula med en ting inni. Og en mobber på skolen pluss en slem svømme lærer.

  Det skjer på skolen til Kine og i hemmet huns.

  jeg syntes utdraget var lit kjedelig fordi utdraget Hadde litt mye fantasi å ikke min type bok eller utdrag. Jeg anbefaler boka for 10-12 år jeg gir terningkast 4.

  Sjanger, Magisk Realisme

  personer, Kine Jarle Onda Og Foreldrene

  Boka bør ikke komme til en super finale.

 406. Boka var veldig god jeg likte den. Men Det var litt trist fordi hun har det dårlig ser jeg.
  Men jeg synes det var veldig gøy bok <3 ;3

 407. Tittel: Bobla
  Forfatter: Siri Pettersen
  Boka handlet om: en jente som våkner med en giga boble ved siden av henne.
  Hva var bra: Ingenting
  Hvorfor: Fordi den var kjedelig og ikke spennende eller morsom.
  Hva var ikke bra: Alt
  Hvorfor: Fordi den var kjedelig og ikke spennende eller morsom.
  Vurdering.Passe bra
  Den var passe bra fordi den var litt kjedelig og jeg fikk ikke lyst å lese

 408. Tittel: Bobla
  Fotfatter: Siri Pettersen
  Boka handlet om: En jente som ikke var fornøyd med livet sitt for mamma var bakterie redd i maten og pappa pratet bare om hvor stor sjanse det er for jordskjelv.

  Hva var bra: Det som var bra var at boken var spennende og kul.

  Det som ikke var bra: INGENTING
  Vurdering: Veldig bra.
  Begrunn: Den var veldig bra for jeg elsker spennende og kule bøker så jeg likte den veldig godt.

 409. Bobla
  Siri Pettersen

  Boka handlet om en jente som ikke hadde det så bra hun møter en mystisk kule.

  Den var morsom og litt sånn rar og det gjorde den kjekk

  At det var ikke så mye action og litt sånn kjedelig.

  Den var bra fordi den var grei

 410. Tittel: Bobla
  Forfatter: Siri Pettersen

  Boka handler om en jente som blir mobbet og som bare vil bort fra alt. Hun har funnet en glasskule som hun legger på sengen sin, når hun våkner så har kulen blitt kjempe stor.

  Boken var bra fordi den var spennende og jeg fikk lyst til og lese mer.

 411. Bokmelding:Bobla.

  Bobla

  Siri Pettersen.

  Boka handler om en jente som heter Kine, og hun er misfornøyd med livet sitt. Men en dag finner hun en glass kule på kirkegården. Og en dag når hun våkner har kulen blitt kjempe stor!

  Boken var veldig godt skrevet.

  Jeg liker mer humor bøker men den var ganske bra.

  Boken var BRA Fordi den var godt skrevet , men jeg liker humor bøker bedre.

 412. Tittel: (Bobla).
  Forfatter: (Siri Pettersen).

  Hva handler boka om: Boka handler om en jente som heter Kine,Kine likte ikke livet sitt moren var livredd bakterier og faren jobbet med steinskred og sånt. Kine fant en glasskulen med en ekkel dukke inni. En annen dag våknet hun inni kulen.

  Jeg likte boka fordi den var trist og spennende.

 413. Tittel: Bobla
  Fotfatter: Siri Pettersen
  Boka handlet om: En jente som ikke var fornøyd med livet sitt for mamma var verdens mest reddeste menske for og få bakterier i maten og pappa pratet bare om hvor stor sjanse det er for jordskjelv.

  Hva var bra: Det som var bra var at boken var spennende og kul.

  Det som ikke var bra: INGENTING
  Vurdering: Veldig bra.
  Begrunn: Den var veldig bra for jeg elsker spennende og kule bøker så jeg likte den veldig godt.

 414. Bobla Siri Pettersen Boka Kine kom hjem fra skolen hun synes denne skole dagen var elendig. mora hatet å få bakterier i maten. Kine hadde funne en kule på kirkegården,
  mora merket att de var noe galt med Kine. Hun la seg i badekaret og hørte mora sa jeg er ikke sint vi kan snakke om dette senere. Det var godt innhold Gir den 8/10

 415. Boka var veldig bra fordi kulen var mystisk. Følelsene i boka er bra beskrevet. Det var mange detaljer i boka. Cliffhangeren på slutten var veldig spennende og vi fikk lyst til å lese mer. Boken hadde mange problemer som skulle bli løst. Noen av elevene syntes også at boken var litt for detaljert og derfor litt kjedelig.
  Vi anbefaler boken for de som liker magisk realisme.

 416. Boka handler om en jente som er sur og sint på alle, hun har funnet en kule med en dukke inni. Jeg syns boken er spennende fordi det var uventede ting som skjedde. Jeg gir boken 5/6 stjerner. Jeg syns denne boken burde være superfinallist.

 417. boka handler om en jente som ikke er så førnøyd med livet sitt å vil rømme fra skolen,på skolen fant hun en glass kule somvar plass til i handen hennes. hun ville rømme i kulen men den var altfor liten,jeg synes boka var bra fordi det var mye spenning.

 418. Boken var bra, for jeg synes boken var for unger som går opp til 4.kl kanskje litt for 5.kl . Boken handlet om at Kine var misfornøyd med livet sitt for faren snakker hele tiden om stein og risikoen for jordskjelv og moren snakker hele tiden om at Kine må passe seg for bakterier i maten. Kine blir mobber av Onda. Hovedpersonene er Kine.
  Fra meg så for boken terningkast 3 av 6.

 419. Boka handler om en jente som blir mobbet hun heter Kine. Kine har en glass kule som er blank. Kula blir større og større. Jeg likte boka forde den handler om ting som ikke sjer til vanelig og at det var litt rart. Jeg gir den 5 av 6 fordi Kine ikke gikk i bobla. Jeg lurte på hva som skjedde med mumien.

