Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Ingen sover trygt i natt

Mari Moen Holsve Cappelen Damm 2018

I løpet av kort tid har det skjedd to mystiske dødsfall i den lille bygda Skymdal. Begge de omkomne, Jon Michael og Banu, gikk på skolen til Håkon, Marie og Hares. Moren til Marie har oppført seg mistenkelig og blir derfor tatt av politiet. Men det er fortsatt ikke trygt i Skymdal. Og nå er det Halloween.

HALLOWEEN

Det virka meningsløst å skulle feire halloween den lørdagen. Men jeg syntes ikke jeg kunne avlyse nå. Jeg visste at Hares hadde lyst, og jeg
hadde alt forhandlet med pappa. Det føltes som om det ville bli mer ork å ombestemme seg enn å bare gjennomføre, og hva skulle jeg ha gjort i stedet? En filmkveld med Hares var like bra som noe annet. Kanskje ville det i det minste få oss på andre tanker.

Etter frokost den morgenen samlet jeg mot til meg og ringte Marie.

«Hallo?»

«Hei, det er Håkon,» sa jeg og prøvde å høres kul ut, men ikke for kul. Medfølelse først og fremst. Jeg var ikke sikker på om det var greit å bry henne, om jeg i det hele tatt ville finne noe støttende å si, men jeg ville gjøre et forsøk. Ennå hadde jeg ikke tatt stilling til selve problemet – var det mulig at Viviane Mowinckel var en morder?

«Hei, Håkon,» sa Marie. Deretter stillhet.

«Æh …går det bra?» spurte jeg. «Hares fortalte meg. Om mora di, altså.»

«Ja,» sa hun. «De henta henne i går. Pappa måtte bli med, mamma ville ikke ut av huset. Det ble skikkelig bråk, en masse folk sto utenfor huset og så på og greier. De kom ikke hjem før nesten tolv.»

Pokker, tenkte jeg. Marie hadde vært alene i går, jeg var allerede for seint ute med støtten.

«Så … hvordan går det med dere?» spurte jeg.

«Med henne?»

«Greit,» sa Marie. «Men det er ikke akkurat feststemning i huset. Jeg vet ikke hva som skjedde hos politiet, pappa ville ikke si noe. De kommer tilbake i dag. Senere.»

«Kjipt,» sa jeg og bannet innvendig, si noe ålreit da, for pokker.

«Ja,» sa Marie. Hjernen min jobbet på spreng; det fristet å spørre henne om det mest opplagte, om hun trodde mora var en morder, men takk og lov klarte jeg å skru på sensuren i tide. Jeg ville si at alt
kom til å ordne seg, men jeg klarte ikke å få ut det heller, så i stedet spurte jeg: «Hva skal du i kveld?»

Marie nølte. «Være her, antar jeg. Sitte på rommet mens politiet kryssforhører mamma, som sikkert kommer til å nekte å svare og skrike og låse seg inne på do.»

Det var flere ord om mora si enn Marie hadde sagt noen gang. Jeg fikk vondt av henne, ville fikse det for henne, men jeg visste ikke hvordan, og fortsatt fant jeg ikke de forbanna ordene som kanskje
kunne trøste.

«Vil du komme hit?» spurte jeg.

«Hva?» sa Marie.

«Hares og jeg skal bare se på film, ikke noe spesielt,» sa jeg i høyt tempo, «men om du vil være med, så kan du godt det. I stedet for å være hjemme, liksom, når politiet er der og sånn. Om du vil, altså.» Hold kjeft nå, Håkon.

«Ja,» sa Marie, «det hadde vært greit. Gjerne.»

Da vi hadde lagt på noen minutter seinere, skrev jeg en melding til Hares om endringen i planene, jeg visste han ville syntes det var okei. Så ble jeg sittende på senga og glo i veggen. Marie skulle være i kjellerstua vår. Jeg hadde til og med tilbudt henne å overnatte, siden Hares skulle det.

Marie skulle sove i huset mitt. Den ettermiddagen tenkte jeg verken på Jon Michael eller Banu, jeg tenkte bare på Marie.

*

Kjellerstua vår er et sånt sted der man må dekke til ting. Vi dekka til alt, i et forsøk på å få det til å bli triveligere, men det vi brukte for å dekke til, var like gammelt og slitt som det vi ville dekke til – vi la pleddene mormor hadde hekla, over den heslige sofaen, en gulnet duk over stuebordet med ringflekkene på og filleryer fra garasjen over det flisete gulvet. Det var likevel bedre enn ikke noe. Og jeg syntes det ble ganske trivelig. Pappa hadde dessuten båret ned tv-en for oss og fornyet abonnementet på Netflix, så jeg hadde ingenting å klage på.

Hares og Marie kom i sekstida. Pappa hadde mekka hjemmelaget pizza til oss, og kjøleskapet var fullt av brus og snop. Jeg tror ikke vi egentlig hadde råd, men sånn er pappa. Han hadde også hentet tre soveposer og lommelykter fra loftet, sånn at vi kunne ha ordentlig hyttestemning der nede.

«Men ikke noe bøll,» sa han da vi hadde spist ferdig og skulle gå ned.

«Spørs hva du mener med bøll, Bendik,» sa Hares. Pappa hevet en liksom-streng pekefinger, og Hares lo. Jeg gløtta bort på Marie. Hun smilte, men hun hadde sagt lite mens vi spiste. Jeg skulle ønske hodet og munnen min snart ville begynne å samarbeide og si noe til henne som faktisk hjalp.

Like etter var pappa og Frida klare til å gå. Pappa skulle følge Frida til Unni, og før de gikk, leksa han opp for oss om at vi ikke måtte slippe noen inn, holde alle vinduer lukket og telefonen like i nærheten om det skulle være noe. Han låste døra og røska i den
tre ganger før vi til slutt hørte lyden av ham og Frida på vei over grusen i oppkjørselen.
«All right,» sa Hares og gned seg i hendene. «Da var det fest.»

Vi tok med oss snop og brus og forsvant ned i kjellerstua. Marie satte seg i sofaen, og Hares stupte mot tv-en for å koble på nettet. Det var plass til tre i sofaen, men jeg visste ikke om jeg skulle sette meg nærme Marie eller gi Hares plass til å sette seg mellom oss; jeg kjente jeg ble varm i kinnene og holdt på å si at jeg måtte opp på do, da Hares fikk opp Netflix og sa: «Hva med denne?»

Han hadde funnet en serie om romvesener i en liten småby i USA. Jeg hadde ikke sett den før, men jeg hadde hørt om den, og jeg visste godt hvorfor Hares hadde valgt akkurat denne.

«Pappa sa ingen skrekkfilmer,» sa jeg.

«Aha,» sa Hares, «men han sa ikke noe om skrekktv-serier

Jeg så på Marie. Hun trakk på skuldrene. «Kjør på,» sa hun, «den skal være bra.»

Så vi rigga oss til i sofaen. Jeg vet ikke hvordan, men jeg havna ved siden av Marie, og jeg tror bare jeg fikk med meg halvparten av første episode, for alt jeg tenkte på var at hun satt inntil meg, og jeg syntes det var unaturlig varmt der beina våre møttes. Jeg lurte på om det kom fra meg og om hun merka det, men hun sa ingenting. Hares var
derimot i hundre. Ropte og hoia hver gang det skjedde noe i serien og tømte bollen med popkorn nesten alene.

«Sykt spennende,» sa han idet det smalt i ytterdøra. Vi måtte rote fram en familiefilm før pappa tittet ned for å se hvordan det sto til, men så satte vi i gang igjen, og denne gangen ble jeg revet med, jeg også. Serien var dritskummel, og en gang grep Marie meg i hånda. Vi så to episoder. Vi skrudde av taklyset og tente stearinlys for å lage skikkelig stemning. Det ble varmt i kjellerstua; pappa kom
ned ved slutten av andre episode og sa han skulle legge seg, og vi klarte akkurat å skjule serien for ham igjen. Så kjørte vi enda en episode, og klokka var blitt kvart på ett innen jeg kjente at jeg var for trøtt til å fortsette.

«Nei, vi kan ikke sove ennå,» klagde Hares, men Marie himlet med øynene.

«Blir du aldri sliten, eller?» sa hun og krøp demonstrativt ned i soveposen nærmest tv-en. Jeg grep den ved siden av, og da ga Hares opp og kløv fra sofaen og ned i soveposen, han også. Vi lå på rekke: Marie ved tv-en, så meg og så Hares, som jeg fikk til å blåse ut stearinlysene og åpne kjellervinduet på gløtt, for det var fortsatt varmt. Utenfor regna det. Kjellerstua var mørk, jeg så omrisset av tv-en, bordet, sofaen med det fargesprakende pleddet som nå bare var grå konturer.

Jeg ville ikke sovne. Ville ligge der og føle på øyeblikket, ville slippe nye mareritt, slippe å våkne til nyheten om et nytt drap. Jeg ville bare høre pusten til Marie litt, men jeg kjente øynene glippe. Til venstre for meg – til tross for all sutringa – kom det allerede gryntelyder fra Hares. Knirking i taket fortalte meg at pappa også hadde forlatt sofaen og var på vei til sengs. Og da forsvant jeg også inn i
søvnen.

*

Jeg våknet, halvveis, av en skrapelyd. Eller var det skraping? Var det kanskje rester fra en drøm jeg hadde hatt? Jeg var groggy, og i et par sekunder lå jeg der i mørket og holdt på å sovne igjen. Så skrapte det på nytt. Rytmisk, sakte, tydelig. Så stoppet det.

Ved siden av meg sov Hares og Marie. Jeg satte meg opp og lyttet. Vinden ulte utenfor, jeg kunne fortsatt høre regnet, men skrapelyden var borte. Jeg ventet noen sekunder, så innså jeg at det måtte ha vært en drøm. Jeg la meg ned igjen, kjente hodet snurre litt – jo, definitivt en drøm – og så gled jeg inn i halvsøvne.

Kanskje var jeg bare borte i noen sekunder. Så våknet jeg på nytt av en voldsom bevegelse til høyre for meg. Det var Hares som sprellet i soveposen.

Jeg skvatt opp. I mørket så jeg lite, men da Hares la seg, hadde han dratt glidelåsen nesten helt opp, og nå kavet han som om han var fanget i den. Først forsto jeg ikke hvorfor, men så falt blikket mitt på
ansiktet hans.

Øynene var vidåpne av skrekk. Det var noe mørkt og solid som dekket nedre halvdel av ansiktet hans. Jeg klarte ikke å se hva, men instinktivt dro jeg opp min egen sovepose og stupte fram. Jeg grep tak i det som var i ansiktet på ham – det kjentes hardt og
mykt på en gang – og røsket alt jeg hadde. Det slapp ikke taket. Hva det enn var, klamret det seg fast, og jeg kjente hvordan Hares hikstet etter pusten. Jeg strammet taket om den ekle gjenstanden og dro igjen, forsøkte å vrenge løs noe som kjentes som klør; det hadde tatt et jerngrep rundt haken og kinnet hans. I noen sekunder holdt det like fast. Så slapp det, plutselig, og smatt ned i den smale åpningen i soveposen til Hares.

Jeg kastet meg etter lommelykta og skrudde den på. Strålen fra lyset var svak, jeg sveipet den over Hares og dro samtidig ned glidelåsen så han kom seg fri. Hares vrei seg ut av soveposen og spratt opp.

«Faen,» sa han med hes stemme, «faen, faen, faen!» Han ristet i hele kroppen, han pustet dypt og skjærende, og jeg pekte lommelykta mot soveposen igjen. Først var det stille. Så var det noe som rørte på seg, under stoffet, nedi soveposen.

«Hva er det?» Marie sto plutselig på knærne bak meg og lente seg over skulderen min. Blikket hennes fulgte lyset fra lykta, og hun grep meg i armen. «Å herregud, hva er det? En rotte?»

«Ingen rotte,» Hares ristet på hodet og leppa dirret, «ingen rotte.»

Jeg strakte ut hånda for å dra glidelåsen lenger ned. Det var ikke nødvendig; hva det enn var som hadde søkt tilflukt i posen til Hares, var på vei ut igjen. Hånda mi skalv så jeg ikke klarte å lyse rett,
Marie måtte hjelpe meg med å holde lykta stødig.

Ut av soveposen til Hares kravlet det en hånd.

Det var umulig, men det var en hånd. Litt av huden manglet, og på to av fingrene og ved håndleddet kunne vi se deler av et sølvhvitt skjelett. Hånda var hvit og skrukkete, men det var definitivt en hånd – og den dro seg selv ut av soveposen.

Marie og jeg fløy på beina. Hares samlet mot til seg og stupte mot sin egen lommelykt, og nå hadde vi to stråler pekende mot det som krabbet på gulvet. Hånda – avkuttet ved armen omtrent ti centimeter fra håndleddet – dro seg ut av soveposen og hadde kurs rett mot oss. Den krøp over på en del av gulvet som ikke var teppelagt og nå hørte jeg skrapingen igjen; det var fingrene uten hud som klorte mot treverket.

«Den prøvde å … å kvele meg,» sa Hares, fortsatt hes i stemmen.

Der og da var det bare en ting det falt meg inn å gjøre: «PAPPA!» brølte jeg av full hals. Vi rygget nærmere veggen. Hånda dro seg etter. I hjørnet, ved siden av en av bokhyllene, sto en kasse med
sportsutstyr vi sjelden brukte. Deriblant pappas gamle balltre. Hares og jeg fikk øye på det samtidig. Nå nølte ikke Hares, han hogg tak i balltreet, hevet det og klinte til den krabbende hånda av full kraft. Han traff tuppen av fingrene, og den pilte over gulvet og forsvant under tv-bordet.

«Hvor er den?» ropte Hares. «Hvor er den?»

Det lød dundring ovenfra. Pappa var våken. Sekunder senere raste han ned kjellertrappa og inn til oss. Han slo på lyset, med morgenkåpa så vidt knyttet rundt livet, og vi kunne alle se boksershortsen hans. I den ene hånda hadde han en kjøkkenkniv. «Hvor er han?» ropte han og så seg om. «Hvem er her?»

«Pappa!» Jeg stupte bort til ham – forbi tv-bordet uten å våge å se ned, i tilfelle hånda var der et sted – og grep ham i morgenkåpa. «Det er en … en …»

Nå senket han kniven. «Det er jo ingen her.» Han så på Hares, Marie og meg etter tur. «Hva er det egentlig dere holder på med?»

«Der,» sa jeg og pekte på tv-bordet, «den krøp under der, vi …»

«Hva da?» spurte pappa og så på meg. «En mus? Nei, æsj, en rotte

«Nei, en …» begynte jeg, men pappa nølte ikke. Han strente bort til tv-bordet og dro det ut fra veggen. Vi lente oss fram, alle fire. Det var ikke noe der. Hares pekte med lommelykta, som om den skulle finne noe vi ikke så i lyset fra taklampa, men det var bare hybelkaniner og et gammelt sjokoladepapir der.

«Under sofaen,» erklærte Hares og pekte. Pappa, noe mindre målrettet nå, dro også sofaen til side. Ingenting der heller. Ingenting under bordet og ingenting under verken soveposer eller tepper, vi
snudde hele kjelleren på hodet. Da så pappa på oss.

«Hva er det egentlig vi leter etter?» spurte han.

Marie og jeg nølte, men Hares var stødig i stemmen: «En hånd. En forbanna hånd som krøp opp på ansiktet mitt og stakk fingrene sine inn i huden min, Bendik! Men Håkon fikk dratt den løs, vi kom oss vekk, og jeg slo den med balltreet ditt, og da ble den redd og stakk under tv-bordet. Men nå vet jeg ikke hvor den er.»

Pappa så på ham. Og deretter på meg. «En hånd?»

Jeg vurderte å lyve, så dum følte jeg meg der i lyset fra taklampa med en noe oppgitt og halvnaken pappa tårnende over meg med hendene i kors. Men Hares ville aldri ha tilgitt meg. Og jeg visste hva jeg hadde sett. «Det høres sjukt ut, pappa, men det var en hånd.»

«En hånd,» gjentok han. «Her, i kjellerstua. Som forsøkte å ta Hares?»

«Jeg så det også,» forsøkte Marie seg, men pappa lyttet ikke lenger. Han gikk bort til tv-en og slo den på. Så logget han seg på Netflix og sjekket historikken vår.

«Passende tv-titting på en kveld som denne,» kommenterte han, og jeg hørte på stemmen hans hvor skuffa han var. Han reiste seg opp til full høyde, la kniven på bordet og lukket morgenkåpa.

«Dette er noe dere har drømt.»

«Nei!» ropte Hares.

«Se på ansiktet hans, da,» sa Marie, «han har jo merker i ansiktet.»

«Hør her,» sa pappa, «det er ikke noen hånd her. Dere har sett på skrekkserier, og så har dere latt dere rive med. Det var derfor jeg sa dere ikke skulle se på sånt. Hares må ha klort seg i søvne – jeg håper
det, og at det ikke er dere som har funnet på noe for å lure ham,» la han til og så på Marie og meg. «Hadde det ikke vært for at det var midt på natta, ville jeg bedt Hares og Marie om å gå hjem.» Pappa
satte et strengere blikk i meg. «Jeg trodde vi holdt avtaler, Håkon. Med tanke på alt som har skjedd.»

«Jeg …» begynte jeg, men det var ikke noe poeng.

«Sorry,» sa jeg.

Pappa sukket. «Vi kan snakke mer om dette i morgen, det er fremdeles et par timer til det blir lyst. Vi bør få oss litt søvn.»

«Ikke faen om jeg sover her nede,» sa Hares.

«Ikke bann, Hares, vær så snill,» sa pappa. «Om dere ikke vil sove her, så kan dere ta med dere soveposene opp i stua. Bare – ikke noe mer tull nå, okei?» la han til og så på meg, og jeg nikket. Kunne
ikke gjøre annet.

Pappa gikk opp igjen. Vi grep hver vår sovepose og satte kursen mot trappa; ingen av oss ville sove her nede nå. Jeg så meg rundt en siste gang. Jeg så ikke noe mer til hånda. Men jeg oppdaget at kjellervinduet fortsatt sto på gløtt.

992 anmeldelser av “Ingen sover trygt i natt

 1. Spennende bok. Fikk lyst til å lese resten. Skal begynne å høre på den i Storytel senere.

  Har lest andre av bøkene til Mari Moen Holsve: Halvgudene 1,2 og 3
  De er veldig bra!

 2. Boka var kjempe spennende! Eg elsker krim! Kanskje litt upasannde ord for barn men ellers er den super! Boka var topp! 10/10

  Anbefales av meg: Barn i 10-13 alderen bør lese den.

 3. Sykt bra jeg trodde at det komme til å være en edderkopp som gjorde det men det var en HÅND!😱🤯

 4. Jeg syns boka var spennende og litt skummel på samme tid. Jeg likte boka fordi den var veldig kul men, vi fikk bare høre litt. jeg ville høre mer så jeg ble litt skuffet. Jeg gir denne boka terningkast 6 av 6. Denne boka passer for de mellom 11 og 13. Jeg elsker boka 😊

 5. Jeg likte den ikke så godt fordi den ligner for mye på andre historier jeg har lest før, men den hadde samtidig ganske mye spenning og jeg tror at hvis jeg hadde lånt boken så hadde jeg likt den. Dette utdraget hadde ikke nok spenning til at jeg akkurat skal gi den en sekser, men kanskje en treer eller firer. Denne boken handler om et drap og at moren til en av hovedpersonene tydeligvis vet om drapet. Det blir en vanskelig tid for folka som bor i byen og moren oppfører seg veldig rart i det siste og snakker nesten ikke. De tre hovedpersonene prøver å få en hyggelig stund, og ser på skrekkfilm som de ikke fikk lov til av faren. Når de skal sove skjer det noe merkelig uforventet som egentlig ikke skal kunne skje. Denne boken anbefaler jeg til personer som liker grøss og gru-serier og ikke for mye som skjer på en gang. Den anbefales for alderen fra 8-11 år.

  • Boka handler om Marie, Håkon og Hares. De var redd for en løs morder i gata som hadde drept 2 personer. Marie og Hares var på overnatting hos Håkon. De lurte seg til å se på en skrekkserie som de ikke hadde fått lov av pappa til Håkon å se.De skulle sove i soveposer i kjellerstuen. Mitt på natten våknet rHåkon av skrapelyder. Han så en hånd på Hares som kvelte han. Håkon rev hånden bort og ropte på pappa. Pappa kom ned med en kniv i hånden, men pappa så ingenting. Pappa trodde de hadde drømt.
   Jeg syntes boka var veldig spennende. Jeg tror ikke det var en drøm, men at hånden gikk
   ut av vinduet. Jeg anbefaler den, og synes den skal verre superfinalist i bokslukerprisen. jeg har lyst til å lese hele boken, fordi jeg vil finne ut hva som egentlig skjedde.
   Terningkast: 6

 6. den var veldig spennende jeg ville ha lest hele boken!! vis jeg hadde hatt den

 7. Denne boken syns denne boken var VEDIG BRA. Gir en terning kast 6. 🙂 🙂 håper denne boken vinner og det tror jeg og. 🙂

 8. Jeg har så lyst til og høre resten! Jeg anbefaler denne til barn 10-13. Det var litt banning. Noen ganger pleier banning og hjelpe fortellingen til og bli litt mer trykk i det. Boken var god og gammeldags tommel opp. 10\10

 9. den var kjempe spennende!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Jeg har lyst til å lese hele boka

 10. Den var veldig bra. Jeg skal lese hele boka. Elsker den😍

 11. denne boken var veldig bra!!
  Det som var bra var at jeg får film i hodet når jeg leser. Det var veldig bra beskrivelser i boken og forfatteren var veldig flink til å fryse øyeblikket.
  Denne boken er spennende og litt skummel, jeg ble veldig engasjert!
  Boken var lett å lese og lett å forstå.=)

 12. jeg syntes at boken var bra og jeg tror ikke jeg har lest bedre før den var kjempe spenendene og jeg anbelfaler den vis du liker frykt og spenning jeg gir den terning kast
  ,1-10 jeg-10.

 13. Jeg synes at boka var spennende og skummel. Slutten var veldig spennende. Jeg likte godt da hånda kom fram.

 14. Boka var litt ekkel,skummel og veldig spennende synes jeg. Den teksten var lett og lese.

 15. Da jeg leste la jeg merke til at det ble en film inne i hodet mitt og jeg ble overrasket over at det kom ut en hånd ut av sove posen.

 16. Denne boka laget film i tankene mine. Jeg likte boka og den er lett les. Boka var skummel og morsom.

 17. Jeg liker teksten godt fordi boka lagde film i tankene mine. jeg synes boka er lett å lese og forstå. boka er kjempe spennede og skummel. terningkast 6. jeg anbefaler den fra 9 til 12 år.

 18. Jeg likte dett utraget fordi det var bra beskrivelse og spennende jeg anbfaler denne boken

 19. Jeg likte godt da hånda var i ansikte på harez og jeg ble overasset over at teksten lagde film i tankene. Terning kast 5

 20. Jeg syntes at boka var veldig spennende og skummel.
  Jeg likte godt da hånda kom fram.
  Jeg anbefaler denne boka.

 21. Jeg synes at boka var spennende og litt skummel. Jeg vil anbefale boka til elever fra 9 til 12 år.

 22. Den var litt skummel. Jeg ble overrasket over hånda.
  Hånda var litt ekkel.
  Da jeg leste merket jeg at jeg fikk litt læring

 23. Jeg synes boka var spennende. Det
  ble litt skummelt når hånden kom. Jeg likte at det var litt banneord i teksten,da ble det mer ekte. Jeg anbefaler boka. Terningkast 6

 24. Jeg liker utdraget fordi den er spennende og har innlevelse og god beskrivelse.

 25. Jeg likte at forfatteren er veldig flink til å beskrive. Jeg likte at boka var spennende.
  Jeg lurer på om hånda har noe med drapene å gjøre. Så jeg må bare lese hele boka.
  Terningkast 6.

 26. jeg likte teksten fordi den var spennende og morsom og den var lett å lese. jeg anbefaler den boka. jeg drømmer meg inn i boka.

 27. Jeg likte godt da den hånda satte seg over Hares. Jeg syntes slutten var bra fordi jeg fikk lyst til å lese mer. Jeg har lest litt av (hele) boka og på starten var den veldig kjedelig så jeg ga den fra meg det angrer jeg på. I utdraget var det veldig spennende så jeg anbefaler den. Forfatteren gjorde så jeg lagde en film i hode jeg er veldig kresen på bøker så jeg lager bare filmer i hode når bøkene er veldig bra. Terningkast:5

 28. jeg eg synes at boka var bra siden jeg likere grøsser og bli skremt
  jeg likte boka og fordi jeg levde meg inn i boka

 29. Jeg synes boka var spennende da den hånda kom. Slutten på utdraget gjorde så jeg fikk lyst til å lese hele boka. (PS: Tips til de som har vanskeligheter med å lese, STORYTEL) Jeg likte boka fordi den var både spennende og skummel. JEG ANBEFALER BOKA………..Terningkast 5

 30. Jeg likte boken fordi den var spennende og fordi den var overaskende. Og fordi det var en krim bok.

 31. Jeg syntes boka var bra. Den var spennende. Jeg likte da det ble spennende og tenkte ikke på noe annet enn det som skjedde i teksten. Det var litt ekkelt. Jeg anbefaler boka. Det var lett å lese. Den var bra.

 32. Slutten på utraget var spennende. Du bør lese boka fordi den var sykt spennende. Når du har begynt, kan du nesten ikke stoppe. : )

 33. Jeg synes denne boka var spennende, litt ekkel og litt skummel.
  Jeg anbefaler og lese denne boka. Terningkast 4.

 34. Jeg synes det var skummelt når de var nede i kjelleren og at det var en hånd som holdt han for munnen og nesa.
  Det skulle være skummelt od det var skummelt jeg lurer på om det var hånden som var morderen

 35. Jeg synes at utdraget var grøssende, den var også super spennende og super BRA og nå vil jeg lese selve boka 3000 ganger!!! Nor du starter kan du ikke stoppe. Terning kast 6!

 36. Den var bra og det var en overraskelse at det var en hånd. og det var overraskende at f*ordet var med. det er en bok for 6 trinn og 5 trinn tæring kast ca 4-5 så den er anbefalt og lese og lese og iallfall om kvelden den er bra. den var nesten ekte C:

 37. Jeg ble overrasket over hånda. Jeg synes at den var skummel. Da jeg leste, la jeg merke at det var mye banning da ble historien mer ekte. Jeg anbefaler boka til ni til fjorten år.

 38. Den var spennende jeg får sykt lydt til og lese hele boka. Det kommer sikkert til og handle om at noe kommer inn det åpne vinduet.

