Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Harpa

A. Audhild Solberg Aschehoug 2019

 

Moren til Agnes skal jobbe, og hun må derfor tilbringe høstferien hos slektninger i den lille bygda Elverdal. Agnes har ikke vært der på mange år og ser for seg at det blir kjedelig å henge med fetter Sindre og kompisene hans. Men da onkelens jaktlag kommer hjem, blir det klart at det er noe i skogen.

 

3

 

Agnes tar seg god tid ned trappen. Det er bare noen minutter siden tante Kari ropte at det snart er frokost, og hun tror ikke Sindre har stått opp ennå.

Hun studerer familiebildene på veggen langsmed trappen. Nesten alle er av onkel Åsmund og tante Kari, Sindre, Besta og Besten. Bryllupsbildet til mamma og pappa henger her også, enda de har vært skilt i årevis. Pappa bor i Sverige nå, hun ser ham bare i feriene. Ikke alltid da heller. Han skal som regel på hytta med den nye familien sin, og der er det aldri plass til henne.

«Hallo.»

Agnes rykker til. I enden av trappen står en gutt med kort, lyst hår og oppstoppernese. Han har på seg jeans og en svart hettegenser med F*CK U på brystet. Den røde kjolen hennes med hvite prikker føles plutselig helt feil.

«Hei, Sindre», kremter hun. «Takk for sist.»

«Begynner å bli ei stund siden nå», sier han.

Hun går ned trappen og gir ham en klem. Hun kan kjenne at han stivner, hun gjør det selv også. Hun er nesten et hode høyere enn ham.

«Mamma har dekt på inne i gamlestua», sier han. «Hun ba meg vise deg veien. I tilfelle du har glemt det.»

Agnes følger etter ham gjennom en smal gang, til de kommer til et rom med mørke tømmervegger og rødmalt gulv. Dørkarmen er så lav at Agnes må bøye seg da hun trår over dørstokken. Det er lavt under taket også. Hvis hun står på tå, kan hun ta i det med hånden.

Alle møblene her inne er fra gamle dager. Under vinduet rett frem står et langt og smalt spisebord med trebenker rundt. Ved siden av vinduet til høyre henger et rosemalt skap med utskjæringer. På toppen av skapet står en utstoppet røyskatt. Den er fanget midt i et hopp, det ser ut som den prøver å rømme opp i taket.

Langs veggen til venstre står en rosemalt himmelseng. Bare at det ikke heter himmelseng her, husker Agnes. Her sier de kroneseng. Ved siden av sengen henger det et maleri av to jenter og tre gutter på hennes alder. Det er Besta som har malt det, ser Agnes da hun går bort. Navnet hennes står nederst til høyre.

De fem ungdommene på bildet står i en furuskog, det er natt, himmelen er dekket av stjerner. Alle ser rett frem bortsett fra den mørkhårede jenta helt til høyre.

«Hvem er de på bildet?» spør Agnes.

«De to til venstre er meg og Ben, bestevennen min», sier Sindre. «Og de to lengst til høyre er Trym og Tyra Tark.»

Trym. Det bølger i magen. Det var han som sto ute på gårdstunet i dag tidlig. Han høye og kjekke med håret i knute.

«Er de søsken?» spør hun.

«Søskenbarn», sier Sindre. «Trym er sønnen til Ivan Tark, en kamerat av pappa. Ivan vokste opp på et gammalt småbruk inni skogen her sammen med tvillingsøstera si. Tyra er dattera hennes. Hun går i klassen min.»

«Hun ser ensom ut.»

«Hæ? Hvorfor det?»

«Det er noe med måten hun står på. Hun vender seg liksom vekk fra dere andre.»

«Jaha», mumler Sindre. «Ja, du veit vel best, du.»

Agnes dytter brillene opp på nesen. Hva skal det bety? Men han gjør ikke noe forsøk på å forklare, han bare står der og stirrer på maleriet. Enda godt hun tok med mange bøker. En hel uke med Sindre kan bli seig.

NB! Rettighetene for utdraget gjaldt for aksjonsperioden – skoleåret 2019/2020. Derfor har vi nå fjernet resten av utdraget.
Utdraget var hentet fra s. 17-27.

Legg inn din anmeldelse. Skriv inn din lærers e-post slik at du kan få premien hvis du blir månedens anmelder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Tips til å skrive anmeldelse

2 910 anmeldelser av “Harpa

 1. Utrolig spennende bok! Jeg leste den ferdig på bare noen få timer på kvelden. En kveld! Jeg har aldri lest ferdig en bok på en dag en gang, så det sier vel litt!
  Jeg anbefaler denne sterk til folk som liker grøssere, krim, unaturlige vesner, og kjærlighet, oppi alt blodsnakket (godt detaljert).
  Jeg ønsker sånn at denne boka var lagd om til en film!!!
  Jeg tvinger hele familien min til å lese denne nå! Jeg ønsker så sannelig at det var en lenger fortsettelse på denne boka, eller en bok nummer 2, selv om jeg fortsatt elsker den spanningen og adrenalinet den setter i meg i ettertid.
  Denne boka fortjener et terningkast 6, og 9/10. 🙂

 2. 5/6 veldig bra bok som er vanskelig å legge fra seg en i minus for skuffende slutt

 3. Agnes må være med Sindre og foreldrene hans i høst ferien fordi moren skal jobbe.
  Agnes har ikke sett dem på kjempe lenge. Sindre liker ikke Agnes så godt. Agnes husker da hun var ni år at hun så et monster i skogen. Sindre ser noe rart når han går i skogen. Han løper så kjapt han kan tilbake ut av skogen, det er et eller annet monster. Det siste jeg leste var at Ivan, faren til Sindre, er bitt i halsen og må komme seg til sykehus i full fart.

  Jeg gir boken en 8/10

 4. Denne boka er wow! Jeg elsket den!! Jeg skulle ønske forfatteren kunne lage bok nr.2.

 5. Harpa

  Forfatter: A. Audhild Solberg

  Terningkast: 6

  Litt om kva boka handla om:

  Boka handler om 4 ungdommer som skal tilbringe høstferien i lag. Dei er på ferie i Elverdal og så skjer det noko. Ein av ungdommene forsvinner og dei må løse mysteriet på kven eller kva som har tatt ungdommen.

  Min meining om boka:

  Eg gjev boka terningkast 6 for det er ein kjempe bra bok. Boka var spannande som gjorde at eg ville lese vidare. Det er eit veldig kreativt omslag og eg fekk lyst å lese den berre eg såg på den. Boka starta som ein vanlig bok og så begynner spenningen. Boka er veldig lang og tar ein tid å lese, men spenningen er der heile tiden. Eg likte at boka var morsam og at det handla om litt andre ting enn berre krim. Slutten av boka slutta veldig brått som var litt irriterende for eg ville lese meir og vite kva som ville skje vidare. Boka forklarte godt ting og personer. Eg trur boka har ein sjans til å vinne. Kjempe bra bok.

 6. Bra ♥️♥️♥️(:
  Likte den ❤️❤️❤️
  . .

  Håper den vinner fordi den er berre sykt bra

 7. Bra ♥️♥️♥️(:
  Likte den ❤️❤️❤️
  . .

  Håper den vin

 8. Bra ♥️♥️♥️(:
  Likte den ❤️❤️❤️
  . .

  Håper at harry Potter bøker kommer også ⚡️⚡️ Fordi jeg er fan

 9. Dette er en sjukt bra bok, jeg har lest hele boken og den kan være litt skummel, men det er morsomt at du finner ut hvem vesenet er. Utdraget var helt klart ikke den beste delen av boken, men vær så snill les hele 10/10 🎲 6

 10. jeg syntes den var helt ok jeg kunne ha lest boka også men jeg er ikke så imponert over den, jeg gir den en passe bra 2/6

 11. jeg syntes denne boka var ganske spennende.
  jeg gir denne boka terningkast 5.
  jeg anbefaler denne boka 4-7 trinn.;-)
  fikk lyst til og lese resten.

 12. Hei, jeg vill gjerne gi denne boken en anmeldelse
  fordi jeg har begynt på prosjektet om å lese bøkene fra bokslukerprisen og jeg synes at det er en veldig god bok men den kan være litt forvirrende av og til men seter en super god bok.

 13. Boka var veldig spennende og bra at det var en cliffhanger der hvor en blir bitt og kan dø

 14. Jeg anbefaler den på det sterkeste og høyeste! Den er det beste utdraget jeg noensinne
  har lest! Nå får jeg faktisk lyst til å lese hele boka! Utdraget handlet om Agnes som skulle hos fetteren Sindre i høstferien fordi foreldrene er skilte og faren er i Sverige og moren
  skal jobbe. Angens synes at det kommer til å bli en kjedelig uke fordi Sindre vil bare være med venner og nabojenta Tyra har sine egne tanker for seg selv og søskenbarnet til Tyra,
  Trym vil helst også henge med venner.

  Men en dag skjer det noe merkelig. Da onkelens jaktlag kommer til skogen så er det noe klart som er i skogen. Denne boka vant faktisk Ark barnebokpris i 2019. Jeg håper at forfatteren A. Audhild Solberg leser dette og blir stolt av boka hennes. Fordi jeg er ganske stolt av henne og boka. Ha det!

 15. Jeg syntes boken var gøy! Den var litt skummel og spennende. Det hadde vært litt bedre med bilder. Det var VELDIG spennende på slutten og jeg har veldig lyst å lese resten. Men litt vanskelig å få med seg hva som skjer

 16. Jeg synes den var veldig gøy fordi det handlet om en jente som het agnes og hun skulle egentlig ha høstferie med moren men hun måtte jobbe så hun måtte ha høstferie med tanten,onkel,besten og bestemor

 17. Jeg synes boken var gøy og spennende fordi det skjedde mye ting i den. Så jeg gir den en 6 av 6 🙃

 18. Jeg synes den var gøy fordi det handlet om en jente som het Agnes og hun skulle feire høstferien med tanten,onkel,bestemor og besten istedenfor moren fordi hun måtte jobbe,men resten for du lese selv. Så jeg gir den en 6/6🙂😜😝

 19. jeg likte den ikke såå godt me den fortjener en 3 av 10 men ingen av bøkende var helt min stil

 20. Jeg synes at boka var veldig bra fordi jeg likte boka veldig godt
  og jeg liker å lese din boka
  det var veldig bra skrive men det hopete over litt text
  jeg gir den tarnekast 10

 21. dette er ikke favoritt boka mi men den var bra jeg synest det var litt mange navn og da ble det litt forvirende. men den var spennende og den fikk meg til å hva som egentlig hadde skjedd. så jeg gir denne boka ternningskast 3,5

 22. Jeg likte denne boka siden det var min type bok og det var ganske spennende når den hun sprang ut av skogen og den bilen som kjørte så fort og den mannen var skadet når mannen var skadet tenkte jeg med en gang at det var den skapningen jeg vil gjærne lese mer av denne boka denne boka gir jeg terningkast 8/10 passer folk som er 11 og oppover.

 23. denne boka var passe bra det jeg ikke skjønte er at hun agnes snakket om noe i skogen så
  i kapittel 4 så var de inne? det forsto jeg ikke men ellers er denne boka bra

 24. Jeg synes denne boken var veldig spennende. Det var en bra skrevet bok, men jeg synes det var litt for mange navn, så da ble det litt vanskelig å henge med. Jeg synes selve tittelen hørtes litt skarpt ut som jeg synes passet veldig fint siden sjangeren var grøsser. Terningkast: 4-5

 25. Jeg synes denne boka var veldig bra. Den var litt forvirrende av og til, men jeg synes den var ganske spennende. Jeg anbefaler denne boka. Jeg gir den terningkast 4.

 26. jeg synes denne boken var passe bra fordi det var ingen bilder og litt mye tekst jeg liker bedre fakta eller tegneserier.
  terningskast 3

 27. Jeg synes boken var passe bra fordi den var spenndene og ikke spenndene på samme tid så derfor gir jeg den terning kast 3 av 6

 28. Jeg likte ikke boka så godt fordi de fotalte bare om folka i starten også kom det spennende i slutten jeg gir den teringkast 4

 29. jeg syntes at det var en helt ok bok. alt skjedde så fort og jeg fikk ikke med meg hvem som var med i boken. ellers så var det en god bok 🙂 terning kast 3

 30. veldig dårlig og kjedelig bok , jeg anbefaler ingen til å lese denne. Og forfatteren er en sykt dårlig forfatter. Jeg anbefaler denne for dumme folk. takk for meg

 31. Jeg syns boka passer for barn fra 9-14 år. Boka var bra fordi det var lett å leve seg inn i den. Den var spennende og morsom, jeg likte at den startet som en vanlig litt kjedelig bok og plutselig handlet den om at det var noe i skogen. Det jeg ikke likte så godt var at det var litt mange karakterer, men det tok ikke så lang tid før man skjønte hvem som var hvem. Boka er en grøsser og jeg anbefaler å lese den.
  Terningkast 5.

 32. Har lest hele boka og synes den var drit bra og det er en av mine nye favoritt bøker❤️Gir den terningkast 6❤️

 33. Super spennende!😜😜😜😜😃😃😃😃😃😄😄😄😄😄😆😆😆😆😁😁😁😁

 34. Teksten handler om at moren til Agnes skal jobbe, og hun må derfor tilbringe høstferien hos slektninga i den lille bygda Elverdal. Agnes har ikke vert der på mange år og ser og ser for jeg at det blir kjedelig å henge med fetter Sindre og kompisene hans, men da onkelens
  jakt lag kommer hjem, blir det klar at det er noe i skogen.

  Det er en grøss bok som heter Harpa.

  Jeg syntes at teksten var passe litt dårlig, og litt bra. Teksten var spennende og bra, den var spennende når det var noe i skogen og mye rart i huset på slutten var det noen som blødde masse han ble kanskje skutt.

  Det som var dårlig var at jeg fikk bare lest noen sider.

  Terningskast :3/10

 35. Harpa.
  Jeg syntes at boka passer bra til de som er i alderen 9 til 14 år.
  Jeg syntes at boka var spennende fordi det var en veldig bra slutt.
  Den var også veldig spennende fordi det var en hendelse i skogen.
  Boka har blitt skrevet i en ganske gjennomført måte fordi de byttet personer for hvert kapittel, noe som egentlig gjør det litt rotete.
  Jeg likte ikke at de hadde så mange karakterer fordi det ble forvirrende og vite hvem som var hvem og hvem som var i familie, mange av karakterene spilte ikke så stor rolle.
  Det var litt kjedelig at det tok så lang tid til de kom til de spennende delen i boka.
  Jeg vil anbefale denne boka fordi den er en bra grøsser og den var spennende.

 36. Jeg syns dette utdraget var veldig bra fordi:
  1. Utdraget vaar veldig spennende, jeg har faktisk tenkt å låne selve boka.
  2. Personen som skrev boka fant på veldig spennende og gode setninger.
  3. Boka har blitt skrevet på en gjennomført måte.

  Noen ting jeg ikke likte med boka:
  1. Jeg likte ikke at de nyttast mye på personene de snakka om, for det ble liksom litt rot.
  2. De brukte litt lang tid før de kom til selve poenget eller den spennende delen av utdraget, det var liksom litt kjedelig på starten av utdraget helt til harpa faktisk kom ut.
  3. Jeg har ikke lest hele boken enda men den høres spennende ut ifra utdraget. Og jeg er ganske sikker jeg kommer til å lese den.
  ANBEFALES VELDIG

 37. Jeg vil ikke anbefale Harpa.
  Jeg opplevde teksten dårlig, fordi for det første: det blir litt mye navn å holde styr på, jeg måtte lese utdraget to ganger før jeg forsto hvem som er hvem.
  Og for det andre: det ble litt rart når hun bare plutselig ble ni år igjen, også lurer hun ikke en gang på hva som skjer og hva den skapningen er!

  Kort oppsummert: ikke les boka fordi mye skjer veldig fort, at hun blir ni år igjen på et sekund møter et vesen fyr holder på å dø, og som jeg så, så va r det ca.13 navn.

 38. Jeg elsker denne boken fordi det var en grøsser å jeg liker grøssere å jeg hadde gledet meg til å lese utdrage av Harpa å jeg skal ivertfall lese boka.

 39. Harpa bokandmeldelse
  Boka handler om at moren til Anges må jobbe og Anges må tilbringe ferien hos en annen familie. En gutt som heter Ivan har skadet seg hardt og ingen vet hvordan.

  Min mening
  Jeg synes denne boka var dårlig. Og jeg hadde aldri lest noe som helst fra denne boka igjen. Her synes jeg også at den personen som bestemmer når utdraget skal slutte har gjort en dårlig jobb. Fordi det kommer bare en setning som er spennende før utdraget er slutt.

  Min anbefaling
  Jeg anbefaler ikke denne boka til noen, men hvis jeg skal si en alder blir det 10-12 år.

 40. Harpa
  Angnes sin mor må jobbe i høstferien og faren bor i sverige og hun har nesten aldri med så Angnes må tilbringe høstferien i en liten bygd som heter Elverdal. Angnes har ikke vært der på flere år tror det blir kedelog og henge med Fetteren Sindre og vennene hans. Men når farens jaktlag kommer hjem med en skada person blir alle redde og mistenksomme.

  Bokens sjanger er grøsser og den minner meg litt om Clue serien skrevet av Jørn Lier Horst og jeg liker veldig godt de bøkene i den serien. Forfatteren heter A, Audhild Solberg og forlaget er Aschenhoug.
  Min mening og vurdering
  Utdraget var veldig bra og lett og leve seg inn i fordi den var så spennende at jeg følte at jeg var med. Jeg likte spesielt godt at man ikke trengte og lese så lenge og mye før man kommer inn i spenningen og handlingen. Jeg likte at teksten sluttet veldig spennende så man får veldig lyst til og vite hva som skjer videre. Jeg synes at Harpa fortjener og vinne Boksluker prisen. Jeg tror denne passer for 8+ fordi den kan være litt skummel. Jeg vil gi denne 6/6 fordi jeg likte den veldig godt og jeg har veldig lyst til og lese den videre.

 41. Harpa

  Denne boken handler om en Agnes som er hos onklen og tanten sin i høst ferien fordi morn må jobbe. Angnes troode at det ville bli kjedelig å være hos tanten og onkelen med et skjer en rekke unormale ting som gjør det ganske spennede å være hos tanten og onkelen. Plutselig får hun noen rare minner som virker mer som et mareritt eller et forvrengt minne til noen andre. Hun ser moren sin løpe inn i skogen så hun føller etter. Når hun går inn i skogen hører hun et rart dyr som går som om den spiller på en ustemt harpe, med lange tenner og et stygt fjes. Plutselig våkner hun å føler seg kvalm litt senere kommer huns andre onkel med et stort sår i fjese.

  Jeg synes at boken var nokså bra. Jeg likte at den hadde mye spenning og at den var litt skumelt. Jeg synes at boken var skrevet bra og at den var genertelt ganske bra. Jeg synes at det burde vært flere illustrasjoner og at da de illutasjonene ikke ville vært for realistiske men heller ikke for urealistiske. Jeg ville nok lest denne boken selv og jeg ville anbefal denne boken til de som liker spenning, dreping og at det er litt skumelt. Jeg gir denne boken terning kast 4 av 6.

 42. Harpa bokanmeldelse
  Teksten handler om:
  Agnes som er på ferie hos fetteren sin Sondre siden foreldrene hennes er skilt har pappaen til Agnes fått en ny familie og har ikke tid til henne.
  Agnes forteller om sommeren da hun var 9 år til fetteren sin Sindre, Fordi Agnes hadde sett et monster i skogen da hun så etter moren hennes i skogen.
  Men plutselig roper Besten at det haster fordi det har dukket opp en skapning å bitt onkelen, de må få han på sykehuset nå hvis ikke kan han dø…

  egen mening:
  Jeg syntes boka var skikkelig dårlig fordi grøsser er ikke min type sjanger i det hele tatt jeg liker mye mye bedre drama, humor og tegneserie.
  Jeg syntes heller ikke at navnet Harpa passet til tittel på boka.
  Den var heller ikke så skummel, fordi hvis jeg ikke ville vist bok sjangeren kunne jeg trodd det var en drama bok i starten, men på slutten begynte den å bli litt skummel.

  Anbefaling:
  Jeg vil anbefale boka for 10-14 år fordi den var litt kjedelig og litt bittelitt spennende
  Terningskast:
  Jeg gir boka terningskast 1/6 fordi den var kjempe dårlig og jeg får ikke lyst å lese boka fordi den var for dårlig for min del srry!
  Heller ikke min type sjanger….

 43. Harpa er ikke helt min smak, men den passer sikkert til noen andre.

  Harpa handler om Anges som er på besøk hos noen slektninger. Det var ikke så mange beskrivninger og man fikk ikke høre så mange tanker. De hoppet veldig fra tema til tema, men jeg tror det blir bedre ettervært. Jeg likte ikke men kanskje du gjør det! Jeg har heller ikke lest Grøssere før så det blir sikker t bedre ettervært. Jeg likte ikke boka men kanskje du gjør det! Jeg har heller ikke lest en Grøsser så jeg vet ikke helt hvordan en Grøsser er. Jeg forventer at boken blir bedre ettervært.

  Jeg anbefaler boken gor dere som liker å bli skremt og det pluttselig! Det var ikke helt min sjanger så det blir terningkast 3.

 44. Tittel: Harpa.
  Forfatter: A. Audhild Solberg.
  Sjanger: Grøsser.

  Moren til Agnes skal jobbe så derfor må Agnes med noen slektninger i høstferien. Men etter hvert ser det ut som at det er noe i skogen, men det er ikke vanlige skogsdyr.

  Jeg synes at boka var veldig spennende fordi du lurer på hva som skjer videre, og skjelver av spenning når du leser, jeg syns boka var veldig bra. Men det var veldig mange navn i boken som ikke var så enkelt å holde styr på, men ellers likte jeg boka. Boka er liksom spennende-skummel (hvis det går an å si😁). Jeg likte boka ganske bra i alle fall.

  Alder: 9-10+. Terning kast 5. Jeg anbefaler boka til dem som liker spenning og grøssere.

 45. Bok:harpe
  Utgitt:2019

  Boken handler om at noen barn er på ferie eller tur hos tanten sin også viser det seg at og en jente ser harpe og ingen vet hvem det er det var veldig spennende.jeg gir den 6/10

 46. Tittel:Harpa
  Lagd av A. Audhild Solberg
  Tema Grøsser
  Moren til Agnes skal jobbe., og hun må derfor tilbringe høst ferien hos slektninger i den lille byen Elvedal. Agnes har ikke vært der på mange år og ser for seg at det blir kjedelig å henge me fetter Sindre og kompisene hans. Men da onkelens jaktlag kommer hjem blir det klart at det er noe i skogen.

  Jeg liker den boka her veldig godt fordi den er spennene og litt skummel og det er en perfekt kombinasjon. Jeg selv vil lese hele boka ikke bare utdrage. Jeg liker veldig godt bøker med litt drap og skader for det gjør den bare mer spennene denne boka er perfekt for meg og mange andre. Jeg har også et tips ikke les denne boka på kvelden å jeg ville gitt denne boka seks av seks aldersgrensa burde være sju år kanskje for den kan være veldig skummel men også spennene!

