Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Harpa

A. Audhild Solberg Aschehoug 2019

 

Moren til Agnes skal jobbe, og hun må derfor tilbringe høstferien hos slektninger i den lille bygda Elverdal. Agnes har ikke vært der på mange år og ser for seg at det blir kjedelig å henge med fetter Sindre og kompisene hans. Men da onkelens jaktlag kommer hjem, blir det klart at det er noe i skogen.

 

3

 

Agnes tar seg god tid ned trappen. Det er bare noen minutter siden tante Kari ropte at det snart er frokost, og hun tror ikke Sindre har stått opp ennå.

Hun studerer familiebildene på veggen langsmed trappen. Nesten alle er av onkel Åsmund og tante Kari, Sindre, Besta og Besten. Bryllupsbildet til mamma og pappa henger her også, enda de har vært skilt i årevis. Pappa bor i Sverige nå, hun ser ham bare i feriene. Ikke alltid da heller. Han skal som regel på hytta med den nye familien sin, og der er det aldri plass til henne.

«Hallo.»

Agnes rykker til. I enden av trappen står en gutt med kort, lyst hår og oppstoppernese. Han har på seg jeans og en svart hettegenser med F*CK U på brystet. Den røde kjolen hennes med hvite prikker føles plutselig helt feil.

«Hei, Sindre», kremter hun. «Takk for sist.»

«Begynner å bli ei stund siden nå», sier han.

Hun går ned trappen og gir ham en klem. Hun kan kjenne at han stivner, hun gjør det selv også. Hun er nesten et hode høyere enn ham.

«Mamma har dekt på inne i gamlestua», sier han. «Hun ba meg vise deg veien. I tilfelle du har glemt det.»

Agnes følger etter ham gjennom en smal gang, til de kommer til et rom med mørke tømmervegger og rødmalt gulv. Dørkarmen er så lav at Agnes må bøye seg da hun trår over dørstokken. Det er lavt under taket også. Hvis hun står på tå, kan hun ta i det med hånden.

Alle møblene her inne er fra gamle dager. Under vinduet rett frem står et langt og smalt spisebord med trebenker rundt. Ved siden av vinduet til høyre henger et rosemalt skap med utskjæringer. På toppen av skapet står en utstoppet røyskatt. Den er fanget midt i et hopp, det ser ut som den prøver å rømme opp i taket.

Langs veggen til venstre står en rosemalt himmelseng. Bare at det ikke heter himmelseng her, husker Agnes. Her sier de kroneseng. Ved siden av sengen henger det et maleri av to jenter og tre gutter på hennes alder. Det er Besta som har malt det, ser Agnes da hun går bort. Navnet hennes står nederst til høyre.

De fem ungdommene på bildet står i en furuskog, det er natt, himmelen er dekket av stjerner. Alle ser rett frem bortsett fra den mørkhårede jenta helt til høyre.

«Hvem er de på bildet?» spør Agnes.

«De to til venstre er meg og Ben, bestevennen min», sier Sindre. «Og de to lengst til høyre er Trym og Tyra Tark.»

Trym. Det bølger i magen. Det var han som sto ute på gårdstunet i dag tidlig. Han høye og kjekke med håret i knute.

«Er de søsken?» spør hun.

«Søskenbarn», sier Sindre. «Trym er sønnen til Ivan Tark, en kamerat av pappa. Ivan vokste opp på et gammalt småbruk inni skogen her sammen med tvillingsøstera si. Tyra er dattera hennes. Hun går i klassen min.»

«Hun ser ensom ut.»

«Hæ? Hvorfor det?»

«Det er noe med måten hun står på. Hun vender seg liksom vekk fra dere andre.»

«Jaha», mumler Sindre. «Ja, du veit vel best, du.»

Agnes dytter brillene opp på nesen. Hva skal det bety? Men han gjør ikke noe forsøk på å forklare, han bare står der og stirrer på maleriet. Enda godt hun tok med mange bøker. En hel uke med Sindre kan bli seig.

«Agnes?» sier en stemme.

Agnes snur seg så raskt at hun nesten mister balansen. Innenfor døråpningen står en mann med grått hår og briller. Han er like høy som onkel Åsmund, men mye tynnere.

«Besten», smiler hun.

Han kommer bort og gir henne en lang klem. Øynene hans glitrer bak brilleglassene.

«Besta hadde rett», smiler han. «Hun var sikker på at du ville komme tilbake hit som tenåring. Hun bomma litt på håret ditt, men ellers traff hun godt, syns jeg.»

«Hva mener du?» spør Agnes.

Besten peker på den femte og siste personen på maleriet, en høy jente med lyst, langt hår og briller.

«Det er deg», sier han.

«Meg?» måper Agnes.

Besten nikker. «Dere står i hagen bak huset. Med furuskogen i bakgrunnen.»

Nå ser Agnes det. Skogen er faktisk bak dem på bildet. Og der er steinbenken, den sto nederst i hagen sist hun var her. Bortenfor benken snirkler en smal sti seg inn mellom furutrærne.

Kvalmen stiger så fort at Agnes må støtte seg til veggen. Hun er plutselig ni år igjen. Det er sommer, varmt, alle er samlet i hagen etter begravelsen til Besta.

Men hvor er mamma? Agnes kan ikke finne henne noe sted. Hun leter bak epletrærne og plommetrærne, mellom stikkelsbærbuskene og under steinbenken. Så får hun øye på en sti. Så klart. Mamma må ha gått inn i skogen.

Det lukter mose der inne. Mose og barnåler. Furutrærne er tunge av kongler. Det er noe annet i et av dem også, høyt oppe i trekronen. Noe stort og rynkete med spisse ører og lange ben. Agnes kan kjenne at det stirrer på henne. Øynene stikker som nåler.

Hun bråsnur på stien. Hun vil ikke være her lenger, hun vil tilbake til hagen! I det samme hører hun en lav klimprelyd. Det høres ut som noen drar fingrene over et strengeinstrument. En gitar eller fiolin, eller kanskje en harpe. Tonene er ustemte og sure.

Like etter knaker det i skogen bak henne. Så hører hun lette skritt over skogbunnen og ser skyggen av noe langt og smalt forsvinne mellom trærne.

Agnes setter i å løpe, i nye sandaler som klemmer mot tærne. Snart skimter hun hagen i enden av stien. Mamma, hikster hun. Mamma!

Rett før hun er ute av skogen, snur hun seg. Bak et furutre står det rynkete vesenet og stirrer på henne. Det har pels i ansiktet, ser hun nå, brunflekkete pels og værhår. Det rører seg ikke, lager ikke en lyd. Det bare står der og skuler på henne med ørene stivt bakover.

Så ser Agnes det.

Vesenet står ikke på alle fire, slik dyr gjør. Det står på to ben, som et menneske.

 

4

 

Å, herregud. Sindre kveler et stønn. Hvis ikke Agnes slutter å prate snart, kommer han til å gå fra bordet og mure seg inne på dass.

Nå sitter hun og forteller mamma og Besten om hvor spennende det er å spille cello, og at hun elsker å gå på biblioteket. Lett å høre at hun er fra Oslo, for å si det sånn. De snakker som om de kan alt, også når de ikke har peiling på hva de snakker om.

Bare det Agnes sa om Tyra i stad. Agnes veit ikke en dritt om Tyra, likevel skulle hun ha det til at hun ser ensom ut på bildet til Besta. Tyra ser ikke ensom ut! Hun ser ut som … Tyra.

«Det er vel greit, det, Sindre?» spør mamma.

Sindre ser opp. «Hæ? Hva da?»

«At du blir hjemme med Agnes i kveld?»

«Du trenger ikke, altså», sier Agnes. «Jeg kan lese en bok, det går fint.»

«Det er klart han blir hjemme», sier Besten.

Sindre skuler ned i bordplata. Han hadde egentlig tenkt å stikke bort til Ben i kveld. Han skal tross alt henge med Agnes hele dagen.

«Lurer på hvor mange elger de tar i dag, jeg», sier mamma. «Hva tror dere?»

Sindre trekker på skuldrene. Han driter i elgjakta. Og han blir ikke med neste år heller, uansett hvor mye pappa maser.

«Jeg husker da Åsmund var på deres alder», sier Besten. «Han elska å være med på jakt. Men da han endelig var gammal nok til å skyte sjøl, fikk han ikke tatt en eneste elg. Det året tok nemlig Ivan hele kvota til jaktlaget. Kan dere tenke dere!»

Sindre gjesper. Å høre Besten raute i vei om gamle dager er som å høre værmeldinga på radioen. Det føles som du dør inni deg.

«Men han fikk jo hjelp av Irja, da», fortsetter Besten. «Hun snuste seg fram til elgene, og Ivan skjøt dem.»

Sindre gløtter opp. Irja Tark. Hun var tvillingsøstera til Ivan og mora til Tyra. Ikke bare hadde hun sjukt god luktesans, hun hata å drepe dyr også. Knerta ikke mygg engang. Likevel hjalp hun broren sin hver eneste elgjakt. Elgene kom uansett til å bli jakta på, sa hun, og Ivan skadeskjøt dem i hvert fall ikke sånn at de blødde i hjel.

«Det var først da Irja blei borte, at Åsmund og de andre jegerne fikk skutt en elg», sier Besten. «Ivan var ikke like treffsikker uten søstera –»

Han reiser seg brått og går bort til vinduet som vender mot tunet.

«Men i alle dager», mumler han.

Sindre lener seg tilbake på benken og ser ut. En bil er på vei opp bjørkealleen. En pickup med lasteplan. Han kan ikke se hvem den tilhører, den kjører så fort at han ikke ser fargen på den engang.

Da pickupen er oppe på tunet, legger sjåføren seg på hornet. I det samme ser Sindre hvem det er.

 

5

 

«Det er pappa!» sier Sindre.

Agnes snur seg mot vinduet. Onkel Åsmund er allerede ute av bilen og løper over grusen. Like etter går ytterdøren opp, og en høy stemme fyller huset.

«Kari! Du må komme! Det er Ivan!»

Tante Kari spretter opp og løper ut av gamlestuen. To sekunder senere følger Sindre og Besten etter.

Agnes aner ikke hva hun skal gjøre. Hun husker Ivan fra i dag morges, det var han med pelsluen og det snille ansiktet, faren til Trym. Men hun kjenner ham jo ikke. Det virker rart hvis hun også løper ut. Samtidig er hun jo nysgjerrig på hva som har skjedd.

Hun går bort til vinduet. Onkel Åsmund og Besten står midt på tunet. Onkel Åsmund roper og veiver med hendene, mens Besten prøver å roe ham ned. Bortenfor dem står Sindre og gaper. Men hvor er tante Kari og Ivan?

Så ser hun dem. De er inne i bilen. Ivan sitter i passasjersetet med hodet mot bilruten. Han har tatt av seg pelsluen og presser den mot halsen. Det er blod på hendene hans, nedover jakkebrystet også. Har noen trodd han var en elg og skutt ham?

I førersetet ved siden av sitter tante Kari. Hun løfter pelsluen så vidt og studerer såret under. Ivan kniper leppene sammen og ser opp i taket. Så legger tante Kari luen forsiktig tilbake og plasserer hendene sine oppå Ivans.

«Åsmund!» roper hun.

Han spurter bort til bilen.

«Det nytter ikke», sier tante Kari. «Han er bitt ved halspulsåra. Han må på sjukehuset, ellers dør han.»

Legg inn din anmeldelse. Skriv inn e-post og skole slik at du kan få premien hvis du blir månedens anmelder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Tips til å skrive anmeldelse

2 904 anmeldelser av “Harpa

 1. Det var kult at den begynte som en vanlig bok, og plutselig handlet det om jakt. Det var en god innledning til en grøsser. Hadde ønsket at utdraget ikke endte så «brått». Vil lese mer!

 2. Veldig gøy, boken ble bare mer og mer spennende for hver side.
  Veldig bra grøsser, heldigvis ikke for skummel. Vi vi lese mer av boka.

 3. Hei denne boka var veldig spennende. Eg har veldig lyst til å lese hele boka. Denne boka vill eg gi 7/10 veldig bra

 4. den er veldig bra den er skummel og jeg likte den delen der de en av dem ble spist
  jeg likte også rednings aksjonen
  RIP

 5. Spennande bok! Gode beskrivelser. Får lyst til å høyre vidare.
  Mange i klassa likte denne boka.

 6. Jeg likte utdraget fra Harpa.
  Fordi den var spennene.
  Fordi den var litt skummel
  Fordi den ikke var alt for skummel.
  Derfor likte jeg utdraget fra Harpa.
  Jeg gir terningkast 4

 7. Jeg likte utdraget fra Harpa.
  Fordi det var spennene.
  Fordi det var litt rart
  Fordi det var en fin bok.
  Derfor likte jeg utdraget fra Harpa.
  Jeg gir terningkast 3

 8. Jeg likte utdraget fra Harpa.
  Fordi det var spennende på slutten.
  Fordi det hadde veldig mye detaljer som var bra.
  Fordi det var ikke bare en person som jeg synes var bra.
  Derfor likte jeg utdraget fra Harpa.
  Jeg gir terningkast….4/5

 9. Jeg likte utdraget fra Harpa.
  Fordi den var koselig og spennende.
  Fordi at den hadde fin tekst.
  Fordi at den ikke var altfor skummel.
  Derfor likte jeg utdraget fra Harpa.
  Jeg gir terningkast: 4,5

 10. Jeg likte utdraget fra Harpa.
  Fordi jeg syntes den var spennende
  Fordi det var litt skummelt når hun hun så noen utenfor huset.
  Fordi jeg lurte litt på hvorfor den damen og den gutten hadde blod på hendene.
  Fordi den var så spennende l
  Derfor likte jeg utdraget fra Harpa.
  Jeg gir terningkast….5

 11. Jeg likte utdraget fra Harpa.
  Fordi den var spennene.
  Fordi de tro på elge jakt.
  Fordi fetteren huns var kul.
  Derfor likte jeg utdraget fra Harpa.
  Jeg gir terningkast 6

 12. Jeg likte utdraget fra Harpa.
  Fordi den var spennende.
  Fordi det grøsset sikkelig i kroppen.
  Fordi den var litt skummel
  Derfor likte jeg utdraget fra Harpa.
  Jeg gir terningkast 5.

 13. Jeg likte utdraget fra Harpa.
  Fordi, jeg syns det var spennende.
  Fordi, jeg likte innholdet.
  Fordi, det var noe som skjedde nesten hele tiden.
  Derfor likte jeg utdraget fra Harpa.
  Jeg gir terningkast 5/6

 14. Jeg likte utdraget fra Harpa.
  Fordi..det var spennende.
  Fordi…det var litt skummelt.
  Fordi….den ikke var får skummel
  Derfor likte jeg utdraget fra Harpa.
  Jeg gir terningkast 5

 15. Jeg likte utdraget fra Harpa.
  Fordi den var spennende.
  Fordi det grøsset sikkelig i kroppen.
  Fordi det var litt kjedelig.
  Derfor likte jeg utdraget fra Harpa.
  Jeg gir terningkast 4

 16. Jeg likte utdraget fra Harpa.
  Fordi handlingen var spennende.
  Fordi den er litt skummel og det liker jeg.
  Fordi den var litt kjedelig.
  Derfor likte jeg utdraget fra Harpa.
  Jeg gir terningkast 4

 17. Jeg likte utdraget fra Harpa.
  Fordi det var litt skummel og morsom.
  Fordi det var blod i boka.
  Fordi den var veldig spennende
  Derfor likte jeg utdraget fra Harpa.
  Jeg gir terningkast….4

 18. Jeg likte utdraget fra Harpa.
  Fordi det var spennene
  Fordi det var ikke helt vanelig den var kreativ.
  Fordi den var litt trist
  Derfor likte jeg utdraget fra Harpa.
  Jeg gir terningkast 🎲5

 19. Jeg likte utdraget fra Harpa.
  Fordi den var spennende og så ut som en bra bok,
  Fordi den var ikke kjedelig men den var liksom heller ikke så skummel,
  Fordi den bare var veldig bra og passet for mange.
  Derfor likte jeg utdraget fra Harpa.
  Jeg gir terningkast 4

 20. Jeg likte utdraget fra Harpa.
  Fordi det var spennende.
  Fordi det var tre forskjellige ting som jeg liksom merka spesielt spennende.
  Fordi det var gøy og lese noe igjen.
  Derfor likte jeg utdraget fra Harpa.
  Jeg gir terningkast 4

 21. Jeg likte ikke utdraget fra Harpa.
  Fordi det var veldig komplisert.
  Fordi karakterene var dårlige.
  Fordi historien var håpløs.
  Derfor likte jeg ikke utdraget fra Harpa.
  Jeg gir terningkast 2.

 22. Jeg likte utdraget fra Harpa.
  Fordi det var spennene.
  Fordi jeg likte og høre om personene.
  Fordi det ble veldig spenene når jeg hørte at han ene personen ble bitt i puls åra og jeg lurer på om det kommer til og gå bra med han eller ikke.

 23. Jeg likte ikke utdraget fra Harpa.
  Fordi den var kjedelig.
  Fordi den hadde nesten ingen spenning i seg.
  Fordi de snaket nesten bare om et bilde.
  Derfor likte jeg ikke utdraget fra Harpa.
  Jeg gir terningkast 3 av 6.

 24. Jeg likte utdraget fra Harpa.
  Fordi den er ganske kort
  Fordi den var ganske kul
  Fordi syntes den var rar
  Derfor likte jeg utdraget fra harpa
  Jeg gir terningkast 5

 25. Jeg likte ikke utdraget fra Harpa.
  Fordi det er ikke min type bok.
  Derfor likte jeg ikke utdraget fra Harpa.
  Jeg gir terningkast 2

 26. Jeg likte utdraget fra Harpa.
  Fordi det var spennene.
  Fordi det begynte og bli litt skummel når de sa eller er var det en harpe!
  Fordi
  Derfor likte jeg utdraget fra Harpa.
  Jeg gir terningkast 🎲 4

 27. «Harpa» er en veldig bra bok fordi den er skrevet veldig bra. Vi kan leve oss inn i boka og den er også litt ekkel. Man forstår ikke slutten i boka og det er det som gjør den så spennende.

 28. Han har på seg jeans og en svart hettegenser med F*CK U på brystet. Det beskriver jo crushet mitt.

 29. Bra: det her er en bok jeg absolutt vil komme til å lese videre på🤩🤩

  Mindre bra: banning på genseren og litt mer beskrivelse på ting!!

 30. Jeg likte ikke denne boka fordi den var ekkel og det var banne ord. Jeg anbefaler IKKE denne boka. Den er kanskje spennende men den er også veldig ekkel.

 31. synest den ikke var så bra for den var veldig kjedelig , det skjedde litt lite og den var litt ekkel og.

 32. Jeg likte ikke boka fordi jeg synes den var veldig ekkel og mye banning. Ikke les den det er en veldig dårlig bok. Jeg gir den terningkast 1..

 33. Jeg likte utdraget fra Harpa, fordi jeg liker grøsser.
  Det hørtes ut som en helt normal bok i begynnelsen, også ble det skumlere og skumlere.
  Terningkast 5.

 34. Jeg syntes boka var spennende.
  Jeg anbefaler denne boka til både gutter og jenter.
  Og jeg har veldig lyst til å lese hele boka.

 35. Veldig bra bok tvers over mange spenningstopper, men bygger seg godt opp mot slutten.
  Mye banning!
  Anbefales👍

 36. Jeg elsker boken! Jeg liker den fordi den ble mer og mer spennende når man kom inn i boka. Jeg greide ikke å legge den fra meg. Den er både skummel, spennende og gøy! Og man kommer til å bli overasket i slutten. Jeg elsker hvordan forfatteren beskriver hvordan tingene i boken er. Boken passer for alle som liker grøss og spenning. Jeg elsket boken og anbefaler den til barn fra 9+, fordi noe kan være litt skummelt for noen. Terningkast 6! 🙂

 37. Jeg syntes at selve utdraget var veldig dårlig og kjedelig men boka er sikkert bra.
  Det skjedde litt mange ting på en gang og det gjorde det litt vanskelig og følge med.

 38. Fin bra kul og veldig Spennende og bra sjanger og boka handla omen jente som heter Agnes og hun skal til bestemor og bestefaren sin og Sindre fetteren sin som hun ikke har sett på mange år hun gruer seg og Hun er litt lei seg. Boka var bra spennende og sånne ting takk for meg terningkast 10-10☺️

 39. Jeg synes utdrage var bra men ikke best fordi DET ER SÅÅÅ LANGT
  Men det var kult da.

 40. Bra bok jeg liker grøssere
  Kan vere skummelt for noen
  Ble nesten skremt litt selv

 41. Jeg synes den var veldig bra, jeg liker egentlig ikke bøker men denne var skikkelig bra var veldig spennende fra start til slutt anbefales. Anbefalt aldersgrense 13. Ternings kast 6

 42. Spennene har lest boka før jeg liker delen på slutten den handler om et dyr som dreper de han vil

  Terningkast 6
  Alderårsrense 3

 43. Jeg syns den hørtes gøy ut. Det er en sånn bok som passer alle. Den har en litt vanskelig tekst, men det er sånn at det gir mening selv om, man ikke forstår alle ordene. Den forklarer hva som skjer veldig bra og forklarer substantivet veldig bra. Jeg likte boka veldig bra for digg den startet som en vanlig bok men så gikk den sakte men sikkert over til å handle om jakt og blod og sånt. Eneste var at det utagerende stoppet noe det bunter å bli veldig spennende men det er ikke noe med boka sånn set bare det at den stoppet så fort. Håper resten av boken er like bra for da er den virkelig bra. Den er sikkelig morsom, spennende, fin men samtidlige litt skummel. Du burde lesen den, jeg kan garantere at du kommer til å like den. For hvis du ikke leser den kommer du til å gå glip av noe veldig gøy. Og en fryktelig bra bok.