 39. Jeg syntes boken var passebra, fordi det var mange stygge ord i teksten og fordi det kan hende at de som er ynggere ikke forsår de ordene. Boken var spennende og jeg likte t det ikke var så vanskelige ord.For meg var ikke dette en så bra bok, jeg håper ikke denne boken vinner. Jeg vil at de som har hørt om denne boken også skriver en anmeldelse for hva de syntes om boken. Boken handler om at moren til Marie har oppført seg så rart så hun ble tatt til fengsel. Dagen etter var det halloween og Marie syntes det var rart og feire uten mamma. Håkon finner en film som handler om rommvesene. Maria rekker bare og se en haltime av filmen. Boken anbefaller jeg terning kast 4/6 og passer for jenter og gutter alder 8 – 10 år.

 40. den var helt grei men kunne ha hat en pangstart og det kunne ha blitt mer spennende hvis de var i et trehuset uten noen voksne

 41. De sparte det beste til slutt! Dette var kjempespennande! Terningkast 10!

 42. Fin bok, spennende fortellining med den krypende hånda og overnattingen. Den var passende til min årsklasse 9-14 år. Allikevel følte jeg at jeg ikke kom helt inn i historien.
  Men jeg velger å gi terningkast 4 fordi den var spennende, men ikke helt min smak.

 43. Jeg likte denne boka godt. Den var spennende.

  Jeg ambefaler denne boken til barn 10-12 år.

 44. WOW!!!!!!!!! Dette er noe av det beste jeg har lest!!! Jeg syntes grøssere er de aller beste.

  Gleder meg til å lese hele boka!!!! XD

 45. Jeg synes det første kapittelet var veldig bra og jeg synes skrekk er veldig gøy og mine favorittbøker er grøsser:)

 46. Hei i dag har jeg lest (Ingen sover trykt i natt)
  Og jeg syntes den var super bra.
  Alle andre bøker er ikke som denne »
  Super duper bra
  19 SEPTEMBER 2018

 47. Denne boka var SUPER duper BRA ,den var veldig spennende og veldig veldig gøy. Hvil lese hele boka 300 ganger.

 48. Denne boken er en av de beste bøkene jeg har lest!!!!
  Den har litt banning men det får meg bare til å bli mer med i boka.
  Den er en perfekt grøss for barn fra 10-13 (syntes jeg).
  Denne boka er kjempe bra jeg anbefaler den høyt!!!
  terningkast 6 av 6!!!!

 49. Hei. jeg syns at det var veldig veldig veldig bra. syns dere det var bra eller dårlig . Vennlig hilsen MITRA.

 50. Hei ! Jeg vil bare si at boken er MEGA-BRA . Den boka er så bra at alle syns at boken er super utenat 2 stykker og vi er 18 i klassen . Jeg syns at boken er 10/10 .

 51. Denne boka var SUPER duper BRA ,den var veldig spennende og veldig veldig gøy. Vil lese hele boka 300 ganger.

 52. Hei ! Jeg syns at boken er kjempebra . Denne boken er en av de beste bøkene jeg noen gang har lest. Fortsett med dette . Vi er 18 i klassen og og det var bare 2 stykker som ikke tok på super . Jeg sier at boken er 10/10 .

 53. DENNE BOKA ER SUPER BRA!!!!!!!!!! Jeg gir den terningkast 6
  Vi leste den boka høyt i klassen og den var kjempegøy.
  Når vi skulle stemme ga jeg den super fordi det er den gøyeste boka jeg noen sinne har lest 🙂 Jeg håper å finne hele boka en plass men det kan bli litt vanskelig for alle liker jo den boka. ANBEFALER DEN VIRKELIG !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

 54. INGEN SOVER TRYGT I NATT Denne boken handler om en morgen i oktober da Håkon, Marie og Hares fikk beskjed om at klassekameraten Jon Michael var død. Det brå dødsfallet gjorde dem nysgjerrige. Den var veldig artig 🙂 forfatter

 55. Den er spennende. Den er kanskje litt overdrivende for 10 åringer. I love it 3>

 56. det var veldig spennende bok har ikke komme så langt men. men gleder meg til og lese resten av bok. jeg blir overraska hele tiden, veldig bra bok og overrasker meg at jon michael og hoved figuren var veldig gode venner men nå er hares og han beste venner beste boka jeg noen gang har lest.

 57. Alle som liker krim bør lese denne boka. Vi vil gjerne lese hele boka fordi den er godt skrevet, og den er spennende. Det er humor i boka også, det liker vi. Det er litt flaut med forelskelse, men vi liker det også. Anbefaler alle å lese denne boka!

 58. Jeg synes denne boken var litt merkelig og ikke så bra, jeg trodde jeg skulle bli skremt, men det ble jeg ikke, det hadde jeg faktisk ventet på men jeg synes atutdraget var ganske kjedelig.

 59. Jeg syntes at boka var bra og den var godt skrevet. Det var vanskelig å forstå hvem som var hvem i teksten. Det var god handling med seg og det var spenene å lese utdraget, jeg fikk lyst til å lese resten av boka. Det kunne ha vert litt mer om hvem som fortelt historien men jeg fikk ikke vite hvem som var «jeg» personen så derfor var det vanskelig å lese hvem som fortelt historien. det var bra men kunne ha vert bedre.

 60. Jeg synes boka var bra👍, men den
  ville vært enda bedre om den hånda som prøvde å kvele Ares fortsatt var der når pappaen kom ned til barna.

 61. Jeg elsker utdrage fordi det var så detaljert med den hånden og hvor de såv!
  Det var veldig kult at Maria var så kul også kom Håkon (hvis jeg ikke tar feil) og var litt pyse. Jeg gir den karakter 10 av 10 ✌️😘

 62. Man levde seg skikkelig inn i den. Den var skummel og spennene fordi det var mord og en hånd der. Det var også veldig bra med att det var bare en hånd med: skelettfingre og at det var en morderisk hånd.
  Jeg kommer til å lese den.

 63. Jeg elsker skrekkbøker, og syntes det var spennende med hånda.
  Bra beskrivelse. hadde jeg hat den hadde jeg lesten helt ferdig på samme dag.
  Gode karakterer. Spenendes på grun av: men jeg oppmerket at kjellervinduet fortsatt stod på gløtt. Terning kast 6

 64. Jeg elsker skrek bøker så jeg skjønte at jeg ville like den å det gjorde jeg.
  Skrek bøker er alltid spennende.
  Jeg er ikke kristen. men jeg ble sjokkert når de begynte å banne

 65. Den var veldig bra, fordi det er en sånn bok som hvis man først begynner å lese den så er det nesten umulig å slutte. Det gøyeste med utdraget var når hånda tok tak i Hares.
  Jeg fant absolutt ingenting negativt.

  Terningkast: 5,5

 66. Jeg elsker skrekkbøker.likte det med handa. Gode karakterer. Likte at det var natt.
  Hadde jeg hat boka hadde jeg lest den for lengst

 67. Jeg syns boka var veldig spennende når Hares fikk en hånd i fjeset. Boka handler om Hares, Håkon og Marie. Men jeg lurter på om det var en drømm. Har veldig lyst til å lese hele boka.😁👍👍👍

 68. Jeg syntes denne boka var veldig spennende når det var Halloween og Hares og Marie skulle overnatte hos Håkon også kom det en hånd krypende opp i fjeset til Hares og prøvde å kvele han midt på natta. Jeg anbefaler den for de som er 11 år og oppover og liker litt spenning og litt skumle historier. Jeg anbefaler den ikke for mindre barn fordi det var noen ord som ikke var så fine for små barn.

 69. Ingen sover trygt i natt: Den var spennende👻 gøy og… og… jeg husker ikke.
  Men den var gøy ganske så gøy🤩🤩 og litt skummel👽☠️
  Den hånda var veldig skummel da den håpet på fjeset hans.
  Så hadde👋☠️💀

 70. Jeg likte ikke boka fordi, det var ikke mye spenning og den var ikke skummel. beskrivelsen av personene var ikke bra og vi fikk ikke vite mye om hva de gjorde.

 71. Jeg syntes dette utdraget var passe bra. Jeg forventet egentlig at det skulle skje noe litt mer spennende. Ellers syntes jeg boken var bra, det var detaljert og man hadde god kontroll på hvem de forskjellige personene var. Jeg ville gitt boken terningkast 3,5

 72. Jeg synes at boka var bra. Jeg synes boka passer til grøsser får på slutten så syntes jeg det var litt skummelt, hvis man leser boka får man kanskje ikke den samme følelsen en på lydfilen men jeg syntes den var bra skrevet og litt skummel. 7/10👍

 73. Jeg likte ikke boken fordi jeg ikke er så veldig glad i grøss.
  Men ville anbefalt denne boken til de som liker grøss.
  Det var en veldig god beskrivelse av personene. Men liker ikke grøss så mye så likte ikke denne boken. Jeg syntes det var litt mye banning, noe jeg ikke liker.

 74. Jeg syntes utdraget var veldi bra💗 Det var litt ekkelt når handa kvelte Hares🤚🏼Men jeg forventet at det skulle være litt skumlere og litt mer grøss💀 Jeg skulle ønske utdraget var litt lengre sånn at jeg fikk vite om hånda kom tilbake eller ikke🤚🏼 og om moren faktisk var skyldig bak drapet eller ikke👍🏼👎🏼Jeg likte bok så jeg gir den terningkast 5 av 6❤️

 75. Jeg likte utdraget det var veldig meg og jeg likte at de bannet det virker litt mer ekte når de banner så jeg syntes utdraget fortjener SUPER

 76. Jeg syntes denne boken var skjempe spennende!! Jeg begynte å bli redd da pappaen til Håkon kom med en kniv!!😂😱Jeg syntes det ikke var så skummelt at det var en hånd i soveposen… Vi hadde fått hørt om mordere og sånt så da var det litt skuffende😊💗Men det var gode beskrivelser, og jeg likte personene i boka!😊 Hilsen Antonie 6C

 77. Jeg syntes boken var bra men jeg liker bredere morsome bøker. Jeg syntes det var skummelt og spennende når den hånden kom og når den kom opp fra soveposen. Jeg vill gi denne boken terning kast 4/6🎲🎲

 78. Jeg synes at boken var ganske bra. Den var bedre enn de andre bøkene ivartfall. Terningkast 4/6. Jeg gir den bra

 79. Denne boken var veeldig bra! Jeg elsker skrekkbøker og jeg likte da den hånda kom!
  Boken var spennende, skummel og godt skrevet.

  Terningkast : 5/6

 80. Boken var spennende, men jeg liker ikke så godt grøss jeg liker at det er spenning men litt mer humor.

  • Jeg likte boka fordi den var spennene og ekstremt kul, Jeg elsket Boka!!!!

 81. Jeg synes denne boken var ganske bra, fordi jeg synes d var veldig spennende å høre på den. Jeg kommer ihvertfall til å ta den på bra, veldig bra eller super😁

 82. Det var et bra utdrag. Jeg liker skummele og spennendene bøker. Denne boka var veldig super. Hilsen Anna Olea6c

 83. Boka var spennedene og veldig bra. Den er super. Det var det beste utdraget.

 84. Jeg tror utdraget hadde vært enda bedre med litt mer spenning og at den var litt skumlere. Det var litt skummelt at det var en hånd i soveposen. Jeg tror jeg gir denne boken passe bra. Jeg gir dette utdraget terningkast 3,5👍🏻

 85. Jeg likte godt forklaringen av hånda og jeg syntes den var veldig ekte 👍 Jeg syntes det var spennende og jeg fikk lyst til å lese mer. Jeg mener at det med banningen bare var kult fordi det fikk det til å virke mer ekte👌 Jeg vil gi den terningkast 5/6 🎲

  • jeg hadde større forventninger fordi jeg syntes at boka ikke var så kjempe skummel. Men handlingen var bra og den var også bra skrevet. Så jeg syntes fortsatt den var bra.Dette er jo også bare et utdrag så vi får jo ikke se resten av boka.

 86. Jeg syntes at den var veldig spennende og bra! Jeg elsker jo grøss, så dette er jo en bok for meg…Men kanskje det var litt kleint at Håkon bare var å tenke på Marie.

  8/10

 87. Jeg synes boka var kjempekul! Den var godt skrevet og den var litt skummel.

 88. Jeg synes boka var litt spendende og jeg liker ikke grøss bøker så godt så jeg gir terning kast 3/6 hilsen mina 6c

 89. Helt super litt scarry og morsom 👻 men ellers så gøy

  -elsker skumle bøker

  -mine favoritter pleier og være svingens mørke værden

  – men nå er det denne

  ♥️♥️♥️🇳🇴🇳🇴🇳🇴🇳🇴🇳🇴🤣😯😯🤣🍭🍭🍭♥️♥️♥️🍭🍭♥️🍭♥️🇳🇴🎃🎃🤣🤣👻👻😯😼👍👍🤭🤧✌🏼👏🏾🙀😽😡😯😼🛏🛏🤧✌🏼👏🏾👏🏾👏🏾🙀😽🦄😪🗝🛋🛌🛌🍟🍟🌮🍔😍😍😍😍😍😍😍😍♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️🇳🇴♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️🇳🇴♥️🇳🇴🇳🇴♥️🇳🇴🇳🇴🇳🇴🇳🇴♥️♥️🇳🇴♥️🇳🇴🇳🇴♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️🍭🍭🍭🍭🍭🍭🍭♥️♥️♥️♥️🍭♥️♥️♥️♥️🍭♥️♥️♥️♥️♥️♥️🍭♥️🇳🇴♥️♥️🇳🇴🇳🇴🇳🇴♥️♥️🇳🇴♥️♥️🇳🇴🇳🇴🇳🇴🇳🇴🇳🇴🇳🇴🇳🇴🇳🇴🇳🇴🇳🇴🇳🇴🇳🇴🇳🇴🇳🇴🇳🇴🇳🇴🇳🇴🇳🇴🇳🇴🇳🇴🇳🇴🇳🇴🇳🇴🇳🇴🇳🇴🇳🇴🇳🇴🇳🇴🇳🇴🇳🇴🇳🇴🇳🇴🇳🇴🇳🇴🇳🇴🇳🇴🇳🇴🇳🇴🇳🇴🇳🇴

  • Elsker denne boka 😍😍😍♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️

 90. jeg likte boka fordi den var spennende. Boka var bra detaljert. jeg synes at boka burde bli en av fem superfinalistene. Jeg anbefaler boka. Jeg gir boka terning kast 5. Jeg får nlyst til å lese boka videre

 91. jeg likte boka fordi den var spennende. Boka var bra detaljert. jeg synes at boka burde bli en av fem superfinalistene. Jeg anbefaler boka. Jeg gir boka terning kast 5. Jeg får lyst til å lese boka videre

 92. Denne boken var bra fordi det kom en zombie
  hånd. faren kom ned men trodde de ikke. de så en film. håkon,harsen og marie var på overnatting. den var veldig spennende og jeg anbefaler deg å lese denne boken. Det skjedde to dødsfall et sted. moren ble tatt for noe. det var litt urealistisk på grunn av en hund. Det var litt rart og urealistisk at det kom en hånd gjennom et åpent vindu.

 93. jeg synes at boka var bra fordi, den var spennene og jeg liker spennene ting. Den var også rar fordi det var en hånd som prøvde å drepe noen.Det som jeg likete var at han tok et balltre å slo den hånden. Jeg likte ikke boka fordi, den ga ikke så mye mening. Jeg anbefaler boka fordi, jeg synes den var bra

 94. Denne boken ingen sover trygt i natt har både positive tilbakemeldinger fra meg og negative tilbakemeldinger fra meg. jeg skal også fortelle om boken til de som ikke har lest den men først så snakker jeg om de positive tilbakemeldingene. Jeg likte denne boken fordi den var veldig spennende og fordi det var krim. det jeg likte mest var at det var mange bra skildringer om va som skjedde i boken, men for dem som ikke liker krim så anbefaler jeg deg ikke denne boken. Det jeg syns var negativt med denne boken var at det var veldig mange stygge ord i. for eksempel f ordet eller skildringer som ikke er bra for barn under 9 år. så denne boken anbefaler jeg dere for dem som liker sånne bøker med stygge ord. Nå skal jeg forklare hva denne boken handler om. denne boken er en grøsser/ krim bok . den handler om en mor som har været en draps morder og nå oppfører seg veldig mistenkelig. drapsmorderen har en datter og den dattra blir invitert på overnatting av en gutt som vet om alt. han var veldig usikker men han gjorde det for det. Han inviterte også en anen og når de var hjemme hos gutten som ba dem om og komme dit sa faren at de ikke fikk lov til og se på skrekkfilm, men de gjorde. etter det skjedde det noe veldig rart og det vil jeg ikke fortelle. Så nå har jeg forklart en liten del av boken til dere som ikke har lest den og håper de som ikke liker krim leser den, men for dem som liker krim ta denne boken. 🙂

 95. Utraget handler om tre venner som er sammen på haloween. De skal sove over i kjelleren til en av dem. De får ikke lov av pappaen til Håkon og se på skrekkfilm, men ikke noe om skrekk-serier. Jeg likte utdraget for det var spenning og det var morsomt. Jeg anbefaler boken for deg om du liker spenning.

 96. Ingen sover trygt i natt

  Teksten handlet om tre personer på Halloween som skulle sove alene i en kjellerstue på
  Halloween. De tre personene het Håkon, Marie og Hares. faren til Håkon ga streng besked om at de ikke fikk lov til å se på skrekkfilmer men han sa ikke noe om skrekk filmer, men på natta fikk de mareritt og trodde det var en hånd som var der. Håkon ropte på faren sin og faren sa at de kunne sove i stua. Jeg anbefaler boka sterkt fordi den var spennende.

 97. Det var en bra bok. Jeg likte boka fordi den var en bra grøsser bok og jeg synes boken fortjener prisen. For den var spennende og lett å leve seg inn i.

 98. Boka handler om at noen har blitt drept og moren til Marie har oppført seg mistenkelig og Håkon og Hares spør om hun vil være med på filmkveld. Midt på natta kommer det en hånd som prøver å drepe Hares, men de får den vekk også forteller de faren, men han tror ikke på dem. Jeg syntes denne boka var spennende, men ikke så skummel fordi det var bare en hånd. Jeg syntes fortsatt at denne boka var best da. Terningkast 5 og den burde være en av finalistene!

 99. Jeg synes denne boka var veldig spennende og bra men jeg synes også det var litt rart at en levende hånd bare plutselig kom.
  Men jeg synes ikke egentlig at sjangerlogoen skal være grøsser fordi jeg synes iværtfall ikke at den var så skummel som jeg trodde.
  men jeg ville gitt denne boka her et Terningkast 4/6.

 100. jeg elsket denne boka
  Det var en fin blanding av skummel og ikke.
  jeg kunne ikke legge fram meg boka/utdraget.
  sjangeren var : grøsser som passet veldig bra med spenning
  boka var veldig bra derfor håper jeg den blir en av superfinalistene
  jeg gir terningkast 6

 101. Vi har lest ingen sover trygt i natt. Det var en veldig spennene og litt skummel bok . Den kunne godt ha vert litt skumlere . Det er en grøsser som handler om å feire Halloween. To gutter og en jente hadde overnatting og så på skumle filmer. Når de skulle sove ble de skremt og trodde at de så en hånd som holdte på å ta livet av Hares. Denne boken vil jeg anbefale og bli superfinalist.

 102. Jeg har lest Ingen sover trygt i natt. Jeg likte boken fordi den var spennende. Den handlet om en hånd som kvalte flere personer. Om natten kvalte den Hares, og så rømte hånden av vinduet. Jeg gir boken terningkast 5.

 103. Jeg synes at Boka var veldig Bra! Men den var egentlig ikke så skummel og skjønte ikke hvor hånda kom fra. Jeg synes at den fortjener å komme på Finalen. Jeg anbefaler boka!

 104. Dårlig anbefales ikke. ekte underholdining her -https://magnushrafnjakobse.wixsite.com/hom

 105. Jeg synes at boka var ganske bra og veldig spennende men den delen jeg synes var best var da hånden nesten kvelte Hares.

 106. Jeg synes boken var kjempe bra og jeg har lest hele boken før jeg elsker krim.

 107. Jeg greide ikke å legge boken vekk. Det var veldig spennende når hånden kravlet rundt i kjelleren. Det jeg likte best med boken var at det skjedde i nåtiden. Det var ikke akkurat noe som hadde skjedd i en vanlig by, men det var det som var gøy.
  Jeg likte også at det skjedde noe hele tiden.
  Jeg har lest hele boken og anbefaler den til alle fra 10-14 år. Den passer ikke så godt for alle under 10.
  Denne boken er min soleklare favoritt til å vinne bokslukerprisen 2018-2019.

  Karl, 10 år

 108. Jeg greide ikke å legge boken vekk. Det jeg likte best med boken var at det skjedde i nåtiden. Det var ikke akkurat noe som hadde skjedd i en vanlig by, men det var det som var gøy.
  Jeg likte også at det skjedde noe hele tiden.
  Jeg syntes denne boka var veldig spennende når det var Halloween og Hares og Marie skulle overnatte hos Håkon også kom det en hånd krypende opp i fjeset til Hares og prøvde å kvele han midt på natta. Jeg anbefaler den for de som er 11 år og oppover og liker litt spenning og litt skumle historier. Jeg anbefaler den ikke for mindre barn fordi det var noen ord som ikke var så fine for små barn.
  Jeg har lest hele boken og gir den en sekser👍

 109. Den var skummel når handen var på ansikte til han gutten jeg synes den var skummel og spennende
  Passer fra 4 klasse og 5 klassr

 110. Boken var veldig spennende så jeg vil jerne lese hele boken

 111. jeg synes boka var veldig spennende på tross for at den er blodig og det er bane ord i den 9\10 suupeeerr! booook!!!! #elsker blodige bøker

 112. jeg syntes boken var super bra for jeg elsker krim og sont.

 113. Jeg likte boken fordi den var spennende og mystisk. Jeg viste ikke hva som skjedde i handlingen så denne boken anbefaler je til alderen (7-10 år)

 114. Ingen sover trygt i natt
  utdraget var bra fordi det var masse spennande ting i den. Håkon var hovudpersonen. Hares, Marie, far til Håkon, politia og mora til Marie. Vi har lyst og lese heile boka. Handlinga er at det er halloween og hares og Marie skulle over natte med Håkon. Dei fekk ikkje lov og sjå på gru. skrekkfilmar men dei gjorde det likevel. Då skjedde det noko fryktelig. Boka handla om skrekk og gru.
  Vi gjer boka 5 av 6, den passa for 10 til 13 år

 115. jeg synes den var veldig bra fordi det skjedde noe hele tiden men det var litt for mye banning.dette utdraget var veldig spennene.jeg gir denne utdraget en 5.

 116. Jeg syntes boka var bra fordi det var spennende og det skjedde alltid noe i utdraget.
  Og den var litt morsom og litt skummel, men den var mest spennende.
  Jeg fikk lyst til å lese hele boka. Jeg gir den terningkast 5.

 117. Jeg synes den var spennene fordi det skjedde mye og hånda var litt skummel men ikke så mye det er ikke verdens skumleste bok men den er fortsatt veldig bra😈😊😊😠
  🔪🔪🔪🔪🔪det var morsomt med banningen.

 118. Jeg synes utdraget var supert fordi den var spennende, skummel og morsom på samme tid. Jeg likte at det skjedde noe hele tiden. Jeg har kjempelyst og lese hele boken fordi jeg har lyst til og finne ut hva som skjedde videre. Det er den beste boken jeg har lest på bokslukerprisen så langt.

 119. Jeg synets boken var bra siden det skjedde noe hele og de fikk inn både romantikk spennende og skrekk. Den var romantikk fordi han inviterte jenta han likte. Og det var spennende fordi de kjempet mot en hånd og at moren til Maria hadde blitt tatt av politiet.
  Og det var skrekk fordi det hadde vært drap i byen og en hånd angrep beste vennen til Håkon. Så jeg ville gikk boken en 6/6 og jeg har veldig lyst til å lese hele boken.

 120. Jeg liker bøker som har spenning og dramma 😈 😡😡
  dette er en bra bok for folk som liker å bli skremt . Banning er ikke greit men du får en
  mer spennende når de banner men de overdrev litt med faen faen faen faen
  men de har gjort en god jobb med spenningen.
  jeg vil gi den en 6 💀

 121. Jeg synes boken var bra fordi det skjedde så mye hele tiden. Boken var spennende, morsom, og litt skummel fordi det var nettopp noen som hadde blitt drept og moren til Maria var mistenkt. Maria ble bedt på overnatting på halloween. Den var morsom fordi når faren kom ned med en kniv og det var ingen der. Boken hadde litt mye banning men noen ganger gjorde det boken bare bedre. Jeg vil gi boken terning kast 6.

 122. denne boken er den beste boken jeg har lest fordi jeg syntes at dere har hat med alt det boken trengte og det var morsomt med lit skrekk og den var spende og fordi at det sede noe hele tiden så jeg vil gji boken 6 stjerner plus.

 123. Boken var bra fordi den var morsom og spennende og dere har skrevet med innlevelse. Det var morsomt når faren kom ned i bare bokseren. Det blir mye mer spennende siden det var en hånd Istedenfor en rotte.
  Jeg synes boken var kjempespennende så jeg Håper den vinner. Boken passer for barn fra 7 til 12 år.

 124. Jeg syntes utdraget av boken var helt fantastisk fordi man fikk med roman,spennende,morsomt og skummelt på samme tid. Det var roman for plutser lig merket han ene at han var forelsket og spennende fordi det alltid skjedde noe og morsom fordi vennen skulle alltid være dramatisk og skummel fordi det kom noe. Og det var helt fantastisk at de klarte og gjøre så att det skjedde noe hele tiden.

 125. Jeg syntes boken var spennende jeg anbefaler boken til andre.
  Jeg kommer til å lese hele boken når jeg får den!!

 126. Den var litt skummel og gøy det den handlet om var at Håkon Marie Hares skule feire Halloween men Hares og Håkon skule bare se på en film de så på noen skumle epesoder de syntes det var litt skummelt…….jeg ampefaler dene til 10-12år

 127. Jeg syntes boka var veldig spenndene, det er nok en artig bok. Og jeg likte at boka ikke var på nynorsk forde da er det enklere å fårstå.Jeg syntes boka passer til de fra 8 til 11

 128. Jeg syntes boka var spenndene,det er nok en artig bok.Og jeg likte at boka ikke var på nynorsk fordi da er det enklere og forstå.Jeg syntes denne boken passer til de mellom 8 til 12 år.

 129. skule ønske at jeg kunne lest hele boken.

  terningkast 6.

