Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Hva skjedde egentlig med deg?

Jenny Jordahl Cappelen Damm Illustratør: Jenny Jordahl 2020

 

 

Janne er annerledes enn resten av familien. De andre er slanke, mens Janne er stor. Hva skjedde egentlig med henne? I det siste har hun fått flere sårende kommentarer, for eksempel fra Stian og Patrik, og det har begynt å gå inn på henne.

 

Legg inn din anmeldelse. Skriv inn e-post og skole slik at du kan få premien hvis du blir månedens anmelder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Tips til å skrive anmeldelse

70 anmeldelser av “Hva skjedde egentlig med deg?

 1. Kjempebra og tankevekkende om spiseforstyrrelser – hvor lite som skal til for å utvikle det… Passer kjempebra for 6-7 trinn hvor kropp blir viktig 🙂

 2. Det er trist at de gutta tok bollene til den stakar jenta og da sier de at henne er kjuk det er trist. Jeg ambefaler denne boka til 10 – 15 åringer siden det er fakta som veldig bra for livet i boka.

 3. Boka handler om en jente som liker boller og en dag så er det to gutter som erter henne og hun blir lei seg og foreldrene klager på at ho er tykk.

 4. Denne boken synes jeg er bra, fordi man ikke skal mobbe andre og man er fin akkurat som man er🙂

 5. Dette er ein bra bok og synest den børde få terningskast 3
  Har lyst og lese videre av boka og sjekke kordan det går.

 6. Jeg elsker denne boka! Den er så bra. Den handler om Janne som er litt større enn de andre. Hun blir mobbet.. Jeg anbefaler denne masse! Terningkast 6.

 7. det var ganske spennende og jeg tror kanskje at jeg vill lese boka men det var lit teit når en jente sier at noen stjal bollene deres, hvis dere skjønner hva jeg mener.

 8. Det var ein god bok men guttene var veldig slemme til dei som ser denne ikkje gjer det hjemme på andre det er slemt hun fortener ein god ting for eksempel ein god klem så gjer som ho føler seg bra

 9. Jeg synes boken var alt for kort til å skjønne noe så jeg synes at den var ganske kjedelig

 10. Jeg syntes den var litt kjedelig fordi det var ingen spenning i denne teksten det var bare ikke noe for meg. den var liksom ikke nok med en jente som var veldig tykk og blir mobbet.

 11. Jeg syns denne boken er var ganske trist og litt spennende jeg syns den er helt ok ,men ellers veldig bra:)

 12. Jeg syntes boken var helt grei men den var litt trist.
  jeg syntes boken var litt trist fordi jenta blir mobbet med vekten sin eller størrelsen sin og det syntes jeg er litt trist.

 13. Jeg syntes boken var litt spennende fordi jeg vil vite hva foreldrene skal gjøre.
  Boken var litt rar fordi guttene bare sa at hun var feit og maste for å få boller.
  Boken var litt kjedelig fordi det er tegneserie for jeg liker ikke så godt tegneserier.

 14. jeg synes det er en bra bok fordi den viser hvordan det er å bli mobbet og veldig forskjellige følelser som er veldig bra å lære om fordi da kan man liksom vite hvordan det for and som blir mobbet med da var noe som også var veldig bra da de viste hvor triste andre kan bli om de blir mobbet 😊

 15. Jeg synes boken er veldig bra og viser hvordan folk reagere for frekke komentarer.Og at bare folk sier at det går bra betyr det ikke at det faktiskt går bra.

 16. Jeg likte denne boken fordi folk må lære seg å ikke tro at å være feit er en skam og noen ganger når folk blir kalt noe sånt som det kan de komme i et mørkt sted å kanskje tro at de ikke er god nok så jeg håper at noen lærer av denne boken.

 17. Jeg synes boken var helt grei, men jeg synes at den var litt kjedelig fordi den bare handler om noen som stjeler boller og sier at hun er stor.

 18. Jeg syntes boken var litt bra fordi den er kort og den handler om noen som blir plaget

 19. eg synest at boken var litt dum for det er frekkt og si at andre er feit men boken er trist.

