Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Forfulgt i London

Ingeborg Dybvig Cappelen Damm 2015

Clara er på ferie hos sin farmor, farfar og fetter Simon i en landsby utenfor London. Hun har med seg venninnen Emilie, og de klarer å overtale besteforeldrene til at de kan dra en tur til London – alene. Men det skulle de kanskje ikke gjort …

Etterpå tok vi banen til Oxford Circus. På toppen av trappen opp fra stasjonen ble vi møtt av en vegg av folk. De myldret overalt, fylte opp fortauet og fotgjengerfeltet. En toetasjes rød buss tutet iltert.

«La oss droppe Oxford Street og heller gå til Carnaby Street. Der er det mindre folk og masse å se på, og så kan vi ende opp i Covent Garden. Vi har fremdeles masse tid,» foreslo jeg. Uten å vente på svar, tok jeg Emilie i hånden og slepte henne med meg inn i Argyll Street.

Gaten var bred og uten biler, omkranset av lave hus fulle av småbutikker og kafeer. Et stort, hvitt skilt med «Welcome to Carnaby Street» skrevet med snirklete skrift hang over gaten. Vi spiste en is, kjøpte hver vår hettejakke, og hørte på et par gatemusikanter. Emilie hadde kjøpt seg nye solbriller også, hun satte dem på nesen og så på meg.
«Godkjent?»
«Stilig.»
Gaten endte ved et stygt, gult murhus. Beak Street. Jeg dro opp kartet igjen.
«Vi kan sikkert gå noen av smågatene bak her ned til Covent Garden. Det er ikke så langt heller,» sa jeg og lette med pekefingeren etter gaten vi sto i.
«Her er vi nå …» Vi lente oss over kartet begge to.
«Ned der, kanskje,» sa Emilie og pekte. Jeg nikket. Vi svingte til venstre og fortsatte et stykke bortover, før vi svingte ned til høyre. Jeg kikket opp på veggen. Bridle Lane, sto det på skiltet. Gaten var smal og mørk og helt tom. Trange fortau på begge sider var rammet inn av en dobbel gul linje. All stans forbudt. Ingen kafeer eller butikker, bare noen skitne søppeldunker sto hulter til bulter langs husveggene.

Rettighetene for utdraget gjelder for aksjonsperioden, derfor har vi måttet fjerne resten av utdraget. Utdraget var hentet fra s. 35-43

526 anmeldelser av “Forfulgt i London

 1. Vi elska denne boka. Ho er spennande, og vi kjem til å lesa heile boka i lunsjen.
  Alle i 6.klasse

 2. Vivian, Ksenia, Hans Kasper og Peter: Den var bra. Vi vil lese den ferdig.
  Den var spennenden. Hvor mange sider er det i boka?

 3. Klasse 6A i Svolvær synes den var veldig bra fordi den ikke var for komplisert, og den var spennende.

 4. Boka var spennende, hadde gode beskrivelser, men for lite humor. Midt på treet fra oss….

 5. 6.trinn på Holt skole hadde litt delte meninger om utdraget. Noen syntes innledningen var litt «treig», andre mente at utdraget var spennende. Vi lurer på hva den tynne tingen er.

 6. Det var et veldig spennende utdrag. Skulle ønske vi fikk lese mer! Vi fikk lyst til å lese boka senere! Vi håper denne vinner Bokslukerprisen 😀

 7. 6a, Leikanger barneskule, ELSKAR boka. Me vil lese resten av boka!!:)

 8. Den er spennede, fikk lyst til å lese videre, veldig interessant, litt mange stedsnavn, lett å leve seg inn i boken, lærte litt om London!!

 9. 6.trinn ved Lundamo skole synes utdraget var spennende fordi vi ikke vet hva som skjer videre. Vi er nysgjerrige på hva de bokstavene står for.

 10. Veldig spennende «slutt».
  Skulle ønske jeg kunne lese hele boken mens jeg først var i gang 😛 😀 🙂 🙂

 11. Eg lika boka fordi dei bruka mange beskrivesar og fekk boka til å verke realistisk.

 12. På Konsmo Skole syntes de fleste elevene i 6.klasse at utdraget var veldig bra. Noen har lyst til å lese boka, og noen syntes deler av utdraget var litt kjedelig, og kunne vært bedre.

 13. Litt tung start, men den ble spennende på slutten da jentene fikk et oppdrag!
  6.1, Lunden skole

 14. Klassen er delt. Noen synes den var kjedelig, men de fleste synes den var spennende og har lyst til å lese hele boka.

 15. «Boka var bra fordi at det var spennande»
  «Boka var kjempegøy og spennande fordi det er gøyt å lese spennande bøker»
  «Boka var spennande fordi dei mennene sprang etter han og eg lurer på kvifor»
  «Boka var spennande og eg liker veldig godt spenning»
  «Boka var super, fordi den var så spennande når mannen blei slått ned og fordi eg liker litt krim»
  «Boka var fin fordi at det var gøy å lese»
  «Boka var grei fordi den var spennande og litt kjedeleg innimellom»
  Sagt om utdraget av Byrknesbokslukarane

 16. Utdraget var ok i starten, men ble veldig spennende mot slutten. Vi ble nysgjerrige på hva jentene fikk av mannen, og hva som skjer videre. Mange vil lese hele boka!
  6.2, Lunden skole, «Lesepolitiet»

 17. 6b på Kleppe skole mener at boken var spennende fordi det lå en mann på bakken. Den var velskrevet. Boken var litt rar fordi mannen så ned i bakken når han løp. Det var en ny vri hver gang. Den var gøy fordi jentene fikk være alene i London.

 18. Klassen syntes utdraget var veldig spennende og vil gjerne lese hele boka.

 19. Ikkje alle vart like fascinert, men det store fleirtalet likte utdraget godt. Mange hadde lyst til å lese boka.

 20. 6.klasse på Straumen skule synest utdraget var supert. Dei syns utdraget var spannande.
  Me har lyst å lese boka.

 21. Ei kul bok! Gabrielle
  Har lyst å lese boka! Kamilla
  Blir nysgjerrig på resten av teksten! Hedda
  Boka var superspennande, eg vil lese resten. Hanna
  Ei fin bok for folk som likar spenning. Ole Jin
  Kunne ønske det var ein heil serie. Sara
  Den kunne vore meir spennande. Ola
  Eg syns boka var bra. Håvard
  Den var veldig kjekk å lese. Kaia-Elise

 22. Jeg syns utdraget var fint, så jeg kunne greit lest hele boka.
  Jeg lurer på hva som skjedde med mannen, jeg lurer på hva som skjer videre 🙂

 23. 6. klasse på Vanvikan skole synes at utdraget var bra – men noen mener at den var veldig bra. Vår rektor leste et par sider fra utdraget. Vi gleder oss til videre arbeid!

 24. Vi fikk lyst til å lese videre. Mange lurer på hva Clara fikk av mannen, og hva mannen sa. De aller fleste syntes boka var veldig bra.

 25. det var rå kult bare litt tidelig slutt, hadde det vært hele boka hadde det vært morsomere.

  men det var bra gleder eg til og lese hele en gang.

 26. Vi syntes utdraget var spennende. Det er gode beskrivelser i teksten slik at det er lett å leve seg inn i teksten. Vi ble veldig nysgjerrige på hva den lille, flate tingen de fikk av mannen kan være. Mange har lyst å lese hele boka for å finne svar på hva som skjer videre.
  Hilsen 6a, Kila skole

 27. Vi synes boka var nesten helt super. Vi lurer på hva den tynne «dingsen» er. Utdraget var spennende. Mange kommer til å låne boka på biblioteket.

 28. De fleste i rød gruppe på Gullaug skole syntes dette utdraget var Passe bra. Det var likevel ganske mange som har lyst til å lese hele boka.

 29. Boka var spennende fordi det skjedde mye på kort tid. det var spennende at Clara fikk noen hun/vi ikke vet hva er.

 30. 6b ved Grinde skule i Tysvær mener:
  Boka virker å være kjempe spennende. Vi er veldig nysgjerrige på hva denne lille dingsen er for noe, og ikke minst hva UAC eller UAI er for noe, og hva jentene kommer til å gjøre videre.
  🙂

 31. Blå gruppe på Gullaug skole synes: at den var bra fordi det var mye spenning, det var mye som skjedde og de fleste vil anbefale den.

 32. 6B på Veien skole likte utdraget veldig godt. Flere vil lese boka og de fleste er nysgjerrige på hva som skjer med jentene. Fint at forfatteren bruker ekte stedsnavn, vi har i dag sett bilde av Bridle Lane.

 33. 6.klasse Svinndal skole
  Vi havnet på Passe bra. Litt kjedelig. Noen synes allikevel den var spennende.

 34. Vi synes boka virker kul og spennende. Vi synes utdraget var litt kjedelig på starten, men så ble det spennende etter hvert. Vi fikk lyst til å lese hele boka.

 35. Spennende, morsom, bra tittel på boka, får lyst til å lese mer, kul!
  Hilsen 6b på Marker skole.

 36. Klasse 6B på Sunde skole syntes utdraget var veldig bra! Flere i klassen ville lese boka da vi hadde lest gjennom utdraget.

 37. Utdraget var kjempe spennende, og vi har veldig lyst til å lese hele boka.

 38. De fleste i klassen mente at utdraget var BRA Kanskje det hadde vært mer realistisk at samtalene var på engelsk. Det startet litt tregt, men på slutten blir det spennende. Vi sitter igjen med noen spørsmål vi vil ha svar på. Flere vil lese hele boka! St.Franciskus Skole

 39. Kjedelig i starten, men så blir den mer og mer spennende. Har lyst til å lese den selv.
  Kult med mannen og den lille brikken. Forfatteren har brukt mange beskrivelser som
  gjør det mer ekte.

 40. 6B fra Lunde 10.årige skole synes utdraget var veldig bra fordi den var veldig spennende og mange fikk lyst til å lese boka.

 41. Klasse 6 B på Sentrum skole syntes utdraget var spennende. Spenningen startet når de fikk øye på mannen. Vi er nysgjerrige på hva den lille tynne dingsen er, og hvem de skal levere den til. Vi ønsker å lese mer av boka.

 42. Det er bare 9 elever i vår klasse, og 7 av elevene likte teksten veldig godt. De mente at teksten var lett å lese, at den var veldig spennende – og alle lurte på hva den flate, lille tingen var og hva UAC ( UAI) er. Konklusjon; denne boken har vi lyst å lese. To av elevene likte ikke teksten så godt, de er ikke så glade i spenningsfylt litteratur, hevder de.

 43. Noen på Førland Skule synes at den var veldig spennende, lett forståelig og ikke helt som andre bøker. Andre mente at det kunne vært gutter som hovedpersoner, var ikke det beste utdraget og syns den var dårlig.

 44. Utdraget fikk blandet mottagelse i klassen. Jentene synes den var spennende og er nysgjerrige på fortsettelsen. Guttene var litt lunkne, en sa at utdraget var «dårligspennende».

