Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Lars er LOL

Iben Akerlie Aschehoug 2016

 

Amanda har blitt fadder for Lars som har Downs syndrom og nettopp har begynt i klassen. Det er først litt vanskelig, men etter hvert blir de venner og finner blant annet på noen artige trylleformler sammen. Men det var ikke meningen at de andre i klassen skulle høre dem i gymtimen. Og i hvert fall ikke Anna og Christina.

Vi hjelper alle til med å sette opp postene. Bukker trilles ut på gulvet, tauene slippes løs fra veggen slik at de blir hengende midt i rommet, og tjukkasen dras frem. På den ene posten har Stein Vidar funnet frem fire godt brukte turnflagg, som han oppfordrer oss til å være kreative med. De andre stasjonene er mer tradisjonelle med bukkhopp eller sit-ups eller balanseøvelser.

Vi blir igjen delt inn i grupper, denne gangen på tre og tre, og jeg havner på gruppe sammen med Anna og Christina. Ikke akkurat det jeg drømte om, men jeg bestemmer meg for å overse dem og bare gjøre øvelsene mine, heller enn å la meg plage av mobilkameraene jeg vet kommer til å dras frem veldig snart.

Gruppen rett før oss består av Sari, Adam og Lars, og bak meg kommer Kays gruppe med to andre fra klassen. Vår gruppe starter med bukkhopp, og gruppen foran oss med tauene. Det er heldigvis et par stasjoner før vi skal være kreative med turnflagg, en øvelse jeg neppe kommer til å like spesielt godt.

Vi setter i gang, og det går i grunn lekende lett. Gym er et av favorittfagene mine, og ett av dem jeg er best i, uten at jeg skiller meg ut av den grunn. Vi er egentlig temmelig gode alle sammen, og Stein Vidar sier ofte at vi er den beste klassen han underviser i gym. Når han sier det, sørger han selvfølgelig også for å komplimentere seg selv, fordi uten han hadde vi nok ikke kunnet løfte en spiker med to hender en gang.

Anna, Christina og jeg har kommet oss gjennom øvelsene med tauene og sit-ups, og skal til å starte med balanseposten, hvor vi skal balansere over noen lave benker som er snudd opp ned. To benker er plassert etter hverandre, slik at den totale lengden er cirka fem meter. Nå er flaggøvelsen den neste, og gruppen foran oss, det vil si Sari, Adam og Lars, er allerede i gang med sin kreative utfoldelse.

NB! Rettighetene for utdraget gjaldt for aksjonsperioden – skoleåret 2017/2018. Derfor har vi nå fjernet resten av utdraget.

1 452 anmeldelser av “Lars er LOL

 1. Den var gøy fordi den er morsom og det er gøy og lese en bok som ikke handler om oss «normale»mennesker men også mennesker som har det litt vanskelig her i livet. gir terning kast 5 for de den var morsom.

 2. Jeg syntes denne boka var litt merkelig og litt gøy.
  Jeg gir den terningkast 4.

 3. jeg synes boka var spennende. Det skjedde veldig mye og det forstod jeg. Jeg gir terningkast 6 for den var veldig spennende.

 4. eg har veldig lyst å lese boka for den virke trist og eg er fan av noen triste bøker

 5. Jeg har lest boka en gang, men det var en stund siden… Jeg synes den er veldig bra så jeg skal lese den en gang til 😉

 6. Ikke so bra bok, jeg liker litt mer skrekk en drama,😖. Men ellers helt OK for meg

 7. Jeg syntes denne boken fortjente og være en av superfinalistene⭐️💫Boka var spennende og en bok jeg absolutt vil anbefale dere å lese📗📘📙

 8. Eg synes denne boka var dritkul fordi det var mykje drama og spenning eg har lest halve boka og holder på med resten anbefaler denne boka fra 3 – 7

  Terningkast 6

 9. Klassen mener følgende: Boken er bra fordi den har god moral og den får oss til å tenke litt. Den var morsom fordi den inneholdt rare ord og uttrykk. Vi kan lære mye av boken.

 10. Vi syntes anna og henne andre var slemme og Anna og Christina var noen slubberter
  Helt ærlig var den litt kjedelig og rar og Amanda var så slem.Og mobbet snille Lars det er så uakseptabelt.

 11. Dette var en veldig fin roman. Dette var en utrolig fin fortelling om en gutt som har downsyndrom. Jeg har allerede lest boken. Man blir så oppslukt av spenning at man ikke klarer å legge fra seg boka. Selv om det er en roman og oppdiktet, kan dette faktisk skje i virkeligheten. Dette er et sårt og alvorlig tema som alle burde snakke om å ikke dømme andre for hvordan de ser ut eller om de har en sykdom som gjør dem annderledes.

 12. *Dårlig* Trodde d skulle være gøy siden den heter »Lars er LOL», skulle det ikke være »LOL» da? Terningkast : 1

 13. Jeg synes at dette er en veldig fin bok, med mange førelser. Jeg synes også at det er en veldig rørende fortelleng om hvordan Amanda står opp for Lars. Det vennskapet de to der har, ser man skjeldent. Jeg har boka hjemme, og gleder meg til å lese den.

 14. den var bra for de jeg elsker drama bøker det er en utrolig morsom drama bok jeg gleder meg til og lese hele boka.Du er en utrolig fantasi full forfatter og den er veldig opmuntrene og lese den for den handler jo om at du ikke skal bry deg om hva andre syner om deg. Jeg elsker hvordan du har fått fram sjelen til historien og følesen og selsakt dramaen. den er utrolig godt skrevet

 15. Lars er lol var en morsom og spennende bok. Den hadde mye drama i seg det likte jeg veldig. Jeg synes den passer for barn mellom 9 – 13. Jeg likte innledning veldig å gir den terningkast 4. Jeg likte veldig når han sa ( vet ikke om jeg skal le eller gråte 😥🙂)

 16. Jeg har denne boka ,jeg elsker den! Den er veldig spennende,morsom og litt som tenåring bok! Jeg ambefaler den for dei som liker litt drama.

 17. elsker drama skole serier.
  jeg synes denne fårfatteren fårtjhener bokslukerprisen.jeg ir denn en stor 6-er med flere tomler opp bak. elsker boken så syyyyyykt og har lest utdraget flere ganger… 🙂

 18. litt slem drama og litt kjedelig. Dramaet var ganske bra. passer fra 10-12 år.

 19. Litt dramatisk men det var litt rare ord hellers. Passer fra 10-12

 20. jeg har lest hele boken før og jeg ELSKET den. selv om jeg har lest den før er det sååå spennende at jeg får lyst til å lese videre!

 21. Denne var passelig bra. Litt vanskelig å forstå, men den inneholdt litt drama og det var artig.
  Terningskast 3

 22. jeg likte boka fordi den var lærerik og morsom. håper den vinner

  PS: Terningkast 6

 23. Jeg liker Lars er LOL veldig godt, ettersom den er veldig morsom. Boken fortelle hvordan det kan være for en jente å bli fadder for en i samme klasse som henne med Downs syndrom. Det kan være at folk kan skjenne seg igjen i boka, og det liker jeg veldig godt i en bok. Jeg syntes at flere bøker burde bli som Lars er LOL, fordi da kan folk lese og skjønne hvordan folk kan ha det. Etter at jeg leste utdraget ville jeg bare lese mer, så jeg fikk mamma til å kjøpe Lars er LOL. Jeg elsker å lese denne boka fordi da blir jeg i en egen boble på en måte. Det er en veldig fin bok. Jeg har ikke kommet så langt i boka så jeg vet ikke hva som skjer, så det er enda mer spennende og da for jeg ikke lyst til å legge fra meg boken.

 24. jeg bare elsket lar er lol fordi den er morsom og den viser at uansett hva du gjør så blir du som oftest tilgitt som når amanda er slem mot lars men han tilgir henne fordi hun ydmyker seg så mye

 25. Jeg syndes boken var veldig bar! Det er litt synd at Ingen liker Lars i starten, men så beggyner de og like han. Boka er morsom innemellom.

 26. Vi syntes anna og henne andre var slemme og Anna og Christina var noen slubberter
  Helt ærlig var den litt kjedelig og rar og Amanda var så slem.Og mobbet snille Lars det er så uakseptabelt.

 27. Vi syntes anna og henne andre var slemme og Anna og Christina var noen slubberter
  Helt ærlig var den litt kjedelig og rar og Amanda var så slem.Og mobbet snille Lars det er så uakseptabelt.
  🤬🤬🤬🤬

 28. #Lars er lol
  Terningkast 0 for terningen knustes av boka.
  Boka var dårlig kjedelig og paset ikke til sjangeren.
  Denne boka fikk Jesus til å dø!

 29. Bokslukerprisen 2018
  LARS ER LOL: Jeg synes boka var morsom og litt rar. Jeg anbefaler denne boken for de som liker tulleord og humor. Du må lese litt i boka før du begynner å skjønne hva som egentlig skjer. Det er gode beskrivelse og den passer til sjangeren «drama». JOHANNA

 30. Bokslukerprisen 2018
  LARS ER LOL: Jeg synes boka var veldig morsom siden det var veldig mye tull. Og jeg anbefaler denne boken for de som liker litt tulle ord og litt av vært. dette er en bok som blir spennende etter vært siden du må lese litt i boka for å skjønne hva den handler om.

 31. LARS ER LOL
  forfatter: Iben akerlie
  boken handler om: en jente som heter Amanda som er blitt fadder for lars som har Downs syndrom. hoved presjonene virker snille og fantasifulle. lars og Amanda lager masse trylleformler men en dag går det galt. De er i gymsalen og de har forskjellige stasjoner og på 1 av stasjonene er det vær kreative med turn flagg. der går det litt galt for lars tar det veldig seriøst…….
  jeg likte utdraget av denne boka og har lyst og lese videre jeg vil gi boken terning kast 5
  det er noen vanskelige ord i boken det er litt dumt men ellers supert utdrag

 32. Tittel: Lars Er LOL            Forlag: Aschehoug. 
  Utgittsår:2016.                Side antall: 203. 
  Forfatter:  
  Iben Marie Akerlie. Født:5.mars 1988 i Oslo. Hun er også kjent for og være skuespiller 
  PERSONER 
  Hovedpersonen er Amanda som er fadderen til Lars. Lars har Down syndrom som betyr at han noen ganger ikke tenker over det han gjør. Amanda og Lars bruker og lage trylleformler som de prøver å få til og funke. 
  BOKA 
  Det er gym, alle er i gymsalen og gym læreren Stein Vidar har satt opp en hinderløype. En av postene er at man skal være kreativ med turnflagg. Amanda gleder seg ikke noe særlig. De blir delt opp i grupper på tre og tre. Amanda blir satt på gruppe med Anna og Christina. Gruppen forran oss var Sari, Adam og Lars. Nå er det Sari, Adam og Lars. Lars danser og plutselig roper han ut «TANTATUM FAKTOTUM»  det var den siste trylleformelen de hadde lagd, den skule få folk til og si sannheten. Amanda stivner og vet ikke hva hun skal gjøre. Plutselig roper Lars «KARAKAS KANINUS» den trylleformelen skulle få kanin ører til og vokse ut av hodde på en person, en av ynnlings formelene til Lars. Christina hadde allerede tatt mobilen ut av lomma og filmet lars, hun og Anna ler. Jeg må gjøre noe tenker Amanda, hun danser seg in og roper «STANITUS STOPPIS»  og rekker hendene mot Lars. Alle er helt stille og stirrer på meg, lars stopper. Christian filmer fortsatt. «Fantastisk Lars» sier Stein Vidar » snakk om kreativitet» Lars smiler stolt «Vi kan alle lære av lars her». 
  Posetivt med boka                   Negativt med boka 
  Den er morsom, kreativ                             Tittelen er ikke så  
  og spendene. God beskrivelse                              bra                     
  Veldig bra drama bok 
  Oppsummering 
   Bra del av boka jeg vill gjerne lese den. Veldig bra drama bok 
  terningkast: 6
  Laget av: Esperance  
    

 33. DEN VAR DÅRLIG!!!!!!!
  Bare les denne dette her: Karakas Kaninus!!! Hva søren er det!!!
  Den var ikke bra fordi det skjedde jo ingen ting. Den var gørr kjedelig!!!!!!!
  LOL betyr faktisk Laugh out Loud. Så da betyr tittelen: Lars er Laugh out Loud. Hvasøren!!!!
  #NotVeryFunny
  Den var dritt!!!!
  Dette syntes jeg var dårlig: Jeg står fortsatt paralysert, mens Lars roper ut enda en trylleformel:
  Jeg skjønte meg liksom ikke på utdraget.
  Hade det hvar det jeg syntes om boka.

 34. Lars er LOL er super! Den handler om Amanda som blir fadder til Lars som er like gammelsom henne og har Downs-syndrom. Utdraget skjer i en gymtime der de har forskjellige stasjoner, på en av stasjonene skal de være kreativ og gjøre hva de vil med noen turnflagg. Når Lars kommer til den stasjonen danser han rundt og roper rare trylleformler, Amanda ser at Christina filmer Lars og føler at hun MÅ gjøre noe. Men det betyr sosial krise for henne!!!! Hun velger å gjøre noe og det blir selvfølgelig filmet av telefonen til Christina. Litt senere i boken: Amanda dummer seg ut og viser noen rare bilder av Lars. Amanda får veldig dårlig samvittighet og ber om unnskyldning. Min mening om boken: SUPER! Jeg syntes at det er bra at forfatteren velger å skrive om et så viktig tema. Folk kan lære og respektere folk med Downs-syndrom på en bedre måte. Den handler og om sosial mobbing som fort kan skje i dag. Jeg syntes at boken er koselig, gøy, dramatisk og trist/rørene. Lars er LOL er en av mine favorittbøker og jeg har lest hele og det hadde ikke vært noe problem og lese den igjen. TERNINGKAST SEKS!!!

 35. Tittel: Lars er LOL

  Forfatter: Iben Akerlie

  Sjanger: Drama

  Boka Lars er LOL handler om Amanda som har blitt fadder til Lars som er ny i klassen. Lars har down syndrom.
  Men det stopper ikke dem til å ha det gøy sammen.
  En dag i gymtimen begynner Lars å danse en rar dans.
  Det blir enda verre da ………….

  Jeg synes at boka var helt grei og litt rar. Men det boka handler om er jo ganske viktig.
  Du skal jo ikke bli mobba eller erta fordi du er syk. Og unsett skal du ikke bli plagga.
  Andre skal ikke filme deg og le av deg på en dårlig måte for ingen grunn.
  Poenge er at du skal ikke bli plagga selv om du er litt annerledes.
  Du er den du er og det er viktig. Du er mye mer enn bra nok. Heldigvis var jo bare det en bok da så det var jo sikkert ikke ekte, men noen folk har det sånn. Og det er jo ikke greit.
  Den var jo litt spennende. Når jeg leste den tenkte jeg på hvor gode venner jeg har. De er bare best altså.

  Denne boka passer for de som liker litt drama. Det er jo en bok med litt drama så.

  Jeg tenker kanskje at boka passer for 8+. Fordi det er ikke sikkert at mindre barn skjønner den helt.

  Jeg gir boka terningkast 4.

  Hvis du liker drama bør du lese denne boka.
  Den er sikkert perfekt for deg.

 36. i boken Lars er LOL,møter vi Amanda som blir fadder for en med downsyndrom som heter Lars. Den er fengende sånn som den er skrevet.denn morsom😁Men også trist siden Amanda deler bilder hun ikke skulle dele med feile personer. alt raknersammen for Amanda og vennskapet med Lars. .jeg syntes det var fint tema, altså tema baksnakking og mobbing.

 37. Lukas L. Urang (skole: Skranevatnet skole)
  sier:
  Jeg liker de formlene. Og jeg liker tanken på Lars som danser.

 38. LARS ER LOL
  Lars er lol handler om Lars som har Downs syndrom og Amanda som har fått i oppgave og være fadderen til Lars. Utdraget handler om en gym time der de har stasjoner. På en av stasjonene skal de utfolde seg med turn flagg. Når Lars har kommet til den stasjonen så tar han oppgaven veldig seriøst, han hopper opp og ned løper frem og til bake og ikke minst roper ut trylleformler. Etter vert så ser helle klassen på Lars, Amanda tenker hun må hjelpe han men det betyr sosial død fordi Anna og Christina filmer Lars. men etter vert bestemmer Amanda seg for å gripe inn, hun later som hun har en tryllestav i den ene hånden og når hun kommer nermare Lars roper hun en trylleformel så Lars kommer ut av den transen han på en måtte var i. Etter på, er det eneste Amanda tenkte på var hva Anna og Christina skulle bruke det til. det er kort fortalt hva som står i utdraget. Denne boken er spennende og lærerik. Jeg likte teksten fordi det skjedde så mye på bare 10 sider. Jeg har lest boka men det er ikke noe problem å lese den igjen. Amanda er tøff som passer på Lars det er nok ikke så lett. Jeg syntes også at det var bra at Amanda hoppet inn og hjalp isteden for og bare se det blir nesten som en mobbesirkel. Du kan lære masse av dette utdraget for eksempel at det egentlig er greit og være annerledes og at det ikke er lov og filme andre uten deres tillatelse. Jeg elsker denne boken, jeg gir denne boken en sekser 6. Du får lyst til og fortsette og lese boken fordi det er så spennende.

 39. LARS ER LOL! Bokanmeldelse

  Denne boken ble skrevet av Iben Akerlie og Aschehoug, den ble lagt ut 2016. Denne Boken heter: LARS ER LOL!

  Lars er LOL er en drama sanger og den minner meg litt om boken: Hei det er meg

  Amanda er en helt normal Jente som går i 6 trinn. Amanda er forelsket i en gutt som heter Adam. En dag tørr Amanda å si HEI til ham men han heller vann over hode på henne. I 6 klasse skal de få faddere, alle gleder seg! Men Amanda har blitt fadder for Lars, det er en gutt med Down syndrom. Han har nettopp begynt i klassen dems, trenger litt hjelp. Det er litt vanskelig for Amanda å venne seg til det. Men vennene Sari og Kai hjelper hun. Etter vert greier Amanda det alene. Lars og Amanda finner på trylleformler, men det var ikke meningen at de andre i klassen skulle få vite det. I vertfall ikke Anna og Christina.

  Jeg synes denne boken tar opp et viktig tema, fordi Lars har Down syndrom blir han behandlet litt annerledes. Men han er jo også bare et menneske!

  I mitt alder10-15 er det veldig masse sammenligning og det er bare dumt. Det skjer noen ganger at noen med Down syndrom blir erta(MOBBA) men det er ikke nødvendig.

  Jeg forstod saturasjonen til Amanda fordi hun er like gammel som meg. Jeg synes det var bra at det også var gutter i boken og at gutter og jenter var venner og at de hjalp hverandre Sånn Børde alle venner være, men Amanda er også veldig modig.

  Amanda er en jente med sterke og svake sider. Noen av de sterke sidene er at hun hjelper andre og det er en veldig bra side. Men en av de svake sidene er at hun aldri er sikker og at hun trodde at den lille verden huns er ødelagt.

  Teksten tok grepet på meg litt i starten men etter vært var jeg på en måte med i boken. Jeg synes at 6 klassinger Børde lese denne boken fordi da vet de va som skjer med noen folk og at man ikke bare skal si noe til noen. Da forstår man også hvordan man skal oppføre seg, hvordan de som har det sånn føler seg. Mange blir redde for mennesker med Down syndrom men det trenger man egentlig ikke. I vår alder Børde man snakke om sånne ting.

  Teksten sluttet veldig brått, men jeg fikk lyst å lese mer av boka. Teksten var litt vanskelig å legge fra seg fordi jeg er veldig opptatt av at alle har like rettigheter. Boken var litt lett men også litt vanskelig å lese fordi jeg ikke kunne alle ordene men de fleste ordene kunne jeg.

  Jeg synes at teksten var spennende, men også trist. Trist fordi det handler om en Gutt med Down syndrom og Spennende fordi Amanda er forelska, hun får Lars som fadderbarn og hun har Anna og Christina i klassen.

  Det beste med teksten er at det er romantikk og dramasamtidig. Styrken dens er at det handler om noe som skjer noen ganger i min alder og svakheten er at det ikke er litt mer humor. Jeg syntes at det med at Amanda er så redd bare fordi hun har Lars som fadderbarn er litt overdrevet.

  Jeg synes andre barn men også lese denne boka for å forstå hva som kan skje når som helst. Jeg skjønte det som stod i boken og ble veldig overrasket over at Amanda oppførte seg sånn. Lars er LOL børde være en superfinalist i bokslukeprisen 2017. Jeg anbefaler boken får Barn og ungdom 8-19 år.

 40. Jeg elsker denne boken fordi den er spennende og det er mye drama og etter dette utdraget, ville jeg lese mer så jeg kjøpte boken.

 41. Dette utdraget, gjør at jeg har lyst til å lese hele boken.
  Utdraget handler om en gutt som er ny i klassen.
  Han heter Lars og har en sykdom som heter Downs syndrom.
  Når han begynner i klassen møter han to jenter. De heter Anne og Christine,
  de behandler Lars på en dårlig måte bare fordi han er litt annerledes,
  fordi han har en sykdom. Jeg likte veldig godt denne boken fordi den viser at det ikke er galt å være seg selv eller litt annerledes!!! Så ikke vær redd for å være den du er!!!!! Jeg
  anbefaler å lese denne boken!!!!

 42. Dette utdraget, gjør at jeg har lyst til å lese hele boken.
  Utdraget handler om en gutt som er ny i klassen.
  Han heter Lars og har en sykdom som heter Downs syndrom.
  Når han begynner i klassen møter han to jenter. De heter Anne og Christine,
  de behandler Lars på en dårlig måte bare fordi han er litt annerledes,
  fordi han har en sykdom. Jeg likte veldig godt denne boken fordi den viser at det ikke er galt å være seg selv eller litt annerledes!! Så ikke vær redd for å være den du er!!!!! Jeg
  anbefaler å lese denne boken!!!!

 43. Dette utdraget, gjør at jeg har lyst til og lese hele boken.
  Utdaget handler om en gutt som er ny i klassen,
  han heter Lars og har en sykdom som heter Downs syndrom.
  Når han begynner i klassen møter han to jenter. De heter Anne og Christine,
  de behandler Lars på en dårlig måtte bare fordi han er litt annerledes,
  fordi han har en sykdom. Jeg likte veldig godt denne boken fordi den viser at det ikke er galt å være seg selv eller litt annerledels!!! Så ikke vær redd for og vær den du er!!!!! Jeg
  anbefaler å lese denne boken!!!!