 47. Forfatter: Audhild Solberg

  Det her var en av de beste bøkene jeg har lest. I starten var den ganske rolig men jo mer man kom inn i boka ble det merog mer spennende. Da jeg leste boka var det masse fårskjelige følger for et eksempel trist,overaska,. Den var også litt skummel men ikke for skummel.Boken handler om en jente som må bo hos slektningen sin ferdig moren må jobbe. Da kommer også onkelens jaktlag hjem da blir det klart at det er noe i skogen. Det jeg likte var at den slutta så brått at man bare vil lese mer. Det var heller ikke så mye blod i den og det var bra ferdig jeg liker ikke blod.

  Terningskast :6
  Aldersgrense:10

 48. Tittel: Harpa
  Forfatter: A. Audhild Solberg
  Sjanger: Grøsser

  Boka handlet om en jente som heter Agnes. Hun er på en hytte i bygda Elvdal.
  Agnes tror det vil bli kjedelig å være, eller henge, med Sindre og vennene hans.
  Men så kommer Onkel Åsmund hjem fra jakten. Da er det klart at det er noe i skogen.

  Jeg syntes at boka, eller utdraget, er ganske bra egentlig.
  Jeg syntes det var en bra slutt. Jeg kunne ikke stoppe da. Jeg måtte bare lese mere!!!
  Vi i klassen hadde en diskusjon om boka. Da mente de som hadde lest hele boka at utdraget var ingen ting i forhold til boken. Det er litt teit, men det er sikkert fordi at da røper de for mye.
  Det jeg fikk høre var at den var veldig spennende etter hvert og at den fortjente den prisen som ARKs Beste barnebok. Den er vel fortjent.

  Den er helt ok å lese og ok å forstå.

  Terningkast: 6/6
  Aldersgrense: 9+

 49. Forfatter Audhild Solberg

  Det her var en av de beste bøkene jeg har lest. I starten var den ganske rolig men jo mer man kom inn i boka ble det merog mer spennende. Da jeg leste boka var det masse fårskjelige følger for et eksempel trist,overaska,. Den var også litt skummel men ikke for skummel.Boken handler om en jente som må bo hos slektningen sin ferdig moren må jobbe. Da kommer også onkelens jaktlag hjem da blir det klart at det er noe i skogen. Det jeg likte var at den slutta så brått at man bare vil lese mer. Det var heller ikke så mye blod i den og det var bra ferdig jeg liker ikke blod.

  Terningskast :6
  Aldersgrense:10

 50. HARPA
  skrevet av: A. Audhil Slberg
  Sjanger: grøsser
  Tittel: Harpa
  Utgitt: 2019

  Om boken: jeg syntes at den var spennene ,men litt skummel jeg liker best rolige bøker som Olivias liv ,men det er ikke det vi skall snakke om boka handlet om en jente som het Agnes og en gutt som het Sindre de liker egentlig ikke værandre og er søskenbarn for å være ærlig har jeg ikke så mye mer å si for jeg likte jeg ikke boka.

  Aldersgrense: 10
  Terningkast: 3

 51. Tittel: Harpa
  Forfatter:A. Audhild Solberg
  Sjanger:Grøsser😈

  Boken handler om Agnes mammaen og pappaen er i Sverige.
  Derfor må Agnes være i den lille bygda som heter Elverdal.
  Der er hun med tante,onkel,besten,besta og Sindre.

  En Dalgård Sindre ut i skogen for å lete etter mammaen sin (tante)
  Plutselig ser han noe rart i skogen det ligner på et monster!!!!!😮

  Jeg synes at utdraget er bra og får meg til å ha lyst
  På å høre/ lese mer av selve boka.👩‍🏫

  Terningkast:(5-6)🎲
  Alder:(9-11-år). OG TAKK FOR MEG!😉

 52. Moren til Agnes skal jobbe, og hun må derfor tilbringe høstferien hos slektninger i den lille bygda Elverdal. Agnes har ikke vært der på mange år og ser for seg at det blir kjedelig å henge med fetter Sindre og kompisene hans. PS: foreldrene er skilt og pappaen bor i Sverige.

  Overskrift: Harpa.
  Forfatter: Audhild Solberg.
  sjanger: Grøsser.

  Jeg synes boka var helt grei.
  Den var noen ganger den var kjedelig og andre ganger spennende.
  Jeg synes bildet er skumlere en utdraget.

  terning kast: 3.
  Alder: 9-12.
  passer til : de som liker grøsser.

 53. Tittel: Harpa
  Forfatter: A.Audhild Solberg
  Sjanger: Grøsser

  Boka handler om en jente som heter Agnes. Hun må være på en hytte i den lille bygda Elvedal. Og tror det blir kjedelig å henge med fetter Sindre og kompisene hans. Men da onkel Åsmund kommer tilbake fra jakten blir det klart at det er noe i skogen.

  Jeg synes boka/utdraget er kjempe bra. Jeg synes at utdraget ikke burde slutte som det sluttet. Utdraget er ganske dårlig i forhold til boka. Jeg har fått høre litt og det er helt UTROLIG!!!!!

  Det var veldig lett å lese. Og ikke særlig vanskelig.

  Aldersgrense: 9+
  Terningkast: 6

  ANBEFALER DENNE BOKEN!!!!!!!!!!

 54. Tittel: Harpa
  Sjanger: Grøsser
  Utdrag: Moren til Agnes skal jobbe, og hun må derfor tilbringe høstferien hos slektninger i den lille bygda Elverdal. Agnes har ikke vært der på mange år og ser for seg at det blir kjedelig å henge med fetter Sindre og kompisene hans. Men da onkelens jaktlag kommer hjem, blir det klart at det er noe i skogen.

  Jeg syntes den var veldig spennende. På slutten fikk jeg lyst til å lese mere. Jeg har ikke så mye å si om denne boka men den var spennende.

  Terningkast: 5,4

 55. Utdrag fra Harpa.

  Sjanger : grøsser

  A.AUDHILD SOLBERG

  Min mening : Jeg likte dette utdraget veldig godt . Jeg hadde lest hele boka.Jeg har har hele boka så jeg gleder meg til å lese den . Den var ganske spennende .Men det som ikke var bra med utdraget var at det var sykt kort . Men det slutte jo med en veldig spennende slutt . Jeg liker denne boka veldig godt fordi den er en grøsser bok og det er en av mine favoritt sjangere så jeg likte den boka.

  Avslutning
  Jeg kan anbefale boka til dem som liker grøsser bøker.
  Hadde lest hele boka .6 / 6 i terningskast.

 56. Jeg synes utdraget var litt kjedelig men ganske spennende. Det handlet om en jente som heter Agnes, som var på besøk hos fetteren sin, Sindre og kompisene hans. En gang løp hun ut i skogen fordi hun trodde hun så moren ute der, så hørte hun en kvist som knakk, og lette fottrinn som kom nærmere og nærmere, så satte hun i sprang, og vesenet ble stående. Det var ganske spennende! Så nå skal jeg ikke røpe mer…

  Sjanger: Grøsser
  Tittel: Harpa
  Forfatter: A. Audhild Solberg
  Terningkast: 5 / 6

 57. Tittel: HARPA
  Sjanger: Grøsser
  Forfatter: A. Audhild Solberg

  Jeg likte boka ganske godt. Utdraget var ikke så særlig skummelt, men jeg vet ikke om selve boka var mer skummel.
  Utdraget hadde en ganske skummel sutt fordi Ivan har blitt bitt av HARPA tror jeg.
  HARPA tror jeg så ut som en slags ulv, jeg vet ikke helt hvordan HARPA fikk selve navnet fordi harpe er et instrument.
  Jeg er glad i skumle bøker som da grøssere og krim.
  Og jeg fikk lyst til og lese mer!!!!!!!!
  Boka anbefaler jeg til alle som er 9-11+
  Terningkast 6
  (❁´◡`❁)💓🧡💛💚💙💜🤎🖤🤍

 58. Jeg syntes harpa var veldig spennene jeg er en som liker drap og mord det blir et plus.og jeg liker spennene bøker jeg er også glad i grøsser og sci-fi det er en bok jeg vil anbefale såne bøker terningskast:10/10

 59. Skole: Manglerud

  Bok: Harpa

  Forfatter: A.Audhild Solberg

  Sjanger: Grøsser😈

  Boken handler om Agnes mammaen jobber og pappaen er i Sverige til Agnes
  Derfor må Agnes være i den lille bygda som heter elverdal. Der er hun med tante, onkel, besten, besta og Sindre.
  En dag går Sindre ut i skogen for og lete etter mammaen sin (tante) plutselig ser han noe rart i skogen det ligner på et monster!!😮

  Jeg syntes boken var son passe bra.
  Jeg syntes ikke den var så spennende men jeg fikk lyst til og høre/lese hva som skjer med Sindre når han skal på legevakta

  Boken passer for de som liker grøsser.

  Aldersgrense: 6-7

  Terningkast: 3

 60. Harpa.
  Grøsser.

  Jeg syntes den ikke var særlig bra. Når jeg hører ordet grøsser, så forventer jeg at det skal være blod, død, og sånne ting.

  Terningskast 4/6🎲🎲

 61. Jeg synes harpa er en skummel bok men at det ikke er sikkert at man blir redd. Selv er jeg veldig glad i boka og forfatteren!

  Tittel: Harpa
  Forfatter: Audhild Solberg
  Sjanger: grøsser
  Utgitt: 2019

  Boken er veldig underholdene og flere i klassen min fikk lyst til å lese boken etter utdraget de hadde lest. Selv har jeg lest hele boken.

  Jeg liker at Harpa gikk for pulsåren.
  Men for mange er det får mye som skjer på samme tidspunkt.

  Jeg anbefaler harpa og jeg gir den 6/6 i terningkast

 62. HARPA
  sjanger: grøsser
  forfatter: A. Audhild Solberg
  forlag: Aschehoug

  jeg likte best denne delen:

  I førersetet ved siden av sitter tante Kari. Hun løfter pelsluen så vidt og studerer såret under. Ivan kniper leppene sammen og ser opp i taket. Så legger tante Kari luen forsiktig tilbake og plasserer hendene sine oppå Ivans.

  «Åsmund!» roper hun.

  Han spurter bort til bilen.

  «Det nytter ikke», sier tante Kari. «Han er bitt ved halspulsåra. Han må på sjukehuset, ellers dør han.»

  Fordi jeg liker spenning og når det er litt blod og sånt, men man får jo ikke vite hva harpa er så det var litt domt.

  Men jeg anbefaler denne til folk mellom 10 og 13.

  Terningkast:
  5

  Det var ikke så vanskelig å lese denne boka fordi de var passe skrift og passe med skrift på vær side

  Hilsen Sophia!

 63. Boka var passé bra men kunne vært litt mere spenning i boka og litt skumlere.😃

 64. Jeg synes at den var litt forvirrende, litt ekkelt å lese. Jeg synes ikke det hang helt sammen. Så synes jeg ikke at den var så grøssete, så ikke noe bok for meg akkurat.

 65. Jeg synes bok var spennende, det var litt brå slutt. Jeg synes ikke den var skummel. Jeg synes den var gøy fordi mammaen ble borte, det var et mystisk bilde, kanskje mammaen ble om til skapningen Angnes så i skogen. Kanskje det var hun som beit Ivan?
  Har lyst å lese mer!

 66. Boken var bra fikk lyst til å lese mere.
  Er egentlig ikke så glad i grøssere men denne var bra.

 67. Harpa handler om en jente som heter Agnes. Hun har skilte foreldre, og faren hennes har familie i Sverige, mens moren bor i Norge med henne. Men når moren må på jobb, og det ikke er plass til Agnes på hytta til faren, (som det aldri er) må hun dra og besøke onkler og tanter i høstferien. Men når onkelen, Ivan, kommer ut av skogen og holder på å dø, blir Agnes redd. Er det noe i skogen?

  Jeg synes dette utdraget var veldig spennende! Jeg fikk veldig lyst til å lese hele boka, og få vite hva som skjer etter at Ivan kommer ut av skogen, og tante Kari sier: «Det nytter ikke. Han er bitt ved halspulsåra. Han må på sykehuset, ellers dør han!

  Jeg anbefaler denne boka til de som liker å grøsse, men også til de som liker å bare ville lese og lese videre fordi det er så spennende.
  Jeg gir denne boka terningkast: 4

 68. HARPA.
  A. Audhild Solberg.

  Denne boken var bra! Jeg likte den ganske godt. den var spennende spesielt på slutten at han måtte på sykehuset det jorde det spennende. jeg har egentlig ikke så mye og si så. terningkast 5.

 69. Hvar ike so spenende såm jeg hopet.Menn denn hvar ikke noen skumel.Tak for meg!

 70. Den var bra terningskastene fem hilsen meg Bar bra bra bra bra bra bra bra bra bra bra bra bra bra bra bra bra bran jeg likte banan før men nå liker jeg tran med vanilje is og ett helikopter på toppen

 71. Jeg synes utdraget var ganske spennende. Men litt rar og vanskelig å skjønne
  Så jeg gir boken en liten rolig 4/6

 72. Litt sån rar👽 Stakkars Ivar 🥺🩸terningskastene 4 og 5🐥🎾🤡💄🧖🏽‍♀️💅🪂🔪🇻🇺🏴‍☠️🎲🧈🧀🧀🧀🧀🧀🧀🧀🧀🧀🧀🧀🧀🧀🧀🧀🧀🧀🧀🧀🧀🧀🧀🧀🧀🧀🧀🧀🧀🧀🧀🧀🧀🧀🧀🧀🧀🧀🧀🧀🧀🧀🧀🧀🧀🧀🧀🧀🧀🧀🧀🧀🧀🧀🧀🧀🧀🧀🧀🧀🧀🧀

 73. Den var bra terningskastene fem hilsen meg Bar bra bra bra bra bra bra bra bra bra bra bra bra bra bra bra bra bran

 74. Denne boken handler om en jente som drar til en liten plass som heter elverum. For det er der familien bor. Når hun kommer fram møter hun årets jaktlag for elverum, når de kommer tilbake er en person skadet sykt han har fått et gigantisk sår på halsen. De kjører han til sykehuset mens hun synes det er veldig mystisk.

  Jeg synes at denne boka er veldig bra på grunn av beskrivelsen av handlingene den er også utrolig spennende. Den gir meg lyst til å lese hele dagen. Denne boka stjeler hele oppmerksomheten min. Den passer også til sjangeren. En fantastisk bok med terningkast 6/6

  Jeg anbefaler denne boka til barn fra 9 til 14 fordi den er litt skummel. Den passer også hvis du liker spenning action og fantasy.

 75. Jeg syntes Jeg syntes at boka var skummel og det er bra fordi det er en grøsser. Det som gjør boka spennende er at det var det var et liten rynkete gnom med spise ører og lange ben. terning kast 5 og jeg anbefaler alle til og lese den. 🙂at boka var skummel og det er bra fordi det er en grøsser. Det som gjør boka spennende er at det var det var et liten rynkete gnom med spise ører og lange ben. terning kast 5 og jeg anbefaler alle til og lese den. 🙂

 76. Jeg syns at boka ikke ga så mye mening. Fordi de snakka tull (bare min mening, kan hende andre folk liker den) PS den var ikke skummel

 77. Jeg syntes at boken var bra pga. den var skummer og spennende men litt uforstålig i noen setninger.
  7/10

 78. Jeg syntes den var bra når pappaen kom hjem og han Ivan ble bitt, men før det var det kjedelig 🦒👼🏼
  5/10 🙂

 79. Den var bra men den var litt vanskelig og kjønne men den var bra bra bra bra bra bra bra bra bra bra bra bra bra hihi

 80. Jeg synes utdraget ble litt skummelt når jeg hørte det på kvelden. Og det likte jeg!

 81. Jeg likte utdraget fra Harpa.
  Fordi det var spennene.
  Fordi det var litt rart
  Fordi det var en fin bok.
  Derfor likte jeg utdraget fra Harpa.
  Jeg gir terningkast 3

 82. Den er ikke SKUMMEL. DEN ER IKKE BRA, SORRY FOR AT JEG ER KRESEN MEN JEG FORVENTET SKUMMLE TING. IKKE BESTEFAR. SKIKKELIG DÅLIG. TIL Å MED DEN TRE ÅR GAMLE SØSTRA MI SYNES DEN IKKE ER SKUMMEL OG HUN FINNES IKKE!

 83. Tittel:Harpa
  Forfatter:A. Audhild Solberg
  Sjanger:grøsser

  Jeg syntes at utdraget var kjempespennende. 😁👍🏻Jeg har sååååååå lyst til å lese mer. Liker spennende bøker. Jeg likte utdraget fordi det var spennende.
  Ternings kast fem🎲
  7+

 84. Moren til Agnes skal jobbe i høstferien, og Agnes må derfor tilbringe ferien hos slektninger i Elverdal. Hun har ikke vært der på mange år og ser for seg at det blir kjedelig å henge med fetter Sindre og kompisene hans. Men når onkelen og jaktlaget kommer hjem er det klart at det er noe i skogen.​

  Sjangeren er GRØSSER.​

  Ut ifra det man får med seg i utdraget virker boken som en ordentlig grøsser. Jeg likte spesielt godt at den startet litt rolig i og med at de først spiste frokost og hadde det fint. Til at det ble en stor krisesituasjon når Ivan som er en del av jaktlaget hadde blitt bitt i halspulsåra og holder på å dø!.. Hovedpersonen Agnes er en leseglad jente som virker veldig nysgjerrig og en som kan mye. Mitt favoritt øyeblikk i utdraget er når Onkel Åsmund kommer hjem fra jakt med Ivan som har blitt bitt. Grunnen til at jeg likte nettopp det øyeblikket var fordi det var dramatisk, og spennende og gjør at jeg vil lese hele boken.​

  Jeg anbefaler denne boken til de som liker spenning, grøsser og dramatiske bøker! Den kan være litt skummel så jeg synes den passer best for 10+. Den var ikke så vanskelig å lese, den hadde noen vanskelige ord, men ellers var den grei. Jeg gir den terningkast 5.​

 85. Jeg syntes boka var helt ok, men grøsser er ikke helt min sjanger jeg liker best fanatsy og humor bøker. Jeg syntes det var litt rart at jenta hadde på seg en kjole , mens gutten hadde på seg en genser der det stod F#CK U.

  Min mening:
  Det var en helt ok bok som sagt ikke helt min sjanger. Jeg syntes boka mangler litt senning og humor. Jeg syntes hun beskrev godt, og fikk med mange detaljer.

  Jeg anbefaler boka for 8år og oppover det er en bra bok hvis du liker grøsser.

  Jeg gir boka terningskast 3/6 ikke helt min sjanger.

 86. dette var den beste grøsserboka jg noen gang har lest!!! kjempe mye action i boka elsker den! 100000/10

 87. Utdraget var veldig bra fordi jeg liker grøsser bøker. utdraget handlet om Agnes. Agnes var i Elverdal fordi moren måtte jobbe det var høstferie. I Elverdal er mye av slekta til Agnes. fetteren til Agnes var der også. Det var en skog rett ved huset. Inne i skogen var det ett dyr som sto på to bein. Hun gikk tilbake til huset.

  boken kunnet bli bedre viss dyret dyret løp etter agnes. Det som var bra var at fetteren til agnes hadde en genser der sto F*uck på bryste.

  sjangrer på boka var grøss terningkast 5 anbefaler boken

 88. Utdraget heter harpa.Utdraget hadler om en jente som heter Agnes.Hun skal være hos fetter,tante,onkel og bestefaren henes fordig moren skal jobbe.På veggen har bestemoren malt hun og andre Agnes drømmer seg tilbake til at hun var 9 år og sto i begravelsen til bestemoren.Moren til Agnes hadde gått in i skogen men hun så noe på to ben og brun flekkete pels og spisse ører. På slutten av utdraget hadde noe bitt ivan.😮Sanger grøsser jeg synes boka var spennende og litt skummel.Jeg anbefaler boka terning kast 5/6. Alder 7-12.

 89. Utdraget heter harpa.Utdraget hadler om en jente som heter Agnes.Hun skal være hos fetter,tante,onkel og bestefaren henes fordig moren skal jobbe.På veggen har bestemoren malt hun og andre Agnes drømmer seg tilbake til at hun var 9 år og sto i begravelsen til bestemoren.Moren til Agnes hadde gått in i skogen men hun så noe på to ben og brun flekkete pels og spisse ører. På slutten av utdraget hadde noe bitt ivan.😮Sanger grøsser jeg synes boka var spennende og litt skummel.Jeg anbefaler boka terning kast 5/6. Alder 7-12.

 90. Boka handler om en jente som heter Agnes. Hun skal være med fetter, Sindre og vennene hans.
  🤩Sjanger GRØSSER🎃

  😎Jeg syns boka var spennende mest da onkel Åsmund kom hjem med Ivan som var bitt.Det andre spennende var at agnes drømte seg bort til da hun var ni år igjen og hun gikk inn i skogen og så et monster☠ eller dyr på to bein. Jeg er veldig glad i grøssere og jeg vil lese denne boka.📗 Jeg ambefaler boka til folk som liker grøssere.🎃
  🎲Terning kast 6 av 6🎲

 91. harpa handler om agnes som skulle på høstferie i elverdal fordi more må på jobb hun møter fetteren sin og slektningene sine som skulle på elgjakt men hun tenker tilbake i tid da hun skulle finn mamma og gikk inn i skogen og fant et skummelt vesen
  sjanger: grøsser
  alder: 8-12 år
  jeg syntes boka var litt skummel den kunne vært skumlere ☠💀😈
  terningskast : 3

 92. Boken handler om en jente som heter Agnes. det er høstferie og moren til Agnes skal jobbe. derfor drar hun til tanten og onkelen og fetteren. hun går i gangen å ser alle bildene hun tenker til bake da hun var 9 år. det var begravelse til bestemoren hennes og hun og moren var der plutselig fant hun ikke moren og gikk i skogen for å lete da så hun en skygge en skapning med spisse lange ører og lange bein og skapningen gikk på to bein så det var nok ikke et dyr hun hører en lyd som om noen drar fingerenene sine over et strenginstrument da setter hun på sprang ut av skogen og så finner hun moren.
  sjanger: Grøsser
  Jeg syns boken virker veldig spennende og kanskje litt skummel.
  jeg syns det var bra at de forklarte skapningen.
  det var dumt at de sluttet utdraget så tidlig.
  anbefaler boken for folk som liker sånne type bøker.✔
  terningkast: 5 av 6.👍
  har veldig lyst til å lese boken😊

 93. Boken var inntresang som veldig inntresang.Harpa handler om et monster som beit onkelen til Agnes (hovedpersonen). Han må til sykehuset han er bitt på halsen.Den var litt dårlig. Sjanger grøsser. Terning kast 4 av 6. Den var dårlig og bra.😶Ingen ord.😶😄🤮Veldig dårlig.💀😩😩DÅRLIG DÅRLIG DÅRLIG¯\_(ツ)_/¯

 94. Boka handler om en jente som heter Agnes.
  Moren til Agnes skal jobbe, og derfor må Agnes tilbringe høstferien sin med slektninger i den lille bygda elvedal.
  Agnes har ikke vært der på mange år og ser for seg at det blir kjedelig og henge med fetter sindre og kompisene hans.
  Men da onkelens jaktlag kommer hjem blir det klart at det er noe i skogen.
  Det er et vesen.
  Det har pels i ansiktet brunflekkete pels og værhår.
  Jeg syntes at boken var veldig spennende og jeg har veldig lyst til og lese resten.
  Jeg gir den terningkast:5✌👏

 95. den handlet om en jente💂‍♀️💂‍♂️ som het anges. hun var slem som ikke ville besøke beste foreldrene sine🧓👴👩‍🦳👨‍🦳 hun sov der også ga klem og tenkte på andre jeg anbefaler den til andre jeg gir den terning kast 5.