 45. 6. trinn på Dalabrekka skole hadde delte meninger om boka, men ble enige om å stemme «bra». Nesten alle syntes utdraget var spennende, og lurer veldig på hva Clara skulle levere til UAI. Det mange ikke likte var alle gatenavnene og blandingen av engelsk og norsk i replikkene. Halve klassen ønsker å lese boken, så vi skal få skolebiblotekaren til å kjøpe inn boka 🙂

 46. 6. trinn på Loddefjord skole syntes at tekstutdraget var bra. Det er mange og svært delte meninger, men de fleste likte det de leste. Den var både spennende og underholdende og mange har lyst til å lese hele boka. Noen syntes ikke den var spennende eller skummel nok, men alle syntes den var lett å lese. Flere har vært i London i sommer og så for seg gatene og byen.

 47. Vi syns boka var veldig, veldig, veldig gøy og spennende. Starten og slutten var kjempe bra. Vi likte den fordi vi liker spenningsbøker.

 48. Me synes «Forfulgt i London» er ei spennende og engasjerende bok. Me får mer og mer lyst til å lese resten for kvar gong me les den.
  Boka var lett å lese fordi det ikke var noen vanskelige ord.

 49. Dreamteam Bryn, vi syntes boka var litt kjedelig på starten, men spennende på slutten. De fleste i klassen har lyst å lese hele boka!

 50. Utdraget var spennende, mystisk, litt skummel og kult.
  Noen synes at utdraget skulle vært lengre.
  Vi får lyst til å finne ut hva den flate tingen er.

 51. Fleirtalet av 6.klassingane på Varhaug skule tykte «Forfulgt i London» var VELDIG BRA. Det var spanande handling og dei fleste er veldig nysgjerrige på korleis det endar. Få har vore i London, og alle dei engelske gatenamna irriterer lesaren og gjer det vanskelegare å sjå føre seg kor hendinga føregår. Mange likte godt at Clara og Emilie var så modige at dei gjekk bort for å hjelpa mannen, og mange fryda seg over kor dramatisk utdraget enda. Mange av elevane har lyst å lesa heile boka.

 52. 6. klasse på Våk skole stemte over utdraget fra Forfulgt i London. Av de som var tilstede og stemte var det 2 som syntes utdraget var bra, 11 syntes det var veldig bra og 6 stykker syntes det var superbra. Flere er ute etter å få tak i boka. De ønsker å lese hele boka.

 53. Vi synes boka var bra. Fordi den var spennende og vi lurer på hva den lille flate tingen er.
  Vi synes også at det var litt for mange detaljer. Men vi lurer veldig på hva som skjer videre.

 54. 6a var stort sett einige om at utdraget var bra/veldig bra(13/17). To syntest ho var super medan ein elev dårleg. Me vart fanga inn i spenninga!

 55. Av 27 elever i 6A på Haslum skole, stemte 20 «Veldig bra»! Dermed mente flertallet at boken var både spennende og velskrevet, med en fin blanding av dialog/replikker og handlingsreferat og gode beskrivelser av sted og hendelse. Noen syntes det var forvirrende med alle de engelske gatenavnene. Mange fikk lyst til å lese hele boken; de lurte på hva den flate «tingesten» kunne være, om han som ble slått ned var snill eller slem, og hvem gjerningsmennene var. De syntes også det var kult at barna fikk gå rundt alene, uten besteforeldrene.

 56. Vår dom:
  Elevene i 6b på Svendstuen Skole syntes det var for mange og dårlige miljøbeskrivelser og for lite personbeskrivelser i utdraget. Vi følte ikke at vi ble kjent med hovedpersonene.

  Noen syntes at spenningsekvensen kom fort, noen syntes at den kunne ha kommet før.
  Det ble mer spennende på slutten av utdraget fordi hendelsen der mannen ble slått ned var godt beskrevet. De begynte å lure på hvorfor han ble slått ned og hva UAC UAI var.

 57. 6.klasse på Uskedal skule synes at utdraget var spennande, men einskilde meinte at boka hadde ein litt treig start med ord som hettegensar og solbriller. Alle i klassen har lyst å lesa boka! Vi håper at biblioteket kjøper inn boka.

 58. Det var delte meninger om utdraget på trinnet vårt, men flertallet gikk for «Veldig bra». Vi var enige om at det var spennende og vi ble nysgjerrige på hva den gjenstanden hun puttet i skoen var, og hva som kom til å skje videre.

 59. Jeg synest denne boka her var veldig spennende og gøy og jeg har veldig lyst til og lese denne boka:)

 60. 6A ved Hafrsfjord skole likte utdraget bra. Mange synes det var spennende, kult og bra skrevet. Mange fikk lyst til å lese boka.

 61. Denne boka likte elevane godt. Det var mange som ville lese heile boka. Ei super bok var ein del av kommentarane

 62. 6. klasse på Steinberg skole har delte meninger om boka «Forfulgt i London». Av 21 elever synes 6 elever at boka er veldig bra, mens resten av klassen synes at boka er passe bra.
  Veldig bra: spennende, fikk lyst til å lese resten, spennende med den lille dingsen, mye action, lett å lese, tekstutdraget avslutta veldig spennende.

  Passe bra: litt spennende, rar, litt over-dramatisk, likte ikke slutten på tekstutdraget, historien brukte lang tid på å komme i gang

 63. Klassen har litt delte meninger om denne boka, men de fleste liker den og kunne tenkt seg å lese hele boka. Det var gode beskrivelser av gatene, og hva hovedpersonene opplevde. Vil ha mer beskrivelser av hovedpersonene. Ble kastet inn i historien og følte vi manglet en del opplysninger.
  De fleste i klassen tror at de fikk en minnepenn og er spente på fortsettelsen.
  Terningkast: 4

  Mvh
  Jelsnes barneskole

 64. 6A på Rommetveit skule synest tekstutdraget var veldig bra. Det var spennande å høyra på fordi forfattaren skildra så godt då Emilie og Clara var åleine den skumle gata og opplevde at ein mann vart overfalt. Det gjorde inntrykk på oss at jentene våga å hjelpa mannen. Me var veldig nygjerrige på kven menna var og på kva tingen Clara fekk av mannen var for noko. United UAC eller UAI høyres skumelt ut. Irriterande å ikkje få vite meir.

 65. Det var ein del delte meiningar om denne boka. Nokre ville på biblioteket og låne den med ein gang, andre synst den var for kjedelig. Alt i alt kom vi fram til at boka var bra 🙂

 66. Flertallet i klassen syntes denne boka var passe bra. Fordi det var for mange beskrivelser av steder så vi begynte og synes det var litt kjedelig . Vi skjønte ikke hva som var meningen i denne boka. Det var litt spennene på slutten ellers så var det passe bra. Hilsen 6 trinn på Torvastad skole

 67. hei:) jeg syntes den var bra jeg likte den litt den var spennende. jeg har faktisk lyst til å lese den skal gå å låne den boka. 😛

 68. veldig bra bok! forfatteren bygger opp spenningen hele tiden har så sykt lyst til å lese hele boka

 69. Vi synes boka var ganske bra, fordi de jentene så en mann som kanskje var blitt slått. Jeg syns det var ganske mystisk, vi vet ikke hvem mannen er, hva de skal gjøre, det var noe mystisk med gata. Vi får lyst å lese hele boka – vi lurer på hva som skjer hvis jenta leverer pakka og hva som skjer hvis hun ikke gjør det.

 70. Kjempe bra book jeg har ikke lest en kjempe bra en for lenge! JEG VIL LESE HELE!!!

  Versåsnill LA MEG LESE HELE BOKA!!

 71. 6. trinn på Andebu skole synes boka var spennende, mystisk og interessant. Spennende fordi jentene ser noen skumle typer, mystisk med den skadde mannen. Hvem er han, hva betyr bokstavene osv. Det er også interessant å lære litt mer om London. Flere av elevene ville gjerne låne boka med en gang. Kanskje det blir en høytlesningsbok i klassen.

 72. 6A ved Kila skole syntes utdraget var spennende. Vi likte godt at det var gode beskrivelser i teksten. Vi ble veldig nysgjerrige på hva den flate, lille tingen mannen ga til Clara er for noe. Alle i klassen har lyst til å lese boka for å finne ut hva som skjer videre.

 73. 6b på Rommetveit skule likte boka veldig bra. Det var spanande då Clara og Emile gjekk i den folketomme gata og såg at ein mann vart slått i bakken. Me vart veldig nysgjerrige på kva den tingen som mannen gav til Clara var. Kva meinte mannen med dei bokstavan som han kviskra? Me kjem til å låne boka og lese ho i matpausen på skulen.

 74. Løkta mellomtrinn synes boka var spennende og bra. Det ble spennende da mennene kom. Vi har lyst til å lese hele boka 🙂

 75. 6b på Kongsberg synes dette var et spennende utdrag. Dette må vi lese mere av. Hva skjer videre ?
  Noen synes det var litt mange gatenavn, men vi tok frem kartet og fant stedene 🙂

 76. De aller fleste i 6B på Rugtvedt skole synes boka var passe, den var ikke så spennende , for mange usannsynlige hendelser i utdraget, mindretallet, tre elever syntes boka var spennende og hadde lyst til å vite hvordan det gikk videre.

 77. Alle i klassen syns dette utdraget var kjedeleg og vanskeleg, mange vanskelege ord, og vanskeleg å følgje med i handlinga. Nokre få meinte det var litt spennande.

 78. 6.trinn på Gullhaug syntes boken var passe bra. Vi syntes det var litt rart med blandingen av engelsk og norsk. Vi syntes også det var litt mange stedsnavn.
  Men «slutten» var veldig spennende, og vi lurer på hva bokstavene betyr. Vi lurer også på hva mannen ga til jentene, og hvorfor han gjorde det.

 79. 5. og 6. klasse ved Sandsøy Skule (verda sin beste skule), synes «Forfulgt i London» var kjempe spennande! Vi er nysgjerrige på kva den flate tingen er og kva som skjedde med mannen. Vi vil bestille boka slik at vi kan lese den her på skulen! Så spennande var den. 🙂

 80. Jeg syns at boka var spennende, bra og kul. Jeg syns at den boka burde vinne hele bokslukerprisen:) Mvh Julie Christine:)

 81. Jeg synes boka var spennende , kul og mystisk. Jeg synes denne boka burde vinne bokslukerprisen:) MVH : EMILIE LARSEN 🙂 KUL BOK 🙂

 82. Jeg ELSKET alt det var helt fantastisk at det var litt engelsk og mest norsk. jeg har super lyst til å lese hele boka. MVH Tyra Elise:)

 83. Vi synes at boka var veldig spennende. Noen syntes det var litt mange detaljer, men det var det som gjorde den spennende også, tror vi.
  Hilsen 6b, Bjørnemyr skole

 84. 6. klassingene på Innbygda skole synes utdraget var veldig spennende. Spenningen begynte da de gikk inn i Bridle Lane, da skjønte vi at noe kom til å skje… Det brå skiftet fra at det var «en vanlig dag» til flere spennende hendelser, ga oss et «sug i magen». Vi likte godt at det var en blanding mellom spenning og krim, ettersom dette er favorittsjangrene til mange av oss. Vi ble litt irriterte over at utdraget var så kort og at vi ikke fikk vite hva «den dingsen» var, det må vi finne ut av! De fleste av oss har lyst til å lese hele boka, noen er allerede i gang.