 420. Jeg synes boken var litt spennende da Kine fant den kula.
  Boken handler om en jente som heter Kine,og som er misfornøyd med livet sitt ,fordi faren altid snakker om steiner og risikoen for jordskjelv , og moren som er livredd for bakterier i maten,og mobberen Jarle og gymlæreren som tvinger henne til å være på svømmetimene.

 421. boken handler mer om at Kine fant ei kule på skolen, Kine hadde foreldre som forsket på stein og bakterier og det likte ikke Kine jeg skjønte ikke hvorfor Kine var sur på foreldrene.
  utdraget ga ikke mening for meg så jeg gir den TERNINGKAST 2

 422. Forfatter: Siri Pettersen
  Hovedpersonen:Kine

  Kine er misfornøyd med livet sitt: med faren som bestandig stein og risikoen for jordskjelv; med moren som er livredd for bakterier i maten og maser som en måke; og med skolen, mobberen Jarle og gymlærer Onda som tvinger henne til å være med på svømmetimene. Etter tidenes verste skoledag finner hun imidlertid en glasskule. Og er det ikke noe mystisk med denne kulen?

  Den virker bra jeg vil lese hele boka!
  jeg gir den 5 av 6 stjerner

 423. Jeg synes den var litt kjedelig/bra fordi det var ikke så mye som skjedde. Den passer for 1 klasse og oppover. Terningkast: 1. 😒🍕🍔🌭🍿

 424. Boka handler om en jente som heter Kine. Hun har hatt en forferdelig dag og har funnet en glasskule. Hun sovner og når hun våkner er glasskula blitt en stor boble.
  Sjangeren til boka er magisk realisme og det tror jeg er en god sjanger til denne boka.
  Jeg syns det var bra, men ikke så veldig spennende.
  Den var ganske realistisk men jeg fikk ikke all informasjonen jeg hadde ønsket meg.
  Det sluttet med at bobla var blitt så stor at den kom helt til taket så hun ikke kunne komme ut av rommet. Jeg tror jeg kunne tenke meg å lese denne boka.

 425. Jeg synes at denne boka var veldig bra, fordi den var veldig spennende.
  Jeg likte boka fordi den var spennende hele veien.
  Men det jeg ikke forsto helt var hvorfor hun ville slutte på skolen.
  Jeg kunne tenkt meg å lese hele boka

 426. Jeg syns boka var bra den var spennende fordi jeg vil vite hva som skjer videre og jeg har veldig lyst til å lese hele boka.

 427. jeg synes boka var veldig bra: På grunn av at den var spennende og kul.Jeg ville ha lest resten av boka: terning kast 5

 428. Det var en veldig spennende bok og dette er en bok som jeg vil lese.
  Jeg gir boka 1000000 av 1000000 poeng.

 429. Jeg syns ikke boka er noe får meg og det gjør meg irritert når jeg hører noen snakke sånt om livet sitt. Likevel så anbefaler jeg boka får jeg vet jeg er litt kresen på bøker og den var skrevet på en ungdommelig måte og det liker jeg.

 430. Boka var super. Terning kast 6,jeg vil lese hele boka.
  Boka var spennende. Boka handler om en jente som får en ufo i rommet.
  Jeg elsker boka, den baser for de som er 9-12 år.

 431. Denne boken er en bok med magisk realisme.

  Jeg synes at boken var super. Når jeg leste tekstutdraget følte jeg på en måte hvordan andre personer føler det.

  Jeg synes at denne boken var helt topp! Det er alt fra drama til spenning. Det er absolut alt jeg noen gang kunne ønske meg i en bok. Forfatteren er skikkelig god til å forklare alt som skjer. Jeg skulle bare ønske at jeg fikk lese mer.

  Ja, denne boken er skikkelig enkel å leve seg inn i. Forfatteren forklarer hendelsene godt og grundig. Jeg tenker at forfatteren tar noe som virkelig som kunne ha skjedd og legger inn detaljer, men det jeg skal komme fram til er at forfatteren forteller en historie som skjer med mange barn.

  Boken slutter med at Kine oppdager at bobla plutselig har blitt mye større, og at hun tenker at det er en UFO, og at det kommer aliens som kommer å tar henne.

  Dette er garantert en bok jeg vil lese.

  SUPER
  ———-

 432. Boka handler om en jente som er lei av livet sitt.
  Boka er kul jeg kunne ha lest denne boka fordi det er den beste boka av de vi har lest.

 433. Denne boka var bra fordi den var litt spennende og den var ganske grei. Nice✌.

  Du fortjener en sterk 4.

 434. Jeg syns boka var super fordi den var litt morsom. Jeg har lest helle boka og den var bra, men jeg syns den kunne ha vert litt mer spennende. Jeg gir den terningkast 6.

 435. Den var super og bra. Man må jo bare gå å kjøpe boka med en gan. Jeg synes boka var super fordi jeg liker at det er mye spenning i bøker.

 436. Jeg har lest utraget Bobla. Det handler om en jente som heter Kine. Hun finner en magisk glasskule som om natten har blitt så stor…Det skjer i huset til Kine.

  Jeg syns utraget var litt trist fordi hun ble mobbet på skolen og tvunget til å være med på svømmetimene. Jeg syns samtidlig at det var litt spennende fordi den glasskulen ble så stor at den dekte halve soverommet til Kine. Jeg syns at forfatteren hadde gode beskrivelser. Jeg syns det var litt rart med den dokka som var inni den bobla. Jeg vet ikke helt om det var noen cliff-hangers der.

  Det beste var når den glasskulen ble så stor og da syns jeg at utraget var spennende. Det dårligste var når forfatteren fortalte at hun hadde blitt mobbet fordi da ble jeg trist. Jeg syns at boka passer for 8 år og oppover. Den var både trist og spennende. Denne burde bli en superfinalist.

 437. skrevet av Siri Petersen. Jeg synes boken er veldig bra fordi det var klifhanger,spenning og bra beskrivelse.
  Jeg synes boken var veldig bra så jeg gir terning kast 5/6.
  Jeg ambefaler boken vis du likerspenning:)

 438. Boka heter Bobla og er skrevet av Siri Pettersen. Sjangeren er Magisk realisme.
  Jeg synes boka var veldig bra, fordi forfatteren forklarte hovedpersonen godt. Spennende at hun skrev om noe som veldig sjeldent blir skrevet om.(altså om bobla)Jeg synes det var Morsomt at hun hadde masete og redde foreldre.

