Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Harpa

A. Audhild Solberg Aschehoug 2019

 

Moren til Agnes skal jobbe, og hun må derfor tilbringe høstferien hos slektninger i den lille bygda Elverdal. Agnes har ikke vært der på mange år og ser for seg at det blir kjedelig å henge med fetter Sindre og kompisene hans. Men da onkelens jaktlag kommer hjem, blir det klart at det er noe i skogen.

 

3

 

Agnes tar seg god tid ned trappen. Det er bare noen minutter siden tante Kari ropte at det snart er frokost, og hun tror ikke Sindre har stått opp ennå.

Hun studerer familiebildene på veggen langsmed trappen. Nesten alle er av onkel Åsmund og tante Kari, Sindre, Besta og Besten. Bryllupsbildet til mamma og pappa henger her også, enda de har vært skilt i årevis. Pappa bor i Sverige nå, hun ser ham bare i feriene. Ikke alltid da heller. Han skal som regel på hytta med den nye familien sin, og der er det aldri plass til henne.

«Hallo.»

Agnes rykker til. I enden av trappen står en gutt med kort, lyst hår og oppstoppernese. Han har på seg jeans og en svart hettegenser med F*CK U på brystet. Den røde kjolen hennes med hvite prikker føles plutselig helt feil.

«Hei, Sindre», kremter hun. «Takk for sist.»

«Begynner å bli ei stund siden nå», sier han.

Hun går ned trappen og gir ham en klem. Hun kan kjenne at han stivner, hun gjør det selv også. Hun er nesten et hode høyere enn ham.

«Mamma har dekt på inne i gamlestua», sier han. «Hun ba meg vise deg veien. I tilfelle du har glemt det.»

Agnes følger etter ham gjennom en smal gang, til de kommer til et rom med mørke tømmervegger og rødmalt gulv. Dørkarmen er så lav at Agnes må bøye seg da hun trår over dørstokken. Det er lavt under taket også. Hvis hun står på tå, kan hun ta i det med hånden.

Alle møblene her inne er fra gamle dager. Under vinduet rett frem står et langt og smalt spisebord med trebenker rundt. Ved siden av vinduet til høyre henger et rosemalt skap med utskjæringer. På toppen av skapet står en utstoppet røyskatt. Den er fanget midt i et hopp, det ser ut som den prøver å rømme opp i taket.

Langs veggen til venstre står en rosemalt himmelseng. Bare at det ikke heter himmelseng her, husker Agnes. Her sier de kroneseng. Ved siden av sengen henger det et maleri av to jenter og tre gutter på hennes alder. Det er Besta som har malt det, ser Agnes da hun går bort. Navnet hennes står nederst til høyre.

De fem ungdommene på bildet står i en furuskog, det er natt, himmelen er dekket av stjerner. Alle ser rett frem bortsett fra den mørkhårede jenta helt til høyre.

«Hvem er de på bildet?» spør Agnes.

«De to til venstre er meg og Ben, bestevennen min», sier Sindre. «Og de to lengst til høyre er Trym og Tyra Tark.»

Trym. Det bølger i magen. Det var han som sto ute på gårdstunet i dag tidlig. Han høye og kjekke med håret i knute.

«Er de søsken?» spør hun.

«Søskenbarn», sier Sindre. «Trym er sønnen til Ivan Tark, en kamerat av pappa. Ivan vokste opp på et gammalt småbruk inni skogen her sammen med tvillingsøstera si. Tyra er dattera hennes. Hun går i klassen min.»

«Hun ser ensom ut.»

«Hæ? Hvorfor det?»

«Det er noe med måten hun står på. Hun vender seg liksom vekk fra dere andre.»

«Jaha», mumler Sindre. «Ja, du veit vel best, du.»

Agnes dytter brillene opp på nesen. Hva skal det bety? Men han gjør ikke noe forsøk på å forklare, han bare står der og stirrer på maleriet. Enda godt hun tok med mange bøker. En hel uke med Sindre kan bli seig.

«Agnes?» sier en stemme.

Agnes snur seg så raskt at hun nesten mister balansen. Innenfor døråpningen står en mann med grått hår og briller. Han er like høy som onkel Åsmund, men mye tynnere.

«Besten», smiler hun.

Han kommer bort og gir henne en lang klem. Øynene hans glitrer bak brilleglassene.

«Besta hadde rett», smiler han. «Hun var sikker på at du ville komme tilbake hit som tenåring. Hun bomma litt på håret ditt, men ellers traff hun godt, syns jeg.»

«Hva mener du?» spør Agnes.

Besten peker på den femte og siste personen på maleriet, en høy jente med lyst, langt hår og briller.

«Det er deg», sier han.

«Meg?» måper Agnes.

Besten nikker. «Dere står i hagen bak huset. Med furuskogen i bakgrunnen.»

Nå ser Agnes det. Skogen er faktisk bak dem på bildet. Og der er steinbenken, den sto nederst i hagen sist hun var her. Bortenfor benken snirkler en smal sti seg inn mellom furutrærne.

Kvalmen stiger så fort at Agnes må støtte seg til veggen. Hun er plutselig ni år igjen. Det er sommer, varmt, alle er samlet i hagen etter begravelsen til Besta.

Men hvor er mamma? Agnes kan ikke finne henne noe sted. Hun leter bak epletrærne og plommetrærne, mellom stikkelsbærbuskene og under steinbenken. Så får hun øye på en sti. Så klart. Mamma må ha gått inn i skogen.

Det lukter mose der inne. Mose og barnåler. Furutrærne er tunge av kongler. Det er noe annet i et av dem også, høyt oppe i trekronen. Noe stort og rynkete med spisse ører og lange ben. Agnes kan kjenne at det stirrer på henne. Øynene stikker som nåler.

Hun bråsnur på stien. Hun vil ikke være her lenger, hun vil tilbake til hagen! I det samme hører hun en lav klimprelyd. Det høres ut som noen drar fingrene over et strengeinstrument. En gitar eller fiolin, eller kanskje en harpe. Tonene er ustemte og sure.

Like etter knaker det i skogen bak henne. Så hører hun lette skritt over skogbunnen og ser skyggen av noe langt og smalt forsvinne mellom trærne.

Agnes setter i å løpe, i nye sandaler som klemmer mot tærne. Snart skimter hun hagen i enden av stien. Mamma, hikster hun. Mamma!

Rett før hun er ute av skogen, snur hun seg. Bak et furutre står det rynkete vesenet og stirrer på henne. Det har pels i ansiktet, ser hun nå, brunflekkete pels og værhår. Det rører seg ikke, lager ikke en lyd. Det bare står der og skuler på henne med ørene stivt bakover.

Så ser Agnes det.

Vesenet står ikke på alle fire, slik dyr gjør. Det står på to ben, som et menneske.

 

4

 

Å, herregud. Sindre kveler et stønn. Hvis ikke Agnes slutter å prate snart, kommer han til å gå fra bordet og mure seg inne på dass.

Nå sitter hun og forteller mamma og Besten om hvor spennende det er å spille cello, og at hun elsker å gå på biblioteket. Lett å høre at hun er fra Oslo, for å si det sånn. De snakker som om de kan alt, også når de ikke har peiling på hva de snakker om.

Bare det Agnes sa om Tyra i stad. Agnes veit ikke en dritt om Tyra, likevel skulle hun ha det til at hun ser ensom ut på bildet til Besta. Tyra ser ikke ensom ut! Hun ser ut som … Tyra.

«Det er vel greit, det, Sindre?» spør mamma.

Sindre ser opp. «Hæ? Hva da?»

«At du blir hjemme med Agnes i kveld?»

«Du trenger ikke, altså», sier Agnes. «Jeg kan lese en bok, det går fint.»

«Det er klart han blir hjemme», sier Besten.

Sindre skuler ned i bordplata. Han hadde egentlig tenkt å stikke bort til Ben i kveld. Han skal tross alt henge med Agnes hele dagen.

«Lurer på hvor mange elger de tar i dag, jeg», sier mamma. «Hva tror dere?»

Sindre trekker på skuldrene. Han driter i elgjakta. Og han blir ikke med neste år heller, uansett hvor mye pappa maser.

«Jeg husker da Åsmund var på deres alder», sier Besten. «Han elska å være med på jakt. Men da han endelig var gammal nok til å skyte sjøl, fikk han ikke tatt en eneste elg. Det året tok nemlig Ivan hele kvota til jaktlaget. Kan dere tenke dere!»

Sindre gjesper. Å høre Besten raute i vei om gamle dager er som å høre værmeldinga på radioen. Det føles som du dør inni deg.

«Men han fikk jo hjelp av Irja, da», fortsetter Besten. «Hun snuste seg fram til elgene, og Ivan skjøt dem.»

Sindre gløtter opp. Irja Tark. Hun var tvillingsøstera til Ivan og mora til Tyra. Ikke bare hadde hun sjukt god luktesans, hun hata å drepe dyr også. Knerta ikke mygg engang. Likevel hjalp hun broren sin hver eneste elgjakt. Elgene kom uansett til å bli jakta på, sa hun, og Ivan skadeskjøt dem i hvert fall ikke sånn at de blødde i hjel.

«Det var først da Irja blei borte, at Åsmund og de andre jegerne fikk skutt en elg», sier Besten. «Ivan var ikke like treffsikker uten søstera –»

Han reiser seg brått og går bort til vinduet som vender mot tunet.

«Men i alle dager», mumler han.

Sindre lener seg tilbake på benken og ser ut. En bil er på vei opp bjørkealleen. En pickup med lasteplan. Han kan ikke se hvem den tilhører, den kjører så fort at han ikke ser fargen på den engang.

Da pickupen er oppe på tunet, legger sjåføren seg på hornet. I det samme ser Sindre hvem det er.

 

5

 

«Det er pappa!» sier Sindre.

Agnes snur seg mot vinduet. Onkel Åsmund er allerede ute av bilen og løper over grusen. Like etter går ytterdøren opp, og en høy stemme fyller huset.

«Kari! Du må komme! Det er Ivan!»

Tante Kari spretter opp og løper ut av gamlestuen. To sekunder senere følger Sindre og Besten etter.

Agnes aner ikke hva hun skal gjøre. Hun husker Ivan fra i dag morges, det var han med pelsluen og det snille ansiktet, faren til Trym. Men hun kjenner ham jo ikke. Det virker rart hvis hun også løper ut. Samtidig er hun jo nysgjerrig på hva som har skjedd.