 44. Jeg synes utraget var ganske bra, men jeg synes den første delen av boka var mest interessant. Så jeg synes at den delen burde ha vært med. Eller den delen handlet mest om kjærlighet så.. Ikke så mange liker bøker som handler om kjærlighet men jeg synes den første delen var best men jeg likte veldig godt boka Lars er LOL!

 45. Det er ikke så bra at de andre ler av Lars. Det er ikke så bra at Lars har en syndrom, men det gjør at han er en morsom dude som gjør ting andre ikke tør. DET ER IKKE SNILT Å MOBBE ANDRE FOLK ELLER FILME DEM FOR Å TULLE MED DEM!

 46. Boka var sånn passe.
  Den var ikke så morsom som jeg trodde.
  Men jeg kunne gjerne lest resten av boka for og se hva som skjer.
  Jeg gir den terningkast 3. 😉

 47. Utdraget Lars er LOL handler om Lars som har Downs syndrom. Når han begynner på en ny skole, blir Amanda fadderen hans. Amanda hadde gledet seg til å få en søt liten fadderunge, men nå blir alt helt annerledes.

  Jeg synes boka var veldig god fordi den viser at barn med sykdommer er ganske like vanlige barn. Jeg gir utdraget terningkast seks fordi teksten tar opp et veldig viktig emne, og det er mange barn som blir mobbet fordi de har sykdommer og ikke er helt like andre barn.

  Det beste med utdraget var at jeg klarte å leve meg så godt inn i den og innholdet var veldig viktig, derfor synes jeg boka fortjener å være en superfinalist i Bokslukerprisen. Jeg anbefaler boka for andre 6. klassinger.

 48. Jeg synes Lars er lol boka var litt bra men ikke så veldig bra siden jeg synes at det ikke var noen mye spenning i boka men bra ikke kjempe bra så
  Terningkast 5

 49. Jeg tenker at Amanda kanskje er den eneste som faktisk liker og være med Lars.🤗🤗
  Jeg tror også at han kanskje ikke har så mange venner, i og med at han har downs syndrom. For det er nemmelig ikke så mange som vil være med de som har downs syndrom fordi de ser litt annerledes ut.😕😕

 50. Syntes ikke det var så mye drama. Passet ikke helt til sjangeren syntes også det skjedde litt lite. Gir derfor boka en 2😔😞😔

 51. Elevene synes boka var litt morsom og spennende. Det som var morsomt var at Lars løp rundt og sa trylleformler. De synes denne boka var litt annerledes enn de andre. Kanskje litt trist også, at de lo av Lars og filmet han. Terningkast 5.

 52. Lars er LOL
  Det handler om en jente som heter Amanda. Som skal få et fadder barn som skal begynne i klassen deres .Men han har daudsyndrom.etter vært begynner de å bli gode venner.
  jeg synes at boka var veldig bra. den passer for de som liker drama.

 53. Jeg likte at den var realistisk.Den hadde en moral.Det var en barnevennlig bok med emosjonelle hendelser.Veldig bra,og ønsker å lese mer.Terningkast 5.

 54. Bokken var veldig bra og læringsrik om sykdommen Downs syndrome og den er lit dårlig forde de har folk somm mobber dem

 55. Denne boka var litt rar fordi den handler om ein jente som er forelska i ein som ydmykker henne men hun kommer ikkje over han denne boka får terningkast 5 boka var bra

 56. litt gøy og kjedelig det gjekk så tregt fremover og ingenting skjedde. Terningkast 4

 57. Boka heiter Lars er lol
  Forfatter Iben Akerlie
  Amanda har blitt fadder for Lars som har downs syndrom.
  Eg vil lese boka fordi den høres spennende ut og eg vil vite kva som skjer.
  Det handler om Anna og Christina som filmer Lars i gymtimen fordi han driver og seier trylleformular.
  Den passer til aldersgruppe 9-12

 58. Denne boka handler om Lars som har downs symdrom.
  Han er ny i klassen.
  Eg syntes boka var barnsleg.
  Det var litt kjedelig
  Forfatter: Iben Akerlie

  Sjanger:Drama
  Ternigskast:2

 59. Det er ein kjempe bra bok eg elsker drama det er så spennene eg håper når boksluker prisen leger ut nye bøker så vil alle bøkene handle om drama og humor å glemte eg å nevne humor eg elsker humor men eg gir boka terning kast 🎲 6

 60. Navn: Lars er LOL
  Sjanger: Drama
  Forfatter: Iben Akerlie

  Boka handler om ei jente som heiter Amanda og ein gut som heiter Lars.
  Amanda er fadderen til Lars som har downs syndrom.
  Midt i gymtimen gjorde Lars noko dumt og Amanda prøver å gjere noko med det fordi Anna og Christina filmer han.

  Eg synest utdraget var ganske bra. Delen der Amanda sto opp for Lars imens han blei filmet var den beste. Det er iallfall kva eg meiner.

  Det som kunne vært bedre var att Amanda kunne gått bort til Anna og Christina etter at ho stoppa Lars. Ho kunne ha gjort noko med telefonen deiras eller noko.

  Anbefaler for alder 9+
  Terningkast: 5 1/2 😏💯🔥

 61. Lars er lol av Iben Akerlie. Eg liker denne boka fordi at den liksom drar meg inn i seg selv sånn at eg kan se for meg hva somm sjdde der og da Lars ropte ut alle dei trylleformelene. Hviss eg kann lese heile boka så kunne eg ha lest ho. Eg gir den 4 .

 62. Boka heter: Lars er lol
  Forfatter: Ibsen Akerlie

  Eg liker denne boka men det er trist at Anna og Christina er slik mot Lars og filmer han når han sier trylleformel. Som virker ikkje Amanda veit det men vil ikkje si det til han fordi han kan bli lei seg. Men ho liker også og skrive det da. Amanda burde passe på Lars meir i hvert fall når han er fadderungen hennes på skulen.

  Eg har lest boka eller læreren vår har gjort det på skulen og vi er snart ferdig med den lurer på hva som skjer.

  Terningkast: 6
  Den er spennende og artig
  (Anbefaler fra 9-12 år)

 63. Jeg syntes at starten startet litt for fort og at det kunne ha vært mere informasjon.
  Boken handler om: Amanda har fått et fadder barn som heter Lars, han har Downs syndrom. Men det hindrer ikke Amanda for og vere grei mot Lars. Amanda og Lars leker og lager trylle formler og koser seg. Men når de skal ha gym så har de forskjellige poster og på den ene så skal de være kreative med turnflagg, men det går ikke så bra når Lars skal være på den posten. Han starter med å danse, han hopper og spretter, men så plutselig så begynner han å rope ut trylleformler mens Anna Og Christina filmer det å mobber på en måte Lars og det er ikkje greit og da griper Amanda i isituasjonen. Jeg anbefaler boken. Eg likte boken og gjer terningkast 5.

 64. Forfatter: Iben akerlie.
  Klase: drama.
  Terningkast: 3.
  Eg synest boka var bra. Men den var lit kjedelig. Vi leser den i klassen. Så eg viste ka som kjede. Men boka handler om Amanda, Lars og Sari. Amanda har fåt ein fader som heiter Lars. Og Lars har downs. Eg liker boka men det handlet mest om Amanda og Lars og ikkje så mykje andre folk der. Eg synest boka var lit bra men ganske kjedelig og. ✌🏻👊🏻👍🏻👾👨🏻‍💻👉🏻💪🏻✋🏻🎃😈

 65. Navn:Lars er lol
  Forfatter: Iben Akerlie
  Amanda er fadder til Lars,han har downs syndrom. Først synest Amanda Lars er ekkel. Men ein dag blir Amanda med Lars heim, dei lagar trylleformer og drikk latte. Men Anna og Christina er ikkje like hyggelig,for Anna har ikkje berre ein rosa kake blogg. Det inneberer bobbing,sinte lærere,skuffet foreldre og mykje drama.
  Eg synest boka er bra bra, for den handler om korleis det er å bli mobba.
  Eg synest den passer for 4.-7. Klassingar.
  Terningkast:4

 66. Boken er heilt OK fordi det var artig da Lars dansa og ropte trylleformler.
  D dårlige (men boka e ikkje dårlig da) va at D var ingen aksjon og D var kjedelig eg veit kordan boka er for eg har lest den.

  Alle under 9 burde lese den dei over den er litt barnslig
  Terningkast=2️⃣

 67. Tittelen er Lars er Lol
  Den handler om Lars som har Down syndrom, og er ikkje heilt som alle dei andre, og på sosiale medier har nokken startet mobbe aksjon mot han.
  Amanda er fadderen til Lars, men hun synst det er vanskelig og finne motet til og redde ham.

  Sjangeren var Drama
  Eg syntest boka var bra og hadde ein god Moral.
  Eg gir denne boka ein terningkast 4

 68. Boka heter » Lars er LOL» og er skrevet av » Iben Akerlie.
  Det er en dramabok.
  jeg syns at boka er kjempe god fordi den er spennende og skrevet lett og lett å leve seg inn i.
  Det som var best ved teksten var at Lars prøvde mange slags trylleformler.
  Det som var svakest ved teksten var at Amanda måtte bli fadder for broren til Adam, Lars
  Jeg anbefaler at barn over 9 år bør lese Lars er LOL boken.
  Jeg syns at boka er SUUPER!

 69. jeg synes boka hadde et veldig bra tema.
  jeg synes ho var en veldig god fadder for han.
  jeg synes ho andre jenta som filma han var veldig slem.
  temaet handler jo litt om mobbing som jeg synes er veldig bra fordi da er det kanskje flere som faktisk forstår hva det er og kanskje slutter og mobbe.
  boka heter LARS ER LOL og er skrevet av IBEN AKERLIE

 70. Jeg synes boka var ganske bra. Den beste av disse alternativene i år. Jeg likte at det var litt fantasy i boka, men jeg skjønte ikke hvorfor han sa alle de trylleformlene. det handlet jo om og ikke filme andre vis de viste det. Jeg gir bok terningkast 5.

 71. navn på boka:Lars er lol
  forfatter:Iben Akerlie

  Boka handler om en jente som heter Amanda.
  Hun blir fadder til en som heter Lars som har downs syndrom.
  Besteveninnen til Amanda heter Sari.
  I gymmen blir dei delt opp i grupper tre og tre.
  Amanda blir på gruppe med Anna og Christina.
  Dei har forskjellige øvelser. En av dei er og vere kreativ med turnflagg.
  Ei anna gruppe blir Sari,Adam og Lars.
  Dei er den gruppa foran Amanda sin gruppe.
  Da det er gruppa til Lars som skal holde på med flaggene, er Amanda nødt til og redde Lars, før han dummer seg ut enda meir.

  Eg trur boka handlar om hvordan hverdagen til mange barn er,
  at mange barn blir mobba på skulen.
  Eg syntes det var veldig bra det Amanda gjorde,at hun sto opp og støtta Lars.
  Eg syntes boka var bra fordi den tok opp eit viktig tema.

  Passer for barn fra 10-12 år

  Eg gir den terningkast 4.

 72. Tittel Lars er lol forfatter Iben Akerlie. I gymmen var alle saman gode.Da delte læraren dei i grupper da kom Amanda på lag med Anna og Cristina dei skulle
  stå på ein benk som var snud opp ned dei skul balancere på en tynd stolpe. Da tok Cristina opp telefonen og tok bilde av Lars ropa TANTUMFAKTOTUM.
  Da tok Amanda og gjorde nokså ved det.
  Eg syns at boka var artig fordi eg liker at der er drama i bøkene og at det går fint til slut.
  Eg skal lese heile boka. terning kast 5️⃣😀

 73. Den såg veldig bra ut på framsia men den var veldig kjedelig. Fordi den handla om et tema som jeg ikke likte. Jeg gir boka terningkast 3. Fordi den var litt artig og litt dårlig.

 74. Jeg synes at Lars Er Lol er en bra og morsom bok men jeg har lest bedre før…

 75. boken var morsom og jeg likte historien. Jeg vil gi den 8 av 10 for denne boken.

 76. Lars er LOL er en spennende bok og handler om mange ting. Lars er LOL ikke inneholder bare om en ting, men inneholder om de mest viktige saker en barn sin liv.

 77. Jeg synes at denne boken hadde en super historie bak den.Og jeg tror det er mange barn i Norge som kommer til og like denne boken

 78. Jeg synes at denne boken var veldig god og en super historie men den mangler litt spenning så derfor var boka ikke noe får meg.

 79. Jeg likte ikke helt denne boken fordi den var ikke helt typen min. Han drev å løp rundt og rundt og si trylleformler.

 80. jeg synes boken er helt ok men i forold til andre bøker så synes jeg den ikke er spesiel

 81. Jeg syntes at boken var bra. Det er veldig fint at fadderen til Lars respekterer han for personligheten hans, og ikke utseende eller sykdommer.
  Det var humor i den, noe jeg likte veldig godt med boken.
  Nå som jeg har lest, lurer jeg virkelig på hva Christina vil gjøre med opptaket av Lars.

  Lars er LOL!

 82. Jeg synes at boken var veldig anderledes som jeg pleier og leser. Det var veldig spennende og høre den kreative slutten på historien.Det var veldig rart som kjedde i historien og det var litt pinlig for Lars spesielt og gjøre det foran alle andre men det var bra at han ble reddet for og ikke dumme seg ut sånn!

 83. Vi syntes at det var litt for mange detaljer i boka, skulle ønske den var litt mer spennende. Det er bra med følelser, men det ble kanskje litt for mye av det.
  Vi hadde avstemning i klassen om hva vi syntes om boka, og det var veldig delte meninger.

 84. LARS ER LOL!
  Denne boken er en dramabok, og er skrevet av Iben Akerlie.
  Boken handler om en jente som heter Amanda. Amanda har blitt fadder til en som heter Lars. Lars er ny i klassen dems, men fordi han har Downs syndorm trenger han hjelp på skolen.
  Vi synes boken er veldig bra fordi den hadde en bra tekst og et morsomt emne. Vi likte boken også fordi det var morsomt at Amanda reddet Lars ved å gjøre det samme som han gjorde! Boken er også fin fordi Amanda prøver å stoppe de som filmer og mobber Lars når han gjør ting som han liker, men som alle andre syns er morsom å gjøre narr av.
  Hilsen 6.klasse Spydeberg skole!:)

 85. jeg likte ikke da den personen kom på gruppe med Anna og Christina, jeg ble overasket over at Lars ropet ut trylleformler og at hun bare sto der, jeg ble irritert over at noen av de lo av han når han har Downs syndrom så han ikke helt vet hva han gjør. Jeg syntes teksten var bra og jeg har lyst til å lese boka en gang til, slutten var bra og fin.den passer for 9-12 år terning kast 4

 86. Jeg synes at det var bra at forfatteren beskriver sånne små detaljer også synes jeg at det var bra at noe som egentlig varte i sånn 5 minutter i virkeligheten så beskrev forfatteren så mye bra at det varte i 10 minutter (tror jeg). Også synes jeg det var bra at Amanda stoppet Lars før han ble skikkelig dumma ut. Og jeg likte alle de trylleformelnavnene. Det jeg synes er rart var at de andre var så slemme og dumme at de filmet Lars når han dansa og sa alle de trylleformlene. Jeg gir en terningkast 6.

 87. Jeg synes at det var veldig morsomt når Lars drev å sa masse formler.
  Jeg synes boka var bra fordi at man viser at det ikke at er greit at man mobber andre og fordi den var morsom.Men at det var litt dumt at folk mobbet Lars fordi han har Down-syndrom fordi det folk som gjør det fordi de syns at det er gøy.Jeg gir boka en sterk 5-er fordi jeg syns at boka var morsom og kul men jeg skulle ønske at jeg fikk vite litt mer om Lars og Amanda.

 88. Det er rart at at lars skal trylle forran alle i klassen og amanda i tilegg.
  Det er feil at fol filmer rare ting når de ikke vil det.
  jeg gir terningskast 4

 89. Jeg likte boka veldig godt. Med en gang jeg leste utraget ville jeg lese boka.Takk for dere hadde denne med i boksluker prisen. Terningkast 6

 90. Jeg elsket denne boka jeg ble helt avenig av denne boka tusen takk for at dere tok denne boka med med en gang jeg leste utrage kjørte vi rett til biblioteket: terning kast 6

 91. Denne boka var litt rar og litt morsom. Vi skjønner mer hvordan det er å ha Downs syndrom.

 92. Jeg syntes boken var bra fordi Amanda og Lars ble venner og jeg syntes det var bra at Amanda fikk stoppet filmingen, men jeg syntes det kunne skjedd mer. Det hadde vært gøy å lese den, men jeg skulle ønske det var mer sammenheng og spenning. Terningkast 4.

 93. Jeg synes at boken var bra fordi Amanda og Lars klarte å bli venner, og jeg synes det var bra at Amanda klarte å stoppe filmingen. Jeg synes at det kunne ha skjedd mer og det kunne vært litt mer sammenheng. Jeg synes det kunne vært gøy å lese den, men det kunne vært mer spenning. Jeg gir terningkast 3,5.

 94. Jeg syntes boken var bra fordi Amanda og Lars ble venner og jeg syntes det var bra at Amanda fikk stoppet filmingen, men jeg syntes det kunne skjedd mer. Det hadde vært gøy å lese den, men jeg skulle ønske det var mer sammenheng og spenning. Jeg gir terningkast 4.

 95. Jeg synes at boken var bra fordi Amanda og Lars klarte å bli venner, og jeg synes det var bra at Amanda klarte å stoppe filmingen. Jeg synes at det kunne ha skjedd mer og det kunne vært litt mer sammenheng. Jeg synes det kunne vært gøy å lese den, men det kunne vært mer spenning og sammenheng. Jeg gir terningkast 3,5.

 96. Boka var ganske fin siden Amanda hjalp Lars fra å bli mobba, men også litt morsom siden de hadde så mange trylleformler.😊

 97. Lars er lol.
  Lars har Downs syndrom.Han har nettopp begynt i ny klasse. Så han har fått Amanda som fadder. Da Lars ikke ville komme i gruppe med Anna og Christina, siden han tenkte at de etter vært ville ta frem mobilen og begynne å filme. han gruer seg til turn flaggene hvor de skal finne på noe selv. Anna og Christina filmer han i mens de har latterkrampe. Amanda kommer og sier statinus stoppinusn. Selv om det kan ødelegge hennes sosiale liv. Jeg syner at utdraget var bra siden det ente bra. Til slutt kom jo Amanda å reddet Lars. Denne boka fikk jeg lyst til å lese videre på denne boken. Jeg anbefaler den til barn mellom 9-12 år. Den får terning kast 5

 98. Forfatter: Iben Akerlie
  Forlag: Aschehoug
  Amanda har blitt fadder for Lars med Downs Syndrom. Personene med i boka er Amanda, Lars, Christina, Anna og en ukjent gym lærer. Jeg synes denne teksten fra Antologien er spennende og jeg får lyst til å lese videre. Sjangeren er Drama. Jeg synes også at handlingen og området blir godt beskrevet, krydret med mange ord. Jeg synes det var på toppen når Anne og Christine tok frem mobilene og filmet Lars når han ble ivrig og jeg synes at det var bra at Amanda stilte opp får Lars. Jeg synes flere burde lese denne boka. Jeg synes også at denne boka burde være en av super finalistene. Jeg gir Boka terningkast 5.

 99. Vi forventa at det skulle være mer drama enn det var på utdraget. men vi syns at boka var fin og grei å lese, og kunne tenkt oss å lese hele boka. Vi syns alt i alt at boka er bra.

 100. Lars er lol
  Boka handler om en gutt som heter Lars men han er ikke som alle de andre. Lars har Downs syndrom men han gjør ikke en stor ting ut av det uansett. En dag så skulle Lars ha gym med klassen hans. Så skulle de dele seg i grupper og Lars var i gruppe med Kristine og Amanda. Men de var ikke særlige snille. så når de skulle gjøre forskjellige oppgaver i gymmen så prøvde Lars å gjøre magi med magiske ord. Men det gikk ikke så bra.

  Hva jeg synes om boka?
  Jeg synes boka er litt trist fordi mobber Lars som har Downs syndrom.

  Boka starter med at Amanda har blitt fadder for Lars som har Downs syndrom og nettopp har begynt i klassen.

  Jeg liker at Lars ikke bryr seg. Jeg liker ikke at jentene som er i gruppe med Lars er slemme med han.

 101. Lars er lol
  Amanda har blitt fadder for Lars som har downs syndrom
  og nettopp har begynt i klassen. Det er først litt vanskelig,
  men etter hvert blir de venner og finner blant annet på
  noen trylleformler sammen.Men det var ikke meningen at alle i klassen skulle høre dem gymtimen.Sjangeren er Drama.Jeg synes at boka er gøy fordi de blir gode venner og fordi det skjer så mye Drama i boken.Dette er et sitat fra boken øynene hans er halvåpne og ansiktet strammer seg i en intens grimase.
  Man kan leve seg inn i boka fordi man kjenner seg igjen i teksten.
  Jeg liker boka fordi den er veldig kreativ skrevet.
  Jeg misliker karakterene Anna og Kristina fordi de er slemme mot Lars. Boka passer for aldersgruppen 8-13 år fordi det er noen vanskelig ord som ikke alle forstår.
  Jeg anbefaler boka fordi den er morsom og dramatisk.
  jeg gir boka terningkast 5 fordi den var fint skrevet.

 102. lars er lol
  Denne boka er morsom.
  Den er kreativ fordi den har noen slemme, noen snille og en som trenger hjelp.
  Den handler om en gutt som har downs syndrom og trenger hjelp.
  Handlingen skjer på skolen.
  Den er spennende , litt morsom og noen klarer ikke stoppe å lese,
  nesten overalt er det følelser, spenning og latter.
  Jeg synes det er en god bok.
  Det er lett å leve seg inn i den fordi den er spennende.
  Terningkast 5.
  Jeg anbefaler den for ca 10-15 år.

 103. Boka handler om: Det er en gutt som heter Lars han har Downs syndrom han går i 5 klasse. Og hans fadder er Amanda. Hun er veldig snill og kul men tør ikke og vise det frem.Og en av gym timene så dummet Lars seg ut og da skjer det noe men vil ikke ødelegge.
  “Det er morsom fordi Lars og Amanda finner på trylleformler som har veldig rare navn”.
  Jeg synes den passer for 7-12 år fordi det er det samme som nettvett det er ikke lov og legge ut bilder eller videoer av andre med mindre de vil. Hvis noen kjeder seg på skolen så les denne boka du kommer aldri til og bli lei. Takk for meg.