  Barn i 10-13 alderen bør lese den synes jeg

  veldig spenende bok

 130. Veldig skummel kanskje en av di skumleste jeg har lest (VELDIG SKUMMEL).

 131. Jeg syntes at denne boken var litt skummel.
  Den var og litt morsom vis den hånda ikke var ekte.
  Jeg anbefaler denne boken fra 9-14 år fordi jeg synes ikke mindre barn skal lese den. Er ikke sikker men de kan få mareritt. Jeg vil lese hele boken

 132. Boken handler om tre barn som skal overnatte i kjellerstua, og som har sett på skrekkserie på nettflix. De blir vekket midt på natta av en skjeletthånd som prøver kvele det ene barnet. De skriker etter faren i huset. Han kommer ned i kjellerstua men de finner ingen hånd. Han er skuffet over dem, siden de ikke hadde lov å se skrekkfilm. De tørr ikke sove der nede lenger. Dette er en spennende bok, som jeg har lyst å lese videre i. Jeg anbefaler denne boken for barn mellom 8-12 år.

 133. Alle, utanom ein elev, meinte umiddelbart at boka var super. Litt kult med ungane i kjellarstova. Dei kan kjenne seg litt att i situasjonen med filmkveld og kos, men her blir det alt anna enn kos etterkvart. Litt lite sannsynleg, men kva kjem til å skje? Dei fleste vil gjerne vite som skjer vidare. Kva er det med det opne vindauget? Og rart at mora til Marie er mistenkt for mord, rart…

 134. Den var veldig veldig veldig bra!! Jeg synes den var veldig spennende og veldig sånn skummelt men ikke sånn super skummel. Jeg gir terningkast 6! Jeg anbefaler alle å lese denne boka bortsett fra de som går i 1-3 klasse.

 135. Den er veldig spennende og litt skummel man kan nesten få mareritt av den boka og jeg syntes den passer for meg fordi jeg liker veldig godt sånne bøker og jeg liker å skrive skumle bøker som denne, og jeg har veldig lyst til å lese boka nå. Jeg tenkte at den hadde vært bra for meg fordi jeg elsker sånne bøker og det er ikke bare det jeg har faktisk hatt en lignende historie men ikke helt lignende men bare litt jeg tenkte at den var skummel og bra med en gang jeg så på hva den het og det var veldig mye som skjedde på førsten som jeg likte veldig godt. Jeg anbefaler den for barn til 10 oppover.jeg gir boka terningkast 6. Jeg hadde lest hele boken hvis jeg hadde hatt den bare for å si det og jeg anbefaler den også til for de som liker spenning og grøsser.

 136. Det var den beste boken jeg noen gang hr lest!!!!!! jeg anbefaler den til barn fra 10 til 12 år

 137. Jeg synes denne boken var veldig bra. Dette er den beste boken hittil. Fordi den var litt spennende

 138. dette var min 2.plass fordi den var spennende skummel den fikk meg til og grøsse litt min favoritt del var da Håkon måtte dra hånda av fjeset hans:)

 139. Ingen sover trygt i natt

  grøsser Boka handlar om to gutar som heiter Håkon, Hares og ei jente som heiter Marie. Det har skjedd to dødsfall og mora til Marie er mistenkt. Det skjer skumle ting den natta på overnattingen.

  Eg synes denne boka var intresang og lett og forstå. Dette var jo bare eit utdrag men eg fekk lyst til å lese heile boka. Denne boka var god fordi den heva stemmningen heile veien. Det var dei skummle handlingene som fekk stemmninga opp. Og det var det som gjode at det var lett og leve seg inn i boka. Teksten starter litt rett inn i handlinga, og det synes eg er bra fordi da får du interesse for boke med ein gang. Teksten slutter litt brått som også får meg til å lese heile boka.

  Det beste med teksten var når hares blir kvalt og dei fekk auge på handa, fordi da var det spennande og lett og ta inn.

  Tekstens svakhet er at dei ikkje beskreiv dødsfallene. Det som irriterer meg er at faren ikkje trudde på dei.

  Eg anbefaler denne boka for 11-13 år. Denne boka fortjener å vere superfinalist på Bokslukerprisen.

 140. Ingen sover trygt i natt

  grøss

  Boka handlar om ein gut som heiter Håkon og

  to andre som heiter Hares og Marie. Det har skjedd to

  dødsfall og moren til Marie er mistenkt. Marie, Hares og

  Håkon skal sove i kjellaren til Håkon i natt. Dei ser på Netflix på ein skrekkserie som dei eigentleg ikkje får lov til. Når dei skal sove skjer det ting.

  Handlinga er lett å leve seg inn i fordi den var spennande og skummel og eg levde meg veldig inn i teksten fordi emnet var veldig bra og eg likte det ganske godt.

  Teksten startar rett i handlinga og greip tak i meg med ein gong, handlinga utviklar seg og blir berre meir og meir spannande.

  Eg synes at teksten sluttar uventa og eg får lyst å lese meir av den. Teksten var ikkje vanskeleg å leve seg inn i.

  Det beste med teksten er at den er skummel og bygger opp spenning.

  Det er eg ikkje likte med teksten er at den ikkje forklarer alt,

  Eg synes alle bør lese den, boken synes eg fortjenar å være superfinalist på Bokslukerprisen.

 141. Super bra bok. Kjempe spennende, interessant og morsom.
  Gode beskrivelser. Litt ekkel og skummel.

 142. Skikkelig bra bok skummel og spennende den har jeg lyst til å lese videre på sykt bra!!

 143. eg synes at den var lit bra og ikke så skummel.
  Eg gir den terningkast 4

 144. kanskje ikke så passeligt for 8 åringer siden det var banning.
  MEN ellers bra
  hade 😉

  fiiisk hihihihiihihihi

 145. jeg synes boka var alt for skummel jeg var livredd når jeg skulle gå og legge meg. jeg var så redd at når dyna datt ned på gulvet turte jeg ikke ta den opp! jeg gjer boka terning kast 4 for det var ganske spennende også. jeg syns boka passer best for 12-14 år.

 146. Den var litt SKUMMEL. den var og ikke så gøy. jeg gir den terningkast 0 og tommel ned.

 147. en veldig lang og kjedelig bok pluss det var ingen hånd der terningkast 4

 148. Den var litt skummel men samtidig litt kule og litt spennende.
  Jeg ville gjerne ha lest hele boka.
  Terningkast 6👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍 😹😹😹😹😹😹😹😹😹😹😹

 149. Morsom, men skummel bok . Jeg synes den var morsom fordi Hares bannet og sa ting på en veldig morsom måte. Den var og litt skummel fordi det var litt ekkelt med den hånda. Jeg vil gi den terningkast 5.

 150. Den var skummel men også gøy kanskje litt mye banding men jeg ambefaler denne boka til dem som er 10 til 12

 151. Boka hadde mye drama og den hadde skummel spenning. Samtidig var den moderne, morsom og trist på en gang. Klassen mener den hører under sjangeren grøsserkrim. Noen syntes det var morderne og morsomt at boken hadde banning i seg, mens andre likte det ikke.

 152. jeg syntes att boka var spennende. Jeg vil lese boka å finne ut mer så jeg vil gi boka terningkast 5. Jeg har jo bare lest ett kapittel så jeg kan ikke si helt sikkert men jeg er ganske sikker på att boka er bra.

 153. Den var å bra så jeg valgte super for det var gøy med den hana.

 154. Den var veldig bra fordi det var mye spening og fordi de så på skrekk film

 155. SUPER bra den var spenene og gøy i samme slengen du er en super forfatter boka de er best du er kjempe god jeg likte den fordi den hadde masse gøye og spenene sener tåmel opp av meg

 156. Jeg synes at boken var gøj og spennene forde det med den armen og det med mamma

 157. Jeg likte boka for at det var veldig spenende at hånda prøvde og drepe Hares.

 158. INGEN SOVER TRYGG I NATT
  Det er Haloween .
  Den boka handler om morder, noen døde, moren til Marie blir oppført seg mistenkelig og blir derfor tatt av politiet.
  Forfatter : Mari Moen Holsve.
  Boken var veldig bra!!!!

 159. jeg elsker den den var veldig spennende å jeg vil gi den terning kast 11234567876543234567654323456765432123456765236765434676435676545678
  😀

 160. Den var skummel men den var sykt mega kjempe ultra spennende……………………..

 161. Den er litt skummel. Den burde hatt 11 års grense men ikke høyere enn det for da blir det litt kjedelig for de eldre.

 162. boka var super!!!!!! den mååå jeg ha. jeg gir den 5 pluss!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 163. Den var drita skummel.
  Det burde vært 14 års grense på den.
  Gir den 5 av 5
  Den var ganske bra da.

 164. Syns den var veldig bra, vi har lyst til å høre videre. Ikke nødvendig med banning. Veldig spennende.

 165. Den var litt kjedelig på starten fordi det skjedde så lite så ble de mer action på slutten. Jeg likte den ikke så godt siden det skjedde så lite. Terningkast:3

 166. Jeg lurer på hva moren har gjort, og om hun har gjort noe. Og jeg lurer på hva den hånda er. Jeg gir den terningkast:4. For den var litt spennende.

 167. Bra: Det var bra tekst. Og god spenning.
  Dårlig: det var 5 banneord og det er et par tusen som leser dette.
  BokSlukerPrisen.NO

 168. Utdraget var spennende, noen ganger litt stygt språkbruk. Men vi likte utdraget og har lyst til å lese boka.

 169. Boka handler om tre venner som på Halloween ser skumle serier på Netflix. Etter de har sovna begynner skumle ting å skje. Er det drøm eller virkelighet. Jeg syns boka var spennende og har lyst å lese resten, for å finne ut hvordan det går.

 170. Jeg syntes boka var veldig spennende og jeg vil gjerne lese hele boka 🙂 😉
  Har aldri lest en sån bok før, jeg ble egentlig litt redd selv når det var en hånd der.Men jeg har forsatt lyst til å lese ferdig hele. 🙂

 171. Ingen sover trygt i natt er en skummel bok med gode beskrivelser. Det er den boken elevene på Ringshaug skole gir flest stemmer og som elevene håper vil vinne Bokslukerprisen 2019.

 172. Jeg likte denne boka fordi den var spenndene og inspirerende.Jeg synes dette var innspirerende fordi jeg er glad i skummle bøker og skummle titler.

 173. Syntes den var spennende og vil gjerne lese resten av boken. Jeg gir den terningskast 5

 174. Den var spennende og jeg vil lese resten av boke. Jeg gir den terningskast 5:)

 175. jeg synes den var bra!men det var 5 banneord det var ikke bra liker ikke banning

 176. Jeg heter $imen klassen min er 6B vi er 30 elever i klassen. Jeg syntes boken var super.

 177. Jeg synes boka var super jeg gir boka terningkast fem 👍 🎃

 178. Jeg liker egentlig ikke grøssere, men akkurat denne boken synes jeg var bra.

  Jeg vil gi den terningkast 6

 179. Boka var spennende, jeg har lyst til å lese hele boka.
  Men jeg har den ikke😔
  Terning kast 1 million.

 180. Boka var spennende, jeg har lyst til å lese hele boka.
  Men jeg har den ikke😔
  Terning k

 181. Veldig bra bok vil veldig gjerne låne boka på bibiloteket. Morsomt at det var en hånd.

 182. Boka var spennende, jeg har lyst til å lese hele boka.
  Men jeg har den ikke😔
  Terning kast 99999999 millioner

 183. Jeg likte boka fordi at jeg liker skrekk og den var veldig bra jeg vil gi den 5 stjerner fordi at jeg synes den kunne skremme.

 184. jeg likte godt da hånden kom fordi da ble det spennende og litt morsomt.

  Jeg syntes boka var bra fordi det liksom så mye forskjellig ville likt og lese resten.

  Jeg ble irritert over at jeg ikke fikk lese mer av boka.

 185. Jeg ble irritert over da boka slutta fordi jeg ville lese mer. Jeg syntes at boka var veldig spennende. Hvis jeg var en av personene ville jeg vært Marie.

 186. Boken var bra.Den beste boka eg har lest. Jeg gir den 6av6 i terning -kast. Det er den rareste boka eg har hørt. Hvordav kunne ein hånd komme heilt av seg selv. Visst eg kunne låne boka hadde eg lest den med ein gang!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 😀

 187. jeg synes denne boka var super, fordi at det var mye krim og grøss, og at hovedkarakterene spilte en veldig bra rolle og jeg likte at den var skummel. Jeg har veldig lyst til å låne denne boka om den er på biblioteket. Jeg gir denne terningkast 6:)🎅🏿 Veldig bra bok:)

 188. Jeg vil veldig gjerne lese denne boka, jeg liker krim og grøsserbøker.

 189. Boken var bra, men skummel og spennende. Jeg har lyst til å lese mere. Det var skummelt når Håkon hørte skrapelyden og når hånda kom krypene mot Hare, Marie og Håkon. Jeg gir boken terningkast 5.

 190. Boka var veldig bra og spennende, men den passer ikke for mindre barn.
  Jeg har lyst å lese helle boka.
  Anbefales 10 til 13 år.
  Terningkast 🎲 6

 191. Jeg syns boken var spennende. Jeg likte at det var så skummelt. Anbefaler boken mellom 10/14

 192. Boka var veldig bra og spennende, men den passer ikke for mindre barn.
  Jeg har lyst å lese helle boka.
  Anbefales 10 til 13 år.
  Terningkast 🎲 6
  Det burde finnes flere bøker av denne type bøker.😀

 193. Eg likte boka. Eg gjer den ein super karakter. Eg vil gjerne finne boka på bibloteket🙂. Og eg gjer den ein 6. Og den er den beste boka eg har hørt😃. Og den hånden den lignet litt som halloween🎃💀☠️. Og eg vil gjerne lese heile boka når eg finer den. Og eg vil so finne boka🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻. Håper det er fleire som skriver om denne boka🙏🏻.
  Og eg vil at andre skriver noke fint om denne boka🙏. Please🙏🙏🙏🙏🙏.

 194. Eg likte boko. Eg har ikkje so lust til å lesa heile boko. Eg gjer boko terning kast 3 🎲

 195. Da jeg leste boka la jeg merke til at det ble en film inni hodet mitt jeg syntes boka var veldig bra det er en grøsser som ligger på førsteplass av alle grøssere jeg noen gang har lest. Jeg syntes boka var skummel og veldig bra det er litt ekkelt at mamman til han ene gutten på skolen som døde når han spilte fotball kamp det var litt ekkelt når hun skulle prøve og få han i live med andres hjerter det var veldig spennende jeg la og så merke til at boka hadde veldig mange spenningstopper og at jeg noen ganger fikk gåse hud når jeg leste fordi det var så spennende!!👍🎃🎃✌🏼😀👺👺🎃🎃

 196. Jeg synes denne boka er såå spennende. Fordi at det er grøss og jeg liker grøsser bøker.d

 197. Den er veldig bra! Og veldig skummel! 😱🖐️🏻 Jeg blei ganske så redd da jeg leste den. Var alene hjemme da jeg leste den, så det var litt ekstra skummelt.😨

 198. Denne boka var veldig spennende. Jeg fikk veldig lyst til å lese mer, og den var ganske skummel så jeg kjente at jeg ble litt redd. Dette tror jeg er den beste boka vi har lest til nå. Jeg tror jeg har tenkt til å kanskje kjøpe den. Den var dødsbra! jeg gir den terningskast 6.

 199. Denne boka var veldig spennende. Jeg fikk veldig lyst til å lese mer, og den var ganske skummel så jeg kjente at jeg ble litt redd. Dette tror jeg er den beste boka vi har lest til nå. Jeg tror jeg har tenkt til å kanskje kjøpe den. Den var dødsbra!

 200. Jeg syntes boka var bra fordi den var akkurat den sjangeren jeg liker og jeg levde meg veldig inn i historien. Etter jeg hørte på dette utdraget for førte gang måtte jeg bare lese hele boka med en gang. Det var godt språk og forsiden ga et fint inntrykk om hva boka handlet om. Denne var topp for meg og historien var veldig spennende og jeg vil tro at denne boka passer godt for 9-13 åringer.
  hilsen #anonym

 201. Det er en fin bok, den er skummel og skremmer meg. bokens karakterer er unike og har egne pernsonligheter og ja. Det er en bra bok for de som liker skumle bøker og halloween. 😨😱🎃🎃💀💀

 202. boken handler om krim og litt om Halloween temaet. jeg skjønte ikke hva foreldrene til Marie drev med, Jeg lurer på hvilken film Håkon skulle se på. jeg føler at faren til jegpersonen er en skikkelig skøyer, og jeg tenker bare at Marie og jegpersonen er liksom ooooooolllllalllaaaaa. hvorfor i ******* var det en hånd på Haris. Gir den en 9/10

 203. Boken var bra. Anbefalt for 8-12 år jev vil ikke lese hele 😺😺😺😺🎃🎃🎃🎃

 204. Boka handler om at noen som går på skolen til Håkon, Marie og Hares i bygda Skymdal, dør på mystisk vis. Moren til Marie blir arrestert fordi hun har oppført seg mistenkelig. Håkon, Marie og Hares overnatter hos Håkon da Hares blir angrepet av en avkappet hånd.

  Jeg synes ikke boka virker særlig spennende.

 205. Jeg likte dette utdraget fordi jeg liker spennende bøker. Jeg har veldig lyst til å høre resten av boken fordi jeg lurer på hva som skjer videre. Jeg ble skuffet over at utdraget sluttet så tidlig. Jeg synes det var kult at det var en løs hånd som prøvde å kvele Hares, og det virket veldig ekte.

 206. Jeg synes denne boka var ganske creepy, jeg er ingen grøsser-person, men denne boka var ikke det verste halloween boka for å si det son. Fordi det ble litt mye, jeg tror det finnes bedre grøsser bøker, terningkast:4

 207. Jeg synes at denne boka var litt skummel. Jeg liker den for alt sammen:|spennende, overraskende, kul ,:);)

 208. Håkon hadde en overnatting med Hares og Maria. De så på en skrekkfilm/serie. Håkon våknet av en skrapelyd. Han sovna for noen sekunder. Når han våkna igjen var Hares i panikk. Det var en hånd på ansiktet hans. De klarte å rive løs Hånda og ropte om pappaen til Håkon, men han trodde ikke på dem. Hånda var forsvunnet. Jeg synes at andre bør lese det, fordi det var spennende og gøy og skummelt og flott skrevet.

 209. drit bra bok hurra så bra den er jeg elsker den mer en skolen hurra så bra den er veldig bra hurra elsker jeg er Trond Olsen

 210. Eg synast den var spennande. Eg synast også at den var kul.
  So eg synast den var veldig bra.

 211. Jeg synes boka var spennende fordi, Plutselig i soveposen til Hares var det en Hånd! Og i slutten var kjellervinduet på gløtt.Jeg gir den terningkast 5

 212. Boka ingen sover trykt i natt handler om at Håkon skal ha overnatting av Marie og Hares.Men de skal sove i kjellerstua. Bendik faren til Håkon sier de ikke kan se på noe skummelt men de gjør det fordi. Midt på natta våkner Håkon det skraper i gulvet og i ansikte til Hares er det noe rart,han lyser med lommelykten sin, det er en arm.de roper på faren til Håkon og han skjekker det er ingenting der. De får sove opp i stua resten av natta.Og når de går opp merker Håkon at vinduet fremdeles er åpent.Jeg synes denne boka var veldig spennende og morsom og kommer garantert til og lese hele boka.🙂❤️

 213. jeg synes den var litt utroverdig for di det er jo veldig sannsynlig at en hand skak kvele deg .terningkast 3-4-5 med den var også lit spendend men det kune sjed mere
  men den var også litt kjedelig og den kune vart lengere.

 214. Jeg synes boka virker dritbra👍. Den var spennende. Gleder meg til å lese den. Terningkast 6.

 215. Jeg synes boka virker dritbra👍. Den var spennende. Men det er unaturlig at en hånd prøver å kvele et menneske. Å jeg gleder meg til å lese den.Terningkast 6.

  • Eg syn boka er spennande fordi at det sjedde skumle ting foreksempel at mora til Marie ble henta av polletiet terning kast👍🤟 6👍👌

 216. Jeg syntes boken var bra har lyst til og lese hele boken.
  Jeg gir denne boken terningskast 4🎃

 217. Jeg syntes boka var veldig bra. Jeg likte når handa grep tak i ansiktet til Hares fordi da ble det spennende. Jeg gir terningkast 6.🥇

 218. Jeg holder faktisk på å lese den boka nå, litt dumt at det avsløres litt men utover det var det VELDIG spennende…
  Det var veldig spennende fordi det skjedde så mye på en gang… Noe litt skummelt også av og til.
  Terningkast 6😁😁😅😅😋😋😝😝😆😆😉😉

 219. jeg synes den var veldig bra fot den var en grøsser men også humor

  terning kast 6

 220. Den var morsom og litt skummel og spennende. Har garantert lyst til å lese resten jeg gir denne boka 5/5 stjerner🌟🌟🌟🌟🌟

 221. jeg synes utdraget var ganske bra fordi jeg synes det var spennende da hånda kom å grep tak i ansiktet til Hares🙂. Terningkast 5

 222. Dette utdraget var veldig bra.
  Det var spennende fordi det skjedde så mye på en gang og når hånda angrep ansiktet til Hares.
  Jeg har lyst til å lese resten av denne boka.

 223. Klassen synstest at boka var kjempe bra! Klassen ble revet med, de er veldig glad i skrekk bøker!
  Klassen mener forfatteren har skrevet historien på en veldig spennende måte.

 224. boka var helt legendarisk bra. Jeg må finne den på biblioteket

 225. Jeg synes boka var litt skummel. Jeg liker skumle historier og vil gjerne lese hele boka en gang.

 226. Boken handler om Hares og Marie som overnatter hos Håkon. Moren til Marie er tatt av politiet for merkelige forhold. Det har vært 2 drap i bygda deres. Og nå er det Halloween. Foreldrene til Håkon har gått. Så da blir det fest. De ser på en TV-serie. Om natten skraper det rart. Hares hopper rundt i soveposen sin. Ei hånd rundt halsen.

  Utdraget var veldig spennende.

  Boken er god fordi det skjer veldig mange spennende ting i boken og det går ikke så sakte.

  Andre bør lese boken om de liker spenning og grøss.

 227. boka handler om at to gutter i byge skymdal.
  Jeg synes det er noen deles av utdraget som er skummelt man ikke hele.
  jeg liker boka fordi den er skumel men ikke alltid.

 228. Boka var skummel og litt kjedelig.Jeg synes at det bør være 12 år aldergrense.Terning kast 5/6.👍👍👏👏

 229. Hvem jeg synes boken passer for: 9-11 år.

  Hva handler boken om: Boken handler om Halloween. om tre barn som skal overnatte i kjellerstua, og som har sett på skrekkserie på netflix. De blir vekket midt på natta av en skjeletthånd som prøver kvele det ene barnet. De skriker etter faren i huset. Han kommer ned i kjellerstua men de finner ingen hånd. Han er skuffet over dem, siden de ikke hadde lov å se skrekkfilm. De tørr ikke sove der nede lenger. Håkon skal ha overnatting av Marie og Hares.Men de skal sove i kjellerstua. Bendik faren til Håkon sier de ikke kan se på noe skummelt men de gjør det fordi. De får sove opp i stua resten av natta.

  Hva synes jeg om boken: Jeg synes at den var super spennende. Jeg vil lese hele boken.

 230. Moren til Marie hadde oppført seg rart så politiet tok henne, hun gikk til en venn og der snakket de om moren og om hvor rart moren oppførte seg. Marie skulle overnatte hos den vennen. De måtte dekke til alt. Faren hadde fått nytt abonnement på netflix. De hadde stappet kjøleskapet fullt med godteri. de tok med seg snop og brus. De hadde funnet en liten serie som hadde romvesner. De skulle se den filmen. Harris spiste nesten opp en hel popkorn. Så skulle de legge seg de måtte åpne vinduet på gløtt. De ville ikke sove. Dagen etter våknet de halvveis. Vinden ulte utenfor, så innså han at det var en drøm. Det var noe i ansiktet til Harris. Han bannet og han pekte lommelykten mot soveposen han sa herregud er det en rotte. Men det var ingen rotte men de var en hånd og den dro seg selv ut av soveposen

 231. Det handler litt om hallowin og litt om en jente. Men denne gutten som hadde en overnatting med en jente og en gutt. Hvordan skal det gå? Men denne gutten som lagde
  overnatting han tenkte bare på på jenta.
  De hadde lagt seg til å sove men han hørte en lyd.
  Men han bare trodde at det var en drøm.
  Jeg likte boka det passer til hallowin. 🙂 🙂 🙂

 232. denne boka passer for 9-15
  jeg liker grøssere og denne boken var spennende og skummel det. det var 3 venner som skulle se på film og overnatte de så på en skummel serie. de våknet midt på natten fordi det kom noen lyder

 233. Denne boka var veldig gøy og skummel seff. men jeg syntes at de der med håndgreia ver skummelt. men du skall ikke se på skrekkfilmer før du legger deg. denne boken anbefales for alle over 9

 234. jeg syntes boken passer for 10-18 år
  Det er en gutt som har en mor som oppfører seg litt rart. Hun hadde drept noen. vennene til gutten prøvde å kose seg med en skrekk film. Det var Haloween. Men når de skulle sove kom det noe som prøvde å dra en av vennene til gutten ut av soveposen.
  jeg syntes den var veldig spennende fordi det plutselig kom noe som dro vennen hans ut

 235. Jeg syns boka var spennende og skummel på samme tid. Jeg likte boka fordi den var veldig rar og kul men, vi fikk bare høre litt av boka. jeg vil høre mer så jeg ble litt sur eller skuffet. Jeg gir denne boka terningkast 4 av 6. Denne boka passer for de mellom 10 og 17. Jeg likte boka veldig godt. :)(: eyd

 236. Jeg tror denne boken passer for de fra 10 – 13. hares inviterte venninnen hans på Haloween for å se på skrekk filmer og episoder og spiser snop, brus og mer snop. Etter å ha spurt kan Marie overnatte de skal sove i tv kjelleren det blir spennende, hares gleder seg, da Marie kommer setter de seg i sofaen og finner fram alt så går de ned i tv kjelleren for å spise masse godt. Da de sitter seg ned i sofaen roper pappaen til hares om at han kjører Frida, da kan endelig det bli litt skummelt her sier hares, etter å ha sett på noen episoder blir det bare mer og mer spennende å være litt alene hjemme. Da kommer pappa hjem og sier i fra om at han legger seg. Da plutselig kommer det en hånd fram, da skvetter hares og Marie, den rare hånda begynner å kvele hares, men så slipper den, da roper hares det høyeste han kan på pappa da hører han at pappa våkner og går inn på kjøkkenet, da ser han at hånden løper vekk så stormer pappa ned med en kniv i hånda, men pappa ser ingen da blir hares lei seg, og pappa kjempe sint. da tørr ikke hares å sove nede mer da sover han og Marie heller oppe. Men hares ser forsatt at vinduet står på gløtt. Jeg synst denne boken er spennende skummel og litt trist.