Hun går bort til vinduet. Onkel Åsmund og Besten står midt på tunet. Onkel Åsmund roper og veiver med hendene, mens Besten prøver å roe ham ned. Bortenfor dem står Sindre og gaper. Men hvor er tante Kari og Ivan?

Så ser hun dem. De er inne i bilen. Ivan sitter i passasjersetet med hodet mot bilruten. Han har tatt av seg pelsluen og presser den mot halsen. Det er blod på hendene hans, nedover jakkebrystet også. Har noen trodd han var en elg og skutt ham?

I førersetet ved siden av sitter tante Kari. Hun løfter pelsluen så vidt og studerer såret under. Ivan kniper leppene sammen og ser opp i taket. Så legger tante Kari luen forsiktig tilbake og plasserer hendene sine oppå Ivans.

«Åsmund!» roper hun.

Han spurter bort til bilen.

«Det nytter ikke», sier tante Kari. «Han er bitt ved halspulsåra. Han må på sjukehuset, ellers dør han.»

Legg inn din anmeldelse. Skriv inn e-post og skole slik at du kan få premien hvis du blir månedens anmelder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Tips til å skrive anmeldelse

289 anmeldelser av “Harpa

 1. Det var kult at den begynte som en vanlig bok, og plutselig handlet det om jakt. Det var en god innledning til en grøsser. Hadde ønsket at utdraget ikke endte så «brått». Vil lese mer!

 2. Veldig gøy, boken ble bare mer og mer spennende for hver side.
  Veldig bra grøsser, heldigvis ikke for skummel. Vi vi lese mer av boka.

 3. Hei denne boka var veldig spennende. Eg har veldig lyst til å lese hele boka. Denne boka vill eg gi 7/10 veldig bra

 4. den er veldig bra den er skummel og jeg likte den delen der de en av dem ble spist
  jeg likte også rednings aksjonen
  RIP

 5. Spennande bok! Gode beskrivelser. Får lyst til å høyre vidare.
  Mange i klassa likte denne boka.

 6. Jeg likte utdraget fra Harpa.
  Fordi den var spennene.
  Fordi den var litt skummel
  Fordi den ikke var alt for skummel.
  Derfor likte jeg utdraget fra Harpa.
  Jeg gir terningkast 4

 7. Jeg likte utdraget fra Harpa.
  Fordi det var spennene.
  Fordi det var litt rart
  Fordi det var en fin bok.
  Derfor likte jeg utdraget fra Harpa.
  Jeg gir terningkast 3

 8. Jeg likte utdraget fra Harpa.
  Fordi det var spennende på slutten.
  Fordi det hadde veldig mye detaljer som var bra.
  Fordi det var ikke bare en person som jeg synes var bra.
  Derfor likte jeg utdraget fra Harpa.
  Jeg gir terningkast….4/5

 9. Jeg likte utdraget fra Harpa.
  Fordi den var koselig og spennende.
  Fordi at den hadde fin tekst.
  Fordi at den ikke var altfor skummel.
  Derfor likte jeg utdraget fra Harpa.
  Jeg gir terningkast: 4,5

 10. Jeg likte utdraget fra Harpa.
  Fordi jeg syntes den var spennende
  Fordi det var litt skummelt når hun hun så noen utenfor huset.
  Fordi jeg lurte litt på hvorfor den damen og den gutten hadde blod på hendene.
  Fordi den var så spennende l
  Derfor likte jeg utdraget fra Harpa.
  Jeg gir terningkast….5

 11. Jeg likte utdraget fra Harpa.
  Fordi den var spennene.
  Fordi de tro på elge jakt.
  Fordi fetteren huns var kul.
  Derfor likte jeg utdraget fra Harpa.
  Jeg gir terningkast 6

 12. Jeg likte utdraget fra Harpa.
  Fordi den var spennende.
  Fordi det grøsset sikkelig i kroppen.
  Fordi den var litt skummel
  Derfor likte jeg utdraget fra Harpa.
  Jeg gir terningkast 5.

 13. Jeg likte utdraget fra Harpa.
  Fordi, jeg syns det var spennende.
  Fordi, jeg likte innholdet.
  Fordi, det var noe som skjedde nesten hele tiden.
  Derfor likte jeg utdraget fra Harpa.
  Jeg gir terningkast 5/6

 14. Jeg likte utdraget fra Harpa.
  Fordi..det var spennende.
  Fordi…det var litt skummelt.
  Fordi….den ikke var får skummel
  Derfor likte jeg utdraget fra Harpa.
  Jeg gir terningkast 5

 15. Jeg likte utdraget fra Harpa.
  Fordi den var spennende.
  Fordi det grøsset sikkelig i kroppen.
  Fordi det var litt kjedelig.
  Derfor likte jeg utdraget fra Harpa.
  Jeg gir terningkast 4

 16. Jeg likte utdraget fra Harpa.
  Fordi handlingen var spennende.
  Fordi den er litt skummel og det liker jeg.
  Fordi den var litt kjedelig.
  Derfor likte jeg utdraget fra Harpa.
  Jeg gir terningkast 4

 17. Jeg likte utdraget fra Harpa.
  Fordi det var litt skummel og morsom.
  Fordi det var blod i boka.
  Fordi den var veldig spennende
  Derfor likte jeg utdraget fra Harpa.
  Jeg gir terningkast….4

 18. Jeg likte utdraget fra Harpa.
  Fordi det var spennene
  Fordi det var ikke helt vanelig den var kreativ.
  Fordi den var litt trist
  Derfor likte jeg utdraget fra Harpa.
  Jeg gir terningkast 🎲5

 19. Jeg likte utdraget fra Harpa.
  Fordi den var spennende og så ut som en bra bok,
  Fordi den var ikke kjedelig men den var liksom heller ikke så skummel,
  Fordi den bare var veldig bra og passet for mange.
  Derfor likte jeg utdraget fra Harpa.
  Jeg gir terningkast 4

 20. Jeg likte utdraget fra Harpa.
  Fordi det var spennende.
  Fordi det var tre forskjellige ting som jeg liksom merka spesielt spennende.
  Fordi det var gøy og lese noe igjen.
  Derfor likte jeg utdraget fra Harpa.
  Jeg gir terningkast 4

 21. Jeg likte ikke utdraget fra Harpa.
  Fordi det var veldig komplisert.
  Fordi karakterene var dårlige.
  Fordi historien var håpløs.
  Derfor likte jeg ikke utdraget fra Harpa.
  Jeg gir terningkast 2.

 22. Jeg likte utdraget fra Harpa.
  Fordi det var spennene.
  Fordi jeg likte og høre om personene.
  Fordi det ble veldig spenene når jeg hørte at han ene personen ble bitt i puls åra og jeg lurer på om det kommer til og gå bra med han eller ikke.

 23. Jeg likte ikke utdraget fra Harpa.
  Fordi den var kjedelig.
  Fordi den hadde nesten ingen spenning i seg.
  Fordi de snaket nesten bare om et bilde.
  Derfor likte jeg ikke utdraget fra Harpa.
  Jeg gir terningkast 3 av 6.

 24. Jeg likte utdraget fra Harpa.
  Fordi den er ganske kort
  Fordi den var ganske kul
  Fordi syntes den var rar
  Derfor likte jeg utdraget fra harpa
  Jeg gir terningkast 5

 25. Jeg likte ikke utdraget fra Harpa.
  Fordi det er ikke min type bok.
  Derfor likte jeg ikke utdraget fra Harpa.
  Jeg gir terningkast 2

 26. Jeg likte utdraget fra Harpa.
  Fordi det var spennene.
  Fordi det begynte og bli litt skummel når de sa eller er var det en harpe!
  Fordi
  Derfor likte jeg utdraget fra Harpa.
  Jeg gir terningkast 🎲 4

 27. «Harpa» er en veldig bra bok fordi den er skrevet veldig bra. Vi kan leve oss inn i boka og den er også litt ekkel. Man forstår ikke slutten i boka og det er det som gjør den så spennende.

 28. Han har på seg jeans og en svart hettegenser med F*CK U på brystet. Det beskriver jo crushet mitt.

 29. Bra: det her er en bok jeg absolutt vil komme til å lese videre på🤩🤩

  Mindre bra: banning på genseren og litt mer beskrivelse på ting!!

 30. Jeg likte ikke denne boka fordi den var ekkel og det var banne ord. Jeg anbefaler IKKE denne boka. Den er kanskje spennende men den er også veldig ekkel.

 31. synest den ikke var så bra for den var veldig kjedelig , det skjedde litt lite og den var litt ekkel og.

 32. Jeg likte ikke boka fordi jeg synes den var veldig ekkel og mye banning. Ikke les den det er en veldig dårlig bok. Jeg gir den terningkast 1..

 33. Jeg likte utdraget fra Harpa, fordi jeg liker grøsser.
  Det hørtes ut som en helt normal bok i begynnelsen, også ble det skumlere og skumlere.
  Terningkast 5.

 34. Jeg syntes boka var spennende.
  Jeg anbefaler denne boka til både gutter og jenter.
  Og jeg har veldig lyst til å lese hele boka.

 35. Veldig bra bok tvers over mange spenningstopper, men bygger seg godt opp mot slutten.
  Mye banning!
  Anbefales👍

 36. Jeg elsker boken! Jeg liker den fordi den ble mer og mer spennende når man kom inn i boka. Jeg greide ikke å legge den fra meg. Den er både skummel, spennende og gøy! Og man kommer til å bli overasket i slutten. Jeg elsker hvordan forfatteren beskriver hvordan tingene i boken er. Boken passer for alle som liker grøss og spenning. Jeg elsket boken og anbefaler den til barn fra 9+, fordi noe kan være litt skummelt for noen. Terningkast 6! 🙂

 37. Jeg syntes at selve utdraget var veldig dårlig og kjedelig men boka er sikkert bra.
  Det skjedde litt mange ting på en gang og det gjorde det litt vanskelig og følge med.