 44. Den er veldig bra og kul. Jeg tror jeg kommer til og lese den igjen.Den hadde veldig god innledning. boka ble bare bedre og bedre.

 45. Vi i klassen min leste hele boken og den var veldig spennende og var en Thriller. Den handler om en jente som heter Agnes som er på besøk hos slektninger i Elvedal der hun skal tillbringe noen dager i sommerferien. Plutselig er det en jeger som blir funnet død i skogen, han er nesten helt spist opp. Det er alltid noe som skjer og du kan nesten ikke stoppe å lese den. God action thriller bok som jeg vil gi Veldig Bra! Terningkast 5

 46. Vi har lest denne boka på skolen i 7B Moflata skole, den er veldig bra bok. Jeg anbefaler boka får de som liker Grøsser, boka er litt ekkel og skummel men den er en super bok!
  Terningkast 1000000000

 47. Bok: Harpa. Vi i klassen min leste hele boken og den var veldig spennende og var en Thriller. Den handler om en jente som heter Agnes som er på besøk hos slektninger i Elvedal der hun skal tillbringe noen dager i sommerferien. Plutselig er det en jeger som blir funnet død i skogen, han er nesten helt spist opp. Det er alltid noe som skjer og du kan nesten ikke stoppe å lese den. God action thriller bok som jeg vil gi Veldig Bra! Terningkast 5

 48. Jeg likte ikke utdraget fra Harpa.
  Fordi den var for lang
  Fordi den stinka litt
  Fordi jeg syntes at teksten var tørr
  Derfor likte jeg ikke utdraget fra Harpa.
  Jeg gir terningkast 1

 49. Jeg synes Harpa var veldig gøy og lese.

  Den var spennende, litt skummel og litt rar.

 50. Jeg likte utdraget fra Harpa.
  Fordi handlingen var spennende.
  Fordi den er litt skummel og det liker jeg.
  Fordi den var litt kjedelig.
  Derfor likte jeg utdraget fra Harpa.
  Jeg gir terningkast 4

 51. den beste boka. han var spennende. elsket slutten men eg synest det var dømt at han sluttet så brått

 52. Nok en gang så er det ikke helt min type, men denne boken var helt grei. Gir den terningkast 4

 53. Utdraget startet helt vanlig, men det snudde brått. Liker bøker med spenning i, tror denne boken har det. Tror flere i klassen likte den. Kommer garantert til å lese boken 😊❤

 54. Utdraget startet helt vanlig, men snudde brått. Liker bøker med grøss og spenning i. Tror flere i vår klasse likte boken. Kommer garantert til å lese boken! ❤

 55. Jeg synes boka er kjempekus og spennende! Litt trist er det at utdraget slutter da det er mest spennende! Terningkast 6!

 56. Jeg håper den er spennene jeg er på side 1 og håper den er bra. Jeg hørte at den var veldig bra og en jente blir en varulv.

 57. Den er skikkelig spenene. Jeg har lyst til å lese hele boken. Den får en terning kast 6 av meg. Jeg elsker nettsiden deres. Jeg har lyst til å finne ut hvem harpa er med en gang!

 58. Veldig bra bok. Fin grøsser. Den var super spennende. Likte at den sluttet så brått side da får du lyst til og lese mere med en gang. Dagen etter lånte jeg boken og leste den på 5 dager. 11/10. Nesten den beste boken jeg har lest. Drit bra bok

 59. Det var den beste boka jeg har lest jeg gir 6 av 6
  Jeg eeeeeeeeelllllllllllllllllsssssssssssssskkkkkkkkkkkeeeeeeeeeeeeeeeeerrrrrrrrrrrrrrrrr
  Dddddddddddddddddddddeeeeeeeeeeeeeeeeennnnnnnnnnnnnnnnnnneeeeeeeeeee
  Bbbbbbbbbbbbbbooooooooooookkkkkkkkkkkkkkaaaaaaaaa

 60. Fin grøsser. Den var super spennende. Likte at den sluttet så brått side da får du lyst til og lese mere med en gang. Dagen etter lånte jeg boken og leste den på 5 dager. 11/10. Nesten den beste boken jeg har lest. Drit bra bok

 61. WORLD’S BEST BOOK!!!! den var veldig bra fordi det var forelskelse og action i boka. det liker jeg veldig veldig veldig bra

 62. Til Audhild Solberg. Denne boken er veldig bra fordi den gjør som at man vil fortsette å lese. Terning kast 5. Du har veldig mye bra fantasi. Jeg elsker boka.

 63. Boken harpa er skrevet av Audhild solberg
  Boken handler om at en jente husker et minne fra at hun var ni år og gikk i skogen og så et monster bak et tre. Det var et bildet som var lagd av mormoren hennes som var fra fremtiden som jenta var med på med skogen i bakgrunnen ved huset til onkelen.
  Ivan var blitt bitt i halspulsåren. Jeg likte boken fordi den var spennende terningkast 4

 64. Boka harpa er skrevet av Audil Solberg. Boken handlet om en jente som het Agnes som er på ferie hos noen slektninger. Mens de sitter inne å snakker, kommer bilen med de som har vært på elgejakta hjem. I bilen sitter Ivan. Han har blitt bitt i halsen. Hvem har gjort det? Det vet vi ikke for her slutter utdraget. Jeg synes boka var bra og jeg anbefaler denne boka terning kast 5.

 65. Boken Harpa er skrevet av Audhil Solberg. Boken handler om en jente som er på besøk hos tanta og onkelen sin. Noen av familiemedlemmene var på jakt. Når de kom hjem, satt det noen inni bilen, noen som har blitt bit av noe. Jeg syntes boken var spennende fordi forfatteren beskriver tingene hun snakker om og jeg tror dette er en bok for de som liker grøss og spenning. ☺️

 66. Boken harpa er skrevet av Audhild Solberg. Boka handlet om at Agnes var oss tanten og onkelen sin og at hun ikke har vært der på flere år. Onkelen var på elgejakt med noen venner og når han kommer hjem så har Ivan fått ett svært bitt på halsen og ingen vet hva som har skjedd. Jeg syntes boka var veldig spennende og jeg vill gjerne lese den. Forfatteren var veldig flink til å bruke ordene sine. Jeg vill gi boka en femmer fordi den var veldig spennende.

 67. Tittel: Audhild
  Forfatter: Solberg______________________________________________________________________________
  Boka Strata med at Agnes var på hytta med onkelen og tanta og der så ble det spennene
  fordi det kommer masse gode tanker om hva du kan tenke om hva som kan skje. det kommer opp masse bilder oppi din hodet. og jeg synes dette er en bok for dem som liker spenning og grøss boken er en terning kast 6 av meg og anbefalt for de fra 9-13 veldig bra bok for meg og forfatteren har gjort en bra jobb.

 68. Boka harpa skrevd Audhild Solberg.
  Boka handler om at en jente som heter Agnes som er på besøk hos onkelen og tanta si
  Og første dag hun var så kom onkelen kjørende med bilen sin lynraskt og fortalte at han møtte Ivan og Ivan hadde blitt bitt og blødde igjel.
  Jeg synes var kjempe spennende med blod og krim , man burde lese denne vis man liker krim og litt skumle historier.jeg gir terning kast 6 anbefaler denne boka veldig mye.

 69. Harpa jeg synes ikke boka var så bra fordi jeg skjønner ikke handlinga når det ikke var så mye bilder. Jeg ville gitt boka til Audhild Solberg Terningkast 3, men jeg anbefaler å prøve den selv.

 70. Boken harpa er skrevet av Audhild Solberg.
  Denne boka handlet om en jente som gruet seg litt til å komme til fetteren sin og så skjedde det veldig mye der som for eksempel en i familien ble bitt i nakken.
  Og jeg syntes boka var helt grei, men jeg ble litt forvirra fordi først så var vi i jenta sitt hodet og så plutselig bytter vi til gutten, så jeg syntes forfatteren burde velge en av dem sine tanker. Men hvis jeg kunne hadde jeg lest hele boka, fordi den var spennende og jeg lurer på hva han som ble bitt ble bitt av. I terning kast ville jeg gitt den en 4.

 71. Boken harpa er skrevet av Audhild Solberg. Boken handler om en jente som drømte om den gangen hun var hos tanten og onkelen sin. Det skjedde noe merkelig, hun så noe oppe i et tre, men det ble borte. Litt senere så hun noe, det var noe rett foran henne, et ekkel vesen på to bein. Hun våknet og var på vei til tanten og onkelen sin. Hun hadde ikke vært der på veldig lenge. Når hun kom fram ventet hun. Plutselig kom den en dame løpene inn og så at Ivan hadde blitt bitt på halsen og blødde. Jeg syntes boken var kjempe bra. Terningkast 8/10.

 72. Boka Harpa er skrevet av Audhild Solberg.
  Agnes er på tur til tanten og onkelen sin. Det ser hun et bilde som besta har malt. Det bilde tar henne med til fortida, hvor hun så et veldig spesielt dyr i skogen. Onkel Åsmund og kompisen hans Ivan dro på elgtur, men da de kommer tilbake er Ivan bitt av noe. Jeg syntes at boka er veldig spennende og jeg liker at boka er egnet for litt eldre barn. Noen ganger skjønte jeg ikke alt, men etter litt ble det enklere. Alt i alt: 8 av 10

 73. Boken harpa er skrevet av Audhild Solberg
  Boka handlet om en jente som het Agnes som hadde sett en skapning i skogen da hun var ni år og at Ivan ble bitt i Halsen.
  Jeg syntes den var litt forvirrende for jeg visste ikke hvem som var hvem fordi forfatteren hopper mellom personene.

 74. Boken harpa er skrevet av A.Audhild Solberg. Boka handlet om at Agnes var oss tanten og onkelen sin og at hun ikke har vært der på flere år. Onkelen var på elgejakt med noen venner og når han kommer hjem så har Ivan fått ett svært bitt på halsen og ingen vet hva som har skjedd. Jeg syntes boka var veldig spennende og jeg vill gjerne lese den. Forfatteren var veldig flink til å bruke ordene sine. Jeg vill gi boka en femmer fordi den var veldig spennende.

 75. Denne boka var veldig bra fordi det ble mer og mer spennene for vær side, jeg gir boka 9/10 bra book❤️👍

 76. Boken herpa er skrivet av AUdhild Solberg Boka handler om en jente som hetter Agnes. Noe mystisk skjer på gården. En av dem som har vært på jakt kommer hjem med et bitt i halsen. .Det er en god bok fordi jeg likte teksten og at det var spennende bok . Jeg gir terningkast 5.

 77. Boken harpa er skrevet av Audhild Solberg.
  Harpa handler om Agnes som var på besøk i et gammel bygg hun ikke hadde vært på lenge. Da hun var i skogen forrige gang hun hadde vært der så hun et monster.
  Boken slutter med at en mann har blitt bitt av noe.
  Boken var spennende fordi forfatteren brukte fine triks for å få det til å virke mer spennende. Men forfatteren kunne utvida øyeblikket mer da hun var ute i skogen. Jeg kunne kanskje lest boka videre.
  Om du liker mysterier passer denne boken for deg. Terning kast 4 fra meg 👍

 78. Boka harpa er skrevet Audhild Solberg. Boka handler om moren til Agnes som skulle på jobb å derfor måtte de tilbringe høstferien hos slektninger. Jeg syntes boka var sånn passe men han kunne ta litt mer innlevelse så jeg gir den terningkast 4

 79. BokenHarpa ble skrevet av Audhild Solberg.
  Jeg synes boken Harpa var spenene fordi vi ikke får vite hva som skjer. Vi får jo bare et hint av at noe ført har skjedd. Terning kast 5😁

 80. Boka harpa er skrevet av Audhild Solberg. Jeg synes ikke boka var så veldig bra. Men den var bra skrevet og han som lagde boka har en veldig bra fantasi og jeg tror boka kommer til å bli bedre etterhvert i boka, men jeg gir boka nå en 2 av 6

 81. Boken harpe er skrivet av Audhild Solberg . Boken handler om Agnes som er på besøk hos en bygd til en slektning av Agnes . Bestemoren til Agnes er død , hun fant et bilde nede i stua der hvor hun har malt et bilde hvor det er Agnes og noen andre personer . To i familien til Agnes gikk på elg jakt , så etter en stund kom det en bil og inni bilen var det en mann som hadde blitt bit i pulsåra med masse blod på seg. Jeg syntes denne boken var veldig bra! Den var spennende og lese , og jeg fik lyst til og lese mer . Jeg syntes att andre bør lese boka også .

 82. Harpa
  Av Audhild Solberg. Boka handler om Agnes som er på besøk hos onklen og tanten sin. På et bilde så hun seg selv som 9 år. Hun husker at hun så et rart vesen i skogen i nærheten.Jeg syntes at boka var veldig bra og spennende. Jeg likte at forfatteren var flink til å forklare hvordan det så ut og hva som skjedde. Jeg anbefaler denne boka til dere som liker å lese om skumle ting. Terningkast: 5

 83. Boka Harpa er skrevet av Audhild Solberg. Boka handler om Agnes som er på besøk hos tanten og onkelen sin. Det var flere år siden sist hun var der. Onkelen var på elgejakt med noen venner. Når onkelen hennes kommer hjem har Ivan blitt bitt i halsen. Jeg synes at boka virket spennende og kunne ha lest mer. Boka ble bare bedre og bedre. Jeg anbefaler boka for andre. Jeg gir terningkast 4

 84. Harpa er Skrevet av Audhild Solberg
  Den er Ok men forfatteren snakker kjedelig. Men hvis han kunne vært mer spennende i stemmen. Jeg gir boka 5 stjerner

 85. Boken er skrevet av A. Audhild Solberg. Boken handler om Agnes som er En jente og er på besøke hos slektninger. Agnes Husker igjen alle som er der. Plutselig så husker hun at, hun lette etter moren sin i skogen. Der så plutselig hun et levende vesen. Agnes ville ut av skogen, men så våkner Hun opp fra hun av tankene fordi fetteren hennes sier at det er en bil som parkerer nærme huset. Alle løper ned og så ser de pappen. Ivar holder pelsluen på halsen. Han har blitt bittet av noe, han blør i halspulsåra.

 86. Boka Harpa er skrevet av Audhild Solberg. Boka handler om Agnes som er på besøk hos slektninger. Hun husker at noe skummelt skjedde der når hun var 9 år. Hun var i en skog for å finne mamma, men så hørte hun en harpe og så et vesen i trærne. 10 sec senere har vesene flytta seg bak et tre. Nå kan hun se den mye bedre. Den hadde mye hår i ansikte og gikk på to bein som ikke dyr gjør. Etter den flaskbacken så de en pickup trick som stoppa da merka Sindre at det var pappa. De gikk for å kjekke så de Ivan hadde blitt bitt i halsen så de måtte ta han til sykehuset. Jeg syns boks var «OK» hvis forfatteren hadde vist litt mer innlevelse så gir jeg den 3 av 10. Jeg anbefaler denne boka selvom jeg tok den lav er den fortsatt god.

 87. Boka herpa er skrevet av Audhild Solberg. Boka handler om Agnes som er på besøk hos slektninger. Agnes husker at hun så et vesen i skogen da hun var liten. Mens de sitter i stua og prater kommer de andre i familien hjem fra elgejakta. Det viser seg at en har bitt i halsen. Jeg synes at boken var vanskelig å lese fordi det var for mye informasjon. Terningkast 3.🎲✨

 88. Harpa er skrevet av Audhild Solberg. Boken handler om Agnes som er på besøk hos slektninger. Hun hadde sett noe i skogen når hun var yngre, så fant hun onkelen sin hals bitt. Jeg tror at det sikkert en varulv. Terning kast 6 ut av 6, det er ikke like mye banning som kommentarene sa

 89. Boka Harpa er skrevet av Audhild Solberg. Boka handler om Agnes som er på besøk hos slektninger. Hun ser et bilde med fem folk på. Den ene var henne, alle de fem barna sto i hagen med utsikt av skogen. Det minner henne om når hun var ni år. Da det var begravelsen til besten lette Agnes etter mamma. Hun dro i skogen for å lete etter moren, men det var ikke mores hun så, hun så et monster. Plutselig kom det en bil til skogen hun hun kunne ikke se fargene på bilen en gang, de kjørte veldig fort. Da dro de til bilen. Faren til Sindre gikk inn i skogen. Når de hadde kommet nærme bilen så de Ivan holde seg for halsen. Han blødde ut av halsen, noe hadde bitt ham. De måtte til sykehuset så fort som mulig. Jeg likte boka fordi forfatteren utvidet øyeblikkene. Jeg anbefaler boken for andre fordi den fordi den forteller nøye og da er det lettere å forstå. Jeg gir boka 9/10

 90. Harpa: skrevet av Audhild Solberg.

  Boka handler om en jente som heter Agnes som drar til onkelen og tanta.. Hun ser et bilde på en vegg som minner henne om et vesen i skogen som hun så når hun var 9 år. Boken var ganske bra fordi den er spennende, mystisk og forteller historien på en ok måte. Hadde anbefalt den for folk som liker grøssere.

 91. Boka harpe er skrevet av Auchild Solberg. Boka handler om Agnes som er besøk hos slektninger. Agnes husker når hun var 9 år så hun en rar skapning i skogen! Nå har En av mennene bitt av noe? Den er litt dårlig for noen ganger gir det ikke mening . Jeg anbefaler Forfatteren å legge inn noen illustrasjoner. Da hadde jeg forstått mer. Jeg gir den terning kast 3🎲

 92. Boka Harpa er skrevet av Audhild Solberg. Boka handler om Agnes som er på besøk hos slektninger. Agnes husker at hun så noe skummelt i skogen da hun var 9 år, Nå er hun på besøk og sitter å spiser frokost med slektningene hennes, plutselig så skjer det noe skummelt, Tante Kari, Sindre og Besten spretter opp og løper ut, Agnes gjør det samme litt senere, hun ser at Ivan blør fra halsen. Jeg syntes at boka Harpa er spennende og skummel fordi det er skikkelig spennende når Ivan har blitt bitt av noe de ikke vet hva er, det er spennende når Agnes ser bilde besta har malt, og hun er med i det. Jeg anbefaler denne boka til de som liker Grøsser, og for de som liker spennende ting og skummel ting. Men jeg datt litt av når vi var i Agnes sitt hode og plutselig i Sindre sitt, men ellers så var den veldig bra. Terning kast 🎲

 93. Boka Harpa er skrevet av Audhild Solberg. Boka handler om at Agnes er på besøk hos slektninger. Det er et bilde på vegen som betyr mye. Hun husker at hun så noe skummelt i skogen da hun var liten. Onkelen kommer hjem og har blitt bitt i halsen. Jeg synes det er vanskelig og få med alt som skjedde. Den var spennende.

 94. Boka harpe er skrevet av Audhild Solberg.
  Boka handler om Agnes som er på besøk hos slektninger. Når Agnes går gjennom gangen ser hun et maleri av fem barn. Litt senere får hun vite at én av de jentene på maleriet er henne. Bak dem er det en skog. Da husker Agnes noe. Hun husker at når hun var 9 år så hun et vesen på den skogen. Et vesen som Lignet på et dyr. Men det sto ikke på fire bein som vanlige dyr. Vesenet sto på to bein som et menneske. Agnes husker at vesenet stirret på henne. Senere kom onkel Åsmund, han ropte på Kari. Han sa at det er noe med Ivan. Da løp alle sammen bort til bilen. Han ble bitt på ved halspulsåra. Han må på sykehuset ellers dør han.
  Boka var veldig bra. Den var spennende og veldig fin. Men det var mye informasjon på én gang. Jeg anbefaler denne boka til andre. Jeg gir terning kast 4.

 95. Boka Harpa er skrevet av Audhild Solberg. Boka handler om Agnes som er på besøk hos slektninger. Boken var grei, en tidsreise og med bytting av hovedpersoner som var rart. Det var så mange, Besta og Irma er dø, mens Besten og Ivan lever. Det ble for mye rot med figurer, monster noe som jeg forestiller meg som sykt rart og merkelig. Hvorfor stoppet de innom huset når Ivan er dødene? 4 av 6 terning kast. Jeg Anbefaler

 96. Jeg synes boka var kjempeskummel, og spennende. den hadde blodige scener og skummel slutt. Terningkast 6 !

 97. Jeg likte ikke denne boken fordi:

  jeg liker ikke denne typen bok
  Jeg liker ikke grøssere
  jeg liker spenningsbøker best
  Jeg gir denne boken terningkast 2

 98. Det jeg likte med boken var at det var mye spenning i historien.
  Det jeg ikke likte med boken var at det var noen ord jeg ikke skjønte helt.

 99. Jeg likte boka fordi den var spennende, hadde nok med tekst, det jeg ikke likte så godt var at plutselig så haddet han blitt bit i halsen fordi jeg ikke liker så godt blod. Den kan være veldig spennende for folk som liker krim og historier som har blod, sår og litt forskjellige.

 100. Jeg likte denne boken fordi den var veldig spennende og jeg liker spennende bøker. Det jeg likte var når Ivar ble bitt på halspulsåret. Det syntes jeg var veldig spennende når den delen kom. Det jeg syntes kunne vært litt bedre med boken var egentlig ingenting .