  Kort oppsummert var boka veldig bra og jeg anbefaler den til barn som liker «fantasi i virkeligheten» bøker. Terningkast 5.

 439. Vi har lest utdraget Bobla:
  Det handler om en jente som heter Kine hun føler seg mobbet på skolen, og blir tvinga til å delta i svømmetimene. Men så finner hun en magisk boble. Og der kan hun være seg selv ENDELIG!

  Vi elsket utdraget fordi det var gode beskrivelser, mye følelser og lett å sette seg inn i.
  Vi rater den 6/6 og det er veldig bra rata spør du meg. Vi håper den blir SUPERFINALIST!!!

  —————————————————————————————————————————
  MVH
  Simen og Nicloai

 440. Bobla
  skrevet av Siri Pettersen

  Jeg synes utdraget var helt OK. Jeg synes ikke den burde bli Super Finalist. Den hadde noen cliff-hangers og terningkast 3. boka vil jeg anmelde for barn fra 8-10.

 441. Jeg har lest utdraget av boka bobla skrevet av Siri Pettersen. Boka handler om Kine som er misfornøyd med livet sitt. Hun har en mor som hele tiden snakker om bakterier i maten og en far som snakker hele tiden om stein og risikoen for jordskjelv. Hun hater også skolen med en mobberen Jarle og gymlæreren. En dag da hun var på vei hjem fant hun en glasskule på kirkegården, men det er noe mystisk med den. Midt på natta våkner Kine av at glasskula har blidt til en kjempestor boble med en mumie inni.

  Jeg syntes boka var veldig bra fordi forfatteren forklarte ting veldig bra og hadde mye detaljer. Jeg syntes det var bra at forfatteren hadde skrevet om noe som skjer i virkelig heten med at noen ikke liker skolen og har sånne foreldre, og så kom det med den mystiske kula. Boka er sjanger magisk realisme og jeg syntes det kom godt frem i boka.

  Jeg likte boka veldig godt og jeg fikk lyst til å lese videre om hva som skjer. Jeg anbefaler denne boka for de som er 9-12 år og liker litt drama og magisk realisme. Hvis du liker det er dette en perfekt bok for deg. Jeg synes boka burde bli super finalist. Jeg gir boka terning kast 5.

 442. Utraget handler om Kine som har hat
  en forferdelig dag.

  Jeg synes boka var spendene fordi Kine voknet ini en glass kule.
  Men den var lit kjedelig i starten.

  Jeg synes at boka burde bli super finalist.
  jeg anbefaler boka 9-12
  ternikast 4

 443. dette tekst utdraget var bra jeg vil veldig gærne lese videre på boka
  jeg synes boka var bra for den dekker mye som er ekte

 444. bobla, leget av Siri Pettersen. jeg syntes boka er super, fordi det var spennende når hun kom hjem å moren og henne nesten begynte å krangle. jeg syntes boka var bra skrevet når hun bada og sa endelig helt alene. jeg syntes også det var spennende når bobla plutselig var dobbelt så stor som henne.
  jeg vil gi denne boka en sterk femmer fordi det var ikke noe dårlig med den, men jeg har lest bedre bøker.

 445. Jeg har lest utdraget av boka Bobla som er skrevet av Siri Pettersen.Sjangeren er Magisk Realisme.Boka handler om en jente som heter Kine,hun er misfornøyd med livet sit.Hun føler at hun blir mobbet på skolen og blir tvunget til å delta i svømmetimene.Hun har en mor og en far som snakker om jordskjelv og bakterier i maten. en dag finner hun en glass kule, inni kula sitter det en mumie.Kine ønsker å komme seg inn i kula.Kula blir plutselig like stor som halve rommet hennes.

  Jeg likte boka fordi forfateren beskriver bra hvordan Kine har det,føler og føler. Forfateren hadde mye detaljer.Hun beskriver bra hvordan moren,faren og glass kula er.Boka har sjangeren magisk realisme,det synes jeg kom frem bra i boka.

  Jeg likte boka veldig godt og har lyst til å lese ferdig boka fordi forfatteren beskriver bra hvordan Kine har det.Jeg anbefaler denne boka til den som er (9-12 år ) og liker litt drama og magisk realisme.Jeg gir terningkast 5

 446. jeg har lest boka bobla

  Jeg syns boka hadde veldig bra beskrivelser. og uttrykket følelsene til hovedpersonen bra.
  Men jeg syns ikke sjangeren passet til fordi det var mye drama i boka.

  jeg likte boka bra så jeg gir boka terningkast 5

 447. Boka heter: Bobla

  Boka handler om en jente som heter Kine
  Jeg skjønte ikke så mye av boka så jeg får ikke skrive så mye:-(

  Jeg syntes boka var helt grei
  Jeg anbefaler 6-11 år
  Jeg gir den terningkast 4

  Hilsen Sofie

 448. Kine har det ikke så bra på skolen. Hun blir mobbet av gutten Jarle. Hjemme ser det ikke ut som foreldrene hennes bryr seg så mye. Faren hennes snakker bare om stein og risikoen for jordskjelv mens moren hennes er livredd for bakterier i maten. Men når hun finner en glasskule med en mumie inni, forandrer alt seg…

  Jeg har lest utdraget «Bobla». Jeg synes utdraget var veldig spennende. Jeg synes litt synd på Kine fordi hun ble mobbet på skolen. Jeg skjønner at hun har vansker med å snakke om det med foreldrene sine for de tenker på noe helt annet. Men heldigvis har Kine to venner og det synes jeg er bra for de kan jo muligens støtte henne. Jeg likte boka veldig godt og den hadde masse gode beskrivelser. Jeg synes også forfatteren hadde beskrivd følelsene og hvordan Kine har det ganske godt så jeg skjønner hvordan hun har det.