 85. Vi i 6.klasse ved Sviland skule syntes boka var bra, og alle i klassen hadde lyst til å lese vidare, for å finne ut korleis det gjekk.

 86. Den var spennende og god tror jeg? ganske bra ja har ikke så mye å si da men jaja<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

 87. Jeg syntes den var ganske dårlig, den var ikke særlig spennende. Overskriften passer ikke til teksten, syntes jeg. Slutten var vell kanskje litt rar.

 88. super bok
  spennende, Mystisk og en bok som passer til alle som liker spennende bøker.
  vil gjerne lese hele boka!

 89. Jeg syntes den var ganske dårlig, den var ikke særlig spennende. Overskriften passer ikke til teksten, syntes jeg. Slutten var vell kanskje litt rar.

 90. denne boken var ikke helt meg, den var veldig rar og dårlig bok. overskriften passer ikke til handlingen.
  Slutten på boken var veldig spesiell.
  Jeg tror dessverre ikke denne boken blir vinneren:-(

 91. Flertallet av elevene i 6A på Lassa skole likte «Forfulgt i London» veldig godt. De syntes den var spennende og gøy fordi det var litt action. De likte å lese litt om det de tror er et mord og at det er litt blod. De syntes det var spennende at hovedpersonene fikk lov å gå rundt i London alene og flere kjente seg igjen fordi de hadde vært i London. Det gjorde det kjekt å lese. Det er flere som har lyst å lese mer for å få vite hva Klara og Emilie fikk av mannen.

 92. Super fordi forfattaren var god til å skildre kvar dei var og korleis personane såg ut. Boka er spanande og godt forklart. Forfattaren var god til å skrive detaljar utan at det blei keisamt.

 93. 6.klasse på Brakanes skule elska boka og syns den var super. Mange av dei vil gjerne lese heile boka.

 94. Klasse 6C, Nøklevann skole mener at denne boken er spennende, bra, kul, mystisk. Forsiden er rar, men mystisk. Mange av elevene kjente igjen steds- og gatenavnene.

 95. Elevane likte utdraget svært godt og ville gjerne høyre resten av boka med ein gong! Det var spennande og lett å leve seg inn i. Gode skildringar av det som skjer i gata der.

 96. Jeg syntes den var spennende da det kom en mann som løp forbi dem.
  Jeg syntes den var veldig bra 🙂

 97. Boka var bra:)
  Jeg likte alle beskrivelsene.
  Slutten var overaskende.
  Jeg fikk lyst til og lese mer av boka.
  Det var litt surr med blanding av norsk og engelske ord.

 98. Jeg likte boka godt men det var litt surr med blanding av engelske og norske ord.
  jeg fikk lyst til å lese boka.
  jeg ble litt overasket over slutten da mannen falt på bakken og da han stønnet.
  jeg syntes de brukte for mye av utdraget var med å beskrive gatene.:)

 99. Jeg synestat boka var utrolig spennende og morsom . Jeg fikk veldig lyst til og lese resten av boka, og vite hva den lille tingen som han mannen ga til Clara. Slutten var kjempe spennende og gjorde at jeg fikk lyst til og lese boka:):)

 100. Jeg synes boken var veldig fin jeg likte ingressen veldig godt. Jeg ville fått vite hva den lille tingen hun fikk av mannen som ble slott ned.
  Det var mystisk når det kom to menn bak Clara og Emilie.
  Jeg ville veldig gjerne sett den på film.

 101. Jeg syns det var litt lite som skjedde i starten. Men ellers var den spennene. jeg fikk også litt lyst til å lese den

 102. Jeg syntes at denne boka var veldig bra 🙂
  Og jeg syntes den var veldig spennende og litt skummel 🙂

 103. Jeg syntes at det var utrolig morsom og spennende. Jeg fikk lyst til å lese den mer. Det var en super bok jeg leste den for ikke så lenge siden:):)

 104. Boka var spennende fordi det var action og spenning.
  Jeg synes det var spennende når Clara fikk en tynn greie av mannen på bakken.

 105. Jeg synes boka høres veldig spennende ut og vil gjerne lese hele boka en gang.Jeg likte spessielt hvordan den fortalte deg mye men ikke alt og at utdraget sluttet sånn at du fikk lyst til å lese boka.

 106. Boken virket spennende, og jeg syntes det var bra at de hadde med faktasetninger om hva selve boken handlet om. Jeg syntes den var spennende og bra, og jeg fikk lyst til å lese hele boken.

 107. Den var veldig spennende. Jeg syntes at boka var fin med alla detaljene sånn at jeg skjønte hvordan det var der. Men det var litt forvirrende at det var en blanding av norsk og engelsk.

 108. Utdraget var spennende nesten hele tiden. Jeg lurer på hva den lille tingen var. Døde mannen eller ikke. Det for vi ikke vite i utdraget, men det får vi sikkert i boka. lurer på hvordan det var å gå i den tomme gaten. 🙂 🙂

 109. Jeg synes at boka var spennende, jeg vil lese resten av boka. Jeg synes at boka var mest gøy når det kom to menn og angrep en mann. Den var gøy, men det var litt dumt at det var noen engelske ord. Det var også litt for virene at det var mange streetene som var i fortellingen.

 110. Jeg syns at utdraget var veldig kult og jeg har lyst til å lese hele boka. Utdraget var spennende og omslaget var kult. Jeg likte godt hvordan gatene ble beskrevet og da mannen ga tingen til Clara, men det var litt rart at de snakka litt engelsk og litt norsk. Jeg syns det var mest spennende da mannen sa at Clara måtte gi tingen til UAC UAI. 🙂

 111. Utdraget var spennende nesten hele tiden. Jeg lurer på hva den lille tingen var. Døde mannen eller ikke. Det for vi ikke vite i utdraget, men det får vi sikkert i boka. lurer på hvordan det var å gå i den tomme gaten. 🙂

 112. Jeg syns at boka var veldig spennende, men jeg syns det var litt dumt at de samtalene var blanda mellom norsk og engelsk, jeg syns det enten burde vært på norsk eller engelsk. Jeg har veldig lyst til å lese hele boka. Jeg syns det var mange gode beskrivelser. Det jeg syns var mest spennende var da han mannen sa til Clara at han måtte gi den tingen til UAC UAI. 🙂

 113. Jeg syntes boka var veldig spennene, men litt dumt med norsk og engelsk blanda. 🙂
  Ellers bra, likte best slutten. Ville gitt den 3/3.

 114. Boken virker veldigspenene å lese. jeg syntes at det var spennende når den ene mannen løp forbi , også kom det to andre menn som også løp forbi . Og da sa Clara at de skulle snu for og hjelpe man. Boken er SUPER SPENENDE.

 115. forfatteren hadde klart å gjøre slik at jeg følte at jeg var i London med Clara og Emilie. Veldig bra!!!!

 116. super spennende har boka elsker den, har aldri lest noe bedre enn denne boka. kan gi svar på spørsmål vis noen vil det?

 117. Dette utdrage er veldig spennende❤️
  Jeg er veldig glad for at en i klassen min har denne boka❤️
  Vi skal lese hele boka i klassen❤️
  Ingeborg Dybvig er en god forfatter❤️
  Hadde vært bra om de lagde en film❤️
  Hilsen Ingeborg fra Silsand barneskole❤️

 118. jeg likte godt da mannen levde. jeg likte ikke da mannen døde. jeg ble overrasket over at mannen døde.jeg ble irritert over at mannen døde.jeg synes at da mannen døde ble de lei seg.slutten var good/bra #Mannen Døde/Levde

 119. Flertallet i klasse 6b på Nøklevann skole synes utdraget var bra. Utdraget var spennende og realistisk, og handlet om et mysterium. Hva var denne tingen som Clara og Emilie fikk av mannen? Hvem var overfallsmennene? Mange i klassen har lyst til å lese hele boka:-)

 120. Boka var veldig spanande og mystisk. Eg vart litt forvirra over alle gatenamna, men eg likte ho. Det var ikkje alle i klassa som likte boka like godt som eg, men eg håpar ho vinn! Det beste med boka var den vesle, flate tingen. Lykke til!!!

 121. Jeg synes boka var spennende og skummel. Den var perfekt. Jeg kunne tenkt meg å kjøpe boka selv.

 122. Dårlig. No action og man skjønner ingenting før en god stund. Dårlig start.

 123. Jeg syntes boka virket spennende fordi en helt vanlig dag blir til en uvanlig dag. Jeg fikk lyst til å lese den. At de må levere den tingen gjør at du føler at du vil lese mer.

 124. Jeg likte boka. Den var utrolig spennende. Jeg kommer til å låne den en gang. Jeg ble revet med inn i boka med en gang.

 125. Jeg syntes boka var bra fordi man ikke fant ut hva som hadde skjedd med mannen. Den var veldig spennende og det der når han stønnet i slutten av utdraget og sa: «Til United…UAC….UAI», gjorde at jeg ville lese mer.

 126. Jeg syntes forfulgt i London var ok/bra. Jeg syntes litt av spenningen ble borte da de ringte nødnummeret. Det hadde vært mer spennende om de prøvde å redde ham først.

 127. Jeg likte utdraget fordi det var spennende og action. Jeg har lyst til å lese boka fordi den var godt skrevet.

 128. Det høres ut som en spennende bok. Ikke akkurat min type bok, men jeg vet om noen som liker sånne bøker. Men jeg lurer på hva som skjer videre.

 129. Jeg likte at den var spennende. Jeg likte ikke at den slutta så brått. Teksten var spennende for at han mannen ga jenta en ting.

 130. Jeg synes boka var spennende fordi jeg liker bøker som handler om andre verdenskrig og om krim. Den var veldig bra.

 131. Jeg mener det var et veldig spennende utdrag fordi de var alene i London.
  Jeg likte også boken fordi jeg fikk stedts følelse.
  Jeg har vert i London så jeg forsto hvordan det så ut.

 132. Jeg synes bokutdraget var spennende og veldig bra.
  Den var spennende når Clara og Emilie fikk dra alene til London, det var også spennende når mannen i frakken ble slått ned og når mannen ga Clara og Emilie den tingen tilslutt. Det som trekker ned er at jeg ikke skjønte alle navnene på stedene ellers var den veldig bra.
  Jeg synes det var bra at den sluttet så tidlig så det blir spennende å lese hele boka.
  Jeg kunne tenkt meg å lese hele boka. Hilsen Vilde

 133. Jeg synes boka var veldig bra på slutten av utdraget når Clara og Emilie fikk den flate tingen fra mannen. slutten var litt kjedelig men ellers bra. Jeg kunne veldig gjerne lest hele boka. hilsen fra Mia 🙂

 134. Hei! Jeg synes at denne boken var veldig bra! Og den var spennende nesten hele veien.
  Da var bra at vi fikk vite litt om personene som var med i
  boka før vi begynte å lese.
  Jeg har lyst til å lese hele denne boka
  Jeg gir terningkast 5,5 av 6.
  Hilsen glad elev

 135. Veldig spennende!!
  Vi har veldig lyst til å lese mer av boken! Noen mente til og med at dette kunne være den perfekte bok!
  Likte at det var så mange detaljer i teksten!