 104. boken er spennende, lystig og levende. og man får lyst til og lese mer etter hver eneste setning:)

 105. Den høres bra ut fordi Lars høres skikkelig morsom ut og de lager kule trylleformler.
  De er skikkelige morsomme begge to, men de tar jo alt alvorlig. Og at Lars har downs syndrom er ganske morsomt fordi de kan finne på så mye sammen og man får så god fantasi.

 106. Jeg synes den var litt kjedelig og rar, men boka var litt morsom også.

 107. Jeg synes utdraget var bra. Jeg har lest boken og vil anbefale den til de som liker bøker med humor og drama . Jeg likte at Amanda turte og stoppe Lars. Og at boken var litt morsom

 108. Jeg liker boken veldig, syntes den er morsom og litt spennende, ikke sånn spennende sånn som en spennende (FILM) men sånn morsom humor og sånn at man bare gleder seg til å lese neste setning. Jeg har veldig lyst til å lese boken videre, eventuelt kjøpe den.
  Jeg anbefaler denne boken veldig til folk som liker humor og vennskap. Passer for de mellom 7-12 år.

 109. Jeg synes boka var fin. Det jeg likte var at Amanda gikk bort til Lars til slutt. Noen steder gikk det litt tregt. Alt i alt gir jeg den terningkast 4.

 110. Jeg synes utdraget var veldig morsomt, spennende og lese. Jeg fikk lyst til å lese hele boka og har den hjemme nå:)

 111. Jeg likte boken fordi den er levende og det skjer mye på en gang. Denne boken passer for folk som liker humor.

 112. Jeg synes denne boken er kjempebra. Noe av det jeg liker med boken er at det er noe som virker realistisk og kan skje med alle barn. Det at det er noen vi skal like i boka og andre vi skal tenke at er slemme gjør at jeg forstår enda mer hvorfor det kan være vanskelig for Amanda å ha et fadderbarn som Lars. Amanda velger ikke selv å få problemer med Lars, Anna og Christina men klarer å ordne opp i det like vel, det synes jeg er bra. I denne boka lærte jeg at den kan være gøy å ha en venn som har Downs syndrom. Det som er dårlig med boka er at ting kan skje litt fortere.
  Terningkast 6

 113. Jeg synes boka var spennende fordi det var litt sånn på en måte mobbing og video så jeg fikk lyst til og lese resten av boka.
  Jeg gir terningkanst ♥♥♥♥♥

 114. Boken er fylt med drama og jeg har bare lyst til å lese mer. Jeg synes det var kult at Amanda reddet Lars i siste liten. Lurer på hva Christina skal gjøre med videoen. Håper saken blir håndtert bra.

 115. Boka var morsom og jeg likte at det skjedde noe som fikk meg til å lese mer med en gang

 116. Jeg synes at boken var spennende og jeg fikk lyst til å lese mer å det hørtes veldig virkelig ut.

 117. Jeg er egentlig ikke så glad i denne sjangeren, men jeg likte den. Boken var bra men jeg vet ikke om jeg har så innmark lyst til å fortsette å lese den. Jeg gir den terningkast 4.

 118. Den er spennende og det finnes drama. Det er viktig at de snakker om Downs Syndrome.

 119. Dette er et utdrag som fikk elevene til å diskutere om mobilbruk, mobbing og det å være tøff og være en som gjør noe annet enn det som kanskje forventes. Temaet i boka engasjerer og flere ønsker å lese boka ferdig. Den ble svært godt mottatt og fikk karakter veldig bra.

 120. Jeg syntes at utdraget var mosomt og spennende. Det var fantastisk hvordan Lars og Amanda kunne lage sine egne trylleformler. Jeg syntes også det var unikt og bruke en gutt som hadde downs-syndrome i boken i stedet for en vanlig gutt. Når jeg leste kapittelet fikk jeg også noen spørsmål. Hvordan kunne Lars og Amanda bare lage trylleformler? Er det noe historie bak magien? Hvorfor har forfatteren valgt en gutt som har downs-syndrome I boken? Jeg har veldig lyst til og lese resten av boken og få svar på spørsmålene mine.

 121. Jeg syns «lar er lol» er en bra bok men det er ikke helt den type bok jeg er interessert i.

 122. Jeg likte at Amanda kom for å støtte Lars. Jeg ble overasket da alle plutselig ble stille. Jeg likte ikke at det ikke skjedde så mye men at forfatteren heller brukte tid på å skrive ned veldig små detaljer. Jeg likte boka og gir terningkast 4.👍

 123. jeg synes det var spennende når Lars drev og danset og viftet og skrek ut trylleformler.
  terningkast 5.
  Jeg har lest hele boken og synes den er spennende.
  anbefalt alder 0-100000000000000 år.

 124. Det jeg syns var bra med denne boka var da Amanda hopper inn for Lars og gjør en keitete piruett før hun ender bevegelsen i » STANITUS STOPPIS » med armen strukket frem mot Lars. Rommet fryser momentant. Ingen lager en lyd. Anna og Christina slutter å le, og Stein Vidar stanser opp midt i rommet. Sari og Adam står som forstenet borte ved ribbeveggen. Lars rives ut av transen og blir stående og stirre på Amanda, hånden fortsatt hevet i høy guard. Han rynker brynene litt, før han forskrekket sier: » VIRKER IKKE! «. Og det jeg ikke synes var bra var at Anna og Christina tar video av Lars mens han danser og roper ut trylleformler. Det jeg syns var spennende var at Lars hadde dounsyndrom og at Anna og Christina tar video av han også at Amanda som er fadderen til Lars stepper inn for han!.
  Jeg vil anbefale at de som er 9 og oppover leser den.
  Jeg gir den terningkast 4.

 125. LARS ER LOL
  Lars har downs syndrom og har akkurat begynt på klassen, Amanda er fadderen til Lars. Lars og Amanda fant på mange trylleformler som de ikke skulle si til noen. Lars og klassen hans har gym, Lars er på gruppe med Sari og Adam, Amanda er på gruppe med Anna og Christine. Lars og gruppen hans har en oppgave men Lars tar oppgaven på alvor. Han veiver med armene hit og dit, Anna og Christine begyner og le og tar frem mobiltelefonene og filmer Lars, tilslutt stopper Amanda Lars.
  Jeg synes at boka var litt dramatisk. Det jeg likt med boka var at Amanda var veldig modig og stoppet Lars.
  Det jeg ikke ikke likte med boka var at jentene filmer Lars og ler av han.
  Jeg gir terning kast 4
  Og anbefaler boka til 9-15 år gamle 🙂

 126. Boka Lars er LOL handlr om en jente som heter Amanda,
  hun har blitt fadder for Lars som har Dawnsyndrom.
  Handlingen skjer i gymsalen når de skal være kreative med turnflagg.

  Amanda var på gruppe med to jenter som heter Anna og Christina,
  de veldig opptatte av mobilene sine .

  Når Lars skal være kreativ med turnflaggene sto Anna og Christina
  og lo av Lars, mens de filmet med mobilene sine.
  Han flippet helt ut og løp frem og tilbake på gulvet i gymsalen
  og ropte trylleformler Amanda og Lars hadde laget sammen.
  Tillslutt sto alle helt stive og stirret, gymlæreren selv gjore ingenting.
  jeg synes at det var tåpeligt gjort av gymlæreren å bare stå der å ikke
  gjøre noe.

  Men Amanda gikk ut på gulvet og ropte ut en trylleformel som fikk
  Lars til å stoppe, det synes jeg var heltemodig gjort av Amanda
  selvom hun viste at det ville ødelegge ennnes sosiale liv

  jeg synes at boka var ganske fin fordig det handler om å stå opp får hverandre!!!
  jeg gir den terningkast 5
  🙂

 127. Lars er LOL handler om en gutt med downs syndrom. Han har det allerede det vanskelig, men det blir enda vanskeligere da de engang på gymmen skal drive med turnflag, Lars tar jobben veldig veldig veldig seriøst. Mens hele klassen ler seg ihjel redder Amanda lars

  Boken var bra fordi det handler om at venner stiller opp for hverandre…

  Terningkast:

 128. lars er lol handler om en gutt med downssyndrom.I gymen skal de drive med turn flagg og lars tar jobben veldig veldig seriøst.Boken syntes jeg var ganske dårlig jeg syntes den var kjedelig å lese den. Jeg anbefaler boken vis du liker kjedelige bøker. sjangeren er drama. jeg gir den terningkast >1

 129. Boka handler om at det er en gutt som heter Lars som har Downs syndrom. Og Amanda skal bli fadderne til Lars som muligens går i samme klasse. Og det er gym og Lars blir litt sånn mye i bevegelse, og alle begynner og le. Anna og Christine tar video av Lars, men Amanda synes synd på Lars så hun ofrer seg på en måte for å «redde Lars»
  Hva slags konsekvenser kommer Amanda til å få…?
  Jeg synes boka var veldig bra fordi den var spennende og det var Drama og jeg likte da Amanda sa hva slags konsekvenser kommer hun til å få, fordi da ble det mer og mer spennende. Da jeg bare leste litt av boka fikk jeg lyst til å lese hele boka.
  Jeg synes at det Amanda gjorde var hef10!
  Men det Anna og Christine gjorde var Uhef10:(

  Jeg synes boka passer for 9 oppover:)
  Jeg gir den terning kast 5-6…

 130. – Denne boka handler om en gutt som heter Lars og har downs syndrom. I en gymtime begynner Lars å danse og si masse trylleord, som han og faderen Amanda har funnet
  på. Så begynner hele klassen å se på ham.

  Anna og Christina to jenter i klassen starter å filme Lars. Da reagerer Amanda, hun er usikker på om hun skal stoppe Lars eller la hver. Men hun tar seg samme og roper noen trylle ord til Lars så stopper han. Hele klassen ser på dem. Amanda var både stolt og redd. Stolt fordi hun hadde klart å stoppe Lars, men redd fordi hun nå var med på videoen som Anna og Christina filmet. Hvilke konsikvenser ville hun få nå.

  Dette er en drama bok, det betyr at det er mye som kommer til å skje. jeg fikk lyst til å lese mer og høre om hva som skjer med videoen Lars og Amanda er i. Det jeg tror er at Anna og Christina kommer til å legge ut videoen, så Amanda kommer til å bli veldig flau.
  Jeg likte at boka hadde mye beskrivelse om hva Amanda føler etter at hun stoppet Lars. Jeg ble veldig irritert over at læreren ikke sa ifra til Anna og Christina at de ikke kan filme noen, ivertfall ikke en med downs syndrom. Og bare var opptatt av sine egene ting.
  Det var sikkert derfor jeg ikke fikk til å leve meg inn i teksten.

 131. Tittel: Lars Er Lol
  Forfatter: iben Akerlie
  Forlag: Aschehoug
  Denne boken handler om Lars som har Downs syndrom og har nettopp begynt i klassen Amanda hadde blitt fadder for Lars.Det blir venner og finner på noen artige trylleformer. Da de skulle ha gym kom Amanda på gruppe med Anna og Christine ler av Lars som begynner og ta oppgaven på alvor og veiver med armene hit og dit.Og han gjør noen bevegelser som får Anna og Christine til og le, så tar de fram mobiltelefonene og filmer Lars.Tilslutt stopper Amanda han. Jeg synes boka var dramatisk. Det jeg likte med boka var at Amanda var modig og stoppet Lars,og ikke brydde seg om de jentene som filmet. Jeg anbefaler denne boka far 9-11 år
  Jeg gir denne boken terning kast 5-BRA 🙂

 132. Lars er LOL
  Lars er LOL handler om en gutt med downsyndrom. I gymmen skal de drive emd turn flagg og Lars tar jobben VELDIG seriøst.

  Jeg synes boka var ganske dårlig fordi jeg liker bedre en bok som er spennende eller morsom.

  Sjangeren er drama, så hvis du liker drama er boka for deg. Men hvis du som sagt liker spenning eller drama so meg er ikke denne boken for deg.

 133. Boken er god og spennende man får lyst til og lese mer
  Ibsen Akerlie har gjort en god jobb

 134. Denne boka var det mange elever som hadde lyst til å lese mer av. De var opptatt av hvordan det gikk videre med hovedpersonene.

 135. «Lars er LOL»
  Kjære mottakere…
  Denne boka synes jeg egentlig var ganske spennende og var betydningsfull. Iben Akerlie bruker et språk som får deg til å bli innslukt i . Jeg likte veldig godt da Lars hadde det koselig (egentlig ikke) med trylleformler og aktiviteten han drev meg. Jeg likte ikke at Amanda begynte å gå over til det andre laget med to bøller, Anna og Christina. Da ble det laget ekstra spenning og drama, nemlig bokas sjangere. Jeg likte absolutt ikke da den respektløse gymlæreren ikke gjorde noe.
  Jeg gir denne boka en 4-er og mener det fordi det kanskje kan finnes bedre bøker. Anbefalingen min er for barn og ungdommer på alderen mellom 9-15 år.

  – Gutt, 11 år.

 136. Jeg opplevde at han gutten var meg, jeg synes synd på Lars. At han ble mobbet edt var ikke kult. Det jeg sydes var mest irriterende var at ANNA og CHRISTINA tok video av Lars.Det er bra at gym læreren var stolt av Lars,og det jeg likte var at han sa VI KAN ALLE LÆRE NOE AV DEG LARSER’N. det som var morsomt var at han sa STANITUS STOPPIS. Det jeg lurer på er at va har Anna og christina tekte å gjøre med videoen jeg synes boken var bra fordi det var drama og spennende jeg gir dene terning kast 5 jeg synes barn fra 10 til 12 år bør lese denne boken

 137. LARS ER LOL
  en bokandmeldelse

  bok: Lars er lol
  forfatter: Iben Akerlie
  sjanger: Drama

  Amanda har blitt fadder for Lars som har Downs Syndrom dette er ikke fult så lett for en jente som ikke har det særlig lett fra før av. Boka Lars er Lol var morsom å lese og jeg likte godt når Lars ble helt gal og skrek ut trylleformler, også filmet Anna og Christina han. Jeg liker ofte sjangeren drama men denne boka er ikke helt min favoritt bok. Boka kunne kanskje hatt sjangeren humor og, hvis det er mulig. Jeg har faktisk ikke lest eller hørt om andre bøker.

  Jeg synes boka hadde litt mye vanskelige ord også skjønte jeg ikke helt hva boka handlet om. Handlingen var lett å leve seg inn i også likte jeg godt Lars og Amanda. Jeg synes ikke forfatteren hadde klart å utvikle spenningen helt i boka men, det var kanskje litt fordi det er en drama bok.

  Det beste med teksten var når Lars danset rundt som en gal turner, det var morsomt. Det som irriterte meg var når Anna og Christina filmet Lars når han dummet seg ut. Svakheten var at det ikke var så lett å følge med. Jeg hadde egentlig ikke anbefalt denne boka videre og jeg synes heller ikke det burde være en bokslukerfinalist. Jeg gir den terningkast 3.

 138. Lars er lol.
  Iben akerlie.
  Drama.
  Jeg syntes at boka var veldig dramatisk fordi Lars har down syndrom. Men det jeg ikke forsto var at boka starta med forelskelse. Jeg anbefaler 9-11 år grense. Jeg gir den terning kast 6.

 139. Forfatter: Iben Akerlie
  Forlag: Aschehoug
  Jeg har lest boken «LARS ER LOL.»
  Jeg likte da Amanda ble fadderen til Lars som har downs syndrom for først så likte Amanda ikke å være fadderen til Lars for at han hadde downs syndrom og var rampete. Så begynte Amanda å like å leke med Lars. De fant opp trylle ord og det likte Lars.Jeg gir den terningkast.

 140. Jeg likte den delen da Lars fikk venner og fadder,Jeg synes også at Lars er rar. Men den var morsom,da læreren ga Lars ros,og da han begynte å rope trylle former. Jeg synes andre burde lese denne boka fordi den er spennene og morsom og grei.Jeg anbefaler at barn fra 8-12år skal lese den.Det jeg syntes var litt irriterende var når Anna og Christina begynte å filme Lars , og at Amanda måte dumme seg ut bare for å stoppe Lars. Jeg gir den terningkast 5 .

 141. Boka handler om Amanda som har blitt fadderen til den nye klassekameraten hennes Lars som har Downs syndrom.
  I utdraget blir det fortalt om når klassen til Lars og Amanda har gymtime, og de har forskjellige stasjoner. På en av stasjonene blir de oppfordret til å være litt kreative med noen gamle turnflagg, og Lars tar oppgaven virkelig på alvor. Alle ser på han og nesten alle ler mens han danser rundt og roper ut rare trylleformler. Når Amanda ser Christina ta frem telefonen for å filme Lars, danser hun ut på gulvet, sier en trylleformel og det blir stille.
  Sjangeren er Drama.
  Jeg synes teksten var litt pinlig, og jeg likte den ikke spesielt godt.
  Jeg trodde egentlig at Amanda skulle stoppe Christina, men istedet danset hun ut på gulvet og ordnet det opp på den måten.
  Det jeg likte med teksten var at Amanda dummet seg selv ut for at Lars ikke skulle dumme seg ut.
  Det var ganske enkelt å leve seg inn i boka.
  Jeg har ikke så lyst til å lese hele boka fordi det ikke er min type bok.
  Jeg gir den terningkast 4.

 142. Boken handler om at Amanda blir fadder for Lars som har down syndrom. De har funnet på noen trylleformler. I gym timen får de en oppgave og Lars blir veldig ivrig. Han danser vilt rundt og roper ut trylleformlene. de andre i klassen ler av Lars, men Amanda klarer ikke å stoppe han på en lur måte. Boka var bra skrevet. Den fikk frem handlingen på en god måte. Forfatteren brukte noen vanskelige ord. jeg syntes boka var bra og gir den terningkast 4
  takk til forfatteren Iben akerlie

 143. Jeg synes denne boken var litt morsom

  fordi jeg han løp i gymsalen og sa trylleformler.

  Denne boka får fram at man må stå opp for folk og ikke stå og se på at andre blir mobbet for da er du en mobber selv.

  Jeg gir terning kast 4

  Takk til forfatteren Iben Akerlie

 144. forfatter: Iben Akerlie
  boken : Lars er LOL

  Lars er lol er en bra bok på grunn drama i boken. For de som har ikke les boken handler det om Amanda som for Lars som en fadder barn. Lars er egentlig like gammel som Amanda emn han har Down syndrom. I gym timen og Anna og Christina. Da i midten av gym salen så var de 3 stasjoner og i den ene,Lars lager en dans og sier trylleformer Amanda og Lars lagde sammen.

  Min favoritt del var da Lars krek trylle formlene som f.eks. TANTATUM FAKTOTUM!!.
  og når han var ferdig, sa gym læreren for et kreativ ting du har lagd, vi kan lære noe fra deg.
  Boken er passer for 9-12 åringer. Terning kast 4.

 145. Jeg likte den delen da Lars oppførte rart men det var også morsomt, da Lars ropte ut trylleformler. da ga læreren han ros for det han gjorde. Jeg syntes den var bra for alle mellom 8-12 år: men det som irriterte meg var når Anna og Christina begynte å filme Lars, å la det ut på nettet. det var veldig dårlig det Anna og Christina gjordet. Amanda måte dumme seg ut bare for å stoppe Lars og rope ut en trylleformel sånn at Anna og Christina begynte å filme Amanda. Jeg gleder meg til å lese teksten, jeg gir den terningkast 6 !

 146. Jeg likte ikke boken fordi jeg synes at det var lite å lese. Jeg leste hele boken fordi jeg likte ikke boken. Det var rart når Lars nikker… han er lite opptatt av den rose han får XD. og den beste var…

  • Amanda har blitt fadder for Lars som har Downs syndrom. Jeg syntes den var bra men det er ikke favoritt boka. jeg likte da Lars løp rundt og ropte trylleformer som han hadde laget med Amanda
   jeg syntes også at Amanda var modig som gikk fram og sa en trylleformel når hun viste at Christina og Anna filmet.
   Den var litt lett å lese fordi forfatteren beskrev det bra men det var noen vanskelige ord. Jeg gir den terningkast 4

 147. Det handler om en gutt har Down syndrom og han har fått en fadder som ikke vet hva hun skal gjøre.
  Når jeg begynte å lese boken så den spennende ut fordi tittelen ser litt gøyal ut med emoji men boken var veldig bra. Jeg anbefaler barn fra 8-12 bør lese den

  • jeg likte boka den var veldig morsom og spennede. Amanda blir fadder med Lars som har Downs syndrom dette var koselig. En bra bok for 11 til 12 åringer som liker rare historier. Denne boka knuste mitt hjerte hilsen Jenny 6c på grunerløkka skole

 148. Jeg likte ikke boken fordi jeg likte den ikke. SKRT. Fordi jeg synes at det var lite og lese og jeg likte ikke boken. Jeg leste hele boken fordi jeg likte ikke boken. Det som jeg ikke likte var: Tantatum Faktom og Karakas Kaninus, jeg likte den ikke fordi jeg likte den ikke ferdig da!

  Forfatter: Iben Akerlie.
  Produsert: Aschehoug
  Laget i 2016
  Bok: Lars Er Lol?????

 149. Jeg likte boka fordi utdraget sluttet på den måten at jeg vil lese mer.
  Og den var lystig, spennende og levende.
  Den var veldig underholdende fordi det skjedde noe hele tiden.
  Jeg lo godt da Lars begynte å rope ut trylleformler.
  Alt i alt vil jeg si at denne boka passer for barn på 7-13 år.
  Treningkast 6.

 150. Jeg synes at boka var veldig bra og gøy å lese. Jeg likte ikke da stein Vidar ikke gjorde noe da Anna og Christina filmet Lars. wtf book

 151. jeg like boka mended står at det er drama men for meg er der ikke noe drama

 152. Jeg likte boka veldig godt fordi jeg synes at det er bra at folk skriver om de som har downs syndrom.
  For de er like viktige som oss.
  Jeg gir boka en 6.

 153. Jeg synes at Lars er LOL er en kjekk og kul bok, men den var ikke så spennende. Det er gøy at Amanda hjelper Lars, men det skjedde ikke så mye.
  Jeg gir Lars er LOL terningkast 3.

 154. Jeg syntes den var morsom og spennende. Jeg likte denne boken fordi det var humor i den og det liker jeg. Terningkast:5

 155. Jeg synes Lars er lol var ganske spennende. Det var flott at det var litt drama i det men den kunne hatt litt humor i den. Det føles liksom at jeg måå lese resten fordi den var så spennende.