  Jeg likte boka veldig godt. Jeg synes den var VELDIG BRA. Jeg synes sjangeren magisk realisme ikke passet så godt. Jeg synes heller drama passer MYYYE bedre. Ellers var alt OK. Boka passer fra 10-12 år. Jeg synes den burde bli superfinalist!!!!!!!!!!!!

  Hilsen Isabella :9

 449. Jeg synes at boka var bra og litt trist.(. jeg syntes at forfatteren var flink til og få fram følelsene som jenta hadde:-)jeg gir boka 8/10🙂🙂🙂

 450. BOBLA av Siri Pettersen
  Boka handler om Kine som ikke har det bra verken hjemme eller på skolen. Huna har funnet en kule på kirkegården. Sovner i senga si, men når hun våkner er kula gjort om til en gigantisk bobe som fyller halve rommet.
  Jeg syntes boka var veldig bra fordi den er mystisk og spennende. Boka er mystisk og spennende fordi den lille glass kula har blitt om til en gigantisk boble som fyller halve rommet til Kine. Boka er i sjangeren magisk realisme og jeg syntes det var litt magisk og lese teksten fordi forfatteren forklarte boka så bra at jeg ble dratt inn i boka. noen ganger i bøker kan det bli litt for mye forklaring, men det ble det ikke her.
  jeg syntes boka passer for personer som liker magisk realisme og jeg vil gi boka en terningkast 4.

 451. Jeg synes boka var super
  fordi den hadde masse spenning.
  Boka handler om en jente som får en stor overraskelse på rommet sitt.
  Jeg gir denne terning kast 5.
  Forfatteren var veldig flink å fortelle.
  Det er sirka alder 9 – 13.
  Jeg anbefaler denne boka til alle 5-klassinger.

 452. Boka handler om en jente som har Det litt vanskelig hun Hater mye.Men så kommer Det en kjempe stor boble.Jeg likte ikke så godt at de snakket om ganske mange ting som ikke handlet om boka.Barn til 1-14 burde lese den,Hadde anbefalt den for det handler ganske mye om det ekte livet.Den er litt lett og lese

 453. 1. Hva handler boka om?
  En jente som misliker livet sitt og faren og mora si.
  sjanger:MAGISK REALISME.
  KARAKTER:KINE OG FORELDRENE.

  2. Hva likte du best og minst med boka og hvorfor?
  Best: jenta som mislikte livet sitt.
  Minst:At foreldrene er der..

  3. Hvem burde lese denne boka?
  De som kan lese bra.
  Er den lettlest.
  Litt.

  4. Vil du anbefale den? FORKLAR
  Ja fordi Det er spenning og nesten alle liker når noen misliker livet sitt.

 454. Boka handler om en jente som ikke har det så greit en dag kommer hun hjem og sovner på rommet sitt og når hun våkner ser hun en diger boble.
  Sjangeren er magisk realisme. Karakteren er Kine og moren hennes.
  Det jeg likte best med boka er at når hun våknet så så hun den store bobla. Det jeg likte minst var når hun kom hjem for det var ikke så mye spenning i begynnelsen men etter det var det spennende og gøy.
  De som burde lese boka er de som liker litt spenning og de som er 8 til 13 år. Ja den er lettlest men kan være noen vanskelige ord i den. Ja det vil jeg for den var spennende og gøy, det er derfor jeg vil anbefale den.

 455. Hva handler boka om: En jente som heter Kine er på rommet sitt hun ligger å sover og våkner av at noen prøver å kvele henne. Det var bare ledningen på hodetelefonene som hadde surret seg rundt. Hun så en ufo på rommet hennes, og en boble….

  Sjanger: Magisk realisme.

  Karakterer: Mamma,Pappa,Kine,Tipsi.

  Hva likte du best med boka: Når hun trodde hun ble kvalt fordi det var veldig spennende.

  Hva likte du minst med boka: Når ufoen kom fordi det burde kommet noe annet enn en ufo mener jeg.

  Hvem burde lese boka: de som liker fantasi og spenning.

  Er den lett å lese: litt og litt ikke siden det er litt mange vanskelige ord og det er mange som ikke er det.

  Vil du anbefale boka: JA!!!!! Siden den har litt av vært i seg og det er bra.

 456. boka var bra men ikke helt min stil. terning kast 4. O.O boka passer for 1 til 5 klasse.😊😎>»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»<O.O😊

 457. Teksten handler om Kine som finner en magisk boble med en stor mumie inni. 
  Faren hennes er bare opptatt av jordskjelv steiner og sånt. Moren er livredd for bakterier i maten og hun maser som en måke. Det synes Kine er veldig slitsomt og irriterende. 
  Jeg synes teksten var bra men jeg forsto ikke alle handlingene. 
  Jeg synes ikke handlingen var lett og leve seg inn i fordi jeg skjønte ikke alle handlingene. 
  Jeg synes boka bygde seg gradvis opp.  
  Jeg ble ikke så godt kjent med dem egentlig men Kine var litt morsom. 
  Jeg synes ikke den slutta som forventet fordi jeg tenkte meg ikke at det skulle være en stoooor boble på rommet hennes. 
  Teksten var litt vannskelig og legge fra seg fordi jeg ville vite om det kjedde noe med bobla 
  Den var litt vannskelig og lese fordi jeg ikke kjønte handlingen så veldig bra 

 458. Teksten handler om en jente som er misfornøyd med livet sitt.

  Hun ønsker å forsvinne inn i en boble sammen med en dukke.

  Det er snakk om sjangeren magisk realisme.

  Jeg synes at handlingen er lett å leve seg inn i fordi det som skjer blir forklart bra og boka er spennende.

  Teksten starter med Kine kommer hjem og moren er også hjemme. Da prøver Kine å prøve å ikke bli sett av moren sin, men det blir hun..

  Den starter rett inn i en handling. Den bygger meg opp gradvis og jeg synes at handlingen og spenningen utvikler seg bra opp mot et høydepunkt fordi det blir forklart bra.