 136. Jeg synest boka var veldig kul fordi det var spenning og det liker jeg?

 137. Jeg synes denne hvor veldig bra faktisk SUPER bra, jeg synes den hvor så spennende så hele meg ville lese MER, jeg håper såååå mye at jeg vinner så jeg kan lese mere på boka, forfatteren er bare BEST!???

 138. Jeg synes boka er bra. Starten var lit kjedelig men den ble bedre. Boka hadde en bra handling og et bra sted der handlingen var. Bok trengte litt mer spenning men jeg likte at boka hadde en tittel som gjorde at jeg vil lese boka. Boka var ok

 139. Denne boka var veldig spennende, fordi den handlingen boka hadde likte jeg VELDIG godt. Jeg får kjempe lyst til å lese mere av denne boka. Ingeborg Dybvig har skrevet denne boka veldig bra.

 140. Den var litt spendene fordi de fant en halv død person.
  Jeg likte denne boka ganske mye, men det er så mange bøker som handler om akkurat det samme, nesten det samme

 141. Jeg syntes denne fortellingen var veldig spennende. Denne vil jeg fortsette og lese videre.
  Det var en fin bok om å bli forfulgt i london av en fremmed mann!

 142. Den, var spennende men samtidig ikke så bra.
  Jeg skjønte ikke handlingen helt men skjønte noe.
  Jeg sier at den var passe bra.

 143. Boken kunne vært mere spenning,men boken var bra.
  Fyren som døde kunne ha sakt mere før han døde.
  Jeg sjønte ingen ting om de byene det kunne vært
  bilde av kartet. BRA

 144. Jeg synes det kunne vært litt mer spenning i boken, og det var litt kjedelig når de gikk gjennom alle de gatene, men boken var ganske bra, men mannen kunne sakt litt mere før han døde,

 145. jeg synes egentlig var litt kjedelig siden det var en spenning bok så var den ikke spennende. men det var noen partier som var bedre en andre da.
  så boka var egentlig ok.
  inger

 146. Jeg synes denne boka var bra pga. at den var spennende!
  Det som ikke var så bra det var alle de gate navnene det ble veldig kjedelig…
  Jeg ville ikke lest hele boka fordi den var ikke så gøy…
  Jeg liker humor best:)
  Mannen kunne sagt litt mere før han døde:)
  Hilsen Solveig Anine:D

 147. Jeg syntes at det var spennende på slutten fordi at det var en mann som lå på bakken og hadde vondt. Jeg syntes at det var kjedelig i starten fordi de var på besøk til farmor og farfar og fetter Simon.

 148. Jeg har lyst til å lese hele boka fordi jeg vil vite hva mannen ga til jenta (Even)
  Den var spennende fordi det var slåssing i den. Jeg skal låne boka på biblioteket (Tobias)
  Jeg likte den ikke fordi jeg synes ikke den var så spennende (Kim)
  Boka var dårlig (Kyrre)

 149. Den var bra og spennende, men vi syntes den virket litt voldelig. Vi er nysgjerrig på fortsettelsen

 150. Jeg synes boka var bra, fordi den var veldig spennende. Jeg likte at boka var helt super!

 151. Jeg likte boka pga at den var gøy og morsom. Jeg likte ikke at han kanskje dør. Jeg synes boka var bra!

 152. Jeg synes boka var litt kjedelig i starten, men den ble mer og mer spennende. Jeg likte boka fordi den var gøy.

 153. Dette var ei bok som hele klassen likte. Elevene synes utdraget var veldig spennende og vil gjerne lese hele boka.

 154. Boka er kjempe bra jeg har lest hele og den er spennende boka passer for både jenter og gutter.

  Hilsen en jente på 11.år:):):):):):):):):):):):):):):):)

 155. den var syykt spenndene og gøy den vil jeg høre og lese mer av. lykke til

 156. boken var vanskelig og forstå derfor er det vanskelig å skrive noe om den

 157. Jeg synes FORFULGT I LONDON var veldig bra fordi jeg synes den var spennende og jeg synes London er en veldig fin plass. Det som var littdårlig var at Clara og Emilie ikke fant ut noe om hva som skjedde med mannen som låg på bakken. Men alt det andre var ellers bra.

 158. den var spennende fordi Clara og Emile var alene i London det er jo litt gøy men det kan bli litt skremmende også. det som var skremmende var at han mannen lå der. det som var spenende var at di var alene i London.

 159. Denne boka var helt super, for at jeg har så lyst til og å dra til London selv !!!
  Og det blir bare mer og mer spenning, det liker jeg. Men begynnelsen var lii for kjedelig, selv om jeg vet at begynnelsen ikke skal være så spennende.

 160. Tora: Den var veldig spennende, jeg hadde lyst til å lese mer.

 161. Forfulgt i London
  Det viktigaste personane i boka er Clara og Emilie.Det viktigaste for meg i teksten er at den handler om to jenter som tok bnnen til oxford circrus .Dei gikk aleine i ein svart og mørk gate og så møtte dei to menn i svarte klær.og dei tok han mannen og banka han .Boken er ein spennings bok og litt skummel når dei går aleine i byen og møtet to menn kled i svart. Eg synnest boken minner meg om harry potter.
  Eg synnest boken er veldig senade og veldig gøy fodi det er mykkje humor og den er spennandene.
  Eg synnest boken burde ha ei annen overskrift fordi dei blir ikke Forfulgt i London.Det som var dårligt var at boken ikkje var så skummel som eg tror Forfulgt i london er bra bok å lese for ander som liker slike bøker som Forfulgt i London.Når eg leste utenpå boken trude eg at det handlet om Forfulgt i London at det var nokon som blei forfulgt men det var ingen som blei forfulgt.

  Det beste med boken er at den er base skummel og er bra og lese for dei som liker å lese bøker med spenning .
  Eg anbefaler å lese Forfulgt i London dei som liker spennigsbøker er denne boke bra for dei.

 162. Utdraget var spennende og gøy. En super bok! Vi fikk lyst til å lese hele boken.

 163. Boka handlar om to jenter som er på ferie i london. Dei går bort til ei gate bak nokre bygningar. Dei synest gata er litt nifs og det er ingen andre enn dei der. Plutseleg er det to menn som løper forbi dei. Nokre minutter etter 2 minutter høyrer dei eit høyt skrik. Dei løper mot stedet dei høyrde skriket frå. Der ligg det ein mann på bakken. Han gir dei ein flat ting og klarer så vidt å seie at dei må gi han til UAI før han vert bevisstlaus.

  Dette er ein bok i sjangeren spenning. Det var lett å leve seg inn boka siden dei forklarte beskreiv alt bra f.eks då dei beskreiv byggningene i den skumle gata. Den var lettlest og det var ikkje mange venskelege ord. Boka passer for barn mellom 10-15 år.

  Eg synest boka fortjener å være med i Bokslukarprisen.no sin Superfinale.

 164. jeg likte boka og hvordan spenningen bygde seg oppover. Det jeg ikke likte med boka var at jeg ikke skjønte helt hva den handlet om og at kanskje kunne det vært forklart litt mer om hva som skjedde. Ida 6c

 165. Elevene i 6. klasse på Drag skole synes at boka er veldig spennende. Mange vil lese boka, og noen sier at de skal kjøpe den.

 166. Det var et veldig bra utdrag . Vi ble nysgjerrige på hvordan handlingen ville fortsette. Det var spennende når mannen ble overfalt og ga dem en flat, liten ting. Det var morsomt å skrive en fortsettelse på utdraget.

 167. Jeg syntes boka var bra, men jeg syntes overskriften ikke passet til teksten.
  Den var bra, fordi man skjønte hva som ble sagt. Det var ikke for mye som ble skjedde,
  og den var dramatisk på en bra måte. Det var spennene nor de fant mannen
  på bakken, og jeg syntes det var bra nor mannen ga jenta noe. Og jeg er helt enig med at det er en spenningsbok. Jeg ville anbefalt denne boka

 168. Klassen vår stemte Veldig bra på denne boka men i dag las jeg nesten hele boka (las littegranne for noen dager siden og) og utdraget var absolutt ikke det sommar mest spennende. Det er en av de beste bøkene jeg har lest og den var kjempespennende.
  Jeg anbefaler den på det sterkeste.
  ❤️❤️❤️❤️????

 169. Klassen vår stemte Veldig bra på denne boka men i dag las jeg nesten hele boka (las littegranne for noen dager siden og) og utdraget var absolutt ikke det som var mest spennende i boka. Det er en av de beste bøkene jeg har lest og den var kjempespennende.
  Jeg anbefaler den på det sterkeste.
  ❤️❤️❤️❤️????

 170. De to jentene var litt domme for de det er ikke så lurt å være aleine i London får der kan det være noen som kan være veldig slemme mot de. Jentene møtte en gammel mann som var blitt slått ned. De fikk en ting som var veldig glatt de måtte dra til noe som het UAC. UAI de ble veldig nervøse for den gammel mannen som lå nede på baken. Da de hadde fått det han gammel mannen ga til de så rakk de ikke å se hva det var.

 171. Denne boken handler om to jenter som møter en spesiell man i en liten gate i London. Mannen er forfulgt etter noen og har blitt slått ned i bakken. Nesten bevistløs, så gir mannen en mystisk liten greie til jentene og prøvde å mumle ut hvem som skulle få den lille dingsen. Når jeg først leste utdraget, så visste jeg at en rar mann skulle komme en eller annen gang og jeg trodde det var han som sendte melding til jentene under navnet «-S». Jeg syntes utdraget av «Forfulgt i London» var veldig spennende, og det var lett å leve seg inn i teksten fordi jeg har vært i London før. Jeg syntes det var dumt at vi ikke fikk vite hvem mannen var, hva den lille greia var og hvem den var til. Men det er jo tross alt et utdrag. Jeg anbefaler veldig denne boken, fordi den er veldig spennende og man stiller seg en god del spørsmål etter å ha lest utdraget. ☺♥

 172. Jeg synes at denne novelle var dårlig fordig den var sjedelig og vanligt i sånne boker.
  Teksten var sjedelig helle tiden.
  Jeg har ikke lust å lese mer av denne boken.
  jeg besvarer ikke denne bok.

 173. Denne historien handler om to jenter, Clara og Emilie. Og historien foregår i London.
  Det er en spenning som ikke minner meg om noe jeg har lest eller sett.

  Jeg syntes ikke denne boken var spesielt oppslukende, her er hvorfor;
  -Noen ganger skrev forfatteren beskrivelser som ikke var så interessante og som ikke hadde noe å gjøre med selve historien.
  -Til sist syntes jeg ikke det var så spennende for å være en spennings bok. Jeg knyttet meg ikke til boken så lett.
  Men for å avslutte det hele, så syntes jeg at tanken bak hele historien, selve innholdet til teksten, handlingen var bra.