 156. Jeg synes boka var bra fordi det var bra at Amanda hjalp Lars siden det er ikke lett å ha downs syndrom uten hjelp.

 157. Jeg synes Lars er lol var ganske spennende. Det var flott at det var litt drama i det men den kunne hatt litt humor i den.

 158. Jeg syntes boka var helt grei derfor får den terningkast 2.

 159. jeg synes boken var bra for det han begynte å danse helt vilt mitt i gymtimen og merket ikke mobilene til de andre filmet han og at vennen prøvde å redde han fra alt ydmykelsen jeg gir den terningkast 4

 160. Jeg synes boka var bra, men er litt rart opplegg å lage en bok av.
  Jeg synes det er bra at noen drama bøker kommer på bokslukerprisen. Jeg gir den terning kast 4.

 161. Lars er LOL var en bok som hadde mye fantasi og humor jeg gir den terningskast 3

 162. Jeg synes boken var ganske bra fordi den inneholdt humor og vennskap. Det var veldig kjekt å lese den og jeg levde meg inn i det. Det som også var bra var at det skjedde så mye på bare 10 sider. Dette fikk meg til å gi LARS ER LOL terningkast 5.

 163. Jeg synes at Lars er lol var en utrolig kjekk bok fordi jeg synes at det er fint at Amanda hjelper Lars fordi det er ikke så lett å ha downs syndrom. Jeg synes at den hadde humor men samtidig drama så jeg gir den terningkast 6.

 164. Jeg likte boka fordi den har alle de tingene som bøker skal ha. Det skjer i skolen og hjemme. De som er med i boka er Lars , Amanda, Luna, Adam, Kari og Kay. Det som skjer er at Amanda gleder seg til skolestart og hun gleder seg til å få fadder, men Amanda har et problem det er at hun er forelska i Adam. Den passer til 10-11. Jeg gir terning kast 6.

 165. Det er en bra bok fordi du kan lære nye ting av den. Man kan til og med lære at man ikke skal døme folk uten å bli kjent med dem. Men det tror jeg ikke Amanda forstår men. Så blir hun ikke bare faderen til lars men beste vennen hans også. Jeg liker bok fordi den handler om ting som kan skje. Den passer for 10-13

  forfatter: Iben Akerlie
  hoved Pearson: Amanda, Lars, anna, Cristina, sari, adam, Kay.

 166. Anbefaler David Williams bøker… Morsomme og skikkeleg masse drama.

 167. For alle som liker denne boka vil eg ambefale noken bøker:

  Sangen om en brukket nese – Den rikeste gutten i verden – Høsten – Demontannlegen

  (: (: (: (: (: (: (: (: (: (: (: (: (: (: (: (: (: (: (: (: (: (: (: (: (: (: (: (: (: (: (: (:

 168. Jeg syntes boka var veldig bra. Denne boka kan få flere folk til å vise mer omsorg for de som har downs syndrom. Den kan også bidra med at flere folk skal slutte å mobbe, og tenker seg litt om. Jeg syntes også at det var modig gjort av Amanda og hjelpe Lars.

 169. Jeg likte ikke den så godt på grunn av det var veldig mye mobbing av lars som har Down sydrom jeg ville ikke ha sett heile boka på skolen.

 170. jeg likte boken fordi den var morsom og jeg likte dansen til Lars

 171. Boka har vi lest på skolen og jeg har den hjemme. Så jeg begynner å bli litt lei av den, men første gang jeg leste den synes jeg det var fascinerende og lærerik. Så forfatteren har gjort en god jobb.

 172. Utdraget har fått meg til å ville lese boka, og så syntes jeg at det var en veldig fin moral, og
  jeg synes ogå at det var modig av Amanda og ikke bryr seg om at hun blir lagt ut på internett uten og ville det bare fordi hun ikke ville at Lars skulle dumme seg sikkelig ut foran klassen og resten av skolen

 173. Ei super bok om mobbing og nettmobbing

  Anmeldt av Karina Ueland.

  Bokfakta: Tittel: Lars er LOL
  Forfatter: Iben Akerlie
  Kategori: Drama
  Forlag: Aschehoug

  Boka handler om ei jente som heiter Amanda. Ho har fått eit fadderbarn som heiter Lars som har downs syndrom. Dei er i gymsalen og har gym og Lars er på ei annen gruppe enn henne. Amanda ser plutseleg at Lars begynner å springe rundt i gymsalen. Hun ser og at Anna og Christina står og filmer han. Amanda tenker at hun må gjere noko, men ho veit at ho kommer til å bli ertet resten av livet viss hun gjer det.

  Boka har lange kapittel men passeleg størrelse på bokstavane. Der er litt vanskelege ord og kanskje litt vanskeleg og forstå. Boka passer best for jenter.

  Eg synest boka var heilt super. Veldig kjekk bok om mobbing. Eg gir ho terningkast 6.

 174. Bok: Lars er LOL
  Det handler om en jente som gleder seg til å få et fadderbarn men istede for hun Lars som går i samme klasse som har Down syndrom. Det skjer oftest på skolen men noen ganger hjemme hos Lars.
  Det handler om Amanda, kai, Lars, Sari og Adam.

  Den var litt kjedelig.
  Fordi den var så vanlig.
  Jeg ville ikke lest den
  Anbefaler for folk som liker rolige bøker
  Terningkast 1

 175. Den er spennende fordi det handler om en gutt som har Downs syndrom og har en fadder som heter Amanda og Amanda er forelska i Adam. Gutten heter Lars som har Downs syndrom og venene til Amanda heter Sari og Kai. Amanda og Lars er noen ganger hos Amanda, Lars eller på skolen. Den passer 7 -16 år.

 176. Boka handler litt om at de skal bli fadere nå i 6 klasse. Amanda gledet seg veldig mye til å bli en fader. Men når de fikk vite vem de skulle være fader for så ble Amanda så skuffet får når hun fikk vite at hun skulle være fader for lars som skal begynne i hennes klasse. Å hun synes at det var ekstra flaut fordi lars har Downs syndrom. Etter en stund spurte Lars om Amanda ville komme hjem til han. Hun sa ja. Når de var hjemme hos Lars så fant de på trylle ord sammen.

  Jeg likte denne boka veldig mye. Fordi den har morsomme presjoner og det er mye spenene ting som skjer. Jeg synes boka passer bra til meg for det er en bra bok. Å i høst så ble jeg også en fadder å det var veldig koselig. Hovedpersonen i denne boka er Amanda, Lars, Adam og sari. Det meste skjer på skolen og hjemme hos lars. Boka passer til 9-12 år

 177. De som er med er: Amanda, Sari, Kai, Læreren Janne, Adam, Anna, Christina og Lars.

  Handlingen skjer mest på skolen, hjemme hos Lars og litt hos Amanda. Den handler om at Amanda gleder seg til å bli fadder, men så får hun høre at hun skal bli fadder til en som heter Lars en som er like gammel og skal begynne i klassen deres og som har downs syndrom.

  Vi har lest boka på skolen så vi vet litt mer enn det som står i teksten.

  Jeg likte boka fordi jeg syntes de hadde komiske navn på maten som fikk det til å høres ekkelt ut, det syntes jeg var gøy. Lars er morsom fordi han er så veldig direkte på den måten han snakker f.eks. «Jeg liker jordbær og Harry Potter» sa han når han møtte klassen før første gang, det syntes jeg var morsomt.
  Boken er bra på den måten at den er lett å forstå fordi innledningen er masse til hjelp og personene syntes jeg er bestemte på hva de
  mener (jeg SKAL liksom). Boka passer for de som liker lettleste bøker humor og den type sjanger og de som er fra 6-12år, jeg vil gi den terningkast 5.

 178. Boka handler om Amanda og vennene hennes som skal bli fadder til førsteklassinger. Men en dag får Amanda vite at hun skal være fadder for en som har Downs syndrom som heter Lars. Men det er ikke det eneste Amanda har i tankene sine, Amanda er nemlig forelsket i en gutt som heter Adam, og Amanda vet ikke om Amanda skal slutte og like Adam. I boka skjer det rundt på skolen hos Amanda, Lars og vennene til Amanda.

  Jeg liker boka fordi når Amanda skal være fadder til Lars som har nettopp begynte i klassen hennes og Lars som hadde Downs syndrom. Det kunne faktisk skjedd på ordentlig. Jeg liker sånne bøker som dette.

  Jeg syntes at boka passer for 8- 13 år. Terningkast 6.

 179. Jeg synes den ikke er noe morsom fordi Lars har Downs syndrom.
  Terning kast 1.
  Lars har Downs syndrom og kommer fra en annen skole og skal begynne i 6 klasse på en annen skole. Han skal gå i klassen til Amanda. Amanda blir fadder til Lars og hun synes det er rart at han har Downs syndrom. Det foregår på skolen, hjemme hos Lars og hjemme hos Amanda.

 180. Boka handler om en jente som heter Amanda som har to bestevenner Kay og Sari og er forelsket i en gutt som heter Adam. Amanda blir fadder til en gutt som heter Lars som har Down syndrom. Amanda blir flau at hun får Lars til fadder og ikke en søt liten første klassing som alle de andre i klassen. Men etter hvert blir Amanda mer knyttet til Lars.

  Jeg likte boka. Den var spennende og det var mye som skjedde. Likte hvordan man kunne lære om hvordan det er å være annerledes og om hvordan det er å ha Down syndrom og det å kunne hjelpe og være en god venn til en som har Down syndrom. Det jeg syntes var morsomst var når Amanda var på skolen og gikk bort og snakke med Adam og Adam begynte å sprute vann på Amanda.

 181. Denne boka var bra og dårlig… Det bra er at de stopper litt mobbing for de snakker mye om at Amanda redder Lars, men det dårlige er at den var ikke så spennende, men like vel var det en bra historie. [Tommel opp]

 182. Eg likar denne boka fordi Amanda er så tøff og tørr og stå opp for Lars. Eg meiner at denne boka er for 6 år og oppover. Fordi den er lærerik.

 183. jeg synes boken er veldig bra fordi jeg synes amanda er veldig tøff.
  boka er veldig trist men jeg likte det.

 184. Utdraget var kjedelig fordi det var lite spenning. Jeg liker fotballbøker mye bedre.

 185. Jeg synes dette er en fantastisk bok! Det får frem at man kan være den man er og at man må stå opp for hverandre. Dette har blitt en av mine favorittbøker, og det passer til alle aldre:) Elsker boken!

 186. denne boken er ikke noe for meg men jeg syntes dette var spennene fortsatt men det var end bra bok altså bare ikek noe for meg.

 187. Boka er bra og lærerikt. Det er Iben Akerlie som har skrevet boka og det handler om Amanda som er fadder for en Downs syndrom barn. Boka forteller om gruppepress og nett mobbing og forelskelser. Nettmobbing er vanskelig å stoppe ,det går hardest ut mot lars som blir filmet .

 188. Boka heter Lars er LOL og Iben Akerlie har skrevet den. Teksten handler om Lars, Amanda, Anna og Cristina. Lars er ny og har Downs syndrom, han er annerledes og Anna og Cristina ler og filmer han når han gjør noe «morsomt»… Amanda er fadderen hans og hjelper han når han trenger det, eller når hun tørr… Boka er i sjangeren drama!! Jeg synes teksten er KJEMPE fin fordi Lars ikke bryr seg om at han er annerledes. Og det er mye drama! Så derfor liker jeg teksten og har lyst til å lese hele! Det som er best og tekstens styrke er når Amanda går bort til Lars og redder han i gymtimen. Det som er svakest med teksten er ingenting for den har bare styrke og ikke noe svakhet, så det er det som irriterer meg! Den som bør lese boka er folk som liker spenning og drama. Jeg synes boka er SUPER!

  Jeg gir den terningkast 6!!

 189. Jeg liker bøker som er drama bare ikke denne boka sier ikke at den er dårligbare at

 190. Jeg synes boken var veldig bra fordi at Amanda klarte på en måte og redde Lars fra og bli latterliggjort foran klassen selv om hun ble filmet.

 191. Boka heter »Lars er LOL» og er skrevet av Iben Akerlie.
  Teksten handler om en jente som heter Amanda og er fadder til en ny gutt i klassen som heter Lars. Lars har Downsyndrom og i en gymtime gjør han now som de andr ler av og filmer. Amanda må da hjelpe Lars, men syntes det er litt vanskelig.

  Det er en dramabok som handler om vennskap.

  Jeg syntes at boka var fin, fordi det handler om noe jeg syntes alle burde ta hensyn til.
  Det beste med boka var at Amanda turte å joine Lars.

  Boka passer for barn mellom 10-år oppover og hvis man er en god leser.

  Jeg syntes teksten var super.

 192. Jeg synes boken var veldig bra fordi amanda faktisk tørte og gå bort til Lars og stoppe det selv om hun ble filmet selv.

 193. Teksten handler om ei jente som heter Amanda som er fadderen til en ny gutt i klassen som heter Lars. Lars har Downs syndrom, og i en gymtime gjør han noe som de andre ler av og filmer. Amanda må da hjelpe Lars, men syns det er vanskelig.
  Det er en dramabok som handler om vennskap.
  Jeg syns boka er bra siden da lærer du litt om hvordan det er å ha Downs syndrom og det at det er mye vennskap i boka.
  Det beste med teksten var at Amanda var modig.
  Det dårlige med teksten var at vi ikke fikk vite mer.
  Boka passer for alle fra 10år og oppover.
  Jeg syns boka er veldig bra

 194. Denne boken heter Lars er lol og er skrevet av Iben Akerlie . Denne teksten handler om en gutt med navnet Lars og har downssyndrom .Han er ny i klassen og har en fadder som heter Amanda.I en gymtime blir lars revet med i en dans , og en jente med navnet christina filmer det . Sjangeren til denne boka er drama. Jeg synes at denne teksten er veldig bra fordi man lærer at man ikke skal være slem mot andre fordi de er annerledes .Styrken til denne teksten er at Lars tør og være seg selv.Det er ingenting som irriterte meg med tenne teksten unntatt Christina.Jeg vil anbefale denne boken for barn fra 7 til 12 år. Jeg synes at denne boken er veldig bra.

 195. Boka heter Lars er Lol og Iben akerlie har skrevet den
  Teksten handler om Lars som har downs syndrom og Amanda Som blir fadderen til Lars i steden for en søt første klassing….. Men så gjør hun noe dumt men alt kommer på plass igjen
  Sjangeren er Drama
  Jeg synes teksten er spennene og lit trist og det sykt mye DRAMA.
  Dens styrke er da Amanda går bort og redder Lars
  Dens svakhet er at det ikke er noen svakheter
  Jeg anbefaler boka for de som elsker drama og alle andre personer!
  Jeg synes boka var Super

  Terningkast:6

 196. Jeg syntes teksten var rørene, fordi Amanda tørte og hjelpe Lars ut av en situisjon som hun egentlig ikke tørte og hjelpe han i.

 197. Lars er lol
  Iben Akerlie
  Jeg syntes boka var spendene og fin fordi Lars var modig og ikke bryr seg om hva andre sier om han. Det beste ved teksten var alt og det svakeste ved teksten var at Anna og Christina filmer Lars. Jeg syntes at teksten bør anbefales for barn som liker bøker om drama og spenning. Jeg syntes teksten var veldig bra og jeg fikk lyst til å lese boka.

 198. LARS ER LOL
  Iben akerlie
  Jeg syns boka var fin fordi Lars var tøff som ikke bryde seg om hva andre sier om han.
  Det jeg syns var best ved teksten var at den var fin og jeg fikk lyst til og lese den.
  Teksten paser for di som liker og lese drama bøker burde lese den.
  Jeg syns boka var super og jeg gir den terning kast 6

 199. Jeg har lest hele boka to ganger og jeg elsket den… Men de tok den værste delen av hele boka!! Men Jeg ELSKER BOKA Håper denne vinner! Boka er spennene,trist, SYKT MYE DRAMA, Også veldig kos bok så jeg trives da jeg leser den! Denne er super

 200. Jeg synes boka er KJEMPE fin fordi Lars ikke bryr seg om han er annerledes, han bare er som han er. Og det er mye drama! Så jeg vil lese mer av boka:)

 201. jeg syns boka var veldig seriøs å var bra for de som tuller med de som har sykdommer jeg likte boka den var også spennende jeg syns boka var veldig bra det var ikke noe snillt å bare filme lars

 202. Boka heter Lars re lol go hunting som har skreveten heter Iben aberlie.teksten handler om Lars som er litt anledes . Boka er drama. Teksksten er super bra fordi jet synes at bok er bra.det beste ved teksten var at Lars hade en God venne.det savkste var at Lars litt anedes.jeg hade anbefalt alle fordi at alle ville likt teksten.teksten var super bra

 203. Boken handler om Amanda og vennene hennes som skal bli faddere til 1-klassinger. Men en dag får Amanda vite at hun skal være fadder til en som går i klassen hennes, grunnen til dette er fordi han har down syndrom. Men det er ikke det eneste hun har i tankene fordi Amanda er nemlig forelsket i en gutt som heter Adam, og Amanda er fast bestemt på at hun skal slutte å like han.

  Jeg liker boka fordi det kunne faktisk skjedd på ordentlig, og jeg liker sånne bøker. Jeg likte den også fordi boka viser at man ha det gøy med en person selv om den personen har en sykdom eller er litt annerledes.

  Jeg synes at boken passer for 9-13 åringer. Terningkast 6.

 204. Beste bok ever. Lest den før. Terningkast:
  54734668736476448675578589715818785178965589475283477589784637437867
  63876575820157856156756785818765786576567567365765368763285675628566
  56856765723657637637563667567569654368948236457395687896789567676677
  9372645236764834736847325728973847874789742437478974774838943+ minst
  😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

  LARSUS ER LOLUS

 205. Jeg syntes denne boken var veldig bra fordi den ikke handlet om prinsesser og alt det der, den handlet om en jente som het Amanda. Hun hadde det så enkelt fordi hun var vennen til Lars med downs syndrom. Amanda hadde det vanskelig når Lars gjorde rare ting og de andre ledde av henne og Lars. jeg gir denne boken terning kast 6 🙂

 206. «Lars er lol» handler om Lars som har Downs syndrom og gjør litt av hvert. Han er en impulsiv gutt som danser i gymtimen og han er morsom. Når han begynner på skolen får han en fadder som var litt nevøs i starten. Dette går bedre hvert.
  Jeg syntes boka var litt bra og litt dårlig. Jeg gir den et terningkast 3.

 207. Boken fenget mange, men de fleste nevnte at den ikke var veldig spennende. Mange har likevel lest boken.

 208. jeg syns den var vanskelig å følge med i historien
  jeg vill ikke lese denne boken.

 209. Jeg dette utdraget var ganske morsomt, men det var ikke så spennende. Jeg gir boka terningkast 3.

 210. Jeg syntes denne boken var OK fordi den var morsom men det skjedde altfor lite. Jeg har ikke så veldig lyst til å lese den.

 211. Jeg synes boka var spennende. Jeg likte godt da Amanda forsvarte Lars.
  Jeg ble overasket over at Anna og Christine tok frem mobilen. Det er et tegn på dårlige klassekamerater. Dem må jo forstå at Lars har Downs syndrom, og at han ikke er helt vanelig. Slutten var spennende fordi man fikk lyst til å lese mer. Jeg synes boka var veldig bra fordi den viser at man må støtte hverandre og hjelpe hverander. Jeg synes denne boka passer for alle barn og ungdommer. Jeg synes forfatteren var flink til å forklare godt hva som skjedde i boka. Jeg ble irritert over at gym-læreren ikke gjorde noe da Anna og Christina tokk opp mobilen å begynte å filme Lars. Jeg gir denne boka terningkast 6.

 212. Jeg synes det Amanda gjorde var kjempe modig.
  Det var morsomt at han Lars sa de rare tryllrformelene.
  Jeg gir boka ternigkast 3 av 10.
  Jeg ga boka ternigkast 3 av 10 fordi den var kjedelig, ikke så spennende og ikke så mye drama

 213. Jeg synes boka var veldig spennende og jeg likte da Amanda gikk fram til Lars og stoppet han for å gjøre seg ennå mer til latter. Jeg likte ikke da jentene filmet Lars.
  Slutten var spennende fordi Amanda turte og gå fram til Lars og stoppe ham.
  Jeg synes boka burde få en 4 fordi det kunne være mere drama og spenning i boka.

 214. jeg likte da amanda tokk og stopa og hjalp lars.
  jeg likte ikke att anna og cristine tokk video av lars.
  jeg sines det var mye drama og spening.
  slutten var litt spenende. Lars er LOL

 215. Jeg likte godt da amanda sto opp og hjalp lars.
  Jeg likte ikke da anna og cristine filmet lars.
  Jeg syns det var masse drame og spenning.
  slutten var litt spenndene. LARS ER LOL.

 216. Jeg synes boka var bra

  Jeg likte godt da Amanda forsvarte Lars.
  Jeg likte ikke da Anna og Christina lo av Lars.
  Jeg ble overrasket over at Amanda å Lars lagde trylleord.
  Jeg ble irritert over at Anna og Christina filmet Lars.

 217. Den virker veldig morsom jeg har den boken og hadde ikke tenkt å lese den men nå tror jeg vil lese den.

 218. Jeg likte boka vedlig godt. Den var spennende fordi det var mye drama. Jeg har lest hele boka, og jeg anbefaler andre å lese den. Man kan også lære noe av boka.

 219. jeg synes boka var fin. jeg synes boka var veldig spennende og morsom. Boka forteller jo at det ikke er bare i boka men at det kan sje i virkligheten og. boken var fin, spennende og morsom det er en bok jeg har veldig lyst til og lese.

 220. Jeg syntes boka var kul.
  En av de senene jeg likte godt var da Amada turte og stoppe alle med en trylleformel. Siden Anna og Christina kunne gjøre noe sånt. Og faktisk filme Lars.
  Denne boka kunne jeg godt tenkt meg å lese. Noe jeg liker med boka er at alt på en måte bare kommer bråth på. Da syntes jeg boka blir mere spennede.
  Noe som jeg syntes kunne ha forbettret seg er at de kunne skrivd litt om hva trylle orende betydde. Denne boka gir jeg en terningkast 6. Jeg vil anpefalle boka for folk fra 6 til 12 år. s
  Så vet de at de ikke skal mobbe andre

 221. Hei! Nå skal jeg fortelle litt om Lars er lol.

  Denne boka var bra synes jeg, men jeg likte ikke da christina filmet Lars når han tullet. Men Amanda forsvarte Lars og det likte jeg veldig godt. Denne boka var ikke så spennnde eller morsomt, men den var litt trist, fordi Lars ble mobbet av christina. Så jeg gir terning kast 3.