 237. Denne boken passer for 14 – 15 år
  Det var en liten by som var mordet det var en gutt som skulle invitere 2 stykk på overnatting og det skall spise pizza og masse godteri og brus de for ikke lov til og se skrekk filmer som faren hadde sakt men de jorde de alika vell og de så til klokken 1
  og om natten drømte de om en hån som skulle kvele den ene guten og faren ble sur les boken ??????? jeg syntes boken var veldig bra

 238. alder 9-12, å ikke minder eler merer.
  den var lit skummel.’
  den hadde lit stygge ord i seg.

  den er veldig skummel og veldig skummel.
  den var velg rar og rar og rar.

 239. Denne boken passer for 10 – 14 år.

  Denne boken handler om en gutt som hett Håkon og en jente som het Mari og en til gutt som hett Hares. i nabolaget der de bodde var det en myreder på frifott. Håkon spurte om mari og hares om de ville åvernatte. Faren hadde kjøpt inn masse brus og godt og hadde tatt ned soveposer fra loftet. de rigget seg til i kjelleren . Når de skulle lege seg lå håkon og tenkte. om natten våknet Håkon av en skrapelyd han så seg rundt og tengte at det bare var en drøm. etter litt hørte han hares lå og vrei seg. det var en hond det var bare en hond på noen av fingrene kunne de se litt skjelet.

  jeg likte denne boken fordi den er spennende og jeg vil lese hele.

 240. Boken handler om Halloween. om tre barn som skal overnatte i kjellerstua, og som har sett på skrekkserie på netflix. De blir vekket midt på natta av en hånd som prøver kvele det Hares. De skriker høyt etter faren i han kommer. Han kommer ned i kjellerstua med en kniv med morgen forklet men de finner ingen hånd. Han er skuffet over dem, siden de ikke hadde lov å se skrekkfilm men de så på en uansett. De tørr ikke sove der nede lenger. Håkon skal ha overnatting av Marie og Hares.Men de skal sove i kjellerstua.

 241. Boka passer for 9-12 år.

  Det handlet om at tre om at hovedpersonen hadde overnatting av vennene sine, Marie og Hares. De så på en skummel serie på Netflix som de egentlig ikke fikk lov til å se på. Når de skulle legge seg sovnet alle unntatt hovedpersonen, Håkon. Han hørte knirkelyder. Så våknet Hares i full panikk, han hadde en hånd rundt halsen. Marie våknet også. Håkon ropte på faren, Bendik. Hares fikk vekk hånden og slo den med et balltre, Bendik kom ned i morgenkåpen med en kniv i hånden. Bendik trodde ikke på dem, de sov på loftet resten av natten.

 242. Denne boken passer for: 10-13 år
  Håkon hadde en overnatting med Hares og Maria. De så på en skrekkfilm serie.
  De fikk ikke lov å se på skrekkfilm. Håkon våknet av en skrapelyd. så tok han opp lommelykten og lyste så det var bare en arm.
  Når han våkna igjen var Hares i panikk. Så han roper på Faren.
  Håkon som har en mor som oppfører seg litt rart.

  Hva synes Jeg om boken: jeg synes at boken var grei. Jeg kan lese denne boken. Men det er spennende. Men den er ikke best.

 243. Denne boka var spennende, jeg syntes at den passer til sjangeren grøsser.

 244. Veldig Bra Fordi det var spennande når handa kom.
  Eg lurer veldig på ken som drepte dei vennane på skulen deira.
  Eg skal lese meir av den.
  (heile boka)

 245. Eg synest boka var dårlig fordi dei forklarte ikkje kvar arma kom i fra og kvar den blei av.

 246. Den var bra pga. handa som kom å nesten drepte han fyren. Og eg lurer på kva som skjedde med dei vennane på skulen.

 247. Dorleg fordi at dei sa ikke kor handa komm frå og kor den for og det er ikke morsom #i am cool#

 248. Eg syntest boka er bra, fordi at den handa kom og var gøy å lese fodi eg likar grøssarar. men det eg ikkje forsto var kor den handa ko ifrå
  5 av 6
  vil lese boka ein gong

 249. Eg synest boka var bra fordi det var spennandes når den handa kom og nesten kvelte ein av ungane.Og lurer på om det er eit gjenferd eller bare ein hand. Håper eg for lese heile boka ein gong.

 250. Eg synest den var bra fordi den handa kom og kvelte å den boka er litt min stil men ikke så mykje, men eg gjir den bra MVH Olivia (:

 251. Den var super bra fordi det var spennende da handa kom å kvelte Hares.Det var morsomt
  at når faren kom ned var handen borte.

 252. Jeg ble overrasket over hånda.
  Slutten på boka var spennende.
  Jeg likte også at det skjedde noe hele tiden.
  Den boka handler om morder, noen døde, moren til Marie blir oppført seg mistenkelig og blir derfor tatt av politiet.

 253. Det vare ei bra bok, men me syns utdraget var litt langt. Det var spennande, nokon fekk lyst til å lese vidare, og andre vil ikkje det. Dei som ikkje vil lese vidare syns ho var noko kjedeleg.

 254. Jeg synes boken var spennende, men ikke var så super skummel egentlig. Jeg gir boken terningkast 5 av 6.

 255. Jeg synes at boken var veldig bra og veldig spennende. Fordi det er en hånd som prøver å kvele, moren til Marie kommer i fengsel, samtidig som det er Halloween, den skumleste og mest spennende dagen i året. Det blir mer spennende at de ser en skummel film.

  Jeg synes at boken var veldig bra og veldig spennende. Fordi det er en hånd som prøver å kvele, moren til Marie kommer i fengsel, samtidig som det er Halloween, den skumleste og mest spennende dagen i året. Det blir mer spennende at de ser en skummel film. Jeg grøsset når jeg leste utdraget. Forfatteren får veldig frem sjangeren og hva som er spennende og ikke. Jeg får veldig lyst til å lese videre og vite hva som kommer til å skje. Jeg vil anbefale boka for andre. Jeg gir den terningkast 6.

 256. meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh meh

 257. Ingen sover trygt i natt anmeldelse
  Jeg synes denne boka var bra fordi den hadde spenning har litt flere ting synes jeg at det ikke bare er grøsser eller skummelt og jeg ble veldig nysgjerrig på hva som kommer til og skje videre. Den var ikke detalj etter detalj det syntes jeg var bra men den beskrev fortsatt bra så jeg fikk et bilde i hode. Siden det hadde vært to mystiske dødsfall jeg tror det kanskje er hånden eller en person som eier hånden står bak det . Det er dumt det med moren til Marie men sånn er det. Kanskje det er sånn at det er noen hun kjenner som har kledd seg ut som et menneske men som er noe annet og den personen eier den hånden. Kanskje hun ikke vil at den versjonen skal bli arrestert den personen. Eller at det er en forsker som hun kjenner som har prøvd å vekke noen til live også klarte han det men så gikk den og drepte folk. Kanskje den personen og har ikke fått huden tilbake og sånt.

 258. Anmeldelse til boka ingen sover trygt i natt

  Jeg syntes boka var spennende fordi jeg lurte på hva det var som tok tak i Hares.
  Når jeg fikk vite hva som hadde tatt tak i Hares syntes jeg det var ganske merkelig.
  Jeg syntes det var rart når moren til Marie ble tatt av politiet.
  Jeg anbefaler boka til andre, forfatteren som har laget boka er veldig kreativ.
  Jeg blir inspirert av boka.
  Jeg får lyst til å lese boka, får å finne ut av alle de spørsmålene jeg tenker på når jeg leser den.
  Jeg lurer for eksempel på hvorfor moren til Marie ble tatt av politiet
  Og jeg lurer på hva som skjer videre!

 259. Utdraget handlet om tre venner (Håkon, Hares og Marie) som hadde en overnatting. De skulle sove i kjelleren. De fikk ikke lov å se på skrekkfilm, men de fant en skrekkfilm som de ville se på. De var i midten av å se på filmen, når faren kom inn for å si ifra at han skulle kjøre til en plass. Veldig raskt, tok de på en annen film før faren så at de så på en skrekkfilm. Det var sent og de skulle legge seg. De hvær gikk i sin egen sovepose og sov. Litt senere, hørte Håkon en skrape lyd. Håkon sto opp . Hares, hadde lokket soveposen helt til toppen. Håkon så litt nærmere og så at noe dekket halvparten av fjeset. Håkon prøvde å hjelpe å få den vekk, men det holdt fast. Litt senere, slapp den. Håkon så at det var et hånd som hadde mistet halvparten av huden som kom ut. Han viste nå at det var det som lagde skrape lyden. Marie våknet og sa hva som skjedde. Hånda gikk under tv-bordet og forsvant. Faren kom med en kjøkkenkniv for å se hva som hadde skjedd. Barna sa at det var en hånd, men faren trodde ikke på dem. Han trodde at barna hadde bare drømt om det. Han logget han seg på Netflix og sjekket historikken. Han så at de hadde sett på skrekkfilm. Barna ville lengre sove i kjelleren, så de gikk i stue og sovet der.
  Nye ord: Gløtt. Jeg fant ut Hva det betyr og det betyr at det er en liten åpning.
  Jeg synes at den var bare litt skummel fordi jeg vet at det er ikke ekte.
  Jeg synes at denne boka er god fordi jeg liker litt skumle bøker.
  Jeg synes at folk som ikke liker skrekk burde ikke lese denne boka, men folk som liker skrekk burde lese denne boka. Jeg liker skrekkbøker så dette er en veldig bra bok.

 260. Jeg synes at denne boka var veldig spennende. Jeg likte at det var en hånd som angrep Hares og at moren til Marie ble tatt av politiet. Denne boka en 6 ut av 6

 261. denne boka var kjedelig SÅNN ER DET ALTID!!!!!!!!!!!!!!!!! Å JEG HATER BØKER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! MEN JEG ER GLAD AT DETTE ER DEN SISTE BOKA FORDI JEG VIL IKKE LESE MER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 262. um… det var perfekt bok nesten alle vet at jeg elsker skummle bøker,filmer jeg likte den men sellom jeg er veldig glad i skumle ting likte jeg kokotopia beklager det var en kul bok men beklager

 263. Utdraget fra boken «Ingen sover trygt i natt» handler om tre barn, to gutter og en jente. Navnene deres er: Hares, Marie og Håkon. Håkon er Hovedpersonen. Det har skjedd mystiske ting og dødsfall i den lille bygda Skymdal og at det var halloween hjalp ikke noe særlig. Moren til Marie har blitt mistenkt flere ganger. Hares og Håkon hadde planer om å feire halloween, men istedet ba Håkon Hares på overnatting. Håkon spurte Marie om å bli med pågrunn av at det er så mye som skjer med moren. De så på skrekk-episoder . Midt på natten ble Hares angrepet av en hånd. De sa ifra om hånden da de skremte den. Faren kom ned, men fant ingen hånd. Vinduet var oppe, den må ha krøpet ut derifra.

  Jeg syntes den var bra fordi jeg ble nysgjerrig på hvordan den slutter.

  Jeg syntes den var god fordi den var levende fortalt.

  Andre burde lese denne boka hvis de liker bøker som går under sjaneren «grøsser» eller om de liker skumle ting. Dersom du IKKE liker sånt så burde du finne en aen bok.

 264. Sindre: litt dumt at det var mye banning, men jeg likte boka ellers. Emma: jeg syntes den var spennende, og har lyst til å høre resten. Det var litt dumt at det en del banning. Herman: jeg likte boka veldig godt ettersom jeg liker grøssere. Halvor: jeg likte boka fordi den var spennende og fordi den var morsom. Amund: jeg likte boka fordi jeg liker både skrekk og det var litt humor også. Ida: jeg likte boka fordi det endelig var litt skummelt der.

 265. Jeg syntes boka var bra og spennende og jeg elsker skumle bøker☠️

 266. Jeg syntes boka var bra og spennende og jeg elsker skummlebøker☠️

 267. jeg syns den var velidig veldi g bra og erter vert bled de mer og mer romantisk typ

 268. Dn var passe bra.

  Den var veldig skumell og var veldig spennende. passer for barn på: 8 år Terningkast: 3

 269. Boka var bra spennende og litt skummel. En hand det var rart at det var en hand🖐🏻
  Den var bra jeg kunne trengt å lest den. Jeg gjør den terningkast 5

 270. Dette var en god bok, som jeg anbefaler.👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻😻
  Det handlet om mørket og en Hand.

 271. Den var bra. Terningkast 4 anbefaler å lese hele boka jeg vil sette den på bra.

 272. Jeg likte boken veldig gått. Den var veldig morsom og spenene jeg kunne gjerne lest helle boken.

 273. Ingen sover trygt i natt

  Utdraget befinner seg i en bygd hvor det er begått mange mord.
  Tre barn som heter Håkon, Hares og Marie skal har filmkveld og overnatting hos Håkon på Halloween. De så på en skrekkfilm. Om natta våkner Håkon av at Hares blir kvelt av en avkappet hånd.

  Det er en grøsser. Den minner meg om «Marg og bein».
  Handlingen er lett å leve seg inn i fordi at forfatteren forteller hva Håkon (Hovedpersonen) tenker og føler. Teksten starter ikke egentlig rett inn i teksten. Det syns jeg er bra. Teksten griper tak i meg med en gang, fordi at forfatteren har gjort teksten realistisk. Spenningen stiger ganske brått opp og slakt nedover. Det overrasker meg at en avkappet hånd kveler Hares.
  Jeg syns at Marie er tøff fordi at hun blir med på overnatting når moren er tatt av politiet for drap hun ikke har begått.
  Boka tar ikke opp et viktig emne.
  Det er det som skjer i utdraget som er det viktigste.
  Teksten slutter litt brått og uventet. Jeg får lyst til å lese mer.
  Teksten var vanskelig å legge fra seg, fordi at den var veldig spennende.
  Den er lett å lese, fordi at den er ikke fortalt rotete.
  Det beste med teksten er at den er gripende og at det er en grøsser.
  Det irriterte meg at det var en avkappet hånd isteden for et menneske eller en skapning.
  Boken passer for barn som er 10-12 år. Jeg anbefaler andre å lese den.
  Jeg syns at boken fortjener å være superfinalist på «Bokslukerprisen».

 274. Jeg liker boka jeg likte boka for det var acon jeg gjir ternings kast 6
  🐢🐺🐥🐔🐵🦁🦊🐭🐭🐹🐰🐯🐨🐽🐸🐒🦅🐴🐗🦆🐔🐥🦆

 275. Jeg synes den var spennde jeg kunne lest den terning kast 5 seter den på bra/veldig bra

 276. Den fikk meg til å grøsse litt, men den var jo spennende også. Den far fin men jeg vill ikke at den skall vinne😕 det var litt ekkelt når de så håndamen jeg frika ikke ut 😅

 277. jeg synes boka var veldig bra! å veldig spennende!
  jeg ville anbefalt å lese denne boken. kanskje jeg kommer til å lese hele også:)

 278. Kjempespennende. Vil høre mer om hvordan dette ender!!!!!

 279. Det er skjedd to mystiske drap på kort tid i den lille bygda Skymdal. Begge omkomne gikk på skolen til Håkon, Marie og Hares. Moren til Marie har hatt en mistenkelig oppførsel og blir tatt av politiet. Men det er ikke trygt i Skymdal.

  Forfatteren er Mari Moen Holsve. Sjangeren er “grøsser”.

  Spenning på høy klasse! Begynte faktisk å skjelve litt. Denne boka er ikke lett å finne noe dårlig om. Boka trenger ingen bilder fordi handlingen er så realistisk at man lever seg inn. Jeg fikk så lyst å lese mer.

  Boka passer for 9 år og oppover eller folk som liker grøss og spenning. Den passer like godt for barn som for voksne. Boken fortjener superfinalist.

 280. Ingen sover trygt i natt

  Boka Ingen sover trygt i natt handler om Håkon, Hares og Marie som bor i Skymdal, det har skjedd noen drapsanfall i det siste. Skumle, fæle ting skjer. Boka er Spennende, og har en del Grøss i seg.

  Forfatter: Mari Moen Holsve Illustrert av :Cappelen Damm

  Jeg likte ikke så godt starten fordi den var litt lang, for at jeg skjønte ikke hva som skjedde. Ellers likte jeg den, når man kommer inn i boka er det veldig mye spenning. Jeg likte ekstra godt at det er så mye beskrivelser av følelsene. Jeg levde meg veldig inn i boka, så det var litt dumt at den var så kort.

  Jeg likte teksten kjempe bra så den anbefales for andre 6.klassinger. Jeg gir den en 6/6 i terningkast!

 281. Jeg synes denne boka var veldig kul, fordi den var så mye mer spennende enn de andre bøkene! Men utdraget kunne godt ha vært litt lenger da…😁 Det var også litt dumt at de banna så mye, men ellers var den veldig bra. Jeg synes den passer for barn mellom 10 og 14 år, fordi den var litt creepy… Terningkast: 5

 282. Jeg synes boka var spennende, jeg følte at det skjedde noe hele tiden!
  Jeg har lyst til lese hele boka.
  jeg synes boka passer for barn mellom 9 og 12, terningkast: 6

 283. Jeg syntes booka var veldig spennende fordi det skjedde liksom noe hele tiden og man føltes at man liksom var inni fortellingen

 284. Den var veldig bra. Jeg likte den fordi den var en grøsser. Den var veldig spennende og jeg fikk lyst til å lese videre på den. Det var dumt at de bannet så mye. Jeg gir den terning kast 5.

 285. eg synest boka var bra fordi den var spennande men og litt kjedelig for det skjedde ingenting meir enn att hånda kom det skulle skjedd litt meir med handa(:
  eg gjer den terningkast 4

 286. Denne boka var spennande fordi 🙂 det var spannande
  når handa prøvde å kvele han. Og vafren trudde ikkje på dei!!!
  så kom handa ut av soveposen og gutten slo den med gammle sports utstyret
  til faren
  Denne boka får terningkast 6
  Denna boka passer til alle aldere! 😀

 287. Heii:) Eg syns denne boka var bra. Eg syns boka var bra fordi det var litt skummelt og mora hadde oppførte seg dåreleg. Det var spenande då Hares blei klort av ein mystisk hand.

 288. Den var veldig bra. Jeg likte den fordi den var en grøsser. Den var veldig spennende og jeg fikk lyst til å lese videre på den. Det var dumt at de bannet så mye.

 289. Hei! Eg synest at denne boka var bra fordi det var ei hand som prøvde å kvele Hares og det var morosamt at handa forsvant når faren til Håkon kom. Terningkast 5.

 290. jeg synes den kunne vært litt bedre hvis den hørtes litt mer ekte ut, fordi jeg liker grøssere, men denne var litt kjedelig. jeg gir den terningkast 2

 291. Den var super. fordi den handlet om en hånd. å jeg liker grøsser
  jeg gir den terningkast 4

 292. boka var FANTASTISK synes jeg.
  jeg likte at honda bare kom plutselig og ville kvæle.
  jeg gir boka 1000000000000000000 ut av 6
  😜😛😍😄😄
  jeg likte boka også fordi den er grøss
  håper denne boka vinner for den er bra og forfatteren har gjort en bra jobb med å skrive ingen sover i natt.
  🤯 denne boka passer for 9 til 15 åringer

 293. Jeg synes denne boka var den beste bokslukeren. Jeg synes det var kult med den hånda som holdte på å kvele Hares. Å det var gøy å lese da Hares slo balltreet på hånda.
  Jeg gir denne boka super😊.

 294. Jeg syntes den var super for den var morsom og spennende og skummel. terning kast 6!!!!!!!

 295. Jeg syntes den var spennende fordi Håkon hørte noen lyder i kjelleren når de sover der nede. Jeg likte når hånda var på ansiktet til hares.
  Jeg synes at utdraget sluttet brått med at kjeller vinduet fortsatt sto på gløtt.

 296. Jeg synes boka var veldig spennende. Og den var mer spennende enn de andre boksluker bøkene, som er bra. Forfatteren fortalte veldig bra hva som skjedde i situasjonen.
  Jeg har veldig lyst til og lese mer av boka. boka får en 5\6.

 297. Jeg syntes denne boka var den beste av alle utdragene og helt klart min favoritt-bok📘
  Jeg gir boka terningkast 1000👌
  Håper denne boka vinner tittelen som verdens beste bok👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

 298. Jeg syntes boka var super fordi det var en grøsser som hadde ett veldig bra utdrag.
  Det skjedde ganske mye så det ble ekstra spennende.
  Jeg gir den terningkast 6/6

 299. Jeg synes boka var super for det handlet om noe hele tiden.
  Jeg gir terning kast 6.
  Har lyst til å lese hele boka.

 300. Jeg syns dette utdraget er det beste av de ti som er i Bokslukerprisen. Jeg ble litt overrasket over hva jeg selv syntes, fordi jeg er egentlig ikke noe glad i grøssere.🎃 Jeg syns forfatteren har klart veldig godt å skrive boka slik at jeg får følelsen av å bli skremt😲, og det gjør at boka blir bedre, på en måte. Denne boka fortjener egentlig en hundrer, men siden det er ikke et tall på terningen, så jeg gir Ingen-sover-trygt-i-natt-utdraget terningkast 6️⃣. 😃

 301. Jeg syns boka var kjempe bra og det var spennene når håna kom og det var morsomt at de banna jeg syns boka var super og jeg gir terningkast 10000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000+1️⃣

 302. Jeg syns boka var kjempe bra og det var spennene når håna kom og det var morsomt at de banna jeg syns boka var super og jeg gir terningkast 6

 303. Jeg syntes boka var veldig bra firdi det var nok spenning og jeg likte beskrivelsene. 🙂

 304. Jeg syns boka var kjempe bra og det var spennene når håna kom og det var morsomt at de banna jeg syns boka var super og jeg gir terningkast 10

 305. Boka handler om to gutter som heter håkon og hares og en jente som heter marie overnatter hos håkon det skjer skumle ting der.
  Jeg likte boka fordi det var spennene og morsomt.
  Jeg gir denn 3 av 6

 306. Klassen synes boka var super. Det skjedde noe hele tiden og det ble bare mer og mer spennende. Som leser måtte man bare lese videre for å høre hvordan det gikk. De synes også forfatteren skrev på en god måte. Han brukte et lett forståelig språk og det var mye beskrivelse. En elev sa også at jeg skal definitivt finne boka på biblioteket å lese den.

 307. Vi synes teksten var SUPER. Den var super fordi teksten var skummel og det var veldig mye spenning. Det skjedde noe hele tiden så vi bare måtte lese mer og mer. Den var lett å lese og hadde mye god beskrivelse. Som leser var det lett å se for seg det som skjedde. Vi er en klasse som liker å lese bøker med mye spenning. Derfor har mange lyst til å lese hele boka.

 308. tittel: Ingen sover trygt i natt
  forfatter: Mari Moen Holsve
  litt om handling: boken handler om at det er to andre barn Marie og hares skulle overnatte hos Håkon hares våknet av noe de trodde det var en rotte med det var en hånd
  min anbefaling: denne boken var spennende og jeg synes den passer fra barn 10-13 år
  terning kast: jeg gir den terning kast 6

 309. forfatter Mari moen

  Den handler om noen venner som skal på halloween fest hos Håkon å se på film.
  Etter filmen skal de sove men så våkner Håkon at hares puster tungt.
  Det er en hånd på hares fjes. Håkon prøver å ta den av, men den er glemt inntil fjeset.
  PLUTSELIG slapp hånden og gjemmer seg under tv bordet.

  Jeg synes at denne boken var morsom, og passer til de som liker skummel humor.
  Jeg gir denne boka terningkast 5,1,0000000000000000000000009.

 310. Handlinger: Denne boka handler om tre venner som prøver å finne ut om dødsfallende som skjer i byen demmes. På halloween så overnatter de hos Håkon. et kommer en hånd inn vinduet å prøver å kvele Hares, men politiet vil ikke tro på dem. Vudering: Jeg likte boka fordi det er sykt spenende og litt morsom. Jeg vil gi denne boka terningkast 6.

 311. INGEN SOVER TRYGT I NATT
  forfatter:Mari Moen Holsve
  UTGIVELSESÅR:2018
  Det var halloween og de så på nettflix pappaen sa at de ikke fikk lov til og se på skrekkfilmer men de så på skrekkfilmer og så ble de to guttene og jenta sliten og de gikk og la seg men den ene gutten sa at de ikke kunne legge seg nå fordi de måtte se filmen ferdig men de var for slitene så de gikk og la seg i soveposene sine men den ene gutten våkna av at den ene gutten ble kvalt av en hånd og da tok den ene gutten og prøvde og få den av men den ikke ville slippe men så fikk han den av så krøp den inni soveposen igjen der den kom fra. boken passer til barn i alder 12-13 år. terningkast 6.

 312. Håkon inviterte Harles til overnatting, men så viser det seg at Marie også skal overnatte.
  De sitter i skjelleren, der er det mørt og madrassene ligger klare, de har bestemt seg for og se en skummel serie på Netflix, sel om de ikke får lov. Når klokka nermer seg tolv slår de av tv’en og legger seg på madrassene Håkon ligger i midten mellom Marie og Harles. Alle sover bortsett fra Håkon. Plutselig hører han en lyd Harles hikster etter pusten.Håkon spretter opp og ser att det ligger noe svart rundt halsen til Harles.

  jeg gir boken terningkast 5 fordi den var veldig spennende.

 313. jeg synes ingen sover trykt i natt var en skummel bok fordi det var en hann med i
  boka.
  Boka var lit gøy fordi at pappa trodde at det var en mus der eller en rote under teven
  .

 314. Handling:
  Denne boken handler om tre venner som heter Håkon, Marie og Hares. Om morgenen ringer Håkon Marie. Marie sier at hun er alene hjemme…..Så Håkon ber Marie over til han. Hares kom til Håkon så de kan gå ned i kjelleren og se på en skummel film selv om faren til Håkon hadde sagt at de ikke kunne se en skummel film. Faren til Håkon er oppe i mens de ser på filmen. Plutselig så begynner det og skje litt rare og skumle ting. Hares vil puste…….

  Vurdering:
  Jeg synes denne boken var veldig spennende og jeg anbefaler denne til de som liker skumle bøker.

 315. Handling :
  Håkon Marie og Hares er tre venner som skal overnatte hos Håkon men de har fått streng beskjed fra faren til Håkon om å ikke se på skrekkfilm, men Det driter de i. Men de er litt redde fra før av for de har fått vite at i løpet av kort tid har skjedd to dødsfall i den lille bygda Skymdal. mens pappaen var ute var de klare til å se skrekk film. Når de skulle legge seg sa plutselig Hares at han kjente noe i soveposen!
  Hvem passer boka til:
  Jeg synes boka passer til gutter og jenter mellom 9 og 13
  Vurdering:
  Jeg likte at det var spenning og krim og litt grøss.
  Terningkast:
  6 elsket boka alle bør lese den!