 38. Fin bra kul og veldig Spennende og bra sjanger og boka handla omen jente som heter Agnes og hun skal til bestemor og bestefaren sin og Sindre fetteren sin som hun ikke har sett på mange år hun gruer seg og Hun er litt lei seg. Boka var bra spennende og sånne ting takk for meg terningkast 10-10☺️

 39. Jeg synes utdrage var bra men ikke best fordi DET ER SÅÅÅ LANGT
  Men det var kult da.

 40. Bra bok jeg liker grøssere
  Kan vere skummelt for noen
  Ble nesten skremt litt selv

 41. Jeg synes den var veldig bra, jeg liker egentlig ikke bøker men denne var skikkelig bra var veldig spennende fra start til slutt anbefales. Anbefalt aldersgrense 13. Ternings kast 6

 42. Spennene har lest boka før jeg liker delen på slutten den handler om et dyr som dreper de han vil

  Terningkast 6
  Alderårsrense 3

 43. Jeg syns den hørtes gøy ut. Det er en sånn bok som passer alle. Den har en litt vanskelig tekst, men det er sånn at det gir mening selv om, man ikke forstår alle ordene. Den forklarer hva som skjer veldig bra og forklarer substantivet veldig bra. Jeg likte boka veldig bra for digg den startet som en vanlig bok men så gikk den sakte men sikkert over til å handle om jakt og blod og sånt. Eneste var at det utagerende stoppet noe det bunter å bli veldig spennende men det er ikke noe med boka sånn set bare det at den stoppet så fort. Håper resten av boken er like bra for da er den virkelig bra. Den er sikkelig morsom, spennende, fin men samtidlige litt skummel. Du burde lesen den, jeg kan garantere at du kommer til å like den. For hvis du ikke leser den kommer du til å gå glip av noe veldig gøy. Og en fryktelig bra bok.

 44. Den er veldig bra og kul. Jeg tror jeg kommer til og lese den igjen.Den hadde veldig god innledning. boka ble bare bedre og bedre.

 45. Vi i klassen min leste hele boken og den var veldig spennende og var en Thriller. Den handler om en jente som heter Agnes som er på besøk hos slektninger i Elvedal der hun skal tillbringe noen dager i sommerferien. Plutselig er det en jeger som blir funnet død i skogen, han er nesten helt spist opp. Det er alltid noe som skjer og du kan nesten ikke stoppe å lese den. God action thriller bok som jeg vil gi Veldig Bra! Terningkast 5

 46. Vi har lest denne boka på skolen i 7B Moflata skole, den er veldig bra bok. Jeg anbefaler boka får de som liker Grøsser, boka er litt ekkel og skummel men den er en super bok!
  Terningkast 1000000000

 47. Bok: Harpa. Vi i klassen min leste hele boken og den var veldig spennende og var en Thriller. Den handler om en jente som heter Agnes som er på besøk hos slektninger i Elvedal der hun skal tillbringe noen dager i sommerferien. Plutselig er det en jeger som blir funnet død i skogen, han er nesten helt spist opp. Det er alltid noe som skjer og du kan nesten ikke stoppe å lese den. God action thriller bok som jeg vil gi Veldig Bra! Terningkast 5

 48. Jeg likte ikke utdraget fra Harpa.
  Fordi den var for lang
  Fordi den stinka litt
  Fordi jeg syntes at teksten var tørr
  Derfor likte jeg ikke utdraget fra Harpa.
  Jeg gir terningkast 1

 49. Jeg synes Harpa var veldig gøy og lese.

  Den var spennende, litt skummel og litt rar.

 50. Jeg likte utdraget fra Harpa.
  Fordi handlingen var spennende.
  Fordi den er litt skummel og det liker jeg.
  Fordi den var litt kjedelig.
  Derfor likte jeg utdraget fra Harpa.
  Jeg gir terningkast 4

 51. den beste boka. han var spennende. elsket slutten men eg synest det var dømt at han sluttet så brått

 52. Nok en gang så er det ikke helt min type, men denne boken var helt grei. Gir den terningkast 4

 53. Utdraget startet helt vanlig, men det snudde brått. Liker bøker med spenning i, tror denne boken har det. Tror flere i klassen likte den. Kommer garantert til å lese boken 😊❤

 54. Utdraget startet helt vanlig, men snudde brått. Liker bøker med grøss og spenning i. Tror flere i vår klasse likte boken. Kommer garantert til å lese boken! ❤

 55. Jeg synes boka er kjempekus og spennende! Litt trist er det at utdraget slutter da det er mest spennende! Terningkast 6!

 56. Jeg håper den er spennene jeg er på side 1 og håper den er bra. Jeg hørte at den var veldig bra og en jente blir en varulv.

 57. Den er skikkelig spenene. Jeg har lyst til å lese hele boken. Den får en terning kast 6 av meg. Jeg elsker nettsiden deres. Jeg har lyst til å finne ut hvem harpa er med en gang!

 58. Veldig bra bok. Fin grøsser. Den var super spennende. Likte at den sluttet så brått side da får du lyst til og lese mere med en gang. Dagen etter lånte jeg boken og leste den på 5 dager. 11/10. Nesten den beste boken jeg har lest. Drit bra bok

 59. Det var den beste boka jeg har lest jeg gir 6 av 6
  Jeg eeeeeeeeelllllllllllllllllsssssssssssssskkkkkkkkkkkeeeeeeeeeeeeeeeeerrrrrrrrrrrrrrrrr
  Dddddddddddddddddddddeeeeeeeeeeeeeeeeennnnnnnnnnnnnnnnnnneeeeeeeeeee
  Bbbbbbbbbbbbbbooooooooooookkkkkkkkkkkkkkaaaaaaaaa

 60. Fin grøsser. Den var super spennende. Likte at den sluttet så brått side da får du lyst til og lese mere med en gang. Dagen etter lånte jeg boken og leste den på 5 dager. 11/10. Nesten den beste boken jeg har lest. Drit bra bok

 61. WORLD’S BEST BOOK!!!! den var veldig bra fordi det var forelskelse og action i boka. det liker jeg veldig veldig veldig bra

 62. Til Audhild Solberg. Denne boken er veldig bra fordi den gjør som at man vil fortsette å lese. Terning kast 5. Du har veldig mye bra fantasi. Jeg elsker boka.

 63. Boken harpa er skrevet av Audhild solberg
  Boken handler om at en jente husker et minne fra at hun var ni år og gikk i skogen og så et monster bak et tre. Det var et bildet som var lagd av mormoren hennes som var fra fremtiden som jenta var med på med skogen i bakgrunnen ved huset til onkelen.
  Ivan var blitt bitt i halspulsåren. Jeg likte boken fordi den var spennende terningkast 4

 64. Boka harpa er skrevet av Audil Solberg. Boken handlet om en jente som het Agnes som er på ferie hos noen slektninger. Mens de sitter inne å snakker, kommer bilen med de som har vært på elgejakta hjem. I bilen sitter Ivan. Han har blitt bitt i halsen. Hvem har gjort det? Det vet vi ikke for her slutter utdraget. Jeg synes boka var bra og jeg anbefaler denne boka terning kast 5.

 65. Boken Harpa er skrevet av Audhil Solberg. Boken handler om en jente som er på besøk hos tanta og onkelen sin. Noen av familiemedlemmene var på jakt. Når de kom hjem, satt det noen inni bilen, noen som har blitt bit av noe. Jeg syntes boken var spennende fordi forfatteren beskriver tingene hun snakker om og jeg tror dette er en bok for de som liker grøss og spenning. ☺️

 66. Boken harpa er skrevet av Audhild Solberg. Boka handlet om at Agnes var oss tanten og onkelen sin og at hun ikke har vært der på flere år. Onkelen var på elgejakt med noen venner og når han kommer hjem så har Ivan fått ett svært bitt på halsen og ingen vet hva som har skjedd. Jeg syntes boka var veldig spennende og jeg vill gjerne lese den. Forfatteren var veldig flink til å bruke ordene sine. Jeg vill gi boka en femmer fordi den var veldig spennende.

 67. Tittel: Audhild
  Forfatter: Solberg______________________________________________________________________________
  Boka Strata med at Agnes var på hytta med onkelen og tanta og der så ble det spennene
  fordi det kommer masse gode tanker om hva du kan tenke om hva som kan skje. det kommer opp masse bilder oppi din hodet. og jeg synes dette er en bok for dem som liker spenning og grøss boken er en terning kast 6 av meg og anbefalt for de fra 9-13 veldig bra bok for meg og forfatteren har gjort en bra jobb.

 68. Boka harpa skrevd Audhild Solberg.
  Boka handler om at en jente som heter Agnes som er på besøk hos onkelen og tanta si
  Og første dag hun var så kom onkelen kjørende med bilen sin lynraskt og fortalte at han møtte Ivan og Ivan hadde blitt bitt og blødde igjel.
  Jeg synes var kjempe spennende med blod og krim , man burde lese denne vis man liker krim og litt skumle historier.jeg gir terning kast 6 anbefaler denne boka veldig mye.

 69. Harpa jeg synes ikke boka var så bra fordi jeg skjønner ikke handlinga når det ikke var så mye bilder. Jeg ville gitt boka til Audhild Solberg Terningkast 3, men jeg anbefaler å prøve den selv.

 70. Boken harpa er skrevet av Audhild Solberg.
  Denne boka handlet om en jente som gruet seg litt til å komme til fetteren sin og så skjedde det veldig mye der som for eksempel en i familien ble bitt i nakken.
  Og jeg syntes boka var helt grei, men jeg ble litt forvirra fordi først så var vi i jenta sitt hodet og så plutselig bytter vi til gutten, så jeg syntes forfatteren burde velge en av dem sine tanker. Men hvis jeg kunne hadde jeg lest hele boka, fordi den var spennende og jeg lurer på hva han som ble bitt ble bitt av. I terning kast ville jeg gitt den en 4.

 71. Boken harpa er skrevet av Audhild Solberg. Boken handler om en jente som drømte om den gangen hun var hos tanten og onkelen sin. Det skjedde noe merkelig, hun så noe oppe i et tre, men det ble borte. Litt senere så hun noe, det var noe rett foran henne, et ekkel vesen på to bein. Hun våknet og var på vei til tanten og onkelen sin. Hun hadde ikke vært der på veldig lenge. Når hun kom fram ventet hun. Plutselig kom den en dame løpene inn og så at Ivan hadde blitt bitt på halsen og blødde. Jeg syntes boken var kjempe bra. Terningkast 8/10.