 101. Jeg forstod ikke i det hele tatt hva de prata om. Jeg gir boka en 1 boka var ikke helt min smak. Men boka er sikker super bra for noen som liker grøs bøker🤘

 102. Jeg liket Ikke HARPA i det hele tatt. Det føltes ikke som noe ekte krim. Det føltes bare ikke riktig og lese noe som ser så bra ut utifra forsiden og navnet, men med så dårlig innhold.

  Men jeg dømmer ingen som faktisk liker denne boken. Siden den er sikkert den beste mest fantastiske boken for noen andre, men den personene er ikke meg

 103. Jeg synes boken var spennende fordi det var et mystisk monster som lusket i skogen og drepte folk.

  Boken hadde vært litt mer spennende vis man kunne hørt litt om hva som skjedde i skogen når onklene hennes var på jakt, så møtte de på monsteret.

 104. Denne boken er bra fordi:

  Denne boka er en grøsser, og jeg elsker grøssere fordi de bygger opp skummel spenning.
  Det er en type spenning som blir bygd opp som jeg liker fordi det er en rar/kul følelse.

  Jeg gir terningkast 6

 105. Jeg synes denne boka var spendene og gøy å lese siden det var krim.
  Jeg synes det var bra siden det var så mye tekst og da blir det mere spendene.
  Det jeg synes de burde skrive mere om er ting som skjer å at det er mere skummelt

 106. Den er veldig fin for de som liker krim. Litt domt at den har banning i seg men den er sikkert fin for ungdom.

 107. Denne boka var kul.😎 Det startet litt som en helt vanlig bok også bre poff.🤯😁 Denne boka var spennene så jeg vil gjerne lese mer😊💗

 108. Jeg følte ikke at det var så mye spenning kanskje det var det men jeg kjente ikke no mye spenning i boka 😌

 109. Denne boken er veldig kul og litt skremmende da de skjøt ICAN frodig de trodde han var et reinsdyr men fortsatt veldig bra bok

  Ikke var bra:kunne ikke forst absuelutt alt i teksten

  Terning kast 5/6

 110. Jeg syntes boka var helt grei. Jeg syntes ikke så mye er skummelt så jeg syntes ikke at den var så bra jeg syntes det burde vært mer mord. Jeg vil ikke anbefale denne boka. Men jeg anbefaler den til dere som liker sånne bøker som er spenende men ikke så mye mord.🤫

 111. Bra: det var en grøsser og jeg liker grøssere fordi de pleier å være skumle og spennende

  Dumt: det var ikke så mange detaljer og ingen bilder. Den var kooooooooooooooort (men ikke det ordet)

 112. Denne boken er super bra og super skummel den hadde mange skummle ord men den mest skumleste er Da jeg gikk in på rommet så hørte han noe det var veldi bra og skumle
  Men vis jeg skule gi den 1 til 10 så hadde det vart 10 terning kast denne boken er den beste av dem alle håper du kommer til å lese den.

 113. Jeg syntes boken Harpa var bra fordi den var spennende og forfatteren gjorde en god jobb med å forklare hvorfor hun var redd for stien i skogen, det gjorde at historien ble mer spennende.

 114. Norsk: Boka høres spennende ut. Hovedpersonen heter Agnes. Vennen hennes er Sindre. Ivan blir stygt skadet og må på sykehuset. Terningkast (for det jeg har lest) 4/6.

  English: The book sounds exciting. The main person is named Agnes. Her friend is Sindre. Ivan is badly injured and has to go to the hospital. Roll of the dice (for what I have read) 4/6.

 115. Den var bra men det var litt vanskelig og skjønne alt siden jeg ikke har lest hele boka og jeg syntes den sluttet litt brått men det var bra 3/6

 116. Eg likte denne boka kjempegodtt. Det var nok spenning og tekst. Boka stopppa ganske brått så eg har lyst at det skal kommme ein nr2.

 117. Likte boka og at den var helt vanlig i starten og plutselig gikk over til grøsser. Er egentlig ikke noen fan av grøssere, men likte denne boken litt. Syntes den stoppet litt brått. Vet ikke helt om jeg vil lese resten av boka. Gir den terningkast 4/6.🎲

 118. Jeg synes utdraget av boken høres veldig bra ut. Og klassen min har lest hele boken før og den var kjempe bra. Men det var litt mye banning igjennom boken.

 119. Denne boken var kjempe gøy og litt trist. denne boken anbefaler jeg til folk som liker litt triste og spennende bøker. TERNINGKAST………………………………………………………………………………………. 6/6

 120. Jeg elsker Harpa den er super spennende å litt ekkel men anbefales 110% Den er passer nok best for litt eldre barn som tåler litt blod. Terningkast 6/6.

 121. Kjempe spennende og gøy bok de som ikke liker litt skumle bøker burde kanskje ikke lese den men dere som liker skumle og spennende bøker MÅ bare lese den.
  Gir den: 6/6

 122. Boken harpa var veldig spennende og skummel. Jeg likte når Agnes var i skogen også så hun noe. Jeg anbefaler at barn leser denne boka.
  Terningkast:6

 123. 5.-7.klasse: Agnes og Sindre møtes etter noen år. Agnes husker da hun var ni år at hun så et monster i skogen. Sindre liker ikke Agnes så godt. Det siste vi leste var at Ivan, faren til Sindre, er bitt i halsen og må komme seg til sykehus i full fart.
  Dette er en grøsserbok!
  De flest i klassen liker hvordan boken er skrevet, ut fra forskjellige perspektiv, mens noen av oss syns det ble litt forvirrende å følge med på. Det er lett å leve seg inn i det som skjer fordi det er dramatisk og litt skummelt. F.eks er det en skummel beskrivelse av monsteret i skogen. Vi syns det er bra at personene i boka er cirka på vår alder. De bruker litt røft språk, noen banneord, men det gjør boka troverdig.
  Det ble litt mange navn å forholde seg til – vi måtte lese opp igjen for å få med oss hvem som var hvem.
  Vi gleder oss til fortsettelsen og har tenkt å lese hele boka! Vi anbefaler alle å lese boka!

 124. Denne boka er det nokre i klassa som allereie har lest, og alle er samde i at denne boka var spanande, skummel og har gode skildringer i teksten. Dette gjer at vi blir meir interesserte i sjølve handlinga i boka. Denne skal vi låne og lese i klassa!

 125. Denne boka så veldig spennende ut. Jeg får skikkelig lyst til å lese resten.
  Jeg vil gi den 7/10, ut ifra det jeg har lest.

 126. Jeg skjønte ikke navnet Harpa med en gang det var litt banninng. Men den var spennende.
  Litt skummel men spennende. Jeg likte utdraget Det var brått når Ivan må på sykehus.
  Terningkast 5.

 127. Jeg syntes utdraget var spennende. Jeg skjønte ikke helt ordet Harpa men syntes utdraget var bra. Det var var veldig brått når Ivar måtte på sykehus jeg lurer på om han har blitt angrepet eller skutt.

 128. Boka Harpa var ganske bra, det er ganske bra og det masse spenning og krim kan man si det er en ganske bra bok. bare og høre på disse 3 kapitlene har jeg bare lyst og høre mer.

 129. jeg synes den var så spennene og det var veldig interessant å lese den
  Den m jeg gi en 6/6. Jeg anmelder alle til å lese den den er så bra. love you.

 130. Jeg synes den var veldig gøy. Det er min favoritt. Jeg gir den terningkast 6 fordi den var spennene. Jeg synes ikke den var nifst eller skummel eller hva du vil kalle den ennå, Men jeg kan føle at noe har hendt så jeg har veldig lyst til å lese videre. Jeg håper at jeg får lest hele boka en gang. Jeg synes oppførelsen var ganske god. Den hadde ikke masse banning og jeg liker hvordan de skrev F-ordet på denne måten: F*rdi. Så ja Terningkast 6 eller 100

 131. Jeg synes boka var spennende og bra. Men jeg forsto ikke alt. Jeg ønsker å lese mere av den. Jeg gir boka terningkast 4/6

 132. Hovudpersonane er Agnes, Sindre, Tyra og Ben.
  Mora til Agnes skal jobbe så Agnes må bu hos slektninger i Elverdal i haustferien. Ivan og mange andre skal ut på jakt, men turen får raskt ei brå vending. Ivan har blitt biten av eit dyr i halspulsåra. Viss dei ikkje får han på sjukehus raskt, kjem han til å døy. Sjangeren er grøss.

  Eg synest det var veldig spanande då Sindre plutseleg berre forsvann. Det synest eg for eg lurte på om han hadde blitt drepen.
  Spenninga bygger seg gradvis opp. Det likte eg fordi det gjorde at eg ikkje klarte å legga ifrå meg boka. Boka var full av overraskingar. Eg blei veldig overraska då eg fann ut kva som hadde bite Ivan fordi eg hadde aldri tenkt på at det kunne vere det.
  Sjangeren grøss er ikkje ein av mine favorittsjangrar, men denne boka likte eg veldig godt fordi det var ein blanding av grøss og spenning. Forfattarens val av tittel likte eg. Eg likte at det ikkje var bilete i boka for då kan eg lage mine eigne bilete i hovudet. Tittelen Harpa passa veldig godt til innhaldet.
  Eg likte at det var tatt med direkte tale nokon plassar. Dette gjorde det lettare å forstå kva stemning det var.
  Framsida såg ekte ut, det likte eg godt fordi eg er ikkje så glad i fantasy bøker. Det var litt fantasy i boka, men det var ikkje så mykje. Hovudpersonane var veldig vågale. Eg trur ikkje eg hadde tørt å gjera alt det dei gjorde.

  Det beste med teksten var at alt skjedde så brått og uventa. Eg synest det er vanskelig å finne noko negativt om denne boka. Anbefaler denne boka på det sterkaste.
  Ho passar for 5 klasse og oppover. Denne boka fortjener å vere superfinalist. Harpa burde vinne heile bokslukerprisen!!! Eg gjev boka terningkast 6.

 133. jeg liker grøsse bøker veldig, jeg leser de ikke så ofte da. synes den var bra. jeg likte at agnes så det beiste. ville ha lest mer da. kjempe bra bok!! jeg gir stjerne kast 5! jeg likte ikke helt at hun var redd. jeg anbefaler at de som liker grøsse bøker. bra bok!

 134. Jeg synes at denne boken så gøy ut, og jeg kunne ha tenkt meg å lese hele, men jeg likte bedre den som heter blå flaggermus.
  Jeg gir den 7/10.

 135. Spennende bok!💀 Jeg gleder meg til å lese videre! Bra grøsser, og veldig kult at det startet som en vanlig bok. Etter vært ble det bare mer og mer spennende! Jeg tror jeg gir boka en 6 av 10!👻

 136. Jeg likte utdraget fra Harpa.
  Fordi, jeg syns det var spennende.
  Fordi, jeg likte innholdet.
  Fordi, det var noe som skjedde nesten hele tiden.
  Derfor likte jeg utdraget fra Harpa.
  Jeg gir terningkast 5/6

 137. Jeg synes boka var spennende, den ar litt kjedelig i starten men ble gøyere.
  Jeg gir boka 4\6

 138. boken var ikke veldig min type men den hadde litt grøssing i seg men ikke akkuratt min type terning kast 4/6

 139. Gode ting: Boken var spennende og mystisk, det greiene i skogen er sikkert «a big clue» jeg har veldig lyst til å lese mer for å finne ut mer om Tyra og det «monsteret» i skogen.

  Litt mindre gode ting: Det var litt mye å ta inn og kanskje ikke så veldig enkelt å forstå med det vi fikk lese nå, men det blir jo bedre!

  Jeg gir boken 6/6, het fantastisk!

 140. Harpa

  Forfatter: Audhill Solberg.

  Det er en spennende bok, men det kan være at
  Den kan bli kjedelig kjapt, men det går ant å lese
  Den til slutten fordi det er der den er spennende
  Så jeg mener at den er men ikke på starten av og
  Slutten er og den ble laget i Laget i 2019 og ble ut
  Delt i bokslurprisen.

  Terning kast 4/6.

 141. Det jeg likte med boken var at det var så spennende når hun jenta løper i skogen,
  Det jeg ikke likte med boken var at det var blod å sånt.
  Denne boken passer til de som liker spennende ting.

 142. Harpa
  Jeg elsker denne boken jeg har lest den to ganger før den handler om en jente som kom til Elverdal for og være der i høstferien men hun for vite om en myte i Elverdal som visste seg og være sann. Jeg gir denne boken terningkast 6. Aldersgrense. 7+

 143. Tittel: Harpa.
  Forfatter: A. Audhild Solberg.

  Denne boken handler om en jente som heter Agnes. Hun er på besøk til bestefar.
  Alle møblene er fra gamle dager.
  Hun går ut i hagen der det er eple- og plommetrær. Skogen er like ved, når hun ser ut i skogen så ser hun ett vesen som står på to føttter. Hun løper så fort hun kan.

  Jeg syntes denne boken er veldig spennende og bra fordi den er skummel. Den er absolutt til å anbefales. Jeg gir den terningkast 11+/10.

 144. Forfatter: A. AUDHIL SOLBERG
  Tittel: HARPA

  Teksten handler om en jente med navn Agnes som er på besøk til Sindre tante Kari og besten i den lille bygda Elvedal fordi mammaen til Agnes måtte jobbe så hun må være der i høstferien sin og det ser veldig mange rare ting der.

  Jeg tror at sjangeren på boka er grøsser men den minner meg dessverre ikke om noen andre bøker eller filmer jeg har sett eller lest før.

  Jeg synes at handlingen er lett å leve seg inn i fordi du kan se for deg en jente med navn Agnes som er i en bygd med navn Elvedal på besøk til en gutt som hetter Sindre og mora hans som hetter tante Kari og besten, også plutselig en dag under frokosten kommer en bil som har vert på jakt også ser de at noen som heter Ivan blør fra halsen og ned og må forte seg på sykehus.

  Teksten starter med en beskrivelse.
  Jeg synes at Harpa var spennende med en gang men handlingen og spenningen synes jeg utviklet seg til ett høydepunkt når den bilen kom med han som bløde fra strupen og ned og det var det samme som overrasket meg.

  Jeg synes at teksten slutter brått og jeg får veldig veldig lyst til å lese mer og den var vanskelig å legge fra seg.

  Jeg anbefaler denne boka fordi den er spennende og morsom.
  Terning kast 6 av 6.

 145. Harpa
  Forfatter: A. Audhild Solberg.
  Tittel: Harpa

  Harpa er en spennende bok, og den er skummel og litt morsom. Vi i klassen har vært med i en bok-konkurranse hvor vi leste hele boken Harpa.

  Den handler om barn. Moren til en som heter Agnes skal jobbe, og hun må derfor tilbringe høstferien hos slektninger i den lille bygda Elverdal. Agnes har ikke vært der på mange år og ser for seg at det blir kjedelig å henge med fetter Sindre og kompisene hans. Men slik blir det ikke…….

  Jeg anbefaler boka. Jeg gir boka 7/10 fordi den er skikkelig bra og jeg har jo lest hele boka. Så den er skikkelig bra. Jeg anbefaler denne til barn over 7 år.

 146. jeg likte at boka var spennende og at det slutta med en spennende slutt. Jeg har veldig lyst til å lese boka gir den 9 av 10.

 147. HARPA denne boken var spennene skummel og artig. vis du liker grøsser brude du prøve denne.Det er opp til eg hvor gammel du er når du leser. terning kast 4

 148. På veg til Tyra gjer Agnes, Sindre og Ben ei frykteleg oppdaging i skogen. Ein død mann med halsen oppeten og ein hund med eit stort hol i magen, men dette er berre begynnelsen. Det er nemleg mange fleire forferdeligheter som ligg og ventar.
  Sjangeren er grøss.

  Eg likte boka veldig godt fordi ho var lett å leva seg inn i. Beskrivingane var så ekte. Alle detaljane kom så godt fram og det var lett å skapa eit bilete av korleis alt var.
  Tittelen passa perfekt til innhaldet. Den røpte liksom ikkje for mykje, den bare sa det den trengte.
  Eg likte at boka starta brått og gikk tilbake 3 dagar tidligare slik at spenninga dalte. Eg sat igjen og visste at det blei spanande. Då hadde eg eit spenningspunkt å sjå fram til. Det drog meg liksom innover i boka.
  Grøsser er eigentleg ikkje mi type bok, men denne var super. Ho var lett å forstå, gripande, spanande, eventyrleg og ekte.

  Denne boka er heilt topp og absolutt ein av mine favoritter. Eg synest heilt klart at boka bør gå vidare til superfinalen, kanskje til og med vinna. Terningkast 6 av 6. Du bør absolutt lesa denne boka!

 149. Jeg likte boka fordi jeg synes det var spennende når vi fikk høre om flashbacket til Agnes og det monsteret hun så. Jeg synes også det var veldig spennende når han duden kom fra jaktlaget og var bitt og kunne dø. RIP…..jeg synes det virker som en veldig spennende og bra bok og jeg vil lese mer. Terningskast 6.

 150. Jeg syntes at boka var litt kjedelig. Jeg skjønte ikke helt hva som skjedde fordi utdraget var for kort. Boka var dårlig fordi den ikke var særlig skummel. Forfatteren la litt for mye vekt på at Sindre ikke liker Agnes og la litt lite vekt på selve historien. Du bør droppe å lese, bare bruk av tid.

 151. Jeg opplevde en veldig spennene bok. Denne boka var veldig bra jeg syntes den delen hvor mammaen til Agnes var borte i skogen og Når Agnes skulle gå og finne henne så hun en skikkelse med to bein og ikke fire. Jeg syntes folk burde lese den fordi den var skummel men ikke skummel samtidig den var spennene og jeg har veldig lyst til og lese mer og jeg er kresen på bøker så den er nesten helt perfekt jeg gir den 9/10

 152. Jeg syntes ikke denne boka var så bra jeg. Det er bare en jente som er hos fetteren sin Sindre. Hvorfor skal dette være summelt, hva er skummelt? Dette var ett passe dårlig omslag jeg ambefaler den ikke.

 153. Jeg syntes at boka var skummel og det er bra fordi det er en grøsser. Det som gjør boka spennende er at det var det var et liten rynkete gnom med spise ører og lange ben. terning kast 6 og jeg anbefaler alle til og lese den

 154. Teksten var ikke så bra. Boka var dårlig fordi den ikke var så spennende for eksempel da hun så noen i skogen så beskrev de den dårlig. La vær og lese denne boken den er kjedelig.

 155. Jeg syntes boka var sikkelig spennende! Jeg ville gjerne lese hele boka! Den mest spennende delen var på slutten der. Jeg gir den 8/10!

  Litt dårlig for jeg ville hatt enda mer spenning!

 156. Jeg personlig skjønte ikke så mye av teksten å syntes den var litt kjedelig.
  Noen steder var det litt brått f.eks da hun gikk inn i skogen trodde jeg hun fortsatt så på bildet. Anbefales viss du har bedre forståelse en meg.

 157. Denne boka er bra.
  Eksempel: Ganske spennende og morsom.
  Det er morsomme ord du burde lese denne boka.

 158. Jeg likte boka fordi den var spennende litt skummel og morsomt f.eks når gutten som hadde «f*ck u» på genseren gikk ned trappa. Jeg anbefaler og lese denne boka hvis man liker grøss.

 159. Boka var spennene og lit morsom kunne ønske at jeg leste hele boka. Det som gjord boka bra var at det var så spennene og morsom jeg, vedder at alle som leser denne boka kommer til og le av den setningen der det står F*CK U. Jeg liker boka og gir den 9/10 vis jeg for lese hele blir det sikkert 10/10

 160. Den var veldig bra, men hadde ikke ønsket at den sluttet så brått. Jeg syntes den var super.❤️☺️🥰

 161. Jeg synes boka var veldig spennende, det høres ut som en sann historie og jeg vil ha gjerne hørt resten

 162. Jeg syntes boken var spennende og gøy. Jeg ville lest mer om jeg kunne men da må jeg låne boken dessverre😔

 163. Jeg liker litt grøss og jeg synes den var veldig spennene jeg har veldig lyst til og lese mer 🙂

 164. Jeg likte at den startet nesten med en gang med action og at den var veldig grøssende På starten. Jeg syntes også at det var morsomt at det sto f#ck You på hettegenseren. Jeg likte at Sindre kjedet seg nesten i hjel. F.eks da Sindre sier : Hvis ikke Agnes slutter og prate snart kommer han til og mure seg inne på dass. Jeg liker ikke at han ble bitt. Fordi jeg liker ikke så mye blod ting. Jeg vil anbefale vis man liker skrekk og blod. Så jeg vil anbefale den.

 165. Jeg opplevde teksten ganske bra.
  Der som gjør boken bra, er at det er litt spenning, f.eks, på slutten av utdraget da Ivan var bitt ved halspulsåren.
  Så hvis du liker litt spenning og grøssere, så tror jeg du burde fortsette og lese denne boken!

 166. Denne her boka er kjempe spennende jeg syntes starten var litt kjedelig også senere i boka ble den sykt spennende

 167. Den var dårlig og den var sedelig f..k var ikke bra det var ikke noe humor 😡🤮😤 byyyyyy.

 168. Jeg syns at utdraget var helt fantastisk bra. Terningkast 12. Den gir meg lyst til å finne ut hva/hvem den mystiske harpe-spilleren er.