 96. harpa handler om en jente som heter agnes. Som skal møte fetteren sin som hun ikke har møtt på mange år. Hun vet at det blir kjedelig men sindre fetteren hennes det er fetteren på veggen ser agnes et bilde ute i skogen. Det viste seg at den jenta på bildet som så bort var henne. Da gikk henne litt inn i skogen da så hun et monster stå og stirre på henne. Monstere hadde rynker og værhår og brune flekker. Da løp hun ut akkurat da kom onkelen og sa at henne på bildet var henne så kom en annen bil med de andre. Onkelen Åsmund kom med bilen og sto og ropte da prøvde bestefare og roe han ned. Tante Kari prøvde og hjelpe ivan med pelsluen hans som han hadde på hode
  agnes skjønte ingenting som om noen trodde ivan var en elg, Da sa kari at måtte kjapt til sykkehuset ellers villet han dø. Han var blitt bitt av halspulsåra

  :sjanger grøsser😨😨😨😨😨

  alders grense: rund folk som er rundt 5 og 10😎😎😎😎😎😎😎😁😁😁

  ternings kast: 5 av 6👍👍😁😁

 97. jeg syntes teksten var helt ok. det var litt rart at Agnes så til bake i tid når hun var 9 år. det var et bilde av Agnes å flere barn. bokens sager er grøsser.aldersgrense 7 år. terningkast 5\6

 98. HARPA
  jeg likte boka godt! jeg likte at den var litt skummel og at de forklarte så godt hva som skjedde. Sjangeren er grøsser, boka passer perfekt inn i denne sjangeren

  Aldersgruppe. kanskje 9+

  Terningkast: 5😉

 99. Boka handler om en jente som heter Agnes. Og moren til Agnes jobber så Agnes må bo hos fetteren sin sindre og besta og bestemor. Men hun hadde ikke vert der på flere år. Så etter vert når hun var der tenkte henne på når henne var der sist når henne var 9 år. og da var hun i huset og etter vært fant henne ut att noen hadde blitt bitt av en skapning. ( sjanger Grøsser ) Terning kast 5 til 6 🎲🎲🎲🎲🎲🎲 alder passende for 8 og oppover.

 100. Jeg syntes boken var dårlig fordi det var grøsser og jeg liker ikke grøsser.
  Det handlet om en jente som heter agnes og moren var på jobb i høstferien derfor måtte
  agnes tilbringe tiden oss slektningene sine.
  Hvis jeg hadde sett boken harpa på biblioteket hadde jeg ikke lånt den .
  Terningkast 2

  sjanger.grøsser

 101. boken handlet om en jente som skulle ha sommerferien sin hos fetterne sine og det ville hun IKKE! og det var et vesen med brunflekkede pels og spisse ører og sto på to bein.
  Sjanger:👿GRØSSER👿

  Jeg likte denne boken kjempe godt fordi den var spenende og skummel
  Det var noen ord som jeg ikke forstod og noen ting det var vanskelig å fp med seg men det var fortsatt drit bra!

  terningkast: 6
  passende alder: 7+

 102. HARPA HANDLER OM AT MOREN TIL AGNES SKAL JOBBE, OG HUN MÅ DERFOR TILBRINGE HØSTFERIEN HOS SLEKTNINGER I DEN LILLE BYGDA, SJANGEREN ER GRØSSER. DET VAR LITT FORVIRRENDE DET MED AT DET SKIFTA TIDSPUNKT HELE TIDEN. OG JEG SYNES DET IKKE VAR NOE HYGGELIG AT DET STOD F*CK U I ET BARNE UTDRAG. DERFOR GIR JEG TERNING KAST 2 OG ALDERS GRENSE 13.

 103. 1. innledning
  Boken handler om forskjellige mennsker boken heter harpa. Boknen er en spennings bok.
  2.Min opplevelse av boken

  Jeg synes at teksten er bra og dårlig på sammme tid det som var bra er at teksten er bra og det som er dårlig er at jeg synes at teksten er litt skummelt.

  3. Avsluttning

  Det beste med boken er at jeg vet ikke helt hva det beste med boken er.

  Jeg vet heller ikke hva det verste med boken er.

  Jeg anbefaler at andre barn bør lese den aldensgrense 9 terningskast 4.

 104. 1 innlednig
  boken handlert om en jente som heter angnes og at en på elgjakt blir bitt i halsen
  sjanger : grøsser
  forfatter : A .Audhild Solberg
  de er på et sted som heter Elverdal .

  2. min opplevelse
  jeg syns at teksten er veldig bra fordi jeg elsker spenning og jeg tror at denne boken vinner

  3. avslutning

  det beste med boken er de hin går inn i skogen og ser det vesene .
  jeg anbefaler boken fordi den var super spennende .
  jeg syns at aldergrensen bør være 7+

 105. Dette utdraget handler om agnes som er med fetterne sine.sjanger grøsser🐸. Jeg likte dette utdraget siden jeg liker grøsser med trær i veldig godt. jeg likte også at det var mye trær i skogen. nå skal vi på tur ikke være sur fordi det er mye trær ute på tur. terningkast 6 fordi det var mye trær.

 106. Dette utdraget handler om agnes som er hos fetterne sine og chiller 🎂🎂🎂🎂🎂🎂🎂 sjanger:grøsser 🤬🤬🤬🤬

  jeg likte dette utdraget veldig godt fordi jeg liker grøsser med døde folk. jeg likte godt at noen døde.
  👍👍👍👍👍👍👍👍 vi liker skog og døde folk.
  terningkast:6 fordi det var skog

 107. Boka handler om «en» jente som heter Agnes. Hun skal være med fetteren sin Sindre og bestefaren Besten.
  Sjanger: Grøsser

  Jeg likte utdraget litt, fordi det var litt spennende f.eks når Agnes tenker tilbake til da hun var 9 år og hun gikk inn i skogen.

  Jeg anbefaler denne denne boken til de som liker litt spenning.
  Aldersgruppe: 10-14
  Terningkast: 5

 108. Høres veldig spennende ut, spesielt mot slutten.
  Litt kjedelig i starten, fin oppbygging og mer spennende mot slutten.
  Noen steder er det ikke så lett å skjønne alt. Den hopper litt i tid, men det kommer ikke helt tydelig fram.
  Litt forvirrende, men bra.
  Vanskelig å skille tid.

 109. HARPA
  Sjanger: GRØSSER
  Utdrag: Jeg syntes at boka var litt rar jeg fikk ikke følelsen at jeg hadde lyst til å lese boka og plutselig var det en historie om et slags dyr som sto på to føtter og at Agnes var involvert. Jeg skjønte heller ikke hvem som fortalte historien om det dyret å om Agnes var virkelig med i den historien.

  Alder 10-15
  Terning kast 4

 110. Harpa) den var spennende og jeg vil lese resten men det er litt kjedelig når dere stopper når det blir spennende og midt i boka

 111. Jeg som har lest denne boken fra før, elsker den! Den er spennende, jeg for nesten ikke sove, så spennende er det. Det er en av mine favoritt grøssere. Mari Moen holsve og hun som skrev Harpa, er mine favoritt grøsser forfattere. Jeg anbefaler denne boken hardt for de som liker spenning og grøssere. Anbefaler også ”ingen sover trygt i natt” og ”ingen slipper unna”. Takk for meg.

 112. Dette er hva noen elever i klassen skriver i sin bokanmeldelse:

  – Jeg synes utdraget var bra fordi det var spennende og gøy å lese. Jeg vil lese hele boka.
  – Jeg synes boka er bra fordi den er spennende, detaljert og morsom. Jeg gir den terningkast 6/6.
  – Jeg synes boka er spennende og kul. Terningkast 5/6.
  – Dette er en spennende grøsser, og spenningen kommer til å vare lenge…
  – Harpa er en spenningsbok for barn og handler om Agnes som skal tilbringe høstferien sin i Elvedalen. Hun tror det blir kjedelig, men høstferien, men høstferien blir nok ikke så kjedelig som hun tror. Utdraget ga egentlig ikke et godt inntrykk av de mer spennende passasjene som følger lenger ute i boken.
  – Jeg likte bokutdraget fordi det var veldig spennende. Hva er det som skjuler seg i skogen? Spesielt slutten der han ble bitt i halsen ved pulsåra og der hvor han sa at det ikke nyttet – at de måtte komme seg på sjukehuset, ellers dør han. Jeg vil lese boken, HARPA.
  – Jeg synes bokutdraget var dårlig for meg. Jeg er ikke glad i grøsserbøker. Det blir spennende hvis det hadde vært mer skummelt, eller det var en forklaring på hvordan monsteret så ut.
  – Jeg synes ikke den var så bra. Tro det hadde vært bedre med svart-hvitt-bilder. terningkast 2.
  – Det var kult at den begynte som en vanlig bok, og plutselig handlet den om jakt. Det var spennende. Det var en god innledning.
  – Jeg synes boka er bra, siden det skjedde noe interessant hele tiden. Utdraget forteller mye om familien og har passe med detaljer.

 113. Fortellingen er skrevet av A. Audhild Solberg. Den handlet om en jente som het Agnes og foreldrene hennes var skilt. Så hun måtte være slektningen sin i høsten fordi morgen hennes måtte jobbe. Slektningen bode i en lille bygda som heter Elvedal. Der bor onkel, tante, fettered Sindre og besteforeldrene. Jeg synes at boka var spennende,skummelt og litt trist på slutten. En som het Ivan, kameraten til Sindre’s far ble bitt under jakten og måtte på sykehuset fordi han kunne dø. Jeg vil fortsatt å lese denne fortellingen fordi Jeg vil vite mer om hva som skjer med kameraten Ivan og håper at han overlever. Teksten var veldig Lang og vanskelig å huske alt.

 114. Jeg syntes den var veldig bra og jeg kunne godt lest mere og jeg syntes denne boka hadde passet til 11-12 år og det er en veldig fin bok jeg vil nok lese mer av den

 115. Jeg synes denne historien var veldig spenne. Det handlet om at en jente som het Angens som hadde sett et udyr og var på besøk hos familien sin. Litt senere kom onkel Ivan å hadde skadet halsen. Jeg tror kanskje det er udyret som har gjort det.

 116. Helt sin sykt gøy bok, liker du spenning skrekk og romanse? Da må du bare lese denne boka! Jeg har lest hele bok Harpe før men har glemt at den var så gøy! Jeg gir den terning kast 111 av 10!

 117. Jeg syntes denne boken var bra og jeg vil da gi den et terningkast 4.
  Anbefaler den til 9 og oppover.

 118. Jeg likte ikke boka så veldig godt. Virker som en fin start på en grøsser, og spennende men føler ikke at dette er en bok for meg.

 119. Jeg synes at boka var bra og spennende fortelling. Særlig var det veldig spennende på slutten, når han hadde blitt bitt i halsen. Harpa er en grøsser som holder oss interessert.

 120. jeg syntes at boken litt kjedelig fordi den hadde så mange navn i seg så jeg gir den terning kast 2. .🙂

 121. jeg syntes ar boken var litt kjedelig siden det var så mye navn og ting som skjedde så jeg tror at jeg gir den terningkast 3.😅

 122. De fleste i klassen syntes utdraget var bra og hadde lyst å lese videre. avslutningen åpnet opp for ny bok. Boka kan anbefales til 9 år og oppover da det er en fin grøsser.

 123. Jeg likte boka fordi det var bra forklart, det var enkelt å forstå og det var mye action.
  Jeg vill anbefale denne boka hvis du liker mye action og hvis du liker at det skjer mye.
  Jeg synes den er bra og gir den en 6/10

 124. Denne boken var ikke helt min stil…..Men kan passe til andre bedre enn til meg. Og tror jeg vet hvem som beit han….. Jeg gir terningkast……. 3/6

 125. Det er lit baning i historien sone historier med baning liker jeg ikke for man lærer de mindre og det er ikke bra så den for 2/6

 126. Det var ikke noe skrekk eller spenning i hele tatt. Den var litt kjedelig, jeg fikk ikke gleden av å lese mer av utdraget. 👁👄👁Jeg gir den terningkast 1.

 127. Jeg likte boka veldig godt fordi den var veldig spennende og morsom. 5/6.

 128. Jeg likte ikke boken helt. Den var ikke helt min type, og den skulle hatt med litt humor. Terningkast 2

 129. Bra
  + Spennende slutt (cliffhanger)

  Mindre bra
  – Dårlig karakterbeskrivelse
  – Vanskelig å forstå
  – Lite action
  – Mye som skjedde på en gang

 130. «Harpa» er den boka som klassen vår rangerer høyest av årets bokslukerpris. Den er grøssende god, du blir totalt overrasket over halspulsbittet og du lurer fælt på hva som egentlig var i skogen. Det er et bra grep av forfatteren å gi oss et tilbakeblikk slik at vi vet at det er noe som ikke stemmer, og det er et hint om at dette «vesenet» kan komme tilbake i fortellingen. Innvendingene mot denne boka går på at det er et forvirrende utdrag med mange navn som svirrer rundt.

 131. Denne boka skapte stort engasjement i klassen. Den holder på spenningen gjennom hele boka, og slipper ikke leseren. Boka tar også i bruk ett annerledes språkbruk og setter banneord i en skreven kontekst, noe elevene la merke til. Dette skapte ekstra spenning syntes de. En bok som ikke passer for de minste.

 132. Jeg syns utdraget var bra. De forklarte det også bra. Jeg anbefaler den viss du liker skumle bøker. Jeg er en person som blir veldig fort redd. Jeg tror at mest sannsynlig ikke kommer til og lese den. Det er fordi venninnene mine fortalte meg slutten. Jeg gir den terningkast 5

 133. Jeg likte den ikke siden den hadde ÅPEN slutt. Ikke skyld på meg den var faktisk litt dårlig.

 134. spennende, gode beskrivelser, interessant, litt kjedelig.
  Terningkast 6

 135. Spennende, spesiell, merkelig, noen synes den var forvirrende og kjedelig.
  Terningkast 3.

 136. Boka var god, men litt lite humor. Boka var ganske bra derfor gir eg boka ein 4.

 137. Jeg syntes boken var bra, men jeg følgte ikke så mye med når Ann-Helen leste.

  Terningkast 4

 138. Utdraget var bra/passe bra, men litt forvirrande. Det var vanskeleg å følgje med i teksten. Slutten var spennande òg.

  Overraskande, skummel, uforståeleg og hoppa fram og tilbake i tid, syntest nokre av oss.

 139. Klassen mener denne boken var best. Den var veldig spennende og morsom. Hovedpersonene var veldig bra. Vi måtte kjøpe boken for å lese fortsettelsen. Klassen håper det kommer en bok nummer to.

 140. Ole, Mathilde, Thea, Sandra Helene, Eirik, Fredrik, Oliver, Gjertrud, Christian og Leah. (Skole: Hålandsdalen montessoriskule ) sier:

  Det var spennande og passe bra og tragisk. Det var ikkje den beste boken vi hadde hørt.

 141. Hovudperson i boka heiter Agnes.
  Denne boka handler om ein jenta som fann noko i skogen etter gravferda til besta. Det var eit dyr som laga ein harpelyd. Sjangeren i boka er grøsser.

  Utdraget var spennande. Agnes var tilbake hos bestefaren sin og møtte søskenbarnet sitt, Sindre. Det verkar ikkje som dei to fekk det greitt saman.
  Spenninga starta då Agnes hugsa tilbake til det ho opplevde då ho var 9 år gammal. Ho leita etter mor si i skogen. Der såg ho to bein og ein svart skugge. Ho vart redd og sprang tilbake til dei andre. Eg trur nok at Agnes har tenkt mykje på dette og kanskje hatt mareritt.
  Forfattaren klarer å skriva slik at me kjenner frykt for det som skjuler seg i skogen.

  På slutten av utdraget vart onkelen til Agnes skada. Ivan
  blei skada av noko i skogen. Bitemerket gjorde at han heldt på å blø i hel. Agnes vart nok skremde og tenkte sikkert tilbake på det ho hadde sett i skogen for fleire år sidan.
  Denne grøssaren klarte å få meg til å bli litt skremd. Akkurat slik grøssarar skal vera.
  Det eg ikkje likte med boka var at Agnes ikkje kjende så godt familien sin. Det verka som dei hadde vore lite i lag.
  Denne boka vil eg lesa.
  Terningkast 5

 142. Jeg likte boka litt men ville ikke ha lest den helt. Jeg har allerede lest den før. det er en fin og lit skummel bok så Terningkast 3/6

 143. Ikke bra bok veldig kjedelig Jeg sovnet når jeg hørte på boken kan ikke anbefale jeg gir denne 0/10 stjerner ikke les denne kids:)

 144. Gøy virkelig gøy, eg synest ikkje det var så grøss men byetheway.

 145. ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️Boken var litt kjedelig, jeg gir dem terning kast 3/6 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

 146. Boka handler om Agnes som må dra og være med noen andre slektninger, men plutselig skjer det noe rart. Jeg likte boka og hvordan forfatteren bygde opp spenningen. Personene i boka høres på en måte virkelige ut. Jeg gir boka 5/6.

 147. ganske kjedelig egentlig, har ikke noe humor i så syntes det er egentlig ganske dårlig
  tærningskast 2

 148. Harpa
  Hun som skrev boka heter A.Audhild Solberg.
  Boka ble gitt ut i 2019.
  De dro til tanta til sindre. Sindre visste ikke hvor mammaen hans var så han gikk ut i skogene for og sjekke om hun var der. Når sindre var i skogen så så han en rar skummel skapning som så på han. Skapningen var rynkene i ansiktet og hadde reve ører. Noen minutter ble Ivan bitt i pulsåra av noe… sindre trur det var den rare skapningen.
  Jeg syntes boka var KJEMPE KJEDERLIG fordi det var ikke grøsser og i boka spoler de frem og tilbake. Terningkast:1. jeg anbefaler ikke denne boka.

 149. Mmmmm den var deilig jeg skulle ønske at det var mer mmmmmmmmm jeg liker Alex legends

 150. Vi syntes utdraget var spennende og etterhvert som handlingen ble mer og mer mystisk, var vi så spente at det var veldig mange av oss som heiv oss over boka når læreren kom med den!

 151. jeg synes boka var kjeldlig. det var ikke morsomt jeg vil ikke lese boka. terning kast 3/6
  jeg ambefaler ikke boka.ambefaler 9-12 år

 152. Jeg synes boken var gøy. og blir spennende og lese videre i boken. jeg gir boken terningkast 4.

 153. Jeg synes boken var spennende og gøy. Jeg lurer på hva som skjer videre i boken. gleder meg til og lese videre i boken. så jeg gir boken terning kast 5😊 jeg anbefaler denne boken veldig.

 154. Jeg syntes boken var veldig bra og spennende.
  Lurer på hva som skjer senere i boken
  Gleder meg til lese videre i boken.
  Jeg anbefaler denne boken.👍👍

 155. Denne boken tror jeg var den beste. Jeg gir den 9/10 og jeg synes denne boken bude gå til superfinalen

 156. Vi hadde håpet at det skulle bli veldig skummelt og spennende, men klassen ble litt skuffet over at det ikke kom før helt på slutten. Det virker som en bra bok.

 157. Jeg syntes boken var veldig spennende men også litt kjedelig.
  Kanskje jeg hadde likt boken litt bedre vis jeg fikk vite slutten
  Den kunne vært litt mer bilder.
  Terning kast 3

 158. jeg synes boken var dårlig det er min mening det er fordi det var ikke så mye av boken og når det be spennene sluttet den. det er min mening men anbefaler denne boken til folk som er 10-11-12 år.

 159. denne boken handler om en jente som er på besøk hos sin bestefar og er med søskenbarne sitt på sin alder i gangen henger det et bildet det er fem barn som er på bildet med ryggen til Agnes syntes den til høyre ser ut som føler seg utenfor. Bestefaren sier at et er Agnes Sindre og noen andre. Så spiste de forokost så kom onkelen sin venn han hadde et kutt på halsen i hovedpulsåren…

 160. Jeg synes boken var bra og jeg anbefaler deg og sette deg ned i sengen og lese😉🙃😁🤗

 161. En jente som heter Agnes skal på besøk hos besteforeldrene fordi moren skal jobbe, hun har skilte foreldre og faren bor i Sverige og har familie der så hun kan ikke komme dit så de drar ut i skogen og skal være der i helgen, så kommer en pickup truck i skogen uten for hytten og stopper og der er onkelen og en venn av han vennen har blitt bitt i en blodåre og må til sykehuset

 162. En som heter Agnes som har skilte foreldre og hun skal til besta for å være der fordi faren har en annen familie nå sånn at de ikke har plass til Agnes. Hun skal være der med fetteren som heter Sindre. En mann ble bitt i halspulssåret. Så de måtte kjøre til sykehuset.

 163. Denne boka handler om en jente som heter Agnes. Moren hennes må jobbe, så Agnes må tilbringe høstferien hos slektninger i den lille bygda elverdal. Jeg likte denne boka fordi den var spennende. Jeg syns forfatteren var flink til å beskrive ting. Jeg likte ikke at det var banne ord i. Terningkast:4

 164. Harpa😶 Harpa handlet om en jente som het Agnes som hadde en kjempestor familie. Hun hadde en tante som het Kari og et søsken barn som het Sindre og besten. Pappaen bodde i Sverige nå, Agnes så pappaen bare i feriene. I gamlestua hang det et maleri av to jenter og tre gutter på hennes alder. Agnes lurer på hvem det er på bildet Sindre sier at det er Trym og Tyra Tark, bestevennen Ben og Sindre selv. Og så husket hun en gang hun letet etter mammaen i furuskogen å så hørte hun en lyd som ble laget av et monster som gikk på to bein. Vi gir det terningkast 6. Harpa var et spennende utdrag😊

 165. Harpa handler om at Moren til Agnes skal på jobb, og hun må derfor tilbringe høstferien hos slektninger i det lille bygda Elverdal. Agnes har ikke vært der på mange år og tror det kommer til å bli kjedelig der å henge med søskenbarnet sitt Sindre og kompisene hans. Men da onkelens jaktlag kom, fant de ut at det var noe i skogen.

  Jeg synes boka Harpa er spennende fordi man vet aldri hva som skjer videre. Og det er grøsser og passende tekst. og jeg synes også Agnes er veldig tøff som går inn i skogen.

  Det var trist med Begravelsen, men jeg synes og at det kunne vært mer grøsser i det. !o✪ ω ✪o! !ヾ(≧▽≦*)o!