 222. Hei nå skal jeg skrive lit om Lars er lol:
  jeg synes det var kult når Amanda gikk opp til Lars og sa stanitus stopus så stoppet Lars og alle de andre med å le,¨Men det dålige var at Anna og Christina forsate og filme dem.jeg likte ikke da Amanda brukte så langt tid til å gå opp til Lars å hjelpe han men det var bra at hun gjorde noe da.Jeg synes det var bra gjort av venne fordi de viste tegn til Amanda at hun skule gjørde noe.Jeg likte at Amanda gikk opp fordi hvis hun ikke hadde stopet det hadde Lars blit mobbet av mange folk.Boka var spennede og gøy jeg vil gi boka 6. Jeg anbefaler å lese den.

 223. Jeg synes at boka er veldig morsom og mye drama. Jeg synes at denne boka er veldig fin fordi at Amanda er så tøff som stor for Lars. det er egentlig bra at du lagdet denne boka tenk om noen har det som Lars har da håper jeg at det fins noen som Amanda.
  Jeg synes at Lars er veldig krevative og tør å være seg selv.
  Jeg gir terning kast 6 🙂

 224. Jeg synes boka er morsom og det er litt spennende og jeg synes det er fint at fårateren har inkludert vennskap og det er trist at det faktisk er noen som blir mobba som Lars bare fordi de er anndeledes. 🙁 Men det er hyggelig at Lars her en frin fadder som Amanda:)

 225. Jeg synes boka er morsom og det er litt spennende og jeg synes det er fint at fårateren har inkludert vennskap og det er trist at det faktisk er noen som blir mobba som Lars bare fordi de er anndeledes. 🙁

 226. jeg ambefaler dene boka fordi den er spendene og den har god drama i seg man har lyst til å lese mer og mer.

 227. Jeg likte ikke dette utdraget, fordi den var kjedelig og ga ikke særlig mening. Terningkast 1

 228. boken hørtes ikke veldig spennende ut og den var ikke veldig bra. jeg fikk ikke lyst til å kjøpe den

 229. Jeg likte ikke dette utdraget, fordi den var kjedelig. Jeg skjønte ikke helt historien, den ga ikke så særlig mening.

 230. Dette utdraget fra spennende. Jeg kjente at jeg alltid var med og lurte på hva som kom til å skje videre

 231. Jeg synes boka var morsom,men jeg synes det tok lang tid før de kom til poenget. Men helt Ok! Det hadde vært gøy å lese/høre hele boka! 🙂

 232. Jeg syns denne boka var ganske bra bok. Fordi forfatteren er flink til å fortelle hva som skjer. Forfatteren fortalte også om hvordan de følte det i boka. Jeg likte mer den senen der hvor, Amanda sender feil brev til Lars og Adam sitter ved siden av Lars. Så Adam måtte lese den for han. Og da var det spenning. så hvis det var fra 1-5 stjerner mener jeg at den burde få 5. Fordi denne boka var kjempe bra.

 233. LARS ER LOL
  Iben Akerlie

  Jeg likte boka fordi jeg kom godt inn i den. En ting jeg ikke likte var at det ikke var så mye drama og humor. Amanda, hovedpersonen gjorde Lars, syndromgutten, rolig igjen og det var bra.

 234. Jeg likte godt da Amanda reddet Lars fra å bli et internett fjols. Jeg ble irritert da jeg leste om at Christina og Anna tok opp mobilen og begynnte å filme Lars, det er så trist å lese at noen i det hele tatt kan gjøre noe sånt. Jeg syntes forfatteren var skikkelig flink til å fortelle hva som skjedde i fortellingen forfatteren gikk liksom helt inn i teksten det syntes jeg var veldig bra. Slutten gjorde sånn at jeg fikk lyst til å lese resten av boka. Boka var skikkelig spennende, morsom og det var veldig mye drama som jeg liker. Jeg annbefaler denne boka for de som liker spenning, komedie og drama. Denne får terning kast 6…..

 235. Jeg likte godt da Amanda sto opp for Lars. Jeg synes boka var veldig bra fordi den viser at man må støtte hverandre. Jeg ble overasket da Amanda offret seg for Lars når hun egentlig ikke turte. Jeg likte ikke da Christina og Anna filmet Lars. Jeg likte heller ikke at Stein Vidar ikke stoppet Christina og Anna. Denne boka var veldig spennende. Jeg gir denne boka terninkast 4.

 236. Jeg likte godt da Amanda turte å stå opp for Lars. Jeg likte for det meste alt i boka. Jeg ble overrasket da Amanda ofret seg for Lars. Jeg ble irritert over da Christine og Anna filmet at Lars drev å tulla å sånt mens gymlæreren ikke følgte med. Jeg synes denne boka er den beste jeg har lest hittil og er et godt eksempel på at man må støtte og hjelpe hverandre. Det blir bare mer og mer spennende for hver setning, slutten var den mest spenneste og beste delen i boka. Jeg kjente meg igjen fordi jeg er modig og står opp for andre. Jeg gir denne boka terningkast 6

 237. jeg likte ikke boken!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 238. håper det blir en film om denne historien. denne boken er spennene ikke som Olebrom da men den var tridt jeg ble røt fotsat ikke som olebrom da men det rørte meg.

 239. Jeg syntes at dette var en balndig av humor, drama og spenning. Perfekt for meg! Mens jeg leste begynte jeg og reflektere over hvordan det kan være. Dagenen etter jeg hadde lest utdraget dro jeg til butikken, og kjøpte boka. Den er sååååå bra! Terningkast 7 fra meg!

 240. Denne boka var heftig. Lars er en morsom person. Det er evig lattis. Elsker boka den burde vinne. LARS ER LOL!!!!!!!!Det er så morsomt da Amanda blir spruta ned, håper det kommer en film.

 241. Den var spennende og morsom. Den var bra og du vet liksom ikke hva som skjer.

 242. jeg sytes utdraget var kjempe bra. Etter jeg leste utdraget begynte jeg og lese boka og jeg ELSKER boka. Det er den beste boka jeg noen sinne har lest. Og jeg har lest den 4 ganger fordi den er så bra. Jeg har anbefalt boka til alle jeg kjenner. Jeg greier så vit og legge fra meg boka når jeg leser i den!!!!!!!

 243. Jeg synes at boken er litt trist og emosjonell. Det er en bok som man kan har lyst til å lese med en gang. Jeg har ikke lest boken selv, men mange i klassen min har lest den, og de synes at boken er bra. Det er en bok som man kan tenke lenge over. Noen har nok til og med opplevd dette selv. Å lese om Amanda og Lars var imponerende og rørende for meg.

 244. Jeg hatet den. Den var dårlig og ikke min stil. Terning kast 1

 245. Boka er SUPER! En blanding av drama, vennskap og tårer. Har allerede lest boka. Forfatteren virker veldig snill også. Terningkast 100! Min favoritt av alle utdragene.

 246. jeg elsker boka etter jeg leste utdraget begynte jeg og lese boken. og jeg synes boka er kjempe bra

 247. Jeg syns boken Lars er lol er en fin bok jeg tenker den kan hjelpe mange unge til og ta bedre vare på hverandre og å respektere barn med downs syndrom terningkast 6

 248. Jeg syntes at boka ikke var noe bra fordi det ikke skjede noe.
  Jeg syntes den var kjedelig.
  Terningkast 1

 249. Jeg synes det var litt trist at Anna og Christina mobba Lars men det var veldig overaskene at Amanda sa stopp til de som mobba Lars. Jeg synes boka er veldig bra det lærer men at man skal helpe andre hvis noen mobber andre og hvis du ser det. Jeg synes boka er son for 8 til 14 år.
  Jeg vile vite hva som skjedde etter det,jeg kommer til og lese boka for og høre hva som skjer vitre.!

 250. Jeg synes boken er bra fordi, den er spennende og det er litt drama. Jeg har lest denne boka før å da synes jeg den var veldig bra. Jeg gir terningkast 5.

 251. Den var veldig bra. Overskriften er litt moro aktig. Gjerne vil lese mer av dette. Gnir terning kast 4😀

 252. Jeg synes denne boka er veldig artig. Denne boka handler om en jente som heter Amanda. Hun går i 6 klasse og har to venner som hetter Kai og Sari. Men når læreren tar hun med på gangen får hun hvite at det kommer en ny gutt i klassen han heter Lars og har Downs syndrom. Denne burde absolutt bli lest. Jeg vil gi terningkast 8.

 253. Jeg syenes boka virker som en bok om nettmobbing. Men min skala fra 1-10 er 6! Jeg synes ikke at boka var så veldig spenningsfull.

 254. Jeg syntes at boken hørtes spennende ut, men jeg fikk ikke sånn veldig lyst til å lese den. Jeg ble ikke helt dratt med inn i boka, men jeg syntes at den var bra. Det er ikke helt min bok-smak, men jeg anbefaler å lese den.📖

 255. Jeg syenes boka virker som en bok om nettmobbing. Men min skala fra 1-10 er 6! Jeg synes ikke at boka var så veldig spenningsfull

 256. Denne boken synes jeg er morsom og jeg leser boken hjemme. Det som skjer i boken kan skje på ekte så det er fint at det er en bok om det. Jeg synes boken er gøy og lese og litt morsom. Jeg synes det er en fin historie. Jeg gir den terningkast 5.

 257. Jeg syntes at boka hørtes spennende ut, og man lever seg inn i boka.📚
  Boka er ganske morsom og jeg har lyst til å lese hele boka.📚

 258. jeg syntes boka var gøy jeg likte den og jeg kan lese resten om jeg gidder jeg gir boka terning kast 5:veldig bra.

 259. Boken virker veldig god og morsom. Den er spennende og veldig tiltrekkende. Den er en veldig humoristisk bok.

 260. Jeg Henriette syntes at boken forklarte ganske godt følelsene og hva de gjorde i boken. Jeg likte også godt at det var lett og lese boken jeg gir boken en 👍🏻
  Jeg Melissa sytes at boken var bra fordi at det var drama og jeg liker drama bøker.🦄

 261. Jeg likte utdraget frodig det var litt morsomt og det skjede mye spennene. Det var veldig bra at det kjede mye morsomt på en gang.man får lyst til å lese med av boken. Jeg likte boken veldig bra.

 262. Amanda har fått i oppgave å være fadder for Lars som har Downs syndrom. Det går ikke så bra i gymmen når Lars dummer seg ut når Anna og Christina står å filmer han. Skal Amanda gå inn å redde Lars når han roper ut besvergelser og trylleformler?

 263. Lars er lol handler om at hun prøver og redde Lars fra en stor sosialbombe. Mot seg selv. Jeg syns den var morsom og likte veldig god hvordan den tok meg inn i teksten. Jeg får lyst til og lese helle boka.

 264. jeg synes det er en god teks. litt rart med tøyse ordene men morsomt. det er en gøy bok.

 265. Boka handler om Amanda som har fått et fadderbarn med downs syndrom. Lars har hun fått. Men, de blir fort gode venner og finner på mange trylle formeler. Men så har vi Anna og Christina, to jenter som ELSKER å spre dårlige rykter. For eksempel, det er gym, de har fått beskjed om å være kreative med noen gamle turnflagg. Amanda balanser på en benk mens hun hører fnising bak seg. Hun snur seg og ser at Christins filmer noe. Hun filmer Lars. Han hopper rundt på gulvet og roper ut trylleformelen.
  Jeg syntes utdraget var bra, og jeg fikk lyst til å lese mer. Jeg anbefaler boka for jenter og gutter i alderen 9-12 år.

 266. Helt grei bok. Tror ikke helt jeg hadde lest videre, men jeg tror et få andre ville ha gjort det. Jeg ville gitt denne terningkast 2, passe bra.

 267. Boka var bra og det var morsomt og lese👌🏼👍🏼 Jeg får veldig lyst til å lese vidre

 268. denne boken var:gøy den er morsomt og jeg har lest den:) LES DEN!!!!!!!!!!!!!! denne boken vil jeg gi terning kast 5

 269. denne boken var: sssssssssssssssyyyyyyyyyyyyyyyyyykkkkkkkkkkkkkkkkkktttttttttttttttt gøy den er sssssssssssssssssssyyyyyyyyyyyyyyyyykkkkkkkkkkkkkkkkkkktttttttttttttttt morsomt og jeg har lest den:) LES DEN!!!!!!!!!!!!!! denne boken vil jeg gi terning kast 5

 270. Lars er hovedpersonen i denne boka. den heter derfor Lars er lol
  Lars kommer på gruppe sammen med Sari og Adam.

  Det jeg syntes er morsomt er at Christina filmer Lars, og ikke for å vise hvor kul og kjekk han er men det motsatte av det.

  Christina filmer Lars si Karakas Kenius siden han prøver å bli magiker.

 271. Klassen som helhet mener at boka var veldig bra! De synes det var spennende da Amanda stoppet Anna & Christina i å ta flere bilder av Lars. De likte ikke at de gjorde narr av ham. De lurte veldig på hva Anna & Christina kom til å gjøre med de bildene. Dette gjorde til at elevene fikk lyst til å lese mer av boka. Vi valgte å lese den som høytlesningsbok i klassen.

 272. Jeg likte boken fordi den viste oss at hvis det kjer noe dumt eller rart kan vi ikke bare stå og se på men vi må gjøre noe. Som for eksempel si i fra til en lærer, eller stoppe de som ser på, eller stoppe personen som gjør det. Og så likte jeg boken fordi den hadde mye morsomt som gjorde det spennende terningkast 6 🙂

 273. Jeg syntes denne boka var kjempekul og fantasifull og morsom
  denne boka ga med latterkrampe

 274. Den var bra,fordi den var bare mer og mer spenene får vær gang.Men forfatteren kunne hå fortalte litt mer spennene så det bli terningkast🎲🎲🎲🎲🎲🎲6666666666

 275. Boka «Lars er lol» handler om at Amanda får et fadderbarn som heter Lars og har Downs-syndrom, og alt som skjer med de.

  Jeg syntes at boka er ganske så kjedelig, fordi det skjer liksom ingenting og man blir litt forvirra på hvem som er hvem.

 276. Hei. jeg heter Lina Gram og går på Ormestad skole. jeg synes denne boka var bra fordi dette er ting jeg kunne forestillt meg at det faktisk skjedde, og at Amanda var så modig og fikk lars til å slutte selv om det gjorde at hun dreit seg ut. Denne boka gir jeg terningskast 3

 277. jeg likte boken fordi jeg likte når Lars løp rundt over alt
  jeg gir terningkast 5

 278. jeg likte ikke boka den var kjedelig fordi det skjedde ingenting forfatteren burde tenke på og skrive en artig bok istedenfor en lang kjedelig bok!

 279. Jeg synes boka var passe bra, jeg er ikke så glad i drama. Så jeg gir terningkast 3. :)))

 280. jeg like boken fordi: den var litt morsom.
  jeg likte ikke boken fordi: den var forvirrende og rar

  terningkast 2

 281. Jeg likte boken fordi hovedpersonen turte og gjøre noe. Jeg likte ikke boka fordi den var ikke spesielt i min smak. Terningkast 2,5.

 282. Vi synes at boken var gøy, spennende og interessant fordi det var kult at det var trylling i boka. Dette er en bok vi har lyst å lese 😆

 283. Ronja skriver:
  Jeg synes den er bra fordi den stopper kanskje folk i å mobbe å ta video da det skjer noe rart.
  Å det var litt trist på grunn av at han hadde Downs syndrom å ble mobba men det var bra at fadderen steppet inn og hjalp han.
  Denne boka likte jeg. Den anbefales.
  Den var lett å lese å kul å lese den har mange sider men den lærer at du trenger ikke å mobbe.
  Jeg gir denne boka terningkast 5.

 284. Collin skriver:
  Den var kjedelig fordi at det ikke var noe morsomt.

 285. Elise skriver: Jeg opplevde at boken var ganske bra.
  Teksten var ganske forståelig, og jeg vil lese resten av boken også.
  Jeg anbefaler boka siden den var ganske bra og anbefaler den til at flere skal lese.

 286. Vi syns at utdraget var litt morsom da Lars drev skrek trylleformler.
  Vi mislikte utdraget fordi Stein Vidar ikke stoppet Anna og Christina med å filme Lars og le av ham. Vi gir boka terningkast 3.

 287. HeI jeg Kommer fRa NorSk Og snakKer NOrge jeG lIker pøLser oG liKer BOKER.

 288. Boken var bra og morsom og jeg likte godt da Lars gikk frem og tilbake med turnflagget og skrek ut trylleformler

 289. Jeg ble irritert over at Amanda ikke hjalp Lars, men det var bra at hun hjalp Lars til slutt. Jeg synes at boken ikke var så bra fordi den var litt for dramatisk og jeg gir den terningkast 2

 290. Jeg synes utdraget var spennende og morsomt. Forfatteren var veldig flink å forklare hva som skjedde. Jeg gir den terningkast 6.

 291. Dawn syndrom er en dårlig sykdom men uanset det var litt grusomt og bli mobbet men vet noen om det var lagt ut på nett men det er jo ulåveig.

 292. Jeg synes boken var bra fordi jeg syns den var spennende. Det føltes ut som om jeg ble dratt in i boka. Jeg likte spesielt at Amanda fikk Lars til å slute. Jeg likte også de rare orene lars ropte. Jeg anbefaler boken for alle som liker spenning humor og drama. Jeg reagerte på at Amanda ikke hjalp lars med en gang. Jeg gir boken terningkast 5

 293. jeg synes at den var lit morsomt da Lars ropte trylleformler. jeg synes det var lit spennene at vi ikke vet hva Anna og Cristina skal gjøre med videoen.

 294. Jeg syns boken var helt okei, jeg likte at Amanda gikk og sa trylleformler med Lars når Anna og Christine filmet, Jeg syns hun var modig men jeg ville ikke lest boka fordi jeg liker mer spenning og skrekk.

 295. Jeg synes den var bra fordi det viser at man må være modig av og til selv om det kan være skummelt for deg selv.

 296. Boka handlet mye om mobbing og det synes jeg er bra, og det jeg likte best var da Amanda hjalp Lars fordi jeg synes ikke noen burde bli mobbet. Jeg synes også det var dårlig gjort av Anna og Christina å filme Lars og Amanda. Men samtidig synes jeg boka var litt forvirrende og kjedelig, det var ikke helt min type bok. Jeg gir den terningkast 2.

 297. jeg syntes boken var bra fordi Amanda var veldig modig som dummet seg ut for å redde Lars. Men det var veldig dumt at Anna og Christina filmet.
  Jeg har lyst å lese hele boka.
  terningkast: 5

 298. Jeg synes boka ikke var så bra jeg synes den ikke var så spennende den hadde ikke så mye spenning, jeg liker bedre skrekk bøker, men Amanda var tøff å reddet Lars, jeg ville ikke ha tort det.

  Terningkast 3

 299. Jeg synes ikke at boken var så spennende men jeg synes den tok opp et viktig tema. Det irriterte meg Amanda brukte så lang tid på og hjelpe Lars men jeg synes det er bra at hun gjorde det til slutt. Visst jeg skulle gitt den et terningkast så ville jeg gitt den fire.

 300. Lars er lol handler om lars som dummer seg ut i gymmen mens Amanda prøver å hjelpe. jeg synes boka høres uinteressant ut fordi handlingene tar veldig lang tid. jeg gir boka 4 i terningkast.

 301. Jeg Syntes at utdraget I boka var morrsomt kult og spennende jeg anbefaler denne boken til de som liker humor og vennskap.

 302. Veldig bra bok likte den veldig godt den er ganske spennende. Den er ganske morsom til og med handler om nettmobbing også. Det var veldig modig av Amanda og redde lars for og ikke bli mobbet i mange dager mer. Så Lars ikke var lei seg i mange dager etter. mange mer burde lese boka! vi leste den i klassen også den var bra. Jeg syntes det var morsomt at Amanda og lars hadde trylleord. Og at lars fikk fantasien og brukte dem i gym timen. Da var Amanda veldig tøff og fikk han til og stoppe. dere burde lese den er veldig bra!

 303. jeg likte boka fordi den er morsom og spennende. det var en god bok fordi det skjedde litt av hvert i den. jeg vil anbefale denne boken for folk fra 9-12 år fordi den kan noen ganger kan være litt vanskelig å forstå for noen.vil si at den passer for folk som liker humor,drama og spenning. jeg har lest boken selv før og har lyst til å lese den igjen;)

 304. Eg syntes boka var spennande fordi eg fekk vite mei om Down syndrom. Eg syntes det var litt kult at Lars ikkje brydde seg om kva andre syntes om det ha gjorde.
  🎲=6

 305. Det var litt forskjellige meninger om boka i klassen vår. Noen syntes den var bra, mens den for andre ikke var like fengende. Det alle imidlertid var enige om var at den tar opp mange viktige tema, som hvordan man er med andre, alle er like mye verdt og hvor viktig det er å være bevisst bruken av mobil og sosiale medier.
  Alt i alt var den bra i følge klassen.

 306. Det Handla om at de var på skolen og hadde gym. Og det skjedde mye drama.
  Jeg syntes boka var spennende og morsom. Derfor gjør jeg denne boka terning kast 4.

 307. Vi mener at utdraget er passe bra, fordi teksten hadde litt lite beskrivelser, det skjedde ikke så mye og vi syns den ikke inneholdt så mye drama.

 308. Jeg synes boka er bra men ikke den beste. Den hvar litt skjedlig fordig det hvar lite spening i den.

 309. Boka var bra og spennende. Jeg likte når amanda ropte trylleformelen og stoppet alt,
  men det var veldig dumt at Anna og Christina filmet alt sammen.
  Jeg gir den terninkast 4.

 310. Jeg synes synd på Lars som ble filmet av Cristina og veninnen hennes.
  Jeg vil fortsette og lese boka siden den hørtes spennende ut.

 311. Jeg likte boka den var veldig morsomt, men det var litt dumt att de bare sto og så på. Jeg fikk veldig lyst til og lese boken selv. Terning Kast 5/6.

 312. Vi synes boken var god fordi den tar opp viktige temaer som det å være annerledes og mobbing.

 313. Ganske bra. Først skjønte jeg ingenting, men så begynte jeg og skjønne litt. Boka høres ganske gøy ut så jeg tror jeg vil anbefale og lese den. Boka får terningkast 4/5.