  Jeg synes at moren til Kine virker litt slitsom siden hun maser så mye om bakterier og sånt.

  Jeg synes at teksten slutter som forventet.

  Jeg synes at teksten var litt vanskelig å legge fra seg fordi den var ganske spennende.

  Den var ikke noe vanskelig å lese fordi det var ikke noen vanskelige ord i den og den var skrevet på bokmål.

  Det beste med teksten er at handlingene ble forklart veldig bra, men jeg synes ikke at personene ble så veldig bra beskrevet.

  Andre bør lese den og jeg synes at den burde være superfinalist og at den vinner.

 459. Teksten handler om Kine. Kine liker ikke skolen hun har lyst til å slutte på skolen.

  Boksjangeren er magisk realisme.

  Handlingen er ikke lett å leve seg inn i.

  Boka starter med beskrivelse.

  Boka sluttet litt uventet.

  Teksten var ikke vanskelig å legge fra seg.

  Teksten er lett å lese fordi jeg kan lese.

  Det beste ved teksten var at den var spennende.

  Svakheten til teksten var at den var litt trist.

  Ja, andre bør lese den.

  Nei den bør ikke vinne bokslukerprisen.

 460. Jeg syntes bobla var bra den var lit morsom å spennende jeg levde meg inni teksten det var ikke så dårlig bok jeg kunne lest videre på boka jeg ville gitt denne terningkast 4 av 6 jeg syntes denne boka ikke helt burde vinne. Boka var let å forstå man skjønte hva det sto. Jeg anbefaler boka til 1-6 klasse det går ann med yngere også da.

 461. Teksten handler om at det er en jente som vil komme inn i en glasskule. Fordi hen er litt misfornøyd med livet. magisk realisme.

  Nei, handlingen er ikke lett å leve seg inn i.

  Teksten starter med en beskrivelse.

  Jeg synes ikke noe spesielt om personene.

  Nei, boken tar ikke opp et viktig emne.

  Teksten slutter litt brått.

  Nei, teksten var ikke vanskelig å legge fra seg.

  Ja, den er lett å lese.

  Det beste er at bobla ble stor.

  Tekstens svakhet er at vi ikke fikk vite noe mer om den store bobla.

  Ja, andre bør lese den.

  Nei, den fortjener ikke å bli super finalist.

  Terning kast 5.

 462. Jeg likte boka veldig godt fordi den var veldig spennene og kul.

  Jeg vil veldig gjerne lese mer av denne boka vis jeg for til.

  Bobla er den kuleste boka jeg har lest gjennom hele bokslukerprisen.

  Jeg vil kanskje anbefale boka til barn mellom 9-13 år gamle.

  Jeg vil at denne skal vinne fordi den var veldig spennene og kul og jeg forsto veldig mye hva de de skrev og for lyst til å lese mer av Bobla.

 463. Boken handler om en jente som heter Kine som hater skole så finner hun en glasskule og neste dag er hun inni den.
  Sjangeren til boken er magisk realisme.
  Ja jeg synes handlingen var lett å leve seg inn i.
  Teksten starter med at Kine putter nøkkelen inn i døra, men så er den ikke låst.
  Teksten starter rett inn i handlingen.
  Jeg synes personen er helt greie fordi de ikke gjør noen veldig spesielt, men Kine er litt for sur når det gjelder skole.
  Boken tar ikke opp et viktig emne.
  Den sluttet litt uventende.
  Teksten var litt vanskelig å legge fra seg fordi det var spennende og en bra bok.
  Ja boken var lett å lese fordi den var tydelig skrevet.
  Tekstens styrke er at den var spennende.
  Tekstens svakhet er at den kunne være litt mer morsom.
  Ja andre bør lese den.
  Jeg synes boken fortjener å være superfinalist fordi jeg synes den var bra og den var spennende.

 464. Teksten handler om en jente so heter Kine som finer en glasskule etter skolen. 
   
  Sjangeren er magisk realisme. 
   
  Handlingen var ikke lett å leve seg in i fordi jeg pleger ikke å gjøre det. 
   
  Tekten startet litt bråt og teksten slutter litt bråt også. 
   
  Teksten var litt vanskelig å legge fra seg. 
   
  Den er litt lett å lese den men ikke så lett. 
   
  Det beste med teksten er at den er så spenende og jeg vil lese resten av boka. 
   
  Det dårlige med teksten er den slutter så bråt. 
   
  Jeg synes den burde bli superfinalist og vinne bokslukerprisen. 

 465. Den var veldig spennende jeg liker den ikke så godt fordi den kan være litt skummel for noen men ellers virker den ok jeg blir litt kjent med personene og de virker ok jeg kan leve meg inni boka fordi den er skrivet så bra. 
   
   
  Kine er misfornøyd med livet sitt: med faren som bestandig 
  snakker om stein og risikoen for jordskjelv; med moren som 
  er livredd for bakterier i maten og maser som en måke; og 
  med skolen, mobberen Jarle og gymlærer Onda som tvinger 
  henne til å være med på svømmetimene. Etter tidenes verste 
  skoledag finner hun imidlertid en glasskule. Og er det ikke 
  noe mystisk med denne kulen  

 466. Det handler om en jente som heter Kine som finner en glasskule.  
  Hun vil ikke på skolen. Dagen etterpå våkner hun og glasskulen har blitt til en stor glasskule større enn henne. 
  Sjangeren er magisk realisme. 
  Handlingen er passe lett og leve seg inni fordi det virker sant men også litt vanskelig fordi glasskuler kan ikke bare bli store. 
  Den starter ikke rett inni handlingen. Den griper tak i meg ganske fort. Det overrasker meg at glasskula blir stor. 
  Det er ingen av personene jeg blir så glad i men jeg blir mest glad i Kine. Fordi hun er snillest. 
  Den tar ikke opp noe viktig emne. Den får meg til å tenke på at noen kanskje ikke liker og gå på skolen. 
  Det slutter ikke så mye som forventet. Jeg får lyst til å lese mer. 
  Teksten var vanskelig og legge fra seg. 
  Den er lett og lese fordi det var ikke noe vanskelige ord. 
  Det beste ved teksten er at man vil lese mer. 
  Tekstens svakhet er at den er kort. 
  Andre bør lese den. 
  Den fortjener og være super finalist og kanskje vinne.