 169. kjedelig ,ikke bra, noob, dustete bok, sjedeli, ikke kul, var mer noob en noob
  ekel ikke en grøsser. gir
  et retferdig terningkast og det er 0.
  boka passer på kjedelige fyrer.
  dårlig ilustrasjon.

 170. Jeg liker skumle bøker. Det var spennende der om det dyret som hadde fire bein men sto på to bein. Men vi leste ikke så mye så jeg skjønte ikke hvorfor den het HARPA?
  Jeg syntes den passer for dem som er 9-17 år.
  Jeg ville gjerne lest den igjen(:

 171. Boken var spennende. Gir den 7 / 10 . Den kom veldig brått inn i handlingen, men det var spennende da Agnes var i skogen. Anbefaler den for folk 9 til 14 år. Audhild Solberg er en flink forfatter kunne godt lest flere bøker av hun. Takk for meg 🙂

 172. boka heter harpa. jeg synes ikke boka var kul fordi det manglet masse spenning. og jeg likte den ikke fordi det var litt for kjedelig. og det er ikke den boka jeg liker å lese men det er en ting vennen min synes var gøy det var at det sto F*CK. boka var også enkel å lese. og boka handler om en harpe jeg gir terning kast 1

 173. Boka heter harpa. DENNE BOKA ER SKIKKELIG KJEDELIG. Det skjer ingen ting. Det eneste som var spennende var da han duden hadde blod over alt og måtte til sykehus. Ellers var det ingenting som skjedde. Det stod bare «hun gikk opp trappen og så på et bilde». Kjempekjedelig. Noen synes kanskje at boka bygger opp spenning. Selv om det plutselig skjedde noe. Jeg kønner ikke hvorfor den hadde en så kjedelig start. Hva er det forfatteren tenkte seg. Jeg håper at hun leser denne anmeldelsen og endrer skrivestilen sin i de neste bøkene sine. Egentlig liker jeg grøssere, MEN IKKE DENNE. DEN ER SYKT DÅRLIG. Jeg gir denne boka 1 av 10.

 174. Boka var kjedelig fordi det ikke er bilder!!. ikke kul. jeg gir et terning kast 0.boka passer for kjedelige
  duder. passe illustrasjon. dårlig grøsser.

 175. BOKA HETER HARPA JEG LIKTE BARE SLUTEN JEG LIKTE BOKA FORDI DET VAR SPENNENDE. DA DUDEN FIKK BLOD PÅ SEG. MÅTE HAN MÅTE PÅ SYKEHUSET. BOKA HANDLER OM EN SOM HETER AGNES. JEG HAR IKKE LEST BOKA MEN JEG TIPPER DET ER LITEN SKRIFT. IKKE NOEN BILDER. JEG GIR DEN EN TREER

 176. jeg likte at boka var spennende,men ikke så skummel. var kult at det var en rev der tror det var den han eller hun så. veldig bra bok, men kunne vært litt mer skummel. Håper det går bra med han som sitter i bilen. Det så vondt ut. håper de ikke banner så mye videre da. Likte boka veldig mye.

 177. Jeg likte utdraget fra Harpa.
  Fordi det var spennene.
  Fordi det var litt rart
  Fordi det var en fin bok.
  Derfor likte jeg utdraget fra Harpa.

 178. Boken startet litt kjedelig, men ennte spennende. Det var drama og alt jeg liker spesielt i en bok. Slutten var «the Mic drop» av denne lillle biten av en lang spennende og fantastisk bok. Jeg gir denne boken 8/10

 179. Når eg ser framsida tenkjer eg på mord og sånn, eg blei og nyskjerrig og ville lese boka. Ja, eg syntes framsida passa til teksten. Eg syntes boka passa til målgruppa, fordi det var litt «skummel» tekst men samtidig ikje. Det var nesten ingenting eg ikkje lika med teksten, men eg likte ikkje at dei forklarte om bileta så mykje. Eg syntes den setninger som var: ho stirra liksom vekk fra kameraet. passa litt til sjangeren. Eg gir han terningkast 5. Eg følte ikkje at det var noko særleg «lydbok» følelse, eg syntes at lydfila var litt kjedelig.

 180. Eg syntes den passa litt til målgruppa fordi det er litt mye snakking og diskusjonar.
  Eg syntes den ikkje passa til framsida.
  Eg syntes boka var litt kjedeleg fordi eg ikkje er så glad i grøsser.
  Eg syntes at setningen: En hel uke med Sindre blir seig er litt morosam. Eg fekk litt lydbokskjensla.
  Eg gir terningkast 3.

 181. Når eg såg framsida tenkte eg at boka skulle være litt skummel og spannenes siden eg liker skumle bøker. Eg syns framsiden passa til teksten.
  Eg meiner at boka var gøy fordi den var litt skummel og fekk lyst til og lese meir av boka.
  Han må på sykehus ellers dør han.
  Eg syns boka passar for dei fra ti og opp.
  Eg liker at den var spannenes, eg liker ikke at det var noen plasser det ikke skjedde så mye.
  Eg gir den terningkast 4/6.
  Lyd fila er kjedelig siden dei lager ikke lyder når det er skummelt.

 182. Framsida var mystisk og god. Den passar og bra til teksten.

  Eg syntes at boka passar for målgruppa 9 til 13 år.
  Det som var bra med denne er at eg blir fort hekta i boka.
  Han må på sjukehuset, ellers dør han.» er ein setning som passar til sjangeren.
  4 av 6

 183. Når eg såg framsida tenkte eg på «What the fox say?»🦊
  Framsida passa bra til forteljinga, ein skog og ein skikkelse i bakgrunnen, reven passa ikkje så bra.🦊
  Eg synes boka passa fint for 9-12 år, det er litt skummelt for mindre, og dei større hadde likt det litt skumlere.😈
  Eg likte at han eine som jakta tok alle elgene, men når søstera var borte tok han ikkje ein.🤣
  Eg likte ikkje at guten hadde F*CK U på genseren, tenk på dei som er 9 år!🤬
  Lydfila var god, men den kunne ha vore betre.👍
  🎲Terningkast: 5

 184. Eg synes framsida ser skummel og gir meg frysninger og den passa til fortellingen fordi det var ein skog og det var blod på ein kniv. Eg synes målgruppa på denne boka her burede vært i fra 11 år og oppover fordi den kan være litt skummel med blod,kniv og skog.Eg likte boka veldig godt får det var god spenning og eg kunne se meg for det.Eg likte akkurat denne boka får den var ikke kjedelig eg kunne godt ha lest meir fordi den fekk meg te å tro at boka varte i 1 minutt, men det eg ikke likte med boka var at den var litt kjedelig i starten.Boka passar for de som liker spenning og «krim».Den setningen eg synes passa te sjangeren GØSSAR var: Vesenet står ikke på alle fire, slik dyr gjør. Det står på to ben, som et menneske.Eg synes den setningen passa best til boka’s framside for den gjenspeile litt av det eg ser (eg meine det er ein varulv).Eg gir terningkast 6 fordi den bar kjempe gøy og spennende og litt skummel.Når det var spenning og litt skummelt så synes eg at det kom litt mørkere stemme.

 185. Framsida passa til ilustrasjonen fordi det handla om ein varulv og ein mann som
  blei bitt i halsen og i skogen var det ein blodig sko.
  Eg syns boka ikkje var så bra det passa ikkje til sjangeren fordi det var ikkje skummelt.
  Det passa til mål gruppa 9-12 fordi det var ikkje vansklige ord er skummelt.
  Eg likte at han eine mannen blei bitt i halsen.
  Eg likte ikkje at jenta gjikk lenger inn i skogen og blei tatt av varulven.
  Ein setning eg syns passa til sjangeren er,Det er blod på hennene hans og
  nedover jakke brystet.
  Terningkast 4
  Eg syns stemmen var litt kjedelig.

 186. Harpa veke 39
  Eg syne ikkje framsida passa til boka fordi det handla ikkje om ein rev.
  Eg synes boka var spennande å lese.
  Eg synes boka passa for 9 år og oppover.
  Eg likte at boka var morosam og spennande.
  Eg likte ikkje at boka slutta når det begynte og bli spennande.Har noen trodd han var en elg og skutt ham?
  Eg synes at stemmen var varierande, men det mangla
  lydeffektar. Eg gir terningkast 4.

 187. Framsida passa til illustrasjonen fordi det handla om ein varulv, ein mann som blei bitt i halsen og i skogen var det ein blodig sko.Ein setning som passa til sjangeren: det er blod på hendene hans, og nedover jakkebrystet også. Fordi det var litt skumel, men ikkje for skummelt.
  Eg synest boka var dårleg og ikkje skummelt. Den passa til målgruppa for boka var ikkje skummel. Eg likte at han blei bete. Eg likte ikkje att jenta ikkje gikk lenger in i skogen og ikkje blei tatt av varulven.
  Eg gir terningskast 4. Lydfila var litt kjedelig.

 188. Eg synes framsida passa til boka fordi det var ein mørk skog der og bilde var litt skummel.
  Eg synes denne boka var veldig bra og eg ville lese meir.
  Eg synes målgruppa passa bra,og boka synes eg passer for noen som liker skumle og spennande bøker.
  Eg likte denne boka fordi eg liker skumle bøker.
  Det har pels i ansiktet, ser hun nå, brunflekkete pels og værhår. Eg synes denne setningen passet til sjangeren fordi den var skummel og spennende.
  Eg gjer terningkast 6.
  Eg synes at det var ikke så bra lyder.

 189. Når eg såg framsida så blei eg nyskjerrig og ville lese meir og bilde passa godt til teksten .
  Den passa til målgruppa 9-12 år synest eg .
  Eg likte ikke når den var så lang for dei beskreiv så masse .
  Eg synest denna setiningen passa best til sangjeren : Det er Pappa roper sindre ) Fordi da fekk eg litt sug i magen .
  Eg gir terningkast 5/6 .

 190. Når eg såg framsida så blei eg nyskjerrig og ville lese meir og bilde passa godt til teksten .
  Den passa til målgruppa 9-12 år synest eg .
  Eg likte ikke når den var så lang for dei beskreiv så masse .
  Eg synest denna setiningen passa best til sangjeren : Det er Pappa roper sindre ) Fordi da fekk eg litt sug i magen .
  Eg gir terningkast 5/6 .

 191. Når eg såg framsida syntest eg det såg ganske skummel ut så eg syntest framsida passer til teksten.
  Eg syntest boka passer til målgruppa den er nå siden det er passelig med tekst.
  Eg syntest den setningen her var ganske spanande der ho sa: Han må på sjukehuset med ein gang. Eg syntest den hører til sjangeren grøss.😈😈
  Da fekk eg bare lyst til å lese meir. For forfataren klaret å fange meg til å lese meir av boka.
  Eg syntest sjangeren passer til boka siden eg fekk litt sån skummel følelse inni meg når eg leste det. Eg gir terning kast 6 av 6🤍🦋❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

 192. Harpa
  Audhild Solberg

  Eg trur at det skulle handle om noko skumelt i skogen.
  Eg syntes at framsiden passar til boka fordi dei snaker om ein skog og det er nokon som blør i slutter. Eg meiner at denne boka var veldig gøy. Eg kone ha lest han ferdig. Eg syntes at denne passa til målgruppa. Eg liker at det er sånn litt skummelt fordi eg liker skumle bøker. Det eg ikkje liker er at det slutter sånn!!!!! Eg gir terningkast 6😄

 193. Når eg så framsida, eg tenker teksten skal handle om ein skog. Framsida passa til teksten, fordi eg ser skogen og blod på skoen.
  Målgruppa kan passa til folk som er 11-15 år.
  Eg lika når Sindre og Agnes snakker om bildet Besta har malet.
  Eg lika ikkje når vesenet var ikkje på fire bein.
  Eg gir terningkast 3.

 194. Når eg ser framsida på harpa så tenker eg på krim.Eg synest også boka passte bra til målgruppa.Eg likte at boka blei litt mere spennende etter kvert. Eg synest denne setningen passte til Sjangeren: like etter knaka det i skogen bak henne. Eg gir terningkast 5.Eg synest at det var bra at det var varierte stemmar i teksten.🦋

 195. Framsida på boka synts eg passa til boka siden hun gikk inn i ein skog der hu såg noko skummelt. Eg synts boka passer til 8 til 11 år, Det eg ikke likte med boka var at hun ikke viste at det var hun som var på bilde. Det eg likte med boka var at den var litt spenade. setning fra teksetren Noe stort med rynkete fjes og lange ben synts eg passer til sjangeren grøss. Eg gir terning kast 3 av 6. det var ikke noe lydefektar eller noe det var litt kjedeligt.

 196. Eg syntes at illustrasjonen passa til teksten, fordi den handlet om agnes som hadde gått inn i en skog. Eg syntes boka passar til 10-13 åringer, fordi den kan være litt skummel. Min meining om boka er at de kunne beskrevet litt mer. «Han er bitt ved halspulsåra. Han må på sjukehuset, ellers dør han.» Syntes eg passa til sjangeren. Terningkast 5 fra meg. Eg lika alt med lydboka, men eg syntes det burde være mere lydefekter.

 197. Eg synest framsida passa litt godt til teksten siden det var skog og ein liten stid som det står om i teksten.Eg synest den passa til sjangeren, og eg synest målgruppa bør være for folk som er 7-11år.
  Like etter knaker det i skogen bak henne. Så hører hun lette skritt over skogbunnen og ser skyggen av noe langt, den setningen synest eg passa til sjangeren.
  Eg gir terningkast 5.

 198. Harpa

  Når eg ser framsida på boka tenkar eg at det ska handle om eit dyr som dreper eit menneske sidan det er ein sko med blod på og någen dyr i bakrunen. så eg syns den passa te det eg leste.😵🦊

  Eg syns boka passar for 8 åringar.🧒🏼

  Eg lika alt me boka, det er ingenting som ikke er bra i boka.👍

  Eg syns denna setningen: Han er bitt i pulsåra, han må på sjukehus ellers døyr han. Den passa te Grøssar.🚑

  Terningkast: 5🎲

 199. Eg tenker på skoger. Eg syns framsida passa.
  Eg syns den passa for målgruppa . Eg likte at Boka brukte moderne ord.
  Eg syns denne setningen passa til sjangeren grøss:Like etter knaker det i skogen bak henne.Eg gir den terning kast 5.
  Det var ikkje lydbok kjensla
  Det var ingenting som overaska meg

 200. Jeg likte utdraget fra Harpa.
  Fordi det var spennende.
  Fordi det var tre forskjellige ting som jeg liksom merka spesielt spennende.
  Fordi det var gøy og lese noe igjen.
  Derfor likte jeg utdraget fra Harpa.
  Jeg gir terningkast 4

 201. den var spennene men den var litt ekkel. den hadde vært mer skummel hvis det hadde vært med bilder.

 202. Ganske bra Gelder Meg til klassen min får boka jeg vil lese hele terning kast 10/10🦌

 203. Den var ganske bra, men det var ikke et så bra avsnitt vi ville høre resten terning kast 3

 204. Denne boka var skikkelig spennende å slutten var veldig dramatisk jeg glir den terning kast 5️⃣ den var veldig bra 🥔🥔🥔

 205. Denne boka er syyyyyykt bra. Den handler om Agnes som drar på Høstferie, til fetteren sin I Elverdal! Men det er joen mystisk som skjer i Elverdal, mennesker i bygda forsvinner plutselig, og flere har sett en gaupe, som vandrer rundt i skogen, hva er det for noen som er i skogen? Jo, for og finne ut det må du lese hele boka! Denne boka passer perfekt for, 10-14 år, for folk som liker og få seg noen isende grøss! Passer perfekt nå som høsten er her! Ta på koseteppet og finn fram kakao (med små marsmhallows, og krem) Super bok!

 206. Eg synest at denne boka var veldig kjekk men det var ikkje så masse grøsser i denne boka da, men den var kjekk å lese. Eg gir denne boka 5/6.

 207. Eg syns boka var veldig bra, skjønte fleste parten av boka men det var ikkje alt eg skjønte. Eg syns det ikkje var skummelt/grøsser ennå men høyrer eg heile boka så blir boka sikkert skummlere.

 208. Den var super fordi den var først normal og så plutselig ser hun et monster så bran.
  Terningkast 6/6

 209. Eg synest at boka var spennande og kjekk, men eg likte ikkje at det var den siste boka. Eg har lyst til å lese heile boka!

 210. Denne boka var koselig
  Det var kult at han blei bitt i halsen
  Kjedeligt at me er ferdig med bokslukerprisen.
  Det var kjekke bøker dette året.
  😁🔫
  Detta igjen la meg sende inn anmeldelsen min pliiiis😭

 211. Eg Trude det var bigfoot knall bra bok vil lese den terning kast 6 av 10 liker ikke måten at eg skrive for kjapp sånn at eg har nødt til å skrive lengre

 212. I starten skjønte jeg ikke helt men jeg synes fortsatt den var veldig bra og jeg har lyst til å lese mer av den. Den hadde masse bra beskrivelser og den var spennende. Terningkast 5

 213. Spennande. Litt kjedeleg, men håpar det blir meir skummelt seinare i boka. Utifrå utdraget var det litt vanskeleg å forstå kvar ein var.

 214. Harpa
  Forfatter a.audhild Solberg

  Jeg likte utdraget fra Harpa.
  Fordi det var spennene
  Fordi det var ikke helt vanelig den var kreativ.
  Fordi den var litt trist
  Derfor likte jeg utdraget fra Harpa.
  Aldersgrense 10. Jeg gir terningkast 🎲5

 215. Tittel på boken: Harpa
  Forfatter: A. Audhild Solberg

  Boken handler om at moren til Agnes skal jobbe, og hun må derfor tilbringe høstferien hos slektninger i den lille bygda Elverdal. Agnes har ikke vært der på mange år og ser for seg at det blir kjedelig å heng med fetter Sindre og kompisene hans. Men da onkelen jaktlag kommer hjem blir det klart at det er noe i skogen .

  Jeg synes boken var veldig spennende. Det skjedde veldig mye i boken jeg har lest hele boken før så jeg synes boken var spennende, gøy, morsom

  Jeg gir terning kast 6/6 super bok anbefaler denne boken for alle 😊👍🏼😄

 216. Tittel:Harpa
  Forfatter: A. Audhild Solberg

  Det handler om Agnes og Sindre som er i Elverdal. Agnes møter Sindre på vei ned trappen. Agnes ser et maleri av to jenter og tre gutter. Agnes spur hvem de på bildet er mens Sindre går ut å ser en skapning.

  Jeg synes denne boken var veldig bra. Terning kast🎲6 

 217. det er ein skikkeleg grøsser synest eg og eg lurer på hva som beit ivan og om det har ein forbinnelse med det mosteret i kappitel 3 eg gir denne bok 4 av 5 stjerner

 218. Jeg likte ikke denne jeg skjønte ingenting og jeg hadde ikke lest den, men mange andre hadde sikkert likt og lese den, men nei takk jeg gir den terningkast 1.

 219. Agnes skal tilbringe høstferien hos fetteren hennes Sindre. Det syns hun er kjedelig. Men alt blir forvandlet da hun hører at Ivan blir skadet av Harpa. Harpa er et slags vesen som gjemmer seg i skogen helt siden 1772. Jeg syns at boka er så bra at den bør bli superfinalist. Grunnen til at jeg syns at boka er bra er siden den er spennende og gøy å lese. Det som gjør at den er spennende er siden når det blir snakk om at personer blir meldt savnet så blir det spennende å lese videre. Jeg gir boka 5/5

 220. Jeg må bare si wow. Den boka er dritkul. Jeg likte den. Terningkast 10/10
  ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤👌👌👌✔✔✔👍👍👍👍👍🐯🐯

 221. Jeg elsker boken! Jeg liker den fordi den ble mer og mer spennende når man kom inn i boka. Jeg greide ikke å legge den fra meg. Den er både skummel, spennende og gøy! Og man kommer til å bli overasket i slutten. Jeg elsker hvordan forfatteren beskriver hvordan tingene i boken er. Boken passer for alle som liker grøss og spenning. Jeg elsket boken og anbefaler den til barn fra 9+, fordi noe kan være litt skummelt for noen. Terningkast 6!

 222. Veldig spennende bok elsker den anbefalt! Harpa har mye historie i seg jeg har hørt hele boka før den er så bra! En favorittene mine av disse bøker

 223. Harpa
  A.Audhild Solberg
  Harpa handler om en jente som heter Agnes og noen andre folk.
  En dag så var noen på jakt men så hadde en av dem blitt bitt i strupen
  så han måtte til sykehuset.

  Den er helt super synes jeg.
  Terningkast:🎲🎲🎲🎲🎲🎲6

 224. EXen din venter😉😉
  ok bok…………
  HUSK(EXen din venter)

 225. Go bok, jeg liker litt sånn grøss, av meg for denne boka en solid 5er. Denne boka synes jeg er for folk mellom 10 og 14 år.

 226. Min mening om bokutdraget HARPA

  Jeg syntes dette bok utdraget var veldig bra å vil lese resten av boka. Jeg syntes det var bra fordi det var veldig spennene og jeg syntes det ble bare bedre og bredere. Det ble spennene på grunn av det vesenet som det var skrevet om. Den jakta var spennene spesielt når det var en som var så glad i dyr at hun ikke drepte en mygg en gang. Men hun ble med på jakt hver gang for og hjelpe broren hennes. Jeg lurer veldig på hva det dyret var spesielt når det bare hadde to bein som et menneske, og hva som skjer med Ivan. Jeg syntes dette bokutdraget var veldig spennene og kom opp til forventningene. Det var en grøsser bok som det sto at det skulle være, og sånne bøker liker jeg. Denne boken anbefaler jeg til 10 og opp over.