 174. Denne teksten handler om to jenter (Clara og Emilie) som dro til Oxford i London for ferien. De ble vitne av en mann som ble angrept av en grupe menn. Mannen ble mye skadet saa jentene ringte 133, men naar de snaktet med syke bilen, gjitt mannen noe til jentene og sa i orene til dem: «dere ma leve», «Gi den til UAC».

  Jeg synes at denne historien var ganske skjedelig fordi den var ganske uoriginalt. Jeg vet at dette var bare en del av boken, men det gjir meg ikke lyst til aa lese resten. Jeg skulte ha skrevt hva forfatteren kunne hatt gjort til aa lage teksten bedre men det er litt vanskelig aa gjore fordi hele handligen var ganske daarlig. Og det er hvorfor jeg synes at denne hitorien ikke fortiener titlen som spenningsboke.

 175. Clara er hos besteforendrene sine med fetteren og besteveninnen sin i en landsby ved siden av London. Clara og besteveninnen Emilie bestemmer seg til å dra til London allere;

  Det er lett å leve seg inn i historien men den er ikke fullt så spendene som jeg trodde den var før jeg leste den. Boker er ikke så godt skrevet og jeg syns at den passer best til barn. Boken er nok så barnslig.

 176. Denne historien handler om to jenter som shopper i London. Men siden de kjente gatenen er fulle så går de til de mindre fulle gatene. I en snavei så ser de en man som blir slott til døde.
  Jeg synes ikke mye om denne boken. Jeg mener at denne boken mangler seriøst spenning, og for å lage spenning så må du ta med noe mer skremende i historien. Og dette er den mest uoriginale historien jeg har hørt.

 177. Denne boken handler om to jenter Clara og Emilie som klarer å overtale besteforeldrene til Clara, for å dra til Oxford. Da de var i Oxford, lette de ette Covent Garden for å finne masse kule steder v være. Da de var på vei, pep telefonen til Clara. Det var Samuel. Han spurte om jentene trengte hjelp for v bære bæreposer, så da dro jentene til byen for å mote han. På veien så de en gjeng menn som løp fort bak en annen mann som så veldig redd ut. Plutselig fikk mennene tak i mannen og banka han opp, jentene trakk litt unna akkurat da. Da mennene dro løp jentene bort til den skadde mannen som lå på bakken. De ringte ambulansen med en gang. Og akkurat da sa mannen til dem at de måtte levere noe til United, UAC … UAI.
  Jeg syntes at denne boken er kjedelig og uspennende eller at de valgte feil del i boken, fordi det skal liksom være en spennende bok, men denne boken er veldig uspennende. På starten av teksten sier de at de to jentene ikke burde ha dratt til Oxford, og da tror man at det kommer til æ skje noe med jentene, men det er bare noe som skjer med en gjeng menn som banker en annen mann …

 178. Boken handler om en jente og hennes venn som fant en mystisk mann i et smug i london.
  Jeg likte ikke historien den var ganske kjedelig.den er barnslig og etter historien var jeg klar til å sove. Jeg anbefaler boken til 10 åringer, jeg likte den ikke.

 179. Jeg liker denne historien fordi det er SOM EN MISSION IMPOSIBLE OG JAMES BOND FILM PAA MATEN DE FAAR OPPDRAG OG SAANT og jeg elsker saaane lette boker aa lese saa jeg liker denne boken saa hadde det vaert fint vis vi kunne lesse litt mer av boken a vite va som sjer superr bok

 180. Oppsumering :

  Historien » Forfulgt i London» handler om to jenter med navnet Elise og Clara, som utforsker hovedstaden av England, London, på egen hånd. På vei til den kjente shopping gaten «Oxford street» møter de på noe eller noen helt spesiel(t). De oppdager en man som får en skikkelig juling, og deretter gjerningsmennene løpende unna.
  Når de oppdager at den skadede mannen liger halv-dø på den mørket assfalten,
  som begynner hoste og blød ringer de ambulansen. Utslått og sliten gir den mysterie fulle mannen noe merkelig og smått til Emilie. Hva kan det ha vært ?

  Oppsummering ;

  Jeg synes at denne historien var interressant og spennende. Jeg føler ikke at tittelen og forsiden passet så bra med dette partiet av histoirien, men det blir nok forklart utover hele boken. Historien var oppslukende og original, samtidig som den viser og gjennopptretter kjente lokalisasjoner i London. Jeg må nok si at jeg likte den litt mer på grunn av at jeg har opplevd selv disse områdene (gode minner). Den var lett og lese og jeg annbefaler den på det sterkeste.

 181. Dette utraget handler om to jenter som er på ferie i England. En dag, når de er ute og shopper, gikk de i en øde gate og plutselig blir en mann slått ned rett ved siden av dem. De går og ser om han har det bra og når de gjør det så gir han til hovedperson en flat liten ting …
  Jeg likte måten den lille flate tingen ikke blir beskrevet og ble til et mystisk objekt
  Jeg likte ikke at utdraget var så kort, det var så kort at jeg ikke fikk forstå noe og fikk ikke egentlig vite hvis jeg liker den eller ikke.
  Jeg anbefaler egentlig ikke denne boken men den er så kort at uansett hvis du ikke liker den mister du ikke my tid ved å lese den.

 182. Vi mener boken er litt kjedelig, den er litt barnslig.
  Lett å leve seg inn i, men kunne vært mer spennende.

 183. Elevene syns denne var passe bra. Litt for mye skildringer til at den skulle skåre høyere på ønskelista deres

 184. Jeg syner det var en spennendebok fordi jeg liker den type sjanger?
  Jeg mener at man burde lese den fordi den høres spennende ut og har litt drama i seg.
  Jeg synes det var en lett tekst og lese de hadde skrivde slik at det var lett og sammtidig spennende.
  Jeg klarte og fårestille hva som skjedde og forestille hvordan det var der.
  Jeg skulle gjerne lest hele boka.??

 185. Jeg synes det var en spennende bok fordi jeg liker den type sjanger?
  Jeg likte den fordi jeg klarte og forestille hva som skjedde og hvordan det var der.
  Jeg synes de hadde skrevet det på en lett måte så jeg skjønte hva som sto der og de hadde også gjort det spennende.
  Jeg synes man burde lese denne boka fordi den er spennende og har litt drama i seg.
  Jeg vil lese hele boka.??

 186. Denne boka er genial. Jeg elsker den, jeg er ingen lese hest men denne boka kunne jeg lest!.

 187. Jeg synes at boka var bra. veldig spennende og veldig morsom. 🙂 Fikk lyst tel å lese mer.

 188. Jeg syntes boka var bra fordi det var masse spenning i boka. Jeg anbefaler deg og lese boka den er ganske bra. 🙂

 189. Boka var interessant og spennende.
  Det var mye spenning i boka.
  Den var spennende! Kunne tenke meg å lese videre.
  Jeg synes boka var bra, kunne tenkt meg å lese videre.
  Jeg synes ikke boka var veldig bra, men heller ikke dårlig.
  Jeg boka var bra, men det var ikke min type bok.
  Jeg synes ikke boka var så spennende. Jeg likte ikke blanding av språk. Jeg synes de kunne skrevet alt bare på norsk.
  Ikke min type bok. Ikke bra at de blandet engelsk og norsk.

 190. Jeg synes denne boken ser veldig spennende ut og den var veldig lett å lese og hadde ikke så mange vanskelige ord. Jeg har veldig lyst til å lese videre på denne boken

 191. Jeg likte historien, den var ikke vanskelig å lese og de var ikke så mange information. De handler om en jente som heter Klara og hun tokk med venen henes Emilie. Hun har ferie og hun er hos sin farmor, farfar og fetteren henes Simon, de bor utenfor london på en liten landsby. De skule til London alene. Etter noen traffic, så gikk de nedover Bridle Lane, det var ikke noen menesker der. Det var et rotete gate med mase søppeldunker over alt og en dårlig lukt. De skule møte Simoni Covent Garden.

 192. Forfulgt i London handler om Clara som er på ferie hos besteforeldrene hennes med venninnen hennes Emilie. De drar til London alene og mens de går i en gate treffer de en man som blir slått av andre menn.
  Jeg synes denne boken ser veldig spennende ut. Den var også lett å lese.
  Jeg har lyst til å lese boken.☺☻♥♦♣♠•◘○

 193. Historien handler om Clara og veninnen hennes Emilie som skal til London. Det skjer mange forsjkellige ting i byen, og de skal hjelpe en mann.
  Jeg synnes at boken er spennende og den er lett å lese. Jeg fikk lyst til å lese sluten. ☺☻

 194. Jeg likte godt denne historien fordi jeg liker krim. Jeg synes også at det var en spennende historie, fordi det var om natten, og det forsterker speningen, for da kan man ikke se ansiktene til de kriminele. Det var også bra skrevet for det var ikke for vanskelig å lese.

 195. Historien handler om to jenter som skulle en tur i London. Mens de skulle til en park, så så de en mann som blir slott ned av en annen mann. Mannen gir en spesiel ting til jentene. Spennende bok men kunne hat mere informasjon. Anbefaler den til alle lesere.

 196. Jeg likte denne historien fordi den er lett å lese og jeg synes at det var spennende.
  I historien var det mangel på information derfor syngkte man ikke i historien, i tillegg i at introductionen var for lang.

 197. boka var litt kjedelig på starten men etterpå kom det litt mere spenning men det er jo litt fordi det nærmer seg slutten. jeg ville gjerne lese meg men de andre bøkene er nok bedre en denne.

 198. Dette var en bra bok for først var det kjedelig så ble det veldig spennende, og jeg fikk lyst til å lese mer.

 199. Den var veldig spennende og jeg vil gjerne lese hele boka fordi den var BRA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 200. Jeg synes at den var spennende fordi at det var liksom spenning i den at det liksom skjedde noe «Skummelt» for og kalle det sånn.

  Litt kort utdrag det skulle kanskje stått LITT mere men da hadde det jo også røpt hemmeligheten hva mannen skulle si!
  men i vår klasse har vi hatt i oppgave og være en forfatter og skrive det vi trur skjer videre i fortellingen og jeg trur egentlig at mannen skulle si UNITED liksom i Manchester united tenkte kanskje han ville gi en fortballkamp bilett til Manchester united!
  Også kom hun da hjem og fortalte alt til farmor og ja osv…..!

  Litt kort men den var spennende og Helt okei og lese:D

  -Veronje

 201. jeg likte ikke denne boka fordi den var kjedelig ikke kul fordi det ga ikke mening at
  han ga den til henne og hvem skulle hun gi den til men samtidig var den litt spennende

 202. Denne boka vr litt skummel men litt action fyllt men også litt kjedelig

 203. Den var bra fordi de forklarte alt så bra. Den var veldig spenende.

 204. Den er veldig spennende nesten hele tiden. Den er veldig bra skrevet og veldig sammenhengende med ordene. Du får vite mye om hvor det er og detaljene i området. Du får vite om hovedpersonene. og man kan løse gåten på hvorfor mannen vil ikke ha ambulanse. En veldig bra bok for mange og den kan klare og vinne seg til neste nivå. Det er en spennende bok og er en av de jeg liker best. Dette var min anmeldelse.

