Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Far din

Bjørn Ingvaldsen Gyldendal 2016

Faren til Leo har blitt hentet av politiet, beskyldt for å være en tyv. Snart viser det seg at han har stjålet ting fra nesten alle i bygda – og at alle vil ta igjen.

Mamma sto i døra. Det var morgen. Helt vanlig morgen.

Du må stå opp.

Ja.

Er du trøtt?

Ja.

Du må komme nå.

Mamma åpnet kommodeskuffen min, la fram klærne jeg skulle ha på meg.

Husk håndkleet, sa hun. Til gymmen. Det ligger på krakken i gangen.

Jeg gikk på badet, vasket meg og tok på klærne. På kjøkkenet kunne jeg høre mamma sette fram mat. Veska til pappa var borte. Når den ikke hang på knaggen sin, hadde pappa gått på jobb. Var veska der, hadde han kommet hjem. Veska var borte. Alt var vanlig.

Men så husket jeg at veska ikke hadde vært der i går. Selv om pappa hadde vært innom.

Politiet hadde tatt veska også. Og pappa. Mamma satte fram melk til meg og smurte skiver. Hun pakket dem inn i matpapir og la pakken på bordet.

Ikke glem maten din.

Nei.

Vi spiser middag litt seint i dag.

Gjør vi?

Skal du være med noen etter skoletid i dag også?

Ja. Tror det.

Spille fotball?

Ja.

Jeg blir litt sein. Du har to ekstra skiver i matpakken din. Du kan spise dem etter skolen.

Ja vel. Hvor skal du?

Mamma sto og så ut vinduet.

Snakke, sa hun. Det er noen jeg skal snakke med. På et kontor.

Skal du snakke med politiet i dag også?

Ja. Dem også.

Ja vel.

Mamma sto i døra da jeg gikk. Hun hadde selv puttet matpakken i sekken min og håndkleet i gymbagen.

Ha det, sa hun.

Ha det, sa jeg.

Den ubehagelige naboen sto ute i gata i dag også. Han stilte seg foran meg på fortauet.

Far din, sa han.

Jeg så opp på ham.

Kom han hjem? Er han hjemme nå? Hva skjer hos dere?

Jeg har ikke lov til å snakke med deg, sa jeg. Ikke med slike som deg. Politiet sier det. Man skal ikke snakke med slike som deg.

Han åpnet munnen, skulle visst si noe, så lukket han den igjen. Kanskje han ikke kom på noe å si. Jeg gikk forbi ham. Selv om jeg hadde lyst, snudde jeg meg ikke for å se om han sto der fortsatt. Men han gjorde sikkert det.

Et stykke borti veien så jeg Roger. Jeg ropte på ham, han var foran meg. Han snudde seg og så meg, men så begynte han å løpe. Jeg begynte å løpe etter. Vi var venner. Han trengte ikke å løpe fra meg.

Men han gjorde det. Han løp fra meg.

Roger. Vent.

Roger fortsatte å løpe. Jeg sluttet å løpe. Gymbagen slo mot låret mitt. Roger forsvant rundt en sving.

Jeg var inne i gangen. Dørene til klasserommene var fortsatt låst. Utenfor noen av dørene sto det elever og ventet. Det lå sekker utover gulvet. Noen steder måtte man ta lange skritt for å komme forbi dem. Jeg hengte gymbagen på en knagg utenfor klasse rommet. Der kunne den henge til nest siste time. Da skulle vi ha gym.

Jeg satte meg i vinduskarmen. To fra klassen kom gående bortover gangen. Begge to slapp sekkene sine ned foran døra. Jeg nikket til dem. Christer nikket tilbake. Marcus sa noe til ham. Noe lavt. Christer flirte. Jeg kunne se at Roger sto borte i gangen. Han bare sto og så mot oss. Jeg løftet hånda mot ham, en hilsen. Han hilste ikke tilbake. Marcus sa noe mer til Christer. Begge to smilte. Marcus kom mot meg, stilte seg ved siden av meg, så ut av vinduet.

Der kommer det en politibil inn på skoleplassen, sa han, helt lavt.

Jeg snudde meg, så ut vinduet. Det var ingen politibil der. Ingen biler i det hele tatt. Bare unger. Noen helt små, noen på min alder, noen eldre. Det var noen voksne der også. Noen som fulgte.

Jeg snudde meg mot Marcus igjen. Han hadde tatt noen skritt tilbake, sto sammen med Christer. Begge to så på meg, så ut som de ventet på noe.

Det er ikke noen bil …, begynte jeg. Christer og Marcus lo høyt mens de gikk bortover gangen igjen. Roger ventet på dem. De forsvant rundt hjørnet, jeg hørte latteren.

Det ringte inn. Læreren kom og låste opp døra. Han kjeftet på dem som hadde slengt sekkene foran den. Marcus plukket opp sin. Christer lot sin bli liggende. Læreren tok den opp og ga den til Christer.

Ikke legg sekken foran døra.

Christer hvisket noe til læreren.

Læreren ristet på hodet. Nei, sa han. Det snakker vi ikke om.

Marcus sto og flirte.

Det var matpause. Klokka ringte, alle la bøkene i sekken og tok opp maten sin. Læreren fant fram boka vi leste fra, ventet til alle var klare.

Nå venter vi bare på deg, Lisa, sa han.

Lisa hadde tatt ut alle bøkene sine.

Jeg finner den ikke, sa hun.

Hva finner du ikke?

Matboksen min.

Da har du nok glemt den hjemme.

Nei, mamma la den i sekken.

Jeg så det.

Jeg vet det.

Læreren så seg rundt.

Har noen sett matboksen til Lisa?

Ingen svarte.

Den er rød, sa Lisa. Helt ny.

Har noen sett en rød matboks?

Læreren så ut over gulvet. Det var ingen matboks der.

Kan alle løfte på sekken sin for å se om matboksen har falt på gulvet?

Matboksen var ikke der.

Læreren åpnet døra og kikket ut i gangen. Det lå ikke noen matboks der heller.

Da må du ha mistet den på vei til skolen, sa han.

Ei av jentene sa at Lisa kunne få ei brødskive av henne. Lisa ville ikke ha.

Vi spiste. Lisa så ut vinduet. Kanskje hun så om det lå noe rødt der. Læreren leste fra boka. Vi spiste stille. Hørte etter. Så tok læreren en liten pause.

Ser du noe der ute, Lisa? spurte Marcus.

Nei.

En politibil, kanskje?

Nei.

Mange lo. Læreren tok opp boka igjen, leste videre. Flere fortsatte å le. Læreren kikket opp fra boka, spurte hva de lo av. Ingen svarte.

Da kan vi kanskje fortsette, sa læreren. Nå var det bare Marcus som lo.

Hva er det, Marcus?

Ingenting.

Hvorfor sitter du og ler da?

Jeg syntes jeg så en politibil, sa Marcus.

Er det morsomt?

Det var en morsom politibil, flirte han.

Vi hadde spist og gikk ut. Jeg var litt sein, passet på å være sein. Læreren så på meg, ventet på at jeg skulle gå ut. Han låste døra til klasserommet bak meg.

Jeg la merke til at gymbagen min var snudd. Den hadde hengt med fotballmerket inn mot veggen. Nå hang den den andre veien. Jeg åpnet den. Det lå noe rødt oppi. Matboksen til Lisa. Jeg ristet forsiktig. Maten hennes var der fortsatt. Et øyeblikk tenkte jeg at jeg skulle ta den med ut, finne henne, gi henne den. Men så lot jeg det være. Jeg la den bak en sekk som sto like ved.

Ute på skoleplassen så jeg Roger. Han sto sammen med noen i klassen sin. De hadde en fotball og sparket den langsomt mellom seg. Egentlig var det ikke lov å sparke fotball på skoleplassen, men ingen sa noe om man bare trillet den slik mellom seg. Jeg tenkte jeg skulle gå bort til Roger og spørre om vi skulle spille fotball på grusbanen like ved etter skolen, slik vi ofte gjorde. Men det var noe med Roger. Han var annerledes. Vi hadde alltid vært kamerater, helt fra før vi begynte på skolen. Men nå så han mot meg, og det var som om han ikke kjente meg. Eller ville kjenne meg. Jeg skjønte ikke hvorfor. Jeg hadde ikke gjort ham noe. Ikke snakket dritt om ham eller noe. Noen ganger hadde vi slåss og vært uvenner. Men vi hadde alltid blitt venner igjen. Nå var det flere måneder siden vi hadde vært uvenner. Men når jeg så Roger nå, så han ut som en jeg aldri hadde vært venner med. En jeg aldri hadde kjent.

Jeg gikk bort og snakket med noen av de andre guttene, noen fra fotballaget. Spurte om de skulle på trening på torsdag og om de skulle spille fotball etter skolen. De visste ikke. Så ringte det inn. Vi skulle ha gym. Gymlæreren låste opp døra til garderoben, sa at vi måtte være raske. Jeg kledde av meg, hengte klærne på den vanlige knaggen, fant genser og shorts i bagen, gymskoene. Christer sto like ved meg. Jeg kunne se at han kikket på meg. Så snudde han seg mot Marcus. Marcus gjorde en eller annen bevegelse. Jeg skjønte ikke hva det var. Han kom bort til Christer og lot som om han hvisket noe, men jeg skjønte at han gjorde det for å se oppi bagen min. Det var ikke noe der lenger. Bare håndkleet. Det var ikke rødt.

Gymlæreren sa at vi skulle varme opp. I sirkel.

Hva skal vi gjøre i dag? spurte ei jente.

Basketball, sa læreren.

Det er kjedelig, ropte Marcus. Kan vi ikke ha en lek?

Hva da for lek?

Politi og røver.

Nei, sa læreren. Det er det de minste ungene som holder på med.

Mange i klassen lo veldig.

Læreren flirte også.

Så morsomt var det vel ikke, sa han.

Jo, hylte Marcus, for vi kan ha en ekte røver.

1 011 anmeldelser av “Far din

 1. Denne boka høres spennende ut, jeg vil gjerne lese denne boka. Det med at faren til hun jenta er kanskje en røver er veldig spennende.
  Lurer på om Marcus og Christer la matboksen i gymbagen hennes.
  terning kast: 6 Følelse: spennende

 2. Vi synes utdraget var engasjerende og fengende. Vi vil gjerne lese hele boka for å få vite hvordan det går med Leo. Terningkast seks fra oss.

 3. boka var veldig kul men også litt kjedelig for det var kjedelig i slutten for det var ikke så spenende!

  hade!

 4. HEI!!!!! Jeg synes denne boka var veldig bra.
  men jeg synes litt synd på denne gutten da.
  jeg gleder meg til og lese hele boka.
  TERNINGKAST:5 (:

 5. Høres spennende og litt rar ut. Det å ha en pappa som er røver eller tyv er nok vanskelig å takle….
  Øyvind

 6. Jeg synes at denne boka var kjempebra hvis jeg skulle gitt terningkast ville det ha blitt seks

 7. Bokmelding Far din
  Bjørn Ingvaldsen er forfattar av boka Far din .Det er ei dramabok. Det handler om at faren til hovudpersonen blir arrestert. Dei må flytte til tanta til hovudpersonen.
  Eg synes boka er bra fordi den er litt spennende og trist.Boka kan lære deg at du kan bli plaga av viss foreldrene dine blir arrestert. Eg synes Markus er veldig slem mot hovudpersonen. Han erter hovudpersonen for at faren hans blei arrestert. 6 klassingar lærer ikkje så mykje av teksten. Teksten var litt vansklig å legge frå seg, men den var veldig lett å lese.
  Eg blei irritert når Markus sa at dei kunne leke politi og røvar berre for å irritere hovudpesonen.Eg synes ikkje denne her burde bli ein superfinalist, men eg hadde anbefalt denne boka til andre 6. klassingar.

 8. Far din!

  Forfattaren av boka er Bjørn Ingvaldsen. Boka handlar om at Leo sin far har stole og kjem derfor i fengsel.

  Eg syntest boka var passe bra fordi den var ikkje like spannande som dei andre bøkene me har lese utdrag frå. Teksten sluttar sånn at eg ikkje får veldig lyst til å lese meir.

  Det beste med teksten var at den var lett å lese og leve seg inn i. Andre bør lese denne boka viss de liker bøker med ting som kan skje i virkeligheten.

 9. Far din

  Boka er laga av Bjørn Ingvaldsen. Det er ein dramabok. Det handlar om ein gut, mamma og ein pappa. Pappaen har stjålet frå garderoben på jobben. Politiet tar nesten alle tingene dei har heime.

  Eg synest at utdraget var spannande. Det var gøy å lese det. Eg synest det var spannande å lese det, for eg har aldri lest noko som er så dramatisk som det. Egenltig så liker eg ikkje å lese, men det var faktisk gøy å lese utdraget.

  Eg anbefaler andre 6. klassingar å lese denne boka. Eg synest at denne boka burde bli ein superfinalist. Det som var med teksten var at du blei nesten litt irritert når teksten var over. Det var litt vanskeleg å leggje boka frå seg.

 10. Far Din

  Far din av Bjørn Ingvaldsen. Det er ein drama bok. Faren til Leo blei tatt av politiet. Han var skulda for og være ein tyv. Det viste seg at han har stelt ting frå alle i bygda. Alle ville ta igjen. Mora til Leo sto i gangen. Mamma åpnet opp komodeskuffa. Ho la fram kleda Leo skulle ha på. Så gikk han til skulen. Der var det to gutter som lo av han. Når dei skulle ete så fant ikkje Lisa matpakken sin. Den låg oppi gymbagen til Leo. Nokon andre hadde tatt den oppi der.
  Boka var veldig gøy og spandene. Den var ikkje så morsom. Den var trist. Teksten var vanskeleg og legge frå seg. Det irriterte meg når eg måtte legge frå meg boka. Eg syntes ikkje den burde bli superfinalist, men boka var bra.

  Eg anbefaler boka til andre 6.klassingar!

 11. Bokmelding
  Boka er skriven av Bjørn Ingvaldsen. Boka er ei dramabok, og det synest eg er sant. Boka handla om ein som heiter Leo. Faren var dømt for tjuveri så han måtte i fengsel. Leo blei mobba for det faren hadde gjort. Det var nokon som hadde prøvd å gitt skylda til Leo for å tatt ein matboks til ein annan i klassen.
  Eg synest boka var skikkeleg spennande fordi du fekk aldri vite om faren kom ut av fengselet eller om han måtte bli. Eg synest boka tar opp eit av dei mest viktigaste temaene på skulane. Det er mobbing. Boka var vanskeleg å leggje i frå seg fordi på kvart kapittel var det noko interessant på slutten. Eg synest boka var lett og lese. Men det var nokon vansklege ord.
  Eg vil virkeleg anbefale boka til andre 6. klassingar. Det beste ved teksten var når Leo ikkje visste noko om faren sin og kvifor han var hos politiet heile tida. Eg meiner andre 6. klassingar bør lese denne boka fordi du kan lære av boka. Eg meiner boka bør vera ein superfinalist. (Forløpig)

 12. Far din
  Teksten er laga av Bjørn Ingvaldsen. Boka er ei dramabok. Far din handler om ein far som blei arrestert for stjeling.
  Eg synst boka var veldig trist når Marcus plaga Leo fordi at faren til Leo vart arrestert. Det er jo mobbing. Ein 6. klassing kan lære av denne boka fordi det kan lære deg å ikkje mobbe kvarandre. Teksten sluttar litt slemt når Marcus hadde lyst til å leke Politi og røvar.

  Eg hadde anbefalt alle 6.klassingar til å lese denne boka. Det beste med teksten er at Leo tåler å bli mobbet. Det som irriterte meg var at Marcus plager Leo for at faren hans er i fengsel.

 13. Far din
  Boka er skriven av Bjørn Ingvaldsen. Boka handlar om at faren er blitt satt i fengsel. Faren hadde blitt satt i fengsel fordi han hadde stole veldig lenge. Leo hadde ein venn som heiter Roger. Roger løp vekk fra Leo, men Leo visste ikkje kvifor. Naboen stoppa opp i veien og stilte han spørsmål om faren. Men heldigvis så sykla bare Leo vekk fra naboen.
  Denne boka var litt spennande når Roger løp vekk frå Leo og Leo løp etter. Den var og spennande då Leo fekk vite at faren hadde blitt satt i fengsel og då Leo blei stoppa av naboen bare for å snakke om faren. Boka var litt gøy då ingen fant den røde matboksen til Lisa, og så var den i sekken til ein annen i klassen. Alle i klassen trudde at ho hadde gløymt han ute på gata. Eg synst at boka og var litt rar når faren blei satt i fengsel. Denne boka og var veldig drama fordi det var masse følelsar.
  Eg vil anbefala boka til andre 6. klassingar fordi boka var spennande og gøy.

 14. Bokmelding
  Boka er skriven av Bjørn Ingvaldsen. Boka er ei dramabok, og det synest eg er sant. Boka handla om ein som heiter Leo. Faren var dømt for tjuveri så han måtte i fengsel. Leo blei mobba for det faren hadde gjort. Det var nokon som hadde prøvd å gitt skylda til Leo for å tatt ein matboks til ein annan i klassen.
  Eg synest boka var skikkeleg spennande fordi du fekk aldri vite om faren kom ut av fengselet eller om han måtte bli. Eg synest boka tar opp eit av dei mest viktigaste temaene på skulane. Det er mobbing. Boka var vanskeleg å leggje i frå seg fordi på kvart kapittel var det noko interessant på slutten. Eg synest boka var lett og lese. Men det var nokon vansklege ord.
  Eg vil virkeleg anbefale boka til andre 6. klassingar. Det beste ved teksten var når Leo ikkje visste noko om faren sin og kvifor han var hos politiet heile tida. Eg meiner andre 6. klassingar bør lese denne boka fordi du kan lære av boka. Eg meiner boka bør vera ein superfinalist. (Forløpig)

 15. Far din
  Boka er skriven av Bjørn Ingvaldsen. Boka handlar om at faren er blitt satt i fengsel. Faren hadde blitt satt i fengsel fordi han hadde stole veldig lenge. Leo hadde ein venn som heiter Roger. Roger løp vekk fra Leo, men Leo visste ikkje kvifor. Naboen stoppa opp i veien og stilte han spørsmål om faren. Men heldigvis så sykla bare Leo vekk fra naboen.
  Denne boka var litt spennande når Roger løp vekk frå Leo og Leo løp etter. Den var og spennande då Leo fekk vite at faren hadde blitt satt i fengsel og då Leo blei stoppa av naboen bare for å snakke om faren. Boka var litt gøy då ingen fant den røde matboksen til Lisa, og så var den i sekken til ein annen i klassen. Alle i klassen trudde at ho hadde gløymt han ute på gata. Eg synst at boka og var litt rar når faren blei satt i fengsel. Denne boka og var veldig drama fordi det var masse følelsar.
  Eg vil anbefala boka til andre 6. klassingar fordi boka var spennande og gøy.

 16. Far din
  Av Bjørn Ingvaldsen

  Boka er ei dramabok. Leo sin pappa har blitt tatt av politiet. Gutane på skulen mobbar han fordi far hans er ein tjuv. Han har visst stjåle noko frå nesten alle i heile bygda. Leo har det ikkje bra.
  Eg synst at boka er kjekk og litt dramatisk.Det er interessant å sjå korleis ein som har ein tjuv til pappa har det.Eg synst at Roger er litt dum. Han kunne ha støtta Leo. Boka var lett å lese.
  Eg vil heilt klart anbefale denne boka til andre 6. klassingar. Det irriterte meg at dei andre var så slemme med Leo. Eg synst at boka fortjener å vere superfinalist!

 17. Far din
  Bobbie Peers har skrive Far din. Far din er ei dramabok. Den handler om ei jenta og familien. Faren har blitt tatt i å stjele fra jobben og andre stader. Økonomien deres går veldig dårlig no som faren er i fengsel.
  Eg synst at boka var bra, fordi det var sikkeleg drama og eg lurer på kva som skjer videre. Man kan lære å ikkje være slemme mot ein annan fordi foreldrene gjer noko dumt. Boka var veldig lett å lese.
  Eg anbefaler boka. Det som irriterte meg var at eg ville lese meir. Og eg synst at boka kan leses av andre.

 18. jeg synes boken var spenende fordi faren til Leo var i fengsel. Jeg syntes synd på Leo forde han har en skumel nabo. Jeg lå merke til at Markus,Crister og den skumle naboen til Leo gjemte matpaken til Lisa i gymbegen til Leo.

 19. Far din
  Far din er skriven av Bjørn Ingvaldsen. Boka handler om ein gutt som heitar Leo. Faren til Leo blei tatt for og stjele tingene frå andre folk. Leo hadde ein venn som heitte Roger, men Roger ville ikkje snakke med Leo fordi faren hans var ein tjuv. Fleire på skulen hans plaga han veldig pågrunn av at faren var ein tjuv. Dei sa ting som: Det er sikkert far din som har stjåle den nye klokka til pappa eller så slo dei han og slikt.
  Eg syntst boka var bra og nesten litt for spennande og bra fordi den var lett å lese. Eg lurer veldig på kva som kommer til og skje med faren til Leo. Eg syntst veldig synd på Leo fordi det var jo ikkje hans feil at faren hadde gjort noko gale. Det var faren.
  Eg anbefaler denne boka til andre 6 klassinger fordi den er VELDIG spennande når du forstår den. Du kan faktisk og lære noko av denne boka visst noko liknande av det som står i boka har skjedd eller skjer med deg. 🙂

 20. Far din
  Far din er skrive av Bjørn Ingvaldsen. Og det er ei dramabok.
  Eg likte veldig godt denne boken. Den var spennende og bra. Eg blei veldig irritert når den stoppa på den måten.
  Eg likte boka. Den var lett og lese, og hadde passe skrift for meg. Det var ikkje vanskelige ord, eller alle var ikkje vansklige.
  Eg vil virkelig anbefale boka til andre 6 klassinger. Det er ikkje sånn at det var den beste boken eg har lese, men den fortjener og være superfinalist.

 21. Far Din
  Boka Far din er ei dramabok og er skrive av Bjørn Ingvaldsen. Boka handlar om Leo og faren som stjel og Leo og mammaen som plutseleg ikkje eiger noko.
  Eg synast boka var spenande og gøy. Eg likte Leo fordi eg syntast at han var kul.Eg syntast det var vanskeleg og legge frå meg boka. Boka var lett å lese. Eg vil anbefale denne boka.Det beste med teksten var at det var mykje drama og så var alt litt mystisk. Det er irriterande og legge frå seg boka. Eg synast at andre bør lese denne boka. Eg synast at denne boka og Luidiumstyven bør vera superfinalist.

 22. Far din
  Boka er skriven av Bjørn Ingvaldsen. Far din handla om Leo sin far som stal av sine kollegaar og blei tatt for det. Den handla og om Leo sin besteven Roger som ikkje vil snakka med Leo. Leo er aleine i friminutta på skulen, og det er ein mann i uteskuret deira, og det er politiet. Leo gjekk til Roger, og Roger sa at faren til Leo hadde stole ei klokka frå faren til Roger. På skulen hadde nokon putta matboksen til Lisa i gymbagen til Leo. Leo blir plaga på skulen .
  Eg synst boka var god fordi Leo gav seg ikkje sjølv om han vart plaga. Eg vil anbefale boka til andre 6. klassingar.

 23. Far din!
  Far din er skriven av Bjørn Ingvaldsen.Dette er ei bok som er i kategori drama. Denne boka handler om at faren til Leo er blitt arrestert fordi han har stjålet av andre folk. Marcus og Roger snakker stygt og ler og plager han fordi faren er i fengsel. Gutane driver og seier skal dei skal leike politi og røverer bare for å plage!
  Eg blei irritert og sint når dei plaga Leo fordi han ikkje har gjort noko med dei og då har ikkje dei rett til å plage Leo. Eg synest boka var litt kjedelig fordi det var aldri spenning i den. Eg synest at Marcus er veldig slem og sleip. Boka var lett å legge fra seg. Han naboen var veldig nysgjerrig og sleip fordi han har ikkje har noko med å blande seg inn i om faren er i fengsel. Eg synest fra 1-10 at denne boka er 3. Eg synest ikkje at boka skal vere super finalist.