 467. «Bobla»

  INNLEDNING

  Boken handler om en jente som heter Kine. Som har hatt en dårlig dag på skolen. Hun finner en glassboble som det er en dukke inni. Hun ønsker å slippe unna hverdagen ved å gjemme seg inni bobla.

  Sjangeren er magisk realisme. Fordi den handler om en vanlig jente på skolen som finner en magisk boble.

  OPPLEVELSE OG VURDERING

  Handlingen er lett å leve seg inn i fordi teksten er lettfattet å fordi handlingen er lagt til et kjent miljø med skole og forskjellige type mennesker. Hovedpersonen blir man lett kjent med og får sympati for henne da hun blir mobbet

  Teksten bygger seg opp fram til hun går inn i bobla, deretter er spenningen jevn.

  Boka er lett å lese og får lyst til å lese videre. Den er både spennende og morsom. F.eks «Antagelig kunne ikke engang bakteriedrepere ta knekken på det som levde i den sidelomma»

  AVSLUTNING

 468. -Tekstan handler om en jente som finner en liten glasskule på en kirkegården, men en dag blir den gigantisk.

  -Sjangeren er magisk realisme.

  -Jeg synes at handlingen er lett å leve seg inn i fordi det blir forklart mye hvordan det føles og ser ut.

  -Tekten starter med litt beskrivelse og det liker jeg fordi da går det fortetre å leve seg inn I teksten. Teksten griper tak I meg ganske fort. Jeg hadde ikke forventa at den lille glasskula skulle bli så stor.

  -Jeg synes at moren og faren til jenta er litt rare.

  -Teksten tar på en måte opp et viktig emne fordi det handler om en jente som ikke har det så bra.

  -Teksten sluttet ikke som forventet og det liker jeg fordi da vet jeg liksom ikke hva som skjer.

  -Teksten var litt vannskelig å legge fra seg fordi jeg levde meg inn I teksten.

  -Jeg synes at teksten er lett å lese fordi det ikke er noen vanneskelige ord.

  -Dete beste med teksten er at det som skjer er ikke det man tror at kommer til å skje og det er.

  -Tekstens svakhet er at I starten er det ikke like bra forklart som leger ut I teksten.

  -Jeg synes at Bobla burde være en av finalistene til bokslukerprisen, men er ikke sikker på om jeg synes at den burde vinne.

 469. INNLEDNING 
  Teksten handler om en jente som ikke har det så bra hjemme eller på skolen, og en dag finner hun en glasskule som viser seg til og være noe overaskende. 
  Sjangeren er magisk realisme den minner meg om en film men jeg husker ikke hva filmen heter. 
  DIN OPPLEVELSE OG VURDERING 
  Jeg synes jenta var helt grei men jeg likte ikke foreldrene fordi de var litt rare på en måte. 
  Teksten slutter ikke noe brått syntes jeg og den var lang nok. 
  Men jeg skjønte ikke helt meningen med boka. 
  AVSLUTNING 
  Det beste med teksten er at den passer veldig bra til sjangeren. 
  Det verste med teksten var at den ikke ga nok beskrivelse. 
  Jeg synes ikke den skal bli superfinalist eller vinne bokslukerprisen. 
    
   
   

 470. Bok slukeprisen: bobla.

  Boka handler om en jente som finer en magisk kule som har en liten duke oppi men duka har et dødninghode.

  Utraget sin sjanger er (magisk realisme.)

  Det er let og leve seg inn i historien fordi det er gøy å lese teksten den er let å lese og den greier å få meg til å se for meg hva de gjør i utraget.

  Teksten starter rett inn i handlingen.

  Jeg synes at Kine lit sånn dere fantasifull. : /

  utraget tar ikke opp et viktig evne.

  Teksten slutter med at den glasskulen med fileduken hadde blitt diger og den stengte henne inne i rommet hennes for den var så stor.

  Jeg ville lese mer og mer men jeg kunne bare lese utraget.

  Boka var let å lese for det var ikke så mange vanskelige ord og at det var beskrevet ganske bra.

  Jeg synes boka passer til alderen 7-13.

  Utraget sin styrke var at den var spennende.

  Utraget sin svakhet er at den ikke forklarte hvordan file duka så ut.

  Jeg synes andre bør lese denne boka hvis de liker spenning.

  Boka bør være super finalist men bør ikke vinne.

 471. Teksten handler om en jente som hater live sitt, hun blir mobbet på skolen faren og mammaen hennes er besatt i jobben sin. Hun har funnet en liten glasskule og inni der ser hun en liten dokke. Når hun våkner en måren så er kula like større enn henne.
  Jeg synes denne boken var bra fordi jeg levde meg inn i teksten og jeg syntes at det var bra skrevet. Jeg liker teksten fordi de forklarer masse av det hun ser og føler. Jeg synes denne boken er ganske morsom fordi når hun blir redd så blir hun hysterisk og tror glasskula er en UFO.
  Jeg synes denne er vært og leste for 4 til 8 klassinger fordi hun er ganske lik 4 til 8 klassinger når det gjelder sinne. Jeg synes ikke denne boken bør bli superfinalist men den var bra.