 205. Den var super!!! Det er den beste boka jeg har lest, har også lyst til og lese resten av boken.
  jeg likte veldig godt det på slutten da de fant den skadete mannen.
  Det var bra innledning og mye mer.

 206. den var morsom jeg har veldig lyst til å lese boka !!!!!!! 🙂

 207. Boka var veldig bra. Vi likte spenningen og det skjedde mye. Vi synes spesielt det var veldig spennende da mannen lå på bakken med blod i ansiktet og ga den tingen til den ene jenta. Vi likte at handlingen skjedde i London.

 208. Var litt spennende. Noen av de andre bøkene var bedre.
  Bra!

 209. jeg synes boka var litt bra men den kunne hvert litt mer spennende i starten for jeg synes den var litt kjedelig . Også kunne vi fått hørt litt mer om personene for jeg følte at jeg ikke fikk så mye med meg så viss den hadde hvert litt mer spennende kunne jeg sikkert synes at den hadde hvert litt mer spennende. Og jeg ville kanskje forandre litt på noen små greier men jeg synes ellers at den var bra.

 210. Den var BRA og spennende! Vil gjerne lese mere! Man følte seg inn i boka når man leste den! Skryt til forfatteren!

 211. Jeg synes boken var spennende og bra,men den kunne vært litt mer spennende i starten.
  Jeg synes den var litt kjedelig og jeg vil vite litt mer om personene.
  Jeg fikk ikke så mye med meg så vis den hadde vært litt mer spennende ville jeg kanskje likt den bedre.

 212. Den var litt spennende. Noen av de andre bøkene var litt bedre. Bra!

 213. Den var spennende. Noen av de andre bøkene var litt bedre.
  Bra!

 214. likte ikke utdraget fikk ikke lest hele men det jeg leste likte jeg ikke ikke helt min bok

 215. Litt spennende! Noen av de andre bøkene var bedre!! Ok!!

 216. Boka er spenning! teksten var bra og spennende fordi på slutten da mannen sa no,no. ikke… politiet. til … til United … UAC.UAI… da fikke jeg lyst til og lese den mer.Den er lett og leveseg inn i fordi den er spennende de på slutten og ossen ting blir sagt. Teksten bygger seg gradevis oppover og den er overaskende på slutten. Jeg andbefaler den.

 217. Jeg synes boka var bra fordi den var spennende. Det som var spennende var at man leste om en mann som lå på bakken og ingen viste hva som hadde skjedd. Men overskriften til boka passet ikke til teksten. Boka handler om to jenter som drar til London og finner en mann på bakken. Jeg anbefaler boka.

 218. Forfulgt i London.
  Clara er på ferie hos farmoren, farfaren og fetteren Simen i en landsby utenfor London.
  Clara og Emilie får lov til og dra alene in i byen til tros for att farfaren syntes de ikke burde dra in i London. Jeg syntes boka var litt kjedelig fordi den ikke var så spennene. Boka passer til både jenter og gutter. 7-13år. Boka handler om spenning. Jeg syntes boka ikke burde vinne fordi noen av de andre bøkene var bedre.

 219. Klassen synes det var et bra utdrag, fordi det skjedde noe spennende og mange fikk lyst til å lese videre for å finne ut mer om hva som vil skje. Skulle gjerne ha visst mer om hovedpersonene, ble liksom ikke noe særlig kjent med dem i dette utdraget.

 220. 6B hadde litt delte meninger om utdraget. Noen syntes boka var spennende og bra skrevet. Utdraget skapte nysgjerrighet i forhold til hva som skjer videre, hvor «tingen» skal leveres. Andre synes boka var passe spennende, og hadde litt dårlige forklaringer.

 221. Elevene synes denne var veldig bra. Det er nå kø på bilbioteket for å låne, og biblioteket har i tillegg kjøpt inn ekstra.

 222. Veldig bra bok, spennende utdrag.
  Om to jenter som er i London, de har det veldig gøy inntil de møter på mannen som løper veldig fort forbi. De lurer på hva som skjer og får snart vite det  Veldig bra bok, jeg synes den burde komme videre!!

 223. Dette er en spennings bok. Denne boken handler om Clara som skal på besøk til besteforeldrene sine i London, hun har med seg venninnen sin sin Emilie. Etter en liten stund drar de til Oxford Street. De angrer en liten stund senere. Så møter de en mann som ligger på bakken som gir dem en ting de skal gi til politiet . Denne boken synes jeg er super og passer til alle. Jeg synes at boken burde vinne eller i hvert fall komme til finalen.

 224. Dette er en spenning om to jenter som drar til London. Så ser de en mann som ser lit mistenkelige ut så skjer det noe men resten kan jeg ikke fortelle, for å finne det ut burde du lese boka Veldig bra bok! Har litt lyst til å lese boka men også ganske mye. Syntes den burde komme til bokslukerfinalen men ikke vinne men det er min mening.

 225. Jeg likte denne boka fordi at den var spennende og jeg liker spenning 🙂
  Jeg syntes denne boka burde være for barn over 9 år.
  Jeg syntes denne boka er bra =D

 226. FORFULGT I LONDON
  Spenning, boka var bra, men ikke veldig bra den var midt i mellom.
  Boka handlet om Clara var på besøk hos sin farmor, farfar og fetteren sin. Og hun hadde med seg en venninne.
  De overtalte farfar og farmoren sin til og gå til byen alene.
  De møter en rar man og det skjer rare ting.
  Det var ganske gøy, men innimellom var det kjedelig. Boka passer til de fra 7 og oppover.

 227. Forfulgt i London er en spenningsbok.
  Den handler om to jenter.
  Jeg synes den er spennende fordi det er en person som blir drept
  Jeg synes at det er kult at de har med kjente steder i London
  Jeg synes den passer for de fleste aldere.
  Jeg synes den burde være litt mer spennende fordi det var ikke så mye som skjede.
  Jeg synes denne boka ikke burde vinne bokslukerprisen. D:

 228. Jeg synes boka var helt grei, men den kunne kanskje vært litt mer spennene mot slutten. Jeg sier ikke at boka ikke var bra men ikke den beste jeg har lest. Jeg tenker det skulle vært mer spenning. Men det var som jeg sa kunne vært fra start til slutt, noen mener kanskje at det kanskje var det men det gjør ikke jeg. Jeg tenker kanskje denne boka er fra 6-12 eller 6-11 år.

 229. Jeg synes boka var litt kjedelig fordi det kjedde så lite. Men det ble litt mer spennende på slutten fordi da begynte jeg å forstå litt mer.
  Isak 11 år

 230. Veldig spennende, og gode beskrivelser. Vi likte boken godt og har lyst til å lese resten av den.

 231. De fleste i klassen syntes at dette var veldig spennende. Vi har skrevet videre på historien.

 232. jeg synes at forfulgt i London er spennende. Det bra setninger. Det var spennende da han fyren sa til de jentene at de må lever den til politiet, men før han rekker å si det dør han.
  den var helt super.

 233. Det var en super bok!
  Jeg likte veldig godt måten forfatteren skrev.
  Den var utrolig spennende.
  Rett og slett en uforglemmelig bok!

 234. den var veldig bra fordi jeg fikk lyst til og vite hva som skjer videre. så ja jeg likte den

 235. Jeg likte boka fordi: Den var spennende den var min type kategori. Den ga veldig mye inntrykk og det var passe med detaljer. Boken er den beste av de jeg har lest hittil. Det var spesielt spennende på slutten da han ga den tingen til jenta. Og han sa til United UAC UAI så lukket han øynene. Min favoritt bok er The Maze runner. Super bra bok.

 236. Jeg synes boka var bra. Den var veldig spennende og boken klarte å fange meg. Jeg levde meg veldig inn og så for meg alt sammen. Mens jeg leste ble alt annet stengt ute så jeg hørte ikke at noen snakket til meg. Det er positivt.

 237. den var moro og lese fordi jeg levde meg inn boka vis jeg hadde boka så hadde jeg lest den jeg er egentlig ikke så dilla på å lese men etter den boka kunne jeg lese så mye jeg trodde at denne boken var kjedelig men da jeg hadde hørt lit synes jeg den var super dupper

 238. Forfulgt i London er en bok ac Clara som er hos farmor og farfaren sin i London. Hun tar med seg en venn som heter Emilie, så drar de til byen, så går de til byen, de går inn i en smal gate.

  Jeg anbefaler boka fordi den er spennende og man kanskje får litt lyst til å dra til London.

  (Boka var bra men jeg har lest bedre bøker)

  boka passer til jenter og gutter.

 239. Clara og venninnen hennes er på ferie hos besteforeldrene i London, da de finner en mann på bakken. Noen sier at de skal ringe politiet, men mannen sier at de ikke skal.
  Mannen gir Clara en liten flat ting også lukket han øynene.

  Boka er en spenningsbok.
  Jeg synes denne boka er spennende fordi mannen som lå på bakken ga Clara en liten flat ting.

  Jeg kan anbefale denne boka og jeg synes den kan vinne.

 240. Clara er på ferie hos farmor ,farfar og fetter Simon i en landsby utenfor London. Hun har med seg venninnen Emilie og de klarer å overtale besteforeldrene til at de kan dra en tur til London alene men det skulle de kanskje ikke gjort. Jeg vil anbefale denne boka til alle sammen mellom 8 og 13. Dette utdraget var spennende.

 241. VELDIG SPENNEDE. spennende gjennom hele fikk veldig lyst til å lese hele boka.

 242. E synest denna boka va spennande å arti det som var dårli var att eg ikkje fikk høre resten!! men kjempe bra bok!!!!!!!! 🙂 😉

 243. Minahil:
  Jeg likte boka. Jeg likte den fordi det var spenning.
  Forfatteren beskrev ikke Clara og Emilie. Den kunne ha vært bedre hvis hun hadde
  beskrevet de to. Jeg lurte på hvor gamle de var. Jeg hadde lyst til og lese videre.
  Jeg lurte på hvem mannen var og hvorfor var den lille tingen så spesiel. Det var ikke noen stygge ord.

 244. Boka var veldig gøy og spennande og lett å forstå. Eg har veldig lyst til å lesa boka.

 245. Vi synes at denne boka var spennende og har lyst til å vite hva som skjer videre. Mange gode beskrivelser.

 246. denne boken synes jeg var veldig spenende
  og derfor liker jeg den:):):):):):):):):):):)::):):):):):):):):):):):):):):):

 247. Kommentarer fra klassen:
  – Veldig bra!
  – Råkul å lese!
  -Jeg har lest boka, klarte ikke å legge den fra meg!
  -Den sto til forventningene og mer!
  -Skummel, spennende og creepy!
  -Kjempekul!