 314. Jeg synes boka var litt kjedelig og ikke sånnne type bøker jeg liker. Jeg vil si at boka var dårlig.

 315. Jeg synes at boken var kjedelig fordi jeg ikke er en drama person, men jeg synes forsatt at boken er fin fordi den handler om at en jente hjelper en gutt med en sykdom, det som er fint er at kanskje når noen leser dette så kan de også hjelpe de som har sykdom eller de som har det vanskelig.

  Terning kast 5/10

 316. Utdraget har gitt meg veldig lyst til å lese ferdig boka. Jeg likte godt at forfatteren viser at det er viktig å hjelpe vennene sine:) noen steder ble beskrivelsene litt lange,men bare litt;) Jeg anbefaler boka fordi den ut ifra det jeg har lest er utrolig morsom.

 317. Boka var veldig bra og det var fint at Amanda stillte opp så jeg gir boka terning kast 4

 318. Eg synest Lars er lol er ei bra bok fordi ho er informerande om downssyndrom. Eg synest at utdraget var spennande fordi det var mykje som skjedde i det.
  Eg gir 🎲 Kast 6. Eg vil gjerne lese boka.

 319. Boken er levende,lystig,og man kan sitter og venter og venter på hva som kommer etter den ene setningen etter den andre. Boken er ikke spennende på den måten som hobbiten men passer for de som likker humor og vennskap

 320. Eg syntes boka var kjempe bra. Den var morosam og spennande. Eg likte veldig godt Lars som hadde Down syndrom for han gjorde veldig masse rart. Dette er ein bok eg gjerne vil lese og kanskje du. 🎲 Kast 6

 321. Jeg likte utdraget fordi det var litt morsomt og liksom alt skjedde med en gang. og det var veldig bra for da vil man bare lese boken videre og videre det var litt morsomt da alle de andre som var i gymsalen bare sto helt stille og at ingen andre hjalp til men det dommeste var at Anna og Cristina begynte å filmet med telefonene. Det jeg ikke likte var at forfateren kunne beskrivet mere tydelig og at noen av setnigene med det samme mening sto igje og igjen.

 322. Boka handler om at klassen til Ada har gym. Amanda og Lars ned dawns syndrom er venner å har laget trylleformler. Klassen er delt opp i grupper å skal gjøre øvelser. Lars er akkurat i gang med å gjøre sin egen bevegelse han veiver med armene og sier trylleformlene da tar Amanda og Kristina frem telefonen å filmer Lars. Da sier Ada En trylleformel Lars og alle stopper opp Amanda filmer da Ada. Så kommer gym læreren fantastisk Lars og at alle skal gjøre som Lars.

  Jeg syntes boka var kjedelig fordi den handlet om gym og å drite seg ut

  Jeg gir boka et terningkast 2

 323. Terningkast: 4
  Jeg synes det var en grei bok.
  jeg hang ikke akkurat med hele tiden fordi det var lite beskrivelse.

 324. Jeg syns boka var spennende og litt trist. Det var trist fordi det var litt mobbing.

 325. LARS ER LOL

  Forfatter: Iben Akerlie
  Illustratør: Irene Marienborg
  Forlag: Aschehoug

  Jo, jeg burde gjøre noe! Men hva?
  Jeg står fortsatt paralysert, mens Lars roper ut enda en trylleformel:
  «KARAKAS KANINUS!!!»

  Denne boka handler om en gutt som heter lars og har Downs Syndrom. Han og Amanda finner på mange trylleformler. Men det var ikke meningen at anna og Christina skulle høre dem i gymtimen. Gym var favorittfaget til lars. Men i salen så dummer han seg ut foran alle i klassen. Og verste av alt var at Christina fikk det på video

  Jeg likte at det var ganske mye handling og det gjorde at jeg fikk lyst til å høre mer av denne boka, også synes jeg at boka her var veldig troverdig

  Jeg likte ikke så veldig at gym læreren ikke tok i fra dem mobilene deres

  Anbefaler denne boka for de som liker humor og er glad i å lese

  Jesper, 11 år. Jeg tenker jeg gir denne boka terningkast

 326. Lars er LOL
  Forfatter: Iben Akerlie
  Illustratør: Irene Marienborg
  Forlag: Aschehoug

  Jeg ser bort på Sari og Adam, som er blitt presset opp mot ribbeveggen av Lars’ altfor kreative turnoppvisning. De ser begge temmelig forskremte ut, og da jeg ser opp, fanger Saris isende blå øyne mine. Hun sender meg et hardt blikk som tydelig sier: «burde du ikke gjøre noe?».

  Hoved personene er Amanda, Lars, Anna, Cristina. Lars har Downs syndrom.
  Anna og Cristina NET mobber Amanda og lars

  Jeg synes at det var mye humor og tull og jeg fikk lyst til å lese den.
  Jeg syntes at det var bra at de tok opp mobbing.

  Jeg synes at det var dårlig at læreren ikke tok i fra dem mobilene.

  Jeg kan anbefale denne boken.
  Jeg gir boken 5/6.

  Mats Leander

 327. Lars er LOL

  Forfatter: Iben Akerie
  Illustratør: Irene Marienborg
  Forlag: Aschehoug
  Jeg vet jo, eller har en sterk anelse, om hva Christina gjør. Hun filmer Lars, og jeg vet at hun ikke gjør det for å senere vise alle hvor kul og kreativ Lars er, heller det motsatte.
  Men jeg klarer ikke å stoppe henne. Jeg har fryst helt fast og makter ikke å redde Lars, som nå fortsetter som en duracellkanin frem og tilbake på gulvet mens han gauler:
  «TANTATUM FAKTOTUM!!»

  Historien handler om en som har Downs som heter Lars og blir filmet og nettmobbet også er det ei jente som heter Amanda som står bare og kikker på men har så lyst til å si fra til en voksen, men greier det ikke.

  Jeg likte boka på grunn av det er realisme og det liker jeg og det er troverdig også er den veldig trist og da. Det var veldig god driv det var veldig veldig veldig mye og tenke på. Så jeg likte den ganske så godt jeg kunne godt lest hele boka.

  Jeg likte ikke boka fordi vi fikk ikke så mye info om hovedpersonene. Jeg har ikke mer jeg likte boka kjempe bra.

  Jeg kan virkelig anbefale denne boken. Jeg gir den ternings kast 5

  Endre H H.

 328. Jeg syntes boka var gøy, fordi den var spennende for at Amanda var veldig modig som torde å stoppe Anna og Christina.

 329. «Lars er LOL»
  Forfatter: Iben Akerli
  Illustratør: Irene Marienborg
  Forlag: Aschehoug

  «TANTATUM FAKTOTUM!!»
  Tantatum faktotum, den siste trylleformelen vi utviklet, som når den perfeksjoneres skal kunne omvandle løgner til sannhet. Vår beste formel hittil.
  Jeg blir stående stiv som en stokk og liksom hviske for meg selv: «Tantatum faktotum», uten at det hjelper noen.

  I boken møter du hovedpersonene Amanda og Lars som har Downs syndrom. Amanda er fadder til Lars, det var ikke akkurat hva Amanda håpet på men det viser seg til og gå bra.

  Denne boken er gripende, troverdig og jeg liker at hun skriver hva hun tenker. Jeg likte alt ved boken men det kan være fordi jeg bare leste et utdrag.

  Jeg vil anbefale denne boken sterkt til deg som vil lese noe troverdig med god driv.

  Jeg gir terningkast 5 av 6

  Hedda E. 11år

 330. LARS ER LOL

  Forfatter: Iben Akerlie
  Illustratør: Irene Marineborg
  Forlag: Aschehoung
  Men jeg klarer ikke å stoppe henne. Jeg har fryst helt fast og makter ikke å redde Lars, som nå fortsetter som en duracellkanin frem og tilbake på gulvet mens han gauler:
  «TANTATUM FAKTOTUM!!

  Det er en bok om nettmobbing. Det handler om en gutt med downs sydrom. Guttens navn er Lars. Faderen hans er en jente med navn Amanda. Mobbernes navn er Anna og Christina. Det skjer på skolen i en gymsal.

  Jeg synes at boka er ganske bra. Fordi de er gode med å prøve å få oss til å skjønne hva som skjer.

  De som skrev boka sa at Amanda var fadder til Lars, men når de er like gamle gjør det til at jeg ikke tror at boka er troverdig. Men om du vil lese den er det dit valg.

  Min vurdering av boka er:
  3/10

  Marie Dyb. B.

 331. Det handlet om at Amanda ble fader for en som het Lars. Lars hadde downs syndrom.
  Det var en gym time og man skulle gjøre noe kreativt. Så begynte Lars å si trylleformler.
  Så skulle Amanda prøve å redde Lars fra en pinlig situasjon som ble tat opp på film.
  Den var døds kjedelig😖. -10/10. Jeg anbefaler den ikke i det hele tat. Den var dårlig fordi det var ikke noe action🤠. Så ja😊. Det var det👍.

 332. Jeg synes boka var morsom, gøy og spennenes på samme tid. Det er faktisk favoritt boken min. Jeg synes det var et bra tema og ta opp og bli likt av de kule og være populær eller og like deg selv. Jeg likte også at den var veldig moderne og det var det som gjorde den så bra.

 333. Jeg syntes boka var veldig bra og jeg får lyst til å lese mer. Denne boka passer for de som liker vennskap og humor.jeg gir terning kast fem.🎲

 334. Jeg synte boka «Lars er LOL» egt var ganske spennende fordi jeg lurte på hva Lars kom til og gjøre til slutt. Det var litt spennende og se hva Anna og Cristina kom til og gjøre med det video klippet. Men jeg anbefaler denne boka til de som liker drama og litt spenning, jeg gir denne boka på en skala fra 1-10, 7-10.

 335. Jeg synes utdraget var ganske spennende å lese jeg satt å ventet på å se hva som skulle skje. Jeg synes også at den var morsom. Jeg fikk veldig lyst til å lese boken. Så jeg gir den terning kast 6!

 336. Jeg syntes at boka var bra og spennende. Jeg syntes at det var bra skrevet og lett og forstå. jeg gir boka terningkast 4 🎲🎲🎲🎲

 337. Jeg syntes at boka var bra og spennende. Jeg syntes at det var bra skrevet og lett og forstå. Derfor gir jeg terningkast 4

 338. Jeg syntes boka var spennende og litt rar. Jeg syntes den var ganske smart lagd. Jeg anbefaler boken for de som liker spennende og inteligente bøker. Alder: 9-13.
  Jeg elsket boka.

 339. Elevane like denne boka godt då dei har lese heile boka. Sjølve utdraget synest dei ikkje var så bra, kunne valgt eit anna utdrag frå boka så var meir spennande.

 340. Den ser veldig morsom ut, når jeg kom til trylle formlene så begynte jeg med mine egne!
  Jeg tipper at jeg kommer til å lese.
  Det er bra hvordan den viser hvordan det er å ha downs syndrom.
  4,5 av 6

 341. Jeg ville ha gitt denne boka terningkast 3. Jeg trodde den skulle være en humor bok fordi det sto lol på boka men det var det ikke det. Det var mer drama. Hun jenta bablet ut noen ord jeg aldri har hørt før så jeg syntes boka var litt rar. Lars vifter med turnflagg og jenter ler ler av han og filmer han og Amanda prøvde og redde Lars.

  Amanda ble fadder for Lars han har downs syndrom. Amanda syntes det var vanskelig og
  Kontrollere han. Amanda og Lars lagde sine egne trylleformler

  Jeg ville ha gitt denne boka terningkast 3. Jeg trodde den skulle være en humor bok fordi det sto LOL på boka men det var det ikke det. Det var mer drama.

 342. Denne boka handlet om en gut som het Lars og Down syndrom og han måtte begynne på en skole denne boka syntes jeg hørtes kul jeg gir denne boka terningkast🎲🎲5 jeg liker denne boka

 343. Boka handler om Amanda som har blitt fadder til en med downsyndrom. Denne gutten heter Lars. Han og Amanda lager masse fine trylleformler men to jenter i klassen altsa Christina og Anna er veldig slemme mot Lars og Amanda. Jeg synes boka var veldig spennende fordi det skjedde mye. Vis jeg skulle valgt ville jeg gitt 🎲 4.

 344. Jeg syntes boken var passe bra fordi det kjedde egt ikke så mye men det var spendene når hun fikk noen hindringer. Men jeg syntes det kunne kje noe mer. Det som ikke gjorde den så mye mer spennene var at etter den ene hindringen kjedde det egt ikke så mye mer. Hvis jeg skulle gi boken terningkast ville jeg gittt en 5 fordi den var litt bra og litt dårlig.👍🏻❤️

 345. Jeg syntes boka var spennende og morsom. Og jenta var veldig modig. Jeg gir terningkast 5

 346. Min Favoritt Character er jenta som passer på lars fordi ho var veldig snill og grei med og ståpe dem og filme lars 🙂

 347. Jeg synes denne boken var kjedelig fordi boka handlet om trylleformler og det er kjedelig for meg. Lars og Amanda tryllet nesten hele tiden. Hele boka handlet om magi og å lage trylleformler. Lars er LOL er kjedelig. for meg.

 348. Denne boka (Lars er lol) syntes jeg var humoristisk og litt spennende på slutten. Den fikk meg til og lese mer og mer. Men jeg må si at den var lit kjedelig i starten.

 349. Jeg synes den var morsom og skikkelig bra fordi han Lars løpte rundt med flagget og så trylleformler. Jeg synes den burde få tergningkast 6 fordi den var bra og jeg har lyst til å lese hele boka.

 350. Den var veldig gøy og lese og det var litt kult at navnet mitt er med.
  (det var ingen negative ting)

 351. Jeg holder på å lese denne boken,så jeg hadde lest dette utdraget fra før. Jeg synes det er en ganske seriøs bok fordi den handler om mobbing og det å være annerledes. Jeg synes også det er en litt trist bok,så langt jeg har lest. Det er fordi jeg synes synd på Lars. Jeg er spent på hvordan den ender.

 352. BESTE BOK EVER. LEST DEN FØR 999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999.
  😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 : P LARS ER LOL!

 353. Eg likte boka , fordi ho var spennande synes , og eg likte ho , fordi at eg synes folk som har Down Syndrom er veldig snille folk . Eg har lånt boka så eg gleder meg til å lese heile boka . Eg anbefaler boka til alle som liker drama bøker
  Eg synes denne boka passer for 11 , 12 og 13 åringer og kanskje alder å
  I LOVE IT❤️❤️❤️

  ANBEFALER FOR ALLE🦄🦄🦄🦄🦄

 354. Denne bokannmeldelsen var veldig gøy og høyre på hadde veldig bra stemme til og bra tekst. Kunne kanskje vere litt smart og hatt med litt kor gamle dei var og kordan dei såg ut!! Dette var morsomt og gøy og høyre på så ligte den godt:9

 355. Den var bra men mann kunne høre at det var drama i boka. Som er bra for det er en drama bok.Den var lit kjedelig for jeg datt ut av den ganske mange ganger. På starten så hørte jeg at denne boka er ikke noe for meg. Men det er min mening, så vis du vil vite hva som kjer så må du lese den😊 den får et terning kast 🎲🎲🎲

 356. Lars er lol av Iben Akerlie.
  Teksten handler om Lars som har Downs syndrom og Amanda som er fadderen og Anna og Christina som filmer han i gymtimen når han danser. Handlingen foregår i gymsalen. Sjangeren er drama. Den minner meg om Mean Girls, siden de er så slem med den ene. Handlingen er lett å leve seg inn i fordi man kjenner på det og da bare føler man det. Den starter veldig åpen fordi den starter med at de leter fram det de skal ha i gymmen med en gang. Lars og Amanda er helt grei men ikke Anna og Christina.
  Den tar opp mobbing og det synes jeg er veldig bra. Fordi mobbing er ikke lov!!!!! Ikke mobb!! Den var veldig uventet, siden den sluttet med «Spørsmålet er bare hva hun har tenkt til å bruke det til?». Den var veldig vanskelig å legge fra seg fordi man bare måtte vite hva som skjedde! Jeg har lest resten før da! Men jeg kunne gjerne tenk meg å lese den på nytt! Får når du har begynt å lese den så bare blir du helt hekta!!
  Det beste ved teksten må nok være da Amanda på en måte reddet Lars fordi det var veldig modig av henne! Og hun tenkte på han før henne!! Det svakeste i teksten må nok være når Amanda sto og var usikker på om hun skulle redde han eller ikke. Andre burde definitivt lese den! Jeg anbefaler denne til barn fra 9-13 år! Jeg synes den er passe bra men jeg synes kanskje ikke den burde være «superfinalist» på bokslukerprisen.no. Terningkast 4.

 357. LARS ER LOL
  Forfatter: Iben Arkerlie
  Illustratør: Irene Marienborg
  Forlag: Aschehoug

  Vi hjelper alle til med å sette opp postene. Bukker trilles ut på gulvet, tauene slippes løs fra veggen slik at de blir hengende midt i rommet, og tjukkasen dras frem. På den ene posten har Stein Vidar funnet frem fire godt brukte turnflagg, som han oppfordrer oss til å være kreative med. De andre stasjonene er mer tradisjonelle med bukkhopp eller sit-ups eller balanseøvelser.

  Boken handler om en gutt og to jenter. Gutten heter Lars og har Downs syndrom og jentene heter Anna og Christina. De var i gymsalen og hadde aktiviteter, så skjedde noe merkelig…

  Jeg likte boken fordi det var veldig mye drama. Den var lett å lese for de som er over 11 år, men for de som er under 10 år kan det være litt vanskelig å lese den. Den var ikke så veldig morsom synes jeg, fordi det kunne vært mer humor i boka.

  Det jeg ikke likte var at det burde være med flere folk. Da kunne det blitt mer spennende.

  Jeg vil anbefale dere boken. Fordi den er litt gøy.
  terningkast seks.

  Eiril Kjærem 11år

 358. Lars er LOL

  Forfatter: Iben Akerlie
  Illustratør: Irene Marienborg
  Forlag: Aschehoug

  I store teatralske byks nærmer jeg meg han med en liksom-tryllestav i høyre hånd; jeg gjør en keitete piruett før jeg ender bevegelsen i et «STANITUS STOPPIS» med armen strukket frem mot Lars.

  Boka handler om at Amanda har blitt fadder til Lars, og de har funnet opp mange rare trylleformler. Når det er gym time roper Lars ut mange trylleformlene som «TANTATUM FAKTOTUM» og «KARAKAS KANINUS». Anna og Christina filmer alt sammen!

  Hovedpersonene er Lars, Amanda, Anna, Christina, Stein Vidar. Handlingen i utdraget skjer på skolen i gymsalen

  Jeg synes den er litt dårlig fordi den ikke hadde bilder, fordi bilder forteller veldig mye om boka. Det som er bra er den var troverdig, fordi det kan hende at noen driver på med nett mobbing.

  Jeg gir den terning kast 3

  Ida Kristiansen 11 år

 359. LARS ER LOL
  Forfatter: Iben Arkerlie
  Illustratør: Irene Marienborg
  Forlag: Aschehoug

  Vi hjelper alle til med å sette opp postene. Bukker trilles ut på gulvet, tauene slippes løs fra veggen slik at de blir hengende midt i rommet, og tjukkasen dras frem. På den ene posten har Stein Vidar funnet frem fire godt brukte turnflagg, som han oppfordrer oss til å være kreative med. De andre stasjonene er mer tradisjonelle med bukkhopp eller sit-ups eller balanseøvelser.

  Boken handler om en gutt og to jenter. Gutten heter Lars og har Downs syndrom og jentene heter Anna og Christina. De var i gymsalen og hadde aktiviteter, så skjedde noe merkelig…

  Jeg likte boken fordi det var veldig mye drama. Det var lett å lese. Den var morsom.
  Det jeg ikke likte var at det burde være med flere folk.

  Jeg vil anbefale dere boken.
  terningkast seks.

  Eiril K 11 år

 360. Den handler om at Lars som har down syndrom. Og dommer seg ut skikkelig. Men Amanda redder ham. Det skjer i gymsalen. Men det er noen som filmer dem. Det er en drama bok.

  Boka er lett å leve seg inn i fordi det kunne ha skjed på skolen her. Teksten starter OK og slutter bra. Den starter nesten rett på handling. Den bygger seg opp gradvis. Boka tar opp at det er ikke lett å være litt annerledes. Den er ganske lettlest.

  Det beste med tekste er at de tar opp et viktig emne. Andre bør lese den. Boka fortjener å være en super finalist. Det er det jeg mener.🐖💨

 361. Jeg syntes boka var kul fordi Amanda var modig å reddet Lars😜.
  kanskje Amanda,Anna og Christina kunne hvertfall prøvd å bli venner🤝.
  Det er kult at lars har downs syndrom fordi i nesten alle bøker er alle helt vanelige og kjedelige. Alle skal liksom være helt normale. Terning kast 🎲11/10

 362. Boken var ikke så veldig spennende fordi att det handla om ting jeg ikke liker så veldi godt.og Lars var ikke så morsjom i boken,men det var litt gøy og leste den. Jeg likte formelen til Lars litt. Også kunne jeg ikke tro att favoritt fagen til Lars var gym. 🎲4

 363. Boken handler om en gut som har down-syndrom og blir net mobbet Boken var ganske bra jeg likte boken ganske godt jeg hvile ha anbefalt boken for andre
  Jeg hvile ha gjit den 5 i terningkast😀😀😀😀😀

 364. LARS ER LOL
  Forfatter: Iben Akerlie
  Illustrator: Irene Marienborg
  Forlag: Aschehoug
  Gruppen rett før oss består av Sari, Adam og Lars, og bak meg kommer Kays gruppe med to andre fra klassen. Vår gruppe starter med bukk hopp, og gruppen foran oss med tauene. Det er heldigvis et par stasjoner før vi skal være kreative med turnflagg, en øvelse jeg neppe kommer til å like spesielt godt.

  Lars er LOL begynner med at: Amanda har blitt fadder for lars og lærer han noen trylleformler, men Lars har Downs syndrom og i gymmen dummer han seg ut foran Anna, Christina, Sari og resten av klassen.

  Boka var super fordi det var morsomt da Lars plutselig hoppet ut på gulvet og ropte rare formler.

  Det er vanskelig å finne noe negativt med boka.

  Jeg likte utdraget godt, men det er så dumt at teksten slutter når det blir gripende. Jeg vet at både unge og gamle vil like denne boka.

  Jeg kan så absolutt anbefale denne boka, min mening om boka er terningkast 4.