 227. Anmeldese

  Jeg syntes boka var spennende fordi jenta boka handlet om var helt lik min søster.
  Når jenta gikk i skogen å så det vesenet stirre på henne stivnet hun av redselen etter noen sekunder så begynte hun og løpe. Sindre fetteren hennes var med til best og besten i en uke dem gjorde en god del sammen men han var ikke der når Agnes så det vesenet. Jeg syntes boka var helt for meg.

 228. Min mening om leseutdraget til boka harpa

  Jeg har egentlig ikke lest så mange grøssere, men denne var veldig bra. Boka var lett å lese og lett å forstå. Det som gjorde boka bra, var at det skjedde mye spennende hele tiden. Som da de kom hjem fra jakt og Ivan hadde blitt bitt. Eller som da Agnes så det vesenet i skogen. Jeg lurer veldig på hva som kommer til å skje videre, og jeg kunne godt tenke meg å lese videre på denne boka.

 229. Dette var en veldig god bok. Denne boken var veldig spennende pga forfatteren har beskrevet tanker og omgivelser veldig godt. Det var veldig spennende når det stod om da Agnes møtte vesenet i skogen da hun var liten, pga vesenet var beskrevet veldig godt og den angrep ikke med en gang, men den stirret. Bra at det var med at Oslo folk driver å snakker om ting de ikke har noe peiling på.

 230. Min mening om boka harpa

  Jeg syntes at boka var sånn passe bra, men den var litt morsom og spennene. jeg er ikke sånn veldig glad i grøssere, jeg liker mere krim og drama, men den var jo litt spennene jeg lurer også veldig hva som skjer videre.

 231. Jeg syntes at denne boka starta litt rolig. Så ble den litt mer spennene. Boka var morsom og spennene. Det var spennene når Agnes så et dyr som hadde spisse ører, to bein og en hale, jeg ville vite litt mer om det som var i skogen, og åssen dyr det var. Jeg syntes det var litt grøss fordi det var en som hadde vært på jakt som hadde blitt bitt i halsen.

 232. Eg synest framsida passer til illustrasjonen.

  Boka passer får alder 8-13 år

  Eg liker at den var ganske spennende og det er ikkje noko eg ikkje liker med boka.

  Eg har velgt setningen (Han har på seg jeans og en svart hettegenser med F*CK U på bryste.)

  Eg gir terningkast 6 av 6.

  Nei ikkje så mye, men eg følte ein liten følelse av at det var ei lydbok.

 233. Denne boken var skikkelig spennende! Jeg fikk lyst til å lese den ferdig med en gang!🤩 Farfatteren forklarer og beskriver bra. Jeg synes den er super. Jeg gir terning kast 5/6. Jeg anbefaler boken!😄😁😊

 234. Linnea~Denne boka var veldig bra men litt kjedelig må litt til for at jeg skal lese denne boka igjen fordi den var kjedelig men den var litt bra.

 235. Jeg syns denne boken er den Verste boken i verden ingen vil lese denne boken fordi den er kjedelig rar buuuuuuuuu😡😡😡👎👎👎👎👎👎👎

 236. Jeg synes denne boka var veldig spenne jeg gleder meg til å høre resten
  Eerning kast 6

 237. Det var ikke veldig spennende fordi det var ikke mye replikker det var liksom bare han gutten som pratet. Detter er ikke en bok for meg og jeg gir denne boken terningkast 2

 238. Jeg syndes denne boka var spenne, men den var litt lang synes jeg. Anbefaler denne boka. Terningkast 4/6

 239. Jeg syntes ikke boka var så veldig bra fordi det er ikke den sjangeren jeg liker best så jeg gir denne boka

 240. Jeg synes at det skjedde litt mye forskjellig på en gang og jeg likte ikke helt utdraget/boka. Jeg vil anbefale til de som er glad i litt sånne bøker som det skjer mye i.
  2/6

 241. Jeg likte ikke utdraget så godt fordi det er ikke sånne bøker som jeg liker. Kunne ikke tenke meg å lese boka. Anbefaler ikke boka. Terningkast 1/6

 242. Jeg synes utdraget var litt spennende spesielt på slutten. Jeg pleier ikke å lese bøker på den sjangeren men jeg synes utdraget var helt OK. Jeg tror ikke jeg ville ha lest boka. Terningkast 4

 243. Jeg synes boka var veldig bra fordi den hadde et veldig kreativt konsept, den startet som en helt vanlig bok men ble plutselig en grøsser. Banningen gjorde den mye mer realistisk. Jeg føler at denne boka bør vinne hele greia. 🃏💧⭐️

 244. Jeg syntes at teksten var litt dårlig men samtidig så var den litt spennende, jeg ville ha lest denne boken siden den var spennende men grunnen til at jeg ikke vil lese den er fordi personen som leste hadde ikke så mye innlevelse i teksten. Jeg anbefaler denne boka vis du liker drama
  Terningkast 3🎲

 245. Jeg syntes denne boka var spennende, men det ble litt mye som skjedde på en gang så jeg fikk ikke med meg alt sammen. Jeg liker denne sjangeren av boka, men for m og jeg vil anbefale den til andre. Jeg gir terningskast 3/6

 246. Boka handla om ei jente som heiter Agnes, ho er på ferie i Elvadal gård hos søskenbarnet sitt som heiter Sindre.
  Det er noko skummelt i skogen som har bitt Kameraten til pappan til sindre han holder på og dø!
  Boka er skummel og veldig spennende, Eg anbefaler boka for dei som ikkje blir så lett skremt.
  For den er skummel.
  Eg gir 10/10.
  Eg fekk lyst og lese resten.

 247. Boka handler om ein jente som heiter Agnes som såg eit monster da ho var liten, litt seinare er det jakt også blir ein gutt bitt.
  Eg synst den var spennende og litt skummel den begynte veldig vanlig men blei meir og meir sepennende.
  Eg kunne godt ha lest heile boka, ikkje bare litt.
  Eg vil anbefale den får dei som liker grøss og skumle ting.
  Eg likte den fordi denne boka fordi den er så spennende og så grøssete.
  terningkast 6 av 6
  Vil lesa meir!

 248. Hei, denne boka handler om Agnes, ho er på besøk hos fetter Sindre i Elverdal, der skjer det noko drastisk, skummelt og spennende!
  Veldig spennende!!
  Deko burde lese utdrage og kanskje til og med boka.
  Utdrage var veldig kjekt å lese fordi eg liker veldig godt grøsser og spenning.
  Eg syns denne er litt for skummel for små unger så kanskje 8 og oppover.
  Terningkast 6 av 6.
  Eg har lyst å lese boka fordi den slutta brått å det er spennende å vite kva som skjer videre, så eg trur eg må lese boka!!

 249. Harpa av A. Audhild Solberg

  Boka handlar om:
  Ei jente som heiter Agnes er på høstferie hos nokon slektingar.
  Men også hugser Agnes at ho var her når ho var mindre og at ho hadde sett eit rart vesen oppi trekronene som hadde spisse ører og var veldig rynkete, det stirrer på Agnes. Men så merker ho at vesenet står på to bein som eit menneske. Når ho sit inne så ser ho ein pickup med lasteplan som har ein voldsom fart, ein så stor fart at Agnes ikkje ser fargen ein gang. Nokon smeller opp døra og roper: Kari! Det er Ivan! Kari spring ut. Og det viser seg og stå om liv og død.

  Eg syntes:
  Det var veldig spennende med det vesenet, kva er det?
  Så eg har veldig lyst til å lese denne boka.

  Terningkast: 6

  Boka passar for: 9-17

 250. Boka handlar om ei jenta som heiter Agnes. Ho er ca 13 år.Ho skulle reisa på besøk til familien sin på landet. Eg synst den var veldig spennande og lit skummel. Eg synst den var spennande fordi eg veit ikkje heilt kva som skjer vidare. Eg synst den var skummel fordi Ivan kunne dø. Eg håpar det går bra til slutt. Eg anbefalar den for dei mellom 9 til 15.Den passar ikkje og lese om kvelden. Eg har lyst å lesa boka. Den får terningkast 5 av 6.

 251. Harpa av A. Audhild Solberg.
  Boksjanger Grøsser.
  Vinner av ARKs barnebokpris 2019.

  Boka handlar om ei jente som heiter Agnes ho har haustferie no men more er på jobb så ho må være på besøk hjå tante, onkel, Sindre og besten.
  Foreldra til Agnes er skilt så Agnes får ikkje hjå pappaen sin så mykje fordi han har flytta til Sverige.
  Onkel Åsmund og Ivan var på jakt men så skjedde det noko skummelt med Ivan!

  Terningkast 5/6
  Vil lese heile boka.
  Boka passer for 9-17. Den kan være litt skummel for dei yngste.

 252. Det er ei jente som heite Agnes.Ho reiser til Tante og Onkelen og Sindre.
  Eg synest den var bra siden den var spennande og eg liker spenning .Eg synest den var spennande heilt på slutten når den blei han manen i halsen.
  Eg synest den passar for alderen 7 år og oppover.

 253. Boka handler om jakt, boka skriva av Audhild Solberg.
  Det var ei veldig kjekk bok, fordi den var fin og gøy å lese.
  Men det var litt rart.
  Denne boka synste eg at det passe +8 år.
  Det var ikkje så skummelt.
  Eg gir terningkast 7/10.

 254. Boka er skreven av A. Audhild Solberg boksjanger grøsser

  Boka handlar om ei jente som heiter Agnes mora er på jobb så ho skal være hos tante,onkel,Sindre og besten i høstferien. Foreldra til Agnes er skilt så ho får ikkje sett pappaen så masse fordi han har fått ny familie og bur i Sverige. I slutten av utdraget hadde Ivan blitt bitt i halspuls åra.

  Eg synns boka var terningkast 5/6

  Eg synest den passar får 8-16 åringar

 255. Boka handler om jakt, boka skriva av Audhild Solberg.
  Det var ei veldig kjekk bok, fordi den var fin og gøy å lese.
  Men det var litt rart.
  Denne boka synste eg at det passe +8 år.
  Det var ikkje så skummelt.
  Eg gir terningkast 7/10.

 256. av a.Audhild solberg.
  den handla om at ei mor skulle på jobb og da måte agnes vere med slekta si. På slutten av utdraget blei ivan biten i halsen i pulsåra. Den var spennande , kul og rar. Eg likte den fordi den var spennande og fordi eg liker skumle bøker. Den boka kan passe for 6 – 19. terningkast 5. Eg kunne tenkt og lese heile boka.

 257. Jeg likte ikke dette utdraget. Jeg syntes det skjedde mye på en gang. Det var vanskelig og noen ganger skjønne hvem som snakket. Jeg vil ikke anbefale denne/dette boka/utdraget.
  Terningkast 1/6

 258. Jeg syntes at den var spennende og litt kjedelig men spennende. Den er en bok for de som liker grøssere og spenning. Jeg likte boka fordi den var innledet så bra og måten den er skrevet på. Jeg likte ikke så godt at den sluttet brått. Terningkast 4.

 259. Jeg syntes at den var ok men det var litt vanskelig å forstå hva som skjedde.

  Jeg gir denne boken terningkast 3 🎲

 260. Jeg syntes boka var helt OK, men hadde ikke lest den igjen. Kan anbefales for dem som liker krim.
  Terning kast 3😉

 261. Jeg syntes denne boka var litt kjedelig men ikke så ille men anbefaler ikke den til barn over 9 år.
  Jeg gir boka terningkast 3.

 262. Jeg likte ikke starten fordi det ikke skjedd noen ting,Men jeg likte at de plutselig ble litt skummelt men jeg likte ikke slutten. Jeg anbefaler boka til folk som liker grøssere. Og jeg gir boka terningkast to av fem👻💀

 263. Spennende bok! Jeg syns denne boka var bra fordi det handler om å skyte😅 Jeg vil vite hva som skjer videre, så jeg anbefaler denne boka til andre😌 terningkast 5/6😉

 264. Jeg har lest hele boka og den er veldig spennende jeg gir den 6/6😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎☠️👻👽🤡🤑🤑🤑🤑🤑🤑🤑🤑🤑🤑🤑🤑🤑🤑🤑🤑🤑🤑🤑🤑🤑🤑🤑🤑🤑🤑🤑🤑🤑😎😎😎😎☠️👺🙀🙀🙀🙀🙀🙀🙀🙀🙀🙀🔥🔥🔥🔥🔥💥💥💢💯

 265. Jeg synes at boka var helt OK🥴
  Jeg anbefaler boka til folk som liker grøssere.
  Jeg gir boka terningkast 2

 266. Jeg likte ikke denne boka fordi jeg syns ikke den var så intresang og jeg liker ikke sånne type bøker . Jeg syns at denne boka var Litt skummel. Og den var litt kjedelig i starten, men jeg ambefaler denne Boka for de som liker grøsser eller krim. Terningkast 2 av 6.🎲

 267. Jeg syns denne boka var kjempe bra! Jeg elsker grøssere så denne var midt i blinken. Jeg vil veldig gjerne lese videre!! Terningkast 5/6

 268. Jeg likte ikke boken fordi det skjedde for mye på en gang. Men jeg anbefaler den fra det jeg har hørt til barn i ca 8 års alderen kanskje? Der er derfor den får 💯 av 💯💯💯💯💯💯💯💯💯💯. Applaus til forfatteren da.. 👏

 269. Jeg synest at boka var veldig spennende👏👏 Jeg vil lese den boka videre! Jeg likte den fordi det var mye som skjedde, jeg likte spesielt slutten! Terningkast 5/6✨🥓

 270. Jeg synes at den er spennende og litt skummel bok, men jeg har veldig lyst til å lese denne boka fordi jeg liker spennende og skumle bøker.👻 Så jeg anbefaler denne boka til de som liker spennende og skumle bøker. Terningkast 5/6👻👽

 271. Det var en veldig åpen slutt
  Det tar tid før boken kommer til poenget
  Jeg tror jeg hadde hatt lyst til og leste videre
  Terning kast 3🎲
  synes ikke det er den beste boken jeg har lest

 272. Den var ok. Jeg håpet for at den skulle være litt mer skummel, men samtidig så har jeg bare lest dette utdraget. Terningkast 3

 273. Jeg har en ny favorittbok! Harpa er den type bøker jeg liker og lese. Det skjer litt i boka,men jeg hvert hva som skjer liksom. Jeg digga boka, og kommer til og låne det på biblioteket, eller kjøpe den!

 274. Jeg synes boka var bra fordi den var spennende og det var godt forklart hvordan personene så ut og hva dem tenkte.
  Den var også underholdende og var passe tekst.

 275. Jeg synes boka var veldig bra. Boka var spennende meg jeg skulle ønske at det var litt skumlere. Forfatteren er veldig flink til og forklare hvordan ting ser ut. Jeg vil gjerne lese hele boka.

 276. Harpa
  Den boka jeg nettopp, leste handler om en jente som skulle på besøk oss noen slektninger og fetteren er og her men jenta synes han er seig. Hun tenker tilbake om når hun var ni for da skulle hun lete etter moren sin og gikk ut i skogen der så hun et hårete beist som gikk på to samme dagen kom noen andre som hadde vært på elgjakt noen hadde blitt bitt.

  Boka er spennende, morsom og passer for meg.
  Fordi man kan ikke legge fra seg boka den er alt for spennende også går man rundt og tenker på hva som kommer til og skje videre.

  Jeg vil så gjerne lese videre fordi den er så skummel, jeg vil og anbefale denne boka til andre over 5 år fordi den er ganske skummel for mindre tenker jeg.

 277. Jeg har nettopp lest et utdrag fra boka Harpa.
  Utdraget handler om en jente som skal på besøk hos slektningene sine. Onkelen hennes har et jaktlag og jakter veldig mye på elg. En dag kommer han tilbake med en kompis som har blitt bitt i halspulsåra. Hvis de ikke kommer seg på sykehus dør han.

  Jeg synes utdraget var veldig spennende og jeg får veldig lyst til å lese hele boka. Jeg liker at det er så mange detaljer i utdraget og at det starter å skje noe spennende nesten med en gang. Jeg elsker å lese grøsserbøker, så denne boken passer perfekt for meg.

  Jeg synes dette utdraget var helt super fordi forfatteren skriver sånn at vi skjønner hva den handler om og fordi det skjer så mange spennende ting som gjør at vi ikke klarer å slutte å lese den.

  Jeg vil gjerne lese hele boka fordi den var så spennende og interessant. Hvis du leser denne boka vil du bli helt avhengig av boka og vil ikke klare å legge den ifra deg. Boka passer godt for de som liker å lese grøssere.

 278. Boka han handler om en jente som er på besøk til tanta og onkelen sin. Hun tenker tilbake på da hun var 9 hun lette etter mamman sin i skogen, men akkurat da så hun et dyr ikke et vanlig dyr men et dyr som sto på to bein. Det var hårete og lange tynne bein som laget en skrape lyd hørtes ut som en harp med ustemte toner. Da kommer mammaen. Akkurat da hun var ferdig å tenke hørte hun en bil lyd i bilen var det en mann med blod og et bitt.

  Boka var veldig spennendes og passer veldig for meg fordi forfatteren skriver veldig bra og jeg får veldig lyst til å lese mere av boka. Jeg anbefaler boka til di som liker spenning. Jeg kunne ha tenkt å les videre på boka.

 279. Teksten handlet om et barn rundt 15 år med navn Agnes som må dra til en liten bygd med navn Elverdal for å bo hos slektninger i høstferien fordi moren hennes skal jobbe. Da hun kommer dit møter hun en slektning som het Sindre og det skjer noe rart. Resten skal du få lese selv. Jeg synes utdraget var veldig bra fortalt og historien var ganske bra, jeg syntes boka kunne gått litt saktere, jeg kjente boka gikk litt fort som gjorde den litt vanskelig å forstå. Denne boka er en «ungdoms-bok» og jeg synes mange av «ungdoms-bøkene» i bokslukerprisen eller bare «ungdoms-bøker» i det hele tatt ikke helt viser en ekte ungdom og mer hva forfatteren tror en ungdom er. Men i denne boka viser de en ungdom veldig realistisk så man kan kalle forfatteren «down with the kids». Jeg liker boka men den er ikke helt perfekt så jeg gir den terningkast 5/6

 280. Moren til Agnes er på jobb å Agnes må besøke noen av slekningene. Boken er bra. Jeg gir den terningkast 4

 281. Harpa
  Jeg synes at boken er veldig bra, den er spennende og veldig beskrivende og jeg vil gjerne lese hele. Boken er i de type bøker jeg liker. Jeg er veldig glad i spennende bøker.

 282. Harpa
  Harpa handler om en jente som heter Agnes som for et tilbakeblikk til når hun var 9 år gammel. Hun skulle lete etter moren hennes så hun gikk i skogen for å se der. Når hun er i skogen ser hun et vesen som ikke ligner på et dyr, men heller ikke et menneske.

  Jeg opplevde dette bokutdraget egentlig veldig bra, jeg trodde ikke jeg kom til å like det, men det gjorde jeg fordi det var mange beskrivelser og spenning. Dette er en skrekk bok så jeg liker når det bygger seg opp til det skumleste punktet. Jeg føler at man kunne ha lest denne boka å kunne fått det skikkelig gøy. Jeg føler at man burde lese denne boka hvis man liker spenning og en litt skummel bok.

  Jeg kunne ha tenkt meg å lest denne boka fordi jeg liker masse spenning å jeg ville anbefalt alle til å lese den. Hvis du leser denne boka, vil du virkelig være med i boka.

 283. Bokanmeldelse: Harpen
  Boken handler om en gutt og jente som heter Agnes og Sindre. Sindre synes Agnes er en “nerd”, og Agnes synes Sindre er veldig irriterende.

  Jeg synes boka er bra fordi boka var spennende og forfatteren var flink til å forklare. Jeg har lyst til å lese denne boka etter jeg er ferdig med serien jeg leser nå. Jeg synes denne boka var kjempebra!

  I boka møter vi Agnes og Sindre. Agnes er litt nerdete og Sindre er litt sånn“tøff gutt”.
  Forfatteren er veldig flink til å skrive og forklare hva som skjer og hva de tenker. Det er ikke så mange stygge ord i boka, men det er et ord som ikke er så farlig.

  Jeg vil anbefale denne boka til 7+ fordi den har litt banning. Hvis du leser boka kan det henne at du ikke får til å legge den ifra deg. Boka ville jeg anbefalt til de som liker grøssende og skumle bøker. Boka passer godt for både gutter og jenter.

 284. Harpa handler om en jente som heter Agnes. Hun skulle til familien sin som var søsken barne som heter Sindre. Agnes var 9 år gammel. Agnes var høyere en Sindre nesten et hode høyere.

 285. Harpa
  Jeg synes boka er veldig bra, den har supert innhold og den er av type bøker jeg liker. Jeg har veldig lyst til å kjøpe denne boka på biblioteket.

 286. Dette er kanskje en av de mest kjedeligste bøkene jeg har lest, jeg kom meg ikke inn i boka så godt og skjønte ingenting. Det var heller ingen bilder. Terningkast 2.

 287. Jeg har lest hele boken, og jeg ble veldig glad når jeg så at den var med i bokslukerboka. Jeg syntes at den delen av boken utdraget er i er ganske kjedelig. Men hele boka er den beste grøsser boka jeg har lest og den gjorde sånn at jeg begynte å like sjangeren. Jeg ville gir den (hele boka) terningkast 6. Jeg gir utdraget terningkast 4.