 316. Den hva :
  spennende,Bra,lit skummel,vil ha bilde med,vil ikkje ha Banneord og den var topp! terning kast 4 😉

 317. Jeg synes denne boken virket spennende men den kunne vært litt mer spennende enn det den er.

  (Nå vet ikke jeg hvordan resten av boka er da for jeg har ikke lest den.)

  Det føltes hele tiden som om det var noe spennende som kom til å skje men det skjedde egentlig ikke så mye spennende.

  Jeg ville ikke anbefalt denne boken.

  TERNINGKAST: 3

 318. INGEN SOVER TRYGT I NATT

  OM BOKA

  Boka handler om en gutt som heter Håkon han bor i en liten bygd der det skjer masse sumle dødsfall.
  Så er det halloween Håkon inviterer vennene Marie og Hares til å se på film og kose seg.
  Faren til Håkon sier at de ikke får se på noe skummelt men de gjør det like vel.
  Midt på natta våkner Håkon av at noe dylter borti han det er Hares han ser en hånd i fjeset til Hares….

  Vurderingen min

  Jeg synes boka er spendenne og skummel og jeg synes den passer for 10-13 åringer.

  Terningkast 5.

 319. jeg synest den var kjempe bra jeg liker skrekk bøker og filmer. den var bra fordi det var venner i den, men den var og litt dårlig jeg synest den var dårlig fordi det var ikkje god forklart kordan det var når han gjekk ned fra stigen den passer bra til 8-19

 320. Det var Ekstremt sppenende. Og har lest bo KA selv og så var ekstra gøy og høre utdrag fra det.

 321. Jeg elsket utraget den var super! Jeg elsker desuten sånne krim bøker med spenning kjempe bra bok❤️

 322. Jeg synes boken var passe bra👍🏻👍🏻. Boken var kjedelig og spennende på en gang😀😏🤨😀😂🙃🙂😆😊😌🤪😜😝

 323. Jeg har lest utdraget til boken «Ingen sover trygt i natt» Det handler om tre vener som går på skole sammen. To på skolen dems har blitt drept. Moren til en av de tre vennene er skyldig for drapet. De tre vennene er Håkon, Hares og Marie. Marie er den som har en skyldig mor for drapet. Håkon er forelska i Marie. Hares og han skal ha overnatting og inviterer Marie mad også. De åpner kjeller vinduet på gløtt og legger seg til å sove. håkon våkner mitt på natta fordi han hører en skrapelyd. han faller inn i halvsøvnene men blir vekt i gjenn av at Hares gjør en brå bevegelse. Håkon skjønner at han også er våken. Han har en skikkelse i fjeset. Håkon prøver og dra den av men den slipper ikke tak. Plutselig slipper den taket og spretter ned i soveposen til Hares. Den prøver og komme seg opp ut av soveposen. Den skikkelsen som hadde klort seg fast i ansiktet tl Hares er en…

  Jeg syntes utdraget var spennende og skummelt, men jeg blir litt kvalm og svimmel av og hære om blod og en hånd som er borte fra armen sin. Når jeg hærer om blod og sånt begynner jeg å føle at beina mine svikter og jeg faller på bakken. Det at jeg fikk den følelsen gjorde at jeg ikke hadde så lyst til å lese videre. Jeg syntres det var litt dumt at det var så mange banneord for det syntes ikke jeg helt passer til barn. Det er jo ikke hyggelig at b arn begynner og banne fordi de har lest det i en bok. Skulle ønske at det ikke var banneord men noe som lignet for man kan jo bli redd og si noe som ikke er banne ord. Utdraget var veldig realistisk og hærtes ut som noen vanlige barn som skulle overnatte hos en venn. Men når det var en hånd ble den ikke så realistisk lenger. Sjangeren til boka var grøss og jeg syntes det passet til utdraget, men jeg syntes ikke at grøss er så gøy og lese fordi det går veldig tregt og er ikke alltid så serlig realstisk sånn some dette utdraget. Utdraget passet også til tittelen fordi man skjønner at de ikke sover trygt i natt. Jeg syntes ikke utdraget sluttet så spennende, men vis de stoppet der man fikk vite hva det var som kravlet ut av soveposen hadde det vert mye mer spennende. Jeg syntes det var litt kedelig i starten men det tok seg i gjenn på slutten. Det var mange gode beskrivelser i utdraget som gjorde at jeg fikk mange bilder om hva som skjedde i historien.

  Jeg syntes boka var sånn passe bra fordi den var litt kedelig og jeg ble kvalm av å lese det. Jeg syntes desverre ikke at denne boken burde bli superfinalist. oka ble litt urealistisk. Jeg syntes at boka passer til folk som er fra 10-12 år gamle. Jeg gir boka terningkast 3.

  Siden dette er den siste boka i boksluker prisen må jeg bare si at det har vert gøy og lese og skrive bokannmeldelser til utdraget. Jeg sleit litt med og finne en bok jeg syntes var spennende og lese men nå har jeg fått mange fine forslag. Jeg har funnet ut at min favoritt sjanger er drama. Jeg ligte de andre sjangerene også men jeg syntes at drama er den beste sjangeren for meg. 🙂

  Ingvild

 324. den var spennende å gøy jeg likte hvordan den sluttet å terningst kast 6

 325. Jeg synes den er bra men skummel vis man skal lese denne nor man skal legge seg

 326. Jeg syntes denne boka var ikke så bra, men hadde ikke lest den men bra bok, jeg gir den terningskast 3,5

 327. Tittel: Ingen Sover Trygt i Natt
  Forfatter: Mari Moen Holsve
  Forlag: Cappelen Damm
  Utgivelsesår: 2017
  Sjanger: Grøsser
  Jeg synes boka passer best for 10 -13 fordi den er litt skummmel og spennende.
  Boka handler om Marie, Hares og jeg personen Håkon.Det dør to elever som heter Banu og Jon Michael.Marie, Hares og Håkon skal overnatte hos Håkon i tv-stua. Midt på natta kommer det en hånd og prøver og drepe Hares.
  Jeg synes boka er veldig bra fordi den er spennende og litt skummel.Og fordi jeg har lest hele boka.

 328. Tittel: Ingen sover trygt i natt
  Forfatter: Mari Moen Holsve
  Forlag: Cappelen Damm
  Utgivelsesår: 2017
  Sjanger: Grøsser
  Jeg synes boka passer for alle siden den er så spennende.
  Boka handler om at Håkon Marie og Hares skal ha Halloweenfest. Når de skal sove kommer det en rar hånd inn i soveposen til Hares og prøver og kvele han. Da skriker Håkon etter hjelp og faren kommer ned med en kniv. Da gjemmer hånda seg og de finner den ikke igjen.
  Jeg synes boka var veldig bra fordi det skjedde noe hele tiden.😁😊

 329. Tittel:Ingen sover trykt i natt
  Forfatter: Mari Moen Holsve
  Forlag: Cappelen Damm
  utgivelsesår: 2017
  sjanger:grøsser
  Jeg synes boken var ganske bra og jeg håper at jeg kan lese hele boken for og vite hva som skjer videre.
  Jeg synes boken passer best for 10-13 år fordi at det er nåkk dem som forstår innholdet i boken. Boken handler om en gjeng som lurer på hva som har skjedd med alle de døde barna. Det er nemmelig en morder som ingen hver hvem er. Moren til Marie har oppførte seg annerledes og ble mistenkt av politiet selv om det ikke var hun.🎃

 330. Tittel: Ingen sover trykt i natt

  Forfatter:Mari Moen

  Illustratør: ingen

  Forlag: Cappelen damm

  Utgivelsesår: 2017

  Sjanger: grøsser

  Jeg synes boka passer best for 5 og oppover fordi, er du 5 år er det ikke akkurat lett og forstå i tilleg er det banning.

  Boka handler om 3 barn de heter Hares, Håkon og Marie. Hares og Håkon skal ha overnatting i kjelleren til Håkon på Halloween. Men på skolen for de vite at en venn av dem er død. Og moren til Marie er med politie fordi politie tror at moren mordet vennen deres. Håkon bestemmer seg for å muntre Marie opp. Derfor ringer han Marie og lurer på om hun vil være med på overnattingen. Og hun, Håkon og Hares burde aldri sett den skrekk filmen.

  Jeg synes boka var veldi bra 🥇 fordi den er veldig spennende og har noen gode karakterer.

  GG Mari Moen.

 331. Tittel:Ingen sover trygt i natt.
  Forfatter:Mari Moen Holsve.
  Illustratør:Ingen.
  ForlagCappelen Damm.
  Utgivelsesår:2017.
  Sjanger:Grøsser.
  Jeg synes boka passer best for 10 og oppover fordi det kan bli litt skummelt til mindre.
  Hva boka handler om:Boka handler om tre barn som skal sove nede i kjelleren til Håkon.De ser på en serie før de legger seg.Når de sover,våkner Håkon av lyder uten for.Han legger seg igjen. Så våknet han av at noe prøvde og kvele Hares. Håkon så ikke hva det var. Han fant fram lommelykta og prøvde og hjelpe Hares, Marie våknet også hun hjalp Håkon med å holde lommelykta stødig. Hares strekte seg til en annen lommelykt som lå på gulvet,begge lyste på det hvesnet. Nå så de hva det var,det var en hand uten litt hud på fingeren.Håkon ropte på faren sin.Når faren kom fant de ikke hånda.Håkon,Marie og Hares ville ikke ligge der nede så de gikk opp og la seg på stuen oppe.

 332. Tittel: Ingen sover trykt i natt
  Forfatter: Mari Moen Holvsve
  Forlag: Cappelen damm
  Utgivesesår: 2017
  Sjanger: Grøsser

  Jeg syntes boken passer best for 8 -19 fordi det kan være en skummel historie

  Boken handler om at det var ret før Halloween og det var to som skulle overnatte os Håkon. Da de skulle på skolen var det noen som hadde blitt drept i natt og ikke lenge etter hadde enda ett mord Skjed. Hvordan vil dette gå.

  Jeg syntes det var en veldig spennende bok. Denne boken likte jeg utrolig godt.

 333. Tittel Ingen sover trygt i natt.
  Forfatter Mari Moen Holsve.
  Forlag Cappelen Damm.
  Utgivelsesår 2017
  Sjanger Grøsser.
  Jeg syntes boka passer best får 10–14 fordi mindre barn kan syntes det er skummelt.
  Boka handler om en by som heter Skymdal. Litt lenger ute i boka får de vite at en av klasse kameratene har død. Etter skolen planleg navnet på de er Hares Marie og Håkon
  De bestemte seg får og gå til huset med dødsfallet han som har død heter JohnMicael .
  De spionerer inn i vinduet og de ser et stjålet hjerte og ribbein som stikker ut.
  Jeg elsket boka kjempe bra.

 334. Tittel: Ingen sover trygt i natt

  Forfatter: Mari Moen Holsve

  Forlag: Cappelen Damm

  Utgivelsesår: 2017

  Sjanger: grøsser

  Jeg synes boka passer best for 9+ fordi det kan være skummelt for yngre barn.

  Boka handler om at Jon Michael og Banu blir mordet. Begge to går i klassen til Håkon, Hares og Marie. Håkon har invitert Hares og Marie til overnatting og film på Halloween. Håkon våkner av at Hares blir kvelt. Hares går ut av soveposen, da våkner Marie også. De finner en hånd i soveposen til Hares.

  Jeg synes boka var skummel fordi det var en grøsser.

 335. Tittel: Ingen sover trykt i natt.
  Forfatter:Mari Moen Holsve.
  Forlag: Cappelen Damm
  Utgivelsesår:2017
  Sjanger:Grøsser
  Jeg synes boka passer best for 9-12-åring fordi det er kanskje litt ekkelt og rart.
  Boka handler om to gutter og en jente som henger sammen.Det er noen eller noe som har myrdet en gutt og en jente og den eller noe hadde rovd opp brystet og tatt ut hjertet.

 336. Tittel: Ingen sover trykt i natt.
  Forfatter: Mari Moen Holsve
  Illustratør: ingen
  Forlag: Cappelen Damm
  Utgivelsesår: 2017
  Sjanger: Grøsser

  Jeg synest boken passer best for de som liker gitt grøss.

  Boken handler om 3 barn. Som het Marie- Håkon og Hares. De skulle sove over hos Håkon på Halloween. Det var 2 persjoner i klassen deres som hadde blitt drept. Håkon hadde sett Mikael med et stort hull der hjerte skulle ha vert.
  Da alle hadde sovnet begynte Hares og slå armene rundt seg og hikste etter luft. Håkon tok tak rundt den og prøvde og få den av til slutt slapp den, og kravlet tilbake i soveposen. Ingen ville sove nede og de fikk lov og sove oppe uten noe tull. De satte kuren mot trappa men vinduet var fortsatt på gløtt.

  Jeg synest boken var helt ok, fordi jeg liker litt mer spenning og grøss¿ 🙂

 337. Tittel: Ingen Sover Trygt i Natt
  Forfatter: Mari Moen Holsve
  Forlag: Cappelen Damm
  Utgivelsesår: 2017
  Sjanger: Grøsser
  Jeg synes boka passer best for 10 -13 fordi den er litt skummmel og spennende.
  Boka handler om Marie, Hares og jeg personen Håkon.Det dør to elever som heter Banu og Jon Michael.Marie, Hares og Håkon skal overnatte hos Håkon i tv-stua. Midt på natta kommer det en hånd og prøver og drepe Hares.
  Jeg synes boka er veldig bra fordi den er spennende og litt skummel.Og fordi jeg har lest hele boka.

 338. Tittel: Ingen sover trygt i natt

  Forfatter: Mari Moen Holsve

  Forlag:Cappelen Damm

  Utgivelsesår: 2017

  Sjanger: Grøsser

  Min mening:
  Jeg synes boka passer best for 10-15år fordig boka kan være litt vanskelig å forstå for mindre barn og noen kan syns boka er litt for skummel, men vist du liker skumle bøker når du er 9år kan du lese den.

  Boka handler om: Det er en gutt som heter Håkon, som går på en skole der det har vært to dødsfall (ikke at dem har død på skolen men at de går på same skole/klasse). Og på HALLOWEEN kvelden skal bestevennene Marie og Hares overnatte. De sover i kjellerstua og før de legger seg ser de enn skrekk film. Håkon våkner av at det er en hånd over munnen og nesen til Hares slik at han ikke får puste. Håkon river løs hånden og den kryper over golvet.

  Hva jeg synes om boka: Jeg synes boka er spennende, men i bokanmeldelsen sier de hvem som er morderen og det er litt dumt for de som vil lese boka fordig da vet de svaret.

 339. Tittel: Ingen Sover Trygt i Natt
  Forfatter: Mari Moen Holsve
  Forlag: Cappelen Damm
  Utgivelsesår: 2017
  Sjanger: Grøsser
  Jeg synes boka passer best for 10 -13 fordi den er litt skummmel og spennende.
  Boka handler om Marie, Hares og jeg personen Håkon.Det dør to elever som heter Banu og Jon Michael.Marie, Hares og Håkon skal overnatte hos Håkon i tv-stua. Midt på natta kommer det en hånd og prøver og drepe Hares.
  Jeg synes boka er veldig bra fordi den er spennende og litt skummel.Og fordi jeg har lest hele boka.

 340. Tittel: Ingen sover trykt i natt.
  Forfatter:Mari Moen Holsve.
  Forlag: Cappelen Damm
  Utgivelsesår:2017
  Sjanger:Grøsser
  Jeg synes boka passer best for 9-12-åring fordi det er kanskje litt ekkelt og rart.
  Boka handler om to gutter og en jente som henger sammen.Det er noen eller noe som har myrdet en gutt og en jente og den eller noe hadde rovd opp brystet og tatt ut hjertet.

 341. jeg synes boka var super. Den var den beste ever. jeg gir boka terningkast 6

 342. Tittel: Ingen sover trygt i natt
  Forfatter: Mari Moen Holsve

  Illustratør: ingen
  Forlag: Cappelen Damm

  Utgivelsesår: 2017
  Sjanger: grøsser

  Jeg synes boka passer best for 9+ år fordi det er noen som blir drept.

  Boka handler om tre venner som bor i Skymdal. I Skymdal er det to personer fra klassen som blir drept. De som er døde er Jon Michael og Banu. Moren til Marie har oppført seg rart. Hun blir tatt av politiet. Men det er ikke trygt enda i Skymdal, og nå er det Halloween.

  Jeg synes boka var bra fordi den er skummel og jeg liker skumle ting…

  Annmedt av Erica

 343. Tittel: Ingen sover trykt i natt.
  Forfatter:Mari Moen Holsve.
  Forlag: Cappelen Damm
  Utgivelsesår:2017
  Sjanger:Grøsser
  Jeg synes boka passer best for 9-12-åring fordi det er kanskje litt ekkelt og rart.
  Boka handler om to gutter og en jente som henger sammen.Det er noen eller noe som har myrdet en gutt og en jente og den eller noe hadde rivd opp brystet og tatt ut hjertet.

 344. Tittel: Ingen sover trykt i natt.
  Forfatter:Mari Moen Holsve.
  Forlag: Cappelen Damm
  Utgivelsesår:2017
  Sjanger:Grøsser
  Jeg synes boka passer best for 9-12-åring fordi det er kanskje litt ekkelt og rart.
  Boka handler om to gutter og en jente som henger sammen.Det er noen eller noe som har myrdet en gutt og en jente og den eller noe hadde rivd opp brystet og tatt ut hjertet.

 345. Ingen sover trygt i natt

  Den var veldig spennene. Det er den beste boka i Bokslukerprisen syns jeg. Jeg har ikke så veldig mye å si men jeg gir den Super.

 346. Jeg sns at boka egentlig var veldig trist og litt skummel.
  Det var morsomt at en hånd plutselig kom krypene men det kjedde noe når hånden kvelte Hares da ble det litt skumlere.
  Jeg gir terninkast 6 fordi jeg syns boka var bra og ekstremt spenende.

 347. Tittel: Ingen sover trygt i natt.
  Forfatter: Mari Moen Holsve
  Forlag: Cappelen Damm
  Utgivelsesår: 2018
  Sjanger: Grøsser

  Jeg synes boka passer best for 9+ år, fordi de under 9 år blir kanskje redd.

  Boka handler om tre barn som heter Håkon, Hades og Marie som bor i byen Skymdal.
  I Skymdal har det skjedd to mystiske mord i det siste.
  Moren til Marie har oppført seg mistenkelig i det siste og blir derfor tatt av politiet.

  Jeg synes boka var dårlig, fordi jeg ikke liker grøssere.

 348. Ingen sover trykt i natt
  Terningkast: 6
  Jeg levde meg veldig inn i boka og den var super spennende.
  Jeg anbefaler boken fra 9-15 år!
  Jeg får lyst til å lese resten av boka.

 349. INGEN SOVER TRYGT I NATT

  Jeg syntes at boka var veldig spennende.

  Det var uventet at det var en hånd på ansiktet til Hares.

  Det var også litt morsomt.

  Faren trodde ikke på at det var en hånd i kjellerstua.

  Jeg syntes boka var morsom og spennende.

  Jeg gir boka terningkast 6.

  Boka var super.

 350. Jeg syntes den var ganske bra kanskje, ikke helt min type, men den var bra. Jeg likte også at de forklarte hvordan hånda så ut for ellers hadde ikke jeg ikke klart å følge med på noe av fortellingen. Jeg følte på en måte at det kunne vært jeg som ikke hadde lyst til å se på skrekkserien /skrekkfilmer. super!!!

 351. Jeg syns at boka egentlig var veldig trist og litt skummel.
  Det var morsomt at en hånd plutselig kom krypene men det skjedde noe når hånden kvelte Hares da ble det litt skumlere.
  Jeg gir terningkast 6 fordi jeg syns boka var bra og ekstremt spennende

 352. terningkast:6
  jeg syns den var veldig spennende. jeg har lyst til å lese resten av boka. jeg anbefaler boka fra 9-14 år

 353. Ingen sover trygt i natt!!

  Jeg syntes boka var litt spennende men noen ganger litt overdrevet. Jeg hadde blitt redd selv men ikke så redd så jeg kommer med en kniv. Jeg hadde nok også tatt et balltre og slått hånda men ikke med en kniv. Jeg hadde fortet meg til pappa og sakt det også hadde jeg hentet balltreet. Jeg gir den terningkasts 5

 354. spennende bok. Men jeg ble skuffa over at den skal slutte sånn. HVORFOR LISSOM?!!!
  hva skjedde egentlig med hånda?!!!!! og med mammaen til Marie?
  JEG HAR SÅ LYST TIL OG LESE DEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 355. jeg synes at den var bra men også litt skummel. Forfatteren har gjort de bra men det var litt rart at det var F orde der. Jeg gir den 6 av 6<3

 356. Jeg syns boka var ganske spennende men jeg har ikke lest hele boka men det hadde sikkert vært gøy.

 357. jeg syntes boka var spennende og litt morsom. den var veldig gøy å lese.

 358. den er så bra! passer perfekt på haloween 😉 og skummel I LOVE SCARY THINGS 🙂

 359. INGEN SOVER TRYGT I NATT

  Boka var super fordi den var spennande og morosam. Eg vil definitivt lese resten av boka:) Det var spennande då handa var inni soveposen. Og morosamt då faren kom springande ned trappa med morgonkåpa som han nesten ikkje hadde fått på seg. Boka får terningkast 6:)

 360. INGEN SOVER TRYGT I NATT
  Eg likte boka kjempegodt! Eg har lese heile boka og den er kjempeskummel.
  Heile boka er nok anbefalt for: 10-45
  Den er kjempebra og den hånda gjer meir enn du trur.
  Den er litt morsom og skummel.

 361. Ingen sover trygt i natt – en bokanmeldelse av Alva Ekvold

  Boka handler om Håkon, Marie og Hares. De skal overnatte i kjellerstua til Håkon og det er Halloween. Det har nylig omkommet to personer som gikk på Håkon, Marie og Hares sin skole. Til slutt legger de seg etter og ha sett på en skrekkfilm uten lov. Noen timer senere våkner de av en uhyggelig overraskelse. En hånd. Jeg synes teksten er bra fordi den er spennende, fylt av mysterier og overraskelser. Jeg vil anbefale denne boka fordi den er spennende og jeg tror at både jenter og gutter vil like den.

 362. Boka handler om at moren til Marie er mistenkt for drap av to personer som gikk på skolen til Håkon, Hares og Marie. De to personene som ble drept het Jon Michael og Banu. Marie var hjemme alene en kveld da Håkon ringte Marie å spurte om hun ville overnatte med Håkon og Hares. Marie sa ja, Marie, Håkon og Hares skulle se på skrekk serie men de fikk egentlig ikke lov til å se på det av faren til Håkon. Men Hares ville absolutt se på skrekk serie så da begynte de å se på det. En stund etter de hadde lagt seg så våkner Håkon av en skrape lyd men han legger seg igjen fordi han tenker at det bare er en drøm. Etter hvert våkner Håkon igjen siden han se en brå bevegelse mot høyre, han kaster seg opp av soveposen. Han ser at Hares har noe svart og Hart i ansiktet, Håkon prøve alt han kan for å dra av det Hares har i ansiktet. Håkon klarer å dra av det Hares har i ansiktet. Hares slenger seg opp av soveposen, Marie våkner også og lurer på hva som skjer. De finner ut at det er en hånd. Faren til Håkon stormer ned trappa å lurer på hva som skjer, han sier en rotte? De sier nei ingen rotte det er en hånd, faren tror ikke på de. Så han gikk opp igjen
  Andreas: jeg synes at boka er spennende fordi jeg liker grøss og spennende bøker.

  Lilly: jeg synes at boka var spennende fordi jeg liker grøss bøker og jeg liker også skumle bøker, denne boka var litt ekkel fordi det var en hånd som prøvde å drepe Hares.

  Vi likte at boka var spennende og litt skummel og det liker vi, fordi: vi er sånne personer som liker skrekk, boka den var egentlig ikke noe skummel for oss. Den kunne vært litt skumlere. Fordi vi hadde ønsket at vi kunne bli litt skremt.

 363. boka handler om en jente som hadde en mor som var siktet for drap. politiet var hjemme hos marie å det likte ikke hunn så da dro hunn på overnatting til en av vennene hennes. vennen hadde overnattings besøk av en anen å di så film å faren sa at de ikke skulle se på noe skummelt , å det gjorde di å da fikk de mareritt om at en hånd kom å tok dem. jeg synes boka var passe bra fordi at jeg forventa litt mere skrekk eller va det kalles, jeg gir den 4 av 6

 364. Boken handler om Håkon som inviterer Marie og Hares på overnatting og film.
  De ser en skrekkfilm på natta alle får mareritt og de blir skikkelige redde de roper på faren til Håkon, han kommer ned i kjelleren i bokseren med en kjøkken kniv. Håkon, Marie og Hares tørr ikke å sove i kjelleren mer så de går opp i stuen å sover resten av natten, pappa ser at alle sover som en sten så han går å legger seg.
  Jeg synes at boken fortjener veldig bra, og jeg gir den terningkast 5 av 6.

 365. Boken handler om Håkon som inviterer Marie og Hares på overnatting. Maries mamma er blitt mistenkt for drap. De ser på en horror serie helt til 2-3 på natta. Håkon våkner av rare lyder og ser noe i Hares fjes. Alle våkner og de ser en avkuttet hånd i ansiktet til Hares. De roper på faren og han kommer ned og tror ikke på dem. Boken var spennende fordi uventede ting skjer. Boken er lett å leve seg inn i fordi forfattern skrev det på en forstående måte. Boken er i min type bok, Grøsser. Jeg gir boken 6-6 fordi jeg likte alt med boka 🙂 Jeg syns denne boken burde være superfinalist 😀

 366. jeg syntes boken var lite skummel men det var en ok bok jeg gir terningkast 4

  boken handler om tre personer to gutter og ei jente de overnatter oss Håkon og det går ikke bra først så blir moren til Marie siktet for drap og det var ikke godt og tenke på.
  natten etterpå var ikke koselig i slutten, blir Hares skrapet av en løs av en hudfri hånd 🙁

 367. Boken var super. Den var super fordi det var mye spenning i boken og jeg likte godt da hånd kom krypende. Og jeg syntes det var litt dumt att moren ble mistenkt for ingenting .
  Nå får Håkon besøk av Marie og Hares og de skulle overnatte hos Håkon. De skulle sove i kjelleren. Og det var en fryseboks der. Og inni boken var det mye brus og fult av snop. Håkon viste att pappa ikke hadde så godt rå men pappa var så snill så han bryr seg ikke.om han bruker mye penger. Pappa sa: (dere kan se på film eller serier men ingen skrekk film!!) alle sier i kor (ok ). pappa går og legger seg og Hares kobler til Netflix på TV-en alle setter seg ned i sofaen og alle har vær sin sovepose. Haren fant en serie og den handlet om aliens. Håkon sier: Pappa sa ingen skrekk film Hares sier: han sa ingen skrekk film men han sa ingenting om skrekk serien Marie sier: kjør på. Når de skal såve får Hares en hånd i fjeset bare hånda sen var kappet av. Jeg gir boken 10-10 sden den var spennende.