 72. Boka Harpa er skrevet av Audhild Solberg.
  Agnes er på tur til tanten og onkelen sin. Det ser hun et bilde som besta har malt. Det bilde tar henne med til fortida, hvor hun så et veldig spesielt dyr i skogen. Onkel Åsmund og kompisen hans Ivan dro på elgtur, men da de kommer tilbake er Ivan bitt av noe. Jeg syntes at boka er veldig spennende og jeg liker at boka er egnet for litt eldre barn. Noen ganger skjønte jeg ikke alt, men etter litt ble det enklere. Alt i alt: 8 av 10

 73. Boken harpa er skrevet av Audhild Solberg
  Boka handlet om en jente som het Agnes som hadde sett en skapning i skogen da hun var ni år og at Ivan ble bitt i Halsen.
  Jeg syntes den var litt forvirrende for jeg visste ikke hvem som var hvem fordi forfatteren hopper mellom personene.

 74. Boken harpa er skrevet av A.Audhild Solberg. Boka handlet om at Agnes var oss tanten og onkelen sin og at hun ikke har vært der på flere år. Onkelen var på elgejakt med noen venner og når han kommer hjem så har Ivan fått ett svært bitt på halsen og ingen vet hva som har skjedd. Jeg syntes boka var veldig spennende og jeg vill gjerne lese den. Forfatteren var veldig flink til å bruke ordene sine. Jeg vill gi boka en femmer fordi den var veldig spennende.

 75. Denne boka var veldig bra fordi det ble mer og mer spennene for vær side, jeg gir boka 9/10 bra book❤️👍

 76. Boken herpa er skrivet av AUdhild Solberg Boka handler om en jente som hetter Agnes. Noe mystisk skjer på gården. En av dem som har vært på jakt kommer hjem med et bitt i halsen. .Det er en god bok fordi jeg likte teksten og at det var spennende bok . Jeg gir terningkast 5.

 77. Boken harpa er skrevet av Audhild Solberg.
  Harpa handler om Agnes som var på besøk i et gammel bygg hun ikke hadde vært på lenge. Da hun var i skogen forrige gang hun hadde vært der så hun et monster.
  Boken slutter med at en mann har blitt bitt av noe.
  Boken var spennende fordi forfatteren brukte fine triks for å få det til å virke mer spennende. Men forfatteren kunne utvida øyeblikket mer da hun var ute i skogen. Jeg kunne kanskje lest boka videre.
  Om du liker mysterier passer denne boken for deg. Terning kast 4 fra meg 👍

 78. Boka harpa er skrevet Audhild Solberg. Boka handler om moren til Agnes som skulle på jobb å derfor måtte de tilbringe høstferien hos slektninger. Jeg syntes boka var sånn passe men han kunne ta litt mer innlevelse så jeg gir den terningkast 4

 79. BokenHarpa ble skrevet av Audhild Solberg.
  Jeg synes boken Harpa var spenene fordi vi ikke får vite hva som skjer. Vi får jo bare et hint av at noe ført har skjedd. Terning kast 5😁

 80. Boka harpa er skrevet av Audhild Solberg. Jeg synes ikke boka var så veldig bra. Men den var bra skrevet og han som lagde boka har en veldig bra fantasi og jeg tror boka kommer til å bli bedre etterhvert i boka, men jeg gir boka nå en 2 av 6

 81. Boken harpe er skrivet av Audhild Solberg . Boken handler om Agnes som er på besøk hos en bygd til en slektning av Agnes . Bestemoren til Agnes er død , hun fant et bilde nede i stua der hvor hun har malt et bilde hvor det er Agnes og noen andre personer . To i familien til Agnes gikk på elg jakt , så etter en stund kom det en bil og inni bilen var det en mann som hadde blitt bit i pulsåra med masse blod på seg. Jeg syntes denne boken var veldig bra! Den var spennende og lese , og jeg fik lyst til og lese mer . Jeg syntes att andre bør lese boka også .

 82. Harpa
  Av Audhild Solberg. Boka handler om Agnes som er på besøk hos onklen og tanten sin. På et bilde så hun seg selv som 9 år. Hun husker at hun så et rart vesen i skogen i nærheten.Jeg syntes at boka var veldig bra og spennende. Jeg likte at forfatteren var flink til å forklare hvordan det så ut og hva som skjedde. Jeg anbefaler denne boka til dere som liker å lese om skumle ting. Terningkast: 5

 83. Boka Harpa er skrevet av Audhild Solberg. Boka handler om Agnes som er på besøk hos tanten og onkelen sin. Det var flere år siden sist hun var der. Onkelen var på elgejakt med noen venner. Når onkelen hennes kommer hjem har Ivan blitt bitt i halsen. Jeg synes at boka virket spennende og kunne ha lest mer. Boka ble bare bedre og bedre. Jeg anbefaler boka for andre. Jeg gir terningkast 4

 84. Harpa er Skrevet av Audhild Solberg
  Den er Ok men forfatteren snakker kjedelig. Men hvis han kunne vært mer spennende i stemmen. Jeg gir boka 5 stjerner

 85. Boken er skrevet av A. Audhild Solberg. Boken handler om Agnes som er En jente og er på besøke hos slektninger. Agnes Husker igjen alle som er der. Plutselig så husker hun at, hun lette etter moren sin i skogen. Der så plutselig hun et levende vesen. Agnes ville ut av skogen, men så våkner Hun opp fra hun av tankene fordi fetteren hennes sier at det er en bil som parkerer nærme huset. Alle løper ned og så ser de pappen. Ivar holder pelsluen på halsen. Han har blitt bittet av noe, han blør i halspulsåra.

 86. Boka Harpa er skrevet av Audhild Solberg. Boka handler om Agnes som er på besøk hos slektninger. Hun husker at noe skummelt skjedde der når hun var 9 år. Hun var i en skog for å finne mamma, men så hørte hun en harpe og så et vesen i trærne. 10 sec senere har vesene flytta seg bak et tre. Nå kan hun se den mye bedre. Den hadde mye hår i ansikte og gikk på to bein som ikke dyr gjør. Etter den flaskbacken så de en pickup trick som stoppa da merka Sindre at det var pappa. De gikk for å kjekke så de Ivan hadde blitt bitt i halsen så de måtte ta han til sykehuset. Jeg syns boks var «OK» hvis forfatteren hadde vist litt mer innlevelse så gir jeg den 3 av 10. Jeg anbefaler denne boka selvom jeg tok den lav er den fortsatt god.

 87. Boka herpa er skrevet av Audhild Solberg. Boka handler om Agnes som er på besøk hos slektninger. Agnes husker at hun så et vesen i skogen da hun var liten. Mens de sitter i stua og prater kommer de andre i familien hjem fra elgejakta. Det viser seg at en har bitt i halsen. Jeg synes at boken var vanskelig å lese fordi det var for mye informasjon. Terningkast 3.🎲✨

 88. Harpa er skrevet av Audhild Solberg. Boken handler om Agnes som er på besøk hos slektninger. Hun hadde sett noe i skogen når hun var yngre, så fant hun onkelen sin hals bitt. Jeg tror at det sikkert en varulv. Terning kast 6 ut av 6, det er ikke like mye banning som kommentarene sa

 89. Boka Harpa er skrevet av Audhild Solberg. Boka handler om Agnes som er på besøk hos slektninger. Hun ser et bilde med fem folk på. Den ene var henne, alle de fem barna sto i hagen med utsikt av skogen. Det minner henne om når hun var ni år. Da det var begravelsen til besten lette Agnes etter mamma. Hun dro i skogen for å lete etter moren, men det var ikke mores hun så, hun så et monster. Plutselig kom det en bil til skogen hun hun kunne ikke se fargene på bilen en gang, de kjørte veldig fort. Da dro de til bilen. Faren til Sindre gikk inn i skogen. Når de hadde kommet nærme bilen så de Ivan holde seg for halsen. Han blødde ut av halsen, noe hadde bitt ham. De måtte til sykehuset så fort som mulig. Jeg likte boka fordi forfatteren utvidet øyeblikkene. Jeg anbefaler boken for andre fordi den fordi den forteller nøye og da er det lettere å forstå. Jeg gir boka 9/10

 90. Harpa: skrevet av Audhild Solberg.

  Boka handler om en jente som heter Agnes som drar til onkelen og tanta.. Hun ser et bilde på en vegg som minner henne om et vesen i skogen som hun så når hun var 9 år. Boken var ganske bra fordi den er spennende, mystisk og forteller historien på en ok måte. Hadde anbefalt den for folk som liker grøssere.

 91. Boka harpe er skrevet av Auchild Solberg. Boka handler om Agnes som er besøk hos slektninger. Agnes husker når hun var 9 år så hun en rar skapning i skogen! Nå har En av mennene bitt av noe? Den er litt dårlig for noen ganger gir det ikke mening . Jeg anbefaler Forfatteren å legge inn noen illustrasjoner. Da hadde jeg forstått mer. Jeg gir den terning kast 3🎲

 92. Boka Harpa er skrevet av Audhild Solberg. Boka handler om Agnes som er på besøk hos slektninger. Agnes husker at hun så noe skummelt i skogen da hun var 9 år, Nå er hun på besøk og sitter å spiser frokost med slektningene hennes, plutselig så skjer det noe skummelt, Tante Kari, Sindre og Besten spretter opp og løper ut, Agnes gjør det samme litt senere, hun ser at Ivan blør fra halsen. Jeg syntes at boka Harpa er spennende og skummel fordi det er skikkelig spennende når Ivan har blitt bitt av noe de ikke vet hva er, det er spennende når Agnes ser bilde besta har malt, og hun er med i det. Jeg anbefaler denne boka til de som liker Grøsser, og for de som liker spennende ting og skummel ting. Men jeg datt litt av når vi var i Agnes sitt hode og plutselig i Sindre sitt, men ellers så var den veldig bra. Terning kast 🎲

 93. Boka Harpa er skrevet av Audhild Solberg. Boka handler om at Agnes er på besøk hos slektninger. Det er et bilde på vegen som betyr mye. Hun husker at hun så noe skummelt i skogen da hun var liten. Onkelen kommer hjem og har blitt bitt i halsen. Jeg synes det er vanskelig og få med alt som skjedde. Den var spennende.