 248. Boken handler om Clara som er på ferie med venninnen sin Emilie. De er i en landsby utenfor London hos farfaren, morfaren og fetteren til Clara. De fikk lov til å dra til byen alene, men da skjer det noe.
  Jeg likte teksten fordi den var spennende og jeg har lyst til å lese resten av boken. Jeg anbefaler denne boken til de som er glad i spenning.

 249. Jeg syntes denne boken var utrolig spennende og fikk lyst til å lese den med en gang. Jeg spurte læreren så fort jeg kunne om jeg kunne låne boken. Boken var så spennende at jeg var ferdig på en to tre. Det beste med boken var at det aldri var kjedelig fordi det skjedde noe hele tiden. Det mest spennende var da de gikk langs veien og prøvde å finne veien hjem.

 250. Jeg syntes denne boken var utrolig spennende og fikk lyst til å lese boken med en gang. Jeg spurte læreren min så fort som mulig om jeg kunne låne boken. Boken var så spennende at jeg leste den ut på en to tre. det beste i boken var da bilen satt av Clara og Emilie på veien og måtte prøve å finne veien hjem. Nå anbefaler jeg boken til alle som elsker spenning.

 251. Denne boken var den nesten alle likte best boka var spennede og alle hville vite hva som skjer

 252. Jeg syns Forfulgt i London var en bra og spennende bok. Jeg hadde veldig lyst til å lese mer av den . Det er kansje den beste boka som jeg har lest som har vært med i bokslukerprisen i år.

 253. va var det mannen egentlig ga emilie er det en ring eler noe verdifult det fant eg ikke ut av

 254. nej denne vårit dårlig og je ville inta leså mer åv denne bokå : ((((((((((((

 255. Dette er kanskje den beste boka i hel konkurransen?
  Jeg likte den veldig godt.
  Har lyst til å lese den men den er hele tiden opptatt, men skal låne den når den er på biblioteket??

 256. Bra bok, litt superspennende. Artig. spennende, jeg ble irritert på de slemme mennene, jeg likete boka,, men den var litt kjedelig. Kan gjerne lese mer av den, jeg likte ikke at den var så moderne, men spennende. Den var superbra,

 257. Jeg elsker boken. Det er den beste boken jeg har lest. Den er veldig spennende fordi den var beskrevet med spennende setninger. Og at jeg følte at jeg var i boken. Jeg ville gjerne lese mer <3

 258. + Boka var super spennende! 🙂 Likte at de gikk til den skumle gata. Likt oppleseren.
  – Har ingenting negativt 🙂
  Min mening: Syntes boka var super!!!!! 🙂 Har lyst til å lese mer. Lurer på hvem jenta skulle gi den greia til og hva den tingen var for noe. Oppleseren var god. likte boka fra start til slutt 🙂

 259. Eg syntes boka var super fordi den som las, las med innlevelse og med ulike stemmer på dei ulike personane. Eg anbefaler boka til noken som liker spenning og trøbbel.

 260. Vi syntes den var kjedelig-gøy!!!!!!!!
  Vi synes den svar gøy fordi de fant en gammel mann som lå på bakken. også ga han noe til ei jente, noe tynt og mystisk. en ring :):);)
  Vi synes den vr kjedelig fordi:: den hadde ikke en ordentlig slutt.

 261. Men vi anbefaler boken til de som liker spenning, humør og trøbbel 🙂 Vi fra Darbu var ikke helt enig om hva vi synes om denne boken, men foreløpig, gir jeg, som lærer, tommel opp! Superbra bok, men må den BESTE vinne :):)

 262. this book is a «must reader»
  this book is maybe the best book of all time and michael jordan scored 55 points VS the Utah Jazz

 263. Den boka var råkul, spennende, litt skummel men det gjør alt MYE BEDRE! Dere som liker sånne bøker om spenning, bør lese den! Lykke til med å lese og anmelde boka!

 264. Jeg synes boka forfulgt i London var super spennende og jeg gleder meg til å lese resten det var sykt spennende å håper jeg kan høre resten også. Boka var mye bedre en super spennende. Prosjektet var bra, men denne var den beste boka.

 265. Forfuglt i London var en veldig spennendebok!
  Jeg syntes at forsiden så veldig spennende ut. Likte godt da Clara og Emilie gikk for å hjelpe mannen som ble banka opp. Jeg lurer på hva mannen gav til Clara. Mannen var veldig merkelig. Det gjorde boka bedre. Det var kult med engelske ord. Syntes det begynte og bli ekkelt når de gikk der det ikke var noen mennesker. Jeg lurer på hvem de mennene som kom etter den første mannen var. Når mannen ble banket opp, kilte det i magen. Syntes dette var den beste boka. Sparer penger til å kjøpe boka.

 266. Elevene sier:SUPER
  Meninger: London er spennende Vil gjerne lese fortsettelsen Mystisk Overrasket over overfallet Detaljert «Jeg var der, liksom» Slutten var trist og brå Vil gjerne vite hva UAC betyr.

 267. Jeg syntes at boka var super for den var spennede og jeg syntes at boka var min stil??

 268. Forfulgt i London
  Vi var på veg til United. Uac. Uai.
  Men når vi var nesten fremme så ble vi kidnappet av dei samme karene som ranet den fyren som vi fikk den flate tingen fra eg trur det er ei minnebrikke. Eg gjekk inn på mobilen og fant ut at United. Uac. Uai er eit type politi. Eg ringte dei og sa at dei må komme å redde oss. Nå hadde dei redda oss og dei kjørte oss hjem.

 269. Jeg syntes at det var et veldig intresangt og speningsfult utdrag, og jeg har veeeeeeeeeeldig lyst til å lese resten av boken? Det er også mystisk, hvem er mannen, hva er UAC eller var det UAI…… hva er det mannen ga til Clara og hvem var det som banket opp mannen? Jeg ble helt slukt inn i utdraget, jeg syntes det var fint at forfatteren har satt in litt engelsk her og der for å minne på at vi befinner oss i London. Så sett dere ned og les hvis dere har boken hjemme eller lån den på et bibliotek nær deg P.S. hvis dere har boka hjemme så heldiggriser!

 270. Ronja. Jeg synes at den var spennene og vi må få den boka på skolen men karnse den burde vert mer forsålig.

 271. Denne boken er den beste boken jeg har lest og jeg liker ikke å lese bøker i det hele tatt. Men denne var veldig bra, fordi det var veldig bra spenning og gøy ELSKER BOKEN<3

 272. Boka var skikkelig spennende da dem fikk den lappen.
  Jeg synes at det ikke er noe negativt:):):)

 273. + Super bok!!!!!!
  – Ingenting negativt
  Min mening syntes boka var super spennende. på skala fra 1-10 hadde jeg gitt den 1000000!!!!!!! Har kjempelyst til å lese boka 🙂

 274. Boka var spennene, men litt uklart hva som skjedde. Det burde vert litt mer når mannen ble rannet. Jeg ble irritert når de ikke sa noe om hvordan de mennene son skadet mannen så ut eller hvordan de var.????

 275. Jeg ble overrasket over at de turte å gå inn i den forlatte og mørke gaten.
  Jeg ble irritert over at fortellingen sluttet så tidelig.
  Jeg syntes at fortellingen var spennende, og den var en av de beste fortellingene jeg har lest.
  Slutten var den spennendeste delen av alt, men den burde vart videre.
  Jeg likte godt da de hjalp den mannen.
  Jeg likte ikke da den sluttet.

 276. Clara er på besøk hos besteforeldrene sine og Simon med beste vennen sin Emilie.
  Hun overtalte beste foreldrene sine til at dem kunne gå fritt i London.Når de gikk rundt var det veldig mye folk.Da dem gikk rundt var det en som fulgte etter dem.

  sjaneren på boka er spennning.
  Forfateren er Ingeborg Dybvig.
  Abefales for 5 og oppover.de er morsome.

  – Dem syntes han fyren er skummel.

  Teksten sluttet med at mannen ga jentene en liten brikke den sluttet uventet.

 277. Jeg synes at boken var spennende. Men de burde si hva f.eks carnaby street. Det var litt action men det burde vært mer. En super bok. Jeg vil gjerne lese resten av boken. Slutten var spennende men jeg ville ha hørt litt mer om den mystiske mannen?

 278. Forfulgt i London
  Ambulansen kom dei tok med seg mannen og spurte kva som hadde skjedd. Emilie svarte. Ho sa nesten alt. Det einaste ho lat vere og fortelje om var den lille tingen Clara hadde fått. Etterpå prøvde dei og fine ut kva som var meininga med united, uac og uai. Dei tok buss heim til besteforeldra til Clara. Clara tok med seg Emilie og Simon in på rommet. Clara søkte på Internet etter united, uac og uai. Det kom opp eit fotball lagg og ein gammal lagerbygning. Clara klikket på lagerbygning. Bygningen heter United Uac Uai. Da sa Simon til Clara: Kva er det du har oppi skoen. Clara tokk av seg skoen og såg oppi. Den var pakket veldig godt inn. Det var ein nøkkel ropte Emilie. Dei fikk bestefaren til å kjøre dei til lagerbygningen. Når dei kom fram så var i n i united falt av. Og c n falt nesten av når Simon slengte igjen døra. Lagerbygningen var veldig liten. Så gikk dei inn. Inne var det nokre menn som lurte på kva vi gjorde her. Emilie fortalde om mannen og om det han sa. Den eine mane spurte kva hann heit. Han heiter Frank sa Simon. Mennene begynte og snakke. Det var vist den same personen som hadde forvant i dagtali sa den eine. Clara sa at det gikk bra med hann. Clara sa vi har også ein nøkkel. Kan vi få sjå lit på den ja sa Simon. Den nøkkelen hørte til ein av koffertane til mannen. Kofferten ligger i huset. Enn av mennene gav dei dressen. Dei gikk til huset. Clara låste opp døra. Simon gikk inn først. Dei andre kom slengane etter. Emilie gikk inn på kontoret i huset. Der låg kofferten. Simon låste opp. Der låg det nokon bilder og ark. På det eine bildet var det to menner pluss Frank Dei to mennene heiter Edvard og Fillip. Det var jo dei som skada mannen. Sa Clara. Ho kjende dei igjen på fjesa. Simon fant eit til ark og bilde. Det var bilde av Edvard, Fillip og Frank. Dei lekte samen i ein hage. Og på arket sto det kor dei bode og at mannen kylte dei mange pengar. Det var snak om 5,5milioner pengar. Dei gikk til huset, det var ret nedi gata. Emilie banka på, det var ingen heime. Så dei gikk inn. Mennene var sikkert ret runt hjørnet så dei måtte legge ein plan fort. Da mennene kom inn døra så skrudde Simon av lyset, Emilie fanga Edvard og Clara fanga Fillip. Simon skrudde på lyset. Edvard fortalte kva som hadde kjed. Clara ringte politiet. Politiet kom så fort dei kunne. Når dei kom spurte dei om nokon spørsmål og gikk. Neste dag så fikk dei beløning fordi dei løste saken. SLUT