 368. Boken handler om Håkon,Jon ,Marie,Hares som overnatter hos Håkon, når det er mystiske hendelser som gjør at det blir dødsfall , og moren til Håkon oppfører seg rart så politiet mistenker henne. Jeg synes boken var bra.

 369. Eg synest at boka var super fordi at det var litt skummelt og veldig morsomt når det kom ei hand som kraup ned på golvet. Eg vil gi terningkast 6!

 370. Ingen sover trygt i natt

  Boka var super bra fordi den var spennende og kjekk å høre på.
  Den beste boka i Bokslukerprisen!:)

  Terningkast: 6

  Anbefalt: 10 år til 14 år

 371. Ingen sover trygt i natt

  Eg synest boka var super. Det var den beste boka eg har hørt gjennom heile bokslukerprisen. Den var ikkje skummel den var berre morosam og spennande. Det var morosamt at det var ei hand som kvelte Hares. Eg synest dei ikkje burde ha sett den alien filmen fra starten av. Eg synest faren skulle ha passa på kva dei såg på før han la seg fordi dei lurte jo han berre. Eg synest du som leser denne bokmeldinga må lese boka.
  DU MÅ!!!!!!!!!!!! Den var 10.000% bra.
  🎲Terningkast 6 🎲
  Anbefalt: 10-13 år.

 372. Tittel: Ingen sover trygt i natt

  Forfatter: Mari Moen Holsve

  Dette handlar boka om: Mora til Marie blir tatt av politiet. Håkon spør om ho og Hares vil sjå film å sove over. Begge vil det. Dei ser ein skummel film. Når dei er ferdig å sjå film legg dei seg. Marie og Hares sovnar først. Håkon er fortsatt våken. Han hører skrapelyder. Men han sovnar sakte men sikkert. Håkon våkner av at Hares har dratt glidelåsen på soveposen heilt opp.Det er ei arm som fester seg fast på halsen til Hares. Dei prøver å få av armen.

  Eg synest boka var: Super fordi den var kjempe spennande og den var kjempe kjekk. Det er den beste boka eg har lest. Og eg elskar grøsserbøker!!

  Eg synest boka passar for: 10-14 år

  Terningkast:6

 373. Ingen sover trygt i natt

  Utdraget handlar om at det har skjedd to mystiske dødsfall og mora til Marie blir tatt av politiet.

  Håkon har filmkveld med Hares og Marie og så skjer det noko mystisk. Ei hand prøvar å kvele Hares, Håkon hiv seg over han og tek handa vekk frå Hares.

  Utdraget var supert fordi utdraget var spennande.
  Utdraget var spennande når handa kom fram.
  Utdraget var litt skummelt fordi Hares holdt på å dø.

  Terningkast 6/6

 374. Ingen sover trygt i natt

  Det hadde skjedd to dødsfall i den tida og no var det Halloween.
  Boka handlar om at nokon overnatter.
  Så kjem ei hand som prøvar å drepe dei som overnatter.

  Eg synest boka vart veldig spennande då dei vakna og handa var der og prøvde å drepe dei.
  Eg synest det var litt for mange forklaringar og fortelling før dei overnatta.
  Det vart veldig gøy når faren kom ned med kjøkkenkniven.

  Den som liker humor og grøsser kan lese boka.
  Terningkast:6

 375. Tittel: Ingen sover trygt i natt

  Eg synest den var super og den beste boka har lest i mitt liv.Og eg liker grøsserbøker veldig masse.
  Terningkast:6!!!!!!!!!!!!!

 376. Tittel: Ingen sover trygt i natt

  Forfatter: Mari Moen Holsve

  Sjanger: Grøsser

  Boka handler om: En by som i løpet av kort tid er det skjedd to dødsfall.Og det er ei Marie si mor som har blitt sikta for drapa. Håkon ringer til Marie og spør om ho vil vere med på overnatting at med han og Hares. Dei ser en film som dei egentlig ikkje skulle sett. Midt på natta var det Håkon som hørte en lyd han satte seg opp og hørte skraping. Han la seg til og sove igjen. So kjente han at Hares begynte og sparke og slå. Han satte seg opp og gikk bort til Hares. So kom Marie bort også og dei såg at det var noko rundt halsen til Hares. Dei dragde det vekk og Hares spratt opp. Det som hadde prøvd og kvalt Hares for ned i soveposen.Det var ein hand. Handa for ut av soveposen og under TV-bordet. Håkon ropte på pappan sin og han kom ned. Dei sa at det var noko under TV-bordet. Pappan skrudde på lyset og gikk bort til TV- bordet. Der var ingenting der han sjekka under sofaen der var ingenting der heller.

  Eg synest boka var: Super fordi den var skummel og eg liker ting som er skummelt. Den var også veldig spennande og eg elsker ting som er spennande.

  Eg synest boka passer for: 10-14 fordi den var for skummel til at dei som er mindre kommer til og bli veldig redde. Og dei som er støre kommer til og synest den berre er kjedelig og ikkje noke skummelt.

  Terningkast: 6 fordi den var skummel og veldig spennande og eg liker begge deler.

 377. jeg likte mye av spenningen. Det var litt gøy at det var banning i boka. Jeg synes dette er den beste boka av alle.

 378. Den var spennende med arma som kom.Utdraget var bra fordi spenninga blei bygd opp godt. Godt skrevet, mange detaljer, vi kunne leve oss inn i det som skjedde.

 379. Jeg likte at boka handlet om skrekk! (Endelig En Skrekk Bok!) Men jeg SKAL lese hele boka! JEG SKAL DET!! 😀 Og det var gøy når han Hares startet og banne LMAO!

 380. boka var kjempe bra min klasse går i 5 og vi syntes det var gøy med banning. fordi ingen ting var dårlig med den. den var bare helt super!!!!!!!

 381. Jeg syntes at boka var veldig bra, gøy, morsom og spendene. Jeg likte at de løy for pappaen.

 382. jeg likte boka fordi den var veldig skummelt og spenene men likte ikke at de bannet men boka var gøy.

 383. Jeg synes ikke at boka var så veldig gøy, fordi både var det mye banning, og det var ikke nok spenning. I tillegg til at de feiret halloween. Jeg feirer ikke halloween. Eller ser på skumle 18årings filmer

 384. jeg syntes boka var veldig gøy når det kom en skjellet hånda og at de sov i kjelleren. det var ikke gøy når de bannet og hva har det noe med halloween og gjøre???

 385. den var spendene og jeg var liksom inne i fortelingen den var veldig gøy og jeg tror jeg kunne funnet på noe sånt

 386. jeg synes boka var veldig spendene. jeg likte veldig godt når hånda kom.

 387. Jeg synes den var artig de sa mye banning foreksempel faen faen faen.
  Jeg anbefaler denne boka. Dette er den artigste boka jeg har lest.
  De hadde set en skrekk film så drømte de så sa noen faen faen faen.
  Pappa sa de ikke skulle se på skrekk filmer.
  Dem så på skrekk film, men det var verst for dem. Dem fikk en drøm.
  Jeg anbefaler den mye. Denne boka handler litt om Halloween det liker jeg.

 388. Jeg syntes at den var arti fordi han sa helvete¡¡¡¡.
  Å det var arti når de dekorert huset det var arti fordi de var rare når de dekorert huset.
  Jeg syntes at boken var bra fordi det var arti når det var haloowen.
  Jeg vil anbefale dene boken fordi jeg likte boken fordi jeg liker haloowen.

 389. Den var artig og morsom fordi han sa banneord.
  Jeg anbefaler boka fordi den var artig og morsom og de var en levende hand.
  Den var skummelt når de var alene hjemme.
  Jeg anbefaler boka til barn åver 10 Årdal og voksne.

 390. jeg likte denne boka fordi på slutten av utdraget så begynte man å lure på hvor hånda ble av også bar den litt skummel da. jeg anbefaler denne boka til de som liker grøsser!!! 🙂

 391. Jeg synes denne boka var veldig spennende, fordi det var en hånd men faren trodde ikke på det, og vis dere så på slutten var vinduet åpent så det kan hende at hånden har rømt ut. Jeg gir den terningkast 6. Jeg tenker på å lese hele boken.

 392. Bra!Jeg syntes boka var SUPER, fordi det var skummelt når jeg leste om at hånda.

 393. Jeg synes boka (ingen sover trykt i natt) er veldig spennende fordi det er en hånd i sove posen til Hares også kommer hånda opp av sove posen og kveler Hares.

 394. Jeg mener at denne er den beste boka av alle. Jeg gir denne boka terningskast 6.
  Jeg levde meg inn i den og når jeg så får meg den hånda som tok tak i vennen min var skumelt. Jeg elsker skumle bøker og da er denne perfekt. Jeg anbefaler denne boka til de som liker skumle bøker. Jeg ble trist da utraget stoppet. Jeg har lust til å lese hele boka. Det var bra at dere valgte dette utraget av boka fordi da lokker dere sånne som meg.

 395. Jeg syntes det var en super bra bok. bare av tittelen fikk jeg frysninger😅😱 Denne boken passer alle alder synes jeg men jeg anbefaler ikke boken vis du ikke liker krim og drama.👌💯💯

 396. Dette er det beste utdraget jeg har lest. denne boka er så spennende at man ikke klarer å lege den fra seg. Jeg anbefaler alle å lese denne boka ellers så gjør de en feil. Allle som liker krim vil elske den.

 397. Jeg synes denne boka er veldig spennende og jeg fikk lyst til å lese resten. Jeg håper denne boka kommer til super finalen.

 398. Jeg likte denne boken fordi denne var en veldig spennende grøsser! Jeg likte best den delen når de begynte å se på den skumle serien, fordi den delen bare plutselig spratt opp. Men det jeg ikke likte med denne boken var at på starten var det litt kjedelig, fordi det ikke skjedde noe spesielt, men når den delen med filmen og soveposen kom, da, da ble det spennende! Jeg er ikke helt sikker på om jeg hadde lest den hvis vi hadde/ har den fordi den var litt kjedelig men den var også bra. jeg gir denne boken terningkast 5! 😊

 399. Jeg syntes at boka var super.
  Jeg liker bøker og denne er den beste for meg.
  Den var veldig spennende.
  Jeg syntes at boka var super fordi, jeg likte at det var litt fantasi inni som en hånd fra soveposen til Hares.

 400. Jeg synes boka er veldig spennende. De ser på skrekk serier noe de ikke for lov til.
  Hvor kan hånda være tror dere vindu er på gløtt. Det er det jeg synes om boken jeg anbefaler denne boken.

 401. Boken «Ingen sover trygt i natt» selve overskriften fikk meg til å bli gira til å lese den men uheldigvis var at det var det siste utdraget vi i klassen skulle lese. Litt om det jeg synes:
  Det jeg synes om boken det er bare helt fantastisk utdrag bare av å høre litt ville jeg lese boken. Ordenen var litt mer nå tiden som var morsomt å bra synes jeg. Kunne ønske at utdraget var litt lengre men, jeg skjønner hvorfor de ikke kan ha så langt utdrag da blir ikke det gøy om du har tenkt å låne boken fordi da har du nesten fått vite alt. Det jeg synes var spennende etter vi hadde hørt utdraget å lest var at om moren var morder eller ikke? Å hvem sin hånd som krøp ut fra soveposen til Haris?😊👏

 402. Den var såååååååååååååååå bra jeg fikk heltgåsehud!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Den er så bra den må vinne over alle! Jeg vil at den skal vinne (kort sagt) Jeg syntes den var veldig bra.

 403. Jeg elsket boka. Jeg følte at jeg var med i boka på en måte. Dens styrke er at den faktisk er spennende og forfatteren er utrolig god til å beskrive. Jeg vil at den boka skal bli Bokslukerprisfinalist.

 404. den var veldig bra!!!!!!!!!!jeg syntes det var litt summelt😆😆 når den hånda kom jed trodde det var et ekorn hehehehehehehehe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! men den burde vinne 👍👍
  😎

 405. Denne anmeldelsen var bra den hadde masse spenning. Og det som var, var at de sov i kjelleren og det var en hånd som hadde vært i soveposen til Hares i boka. Og de ble skikkelig redde. Jeg synes denne boka høres kul ut sellom jeg leste et lite utdrag av boka da men jeg anbefaler alle sammen å lese boka. Jeg gir terning kast 6:)

 406. Jeg syntes boka var spennende fordi det skjedde noe hele tida men den var også litt skummel fordi et sekund trodde jeg Hares skulle dø etter som hånda ikke lot ham puste. Men jeg ville heller at de fant ut hvem sin hånd det var.😱

 407. Jeg syntes boka var spennende fordi det skjedde noe hele tida men den var også litt skummel fordi et sekund trodde jeg Hares skulle dø etter som hånda ikke lot ham puste. Men jeg ville heller at de fant ut hvem sin hånd det var.😱.

 408. Jeg syntes at Ingen sover trygt i natt fortjener å være vinneren av bokslukerprisen fordi den er spennende, litt skummel men samtidig litt morsom også.

 409. Jeg likte denne boken fordi det innholdet i boken var veldig spennende og jeg liker litt skumle bøker som det og det var spennende at de skulle se på en skrek film da de ikke fikk lov. Så kom det en hånd i en sovepose. Derfor liker jeg denne boken, dere burde lese den.

 410. Jeg synes at boka Ingen sover trygt i natt er veldig bra, men på starten så var det litt kjedelig men etter på så ble enda bedre. Den delen som jeg synes var bedre enn de andre er når de begynner å se på den filmen. Jeg liker krim bøker, men denne boken er ikke min favoritt boka av krim, jeg gir denne boka terning kast 5. 😊

 411. Gjett hva denne boken var kjempe skummelt den vekket meg skikkelig fordi først var den kjedelig i starten men overrasket meg skikkelig med den hånden elsker denne boken.🤣❤😍💕😘😂💋🌹Den kom sikkert for hevn mohahaha😜😜😜😜

 412. Boka var super, fordi denne boka er for en som meg men jeg liker best Dustedag boka best av alle bøker i verden fram til nå i vertfall.❤❤✔✔👀👀💖👩👩

 413. Jeg synes den er SUPER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Den har liksom en ganske spennende slutt som får deg til å ville låne boka.

 414. Jeg synes denne boka var spennede fordi det skjedde noe hele tiden og jeg synes det var spennede at politiet kom til Marie sitt hus. Jeg vil vite hva som skjedde med Marie og jeg synes det var gøy at faren dems ikke trodde på dem når de sa de så en hånd. Jeg anbefaler alle å lese denne boka her.

 415. Jeg syntes at boka på førsten var den kjedelig men så ble den litt skummel og det synets jeg var veldig bra så gir denne boka terning kast 5.

 416. Boken var spennende og moro!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!#og litt kjedelig# :)#

 417. Jeg synes at boka var ganske spennende og gøy.

 418. Gasolina: Boka «Ingen sover trygt i natt» av Marit Moen Holsve syns jeg var er bra. Den var grøssene og den var lett å skjønne. Jeg syns boka passer for aldersgruppa 10 – 14 år.

 419. Jeg synes den var veldig bra,jeg synes det var bra innlevelse i boken.jeg synes boken var sånn passe skummel det var kanskje litt overdrevet når den hånden komm men det var en bra bok jeg trur jeg gjør terningkast 5

 420. Den var veldig bra og jeg tror detter er en klar vinner!❤️ Jeg fikk lyst til og lese vidre!❤️❤️😆😆

 421. Bra bok gir den terningkast 100000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000

 422. Jeg synes at boka var pase bra. Jeg likte ikke den hånden som kvelte han gutten, jeg likte heler ikke da faren kom med i kjleren med kniv i hånda,det var også veldig mistenksomt at moren til Marie var mistenkt over et drap! Jeg liker boka son pase bra, jeg liker vanlig vis ikke grøsere men dene gjore lit intryk, jeg har lit lyst til og lese av boka. Jeg gir boka 4 av 6.

 423. Det er en grøsser.Det handler om en hånd som myrder folk.Jeg syntes at denne boken var dårlig.På grunn av at forfatteren prøvde for mye på å lage en skummel historie.Men det ble for mye!Jeg syntes noen bør lese den men ikke alle.For mange liker den…

 424. jeg synes boka var spennene! boka halet om at Håkon, Marie og Hares var alene hjemme. Pappaen sa at de ikke kunne se skrek film med det gjor dem, også plutselig kom det en syge som var en hånd og skremte dem så torte dem ikke og sove i kjellerstua så dem måtte gå opp med sove posene i stua og sove!

 425. Boka handlet om en gutt som heter Håkon så har overnattingsbesøk av marie hares så kjenner hares en hånd i soveposen.Det var spennende med den hånda syns jeg Ingenting var kjedelig eller dumt med den Den var lett og lese,Alle fra 10-14 burde lese den ville ha anbefalt den terningkast 5/6

 426. Ingen sover trygt i natt
  Boka handler om tre unger som skulle overnatte sammen på en halloween kveld, faren gir dem en tydelig beskjed om at de ikke skal se på skrekk serier. Men de velger å se på en skrekk serie når faren har dratt, senere skjer det mystiske ting faren tror at det er bare sånt når de ser på skrekkfilmer men er det vill fantasi eller er det virkelighet!!
  a. Jeg synes det som gjorde det spennende var da de beskriver den hudløse hånda.
  b. boka var bra men jeg hadde likt en bedre skummel spennende en jeg mener denne boka var bra men bare ikke min type.

  c. boka var lett å lese men noen ganger var det vanskelige ord i teksten.
  3. Jeg synes de som burde lese den burde være 4 kl og oppover fordi den kan virke skummel får noen andre barn, kanskje aldersgruppen er 10 og oppover.

  b. Ja jeg vil gjerne anbefale boka fordi det er mange folk som faktisk liker sånne bøker, den hadde sikkert mange likt.

  Terningkastet mitt blir en 5er.

 427. Ingen sover trygt i natt.
  1.Boka handler om en gutt som heter Håkon som bor i Skymdal. Håkon og vennen hans Hares skal se på film i kjellerstua til Håkon. Det hadde skjedd to mystiske drap i Skymdal. Begge gikk på skolen til Håkon,Hares og Marie. Håkon skulle spørre marie om hun ville være med Hares og han og se på film og overnatte. Og det ville hun.

  2.Utdraget var spennende fordi det var to drap og jeg lurer på hvor hånden kom fra. Det som gjorde boka litt dum er at det er banning i den. Jeg synes boka er lettlest fordi den er spennende og det er ikke så vanskelige ord.

  3.Folk som er 10 til 14 år bør lese boka fordi den er spennende og lettlest. Jeg vil anbefale boka fordi den er spennende og bra.

  Terningkast 4.

 428. Tittel: Ingen sover trygt i natt

  Forfattar: Mari Moen Holsve

  Forlag: Cappelen Damm

  Utgjevingsår: 2017

  Sjanger: grøssar

  Boka handlar om at det har skjedd to mystiske drap i bygda skymdal. Det er Halloween og moren til Maria har oppført seg rart

  Mi meining:
  Den var spanande og det var litt skumelt og litt rar bok.

  Eg liker teksten, fordi det var så mykje som skjedde man kjeder seg aldri , som til dømes då den handa kraup oppi soveposen til Hares, og når faren kom ned og dei gjekk ut av skrekk serien og så på noko anna nor han var der.

  Ein annan grunn til at eg ikkje liker teksten er at det var så mykje banneord som til dømes då da hares sa f-ordet
  kjempemange gongar.

  Boka passar barn i alderen 10-13 på grun av at det er så mykje banning og stygge ord.

  Teksten var lett å lese, fordi det var så lite vanskelege ord.

  Det beste med teksten er da den hana kom inn og hoppet oppå fjeset til Hares.

  Det dårlegaste med teksten er Hares banna so ekstremt mykje.

  Etter mi meining fortener boka å verte superfinalist til Bokslukarprisen.

 429. INGEN SOVER TRYGT I NATT!

  Ingen Sover Trygt I Natt. Den handler om noen personer som sier I løpet av kort tid har det skjedd to mystiske dødsfall i den lille bygda Skymdal.

  Det som jeg syns var kjedelig var at det var mer enn en person.

  Men det jeg syns var spennende var at de så et mystisk moster men så sier faren. NEI DET ER INGEN DER NÅ MÅ DERE SLYTTE MED DETTE TYLLET!

  De jeg syns burde lese boka er sånne folk fra 11-18.
  Fordi det er litt banning.
  Ja jeg vil anbefale boka fordi Det er mye mystiske ting.

 430. ingen sover trygt i natt!
  boken handler om en by. det har begått et mord der og nå har jeg personen og vennene hans blitt veldig nysgjerrige.

  Maria: moren hennes har blitt tatt av politiet.
  jeg personen: er forelska i maria
  hares: han er venn av jeg personen.

  utdraget var spennende fordi det var en hånd inni soveposen til hares.

  det var ingenting dumt med denne boken. det eneste er alt banningen. ;-;

  boken er ganske lettlest ikke så mye skrift.

  de som liker spenning kan værsågod lese denne boken!!!
  det er litt mye banning i denne boken. jeg anbefaler dem fra 5 klasse og oppover.

  terningkast: 4

 431. Den var spennende og Jeg synes at det var litt morsomt med hånden som kom ut av sove posen og at moren kansje hadde drept to menn jeg fikk lyst til å lese resten 🙂

 432. Spennende! Klassen ønsker å lese denne boka, da de gjerne vil vite hva som skjer. Skulle de ha gitt terningkast, ville de ha gitt 5/6.

 433. Jeg anmelder boka INGEN SOVER TRYGT I NATT
  Jeg syntes at boka var super fordi den viste spenningen og at man følte man var en av de barna. Personlig syntes jeg boka passer til 10-12åringer.

 434. Tittel: Ingen sover trygt i natt

  Forfattar: Mari Moen Holsve

  Forlag: Cappelen Damm

  Utgjevingsår: 2017

  Boka handlar om + sjanger: grøsser.
  Boka handlar om tre venner som overnattar i eit av husa deira, men så ser de på en skrekkserie sjølv om dei ikkje har lov til det.Men mitt på natta har eit av dei noko som sitt fast på halsen sin, men den tinge viste seg å vere ei hand.

  Mi meining: Eg liker den fordi eg syntes det blei litt spennande når hares har noko på halsen.

  Men eg liker ikkje at Hares bannar fryktelig mykje.

  Ein annan grunn til at eg ikkje liker teksten er at dei ser på noko dei ikkje får lov til.

  Boka passar begge kjønn 13-14.

  Teksten var lett og interessant å lese.

  Det beste med teksten at Hares overlever

  Det dårlegaste med teksten er at dei må flytte på alt men dei fin ikkje handa

  Etter mi meining fortener boka å verte superfinalist til Bokslukarprisen.

 435. Jeg likte boka sann passe fordi den var litt lite spenning i begynnelsen, men den var mer spennende da hånden kom:))) Men hadde vært mer spennende vis den var mer skummel:)

 436. Jeg synes att denne boken var gøy og litt skummel på en bra måte med det mener jeg at den var morsom jeg vil derfor gir jeg denne boken (super) 😀 !!!

 437. Tittel: Ingen sover trygt i natt

  Forfattar: Mari Moen Holsve

  Forlag: Cappelen Damm

  Utgjevingsår: 2017

  Sjanger: grøssar

  Boka handlar om at det har skjedd to mystiske drap i bygda skymdal. Det er Halloween og moren til Maria har oppført seg rart

  Mi meining:
  Den var spanande og det var litt skumelt og litt rar bok.

  Eg liker teksten, fordi det var så mykje som skjedde man kjeder seg aldri , som til dømes då den handa kraup oppi soveposen til Hares, og når faren kom ned og dei gjekk ut av skrekk serien og så på noko anna nor han var der.

  Ein annan grunn til at eg ikkje liker teksten er at det var så mykje banneord som til dømes då da hares sa f-ordet
  kjempemange gongar.

  Boka passar barn i alderen 10-13 på grun av at det er så mykje banning og stygge ord.

  Teksten var lett å lese, fordi det var så lite vanskelege ord.

  Det beste med teksten er da den hana kom inn og hoppet oppå fjeset til Hares.

  Det dårlegaste med teksten er Hares banna so ekstremt mykje.

  Etter mi meining fortener boka å verte superfinalist til Bokslukarprisen.

 438. jeg likte boka sånn passe men det tok lang tid før den ble spennende og det er kanskje litt lite skrekk til og være en grøsser men på slutten begynte den og bli spennende jeg gir boka 7 av 10

 439. den var ikke skummel og den var ikke så bra den passer for 5-6 åringer

 440. den var shi jeg synes 😎😎😎❤❤❤🤣🤣🤣😊😊😊😜😜😜😜😜😜😜😍😍😍😍😍😍😘😘😘😘😘✌✌✌😉😉😉👏👏🎉🎉🐱‍👤🐱‍👤🐱‍👤💋🌹💖 SPILL FORTNTE SÅ ER DU KUL
  YA YEAT

 441. Vi synes at den var bra. Fordi at den var spennende og passe skumelt.
  Men den var kjedelig i blant.
  Terning kast 4 av 6. <3

 442. Jeg synes den var bra fordi det ga ganske mye mening men jeg synes den må virke litt mer virkelig

 443. jeg likte denne boka fordi den hadde mye spenning og den var morsom jeg synes det var veldig morsom når han sa faen jeg gir den terning kast 6

 444. jeg likte ikke denne boka fordi den hadde ingen spenning og var ikke så veldig morsom.
  Jeg synes at det var litt morsom når han bannet

 445. Jeg tok denne boken på super. Fordi den var morsom og skummel. Men jeg likte ikke så godt at han banet.

 446. Jeg likte denne boka veldig godt .og jeg likte når han bannet. Jeg likte denne boka fordi det var spenning i boka.

 447. Jeg likte ikke så godt fordi de sa litt mange banne ord, og jeg synes ikke at den boka passet til meg. Så jeg gir boka terning kast 2-3.

 448. Jeg likte ikke så veldig godt denne boka, fordi jeg er ikke veldig glad i bøker med skrekk.
  Men hvis jeg hadde likt skrekk hadde jeg synes den var bra. Terning-kast 3-4.

 449. Jeg tok denne boka på super. Fordi den var veldig spennende og morsom.og Jeg vil høre mer. Jeg gir denne boka terningkast 6.

 450. Jeg synes den var super fordi den var kjempe bra og spenndene og den var litt morsom,
  og når den store hånden kom bare plutselig om natten, og jeg gir terning kast 6.