 166. Harpa

  PS: Jeg har lest hele denne boken og vil derfor anmelde hele boken og ikke bare utdraget.

  Agnes skal tilbringe høstferien i den lille landsbyen Elverdal med slektningene sine.
  Hun kan ikke annet enn å se for seg en lang og kjedelig uke.
  De eneste som er på hennes alder der har nok med sine egne ting.

  Men når de fire tenåringene bestemmer seg for å ta en farefull ferd gjennom den dype skogen. Forsvinner en av dem…

  Jeg liker boken fordi den har gripende spenning, fantastiske handlinger og store mysterier.
  Altså hele pakka. Hvis en bok har alt dette er det lett å fange lesernes oppmerksomhet.
  Jeg likte også beskrivelsene i boka. Det fortryllende faktum at jeg kunne se for meg alt.

  Måten boken er skrevet på kan gjøre hvem som helst oppslukt av en og deretter ikke klarer å legge den fra seg. Jeg liker at forfatteren bytter på hvem som tenker. At hun hopper fram og tilbake til de forskjellige hodene til de forskjellige karakterene. Det gjør at leserne kan lese alt som fra forskjellige synspunkter.

  Jeg elsket hvordan boken startet. Den startet slik at jeg med en gang ble nysgjerrig.
  Sånn starter den:

  “– God morgen. Her er nyhetene, klokken er sju. Forsvinningssaken i Elverdal har tatt en
  dramatisk vending. For noen timer siden ble det funnet endaen død person i skogen.
  Vi har med oss vår reporter Guro Vatne, som befinner seg i Elverdal.
  Hva kan du fortelle oss?

  – Jeg står nå ved funnstedet, en liten hule midt i skogen. Det er fremdeles uklart om det er en av de savnede ungdommene som ble funnet død der inne. Politiet holder kortene tett inntil brystet.

  – Hva med dødsårsaken, vet vi noen den?

  – Nei, men det er naturlig å tro at vi står overfor et nytt angrep. Det er smurt blod rundt inntil utgangen av hulen og på skogbunnen utenfor. Hittil er fire personer angrepet i Elverdal.
  To av dem er døde, én ligger i koma og én ble som kjent fraktet til sykehuset i natt.

  – Er det noen andre ved funnstedet?

  – Nei, politiet forlot hulen for kort tid siden.

  –Er du sikker? Ikke for å skremme deg, men det ser faktisk ikke ut som om du er alene. Det er bevegelser i skogen bak deg.

  – Hva i…

  – Hva er det som skjer? Guro?

  – Det er noen her… Det ser ut som… som… å herregud!”

  Det boken drar opp er kanskje at det er lurt å stå sammen og å ikke kritisere maleri på rammen.

  Jeg gir boken terningkast 6, 5 stjerner og en klapp på papiret.

  Passer best barn fra 9-13 år

 167. Jeg synes harpa er litt gøy men ganske kjedelig.
  Derfor gir jeg harpa bra og terningkast 3

 168. Eg likte boka. Eg synes at det var spennende fordi me visste ikkje kven Harpa var. Du bør lese boka fordi den var skummel og spennande

 169. Eg synest boka var gøy fordi det var mye spenning i boka. Eg likte banneorda😈 det blir et tøffere språk. Eg likte og blodet som var med😷🤕

 170. Eg synest boka var gøy fordi det var mye spenning i boka. Eg likte banneorda😈 fordi det blir et tøffere språk. Eg likte og blodet som var med😷🤕

 171. Eg synest at boka var bra pågrunn av at eg liker krim grøsser og spennings literatur.
  Det så gjer teksten bra er at du har lyst å lese meir fordi det er mykje spenning.
  Det så gjer den dårleg er at det er litt banning.
  Dei som ikke liker benning bor ikke lese den boka.
  Eg synest at andre bør lese boka hvis de liker krim grøsser og senning.
  Eg har lest boka snart 5 ganger.
  Og eg synest at boka var veldig bra.

 172. Eg syntest at denne boka var veldig spanande.
  Det var bra skildringar, men eg er ikkje glad i banning.
  Eg syntest at starten var litt forvirrande.

 173. Den var gøy.

  Teksten var god fordi det var spennende. Du blir nysgjerrig på Harpa.

 174. Det var en fremmed gutt som hadde lyst hår og en genser og på bryste sto det et banne ord den var gøy!

 175. Jeg liker grøssere, så den var spennende og skummel. Jeg vil gjerne lese mer av boken. terningkast 4.

 176. jeg likte ikke boken fordi den var kjedelig. Jeg likte ingenting. Jeg likte den ikke fordi den var ikke gøy.

 177. Jeg skjønte ikke boken helt. Det var liksom bare helt forskjellige ting som skjer. Jeg Synes det var gøy da jeg begynte å skjønne det litt.Men jeg gir fortsatt terning kast 3 fordi jeg synes bare den var litt bra.

 178. Jeg likte ikke boken den sluttet kjedelig grunnen til at jeg ikke likte den var at vi fikk ikke vite noe spennende. Terningkast 1\6

 179. hei denne boka var veldig spennende jeg vil lese hele boka denne boka vil jeg gi terning kast 5/6

 180. Det var en gutt som hadde lyst hår og en genser på og det sto f#ck u.
  Men han viste ikke hvem han var.
  Og gutten hadde en venn som het Sindre.

 181. Jeg syntes boka var bra. Jeg har lest boka før så jeg vet hva som skjer. Det mest spennende er på slutten av boka men jeg liker grøsser.
  Terningkast 4/6😁

 182. jeg synes den var spennende, det var en bra grøsser. Og den ble bare mer spennende etter hver side. Den var ikke super skummel og det er jeg glad for og den var egentlig ikke noe skummel. Jeg gir den 9/10

 183. Jeg syntes boka var bra. Jeg har lest boka før så jeg vet hva som skjer. Det mest spennende er på slutten av boka men jeg liker grøsser.
  Terningkast 5/6😁

 184. Hei, eg likte denne boka veldig godt. Eg leste hele boken da vi hadde litteratur-veke.
  Teksten var veldig spenndene og litt ekkel. Men eg er veldig glad i grøssere.
  Det var litt stygge ord men de brydde eg meg ikkje om. Det er mykje bra i teksten , og eg likte spesielt at de forklarte korleis mange tenkte og følte, at de hoppa litt fram og til bake.
  men eg bør ikkje røpe så mykje. Eg annbefaler og lese boka hvis du liker grøssere. adjø! 🙂

 185. jeg synes boken var lit skummel og spenene <>>> jeg jir den terning kast 6 av 6 jeg ambefaler den

 186. jeg likte ikke boken fordi den var kjedelig. jeg gir den terningkast 1 fordi jeg skal ikke lese boken. Den var kjedelig. og nå vil

 187. jeg syntes at utdraget var litt kjedelig men jeg tror at hvis jeg hadde hørt litt mer hadde jeg gitt den 6/6 men siden utdrage var kjedeligt og litt forvirende så,,,3/6 men det var creepy når den rynkete harpa tingen stira på agnes og når han trym var bitt på halsen og jeg trorr at det var harpa som gjorde det! JEG VIL LESE MER jeg ombestemte meg 4/6 <3

 188. jeg likte ikke så godt Boka fordi jeg skjønte ikke helt slutten terningskast 3

 189. Den var veldig spennende, ønsket at jeg kunne lese mer av boka, Jeg likte fu_k gjenseren

 190. Jeg syns den var veldig spenende og gøy jeg anbefaler boka får de som liker spenning.
  terningkast 6/6

 191. Jeg synes det var spennende og jeg er glad i skumle bøker og ville gjerne lest den hvis jeg så det på biblioteket.

 192. Jeg har allerede lest denne boken og jeg synes den var litt kjedelig i begynnelsen.
  Men den var spennende i slutten.
  Terning kast: 5/6

 193. Jeg likte boka
  dette er min type bok
  Det er bra at det er grøsser, banding og at folk kan være nær døden
  5/6

 194. Spennende bok, vil gjerne lese mer av boka, det er gøy med grøsse bøker. er jeg kul?

 195. Jeg syntes denne boken var veldig bra. Jeg likte spenningen i boka, og alt fra utdraget var interessant. Jeg forsto ikke alt i handlingen, så boka var ikke så bra. Jeg synes boka var gøy å lese. Jeg synes ikke boka var så skummel som jeg hadde forventet. Boka var kul og morsom. Klassen synes at boka var

 196. Eg likte Harpa fordi eg hata dei andre.
  Den var veldig spennede🙄. Litt lett å lese men og litt vanskeleg.
  Andre bør lese harpa fordi det var den einaste boka som var spennende i årets bok sluker pris. Så eg opp fordrer andre til å lese denne spennende boka🙄

 197. Eg syntest teksten var super bra. Eg syntest teksten er veldig spennande og det skjer alltid noko. Eg anbefaler denne boka til dei som likar grøsser.

 198. Eg likte denne boka fordi den hadde litt bane ord i seg og at mest bøker har ikkje bane ord.
  Folk bør lese denne boka fordi den er kule.

 199. Ikke så min type. Men ellers så var den litt stygg med banding. Den var så skedelig 2/6 på grunn av det var ikke så mye spenning.

 200. jeg synes den boka var spenende og jeg ambefaler den til folk som liker spøk jeg gir den 4/6

 201. jeg likte ikke boka. Den var ikke noe skummel og den var forvirende. Den var skikkelig kjedelig. 1 av 6

 202. Klasse 6c syntes utdraget var spennende, men det hadde vært enda mer spennende med litt bilder. Det var en mystisk slutt på utdraget som gjorde det interessant å finne ut mer. Alt i alt var den veldig bra.

 203. Jeg synes boka var litt kjedelig i starten fordi den var ikke så spenndende men til slutten ble den litt spennende siden de lå i bilen å måtte på sykehuset ellers døde de
  Jeg gir den 4/6

 204. Når læreren min sa at boka var grøsser og at han leste et var den ikke så spennende og
  skummel jeg liker mer skumlere bøker 2/6

 205. jeg synens den var spennede anbefals til 11 til 13 årene
  terning kast 6

 206. Jesper 5. trinn Harpa er en veldig god bok som har mye spenning. Den har sjangeren grøsser, jeg forstår hvorfor den den er en grøsser, men det er ikke så alt fro mye grøsser eller uhyggelige ting som skjer i boka den er mer som en drama bok. Jeg skjønner godt hvorfor folk liker den og sånt, men jeg må bare si det, det er den beste boken på bokslukerprisen jeg kødder ikke. Jeg har lest alle bøker som er der og Harpa er soleklart den beste! Jeg anbefaler at du leser den eller eventuelt kjøper den! Fra Jesper 5.trinn på Solnesetskole

 207. Likte boka. Synd at den stoppet så brått siden jeg kunne tenkt meg og lese resten. Jeg pleier ikke og like bøker med alt for mange navn men denne var faktisk bra! 🙂 (Simon 7B)

 208. Boken var veldig bra. Har lyst å lese mer.
  Jeg likte at den var litt skummel.
  Kunne hvert mer skummel.
  RIP

 209. Utdraget handla om Agnes som er på haustferie med slektningar, i den lille bygda Elverdal. Sjangeren er grøsser.

  Utdraget var veldig spennande synest eg. Sjølv om eg ikkje likar grøssarar så godt, fekk eg lyst til å lese boka. Agnes virka veldig kjedelig og litt sjenert. Boka hadde vore heilt topp, viss det hadde vore bilete i boka fordi eg likar å ha bilete å sjå på.
  Teksten startar med at Agnes skal eta frukost saman med slektningane. Utdraget var litt stilleståande synest eg. Dethadde vore endå bedre viss det hadde vore litt meir action.

  Det var litt forvirrande med så mange personar som var med i utdraget. Eg fekk ikkje heilt tak i kven alle var. Forholdet til Agnes og Sindre var litt merkeleg, fordi dei var søskenbarn.
  Eg lurer skikkeleg på kva som har skjedd med Ivan, eg trur det er eit gjenferd som går rundt i skogen og drep folk. Handlinga var lett å leva seg inn i.
  Utdraget sluttar veldig brått, og gjer at eg får lyst til å lesa heile boka. Framsida var veldig kul synest eg, fordi den hadde fleire detaljar og var rett og slett gild å studera. Tittelen passa til utdraget.

  Det beste med teksten er spenninga, fordi den gjer at eg får lyst til å lesa boka. Minusen med boka var at det ikkje var bilete.
  Eg anbefaler denne boka for sjette klasse og oppover. Boka får terningkast 5, og eg håper at boka kjem til superfinalen.

 210. Klassen syntes denne var spennende. De liker skumle historier og grøssere. To elever syntes den var dårlig og passe bra, og det går på at de blir redd når vi leser slike bøker. De føler seg utilpass når ting blir for skummelt. Bra språk, lett å leve seg inn i historien.

 211. Noen syntes boka var spennende, men en del skjønte ikke helt innholdet og syntes det var kjedelig. En elev ga den terningkast 6 fordi hun elsker grøssere, mens en annen ga den terningkast 1 fordi hun ikke liker grøsserbøker og banneord

 212. Denne antologien hadde mange ventet på, for noen hadde allerede lest den og drevet god reklame. Passe skummel så selv læreren klarte å lese den høyt.

 213. Hva er greia med de som ikke liker den fordi det stod fuck you? Slapp av, de sensurerte det til og med.
  Denne boka passer for barn fra 9 -11 (ikke flyulykken) . Dette utdraget var fullt av unødvendige beskrivelser som ikke var nødvendige og som ærlig talt distraherte fra historien. Det er for eksempel ikke viktig å vite at gulvet på kjøkkenet var rødt. Karakterene var vanskelig å like, og jeg fikk ikke noe sympati for noen av dem. Flashbacket var urealistisk, og virket som om det ble brukt som «plot convenience». Det var ikke fengende eller spennende, og jeg fikk ikke lyst til å lese mer.

  Alt i alt, boken kan passe for noen, men den er ikke en ungdomsbok.
  terningkast: 2

 214. Jeg synes den var kjedelig. Jeg skjønte ikke så mye av den…👁️👄👁️Jeg gir den terningkast 3/6.✌🏼

 215. ❤️Jeg har lest den fra før av og jeg syntes den var veldig veldig bra så jeg gir den 1000000000000000000000000000000000000000000000000000000000/10❤️❤️

 216. Jeg synes den var litt kjedelig. Jeg skjønte egentlig ikke så mye av hva som skjedde i utdraget. Jeg gir den terningkast 3/6

 217. Jeg syntes utdraget var veldig bra, jeg har veldig lyst til å lese mer av boka terningkast 5/6.

 218. den var bra men dt var ikke gøy når de stoppa på han må på sykehuset ellers dør han
  4/6 eller 3.5/6🙈😽💙🤍🤎

 219. Bokanmeldelse til Harpa.

  Teksten handler om en jente som heter Agnes.
  Agnes sin mor er på jobb så da er hun på besøk hos slektningene hennes som bor i en liten bygd Elverdal. Men hun har ikke vært der på lenge og tror dette kommer til og bli verdens verste høstferie.
  Hun er da nødt til og tilbringe tid med den kjedelige fetteren sin Sindre, og vennene hans.
  Men da jaktlaget kommer hjem så vet de at det er noe i skogen, som de aldri har sett til før.

  Sjangeren er grøsser.

  Harpa av Audhild Solberg.

  MIN MENING.

  Jeg synes utdraget er spennende fordi for det første, jeg ELSKER grøsser.
  For det andre så ga den meg en god følelse når jeg gikk inn i boka.
  For det tredje så hadde den bra begrunnelser, som gjorde at jeg greide og leve meg inn i boka, og forstå ting. Jeg greide og skjønne mer og mer etter hvert. Og da ga det meg et inntrykk av at jeg vet hvem som er morderen her.
  Og i denne boka fikk jeg så mange spørsmål som: Hvem er skapningen,? og når skal den gripe til igjen? Hva skjedde med moren til Tyra? Hvem skadet Ivan?

  BRA BEGRUNNELSER.

  Jeg likte setningen: Det lukter mose, mose og barnåler. og: Furutrærne er tunge av kongler. Det var veldig beskrivende og veldig bra skrevet. Det var ikke for mye begrunnelser.
  Og så likte jeg denne setningen godt og: Bortenfor dem stårt Sindre og gaper.
  Tenk deg en gutt som bare stirrer på deg og gaper.
  Jeg begynte godt og le.
  Det sjarmerte meg på en morsom måte.
  I denne boken er det og humor, så denne boken synes jeg er veldig fin og lese.

  TEKSTEN

  Jeg synes teksten var veldig bra,
  fordi den greide og forklare veldig mye, og hadde fyllene ord i teksten.
  Dette var også en veldig lett tekst, men den endret seg veldig fort.
  Det var noen endringer som kunne være vanskelig men det var en veldig fin tekst, og får meg til og ville lese boken!
  Men forfatteren har gjort en veldig bra jobb og lage denne boka, og håper han gjør det like bra i andre bøker han eller hun kommer til og skrive!

  Teksten greier også og gripe meg med den på reisen, fordi den hadde så mye spenning i seg og tar deg med.
  Denne teksten utvide seg veldig fort i min mening, fordi i starten så forklarte han med en gang hvem som var hvem, og etter det kommer nesten punktet. Så han hadde spart spenningen på en uventet måte.

  SLUTTEN

  Denne boken har vært et magisk og spennene sted.
  Synes denne boken skal få en god applaus.
  Denne burde virkelig andre lese.
  Den hadde spenning, grøss, og gode begrunnelser.
  Den kunne vært litt skummel for andre, så tror denne passer best til 8 til 13.
  Denne spenningen går ikke slutt.
  Jeg synes at jeg gir denne boken terningkast 5!

 220. Harpa
  Teksten handler: om Agnes og Sindre. Moren til Agnes
  er på jobb i høstferien. Agnes må derfor være hos onkel
  Åsmund, Tante Kari, Beste og fetteren Sindre.
  Besta døde når Agnes var 9 år gammel. De var i hagen til
  Onkel Åsmund, Tante Kari og Sondre. Agnes lette etter
  mamma, men finner henne ikke. Hun går inn i skogen og der
  skjer det noe mystisk.

  Sjangeren er grøsser

  Hva jeg mener:
  Teksten var veldig gripende da Agnes går inn i
  skogen og ser etter mamma da hun ser et vesen.
  Det var også litt skummelt at noen hadde bitt Ivan
  i halsen. Jeg er veldig glad i grøss. Det gjør sånn at jeg begynner å bli redd den følelsen liker jeg.

  Jeg liker veldig godt at det er forskjellige synspunkt.
  Da kan jeg leve meg inn i disse to personene. Selv
  om Agnes og Sondre er helt forskjellig.
  Det gjør det også litt fascinerende at så nærme
  personer er så forskjellige.

  Det som ikke gjør det så bra er at det er for mange
  personer. Det gjør det mye mer forvirrende. Noe som
  også er forvirrende er når Agnes går inn i tankene sine.
  Da skjønner man ikke så mye hvor vi er i teksten.

  Avsluttning:
  Jeg synes at denne boken er helt topp. Hvis du liker
  grøss og spenning så er dette boken for deg. Jeg synes at
  denne boken burde være superfinalist. Jeg gir denne en
  6/6.

 221. Harpa

  Teksten handler om en jente som heter Agnes. Agnes sin mor jobber så Agnes skulle tilbringe høstferien med fetteren sin Sindre. Sindre bor i bygda Elverdal. Agnes tror at det blir en kjedelig uke med fetteren. Men så skjer det, faren til Trym ble blitt bitt av noe han ikke så. Ingen vet hva som skjer videre.

  Jeg synes dette utdraget var spennende fordi da Agnes så på bilde av hun gikk hun inn i minnene hennes og da så hun et mystisk vesen. Jeg likte når hun sa inn i drømmen ”Vesenet står ikke på alle fire, slik dyr gjør. Det står på to ben, som et menneske.” Jeg synes det ikke var så spennende først men spenningen bygde seg på og det likte jeg. Agnes snakker så mye om alt mulig så Sindre ble lei av å høre på.

  Det var veldig mange personer. De het: Ivan, Agnes, Sindre, Besten, Tante Kari, Onkel Åsmund, Irja, Tyra og Ben. Det ble litt forvirrende noen ganger. Jeg synes det ble godt beskrevet. Ordene betydde på en måte noe annet en det de gjør.
  Jeg vil gi denne boken en 6/6.

 222. Bokanmeldelse til Harpa

  Teksten handler om en jente som heter Agnes og tre andre ungdommer. Moren til Agnes skal jobbe i hele høstferien så Agnes må derfor tilbringe hele ferien hos noen slektninger i den lille bygda Elverdal. Agnes har ikke vært der på noen år så ser opp til en kjedelig ferie med fetteren Sindre. Men til blir ikke som det skal i skogen i Elverdal får når onkelens jaktlag kommer hjem med en alvorlig skadet mann.

  Sjangeren er Grøsser😖

  Denne teksten var kjempespennende, med alle de rørende beskrivelsene klarte jeg å sette meg inn i teksten og jeg følte hvordan personene i boken hadde det.

  I denne teksten fikk vi noen ganger høre minnene til personene, det likte jeg fordi det blir mer spennende og skumlere og mer ekte.

  Jeg likte personbeskrivelsene best av alt. Jeg fikk et bilde av hvordan alle personene så ut. Det var faktisk så gode personbeskrivelser at jeg begynte å se opp til dem. Jeg likte spesielt Tyra, Hun var så modig og tøff var ikke lei seg for at moren hennes Irja forsvant for noen år siden. Det synes jeg var veldig tøft av henne.

  Jeg gir denne boken en 6/6. Jeg vil anbefale denne boken til barn og ungdommer som liker skumle og spennende bøker:D

 223. Harpa
  laget av A. Audhild Solberg
  Boka handler om Agnes. Agnes sin mor jobber mye så Agnes ender opp i Elverdal i høstferien. Da må hun bo med besten, moren til Sindre og fetteren Sindre. Når hun våkner så ser hun Sindre for første gang på flere år. Sindre synes Agnes er irriterende fordi han synes at hun tror at hun kan alt. Agnes ser et bilde. Det er beskrevet sånn “ De fem ungdommene på bildet står i en furuskog, det er natt, himmelen er dekket av stjerner. Alle ser rett frem bortsett fra den mørkhårede jenta helt til høyre.” Agnes kjenner noe komme på vei det er et minne. Minne er om skogen i begravelsen til bestemoren hennes. Agnes fant ikke moren hennes. Agnes bestemte seg for å gå inn i skogen for å lete. Hun så et vesen et. Vesenet stirret inn i sjelen på henne hun ville bare tilbake. Hva skjer når Ivan en venn av faren til Sindre ble skadet på en elgjakt? Hva eller hvem er dette uforglemmelige vesenet skadet dette vesenet Ivan?