 279. Forfulgt i London
  Ambulansen kom dei tok med seg mannen og spurte kva som hadde skjedd. Emilie svarte. Ho sa nesten alt. Det einaste ho lat vere og fortelje om var den lille tingen Clara hadde fått. Etterpå prøvde dei og fine ut kva som var meininga med united, uac og uai. Dei tok buss heim til besteforeldra til Clara. Clara tok med seg Emilie og Simon in på rommet. Clara søkte på Internet etter united, uac og uai. Det kom opp eit fotball lagg og ein gammal lagerbygning. Clara klikket på lagerbygning. Bygningen heter United Uac Uai. Da sa Simon til Clara: Kva er det du har oppi skoen. Clara tokk av seg skoen og såg oppi. Den var pakket veldig godt inn. Det var ein nøkkel ropte Emilie. Dei fikk bestefaren til å kjøre dei til lagerbygningen. Når dei kom fram så var i n i united falt av. Og c n falt nesten av når Simon slengte igjen døra. Lagerbygningen var veldig liten. Så gikk dei inn. Inne var det nokre menn som lurte på kva vi gjorde her. Emilie fortalde om mannen og om det han sa. Den eine mane spurte kva hann heit. Han heiter Frank sa Simon. Mennene begynte og snakke. Det var vist den same personen som hadde forvant i dagtali sa den eine. Clara sa at det gikk bra med hann. Clara sa vi har også ein nøkkel. Kan vi få sjå lit på den ja sa Simon. Den nøkkelen hørte til ein av koffertane til mannen. Kofferten ligger i huset. Enn av mennene gav dei dressen. Dei gikk til huset. Clara låste opp døra. Simon gikk inn først. Dei andre kom slengane etter. Emilie gikk inn på kontoret i huset. Der låg kofferten. Simon låste opp. Der låg det nokon bilder og ark. På det eine bildet var det to menner pluss Frank Dei to mennene heiter Edvard og Fillip. Det var jo dei som skada mannen. Sa Clara. Ho kjende dei igjen på fjesa. Simon fant eit til ark og bilde. Det var bilde av Edvard, Fillip og Frank. Dei lekte samen i ein hage. Og på arket sto det kor dei bode og at mannen kylte dei mange pengar. Det var snak om 5,5milioner pengar. Dei gikk til huset, det var ret nedi gata. Emilie banka på, det var ingen heime. Så dei gikk inn. Mennene var sikkert ret runt hjørnet så dei måtte legge ein plan fort. Da mennene kom inn døra så skrudde Simon av lyset, Emilie fanga Edvard og Clara fanga Fillip. Simon skrudde på lyset. Edvard fortalte kva som hadde kjed. Clara ringte politiet. Politiet kom så fort dei kunne. Når dei kom spurte dei om nokon spørsmål og gikk. Neste dag så fikk dei beløning fordi dei løste saken. SLUTT

 280. Elevane meiner: Det skjedde for mykje på ein gong. Det vart litt vanskeleg å følgje med.

 281. Clara er på ferie hos sin farmor, farfar og fetter simon i landsbyen utenfor london. hun har med venninnen emilie, og de klare og overtale rar. ingenting sjedde kjeddelIg på starten bra fordi det minte om en spionfilm, kunne hvert bedre utrag, utrage til boken var bra, bedre og bedrecheeky.

  Det ble bedre og bedre når boken nærmet seg slutten. Den var super fordi den var kjempte spennende.

  Den var også dårlig fordi det var ganske få personer og ingenting skjedde i starten på boken.

  Boken minte også om spenning og litt om krim. Jeg synes at boken var bra fordi jeg likte slutten og jeg syntest nesten alt var spennende. cool Jeg syntes at boken var bra fordi det bare var kjedelig i starten men resten var veldig spennende. Vi liker teksten fordi den var jo spennende som vi har sagt 1000 ganger nå speechless. Det er veldig lett og inleve seg inni teksten fordi når du har lest de 2 første sidene blir du ganske sånn hmmm????. Og jeg personene er ganske kule fordi når du forestiller deg dem blir dem ganske kule. MvH Patrick, Ida og Marius i 6B. Vi anbefaler at du skal lese denne boken.big smile

 282. Vi synes den var bra fordi den var spennende, og en veldig bra bok man får lyst å lese mer av. Mange i klassen lånte boken etter å ha lest utdraget.

 283. Den var kjempe dårlig eg likte den ikkje for at london var ein dårleg plass å ha.
  DÅRLEG

 284. den var ikkje bra, håpar den ikkje vinn fordi, Det var for mykje som skjedde på ein gang, klarte ikkje å følge med 🙁

 285. Jeg liker boken. Den virker veldig spennende og lett lest. Det virker som noe jeg kunne ha lest selv. Og jeg synest at boken viser hvordan det kan vere bak alt som skjer i London.

 286. Et spennende utdrag med en slutt som gjorde at mange ville lese resten av boka.

 287. Dette er den beste boka av alle,for det synes ivertfall eg.Den var litt skummel på begynelsen og var veldig spennene,eg har lest neste heile boka har bare ca 20 sider igjen.

  DEt handler om noen ongdommer som reiser til london so kommer det noen tyver og slår ut ein mann som har noe viktig.

  Eg vil anbefale boka til dei som liker litt drama,litt skumel og son at lu kan leve deg inn i den.

 288. denne boka er skikkelig skummel de ble nesten kidnappa på starten

 289. Jeg synes boka var spennende og jeg vil lese resten ?
  Jeg syns det var lit vanskelig og huske på alle gatene men ellers var den sssssyyyyykkkkkttttt BRA!
  Jeg fikk lyst til å Lise boka med en Eneste gang

 290. Jeg synes boka var spennende og jeg vil lese resten ?
  Jeg syns det var lit vanskelig og huske på alle gatene men ellers var den sssssyyyyykkkkkttttt BRA!
  jet lurer på va de sier til Simon?

 291. Jeg synes boka var spennende, og jeg vil hvite hva som skjer videre og jeg vil lese boka.
  Jeg synes det var den beste boka av alle, det var den første jeg leste av alle utdragene. Jeg har lest alle og det var den beste av alle utdragene, synes jeg.
  Fra et terningkast fra 1-6 vil jeg gi den en 6, men det kan være at boka ikke er så bra men jeg likte utdraget.
  Når jeg hører tittelen høres den veldig spennende, det er en bra tittel på en bok.
  På slutten får de en ting jeg lurer på hva den tingen er?
  Jeg skal anbefale å lese dette utdraget ,hvis dere har bokslukeprisen på skolen.

 292. Jeg syns boka var bra jeg likte den delen med at han rare fyren ble banka opp det syns jeg var litt kult og jeg syns det var sprøtt da han ga henne jenta den tingen og da han sa lever den til et sted men fra meg er det 6 ternig kast

 293. Boka jeg likte best i bokslukerprisen
  Den boka jeg likte best i bokslukerprisen er Forfulgt i London. Jeg har noen argumenter for det.

  Jeg likte utdraget, fordi den var action fullt og det var ganske spennende. Det som var spennende og action fullt var at den mannen ble angrepet, og ga Klara og Emilie den flate tingen.
  Da jeg leste utdraget ble det litt rart, fordi Klara og Emilie gikk helt alene i London. Det er ikke så mange jenter som går i London helt alene.
  Noe jeg kjente da jeg leste utdraget var at jeg ble ganske trist da den mannen døde av angrepet. Jeg ble også glad, fordi hvis mannen hadde dødd uten jentene hadde de aldri funnet den UAC UAI brikken.
  Det jeg likte best med utdraget var at jentene turte og gå ned til den skada mannen og hjelpe ham. Det er mange folk som ikke tørr og gå til en skada mann.
  Det som gjør at jeg vil lese resten av boka er at jeg vil vite mer om UAC UAI tingen og hva den skjuler. Den brikken skjuler sikkert masse informasjon. Noe annet som gjør at jeg vil lese hele boken er hvor de skal og om de klarer og komme seg til rett plass.
  For å fange meg som leser bør boka være spennende, ha krim og bitte litt grøss. Jeg likte ganske godt noen av de andre bøkene, men Forfulgt i London fylte ut kravene mine.

  Til slutt vil jeg si at denne boka passer til både jente og gutt fra 8-12 år. Jeg mener at jeg nå har sagt alt jeg mener om boka. Jeg håper du ønsker å lese denne boka.

  Skrevet av: Ibrahim

  • Den var veldig spennende og bra jeg skulle ønske at utraget var lenger terningkast 100000krkrkrkr$+????????????????❤️❤️❤️❤️?????????????????????????????????????jeg elsket den?????

 294. Boka var super. Den var så super at jeg nå leser den. Hadde mye spenning som er bra til denne sjangeren.

 295. Boken var bra. Den var gode beskrivelser i og den var litt spennende. Jeg vil gjerne lese boken:-)<33

BONUSSPOR:

Her er et kart over stasjonene på undergrunnsbanen i London.

Klarer du å finne Oxford Circus og Covent Garden?

Her er en videosnutt som forklarer hvorfor Clara synes det er i overkant mye folk i Oxford Street.

Og her et bilde av den smale, mørke gaten de går isteden: Bridle Lane.

Lurer du på hvordan det går videre? Skriv din versjon og delta i konkurransen.

Les deretter hele Forfulgt i London og få forfatterens versjon.

Lurer du på hvem forfatteren av Forfulgt i London er? Les intervju med Ingeborg Dybvig her

Visste du at Forfulgt i London er den femte boka om Clara? De andre bøkene heter:

 • Mareritt i Venezia
 • Det forsvunne manuskriptet
 • Nobel-mysteriet
 • Diamantjakten

I hver av bøkene er det tips til hva man kan gjøre i byene Clara besøker (uten at man havner i like skumle og vanskelige situasjoner som hun).

I London foreslår hun for eksempel at man kan:

 • Ri på hester i Hyde Park
 • Tråkke på tidslinjen i Greenwich
 • Gå de 334 trinnene til toppen av Big Ben

«The Norwegian School in London» er en skole for norske familier som bor i London. Skolens sjette trinn deltar på årets Bokslukerpris og har sendt oss sine fem beste tips til hva norske sjetteklassinger bør få med seg når de besøker London:

 1. London Dungeon
 2. Clink Prison Museum
 3. Tower of London
 4. Spasertur på kvelden med London Ghost Tour  
 5. Madame Tussauds

Visste du at:

London er den storbyen der flest nordmenn holder ferie?

Den engelske hovedstaden er blant verdens mest besøkte byer med mer enn 17 millioner turister i 2014?

Likte du utdraget fra Forfulgt i London? Liker du detektivserier? Da vil du kanskje like disse seriene:

 • Andrew Fusek Peters: Skitne triks (Skateboard-detektivene)
 • Magnhild Bruheim: Motorsykkelmysteriet (Stian og Stine 1)
 • Peter Abrahams: Mordet på Crazy Katie (Echo Falls-serien)
 • Andrew P. Krogvold: Nicolays hemmelighet (Casinettogjengen 1)

En skikkelig morsom detektivfortelling heter Rett i dass og er skrevet av Carl Hiaasen.

Til toppen