  Erle O – S., 11 år

 365. Denne boka er morsom men samtidig mange følelser. Denne boka synes jeg alle burde lese. Terning kast 5/6

 366. Denne boke en er morsom,mange følelser. Det handler om nettmobbing det er ikke snilt. Jeg likte boken veldig godt. Terningskast 5😀😀😀😀

 367. Denne boka er morsom men samtidig mange følelser. Og nettmobbing er ikke akkurat snilt. Jeg likte denne boka veldig godt. Terningkast 6

 368. Lars er LOL
  Forfatter: Iben Akerlie
  Illustratør: Irene Marienborg
  Forlag: Aschehoug

  Gruppen rett før oss består av Sari, Adam og Lars, og bak meg kommer Kays gruppe med to andre fra klassen. Vår gruppe starter med bukkhopp, og gruppen foran oss med tauene. Det er heldigvis et par stasjoner før vi skal være kreative med turnflagg, en øvelse jeg neppe kommer til å like spesielt godt.

  Boka handler litt om at Lars er ikke helt som de andre. Lars har Down syndrom
  Og er litt annerledes og han blir nettmobbet.

  Jeg syntes boka var litt kjedelig men den hadde mye betydning for det er sikkert noen som har det sånn. Men jeg vil gi denne boka.  2/10

  Trym Schjetne-Moen 19/09. 17

 369. LARS ER LOL

  Forfatter: Iben akerlie
  Illustratør: Irene Marienborg
  Forlag: Aschehoug

  Jeg vet jo, eller har en sterk anelse, om hva Christina gjør. Hun filmer Lars, og jeg vet at hun ikke gjør det for å senere vise alle hvor kul og kreativ Lars er, heller det motsatte.
  Men jeg klarer ikke å stoppe henne. Jeg har fryst helt fast og makter ikke å redde Lars, som nå fortsetter som en duracellkanin frem og tilbake på gulvet mens han gauler:
  «TANTATUM FAKTOTUM!!»

  Boka handler Amanda som er fader til lars som har Downs syndrom.
  Det blir spenene lenger ut i boka. Og hun tar opp et viktig tema.
  Så jeg gir den terning kast6

 370. Lars er LOL

  Forfatter: Iben Akerlie
  Illustratør: Irene Marienborg
  Forlag: Aschehoug

  Anna og Christina kan ikke beherske seg lenger, og tross latterkrampen klarer de å fiske frem mobilene fra innerlommene av gymtøyet. Jeg legger merke til Christinas hånd som løfter opp mobiltelefonen og retter den mot Lars. Som så ofte ellers blir jeg helt paralysert, uten evne til å handle eller gjøre noe med saken.

  Lars er LOL er en bok som handler om nettmobbing. Lars er en gutt med Downs syndrom. Og Amanda har blitt fadder til Lars men, Amanda skjønner fort at han kan bli lettere mobbet. Lars blir i hemmelighet filmet av de slemme jentene Anna og Christina men, modige Amanda står sammen med lars under filmingen og risikerer selv og bli gjort til latter.

  Jeg syntes dette er en meget bra bok. Jeg syntes den tar opp et viktig tema og bruker ting som kan skje i virkeligheten. Jeg syntes det er viktig og ta opp dette temaet. For det er faktisk mange som blir mobbet både på nett og på skole, bare på grunn av sykdom eller syndrom. For visst de som faktisk mobber leser denne boken så kanskje de tenker seg om litt før de gjør det neste gang.

  Det jeg ikke syntes er så bra med boka Lars er LOL er: at de sier ikke nok om hvor dette hente om hvilken landsdel dette skjedde i og jeg trenger litt mere informasjon for og syntes denne boken er perfekt.
  Jeg kan anbefale denne boken for alle som liker litt drama. Jeg vil gi denne boken en klar 5.
  Vilja 11år

 371. Lars er LOL
  Forfatter: Iben Akerlie
  Illustratør: Irene Marienborg
  Forlag: Aschehoug

  Gruppen rett før oss består av Sari, Adam og Lars, og bak meg kommer Kays gruppe med to andre fra klassen. Vår gruppe starter med bukkhopp, og gruppen foran oss med tauene. Det er heldigvis et par stasjoner før vi skal være kreative med turnflagg, en øvelse jeg neppe kommer til å like spesielt godt.

  Jeg syntes boka var litt kjedelig men den hadde mye betydning for det er sikkert noen som har det sånn. Men jeg vil gi denne boka.  2/10

  Trym Schjetne-Moen 19/09. 17

 372. Lars er LOL
  Tittel: Lars er LOL
  Forfatter: Iben Akerlie
  Illustratør: Irene Marienborg
  Forlag: Aschehoug

  Men jeg klarer ikke å stoppe henne. Jeg har fryst helt fast og makter ikke å redde Lars, som nå fortsetter som en duracellkanin frem og tilbake på gulvet mens han gauler:
  «TANTATUM FAKTOTUM!!»

  Dette var et utdrag av «Lars er LOL». I denne boken møter vi to hovedpersoner, Amanda som ikke har lyst til å fortelle om trylleformlene sine, og Lars som vill være klassens klovn. Vi møter også Anna og Christina i gymtimen. Boken begynner med at: Klassen til Amanda har gymtime, og de skal hjelpe til med og gjøre klart. Etter det blir de delt inn i grupper. Hun kommer ikke helt med de hun ønsker. Etter noen poster stopper alle og ser på Lars, som tar noen morsomme bevegelser. Noen begynner filme. Plutselig roper Lars høyt …

  Dette var kanskje ikke den beste boken jeg har hørt, men den var litt bra. Jeg synes den var litt morsom, men det beste var når Lars begynte og brøle trylleformlene til Amanda. Det høres ut som fredag den 13. Jeg synes det er mere en jente bok, men alle er forskjellige å noen gutter liker den sikkert. Kanskje den andre delen av boken er litt bedre.

  Jeg synes at drama bøker ikke er så bra. Og at boken gikk ut på det samme hele tiden. Men det var ikke noe veldig dårlig med boken heller. Den er ikke bedre enn min favoritt bok: Pingles dagbok. Jeg gir den terningkast 3.
  Torben H. 11 år.

 373. Lars er LL

  Fakta om boka:
  Boka heter: Lars er LOL
  Forfatter: Iben Akerlie
  Illustratør: Irene marienborg
  Forlag: Aschehoug

  Hva handler boka om:
  Det handler om Amanda som blir fadder, men ikke for et søtt og lite barn. Men for Lars som er ny i klasen og har Downs! Når de har gymtime så var det mange stasjoner og grupper med tre på hver. Amanda havner på gruppe med Anna og Christina, Og i gymmen mens de balanserte på en benk snudd opp ned, så skulle Lars helle på med et slit turn flagg og sier ut alle trylleordene jeg og han har laget. TANTATUM FAKTOTUM gjør at alle løgner til sannhet, KARAKAS KANINUS gjør ørene til fremmede til kaninører og STANITUS STOPPIS som får deg til å stoppe!

  Min mening om boka:
  Den var dramatisk og spenene. Denne boka er i en ungdomsstil og en av mine favoritt sjanger. Har faktis boka selv så den er en av de beste. Anbefaler boka godt. Terning kast 

 374. jeg likte denne boken fordi den handler om vennskap og om og støtte hverandre og at jeg likte at den var spennene.

 375. Jeg syntes utdraget var litt kjedelig😒 men samtidig også ganske morsomt😂. Jeg har 80% av 100& lyst til å lese boka! 🤓 GODIUS BOKIUS!!!

 376. Jeg likte boka fordi den var rørende og det er bra at lars har en venn. Men læreren burde gjort noe med at de jentene sto og filmet lars.

 377. Jeg syns boka var gøy, Og jeg likte trylleformlene veldig (KARAKAS KANINUS!!!) ✨✨🎆😎😎. Jeg kan godt tenke meg og lese boka. Du er flink Iben Akerlie.

 378. jeg likte boken fordi den var morsom,gøy og spennende.jeg likte godt at det var en med down syndrom med i boken fordi det gjør boken mye mer spennende.🎆✨💕

 379. Jeg likte boka fordi den levende fordi når du leser boka føler du liksom at du er der inne i boka, Det som var bra var at når du blir filmet på den måten som lars ble filmet på så er det veldig greit å ha en venn der som kan hjelpe deg:)

 380. Jeg syntes boka var spennende og morsom😂. Fordi den handler om vennskap👬 og trylleformler🥇

 381. Jeg syns at boken passer fint for barn fra 10-16 men ikke umulig for andre og lese. Jeg likte boken fordi jeg liker drama og jeg gleder meg til og lese hver eneste setning! Jeg har veldig lyst å lese resten av boken og gleder meg til å se hva som skjer med Amanda og Lars etter det pinlige som skjedde i gymmen.!☺☺☺☺

 382. Eg syntes dette utdraget var veldig spennande,men ikkej på ein sånn harry potter måte meir som dette utraget😄

 383. Jeg syntes at boka var en av de beste bøkene jeg har lest .
  Jeg syntes at den var lærerik og sterk og fin
  Jeg anbefaler denne boka sterkt jeg gir den en 6/6.
  Jeg anbefaler den til de som er 10/14.
  Sener du noen som har samme sykdom!

 384. Jeg syntes at boka var veldig gøy fordi den er veldig andreledes en alle andre bøker jeg har lest! Jeg har selv tenkttil å låne boka på biblioteket til helga. Jeg tror at når jeg skal lese boka fra begynnelsen så vill jeg forstå mer. Jeg kunne veldig godt se for meg hvordan Lars så ut når han løp fram og til bake i gymsalen med flaggene! Jeg kunne ønsket at i utdrage de hadde tatt ut fra boka hadde hatt mer beskrivelser av personene!
  Elsker uttdraget og gleder meg til å lese hele boka📖

 385. Amanda har fadder for Lars.
  Men Lars har dawnsyndrom.
  Jeg synes den var litt trist fordi de filmet Lars og lo av ham i gym timen
  Jeg synes det var mye drama.
  Jeg gir Boka terningkast 5.

 386. jeg likte boken veldig godt den startet litt kjedelig og forvirende men jo mer jeg leste jo mer hekta ble jeg og ville lese mer 🙂 jeg gir terningkast 5 🙂

 387. Denne boka har jeg hørt av noen andre som synes det er super, med det lille vi leste var ikke noe for meg.. Jeg syntes rett og slett det faktisk ble litt kjedelig… Men hadde jeg fått lest hele boka er jeg sikker på at denne hadde blitt super:) Denne forfatteren som har skrevet denne boka har litt av en fantasi:)) Men ellers var den ok. Terningkast 3

 388. Jeg synes denne boka var spennende og morsom.
  Og jenta var veldig modig. Og jeg gir denne boka terningkast 5.

 389. jeg synes forfatteren burde forklart litt mer hva som skjedde. Fordi jeg datt litt ut noen ganger! 🙂

 390. Dan var litt god jeg synes dere trenger mer bilder men gjir den
  den 10

 391. Jeg synes den var veldig morsom.
  Å jeg har så lyst å lese mer av den boken.
  super bok ternings kast 5

 392. Forfatter Kristine Isaksen.
  Lars er lol
  Dette er et morsomt og litt spennende utdrag.
  Jeg lurer på hvordan det går med Amanda.
  Så nå vil jeg lese boka.

 393. Det var morsomt det som Lars gjorde, men det var mye dårlig også, foreksempel, først trodde jeg det var Lars som forteller, men på slutten trodde jeg det var en annen. Jeg syntes boka kunne hvert mye bedre, og vil dermed bare gi den terning kast 2.

 394. OK denne boken er grei jeg likte den ikke helt men den kan være bra for andre for meg ble det litt for kjedelig men det var fortsatt litt morsomt det Lars gjorde. Denne boken får en 4-10 av meg…

 395. Jeg synes at det var veldig bra. Det var kult at det handlet om en som hadde downsyndrom. Det var fint at hun reddet han på den situasjonen på den måten. Den var bra men den var ikke helt min stil så derfor gir jeg den en terning kast 🎲🎲🎲🎲

 396. Jeg synes at boka var veldig bra. Den minner meg faktisk litt om Harry Potter! Jeg synes det var veldig modig av hun å redde situasjonen på den måten. Det jeg synes er bra med boka er at det ikke bare kan være sant men det er også lit uvanlige ting som skjer.
  Jeg synes den var veldig bra så derfor gir jeg den terningkast 🎲🎲🎲🎲🎲

 397. den var bra og kul den kuleste til nå jeg synes den er spennende og litt ekkel, det synes jeg er bra

 398. den var bra og kul den kuleste til nå jeg synes den er spennende og litt ekkel, det synes jeg er bra

 399. Jeg synes boka var morsom, fordi Lars var morsom i gymsalen på dansen, men det kunne vært flere bilder i boka.

 400. Tittelen gir ingen mening, fordi vis tittelens forkortelse blir forlenget blir den til Lars er le ut høyt og det gir ingen mening

 401. Hei!
  Denne var drit bra, gleder meg til å lese resten.
  Denne gir jeg en sterk 6

 402. Jeg syntes at det var gøy det som kjede med Lars
  Og den var lit spennene men det var ikke så gøy i starten

 403. Jeg syntes boka var super bra! De forklarte alt akkurat passe sånn at det var lett og følge med på hva som skjedde. Boka var så bra at jeg garantert kommer til å lese hele boka. Boka handla om vennskap og at man skal støtte opp for hverandre, det er bra!
  SUPER DUPER BRA BOK!

 404. terning kast 6
  jeg så ikke den komme at han fikk en rose
  ikke noe negatift

 405. jeg synes lars er LOL er en bra bok eller egentlig SUPER. jeg har lest hele boka og hørt den på lydbok. jeg glad for at boka handler om vennskap og at selv om man har en diagnose så er man ikke rar. det viser man i Lars er LOL! og at det ikke gjør noe om man er fadder til en i klassen din. SUPER BOK!

 406. jeg likte denne boken jeg synes den er bra og fin å lese.
  den var veldig morsom. den er veldig fin å lese ; )

 407. Hei!
  jeg synes den var bra men skulle ønske den hadde litt mer drama i seg.
  Denne boka synes jeg er for 7-10 år

 408. jeg synes ikke boka var kjedelig. men den var ikke så veldig bra som jeg hadde tenkt. terningkast: 4

 409. passe bra for den var litt kjedelig i starten så ble den litt og litt romanrisk! så derfor var den litt kjedelig.

 410. Boken var helt OK. Det var ikke det morsomste jeg har lest, men heller ikke dårlig.
  Men jeg syntes det var veldig fint at Amanda stilte opp for Lars.

 411. En bra bok med mye kreativt innhold. Men den kunne vært bedre viss det var mer humor.

 412. Jeg syntes litt synd på Lars at alle lede og filma han og han sa masse trylleformler som
  KAREKTUS KANINUS og mer. Jeg syntes den var bra har lyst til og lese mer. og det var en bra skrivet bok og jeg gir den terningkast 🎲🎲🎲🎲🎲😀

 413. Jeg syntes boka var veldig morsom og spennende.
  Jeg gir boka terning kast 4.
  Jeg har har veldig lyst til å lese hele boken.

 414. Den var bra . Litt for mye drama den var morsom og lese ,spennene grei og lese jeg gir den terning kast 8❤️😍😀😀 og jeg liker boka veldi godt ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️😘❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

 415. Det handler om at noen filmer en som heter Lars.
  Det var en som gjorde sån at de filmet henne i stedet.
  Det var gøy at de sa trylleformler.
  Det er veldig gøy å lese boka.
  Terning kast 6 🎲

 416. Boken er godt skrevet, og lett å leve seg inn i. Det er en bok som får folk til å stoppe opp å tenke på hva som egentlig er greit å gjøre mot andre. Jeg synes alle burde lese denne boken. Den handler om Lars, som har Downs syndrom, og er ny i klassen til Amanda. Hun blir fadderen hans i stedet for en søt liten 1. Klassing, og de to blir gode venner. Blant annet finner de opp mange morsomme trylleformler sammen. Men i en gymtime begynner Lars på en rar dans, og roper ut trylleformler. Amanda aner ikke hva hun skal gjøre, spesielt ikke når to av jentene i klassen begynner å filme det hele. Boken er skrevet av Iben Akerlie, og heter Lars Er Lol. Jo lenger du kommer inn i boken, jo mer ekte blir det. Man kan føle det Amanda føler, og etter hvert som nye problemer oppstår, føler man det samme presset etter å hjelpe Lars som Amanda gjør. Jeg gir denne boken terningkast 5.

 417. Boka handler om at Lars gjør mase rare bevegelser og sier trylleor han og Amanda har laget. jeg syntes boka var litt spennende fordi lars blir filmet da han gjør det. Jeg syntes det var gøy og høre på og jeg har lyst til å vite hva som skjer vidre. Jeg ir denne boka terningkast 4.

 418. Jeg synes boken var kul og bra fordi det var en jente som var modig og reddet en gutt med down syndrom for nett mobbing.

 419. Boka var veldig bra siden det kjedde noe hele tiden. Boka var litt trist siden de filmet han og skrev slemme ting. Jeg gir boka 7-10😊😊😊😊😊

 420. Jeg syntes at det var MYE drama det var litt som mobbing når cristina filmet han ikke ha filmet selv om det var litt rart at han danset så morsomt
  Jeg gir 🎲 7

  Bra bok men burde være litt mer om hva som skjedde etter at de filma og alt det der ❤️🤓😜😘😍😋

 421. Jeg syntes utdraget var veldig bra og det var gøy når de sa de forskjellige trylleformlene. Og jeg lo veldig inni meg selvom jeg har lest boka før det var bra at Amanda var modig nok til og hjelpe Lars boka var ganske artig og jeg levde meg inn i boka det føltes ut som jeg var i gym timen 😆 Og jeg gleder meg videre i denne konkurransen jeg gir boka terning Kast 5🎲🎲🎲🎲🎲

 422. Jeg syntes at boka var en veldig spennende og morsom bok. De forskjellige trylleformelen syntes jeg var morsom. Jeg syntes at boken var veldig bra syntes jeg levde meg inn i boka med alle de små detaljene. Boken var også bra fordi Amanda reddet Lars fra og bli helt gjort til latter av videoen som de tok. Jeg syntes at gym er veldig gøy selv.

 423. Rohaan Mooken (Haga skole) boken er litt spennende men kan vær litt mindre sånn mobbing siden da kan det vær at folk som mobber stopper eller bør dere legge en sånn bok ut

 424. Jeg ble irritert over at Amanda ikke gjorde noe spesielt når Anna og Christina filmet Lars

 425. Terningkast 🎲🎲🎲🎲
  Jeg syntes boka var veldig god fordi det var bra humor.
  Boka handler om Lars som har Downs syndrom og Amanda.
  Amanda har blit fadder for Lars.
  Hun syntes det er rart først men så blir de venner og så var det ikke så rart lenger.
  Det morsomste var når Lars begynte og danse.

 426. Den ble skrevet på en rar måte . Men litt morsom. jeg tror ikke jeg kommer til å lese den.

 427. Jeg synes boken var litt for mye drama, men boka var grei. Jeg synes det var kjekt å lese.

 428. Boka var super bra!!!!!! Jeg fikk lyst til å lese hele boken<3 Den var morsom og litt trist men den var super bra DEN VAR BRA KUL OG FIKK MEG TIL Å LE
  jeg har lyst til å låne boka på biblioteket.;)

 429. hei jeg syndes boken din var bra fordi den var morsom og det var et viktig tema.
  jeg syndes det var et kult tema og lars var morsom og rar.
  trylleformlene passet sammen med hva de betydde.
  boka var også spennende og kul.

 430. Boka var bra Fikk lyst til å lese den. Det var bra at Fadderen Amanda ble venn med Lars som har Down syndrom. Fordi faddere er viktige for små barn sånn at de har det bra

 431. Eg syntes denne boka var veldig spendene ord og morsom å lese i, fordi denne boken var veldig mye drama i og det er ganske gøy og lese i.

 432. Eg synest denne boka var gøy fordi eg liker slike bøker, og litt drama må til av og til.

 433. Jeg synstest ikke bøker som handler om sykdommer er så veldig bra jeg føler at de er litt slemme mot folk som har den sykdom downs syndrom eller liker jeg ikke bøker som ineholder cringe fordi jeg føler cringe i veldig mange bøker no i det siste
  så derfor gir jeg ternings kast [(0)]

 434. Bra bok, men litt for beskrivende. Morsomt når Lars holdt på med flagg i gymsalen. Flere synes det var en artig bok!

 435. Jeg syntes utraget var bra og litt morsom men kunne ha litt mer morsom og syntes boka passer for barn som liker kjærlighet og ikke noe humor jeg gir boka terninkast:3👌🤦🏻‍♀️

 436. Klassen var veldig delte i meiningane om boka.
  Nokre meinte den var flau og keisam, medan andre meinte den handla om mot og bestevenner. Det kom fram at fleitalet ikkje hadde nok kunnskap om downs syndrom og dermed ikkje forsto utdraget heilt. Terningkast 3/4

 437. Boka var bra forde han hadde mye spenning og den var moro
  Jeg anbefaler den forde den er moro og spenene

 438. Super bra. Jeg synes at den forklarer mobbing på sosial media på en måte mange forstår.

 439. Jeg anbefaler Lars er LoL , fordi jeg synes den høres spenndende,morsom ut og med forelskelse;). Og det som skjer i boka, er på en måte noe som de fleste har opplevd , det med kjærligheten og mye mer.
  Det som skjer i boka er i hvert fall noe av det jeg har opplevd.

 440. De aller fleste i klassen synes at denne boka var veldig bra. Vi har fått diskutert en del tema som er viktige etter å ha lest utdraget. Noen synes at drama som sjanger blir litt lite spennende og savnet litt mer action. Vi hadde begynt med denne boka som høytlesingsbok før vi ble med i bokslukerprisen, så vi har blitt litt kjent med boka allerede.

 441. Jeg synes at Lars er LOL utdraget var veldig spennende, fordi at Lars hadde en sykdom. Men det var litt stygt gjort av de jentene å erte han fordi at han hadde det, så jeg gir den terningkast 4.

 442. Elevene synes denne boka var morsom og fantasifull. Seks stemmer til «passe bra», fem stemmer til «bra», sju stemmer til «veldig bra» og fire stemmer til «super».

 443. Dette utdraget er kjedelig. Det kunne vært mer drama. Synes egentlig det er litt barnslig. Det kunne vært mer spenning i utdraget, litt kjedelig å bare vite hva hun tenker. Hadde vært kjekkere om det hadde vært mer handling. Synes også at fremsiden er kjedelig, og forteller lite om hva boken egentlig handler om.