 94. Boka harpe er skrevet av Audhild Solberg.
  Boka handler om Agnes som er på besøk hos slektninger. Når Agnes går gjennom gangen ser hun et maleri av fem barn. Litt senere får hun vite at én av de jentene på maleriet er henne. Bak dem er det en skog. Da husker Agnes noe. Hun husker at når hun var 9 år så hun et vesen på den skogen. Et vesen som Lignet på et dyr. Men det sto ikke på fire bein som vanlige dyr. Vesenet sto på to bein som et menneske. Agnes husker at vesenet stirret på henne. Senere kom onkel Åsmund, han ropte på Kari. Han sa at det er noe med Ivan. Da løp alle sammen bort til bilen. Han ble bitt på ved halspulsåra. Han må på sykehuset ellers dør han.
  Boka var veldig bra. Den var spennende og veldig fin. Men det var mye informasjon på én gang. Jeg anbefaler denne boka til andre. Jeg gir terning kast 4.

 95. Boka Harpa er skrevet av Audhild Solberg. Boka handler om Agnes som er på besøk hos slektninger. Boken var grei, en tidsreise og med bytting av hovedpersoner som var rart. Det var så mange, Besta og Irma er dø, mens Besten og Ivan lever. Det ble for mye rot med figurer, monster noe som jeg forestiller meg som sykt rart og merkelig. Hvorfor stoppet de innom huset når Ivan er dødene? 4 av 6 terning kast. Jeg Anbefaler

 96. Jeg synes boka var kjempeskummel, og spennende. den hadde blodige scener og skummel slutt. Terningkast 6 !

 97. Jeg likte ikke denne boken fordi:

  jeg liker ikke denne typen bok
  Jeg liker ikke grøssere
  jeg liker spenningsbøker best
  Jeg gir denne boken terningkast 2

 98. Det jeg likte med boken var at det var mye spenning i historien.
  Det jeg ikke likte med boken var at det var noen ord jeg ikke skjønte helt.

 99. Jeg likte boka fordi den var spennende, hadde nok med tekst, det jeg ikke likte så godt var at plutselig så haddet han blitt bit i halsen fordi jeg ikke liker så godt blod. Den kan være veldig spennende for folk som liker krim og historier som har blod, sår og litt forskjellige.

 100. Jeg likte denne boken fordi den var veldig spennende og jeg liker spennende bøker. Det jeg likte var når Ivar ble bitt på halspulsåret. Det syntes jeg var veldig spennende når den delen kom. Det jeg syntes kunne vært litt bedre med boken var egentlig ingenting .

 101. Jeg forstod ikke i det hele tatt hva de prata om. Jeg gir boka en 1 boka var ikke helt min smak. Men boka er sikker super bra for noen som liker grøs bøker🤘

 102. Jeg liket Ikke HARPA i det hele tatt. Det føltes ikke som noe ekte krim. Det føltes bare ikke riktig og lese noe som ser så bra ut utifra forsiden og navnet, men med så dårlig innhold.

  Men jeg dømmer ingen som faktisk liker denne boken. Siden den er sikkert den beste mest fantastiske boken for noen andre, men den personene er ikke meg

 103. Jeg synes boken var spennende fordi det var et mystisk monster som lusket i skogen og drepte folk.

  Boken hadde vært litt mer spennende vis man kunne hørt litt om hva som skjedde i skogen når onklene hennes var på jakt, så møtte de på monsteret.

 104. Denne boken er bra fordi:

  Denne boka er en grøsser, og jeg elsker grøssere fordi de bygger opp skummel spenning.
  Det er en type spenning som blir bygd opp som jeg liker fordi det er en rar/kul følelse.

  Jeg gir terningkast 6

 105. Jeg synes denne boka var spendene og gøy å lese siden det var krim.
  Jeg synes det var bra siden det var så mye tekst og da blir det mere spendene.
  Det jeg synes de burde skrive mere om er ting som skjer å at det er mere skummelt

 106. Den er veldig fin for de som liker krim. Litt domt at den har banning i seg men den er sikkert fin for ungdom.

 107. Denne boka var kul.😎 Det startet litt som en helt vanlig bok også bre poff.🤯😁 Denne boka var spennene så jeg vil gjerne lese mer😊💗

 108. Jeg følte ikke at det var så mye spenning kanskje det var det men jeg kjente ikke no mye spenning i boka 😌

 109. Denne boken er veldig kul og litt skremmende da de skjøt ICAN frodig de trodde han var et reinsdyr men fortsatt veldig bra bok

  Ikke var bra:kunne ikke forst absuelutt alt i teksten

  Terning kast 5/6

 110. Jeg syntes boka var helt grei. Jeg syntes ikke så mye er skummelt så jeg syntes ikke at den var så bra jeg syntes det burde vært mer mord. Jeg vil ikke anbefale denne boka. Men jeg anbefaler den til dere som liker sånne bøker som er spenende men ikke så mye mord.🤫

 111. Bra: det var en grøsser og jeg liker grøssere fordi de pleier å være skumle og spennende

  Dumt: det var ikke så mange detaljer og ingen bilder. Den var kooooooooooooooort (men ikke det ordet)

 112. Denne boken er super bra og super skummel den hadde mange skummle ord men den mest skumleste er Da jeg gikk in på rommet så hørte han noe det var veldi bra og skumle
  Men vis jeg skule gi den 1 til 10 så hadde det vart 10 terning kast denne boken er den beste av dem alle håper du kommer til å lese den.

 113. Jeg syntes boken Harpa var bra fordi den var spennende og forfatteren gjorde en god jobb med å forklare hvorfor hun var redd for stien i skogen, det gjorde at historien ble mer spennende.

 114. Norsk: Boka høres spennende ut. Hovedpersonen heter Agnes. Vennen hennes er Sindre. Ivan blir stygt skadet og må på sykehuset. Terningkast (for det jeg har lest) 4/6.

  English: The book sounds exciting. The main person is named Agnes. Her friend is Sindre. Ivan is badly injured and has to go to the hospital. Roll of the dice (for what I have read) 4/6.

 115. Den var bra men det var litt vanskelig og skjønne alt siden jeg ikke har lest hele boka og jeg syntes den sluttet litt brått men det var bra 3/6

 116. Eg likte denne boka kjempegodtt. Det var nok spenning og tekst. Boka stopppa ganske brått så eg har lyst at det skal kommme ein nr2.

 117. Likte boka og at den var helt vanlig i starten og plutselig gikk over til grøsser. Er egentlig ikke noen fan av grøssere, men likte denne boken litt. Syntes den stoppet litt brått. Vet ikke helt om jeg vil lese resten av boka. Gir den terningkast 4/6.🎲

 118. Jeg synes utdraget av boken høres veldig bra ut. Og klassen min har lest hele boken før og den var kjempe bra. Men det var litt mye banning igjennom boken.

 119. Denne boken var kjempe gøy og litt trist. denne boken anbefaler jeg til folk som liker litt triste og spennende bøker. TERNINGKAST………………………………………………………………………………………. 6/6

 120. Jeg elsker Harpa den er super spennende å litt ekkel men anbefales 110% Den er passer nok best for litt eldre barn som tåler litt blod. Terningkast 6/6.

 121. Kjempe spennende og gøy bok de som ikke liker litt skumle bøker burde kanskje ikke lese den men dere som liker skumle og spennende bøker MÅ bare lese den.
  Gir den: 6/6

 122. Boken harpa var veldig spennende og skummel. Jeg likte når Agnes var i skogen også så hun noe. Jeg anbefaler at barn leser denne boka.
  Terningkast:6

 123. 5.-7.klasse: Agnes og Sindre møtes etter noen år. Agnes husker da hun var ni år at hun så et monster i skogen. Sindre liker ikke Agnes så godt. Det siste vi leste var at Ivan, faren til Sindre, er bitt i halsen og må komme seg til sykehus i full fart.
  Dette er en grøsserbok!
  De flest i klassen liker hvordan boken er skrevet, ut fra forskjellige perspektiv, mens noen av oss syns det ble litt forvirrende å følge med på. Det er lett å leve seg inn i det som skjer fordi det er dramatisk og litt skummelt. F.eks er det en skummel beskrivelse av monsteret i skogen. Vi syns det er bra at personene i boka er cirka på vår alder. De bruker litt røft språk, noen banneord, men det gjør boka troverdig.
  Det ble litt mange navn å forholde seg til – vi måtte lese opp igjen for å få med oss hvem som var hvem.
  Vi gleder oss til fortsettelsen og har tenkt å lese hele boka! Vi anbefaler alle å lese boka!

 124. Denne boka er det nokre i klassa som allereie har lest, og alle er samde i at denne boka var spanande, skummel og har gode skildringer i teksten. Dette gjer at vi blir meir interesserte i sjølve handlinga i boka. Denne skal vi låne og lese i klassa!

 125. Denne boka så veldig spennende ut. Jeg får skikkelig lyst til å lese resten.
  Jeg vil gi den 7/10, ut ifra det jeg har lest.

 126. Jeg skjønte ikke navnet Harpa med en gang det var litt banninng. Men den var spennende.
  Litt skummel men spennende. Jeg likte utdraget Det var brått når Ivan må på sykehus.
  Terningkast 5.

 127. Jeg syntes utdraget var spennende. Jeg skjønte ikke helt ordet Harpa men syntes utdraget var bra. Det var var veldig brått når Ivar måtte på sykehus jeg lurer på om han har blitt angrepet eller skutt.

 128. Boka Harpa var ganske bra, det er ganske bra og det masse spenning og krim kan man si det er en ganske bra bok. bare og høre på disse 3 kapitlene har jeg bare lyst og høre mer.

 129. jeg synes den var så spennene og det var veldig interessant å lese den
  Den m jeg gi en 6/6. Jeg anmelder alle til å lese den den er så bra. love you.