  Jeg synes boken var veldig spennende fordi forfatteren greide og holde på spenningen. Jeg liker at forfatteren ikke røper hva vesenet er og at hun beskriver folk som ikke er så viktige, men som kan bli en stor rolle i boka senere. Jeg liker boka den har litt fantasi i seg og det er bra mitt i mellom synes jeg. Noen ganger får jeg noen spørsmål. Hva er det vesenet i skogen. Hvorfor dukket det vesenet opp etter at bestemoren til Agnes og Sindre døde. I mange bøker er det masse beskrivelser, men i denne var det nok beskrivelser til å lage mange bilder. Jeg har veldig lyst til å lese resten av denne boka fordi den fikk meg til å engasjere meg til å lese flere grøssere. Jeg likte spesielt avsnittet når hun beskrev den gamle stua fordi det var et gammelt hus. Kanskje er huset hjemsøkt . Forfatteren skrev også på en fin og bra måte noen vanskelige ord midt i mellom, men det kan du bare spørre læreren din om.

  Et utdrag fra boka.
  Agnes følger etter ham gjennom en smal gang, til de kommer til et rom med mørke tømmervegger og rødmalt gulv. Dørkarmen er så lav at Agnes må bøye seg da hun trår over dørstokken. Det er lavt under taket også. Hvis hun står på tå, kan hun ta i det med hånden. Alle møblene her inne er fra gamle dager. Under vinduet rett frem står et langt og smalt spisebord med trebenker rundt. Ved siden av vinduet til høyre henger et rosemalt skap med utskjæringer. På toppen av skapet står en utstoppet røyskatt. Den er fanget midt i et hopp, det ser ut som den prøver å rømme opp i taket. Langs veggen til venstre står en rosemalt himmelseng. Bare at det ikke heter himmelseng her, husker Agnes. Her sier de kroneseng.

  Det mest spennende utdraget i boka.
  Furutrærne er tunge av kongler.
  Det er noe annet i et av dem også i et av dem også, høyt opp i trekronen. Noe stort å rynkete med spisse ører og lange bein Agnes kan kjenne at det stirrer på henne. Øynene stikker som nåler. Hun bråsnur. Hun vil ikke være her lenger, hun vil tilbake til hagen! I det samme hører hun en lav klimprelyd. Det høres ut som noen drar fingrene over et strengeinstrument. En gitar eller fiolin, eller kanskje en harpe. Tonene er utstemte og sure. Like etter knaker det i skogen bak henne. Så hører hun noe lette over skogbunnen og ser skyggen av noe langt og smalt forsvinne mellom trærne. Agnes setter i å løpe , i nye sandaler som klemmer mot tærne. Snart skimter hun hagen i enden av stien. Mamma, hikster hun. Mamma! Rett før hun er ute av skogen, snur hun seg. Bak et furutre står det rynkete vesenet og stirrer på henne. Det har pels i ansiktet, ser hun når, brunflekkete pels og værhår. Det rører seg ikke, lager ikke en lyd. Det bare står der og skuler på henne med ørene stivt bakover. Ser Agnes det.
  Vesenet står ikke på alle fire, slik dyr gjør. Det står på to ben, som er menneske.

  Jeg er glad for at jeg ikke er Agnes.
  Hvis jeg var Agnes hadde jeg aldri turt å gå i den skogen igjen.
  Jeg liker at Agnes er den tøffe som bare er tøff hun prøver ikke hun bare er det. Det er noe ikke mange folk har.

  Jeg hadde lurt på om hvis Sindre hadde visst om det Agnes så i skogen ville han likt henne bedre.

  Jeg synes denne boka er strålende for folk som liker skumle filmer og liker grøssere. Du burde også lese boka hvis du liker litt fantasi om vesener. Boka er også veldig mystisk ikke sånn krim mystisk men en helt annen vri det er noe jeg liker. Jeg gir boka terningkast 6. Boka passer best for folk 10-14 år tenker jeg.

 224. Den var dårlig, fordi det var vanskelig å følge med. Var mange mennesker å holde styr på. Det var vanskelig å henge med. Mye som skjedde på en gang.

  Det hadde spenning, men likevel forvirrende. Den var rar, fordi man skjønte ikke helt innholdet. Slutten reddet litt, som gjorde at noen ville lese videre.
  Noen synes den var bra og man kunne holde følge. spennende med bittet, men var forvirrende. Vanskelig å holde følge

  Bildet skapte større forventninger enn Innholdet tilsa.

 225. det handler om en jente som gikk in i et gammelt hus. og møter mange folk og ser på bilder også så går hun i skogen den er spenene å jeg vil lese resten terningkast 4

 226. det var en jente som var på hytta da en lastebil stanset utenfor, jenta løp ut og hun så en gutt som hadde en lue på halsen , men hun kunne se at det var blod som rant nedover halsen. jeg syntes den var spennene. jeg gir den ternekast 6.

 227. Angnes må bod hos slektningene sine i høst ferien fordi moren huns skal jobbe noe hun tror kommer til å bli kjedelig. Når de er der hører de noen som spiller på en harpe og de løper. Etter hvert tror Sindre at han blir skutt i bryste men ingen vet om det var det beiste i skogen som hadde bitt han.
  Jeg mener denne boka er kjempe bra både små og store.
  Det er fordi den er spennende hele tiden og den gir lese lyst for hver side. Jeg gir denne boka terning kast 6

 228. harpa handler om et spesielt monster som lever i skogen rett utenfor huset der de bor.
  det er en jente som har et dårlig møte med et monster i skogen, hun løper så fort hun kan ut av skogen og når hun ser bak seg blir hun vettskremt, monsteret har hår i fjeset, holder en harpe og står på to bein. senere drar en ung gutt å jakter i skogen når han kommer tilbake er han bitt i halsen, ingen vet hva det er, men det er ikke et vanlig dyr.
  det er en grøsser- fantasy bok og den minner meg om en sene i askeladden i dobregubbens hall der det er et vesen med en harpe som lokker dem med en melodi fra harpa. jeg synes harpa er en spennende bok som er lett å leve seg inn i, det er litt vanskelig å skjønne alt på starten, men det blir lettere og lettere etter vert som du leser, så ikke gi opp med å lese den, som jeg gjorde.

 229. tante Kari og onkel Åsmund kommer hjem med den skadet Ivan han var blitt bitt av et monster de må kjappe seg til sykehuset ellers så dør han. jeg likte denne boka best fordi den var veldig spennende og jeg vil gjerne lese videre på den sjangeren er spenning og den er en grøsser jeg gir denne boka terningkast 6.

 230. Det handler om en mystisk skapning i skogen og så kommer det en som er blitt bitt i nakken. Det er 100% en grøsser og en bok for folk som liker å lese.
  Det er en spennende tekst fordi det er en mystisk skapning i skogen.
  det er en veldig god bok. Det er vanskelig å legge fra seg boka tror jeg(99%). Det jeg synes er veldig bra med denne boka er at det er spennende helt fra start, derfor gir jeg denne boka terningkast 6.

 231. Den var sykt dårlig det var ikke noe spennende jeg gir den terning kast 1 av 6 😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😀😅😂🤣😉😘🥰🥰🙃😉😘😘🤣☺️😂😇😂😞😎😒😕😫😕😖😒😞☹️🙁🙁😕😟🙁

 232. bokanmeldelse til Harpa
  Forfatter = A.Audhild Solberg.
  Forlag = Aschehoug.
  Sjanger = Grøsser.

  Boken handler om en jente som med moren sin skal til fetteren hennes og de andre som bor der. De har det hyggelig ved middagsbordet men får Agnes en forestilling som egentlig ikke gir mening, men den er litt spennende og rar. Men når onkels jaktlag kommer hjem så er det tydelig at noe har skjedd i skogen.

  Jeg likte boken fordi den var spennende og morsom. Jeg likte også at det er den eneste grøsseren i bokslukerprisen fordi jeg elsker grøssere, action og krim.

  Jeg skulle ønske at den ikke var så rotete fordi mitt inni boken så skifter de hvem som forteller. Det gikk fra at Agnes forteller til at Sondre forteller. Jeg likte ikke det så godt fordi det ble litt forvirrende.

  Historien i utdraget engasjerte meg fordi det var spennende og creepy. Det engasjerte meg fordi jeg elsker grøsser og denne boken er under sjangeren grøsser.

  Språket i teksten er lett leselig fordi den har lette og tydelige ord.

  Jeg anbefaler denne boken fordi den er spennende og litt morsom.
  Hvis du liker grøsser meg litt humor se er denne perfekt for deg.
  Jeg gir den terningkast 6.

 233. SPENNENDE,SPENNENDE,SPENNENDE
  Harpa av a.audhild solberg.

  Sjangeren er grøsser😱

  Hovedpersonen er Agnes.

  Historien engasjerte meg fordi det var
  spennende.

  Jeg klarte ikke og leve meg inn i boken fordi det var så mange dekorasjoner.

  hvis jeg var forfatteren ville jeg beskrivd mer i skogen

  Det beste med boken er all grøsseren.

  Jeg vil anbefale boken for 7-16 år.

  terningkast ☆6☆

 234. Harpa

  Boken heter: Harpa.
  Av : Audhild Solberg.
  Forlag : Aschehoug

  Boken handler om en jente som heter Agnes. Jeg synes forfatteren ikke beskrev så godt, fordi hun skriver hva hun heter og at hun er en ungdom, men ikke noe mer.

  Det jeg savnet med teksten var humor. Jeg synes også at det er spennende og kult, men jeg vil gjerne ha humor fordi det gjør sånn at andre får litt mer lyst til å lese den.

  Jeg synes det beste med boken var kult og litt skummelt. Det skumleste var at Åsmund har blitt bitt i luftrøret så de må få han til en lege hvis ikke så kommer Åsmund til å dø!

  Jeg fikk lyst til å lese mer fordi det var spennende om Åsmund ble bitt av det monsteret som Agnes møte i skogen eller så vet jeg ikke hva Åsmund ble bitt av.

  Jeg gir boken terningkast 5.

  Jeg anbefaler denne boken 10-15+ fordi den kan være skummel for barn som er mindre enn det.
  Jeg anbefaler boken til folk som liker spenning.

 235. Boka var kjempedårlig. Det var vanskelig å forstå hvor de var til forskjellige tider.

  Terning kast var 1.

 236. Harpa en grøss.

  Boken heter Harpa.
  Forfatter A. Audhild Solberg.
  Forlag Aschehoug.
  Sjangeren er Grøsser.

  Teksten handler om en jente som heter Agnes og en gutt som heter sindre. Agnes må tilbringe høstferien med slektninger som bor i den lille bygda Elverdal. Agnes er nesten aldri der og føler at det er mange år siden hun har vært der. Når jakt lage til onkelen til Agnes kommer hjem får de vite at det er noe i skogen og Agnes har også sett noe rart i skogen.

  Jeg har lyst til og lese hele boken fordi jeg får lyst til og finne ut av hva som skjedde med Ivan.

  Det som er bra er at det er gode forklaringer i teksten og det gjør at jeg kan leve meg inn i teksten. Jeg liker at teksten er en grøsser men ikke er sånn kjempe skummel. Jeg liker at forfatteren har gjort boken litt mer ekte med og få Agnes til å bli ekte.

  Det som er litt dårlig med teksten er at den bare bytter fra at det er Agnes som sier teksten til at det er Sindre som sier teksten.

  Jeg vil anbefale boken til andre fordi den er spennende og jeg for en liten frysning i meg når jeg leser teksten selv om den ikke er så skummel .
  Boken passer kanskje for sån 9-10+.
  Terningkast 6.

 237. Det er litt skummelt, men mest spennende
  Harpa av A. Audhild Solberg.
  Forlag: Aschehoug
  Sjanger: Grøsser

  Teksten handler om Agnes som skal på høstferie med familien. Faren hennes bor i Sverige og Moren hennes må jobbe så hun må dra med slekta på ei hytte uten Mamma og Pappa. Hun har vært der før og har ikke de beste minnene og et udyr vender tilbake.

  Spenningen gjør at man vil følge ekstra med og lever seg mere inn i teksten, for eksempel helt på slutten av utdraget da Ivan ble bitt ved halspulsåra. Noen av setningene fortelle meg om hvordan Agnes er, som her: “Men hun kjenner ham jo ikke. Det virker rart hvis hun også løper ut. Samtidig er hun jo veldig nysgjerrig på hva som har skjedd.”
  Noe som gjør teksten kul er at perspektivet vi ser historien fra forandrer seg. I starten og slutten er det Agnes sitt, men litt i midten er det Sindre sitt. Det gjør leseopplevelsen bedre.

  Det beste med teksten er at den er spennende. Forfatteren har brukt et språk som beskriver godt og gjør handlingen mye mer spennende enn hvis det bare hadde stått de vanlige. For eksempel her: “Agnes kjenner at det stirrer på henne. Øynene stikker som nåler.”
  og her: “Like etterpå knaker det i skogen bak henne. Så hører hun lette skritt over skogbunnen og ser en skygge av noe langt og smalt forsvinne mellom trærne.”

  Boken er lett å lese med enkle ord, lettleste setninger, spenning og masse fortellende språk.
  Hvis du liker spenning, litt grøssing og drama er denne solgt.
  Jeg vil anbefale boken til 9-12+. A.Audhild Solberg du har gjort en god jobb !!
  Terningkast 6 😀

 238. Jeg synes boka var mellom veldig bra og super. Hvorfor ikke super var fordi den startet ganske kjedelig med det ble mer og mer spennende da hun var i en drøm og da de kom hjem fra jakt og en av dem var skadet. Jeg tror nok det er noe der ute som kanskje forhekser dem til og gå nærmere med musikk fra en harpe.

 239. Jeg synes harpa var litt spennende men også ikke noe jeg ville valgt selv. Jeg synes rett og slett den ikke var gøy fordi jeg skjønte ikke helt hva boken handlet om. Jeg gir
  boken terningkast 3 og en halv av 6 🤷‍♀️🤍😊

 240. Boken handler om en som hete Agnes og det handle om skogen, og jeg fikk veldig mye bilder i hodet. Jeg liktet den litt, men ikke så mye. Jeg gir treningskast 3

 241. Denne boka handlet om en jente som som heter Agnes, og det er en grøsser. Jeg syntes boka var litt spennende samtidig som jeg syntes den var kjedelig, men jeg likte ikke at det sto FU*K U.!❤🙁🙁🤪

 242. Der var litt kjedelig fordi det var ingenting som var gøy.
  Eg liker grøsser men ikke grøsser som denne.😏😏😏😏😏😏😏😏😏😏😏😏😏😏😏😏😏😒😏😏😏😏😏😏😏😏😏😏😏😏😏😏😏😏😏😏😏😏🥺😏😏😏😏😏😏😏😏😏🥺🥺😏😏😏😏😏😏😏😏😏😏😏😏😮😏😏😏😏😏😏😮😏😏🥺😮😏🚨🏎️🚨😒😒😒😏😏😏😏😏😏😏😏😏😏😏😏😏😏😏😏😏🙋🙋🙋🙋🙋🙋🙋🙋🙋🙋🙋🙋🙋🙋🙋🙋🙋🙋🙋🙋🙋🙋🙋🙋🥺🥺😮🥺😮🥺😮😮😮🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃^_^^_^^_^^_^^_^^_^^_^^_^^_^^_^^_^^_^^_^^_^^_^^_^^_^^_^^_^^_^^_^^_^^_^^_^^O^^O^^O^^O^^O^^O^^O^^O^^O^^O^^O^^O^

 243. Eg syntes boka var kjekke fodi eg likte boka og han va kjekke🤘💅💅💅💅🖕💅💅😝😏😏🤨🤨🙁☹️☹️☹️☹️☹️😰😰😰DEn var KULe fordi eg e det😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎1000000000IQ
  Boken var skummel😭😭😭😏☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️

 244. Harpa

  Harpa.
  Forfatteren heter Audhild Solberg.
  Aschehoug.

  Sjangeren er grøsser.

  Boken handler om Agnes som skal være hos fetteren sin Sindre i høstferien. Det er lenge siden hun har vært der og hun tenker på gamle minner. Sindre og Agnes kjenner ikke hverandre så godt. Det er litt rar stemning. På slutten skjer det noe dramatisk med Ivan. Han er vennen til Sindres pappa.

  I starten av boka hørtes det ikke så veldig ut som det var grøsser, men på slutten blir det spennende. Det var litt vanskelig å forstå hva det handlet om i den første delen fordi det var så mange personer. Plutselig kom besten og plutselig var det noen på et bilde og så plutselig var det Agnes sine minner. På slutten kom Ivan, som de hadde snakket om.

  Det var liksom mange forskjellige sjangere i begynnelsen. Når Agnes tenker på Trym og det bølger i magen, så ligner det på romantikk. Når Agnes dagdrømmer og tenker på at hun er 9 år igjen og er i hagen og leter etter mammaen sin, så ligner det på fortidsminner/ historie.

  Jeg likte slutten veldig godt fordi det var veldig dramatisk da Ivan kom med et sånt kjempe stort bitt i halsen og kanskje kom til å DØ! Det for meg til å få lyst til å lese mere.
  På starten var det ganske kjedelig, men også litt morsomt.
  Det var morsomt når Agnes rykket til og så Sindre med en genser det sto F*CK U på.
  Det var morsomt på noen andre steder også.
  Det var kjedelig fordi det ikke var som jeg trodde jeg trodde liksom at det var sånn at Agnes og moren snakket om at de ikke fikk lov å gå ut i skogen fordi det var noen som hadde blitt drept i skogen.

  Jeg lurer på hva som kommer til å skje med Ivan.

  Denne teksten passer for de som liker mange forskjellige sjangere.

  Terningkast 4.

  Jeg synes den passer for 8-11 år.

  👍👌😎😃😁

 245. Eg synast utdraget var spennande og litt skummel. Men eg synast han kunne vere litt meire posetiv, ikkje så negativ. (men det sa jo seg sjølve – posetiv, ikkje så negativ)
  Terningkast: 4
  Aldresgruppe: 10 – 15 fordi han var litt skummel.
  Når eg høyrer sjangeren grøsser tengker eg : Skummelt men ikkje Krim
  Når eg leste utdraget: Følte eg meg litt som i ein skrekkfilm.
  Ville eg lese boka etterpå? Ja og Nei fordi når eg leser bøker leser eg ofte på kvelden og viss det er ein grøsser trur eg at eg kommer til å få mareritt.

  MF

 246. Var bra bok men nynest det skjedde litt lite. Terningkast 3. Eg trur eg ikkje ville lest denne boken på ny.

 247. Bra og spennende bok. Vi vil gjerne høre fortsettelsen ,det frister. Levde oss godt inn i boka. Bra at det er mye detaljer, for da kan vi se for oss hvordan det ser ut. Den bygde seg opp og ble mer og mer spennende. Fremsiden innbydde til lesing.
  Litt innviklet familieforhold. Litt vanskelig å forstå dette.

 248. Den boken er passe bra. Jeg liker ikke den så mye😅😅😅😅😔😔😔

 249. Jeg synes den var litt kjedelig men jeg synes forvaterten beskrev mye som folk forstår.Jeg synes den var kjedelig synes det kjedeitt lite i boka.

 250. Denne var veldig forvirrende, vet ikke hvorfor da. Men ganske kul! 😗🎉

 251. den er ikke spennende for meg og det er ikke noe som skjer. det burte skjedd noe mer

 252. Eg likte Harpa veldig godt fordi, den var ganske spennende, bra skrevet og litt mystisk.
  Eg gir boka 5 i terningskast

 253. Jeg syns at boken bar ok fordi utdraget var for kort.😟🤓😏🤓😔😗😗😋😝😛😛🤨😛😝🤨😝😛🤨😜😝🤨😝😛🤨😝

 254. Boken var bra👍. Jeg likte ikke veldig mye når det sier F-ordet men jeg tror det var litt morsom😊 og det var et bra skummelt bok.

 255. Jeg likte den ikke så mye men klasse c gjorde det men ikke min klasse, den var litt spennene men også litt kjedelig #ikkebrabok

 256. 🤳🏻🦾Den van veldig dårlig fordi de banna og den var kjedelig👨🏼‍✈️🙇🏿‍♂️🙋🏼‍♀️🙅🏼🙋🏻🙇🏿‍♂️🙇🏿‍♂️🙇🏿‍♂️🙇🏿‍♂️🙇🏿‍♂️🙇🏿‍♂️🙇🏿‍♂️🙇🏼‍♂️🙇🏼‍♂️🙇🏼‍♂️🙇🏼‍♂️🧏🏼‍♂️🤦🏾‍♀️🙅🏿‍♂️🙆🏼‍♂️🙇🏼‍♂️👩‍👩‍👦👩‍👦👩‍👩‍👧🧍🏼‍♂️👨‍👨‍👦‍👦👩‍👧‍👧👨‍👧‍👧👩‍👧🕴🕴🕴🕴🕴🚶🏼‍♀️⚓️🎢🚝🚇🚇🛫⛵️⛵️🚤⚓️🚤🚀🛬🚇🚅🚃🧩🎻🎮🎻🤺🏂🏋🏼‍♂️🏏🏹🏐🤺🛷🏉🤼🏉🤿🏏🏹🏐⛹🏻‍♀️🏉🤾🏽🤼‍♀️

 257. Jeg likte den ikke 🥺2/10 fordi den var ikke så spenende og banne ord.👍👁👄👁👍 bra jobbet med boken da! ⚡️🐥✌️

 258. Teksten handler om en jente som heter Agnes og moren hennes som skal jobbe så Agnes tilbringer høstferien sin hos besteforeldrene og fetteren og tanta og onkelen sin. Hun sto opp dagen etter på og så gikk hun inn i skogen og så et dyr med hår i ansiktet, men det sto på to bein.
  Også kom noen som heter Ivan og Åsmund hjem. Alle utenom Agnes løp til bilen og så Åsmund ligge i bilen med lua over hodet og blod på hendene og halsen, han hadde blitt bitt i halspulsåra.
  Boken var litt spennende og jeg anbefaler den for de som liker å lese mye. Teksten var lett å leve seg inn i, men den var ikke fullt så spennende. Den var lett å legge fra seg, men den hadde en veldig brå slutt og det var det jeg ikke likte så mye med den og at den var veldig lang å lese.
  Terning kast 3/6.

 259. Jeg hadde sagt det var en Passe Bra fordi jeg likte ikke Idéen av blod og litt banning inni mellom men ellers likte jeg den grøsser delen.