 451. DEN FÅR TERNINGKAST 6+++
  Men Hares sa FAEN FAEN FAEN det er ikke bra men den får 6+++
  og Hares sa at han sover FAEN ikke hær.
  Jeg likte boka fordi den var veldig morsom🤣og veldig mye spenning😐

 452. Jeg likte denne boka fordi jeg synes den var morsom og litt skummel på grunn av den hånden. Det var litt dumt når han banna, men det var morsomt også da. Jeg gir den terning kast seks.

 453. Jeg likte boka fordi den var morsom og kul og hadde mye spenning. Denne boka hadde jeg gid terning kast 6.
  Denne boka passer bra 9 til 13 år.

 454. I LOVE IT!!!!! Denne boka var super fordi: Den hadde spenning og et skummelt tema.
  10-16 Det var morsomt når de bannet.

 455. Dette var den beste boka fordi det var mye spenning. og den var veldig gøy jeg fikk lyst til å lese hele boka. Det var synd at vi bare fikk høre litt. jeg anbefaler denne boka for 10-12 år. det var morsomt når hann sa faen faen faen

 456. Dette var den beste boka fordi det var mye spenning. og den var veldig gøy jeg fikk lyst til å lese hele boka. Det var synd at vi bare fikk høre litt. jeg anbefaler denne boka for 10-12 år. det var morsomt når hann sa faen faen faen jeg gir denne boka terningkast 6.

 457. Jeg synes den var super fordi den var litt spennende da hånden kom midt på natten. Og den var litt skummel. Jeg gir boka terningkast 6.

 458. Jeg likte denne boka den var noe for meg.
  Det var løye når Hares banna.
  Terningkast 6.
  Og det var gøy med en levende hånd. 🎃

 459. Jeg likte denne boka fordi det var spenning i den. Og jeg likte når Hares bannet. Veldig bra✔

 460. Det var vilde bra boka og det var spenining bok.
  også det var morsot boka

 461. Jeg syntes boken var passe bra. Jeg syntes den var passe bra for det var spenning som jeg liker, men jeg likte ikke selve boken for det var med masse baning, drap og nesten kveling. Og det liker jeg ikke så godt og lese om. Noen ganger liker jeg det som foreksempel vinterstengt av Jørn Lier Horst, men jeg likte den boken med alle tre tingene samtidig.

 462. Boka var helt ok fordi jeg liker ikke stygge ord så den får terning kast 3

 463. Boken var kjempe spennene og gøy. Forfatteren var veldig flink til og holde på spenningen. Jeg fikk veldig lyst til og lese hele boken. Jeg kommer sikkert til å låne den på biblioteket og kose meg med den! jeg gir den terningkast 6 :o)

 464. Klasse 6C syntes at utdraget var kjempespennede. Det skjedde noe hele tiden og det var godt skildret.

 465. Ingen sover trygt i natt av Mari Moen Holsve

  Utdraget handler om Håkon, Hares og Marie. På det lille stedet de bor på har det nettopp skjedd to drap av barn og Maries mor er mistenkt. Håkon som er forelsket i Marie finner ut av han og kompisen Hares inviterer henne med på filmkveld. Det er Halloween og de skal se film og overnatte i Håkons loslitte kjellerstue. Faren til Håkon gir beskjed om at de ikke får lov å se skumle filmer, men dette bryr de seg ikke om og de ender opp med å se en grøsserserie – for det er jo ikke film ifølge Hares.
  På natten våkner de opp med at Hares har en hånd over ansiktet som de ikke klarer å slite av med første forsøk. De blir kjemperedde, men da faren til Håkon kommer er ikke hånden noe sted å se og de blir ikke trodd på at noe skummelt har skjedd.
  Det er noen timer til det er morgen, men alle nekter å ligge i kjellerstuen og får lov å ligge på stua. Før de forlater kjelleren legger Håkon merke til at vinduet fremdeles er oppe.
  Vi syntes det var morsomt at de mente at grøsserserie ikke er det samme som grøsserfilm. Det var veldig spennende hele tiden og vi var heldige å få den lest av noen som hadde innlevelse, og det synes vi var viktig for hvordan vi opplevde utdraget. Det at det åpne vinduet blir nevnt helt på slutten får oss til å tenke at det ikke er en drøm, men at det virkelig skjedde. Dette får oss til å grøsse ekstra.

  Denne boka ble særdeles godt likt av gutta i klassen, men også flere av oss jenter.

  Vi gir den terningkast 5/6

 466. Eg syntes boka var super fordi det var lett og sette seg inn i situasjonen og fordi det var med drap. Eg synes det var litt dumt at det var med banning, men det gjord ikkje at den vart dårlegare. Eg syntest denne boka er god nok til og bli ein av superfinalistane.

 467. Eg likte utdraget fordi eg elskar grøssarar!!! Eg elskar grøssarar fordi dei er fyllt med mysterie og spennande følelsar!! Eg håpar det blir ein av dei fem bøkene som skal bli superfinalist, eg gler meg til å lese heile boka visst den blir det!!

 468. Eg synest «ingen sover trygt i natt» var veldig bra!
  Eg likte utdraget veldig godt.
  Eg er veldig glad i grøsser.
  Eg vil gjerne lese heile boka.
  Eg vil gjerne anbefal denna boka til dei som er glad i grøsser.
  Eg vil gjerne anbefale den som både jenter og gutter

 469. Eg elskar den boka veldig, for den var spennande eg håper den blir ein av dei 5 superfinalistane, for eg vil lese heile boka den var spennande og eg elsker grøsser bøker. Og den passar for dei som er fra 8 til 13 år og denne vil eg virkeleg anbefale.

 470. Denne boka er bra. Eg vil anbefale boka til dei over 10 år fordi det er banning i boka. Viss det var ikkje banning , hadde pasa til 6 åringer.
  terningkast: ikkje 6 men 7!

 471. Beste boka!Heile klassen tok super!
  Vil kjempe gjerne lese boka!
  Denne anbefaler eg sterkt visst du er ein person som dør av latter med litt grøss
  What’s Ron with me?
  Måtte ha ein Harry Potter spøk…visst Harry Potter fans forstår

  Eg dør av latter…

 472. VAAAAAAAAAR kjempe bra!!!!!! OOOOOOOOOOOOOIIIIIIIIIIIIIIIIII
  OMPALOMPA

 473. Eg synst at boka var spennanges hadde heilt sikkert lest resten om eg hadde tilgang på den. Synst de var gøy med litt spenning, hadde aldri trudd at det var ei hand

 474. Den er den beste sjanger jeg har lest!!!!🎉🎉Jeg anbefaler den for de som liker lese!💜❤️Jeg synes det var en spennende, morsom sjanger!!!😄😄

 475. jeg synes den var spennende. Den handlet om Marie, Hares og Håkon. Pappaen til Håkon sa til dem at dem ikke fik lov til å se på skrek filer. men de gjorde det uansett og de forestilte seg at det var en hånda der og den klorte hares og hånda var opp i soveposen. den var hvit.

 476. Jeg synes denne boken var veldig spennende og litt skummel.Jeg likte utdraget fordi jeg synes boken var godt beskrevet og jeg er glad i grøsser. Jeg synes denne boka passer for barn mellom 8 og 12 år. Jeg gir boken terningkast 6

 477. Jeg syntes boka var super fordi boka var skikkelig spennene fordi de så en hånd og moren til Marie ble tatt av politiet.

 478. Veldig spenende bok godt beskrevet ELSKET den vil gi den SUPER. Jeg fikk lyst til og lese resten av boka

 479. Jeg syntes boka var bra fordi den var skummel og spennende og gøy og lese. jeg vil gi boka terning kast 5:)

 480. Boka handler om Marie, Håkon og Hares. De var redd for en løs morder i gata som hadde drept 2 personer. Marie og Hares var på overnatting hos Håkon. De lurte seg til å se på en skrekkserie som de ikke hadde fått lov av pappa til Håkon å se.De skulle sove i soveposer i kjellerstuen. Mitt på natten våknet rHåkon av skrapelyder. Han så en hånd på Hares som kvelte han. Håkon rev hånden bort og ropte på pappa. Pappa kom ned med en kniv i hånden, men pappa så ingenting. Pappa trodde de hadde drømt.
  Jeg syntes boka var veldig spennende. Jeg tror ikke det var en drøm, men at hånden gikk
  ut av vinduet. Jeg anbefaler den, og synes den skal verre superfinalist i bokslukerprisen. jeg har lyst til å lese hele boken, fordi jeg vil finne ut hva som egentlig skjedde.
  Terningkast: 6

 481. Jeg synes at boka var ok. Jeg likte den ikke så godt fordi den ligner for mye på andre historier jeg har lest før. Jeg synes at den var som de fleste grøssere. Den var jo også litt kul da. Det var noen ting i utdraget som var bra.

 482. Jeg syntes at boken var litt skummelt fordi de så på skrekkfilmer og de så en hånd, men hånden var ikke ekte. I boken var det fire personer som de snakket om Håkon, Marie, Hares og pappaen til Håkon. Det var en grosser bok.

 483. Elevene mener at dette utdraget var det beste i hele bokslukerprisen. Alle har lyst til å lese hele boka.

 484. Eg syns boka var super. Den var skummel og gøy å lese.
  Eg anbefaler bok fra 10-13 år. Terningkast 6. Eg bare elsker boka.

 485. Jeg syntes denne boka er bra og jeg mener at den burde være en superfinalist til Bokslukerprisen. De beskrev lyder og ting rundt seg og det er det jeg ser etter i dag.
  Som sagt så var dette er kjempebok og jeg likte den godt.
  Det dere får i dag er: Bra :):):):):):):):)
  Lykke til videre.

 486. Eg syntest at boka er veldig spennande. Eg holder på å lese boka så eg viste kva som skulle skje fra før av. Eg klarer nesten ikkje å legge frå meg boka, når eg holder på å lese den. Terningkast: 6

 487. Es synest at utdraget til denne boka var veldeg spanande og nifst kjem mest sansynleg til å lese denne boka. Det var ein god ide att ei hand morda folk. Eg gir utdraget terning kast 6 uten tvil. Gler meg til å lese resten.

 488. Jeg liker ikke denne sjangeren så godt, og boka fikk meg ikke til å ville lese mer som den. Den er litt uoriginal, men spennnende. Den er lett å leve seg inn i, men man må bruke mye fantasi siden i utdraget får man ikke vite noe om hvordan personene ser ut :/ Alt i alt kunne jeg ha lest videre, jeg bare håper bare slutten er bedre enn starten er. Når jeg leser over andmeldelsen min ser det ut som at jeg ikke likte boka i det hele tatt, men den er ganske bra. Jeg gir boka terningkast 4/6 🙂 🙂 🙂

 489. Det her en av de beste bøkene jeg har lest.
  Jeg har lest hele boka og elsket den:)Denne ambefales på det høyeste.
  Håper denne boka blir med på bokslukerprisen 2018:):):):):):):):):):)

 490. Eg synest at den var bra og litt skummel 😈😇
  Jeg skal lese boka fordi eg synes den var spenande😊
  Ternigkast🎲: 5 eg synest den var bra😍

 491. Eg syntest at boka var bra. Den var morosam og eg likte Handa. Eg syntest at det var greit at dei såg på ein skrekkserie når det var Halloween men noe eg ikkje syntest var greit er at dei såg på serien når det var ein morder i byen. Eg gir denne boka eit ternekast 5/6

 492. jeg syns den er dårlig pågruna jeg liker ikke sån bøker jeg liker mer anime og fakta som d-dagen og liv og død om ww2

 493. bra bok og den burde være en av superfinalistene og andre burde lese boka. 🙂 🙂 🙂 🙂

 494. Jeg synes at boken var helt grei 😉 Jeg har liksom ikke lest denne historien før:)
  Fordi andre historier er noen ganger helt like. Men jeg ble på en måte ikke så
  veldig godt kjent med personene 🙁

 495. Jeg synes boka var veldig spennende. Det var lett og forstå hvem som var hvem. Jeg synes også at den var sånn passe skummel. Jeg likte den fordi jeg likker grøssere og spennende bøker. Terningkast 6. Jeg har veldig lyst på en oppfølger til denne boken. Jeg anbefaler den veldig for de som liker grøssere og spennende bøker. Beste boka så langt.

 496. Jeg syntes at boka var helt super. Den er den nest beste jeg har lest.
  Jeg har lest hele boka før og jeg likte den særlig den delen på slutten med gutten som hadde fått hjertestans for ett år siden, og fortsatt så er det en dame som prøver og vekke han til live.:):):):):):):):):):):):):):)

 497. Eg likte denne boka fordi den litt skummel og spennende o🈹🈲🈹🆎🈲㊗️🅰️🈹🆎🈲🆑🅾️🅰️🅰️🆑🈲🈲 🎲kast: 6

 498. bra bra bra bra bra bra bra bra bra bra bra bra bra bra bra bra bra bra bra bra bra bra
  det må det vare lov

 499. Tittel:Ingen sover trygt i natt
  Forfatter.Mari moen Holsve
  Hva skjedde:To unger blir drept og noe mystisk skjer på overnattingen til Håkon
  Vurdering:Jeg synes boka var veldig bra fordi den var spennende og litt morsom

 500. Tittel: Ingen sover trygt i natt.
  Forfatter: Mari Moen Holsve.
  Hva hendte: I løpet av kort tid har det skjedd to mystiske dødsfall i den lille bygda skymdal. Begge gikk på skolen til Maria og Hares. Moren til Marie blir mistenkt……’
  Vurdering: Jeg syntes boka var veldig bra for den var spennende og kul. Dette var den beste.

 501. jeg elsket boken den var veldig spennende og litt skummel boken likte jeg veldig godt

 502. Ingen sover trygt i natt

  Mari Moen Holsve

  Den handlet om en gutt som hadde overnatting det kom en ekkel hånd.
  Håkon er forelsket i Marie

  Super fordi den var best fram til nå den var spennende og hadde mye action

 503. Tittel:Ingen sover trygt i natt
  Forfatter:Mari Moen Holsve

  Marie og Hares skulle overnatte hos Håkon på halloween så skjedde det noe skummelt:)

  Jeg synes denne boken var super fordi den var skummel.

 504. Ingen sover trygt i natt.

  Mari Moen Holsve

  Håkon skulle ha overnatting med Marie og Hares. Faren sa at de ikke skulle se på skrekkfilm, med de gjord det uansett. Så om natten, var det en hånd som prøvde å kvele Hares. Men Håkon reddet han. Så fant de et balltre og slo hånden. Så kom faren og lettet etter hånden men fant ingenting.

  Jeg synes at boka er bra. Fordi den var spennende.

 505. hei
  jeg likte dessverre ikke denne boka.
  jeg anbefaler denne boka 8-11
  jeg gir den terningkast 4
  men likavel en bra bok

 506. Tittel: ingen sover trygt i natt
  Forfatter: Mari moen hevelse
  Boka handles om en dude og Marie og hares som skulle ha en mini party, og de lovet faren at de ikke skulle se på skrek filmer og de sa at det kan forsatt se på skrek serien fordi det er ikke video og faren kommer ned og sier at han skal sove og da skal de sove midt på natten hoppe hares om og ned i søvne og han ble skikkelig red og går inni soveposen sin da kommer faren ned og det er en hånd og faren sier at det er fordi de ser på formye skrek serier og så går de op og sover oppe og ikke i kjelleren

  Vurdering: den er passe bra jeg synes den ikke er så spennenes litt mer om kjærlig het. Bøker er ikke skumle hvis de er bøker det er bar filmer

 507. Tittel Ingen sover trygt i natt.
  Forfatter Mari Moen Holsve.
  Hva hendte Håkon Hare og Marie overnatter hos Håkon i kjellerne ser på skrekkserie så når de sover så kommer en hånd i fjeset til Hares så banker Hares den.
  Vurdering Jeg syntes den var veldig bra fordi den var spennende og litt skummel og litt morsom.

 508. Tittel: Ingen sover trygt i natt.
  Forfatter:Maria Moen Holsve.

  Boka handler om Håkon, Hares og Marie som skal se film på Halloween også når våker Håkon av at Hares ligger og spreller i soveposen sin. Håkon ser at det er noe på ansiktet hans så han prøver og dra det av. Når han har dratt det av ser de hva det er, det var en hånd.

  Boka var veldig bra fordi den var spennende og skummel og den var godt skrevet. Jeg fikk lyst til og lese hele boka.

 509. Ingen sover trygt i natt!
  Boka er skummel… Det er en kjempespennende! Bra forklart på detaljer. Sier mye om dem selv og hvor de er. Jeg anbefaler deg å lese denne boka.

 510. Jeg syntes boka var veldig spennende. Jeg likte boka veldig gått, og skal nok sikkert lese den. Jeg syntes boka var spennende med alt som skjedde. Jeg syntes boka var veldig bra

 511. jeg syntes denne boka var spennende fordi jeg liker grøsser bøker.
  jeg likte godt at de sov og så kom det en hånd.
  passer for barn og ungdom.

 512. Hovudpersonane er Håkon, Marie og Hares.
  To av klassekameratane til Håkon, Marie og Hares har døydd.
  Politiet har ikkje funne ut av kvifor dei døydde og kven det var.
  Det er ikkje trygt i Skymdal.
  Og så kjem halloween.
  Sjangeren er grøssar. Boka er skriven av Mari Moen Holsve.

  Denne grøssaren klarte å skapa frykt og redsel hos meg.
  Det synest eg var bra.
  Framsida var skummel sidan dei er ute om natta, og det er ein stor skugge bak dei.
  Men eg synest det kunne vore litt annleis framside. Eg fekk det ikkje heilt til å passa med innhaldet.
  Det var heilt fint at det ikkje var bilde for du såg dei liksom for deg i hovudet.
  Eg blei irritert på Håkon, Marie og Hares fordi dei snoka i vindauget når Jon ichael hadde døydd
  Viss eg hadde vore Håkon, ville eg aldri i livet ha sove nede i kjellaren sidan det var folk så døydde. Dei prøvde seg på Hares, men Håkon og Marie gjorde slik at han ikkje døydde.
  Då eg las, la eg merke til at dei var veldig modige sidan dei gjekk ut om natta. Dei gjekk til og med på kirkegården om natta.
  Eg likte at boka var veldig spanande fordi eg elskar spenningsbøker. Ein annan grunn til at eg synest det var spanande var at folk døyr, og då lurer eg på om det er ein spesiell grunn til at dei døyr.
  Eg likte godt då ei hand som var radiostyrt fulgte etter dei. Då lurte eg på om hånda skulle gjera noko med dei.
  Då eg las, la eg merke til at det var litt vanskeleg for Marie sidan politiet mistenkte mora for morda.
  Slutten var overraskande sidan eg ikkje hadde trudd at Håkon, Marie og Hares kom til å finna ut kvifor folk døydde utan noko hjelp.

  Eg anbefaler boka for 5. – 7. klasse. Eg synest det var ei av dei kjekkaste bøkene i bokslukerprisen. Eg anbefaler boka viss du likar krim og spenning. Eg synest boka skal gå til superfinalen.
  Super bok👍👍👍

 513. Jeg syntes boken var veldig bra fordi boken hadde mange beskrivelser og følelser og at det var masse spenning jeg syntes slutten var bra og gjorde att jeg ville lese den.

 514. Det er en så sykt bra bok det er veldig morsomt når han der hares får en sånn hånd over trynet. Ok seriøst nå jeg syns det var en super bok som hadde mye bra banning og var faktisk litt skummel. Det er mye som jeg liker med denne boka som for eksempel at det er noen som er død og at de overnatter i kjelleren med vinduet på gløtt og hvor dumme er de det er en morder på rømmen som en man en gang sa ikke bli sint bli skuls (Robert F Kennedy) Hvorfor skrev jeg det? Uansett det er fint at du blir bra nok kjent med karakterene som hares han andre og hun ene de som jeg ikke husker navnet på.
  Det er spennende at hånden som kvelte Hares ble borte og at Hares greide å treffe fingertuppene på hånden med et balltre. Den var så bra at jeg kjøpte lydboka når jeg kom hjem fra skolen. Du får en god forklaring på hva som skjer og spesielt når far til han andre duden kommer dundrende ned med en kjøkkenkniv. Og det er morsomt at de så på skumle ting når farlige ting skjer så jaaaa.
  Det er en Super bok (Som sagt) og jeg gleder meg til å høre ferdig lydboka når de tar dhjiaw wiaoudio og setter hdaiodjwo i fengsel og nei nå har jeg skrevet alt hva har jeg gjooort og jeg vet jeg skriver masse skrive feil med vilje. sånn skjønner ingen hvem det er og det går helt bra men hvorfor skriver jeg fortsatt dette det er det ingen grunn til jeg vil bare ha den lengste bokanmeldelsen i klassen så jeg blir gud istedenfor chromebook mannen i månen hvis du skjønner hva jeg mener. Og forresten på forhånd sier jeg unnskyld hvis det er mange skrivefeil gidder ikke å gå over.
  Men boka anbefales fra 11- 15 år gamle. Men hvis du lett blir skremt så anbefaler jeg deg å lese eller høre boka skumlest å høre den på lydbok da. Men jeg spør fortsatt meg selv hvorfor skriver jeg fortsatt dette det husker du vel. Det er mye jeg liker med denne boka anbefales virkelig å leses eller tving foreldrene til å lese den for deg og du kan også kjøpe den på lydbok vent jeg er ikke ferdig. Jeg vil si noe om hva de gjør det er spennende at de overnatter hos han andre duden. Der er smart av dem å sove oppe istedenfor nede i kjelleren. Det gjør det ekstra spennende at far til han andre duden ikke trudde dem.
  Terningkast 6

 515. jeg syntes at boka var veldig interesann fordi den var spennende og det er en god sjanger

 516. * Det har skjedd flere drap i byen. Moren til Marie er mistenkt.
  * Håkon, Haris og Marie skal ha filmkveld på Halloween. Når de sover kommer det en hånd krypende over gulvet…
  * Det var spenning hele tiden.
  * Jeg elsker grøss!
  * Vi anbefaler absolutt denne boka!

 517. Jeg synes ingen sover trygt i natt var super fordi han brukte sterke ord og den var spennende. Det var spennende da det kom en hånd i soveposen til Hares og at hånden kvelte Hares. Jeg vil at denne boka skal vinne.

 518. Boken var super bra boken er på top 3 men det var banneord i .den men ellers verdens beste 😎😜🤣🐱‍🏍

 519. Jeg syntes Ingen sover trykt i natt er super fordi den er spennende og de brukte sterke ord. Og fordi jeg liker grøsser, jeg gir boka 10/10

 520. Den var ikke så spennende bok var helt passe å det far feil person som leste den

 521. Jeg synes utdraget er bra fordi det er en hand i soveposen som kveler folk. Den er VELDIG!! BRA fordi det skjer mye på en gang som er skummelt. Jeg kunne ønske at vi fikk vite litt mer om klassekameratene som døde.

 522. Den var ikke så spennende bok var helt passe å det far feil person som leste den å jeg hadde ikke kjøpt boka

 523. Den var fin får den hadde fin beskrivelse man kunne få bildet i huet og man kommer inn i utdraget

 524. En grøsser jeg ikke var skumel men den er OK
  Det mest spennene var indledningen

 525. En grøsser jeg ikke var skumel men den er OK
  Det mest spennene var indledningen
  Aldergruppe 10-12

 526. Jeg gir den super fordi den er superspennende♥️ Og den er bra

 527. Jeg gir den super fordi den er superspennende♥️ Jeg skal lese den på Storytel etterpå♥️

 528. Ingen sover trygt i natt

  forfatter: boka handler om 3 barn som overnatter i kjellerstua til en av de. det er halloween. de hadde sett på mange episoder av en skrekk serie. de la seg og sove. etter en stund så våknet de av en skrapelyd. det var en avkuttet hånd med hud bare på tre fingere.

  jeg syns boka var litt spennende fordi at det kom en avkuttet hånd.
  jeg fikk litt lyst til og lese hele boka fordi jeg ville hvite hva som skjedde etter de hadde gått opp i stua.
  jeg anbefaler boka til barn fra 7 år og oppover.

 529. Eg synes boka var spennande men ikkje så veldig gøy. Eg synes at grøsser boka i fjor var ganske mykje bedre men eg gir denne boka terning kast 3 :3 fordi eg synes den var litt spennande. Men eg synes han var litt kjedeleg og :c Ellers var den ganske bra ;3

 530. eg syntest boka var passe bra men eg likte den ikkje heilt og det var ikkje heilt min type bok

 531. Jeg synes den helt topp siden, den var skummel og det virket som du var i boka. Super bra
  tekst og veldig bra skrevet, jeg vil kjøpe denne boka siden den er så bra å lese. Jeg gir den
  terningkast 6. Fordi den er veldig bra. Og det med hånden var veldig bra

 532. ingen sover trygt i natt
  forfatter maria moens hoe

  boka handlet om tre venner de overnattet i kjellerstua hos en av dem på halowen

  boka hvar ganske bra men den var litt kjedelig #ingen kommentar

 533. ingen sover trygt i natt.

  Forfatter: Mari moen holsve

  Den handler om en liten by som hetter skymdal. I byen har det vært mange dødsfall.

  Det som overasket meg var at det var mange dødsfall.

  Boka var veldig bra fordi den var litt skummel.

 534. Teksten handler om Marie, Håkon og Hares som overnatter på halloween. 
  De overnatter i kjelleren til Håkon der skjer det skummle ting. Det er natt og de sover 
  Så blir hares vekket opp av at det kryper i soveposen så kommer det opp en hånd og kveler hares Marie og Håkon våkner opp og Håkon prøver og rive den av, Håkon ser at han blir kvelt så han prøver og rive den av hares. 
  Sjangeren er grøss 
  Jeg synes at boka var veldig bra fordi det var ikke bare grøss det var mye mer og det likte jeg  
  Handlingen er lett og leve seg inn i synes jeg. 
  Den bygger seg gradvis oppover og drar deg med i teksten. 
  Jeg likte personene godt men jeg ble ikke så godt kjent med hares. 
  Jeg synes den slutta brått men jeg fikk veldig lyst til og lese mer. 
   
  Jeg synes boka fortjener en superfinalist. 

 535. Teksten handlet om at Marie, Hares og Håkon var på overnatting, så skjedde det noe rart. Det kom en levende hånd å skulle ta dem. Det var en grøsser.

  Handlingen er lett å leve seg inn i fordi boka var spennende.

  Teksten startet med at Håkon spurte Marie om hun ville overnatte med han og Hares.

  Jeg synes Hares er veldig interessert i Skrekk serier. Den er gøy å lese fordi jeg liker grøssere.

  Det beste med teksten var at den var spennende.

  Det dårlige med teksten er at den sluttet brått.

  Ja, andre bør lese den.

  Ja, den bør vinne bokslukerprisen.