 24. jeg synes boka var litt rar.
  jeg synes ikke boka var bra.
  forstår ikke at den er spennende.
  stakars gutt.
  forstår ikke at alle som hvet det er så frekk.
  om jeg skulle ha gitt den terningkast hadde det vært 1.

 25. Jeg ble overrasket over at Leo sin far var en tyv. jeg synes at Markus er veldig slem mot Leo. jeg likte boka fordi den var trist og spennene.

 26. Jeg synes det var dumt at vi ikke fikk vite noe om Leo. jeg ble så irritert over at Roger og Marcus skal være så slem. jeg synes stakkars Leo som mister sin eneste venn. Roger kunne vært litt snillere med Leo.jeg likte ikke boka i det hele tatt den var kjedelig. den bar litt rar denne boka. og den skal bare få terning kast 1

 27. Denne boken vil jeg lese mere av??
  Den er spennende og passer til barn/ugdom?
  Jeg anbefaler andre til og lese denne boken?

 28. Jeg syntes boken var lit kjedelig.

  Jeg tror at jeg hadde forstått bedre hvis den var litt lengre.

  terningkast 4.

 29. jeg ble overasket da faren til leo ble tat av politiet fordi at han hade stjålet ting fra folk i nabolaget. sluten var lit dårlig.fordi at de skule ha gym og di skule spile kanonball men marcus spurte om de kune leke politi og røver fordi at de hade en ekte røver

 30. Den var veldig bra. den var både trist og spennende. jeg kunne sikkert ha lest den. og til alle som leser dette… husk å DABBE XD

 31. Jeg syns at far din var dårlig. Jeg likte ikke utdraget fordel det skjedde ingen ting nesten. Jeg kunne ikke tenkt meg og lese boka

 32. lisa mistet den nye røde matboksen sin.faren til leo ble tatt av politiet for å bli beskyldt for å være en tyv.og det viser seg at han har stjålet ting i fra hele bygda.

 33. Jeg synes den var hvar lit bra og lit dorlig
  Jeg synes det var negatift at vi ikke fikk høre mere om faren
  Men jeg likte at det var lit spenning

 34. Jeg syntes ikke boka var så spennende i starten, men når den røde matboksen lå i bagen ble det litt mer spennende. I slutten når det var gym ble det bedre. Og spesielt når Marcus sa – Kan vi leke politi og røver, Ble det og litt mer spennende

 35. den var spennende og litt slem. De ertet på en måte Leo fordi faren hans var en tyv. jeg synes boken var bra, terning kast 4 . jeg kunne lest mer.

 36. den er ikke så spennende som jeg trodde men den er okey.Jeg synes markus var veldig slem mot leo.

 37. Jeg ville ikke tatie. jeg sunes den var arti. Jeg synes det var rart nor lerern ler

 38. Jeg likte ikke boka så veldig godt. Jeg personlig synes utdraget var litt kjedelig. Terning kast 3

 39. den var ikke så bra, et var en sjedelig tekst og dårlig forklaring

 40. jeg likte den, den var veldig bra fordi den var lett å forstå og jeg likte historien
  🙂 🙂

 41. boken er let å forstå 5/10 😐
  jag sins at boken er lite bite bite bit spennende
  😛

 42. Jeg synes boka var veldig spennende fordi det var politi og faren var hentet av politiet. Jeg ble iritert på alt det Marcus gjore. Stakars gutten, fordi han hadde mistet faren sin, og Roger ikke ville snakke med ham. Jeg likte ikke da Marcus flirte av gutten. Jeg vill gjerne lese hele denne boka.

 43. jeg synes boka var skjedelig og var ikke så mye drama det kunne vørt litt mer gøy og drama jeg vart irritert over at det var lite drama

 44. jeg tror at liker ikke denne boka fordi jeg liker ikke drama og ingen ting overasket meg og hele boka var kjedelig og det var ikke mye til å lese

 45. Jeg synes boka var bra fordi:
  Jeg liker bøker med litt sladder
  Den var spennende
  Noen gjorde noe uten at man visste helt hvorfor

  • Jeg ble overrasket over at Leo hadde en far som ble hentet av politiet. Det var slem da Markus sa kan vi leke politi og røver bare for å få Leo leg seg. Jeg synes boka var bra fordi den var trist og spennende.

   • Jeg ble overrasket over at Leo sin far var en tyv. Det var slemt av Markus å si at de kan ha en ekte røver bar før å få Leo lei seg. Jeg synes boka var bra fordi den trist og spennende.

 46. Jeg synes boka var helt grei. Det var veldig kjedelig i klasserommet. Det skjedde nesten ingenting. Han marcus var bare ertende og jeg skjønte nesten ingenting. Men det ar kult å lese hvordan det var å ha en far som tyv.

 47. jeg synes dette utdrage var veldig rart jeg luret på hvorfor faren var en tyv.jeg ble iritert over at bestevennen hans mobbet han.men det var et bra…

 48. denne boken var forrvirende fordi jeg nesten ikke forsto noe. Historien hang nesten ikke sammen.Jeg sklle ønske det var mer om at faren var i fengsel å ikke om den gutten.!!!!

 49. jeg synes den var kjedelig fordi de bare snakket og jeg ville ikke ha lest boken

 50. Jeg synes den var dårlig. Det skjedde nesten ingen ting.jeg synes den var litt hæslig. De bare snakket om faren hele tiden.Jeg synes slutten var dårlig terningkast 2

  • Jeg ble overrasket over at Leo sin var en tyv. Jeg synes det var slem da noen legge den ny matboksen til Lisa i gymbagen til Leo. Jeg likte boka fordi den var trist og spennene.

 51. jeg synes det var morsomt at faren sa at han hadde vert sammen med drømedama si i en hytte i skogen og lagd et skjerf som er 3 kilometer langt hvis han ikke hadde hat sønen sin. Jeg synes det skjedde lit lite. Jeg synes det var morsomt at sønnen til faren melte han på strike kurs.

 52. jeg synes vi burde få vite mer om hva faren har gjort, men det var også litt spennende med den røde mat boksen også, og jeg likete også utdraget litt, den var bra, men problemet var at jeg ikke fikk høre mer om faren:)

 53. Boka var bra,artig jeg likte da politi bilen kom men jeg ville vite mer om faren og hva hadde han stjele terningkast 4 ————————$$$$$@@##$$

 54. Boka var bra,artig jeg likte da politi bilen kom men jeg ville vite mer om faren og hva hadde han stjålet
  terningkast 4 ————————$$$$$@@##$$

 55. jeg synes boka var bra fordi: den var skrevet spennende. jeg likte ikke at folk var så slem mot han. jeg lurer på hvorfor noen lå matbokseb til lisa oppi gymbaggen hans. jeg bble litt lei meg:( ternings kast 4

 56. Jeg syntes at boka var litt spennende, men likevel litt kjedelig. Jeg er ikke så fan av drama. Så det er ikke en bok jeg ville anbefalt til noen.

  Jeg syntes det var litt slemt å mobbe og ta matboksen til Lise og legge den i baggen hans sånn at han skulle få kjeft fordi de skulle tro at det var han som tok den. Selv om faren var en tyv behøver ikke det og si at han er en. Jeg lurer litt på hva som skjer videre og hva som skjer med faren om han kommer ut av fengsel.

 57. Jeg lurer på hvorfor faren hans ble arrestert.
  Jeg ble overasket over at vennen hans løp fra han.
  Jeg likte ikke at alle plaget han.

 58. jeg ble veldig irritert når de andre i klassen Begynte å mobbe Leo, når det var faren til
  Leo som har gjort noe galt.

 59. Jeg synes denne boken også var kjedelig den handler liksom bare om en ting og det skjer ikke noe spesielt,
  Jeg ble overrasket over at vennene hans viste om det,
  Jeg ble også overrasket over at vennene hans var så frekke mot han og jeg synes sunn på han

 60. Marie Torstad jeg synes at boka var kjedelig for at de var ikke nok informasjon de sa bere
  at han er en tyv det er alt jeg kan lese den en gang terningkast 3

 61. denne boken var bra jeg syntes den var bra fordi de beskrev så bra at de baksnakket Leo at man skjønte det mad engang. jeg anbefaler denne boka. jeg tror jeg skal låne den fra biblioteket.det var så spennende at jeg hørte teksten to ganger før jeg begynte å skrive. Terningkast 5

 62. Hei.
  Jeg likte ikke boka men den var grei men jeg lurte litt på hvorfor Roger løp og hvofor ville Marcus og Christer ha tatt matboksen til Lisa og lagt den i gymbagen til

  Jeg mener den var kjedelig og dødsdårlig så jeg gir den en 4 . vill ikke lese den

 63. jeg synes boken var kjedelig i starten fordi de bre snakket, men det blir litt mer spennende når Leo merker at Marcus og Christer legger matboksen til Lisa i sekken til Leo. så skulle egentlig Leo finne Lisa og gi den til henne, men han legger den i en annen hylle

 64. Jeg syntes boken var kjedelig og rar fordi jeg ikke forstod så mye. Jeg synes det var Domt at det måtte gå utover Leo at pappaen hans var i fengsel og at han mistet sin venn.

  Terningkast 3

 65. Jeg synes boka var bra fordi den er så spennende. Det var rart når faren til leo ble hentet av politiet. Det var ikke snillt av leo å si la oss leke politi. stakkat leo han må vøre lei seg for at faren hans er hentet av politiet.

 66. Boken var Dårlig. Den var ikke spennende i det hele tatt. Og jeg liker ikke drama så mye. Jeg synes synd på Leo, alle andre tror han er en tyv for det faren har gjort. Jeg ville ikke lest denne boken.

 67. Jeg syntes den var bra. Jeg likte den for at den var litt spennende. Jeg likte den også for de var litt drama. Jeg syntes det var litt dumt at hunn ikke fikk i gjen matboksen sin. jeg syntes ikke de var en så bra slutt. For alle flirte av hann og han viste ikke hvorfor.

 68. Jeg synesboka var litt bra og lit kjedelig.
  jeg skjønte meg ikke helt på den men jeg synes synd på Leo fordi dem plaget han litt på en måte.
  Dem må ikke la det som kjede med faren til Leo gå utover han.
  Og det virket som dem var litt redde jeg lurer på om bygda er sure på dem men det var jo faren sin skuld.

 69. Jeg elsker denne boka den var veldig spennene. Jeg fikk bare lyst til å lese videre.

 70. jeg synes denne boka var super.
  jeg elsket den.
  skulle ønske det var mere å lese.

  • Klassen syntes det var en kjedelig start. Det er ikke så mye som skjer. Men, de fleste syntes den også virket litt trist.

 71. Denne boken synes jeg var rar og litt spennende.
  navnet på boken var morsom.
  denne boken er morsom.

 72. Den var trist. Jeg synes at det var tristest da ingen ville snakke med gutten. Terningkast 5

 73. Denne boka høres spennende ut, jeg vil gjerne lese denne boka. Det mes at faren til jenta er kansje en røver veldig spennende. Lurer på om Marcus og Christer la matboksen i gymbagen hennes?? Terning kast 6 følelse:spennende

 74. Denne boka var kjekk!
  De hadde fått med mye spennende!
  Foreksempel: politiet hadde komt å hentet pappen fordi han hadde vist stjelt fra alle i bygda,og at marcus og christer + roger va frekke mot hovedpersonen. Jeg vil annbefale å lese denne boka! Og hva tror du skjer? Hadde marcus og christer og roger laget en plan med matboksen for at hovedpersonen skulle føle sei dum og lei seg? Hva tror du??
  Terningkast:6:)(:

 75. Skulle ønske vi fekk vite litt meir om korleis det gjekk med faren. Kjempespennande tekst! Spennande med den matboksen, fekk lyst å lese boka!

 76. Vi synes at det var kjempe bra. Levde meg skikkelig inn i boka. Den var veldig trist fordi han ble for at faren var en tyv og hadde kommet i fengsel. Og den var veldig bra lest av læreren vår, Ellen:)

 77. Faren til gutten stjal. Og gutten ble mobbet av to gutter. Faren til Leo har blitt hentet av politiet, beskyldt for å være en tyv.

 78. Vi synes at det var kjempe bra. Levde meg skikkelig inn i boka. Den var veldig trist fordi han ble for at faren var en tyv og hadde kommet i fengsel. Og den var veldig bra lest av læreren vår, Ellen.

 79. jeg like ikke at leo ble mobbet for faren var slem!.?
  jeg likte ikke når noen la mat boksen i seken. skala til 1 til 10 4/10

 80. den var helt ok, det var litt mye mobbing og synes synd på gutten fordi faren var en tyv. så trenger de ikke å mobbe gutten fordi faren er i fengsel. var gøy, kul og artig:) forfatteren har gjort en god jobb med og skrive boken. hvordan har du funnet opp denne boken???
  det var dumt at den sluttet så tidlig!!!
  jeg syntes den var bra fordi den handler om mobbing og vis noen som mobber kansje de slutter?? men nok om det den var syyyyyykt spennende og har lyst til og lese videre og viss det er flere bøker som den samme forfatter som den som skrev denne boka så skal jeg lese den å og mange flere bøker vis de finnes da!!! hilsen Ariel:):):):):):):):):):):):):)

 81. Den var litt kjedelig. Den burde vert mye mer spenende. Den handlet om at faren til en gutt stjal. Og etter det blir gutten mobbet og mister sin beste venn. Terning kast 3

 82. ole kristian

  den var veldig bra men den handlet om en gutt som ble mobbet terning kast 5

 83. Denne boka var passebra for den var litt morsom men den var ikke så morsomt egentlig?

 84. Jeg synes denne boka var veldig gøy. Fordi jeg liker denne sjangeren. Jeg kommer til å låne denne boka.

 85. Jeg synes den var ok bra fordi jeg liker fantasi og krim men den var ikke noen av dem men den var ok bra.

 86. Denne boken var litt bra fordi han meldte på faren sin på strikke kurs men den var ikke akkurat som jeg hadde håpet på terningkast 2

 87. Dette utdraget falt ikke i smak hos 6. klasse. De mener at valg av utdrag ikke var det beste.
  «ingenting spennende i dette utdraget», Amalie 6.kl.
  Ga dessverre ikke elevene lyst til å lese hele boken.

 88. De fleste i klassen syntes boka var super, og var overgitt da vi ikke fikk høre hele. Vi ønsker å lese resten av boka også. Det var bra at vi måtte lese mellom linjene for å forstå hele boka. Det gjorde det ekstra spennende å lese den.

 89. Jeg synes synd på Leo han blir mobba bare siden faren hans sitter i fengsel. Får lyst til å lese boka.

 90. Den var ganske bra jeg fikk lyst til å lese mer den var spennende fordileo og roger plutselig var ikke venner lenger
  Lurer på hva som skjer videre?
  Hvorfor driver marcus og christer og tuller med politibil hele tiden?
  ??

  • «Far din» er skrevet av Bjørn Ingvaldsen. Jeg opplevde denne boken som en mobbehistorie. Jeg får mange tanker i rundt denne boken. Jeg syntes det var feil av Marcus og Christer å si at det kommer en politibil. Barn skal ikke lide når voksne gjør feil. Men jeg anbefaler den fordi den var spennende og oppsiktsvekkende. Og jeg synes at boken var lettlest.

 91. Liker du drama? Denne boka handler om Leo, han har en far som er siktet for tyveri. Det blir ikke lettere da klassekameratene tror Leo har noen likhetstrekk fra faren! Jeg liker teksten fordi det som skjer kan skje i virkligheten å! Teksten starter spennende med at faren er på politistasjonen og moren må være med! Jeg tror at Marcus og Christer ikke inser hvilke sitvasjon Leo er i. Boken tar opp noe mange ikke innser og det er det med hvor mye mobbing som er rundt i værden! Teksten er vanskelig å legge fra seg med all spenningen! Det beste med boka er hvordan Leo takler alt som skjer! Terningkast 6.

 92. Det var fakta som alle burde vite!
  At dei viser korleis det er å ha ein mor eller far i fengsel.
  Slutten var slik at ein hadde lyst til å lese vidare.

 93. Boka handler om Leo ( hovedperson ). Leos far har stjelt fra nesten alle i bygda. Han blir hentet av politiet. Nå bedømmer alle i klassen Leo etter farens handliger.

  Jeg syntes at boka forteller om en veldig alvorlig situasjon hvor Leo blir mobbet. Og at læreren ikke gjør noe for å hjelpe. Alt i alt syntes jeg at boka er veldig trist. Hvis jeg var Leo hadde jeg holdt meg vekk fra skolen eller rett og slett begynt på en annen skole. For mobbing er et veldig alvorlig tema. Vi har selv en som har byttet skole til vår fordi han har blitt mobba.

  Jeg syntes at boka er veldig bra. Jeg holder på å lese boka og jeg er veldig fornøyd med boka. Boka bør anbefales til alle som liker litt triste, men alvorlige bøker. : )

 94. boka virker veldig spennende og jeg har veldig lyst til å lese hele boka.
  fem stjerner

 95. Vi likte den ikke så godt ,men den var helt ok.
  Det var ikke akkurat våres type bøker.

 96. Utdraget var som ganske bra?
  Vi synes ganske synd på gutten, fordi han ble mobbet på grunn av faren sin?
  terningskast: 4

 97. Jeg synes at den var spennende og skummel spennende fordi han viste ikke hvor faren hanes var og skummel fordi alle mobbet han fordi faren hadde gjort noe galt og det er trist!!!! Terning kast:6 følelse:trist??????

 98. den var ikke helt min type bok.
  jeg syntes den var litt bra også.
  de kunne godt vist litt mer humor.

   • jeg syntes det var en spennende og jeg kun tenkt meg og lese hele boka (Markus) jeg syntes det var lite spenning i den jeg kunne ikke tenkt meg og lese hele boka (Lium)

 99. Jeg synes boka var gøy fordi det høres spendene ut og se hva som skjer videre. Men jeg synes ikke det var så gøy for den var litt trist. Terningkast 3

 100. Den var spennende å lese i, det høres så ekte ut og synes synd på han fordi alle mobber han og vennen hannes vil ikke være med han eller noe, skulle ønske vi fikk lese hele boka!?

 101. Eg likte den ikkje si det var ingen ting spenning og det var ikkje så kjek historie.

 102. Denne boka var litt midt i mellom, det var litt kjekk men litt kjedelig også. Terningkast 4

 103. Boka var veldig kjedeleg fordi det var for lite spenning terninkast 1/6

 104. Den var kjek og spennande det var noe som skjedde heile tida derfor var den kjekk.

 105. Den var super for eg likte han veldigt godt fordi eg liker veldigt godt sånne bøker.Boka hadde bra drama.Det fikk meg til å lese heila boka.

 106. Eg syns boka var litt dårlig, det var ikke særlig hyggelig av Marcus og Christer når det gjaldt «Politiet». Terningkast: 3 av 6.

 107. Boken vare ikkje morsome eller ikkje spenenes hane vare ikkje gøy å lese i

 108. Eg syntes boka var veldig kjek.Den var spennande og ein fin bok.eg vile gjerne hørt resten av historien.den var ret å slet super.??????

 109. Eg syntes dette utdraget var litt kjedelig. Men det var godt innhald, det er viktig at folk veit korleis unger med foreldre i fengsel har det. Slike unger har det ikkje så bra, eg trur dei føler seg litt utenfor. Eg ville ikkje hatt Marcus som venn viss han hadde gjort det.

 110. Eg syntes ikkje utdraget var så bra. Det var litt kjedeleg . Det var mykkje av det samme som skjedde, og dei gutane var bare teite. Og du fekk nesten ikkje veta noko om faren sjølv om boka heiter »Far din.» Eg liker best spenning og eventyr. Det fekk meg ikkje til å ville lese boka.

 111. Eg synes at den var bra, denne boka var egetlig ein super bok bare at den her var ikke noe særleg mye drama, men denne boka var bra!.

 112. Eg syntes ikkje at den var bra. Fordi den var ein ungdoms bok. Den hadde ikkje den spenningen eg ville ha likt. Utdraget gjorde ikkje som eg fekk lyst til å lese den. Den boka høyrdes kjedeleg ut, så eg vil ikkje lese den. Terningkast 1

 113. Den vr kjedeleg synest eg, det var for lite spenning.

 114. Eg synes boka var litt kjedeleg, fordi det var ikkje så mye informasjon om personene og det var ikkje så mye spennandes. Den ga egt ikkje så mye meining.

 115. Denne boka var ikkje særleg bra. Eg sjølv liker ikkje dramabøker og det er ikkje spennande å lese. Eg følte att denne boka ikkje var passande for meg. Eg gjer terningkast 2.

 116. Dennne bka var litt rar,men den var litt spennende og eg kunne kanskje tenke meg å lese mer av den

 117. Eg likkte ikkje boka for den var om mobbing og ekkje hadde noe spennilg

 118. Eg sytes at boka var litt trist fordi han blei på ein måte mobba/erta. Læraren burde begynt og toke tak i dette litt tidligere, sånn så Marcus og Crister kunne drida seg ut. Kunne vore litt meir forklart. Eg stemte boka som DÅRLEG BRA. Terningkast: 4.

 119. Eg likte bika litt, den hadde masse drama. Den var spendende, men eg føler at det mangler noko i boka, eg vet ikkje kva, men det mangler noko
  TENINKAST: 3 +??

 120. Eg synest den var kjedelig å høre på. Det var ingen spenning. Fra det eg høyde nå, så vill eg ikkje lese boka sjølv, eller høre den. Eg gir terningskast en/elendig. Og det hang liksom ikkje sammen, eg lurer foreksempel på hvorfor gutten ikkje kunne snakke med naboen.

 121. Denne boka var spennanes. Boka var både spennande og triste. Det var jo trist att han blei mobba men dei som gjorde det tenkte sikert ikkje på att det var mobbing siden det ikkje var direkte mobbing.

 122. Boka var litt trist fordi gutten blei mobba og erta, og det var litt kjedeleg fordi det var ikkje noko spenning i den.

 123. Den var kjedelig. Med litte inleving, og eg liker ikkje drama. Det suger. Terning kast 1, den var merkelig.??????☠️??

 124. Eg blei lit sint på boka fordi eg synes syn på leo. Det er uritferdig at dei i klassen plager han. Det er ikkje hans feil at faren hans er ein tyv. Læraren burde har stoppet elevane som plakte han. Det er ikkje nokon spenning. I dealogen var det lit formangen korte svar det gjorde teksten kjedelig.

 125. Den var bra fordi du lerte at det er stykt å mobbe.
  Men lit rar men og bra den kan du lere av så den får ternig kast 4/5

 126. Det va ikke kjekt å høre på pga de sa så møye ja og nei i dialogen hele tiden. Og det er ikke så gøy å lise om mobbing. Det va ikke bra forklart. Og det blei litt korte setninga.
  Eg lurer litt på kvifor ikke gutten kunne snakke med naboen. Terningkast 3 fra meg.??

 127. Eg syntes at boka var bra. Det var veldig korte setninger synes eg og det var litt irreterandes. Men så var det bra fordi det var trist og spennanes og eg liker slike bøker

 128. Den gøy å høre på og det var trist begrun av mobbing
  Terningkast 5

 129. Eg syns at den var litt kjedelig, fordi: det handla liksom om mobbing og eg syns at det er veldig vanlig. Og eg liker ikkje drama. Men det som var bra var at det var mye beskrivelse om kva så skjedde så det var bra då. ?????

 130. Eg synest denne boka var ekstremt kjedelig -.- Det var ikkje noe inledning. Eg likte ikkje så godt stemmen, han gjorde noe ikkje noe om me stemmen.
  Terningkast: 2

 131. Eg syntest boka var bra? Fordi den var litt gøy og anderledes på ein måte, fordi eg har pleid og lest andre type bøker. Og då var det litt gøy når det var ei litt anna type bok.?
  Eg gir ein sterk 4??

 132. Denne boka var litt bra men og litt dorlig. Han som leste var litt dårlig. Det var bra at den handlet om mobbing. Så lærte vi kossen det var og vera han. Det var ikkje så mykje drama. Det børde ha vert ein aen som læste for han var ikkje så bra.
  Terning kast: 4

 133. Denne boka var bra , det handa litt om mobbing eller erting.Den som leste stoppa mykje synest eg.Terning kast 4.Den var bra for att den holder kva den låver får det er jo drama bok og det er drama bok , så eg synest den var bar.Det var gøy og høyre på boka.