 130. Jeg synes den var veldig gøy. Det er min favoritt. Jeg gir den terningkast 6 fordi den var spennene. Jeg synes ikke den var nifst eller skummel eller hva du vil kalle den ennå, Men jeg kan føle at noe har hendt så jeg har veldig lyst til å lese videre. Jeg håper at jeg får lest hele boka en gang. Jeg synes oppførelsen var ganske god. Den hadde ikke masse banning og jeg liker hvordan de skrev F-ordet på denne måten: F*rdi. Så ja Terningkast 6 eller 100

 131. Jeg synes boka var spennende og bra. Men jeg forsto ikke alt. Jeg ønsker å lese mere av den. Jeg gir boka terningkast 4/6

 132. Hovudpersonane er Agnes, Sindre, Tyra og Ben.
  Mora til Agnes skal jobbe så Agnes må bu hos slektninger i Elverdal i haustferien. Ivan og mange andre skal ut på jakt, men turen får raskt ei brå vending. Ivan har blitt biten av eit dyr i halspulsåra. Viss dei ikkje får han på sjukehus raskt, kjem han til å døy. Sjangeren er grøss.

  Eg synest det var veldig spanande då Sindre plutseleg berre forsvann. Det synest eg for eg lurte på om han hadde blitt drepen.
  Spenninga bygger seg gradvis opp. Det likte eg fordi det gjorde at eg ikkje klarte å legga ifrå meg boka. Boka var full av overraskingar. Eg blei veldig overraska då eg fann ut kva som hadde bite Ivan fordi eg hadde aldri tenkt på at det kunne vere det.
  Sjangeren grøss er ikkje ein av mine favorittsjangrar, men denne boka likte eg veldig godt fordi det var ein blanding av grøss og spenning. Forfattarens val av tittel likte eg. Eg likte at det ikkje var bilete i boka for då kan eg lage mine eigne bilete i hovudet. Tittelen Harpa passa veldig godt til innhaldet.
  Eg likte at det var tatt med direkte tale nokon plassar. Dette gjorde det lettare å forstå kva stemning det var.
  Framsida såg ekte ut, det likte eg godt fordi eg er ikkje så glad i fantasy bøker. Det var litt fantasy i boka, men det var ikkje så mykje. Hovudpersonane var veldig vågale. Eg trur ikkje eg hadde tørt å gjera alt det dei gjorde.

  Det beste med teksten var at alt skjedde så brått og uventa. Eg synest det er vanskelig å finne noko negativt om denne boka. Anbefaler denne boka på det sterkaste.
  Ho passar for 5 klasse og oppover. Denne boka fortjener å vere superfinalist. Harpa burde vinne heile bokslukerprisen!!! Eg gjev boka terningkast 6.

 133. jeg liker grøsse bøker veldig, jeg leser de ikke så ofte da. synes den var bra. jeg likte at agnes så det beiste. ville ha lest mer da. kjempe bra bok!! jeg gir stjerne kast 5! jeg likte ikke helt at hun var redd. jeg anbefaler at de som liker grøsse bøker. bra bok!

 134. Jeg synes at denne boken så gøy ut, og jeg kunne ha tenkt meg å lese hele, men jeg likte bedre den som heter blå flaggermus.
  Jeg gir den 7/10.

 135. Spennende bok!💀 Jeg gleder meg til å lese videre! Bra grøsser, og veldig kult at det startet som en vanlig bok. Etter vært ble det bare mer og mer spennende! Jeg tror jeg gir boka en 6 av 10!👻

 136. Jeg likte utdraget fra Harpa.
  Fordi, jeg syns det var spennende.
  Fordi, jeg likte innholdet.
  Fordi, det var noe som skjedde nesten hele tiden.
  Derfor likte jeg utdraget fra Harpa.
  Jeg gir terningkast 5/6

 137. Jeg synes boka var spennende, den ar litt kjedelig i starten men ble gøyere.
  Jeg gir boka 4\6

 138. boken var ikke veldig min type men den hadde litt grøssing i seg men ikke akkuratt min type terning kast 4/6

 139. Gode ting: Boken var spennende og mystisk, det greiene i skogen er sikkert «a big clue» jeg har veldig lyst til å lese mer for å finne ut mer om Tyra og det «monsteret» i skogen.

  Litt mindre gode ting: Det var litt mye å ta inn og kanskje ikke så veldig enkelt å forstå med det vi fikk lese nå, men det blir jo bedre!

  Jeg gir boken 6/6, het fantastisk!

 140. Harpa

  Forfatter: Audhill Solberg.

  Det er en spennende bok, men det kan være at
  Den kan bli kjedelig kjapt, men det går ant å lese
  Den til slutten fordi det er der den er spennende
  Så jeg mener at den er men ikke på starten av og
  Slutten er og den ble laget i Laget i 2019 og ble ut
  Delt i bokslurprisen.

  Terning kast 4/6.

 141. Det jeg likte med boken var at det var så spennende når hun jenta løper i skogen,
  Det jeg ikke likte med boken var at det var blod å sånt.
  Denne boken passer til de som liker spennende ting.

 142. Harpa
  Jeg elsker denne boken jeg har lest den to ganger før den handler om en jente som kom til Elverdal for og være der i høstferien men hun for vite om en myte i Elverdal som visste seg og være sann. Jeg gir denne boken terningkast 6. Aldersgrense. 7+

 143. Tittel: Harpa.
  Forfatter: A. Audhild Solberg.

  Denne boken handler om en jente som heter Agnes. Hun er på besøk til bestefar.
  Alle møblene er fra gamle dager.
  Hun går ut i hagen der det er eple- og plommetrær. Skogen er like ved, når hun ser ut i skogen så ser hun ett vesen som står på to føttter. Hun løper så fort hun kan.

  Jeg syntes denne boken er veldig spennende og bra fordi den er skummel. Den er absolutt til å anbefales. Jeg gir den terningkast 11+/10.

 144. Forfatter: A. AUDHIL SOLBERG
  Tittel: HARPA

  Teksten handler om en jente med navn Agnes som er på besøk til Sindre tante Kari og besten i den lille bygda Elvedal fordi mammaen til Agnes måtte jobbe så hun må være der i høstferien sin og det ser veldig mange rare ting der.

  Jeg tror at sjangeren på boka er grøsser men den minner meg dessverre ikke om noen andre bøker eller filmer jeg har sett eller lest før.

  Jeg synes at handlingen er lett å leve seg inn i fordi du kan se for deg en jente med navn Agnes som er i en bygd med navn Elvedal på besøk til en gutt som hetter Sindre og mora hans som hetter tante Kari og besten, også plutselig en dag under frokosten kommer en bil som har vert på jakt også ser de at noen som heter Ivan blør fra halsen og ned og må forte seg på sykehus.

  Teksten starter med en beskrivelse.
  Jeg synes at Harpa var spennende med en gang men handlingen og spenningen synes jeg utviklet seg til ett høydepunkt når den bilen kom med han som bløde fra strupen og ned og det var det samme som overrasket meg.

  Jeg synes at teksten slutter brått og jeg får veldig veldig lyst til å lese mer og den var vanskelig å legge fra seg.

  Jeg anbefaler denne boka fordi den er spennende og morsom.
  Terning kast 6 av 6.

 145. Harpa
  Forfatter: A. Audhild Solberg.
  Tittel: Harpa

  Harpa er en spennende bok, og den er skummel og litt morsom. Vi i klassen har vært med i en bok-konkurranse hvor vi leste hele boken Harpa.

  Den handler om barn. Moren til en som heter Agnes skal jobbe, og hun må derfor tilbringe høstferien hos slektninger i den lille bygda Elverdal. Agnes har ikke vært der på mange år og ser for seg at det blir kjedelig å henge med fetter Sindre og kompisene hans. Men slik blir det ikke…….

  Jeg anbefaler boka. Jeg gir boka 7/10 fordi den er skikkelig bra og jeg har jo lest hele boka. Så den er skikkelig bra. Jeg anbefaler denne til barn over 7 år.

 146. jeg likte at boka var spennende og at det slutta med en spennende slutt. Jeg har veldig lyst til å lese boka gir den 9 av 10.

 147. HARPA denne boken var spennene skummel og artig. vis du liker grøsser brude du prøve denne.Det er opp til eg hvor gammel du er når du leser. terning kast 4

 148. På veg til Tyra gjer Agnes, Sindre og Ben ei frykteleg oppdaging i skogen. Ein død mann med halsen oppeten og ein hund med eit stort hol i magen, men dette er berre begynnelsen. Det er nemleg mange fleire forferdeligheter som ligg og ventar.
  Sjangeren er grøss.

  Eg likte boka veldig godt fordi ho var lett å leva seg inn i. Beskrivingane var så ekte. Alle detaljane kom så godt fram og det var lett å skapa eit bilete av korleis alt var.
  Tittelen passa perfekt til innhaldet. Den røpte liksom ikkje for mykje, den bare sa det den trengte.
  Eg likte at boka starta brått og gikk tilbake 3 dagar tidligare slik at spenninga dalte. Eg sat igjen og visste at det blei spanande. Då hadde eg eit spenningspunkt å sjå fram til. Det drog meg liksom innover i boka.
  Grøsser er eigentleg ikkje mi type bok, men denne var super. Ho var lett å forstå, gripande, spanande, eventyrleg og ekte.

  Denne boka er heilt topp og absolutt ein av mine favoritter. Eg synest heilt klart at boka bør gå vidare til superfinalen, kanskje til og med vinna. Terningkast 6 av 6. Du bør absolutt lesa denne boka!

 149. Jeg likte boka fordi jeg synes det var spennende når vi fikk høre om flashbacket til Agnes og det monsteret hun så. Jeg synes også det var veldig spennende når han duden kom fra jaktlaget og var bitt og kunne dø. RIP…..jeg synes det virker som en veldig spennende og bra bok og jeg vil lese mer. Terningskast 6.

 150. Jeg syntes at boka var litt kjedelig. Jeg skjønte ikke helt hva som skjedde fordi utdraget var for kort. Boka var dårlig fordi den ikke var særlig skummel. Forfatteren la litt for mye vekt på at Sindre ikke liker Agnes og la litt lite vekt på selve historien. Du bør droppe å lese, bare bruk av tid.

 151. Jeg opplevde en veldig spennene bok. Denne boka var veldig bra jeg syntes den delen hvor mammaen til Agnes var borte i skogen og Når Agnes skulle gå og finne henne så hun en skikkelse med to bein og ikke fire. Jeg syntes folk burde lese den fordi den var skummel men ikke skummel samtidig den var spennene og jeg har veldig lyst til og lese mer og jeg er kresen på bøker så den er nesten helt perfekt jeg gir den 9/10

 152. Jeg syntes ikke denne boka var så bra jeg. Det er bare en jente som er hos fetteren sin Sindre. Hvorfor skal dette være summelt, hva er skummelt? Dette var ett passe dårlig omslag jeg ambefaler den ikke.