 472. Boka handler om en jente som heter Kine som er lei av skolen og vil forsvinne, så tar hun opp en glasskule og skulle ønske hun kunne være inni den.
  Sjangeren det er snakk om er magisk realisme og den minner meg ikke om noe jeg har sett før eller lest før.
  Jeg synes handlingen er lett å leve seg inn i fordi den har ikke så vanskelige ord. Jeg synes også det var bra at den hadde skildring.
  Teksten starter litt brått men man skjønner litt mer etter hvert, også skjønner man litt på starten på grunn av sammendraget. Jeg synes ikke boka var så spennende eller gøy å lese på starten, men så begynte jeg å skjønne mer og da ble det gøyere å lese den. Det er ikke noe som overrasker meg, fordi det er veldig tydelig at det som kommer til å skje (altså at hun kommer inn i bobla) synes jeg er forventet.
  Jeg synes at Kine er helt ok, det er ikke noe spesielt med henne liksom. Men moren synes jeg er litt rar fordi hun er så streng med Kine.
  Jeg tror ikke boken tar opp et viktig emne. Og den gir meg ikke noe å tenke på etter at jeg leste utraget.
  Teksten slutter egentlig som forventet fordi jeg hadde tenkt meg at det skulle skje.
  Teksten var litt kjedelig i starten, men så ble den gøyere å lese på slutten så jeg hadde veldig lyst til å lese videre.
  Den er lett å lese fordi den ikke har vanskelige ord. Men som jeg har skrevet til alle bøker jeg har skrevet anmeldelse til (som ikke har bilder), så hadde den vært lettere og mye gøyere å lese hvis den hadde bilder.
  Jeg synes det beste ved teksten var at den ikke hadde vanskelige ord, og den var veldig gøy å lese på slutten.
  Jeg synes ikke noe er dumt med teksten, men hvis jeg skal si noe den kan forbedre så kan den få bilder.
  Jeg synes andre burde lese den.
  Jeg anbefaler den til alderen 9¬¬ – 12.
  Jeg synes den burde bli superfinalist og kanskje vinne.
  Jeg gir den terningkast 6.

 473. Jeg synes den var bra men jeg ville ha lest den i igjen.
  Den har et tema som noen sikkert kjenner seg igjen i.
  Men det er sikkert bare på badet folk kjenner seg igjen.
  jeg gir den terningkast 6.

 474. Bobla.
  innledning: Teksten handler om Kine som ikke liker skolen og som skal prøve og ikke la moren og faren se henne. Etter vært så sov henne. Hun våkna klokka 04:59. Hun våkna fordi ørepropperne kvelte henne. Men hun fikk de av. Også så hun en boble, hun viste ikke om hun skulle ringe politie eller brannvesene. Hun så nærmere. Det var en mumie.
  – Det er en magisk relisme og en fantasy bok. Kommer ikke på noe bok eller film som minner meg om den boka.
  Din opplevelse og vurdering.
  – Jeg synes teksten var veldig bra fordi jeg levde meg inn i det og jeg likte at det var spenning i boka.
  – Jeg misliker ikke teksten fordi den var så bra og jeg levde meg inn i alt sammen.
  – Den var veldig spennende.
  – Jeg synes det var lett og leve seg inn i boka fordi den var så spennende.
  Avslutning.
  – Det beste ved teksten er at de gjorde at det ble spennende og jeg fikk bare lyst til og lese mer.
  – Ingenting var dårlig med teksten.
  – Ja jeg synes at andre burde lese den fordi den er veldig spennende.
  – Ja! Den burde være superfinalist fordi den var veldig spennende og fikk lyst til og lese mer.

 475. Bobla

  Utdraget handlar om ei jente som heiter Kine.
  Ho hadde funne ei glasskule med ein tjukk bamse.

  Eg synest boka var DÅRLEG fordi det var alt for lite spenning.

  Terningkast 1

 476. Bobla
  Utdraget handlar om at Kine hater livet sitt. Kine skubber gymlæreren i svømmebassenget.
  Kine finn ei glaskule på gravplassen.Glaskula veks og veks.

  (1)Utdraget var morsomt fordi at Kine skubber gymlæreren i bassenget.
  (2)Utdraget var var morsomt fordi bobla veks.
  (3)Utdraget var dumt fordi ho hata livet sitt.

  Terningkast 4/6

 477. Utdraget handlar om Kine som ikkje er fornøgd med livet sitt fordi mora masar som ein måke og pappaen som snakkar om fare for jordskjelv.

  Eg synes utdraget var morsomt fordi ho trudde at når kula blei stor, vart det ein ufo.

  Terningkast 6/6

 478. Denne boken er bra fordi det er mye spenning i denne boken.
  Kine er sint hele tiden. Jeg likte den delen da hun bare sa alt er i granskauen ok
  Jeg gir denne boken terningkast 5

  Jeg anbefaler denne boken for de som er 9 – 12 år

 479. Jeg synes bok var son passe
  Hovet pensjonen hentet Kine
  Boka hanler om
  Kine som er sint på lærere,foreledere ,gymtimene og spesielt jarle,

 480. jeg har lest boka Bobla av Siri Pettersen. Den handlet om Kine som fant en glass kule på vei hjem fra en forferdelig skole dag. når hun kommer hjem så blir moren sint på kine. Da låser hun seg inne på badet. etter det lister hun seg til rommet huns og hører på musikk men når hun våkner er noe i rommet.
  Jeg likte boka fordi den hadde mange detaljer og den hadde litt følelser men jeg skulle ønske den var litt mer spennende. jeg gir denne boka en terningkast 3.

 481. Jeg synes det var spennende når hun så den store bobla inni rommet sitt. Jeg levde meg inn i boken. Visst jeg kunne ha gitt den terningkast så ville jeg gitt den 6️⃣ Den var bra. 😁😎👍👌

 482. Jeg synes den var dårlig. For at den var rar. Fortellingen handlet om en person og en glasskule.

 483. Jeg synes det er urettferdig at hun blir mobba og blir tvingt til og være med på svømmetimen. Jeg synes boka var kjedelig, fordi den ikke var spennende og den var ikke morsom.

 484. Den var spennende og morsom og litt synn på Kine pågrunn av foreldrene!
  spesielt moren, ho maste jo så mye! Siri Petersen har veldig mye fantasi , så jeg gir ternignkast 6!.
  Det som var morsomt var en feit mumie!
  Jeg har lest litt mer en dette, videre var det mer spenende, så jeg annbefaler denne boken så sykt mye!!!

  BESTE BOK HITIL I BOKSLUKER!!!