 134. Boka var bra. De i klassen var veldig frekke mot han. Det var jo ikkje han som gjorde noe gale. Så det var ikkje vits at han ble blaga/mobba.

 135. Boka var spennende og eg syntest boka høyrest spennende ut. Eg har veldig lyst til og lese denne boka nå. Har veldig lyst til og finne ut hvordan det går. Den kunne ha litt mer spenning. Terningkast:5

 136. Eg fekk ikkje høyre heile boka men den høyrdest kjekk ut fordi det var ein gut som blei mobba fordi faren hans varv i fengsel. E syntes boka hadde bra innleing og var skreiven bra

  Terningkast: ein sterk 4

 137. Var veldig balansert og kjekk. Ikkje det aller beste eg har lest men var verdig for min mening. Passet veldig bra til sjangren veldig mykje drama som det skal ver. Gjor mening for meg. Ikkje så veldig komplisert og du får mykje å tenkje på. Terningkast er ei sterk firer fra meg

 138. Eg syntes boka var litt trist og dårlig, fordi det handler jo om at ein gutt som har ein far som politiet trur er ein tyv og det viser snart at det er sant at han har stjålet ting fra andre, boka var kjedelig og dårlig fordi eg syntes ikkje at boka var serlig gøy å lese og det handler om mobbing og eg liker ikkje å lese om mobbing det er bare ikkje noe for meg. Det er ganske mye av det samme, og guttene snakker egentlig bare om politibil og det der med politiet som er kjedelig. Terningkast: 3

 139. Eg synest denne boka var passe bra ? Eg synest det var kjekt å høyra litt andre bøker. fordi eg har lest, dagbøker og mysterier. Det var mykje av det same. ?❤️????

  Terningkast: ein svake 5

 140. Eg synest den var spenanes når eg høyrte den vil eg bare lese den. Eg synest det bør vere lit mer ferger og bilder. Den bør fø ein sterk 3. Og den er ein lit aneledis bok og korte setninger og store mellomrom. Det børde vere mer beskrivelse.

  • Eg synes denne var super.
   Eg vil gjerne lyst og lese resten av boka.

 141. Jeg syntes denne boka ikke var så veldig bra. Jeg syntes det fordi jeg skjønte den ikke.

 142. jeg syntes at det var et litt tragisk utdrag alle var så slemme og Ole følte seg sikkert litt trist siden faren var i fengsel alle var så slemme mot Leo han likte det ikke han var ikke glad.
  det er en drama bok jeg følte at jeg ble litt såre av at Leo blir mobbet det er ikke bra. Han blir behandlet som en tyv av nesten alle. jeg gir terning. kast 5.

 143. jeg syntes den boka var lit trist og at jeg ble lit skuffa over at alle i klassen til Loe var så ekle i seden for å støtte han, og jeg synes ikke det var noe fint av Markus og legge mat-boksen til Lisa i gym bagen til Leo!

 144. Den handlet om Leo som har en far som ble tatt av politiet, fordi det viste seg at han var en tyv. Så alle erter eller vill ikke være med Leo.

  jeg syntes den var litt spennende fordi han hadde en far i fengsel og det er litt lurt å vite hvordan andre kan ha det, men jeg likte ikke når det var veldig mange som var slemme mot Leo på grunn av faren hans.

  Anbefales for 9-12 år.
  Terningkast 9!

 145. Leo skal til skolen og når han drar ser han kompisen sin han løper etter men kompisen stikker av Da han kommer på skolen så sier en i klassen hanes det er en politi bil i skolegården. Leo skjønner et han erter han for faren til Leo er arrestert. Da de begynner å spisse er det en jente som sier at mat pakken hennes er stjålet etter at de har spisst skal de ha gym. Han ser i gym bagen sin og ser at noen har lagt mat boksen i gymbagen hans. Da de er i garderoben er det en i klasen hans som later som han snakker med noen men Leo ser at han ser i gymbagen hans,han ser nesten overasket ut. Rett før gym sier en gut i klasen hans. Kan vi ikke ha politi og tyv vi har jo en ekte tyv.Utdraget er i sjangeren drama og er veldig spennende jeg anbefaler denne boken til ale over 10.

 146. Far din!

  Av:Bjørn Ingvaldsen!

  Dette utdraget er i sjangeren drama.
  Det handler om Leo. Den handler om faren til Leo og mora hans.

  Faren til Leo har blitt hentet av politiet, beskyldt for å være en tyv. Snart viser det seg at han har stjålet ting fra nesten alle i bygda – og at alle vil ta igjen.

  Hva hadde du følt hvis dette var deg, at din far hadde gjort dette? Hvis politiet hadde kommet og tatt faren din i fengsel?

  Jeg hadde ikke likt det, og du vet ikke hva Leo må oppleve på skolen. Folk erter han og sier at de synes de ser en politibil. Leo kan jo ikke moe for at faren hans er en tyv.

  Jeg likte dette utdraget veldig godt, det er nok mye pga. jeg er veldig glad i denne sjangeren.

  Jeg synes det var veldig trist at Roger egentlig ignorerte Leo etter at han fikk vite at Leos far er en tyv. Roger burde ha støttet Leo, ikke erta han som de andre.

  Jeg synes at Marcus og Christer var veldig slemme mot Leo.

  Jeg synes også at dette utdraget var veldig kort, det hadde vært bedre hvis det hadde vært lengre.

  Jeg ambefaler denne boka til barn mellom 9-13 fordi det er ganske mye lettere for litt større barn å sette seg inn i denne situasjonen.

  Jeg gir dette utdraget en 5 i terningkast.
  Jeg har ganske lyst til å lese hele boka.

 147. FAR DIN
  Av Bjørn Ingvaldsen

  Det handler om en gutt som heter Leo, faren hans er en tyv og han har stjålet fra nesten i byen og alle vet det. Leo drar til skolen og guttene erter han med at de ser en politibil.

  Jeg syntes at utdraget var litt trist fordi de var slemme med Leo. Jeg syntes at forfatteren fikk fram handlingen i teksten. Den var litt og leve seg inn i. Anbefales for 10-12 år.

  Terning kast 5

 148. Det handler om en gutt som heter Leo. Han går til skolen og ser vennen sin Roger. Han roper på han men, Roger løper i fra han. Han kommer på skolen og legger fra seg sekken sin. Han har time og så skal de spise. Alle venter på deg Lisa sier Læreren. Lisa har tatt ut alle bøkene av sekken. Jeg finner ikke matpakken min sier Lisa. Du har sikkert glemt den av hjemme. Mange spør hun om hun vil ha mat av de men, Lisa takker nei. Hun vil ha sin røde matboks med sin mat i. Leo er ferdig med maten han går ut i gangen. Så ser han noe rødt i sekken. Det er matpakken til Lisa han rister litt forsiktig på den. Maten er der fortsatt han legger den bak noen andre sin sekk like ved hans sekk. De skal ha gym. Leo går til garderoben han kler av seg og tar på gymklær. Jeg har lyst til å lese av denne boka fordi jeg lurer på hvem som har lagt matboksen til Lisa i Leo sin sekk. Jeg gir denne boka terningkast 4. 🙂

 149. Jeg synes utdraget var litt spennende fordi jeg vil vite hva som skjer med faren til Leo, og hvorfor Roger har blitt så slem mot Leo.

  Utdraget handlet om at faren til Leo, som ble satt i fengsel og blitt beskyldt for å ha stjelt fra folk, snart viser det seg at faren til Leo har stjålet ting fra nesten hele byen.
  Det er en helt vanlig dag, og Leo går til skolen. Så ser han sin bestevenn Roger. Leo roper på Roger, så begynner Roger å løpe, og så begynte dagen til Leo å bli verre og verre.

  Jeg gir utdraget terningkast 4. B-D B-D B-D.

 150. Jeg synes boka var bra fordi vi får vite at ingen vill være med han fordi faren hadde stjålet og blitt tatt av politiet. Jeg synes også at boka var trist og litt spennende. Jeg ville gjerne lese hele boka og få vite hvordan det går.

 151. Teksten handler om en gutt som heter Leo. Faren til Leo er en tyv, og alle vet det. Han blir derfor mobbet på skolen.

  Sjangeren på boka er Drama.
  Jeg synes utdraget var bra fordi det var lett å leve seg inn i.
  Forfatteren har forklart følelsene til Leo veldig godt.
  Jeg likte også utdraget fordi det var trist.
  Boka er viktig fordi den handler litt om mobbing.
  Teksten slutter brått, og jeg får lyst til å lese mer.

  Det beste ved teksten er at følelsene er forklart veldig godt.
  Jeg anbefaler boka til 8-12 åringer.
  Jeg synes boka bør være en av superfinalistene i bokslukerprisen.

 152. utdraget handlet om Leo, faren til Leo er en tyv og politiet har hentet han. alle er slemme med han. det var bra fordi alle var slemme med han vis ikke hadde det blit en litt kjedelig bok da hadde det ikke vert noe komflikt. ternings kast 6

 153. Far din!

  Skrevet av Bjørn Ingvaldsen.

  Dette utdraget er i sjangeren drama.
  Det handler om Leo. Faren til Leo har blitt hentet av politiet,beskyldt for å være en tyv.

  Jeg tenker på hva hadde jeg følt meg,hvis faren min er i fengsel.Jeg synes Leo er veldig tøff!

  Jeg ble irritert over når elever erter han og sier at de synes de ser en politibil.
  Jeg synes det var veldig dumt at Roger egentlig ignorerte Leo etter at han fikk vite at Leos far er en tyv.

  Jeg likte denne utdraget.Utdraget var spennende.Det er litt kjedelig at utdraget var ikke litt lengere.

  Anbefales for 9-13 år.
  Terningkast 5! 🙂

 154. Far din.
  Skrevet av Bjørn Ingvaldsen
  Boka var egentlig veldig bra fordi jeg liker ikke sjangeren så veldig godt men den var spennende fordi den er veldig veldig lett og leve seg inn i og jeg syns veldig sund på leo fordi han blir plaget for noe noen andre har gjort.
  Den var passe bra så jeg gir den en sterk firer.

 155. Far din!

  Det handler om Leo som får vite at faren hans er en tyv. På skolen erter alle Leo bare fordi faren sitter i fengsel.

  Sjangeren er Drama
  Dette utdraget er veldig spennende men samtidig ganske trist fordi noen erter han fordi faren er en tyv. Jeg liker måten forfatteren skriver på og jeg får veldig lyst til og lese fortsettelsen. Denne teksten er også veldig lett og leve seg inn i.

  Dette er en veldig bra og veldig spennende. Jeg får veldig lyst til og lese mer og jeg liker drama sjangeren så jeg vi gi denne boken 6/6!

 156. Det handler om en gutt som heter Leo. En dag blir faren til Leo tatt av politiet, de har funnet ut at han har stjålet fra de andre i bygda. Når han går til skolen møter han en mann. Mannen spør om faren til Leo, moren til Leo har sagt at han ikke for snakke om faren sin. Dette blir vanskelig for Leo.Hva vil skje videre? Les boken!
  Denne boken passet ikke helt for meg for jeg er ikke så glad i drama bøker. Jeg liker mye heller spenningsbøker for de er letter og lese. Denne boken passer for dem til 9-13 år Jeg gir denne boken terningkast 3

 157. Far din
  Faren til Leo har blitt hentet av politiet, beskyldt for å ha stjålet, etter hvert viser det seg at det er sant. Ingen på skolen vil være med Leo og han blir helt alene.

  utdraget var litt trist og spennende på samme tid. Det var trist fordi vennene til Leo
  vendte ryggen til han, det var spennende fordi jeg vil hvite hva som skjer videre.
  Utdraget handler om og skjønne at det ikke er så lett å ha en pappa som er tyv. I bøker
  kan du oppleve ting du sikkert aldri får oppleve i den virkelige verden. Utdraget fortjener en terningkast 4.

 158. Far din

  Av Bjørn Ingvaldsen.

  Utdraget handler om en gutt som heter Leo og har har en pappa som stjal. Leo så Råger på skoleveien, de var kompiser. Han gikk mot han men da begynte han å løpe vekk, de har jo ikkevært uvenner. Han gikk inn og så at sekkene lå slengt utover alt,noen steder måtte han ta lange skritt for å komme seg fram. Krister og Markus kom mot han og sa at det sto en politibil på skolegården ,men så klart var det ikke det. Når de skulle spise sa lisa at hun hadde mistet matboksen. Etter på hadde de gym, han gikk til gymposen og så at det lå noe rødt der. Gjett hvem som hadde plantet matboksen til Lisa i hans gympose.

  Jeg gir utdraget terningkast 3, fordi jeg liker best sci-fi og krim bøker. Da jeg leste la jeg merke til at det faktisk noen som var snill mot han. En annen ting jeg lurer på er hvem mammaen skulle snakke med.Jeg likte godt da Leo sa at han ikke fikk snakke med naboen. Det gjorde inntrykk på meg at Roger sprang vekk fra han.

 159. Far din

  Den handler om Leo. Alle fikk nettopp vite at pappaen hans er tyv.Han har stjålet fra nesten alle i bygda.Pappaen hans er ikke hjemme han er hos politiet.I dag skal
  han på skolen. Når han går til skolen ser han bestevennen hans Roger.Leo roper på han, han snur seg og løper. Leo løper etter men Roger stopper ikke, så Leo slutter å løpe.Når han kommer på skolen er det mange gutter som stirrer på han.I maten så finner ikke Lisa den nye røde mat pakken sin.Da er et mange som ser på Leo. Når det det skall bli friminutt finner Leo matpakken i gym-bagen.Han lurer på om han skal gi den til henne men han tør ikke.Så blir det det gym.Så er det noen som foreslår at de kan leke politi og røver fordi de hadde en ekte tyv.

  Jeg synes dette utdraget var veldig bra fordi det handler om et tema som ikke så mange går igjennom.Og det er bok sjangeren drama.Jeg er veldig glad i sjangeren drama fordi enten er er det veldig sånne alvorlige flaue og urettferdige handlinger.

  Jeg anbefaler denne boka til gutter og jenter fra 10-13 som liker drama og uhøflige folk.

  • Utdraget anbefaler jeg til alle over 7år.
   utdraget får en sterk 5.

 160. Utdraget om Far din handler om en gutt som heter Leo. Leo har en far som har stjålet fra nesten hele byggda. På skolen blir Leo ertet av noen barn men ikke alle.
  Men Leo bryr seg ikke så mye. Læreren legger ikke merke til at noen av barna erter han så de bare fortsetter.
  Jeg syntes dette utdraget er trist fordi det er Leo som for straffen når det er faren som fortjener det.
  Jeg syntes også den er spennende fordi jeg lever meg lett in i utdraget og det føles ut som om det er ekte.
  Jeg syntes slutten sluttet litt for brått fordi jeg ville høre mer om hvordan det går.

 161. Far din!

  Det handler om en gutt som heter Leo han har en pappa som er tyv som har stjålet ting fra andre i nabolaget. Når leo kommer på skolen har han ingen å være med. En som heter Markus baksnakker han, og er ikke særlig snill.

  Jeg syntes boken er spennende fordi det var bra drama. Jeg gir den en terningkast 5!

 162. Far din

  Utdraget av far din handler om en gutt som heter Leo, og en dag finner han ut at faren hans er en tyv. Det står politibiler utenfor blokka der han bor. Når han er kommet hjem møter Leo moren som snakker med to politimenn. Alle vet at faren til Leo er en tyv. De på skolen til Leo snur kjapt ryggen til han. Leo har ingen å være med lenger …

  Jeg synes at utdraget er bra fordi jeg liker bøker der man kan føle hvordan andre har det. Jeg la merke til at mora passet mer på Leo når de fikk vite at faren var en tyv. Jeg synes synd på Leo fordi vennene hans erter han isteden for å trøste. Jeg synes dette er en bok du kan lese med tårer i øynene eller du bare får lyst til å slå noen av.

  Jeg synes dette utdraget er spennende og anbefaler den til enhver som liker å lese. Terningkast 5!

 163. Far din
  Utdraget handler om en gutt som heter Leo. Faren til Leo er en tyv og er tatt av politiet.
  Han blir mobbet på skolen fordi alle vet om faren hans. Til og med bestevennen svikter han. Jeg likte boken fordi det var lett å leve seg inn i den. Den var også litt trist siden han blir mobbet når han ikke har gjort noe galt.
  Jeg syntes boken passer barn mellom 8-12 år.

 164. Far Din

  Leo sin pappa har blitt tatt av politiet nå se hva som skjer.

  Leo gikk på skolen dagen etter at politiet tokk pappaen hans, på vei til skolen ser Leo, Robert bestekompisen hans. Leo ropte på Robert for og få han til og vente, men da snudde Robert seg og løpte sin vei. Langt bort borte fra Leo. Leo skjønte ikke hva som skjedde. På skolen ertet mange gutter Leo med dette “Hei kan dere se den politi bilen i skole gården?” Når det blir gym tid spør ene gutten lærern “Lærer kan vi leke: Politi og tyv.”

  Jeg gir dette utraget fra boka “Far din” terning kast 4. Denne boka er i Drama sjangern.

 165. FAR DIN
  Bjørn Ingvaldsen

  Boken handler om Leo som har en far som er tyv. Det viser seg at han har stjålet ting fra nesten alle i bygda. Alle sammen vet at pappaen til Leo er en tyv. Når han går på skolen erter kompisene hans han.

  Jeg synes boken var ganske dårlig og jeg ble sint fordi Marcus og Christer ikke oppførte seg veldig bra selv om Leo ikke hadde gjort noe galt og at det var faren til Leo sin feil. Jeg likte ikke Markus fordi han var så slem. Jeg synes at boken tar opp et viktig tema siden det finnes barn som er i den situasjonen. Jeg lurer på hvordan det går med Leo videre og om noen får stoppet ertingen.

  Jeg syntes ikke boken var spesielt bra fordi jeg synes spenning er mye bedere. Boka anbefales for folk som liker drama og er 10-14 år. Terningkast 2

 166. Fardin

  Teksten handler om en gutt som heter Leo. Faren til Leo har stjålet fra mange i bygda der Leo bor. Roger er bestevennen til Leo. Men når Leo går mot kameraten løper han bare. Han løper etter ham, men når ham ikke igjen. På skolen erter de i klassen Leo fordi faren ble satt i fengsel. “Fardin” går under sjangeren drama, og er skrevet i nåtid og førsteperson.

  Handlingen er veldig lett å leve seg inn i, fordi det gir veldig inntrykk på deg om hvor fælt det er å ha en far som stjeler. Teksten starter ikke noe brått, men du forstår handlingen i teksten med en gang. Teksten bygger seg fort opp, og du forstår fort handlingen og lever deg inn i teksten.

  Leo hadde ingen venner etter at faren ble tatt for å være tyv. Til og med bestevennen hans, Roger forlot ham.

  Denne teksten tar opp et viktig emne: hvordan det er å bli dømt for hvordan noen andre er. Leo blir ertet, og snudd ryggen til. Den får man til å tenke på å være snill mot de som har det vanskelig.

  Teksten slutter ganske brått. Man får sympati med Leo, og vil høre mere om hva som skjer med han og moren. det var vanskelig og legge teksten bort, fordi det var så spennende, og fordi det sluttet midt i en handling.

  Det beste med teksten er at det er lett å leve seg inn den, og får deg til å stille deg i Leo sine sko, og oppleve hvordan han har det. Jeg anbafaler boken på det høyeste. Jeg synes absolutt “Fardin” bør være superfinalist, og kanskje vinne bokslukerprisen.

 167. FAR DIN

  Skrevet av : Bjørn Ingvaldsen

  Faren til Leo er blitt hentet av politiet, beskyldt for å være tyv. Snart viser det seg at han har stjålet fra alle i bygda – og alle vil ta igjen.

  Dette utdraget handler om at alle er slemme mot Leo siden faren hans er en tyv.

  Denne boken er i sjangeren drama.

  Jeg syntes denne teksten var veldig god siden den beskriver følelsene til Leo veldig bra.

  Denne teksten er veldig spennende, og man får lyst til å lese boken.

  Det som skjer i denne teksten, kunne skjedd i virkeligheten, så den er veldig lett å leve seg inn i.

  Når man leser denne, kan man kanskje forstå litt mer hvordan det er å ha en far som sitter i fengsel.

  Jeg syntes at denne teksten var lett å leve seg inn i, kanskje fordi det er så mye dialog.

  Terningkast 5

 168. Leo har en far som er kriminell og vennen hans Roger er annerledes. Både naboen og Marcus plager Leo fordi faren hans er en tyv.

  Jeg elsket utdraget! Det var utrolig spennende og jeg vil så sykt lese resten av boka. Når jeg leste la jeg merke til at ingen ville være med Leo. Og det var rart at Lisa sin matboks var oppi gymbagen til Leo. Marcus er så utrolig frekk og ekkel mot Leo og alle ler når han nevner noe om politiet og sånt. Til og med gymlæreren ler! Skjønner ikke hvorfor Leo ikke sier noe når Marcus og de andre er ekkel mot ham. Lurer på hva moren til Leo tenker nå som mannen hennes er i fengsel.

  Gir terning kast 6 (vis det høyeste var 100 ville jeg ha gitt terning kast 100)! Elsket utdraget og vil at denne boka skal bli superfinalist.

 169. Far din

  Tenk deg at alle vet om far din. Alle ler. Ingen vil være med deg. Ikke bestevennene dine en gang. Jeg blir veldig irritert på de i klasen. Det er jo ikke din feil at faren din er en tyv.
  Da jeg leste utdraget ble jeg litt sint og lei meg. Det er veldig domt at alle er så slemme bare fordi han er sønnen av en tyv. Jeg ble også irritert på Roger som løpte fra Leo, og ingnorerte han. Jeg ble overasket over at læreren flirte litt i gymsalen.

  Jeg likte boken. Men det jeg ikke lite var at utdraget var litt kjedelig.

  Jeg gir terningkast 4,5.
  Anbefales 9 og oppåver.

 170. FAR DIN!
  Faren til Leo har alltid politiet rundt seg. De har funnet ut at faren til Leo er en tyv og har stjålet fra alle i bygda. Dermed blir det ikke så lett for Leo på skolen og egentlig over alt. Leo kan ikke engang få læreren til å stoppe ertingen fra klassen. Leo får det veldig vanskelig, men han legger ikke merke til Lisa i klassen som prøver å støtte Leo.

  jeg likte utdraget fordi forfatteren var flink til å beskrive følelsene til Leo. Når de fleste står imot Leo får man kjent litt på følelsen av at faren hans er en tyv. Jeg ble veldig irritert når ingen turte å være med ham eller støtte ham når han trengte det. Sjangeren er drama og den er lett å leve seg inn i. Slutten var veldig brå, men jeg fikk veldig lyst til å lese den.
  Jeg gir denne terningkast 5+.

 171. Far din
  Skrevet av: Bjørn Ingvaldsen

  Faren til Leo har blitt hentet av politiet, beskyldt for å være en tyv. Snart viser det seg at han har stjålet ting fra nesten alle i bygda – og at alle vil ta igjen, ikke bare på faren, men på Leo også!

  Markus i klassen fryder seg over å kunne erte Leo på grunn av farens tyveri, og Roger, bestevennen til Leo, som har kjent han siden de var små, bare springer når Leo prøver å snakke til han.
  Heldigvis finnes det støttende personer som Lisa.

  Jeg har aldri lest noe lignende som denne boken før, og det er akkurat det som gjør den så bra og spesiell.
  Jeg synes at handlingen var veldig lett å leve seg inn i. Jeg syntes så synd på Leo, og jeg synes at det var veldig realistisk.
  Jeg likte Lisa veldig godt for hun skilte seg sånn ut. I forhold til de andre som ikke turte å si fra til Markus. Jeg mislikte det Markus gjorde, at han rett og slett oppførte seg ekstremt dårlig og likevel fikk flere med seg!

  Jeg mener at temaet i denne teksten er mobbing. Mange i klassen til Leo tar avstand fra han og utestenger han på grunn av det faren har gjort. Selv om faren er den han er, trenger ikke det bety at Leo er likedan!
  Jeg vil gi denne teksten terningkast 5.