 20. Det er trist at Janne blir mobbet for å være feit.
  Dette er en bok jeg har lyst til å lese.

 21. Elevar i 7. klasse seier: Nokon må snakke med dei gutane. Dei kan ikkje gjere slik. Han faren må også tenkje seg om.

 22. Jeg synes boka den var ganske ok, : )den var litt trist da. 🙁 Men jeg synes den er ganske ekte , det er det som skjer, man blir mobba på grunn av utsende sitt og all slags annet . Og jeg synes det er litt trist.
  Boka handler om en jente som heter Janne, alle andre i familien hennes er slanke men hun er stor og tykk. Så hun blir mobba og alle andre liker ikke henne 😠 på grunn av det. Og hun blir ganske lei seg😥. Da hun kom hjem så ble hun veldig trist . Også kom moren hennes og trøsta hun. Så gikk moren hennes ut når Janne ble bedre ,og snakket med faren til Janne. Og Janne hun hørte på hva de snakket om , men hun hørte bare på den siste delen da de snakket om å stoppe godteri og sånt for at hun skal ikke bli så feit. Jeg tror hun har misforstått det og det gjorde at hun ble både litt sint 😡 og lei seg på 😥foreldre sitt. Det var cirka det hele historien så langt handlet om.
  Jeg synes boka den var ganske grei men jeg levde meg liksom helt inni det boka. Ikke helt etter min smak men for å være ærlig var boka ganske god. Så jeg gir boka terningkast 4. 🙃
  Ps : egentlig hadde jeg lyst å gi den terningkast fem, men tilslutt så ga jeg opp. Fordi den ikke var helt etter min smak. Bokanmeldelse er jo en ganske ‘etter sin smak ting’ . 😶

 23. Stakker jente som må høre alt dette. Kroppspress og spiseforstyrrelser blir et større problem. På sosiale plattformer ser man bilder og videoer av pene jenter som har urealistiske kropper. Dette er en fin bok for alle, fordi det er viktig å lære om dette.

 24. Jenny hadde kjøpt 3 boller så var det to gutter som maste om å få en bolle men hunn svarte ikke dem så kom de bort til hun å sa ikke rart hun ikke vil dele på grunn av at hun er så feit. De dokk bollene så sprang Jenny hjem og var på badet å var lei seg.
  Hun prøvde og slanke seg men hun fikk det ikke til for hun trengte masse mat for og bli mett.

  Jeg synes det er trist at guttene mobbet Jenny for størrelsen hennes.
  Jeg synes det er en trist bok.Men jeg gir den en 3\10

 25. Det var sykt gøy, men litt trist for noen gutter mobbet henne med at hun var feit. Mammaen trøstet henne men pappaen var litt slem🥺

 26. Denne boken var bra men pappaen til Janne var ganske slem og mammaen var snill som var på Janne sin side👍🏻 Anbefaler og lese hele, terning kast 5/6🎲

 27. Det var en grei bok, den var litt kjedelig, men man får se innblikk i hvordan det er og få stygge kommentaren. Men siden utdraget var litt kort lurer jeg på hva som liksom skal skje videre. Gir boka/utdraget 3/10

 28. Jeg syntes den var syyyyyyyykt bra fordi at det har et viktig budskap og ingen fortjener og bli mobbet pågrunn av utseende. Jeg syntes at pappen hennes var litt slem. Terning kast 6/6🎲

 29. Dette er et viktig tema og den var godt illustrert. Enkel å lese. Håper det går bra med Janne.

 30. Hei! Jeg syntes ikke at det er greit å mobbe andre fordi de ser annerledes ut! Det var ikke snilt av pappaen eller guttene… Jeg kunne ønske at de skjønner at det ikke er greit! Dette er en bra bok som jeg gir 9/10. Jeg syntes at det er viktig med sånne ting… Det er jo folk med følelser!!! Det finnes mennesker i alle farger og fasonger, og det er greit! Jeg har ikke lest boka ferdig, men utdraget var bra🙂Jeg håper ikke at noen velger å være sånn!!! De som blir mobba sier det kanskje ikke, og da blir det en stor klump i magen…. Alle er like mye verdt🌈Uansett hva💖 Håper at alle skjønner det etter hvert…💖🥰

 31. Det er trist at de gutta tok bollene til den stakar jenta og da sier de at henne er kjuk det er trist. Jeg ambefaler denne boka til 10 – 15 åringer siden det er fakta som veldig bra for livet i boka.

 32. det var en veldig bra fortelling men det hadde vært bedere om det var lit mer. terningskast 4/6

 33. Jeg syns boka var trist og det var et veldig seriøst tema.
  Det var veldig trist da de mobbet henne for at hun var feit og tok bollene hennes

 34. Utdraget var for kort. Det ble vanskelig å mene så mye om boka når det var så kort. Tema i boka er viktig.

 35. Denne boka var litt trist og jeg ble litt sur på de guttene som gjorde nar av henne bare fordi man er andledes betyr ikke at man kan gjøre nar av noen.

 36. Jeg synes utdraget var litt trist men samtidig spennende fordi i boka så viste de hvordan hun har det inni seg, jeg gir den terningkast 4.

 37. Jeg syntes ikke at det var bra at hun ble mobbet.
  Jeg syntes det var et bra budskap.
  Jeg gir terning kast 5
  Jeg syntes at det var domt at foreldrene ikke tar kjempe mye tak i det sånn at det kan være at de guttene ikke stopper med å mobbe henne

Til toppen