 485. Boka bobla er skrevet av Siri Pettersen. Jeg synes at boka var bra fordi hun beskrev følelsene og tankene veldig bra. Hun tok med masse detaljer.
  Jeg anbefaler denne boka fra 8-12 år og gir den en 5 terningskast😀

 486. Til tider var boka dårlig men når jeg har lest den virket den veldig bra. Jeg synes den vår veldig morsom og det gøyeste var da hun trodde det var en UFO og aliens i rommet hennes.

 487. Jeg synes denne vår veldig morsom og det gøyeste var da hun trodde det var en UFO og aliens i rommet hennes.

 488. Jeg syntes den var veldig bra og vil gi den 5\6.
  jeg syntes den passer for barn fra 9-12

  Det handler om en jente som heter kine og er misfornøyd med livet sitt og blir litt mobbet og liker ikke skolen.
  En dag finner hun en glasskule når hun går hjem fra skolen .Når hun vasker den hjemme ser hun at det ligger en filledokke inni men hun skjønner ikke hvordan noen har fått den inni.Plutselig er det en ting på rommet som sperrer veien til døren og ettervært skjønner hun at det er glasskulen med filledokkensom bare har vokst og blitt kjempe stor.

 489. jeg mener at denne boken var en helt fantastisk bok den var utrolig spennende og utrolig gøy. jeg anbefaler virkelig denne boken.

 490. Jeg likte boken litt for den handler om en jente som er sur på moren og på skolen.
  Når hun går hjem fra skolen finner hun en rød glasskule.Hun merker at moren er hjemme.Hun er sur på moren og låser seg inn på badet . Når hun hører at hun begynner å hulke kjapper hun seg og skru på vannet til badekaret.Hun begyner å kle av seg og går oppi badekaret og tar opp den røde glasskulen og sjekker om den er vanntett. Plutselig begynner glasskulen å miste rødfargen hun ser nå gjennom glasskulen der ser hun en dukke . Når hun er ferdig med å bade sniker hun seg inn på romet og hører på musikk og koser seg med Tipsi katten hennes . Hun legger glasskulen på et teppe . Til slutt sovner hun. Hun våkner av at noen kveler hun men det er bare øreproppene. Hun ser plutselig en gigantisk kule på rommet sitt hun merker at er en dukke inni. Det er glasskulen som er blitt større.
  Jeg gir den terningkast 4.

 491. jeg likte dette utdraget veldig godt fordi at det var en liten glasskule som vokste til den ble veldig stor og Kine må finne en vei ut av rommet sitt siden kula er i veien for døra.

  FORFATTER: Siri Pettersen

  BOK: Bobla

  HOVEDPERSON: Kine

  ANDRE PERSONER: Mamma, pappa, Aurora, Vivi

  MER OM FORFATTER

  Siri Pettersen har skrevet boken bobla og boken Ravneringene, hun har sikkert skrevet flere bøker også men de har jeg ikke hørt om. Siri kommer fra sørreisa og Trondheim.

  Jeg vil gi dette utdraget terningkast 6 og en tommel opp

  elsker det

 492. Jeg syntes boka var kjedelig fordi den ikke var så spennende. Det er så spennende varmere det var en glass kule dingser dupp. Jeg opplevde teksten som som meg bare om en jente som er litt kjedelig.😤 Det var ikke helt min bok men man har forskjellige bok smak 😁😅😕

 493. bobla

  forfatter: Siri Pettersen

  boka handler om en jente som het Kine hun hadde vært med kirkegården å der hadde hun funnet e glass kule.Hun kom hjem og beat seg i vannet.Når hun var ferdig gikk hun inn på rommet og hørte på slem musikk.På natta klokka 04:59 følte hun at noen prøvde og kvele henne.Det var bare ørepluggene som hadde snurret seg rundt halsen.når hun fikk dem av seg følte hun ising på ryggen hun snudde seg og der var det en stor boble.Det må ha vert den kula hun fant på kirkegården.Kine viste ikke hva hun skulle gjøre men hun tok dyna med seg som et skjold.Bobla sperret for døra men hvis hun smøg se karnsje det ville gå men det gjorde det ikke.Den rørte seg ikke i det hele tatt

  jeg anbefaler boka for de som er 8-12 fordi det er noen som kan syntes det er skummelt.

  jeg liker boka fordi jeg syns den var spennende og jeg så for meg bildene i hodet.

 494. Jeg anbefaler denne boken til de som liker historier og spenning.
  Det hadde jo vært litt deilig å ha vært helt alene inni en boble vis man har veldig mye kaos rundt seg og det er ikke gøy.
  Og jeg har veldig lyst til å lese denne boken videre fordi jeg syntes at det var spennende å når hun våknet opp på rommet sitt å det er en diger boble med en skummel dukke inni.

 495. lillebror syntes den var morsom. Jeg syntes At den var lit skummel.

 496. Jeg syntes at denne boken var passe bra fordi den handlet om en jente som var misfornøyd med livet . Hun likte ikke at foreldrene hennes brydde seg mer om andre ting enn henne. En natt så hun at det sto en stor boble på rommet hennes med en feit dukke.

 497. Jeg synes boka var spennende selvom jeg har legat den før. Boka gjorde sånn at jeg fikk lyst å lese mer av boka

 498. Eg syns boka var passe bra. Det var fordi eg syns den var litt kjedelig og ikkje akkurat slike bøker eg liker å lese. Eg vil gi denne boken terningkast 4. Eg vil anbefale den for 9- 12 år.

 499. Bokanmeldelse av Bobla
  I denne boken møter vi Kine. Hun har det ikke helt bra verken på skolen eller hjemme. En dag så hun en liten glasskule i skolegården. Inni den lille glasskulen var det en filledokke. Hun tok med seg glasskulen hjem. I løpet av natten var glasskulen blitt til en stor boble. Jeg vil anbefale denne boken fordi det blir bare mer og mer spennende å lese fortsettelsen.

 500. Kul les den nåååååååå den er best !!,!!❤️😍💕😂❤️😂❤️😂❤️😂❤️😂💕😂❤️