  Denne boken fortjener nok å være superfinalist. Jeg anbefaler denne vel-skrevede teksten for dere der ute. Jeg mener denne teksten passer for aldersklasse: 10 år og oppover, fordi at forfatteren ikke sier ting rett ut. Du må skjønne noen sammenhenger selv. (Som hva som skjedde med den røde mat-boksen)

  • Far din
   Teksten handler om ein gut som heite loe. Han blir ofte mobba. Og Handlinga er att faren til Leo har blitt teken av politiet. Fare til Leo blei tekken i fengsel pga. folk trur at han har stjele. Teksten er Drama.

   Handlingen er lett å leve seg inn i for det blir spenenes og gild.
   Teksten starter sånt: Mamma sto med døra. Det var morgen. Helt vanlig morgen. Høgde punket i tekste er att Leo blir mobba.
   Det som overasket meg i teksten er at Marcus sa til læreren Kan vi leke politi og røver. Si då hem e ein ekte røver som er Leo.
   Eg syntes at Markus og Christer var dumme som mobbet Leo.
   Boka har ikke nokke å seie til meg eller nokke viktig evne.
   Teksten slutter brått og uventa.
   Eg får og litt lyst til å til å lese meir av den boka.

 172. En gutt med en far som ble tatt for tyveri og blir plaget for det uten att han skjønner noe som helst. Og bestevennen Roger som ikke bryr seg og snakker ikke med ham når han prøver å få kontakt. Stakkars han.

  Ikkje akkurat den type bok jeg hadde lest.

  Terningkast 4

 173. FAR DIN

  Det handler om en gutt som heter Leon. Pappaen til Leon ble satt i fengsel i går. På skolen skjedde det mye rart. En venn av han vil ikke være vennen hans lenger og nesten alle gjorde han til latter. Marcus og Christer var spesielt ekle med ham.

  Jeg synes utdraget var ganske kjedelig fordi det handler om noen som plager en annen og tror at han er en tyv kun fordi pappaen er det. Det er også dumt at ingen av lærerne ser at Marcus og Christer mobber Leon fordi pappaen sitter i fengsel. Det er i hvert fall ikke det mest spennende utdraget jeg har lest. Det er faktisk noe av det verste jeg har kommet over. Det er rett og slett så til de grader tørt. Jeg synes at utdraget ikke har en spesiell konflikt som må løses. Jeg har IKKE lyst til å lese en bok om mobbing og fengsling. Det er nettopp det utdraget handler om.

  Jeg synes utdraget var helt sinnsykt dålig. Jeg ville gitt utdraget terning kast 0 hvis det gikk an!

 174. Far din
  Jeg syntes at utdraget fra boken var veldig heftig fordi det begynte med at vi fikk vite at faren til Leo var en tyv og hadde blitt hentet av politiet.

  Jeg ble litt skuffet men mest sint når Roger bestevennen til Leo bare oppførte seg som om de aldri hadde møttes på skolen dagen etterpå. Og når Marcus drev og plaget Leo mit i timen foran alle de andre. Jeg ble litt overasket da alle hadde snudd ryggen mot han så fort.

  Boken er skrevet i ((Jeg)) versjon men er fortsatt ikke en dagbok.

  Jeg likte utdraget fra boken veldig godt og når jeg leste den fikk jeg lyst til og lese resten av boken.
  Jeg gir utdraget fra boken terningkast 4,5.

 175. FAR DIN

  Teksten handlet om en gutt som heter Leo og ble ertet pga. at pappaen hans ble arrestert for å ha stjålet ting.

  Det er sjangeren drama.

  Jeg synes teksten var sånn passe bra og boka sånn passe bra. Ikke akkurat min sjanger så jeg likte den ikke så godt.

  Den var litt lett og leve seg inn i. Boken tar opp et veldig viktig emne, altså mobbing.

  Det som var litt dumt var at det med at faren til Leo stjal gikk utover han på skolen.

  Jeg synes ikke boka burde bli superfinalist. NB! Jeg har bare lest utdraget!

 176. Teksten handler om gutten Leo.
  Faren til Leo har stjålet fra mange i gata og ingen liker Leo nå lenger.

  Jeg likte ikke teksten så godt fordi det skjedde ingen ting eller det skjedde jo mye men det var vel ikke min sjanger terningen kast 3

 177. Jeg synte ikke utdraget var så bra fordi det var for lite spenning.
  Og vis sjangeren er drama burde det hvert litt mer drama. En ting jeg lurer på er hvorfor alle er så slemme mot Leo for Leo hadde ikke gjort noe. En ting jeg likte med boka er alle vitsene om politi og røver 🙂
  Jeg gir utdraget terning kast:3,8

 178. Hva da for en lek? Politi og røver. nei, sa læreren.Det er det de minste ungene som holder på med. mange i klassen lo veldig. Læreren flrirte også. Så morsomt var det vel ikke, sa han. jo, hylte Marcus, for vi kan ha en ekte røver.

  Denne boken paser ikke for meg for meg for de jeg liker ikke noe dramma. jeg synes syn på Leo for de ingen barn skal ha en mamma eler pappa i fengls. Denne boken passer til 10-20. terning kast 4

 179. Veldi trist. Eg syntes synd på han. Men kva med pappaen hans? Kva hadde han stjelt? Terningkast 4 1/2

 180. hei! Jeg er en jente fra stavset skole i trondheim!!! Jeg synes boka var dårlig fordig de beskeiv veldig lite og det skjedde ingenting!!!!!!!! Jeg synes ikke det var noe bra med boka!!! Jeg liker egentlig drama men denne drama boka var kjedelig! Jeg gir denne terningkast -10000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 181. Jeg er en jente på 11 år og synes denne boken er sånn passe bra. Det var litt lite beskrivelser og korte setninger?. Jeg gir denne boken en terningkast 3. Jeg liker noen drama typer men ikke denne. Den blir sikkert bedre etter vært men dette er min anmeldelse for utdraget???????????????????.

 182. Hei! Jeg heter Helene og kommer fra Stavset skole i Trondheim. Jeg leste nettopp boken og synes at den ikke var så bra fordi, det skjedde ingenting og forfatteren beskrev ikke boka så bra. Den var også litt bra fordi, det handlet om en gutt som ikke hadde det så bra og det synes jeg er ganske morsomt.:)

 183. Hei! Vi er to jenter fra Stavset skole. Jente nr 1 synes den burde hatt litt mere beskrivelser og det skjedde ingen ting. Jente nr 2 synes det var litt kjedelig men også bittelitt bra. Jeg synes den var kjedelig fordi det ikke skjedde så mye og ikke hadde så mye beskrivelser. Jeg synes den var bittelitt bra fordi jeg likte temaet.

 184. Hei! Jeg er en gutt fra Stavset skole. Vi har akkurat lest boka»Far din»
  Jeg synes boka var dårlig fordi det var nesten ingen beskrivelser og det skjedde ingenting!
  Jeg liker sjangeren drama, men denne drama boka var dårlig! Jeg gir denne boka.terningkast 1.

 185. Hei! VI er en gutt og en Jente fra Stavset skole. Vi synes det ikke skjedde noe spennende i boka.
  Vi synes ikke drama bøker er så veldig spennende!:( De kunne kanskje ha beskrevet litt mer og ikke <> > Vi synes de settningene kunne blitt mer forklart!

 186. Jeg er en elev fra Stavset skole Trondheim. Jeg syntes at boka hva bra fordi det er litt spennende fordi faren er tatt av politiet og jeg tror det blir bedre mer inn i boka. Mamma sto i døra. Det var morgen. Helt vanlig morgen.

  Du må stå opp.

  Ja.

  Er du trøtt?

  Ja.

  Du må komme nå.

  Jeg synes det er greit forklart. Men det kunne hvert forklart MYE bedre! Og litt lengre setninger.

  Jeg synes boka fortjener en BRA! ????????☺☺☺✌✌✌????? ?? ??

 187. Martine:Hei! jeg er en jente fra Stavset skole.Vi har lest boka»Far din» her nettopp på skolen. Jeg syntes ikke at boken var så spesielt bra,fordi jeg er ikke så glad i drama bøker,og forfatteren ikke burde skrive litt lengre setninger, fordi de setningene han skrev var så korte…

  Miriam: Hei, jeg er en jente fra stavset skole og vi har nettopp lest denne boka på skolen. Jeg syntes boka var dårlig fordi det var litt korte setninger og han beskrev litt lite og det kunne ha vært litt mer spenning fordi det skjedde litt lite og de snakket bare…

 188. Hei, jeg synes denne boka høres litt bra ut, fordi jeg liker bøker med en lykkelig slutt og jeg tror dette er en slik bok. Men jeg synes det kunne vært litt flere ting som skjedde. Jeg synes også att forfatteren kunne beskrevet personene litt mer. Jeg ville gitt denne boken terningkast 4. Jeg synes også att personen som leste boka kunne hat litt mer innlevelse. Jeg er ikke helt sikker på om jeg ville anbefale denne boka.

 189. Hei! Vi er 2 jenter fra Stavset sole. Vi synes at boken var passe bra, fordi forfatteren beskrev veldig lite og forfatteren kunne ha skrevet litt lengre setninger. ❤?
  Vi synes også den var litt bra fordi de handler om noe som kan skje i livet ???
  Vi anbefaler denne boka!!! ☺♥♥♥♥♥?

 190. Hei! jeg er en jente fra Stavset skole i Trondheim.Jeg likte ikke boka fordi jeg syns forfatteren skulle beskrevet litt mer, og kanskje sagt litt mer om Leo og Roger.
  Og jeg syns at han som leste burde lest med litt innlevelse.
  jeg gir boka terningkast 3

 191. Jeg er en jente i 6. klasse på Stavset skole. Jeg synes at boka var…

  Kjedelig siden det skjedde ingen ting, å det er ikke min type sjanger akkurat:) De kunne ha hatt litt lengre setninger og beskrevet litt mere og forfatteren kunne skrive litt mere og denne sjangeren er ikke helt min type. mitt terning kast blir 1 eller 2.

 192. jeg synes ikke boka var så bra fordi…………………….

  jeg liker ikke drama så godt.

  og de skulle ha beskrevet litt mer og jeg syntes det skulle vert litt lengre setninger.

 193. Hei !!!! Jeg er en jente fra Stavset skole. Vi har akkurat lest boka «Far din» Jeg syns boka var kjedelig fordi:

  Det var ingen ting som skjedde. Jeg syns forfatteren kunne beskrive litt mer og det kunne har kjed litt mer. Det var litt korte setninger

 194. Hei jeg synes boka hadde litt lite beskrivelser for eksempel: Et stykke borti veien så jeg Roger. Jeg ropte på ham, han var foran meg. Han snudde seg og så meg, men så begynte han å løpe. Jeg begynte å løpe etter. Vi var venner. Han trengte ikke å løpe fra meg.

  Men han gjorde det. Han løp fra meg.

  Roger. Vent.
  Dette var ikke akkurat min sjanger.
  Terningkast:3

 195. Jeg syntes boka var bra fordi jeg kjent meg i igjen det som skjedde, men forfatteren kunne ha beskrivet mere.

  Jeg gir denne boka terning kast 3

 196. Hei! Jeg er en jente fra Stavset skole i Trondheim. Vi har akkurat lest boka.

  Jeg synes forfatteren skrev kjedelig, og han kunne godt ha litt mer beskrivelser.
  Drama er vel ikke akkurat min yndlingssjanger, men det kan jo være at det skjer noe mer spennende senere i boka. Men da kunne dere ha valgt et litt mer spennende utdrag.

 197. Hei! Vi er to gutter fra Stavset skole. Vi synes at boka var dårlig fordi… det skjedde litt lite i teksten og det var lite beskrivelser i teksten, for eksempel: -Du må stå opp -Ja. -Er du trøtt -Ja. Men det var et godt tema du valgte og skrive om. 😉

 198. ?? ???? ❤-Hilsen Marthe og Ragne♡ Terningkast 3

 199. Hei! jeg kommer fra Stavset skole.Vi har akkurat lest boka»Far din»på skolen. Jeg likte ikke boka så godt fordi det var ikke noe spennende fordi det skjedde ingen ting!Den var veldig kjedelig!!!!!Jeg gir den terning kast-10000000000000000000000000000000000000000

 200. Hei sann!
  Jeg er en jente fra Stavset skole. Vi har nettopp lest utdraget fra «Far din» på skolen. Jeg synes at dette utdraget ikke var så veldig bra. Det skjedde ikke noe, og det var litt for korte setninger. Jeg synes også at det kunne vært litt mer beskrivelser. Pluss at han som leste utdraget kunne ha snakket litt mer med innlevelse. Drama er ikke helt min favoritt måte å lese bøker. Jeg liker litt mer skumle bøker.

  Håper dere setter pris på min anmeldelse!

 201. Jeg syntes at vi burde ha få hørt når moren til Leo snakket med politiet fordi da kanskje vi hadde tenkt på hvordan det var for Leo når han gikk til skolen/på skolen.

  Jeg syntes fortat boken kunne hat mere persjonlige beskrivelser.

 202. Hei! Jeg anbefaler ikke denne boka, den har om for dårlig for barns opplevelse.
  Den er ikke bra fordi den, sier hvordan barn bli veldig mobba.
  Da kan man mobbe selv.
  Terning kast 1 ?

 203. Hei! Jeg har nettopp lest boka med klassen min. Og nå skal jeg fortelle hva jeg synes om boka.

  Jeg synes den er litt bra fordi klasse kameratene hans mobbet han for han faren hans er en tyv. Jeg liker sjangeren drama men det er litt trist at de mobber han for noe faren hans har gjort det er jo ikke hans skyld for at faren hans er en tyv.

 204. Hei!!! Jeg er en gutt fra Stavset i Trondheim som ikke akkurat liker drama. Klassen min har akkurat lest boka «Far Din» og den boka kunne trengt mer beskrivelser. Forresten forfatter var det det beste utdraget du fant? Jeg vil ikke anbefale denne boken for de som lider hvis det ikke er spenning. Så ett råd til forfatteren MER BESKRIVELSER!!! Eksempel: Er du trøtt? spurte hun. Ja. Svarte jeg uten at jeg egentlig var det.

 205. Hei! Jeg har nettopp lest boka med klassen min, og nå skal dere få høre min mening.
  Jeg synes at denne boka var en av de kjedeligste bøkene vi har lest.
  Sjangeren drama er en sjanger jeg vanlig vis liker, men denne boka likte jeg ikke.
  Forfatteren skrev på en spesiell måte. Han skrev veldig korte setninger og var ikke så god til å bruke beskrivelser.
  Det siste jeg vil si er at han som leste boka kunne levd seg litt inn i det, for han leste så flatt hele tiden med samme toneleie gjennom hele boka.
  Jeg ville ikke anbefalt denne boka.

 206. Hei! Vi er to jenter fra Stavset skole. Jente nr 1 synes boken skulle hatt mer beskrivelse, det skjedde ingenting.Så hun synes den var kjedelig. Jente nr 2 synes den var kjedelig men også bittelitt bra. Hun synes den var kjedelig fordi det ikke skjedde så mye og fordi det var litt lite beskrivelser. Hun synes den var bittelitt bra fordi hun likte temaet. terningkast 3. ???

 207. Hei Vi er to jenter som heter Tuva og Miriam fra Stavset skole vi har nettopp lest boka » far din » på Stavset . Vi syntes ikke boka var så bra fordi forfatteren ikke beskrev personer og steder. Kunne hatt lengre setninger. Vi liker andre sjangere.

  Vi anbefaler ikke boka.

 208. Det skjedde litt lite.
  Det var ganske spennende fordi vi visste ikke hva som kom til å skje, og det visste ikke hovedpersonen heller.

 209. Denne var ikke min type bok, men det var andre fra min klasse som likte denne. Eline

 210. Noen elever syntes det var kjedelig. Lite som skjedde. Det var liksom «litt sakte» .
  Det var ekkelt å se hvordan de andre behandlet ham på skolen dagen etter faren var hentet av politiet.
  Stakkars gutt!

 211. Marcus er slem og vil legge skulda over på Leo for å ha tatt matboksen til Lisa. Boka virker litt spennande fordi eg lurer på kva faren til Leo har gjort.

 212. DET VAR INGEN DRAMA I DENNE DUMME BOKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Dene boka handler om ein gut som blir mobba fordi faren er i fengsel men eg synest boka er dårlig derfor.Boka er dårleg. Eg gir den 1 av seks i terning skalla.Den er dårleg fordi den er ikke kull og den var skjedeleg.

 213. terningkast -100000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000001!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 214. De fleste elevene scoret på nederste del av skalaen. De synes boka hadde for mange og lange beskrivelser og at det skjedde for lite. 5 av elevene synes det var en super bok.

 215. Denne boka var god men ikke så god. Det var Litte drama. Eg har sett meir drama fra Maur i Krig

 216. Vi syns at det var litt lite handling, og vi sitte igjen med mange spørsmål. Kanskje boken bygger seg opp til en spenningstopp? Det var litt mye dialog, det fører til at det blitt litt kjedelig å lese.

 217. Den var passe bra litt kjedelig skulle ønske den var litt mer spennende!

 218. Han kunne lest med inlevelse. Den var litt trist fordig di guttene minner på han gutten at faren er i fengsel

 219. jeg synes boka var bra fordi den hadde ganske bra beskrivninger .Den var også litt trist fordi Christer og Marcus anklaget han for å være en tyv bare fordi faren hans sitter i fengsel.

 220. Jeg synes den var veldig bra, men også veldig trist.
  Og han som leste levde seg ikke noe inn i historien.

 221. Jeg synes boka var kjedelig fordi han som skrev boken skulle beskrive mer.
  Han som leste boken glemte innlevelse som gjør at boken får en svak toer!

 222. Jeg synes boka var ekstremt kjedelig og høre på.(jeg hørte på lydboka) for det første så ga det ikke noe mening med at de sa at det sto en politibil i skolegården og for det andre så hadde ikke han som leste lydboka noe innlevelse???????

 223. den er dårlig fordi man må lese med mer innlevelse!!!!!!!!!!!.
  terningkast 0 hvis det går?.

 224. Vi syntes det var dårlig innlevelse av leseren. Vi syntes litt synd på Leo, fordi Marcus og Christer erter han fordi faren er i fengsel. Vi syntes boken var ganske bra men når leseren ikke brukte innlevelse ble den ganske dårlig… så derfor gir vi terningkast 3!

  Hihihihihihih KLEEEM<3<3 FØLELSE: Passe bra!????

 225. jeg likte ikke boka fordi den var trist og jeg synes forfatteren kunne lest med litt mer innlevelse.

 226. Jeg synes boka ikke var så bra fordi det skjedde ikke så mye mer spennende. Ikke helt min stil.

 227. boka høres veldig spennende og jeg vil lese mer av boka og jeg blir litt irritert på Marcus og Krister fordi de er så slem mot Leo og erter han.

 228. Alt for lite innlevelse i lydboken. Liker ikke boken. 🙁

 229. Hello?
  Jeg syntes boka var følsom og trist men den var jo bra men ikke best?
  Syntes Christer og Marcus var frekke blir sikkert litt mye for Leo når faren er i fengsel og han blir ertet på skolen.?
  Leo må jo ikke være en tyv selv om faren er det.?
  Fra en skala fra 1-10 her er min poengsum 5.♥♥♥♥♥
  Er nok ikke helt min sjanger.?
  Lykke til videre i forfatterlivet Bjørn ?
  PS:Sandra har samme meninger som meg?
  Hilsen oss to?
  ??

 230. Jeg likte hvordan forfatteren skrev og jeg ble veldig trist fordi tenk hvis jeg hadde opplevd det selv! Jeg syntes at han som leste boken kunne vert litt mer med liksom for det hørtes ut som han var veldig deppet og sur. Jeg syntes veldig synd på leo fordi de ertet han og var slem med han fordi faren hans var i fengsel og det var jo ikke leo si skyld. Og det at de gikk og minte ham på det det var det verste for kanskje han prøvde og glemme det også sa de helle tiden å se der der er det en politibil. Da trur jeg an ble veldig lei seg. Og det med det i gymen var jo ikke riktig for han er jo ikke en tyv selv om faren er det. Det jeg syntes forfatteren burde ha gjort er og hatt med et bilde i utdraget. Jeg vil veldig gjerne lese denne boken og jeg gir den terningkast 5.

 231. Det var litt skummel særlig når Lisa mistet matboksen sin

 232. Amalie ila skole Trondheim. Denne boken handler om en gutt som heter Leo, og han har en far som har blitt henta av politiet. Neste dag går han på skolen, på veien ser han beste vennen hans og han roper på han men ikke noe svar tilbake han bare løper av gåre.denne boken er drama jeg likte ikke denne boken jeg klarte ikke å leve meg inn i historien.denne boken passer fra 8-10 år jeg gir den terning kast 3.

 233. Jeg synes denne boken var kjedelig gir den terningkast 3 bra skrevet men uinteresang
  ?????⛱?????⚰️?

 234. Jeg likte ikke boken de var bare kjedelig de bare snakket hele tiden.
  den var heler ikke spennene. Terning kast 0.

 235. Eg syns utdraget var bra men eg likte ikkje at Leo blei mobba på grun av pappen sin.

 236. Eg likte utdraget fordi den var trist og det var drama i den. Terning kast 6??

 237. Eg syntes det var bra for det var spendane???terning kast 6

 238. Eg synes denne boka var SUPER for at det ver ekte.✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨

 239. Eg likte utdraget bra for at det var lite grana bra og trist?
  Tarne kast ?4

 240. ??????Utdraget var bra fordi det var godt forklart eg kunne lest denne boken TERNING KAST ??????

 241. Eg likte boka fordi det kan lære oss noko. At vi ikkje må mobbe folk berre for at nokon vi kjenner gjorde noko slemt!!!!!!???6

 242. Eg synest utdraget var passe bra fordi det ver litt kjedelig litt kjekt og litt trist???

  Eg blie irritert over Marcus for han var frekk og stygge med Leo og plaget han??
  Terning kast 4️⃣

 243. Eg synest utdraget var veldig bra????fordi: det var veldig spennande og trist med det at Leo blei mobbet på grunn av at faren var en tyv??eg blei overasket over at Roger bestevennen til Leo sprang vekk fra han??terningkast 5?

 244. ?Eg likte utdraget fordi: det var litt trist, men eg har ikkje lust til å lese videre?

 245. Eg meine det er ein kjempe god bok å lesa eg har lyst å lesa den bok??

 246. vi likte denne boka fordi vi har lyst å finne ut meir om det som skjedde med faren. og om leo får vennane tilbake. vi synes denne boka var litt trist fordi det er ikkje leo sin feil att faren er ein tyv. vi gjir denne boka terningkast 3 av 6

 247. vi synest at den var dårleg for di den va bere ikkje so bra men den var litt spennande fordi at faren blei tatt i fengsel og vi blei litt irritert for vi ikkje fikk høre so masse om faren so blei tatt i fengsel og vi synest synd på leo for det gjekk over han sjøl om hann ikkje hadde gjort noko gale men det va faren so hadde gjort noko gale men kanskje han ikkje var skyldig lika vell men vi veit ikkje men vi kunne ha gjerne hatt lest litt meir av boka og det va veldig masse drama og det va litt frek av bestevennen til leo (roger) og bere svikte han sjøl om leo hadde ikkje gjor noke mot hann terning kast :2 🙂

 248. vi synest at dette utdraget var veldig trist og litt irriterandes,den var irriterandes fordi du fe ikkje vite kva som sjkedde med faren og den var trist fordi guten var mobba av dei andre når det var faren som stjal ting og ikkje han.Den var også litt spennande fordi at nåken to matboksen til lisa i gymmbagen til leo.og det var meir trist fordi Roger vill ikkje vere venn men Leo. Den var også litt kjedelig på begynelsen. terning kast 2

 249. Vi synest at utdraget var dårlig fordi det var så kjedeleg å lese det.
  Det føltes ut som om ddet ikkje sedde noko.
  Utdraget var iriterande fordi Leo vart plaga fordi faren hadde stjelt frå nesten alle i bygda.
  TERNINGKAST:1

 250. Eg synest at boka var dårlig får at dei i boka mobba Leo 🙁 og det var irriterandet at vi ikkje fik vite kva som skjede med faren til Leo .