 536. Boka handler om tre barn som skal overnatte hos en av dem. Plutselig kommer det en hånd
  som prøver å kverke en av barna.
  Sjangeren er grøsser.
  Jeg syns historien er lett å leve seg inn I fordi den er så spennende og jeg liker spennende
  ting.
  Jeg synes den startet ganske bra og den bygger seg opp til et høydepunkt.
  Jeg syns de er tøffe som tørr å være I et rom med en levende dødsfarlig hånd.
  Teksten sluttet ganske brått, men jeg forventet det litt. Jeg fikk veldig lyst til å lese mer!
  Jeg syns teksten var vanskelig å legge fra seg fordi den var så spennende og det liker jeg.
  Jeg syns den er veldig bra fordi den er så spennende og det skjer så mye.
  Jeg syns boka passer til barn for over 10 år. Man kan få mareitt av den I verste fall.
  Jeg syns boka egentlig skal vinne bokslukerprisen.

 537. Boka handler om tre ungdommer som skal sove nedi en kjeller også plutselig blir han ene angrepet av en hånd som klorer han i fjeset og faren til den ene tror ikke på noe av det.

  Jeg synes den var bra og burde være superfinalist.

 538. -Teksten handler om Håkon, Marie og Hares. Der dem bor har det vert to drap på noen i klassen dems. Moren til Marie har blitt siktet for drapet fordi henne har oppført seg merkelig. På halloween skal Marie og Hares overnatte hos Håkon, dem spiser pizza og ser på en skrekk serie på netflix som dem edenktlig ikke fikk lov til å se. Mitt på natta våkner Håkon av at Hares blir kvelt.

  -Dette er en grøsser.

  -Jeg synes at handlingen er veldig lett å leve seg inn i fordi det blir forklart veldig bra hvordan ting er.

  -Tekten starter med beskrivelse og den griper tak i meg nesten med en gang. Det overrasker meg at det bare var en hånd som kvelte Hares fordi jeg trodde at det var en persjon og ikke bare en hånd.

  -Jeg synes litt synd på moren til Marie og Marie fordi henne blir siktet for to drap og Marie har politi hjemme hos henne for å hente moren.

  -Boken tar opp et viktig emne som er drap og hvordan det er å bo ett sted som to persjoner er dtept.

  -Teksten sluttet ikke som forventet og det liker jeg fordi da vet jeg ikke hav som skulle skje.

  -Teksten var litt vannselig å legge fra seg fordi det var så spennende og jeg levde meg så godt inn i teksten.

  -Teksten var lett å lese fordi det ikke var noen vannskelige ord.

  -Det beste ved teksten er at den er så spennende fordi det skjer så mye.

  -Tekstens svakhet er det noen ganger er en liten del som er litt kjedelig fordi det ikke skjer så mye.

  -Jeg synes att andre som liker spennende bøker burde lese den, men hvis du lett blir redd av overnaturlige ting burde man ikke lese den.

  -Jeg synes at boken fortjener å vinne bokslukerprisen.

 539. Det var den beste jeg har lest jeg likte den veldig godt denne burde vinne 
  Det var lett å leve seg inni og personene virker ok jeg blir ikke skjent med personene 
  I løpet av kort tid har det skjedd to mystiske dødsfall i den lille bygda Skymdal. Begge de omkomne, Jon Michael og Banu, gikk på skolen til Håkon, Marie og Hares. Moren til Marie har oppført seg mistenkelig og blir derfor tatt av politiet. Men det er fortsatt ikke trygt i Skymdal. Og nå er det Halloween. 

 540. Ingen sover trygt i natt
  forfatter Mari moen Holsved
  I løpet av en kort tid har det skjedd to dødsfall
  i den lille byen Skjemdal begge er omkommet de går på skole til håkon marie og hennes mor har oppført seg rart i det siste det som var overraskende var at det skjedde dødsfall boka var bra fordi den ar litt skummel

 541. Boken handler om Marie og Hares og Håkon. Marie og Hares skulle overnatte hos Håkon på Halloween. Faren hadde sagt at de ikke skulle se på skumle filmer, men det gjorde de. Om natten kom det en hånd. Men det trodde ikke faren på.
  Sjanger til boken er en grøsser. Den minner meg ikke om noe jeg har sett eller lest før.
  Handlingen er lett å leve seg inn i fordi den har mye beskrivelse.
  Jeg synes teksten starter med beskrivelse. Jeg synes den var litt kjedelig på starten, men så synes jeg den ble veldig spennende. Så jeg har lyst til å lese mer. Det er ikke så mye som overrasker meg.
  Jeg synes personene er ok. Jeg synes ikke jeg har blitt så godt kjent med dem.
  Jeg tror ikke den tar opp et viktig emne.
  Teksten slutter egentlig som forventet og jeg får lyst til å lese mer.
  Teksten var ganske spennende på slutten så jeg synes det var litt vanskelig å legge fra seg.
  Jeg synes det var lett å lese den fordi den hadde skildring.
  Det beste ved teksten er jo at den er spennende.
  Jeg synes ikke det er noe dumt med teksten, men den kunne hatt bilder.
  Jeg synes andre burde lese den.
  Jeg anbefaler den til alderen 10-13.
  Jeg gir den terningkast 6.
  Jeg synes den burde vinne bokslukerprisen.

 542. Boka var veldig bra. Jeg opplevde teksten som morsom og spennende, men det som ikke gjør den super er at i boka banner de litt for mye. Boka hadde noen få vanskelige ord og brukte litt for mye tid til og forklare, men ellers var den veldig bra. Jeg anbefaler deg og lese boka fordi du for bar lyst til og lese mer og mer, men jeg skal gi deg en liten ADVARSEL før du leser den. Den kan være litt skummel

 543. Jeg synes at boka er spendende og skumel .

  Den skulle hat en film.

  Den for terningkast 6

 544. Jeg syntes boka var bra. Det handlet om to gutter som skulle ha overnatting så spurte de en jente fra klassen om henne ville være med får å slippe å sove hjemme fordi foreldrene krangla. Å da sa hun ja å når de overnatta så de på skrekk film når de ikke fikk lov. Å på natta kom det en hånd som holdt fast i fjeset til den ene gutten å da var den andre gutten våken allerede så han klarte å dra den av så våkna jenta så gjemte hånda seg under tv borde så sa de det til pappaen å da fikk de sove i stua oppe får de sov i kjelleren. Jeg syntes boka var bra og spennende jeg levde meg veldig inni boka jeg fikk bilder i hodet den var veldig gøy å høre på. Det var en bra start å bra slutt. Jeg synes den burde vinne. Å jeg vil lesse videre på den.

 545. Det handler om Håkon, Hares og Marie.  
  Som skal overnatte og se på film og det har nettopp død to stykker. 
  Så kommer det en hånd som prøver å kvele Hares. 
  Det er en grøsser. 
  Det var passe lett og leve seg inni fordi det ikke er så lett og leve seg inni noe når det er en levende hånd der. 
  Teksten starter ikke rett inni handlingen. Den griper tak i meg nesten med en gang. 
  Personene er snille jeg blir mest glad i Håkon, Hares og Marie. Fordi de er snille. 
  Den får meg til å tenke på den levende hånda. 
  Den slutter passe for ventet. Jeg får lyst til og lese mer. 
  Teksten var vanskelig og legge fra seg. 
  Den var lett og lese får det var ikke noe vanskelig ord. 
  Det beste ved teksten er at den er spennende. 
  Tekstens svakhet er at den er litt kort. 
  Andre bør lese den. 
  Jeg synes den fortjener og være superfinalist og kanskje vinne.

 546. Teksten handler om noen som skal ha overnatt fest. Midt på natta så våkner han ene med en hånd i fjeset.

  Sjangeren er Grøsser.

  Ja, handling er lett å leve seg inn i.

  Teksten starter med en beskrivelse.

  Jeg synes ikke så mye om personene.

  Nei, boken tar ikke opp et viktig emne.

  Teksten slutter helt som forventet.

  Nei, teksten var ikke vanskelig å legge fra seg.

  Ja, den er lett å lese. Det vet jeg ikke det bare er det.

  Det beste var at det var en grøsser.

  Tekstens svakhet er at den ikke var noe skummel.

  Ja, andre bør lese den.

  Den fortjener å være superfinalist og den burde vinne.
  9/10

 547. I løpet av kort tid har det skjedd to mystiske dødsfall i den lille bygda Skymdal. Begge de omkomne, Jon Michael og Banu, gikk på skolen til Håkon, Marie og Hares. Moren til Marie har oppført seg mistenkelig og blir derfor tatt av politiet. Men det er fortsatt ikke trygt i Skymdal. Og nå er det Halloween. 
   
  Sjangeren er grøsser. 
  Den er ikke lett å leve seg in i fortelingen fordi jeg pleier ikke å gjøre det. 
   
  Den starter litt bråt men ikke så mye. 
  Teksten slutter litt bråt og jeg vil vitte mer. 
   
  Den var ikke så vansklig å lege fra seg. 
  Den er lett å lese. 
   
  Det beste med teksten er at den er så spenende. 
  Det dorlige med teksten er at noen ganger banner de. 
  Jeg synes andre burde lese den. 
   
  Den burde bli superfinalist og vinne bokslukerprisen 2018. 
   

 548. Tittel Ingen sover trygt i natt forfatter MARI MOEN HOLSVE
  boka handler om 2 gutter å ei jente, pappaen til den ene gutten sa ingen skrekk-filmer, den andre gutten sa når pappaen hadde gått -Han sa ingenting om skrekk tv-serier….
  Jeg anbefaler boka fordi den er morsom å lese å den var å skummel.

 549. Teksten handler om en gutt som heter Håkon som skal ha overnatting av Marie og Hares.

  Så hører Håkon en rar lyd mist på natta.

  Sjangeren til boka er grøsser.

  Ja handlingen var lett å leve seg inn i fordi at det var spennende.

  Teksten starter med litt forklaring så den starter med litt beskrivelse.

  Jeg synes personene er kule. Jeg synes spesielt Hares fordi han var morsom og kul da han slo til hånden.

  Boken tar ikke opp et viktig emne.

  Teksten sluttet ganske forventet, men spennende. Jeg får lyst til å lese mer.

  Teksten var vanskelig å legge fra seg.

  Teksten var lett å lese fordi den var bra skrevet.

  Det beste ved teksten er at den var spennende.

  Tekstens svakhet var at den kanskje kunne vært litt mer skummel når det først er en grøsser, men den var fortsatt bra.

  Andre bør lese den.

  Jeg synes at boken bør være superfinalist og vinne bokslukkerprisen fordi den var spennende og en bra bok.

 550. Teksten handler om at Håkon har overnatting besøk av Marie og Hares.

  Men midt på natta så våkner de av at en hånd krabber inn i soveposen til Hares.

  Det er snakk om sjangeren Grøss.

  Jeg synes at det var veldig lett og leve seg inn i handlingen fordi den det som skjedde ble forklart veldig bra og den var spennende.

  Teksten starter med at Håkon ringer til Marie å spør om hun vil overnatte hos han på halloween.

  Den starter med beskrivelse og den bygger meg opp gradvis.

  Jeg synes at handlingen og spenningen utvikler seg veldig bra fordi det blir forklart bra.

  Jeg synes ikke noe særlig om personene.

  Teksten slutter som forventet, men jeg fikk veldig lyst til å lese mer.

  Jeg synes at teksten var vanskelig å legge fra seg fordi det var veldig spennende.

  Den var lett å lese fordi det var ingen vanskelige ord i den.

  Det beste med teksten var at den var veldig spennende.

  Andre bør lese den og jeg synes at den burde være superfinalist å vinne.

 551. Tittel Ingen sover trygt i natt
  Forfatter: Mari Moen Holsve
  Boka handler om.. 2 gutter å en jente pappaen til den ene gutten sa -Ingen skrekk-filmer.
  den andre gutten sa -Han sa ingenting om skrekk-tv-serier…
  jeg anbefaler denne boka fordi den var skummel å morsom å lese.

 552. Jeg synes utdraget var spennende når den handlet om mord. Men jeg synes også veldig synd på Marie og moren hennes. Håkon var veldig snill når han inviterte henne til han på Halloween. Jeg synes det var veldig spennende og litt skummelt når den hånda prøvde å kvele Hares. Jeg gir den terningkast 5.♥️

 553. Bokslukeprisen: ingen sover trykt i nat.
  I løpet av kort tid har det skjedd to mystiske dødsfall i den lille bygda Skymdal. Begge de omkomne, Jon Michael og Banu, gikk på skolen til Håkon, Marie og Hares. Moren til Marie har oppført seg mistenkelig og blir derfor tatt av politiet. Men det er fortsatt ikke trygt i Skymdal. Og nå er det Halloween.
  Sjangeren er grøsser.
  Jeg synes det er let og leve seg inn i booka. Fordi det var spenene men det ble bare spenene nærme slutten.
  Teksten starter rett inn i handlingen.
  Jeg likte Marie best av ale karakterene fordi hun høres snill ut.
  Boka tar ikke opp er viktig evne.
  Teksten slutter med at Håkon så seg rut og så at sjeler vinduet var fortsatt på gløtt.
  Jeg ville bare at utrage skule forsete.
  Boka er let å lese.
  Jeg synes boka passer til alderen 9-13. fordi de baner.
  Det beste med teksten er at det var faktisk lit skummelt på slutten.
  Det som var tekstens svakhet er at teksten var ikke så spenene / skummel på slutten.
  Jeg synes andre bør lese denne i vært fall folk som liker skumle bøker.
  Jeg synes boka bør være super finalist men ikke vinne bokslukeprisen.
  <3 :/

 554. Historien handler om at Hares og Marie skal overnatte hos Håkon. Etter at de hadde spist så fikk de ned i kjeller stua for å se på tv/ sove. Faren til Håkon hadde gitt streng beskjed at ikke måtte slippe noen inn, ha alle vinduer lukket og ha mobilen i nærheten han sa også at de ikke kunne få lov til å se på noen skrekk filmer.

  Sjangeren til denne boka er grøsser.

  Handlingen er ganske lett og leve seg inn i fordi det var veldig bra forklart og det føltes bare at det kunne vært i virkeligheten;)
  Teksten starter ganske kjedelig, men det bygger seg gradvis opp med spenning.
  Teksten slutter ganske bra men man har veldig lyst til å lese mer av boka fordi det slutter jo bare med at hånda var borte. Boken er ganske lett og lese syntens jeg i vertfall. Det beste ved teksten for meg tror jeg er når den hånda kommer i Hares sitt fjes. Jeg anbefaler andre til Å lese boken den er veldig bra.
  Jeg syntes kanskje boken fortjener og være superfinalist, og kanskje vinne selve Bokslukerprisen.

 555. INNLEDNING

  Teksten handler om at det er noen venner som skal ha overnatting. Men i byen så har det vært noen mystiske dødsfall. Moren til Marie er hos politiet å blir sjekket.

  Sjangeren på denne boken er grøsser. Den minner ikke om noen andre bøker som jeg har lest.

  OPPLEVELSE OG VURDERING

  Ja, handlingen er lett å leve seg inn i fordi teksten er lettfattet og språket er lett.

  Teksten bygger seg gradvis opp men er litt kjedelig på starten.

  Jeg syntes at personene egentlig er ganske alminnelige.

  Slutten er ganske brå. Den slutter med at «Men vinduet var på gløtt»

  Jeg syntes ikke at boken tar opp noe viktig tema. Men temaet er spennende.

  Teksten var veldig vanskelig å legge fra seg. Fordi den sluttet med at vinduet sto på gløtt.

  Boken er lett å lese fordi det er ikke så mange vanskelige ord.

  AVSLUTNING

  Det beste med teksten er at den er så spennende.

  Teksten sin svakhet er at starten var litt kjedelig. Men så ble det veldig spennende.

  Ja, jeg syntes at andre burde lese den. Fordi den er spennende.

  Jeg syntes at boken burde være superfinalist og kanskje vinne Bokslukerprisen.

 556. den er den beste boka jeg har lest helle fortellingen får meg til å føle at jeg virkelig er der syt bra terning kast 100

 557. Jeg likte denne boka fordi den var spennende og det var mye action.
  Jeg anbefaler folk fra 8-100-år burde lese denne.
  Jeg likte den hånda som gikk i fjeset.
  Jeg syntes boka var bra og håper den vinner.

 558. Jeg synes at boken var veldig god .Det er mye spenning og det gjir meg lyst til å lese resten.spør du meg synes jeg det passer best til 5,6og7 klasse
  Jeg synes boken var super

 559. Tittel Ingen sover trygt i natt
  Forfatter: Mati Moen Holsve
  Boka handler om 2 gutter å en jente som skal ha kosekveld pappaen til den ene gutten
  sa ingen skrekk filmer den andre gutten sa han sa ingenting om skumle tv serier… jeg anbefaler denne boka fordi den var skumml å morsom å lese.

 560. Jeg synes den var super fordi ingen kommentarer 👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👎👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

 561. Ingen sover trygt i natt var mitt favoritt utdrag fordi jeg syns det var ganske mye spenning i denne boka å derfor likte jeg denne boka best. Jeg likte denne boka gått å kunne godt lest hele boka å anbefaler andre også å lese denne boka. Og jeg tror denna boka passer best for 12-14-åringer.

 562. Jeg synes boka var spennende og den fikk alle musklene i kroppen min til spenne seg og det var en god følelse. Jeg klarte ikke å forstå hva som skjedde hele tiden fordi alt skjedde så raskt og den ga meg nesten frysninger. Jeg anbefaler denne boka fra 8 og oppover , men jeg synes boka passer best for 07ere og 06ere og 08ere altså de som er 11, 12 og. 10 år. Jeg gir utdraget terningkast 5 fordi dette er en bok jeg gjerne ville lest. Jeg vil at forfatteren skal skrive flere av denne typen bøker.

 563. Jeg likte denne boka fordi den var spennende og det var mye action.
  Jeg anbefaler folk fra 8-100-år burde lese denne.
  Jeg likte den hånda som gikk i fjeset.
  Jeg syntes boka var bra og håper den vinner.
  PANG!

 564. Jeg likte den ikke så godt fordi den ligner for mye på andre historier jeg har lest før, men den hadde samtidig ganske mye spenning og jeg tror at hvis jeg hadde lånt boken så hadde jeg likt den. Dette utdraget hadde ikke nok spenning til at jeg akkurat skal gi den en sekser, men kanskje en treer eller firer. Denne boken handler om et drap og at moren til en av hovedpersonene tydeligvis vet om drapet. Det blir en vanskelig tid for folka som bor i byen og moren oppfører seg veldig rart i det siste og snakker nesten ikke. De tre hovedpersonene prøver å få en hyggelig stund, og ser på skrekkfilm som de ikke fikk lov til av faren. Når de skal sove skjer det noe merkelig uforventet som egentlig ikke skal kunne skje. Denne boken anbefaler jeg til personer som liker grøss og gru-serier og ikke for mye som skjer på en gang. Den anbefales for alderen fra 8-12 år.

 565. Dårlig fordi den var skumel og litsedelig👎👎👎👎👎👎

 566. Jeg likte alt det litt skumle inneholde og det var en bra bok. Denne boken burde vinne fordi den hadde masse bra info om ting som den handlet om. Pang

 567. Jeg synes at boken var veldig god .Det er mye spenning og det gjir meg lyst til å lese resten.spør du meg synes jeg det passer best til 5,6og7 klasse
  Jeg synes boken var super.gøy når de baner og læreren leser høyt😄🖕

 568. Jeg likte den ikke så godt fordi den ligner for mye på andre historier jeg har lest før, men den hadde samtidig ganske mye spenning og jeg tror at hvis jeg hadde lånt boken så hadde jeg likt den. Dette utdraget hadde ikke nok spenning til at jeg akkurat skal gi den en sekser, men kanskje en treer eller firer. Denne boken handler om et drap og at moren til en av hovedpersonene tydeligvis vet om drapet. Det blir en vanskelig tid for folka som bor i byen og moren oppfører seg veldig rart i det siste og snakker nesten ikke. De tre hovedpersonene prøver å få en hyggelig stund, og ser på skrekkfilm som de ikke fikk lov til av faren. Når de skal sove skjer det noe merkelig uforventet som egentlig ikke skal kunne skje. Denne boken anbefaler jeg til personer som liker grøss og gru-serier og ikke for mye som skjer på en gang. Den anbefales for alderen fra 8-12 år synes jeg.

 569. Jeg syntes ingen av årets bokslukeruttdrag var så bra, men av alle så syntes jeg at uttdraget var best. Jeg likte dette uttdraget best fordi jeg liker bøker som er litt skumle. Jeg syntes boka også var litt morsom.

 570. Jeg synes boka var veldig gøy siden mammaen til Marie hadde drept noen og hun måtte til politiet så hun ble med den ene gutten med hjem så hadde de pizza og brus og ser på en skrekk serie uten lov så begynte den gutten og si faen så kommer det en hvit skrukkete hånd med to skjellet henner og så tar gutten et balltre og slær hånda så den springer då kommer faren ned og så sier gutten jeg sover faen om jeg sover her nede så sier pappaen ikke ban gut

 571. I årets bokslukerpris var det ingen bøker som var helt sånn som jeg liker det. Men den beste av disse bøkene var definitivt denne, ingen sover trygt i natt. Forfatteren har virkelig klart å få inn spenning, uten at det er så skummelt at jeg ikke kan lese mer. Jeg liker grøssere og denne var bra. Forfatteren fikk med mange av følelsene til hovedpersonen og jeg ble virkelig slukt inn i boka. Jeg liker virkelig forfatteren Mari Moen Holsve og hun fortjener å få boksluker prisen med denne boka, ingen sover trygt i natt.

 572. ingen sover trygt i natt.
  Innledning:
  Det handler om Håkon som skal feire Halloween. Han skal feire Halloween med Hares. og de skal feire hos Håkon. Marie var en venn av Håkon. Moren til Marie er i sykehuset. Så faren måtte bli med henne til sykehuset. Så Marie, Håkon og Hares hadde Halloween sammen. De fikk egentlig ikke lov til og se skrekk film men de gjorde det. Når de så ferdig filmen så sovna de. Men plutselig så hørte Håkon en lyd. Den lyden kom fra soveposen til Hares. Håkon vekka Marie og sa se. Det kom en hånd ut av soveposen til Hares.
  – Det er en grøsser bok. Ja det minner meg om en serie som jeg ikke husker hva heter.
  2. DIN OPPLEVELSE OG VURDERING.
  Jeg synes boka var veldig bra fordi jeg liker sånne type bøker. Også var et en sikkerlig spennende bok.
  – Boken var bra fordi det ar den eneste boken som var mest spennende av alle bøkene vi leste i klassen.
  – Den var litt uspennende på starten men så ble den mer spennende.
  – Ja handlingen var lett og leve seg inn i. Fordi måten den var skrevet på.
  Avslutning.
  – Det beste ved boken var at den var veldig spennende.
  – Den var bare bra.
  – Ja jeg synes at andre burde lese den.
  – Jeg synes den burde vinne bokslukerprisen. Terning kast 6.

 573. Jeg synest denne boken var sikkelig spennene jeg kjente at jeg fikk en klump i halsen og pulsen i 100.🙈 Og i tilleg var den litt morsom og man kunne le litt i tileg til å verre liv redd. Om noen skulle ha lest denne boken tror jeg også dere kommer til å like den og vere litt redde akkurat som jeg. Jeg anbefaler denne boken til de som er 11-14 år pågrunnav at det var ganske mye bandind 😂Git terning kast 6/6 ❤️❤️❤️

 574. ingen sover trygt i natt.
  Innledning:
  Det handler om Håkon som skal feire Halloween. Han skal feire Halloween med Hares. og de skal feire hos Håkon. Marie var en venn av Håkon. Moren til Marie er i sykehuset Så faren måtte bli med henne til sykehuset. Så Marie, Håkon og Hares hadde Halloween sammen. De fikk egentlig ikke lov til og se skrekk film men de gjorde det. Når de så ferdig filmen så sovna de. Men plutselig så hørte Håkon en lyd. Den lyden kom fra soveposen til Hares. Håkon vekka Marie og sa se. Det kom en hånd ut av soveposen til Hares.
  – Det er en grøsser bok. Ja det minner meg om en serie som jeg ikke husker hva heter.
  2. DIN OPPLEVELSE OG VURDERING.
  Jeg synes boka var veldig bra fordi jeg liker sånne type bøker. Også var et en sikkerlig spennende bok.
  – Boken var bra fordi det ar den eneste boken som var mest spennende av alle bøkene vi leste i klassen.
  – Den var litt uspennende på starten men så ble den mer spennende.
  – Ja handlingen var lett og leve seg inn i. Fordi måten den var skrevet på.
  Avslutning.
  – Det beste ved boken var at den var veldig spennende.
  – Den var bare bra.
  – Ja jeg synes at andre burde lese den.
  – Jeg synes den burde vinne bokslukerprisen. Terning kast 6.

 575. eg likte den ikke så godt fordi den ligner for mye på andre historier eg har lest før, men den hadde samtidig ganske mye spenning og eg tror at hvis eg hadde lånt boken så hadde eg likt den. Dette utdraget hadde ikke nok spenning til at eg akkurat skal gi den en sekser, men kanskje en treer eller firer. Denne boken handler om et drap og at moren til en av hovedpersonene tydeligvis vet om drapet. Det blir en vanskelig tid for folka som bor i byen og moren oppfører seg veldig rart i det siste og snakker nesten ikke. De tre hovedpersonene prøver å få en hyggelig stund, og ser på skrekkfilm som de ikke fikk lov til av faren. Når de skal sove skjer det noe merkelig uforventet som egentlig ikke skal kunne skje. Denne boken anbefaler eg til personer som liker grøss og gru-serier og ikke for mye som skjer på en gang. Den anbefales for alderen fra 8-12 år synes jeg.

 576. Jeg likte denne boka fordi det var mye spenning og den var veldig gøy.

 577. Denne boka var veldig spennende og morsom fordi de sa faen.Den paser barn på 8 år

 578. Denne boka var veldig spennende og morsom fordi de sa faen.Den paser barn på 2år

 579. Denne boka var veldig spennende og morsom fordi de sa Faen. Jeg synes denne boka passer for barn som er 8 til 10 år.

 580. Denne boka var veldig spennende og morsom fordi de drømte at det var en hund som angrep den ene personen. Jeg synes denne boka passer for barn som er 8 til 10år.

 581. jeg synes den er kjempe bra fordi den var litt skummel jeg ville bare lese og lese til slutten jeg ble litt redd.

 582. Jeg syntes at boka var spennende, litt skummel og veldig bra

 583. Eg likte boka sånn passe litt spenning men ikkje så mykje terning kast 3

 584. denne boka var ekel og ikkje minst barnsligkjedelig. den boka kunne passet for 9til 11
  år gammle onger som likker fantasi og ekle og dei ikkje trur på fantasien i virklig heita. tering kast 1

 585. Hei<3
  jeg syntes dette var en veldig bra bok.
  alt kom litt brått på og det synes jeg var bra.
  super jobb!!!