  🟦🟦🟦
  🟦🟦🟦🟦🟦
  🟦🟦🟨🟨🟨🟦🟦
  🟦🟦🟦🟦🟨🟦🟦🟦🟦
  🟦🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟦
  🟪⬛️⬛️🟪⬛️⬛️🟪
  🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪
  🟪⬛️⬛️⬛️⬛️⬛️🟪
  🟪🟪⬛️⬛️⬛️🟪🟪
  🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪

 260. Jeg digget boka. Den var på en måte alle typer følelser. Sur/sint, glad, trist (for dem), frykt (for dem)

 261. Jeg syntes denne boka var veldig spennende.😊 Det var spennende bra når Ivan fikk et bitt på halspulsåren.😰 Jeg tenkte hva denne boken handlet om. Hvis du kjenner meg, så vet du kanskje at jeg liker krim/drama bøker. 🦖🗺 Denne boken fikk meg til og tenke: hva er det i skogen?😃Det er en slags tynn skapning som befinner seg i den.😳 Denne boka var veldig bra! Men klassen ble enige om at vi skulle stemme på passe bra.☹️ Men det går jo bra! Jeg sier denne boken får en solid 8/10. 🌻

 262. Jeg syntes boken var veldig bra, fordi den hadde rolig start så ble det mer spennende.

 263. Den var ikke god den var ganske dårlig🤢🤮👎👎👎👎👎👎👎😡😠

 264. Den car velig bra men mangen sa ate den var dårlig et suns den var veldig bra den hvor spennende. Takk for at du lagde denne boken vis du lese dette da😎

 265. Litt uklart hva den handla om, men den handla om at Moren til Agnes skal jobbe, og hun må derfor tilbringe høstferien hos slektninger i den lille bygda Elvedal. Agnes har ikke vært der på mange år og ser for seg at det blir kjedelig å henge med fetter Sindre og kompisene hans. Men da onkelens jaktlag kommer hjem, blir det klart at det er noe i skogen. Det er en grøsser bok. Handlingene var ikke så lett og leve seg inn i fordi jeg skjønte liksom ikke hva som skjedde, jeg ble ikke glad i noen, fordi det ga liksom ikke noen mening. Jeg fikk lyst til og lese mer det var litt spennende.det beste med testen var når han kom i Skogen fordi det var litt spennende. Det irriterer meg at jeg liksom ikke skjønte. Andre burde ikke lese den, den burde ikke være en superfinalist. 3/10

 266. Harpa
  Denne boka er i sjangeren «grøsser», den handler om en jente som heter Agnes. Det er en helt vanlig dag med familien helt til et familie medlemskommunene hjem fra elgjakt og har blitt bitt av et viss dyr i halsen, og må sendes på sykehus. Jeg levde meg ikke særlig inn i denne teksten fordi det ikke var helt min type av en bok. Teksten startet et bra sted og jeg fikk vite hva som skjer og har skjedd. Teksten var ganske lett og legge fra seg og jeg fikk ikke så lyst til og lese mer. Denne teksten var ganske lett og forstå og hadde vært lett og lese også.det beste med boka var når de satte bilen med en dødene i forsete, alt ellers var ikke så bra. Alt i alt var dette ikke min type, og jeg synes den ikke kunne bli superfinalist i Bokslukerprisen. Terning kast 3/6.

 267. Teksten handler om en jente som er på besøk hos noen.
  Harpa er en grøsser.

  Handlingen er lett å leve seg inn i fordi de forklarte godt.
  Jeg har ingen mening om personene i denne teksten.
  Jeg får litt lyst til å lese mer.
  Jeg synes teksten var lett å lese fordi jeg ikke leste den.

  Det beste med teksten var at de forklarte godt hva som skjedde og hvordan det så ut.
  Hvis du liker grøsser så burde du lese den.
  Jeg synes boka fortjene å være superfinalist i Bokslukerprisen.

  Terningkast 5/6

 268. Teksten handler om en jente som var en ungdom og dro til hytta der mammaen og broren bodde.
  Boka er snakk om grøss.
  Handlingen er ikke så lett og leve seg inn i fordi den starter ikke med det som er skummelt.
  Altså jeg blir ikke så glad i dem fordi jeg ikke synes boka var så bra og når det var utrops tegn så var det bare helt normal liksom..
  Boka tar ikke opp et viktig emne.
  Den gir meg ikke noe og tenke på.
  Teksten var ikke noe vanskelig.
  Det var litt vanskelig og legge den bort fordi jeg ville lese mere av boka selv om den ikke var noe bra fordi den ikke var noe grøss.
  Den er ganske lett og lese fordi det var ikke noe vanskelige or i teksten.
  Det beste med teksten var at det var pitte litt spennene..
  Hvis du liker litt spenning så burde du lese denne.
  Jeg synes ikke denne burde være med i bokslukerprisen.

  Terning kast: 4/6

 269. 1 innledning
  Teksten handler om en jente som skal til bestefar. så blir en gutt der blir bitt i halsen.
  Det er snakk om en grøsser bok.

  2 din opplevelse og vurdering
  Ja teksten er lett å leve seg inn i på grund at en er spennene.
  Teksten starter rett inn i fortellingen.
  Jeg synes ikke noe spesielt om personene.
  Nei boken tar ikke opp noe emne.
  Nei teksten er ikke så vanskelig å legge fra seg.
  Ja teksten er lett å lese fordi den ikke har noen vanskelige ord.

  3 Avsluttning med oppsummering
  Det beste med teksten er når henne får vite at henne er med på et bilde.
  Det er ikke noe som irriterer meg i teksten.
  Ja andre burde lese den.
  Ja boken burde vinne Bokslukerprisen.

  Terningkast 5/6

 270. Moren til Agnes skal jobbe. Hun må derfor tilbringe høstferien for familie slektninger i den lille bygda Elverdal. Agnes tenker at det blir kjedelig og være med fetteren sin Sindre og vennene hans. Hun pleier av og til å være med faren sin på ferier med ikke denne ferien. Han har fått seg ny familie og er opptatt.

  Sjangeren er grøss. Jeg synes ikke den var skummel eller at den burde være grøss fordi det skjer ikke noe som er skummelt.
  Handlingen er ikke så lett å leve seg inn i pga den var kjedelig.
  Boken tar ikke opp et viktig tema.
  Jeg får ikke lyst til å lese mere fordi det ikke skjedde noe spennende eller gøy.
  Teksten var lett å legge fra seg. Jeg synes ikke teksten har en styrke. Jeg synes ikke andre burde lese den hvis man er glad i spenning. Jeg synes ikke den fortjener å være superfinalist.
  Terningkast 2

 271. Teksten handler om en slags familie som er ute på jakt hvert år og so skjedde det noe.
  Det var en grøsser.

  Handlingen var ikke så lett og leve seg inn i fordi den var kjedelig.
  Teksten starter ikke rett inn i handlingen.
  Jeg blir ikke akkurat glad i personene.
  Jeg syntes ikke at boken gir meg noe og tenke på eller tar opp et viktig emne.
  Nei jeg har ikke lyst til og lese mer.
  Teksten var ikke vanskelig og legge fra seg.
  Den var ikke fristene og lese fordi den så kjedelig ut og den var kjedelig.

  Det beste med teksten var på slutten når de satt i bilen og han blødde.
  Det irriterer meg at det er så mye unødvendig tekst.
  Andre bør ikke lese den.
  Boken fortjener ikke og være superfinalist i bokslukerprisen .

  Terning kast. 0/6

 272. boken handlet om en som var på besøk hos noen slekninger. så kom onkelens jaktlag hjem og en av dem var bitt i halsen.😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  jeg likte den. terningkast 6.😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

 273. Harpa handler om at agnes skal være med slektninger i ferien. Men så begynner det å skje mystiske ting. Jeg synes boka virker spennende fordi det skjer noe hele tiden.

 274. den var bra skriv mer 🤣🤣🤣😎😎🧐🧐🧐😇😇😇🤑🤑🤑😴😴😶😶

 275. Harpa
  Teksten handler om en jente som heter Agnes og en gutt som heter Sindre og er fetteren til Agnes.
  Moren til Agnes må jobbe så Agnes har dratt til Elvedal. Agnes har ikke vært der på veldig mange år. Hun skal henge med fetteren hennes Sindre. Agnes har heldigvis tatt med seg et par bøker hun kan lese.

  Når hun går ned trappa møter hun en lav gutt med jeans og en svart hettegenser hvor det står “ F#CK U” på. De skal spise frokost i gamle stua og så kommer besten inn i rommet. Besten viser et bilde av Agnes og da skjer det noe. Hun får et minne av den gangen hun var 9 åring. I minnet så hun ikke moren. Hun lette over alt, men fant henne ikke. Derfor dro hun inn i skogen. Der fant hun heller ikke moren, men hun så en spesiell skapning i en tretopp. Agnes ble ekstremt redd. Hun snudde seg og så etter moren en gang til. Når hun snudde seg igjen så hun ingenting i tretoppen. Hun så ned og der sto den og lente seg inntil treet. Agnes snudde seg så fort hun kunne og løp tilbake til de andre.

  De satte seg ned og spiste og så skjedde det noe.
  Onkel Åsmund ropte “Kari du må komme”
  De andre fulgte etter. Ivan hadde blitt bitt i halspulsåra. Det var et veldig stort bitt. Kari sa “Han er bitt i halspulsåra.Han må på sjukehuset, ellers dør han.”
  Hvem vet hva som skjer!!

  Sjangeren er Grøsser

  Jeg likte da Agnes fortalte om det minnet hennes fra hun var 9 åring fordi det lå et spennende preg over det. Det gjør at teksten blir litt mer gripende.
  Jeg synes Agnes var litt engstelig fordi hun ble så redd når hun ikke visste hvor moren hennes var.
  Det som gjorde teksten dårlig var at det ikke var noe som fortalte om personene sin personlighet. Jeg synes det var veldig bra beskrivelser av det som skjedd der og da. Det beste med teksten er når onkel åsmund kommer kjørende i full fart og roper etter de andre fordi da beskriver de det som skjer veldig bra. “Han er bitt i halspulsåra. Han må på sjukehuset, ellers dør han.”
  Historien i utdraget engasjerte meg veldig fordi jeg er ganske glad i grøssere. En annen ting som trekker teksten ned for meg er at det er veldig mange personer som snakker eller har fører stemmen og da blir det litt forvirrende for meg.

  Jeg synes at boka burde bli kåret til superfinalist, men jeg er litt usikker på om jeg vil at den skal vinne bokslukerprisen.
  Jeg mener at boken passer for de som er 10-14 fordi den er kanskje skummel for de som er yngre. Derfor gir jeg boka terningkast 5.
  Harpa er kanskje en av de beste utdragene i bokslukerprisen. Det er derfor jeg gir den terningkast 5 fordi den gir meg et stort engasjement som gjør teksten bra for meg.

 276. Jeg syntes at boken var spennende og den var godt skrevet! Jeg vil gi boken terningkast
  4/6🎲

 277. Sjangeren er grøsser.
  Jeg syns handlingen var lett å leve seg inn i og jeg syns boka var bra. Noe av det skjønte jeg ikke, først var de hjemme, så i skogen så hjemme jeg skjønte det ikke helt🩲🌝
  Jeg liker personene og jeg liker hvordan handlingen foregår. Jeg ville gjerne lest mer, og skulle ønske at den ikke stoppa akkurat når det var noe spennende som skjedde.
  Jeg hørte den på lydbok inne på nettsiden og jeg syns svakheten var at han hadde ikke no innlevelse, alt var helt stille liksom.
  Jeg syns dette burde være en av superfinalistene.
  Terningkast: 5/6

 278. denne boken handler om en jente som heter Agnes så sjyer det ting den er spennende fordi jeg liker grøsser jeg gir terningkast 6 😍😍😍😍😍👍👍👍👍👍👍😜

 279. boken handlendlett om et maleri som besta hade malt og pappan til ongen bode i Sverie.
  eg likte ikke boken for de eg synes den ikke var spendene.

 280. denne boken handler om en jente som heter Agnes den er spennende fordi jeg liker grøsser jeg gir terningkast 6 😍😍😍😍😍👍👍👍👍👍👍😜

 281. Jeg likte ikke boken fordi jeg liker ikke sånne typer bøker💕jeg ønsket at det var noen tekster som bare hanler om hest

 282. Spennende bok skal lese hele skulle ønske jeg kunne lese mer

 283. Jeg syns boken var spennende, bra og gøy å lese
  Folk som liker spennende bøker anbefaler jeg denne boken
  Jeg gir 8/10😁

 284. Jeg syntes boken var bra. Jeg fikk litt lyst til å lese mer, men starten var kjedelig.😬

 285. Boka var spennende og veldig bra men jeg kjønnet ikke så særlig mye av Boka så jeg gir terningkast 4. Den handlet om elger,harpe,familie og mange andre ting.

 286. Jeg liker boka den var veldig bra jeg vil ambefalle den til andre barn som er 7 til 12 år jeg gir den terningkast 6/6.

 287. Jeg likte ikke boken men den var litt spennende og min favorit tekst det er da De gikk på jakt jeg liker jakt fordi jeg liker pil og bue Og jakting

 288. Veldig bra bok. Var morsom men ja det var enkelig veldig bra Bok. Litt spennende også lag bøker som er som dette jeg likte det🏅☑️

 289. Jeg synnes at boken var spennende, jeg ambefaller den får folk som likke litt krim og spenning kanskje. 9/10👌🏻

 290. Jeg synes boka er græi men litt kjeddelig så jeg gir den en 5/10

 291. Harpa er en god bok men ikke min type jeg likte den ikke så godt med den er bra. Jeg gir den terningkast 2

 292. Boka er spennende og bra vis jeg hadde hat den ville jeg lest den.

 293. Utdraget var kjempe spennende. Jeg får lyst til og lese mer av den. Jeg gir den 5/6. Anbefaler den til personer som liker spenning og mysterier.

 294. Jeg likte boken veldig godt. Den er spennende og litt min type bok. Jeg anbefaler den til de som liker spennende bøker. Jeg gir den 5/6👌

 295. Agnes er en jente som må tilbringe høstferien hos slekta si i Elverdal. Det er fordi at mora hennes må jobbe. Ho har ikkje vere der på mange år. Agnes trur at det vil bli kjedelig å henge med fetteren hennes Sindre og kompisene hans. Så når onkelen jaktlag kommer hjem blir det klart at det er noe i skogen.

  Eg synes begyndelsen var godt skrevne.Men utraget var veldig dettaljert og litt kjedelig det var fordi det ikkje skjedde så mykje. Men slutten var veldig spennande og fekk meg lyst til å lese heile boka.Eg syntest utraget var lett å leve seg inn i fordi eg likar grøsser og eg les mange sånne bøker. Det som overrasket meg var at utdraget var så kort. Men boka tek ikkje opp ein spesiell evne. Eg fekk lyst til å lese videre fordi slutten var spennande og fordi eg fekk lyst til å vite kva som skjer videre. Eg synes boka var litt vanskelig å lese fordi den var detaljert.Eg syntest det beste med teksten var avsluttninga fordi den var spennande og det verste med teksten var at den var for detaljert.

  Eg synest boka passer til folk som liker grøsser og eg synes boka ikkje passer for folk som ikkje liker grøssere.

  Eg synes boka burde være superfinalist.

 296. Jeg syns denne boka var litt skjedelig men det var også litt spennende.

 297. HARPA

  Jeg syntes boken var interessant, men jeg klarte ikke helt og skjønne det med Tyra og Trym og Åsmund og det dere og jeg ble litt forvirret. Jeg syntes at hun som har skrever har skrevet den spennende men litt rotete. Han som leste tror jeg glemte og si at faren min bor i Sverige nå jeg vet ikke, men jeg hørte det ikke.

  Den er bra fordi den er spenene og jeg synes sånne bøker er bra

  Jeg synes utdraget var veldig bra fordi det ble så spennende på slutten, men jeg synes det var litt trist at utdraget slutta akkurat idet det ble veldig spennende. Jeg synes sjangeren grøsser er spennende å høre på, fordi jeg liker at det er litt skummelt iblant.

  Boka var passe bra fordi det sto at det var grøsser den var ikke skummel. Den var ikke interessant. Den var kjedelig. Jeg hadde forventa mer. Jeg hadde ikke anbefalt den.

  Jeg synes at denne boka var veldig spennende og jeg ble veldig engasjert. jeg hadde lest denne boka og synes sjangeren passet ganske bra. Jeg synes både at framsiden så veldig spennende og mystisk ut. Jeg hadde også anbefalt denne boka utafra utdraget jeg har hørt. Skildringene var også veldig bra. (:

  Jeg synes også at den som leste dette utdraget kunne hatt litt mer innlevelse fordi det hadde gjort denne boka mer spenene.

  Harpa Bokanmeldelse

  Boken var godt skrevet, men jeg interesserte meg ikke noe for boken.

  Jeg synes ikke den var spennende.

  Hvis jeg hadde lest på baksiden av boken kunne jeg vurdert å kjøpe eller låna boken, men ut ifra det utdraget jeg leste nå så hadde jeg nok tenkt at det ikke var en bok for meg.

  Jeg likte forsiden på boken, den ga jo et lite inntrykk av sjangeren grøsser.

  Det kan jo hende at den blir mer spennende jo mer man leser, men hvis jeg ikke interesserer meg for starten av boka så leser jeg ikke mer.

  Noen ganger kan det også hende at jeg ikke setter meg ordentlig inn i boka og tenker på andre ting.

  Kanskje jeg kunne satt meg mer inn i boka hvis jeg var i et annet humør eller at jeg hadde likt den bedre hvis jeg var et år yngre eller eldre.

  Jeg hadde nok ikke lest boken.

  Utdraget fra boka var veldig spennende. Jeg liker sangeren Grøsser. Boka var ikke superbra, men veldig bra. Det som var veldig dumt var at det slutta med at en var bitt i hovedpulsåren. Forfatteren har valgt en bra sjanger.

 298. Jeg synes boka var veldig spennende og det er en bok for meg.
  Jeg liker grøssere .
  Den var så bra at jeg vill få tak i den.
  Jeg anbefaler denne boka til de som liker grøssere som er litt skummel.
  Jeg gir terningkast 6/6 den var veldig veldig bra.🤩

 299. Teksten handler om ei jente som heter Agnes. Moren til Agnes skal jobbe så derfor skal Agnes tilbringe høstferien sin hos fetteren sin Sindre og han sine venner i Elvedal. Agnes har ikkje vært der på mange år og ho tror det kommer til å bli kjedelig. Men når onkelens jaktlag kjem heim blir det klart at det er noko farlig i skogen.
  Sjangeren er ein Grøsser.
  Forfattaren er A. Audhild Solberg.
  Eg likte slutten på utdraget for eg likte korleis ho hadde gjort det så spennende og mystisk. Eg syntes boka var godt skrevet og eg vil gjerne lese heile boka, for den virka veldig spennende for den trakk deg liksom inn i boka når du las slutten på utdrage, for då fekk eg lyst til og lese vidare.
  Eg syntes boka passer for ungdom 10-13 år.

 300. Teksten handlar om ei jente som er på besøk med besteforeldra og som ser på eit bilde der ho kjenner igjen noko, og så går ho ut i hage og ser nokon skummelt og ekkelt og spring i full fart inn. Så kjem onkelen hinna, han spring over grusen smeller opp døra og roper “Kari, du må komme, det er Ivan!”. Denne sjangeren er “GRØSSER”, eg har lest mange grøsserbøker før.

  Eg likte utdraget fordi, det var spennande når ho merka at det var noko rart med skogen, og det var veldig godt skrevne og dei klarte å få fram masse. For Eksempel da ho høyrte nokon spele på fiolin, gitar eller ei Harpe. Eg synst den var “SUPER” og eg får lyst til å lese heile utdraget.

  Det beste med teksten var da ho høyrte nokon spele fiolin, gitar eller Harpe, og skogen var det mest spennande for det var det som gidde eit inntrykk på meg. Eg synst boka passar fra 8 år og oppover.

 301. Denne boken var veldig bra 👌

  Jeg liker grøssere denne handlet om et monster som var i
  Skogen og drepte folk😔😵👿 dan dan da

 302. Den var litt skummel men den var bra, Harpa var det beste utdraget hit til. Harpa var bra fordi den var spennene og litt skummel. Boken ble bare mer og mer spennene for vær side, jeg vil lese mer av boken!

 303. Anbefalt 8-14 det var en veldig bra bok fordi grøsser er min favoritt Sjanger og den var veldig spennende anbefalt for de som liker grøsser terningskast=

 304. Det var en veldig pra bok jeg likte at den pynte som en vanlig bok jeg jir den terningkast 🎲 6 av 6

 305. Jeg synes boka var gøy men den kunne kanskje vert litt merr, for når den sluttet kom det spennende, men den var gøy 🙂 Jeg gir den 4 / 6. Men den var spennende. hadde også ønsket det ikke kom på slutten så brått liksom!
  men jeg kunne kanskje tenkt meg å lest den men jeg vet ikke helt.
  Men jeg likte utdraget, den burde vart litt lengre siden da er det kanskje litt merr som vil lese den siden da frostår dem at det er spennenende kommer.
  Og da hadde kanskje flere likt den og vil lese den siden da vet de at det spennende kommer!

 306. Boka var bra men å litt sjedelig på slutten av boka fordi de sa ikke va som beit han i halspulsåre.

 307. Harpa
  Det handler om ei jente som skulle besøke slekta si og så skjedde det noko med Ivan. Dei levde ved ein skog og familien likte og jakte.
  Eg synes at teksten var skummel og rar fordi det handler om eit vesen som ho Agnes hadde set. Det ligner på eit menneske men også på eit dyr.Eg likte utdraget fordi det på ein måtte dragde meg inn i boka og eg fikk lyst til og lese videre.Eg syntes at andre burde lese den fordi det er ei bra bok,Eg syntes at den passer for 9-10 år gamle barn.

 308. Jeg synes boka var gøy men den kunne kanskje vert litt merr, for når den sluttet kom det spennende, men den var gøy 🙂 Jeg gir den 4 / 6. Men den var spennende. hadde også ønsket det ikke kom på slutten så brått liksom!
  men jeg kunne kanskje tenkt meg å lest den men jeg vet ikke helt.
  Men jeg likte utdraget, den burde vart litt lengre siden da er det kanskje litt merr som vil lese den siden da frostår dem at det er spennenende kommer.

 309. Jeg synes denne boka var veldig bra🤗 jeg anbefaler denne boka
  Jeg liker krim godt og at det er spennende og denne boka er jo spennende🙂
  «Jeg vil lese mer!»

 310. Boka handler om Agnes. Moren er på jobb og hun å vere i ein liten bygd i elvedal, og det er noko skummelt i skogen. Sjangeren er Grøsser.
  Eg syntes teksten var super fordi den var spennende for eksempel når Ivan er skadet og noe har bitt han. Sluten på utdraget fekk meg til og vile lese boka. Det beste med teksten var at Agnes såg noko i skogen og at Ivan blei skada.
  Eg anbefala og lese utdraget/boka. Eg trur den passar for 10 og opp.

 311. Bokmelding Harpa
  Det handlar om ein jente som heter Agnes og mora hennar skulle jobbe i høstferien. Så derfor må ho vere med slektningane hennar som bor i den lille bygda Everdal. Men når onkelen kom tilbake frå jaktinga, er det klart at det er noe i skogen.
  Eg synest det var spennende og bra skrevet korlei personane såg ut, men eg blei forvirra da Agnes sa ho hadde sett eit dyr inn skogen. Eg blei usikker på om det var notid eller fortid, det irriterte meg littegrann Men det beste med testen, var forklaringa på korleis denne skapningen såg ut. Så når eg leste det blei eg litt redd. Denne boka passer til folk som liker grøsserer.

 312. Denne boken var veldig bra 👌

  Jeg liker grøssere denne handlet om et monster som var i
  Skogen og drepte folk😔😵👿

 313. Jeg syntes den var veldig gøy og skummel. Fordi det sto en gutt i trappen med kort og lyst hår. Det synes jeg var litt skummelt og gøy men det som var best var at den var veldi skummelt og jeg liker skummel ting men det som var trist var at det sto at han måte på sykehuse eller og dø

 314. Anbefalt 8-14 det var en veldig bra bok fordi grøsser er min favoritt Sjanger og den var veldig spennende anbefalt for de som liker grøsser terningskast=5️⃣

 315. Jeg synes boka var gøy men den kunne kanskje vert litt merr, for når den sluttet kom det spennende, men den var gøy 🙂 Jeg gir den 4 / 6. Men den var spennende. hadde også ønsket det ikke kom på slutten så brått liksom!
  men jeg kunne kanskje tenkt meg å lest den men jeg vet ikke helt.