 251. Eg likte ikkje dette utdraget for det var ikkje så mye son skjedde
  ?2️⃣

 252. Klassen gir bokutdraget terningkast 4.
  Det var litt spennende da vi fikk høre om matboksen til Lisa som forsvant.
  Det hadde vært spennende å lese fortsettelsen…
  Levende beskrevet.

 253. Eg likte utdraget fordi det var spennsnes ternigkast 6 ?????????????????????????????

 254. Eg likte utdraget for at folk kan lere av dette.
  Eg likte også utdraget for folk kan lere av sine egene feil, og av andre sine feil.
  Eg gjir dette uttdraget TERNINGKAST ??? 5,7.
  Eg amefaler folk å lese denne boka.

 255. Eg synest at boka var litt kjedelig i starten fordi det skjedde nesten ikke noe spennende. Eg synest at boka var også litt trist fordi at Leo blir mobba fordi faren gjor noe.Boka var også litt spennende fordi at noen hadde lagt matboksen til Lisa i gymbagen til Leo .Eg har litt lyst till å lese heile boka .
  TERNINGKAST:4

 256. dene utdraget synest vi! er dårleg og kjedelig fordi at det er så myke trist og vi liker ikkje trist vi likte ikkje teksten………

 257. Far din av Bjørn Ingvaldsen
  Det handlar om at faren til han Leo måtte i fengsel fordi det viste seg at han hadde stole frå nesten alle i bygda. På skulen so hadde nokon gutar i klassa hans lagt matboksen til ei jente opp i baggen til Leo. Men Leo la matboksen ut igjen. Når Leo gjekk ut skulle han gå bort til vennen sin og so lata vennen som om Leo ikkje var der. Faren og mora til vennen hadde kanskje forbydt han å vere saman med Leo.

  Eg synest den var bra fordi det var spennande når faren blei tatt i fengsel og han Leo blei mobba for det. Eg vil ikkje at mobbing skal finnast. Eg håper vi kan oppføre oss slik at alle skal vere vennar. 
  Eg gir den terningkast 4

 258. Far din av Bjørn Ingvaldsen
  Far til Leo var blitt henta av politiet, beskylt for å være ein tyv. Snart viser det seg at han har stole ting fra nesten alle i bygda – og at alle vil ta igjen. Lisa fann ikkje matboksen sin. Leo oppdagar at matboksen er i baggen sin og legg den bak ein anna sin sekk.
  Eg syntes att boka var bra fordi den var spennande. Eg syntes synd på Leo fordi dei erta han, fordi faren var arrestert. Terningkast 4

 259. Far din av Bjørn Ingvaldsen
  Boka handlar om ein gut som heiter Leo. Faren til Leo har blitt henta av politiet, beskylt for å vere tyv. Snart viser det seg at han har stole ting frå nesten alle i bygda – og at alle vil ta igjen. Lisa fann ikkje matboksen sin. Leo oppdagar att baggen er snudd og han ser noko rødt oppi og det er matboksen til Lisa.
  Eg synest at boka er veldig bra fordi den var spennande. Eg synest synd på Leo fordi dei mobbar han, fordi faren blei arrestert.

 260. Boka var litt kjekk men kunne kanskje vært litt bedre. Forfatteren kunne beskrive mer.
  Når jeg leste den kom det ikke det noe spennende eller morsomt. Kunne vært bedre.

 261. Far din
  Av Bjørn Ingvaldsen
  Det handlar om Leo og Leo har ein far som er ein tyv.
  “Mamma sto i døra. Det var morgon. Helt vanlig morgon.
  Men så huska eg at politiet hadde tatt pappa.!”
  Vennen til Leo ville ikkje leike med han og dei andre var ekle med han på skulen.
  Eg synst at den var veldig bra, fordi det kunne ha skjedd i virklegheita 🙂

 262. Ei bok av Bjørn Ingvaldsen.
  Det handlar om at Leo har ein far som er tjuv. På skulen blir han mobba. Marcus dreiv og sa at han såg ein politibil for å mobbe Leo. Marcus hadde gjømt matboksen til Lisa i gym bagen til Leo får å bevise at han er ein tjuv, men Leo såg matboksen og gav den til Lisa. I gymmen ville Marcus leike politi og røvar fordi at dei hadde ein «ekte» røvar.

  Eg synest boka var bra, men det var ikkje min smak fordi, den var litt stilleståande på ein måte.
  Måten han blei behandla på var dårlig gjort både av vennen og Marcus. Vennen skulle ha hjelpt han og leika med han.
  Terningkast 3. STAKKARS LEO!!!!

 263. Bjørn Ingvaldsen

  Leo vaknar og skal på skulen. Pappaen til Leo er tjuv nemleg. Det er mat og Lisa har mista matboksen sin men ingen veit kven som har tatt den. Han ser at gym-baggen har snudd seg og han ser oppi. Der ligg matboksen til Lisa. Han legg den bak ein sekk. Når det er gym ser Marcus oppi baggen for å sjå om han har matboksen i baggen.

  Eg synest boka var super! Den var skikkeleg bra skrive og slikt. Stakkars Leo som hadde ein slik far, som øydela livet til ungen sin. Likte ikkje at dei tulla med politibil og matboksar. Blei irritert over at Roger ikkje ville vere vennen til Leo meir.

  Eg synest synd på Leo. Terningkast 5

 264. Far din av Bjørn Ingvaldsen
  Boka handlar om faren til ein gutt som heiter Leo. Faren har stjelt og guten blir mobba for det. Eg synest den var bra fordi det kunne vert alle. Eg syntes synd på guten fordi han blir mobba.:(
  Og eg synest den var super-duper. Terningkast 12!

 265. Far din av Bjørn Ingvaldsen
  Faren til Leo viste seg å vere ein tjuv og han har blitt henta av politiet.
  Ein dag skulle Leo gå til skulen med Roger, men det ville tydelegvis ikkje Roger. Leo ropte på Roger «Vent vent». Roger fortsetter å springe. Det ser ut som at Roger ikkje vil vere med han, kanskje fordi faren var arrestert. Når han kom på skulen ville ingen vere med han. I timen dreiv nokon av elevane og sa at dei såg ein politibil utanfor skuleplassen. I gymmen sa ein som heite Markus at dei kunne leike politi og røvar og han sa at dei hadde ein ekte røvar.

  Eg syns boka var bra og eg annbefaler den for alle.
  Eg liker drama og litt sånt so eg gir terningkast 5.:)

 266. Jeg synes at boka var veldig rar og litt spennende. Fordi at det var litt rart tema. Den var litt spennende fordi at faren var i fengsel. Terningkast 3

 267. Jeg synes at boka var veldig rar og litt bra. Den var litt bra fordi jeg lurer litt på om hva som skjer med faren og gutten.

 268. Jeg synes at boka var veldig rar og litt spennende.
  Det so m var litt spennende var fortellingen.
  Det som var rart med boka var temaet.

 269. Jeg synes dette er en litt trist bok. Fordi faren til Leo er i fengsel og han blir mobbet for det. Jeg likte ikke så godt da alle lo av Leo. Jeg likte ikke så godt da Roger som liksom var vennen hans løp fra han. Jeg ble overrasket da Marcus hvisket til Leo at en politibil kjørt i på skolegården.

 270. Jeg ble sur fordi de erta Leo. Jeg synes det var kult at faren var en tyv. #TYV

 271. Jeg syntes den var bra og trist fordi de andre guttene Chris og Marcus var så slemme, men den var veldig bra også Jeg likte godt da Leo sa til den ekle naboen at han ikke fikk lov av politiet til å snakke med sånne som hann. slutten var trist fordi de ropte att de kunne leke politi og røver, men med en ekte røver og det var ikke hyggelig. Jeg likte ikke da beste vennen hans løp fra hann fordi det var så trist, men det tristeste var at faren til Leo satt i fengsel og det gikk utover Leo.

 272. Dårlig bok, ikkje spennande, avslørte boka i starten, lite som skjedde, lite spenning.

 273. jeg synes den var passe bra fordi den var lit fin og lit rar jeg opplevde at jeg var litt forvirret på førsten men kjønte mye mer på slutten 3 og en halv terning kast

 274. Boka var litt kjedelig siden det ga ikke noen mening med faren som ikke var med i fortellingen idet hele tatt. Men ellers var den bra

 275. Mamma sier at jeg må stå opp. Jeg gikk å kjøkkenet og spiste frokost. Så dro jeg på skolen og det ringte inn. Det var gym. vi skulle ha basketball. Det var ikke Markus så enig i.
  Den var litt dårlig siden det sto at det var drama men det føltes ikke sånn u.t

 276. sammendrag:
  Du må stå opp!!! Hørte han mamma rope. H an kunne høre at mamma satt frem mat på boret. Hvis veska til pappa hang i gangen var pappa hjemme, men vesken var ikke der politiettok den og pappa. Mamma spurte om jeg skulle noe etter skoletid i dag også fordi det ble sein middag. Mamma skulle i et møte med politiet.

 277. Jeg syntes boka var passe bra.

  det er en gutt som heter Leo. Og de har blitt skylt med å være tyver, og de andre vil ta igjen.

 278. Faren til leo har blit hentet av politiet,beskylt får og være en tyv. Snart viser det seg at han har stjålet ting fra nesten alle i bygda – og at alle vil ta igjen.

 279. Det handler om en gutt som het Leo.Pappa skulle i en retsakk igjen:Det sytes jeg ikke noe om.På skolen sto de utenfor klasse rommet.De tok å banka alle sekkene i gulvet.Så hadde de gym da spurte en gutt i klaasen om å leke politi og røver.Læreren sa nei.Den var litt sån bobb bobb . Dere kan lese den hcis du vil.

 280. SammenDrag Far Din.

  Jeg syntes boka var litt kjedelig og dårlig. Det var dårlig gjort av Marcus å si masse om politi når han vet at Leo er i en vanskelig situasjon. Men noe av boka var bra men jeg syntes fortsatt at boka var kjedelig.

  Terning kast 3

 281. Det er en gutt som heter Leo som blir erta på skolen, faren til Leo er blitt tatt av Politiet .
  Roger er bestevennen til Leo vil ikke være venn med han lenger. den var spennende. les den:-)

 282. Faren til Leo blir tatt av politiet en dag, for han har stjålet fra alle i bygda. Leo drar på skolen, noen av klassekameratene oppfører seg dårlig mot Leo, de erter å sier at politiet kommer. En av gutta har tatt Lisa sin røde matboks , og puttet den i bagen til Leo. Dette oppdager Leo og tar ut matboksen, og legger den bak en annen sin bag. Marcus prøvde å se i bagen til Leo, Leo skjønte hvem som hadde lagt den der. De fortsetter å erte i gymtimen, da sier Marcus: kan vi ikke leke politi og røver, for kanskje vi har en ekte røver i klassa.

 283. Annmeldese av »Far din»
  Jeg syntes at boka var litt kjedelig. Den handler om en gutt som heter Leo og faren hans har blitt tatt for og stjele fra hele omerådet. Og en dag er alle veldig rare. Til og med bestevennen Roger er slem. En av jentene i klassen har mistet matboksen sin. I gymbaggen til Leo ligger den. Hvem har lagt den der? Jeg syntes at boka var kjedelig som jeg har sagt før. Hvertfall sammendraget. Terningkast 3 og passe bra.

 284. – Artige ord og setninger.
  – Bra bok, kunne sette oss inn i situasjoner og følelser.
  – Artig med politi-terginga.
  – Rart at Marcus og Krister plaget Leo for det faren har gjort.
  – Både trist og morsomt.

 285. Boka handlar om faren til Leo som har blitt henta av politiet. Leo har det ikkje det bra på skulen, og vennen hans roger vill ikkje prate med han. Eg likte boka passe bra fordi det var myskje som sjedde i boka. Eg vil anmelde boka fordi den var passe bra.
  Terning kast 5.

 286. Eg syntest boka var kjedlig. Den handla liksom ikkje om noko eg sjønte. Eg vil ikkje anbefale boka for nokon fordi den var ikkje sann eg sjønte den ikkje. Eg vil gi den terningkast 1.

 287. det er ein bok som handlar om ein far som var beskylda for å vere ein tyv og han var visst det. og sønnen blir erta på skulen av andre elevar. den var litt kjedelig for å vere ærlig. men ellers var den bra. terning kast 5. eg anbefalar boka til folk som liker meiningsløse ting.

 288. Då han guten stod utanfor døra var det spennande, fordi då skjedde det ikkje so mykje, men det føltest ut som det.Ja, eg vil anbefale boka, fordi eg trur den er veldig bra for mange. Eg vil då sidan eg likte den vil eg gi den terningkast…..5.

 289. Boka handlar om eim gutt som hadde ein far som var i fengsel. Ingen ville vere med han. Når det var matpause fann ikkje Lisa matboksa. Det var nokon som hadde lagt matboksa til Lisa ned i baggen hans.
  Eg synest boka hørtest litt gøy ut men det var dumt at han blei mobba.
  Eg vil anbefale boka for dei som liker mobbing og drama.
  Eg gjir boka terningkast fire.

 290. Eg ville anbefale boka til 1-4 klasse og mindre. Fordi en er litt san små rar.?
  Dinna boka handler litt om ein gutt som har det vanskeleg , og det var vanskeleg fordi at faren var ein tyv. Eg synest boka var passe bra fordi eg synest at den var litt kjedeleg . Eg gir den terning kast 4.

 291. Den handla om ein mann som kom i fengsel og ungen blir mobba fordi faren er i fengsel og alle ærter han.
  Den anbefaler eg deg.
  Den var bra fordi den var spennande.
  terning kast 5

 292. Kjedeleg bok eg likte ikkje den fordi det sjedde ingen ting. jalla yolo $$$$$ eg vil ikkje anbefale boka fordi den var kjedeleg

 293. Boka handla om ein far som hadde stjålet fra naboane sine.
  Boka var dårlig fordi den var kjedelig. Eg vil ikkje anbefale boka til nokon, Fordi den var kjedelig. Terningkast 1.

 294. den var kul men og kjedelig xD. Det hanlar om ein gut som heite Leo
  kjekk bok terning kast 5.

 295. Eg synest boka var passe bra . Terningkast 1 .
  Eg vil ikkje anbefale boka fordi den var kjedelig.

 296. eg synest at boka var passe bra fordi det var ein politi bil og ein tyv og ein rød matboks. eg anbefaler boka til dei som liker ein rød matboks.terningkast 2.

 297. boka var veldig bra og deet var et viktig tema nemlig mobbing og jeg har veldig lyst til å lese hele boka terningkast 5/6

 298. Denne boka var veldig bra men skjønte den ikke helt. Hører lydboken av og til når jeg skal legge meg. Terningkast : 4

 299. Vi har delte meiningar om boka. Det var trist at Leo blir behandla på denne måten av kompisane sine, han har jo ingenting med faren sine handlingar å gjere. Mange i klassen kunne tenkt seg å høyre korleis det gjekk vidare med Leo og kva faren eigentleg har gjort. Boka var til tider litt «treig», korte setningar.

 300. Brage: Jeg ble irritert over at Marcus og mange andre blant andre Roger erta Leo for at han var en tyv, bare fordi at faren hans var en tyv.

 301. Jeg synes boken var litt kjedelig fordi de bare snakket, men det er bra at de tar opp et sånnt tema, fordi andre kan faktisk ha det sånn. Dialogene var litt kjedelige. Litt vanskelig å vite hvem som snakket og når det ble snakket. LItt trist bok – og derfor bra fordi man får vite hvordan det er å bli mobbet for noe faren din gjør. Spennende når man fikk høre at pappaen ble tatt av politiet. Litt irriterende med så mange og lange pauser.

 302. William: jeg ble irritert over at roger løp fra han og at chriss var så slemme mot leo
  for de at faren var en tyv, men det var ikke leo sin skyld 🙂

 303. Martin: Jeg ble irritert over at Marcus sa at, vi har jo en tyv her, fordi det var ikke Leo som var tyv, det var faren, å det er ikke alltid sån vis faren er tyv, så betyr det at han/hun er tyv.

 304. Oliver: Jeg synes at Marcus er slem fordi han sier at Leo er en tyv, men det er egentlig bare faren som er en tyv.

 305. super fordi at jeg liker drama og spenning men deg jeg ikke likte var at vennen til leo ignorerte han fulstendig og Marcus og Christer var slemme mot han og det er å mobbe og venner er ikke sånn mot hværandre da vil jeg heller finne en ny en som faktisk ikke ignorere deg bare på grunn av faren sin

 306. den var trist men først forsto jeg ikke noe når han lo at det var en politi bil så jeg begynnte å le

 307. Jeg synes boka hadde et fint tema, for det er jo noen som har det sånt?. Jeg fikk egentlig ganske lyst til og lese denne boken. Forfatteren var veldig flink til skrive en forståelig bok! Jeg skjønte veldig mye hva det handlet om!???

 308. Denne boka høres spennende ut, jeg vil gjerne lese denne boka. den var morsom og gøy . jeg tror Marcus og Christer har lagt matboksen til Lisa oppi gymbagen hans. TERNING KAST : 5 FØLELSE : SPENNENDE OG GØY

 309. Den var spennende, men litt trist skjønte hva de mente med politi og vi kan ha en ekte tyv det var trist.
  Terningkast 5

 310. Jeg syntes boken er litt trist fordi faren til Leo er i fengsel og at mange mobber han! Jeg tror jeg kommer til å låne denne boken fordi jeg vill hvite hva som skjer hvitere og vem som tokk matpakken til Lisa i gymbagen til Leo. Jeg likte denne boken veldig bra fordi den handeler om hvordan man må takkle å ha en far som er i fengsel og om mobbing ! Håper du vinner ?

 311. Boka var ganske bra.⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️???

  • Jeg tror den boka er spennende. Jeg elsker fotball?⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️

 312. trist fordi han blir mobbet på grunn av faren. litt for trist for meg! syns synd på Leo. den var litt kjedelig

 313. Jeg synes utdraget var ikke «drama» eller «dramatisk» det var bare trist. Jeg likte ikke karakteren Marcus. Han var teit. Det var spennende med hvorfor Roger var sur på jeg-personen. Jeg kommer IKKE til å låne boka på biblioteket fordi det tar lang til før det skjer noe. Jeg ville gitt den terning kast 2 eller 3.

 314. Jeg syntes den var bra fordi den var bra den var litt dramatisk som gjore det litt spennende men den var både trist.

 315. Far din av Bjørn Ingvaldsen…

  Boka handler om at faren til Leo, hovedpersonen blir tatt som en tyv, og klassekameratene til Leo mobber han for dette, og gjør flere ting for og overbevise de andre klassekamerater om at han også er det.

  Min mening er at boka, eller ja, det lille utdraget bare handler om mobbing, og kan være litt frustrerende for de som har foreldre som kanskje har gjort noe litt dumt eller f.eks har suttet i fengsel. Og små barn kan KANSKJE bli litt redde for om de vil bli mobbet når de blir større, men det er ikke så sansynelig.

  Jeg vil andbefale boka for aldersklassen 9-13 år, men fikk ikke lyst til og lese den selv.
  Terningkast: 2
  Vurdering: Passe bra

  Dette var ikke en bok for meg, men kansjkje en for deg 😉

  Med vennelig hilsen meg:)

 316. Da jeg leste, la jeg merke til at det var mange som var slemme.
  En ting jeg lurer på er, om de var vennene hans.
  Jeg likte godt da, han fant matboksen til Lisa.
  Jeg ble irritert over at de var så slemme mot han.
  Det gjorde inntrykk på meg at han gikk på den politibil spøken så mange ganger.
  Jeg ble overrasket at de syntes den samme spøken var så morsom.
  Slutten var ganske så bra.

 317. Far din skrevet av bjørn ingavaldsen. Jeg synestp boka var bra fordi……. Jeg synest den var litt spennene og litt trist og jegvlevde meg inn i boka.det handler om Leo hans pappa blir arrestert av politiet og folk mobber han for det. Han blir kanskje erta fordi faren har stjelt fra vennene. Jeg andbefaler denne boka hvis du liker spenning, fra 1-10 gir jeg denne 9,9
  ??? Jeg har Hvafall lyst til å lese denne boka?

  • Jeg synes det var spennende å høre om at pappaen til Leo var i fengsel og jeg likte at sjangeren var drama. Det jeg likte best i utdraget var da de fortalte at faren var i fengsel da fikk jeg liksom lyst til å lese mer, jeg ville vite hvordan han kom i fengsel: Her hører du om Leo som er hovedpersonen og han som sitter i fengsel er faren til Leo, Terningkast 4

 318. Det jeg likte best med utraget var dramaet om at pappaen hadde kommet i fengsel. Det jeg ikke likte ved utraget var at jeg følte at jeg ikke ordentlig kom inn i boka. Jeg tror at faren kommer ut av fengselet og at de blir en lykkelig familie igjen. Jeg gir boka terningkast 4.

 319. Jeg synte boka var bra den var spennene.
  Jeg likte ikke så godt at det var så mange med.
  Jeg tror boka ender med at han kommer ut av fenskjel.

 320. Handlingen var bre. Faren er kriminel, hen er i fengsel. Leo blir mobet på en motte. Vennene hetter Roger, Marcus og Christer. De sa ikke ting derekte. Boken var rar men jeg likte den

 321. Leon har ikke det så bra med seg selv men . Føler at vennene og klasse kameratene svikter. Den ga meg ikke en god følelse. Faren som stjal fra hele bygda gikk utover Leon. Så følge meg er det ikke en bok og lese hvis du vil få glad følelsen av en bok. 🙂

 322. boka handler om en far som hadde stjålet fra hele bygda. Han hadde en sønn som het Leo, han blir plaget av to som heter Marcus og Christer. De sier hele tiden at det er en politibil utenfor.

  Jeg syntes at boka er litt bra fordi det skjer så mye på en gang men boka er ingenting for meg. Jeg gir boka en firer(4)

 323. Faren til Leo er en tyv som stjel fra alle i bygda og alle ville jo ta hevn. Leo er en gutt som spiller fotball. Vennene til Leo eller de som var vennene hans, het Markus og Crister. Hva hvar det med læreren hans og vennene hans. hvorfor han han bæggen uten for så alle kunne røre den. den var litt vanskelig å skjønne så terninkast 5 🙂

 324. Leo blir opp handla rart på skolen fordi faren har stjålet fra nesten alle i bygda . Roger opp førte seg rart mot Leo selsomme de er beste venner.
  Æ elsket boka terning kast 6.

 325. far din. Faren til Leo går rundt og stjeler i bygda. Men en dag så kom politiet og tokk han. Når Leo drar på skolen så blir han mobba av alle.
  jeg liker ikke boka fordi den er akkurat som den gamle skolen.

 326. Boka handler om en gutt som har en far som har blitt arrestert, han blir mobba på skolen fordi faren hans var en forbryter. Jeg synes boka var litt trist, litt spennende å litt kjedelig fordi noe var veldig kjedelig i teksten. Terning kast 4.

 327. Leo sin far har stjålet mye fra bygda han bor i og alle vill ta tilbake. Leo sin klasse vet om det og mobber han Marcus og Christer mobber han veldig mye. boken var gøy men ikke mitt tema terninskast:3

 328. «Far din» Faren til Leo blir tatt av politiet skyldig for å stjele fra mange i bygda senere viser det seg at det er sant. Heldigvis går ikke det utover Leo, eller gjør det det?….
  Jeg likte ikke boka så veldig. Fordi jeg ikke greide å ta meg inn i historien.

 329. denne boka handler om at faren til en gutt ved navn Leo har stjelt Fra hele bygda og at alle vil igjen.leo skulle gå på skolen saå traff han Roger han beste kamerat men har begynte å løpe med en gang han så Leo så Leo Begynte å løpe etter han men Roger løp fra han. når han komm på skolen Traff ha Marcus. jeg ville gitt denne boka Ternings kast 4

 330. Faren til Leo har blitt hentet av politiet fordi han har stjålet fra nesten alle i bygda. på skolen er han ikke helt sikker på om vennene hans er så veldig vennlige og læreren ikke så veldig flink til å stoppe det. Jeg får en litt ekkel følelse og jeg syntes synd på Leo. Jeg likte den ikke så godt fordi Leo blir litt mobbet og så får jeg en ekkel følelse. terningkast fire.