 153. Jeg syntes at boka var skummel og det er bra fordi det er en grøsser. Det som gjør boka spennende er at det var det var et liten rynkete gnom med spise ører og lange ben. terning kast 6 og jeg anbefaler alle til og lese den

 154. Teksten var ikke så bra. Boka var dårlig fordi den ikke var så spennende for eksempel da hun så noen i skogen så beskrev de den dårlig. La vær og lese denne boken den er kjedelig.

 155. Jeg syntes boka var sikkelig spennende! Jeg ville gjerne lese hele boka! Den mest spennende delen var på slutten der. Jeg gir den 8/10!

  Litt dårlig for jeg ville hatt enda mer spenning!

 156. Jeg personlig skjønte ikke så mye av teksten å syntes den var litt kjedelig.
  Noen steder var det litt brått f.eks da hun gikk inn i skogen trodde jeg hun fortsatt så på bildet. Anbefales viss du har bedre forståelse en meg.

 157. Denne boka er bra.
  Eksempel: Ganske spennende og morsom.
  Det er morsomme ord du burde lese denne boka.

 158. Jeg likte boka fordi den var spennende litt skummel og morsomt f.eks når gutten som hadde «f*ck u» på genseren gikk ned trappa. Jeg anbefaler og lese denne boka hvis man liker grøss.

 159. Boka var spennene og lit morsom kunne ønske at jeg leste hele boka. Det som gjord boka bra var at det var så spennene og morsom jeg, vedder at alle som leser denne boka kommer til og le av den setningen der det står F*CK U. Jeg liker boka og gir den 9/10 vis jeg for lese hele blir det sikkert 10/10

 160. Den var veldig bra, men hadde ikke ønsket at den sluttet så brått. Jeg syntes den var super.❤️☺️🥰

 161. Jeg synes boka var veldig spennende, det høres ut som en sann historie og jeg vil ha gjerne hørt resten

 162. Jeg syntes boken var spennende og gøy. Jeg ville lest mer om jeg kunne men da må jeg låne boken dessverre😔

 163. Jeg liker litt grøss og jeg synes den var veldig spennene jeg har veldig lyst til og lese mer 🙂

 164. Jeg likte at den startet nesten med en gang med action og at den var veldig grøssende På starten. Jeg syntes også at det var morsomt at det sto f#ck You på hettegenseren. Jeg likte at Sindre kjedet seg nesten i hjel. F.eks da Sindre sier : Hvis ikke Agnes slutter og prate snart kommer han til og mure seg inne på dass. Jeg liker ikke at han ble bitt. Fordi jeg liker ikke så mye blod ting. Jeg vil anbefale vis man liker skrekk og blod. Så jeg vil anbefale den.

 165. Jeg opplevde teksten ganske bra.
  Der som gjør boken bra, er at det er litt spenning, f.eks, på slutten av utdraget da Ivan var bitt ved halspulsåren.
  Så hvis du liker litt spenning og grøssere, så tror jeg du burde fortsette og lese denne boken!

 166. Denne her boka er kjempe spennende jeg syntes starten var litt kjedelig også senere i boka ble den sykt spennende

 167. Den var dårlig og den var sedelig f..k var ikke bra det var ikke noe humor 😡🤮😤 byyyyyy.

 168. Jeg syns at utdraget var helt fantastisk bra. Terningkast 12. Den gir meg lyst til å finne ut hva/hvem den mystiske harpe-spilleren er.

 169. kjedelig ,ikke bra, noob, dustete bok, sjedeli, ikke kul, var mer noob en noob
  ekel ikke en grøsser. gir
  et retferdig terningkast og det er 0.
  boka passer på kjedelige fyrer.
  dårlig ilustrasjon.

 170. Jeg liker skumle bøker. Det var spennende der om det dyret som hadde fire bein men sto på to bein. Men vi leste ikke så mye så jeg skjønte ikke hvorfor den het HARPA?
  Jeg syntes den passer for dem som er 9-17 år.
  Jeg ville gjerne lest den igjen(:

 171. Boken var spennende. Gir den 7 / 10 . Den kom veldig brått inn i handlingen, men det var spennende da Agnes var i skogen. Anbefaler den for folk 9 til 14 år. Audhild Solberg er en flink forfatter kunne godt lest flere bøker av hun. Takk for meg 🙂

 172. boka heter harpa. jeg synes ikke boka var kul fordi det manglet masse spenning. og jeg likte den ikke fordi det var litt for kjedelig. og det er ikke den boka jeg liker å lese men det er en ting vennen min synes var gøy det var at det sto F*CK. boka var også enkel å lese. og boka handler om en harpe jeg gir terning kast 1

 173. Boka heter harpa. DENNE BOKA ER SKIKKELIG KJEDELIG. Det skjer ingen ting. Det eneste som var spennende var da han duden hadde blod over alt og måtte til sykehus. Ellers var det ingenting som skjedde. Det stod bare «hun gikk opp trappen og så på et bilde». Kjempekjedelig. Noen synes kanskje at boka bygger opp spenning. Selv om det plutselig skjedde noe. Jeg kønner ikke hvorfor den hadde en så kjedelig start. Hva er det forfatteren tenkte seg. Jeg håper at hun leser denne anmeldelsen og endrer skrivestilen sin i de neste bøkene sine. Egentlig liker jeg grøssere, MEN IKKE DENNE. DEN ER SYKT DÅRLIG. Jeg gir denne boka 1 av 10.

 174. Boka var kjedelig fordi det ikke er bilder!!. ikke kul. jeg gir et terning kast 0.boka passer for kjedelige
  duder. passe illustrasjon. dårlig grøsser.

 175. BOKA HETER HARPA JEG LIKTE BARE SLUTEN JEG LIKTE BOKA FORDI DET VAR SPENNENDE. DA DUDEN FIKK BLOD PÅ SEG. MÅTE HAN MÅTE PÅ SYKEHUSET. BOKA HANDLER OM EN SOM HETER AGNES. JEG HAR IKKE LEST BOKA MEN JEG TIPPER DET ER LITEN SKRIFT. IKKE NOEN BILDER. JEG GIR DEN EN TREER

 176. jeg likte at boka var spennende,men ikke så skummel. var kult at det var en rev der tror det var den han eller hun så. veldig bra bok, men kunne vært litt mer skummel. Håper det går bra med han som sitter i bilen. Det så vondt ut. håper de ikke banner så mye videre da. Likte boka veldig mye.

 177. Jeg likte utdraget fra Harpa.
  Fordi det var spennene.
  Fordi det var litt rart
  Fordi det var en fin bok.
  Derfor likte jeg utdraget fra Harpa.

 178. Boken startet litt kjedelig, men ennte spennende. Det var drama og alt jeg liker spesielt i en bok. Slutten var «the Mic drop» av denne lillle biten av en lang spennende og fantastisk bok. Jeg gir denne boken 8/10

 179. Når eg ser framsida tenkjer eg på mord og sånn, eg blei og nyskjerrig og ville lese boka. Ja, eg syntes framsida passa til teksten. Eg syntes boka passa til målgruppa, fordi det var litt «skummel» tekst men samtidig ikje. Det var nesten ingenting eg ikkje lika med teksten, men eg likte ikkje at dei forklarte om bileta så mykje. Eg syntes den setninger som var: ho stirra liksom vekk fra kameraet. passa litt til sjangeren. Eg gir han terningkast 5. Eg følte ikkje at det var noko særleg «lydbok» følelse, eg syntes at lydfila var litt kjedelig.

 180. Eg syntes den passa litt til målgruppa fordi det er litt mye snakking og diskusjonar.
  Eg syntes den ikkje passa til framsida.
  Eg syntes boka var litt kjedeleg fordi eg ikkje er så glad i grøsser.
  Eg syntes at setningen: En hel uke med Sindre blir seig er litt morosam. Eg fekk litt lydbokskjensla.
  Eg gir terningkast 3.

 181. Når eg såg framsida tenkte eg at boka skulle være litt skummel og spannenes siden eg liker skumle bøker. Eg syns framsiden passa til teksten.
  Eg meiner at boka var gøy fordi den var litt skummel og fekk lyst til og lese meir av boka.
  Han må på sykehus ellers dør han.
  Eg syns boka passar for dei fra ti og opp.
  Eg liker at den var spannenes, eg liker ikke at det var noen plasser det ikke skjedde så mye.
  Eg gir den terningkast 4/6.
  Lyd fila er kjedelig siden dei lager ikke lyder når det er skummelt.

 182. Framsida var mystisk og god. Den passar og bra til teksten.

  Eg syntes at boka passar for målgruppa 9 til 13 år.
  Det som var bra med denne er at eg blir fort hekta i boka.
  Han må på sjukehuset, ellers dør han.» er ein setning som passar til sjangeren.
  4 av 6

 183. Når eg såg framsida tenkte eg på «What the fox say?»🦊
  Framsida passa bra til forteljinga, ein skog og ein skikkelse i bakgrunnen, reven passa ikkje så bra.🦊
  Eg synes boka passa fint for 9-12 år, det er litt skummelt for mindre, og dei større hadde likt det litt skumlere.😈
  Eg likte at han eine som jakta tok alle elgene, men når søstera var borte tok han ikkje ein.🤣
  Eg likte ikkje at guten hadde F*CK U på genseren, tenk på dei som er 9 år!🤬
  Lydfila var god, men den kunne ha vore betre.👍
  🎲Terningkast: 5

 184. Eg synes framsida ser skummel og gir meg frysninger og den passa til fortellingen fordi det var ein skog og det var blod på ein kniv. Eg synes målgruppa på denne boka her burede vært i fra 11 år og oppover fordi den kan være litt skummel med blod,kniv og skog.Eg likte boka veldig godt får det var god spenning og eg kunne se meg for det.Eg likte akkurat denne boka får den var ikke kjedelig eg kunne godt ha lest meir fordi den fekk meg te å tro at boka varte i 1 minutt, men det eg ikke likte med boka var at den var litt kjedelig i starten.Boka passar for de som liker spenning og «krim».Den setningen eg synes passa te sjangeren GØSSAR var: Vesenet står ikke på alle fire, slik dyr gjør. Det står på to ben, som et menneske.Eg synes den setningen passa best til boka’s framside for den gjenspeile litt av det eg ser (eg meine det er ein varulv).Eg gir terningkast 6 fordi den bar kjempe gøy og spennende og litt skummel.Når det var spenning og litt skummelt så synes eg at det kom litt mørkere stemme.