 316. Først virket den som en vanlig bok men da jeg så forsiden skjønte jeg at det var en grøsser nok. Denne boken ble mer og mer spennende for vær side! Vi vil lese mer!

 317. Hei! Jeg har lest hele boka før vi skulle lese den på skolen.
  Jeg syns at denne boken er kjempe bra! Jeg måtte stoppe midt i fordi den var skummel men jeg skal lese den ferdig. Jeg klarer og se for meg personene og ting forfatteren beskriver. Den var så bra fordi jeg syns den hadde passe mye informasjon og det var lett og forestille seg hvordan det så ut. Jeg gir terningkast 6/6

 318. Jeg synes boken høres spennende ut, men også litt kjedelig. Utdraget stoppet liksom akuratt når det ble spennende. Terninkast 3

 319. Jeg likte boken fordi den var spendenne og det var gode skilldringer jeg ville nok ha lest hele boke for de den var så spenndene.

 320. eg synast det var en veldig bra bok det er min favoritt bok eg har veldig lyst og lese heile boka resten det var litt skummelt da pappaen til sindre kom med ivan i pasasjer sete og han har blitt bitt rett på puste røre og kari sa at vi måtte ringe sykehuset ellers døde hann!!!

 321. Jeg har lest hele boka allerede og den var veldig spennende, fordi det kommer en vri litt senere i historien. For dyret trenger ikke egentlig å være et dyr…det kan være noe annet. Jeg annbefaler folk å lese den!

 322. Eg likte boka, den var ganske spennande og eg levde mej på ein måte inni den, og det va litt kult språket dei brukte, vil lese resten og dei va ganske god med ord. Terning kast 6/6

 323. jeg likte ikke utdraget fordi det sluttet akkurat når det spennende startet. Jeg tror at boka er bra men utdraget var ikke bra.
  terningkast 2/6

 324. jeg likte at det var grøsser jeg syntes boka var dorlig fordi det skjedde ikke noe. jeg tror denne boka passer for barn over 9 år.jeg får ikke lyst til å lese vidre.

 325. jeg liket boka den var spennende og artig. den var lit trist å høre at bestemor døde. jeg sine at de var veldig fint at hun laget maleriet av hun jenta og venner hennes. jeg sine å så at han gutten hadde blod på at halsen.

 326. Jeg likte at det var grøsser jeg syntes boka var litt kjedelig fordi det skjedde ikke mye. jeg tror denne boka passer for barn over 9 år. nei jeg får ikke så lyst til og lese vidre.

 327. Det som skjedde i utdraget var at vi fikk høre om en jente som heter Agnes. Morne til Agnes skal jobbe og hun må derfor tilbringe høstferien hos slektningene i den lille bygda Elvdal. Agnes har ikke vært der på mange år og ser for seg at det blir kjedelig å henge med fetter Sindre og kompisene hans. Men da onkels jakt lag kommer hjem, blir det klart at det er noen i skogen.

  Det jeg likte med utdraget var at det var noe med mord i utdraget.

  Jeg syns at boka passer for barn fra 9-12 år.

  Jeg syns at utdraget var spennende fordi det var noe med mord i det.

  Jeg får lyst til å lese hele boka fordi den var spennende.

  Jeg gir boka terningkast 6.

 328. jeg syntes boken var bra, fordi jeg syntes at den spenningen i boken vart bygga opp som en vanlig bra grøsser, men jeg syntes det vart litt «rart» når vi var i fortiden, også til nåtiden igjen uten et «varsel» eller noe i teksten. og det men Tyra også med en gang noen andre, så det vart litt sånn dit og dit. men boken vart 5/6.

 329. Det jeg likte med utraget at det er mord inni boka som jeg liker

  Jeg synes boka er veldig spennende

  Jeg tror denne bok passer for 5 til 7

  Jeg synes utraget er spennende

  Kanskje det

  Jeg vet ikke helt jeg synes boka er bra nå

  5 av 6

 330. 1. Det som skjedde i utdraget var at Agnes gikk ned trappa og så en gutt med jeans og en hettegenser der dett sto fuck på brystet. Og det var en som het Sindre som hun kjente og så de et bildet der det var malt 5 ungdommer som bestemora til Agnes hadde malt og da følte Agnes seg som en 9 åring.

  1. Det jeg likte med utdraget var at det var mye detaljer som er viktig og få med seg. Og det var spennende. Det jeg ikke likte med utraget var at det ga ikke så mye mening.

  3. Min mening om utdraget jeg har lest er at jeg syntes det kunne gitt litt mere mening.

  4. Passer for barn mellom 10-12 år.

  5. Jeg syntes utdraget var litt spennende og kjedelig på en gang fordi det var kjedelig fordi det ikke ga så mye mening og spennende fordi at på slutten så sluttet det veldig spennende.

  6. Nei jeg får ikke lyst til å lese videre.

  7. Terningkast 4 fra meg.

 331. Jeg likte ikke boka fordi den var kjedelig og ikke hadde grøsser i seg. jeg likte ikke at det skumle skulle komme på slutten når utdraget sluttet. Visst det står grøsser så kan de i så fall ta med det skumle da.

 332. Det som skjedde var at Agnes dro til fettern sin, Sindre også så de pappaen til Sindre kjøre. Han hadde blitt bitt ved halspulsåra, og håldt på å dø. Jeg likte slutten og utdraget var litt spennende. Jeg får litt lyst til å lese videre for å se hva som skjer med Pappaen til Sindre. Jeg tror boka passer for 9 – 12 år og jeg gir den terningkast 4

 333. Jeg gir denne en dårlig fordi den hadde veldig mye banning og den varikke så spennende

 334. Jeg likte egentlig ikke denne boka så godt. Den var spennende men ikke en bok som jeg ville ha valgt ut og lest. Jeg forsto ikke hvorfor denne boka var en grøsser. Det var ikke noe skummelt i denne boka syntes jeg. Jeg syntes absolutt at det var en bok mange kommer til og like men det var ikke en bok jeg liker.

 335. Jeg har lest harpa.Det handler om Angnes og Sindre. Hun er hjemos Sindre fordi morn til Angnes må jobbe.jeg likte ikke boka fordi den var ikke skummel som den skule verre. Jeg ambefaler boka til folk på min alder,11 til 12 fordi den er sikret skummel får de småe.

 336. jeg synes dette var en dårlig del i boken å ha som utdrag fordi de skjedde ingenting interessangt, og den sluttet akkurat når den gode delen begynte. jeg er sikker på at boken er veldig bra men de kunne tatt med litt mere P.G 13 skummelhet i den også. jeg gir den 5/10

 337. jeg synes boka var bra
  den var spennene.
  de skulle ha forklart noen ting litt bedere
  7/10

 338. Det som skjedde i ut drage var at sindre og agnes trefes. Ikke likte at det penndene om ikke. Bare pratt. dene boken passer for 9 år. Spenende i sluten. Nei fordi det ikke er viktig. Litt. Nei. Terningkast 2.

 339. Jeg likte ikke boka fordi, det var ingen bilder, den var ikke skummel, og at jeg liker ikke grøsser.

 340. Ganske kjedelig for og være en grøsser. Utdraget kunne vært litt senere i boka så det hadde skjedd litt mere. Den var litt rar også.

 341. Boka passet til barn over 10 år. Vi var ikke enige om boka. Vi stemte, men var veldig delte meninger. Noen mener det var spennende fordi det handlet om liv og død. Noen syntes det var det beste boka vi har hørt. Andre mener at vi likte å høre det – det var bra lest. Noen opplevde at det var vanskelig å skjønne hvor man var fra utdraget. Noen ville lese mer og samtidig ikke lese mer – så fint som grøsser. For mye unødvendig banning for noen av oss – synes det tar fra fortellingen ikke så greit. Andre opplevde dette som litt kjedelig og for mystisk slik at vi ikke skjønte alt fra utdraget.

 342. Jeg har lest harpa.
  Boka handler om at Agnes drar til noen
  Slektninger så hun fikk Flashbacks av noe som skjedde når hun var liten.
  Onkelen hennes ble bit av noe i den mørke skogen.
  Jeg likte boka litt fordi noe i boka var spennende. Jeg anbefaler den til 8-12 fordi den er ikke er så skummel.

 343. jeg likte ikke denne boken fordi det var ingen bilder og det var ingen ting som var skummelt i denne boken 🙂

 344. jeg synes boka er litt rar det ser ut som den går i en god direksjon men de vi leste av utdraget var litt point less og boka kan være litt vanskelig og lese fordi den switcher perspektiv
  jeg gir boka en 4/10

 345. liker annmeldensen mye fordi det er litt mysterie så annbefaler den til unger som liker mysterie

 346. Jeg synes at utdraget var kjedelig fordi det skjedde ikke noe jeg hadde likt å lese og jeg skjønte ikke meningen med boka. Jeg synes boka var kjedelig og at jeg ikke ville lest boka eller anbefalt den til noen. Og jeg gir boka dårlig eller passe bra fordi det skjedde ikke noe skummelt og det skulle jo være en grøsser og jeg synes ikke at utdraget var skummelt eller gøy å lese.

 347. Jeg synes boka var dårlig.
  Det som skjedde i boka var at Agnes skulle være hos hele familien.
  Jeg får ikke lyst til å lese videre
  Terningkast: 1

 348. Den var gøy og det va masse action på slutten kunne våre lit meir action i starten og den kunne hat bilde i boka

 349. Det som skjedde var at Noen skulle ut på elgjakt. Når de kom tilbake var en som het Ivan hadde blitt bitt i halsen.
  Jeg likte at det var spennende på slutten.
  Jeg mener at det er en spennende bok.
  Jeg tror den passer for 9-15 år gammel.
  Jeg synes utdraget var spennende fordi Ivan ble skadet i slutten av utdraget. Jeg får lyst til å lese videre.
  Terningkast: 6
  Det som skjedde var at Noen skulle ut på elgjakt. Når de kom tilbake var en som het Ivan hadde blitt bitt i halsen.
  Jeg likte at det var spennende på slutten.
  Jeg mener at det er en spennende bok.
  Jeg tror den passer for 9-15 år gammel.
  Jeg synes utdraget var spennende fordi Ivan ble skadet i slutten av utdraget. Jeg får lyst til å lese videre.
  Terningkast: 6

 350. Jeg har lest: Harpa

  Det handler om en jente som heter Agnes hun er hos tanten sin. En dag gikk henne in i en skog og skogen var det et hårete vesen bak et tre. Dagen etter kom onkelen med ett bitt i nakken.

  Jeg syns den hørtes gøy ut. Det er en sånn bok som passer alle. Den har en litt vanskelig tekst, men det er sånn at det gir mening selv om, man ikke forstår alle ordene. Den forklarer hva som skjer veldig bra og forklarer substantivet veldig bra. Jeg likte boka veldig bra for digg den startet som en vanlig bok men så gikk den sakte men sikkert over til å handle om jakt og blod og sånt. Eneste var at det utagerende stoppet noe det bunter å bli veldig spennende men det er ikke noe med boka sånn set bare det at den stoppet så fort. Håper resten av boken er like bra for da er den virkelig bra. Den er sikkelig morsom, spennende, fin men samtidlige litt skummel. Du burde lesen den, jeg kan garantere at du kommer til å like den. For hvis du ikke leser den kommer du til å gå glip av noe veldig gøy. Og en fryktelig bra bok.

 351. Dette er min favoritt bok som har kommet inn i bokslukerprisen noen sinne.
  Den er i det minste bedre enn den boka blå flaggermus.
  Men denne boka bør vinne siden den er en grøsser og jeg elsker grøssere og fordi karakterene er godt forklart.
  Også fordi at Harpa monstre btw høres ganske ekkelt ut.

 352. Jeg har lest harpa. Den handler om Agnes som skal på høst ferie hos slektninger. Hun tenker tilbake da hun er 9 år og var i skogen å så noe i skogen som så ut som et monster. En av slektningene kommer fra jakt og er bitt i hovedpulsåra. Jeg synes boka er bra fordi den er spennende. Jeg synes den er litt dårlig fordi den slutter på en spennende scene. Jeg anbefaler boka til 11 – 12 åringer.

 353. Jeg elsker denne boka. den burde vinne hele greia!!!!! Jeg har lest hele boka og den er fantastisk. Denne boka har gjort så jeg har begynt og lese grøssere. Jeg vill at denne boka skal vinne, desidert min favorittbok!!!!!!!!

 354. Jeg synes boka var bra. Og jeg synes den var litt bedre en de andre fordi jeg synes den var spennende og jeg likte slutten.

 355. kan noen fortelle meg hva som skjer i boka? Vi har en oppgave om å skrive ferdig boka med bare dette utdraget. Jeg veit ikke hva som skjer videre, og får ikke til å gjette det riktig. Så om noen bare kunne fortelle meg litt om boka, hvor mange kapitler det er, og hvordan den slutter. (kommer ikke til å lese den) I så fall send en mail.

 356. Jeg har lest harpa den var litt spendende men litt kjedelig den handlet om en jente som het angnes som dro på hytta jeg vil gi den terne kast 4

 357. Jeg har lest Harpa

  Denne boken handler om Agnes som er på besøk his fetteren sin. Fetteren og onkelen pleier og være på jakt . Men denne gangen hadde nok noen trod at han var en elg og skutt han i halsen.

  Jeg liket denne boken litt fordi den hadde ikke så mye detaljer. For eksempel da de sa « han er bitt vad halspulsåra.

  Jeg anbefaler denne boken til 4. klasse og oppover fordi den ikke var så vanskelig og lese, men det er en grøsser så den skal kanskje være litt skummel.

 358. Jeg har lest harpa.den handler om Agnes. Hun er på besøk hos tanta si. Plutselig husker hun når hun var liten så så hun et mystisk vesen i skogen. På slutten av utdraget får vi vite at onkelen hadde blit bitt i halsen.
  Det var en dorlig bok fordi jeg syntes ikke den var skummel.
  Anbefales for 1 klasse fordi den er sikkert lit skumlere for dem.
  Terning kast 1

 359. Moren til Agnes skal jobbe, og hun må derfor tilbringe høstferien hos slektninger i den lille bygda Elverdal. Agnes har ikke vært der på mange år og ser for seg at det blir kjedelig å henge med fetter Sindre og kompisene hans. Men da onkelens jaktlag kommer hjem, blir det klart at det er noe i skogen

 360. Jeg elsket boken, og spenningen tar livet av meg! Jeg fikk i lekse av å finne en egen fortsettelse på boken, og hær er den: Jeg hopper inn i bilen og setter meg ned. Kari starter den brølene motoren. Tante kari sier » neste stopp sykehuset». «Jeg er ikke i humør til noe sånt tull» sier Sindre. Onkel Ivan puster og peser på vei til sykehuset. Onkel Ivan for pannik! «Prøv å roe deg ned Ivan» sier tante Kari. » Jeg skjønner jo at du har det vondt og vi får deg så fort som mulig til syke….SKRIK»! Bilen krasjet inn i et tre. Jeg og Sindre kikker fram. Tante Kari er hvit i fjeset og Onkel Ivan er borte! Jeg ser ut av vinduet og jeg ser det rare vesenet fra barndommen! Han holder Onkel Ivan og sluker ham hel! Tusen takk bokslukeren! Dere inspirerer meg til å lese mer! Takk for denne opplevelsen

 361. Jeg likte boken fordi det var grøsser og jeg synes dette var veldig bra fordi det hadde spending i boken.Dette passer veldig godt til de som liker og drømme seg bort i en grøsser bok.Jeg gir den super fordi jeg elsker skumle ting.

 362. Jeg synes at den var veldig gøy å lese boken🙂😁.
  Og jeg lærte noe nyt at en himmelseng heter og kroneseng.
  Jeg lurer hva det vesene var😧. Den var veldiging spenene.

 363. Jeg likte boken fordi den var gøy og skremme.
  Jeg synes at var gøy fordi jeg liker bøker som er skremmen.

 364. Jeg synes at boka var ok fordi det var ikke min favoritt bok . Jeg likte at boka var spennende og skummelt fordi det er litt gøy å lese en skummel bok. Jeg synes det var spennende å lese at noen ble bitt av et eller annet dyr, eller kanskje det var et menneske ? 🤔

 365. Jeg likte veldig godt HARPA den var liksom det er vanskelig og forklare jeg bare liker den.🥰

 366. Jeg har sagt at denne boka/ utdraget fortjener en super, men da jeg fikk høre utdraget innså jeg at jeg tok feil. Jeg syntes at dette utdraget fortjener en veldig bra isteden. Jeg likte faktisk Olivias liv- Annenhver uke litt bedre. Jeg syntes ikke Harpa hadde så mye spenning som jeg trodde og håpet. Men hvis dere liker Harpa bedre, så er det greit for meg.

 367. Jeg synes at Harpa var den beste boka i helle Bokslukeprisen! Den er spennene kul og veldig gøy å lese. Boka gjør at man ikke bare for se fra Agnes sitt perspektiv, men også fra Sindre sitt perspektiv. Denne boka får terningkast 6️⃣

 368. jeg likte boka fordi dett var spennende og gøy. Og jeg liker grøsser. Jeg vil finne ut hva den tingen som beit naboen i halsen kan være?

 369. Jeg likte boken fordi at det Handler om familie men jeg ikke likte at det var mange skygge ord herregud dritt f you.

 370. jeg synes boken var super fordi de har naturen dyra
  . boken var en spennede fordi de har reven og fuglene.
  . boken var også har en skogen det er mye trærene.

 371. Jeg likte boken fordi at den var skummel og det var et rart dyr som vett ikke som er menneske eller dyr.
  Men det var rart at det handlet om 2 folk.

 372. Jeg synes boken var veldig!! gøy!.
  Jeg elsker boken den var veldig spenne!!!.
  Lag mer Grøsser!!!!
  Jeg gir den super!!!

 373. Jeg synes utdraget til Harpa er absolutt det beste, jeg har kjempelyst til å gå ned på biblioteket å låne boka! Boka har spenning, grøsser, drama og sikkert enda mere,
  Det er superkult at vi liksom kan lese hva hovedpersonen tenker, da føler mann seg som om man er med i boka!
  Dette synes jeg er helt klart en av de beste barne bøkene så langt! Så jeg gir harpa en SUPER jeg:) (den første «super» jeg har gitt) 🙂

 374. Jeg likte boken men forventet litt mer. Jeg syns boka var litt forvirrende, men den var spennende også. Det var noen ting jeg ikke skjønte helt. Det gikk litt fort. Men jeg syns den var bra.

 375. jeg synst at dere kunne valgt et annet utdrag for dere sa at den var skummel men den var ikke skummel i begynnelsen

 376. Det står jo at det er en grøsser så jeg forventet litt mer spenning. Men jeg tror de bare vakte et litt dårlig utdrag og at det blir mer skummelt etter vært.

 377. Jeg syntes den var veldig bra den har noen supre vendinger fra å se på bilder til full action i bilen på vei til sykehuset. (SUPER BRA)

 378. Jeg synes boken var veldig bra. Det var litt skummelt og det var veldig spennende. Kansje jeg leser resten av boka.

 379. Jeg likte utdraget
  Men jeg kunne ønsket et litt mere spennende utdrag…
  Jeg ville gitt den 8/10
  Det kunne vært et utdrag f. eks. litt mere midt i boken

 380. Jeg syntes boken var veldig bra og at jeg vil lese mer av boken. Jeg har veldig mange spørsmål og GLEDER meg til og lese mer!

 381. Gøy lit morsom spennende jeg likte alt det var lit kjedelig også gøyere og gøyere

 382. HARPA

  BESTE GRØSSEREN JEG HAR LEST

  Moren til Agnes må jobbe derfor må Agnes være hos slektninger i Elverdal.
  Men hun har en guffen følelse, hun har alltid tenkt at det er noe mystisk i Elverdal.
  Men hva er det? Når jaktlaget kommer hjem tidlig og viser bittet Ivan har fått finner Agnes, Sindre og Ben ut at det er noe i skogen…

  Altså denne boka har ikke så mange personbeskrivelser, men den har bra synsvinkel. Det er viktig for denne boka. Da Agnes sine minner dukka opp beskrev forfatteren veldig godt at kvalmen steg opp i henne. Og da hun var i minnene sine skrev forfatteren disse setningene ”Bak et furutre står det rynkete vesenet og stirrer på henne. Det har pels i ansiktet, ser hun nå, brunflekkete pels og værhår. Det rører seg ikke, lager ikke en lyd. Det bare står der og skuler på henne med ørene stivt bakover.
  Så ser Agnes det.
  Vesenet står ikke på alle fire, slik dyr gjør. Det står på to ben, som et menneske.”
  Denne setningen var veldig godt beskrevet.

  Jeg selv har lest hele og boka når du er midt inni den føler du en kribling fra magen da kommer spenningen opp. Spenningen veltet nesten over meg når jeg leste denne boka. Boka har mye banning og vold så barn under 9 år bør ikke lese den. Hvis du er ti år og glad i spenning er denne boka ideell for deg.

  Terningkast: 6/6

 383. 6A syntes utdraget var veldig spennende. Mange likte godt grøsser-sjangeren.

 384. Boken handler om en jente som heter Agnes. Moren måtte jobbe i høstferien, så da må Agnes være sammen med alle slektningene sine i den lille bygda Elverdal. Men Agnes ser ikke fram til å være sammen med fetteren Sindre og alle kompisene hans. Når onkelen kommer hjem så sies det at det er noe mystisk i skogen. Boken er en grøsser fortelling. Denne fortellingen er ikke noe annet jeg har set/Lest før.

  Boken var kjedelig fordi det var ingen grøss i den, selv om det stod the, samtidig han som snakket brukte ikke stemme effekter. Teksten var ikke lett å leve seg inn i fordi det var ikke noe action i fortellingen. Spenningen holdt seg lav fordi det var ikke noen uventede hendelser, og det var ikke noe stemme effekter. Det som overrasket meg var det beistet som gjekk på to ben, jeg tror det var ___ ____. Det jeg synes om Agnes er at hun er omsorgsfull, og sindre er snill. Teksten er lett å forstå.

  Det beste var da faren til Agnes kom til hytten. Bokens styrke er at den er lett å lese, men svakheten er at det var ikke noe stemme effekt. Andre kan lese den men det handler litt om et beist i skogen fra barndommen til Agnes. Jeg syns at boken ikke fortjener å bli superfinalist i Bokslukerprisen.

 385. Likte ikke boka fordi den sluttet så brått og var litt merkelig.

  Terningkast 3.