 331. Boka handler om en gutt som heter Leo han bor med mammaen og pappaen, men
  pappaen blir beskylt for og stjele rundt i bygda.
  På skolen er klassen ekle med han, når de skal spise finner ikke lisa matpakka si og så finner Leo den i gym bagen sin.

  • Boka var son passe jeg likte den fordi den var spennende men jeg likte ikke hvordan de var mot han

   jeg gir den terninkast 3

 332. boka handlet om en presjon som heter Leo og faren hans ble arrestert for tyverier og alle var veldig sinte på han og ville ha hevn. så nor han kom på skolen mobbet alle han i hemmelighet.
  den var en veldig og bok den var veldig trist/spennende.
  jeg jir den terning kast 5

 333. far din. Det handler om faren til en som heter Leo. Faren ble tatt av politiet, fordi han stjal fra hele bygda, bygda ville ta igjen mot han. Da Leo var på skolen i klasserommet var det litt rart miljø i klassen. Man fikk ikke vite alt som skjer i boka direkte og det er det som fikk det til å være litt spennende. Jeg likte boka men jeg syntes det er litt trist at Leo har det sånn på skolen. jeg gir det treningskast 4.

 334. Hovedpersonen Leo har en far som har blitt tatt får å være en tyv. Faren til Leo har blitt tatt av politiet etter å ha stjålet ting nesten fra alle i bygda. Nå vil nesten alle i bygda ta igjen!

  Leo skulle på skolen og gikk ut av huset. Der sto den ubehagelige naboen. Etter å ha snakket gikk han videre, han så Roger (Roger er bestekompisen til Leo) ROGER ropte han. Roger løp.
  Når han kom på skolen så han Roger. Leo sendte en hilsen, men fikk ikke noe svar. Christer og Marcus kom bort (De er veldig slemme mot Leo) til inngangs døra til klasserommet.
  Når timen starta begynte Marcus å tulle med at det var en politibil utenfor skolen. Det gjorde han bare fordi han viste at faren til Leo var i fengsel. Læreren gjorde nesten ikke noe med det! I spisinga hadde Lisa mistet matboksen sin! Selvfølgelig hadde Marcus lagt den i gymbaggen til Leo får at de skulle tro at han også var en tyv og at han hadde tatt den!
  I gymtimen skulle de spille basketball, men Marcus sa han heller ville leke politi og tyv og at det de kunne ha en ekte tyv!

  Dette utraget syns jeg var veldig spennende og jeg syns det var ganske dårlig miljø i denne klassen.
  Jeg gir terning kast 6 av 6 fordi i denne boka kunne man tenke seg hvor fint vi har det egentlig:)

 335. far din handler om en gutt som heter Leo som har en far som er en tyv og en dag Leo våknet. Han så at hans pappa var borte. tok av politiet Og når han gikk til. Skolen da så han en venn som heter. Roger og Leo ropte på han og han løp og han løp etter han og han ropte ikke løp og han forsetter og løpe men leo. Stoppet og løpe og når det er spise tid så var en jente som heter Lisa og hun spørre klassen sin om de har sett en rød mat boks. Og klassen sa nei og de lete lit og de fant ingen når den var ferdig leo gikk og så at hans gym bag han skulle ha gym siste time i skolen og han så at hans gym bag var snudd og han så oppi og der var mat boksen.Han ville lete etter henne men han la den i knaggen som var nært hans gym bag. denne boken fikk meg til og føle lit rar inne meg og lit ubehagelig terning kast *****

 336. Hovedpersonen er faren til Leo men Leo er også hovedpersonen en dag han våkner er faren borte. Moren finner fram klær og lager matpakke. Han finner ut at faren er borte, i fengsel Når Leo går til skolen ser han Roger Leo roper på han men han begynner å løpe Leo løper etter men Roger forsvinner i en sving når Leo kommer på skolen er dørene til klasserommet låst. Christer og Markus kommer og Christer hvisker noe til Markus begge ser ham. Når det er spisetime sier lisa at hun har mistet matboksen sin læreren spør om noen har sett matboksen den er rød sier lisa men ingen ser den etter hvert ser lisa ut mens de andre spiser ser du noe rødt? spør Markus men Lisa sier at hun enda ikke har sett noe men kanskje en politibil? mange i klassen ler læreren ser opp fra boka spør om det var noe Markus sier at han så en politibil. Når de har gym hvisker guttene om Leo det tror i alle fall han. En jente spør om hva vi skal gjøre basketball sier læreren markus er uenig og sier han vil leke politi og røver Nei! sier læreren det er små barn som leker med det.

  Jeg synes boka var trist og litt ekkel siden Leo ble mobba på grunn av faren. Men jeg elsket boka jeg vil gjerne lese hele.

  Jeg likte boka pga av at den var spennende fordig vi vet ikke allt om hvor gammel Leo er hvilken klasse og hva som har skjedd det er det som gjør den spennende den er okså trist og har mye drama i seg men det liker jeg det er derfor jeg liker den.

 337. hovedpersonen er Leo han går mest sannsynlig på barneskolen. pappaen til Leo har blitt beskylt for å ha sålet fra alle i bygda og politiet har tatt ham. i utdraget fra boka får vi høre om skoledagen til Leo etter at pappaen har blitt arrestert, for Leo er det ikke hyggelig. Roger en god venn av han oppfører seg merkelig sier ikke hei en gang. Marcus og Christer er ikke hyggelige de visker til hverandre og sier ting som se en politibil og vi kan leke tyv og politi med en ekte røver. jeg synes boka var bra man får en litt spennende og rar følelse, mest fordi det virker som Leo blir litt mobbet. boka får terningkast 6 fra meg.

 338. Det handler om en gutt som heter Leo. Faren ble hentet av politiet fordi de trur at han er en tyv, som har stjålet fra hele bygda. alle vil ta igjen. På en morgen var han klar for å gå på skolen. Han spiste ferdig brødskivene sine. Også gikk kan til skolen og mye mistenkelig, rart, spennende og merkelig skjedde som eksempel: den røde matboksen til Lisa er i gym bagen hans. alle ler av at alle sier at de ser en politibil utenfor vinduet. Både lærerne og vennene hans er i mot han og Marcus kaler Leo som en røver.

  Boka er spennende men mest trist. Jeg får på en måte en ekkel følelse når jeg leser boka, men den er ikke dårlig. Jeg vil gjerne lese mer av boka. terningkast er 5!!! :).

 339. den handler om en gutt som heter Leo. Faren hans er en tyv og hadde stjålet fra alle i bygda. Så alle ville ta igjen. Nor han dro på skolen neste dag. Ble han mobbet av de andre vennene hans. De lagde mange slemme vitser om han. terning kast 1.

 340. Faren til Leo har kommet i fengsel for og stjele fra hele bygda. Alle vil ta igjen for dette. Det var en helt vanlig morgen bare at pappa ikke var hjemme. Mamma tar og vekker meg opner kommodeskuffen og legger klærna mine paa sengen min. Hun gor ut po kjøkkenet og lager brødskiver til skolen. Nor Leo gor til skolen ser han Roger en av vennene hans han roper po Roger, han snur seg og begynner og løpe Leo løper etter. Leo stopper og Rogerløper rundt en sving. Nor Leo kommer po skolen mobber alle vennene han eller de som var vennene hans. Markus en av vennene hans sier alltid at det er en politibil ute og kaller han en røver. Stemningen er litt ekkel fordi hans venner egentlig ikke er vennene lenger.

  Jeg likte boka sonn passe, den var litt spennende og litt kjedelig fordi noen steder sjønner man ikke hva som skjer.

  TERNINGKAST:3

 341. Først skjønte jeg ikke teksten. Den ga mer mening når jeg skjønte den. Jeg vil lese denne boken også. Det var en trist historie.

 342. Jeg syntes denne boke va gøy fordi den handlet om en tyv!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 343. Jeg syntes boka var litt gøy og litt slem siden de var så slemme med han å sa at han også var en tyv.

 344. denne boka høres ganske gøy ut. den var lit kjedelig fordig jeg liker best spenings bøker. men jeg syntes veldig synd på Leo

 345. Jeg syns utdraget var spennende , fordi det handlet om så mye. terningkast 4

 346. Jeg syntes den var veldig bra fordi det var handling hele tiden. Jeg syntes det var et gøy tema.
  Boken handlet om en gutt som heter Leo, han har en far som ble tatt for å ha stjålet fra alle sammen så alle ville ta igjen. Leo var på skolen og det var spising lisa fant ikke den rød matboksen sin.
  Anbefaler den til de som liker litt spenning.
  VELDIG BRA

 347. Denne boka var litt gøy fordi det handler om en tyv men den var ikke så spennende

 348. jeg synes boken var bra fordi utdraget mobbet de og da tenkte jeg att det ikke var noe fint å mobbe

 349. Jeg synes denne boka var ganske gøy fordi det skjedde ting nesten hele tiden terningkast fem

 350. Jeg syntes boka var gøy og litt trist.Fordi Leo ble mobbet og den var gøy fordi det var en drama bok og det liker jeg.

 351. Jeg syntes at boka var spenndene men jeg syntes det var litt mye dumt som skjedde i boka til at jeg syntes den var så bra

  TERNING KAST 3! 🙂

 352. Den var ikke så gøy, men lærerik.
  Ikke helt min type bok, men kanskje
  dere vil lese den. Terningkast 3

 353. Jeg syntes boken var litt spendene og litt trist men også gøy så den var BRA

 354. Boka var litt gøy fordi det skjedde så mye dumt. Jeg vil ikke anbefale boka til andre. Terningkast 3

 355. jeg synes denne boken var kjedelig fordi det var lite spening. terningkast 3.

 356. Boka handler om en gutt som blir mobbet på skolen fordi faren har stjålet ting fra alle i bygda/byen.
  Jeg syntes egentlig at det var et bra utdrag, men det var litt vel «trist og leit» hele tiden og aldri noe fint skjedde. Jeg likte ikke utdraget så godt.
  Terningkast 2.

 357. Jeg syntes det var spennende. Jeg levde meg inn i boken, og jeg har gjerne lyst til å lese videre. Terningkast 4,5

 358. Jeg syntes boka hørtes gøy og spennende ut fordi det var politi og sånt med i boka.
  Jeg har veldig lyst til å lese den.
  Den handlet om en gutt som het Leo, som hadde en far som stjal ting fra folk i byen.
  En dag da Leo våknet var vesken til faren borte, så kom han på at faren hadde blitt hentet av politiet.Når han kom på skolen ertet de andre han, men har var jo ikke lik faren sin. Når de skulle spise hadde noen lagt oppi lise sin matboks i gymbagen hans. De skulle sikkert bare tulle om faren.

 359. Jeg syns at utdraget var GØY og litt trist. Jeg har veldig lyst til å lese den gøyale boken.
  jeg gir terningkast 5.

 360. Denne boken er veldig gøy men sammtidig litt trist for Leo blir mobbet og døra fordi faren hans er tatt av politiet.
  Denne boken er veldig bra!
  Terningskast: 5

 361. jeg synes boka/Far din var veldig bra fordi den var spennende.
  Jeg synes det var litt trist at Leo ble ertet på grunn av at noe faren til Leo hadde gjort.

 362. Jeg syntes anmeldelsen var litt trist fordi det var ikke Leo som hadde gjort noe galt, det var faren hans. Og det var dårlig gjort av Marcus og Christer og mobbe han ,og av de andre i klassen og le av det. Jeg syntes boken var trist og spennende , men den var litt kjedelig ,fordi det skjedde ikke så masse. Jeg gir boken terningkast 4 🙂

 363. Jeg syntes boken var bra men den var litt rar?. Jeg gir boken 7 av 10??

 364. Jeg synes utdraget var veldig bra fordi det var spenene og en bra slutt som fikk deg til og lese hele boken jeg gir den terningkast 5 🙂

 365. Jeg syns boka var sånn passe. Den var litt spennende, men jeg likte
  ikke hvordan de behandlet han og det virka ikke som noen brydde seg.

  Jeg gir den en treer.

 366. jeg syntes denne ukens bok var litt trist fordi jeg syntes synd på Leo som ble mobbet fordi faren var i fengsel. Jeg syntes og boken var litt spennende fordi jeg vil gjerne vite hva som skjer videre i boken

 367. Jeg syntes boka var trist og det var stakkar på han gutten fordi det bare skjedde dumme ting med han

 368. Jeg har lest utdraget av den boka. Det utdraget var veldig spennende. Jeg har lyst til å lese denne boka. Jeg gir denne boka terningkast 6

 369. jeg syntes boka var bra på grunn av at de hadde vist frem typiske sitvasjoner.feks mobbing.:)

 370. jeg synes det var en spennende bok men det var påen måte ikkw noe stort påeng. men jeg likte boka GoDt

 371. je synes boka er ganske kjedelig litt morsom
  terningkast 3

 372. Jeg likte boka den er en av mine favoritt bøker. Jeg syntes at det er en veldig følsombok.
  Jeg kjøner ikke hvorhor noen folk kan vere så styge mot andre #stoppMOBING ;D

  Terning kast: ??????

 373. Utdraget var gøy og litt trist fordi han ble mobbet av de andre i klassen spesielt Marcus og Christer.

 374. jeg likte boka fordi den var veldig seriøs og den handlet om en gutt som ble mobbet av to gutter fra klassen fordi pappaen hadde stjelt ting fra nesten hele bygda, og da latet to av guttene at han gutten var en tyv fordi pappaen hadde stjelt ting, de sa også at det kom en politibil kjøre in i skolegården men det kom ingen politibil og de to guttene burde ikke mobbe han gutten fordi pappaen var en tyv. jeg anbefaler denne boka til alle folk, jeg gir boka terningkast 6.

 375. jeg syntest boka var god fordi den handlet om mobbing og da kan folk forstå hvordan det egentlig er og bli mobbet.

 376. den boken var spenene
  den handlet om sterk mobbing
  jeg likte den boken veldig godt

 377. Ingrid Marie Ekeland (lovisenlund skole)

  Boka heter: far din og er skrevet av: bjørn ingvaldsen

  Boka handler om en gutt som heter Leo. Alle sier at faren hans har stjelt fra nesten alle i bygda.
  Så faren til Leo blir hentet av politiet og beskyldt for å være en tyv.
  Alle i klassen erter Leo får at faren er en tyv. Men mest Markus og Christer. Til og med læreren ler.
  Og det er en brå slutt når Markus spørr om de kan leke politi og røver og han sier får da her vi en ekte tyv.

  Jeg syntes boken virket gøy fordi: boka lærer deg at du ikke skal mobbe. Og at det er bra at de forteller noe som kunne skjedd i virkeligheten. Men den er litt skjedelig å siden det er ikke så mye morsomt og spenning men jeg tror jeg ville lest Boka.

  Men alt i alt så var boka faktisk ganske bra .så jeg anbefaler denne boka for andre som liker drama men kanskje ikke for de som liker grøssere og humor og spenning .

  Dette er da min anmeldelse til boka: far din

 378. Jeg synes det var lit vel trist og leit, det skjedde jo aldri noe bra med Leo
  Terningkast:2

 379. Jeg syntes utdraget spennende og veldig gøy har veldig lyst til å lese denne boka
  Jeg gir terningkast: 5

 380. Høres spennende ut, men jeg er ikke sikker på om jeg ville lest den selv 🙂

 381. Boka er ganske bra ? , men siden dramaen ikke var noe spennede. ? Gir jeg boka terning kast 4. ? ? ❤

 382. Jeg synes synd på gutten som ble ertet pga pappan, og at vennen hans ikke ville være sammen med ham.
  Det var dumt at faren ble tatt av politiet og det er synd på gutten.
  Jeg håper det går bedre etter hvert!
  Jeg gir boka veldig bra!

 383. jeg synes at boka var helt grei jeg likte at det var spenning, jeg likte ikke at det var så mye snakking og latter i boka. jeg synes også det var litt vanskelig og forstå hva boka handlet om. men boka får bra og jeg kunne godt ha lest hele boka. og jeg tror ikke de har valgt det beste avsnittet i boka.

 384. Jeg syntes boken var veldig bra og jeg føler at det er noe som kan skje idag. Og jeg vil lese videre og se hva som skjer.

 385. Jeg syntes at boka var veldig bra. Det eneste som var dumt var at jeg ikke forstod hvem som sa hva og litt hva det handlet om. Ellers var den spennende og trist. Jeg kunne tenke meg å lese resten av boka.

 386. Jeg syntes at boka var veldig bra! Av og til kunne det bli litt uforståelig, men ellers var boka veldig bra og spennende.
  Jeg gir boka veldig bra!

  • Jeg syna boka var VELDIG BRA:
   Jeg ville lest videre PGA: den var veldig gøy og spennende.
   Hvis jeg var der ville jeg vert lei meg.
   Jeg syna synd på hann.
   Jeg syn Roger,Marcus og Christer er veldig slemme.
   Det er unødvendig og erte han PGA. at faren hans stjeler

 387. Jeg syntes av boa virker spennende! jeg kunne tenkt meg og lese videre.
  Jeg gir boka veldig bra!

 388. jeg synes at boka var veldig bra fordi:
  boken handlet om at faren til Leo og Leo. Faren til Leo har blitt tatt av politiet, han er anklaget for å være en tyv. så viser det seg at han har stjålet ting fra nesten hele bygda.

  Leo blir sviktet av bestevennen sin. De andre elevene er veldig slemme mot Leo. De prøver å blande orde politi i alt timen, fritiden og friminuttet.

  KARAKTER: VELDIG BRA
  TERNIINGKAST:5

 389. jeg syntes boka ikke var noe for meg , og passer for aldersgruppe 7 til 9 år

 390. Jeg syns boka var VELDIG BRA.
  Jeg ville lest videre i boka PGA. den var veldig gøy og spennenede.
  Hvis jeg var der ville jeg vert veldig lei meg lei meg.
  Jeg syns synd på hann.
  Jeg syns at Roger,Marcus og Christer er veldig slemme.
  Det er unødvendig at Marcus og Christer må erte han PGA: at faren han stjeler.
  Jeg gir boka terningkast…………5

 391. Det virker som en OK bok, veldig enkel og grei. Fikk lyst til å lese mer

 392. Jeg synes boka var bra. Jeg synes synd på hovedpersonen at han ble mobbet pga det faren hans gjorde.

 393. Jeg synes denne boka virker spennende ut fordi han de skriver om har en pappa som har blitt tatt for å være tyv. Det tror jeg at må være veldig vanskelig. Jeg synes veldig synd på Leo. De andre barna var ikke hyggelige mot han. Han kunne jo ikke noe for at faren hans hadde stjålet.

 394. Jeg synes denne boka virker spennende fordi personen forfatteren skriver om har en pappa som har blitt tatt for å være tyv. Det tror jeg at må være veldig vanskelig. Jeg synes synd på Leo. De andre barna var ikke hyggelige mot han. Han kunne jo ikke noe for at faren hans hadde stjålet.

 395. jeg synes at denne boken var god, jeg er veldig nysgjerrig på hva som skulle skje i gym timen.

 396. Boken var bra, litt trist syntes jeg .Ikke helt min greie å lese sånne bøker.

 397. Spennende men jeg synes guttene far slemme gir terning kast 4 #MER ???

 398. det var litt syn da han gutten ble mobbet av noe faren hans har gjort.

 399. Hei boka er så spenene jeg har lest hele bok
  Jeg syns det var ikke snilt av de gutta som plaget

  Leo de er så sleme
  Men jeg anbefaler den til fålksom liker drama
  ☺☺☺

 400. Jeg synes boka var dramatisk og litt spennende. Jeg tror jeg hadde likt den hvis jeg skulle lese den…

  Terningkast : 5 Fem

 401. Jeg synes boka var fin men litt trist .Leo blir utestengt av de andre og de ler av han fordi faren har blitt tatt av politi.Jeg tror Marcus og vennene hans har lakt matboksen til Lisa i Leos sekk for å tulle med han .Jeg synes synd på Leo og mammaen hans og alle prater og visker om de .Jeg gir terningskast 5 men kansje mer når jeg får lest resten av boka .

 402. Jeg syntes det var trist at faren vår i fengsel og at åle mishandlet han. Jeg syntes boka var veldig spennende og jeg vi lese den. Men det var også veldig trist da de planla og stjele matpakken til en jente og lege den oppi hans sek så han fik kjeft men heldig vis merka han det og laden et sted så hun Kune fine den tilbake. Det var skikkelig trist da alle overså han og at de ikke ville være med han mere fordi faren hadde stjålet.

 403. jeg synes boka virker spennende fordi du får vite hvordan den som blir mobbet har det.

 404. Boka er ganske trist. Den får meg til å tenke hvordan det er å ha en far som blir beskyldt for noe ulovlig,og at det går utover meg.

 405. Vi synes utdraget var trist men spennende, fordi det var en som ble mobbet, samtidig som det handlet om tyveri. Det er dumt at det går utover Leo, det faren har gjort. Vennene skulle vært mer støttende. Gode venner stiller opp for hverandre! Vi vil lese mer fordi det var spennende. Vi vil også vite hvordan det går med Leo, og om faren kommer ut av fengsel.

 406. Jeg syntes den var kjedelig fordi jeg levde meg ikke inn i teksten. Og det var ikke like spennende som jeg hadde forventet.

 407. Jeg syntes den var dårlig fordi den hoppet for mye i teksten og handlingen var litt kjedelig. Jeg syntes en ikke levde seg opp til forventningene.

 408. Den var ikke noe spenndene det skjedde ikke noe. Litt trist nå gutten blir mobba av de andre elevene fordi faren hans er tyv.

 409. Den var kjedelig. Fordi Teksten hoppet for mye og jeg levde meg ikke i teksten. Jeg synes det var dumt at han ble mobbet.

 410. Jeg syntes boka var dårlig fordi det ikke skjedde noe spenning. Jeg levde meg ikke inn i teksten. Jeg syntes litt synd på gutten det handlet om. Fordi noen sa at han var en tyv fordi pappaen hans er det.

 411. den er veldig kul og spennede og det var irreterende at Marcus ertet de

 412. Det var bra at Leo prøvde å være en venn for Roger men Roger vil ikke være en venn.

  Dene boken var super.

 413. Den var SUPER den var spennende og det var masse drama terningkast 6!

 414. jeg syns boka var gøy og spennede jeg likte når det kom komflikter.

 415. Jeg synets boken var bra fordi den var spennende.Det var dumt at Marcus var så veldig rar.

 416. Jeg vil si at boka er bra, den høres spennende ut, men jeg likte ikke når Roger løp fra Leo og jeg likte heller ikke når Marcus og Christer erter Leo.

 417. Den var bra forde den var spennende, hadde konflikter og var gøy.
  🙂 Jeg likte den godt.
  :-):-):-)

 418. Vi syntes at boka var spennende jo mer vi leste -hva vil skje med pappa? Vi syntes at det var trist at de dømte sønnen bare fordi faren hadde gjort noe dumt ,men det var derfor vi syntes boka var bra.Vi fikk lyst til og lese boka videre og se hva mer som skjer. Vi syntes også at boka var trist…det hadde også vært bedre om det var en annen som leste , fyren kunne ha levd seg mere inn i teksten.Det var også litt mye ja og nei , noe som gjorde teksten litt kjedelig. Alt i alt var teksten veldig bra , terningkast 5.

 419. DENNE BOKA VAR KJEDELIG! Det var ikke noe drama i denne boka.

 420. Jeg synes det var en veldig bra drama bok fordi, det var mye drama og lett og leve seg inn i. Jeg anbefaler boka til de som liker drama.

 421. DENNE BOKA VAR KJEDELIG! Det var ikke noe drama i denne boka. Terningkast 1?

 422. -Jeg likte boka fordi den beskrivte det meste som sto, og den var spennende fordi det var drama i klassen fordi en matboks. Men jeg ville ha visste hva som kjedde med faren…
  -jeg anbefaler boka til de som liker litt drama og LITT humor og tolmodighet.
  -jeg gir denne boka terning kast 4. Så denne boka blir BRA.

 423. Boka var kjedelig fordi det var lite spenning og jeg er ikke så glad i drama.
  Jeg anbefaler bare boka til folk som elsker drama.