 288. Jeg syntes boka hørtes veldig spennene ut jeg gir boka terningkast 5.

 289. Jeg syntes boka hørtes veldig spennende, og en bok som jeg kan like godt. Jeg gir boka terningkast 6.

 290. Boka var veldig spennende og forklarte veldig godt i detalj.
  jeg har hørt mye bra om boka så har tenkt å lese boka selv.

 291. jeg har lest hele boka selv to ganger. boka er mye bedre en utdraget. i hvert kappitel bytter de på hvem som er jeg person, så du lever deg inn i nesten alle personene. boka er utrolig gøy ingenting negativt. den beste boka jeg har lest. selve boka terningskast 6, utdraget terningskast 5. 🙂

 292. Denne boken virket veldig spennende og bra. Det var veldig lett å leve seg inn i den, jeg gir boken terningkast 6/6.

 293. Denne boken virket veldig spennende og bra. Det var veldig lett å leve seg inn i den, jeg gir boken terningkast 6/6. Den virket noe for meg.

 294. Jeg har lest hele boken to ganger og jeg elsker den. Det er den beste boken jeg har lest. Jeg vil virkelig anbefale den til de som liker spenning.

  Terningkast: 6

 295. Jeg synes boka virker veldig spenndene, jeg vil gjerne låne denne boken selv. Jeg synes ikke det var noe spessielt negtivt med boka gir boka terningkast 5.

 296. Jeg likte utdrage fra harpa
  Fordi den var spendene
  Fordi den var litt skummel
  Fordi den var ikke for skummel
  drefor likte jeg utdrage fra harpa
  Godt forklart
  jeg gir den terningkats 5-6

 297. Jeg likte utdrage fra harpa
  Fordi den var veldig spendene
  Fordi den var litt skummel
  Fordi den var ikke for skummel
  Det er lett å leve seg inn i boka
  Det er sånn bok jeg liker å lese
  jeg gir den terningkats 5-6

 298. Jeg likte utdrage fra harpa
  Fordi den var veldig spendene
  Fordi den var litt skummel
  Fordi den var ikke for skummel
  Det er lett å leve seg inn i boka
  Det er sånn bok jeg liker å lese
  jeg gir den terningkats 6-6

 299. Isak:
  Jeg syntes utraget er bra og når jeg hører den vil jeg høre hele

 300. 😀😃😄😁😆😅😂🤣☺️😊😇🙂🙃😉🍀🌏⚡️🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🔥⛅️🌪🌥🌥🔥🔥🔥🔥🔥🔥💫🌎🌎⭐️🌎⭐️⭐️⭐️⭐️💫☄️☄️☄️⚡️⚡️⚡️🍎🍉🍇☔️☔️☔️☔️🥔🥖🍠🌽🌽🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🍆🍅🥝🍆🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍆🍑🍆🍆🍆🍆🍌🍌🍒🍟🍟🥓🥩🥩🍗🍖🦴🍕🥪🥪🍕🍕🍟🍔🍔🌭🥙🥙🧆🥫🍝🍜🍲🍲🦪🥟🍱🍱🍣🍣🍛🍤🍙🍚🍚🍘🍧🍡🍡🍢🥮🥠🥠🍨🍦🍦🥧🥧🍬🍰🍫🍫🍬🍭🍭🍮🎂🍿🍩🍪🌰🌰🥜🍯🍯🥛🍼🍼☕️🚊🛬🏳️🏳️‍🌈🏴🏴‍☠️🇺🇳🇦🇫🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️🇦🇫🏴‍☠️🇺🇸🇳🇴🇳🇴🇳🇴🇳🇴🇳🇴🇳🇴🇳🇴🚙🚙🚙🇳🇴🇳🇴🇳🇴🇳🇴🇳🇴🇳🇴🇳🇴🇳🇴🇳🇴🇳🇴🇳🇴🇳🇴🇳🇴🇳🇴

 301. Boken handler om en jente som heter Agnes. Moren hennes må jobbe derfor må hun ha høstferie hos fetter Sindre og kompisene hans i Elverdal . Agnes har ikke vært der på mange år. Hun tror det blir kjedelig. Men da onkelens jaktlag kommer hjem, blir det klart at det er noe i skogen. Mer vil jeg ikke avsløre fordi jeg Vil at du skal lese den! Terningkast 6.

 302. Moren til Agnes skal jobbe, Agnes må derfor være med fetter Sindre og kompisen hans i Elvedal. Hun tror det kommer til og bli kjedelig. Agnes har ikke vært i Elvedal på mange år. Men da onkelen og jaktlaget kommer hjem blir det åpenbart at det er noe mystisk i skogen?🤔😱 Mere burde jeg ikke avsløre fordi da blir ikke boka spennende! Terningkast 5.

 303. Jeg hater den ikkje men jeg elsker den ikkje 4/10 kansje meir KANSJE🙂🙄😑😑😂😑😑😑😑😑😑😑😑😑😑😑🙄🙄

 304. Det virker som en spennende bok! Så ja denne vil jeg nokk lese, det er jo spennende med krim bøker, og harpa bøkene er jo ganske bra men denne hørtes ekstra mystisk ut litt frodig man ikke helt for vite sannheten bare av og få se litt. Men de har klart og fått med mye i en liten bit🤔😀 derfor vil jeg fortsette og LESE! Så jeg har ikke lest så mye…..🤔🤔OK da jeg gir en SUPER!!!!

 305. Den var bra synes jeg. Den hadde på en måte fått med seg detaljer og den var creepy og skummel å det liker jeg, så den skal jeg nok låne og lese resten av den 5,5/6 😈

 306. Den var bra synes jeg. Den hadde på en måte fått med seg detaljer og den var creepy og skummel å det liker jeg, så den skal jeg nok låne og lese resten av den 5,5/6 😈 BRA!!

 307. Boken var kjedelig i starten men så kom monsteret og en ble bitt i halsen jeg liker den fordi den handler om grøsser jeg elsker litt skumle bøker 👍 og den er perfekt 10/10👍

 308. Jeg syntes at boken var kjempespennende! Den starta litt som en vanlig bok, men så ble den en skikkelig grøsser! Det liker jeg👍 Jeg lurte på hva som hadde skjedd med Ivan? Fikk veldig lyst til å lese resten!👍😀 Gir den 6/6! 😎

 309. Jeg syns boka var veldig bra.Jeg syns det var spenndene når hun så den personen i skogen.Jeg vil gjerne lese hele boka. Terningkast 6😊

 310. Denne boka var veldig bra og hadde masse kult og litt skummelt. Jeg likte også innlevelsen at det føltes ut som man var der.

 311. jeg likte denne boken veldig godt. forfatteren var veldig flinkt til og forklare handlingene. jeg vil gjerne lese denne boken. jeg gir den ternings kast 5/6 jeg anbefaler denne boken for folk som liker litt skumle bøker

 312. Boka passer bra for barn på 12 år. Den var spennende og vi hadde lyst til å lese videre. Han som leste opp boka, kunne lest med mer innlevelse.

 313. Jeg likte utdraget fra Harpa. Jeg syntes den var ganske spennende for meg.Fordi det var litt skummelt når hun så noen utenfor huset, og jeg synes det er spennende med litt skummle ting. Jeg synes den var spennende og en bra bok. Jeg ville ha anbefalt denne boka til barn fra 11-14 år. Terning kast 5

 314. Teksten handlar om ei jente som heiter Agnes. Ho er på besøk hos tanta si i Elverdal. Det er fordi mammaen hennar må jobbe. Ho må vere der heile haustferien. Agnes ser for seg at det kjem til å vere kjedeleg å vere der heile haustferien. Når onkelens jaktlag kjem heim blir det klart at det er noko i skogen.

  Eg synest teksten var spennande og kjekk å lese fordi det var spennande det som skjedde med Ivan. For meg var utdraget lett lest.

  Det beste med denne teksten er at den er spennande og kjekk å lese. Eg anbefalar denne teksten for andre. Eg synest denne boka fortener å bli superfinalist.

  Terningkast 5/6🎲

 315. Teksten handlar om Agnes som skal bu hos slektningar i haustferien i bygda Elverdal. Agnes er saman med søskenbarnet sitt Sindre.

  Eg synes den var kjedeleg fordi det skjedde lite.

  Eg synes boka var lettlest.

  Det beste med teksten er at det skjer litt drama på slutten.

  Eg vil ikkje anbefale denne boka.

 316. jeg likete den utdraget fra harpa.

  Fordi den var spennene
  Fordi den var litt skummel
  Fordi den var bra
  Fordi den var morsom
  Jeg gir terningkast 6

 317. Jeg likte den ikke så gått fordi jeg liker ikke grøsser. Jeg likte ikke denne boka fordi den var ekkel og det var banne ord. Jeg anbefaler IKKE denne boka. Den er kanskje spennende men den er også veldig ekkel. 🎲3️⃣

 318. Den var kul. Jeg er ikke så glad i grøsser, men den er sikkert veldig bra for de som liker det. Jeg anbefaler den til de mellom 11 og 15 år.

 319. Den var ikke så skummel som jeg trodde. Det var en litt spennende bok, men litt kjedelig også. Det er for 5-7 trinn. Det hadde vært bedre om boka var en lydbok. Det hadde også kankskje vært litt ekkel for andre. Terningkast 4/6

 320. Jeg synes boka var litt for ekkel for meg, men de som liker klissete boker burde lese denne .

 321. Den er litt kul men den hadde vært bedere hvis de forklarte hvordan han i bilen ble skada og mer om vesendet i skogen men det var ok utdraget var dårlig men ikke boka jeg har lest den(:
  Terning kast til ut draget er 2
  Terning kast boka er 4

 322. Harpe viket som en spenndene bok og lese men kan nok bli kjedelig noen steder. Ellers syns jeg den virker spenndene, gleder meg til at den kommer ut i skole biblioteket vårt.

 323. jeg synes boken var veldig bra! var ikke helt min bok. Jeg anbefaler boken til folk som liker krim og spenning. Jeg gir terningkast 4/6.

 324. Jeg syns om boka er litt skummel fordi en hadde en farlig sår😨😱😱😵🙂

 325. Elevene i 7c likte boka veldig godt! Den var spennende og litt rar! Kunne være litt vanskelig å holde tråden,

 326. den var kjedelig jeg synes at det kunne være litt mer detaljer terning kast 1 vanskelig og leve seg inn i… det kunne vært mer spenning

 327. Det handler om andre verdens krig.
  Om to gutter, og en som heter Henry blir mistenkt for spionasje og har sikkerhetstjenesten i hælene………

  Jeg liker ikke så godt og lese om sånn type krig. Det var også kanskje litt mange ord jeg ikke forsto. Den var jo ikke alt for skummelt så den var jo litt gøy, det er bare noen av ordene jeg ikke forsto. Terning kast 3/6😊

 328. Moren til Agnes skal jobbe, og hun må derfor tilbringe høstferien hos slektninger i den lille bygda Elverdal. Agnes har ikke vært der på mange år og ser for seg at det blir kjedelig å henge med fetter Sindre og kompisene hans. Men da onkelens jaktlag kommer hjem, blir det klart at det er noe i skogen.

  Jeg synes boka var spennende. Det var spennende fordi det var mye som skjedde, og jeg visste ikke hva som skulle skje. Jeg får lyst til å skrive en bok selv når jeg leser denne. Jeg har ikke lest boka før.

  Terningkast 5
  Anbefalt aldersgrense 9+

 329. Jeg likte denne bok veldig godt jeg har lest helle boka og har tenkt og lese den en gang til fordi den var så spennende så jeg håper at denne boka kommer til og vinne den er en grøsser. Å selv om det ikke er IT som er min favoritt grøsser så er dette min nummer 2. Så jeg håper virkelig at den vinner så ja håper den vinner.

 330. Jeg elsker boka! Jeg syntes boka er så godt forklart, og handlingen er så spennende. Jeg har jo fått lest hele boka og det er spenning gjennom hele. Jeg syntes denne boka burde vinne. Boka passer for både gutter og jenter. Forfatteren har også klart og dra inn virkeligheten, med og bruke ting som faktisk skjer eller ord som man faktisk sier. Forfatteren skriver så bra!! Jeg forstår alt fordi det er så gode forklaringer. Dette er min type bok, og jeg vet om mange andre som også elsker den. Slutten er veldig overaskende på en veldig god måte. Jeg ville lest boka igjen om jeg kunne. Jeg gir boka en 100000000/10. Virkelig en spennende bok. Den er skummel og spennende, mystisk og litt morsom noen ganger. Jeg anbefaler boka for 11-13 år. Jeg syntes dette er en av de beste bøkene jeg noen gang har lest.

 331. den var ikke skummel hadde den vært skummerle hadde jeg likt den bedre, men den blodige skoen skremte meg ikke litt engang. terningkast 1

 332. boka var bra fordi den var morsom og det var mye drama og jeg vil høre mer om boka og terning kast 6 den var bra og håper den blir med i super finalistene.

 333. helt grei men jeg trodde den skulle vøre mer skummelt når det er en grøsser bok så den burde være mer skummel… terningkast 2

 334. Jeg synes at utdraget var gøy fordi den handlet om at det var jo et sånt vesen ute i skogen og beit han Ivan en fra jakt lage som onkel Åsmund var med på onkelen til Agnes som er hoved personen som overnatter i Elvedal hos søskenbarna. Og så blir jo Ivan bitt med halspulsåra og holder på å dø.

  Egentlig er det litt utrolig at han overlevde. Jeg gir den terningkast 5/6.

 335. Boka var spennende fordi jeg liker og lese grøsser. Jeg håper denne boka blir superfinalist men utdraget sluttet når det var veldig spennende og det likte jeg ikke. Jeg gir boka terningkast 6

 336. Boken var helt grei. Jeg syntes ikke at den var så skummel som de skulle ha den til.
  så den får terningkast. 4

 337. Jeg synes boka er litt spennende, men ganske usannsynlig handling.
  Boka er litt for pratsom.
  Terningkast 4.

 338. Utdraget handler om en jente som heter Agnes.
  Moren hennes må jobbe, så hun skal være i Elvedal med noen slektninger. Hun har ikke vært der på mange år. Hun ser for seg hvor kjedelig det kommer til og bli med hennes fetter Sindre. Hun ser et dyr i skogen på to bein med masse hår…

  Jeg synes boken var super gøy og fin tekst. Det var også litt skummelt og spennende fordi Det var litt blod og skumle ting som skjedde.
  . Jeg gir boken en 5/6!🤗

 339. den var kjedelig forsiden så spennende ut men boken var kjedelig
  terningkast:1
  trodde at den var bra

 340. Dette utdraget handler om en jente som heter Agnes som skal bo hos noen slektninger i sommer siden mamma må på jobb. Hun har ikke vert der siden mormors begravelse da Agnes var 9 år gammel. Da hun var her sist så hun ikke mamma og tenkte hun hadde gått inn i skogen, inni skogen ser hun en hårete skapning på to bein.
  Men tilbake til nåtid, når de spiser frokost kommer det en bil med to personer i, alle løper ut for og se hva det var. Det som hadde skjedd var at…

  Jeg synes dette utdraget var bra fordi det skjedde masse spennende ting.

  Jeg gir dette utdraget et terningkast 4 av 6 og en Veldig bra.

 341. jeg synes den var passe bra får det var litt stygge ord og det var ikke min smak.

 342. denne boka ligger nederst på lista mi med bøker så jeg vil kalle den dårlig

 343. denne boka ligger nederst på lista mi med bøker så jeg vil kalle den dårlig.

 344. Den var veldig gøy😁og jeg liker grøsser litt 😅,men dette er ikke helt min stil så jeg gir den 7/10😉😐Jeg anbefaler boka for 9-12😁
  😂😁😄😃😀🙂😐🙁😔😞😒😤¯\_(ツ)_/¯ (┬┬﹏┬┬) (ˉ﹃ˉ) 😛 (¬_¬ )

 345. Jeg synes den var veldig bra👍. Jeg anbefaler denne boka til folk som liker grøsse.

 346. Min mening om utdraget Harpa:

  Hva som skjedde:
  En jente som heter Agnes skulle til noen slektninger i sommeren siden moren var på jobb.
  Hun hadde ikke vært der siden mormoren skulle begraves da hun var ni år.
  Når hun kom dit husket hun ting nede i kjelleren og så plutselig dukket hun opp ved middagsbordet.

  I kjelleren var det et bilde av familien til Agnes som mormoren tegnet for noen år siden å forestilte seg hvordan de komme til å se ut hun hadde nesten rett bare litt langt hår på Agnes.
  Hun husket at hun en gang var i skogen og da møtte hun et vesen som ikke stod på fire ben men to akkurat som et menneske.
  På slutten av utdraget var en mann inni en bil og han var bitt ved halspulsåra.
  Jeg likte godt slutten for det var mest spennende.
  Jeg syntes utdraget av boka var bra fordi det var spennende og gøy, og ville så klart lest den 11/10

 347. Jeg likte utdraget fra Harpa Fordi jeg syntes den var spennende.
  Og det var litt skummelt når hun hun så noen utenfor huset.
  Og jeg lurte litt på hvorfor den damen og den gutten hadde blod på hendene.
  Derfor likte jeg utdraget fra Harpa.
  Jeg gir terningkast 3,6.

 348. Harpa handler om Agnes som skal besøke fetteren sin som hun ikke har sett på mange år.
  Da Agnes skal gå ned i skogen ser hun et hårete vesen som står på to bein, vesenet stirrer på henne. Agnes løper så for hun kan vekk fra skogen.
  Jeg synes at denne boken var veldig gøy å spennende.
  Den var gøy fordi jeg liker å lese grøssere.
  Den var spennende fordi det skjedde mye og den var litt skummel.
  Jeg vil anbefale denne boken til de som liker grøssere, krim bøker eller bare skumle bøker.
  Jeg vil gi denne boken terningkast 6/6.

 349. Agnes er en ungdom fra store Oslo, moren hennes sender henne til tanten og onkelen og søskenbarna.. men noe virker galt .. men Agnes har andre ting og tenke på hva var det som hva var det hun så når hun var yngre.

  jeg synes harpa er VELDIG spennende !
  Jeg har lest hele boka.
  Jeg har mange bøker av Audhild!
  Mamma kjenner henne og har lovet at jeg kan få møte henne!
  men tilbake til harpa!
  som sagt jeg synes harpa er veldig spennende, jeg er veldig glad i Ben og sjakk jakka hans! llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll
  jeg liker hemmelighetene som alle har og at byen egentlig ikke er så veldig perfekt!

  Tittel: HARPA
  Hovedpersoner: Agnes,Sindre og harpa/Tyra
  Forfatter: A. Audhild Solberg
  Sjanger: grøsser
  Utgitt: 2019
  Forlag: Aschehaug

  jeg synes at barn fra 9+
  jeg gir Harpa terningkast…. ..
  (*DRUMROLL*)

  5/6

  (*ps. jeg gleder meg masse hvis mamma ( Janicken von der Fehr ) greier å få til ett møte med Solberg*)

 350. Rett før hun er ute av skogen, snur hun seg. Bak et furutre står det rynkete vesenet og stirrer på henne. Det har pels i ansiktet, ser hun nå, brunflekkete pels og værhår. Det rører seg ikke, lager ikke en lyd. Det bare står der og skuler på henne med ørene stivt bakover.
  Så ser Agnes det.
  Vesenet står ikke på alle fire, slik dyr gjør. Det står på to ben, som et menneske.

  jeg syntes boka var spennende

  terning kast:6

 351. Harpa handler om en jente som skal besøke tanten sin men så går noe galt.
  Jeg likte boken fordi noen blir skutt.
  Det var spennene og litt skummel men det var litt kjedelig i starten.
  slutten var ekstra spenene jeg kunne godt lest hele boken.
  Hvis jeg skule gitt terning kast blir det 4/6.
  Jeg liker godt denne boken.

 352. Utdrag Fra Harpa

  Harpa handler om Agne som skal til fetteren Sindre. Når hun kommer fram til huset fetteren bor i husker hun ingen ting. Men så ser hun et bilde av familien sin i skogen. Da fikk Agnes et minne tilbake om et pelskledd dyr hun hadde møt i skogen når hun var mindre. Som hadde to bein og to armer akkurat som et menneske. Og så kom en lastebil det er pappa sa Sindre. Også blir han bitt nærme pulstonene og ligger på front ruta.

  Denne boka vil jeg gi 10/10 fordi det var mye grøss og spenning. Denne boka var den som hadde best utdrag av alle. Beste boka av de bøkene på bokslukeprisen.

 353. Utdraget av Harpa som jeg har lest var gøy. Utdraget handlet om at Agnes skulle besøke fetteren og tanten sin, og der skjer det merkelige ting. Da Agnes skal gå ned i skogen ser hun et hårete vesen som står på to bein, vesenet stirrer på henne, og da løper hun. Hun har ikke vært der på flere år. Jeg har lyst til å finn ut hva som skjer videre, og lese resten av boken. Jeg håper at hele boken er like gøy som det jeg har lest. Jeg vil gi den en 6/6

 354. harpa var en bok som det er umulig å førstå men den va litt bra pga e så orde elg.

  denne boken abefales av meg viss du fårdo utrage

 355. Jeg synes boka var helt grei, det kunne vært litt mer spenning og det kunne vært brukt finere ord.

 356. Jeg syntes at boka ver litt kjedelig. Fordi det er ikke helt min type bok.

 357. Terning kast 7 av 100(gir ingen mening)
  Passe

 358. Jeg liker boka fordi det var mange som døde!,!!!!!!👹👹👹👹👹👺👺👺👺👺

  Tulla boka er veldig bra og veldig spennende!
  Terningskast: 6/6

 359. Jeg synes boka var så syyyyyk spendenne. Jeg følte jeg kunne leve i boka. Det eneste jeg ikke likte med boka var at han som leste ikke hadde innlevelse når han leste. Boka hddde grøsing i seg. Jeg gir boka terning kast 6. Boka kan anbefales.