 386. Den var bra jeg følte meg liksom som om jeg var inne i historien.flrst trodde jeg det var en kjedelig bok.men jeg bke litt nysjerrig da hun firtakte om barndommen sin jeg gir den 4/6

 387. Bokanmeldelse til Harpa

  Teksten handler om en jente som heter Agnes. Moren til Agnes har det travelt med jobben. Moren og faren til Agnes er også skilt. Derfor må hun bo sammen med noen av slektningene i mens moren er på jobb. Når hun er hos slektningene sine begynner hun å tenke på et minne fra da hun var 9 år. I minnet så lette hun etter moren sin, men fant henne ikke noe sted. Men det var et sted hun ikke hadde lett, i skogen bak huset. Så hun gikk inn i skogen i håp for og finne moren sin. Men det tok ikke lang tid før hun så noe hun aldri hadde sett før, et beist med spisse ører og skumle øyner. Det var et stort beist langt oppe i et tre som stirret hun rett inn i øynene. Hun skvatt og løp det forteste hun kunne ut av skogen og hjem. Men hun tenkte ikke så lenge på det minnet. Hun bare gikk bort til de andre slektningene sine og snakket litt med dem, eller ikke alle da fordi det var noen av de som var på elgjakt. Etter hvert kom resten av slektningene hjem fra elgjakten. En av dem kom løpende bort. Og det tok ikke lang tid før de skjønte hva som hadde skjedd og hva som var i ferd med å skje. En av de andre hadde blitt bitt over pulsåren og var på nippe til og dø. Det kunne bare være en ting som hadde skjedd. Det må ha vært det store, stygge beistet som hun hadde sett da hun var yngre. Og da skjønner du at dette ikke kan være bra.

  Sjangeren er grøsser.
  Jeg likte godt at forfatteren var veldig god til å holde på spenningen da hun tenkte på minnene fra da hun var 9 år, og da det var en som hadde skadet seg. Han tok det steg for steg og jeg kom sakte men sikkert nærmere hva som skulle skje. Til slutt ble det så spennende at jeg nesten ikke klarte å vente. Det var også veldig bra beskrivelser når en på jaktlaget hadde skadet seg. Da følte jeg at jeg kunne forestille meg absolutt alt som skjedde og hvordan det så ut der. Grunnen til at jeg synes det blir så spennende når det er noe som er veldig farlig, er at jeg vet at jeg ikke kan bli skadet av beistet. Og når det ikke er noen fare for meg så blir det veldig interessant og jeg føler at jeg blir så nysgjerrig og jeg for veldig lyst til og utforske. Da vi kom mot slutten så kom enda mer av leselysten fram. Jeg fikk mange spennende spørsmål som jeg bare måtte vite svaret på. Men hvis vi spoler litt tilbake i boka til da hun var inne sammen med slektningene sine. Så synes jeg det ble ganske kjedelig. Det var så lite som skjedde der og jeg synes at du kunne gjort litt mer ut av det. Så det synes jeg du kunne endret på, men ellers var det veldig bra.
  Jeg vil gi denne boka terningkast ⅚ fordi jeg synes denne var kjempebra.

 388. jeg synes den var veldig kul og spennende fordi den hdde mye informasjon og det var litt gøy at agnes kjente noen på bilde

 389. boken var gøy og spennende.
  jeg likte handlingen i boken.
  begynnelsen var helt normal bok men så snakket de om jakt og alt så viste det seg det var en grøsser.

 390. boken starta med at personen sa hvem hun var og sånt
  og så gikk hun ut i skogen det var litt skummelt når hun så det dyret som sto på to bein
  den var også spenene da han ene ble skut ble jeg lit red terning kast 4,7 av 6

 391. HARPA
  Skrevet av A.Audhild Solberg
  Sangeren er grøss
  Aschehoug

  Teksten handler om Agnes, som skal være hos tanten i Elvedal i høstferien.
  Hun vil egentlig ikke være der.
  Tanten bor i et gammelt hus sammen med onkelen og fetteren og besten,
  i stua ser hun et bilde som besta har malt den ene jenta er Agnes hun tenker på gamle dager.
  Da hun var i skogen så hun et undelig vesen som ikke sto på fire men på to hun ble redd.
  Det var noe mystisk med Irja og datteren hennes Tyra.
  Sindre synes at Agnes alltid tror hun vet best men Sindre mener at hun ikke vet best.
  En bil kommer susende opp fra gårdsplassen noe har bit ivan han må på sykehuset ellers dør han

  Boken minnet meg hvor bra bestefaren min var før han døde

  Terningkast trommevirvel 1 sorry A.Audhild.

 392. teksten handler om: moren til Agnes skal jobbe og da må hun derfor tilbringe høstferien hos slektninger i den lille bygda elverdal. Agnes har ikke vært der på mange år. Og ser for seg at det skal bli rimelig kjedelig å henge med fetter Sindre og kompisene hans. Da onkels jaktlag kommer hjem, blir det klart at det er noe i skogen. Denne sjangeren er grøsser.
  Dette utdraget minner meg egentlig ikke om noe eg har lest før. jeg syns det er veldig mye forklaringer i teksten, og jeg syns det er litt distraherende for meg. Handlingen er ikke lett og leve seg inn i. Teksten griper litt tak i meg. Det som overrasker meg er at det står fuck you på genseren til han gutten, og det vesenet. Personene er litt ok/rar. Teksten er litt lett og lese. det beste med teksten er at irja ikke knertet en mygg en gang. Styrken er motivasjonen og svakheten er for mange forklaringer. Andre bør lese denne vist de liker sånne type sjangere. Jeg syns denne boken ikke fortjener og være med i bokslukerprisen.no

 393. Jeg syntes boka var spennene og kul jeg syntes det var skumlest😱på slutten av det jeg leste jeg likte boka veldig godt terningkast 5🤚

 394. Boken handler om ei jente som heter Agnes. Det er nå tid. Hun er hos slektningene sine i den lille bygda Elverdal. Agnes blir fortalt om en mann som heter Ivan som de ikke har sett på mange år siden jaktlaget til onkel Åsmund. Når onkel Åsmund kommer ut fra bilen etter å ha vært på jakt. Sier han «Kari» Du må komme» Det er Ivan!» Tante Kari hjelper Ivan i bilen, men det nytter ikke han har blitt bitt ved halspulsåren. Sjangeren er Grøsser.​

  Ut ifra det man får lest i utdraget virker boka som en ordentlig grøsserbok. Jeg likte veldig godt da Agnes møtte Trym den høye kjekke gutten med en hår knutte. Det føles helt grusomt sikkert for Agnes å være der når Ivan er skadet, men den var skrevet slik at det ikke blir for tungt for barn å lese det. Det var en del store ord i boka, f.eks halspulsåren, men det ble lettere å forstå det fordi boka var skrevet slik at det ble lettere å forstå. Det var et stygt ord i boka, men det var morsomt i den sammenhengen i boka. ​

  Jeg anbefaler denne til andre som liker grøsser og humor, jeg synes denne boka passer til 9 år og oppover. Jeg ga denne boka terning kast: 5. ​

 395. Boktips til Agnes: Luridiums tyven serien, Harpa, Herr Stink.

 396. Jeg likte ikke utdraget fra Harpa.
  Fordi den var kjedelig.
  Fordi den hadde nesten ingen spenning i seg.
  Fordi de snakket nesten bare om et bilde.
  Derfor likte jeg ikke utdraget fra Harpa.
  Jeg gir terningkast 3 av 6.

 397. Den er spennende litt krim! Jeg vil lese hele boka eller på lydbok!Terningkast:6! !! Anbefales. Bu bør lese den eller høre den på lydbok!

 398. Eg er nyfiken på kva som skjedde med Ivan.

  Kva er det med alle revane i frambilde på boka?
  kva er det skuggen på framsida av boka viser?

 399. Eg syntes denne boka var veldig spennande og heilt super. Eg har veldig lyst til å lese heile boka for å finne ut kva som skjedde med Ivar. Dette er min favoritt av alle bøkene vi har lese utdraget av.

 400. Boken var litt kjedelig på begynnelsen men vart bedre til slutt. Eg vil gi den terningkast 4

 401. Dette utdraget er en GRØSSER. 😱Den handler om Agnes som skal være hos bestefaren og tanten sin. For pappaen og mammaen er skilt. Og mamman er på jobb, og pappan er på hytta med den nye familien sin. Og det er ikke plass til Agnes.😢

  Jeg synes boken var spennende og vil gjerne lese hele boken.❤️Men jeg syns det var litt vanskelig å henge med i slutten av kapittel 3. 🐶Boken var bra fordi jeg liker grøsser.🙈🙂

  Boka passer til de som er 10 år å oppover og for de som liker GRRRØØØØØSSSEEEERRRRRRRRR.😱

 402. Jeg likte harpa veldig godt men jeg ville kanskje ikke lest hele boka.
  Boka handler om Agnes so, gruer seg litt til å komme til fetteren sin.
  Jeg syntes det skjedde litt mye i fortellingen som f.eks. Først så er vi i hodet til Agnes også snakker Sindre eller først så var Agnes 9 år og så plutselig ungdom eller no.
  Jeg syntes teksten var liksom ⬆️⬇️⬆️⬇️⬆️⬇️⬆️⬆️⬅️➡️.
  Ellers var teksten litt kul og litt spendene.
  Teksten hadde egentlig ingen svakheter jeg synes den fortjener en plass blant super finalistene.
  Terningkast 4/6 🙂

 403. Harpa

  Jeg vet ikke helt hva boka handler om…

  Jeg synes ikke denne boka var lett å leve seg inn i fordi jeg ikke skjønte hva den handla om.
  Teksten starter med en jente som heter Agnes som er hos fetter Sindre, Tante Kari og Besten. Det er et monster i skogen bak huset.

 404. Denne teksten handler om at det er en jente som heter Agnes som skal til på besøk nærme skogen.
  Det er en krim bok.
  Ja denne handlingen er lett å leve seg inn i for den var litt spennende for det er krim å jeg liker krim.
  Teksten startet med at Agnes er hos fetteren sin Sindre .
  Jeg vet ikke men jeg tror jeg syntes Sindre syntes jeg er kul men hun Agnes misliker jeg.
  Nei jeg tenker ikke på noe når jeg leser boken .
  Nei jeg har ikke så lyst til å lese resten.
  Ja teksten var ganske lett å legge fra seg.
  Jeg leste ikke boken jeg hørte på den men jeg tror den var ganske lett å lese.
  Tekstens styrke er kanskje at den er krim.
  Ja vis folk liker folk liker den så kan de lese den vis du liker krim.
  Nei jeg syntes ikke boken burde være med i superfinalist i bokslukeprisen.
  1/6

 405. Moren til Agnes skal jobbe og hun må være med noen slektninger. Hun tenker at det kommer til å bli kjedelig, men da onkelens jaktlag kommer hjem blir det klart at det er noe i skogen.
  Boka er en grøsser.

  Jeg syntes ikke boka er så lett å leve seg inn i fordi det virker ikke så ekte.
  Teksten starter med at Agnes tar seg god tid ned trappen. Personene virker greie men jeg blir ikke glad i dem. Jeg får lyst til å lese mer fordi den var spennene. Teksten var vanskelig å legge fra seg fordi jeg likte boka. Boka var ganske lett å lese fordi det var ikke så mange lange og vanskelige ord.

  Det beste med teksten er at den er veldig spennene. Tekstens svakhet er at den ikke var morsom. Jeg syntes at andre skal lese den men jeg tror ikke den er så bra for små barn. Jeg syntes at andre burde lese den. Den fortener å være superfinalist på bokslukerprisen.

  5/6

 406. Moren til Agnes skal jobbe, og hun må derfor tilbringe høstferien hos slektninger i den lille bygda Elvedal. Agnes har ikke vært der på mange år og ser for seg at det blir kjedelig å henge med fetter Sindre og kompisene hans. Men da onkelens jaktlag kommer hjem, blir det klart at det er noe i skogen.
  Boka er grøsser

  Egentlig var den ikke så lett og leve seg inn i som de andre bøkene, fordi jeg bare klarte ikke så bra og konsentrere meg.
  Det var ikke noe spennene på starten av historien bare at Agnes tok seg god ned trappen.
  Jeg syntes Sindre var egentlig litt kul men jeg liker ikke de andre.
  Nei egentlig så var det ikke noe og tenke på bare den genseren til Sindre der det står f*ck you.
  Nei har ikke lyst til og lese mer.
  Nei var ikke vanskelig og legge fra seg.
  Jeg leste den ikke men den var ganske enkel og høre på.
  Jeg syns det beste med teksten var det med genseren til Sindre.
  Det som irriterer meg var at den var egentlig ganske kjedelig.
  Nei syns ikke at andre burde lese den.
  Nei syns ikke boken burde v i finalisten.
  2/6

 407. Boka handler om en jente som besøker Tante og Onkel så ser hun på et maleri som gjør at hun ser til bake til det som har skjedd før. Jeg likte boka fordi det var spenene. Jeg likte personene. Boka passer til 10 til14.

 408. Testen handler om en jente skal besøke onkelen sin.
  De viktige personene er Agnes ølsan Kari ivan Sindre.
  Handlingen foregår i skogen og hjemme.
  Boken er grøsser.
  Den den er lett og leve seg in fordi jeg liker skummel bøker og filmer.
  Teksten starter an Agnes må på jobb og roper på Sindre til frokost .
  Det er overraskende er at Sindre ikke våkner så fort .
  Jeg syns at at de er kule .
  Det handler om en gutt som skal besøke fetteren sin Sindre .
  Jeg tenker på skummel film .
  Nei jeg får ikke lyst og lese mer fordi jeg liker å lese.
  Det var enkel å lese den fordi jeg liker skumle ting .
  Det beste med teksten er at noen sier f+ck you.
  Jeg liker den fordi den er spennene.
  Ingen ting irriterer meg andre bør lese den fordi den er bra.
  Den bør være i superfinalist.
  Trening kast 4/6

 409. Det handler om Agnes som er til søskenbarnene og ser et maleri som er av hun da hun var ni.❤️Jeg likte det fordi det var litt spenning og at det var litt skummelt.😁Agnes var litt sjenert.❤️ Jeg vikk en følelse som jeg ble lott redd men ikke så redd. Den passer for 9 og oppover

 410. Harpa handler om en jente som heter Agnes og hun skal verre til onkel og tanten sin i høstferien.Jeg likte boken veldig godt for de den var spennende 👍🏻😋. Boka passer til de som liker lit skumle bøker og spennende📚. Jeg gir den terningkast 6av6🎲😋.

 411. Den handla om en jente som het Agnes og hun måtte til bestemora si fordi mammaen måtte på jobb og pappaen var på besøk til noen. Den var spennende, historisk, skremmende og kul👍🏻Anbefaler denne boken til barn som er 8-12 fordi den kan være litt skummel for de små. Jeg fikk litt frysninger da jeg hørte boken, men det går bra😁 Kul, morsom, spennende, skremmende, litt rar, grøssete. Jeg synes denne boken var veldig bra fordi jeg liker litt sånn skremmende, skumle og grøssete bøker🙃Jeg likte denne boken fordi den var liksom litt sånn bok som jeg liker😋Så jeg gir denne noken en tommel opp😉Også sier jeg hade for danne gang❤️

 412. Teksten handler om en som heter Agnes å moren hennes skal jobbe så Agnes må være hos tanta huns å fetteren hennes Sindre å kompisenes hans.
  -Jeg vil si at dette er en fantasy bok fordi at hun fantaserer veldig mye i teksten.
  -Jeg synes ikke handlingen var lett å leve seg inn i fordi jeg synes boka var ganske kjedelig.
  -Teksten starter med at Agnes forteller at hun må være hos tanta si å fetteren i høstferien.
  -Jeg synes personene var helt greie.
  -Jeg synes ikke boka tar opp et viktig emne.
  -Jeg får egentlig ikke så lyst til å lese mer fordi jeg synes boka var ganske kjedelig.
  -Jeg synes ikke teksten var vanskelig å legge fra seg.
  -Jeg synes boka var ganske lett å lese.
  -Jeg synes ikke teksten hadde noen styrke.
  -Det som irriterer meg er at jeg ikke skjønte helt når hun plutselig sier at hun er ni år og masse greier.
  -Jeg synes andre bør lese boka.
  -Jeg synes ikke boken fortjener å være superfinalist i bokslukerprisen.
  1/6

 413. Boka var veldig bra fordi det var mye spenning i boka og jeg vil vite hva som skjer. Det var veldig spennende og nor ting er spennende synes jeg de er bra. Det var litt skummelt fordi det plutselig var noen som var blitt bitt i halsen. Jeg synes boka passer til de som liker spenning. Å jeg synes den passer til barn over 6 år. Jeg anbefaler boken.

 414. Den handler om at Agnes som skal bo en uke hos fetteren og hun liker ikke fetteren sin. Sjangeren er grøsser. Nei handlingen er ikke lett å leve seg inn i fordi boken ikke hadde så mange detaljer og fordi boka var litt kjedelig. Nei det skjer ikke noe spennende som jeg husker. Jeg ble ikke akkurat glad i dem men jeg mislikte dem ikke. Den gir meg ikke noe å tenke på. Nei jeg får ikke lyst til å lese mer. Nei den var ikke vanskelig å legge fra seg. Ja den var lett å lese fordi det ikke var noen vanskelige ord. Jeg vet ikke hva tekstens styrke er. Det er ikke noe som irriterer meg. Nei andre folk burde ikke lese den. Nei den burde ikke være superfinalist. Terningkast 2/6

 415. Jeg synes den var skummelt. Den handlet om en jente som tenkt bak i ti. Jeg synes boka passer best for folk over 9 år. Jeg synes boka er skummel fordi det var et noe som laget lyd i skogen

 416. Jeg synes boken var spennende og morsom. Jeg har lyst til å lese resten av boken. Jeg anbefaler denne boken til ale mellom 8 og 14 år👌👌👍👌👌👍🏼👍👌👍🏼

 417. Denne boken var bra det er spennene anbefaler 8-13 den var spennene for at Mikel rev var med på forsiden🦊🦊🦊🦊

 418. Denne boken hadler om enn person som er til bestefaren sin og at det er mord🔪⚰️🪓
  Jeg likte denne boken frodig det er Mord🔪🔪🔪 inni den
  Teksten var bra fordig at den Ine handler mord🔪⚰️🪓
  Jeg likte ikke personnene fordig de er litt kjedelige men F*CK U var bra
  Da jeg leste boken følte at noen var bak meg
  Denne boken passer til 8-16 år gammel

 419. Dette utdraget er en grøsser. Det handler om en jente, mammaen og pappaen er skilt. Mammaen er på jobb og pappaen bor i Sverige. Derfor må hun på besøk til tanta si.

  Jeg likte boka ganske godt så jeg får lyst til å lese mere. Jeg anbefaler boka videre.
  Jeg synes boka passer de som er 9 og oppover.
  👍🏻👏🏻

 420. Jeg liker denne boken fordi den var spennende men det er ikke helt min stil å lese grøsserbøker. Men veldig bra bok, anbefaler den til folk fra 8-100 år.
  Jeg fikk en litt skummel følelse i kroppen.😺

 421. Jeg likte boken for den grøser😬. Jeg suns teksten er lit sjelelig for at det er ikke bilder. Den paser for 7 år

 422. 👨🏿‍🦳so basikally I didn’t relli fokuss on wat hi sed so I don’t now wat I vill vrite here sori bey

 423. Den teksten handlet om en jente som het Agnes og hun hadde skilte foreldre og faren bor i sverige moren bor i norge Denne boken var ganske vanskelig og følge med i teksten .
  og teksten ga ingen mening for meg ,
  Teksten var ikke så spennendes.
  Spenningen bygget seg ikke opp over
  Men det kan være du liker den men det gjorde ikke jeg

  Denne bokens svakhet var at de forklarte alt for mye

  Styrken til denne teksten var att den var litt spennende

  Ja andre bør lese denne boken fordi andre kan synes denne boken er bra.

  boken fortjener litt og bli superfinalist .

 424. •Litt fra handlingen

  Boken handler om en jente som heter Agnes, hun skal bo hos tanten og onkelen sin, fordi moren hennes jobber på overtid. Boken begynner med at Agnes går ned trappen å studerer familiebildene på veggen, det er mest bilder av Sindre (som er fetteren), tante Kari og onkel Åsmund og et bryllupsbilde av moren og faren til Agnes selvom de ble skilt for mange år siden. Tanten til Agnes roper at det er frokost hun går sakte ned trappen, nederst i trappen står Sindre han har blondt hår, han har på seg jeans og han har en svart hettegenser på seg. Rommet Agnes spiser frokost i er et gammelt rom med et gammelt skap med utskjæringer på, i rommet er det også en rosemalt himmelseng som står inntil veggen og bordet som maten står på rekker helt fram til vinduet.

  •Hva jeg likte fra handlingen

  Jeg likte ekstra godt at forfatteren (A. Audhild Solberg) har skrevt gode lange setninger der hun beskriver substantivet godt med adjektiv. Jeg likte også veldig godt at utdraget fra boken begynner som en helt vanlig dag, men så blir det ikke helt som Agnes forventet at denne dagen skulle bli.

  •Hva jeg ikke likte fra handlingen

  Jeg likte ikke veldig godt at det var et upassende ord i boken, jeg personlig syntes ikke det er greit at barn går på skolen å sier upassende ord som ikke burde brukes. Det er viktig at barn snakker ordentlig til hverandre, er snille og ikke bander.

  •Tips til forfatteren

  Dette tipset er veldig viktig. Jeg synest at forfatteren ikke burde ha skrevet et upassende ord i boken, jeg synets det er best når bøker ikke har ufine ord i seg. Barn bør ikke lære seg slike ord. Jeg syntes at forfatteren burde skrevt en aldersgrense før han ga ut boken.

  •Hvem passer boken for

  Jeg synets at boken passer for de som er ti år og oppover, fordi det var noen ufine ord i den, men hvis man er over ti år er det greit at man leser boken.

  •Anbefaling av boken

  Jeg ville anbefalt denne boken for de som er over min aldersgrense, fordi jeg vil ikke ha små barn som går rund og sier ufine ord.

  •Terningkast

  Jeg synets at denne boken fortjener terningkast 5/6, fordi jeg synest at forfatteren hadde skrevet gode, og jeg synets folk på min alder kan lære av hvordan voksne skriver.

 425. sjangeren til boken er grøsser. Den minner meg ikke så mye om andre bøker jeg har lest.

  Jeg synes ikke det var så lett og følge med hva som skjedde i teksten siden de hoppet litt i teksten synes jeg. Teksten gripper ikke tak i meg. Jeg synes personene virket litt snille.
  Det var ikke så mye som overrasket meg det var bare noen vanskelige ord.

  Jeg synes ikke så mange andre burde lese den siden den var ikke så lett og følge med men det er sikkert en del som liker den å.Styrke lil boken er at noen av personene høres litt greie ut. Svakheten til boken er at det ikke er så lett og følge med.

 426. I dette utdraget møter vi Agnes som skal reise til noen slektninger fordi moren må jobbe i høstferien. Agnes tenker at det kommer til å bli kjedelig å være med Sindre og vennene hans. Agnes går ned trappen. Midt i trappen møter hun Sindre som skulle si i fra om at det var middag inne i spisestuen. Sindre hadde på noen jeans og en genser der det sto fu*k you. I spisestuen henger det et bilde. Agnes spør Sindre hvem som er på bildet. Sindre svarer: “De to til venstre er meg og B