 424. jeg synes boka var dårlig fordi den var kjedelig og hadde rart navn. Jeg gir boka terningkast 2

 425. Jeg synes boka ikke er så bra får den var ikke spennende eller noe ambefaler den ikke
  Terning kast 3/5

 426. DENNE BOKA VAR KJEDELIG! Det var ikke noe drama i denne boka. Terningkast 1???

 427. Jeg likte boka for at boka var spennene for Markus tuller med at det er en politibil som kjører inn i skolegården. Jeg anbefaler boka til andre for den er spennene.

 428. Jeg likte boken litt fordi at det var litt spenning men litt kjedelig fordi at det skjedde lite i boka. Men det som var artig var faren vart tatt med til politistasjonen, jeg vil vite hva kommer til og skje med ham.

  Jeg ambefaler boka til de som liker DRAMA eller er glad i og lese dramabøker. Jeg liker bøker som har krim og spenning. Men liker ikke dramabøker.

  Jeg gir terningkast 3 fordi boka var litt kjedelig men det var litt artig og lese. Fordi at det som skjedde med faren.

 429. Boka er bra fordi den var spennende, fordi Leo har en far i fengsel og klassekameratene erter han for det. Jeg anbefaler boka til alle??
  Terningkast 5☎️??

 430. boka var dårlig fordi den var kjedelig fordi den hadde mye drama.
  Jeg anbefaler bare boka til folk som elsker drama.

  Jeg gir den terningkast 1?

 431. -Jeg syntes denne boka var bra fordi den beskrivet nesten alt i boka og at det var litt drama i klassen om en matboks, men jeg kunne ønske å vite litt mer om faren hans.
  -jeg anbefaler denne boka til de som har tolmodighet og liker litt drama.
  -Jeg gir denne boka terningkast 5 fordi den var ikke så bra, men litt bra.

 432. Jeg synes at boka var spennende fordi jeg følte meg litt sint når de andre guttene drev på med utestengingen og de slemme vitsene.
  Jeg har lyst til å lese hele boken og vil gjerne at andre gjør det også?
  Jeg gir AVSNITTET 4, men det hadde helt sikkert blitt noe annet hvis jeg hadde lest hele boken.

 433. Jeg synes at bok var kjedelig det var det samme som skjedde men samdtidi litt trist fordi han gutten sin pappa ble tatt for og stjele fra hele byen og da ble gutten ertet på skolen
  Og jeg vil ikke anbefale denne boka terningkast 3

 434. Jeg synes boka er spennende fordi politiet beskyldte faren ble tatt med til politistasjonen og jeg vil gi denne boka super. Jeg synes boka også er litt trist fordi når de hadde gym så sa at de kunne leke politi og røver fordi marcus sa at de hadde en i klassen. Terningkast 3

 435. jeg elsket boka
  jeg synes det var spendene da vi fikk vite av pappan ble hentet av piletie
  jeg skal lese boka
  jeg gjir terning kast 6

 436. «Far din» ble godt mottatt, og mange meningsutvekslinger ble gitt. Flesteparten lot seg engasjere og mange ytret ønske om å lese hele boken. 3/4 av klassen mente at den var bra eller bedre.

 437. Jeg syntes boka var bra. Og jeg syntes synd på Leo Terningkast:4

  INGEN BURDE BLI MOBBET!

 438. Jeg synes at denne virket LITT spennende, det jeg synes virker litt spennende var hvordan folk kom til å oppføre seg mot dem og hva læreren kom til å si til marcus når han fikk hvite hva han mente på slutten.

  JEG GIR DENNE BOKA TERNINGKAST 4,5 -5

 439. Jeg synes boka ikke var så mye drama når det står at boka er drama. jeg skjønte heller ikke boka og det som skjede. jeg vil anbefale denne boka til 8-10 år gammel barn.
  Terninkast 3

 440. jeg syntes boka var bra men det kune vært litt mer om handlingen det var ikke så mye som kjede jeg hopper at de andre får vite at leo ikke stjal matboksen til ida det var egentlig macus som la den i sekken hans jeg gir den terning kast 5

 441. HEI
  Jeg syntes boka var veldig bra og kunne godt tenkt meg og lese den selv.
  Men jeg likte bare ikke at Christer og Marcus drev og hinta og viska til Leo.
  De var noen ordentlige mobbe gutter jeg ikke likte:(
  Men det jeg ikke kjønte var at hvorfor skulle de stjele en matboks og legge den i gymbaggen til Leo og prøve og hinte fram at Leo’s far var en tyv.

  Men jeg likte den ganske godt.
  Litt kjedelig da men elles så hadde jeg likt og vite hvorfor i ALEVERDEN VILLE BESTEVENNEN TIL LEO LØPE FRA HAM.

  jeg gir boka terningkast:4

 442. Jeg synes boka var veldig spennende og lese.
  Det var veldig å lese boka fordi de hadde dialoger.
  Jeg er veldig glad i drama så dette er en bok for meg.
  Jeg andbefaler boka til barn fra 10-15 års alderen.
  TERNINGSKAST: 5,999

 443. Jeg syntes boka var litt kjedelig fordi det handlet bare om at faren var en tyv og at guttene i klassen til Leo ville bare snakke om politi og tyver.
  Jeg likte den og litt når Lisa ikke fant matboksen sin.

  Jeg anbefaler boka for de som liker drama og spenning.
  Boka for terningkast 4

 444. Jeg snes boka er spennende.
  Jeg tror at gutten er ensom.
  Han har det ikke bra på skolen.

 445. denne boka var litt kjedelig likte den ikke fordi den var liksom ikke noe spenning i den og det var veldig trist.

  dette er min menig:
  boka var litt kjedelig og jeg forsto ikke meningen med denne boka. jeg syntes denne boka ikke er noe bra.

  terning kast 3:)

 446. Jeg Henrik synes boka er dålig fordi jeg ikke liker mobbing.
  Jeg har ikke lyst til å lese boka.Jeg anbefaler ikke boka for dem som liker spenene bøker.
  Terningkast 1 . Ferdi Henrik det senes jeg.

 447. jeg synes boka var litt dårlig fordi det handler om mobbing det liker ikke jeg!!!!!!!!!!!
  men jeg har litt lyst til å lese boka.
  jeg gir boka terningkast 3.

 448. Jeg synes boken var ganske kjedelig fordi, det var liksom ikke noe høydepunkt.
  Vis det handlet litt mer om faren hans og fengsel og sån da hadde det vært mye mer spennende.
  Jeg synes boken skal få en 3.

 449. jeg har nettopp lest far din. den boka er veldig bra fordi det skjer mye mystiske å slemme ting.Leo har jo en far som er en tyv det må være veldig trist han blir jo litt mobbet
  men alle bøker kan ikke bare være glade bøker. så den boka likte jeg veldig godt.
  det var mystisk når matpakka til lisa bare blir borte.
  og når de har gym sa er det noen gutter som mobber leo og det er trist
  så jeg gir boka terning kast 5 jeg anbefaler denne boka til9-12 år

 450. den var passe bra.
  Vi likte ikke da de tullet om politibil og politi og røver.
  terningkast 4

 451. vi likte boka fordi – den var spenne det
  fordi boka handlet om drama :)????????????????????????????✊✌???????????❤??❤??????????????????????????????????????????????

 452. Ibrahim syns at boka var bra.???????????????
  Fia syns at boka var passe bra. det kunne skjedd på ordentlig. jeg syns synd på «han»❄❄☃⛄??????????????????

 453. boka var passe bra vi likte godt da Leo gjemte matboksen til Line terningkast 3

 454. jeg syntes boken var helt grei fordi jeg liker ikke den sjangeren men til og være den så var den bra☀

 455. jeg synes at boka var kjedelig fordi at det skjedde ingen ting så den får terningkast 3

 456. jeg likte at de hadde gym
  jeg likte ikke at folk byte
  å av en politibil
  jeg viste ikke at faren
  var en tyv
  jeg ble irritert over
  at Roger byte å
  løpe fra han
  slutten var ok
  ternings kast 2 av 6

 457. Jeg likte ikke boka fordi det skjedde ikke så mye syntes jeg. Og inn holdet var ikke så bra.Så jeg gir en 2er til denne boka.?

 458. jeg syntes boken var passe siden jeg bare likte den ikke så godt

 459. Jeg synes at boken var bra fordi har forklarer hva han føler, og jeg leser boka. Jeg synes at slutten var rar.
  Jeg ble overrasket over at matpakken til lisa var i bagen .

 460. jeg syntes boken var passe siden jeg bare likte den ikke så godt !! jeg gir den terning kast 6 🙂

 461. den var helt grei var litt kjedelig men 5/10 det burde ha skjedd mer i denne boka

 462. vi syntes at boken var passe bra fordi det var ikke så spennene. Men vi har ikke lest hele boken så det kan henne at boken er mer spennene da. Vi ble overasket over at faren hadde stelt fra hele nabolaget.
  terning kast: 2/5 : )
  Passe bra ; )

 463. denne boken høres veldig bra ut. Men det er veldig syn at han i bøken blir klandret fordi faren er tyv. Jeg synes at det er forferdelig at beste vennen han dare løper fra hann. Den får en 8/10❕

 464. jeg synes det er en bra bok og anbefaler og lese hale boka
  terning kast: 5

 465. Boka var passe bra
  den var passe bra på grunn av det var ikke så spendene bok.
  Jeg hadde gitt boka terningkast 4

 466. Vi synes boken var passe bra. Leo sin pappa ble arrestert beskylt for og ha vært en tyv. De sier at pappa’en til Leo har stjert fra nesten allle i nabolaget. Det er litt av hva det står om i bok omslaget.

 467. eeeeeeee hva er det dere snakker om?
  Selve boka var bra synes litt lite forskaring av ting og sånnt
  må si at det ikke var den beste boka jeg har lest men ikke heller den verste
  Jeg må si det er bra de tok med den boka her i bokslukerprisenboka.
  Det er fordi nå har vi på skolen om obbimg og det de gjør her i denne boka er forfeldlig
  det er jo ikke hans feil at faren kom i fengsel, den boka lærer også hvordan lærere ikke ser og forstår mobbing like bra barn gjør det. Det er velidg viktig at barn sier ifra om mobbing! DET ER IKKE GREIT! Det er det jeg ville si
  Likte boka veldig godt! De som skriver at de ikke forstår boka har et problem for da forstår de heller ikke mobbing som KANSJE er på dens sin skole o de ikke ser det!
  Det jeg synes var best er at i det ene stykket var læreren med på mobbing men jeg tror hun ikke forsto henne! Mobbing må vi få stopp av!
  Terningkast:7
  Sorry for at jeg har skrevet feil i blant…………..

 468. Boka var litt rar og jeg kjønte ikke så mye av det som sto om pappan hans
  men jeg syntes guttene i klassen hans var kanske slemme fordet.
  Boka var son mitt på.

  Terningkast 3 .

 469. Denne boka handler om en gutt som heter Leo. Faren hans har stjålet ting av nesten alle i bygda å har blitt hentet av politiet. Morgningen var litt uvanlig å når han skal dra til skolen ser han bestevennen sin Roger. Han ropte på Roger så han skulle stoppe men Roger begynte bare å løpe! Leo begynte å løpe etter men stoppet da gymbagen slo i låret. Når han kommer på skolen er kameratene hans veldig anerledese.. de erter han å Roger snakker ikke med han mer? Er det forgrunna faren..

  Jeg syns denne boka var spennende det var litt vanskelig å forstå hele handlingen. Å jeg syns litt synn på Leo som får det vanskelig forgrunna faren hans er en tyv.. Denne boka får terning kast 5:)

 470. Lite drama spør du meg….. Ikke spennende og forferdelig kjedelig! Det utdraget som er tatt ut er en helt vanlig skoledag. Det at faren er en tyv, er kanskje det mest spennende i utdraget. Mer om faren hadde vært fint å vite, men det kommer kanskje i en annen del av boka…. Har jo ikke lest hele. Jeg vet ikke helt hva jeg hadde syntes om boka hvis jeg hadde fått lest hele, men jeg kommer ikke til å lese den frivillig på fritiden for å si det sånn! Fatter ikke at dette er en av årets beste bøker! Den er ikke så bra. Den er bedre for mindre barn kanskje 1. Klasse?

 471. Jeg synes at utdraget var bra, men ikke så spennende. Liker best spenningsbøker. Men får kanskje litt lyst til å lese den. (Bra)

 472. jegb syntes dey var en litt kjedelig bok fordi jeg liker spenning og jeng syntes at det ikke var så mye spenning så en litt dårlig bok syntes jeg.

 473. Jeg likte ikke boka veldig jeg syntes ikke det er noe for meg. Jeg syntes ikke det var noe hyggelig å lese så jeg gir et terning kast 2 eller 3.

 474. Jeg syntes boka var litt spennende.
  Den var bra, men den kunne hatt litt flere beskrivelser sånn at boka blir mer spennende og det er lettere og forestille seg hva som skjer.

 475. Jeg syntes boken er trist, fordi faren kom i fengsel. Og Leo blir beskyldt for noe han ikke har gjort.

 476. Jeg synes boka var passe bra fordi det var noen spennende deler men mesteparten var en kjedelig bok som ikke kom seg noen steder.

 477. Jeg synes veldig synd på han Leo, fordi alle driver å plager han. Jeg synes det var litt forvirrende, fordi det ikke sto noe tegn når de snakket. Men jeg likte handlingen, så jeg synes boken var bra. 🙂

 478. Den hadde et spennende tema men
  de klarte ikke og gjøre så mye ut av det.
  Det var spennende men ikke så morsomt.

 479. BOK: Far din av Bjørn Ingvaldsen
  Denne boka var litt kjedelig, men den var KUL. Den var FASCINERENDE/SPENNENDE. Jeg liker innledningen (den var litt trist). Den blir på OK lista på plakaten. Den skulle hatt litt 6.-klassehumor som er ikke jentehumor eller grov. Det var kult at faren er en TYV.
  Den handler om at en far har blitt satt i fengsel av politiet fordi han har stjålet fra nesten alle i bygda der hvor han lever. Jeg gjir den terningkast 4

 480. Teksten er laga av Bjørn Ingvaldsen. Boka er ei dramabok. Far din handler om ein far som blei arrestert for stjeling.
  Eg synst boka var veldig trist når Marcus plaga Leo fordi at faren til Leo vart arrestert. Det er jo mobbing. Ein 6. klassing kan lære av denne boka fordi det kan lære deg å ikkje mobbe kvarandre. Teksten sluttar litt slemt når Marcus hadde lyst til å leke Politi og røvar.

  Eg hadde anbefalt alle 6.klassingar til å lese denne boka. Det beste med teksten er at Leo tåler å bli mobbet. Det som irriterte meg var at Marcus plager Leo for at faren hans er i fengsel

 481. Jeg synes boken er bra. Boken handlet om en gutt som ble behandlet dårlig fordi faren hadde stjålet fra nesten alle i bygden. Bestevennene hans ville ikke støtte han og gjorde narr av han. Jeg synes det er rart at han ikke gikk til en psykolg etter at faren ble oppdaget.
  Den er ikke spennende, morsom eller krim, men var forsatt bra.

 482. jeg likte boka fordi den var spennende.
  terningkast 5

 483. Mange i klassen syntes boka var super, veldig bra og bra, men det ble passe bra som fikk flest stemmer alene. Ingen syntes den var dårlig.

 484. eg sunst at boka er ok en er lit fantasi og lit virki et eg vil ji boka teninkast 5

 485. Hei, denne boka er ok.
  Men eg ville ikkje lest den pga. kjedsomheit.
  Terningkast 3.

 486. Denne boka var litt kjedeleg.
  Men det er litt rart at dei ikkje seier at faren er skurk.
  TERNINGKAST 0, 9999999999999999999999999999999

 487. Boka var trist. Det handler om en gutt som blir plaget fordi han har en far som har stjelt av andre. Gutten hvet ikke at faren har stjelt og lurer på hva som skjer. Boka var lett å lese. 8/10

 488. litt kjedeleg bok,men den var spennande og håre at faren var ein tyv.Eg gir den ein 5

 489. Eg synest boka var spennende
  Det var merkelig at Leo ikkje visste att faren hans hadde blitt tatt i fengsel.
  Eg lurer på kva som skjer når han for vite de.
  Eg synst det var feil att dei skulle dømme Leo for noke han ikkje hadde gjort.
  Spennende bok.
  Vil lese den.=)
  Terningskast 5
  Terningskast 5

 490. Sånn passe bok, den var litt kjedeleg fordi det ikkje var så mykje handling i den.
  Den får terningkast 3 av meg.

 491. Den var litt sjedeleg. Det kjedde ingenting!!!!! Ikkje min stil Terningkast 2,25372437

 492. KJEDELIG FØLG HELLER MED PÅ FOTBALL!!!!!!!!!!!!!!!!
  Kjedelig bok.
  dårleg poeng med boka minus -6 terning kast

 493. Gr. 3. fra 6A og 6B synes boka var veldig sterk, men trist. Boka kan lære oss at en ikke skal la ting gå ut over andre pga. bakgrunn, hvordan en ser ut eller liknende. Vi synes læreren ikke tok tak i dette mobbeproblemet. Det burde han ha gjort!!!!

 494. Boken var spennende, og jeg ville gjerne ha lest hele boken. Jeg likte den.

 495. Jeg syns boken var bra. Den var spennende, og jeg kunne godt tenke meg å lese hele boken.

 496. Spennende, lærer om mobbing, masse drama, skikkelig bra, litt trist, boka er realistisk.

 497. Jeg fikk ikke egentlig lyst til å lese boken, men jeg synes uansett den var spennende

 498. Jeg synes boken var fin til å vise hva man ikke skal gjøre, hvis en far eller mor i klassen kommer i fengsel skal man ikke mobbe og erte den personen.
  Jeg har lyst til å lese mer av boken.

 499. -Spennende, litt trist
  – Bra handling, men dialogene funka ikke
  – Dumt med gjentagende ord
  – Viktig tema, mobbes pga faren
  – Veldig mange vil høre mer

 500. Jeg ble irittert over at Roger løp fra han. Kapittelet sluttet litt rart fordi at Markus sa det med poleti og tyv.
  Maja 11år

 501. jeg syntes at boken var veldig bra. jeg ble overasket over at mange på skolen viste at faren til Leo var en tyv. Jeg likte godt at Bjørn Ingvaldsen beskrev følelsen til Leo så godt fordi da følte jeg at jeg skjente hvilken følelse han kjente inn seg. Jeg likte ikke at Marcus og Christer begynte å mobbe Leo, men det gir også litt spening

 502. jeg synes ikke at Roger var så hyggelig siden at det var jo faren som var tyv og ikke leo. jeg ble overraska over at Marcus og Chris kunne være så slemme.

 503. Denne teksten handler om en gutt som ble mobbet fordi faren hans blir tatt av politiet.
  Han blir mobbet av naboer og klassekamerater. Gutten blir satt i vanskelige situasjoner, fordi faren hadde gjort noe ulovlig. Vi som lesere synes fryktelig synd på gutten. Jeg kan kjenne at jeg blir sint på faren, naboene og guttene i klassen. Vi vil ha svar på hvorfor faren stjal.
  Forfatteren skriver på en slik maate at vi får lyst til å lese videre. Han skifter mellom replikker og beskrivelser av situasjoner Vi synes den passer godt for 11-åringer.

 504. for lite detaljer
  nesten ikke beskrivelser, savnet det
  trist, ikke noe humor, synes synd på gutten, ingen støtter han….
  spennende, men for lite beskrivelser
  trist, tenk at faren er en tyv, gutten ble ertet for det, liker bøker som går i dybden på ting. Få erfaring med noe vi ellers ikke ville ha gjort.
  lite detaljer, velger vanligvis ikke å lese slike bøker..
  hadde ønsket replikkene på annen måte, eks: – «……………………»
  dårlige beskrivelser
  spennende, lurte på om de kom til å bli venner
  for lite detaljer
  mye oppramsing
  jeg synes det var morsomt at det var kort, annerledes
  bra tekst, men guttene var slemme, det med boksen
  synes forsidebildet på boken var litt kjedelig.

 505. Denne boken var bra og spennende. Det var litt synd på gutten som hadde en far som var en tyr (ifølge utdraget.) Den delen på slutten da han sa (vi kan leke politi og røver, for vi har en ekte røver her) Den var slemt sagt men denne boken handler litt om mobbing på en måte. For den gutten kan ikke noe for det faren har gjort. Hilsen Patrick på Reinsvoll Skole

 506. Jeg lurer på om faren til Leo er tyv eller at det er noen andre, som prøver å få lagt skylden på faren. Jeg synes det ikke var rettferdig at Leo blir ertet av Marcus og Christer for det er ikke Leo som er tyv, men jeg trur Marcus og Christer prøver å få Leo til å være en tyv når Marcus og Christer legger matboksen til Lisa i gymbagen til Leo. Jeg gir boka terningkast 4.

 507. Far din var en spennende bok for faren til Leo var en tyv.Men da ble Leo mobba på skolen .Marcus og Christer tulla med Leo for at far til Leo var kriminell (ifølge teksten.) Men da tulla Marcus og Christer la matboksen til lisa i gymbagen til Leo men da la Leo matboksen tilbake i sekken til Lisa. Jeg synes den var veldig bra den får 9/10. Hilsen Sander den kule.

 508. Den boka var kul jeg vil ha mer jeg skal go til bibloteke å låne dena boka

 509. Jeg synes at boka var ikke så spennende eller morsom eller kul. terning kast 3

 510. Vi synes boka var vanskelig å forstå. Den var ikke spennende og det var ikke lett å skape noe mening.
  Vi synes utdraget var dårlig. Kanskje det burde vært et annet utdrag som var mer dramatisk, slik at en fikk lyst til å lese resten av boka.

 511. jeg syns at boka skal få 6/6 jeg vil ha mer for for fateren skriver mer

 512. jeg synes boka var litt trist fordi: han ble ertet av de andre på skolen.
  jeg anbefaler boken, fordi man fikk et innblikk i hvordan folk som har opplevd det samme som Leo.

 513. jeg syntes boka var bra fordi: det var mye drama og det var spennende og jeg fikk lyst til å lese mer terningkast: 4
  Du burde lese boka fordi Christer og markus er DramaQueener.

 514. Jeg syntes boka høres spennende ut. Jeg syntes synd på Leo. Jeg vil gjerne høre resten.

 515. Jeg synes utdraget var godt skrevet. Men likavel var utdraget litt for trist.
  Terningkast 5/6

 516. Jeg synes boken høres spennende ut, det var mye spennende som skjedde.
  Jeg har veldig lyst til å lese boken å se hva som skjer videre
  Jeg synes boken passer for barn fra 9-12 år.

 517. Jeg synes at boka var litt rar, men jeg synes at det var et interessant tema.
  Fin forside.
  terningkast: 4

 518. Jeg synes boken var trist og spennende. Jeg fikk lyst til å lese den.Boken er bra skrevet. Mange dataljer. Bra bok 🙂

 519. Jeg synes denne boka her var litt trist, og kanskje litt spennede. Terningkast 5,5

 520. Jeg synes at boka har et veldig seriøst tema. Den er teist men spennnende så jeg får lyst til å lese videre.
  Terningkast 4

 521. Jeg synes at boken var litt kjedelig og litt mye dialog. Boken var sånn passe bra.?

 522. boken var veldig bra fordi den hadde et alvorlig tema og den var morsom.

 523. Jeg synes boken var litt spennende, men ganske kjedelig fordi jeg forsto ikke handlingen så godt. Den var ikke helt min smak.
  Terningkast: 2

 524. FAR DIN
  Boken ( far din) var litt tung og kjedelig, den var også litt annerledes enn de andre bøkene. Vi synes utdraget fra boken var passe bra. TERNINGKAST: 4???

 525. Jeg synes boka var bra.
  Men den var litt trist.
  Jeg fikk lyst til å lese den.

 526. Denne boken var helt OK fordi
  Han ble mobba og han gjorde ikke noe med det ,så jeg kjønte ikke helt hvorfor de kalte denne boken en drama bok.
  Kort sagt var boka litt rar og ganske dårlig
  også var det fir mange detaljer.

 527. jeg skjønte hvordan gutten hadde det, men det var litt for mange punktumer og korte setninger, derfor ble jeg ikke så veldig engasjert. jeg kunne lest den ferdig, men den er ikke på toppen av lista.