 185. Framsida passa til ilustrasjonen fordi det handla om ein varulv og ein mann som
  blei bitt i halsen og i skogen var det ein blodig sko.
  Eg syns boka ikkje var så bra det passa ikkje til sjangeren fordi det var ikkje skummelt.
  Det passa til mål gruppa 9-12 fordi det var ikkje vansklige ord er skummelt.
  Eg likte at han eine mannen blei bitt i halsen.
  Eg likte ikkje at jenta gjikk lenger inn i skogen og blei tatt av varulven.
  Ein setning eg syns passa til sjangeren er,Det er blod på hennene hans og
  nedover jakke brystet.
  Terningkast 4
  Eg syns stemmen var litt kjedelig.

 186. Harpa veke 39
  Eg syne ikkje framsida passa til boka fordi det handla ikkje om ein rev.
  Eg synes boka var spennande å lese.
  Eg synes boka passa for 9 år og oppover.
  Eg likte at boka var morosam og spennande.
  Eg likte ikkje at boka slutta når det begynte og bli spennande.Har noen trodd han var en elg og skutt ham?
  Eg synes at stemmen var varierande, men det mangla
  lydeffektar. Eg gir terningkast 4.

 187. Framsida passa til illustrasjonen fordi det handla om ein varulv, ein mann som blei bitt i halsen og i skogen var det ein blodig sko.Ein setning som passa til sjangeren: det er blod på hendene hans, og nedover jakkebrystet også. Fordi det var litt skumel, men ikkje for skummelt.
  Eg synest boka var dårleg og ikkje skummelt. Den passa til målgruppa for boka var ikkje skummel. Eg likte at han blei bete. Eg likte ikkje att jenta ikkje gikk lenger in i skogen og ikkje blei tatt av varulven.
  Eg gir terningskast 4. Lydfila var litt kjedelig.

 188. Eg synes framsida passa til boka fordi det var ein mørk skog der og bilde var litt skummel.
  Eg synes denne boka var veldig bra og eg ville lese meir.
  Eg synes målgruppa passa bra,og boka synes eg passer for noen som liker skumle og spennande bøker.
  Eg likte denne boka fordi eg liker skumle bøker.
  Det har pels i ansiktet, ser hun nå, brunflekkete pels og værhår. Eg synes denne setningen passet til sjangeren fordi den var skummel og spennende.
  Eg gjer terningkast 6.
  Eg synes at det var ikke så bra lyder.

 189. Når eg såg framsida så blei eg nyskjerrig og ville lese meir og bilde passa godt til teksten .
  Den passa til målgruppa 9-12 år synest eg .
  Eg likte ikke når den var så lang for dei beskreiv så masse .
  Eg synest denna setiningen passa best til sangjeren : Det er Pappa roper sindre ) Fordi da fekk eg litt sug i magen .
  Eg gir terningkast 5/6 .

 190. Når eg såg framsida så blei eg nyskjerrig og ville lese meir og bilde passa godt til teksten .
  Den passa til målgruppa 9-12 år synest eg .
  Eg likte ikke når den var så lang for dei beskreiv så masse .
  Eg synest denna setiningen passa best til sangjeren : Det er Pappa roper sindre ) Fordi da fekk eg litt sug i magen .
  Eg gir terningkast 5/6 .

 191. Når eg såg framsida syntest eg det såg ganske skummel ut så eg syntest framsida passer til teksten.
  Eg syntest boka passer til målgruppa den er nå siden det er passelig med tekst.
  Eg syntest den setningen her var ganske spanande der ho sa: Han må på sjukehuset med ein gang. Eg syntest den hører til sjangeren grøss.😈😈
  Da fekk eg bare lyst til å lese meir. For forfataren klaret å fange meg til å lese meir av boka.
  Eg syntest sjangeren passer til boka siden eg fekk litt sån skummel følelse inni meg når eg leste det. Eg gir terning kast 6 av 6🤍🦋❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

 192. Harpa
  Audhild Solberg

  Eg trur at det skulle handle om noko skumelt i skogen.
  Eg syntes at framsiden passar til boka fordi dei snaker om ein skog og det er nokon som blør i slutter. Eg meiner at denne boka var veldig gøy. Eg kone ha lest han ferdig. Eg syntes at denne passa til målgruppa. Eg liker at det er sånn litt skummelt fordi eg liker skumle bøker. Det eg ikkje liker er at det slutter sånn!!!!! Eg gir terningkast 6😄

 193. Når eg så framsida, eg tenker teksten skal handle om ein skog. Framsida passa til teksten, fordi eg ser skogen og blod på skoen.
  Målgruppa kan passa til folk som er 11-15 år.
  Eg lika når Sindre og Agnes snakker om bildet Besta har malet.
  Eg lika ikkje når vesenet var ikkje på fire bein.
  Eg gir terningkast 3.

 194. Når eg ser framsida på harpa så tenker eg på krim.Eg synest også boka passte bra til målgruppa.Eg likte at boka blei litt mere spennende etter kvert. Eg synest denne setningen passte til Sjangeren: like etter knaka det i skogen bak henne. Eg gir terningkast 5.Eg synest at det var bra at det var varierte stemmar i teksten.🦋

 195. Framsida på boka synts eg passa til boka siden hun gikk inn i ein skog der hu såg noko skummelt. Eg synts boka passer til 8 til 11 år, Det eg ikke likte med boka var at hun ikke viste at det var hun som var på bilde. Det eg likte med boka var at den var litt spenade. setning fra teksetren Noe stort med rynkete fjes og lange ben synts eg passer til sjangeren grøss. Eg gir terning kast 3 av 6. det var ikke noe lydefektar eller noe det var litt kjedeligt.

 196. Eg syntes at illustrasjonen passa til teksten, fordi den handlet om agnes som hadde gått inn i en skog. Eg syntes boka passar til 10-13 åringer, fordi den kan være litt skummel. Min meining om boka er at de kunne beskrevet litt mer. «Han er bitt ved halspulsåra. Han må på sjukehuset, ellers dør han.» Syntes eg passa til sjangeren. Terningkast 5 fra meg. Eg lika alt med lydboka, men eg syntes det burde være mere lydefekter.

 197. Eg synest framsida passa litt godt til teksten siden det var skog og ein liten stid som det står om i teksten.Eg synest den passa til sjangeren, og eg synest målgruppa bør være for folk som er 7-11år.
  Like etter knaker det i skogen bak henne. Så hører hun lette skritt over skogbunnen og ser skyggen av noe langt, den setningen synest eg passa til sjangeren.
  Eg gir terningkast 5.

 198. Harpa

  Når eg ser framsida på boka tenkar eg at det ska handle om eit dyr som dreper eit menneske sidan det er ein sko med blod på og någen dyr i bakrunen. så eg syns den passa te det eg leste.😵🦊

  Eg syns boka passar for 8 åringar.🧒🏼

  Eg lika alt me boka, det er ingenting som ikke er bra i boka.👍

  Eg syns denna setningen: Han er bitt i pulsåra, han må på sjukehus ellers døyr han. Den passa te Grøssar.🚑

  Terningkast: 5🎲

 199. Eg tenker på skoger. Eg syns framsida passa.
  Eg syns den passa for målgruppa . Eg likte at Boka brukte moderne ord.
  Eg syns denne setningen passa til sjangeren grøss:Like etter knaker det i skogen bak henne.Eg gir den terning kast 5.
  Det var ikkje lydbok kjensla
  Det var ingenting som overaska meg

 200. Jeg likte utdraget fra Harpa.
  Fordi det var spennende.
  Fordi det var tre forskjellige ting som jeg liksom merka spesielt spennende.
  Fordi det var gøy og lese noe igjen.
  Derfor likte jeg utdraget fra Harpa.
  Jeg gir terningkast 4

 201. den var spennene men den var litt ekkel. den hadde vært mer skummel hvis det hadde vært med bilder.

 202. Ganske bra Gelder Meg til klassen min får boka jeg vil lese hele terning kast 10/10🦌

 203. Den var ganske bra, men det var ikke et så bra avsnitt vi ville høre resten terning kast 3

 204. Denne boka var skikkelig spennende å slutten var veldig dramatisk jeg glir den terning kast 5️⃣ den var veldig bra 🥔🥔🥔

 205. Denne boka er syyyyyykt bra. Den handler om Agnes som drar på Høstferie, til fetteren sin I Elverdal! Men det er joen mystisk som skjer i Elverdal, mennesker i bygda forsvinner plutselig, og flere har sett en gaupe, som vandrer rundt i skogen, hva er det for noen som er i skogen? Jo, for og finne ut det må du lese hele boka! Denne boka passer perfekt for, 10-14 år, for folk som liker og få seg noen isende grøss! Passer perfekt nå som høsten er her! Ta på koseteppet og finn fram kakao (med små marsmhallows, og krem) Super bok!

Liker du å lese skumle bøker?
Da anbefaler vi disse bøkene:

Ingen sover trygt i natt av Mari Moen Holsve, Cappelen Damm
Hvis du vil se hvordan det gikk da boka vant Bokslukerprisen 2018/2019, kan du klikke her.

Tor Arve Røssland som har skrevet Kodeord Overlord, har også skrevet en grøsser-serie som er veldig skummel. Den heter Svarte-Mathilda og består av tre bøker.

Aleksander Kirkwood Brown som har skrevet Magnus Carlsen og sjakkmorderen har også skrevet grøssere. Vi anbefaler spesielt Evig midnatt på museet og Svart senker natten seg fra forlaget Omnipax. Begge bøkene ble superfinalister på Bokslukerprisen da de var nominert i henholdsvis 2016/2017 og 2017/2018.

I den forbindelse spurte vi Kirkwood Brown om tips til andre grøsserbøker, og her er bøkene han anbefalte:

https://bokelskere.no/bok/kirkegaardsboken/259721/
https://bokelskere.no/serie/groesserne/1377/
https://margogbeinserien.wordpress.com/

Trailere til et par grøsserfilmer for barn:

 

Til toppen