 360. Det var en fin bok og lese. Det var kanskje litt for mange personer i boka som man må holde styr på, men ellers var den fin! Den var kanskje litt seig også men ja….😌 Jeg liker jo best og lese drama bøker men som jeg sa: boka var helt OK. Gir den 4/6 i terningskast.

 361. Jeg synes den ikke var så bra fordi det var kjedelig. Denne triilleren var ikke noe for meg. Terningkast 2/6

 362. Jeg likte ikke boka så mye fordi det skjedde ikke så mye. Og jeg skjønte ikke så mye. Terningkast 2

 363. Harpa

  Sjanger:Grøsser

  Boka handler om Agnes som må være hos familien i høstferien.
  Agnes tar seg tid ned trappen og ser på bilder.
  En gutt som heter Ivan var blitt bitt av et dyr og må til sykehuset.

  Min mening:

  Jeg syntes boka var kjedelig fordi sjangeren var grøsser og det var ikke son grøsser følelse som du tror du skal få. Det skjedde så mye om gangen så jeg fikk ikke med meg alt.

  Jeg vil gi denne boka en 0/10

  MVH:Mathea K.A

 364. den handler om sindre som måtte passe agnes og han skulle egentlig ut. jeg synes den var rar og litt kjederlig fordi det var ikke en bok for meg

 365. Boka handla om at noen var hos bestemora si i høstferien og så kom bestefaren og noen til hjem å hadde bært på jakkt og han ene var biti i luft veiene.
  Sjanger: grøsser
  Jeg synes boka var spendene og jeg skjønte ikke hel hvem som var hvem. Men var spendene

 366. Boka var ganske intresang fordi noen i skogen som sto med to ben det var ikke meneske. Jeg er nysgjerrig på hvem dette er. Terninkast👌🏼3/6

 367. Jeg syntes denne boka ikke var så bra fordi det var så mye rot i menneskene og det var ikke noe innlevelse i han som snakket
  Terningkast:2🎲

 368. Jeg synes at boka var kul og spennende fordi det handla om jakt.
  Den setningen jeg synes var mest spennende er: Han er bitt ved halspulsåre.
  Jeg gir boka terningkast 6🎲 å gleder meg til og lese resten!

 369. Jeg likte ikke boka så godt fordi jeg syntes den var kjedelig og det var for mange personer å holde styr på også.

  Det er sjangeren grøsser

  Den passer for 10-14-år

  Terningskast 3❣️

 370. Sjanger: Grøsser
  Jeg syntes at boka var vaneskelig å forstå.
  Jeg skjønte ikke hvem som var hvem.
  Ternigkast: 1/6
  Sorry forfatter.😋

 371. Boka handla om en jente som husker da ho var liten å at bestemors døde å hun går in i en skog å så et rart dyr

 372. Jeg vet ikke hva det var med boka, kanskje for lite spenning men den føltes bare så kjedelig ut. 🤷🏻‍♀️

  Det var vanskelig å skjønne noe som helst.
  Jeg har ikke lyst til å lese resten av boka.👁👄👁

  Jeg gir den terningkast 2.

 373. Det handla om en som het Agnes og ho måtte tilbringe høstferien sin hos bestefaren sin.Og gutta hadde vært på jakt.Og Agnes lette etter moren sin i skogen og så noe rart.
  Jeg syns den var litt spennende og litt vanskelig å skjønne.Det var en grøsser.Jeg syns den var litt spennende fordi jeg liker sånne bøker.

 374. Den handla om jakt og om agnes og ho måtte tilbring høstferien hos bestefaren sin og sjangeren var grøsser .Jegsyntes den ikke var noe bra så jeg syntes den var kjedelig og ikke noe skummel forde sånne bøker er ikke noe for meg og den var litt kort selv om det var ett utdrag og det var også banneord så ambefalder ikke dennt til barn under 8 år

 375. sjanger på boka er grøser den handlet om noen som var på besøk oss betefar også hadde hun tenkt til bake på da bestemor var i begravelse og gjik inn bak i skogen å så et mærkelig vesen.
  jeg gjir den en 1 fordi det ikke var noe som inriserte meg👍

 376. Boka handla om en jente som var på besøk hos søsken barnet sit Sindre å der skjer det mye rart.Boka var en grøsser.Jeg syntes boka var spenndene fordi jeg liker at det skjer noe hele tiden.Men det var litt vanskelig å føle med på som skjedde hele tiden.

 377. Jeg synes den var bra, men han som leste kunne hatt litt innlevelse, men jeg skjønte ikke noe fordi det kom bare flere personer og da skjønte jeg ingenting. Det som var bra var at dette er en grøsser.

  Terningkast 5🎲5️⃣

 378. Den handler om Agnes som ser mange bilder.
  Så kom Ivan med bitt i halsen og ja.
  Jeg synes den var bra den handlet om mye rart.
  Terningkast 6/6

 379. Jeg synes den var litt spennende.
  På førsten var den litt masete med alle navnene.
  Passer fra 4-7 klasse.

 380. Jeg syntes den vat veldig spenende. Forde at ho gikk inn i en skog. Forsiden av boka ga ikke så mye mening. Det hvar også spenende med det bitte og sånt.❤️❤️ Terningast 5 🦇

 381. Jeg synes den var bra.
  Den var ganske spennende og fikk lyst til og lese mer.
  Jeg likte at det var spenning.
  Terning kast: 5
  Jeg vil anbelfale boka fra 8-12 år

 382. Jeg synes den var passe bra. Kjønte ikke så mye av hvem som var hvem. Jeg liker ikke skrekkbøker/filmer så det var ikke noe for meg. 1/10. Anbefales til de som er eldre en 12år.🎲

 383. Jeg syntes boka var veldig bra.
  Den var spennene jeg fikk lyst og lese mer
  Jeg likte at det var spenning i boka
  Anbefaler den 8-12 år
  Terningkast 5

 384. Jeg syntes boka var passe bra. Den var litt spennende. Den passer til folk som liker skrekk. 4-7 klasse. Terningkast 3/6

 385. Jeg syntes boka var veldig bra, fordi den var spenndene men litt rar.
  Den ambefales til 4-7 klasse,syntes jeg.
  Jeg gir den ternings kast 5

 386. Boka var bra, Interresant, og spennende fordi den er skummel som den skal være og jeg håper Onkelen(Åsmund) overlever. 😅
  Jeg ville ikke ha sett den monster tingen i skogen. 💀
  Terning kast 5🎲
  Anbefaler til 3-6 klasse!

 387. Denne boken var spennene, bitte litt skummel. anbefaler denne boken til alle som ikke er Fortnite kids 👍. stjerningkast 5 av 6. og jeg likte at det var ikke skummel bok👍.

 388. Jeg synes boken var kjempe bra jeg gir boke 10av10 jeg likte alt med boken jeg synes boken passer til 4 til 9 kjempe bra

 389. Jeg syntes boka var ok ikke helt skummel men litt boka passer for 10år guter
  Terningkast 5

 390. Boka var bra, Interresant, og spennende fordi den er skummel som den skal være og jeg håper Onkelen(Åsmund) overlever. 😅
  Jeg ville ikke ha sett den monster tingen i skogen. 💀
  Terning kast 5🎲
  Anbefaler til 4-6 klasse!

 391. Boka var litt spennende.
  På førsten var boka masete med alle navnene.

  Passer til 4-7 klasse.

 392. Dårlig kjønte ikke noe av det, hvem er hvem er agnes en jente eller en gutt terningkast 2/6
  Passer til folk som ikke har lært seg og lese

 393. Jeg synes boken var kjempe bra jeg gir boken 10av10 jeg likte alt med boken. jeg synes boken passer til 4. til 9. Klasse. kjempe bra.

 394. Det handlet om at en jente må bo hos noen i familien som ho ikke har sett på mange år og ho må bo der fordi moren må jobbe i høstferien.
  Sjanger: grøsser
  Jeg syns at det ikke var så spennende å lese fordi jeg ikke skjønte så mye fordi det var så mange navn som sa så mye og det ble veldig mye surr og det sto at det skulle være grøsser men det var ikke skummelt i det hele tatt.

  ternings kast 2️⃣

 395. Boka var spennende og litt gøy fordi men liksom fikk noe å lure litt på. vi lurer på hvem han ble bitt av. Utdraget kunne vært litt lenger.

 396. Jeg synes at utdraget var spennende og gøy fordi den begynte ganske rolig og grei, men også til slutt kommer tante Kari og Ivan hjem fra elgjakt, også sier tante Kari at Ivan har blitt bitt ved halspulsåren som er veldig farlig, og at han må på sykehuset med en gang, hvis ikke kommer han til å dø. Jeg gig utdraget terningkast 4/10.

 397. Jeg synes at utdraget var spennende og gøy fordi den begynte ganske rolig og grei, men også til slutt kommer tante Kari og Ivan hjem fra elgjakt, også sier tante Kari at Ivan har blitt bitt ved halspulsåren som er veldig farlig, og at han må på sykehuset med en gang, hvis ikke kommer han til å dø. Jeg gig utdraget terningkast 4/10.

 398. DEN VAR BRA FORDI DEN FÅR TERNINGS KAST 6 AV MEG FORDI DEN VAR KJEMMPE BRA. DEN HANDLET OM AT DEN GUTTEN SOM HET IVAN SOM VAR BLIT BIT I HALSEN SIN SÅNN AT HAN MÅTTE PÅ SYKEHUS. HVIS HAN IKKE GJORDE DET DA VILLE HAN DØ.

 399. Tyra. Er. Harpa. Denne boka var spennende jeg likte den. Terningkast 1000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000 Anbefales på det allllllllerrrr høyeste

 400. Herre avsnittet var ikke så bra men æ tippe at sølve boka e bedere

 401. Forvirrende, det var så mange ting på en gang. Fikk ikke med meg hva det handlet om. Terningkast 4

 402. Jeg liker den ikke fordi det er ikke noe bok for meg jeg liker heller bøker med bilder og som er morsom, action og spennende

 403. Ikke min type bok. Så jeg liker den ikke. Vanskelig og skjønne hva som skjedde.

 404. Jeg synes at boka var litt dårlig fordi der var ikke så spennende og fordi det var vanskelig å vite hvem som var hvilken person.

 405. Boken var helt grei men jeg synes den var litt kjedelig i starten så jeg gikk glipp av mye jeg hang liksom ikke pogrunnav starten den hadde nok vert lettere og velge hvis starten hadde mer action takk fot meg Ane

 406. Jeg syntes boka var bra og jeg tror han fyren dør fordi han blør agurk agurk 🤓🤓🥶🥶⚰️⚰️⚰️⚰️⚰️⚰️⚰️⚰️⚰️⚰️⚰️⚰️⚰️⚰️⚰️⚰️⚰️⚰️⚰️⚰️⚰️⚰️⚰️⚰️⚰️

 407. Jeg syntes boka var ganske bra, men det var kanskje litt mye navn. Men ellers var den bra, jeg syntes at teksten var bra og lese og enkel og lese. Men boka kunne kanskje hat noen bilder, fordi da er det litt lettere å forstå hva den handler om.

 408. Jeg synes boken var kjedelig terningkast 1🦍🦍😱🥶😰🥵👹👹👹👹👹👹👹🤡🤡🤡🤡👿✊🏿👌🤜🏻

 409. Jeg syns boka var passe bra, men jeg kommer nok sikkert ikke til å lese resten av boka!✨
  Terningkast: 3🌷

 410. Jeg synes at boka var ok fordi det var litt mange navn å huske på mens vi leste og det var ikke så spennende.

 411. Jeg synes at boka er veldig bra synes jeg. 👍🏻👌🧁🧁🍪🍪🧁🧁🧁🍪🥂🥂🥂🥂🥂🍀🍀🍀🍪🧁🧁🥂🍀🧁🥂🍪🙃😘🙂😍🥰🙂🙃🙃☺️☺️🎂😜🤪🍪😜🤪🤪📕🥂✏️🥂📕📕🥂🥂🤪✏️😂✏️😂✏️✏️📕🍄❤️🎂❤️🤩🍄🍄❤️🍄❤️🍄❤️🤪🍁😍🍄❤️🍄😄🎂😃🎂😂🎂🙂🙂😂😂🎂

 412. Jeg synes den var passe bra fordi jeg synes den begynte å bli litt spennende.
  Boka var ikke en bilde bok.

 413. Jeg syntes at boka var bra egentlig, spesielt fordi jeg er ganske glad i krim. Den var enkel og forstå men det var litt mange personer og holde styr på. Jeg anbefaler å lese den for de som liker krim og som klarer og lese mye tekst. Men alt i alt var den ganske bra.

 414. Teksten var passe bra men lit kjedelig
  Terningkast 1
  Det var litt mange navn å holde styr på😕🙃🦊

 415. Boka var ikke den beste siden det var for mange navn å huske på. Men kanskje andre folk kan like den. Jeg gir boka terningkast 1🎃🎃🎃

 416. Jeg synes boka var passe bra fordi jeg ble så forvirret med alle de navnene.
  Boka var ikke en bilde bok.

 417. Den syns jeg var dårlig fordi de forklarte lit utydelig 👎🏼
  boken var ikke en bildebok og derfår syns jeg den også var dårlig
  ternings kast 1

 418. Jeg synes den var ganske dramatisk på slutten. Men ellers så handlet den egentlig ikke om så mye.

 419. Jeg synes boken er bra.Jeg liker at den starter rolig også blir den dramatisk.Jeg synes denne boka er 7/10.😜😜😜

 420. Boka var spennende, men jeg er ikke så glad i grøsser. Denne boka var ikke helt min stil. Jeg gir den 4/10 🤗🙂✨

 421. jeg skjønte ikke helt boka jeg syntes den var litt rar.Jeg synes den passer til aldersgruppe 7+.

 422. Den startet som en vanlig bok også begynte det plutselig og handle om jakt og det sluttet litt brått gir den 7\10:)

 423. Jeg syns ikke boka var så bra fordi jeg skjønte ikke helt boka og den hadde ikke så bra humor. Terningkast 2.

 424. Jeg elsket denne boka den var spennende og interessant jeg hadde elsket den hvis det var 1% humor men jeg gir boka 8/10.

 425. Jeg synes boken var veldig spennende fordi jeg liker på en måte mysterier. Jeg har lyst til å lese hele boken. Jeg synes boken passer for personer fra 8-12 år.😊😄Terningkast 8/10

 426. Jeg syns at boka var veldig bra jeg vil gjerne lese mer om den.
  Boka hadler om en jente som går in i en skog når hun var 9 år.
  jeg synes at boka får 10/10.
  For fateren hetter AUDHILD Solberg.

 427. Boken handlet om en jente som het Agnes. Hun skulle til noen slektninger i høstferien, fordi moren skulle på jobb. Når hun sto opp så hun et maleri på veggen av 5 personer, hun spurte hvem det var på bilde, også finner hun ut at hun er en av de 5 personene.
  Dette er en bok om grøss. Den minner meg litt om en annen bok jeg har lest. Jeg synes at boken var veldig bra fordi jeg liker skumle bøker å når den stoppet hadde jeg bare lyst lese mer. Jeg anbefaler denne boken til andre. 6\6👌👍

 428. Boka HARPA
  forfateren heter Audhild Solberg
  Boka hanler og en jente som gruer seg til og komme til feteren sin og det var en som ble bitt i nakken og jeg synes at boka ikke var så bra fordei det var lite bilder og det var vanskelig å forstå hanlingen jeg gjir den terninkast 4

 429. Den var Veldig Artig men også ble det litt kjedelig men bare legg på andre ting så blir det mye beder.

 430. Jeg synes at boka var litt kjedelig helt til slutten. Jeg trenger liksom underholdning fra start for at jeg skal fortsette å lese en bok. Jeg er egentlig ikke så glad i grøsser såååå, ja.
  Men det var bra beskrivelse av personene.

 431. Jeg syntes at boka var ganske bra fordi jeg liker grøsser og jeg likte det de sa at det sto F**K U på genseren hans.Og jeg syntes at han som sto i skogen var ikke skummel for jeg er ikke mørkeredd eller redd for noe egentlig

 432. Jeg syntes at boka var ganske bra fordi jeg liker grøsser og jeg likte det de sa at det sto F**K U på genseren hans.Og jeg syntes at han som sto i skogen var ikke skummel for jeg er ikke mørkeredd eller redd for noe egentlig

  terningkast 2 for den vart ganske kjedelig til slutt

 433. Boken harpa er skrevet av Audhild Solberg.

  Boken handler om at en jente husker et minne fra at hun var 9 år og gikk i skogen og så et monster bak et tre. Monsteret sto på to bein den var brun rød og hadde værhår den hadde gule øyne! Det var et bildet som var lagd av mormoren hennes som var fra fremtiden som jenta var med på med skogen i bakgrunnen ved huset til onkelen. Det siste vi fikk høre var at de var på elg jakt og en av de hadde blitt bitt i blodåren i halsen han måtte på sykehus med en gang!

  Jeg synes ikke boken var så bra:

  Fordi den var litt for skummel.
  Fordi jeg ikke liker grøssere.
  Fordi den ikke var nok beskrevet.
  Fordi den var ikke noe for barn.

  Jeg vil ikke lese denne boken:

  Fordi den var skummel.
  Fordi jeg kan fort få mareritt av den.
  Fordi den var litt rar.

  Denne boken er grøssere Jeg gir boken 4/10:)

 434. Jeg liker jo kanskje grøssere, men denne her likte jeg ikke så spesielt mye. Den var ikke så skummel og jeg på en måte forventa mer, jo den er jo grei men den kunne være mer skummel. Som jeg kan være redd, det er jo derfor jeg leser grøssere. Boken trenger arbeid men på den lyse siden var jo den litt spennende og hadde hva man kan kalle «plot twists» fordi liksom den rare greia var faren og han var skutt! Ganske spennende men ikke så skummel, jeg tror at vis du kan gjør bokene skummelere så vil flere folk lese dem. Jeg kommer til å gjøre vis du kanskje hører på min råd.

  Boken handler om:Skal jeg være ærlig, så forsto jeg ikke det meste.
  Forfatter:Audhild Solberg
  Min rating: Jeg sier 3/10

 435. Den var veldig Spennende men det Var noen ganger det ble litt dårlig.
  Fordi det ble litt Rart på Slutten av Boken.
  men Unntatt det så ble det veldig artig men det kunne ha trengt litt mer action.
  Men bra Book uansett men som jeg sa Det Trenger litt mer Action.
  så Har jeg valgt og se den på nytt! men det er Bare for Den var Artig. 🙂
  men den var Ikke så bra og Huske det men det Er veldig lett også og huske Noe.
  Fortsett så Anmelder jeg den.
  (Terning kast 4).

 436. Teksten handler om en jente som skall tilbringe høstferie oss noen slektninger i den lille bygda Elverdal.
  Forfatter: A. Audhild Solberg
  sjanger: Grøsser
  Tittel: harpa
  Jeg likte boken fordi den var spenene og de beskrev ting veldig godt så man levde seg inn i boken.
  Det var et vesen inne i skogen det sto på to ben og hadde pels og spise ører som en gaupe.
  Navnet til hoved personen er Alma hun er veldig nysgjerrig og skremt av huset.
  Jeg synes at bildet på rommet var spenene.
  Jeg synes denne boken fortjener å være super finalist i Bokslukeprisen 2020.
  Jeg synes det var litt kjedeligt på starten men så ble det litt mer spenene etter verdt.
  Jeg vill lese videre i boken og jeg skall prøve og oppmuntre andre til å lese videre I den også. På slutten av boken er det en man som har blitt bitt i halsen og må på syke hus umiddelbart jeg håper at han kommer ditt før det er for sent.

 437. Boken harpa er skrevet av Audhild Solberg.

  Boken handler om at en jente som heter Agnes husker et minne fra at hun var 9 år og gikk i skogen og så et monster bak et tre. Monsteret sto på to bein den var brun rød og hadde værhår den hadde gule øyne! Det var et bildet som var lagd av mormoren hennes som var fra fremtiden som jenta var med på med skogen i bakgrunnen ved huset til onkelen. Det siste vi fikk høre var at de var på elg jakt og en av de hadde blitt bitt i blodåren i halsen han måtte på sykehus med en gang!

  Jeg synes ikke boken var så bra:

  Fordi den var litt for skummel.
  Fordi jeg ikke liker grøssere.
  Fordi den ikke var nok beskrevet.
  Fordi den var ikke noe for barn.

  Jeg vil ikke lese denne boken:

  Fordi den var skummel.
  Fordi jeg kan fort få mareritt av den.
  Fordi den var litt rar.