  • Jeg synes teksten virker interessant fordi den er detaljert og den omtaler forskjellige situasjoner av mobbing som kan skje i virkeligheten. Teksten gir leser kjennskap til hvordan det føles å bli mobbet.

 528. Jeg synes det var et bra utdrag. Det ble litt for seriøst noen ganger men ellers var den realistisk.

 529. Boken var trist, men den var også litt spennende. Jeg synes boka var bra skevet fordi den beskrev ganske mye. Jeg fikk ikke så lyst til å lese den fordi det ikke er helt min type bok. Jeg anbevaler denne boka for de som liker drama.

 530. Jeg synes utdraget var veldig bra og spennende. Det var veldig spennende og jeg får lyst til å lese boken

 531. Jeg synes at boka var trist men den også var litt spennende. Jeg synes at boka var bra skrevet fordi den beskrev det meste detaljert. Jeg ville ikke lest denne boka fordi det var ikke min type bok. Jeg anbefaler denne boka for de som liker drama.

 532. Jeg synnes utdraget var veldig bra.Jeg synnes det var spenende og jeg fikk lyst til å lese resten av boka.Jeg synes at det var mye drama og jeg synnes syn på Leo.

 533. Jeg synes at denne boken hadde med ganske mange følelser, det likte jeg. Jeg likte også at det var på en måte en verkelig historie fordi det de tar opp i boken er noe som faktisk kan skje. Det var ganske variert språkbruk. Det jeg mislikte med boken var at det handlet litt for lenge om samme ting og det var litt skjedelig noen ganger. Terningskast: 4,5

 534. Vi hørte dette utdraget på lydfila, og synes denne var ganske kjedelig. Fortellerstemmen gjorde det ikke spennende nok, og det var et tamt tema.

 535. Boka var bra, men jeg likte ikke at han ble mobbet. Men at faren er tyv gjør det enda bedre, og at det blir masse drama. Boka passet meg, og jeg vil gjerne lese resten av boka. Terningkast 5.

 536. Jeg synes boka var bra, fordi den var veldig spennende, men jeg likte ikke at de var slemme mot gutten.
  Terningkast 5.

 537. Den var ganske spennende og litt trist, men de to guttene var slemme. Det var dumt at ikke vennen hans ville snakke med han. Terningkast 5.

 538. Jeg syntes boka var veldig trist, og jeg håper at i slutten av boka at Roger og Leo blir venner igjen. Jeg anbefaler denne boka til alle som liker drama og triste bøker. Terningkast 6!

 539. Far din, av Bjørn Ingvaldsen
  Boka handler om en gutt som har mistet faren sin. Faren sitter nemlig i fengsel. Han har blitt beskyldt for å ha stjålet. Jeg syns boka var super spennende!!! Jeg fikk lyst til og lese mer for å finne ut av hva som skjer. Den var veldig bra. Sjangeren er drama. Min vurdering er : veldig bra, Terningkast: 5. Jeg anbefaler denne videre for at jeg syns den var veldig bra. Hovedpersonen er Leo og moren. Bipersonene er :Roger, Marcus os og Christer. Marcus og Christer er slemme.

 540. Jeg syns at utdraget av Far din var litt spennende. Men det var dårlig gjort av Marcus å legge matboksen til Lisa i Leo sin bag. Jeg må bare lese hele boka.

 541. Bra fordi faren hadde blitt tatt til fengsel.
  Det var overraskendene at Roger hadde tatt marcus sin side.

  Boken var bra

 542. Jeg synes boken var litt rar men litt morsom
  Men jeg forsto ikke så mye i starten men så kom jeg inn i boken igjen

 543. jeg synes denne boka er rar likte ikke denne boka skjønner ikke denne vet ikke om jeg like den eller ikke men gøy og litt kjedelig i starten men den er ok jeg vil anbefales denne med rar mener jeg starter rett opp i en hendelse politiet e inn blandet 🙂

 544. far din var en trist og alvorlig bok. Forfatteren skriver om hvordan man føler seg når faren din stjeler og blir tatt. Da vil ingen ha noe med deg å gjøre. Jeg likte denne boken og vil anbefale den. Jeg gir den terningkast 5

 545. .den var kul og spennende. Jeg fikk veldig lyst til og lese den.
  Den passer for barn mellom 8-12.
  Og den får en 5 av meg?

 546. Jeg likte godt da Leo gjemmte Lisas matboks bak den nærmeste sekken. Jeg likte ikke da de andre barna i klassen til Leo ertet han. Jeg ble overrasket at Roger/bestevennen hans løp fra Leo. Jeg ble irritert over at lærerne ikke skjønte hva alle de andre elevene i Leos klasse lo av. Jeg syntes boke var kul, forde den kunne vert litt mer spendendene jeg vet at det bare er et utdrag at Far din av Bjørn Ingvaldsen men men den kunne vert litt mer spennendene. Slutten var litt kjipt for Leo men, jeg fikk lyst til å lese mer i den. Så jeg skal byne på den etter jeg er ferdig å lese den jeg leser nå.

 547. Vi synes at det skjedde for lite, så det ble kjedelig.

 548. Jeg syntes boken virker veldig spennende. Og man får innblikk i hvordan livet kan være for noen andre, det virker ganske realistisk. Denne boken får en til å tenke. Jeg kunne gjerne ha tenkt meg å lese den. Terningkast 5

 549. Jeg synes boka var morsom, og det var litt kleint. Men det var. Morsomt, fordi det var kleint! Alle i klassen lo, det som var EKSTRA morsomt var at læreren vår skrev det du vet, isteden for 6… Og sendte den!!! Det var når han skulle skrive terningkast 6. Jeg gir terningkast 6.????✨

 550. Jeg synes boka var kjedelig fordi det ikke var noe spennende i den. 🙁

 551. Jeg fikk lyst til å lese videre.
  Man følte med hovedpersonen.
  Andre burde lese den hvis man liker drama.

  Terningkast 4

 552. Det var veldig bra bok, jeg liker litt drama, men jeg visste ikke at det kommer til å bli så bra drama bok I boken!!?

 553. Boken var ikke akkurat min stil. Det var litt kjedelig med f.eks. «Du må stå opp» og så svarer han bare «ja» det skjer alt for mange ganger i teksten

 554. Far Din
  Jeg syntes boka var spennende.
  Det med at faren til hun jenta er kanskje en røver er veldig spennende.
  Jeg lurer på om Christer og Marcus har tatt matboksen til jenta?
  terning kast:5

 555. Boken var bra fordi det skjedde mye. Det var veldig realistisk. Jeg veldig lyst til lese resten av boken.

 556. Bra. Jeg synes at det var altfor mye punktum og beskrev for mye unødvendig ord.
  Den er bitte litt spennende. Jeg anbefaler boken litt.

 557. Jeg synes utdraget var litt dårlig, den ble kjedelig fordi nesten det eneste som skjedde var at de guttene erter han gutten fordi faren hans var i fengsel. Jeg vil ikke lese boka.
  Terningkast: 2

 558. Jeg synes det var litt kjedelig fordi de guttene bare mobbet han fordi faren var i fengsel.
  Jeg fikk ikke lyst til og lese boka og synes utdraget var kjedelig.

 559. Jeg syns at den var veldig dårlig. Fordi jeg liker ikke den type sjanger og fordi den var veldig kjedelig.

 560. Jeg opplevde teksten som en spennende tekst og jeg fikk lyst til å lese mer av den. det som gjør teksten god er at det er ikke gjentagende ord og jeg likte måten den var skrevet på. Terningkast 4,5

 561. Jeg syntes utdraget av boken var ganske kjedelig. Det skjedde ikke så veldig mye og utdraget var ganske kjedelig skrevet. men jeg fikk litt lyst til å vite hva som skjer videre. Jeg fikk ikke så veldig lyst til å lese boken videre.

 562. jeg mente at den er en bok som er lit lite menings full den burde sulte med tule og
  forts ete med historien…..

 563. Jeg synes utdraget var litt kjedelig fordi det var litt for mye dialog. Den var ganske godt skrevet med mange fine detaljer.
  Terningkast 4.

 564. boken var helt ok
  litt kjedelig men jeg vil lese resten for å se hva som skjer

  • Jeg opplevde teksten som veldig detaljert og interessant. Det som gjør teksten god er at det er lett å kjenne seg igjen i den, og man blir revet med. Andre bør lese den fordi den er godt skrevet og forteller en spennede historie.

 565. Jeg syntes dette var en bra bok du lever deg inn i boken og det var mye drama.

 566. Den var spennende, morsom men litt mye dialog på starten. Men jeg vil lese resten av boken. Terningkast 5

 567. Litt spenende med at faren kanskje var en tyv og naboen var underlig.
  Terningkast 4

 568. boken var litt kjedelig, fordi det var litt lite som skjedde, og det var ikke helt bin stil. Jeg fikk lyst til å vite hva som skjer videre, men samtidig har jeg ikke lyst til å lese boken.

 569. Far til Leo er arrestert og Leo blir mobba. Dette er ei spenningsbok.

  Dette var ei litt mystisk bok opplever eg. Det var særleg slutten eg tenkjer på. Den skapte mange tankar i hovudet mitt. Koss vil Leo reagera og gjera ettersom han er son av ein tjuv? Vil han halda fram med å gå på skulen? Kor lenge kan han orka dette kjøret?
  Handlinga er ikkje lett å leva seg inn i. Eg har ikkje kjennskap til dette, så det blir litt urealistisk for meg. Eg synst veldig synd på han, og håpar han skal klara seg vidare i livet.
  Dei snakker saman om politi og røvar i gymmen. Eg forstår ikkje at læraren ikkje greip inn og forstod kva som hende.
  Eg synst klassekameratane oppførte seg dårleg. Å, tenk at bestevennen Roger svikta han til og med! Hovudpersonen, Leo, virka ganske snill.
  Boka tek tak i mobbing. Slutten gjorde at eg synst det var vanskeleg å leggja boka frå meg.
  Eg likte boka.

  Den passer for gutar og jenter fra 11 til 15 år.
  Den må få ein plass i super finalen.

 570. Teksten fortel at far til Leo er i fengsel. Alle Leo kjenner vender ryggen til han. Dette er ei dramabok.

  Dette tekstutdraget tek opp eit veldig viktig tema, mobbing. Forfattaren bruker korte setningar, det gjer teksten mykje meir spennande , » Vi hadde spist og gikk ut «. Teksten gjer inntrykk på meg. Eg tenkjer meg inn i Leo sin situasjon og veit ikkje koss eg ville takla det sjølv!
  Denne boka har eit skikkeleg høgdepunkt, og det er når alle flokker seg rundt Leo. Hovudpersonen er lei, trist og har ingen på laget sitt.
  Slutten får meg til å tenkja mange ulike tankar. Kva kjem til å skje vidare. Grip lærarane inn og hjelper Leo? Kuttar han ut skulen? Eg var så nysgjerrig at eg gjekk og kjøpte boka i haustferien. No kjenner eg innhaldet og anbefaler boka sterkt til andre.
  Eg gjev boka terningkast 6.

  Denne boka skal til Superfinalen.

 571. Vi lurer på hvorfor Roger ikke hilste og unngikk Leo og vi likte ikke han var sånn. Det var en trist bok pga.mobbing. Vi lurer på hvordan de andre visste at faren var i fengsel. Jeg vil lese resten av boka for å finne ut hvordan det gikk. Den var spennende.

 572. Jeg likte boka fordi det var spennende!
  Jeg lurer på hvorfor faren stjal fra andre? visste alle at han stjal?
  jeg synes det var dumt at klassen mobbet Leo fordi faren stjeler….. han er jo ikke faren
  Roger burde ha støttet Leo de er jo venner! han kan ikke bare dumpe leo

 573. boka var gøy veldig trist. Fordi det var veldig dårlig gjort at Leo ble mobbet forde faren hadde gjort noe galt.

 574. Jeg likte boka fordi det var mye drama.
  Jeg lurer på om det er flere sånne øker som 1 serie?
  Jeg syntes at boka var Bra Fordi det var bare my drama, til vanelig liker jeg ikke for mye av 1 ting , Men denne boka var bra sellom det var veldig mye drama var den bara :D!!!

 575. Jeg likte boka fordi den var litt trist,men jeg synes Markus var veldig slem!Jeg syntes at Roger forsatt skulle vert vennen til Leo og ikke bare løpt bort!!!Jeg lurer på hvorfor de var så slemms mot Leo hvorfor tok de matboksen hennes i bagen til Leo!!!

 576. Jeg likte boka fordi den var gøy og spennende.
  Jeg lurer på om hva skjedde med faren til Leo.
  Hvem tok matboksen til Liza i gymbagen til Leo.

 577. Jeg likte boka fordi den var spennende og litt trist fordi det var trist å høre om hvordan Leo ble mobba. og det var gøy fordi det var litt tyveri.

 578. Jeg likte boka fordi det ble litt spennende når vi fikk vite at faren til Leo var tatt av politiet.
  Jeg lurer på hvorfor faren til Leo var tatt og hvorfor Marcus var litt slem med Leo.
  Jeg synes boka var litt spennende og gøy.

 579. Jeg likte boka fordi den viste noe om mobbing.
  Jeg lurer på hvorfor Roger plutselig «ikke kjenner» Leo. Og hvorfor Marcus er så slem mot Leo fordi faren har stjelt.

 580. Jeg syntes boka var spennende,litt fordi det var litt om tyveri. Ellers var den litt «lame» liksom:-/

 581. Jeg likte ikke boka særlig mye, men synes at det var kult at de viste noe om mobbing 😉
  Synes det er dumt at Roger plutselig «ikke kjenner» Leo.
  Ternings kast: 3 Dess assa

 582. Jeg synes at boka var gøy og spenene derfor skal jeg kankje gå på bibliotek får å låne boka og lese den.

 583. Jeg lurer på hva skjer med faren?
  Hvorfor går det ut over Leo når det er faren sin feil?
  Hvorfor vil de ikke være venn med Leo for noe faren har gjort?
  Spennende bok:)
  Boka burde handlet litt mer om faren til Leo.

 584. Jeg synes boka var veldig trist, fordi det er ikke Leo sin feil at faren har gjort noe han ikke skulle ha gjort.
  Jeg likte boka fordi den forklarer på en måte hvordan en form for mobbing kan være, og at det ikke er noe bra…
  Jeg lurer på hva som hadde skjedd med vennskapet til Leo og Roger. Hvorfor var de blitt uvenner? Var Roger plutselig i mot Leo?
  Det irriterte meg veldig når Marcus alltid skulle ødelegge skoledagen til Leo.

 585. Jeg likte boka fordi den var spennende.
  Jeg lurer på hvorfor Roger løp fra Leo til skolen?
  Jeg vil lese boka fordi jeg vil vite hva som skjer videre med Leo.
  Terningkast 5.

 586. Jeg likte boka fordi den var spennende og gøy.
  Jeg lurte på hva som skjedde med faren og om det var sant, og jeg lurte på også hvorfor marcus å de var så slemme mot han.
  Denne boka fikk meg til å tenke på mobbing.

 587. boka var veldig bra veldig dramatisk og den var også ganske spennende o.O

 588. Her kom klassen til variert resultat, men totalt var det flest som synes denne var bra.

 589. Utdraget er skrevet i sjangeren drama. Det var flere meninger om boken, både det at var kjedelig at vi ikke fikk vite noe mer om hvorfor Leo sin far var arrestert, at forfatteren valgte å bruke så korte setninger. De spydige vitsene til Marcus var ekle, men morsomme. Marcus fremsto som en frekk og slem unge som likte å skape mye drama.
  Hovedpersonen Leo virket trist fordi vennene hans løp fra ham, ikke snakket med ham og han ble ledd av.
  Et fåtall av elevene ønsker å lese boka.

 590. far din er morsom og det handler om. faren til en Leo er tatt av politiet fordi han er beskylt for å være en tyv.

 591. ganske spenende. De valgte et bra utkast av boka, men den var ikke akkurat min type bok

 592. Denne boken var veldig bra. jeg vil gi den terningkast 5. Den er enkel og lese og enkel og forstå. Dette er en av de beste utdragene jeg har lest.

 593. Dette utdraget var passe braa. Det er snilt av Anton og prøve og hjelpe faren sn. Utdraget var enkelt og lese og jeg fikk med meg mye. Jeg vil gi utdraget terningkast 4.

 594. Utdraget var spennende, jeg ville høre mer.
  Jeg syns det var litt dumt at de på skolen til Leo behandlet han sånn bare fordi faren hadde gjort noe kriminelt.
  Men jeg vil lese boka fordi jeg hr lyst til å høre hvordan det kommer til å gå med Leo.

 595. Jeg syntes boka var spennene, men det skjedde likevel ikke så mye.
  Jeg vil lese boka, fordi jeg lurer på hva som skjer videre og hva som hadde skjedd.
  Jeg gir den terningkast 5/4 av 6
  🙂 😉

 596. Jeg synte den var litt dårlig, men forfatteren hadde valgt riktige ord til vær settning. Det var bra ordplasert

 597. Jeg opplevede teksten veldig spennende og jeg fikk lyst til å lese den, det som gjør atjeg har lyst til åleseteksten er at de slutter teksten på et punkt der får lyst til å vite om Marcus og Christer la matboksen i sekken hans.
  Jeg synes andre bør lese boken fordi den høres veldig spennende ut.
  Terningkast 6/6!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 598. Boka var bra, den viste hvordan Leo hadde det med en far som tyv.
  Det var dumt at det ikke var noen adjektiv.

 599. Boka var ganske trist fordi han Leo ble jo mobba for noe han ikke hadde gjort! Det var veldig urettferdig. Jeg forsto ikke utdraget helt men den var bra. Jeg fikk lyst til å få vite hva som skjer med Leo videre. Jeg vet det er skikkelig rart men jeg forbinder navnet Leo med noe heeeelt annet enn det som sto i teksten, på grunn av en DRITBRA bok som jeg leser nå. Men samma det. Den får terningkast 4 av meg:)

 600. Jeg synes at boka er spennende og alvorlig.
  Jeg fikk lyst til å lese videre.

 601. Jeg synes den var lit trist for nor gutte stopp så var ikke faren der og bagen var veke og politiet tok faren og bagen. Jeg ville anbefale

 602. Far din

  Boken hadde en spesiell og en ganske viktig handling i seg.
  Den handler om mobbing. Leo blir mobbet på skolen på grunn av faren, jeg synest det var ganske urettferdig. Unger har jo ikke ansvar for hva voksne gjør, og Leo hadde ingen rett til å bli «straffet» for hva faren gjorde. Læreren syntes jeg burde stoppe om alt politibil snakkingen. Han bør skjønne hvor vondt og ubehagelig Leo må ha følt seg når «nyheten» om faren kom så brått på ham. Jeg skjønte at gymbagen var en frampek på at noe kommet til å skje, siden den ble nevnte flere ganger i historien. Leo er ingen tyv, faren tok sin valg. Man kan ikke gjøre om noe som er allerede gjort.

  Handlingen var rørende. Selv boken ikke tok så lang tid til å komme fra scene til scene, så synest jeg forfatteren kunne ha skrevet litt mer om detaljer. Det var bra hvordan han forklarte om gymbagen, men hvordan Leo følte kunne han ha skrevet litt mer om. Hva Leo tenke om sin situasjon nå, er han sur på faren? Alt sånne ting kunne han ha skrevet mer om.
  Min tanke om denne boken er at temaet er veldig viktig. Viktig å lære om hvordan folk kan føle seg når de blir utestenger eller mobbet.
  Terningkast 6:)

 603. Far til Leo har blitt teken av politiet for å ha stelt ting frå folk i nabolaget.
  Leo blir mobba på skulen på grunn av far sin. Sjangeren er drama.

  Leo går til skulen som vanleg dagen etter at faren er henta av politiet. Han forstår lite då han ser Roger, bestevennen sin, snu ryggen til og går vekk! Dette synst eg er veldig trist å lesa. Den dagen Leo trengte vennen sin mest vart han svikta. Mobbinga er i gang.
  Eg synst at det er dumt Leo blir mobba for noko faren har gjort. Leo stakkars har ingenting med det å gjera.
  Eg lurer litt på læraren hans. Kvifor møtte ikkje han opp denne dagen og snakka med Leo? Skulen får vel beskjed når slike alvorlege ting skjer heima?
  Leo verkar på meg som ein vanleg, gilde gut og slett ikkje som ei urokråke som lagar trøbbel for andre.
  At forfattaren skriv teksten på ein roleg og sein måte gjer at teksten virkar mykje tristare.
  Litt ekstra spenningstoppar vart det då Leo møtte Roger, matboksen i sekken og det som hende i gymtimen. Eg lurer på kva slags klasse Leo gjekk i, og om korleis vennene vekk veta det.

  Teksten var veldig lett å leva seg inn i! Eg får veldig lyst til å få veta korleis det går med Leo. Eg anbefaler boka for dei som liker å lesa drama.

 604. Temaet er drama og vennskap. Jeg synes boken var litt kjedelig fordi at jeg ble så flau og sint da de tullet om politibilen. Jeg synes at læreren burde hatt stoppet snakket om politibilen fordi det er galt å erte andre for noe de ikke kan gjøre noe med. Barn har ikke ansvar for hva voksne gjør og det var dumt at gutten ble straffet for hva mannen gjorde. Men likevel ville jeg hatt anbefalt denne boken fordi at det var mye detaljer. Gymbagen var liksom et symbol på at noe skulle skje. Jeg gir denne en «Passe bra»

 605. Far din
  Teamet tror jeg er drama.
  Jeg liker denne boken det minner meg om ting, om det at det er mange folk som ikke har det bra i livet. Jeg gir denne boken ternigkast 5? og super bra.
  Det er slemt og erte folk jeg følte de ertet han da de liksom så en politibil.
  Jeg likte ikke boken liksom 2% fordi det var trist å litt slemt.
  Gym baggen har liksom et symbol jeg skjønte at det kom til å skje noe med den.
  Jeg synd på Leo fordi han ble ertetå kansje mobbet.

 606. Far din
  Boken handler om både mobbing og drama.
  Jeg skjønte at noe skulle skje med bagen Leo.jeg likte ikke boken så godt, fordi de forklarte ikke så mye.

 607. Far din tema: mobbing.

  Jeg synes boka sine personer var veldig frekke foreksempel på skolen blir han mobbet fordi far hans har stjålet. Men uten om det var boka ganske kjedelig fordi i begynnelsen sa mora spørsmål til hovedpersonen og han sier bare ‘Ja Ja Ja’ hele tiden pluss så høres det ut som to folk blir mobbet jeg anbefaler og frampeket om gymbagen foreslo at han kanskje ble skikkelig mobbet i gym timen. boka til folk som liker å lese bøker om mobbing og jeg gir boka terningkast 4

 608. Eg synest syn på gutten. Eg trur ingen har følt at faren blit beskylt. Boka var lett og lese. Eg fekk med meg alt. 6/10

 609. det var ein dårleg bok. eg vil ikkje lesa denna boka fordi det er den verste boka eg har lest

 610. Det var ein passe bra bok, eg likte den ikkje fordi den var ikkje så morosamt. Det var verdens verste bok eg har lest i mitt liv

 611. Det var ein veldig bra bok.
  det var spenning i det.
  hadde ltt lyst til å lese den
  den var mosom den var veldig bra.

 612. Boka var spennande og dramatisk.
  Eg likte boka fordi eg liker å lese spennande bøker.
  Eg syntest litt synn på leo , fordi marcus og christer var slemme mot leo.
  Boka var SUPER!
  Eg vil lese resten av boka.
  Eg syntest synn på leo fordi far hans varein tjuv.

 613. Kva hadde ha stjåle.
  Kor jobba faren til Leo.
  Kvifor hadde han stlåle.
  Boka var bra men og litt kjedelig.
  Kven er Christer.

 614. Er pappaen til Leo eigentleg slem? Kvifor prøvde dei andre å få Leo til og bli slem? Boka er spanande og forståeleg og lese. Kor gammel er Leo og pappaen til Leo og kva heiter pappaen til Leo?

 615. Den var kul eg kunne tengt meg å lese slutten den var super eg likte den da Marcus sa at dei hadde ein ekte røver