  Denne boken er grøssere Jeg gir boken 4/10:)

 438. Harpa er en grøsser som er skrevet av A. Audhild Solberg som handler om Agnes, Tyra, Ben og Sindre.
  De er 13 år og bor i elvedal som er en liten bygd med mye skog.
  Mens Agnes er på besøk fra Oslo.
  Agnes har skilte foreldre.
  En dag blir en jeger angrepet av noe alle tror er en gaupe med skabb.
  Da Agnes var 9 og hun var i skogen så hun et vesen som var slank og høy med prikkette pels og værhår som gik på to ben.
  Ben, Agnes og sindre tror det var det som angrep jegeren.
  Jeg har lest hele boken og den var veldig bra og skummel.
  Den er lagd på en så bra måte det er altid spennende og du greier ikke å legge den fra deg!
  Og i starten er det noen detaljer som du ikke tenker over men mot slutten spiller de en stor rålle.
  Den er godt beskrevet og har en god slutt
  Jeg ambefaller å lese hele boken og den fortjener å vinne bokslukerprisen!

 439. denne boka handlet om en mann som hadde blitt bitt i halspulsåra som må reddes men de må også finne ut hvem eller hva som gjorde det!!!!!!!!Jeg likte det jeg leste og den er nok ganske bra. jeg likte at det var jakt og at det var et eller annet i skogen. Jeg liker krim og grøsser ganske godt og denne syntes jeg var bra. jeg gir den terningkast 6

 440. Jeg syntes boken er bra den er spennende og har med detaljer.Det ble mer og mer spennende og så skjede det noe.Det er kult at man ikke vet noe for at beiste har ting som ingen andre ting har gule øyer og har pels over alt.men jeg syntes man bør få hvite back storyen . det er sorg for noen døde og at hoved personen er den eneste som ser den rare skapningen.

 441. Boken hetter harpa sanger grøss skrevet av A,Audhilde. den handlet om ei jente som var på et bilde og var 9 år og skogen var bak dem på bilde men da dem og når hun var liten så gikk hun inn i den skogen og så et dyr med fire ben men den sto bare på to ben og noen år senere så var det en gutt som var skadet og Holte på og dø. Jenta hadde brunt hår og var lang vesene hadde hår over alt og gule øyne og den gikk på to ben og den bor i skogen. . Jeg synes boka var veldig spennende og lit skummel.
  Boken var veldig interessant.
  Likte slutten da de sa at å vi må forte oss på syke huset vis ikke kan han dø.boken har vær den Beste Boken jeg har lest i Bokslukeprisen fram til nå. vil gjerne Lese videre på Boka.😉

 442. Denne boken handler om en jente som heter Agnes.
  Hun gikk inn i en skog der hun så et rart vesen.
  På den tiden var hun 9 år.
  En gang kom en som heter Ivan, han hadde blitt bitt av det vesene som Agnes så da hun var liten. syntes boken ikke var så bra

 443. Denne boken handler om en jente som heter Agnes.
  Hun gikk inn i en skog der hun så et rart vesen.
  På den tiden var hun 9 år.
  En gang kom en som heter Ivan, han hadde blitt bitt av det vesene som Agnes så da hun var liten. syntes boken ikke var så bra…..

 444. Boka HARPA
  forfatteren heter Audhild Solberg
  Boka handler om en jente som gruer seg til og komme til fetteren sin og det var en som ble bitt i nakken og jeg synes at boka ikke var så bra fordel det var lite bilder og det var vanskelig å forstå handlingen jeg gir den terne kast 1
  ̉̉̉̉̉̉̉̉̉̉̉̉̉̉̉̉̉̉̉̉̉̉̉̉̉̉̉̉̉̉̉̉̉̉̉̉̉̉̉

 445. Jeg likte boken veldig godt jeg liker grøsser.
  Jeg likte alt i boken.
  Boken var spennende,skummel og morsom.
  vesenet i skogen var rar og skummel.
  terningkast 6
  👍👏👌🤗😀😁😍

 446. Jeg synes det var litt vanskelig og følge handlingen, men det var veldig spennende. Jeg gir terningkast 3 av 6

 447. Jeg synes det var litt vanskelig og følge handlingen, men det var veldig spennende. Jeg gir terningkast 3 av 6.

 448. Jeg var en kul bok men, jeg likte ikke den så mye. Ordene kom litt brått på. Så jeg fikk ikke med meg handlingen så godt. Den var en helt grei bok. Jeg gir den en 2/6

 449. Det var en spennende bok, og litt skummel bok, Jeg ville gitt den en sekser/6. Det var en veldig interessang bok. Jeg føler at det var en bok for folk som er 9 å oppover.👍👍👍

 450. Jeg likte denne boka.Den var spennende, mystisk og litt voldelig.
  Jeg ble nysgjerrig på denne boka.Det blir en femmer fra meg!

 451. Jeg synes boken var spennende.
  Men jeg liker ikke skumle bøker.
  Jeg synes den burde være til 9-16
  🎲3
  Jeg synes den burde ha bilder.

 452. Jeg synes den var spennende men den var ikke så gæy på starten av boken men 9\10 kul

 453. Vanskelig å forstå. Jeg synes at det passer for 11-14 åringer. Jeg tror jeg må lese hele boken for å forstå

 454. jeg synes at den var veldig spennende
  og jeg fik lyst til og lese mer av den
  jeg selv liker grøss og sånn og
  den var lit vanskelig og forstå
  men jeg synes den var veldig veldig
  spennende og jeg skulle ønske at
  det var litt mer grøss jeg vil gi den 🎲🎲5/6🌺🌺👌

 455. det var spenneede men alt jeg hadde skrevet hadde blitsletet på grunn av en i klassen min som heter hans christian men han skrev han het HC

 456. Jeg syntes at boka var spennende.Det er en veldig bra bok for meg fordi jeg elsker grøsser. Jeg syntes at denne boka passer til fra 8-11.

 457. Bra bok, gøy å lese og spennende. Vi har lyst til å lese resten av boka. Gode beskrivelser så vi klarer å forestille oss hvordan det ser rundt personene i boken. Vi likte at den var litt skummel, og vi klarte å leve oss inn i handlingen i boka.

 458. spennende bok! Gode forklaringer.
  Jeg har lest boka men den er fortsatt spennende.

 459. Jeg synes boken var litt gøy, jeg likte at det ble så spennende på slutten. Men jeg synes det var litt for mye i hagen og i huset det handlet om.Det kunne være litt mer ting som hadde skjedd et annet sted og.Og det kunne handle om litt flere mennesker. Jeg kan anbefale boken . Jeg gir terningkast 3/6, fordi jeg er en som liker sport, krim skumle ting, og litt sånne ting. Denne boken er jo litt krim, tror jeg. Så derfor gir jeg denne boken terningkast 3/6

 460. Denne boka er kjempe bra og jeg elsker den jeg har lest den selv å synes den passet bra til og være grøsser, vis man skal lese en grøsser anbefaler jeg denne boka.

 461. Jeg likte boka fordi den var spenene og jeg leser boka på skolen å læreren vår leser den. Den er veldig spenene👍

 462. Jeg likte boka fordi den var spenene og jeg leser boka på skolen å læreren vår leser den. Den er veldig spenene👍

 463. Utdraget var spennende jeg har lest ,mye av boka så jeg skal ikke spoile noe men boka er veldig bra jeg syntes du burde lese den jeg gir den 6/6

 464. Boka var veldig spennende og det er kult med mye banning, boka blir mer og mer spennende for hver side. Grunnen til dette er en spennende bok, er fordi forfatteren er flink til å bruke spenningstopper. En veldig bra grøsser. Var ikke så skummel bok, men vil lese hele boka ferdig. Audhild Solberg er god til å ikke si noe før slutten. Det er med på å gjøre den veldig spennende.

 465. Hei🦋
  Jeg syntes denne boka var veldig spennende😊 Jeg syns Audhild Solberg beskriver bra og hun er flink til og lage spennings topper. Vi leser boka på skolen og den blir veldig spennende etter vært også. Det jeg syntes gjorde det spennene er at Audhild Solberg er veldig flinke til og lage spenning uten om og røpe alt for mye. Boka handler om Agnes som bor i Oslo hun drar til søsken barne sitt i Elverdal. Det skjer mye spennende i Elverdal😱😎 Jeg syns boka var veldig bra og gir den ternings kast 6 av6📔😊 AMBEFALES!!!!!!!

 466. Jeg synes at boka var spennende. Klassen min har starta å lese boka. Jeg synes den ble mer spennende utover i boka. Jeg er ikke så glad i grøsser men denne likte jeg. Jeg gir den terningkast 4/6.

 467. Boken handler om noen mystiske hendelser som skjer i Elverdal. Boken følger 3 barn. Hovedkarakteren heter Agnes men boken følger også Ben og Sindre som også er noen av hoved personene Boken er blant noen av mine favoritt bøker💕❤️✌🏻 Denne boka er en veldig bra grøsser med mye spenning senere i boka. Anbefaler denne boken for barn over alderen 9. Jeg gir denne boken terning kast 6❤️

 468. Boka handler om en jente som heter Agnes hun skulle være hos Sindre i høstferien og da er det mye spenning. Jeg liker banningen anbefaler den ternigkast 6

 469. Hei 🎃
  Det var kult at den begynte som en vanlig bok!og plutselig handlet det om jakt! Det var en god innledning til en grøsser. Hadde ønsket at utdraget ikke endte så «brått»Vil lese mer!
  🎃Hovedpersonene er Agnes Trym Ben Tyra Sindre

 470. Boka handler om en jente som heter Agnes og er 13 år. Moren til Agnes skal bort, så Agnes må være hos onkel Åsmund, tante Kari, fetter Sindre og besten hele høstferien. Jeg og trinnet mitt har lest en del fra Harpa( mer enn dette utdraget. Det er vanskelig og slutte og lese fordi på slutten av vært kapittel så bygger det en spenningstopp… Den blir mer og mer spennende utover boken. Hovedpersonene i boka er Agnes, Sindre, Trym og Tyra. Jeg anbefaler boka veldig. Jeg gir 🎲 kast 5

 471. Utdraget var spennende det som gjorde det så spennende er spenningstopper på slutten av hvert kapittel som gjør at du må lese mer! det er en veldig bra grøsser.På skolen leser vi hele boka og den blir mer spennende for hver side. Etter litt begynner man og lure på hvem Harpa er. Audhild Solberg er en super god forfatter. Jeg anbefaler denne boka veldig mye🙂. Boka handler om to jenter som heter Agnes og Tyra. Og tre gutter som heter Ben, Sindre og Trym.Agnes og Sindre er søskenBarn.Agnes er på besøk etter fire år for og besøke sin fetter, tante og onkelen hennes. Men etter en stund begynner det og skje rare ting som at menneske blir drept i skogen. Noen tror at dette skyldes en skapning med navn Harpa😬 Dette er en bok jeg anbefaler veldig mye🙂Denne boka er super og jeg gir den ternings kast 11/10🙂

 472. Boken handler om at moren til Agnes som skal jobbe og Agnes må tilbringe hele høstferien hos tante og onkel i Elverdal. Hun tror det vil bli en kjedelig ferie med fetter Sindre, men det blir det ikke. Vi leser boken på skolen vil anbefale den sterkt. Jeg synes boken er spennende fordi det er mange spenningstopper. Forfatteren forklarte veldig bra så jeg greide å lage bilder i hodet. Jeg anbefaler boken for 10-13 åringer. Jeg gir den ternings kast 6 av 6!

 473. HARPA var spennende. Forfatteren er Audhild Solberg . Sjangeren er grøsser . Jeg synes boka var bra fordi det var mange spenningstopper. Boka handler om Agnes’ Sindre’ Tyra’ Trym og Ben. De prøver å finne HARPA. Jeg vil anbefale boka for de som liker spenning . Vi leser boka i klassen. Terningkast 3

 474. Boka handler om Agnes som er 13år og bor i Oslo. Moren til Agnes skal bort og Agnes må være hos onkel Åsmund, tante Kari, fetter Sindre og Besten hele høstferien. Hun trodde at det kom til å bli en veldig kjedelig høstferie. Når hun våkner skjønner hun ikke hvor hun er men så ser hun ut av vinduet ser hun et helt jaktlag på gårdsplassen midt på plassen står onkel Åsmund. Da skjønner hun hvor hun er, hun er på gården til onkel Åsmund. Nesten alle de andre mennene der ser like gamle ut som onkel Åsmund. Men det er en guttegjeng der og. De ser ut som de er litt eldre enn henne. Når de kommer til bake skjønner Agnes at det er noe mystisk med Elverdal og at denne ferien ikke kommer til å bli så kjedelig som hun trodde. Jeg har lest hele boka og det er en beste bøkene jeg har lest.

  Jeg synes denne boka er kjempe bra og at forfatteren Audhild A. Solberg skriver helt fantastisk.
  Boka er kjempe spennende og Jeg anbefaler den veldig.
  Jeg anbefaler også å lese hele boka.
  Håper den blir super finalist og vinner hele bokslukerprisen 2020
  Jeg gir den 1000000000 av 10

 475. Sjanger: Grøsser forfatter: Audhild Solberg
  Boken handler om en jente, som heter Agnes. Det er høstferie og hun er hos onkelen og tanten sin. Agnes hadde på seg en rød kjole med hvite prikker, hun har briller og er høy. Hun er også oss fetteren sin Sindre, Sindre er lav og har på seg jeans og en svart hettegenser der det står f**k u på brystet. Søsteren til mammaen til Agnes var forsvunnet. Boken var bra skrevet. Anbefales får 4-8 klassinger. Terningkast 4\6, skal kanskje lese videre.(Håper du liker anmeldesend♡) ♡☆♡

 476. jeg syns denne boken var gøy for de jeg liker krim og denne boken var kjempe gøy 4/6

 477. A. Audhild Solberg er forfatter.
  Grøsser bok boken heter harpen
  Ivan,vesenet og Anges
  Boken handler om Anges som prøver og finne mora hennes i fureskogen men hun fant bare et vesen som gikk på to ben med pels og skarpe ører.
  Senere blir Ivan bitt og måtte på sykehuset fort hvis ikke døde han.
  Jeg anbefaler denne boken fordi den var spennede og bra.
  5/6 Godt jobba!

 478. boka var ok boka handler om en jente som heter agnes. hun er på ferie til noen slektninger hun går ut i skogen og ser et hårete ting som står på to ben. Jeg syntes ikke den var så bra jeg den terningkaskast 1. jeg syntes den ikke var så bra fordig den skulle være skummel men det var den ikke.

 479. Denne boken er en grøsser den er ok den starter som en normal bok også starter den på jakt men den har litt humor det er litt vanskelig og følge med det er et rart navn på boken den er ikke for spennende i starten men så stopper veldig brått med noe merkelig det var noen som ble bitt i naken eller var det halsen som gjorde det mer spennende og litt skummelt kanskje,det er veldig ok bok men du trenger og følge med med personene som kan bli kjedelig og forvirrende men det er smart og få det til og virke helt normalt i starten for og lure leserene det er et bra valg og lure dem til og tro at dette er en helt normal kjedelig bok også gjøre det skummelt/spennende jeg synes ikke det var altfor skummelt men det var jo bare starten av boka så jeg burde ikke forventet for mye det er en god men litt forvirrende bok synes jeg det starter så rart at du ikke ville forvente noe mer enn en normal kjedelig bok det er et bra valg og et dårlig et det som er bra er at du lurer leseren det som er dårlig er at den som leser kanskje stopper og lese boken siden han/hun synes den er dårlig denne boken fra det jeg har sett er Helt ok kanskje bedre men det er bare så mye du får lese det gratis det er en ganske bra bok vis du ser det fra den siden men vis du ser det på en annen side så er det en helt ok bok det spørs også om du liker grøssere jeg er helt ok med dem men jeg leser ikke dem ofte jeg vet ikke om jeg har lest en før denne det ser ut som en bra bok da Jeg gir den et terningskast 4 eller 5 kanskje.

 480. A. Audhild Solberg er forfatteren til Harpa. sjanger grøsser. Jeg likte Harpa fordi det var veldig spennende med det monstre som stirrer på henne i skogen. jeg vil anbefale denne boken til andre. Agnes i boken drar til Elverdal og finneren skog som heter fureskogen
  hun går inn for og finne moren sin men hun oppdaget et vesen i skogen som går på to bein og en stund senere blir Ivan bitt på halsen og må på sykehuset. Jeg gir terningkast 4 av 6.

 481. Jeg likte utdraget fra Harpa.
  Fordi den var spennene.
  Fordi den var litt skummel
  Fordi den ikke var alt for skummel.
  Derfor likte jeg utdraget fra Harpa.
  Jeg gir terningkast 3

 482. Forfatter A Audhild Solberg. Sjanger grøsser.

  Denne boken heter Harpa og handler om en jente som heter agnes. Agnes og sin mor som bor i en leiglihet i Oslo. Men moren skal jobbe hele høst ferien og Agnes må deretter bo til tanta, onkelen og søskenbarne Sindre hele høst ferien og bestefaren er og på besøk men så kommer et uventet besøk. Hun får og øye på et maleri av slekninger og seg selv får hun vite av bestefaren. Jeg ville gjerne ha lest mye mer av denne boken gir den terning kast 5.

 483. Forfatter: A. Audhild Solberg Sjanger: grøsser

  Boken handler om ei jente som heter Agnes.
  Moren til Agnes jobber og i høstferien er hun på besøk til familien.
  Når hun er på besøk ser hun et bilde på veggen.
  bildet er malt av Agnes sin bestemor. På bilde ser hun sindre,ben,Tyra,Trym og henne selv. Bestemoren til agnes er død.
  Plutselig hører Agnes at noen sier navnet hennes, det er besten som står i dørkarmen.
  Etter en liten stund kommer en person som heter åsmund han roper at de måtte komme ut.
  Kari, sindre og besten løper ut,Det er Ivan han er skadet.
  Agnes kommer ut etter vert.
  Ivan har et bitt i hals pulsåren

  Jeg likte denne boken veldig godt fordi jeg syns at boken var spennende.
  Jeg gir boken terning kast 5
  Og jeg vil gjerne lese mer av denne boken.
  Jeg syns at denne boken bør bli superfinalist.

 484. Navn på boken: HARPA
  Forfatter: A. Audhild Solberg
  Bok: grøsser
  hovedperson: Agnes
  boken handler om en jente som dro på besøk til tanten og onkelen.
  Imens de spiste frokost ble Ivan bitt i halsen så de måtte kjøre han på sykehuset ellers ville han DØ!
  Så skjønte jeg ikke at først så tenkte hun på noe som skjedde når hun var ni år.
  Så handlet det om et monster som sto på 2 bein, hadde pels i ansiktet, brunflekkete pels og værhår.
  Jeg gir boken terning kast 1
  Pga den var ganske forvirrende.

 485. Boka handler om en jente som kommer fra Oslo å er litt NERD hun liker å lese å være på biblioteket å har rune briller.
  Forfatteren av denne boka er Audhild Solberg og boka er en grøsser.
  Boka heter HARPA.
  Mora te jenta har komet bort og hun gikk inn i skogen og hørte skummel lyder av et surt instrument og ser et slask hårete monster som går på to bein.
  Det e d æ har å si om baka.

 486. A. AUDHILD SOLBERG

  HARPE

  GRØSSER

  Denne boka handlet om en person som spilte harpe og hadde pels. Hovedpersonene var Agnes og det dyret. Agnes var en ungdom med rød og prikkete kjole og langt brunt mørkt hår og briller. Dyret sto på to bein hadde masse pels og værhår. Agnes var på besøk til onkelen og tanten sin. Imens de spiser frokost har Ivan blitt bitt og de må på sykehuset. Jeg har ikke lest hele boka men den var ganske bra så langt jeg har lest. Kred til forfatteren A. Audhild Solberg. Jeg kunne godt ha tenkt meg og lest vidre og jeg føler at dette er en bok for meg. Og jeg gir boka terning kast 4🎲

 487. jeg synes boka var bra og at det var litt ekkelt da han hadde blod på brystet også når han måtte på sykehuset . boka handlet om at hun var til noen slekninger også prøvde hun å finne mora også komm det en bil med en som var skadet vis de ikke fikk han til sykehuset var han nok dø han hadde blod på seg. boka var veldig bra men jeg synes ikke den burde vinne.

 488. Forfatter A Audhild Solberg. Sjanger grøsser.

  Denne boken heter Harpa og handler om en jente som heter agnes. Agnes og sin mor som bor i en leiglihet i Oslo. Men moren skal jobbe hele høst ferien og Agnes må deretter bo til tanta, onkelen og søskenbarne Sindre hele høst ferien og bestefaren er og på besøk men så kommer et uventet besøk. Hun får og øye på et maleri av slekninger og seg selv får hun vite av bestefaren. Jeg ville gjerne ha lest mye mer av denne boken gir den terning kast 5.

 489. Boka heter Harpa forfatter Audhild Solberg. Grøsser.

  Boka handlet ei jente som heter Agnes. Hun er glad i bøker og hun har briller. hun er på besøk hos tanten sin og besten kommer også onkelen til Agnes er på jakt han er på elgjakt Moren til Agnes har forsvunnet og Irja hun hadde veldig god lukte sans så det var bra og ha med hun på tur men hun ville ikke drepe dyr hun ville ikke engang knerte en mygg Angnes så noen som spilte harpe i skogen det var en som hadde masse hår på kroppen og hadde værhår og spisse ører. jeg synes boken var helt ok så jeg gir den en 3er jeg anbefaler boka

 490. Forfatter Audhild Solberg. Den var en bra bok lit skummel. Sjanger grøsser. Jeg gir en tommel opp, for boken var veldig bra👍. Jeg likte boken godt for den var spennende og det var veldig god forklaring av boken. Det er den beste boken jeg har lest hittil. Jeg vil veldig gjærene lese ferdig boken.