 444. jeg syns det var dårlig jort og filme lars fordi han sa noen formeler men det var også mot i denne boken og det var bra at adam reddet lars:)

 445. Tuva og Lisa synes at denne boken er veldig bra. Men den ligner på de fleste bøker med samme innhold. Men vi likte innholdet. spesielt at Lars hadde Downs syndrom. Vi likte godt at Amanda tok og stanset Lars. Vi likte ikke at Anna og Christina filmet Lars. denne boken passer for 8-14 år kanskje. Vi gir terning kast 5. 🙂

 446. Tuva og Lisa synes at denne boken er veldig bra. Men den ligner på de fleste bøker med samme innhold. Men vi likte innholdet. spesielt at Lars hadde Downs syndrom. Vi likte godt at Amanda tok og stanset Lars. Vi likte ikke at Anna og Christina filmet Lars. denne boken passer for 8-14 år kanskje. Vi gir terning kast 5.

 447. Mange ville lese hele boka. Noen forsto ikke hvem som var hvem. Den var helt ok. Bra innhold, enkelt å forstå. Litt spenning og morsomt. Bra budskap. Likte dramaet godt. Noen ord var vanskelige. 10 syntes boka var passe bra, 8 bra, 1 veldig bra og 3 dårlig.

 448. Vi synes at denne boken var veldig morsom, dramatisk og slem. Nesten alle i klassen syntes boken var super god. Det var slemt at jentene filmet Lars og treneren burde passet på og det var dramatisk da hun fikk alle til og stirre på hun som fant opp trylleformlene isteden en Lars og morsomt da Lars sa navnene på de trylleformlene. Terningkast 6

  • Denne boka var morsom fordi Lars sa masse trylleformler. Dette fikk meg til å le. Jeg kunne se det hele for meg. Det dumme som gjorde meg litt lei var at noen filmet Lars. De burde hatt mer forståelse for Lars som har Down syndrom.
   Boken passer for barn mellom 10- 12.
   Terning kast 6

 449. boken var ikke så gøy liker ikke så godt drama bøker men den var greit at den ble opplest

 450. boka var veldig gøy har lest hele selv de6t er speielt gøy når lars roper trylleformeler.
  masse dramaa

 451. Boken var ikke så bra fordi den var ikke så spennende og den var heller ikke så morsom.

 452. Bildet passet til teksten. Boka var helt grei, men klarte ikke å engasjere.
  Den kunne vært mer spennende og dramatisk. Boka var for lite detaljert.

 453. OLLIS.
  Ollis og Gro er venner. Gro er tøff mens Ollis er er en reddhare.
  Han bruker en kilometerdetektor.

  Gro og Ollis går inn i Bjørkeskogen til det vannet som moren sier er botenlaust. De går litt lenger inn og der ser de et skilt.
  De går lengre inn på stien og de finner en busk.
  Gro går under busken og hun kom på den andre siden, og Ollis prøver også
  første gan ble han stukket mye men andre gang klarte han det.
  De gikk litt lengre innover og så en gylden postkasse.

  Boken var gøy fordi den ble gått beskrevet. AMBEFALER DEN TIL ALLE.
  🎲6

 454. 5🎲
  Dette er definitivt en bok jeg ikke ville lest av meg selv. Det er ikke boka sin feil, jeg liker bare andre typer bøker. Likevel var boka veldig god. Jeg likte ikke hvordan Anna og Christina filmet og lo, men jeg likte at Amanda hjalp Lars. Det var morsomt da, når Stein Vidar ropte: Fantastisk Lars! Det er viktig at folk lærer at det ikke er en dårlig ting å være annerledes. Anna og Christina bør se videoen «du er det kvalmeste menneske jeg noen gang har sett» på YouTube, så lærer de at det de gjør er dårlig. Jeg tror at hvis Amanda hadde sagt ifra til læreren, ville det ikke ha hjulpet, fordi jeg tror læreren ikke forsto helt hva som skjedde. Jeg anbefaler boka videre.

 455. LARS ER LOL😜

  Jeg likte godt boka. Amanda kom til Lars fordi Anna og Christina filmet, så slapp Lars å være den eneste som bli filmet. Hun beskyttet Lars å de kaller vennskap. Men jeg tenke meg at Amanda ble sikkert kjempe flau da Anna og Christina filmet hun og Lars.

  Teksten handler om en gutt som heter Lars og han har downs syndrom og Amanda som er hoved personen, er fadder til Lars.

  Vis jeg var Amanda ville jeg vært irritert og vært flaut fordi Anna og Christina filmet Lars uten å spørre han. Derfor så gikk Amanda til Lars og sa de trylleformelene, for å beskyttet han. Til slutt var kameraet på Amanda. Jeg syns at Amanda kunne også si stopp til Anna og Christina, men hun ville sikkert vært redd når hun prøvde å stoppe de. Gymlæreren han gjorde ingenting for å stoppe å filme Lars. Jeg syns at Anna og Christine burde sett Du er den kvalmeste menneske jeg har møtt på YouTube!

 456. Noen i klassen synes at boka var lærerrik og morsom fordi man lærer at man ikke trenger å mobbe noen. Boka er spennende, det er gøy å lese.

  Noen i klassen synes at boka ikke var så bra fordi det ikke var nok action.

  Noen har lest hele boka og synes at det kunne vært et bedre utdrag, fordi det finnes bedre deler av boka som virker mer spennende og morsom.

  En del i klassen kunne godt tenke seg å lese hele boka!

 457. Vi synes at boken var gøy. Det som var frekt var når Anna og Christina filmet Lars i gymtimen. Læreren burde tatt fra elevene telefonen før timen begynte. Denne boken passer godt for 10-11 år. Den har en del ord som vi ikke bruker til vanlig.
  Vi gir den trening kast 5

 458. Hei, jeg har lest hele boka om Lars før, og jeg synes at det er en veldig bra.
  Jeg er også Harry Potter tilhenger og jeg tror at jeg forstår litt hvordan Lars har det,
  jeg vet også hvordan det er og være utenfor, fordi jeg var det før.
  Amanda har det vanskelig fordi hun ikke vet hvilket parti hun skal velge Lars eller den andre siden,og den spenningen som vokser i meg når jeg leser bøker er også her.
  Jeg anbefaler denne boken fordi den er spennende, god og fordi det kribler i magen nor man leser den…. 😃

 459. Boken var bra men også litt trist. Vi synes litt synd på Lars og Amanda fordi nå kommer Anna og Cristina til å legge videoen ut på bloggen deres. Det er veldig slemmt av Anna og Cristina fordi de gjør narr av andre på internettet og det kalles nettmobbing. Vi gir boken terningskas 5.

 460. Denne boken er virkelig bra. Den var trist morsom og spennende. Hadde en liten tåre i øyetlokket.;)

 461. Da Lars og Amanda skal ha gymtime blir Lars veldig ivrig i en aktivitet.

  De skulle være i forskjellige grupper og gjøre forskjellige aktiviteter.
  Amanda var på gruppe med Anna og Christina.
  Og Lars var på gruppe med Sari og Adam.
  Amanda sin gruppe starter med bukkhopp, og Lars sin gruppe starter med å klatre i tau.
  Og når Amanda er ferdig med bukkhopp, skulle de balansere på en benk som var cirka fem meter lang.
  Da hadde Amanda perfekt syn på Lars sin gruppe.
  Lars holdt på med å gjøre kreative ting med et turnflagg.
  Plutselig ble Lars for ivrig og sprang rundt med flagget i hånda, og ropte trylleord som « TANTATUM FAKTOTUM».
  Da måtte Amanda steppe inn for å hjelpe Lars, for Christina holdt på å filme han med mobilen.
  Amanda måtte gjøre noe for at Lars ikke skulle risikere å bli utsatt for nettmobbing.
  Da Amanda gikk til han, tok hun en piruett og løftet høyre armen med flat hånd mot han, og sa «STANITUS STOPPIS».
  Lars ble så overrasket at han stoppet og Amanda fikk forhindret at han ble filmet mer.
  Stein Vidar, gymlæreren sa at Lars hadde vært kreativ med flaggene, og at han minte han om da han selv hadde planer om å danse med sofistene nede i Tyrkia.

  Jeg synes at boken var god siden de fikk fram følelsene til Amanda hele tiden.
  For eksempel da hun sa at det var vanskelig å ikke i ro mens hun så på Lars.
  Og så var det veldig dramatisk og spennende om hun skulle beskytte Lars eller la være.
  Å så er det bra at forfatteren forklarer at de som har down syndrom skal ikke bli mobbet.
  Det er bra at forfatteren også prøver å få fram, at de med down syndrom kan bli litt ivrige.
  Denne boken var ok så jeg gir den en treer.
  Jeg synes ikke at den fortjener å komme til superfinalen selv om den var bra.

  • Super bra kommentar😂 Jeg tror du kommer til å vinne med den store kommentaren der. Den var kjempe bra og og jeg likte den. Jeg tror virkelig du vinner med den kommentaren for å si de sånn😂 Lykke til då.

 462. Lars er lol handler om en gutt med downsyndrom.
  Klassen hans skal ha gym og de skal ha hinder løype.
  De deler inni lag, det er tre på vært lag.
  Den siste øvelsen handler om kreativitet.
  Når alle var ferdige med de første delene av løypen var det bare den siste løypen igjen.
  Plutselig tar folk opp mobilen sin og ler.
  Først skjønte jeg ingenting men så viste jeg hvem de lo av.
  De lo av Lars fordi de synes det var rart måten han danset på.
  Han ropte ut mange trylle formler han hadde funnet opp.
  Jeg følte at jeg måtte gjøre noe men jeg var redd de skulle le av meg også.
  Men tilslutt gjord jeg det rette, jeg ga Lars en trylle formel som fikk han til å stoppe.
  Da kom gymlæreren og sa at han aldri hadde sett så mye kreativitet.

  Jeg synes boken var litt merkelig og rar fordi den har en litt ander ledes historie.
  Den ser morsom ut på teksten men når du leser at Lars har downsyndrom er det ikke så morsomt lenger.
  Jeg synes Lars er lol fortjener terning kast 4 og en plass i superfinalen.

 463. Amanda skulle ha gym. Hun kom på gruppe med Anna og Christina. Verdens mest mobil-avhengte drittsekker. Klassen var delt opp i flere grupper, og hun skulle balansere på et par opp-ned gym benker. Lars, (fadderungen hennes som har Downs syndrom, som egentlig er like stor som henne, men trenger hjelp) er på en gruppe som skal være kreative med noen gamle turnflagg. Brått begynte Lars å ta alt alvorlig. Han begynte å løpe rundt i gymsalen og ropte trylleformler mens han veivet med flagget. Det var de trylleformlene hun hadde funnet opp! Christina sto og filmet alt med mobilkameraet sitt. Amanda løp ned, tok en teit piruett, og ropte -STANITUS STOPPIS!
  Rommet ble helt fryst fast. Christina filmet fortsatt men ikke lenger på Lars. På henne. Lars stoppet heldigvis. Han var reddet. Det var noe annet med Amanda. Christina hadde selfølgelig fått alt på film.

  Jeg syns boka var fin, fordi Amanda turte å redde Lars. Det er som om Lars holdt på å falle ned i en vulkan, men at Amanda dyttet han vekk, men falt selv ned i lavaen. Spørs hva som vil skje videre. Jeg gir boka terningkast 3️⃣

 464. En han/hun er fadder for en som heter LARS og to til.LARS er tryllekunstner selv om han går i 1B/A/C og to jenter filmer han for å bare le av han.fadderen blir redd og tør ikke og gå og stoppe dem.hjertet er tungt også klarer hun det.

  (Syns om boken test) den var ikke så veldig spennende som jeg trodde men jeg gir deg 3|10

 465. Boken handler om en jente som heter Amanda og har nettopp blitt fadder for Lars.

  Lars har Downs syndrom.

  De finner på egne trylleformler.

  Anna og Christina filmet Lars uten at han så det.

  Jeg syntes boken ser spennende ut fordi den er morsom.

  Jeg gir denne boken terningkast 6

 466. Lars er lol handler om en jente som heter Amanda og en gutt som heter Lars.
  Lars er fadderen til Amanda. Han har danssyndrom.
  Men de hadde det veldig gøy i lag, og lagde trylleformeler.
  En dag da Amnda hadde gym kom Lars.
  Han begynte og springe rundt i gymsalen og rope trylleformelene.
  Amanda viste ikke hva hun skulle gjøre.
  Hun bare sto der.
  Til slutt fikk Amanda han til og slutte ved og si en av trylleformlene. Amanda var stolt over at hun fikk han til og slutte.
  Men hun var igså skremt, for tenk hvis en av de andre hadde filmet henne når hun sa den teite trylleformelen.
  For hva ville de gjøre med filmen?
  Jeg synes at boken var bra.
  Den var det fordi jeg fikk lyst til og lese videre.
  Jeg fikk bilder i hodet fordi forfatteren hadde kledd på setningene.
  Jeg synes denne boka skal komme til superfinalen, og jeg gir terningskast 4.

 467. Lars er LOL boken handler om en gutt som har downs syndrom.
  Han har nettopp begynt i klassen.
  Amanda har blitt fadderen til Lars.
  Amanda og Lars lager trylleformler i friminuttene.
  I en av gymtimene har de stasjoner der de må gjøre forskjellige ting.
  Men når Lars gjør den ene stasjonen der de skal være kreativ med flagg.
  Springe han rundt i gymsalen og sier trylleformler som han og Amanda har laget.
  Anna og Christina tar frem telefonene sine og filmer Lars.
  Amanda tenker at hun må gjøre noen men hun vet ikke hva.
  Men så går hun bort til Lars og sier at han må stoppe, og det gjør han.
  Amanda vet ikke hva Anna og Christina skal gjøre med videoen, om de skal legge den ut på youtube eller noe annet.
  Men hun vet at det blir flaut.

  Jeg mener at boken Lars er LOL er spennende og jeg vil veldig gjerne lese videre på den.
  Den er spennende fordi de filmer Lars, og for eksempel da Lars sier trylleformlene.
  Og når han gjør oppgaven med flaggene.
  Jeg mener at den fortjener en plass i finalen.
  Den fortjener etter min mening en plass i superfinalen.
  Og jeg gir Lars er LOL boken terningkast fem.

 468. Jeg likte boka fordi man lærer at man ikke skal mobbe andre som har en sykdom, son som Lars. Jeg likte ikke boka fordi boka heter Lars er LOL den kunne kanskje hete En ny i klassen eller noe sånt

 469. jeg syntes den var veldig bra. Fordi den for meg til å tenke om ofolk som ikke har det like bra som andre. Og den brukte bra adjektiv.

 470. Denne boka handler om at det er en jente som er fadderen til Lars og de går i samme klasse.
  Men det er fordi Lars har en sykdom.
  I gymmen hadde de forskjellige stasjoner.
  Og så på en av stasjonene begynte Lars og gjøre noen rare bevegelser.
  Og begynte og si noen trylle formler som hun og Lars hadde funnet på.
  Hun synes Lars dummet seg ut og hun reddet han.
  Jeg synes boken var forivrende. Men også morsom.
  Jeg gir denne boka terningkast 2. Jeg synes ikke denne boka burde komme i superfinalen.

 471. Lars er en ny elev.
  Amanda blir fadder til Lars.
  Lars har Downs syndrom.
  Lars og Amanda blir venner etter hvert.
  Amanda kommer på gruppe med Anna og Christina.
  Amanda viste at Anna og Christina skulle ta opp mobilen.
  Lars ropte ut nesten alle trylleformlene høyt i gymsalen.
  Når Lars ropte ut trylleformlene høyt så filmet Anna og Christina han.
  Klassen skal ha gym.
  Amanda og klassen skal ha en hinderløype.

  Jeg synes boka var litt grei å lese.
  Jeg synes boka var litt spennene å lese.
  Jeg gir 4 som terningkast.

 472. Lars er LOL handler om en gutt som har Downs syndrom. Han blir mobbet. Når de går i gymmen skal de balansere. Lars har en venninne. Da de balanserer begynner Lars og si trylle former.
  Alle ler og tar bilder. Men det er to jenter som filmer Lars hele tiden.
  Lars tror de filmer for han er kul men de filmer fordi han er løyen.
  Han forseter å si trylle formler. Men plytseligt sier Venninnen til lars en trylle formel.Da stopper
  alle opp og sier ikke et ord.Jeg syns at boken var bra å jeg vil anbefale den, men jeg syns kanskje at den var litt frekk men bra 🎲4

 473. Boken er om en gutt som har danssymdrom.
  De har gym og har blitt delt grupper.
  Fadderen kom på lag med to jenter som filmer Lars.
  Midt i gymtimen, går Lars helt crazy og begynner å gjøre ting han ikke mener.
  Da ser fadderen at folk ler og filmer han da må han steppe in.
  Lars roper trylleformularer som fadderen fant opp.
  Fadderen stepper inntog roper en stoppe kommando.
  Da stopper han og alle stopper å le og står stille.
  Da føler han seg flau men han har reddet Lars.
  Han har sannsynligvis gjort den største redningsaksjonen.Jeg synes boka vår gøy men veldig trist.
  Jeg synes ingen med Dansyndrom eller andre ting burde bli mobbet.
  Men det var en kjekk bok med et bra tema og en bra slutt.
  Den beste delen var når gutten hoppet inn og reddet den andre.
  Terningkast 🎲3/6

 474. Jeg likte boka pga. Den var morsom og spennende.

 475. Jeg syntes litt rart og ikke så spennende. Jeg syntes det var slemt at Anna og Christina begynte og le av Lars som hadde downs syndrom. Jeg syntes det var bra at Amanda ikke var som Anna og Christina men faktisk var snill mot Lars. Jeg gir den terningkast 3.

 476. Jeg synes boka var litt kjedelig fordi det var ikke så mye drama. Det var så mange navn så det var vanskelig å vite hvem som var hvem. Jeg synes at det var litt bra av Amanda å stoppe Lars med å danse.

 477. Jeg syntes ikke utdraget var så bra jeg vet ikke helt hvorfor men jeg likte det ikke noe særlig det var ikke noe spenning😑. Men det var bra at Amanda fikk stoppa Lars så jeg gir boka terning kast 1😝😜😝😜

 478. Da jeg leste boken, la jeg merke til at gymlæreren ikke gjorde noe med Lars, når han dummet seg ut. Jeg synes at gymlæreren burde tatt mobilen til Cristina og hjelpe Lars til og stoppe med det han gjorde, fordi det var tøft av henne. jeg ble irritert over at gymlæreren ikke snakket med Cristina om at hun har filmet Lars. Hvis jeg var Lars hadde jeg blitt veldig flau. Boken gjorde så jeg ville lese mer derfor får boken terningkast 4.

 479. Jeg synes boka var passe spennende fordi de var liksom bare i gymsalen og jeg synes det ikke var så mye for meg. Dette er ikke min sjanger. Jeg gir terningkast 3, fordi jeg liker når det er litt mer spenning.

 480. Jeg synes boka var veldig bra og den ga veldig mye tanker. Jeg synes Anna og Christina er kjempe slemme mot Lars og derfor skjønner hvorfor Amanda ikke liker dem. Amanda var sterk og sto opp for Lars og det betyr at hun er en ekte venn. Læreren burde egentlig tatt bort mobilene . Liksom hvilken lærer lar folk ha mobiler i timen. Jeg synes boka var veldig spennende og derfor gir jeg den terningkast 6. Den var faktisk så bra at jeg vil kjøpe den. Jeg vil garantert anbefale den for alle på Boksluker prisen.

 481. Jeg synes at utdraget har et bra tema fordi man skal godta at barn er ulike.
  Jeg ble irritert over at læreren ikke stoppa de som lo,læreren burde ha gått bort til Lars med en gang.
  Slutten kom for fort, jeg vil høre mer om videoen Christina tok opp.
  (terningkast) 5

 482. Boken var veldig fin, men jeg er ikke så glad i drama bøker. Jeg likte ikke at det handler om mobbing. Jeg likte at den handler om annerledes folk. Jeg syntes synd på Lars. Terningkast 3

 483. Jeg synes boka var bra fordi det ble litt drama når Lars begynte å rope ut trylleformler ,og at Cristina filmet ham . Jeg ble irritert over at læreren ikke gjorde noe.

 484. Jeg synes at det var veldig morsomt når Lars ropte trylleformelene. Boka er veldig spesiell, men det var mange ord jeg ikke skjønte helt. Jeg vil lese resten av boka. Jeg gir den terningkast 5.

 485. Jeg likte ikke utdraget fordi jeg syntes det ikke var så spennende. Jeg ble irritert da Anna og Christina filmet Lars. Jeg ble overrasket over at læreren ikke gjordet noe. Det var tøft av Amanda og si Stantius Stopis. Terningkast 3.

 486. jeg synes lars er lol er spennende. Det burde vøre litt mer drama, kan gjerne lese resten .Jeg gir terningkast 4.Det er dumt at folk erter, men det er bare en bok. Jeg ble lit iritert når Amanda bare sto der når Kristina og hun andre så på når de erta Lars.

 487. Jeg syntes at boka var bra fodi den hadde mye drama i seg . det som var bra var da lars løp rundt i gymsalen med flagget. det som var dårlig var at christina tok video av lars for å arte han. vis jeg var amanda hadde jeg ikke blitt så flau over lars. men forsatt jeg syntes boka var bra jeg gir den terning kast 4

 488. Jeg likte boka fordi jeg har ikke lest en bok om noen som har en sykdom. Jeg synes Amanda er en snill person fordi hun hjelper Lars og finner på trylleformeler med han. Nå har jeg fått lyst til å lese hele boka fordi det hørets ut som en fin bok.

 489. Jeg synes at utdraget var bra. Jeg likte veldig godt at Lars danset og ropte trylleformler. Men det er dumt at Lars blir mobbet. Utdraget var veldig spennende. Og det var litt drama i utdraget men jeg skulle ønsket at det var litt mere drama. Men jeg liker sånne sjangere som Lars er LOL. Håper det kommer en 2 av dene boken bare med litt mere drama. Men håper du tar litt insperasjon fra 1. Hvis du skal lage en bok 2. Jeg likte utdraget veldig godt så derfor får det en 5.

 490. Jg synes at boka Lars er lol boka er bra.
  Jeg synes den er bra Fordi det er min type
  Sjanger.
  Jeg liker sånne type bøker

 491. Jeg syntes at boka var veldig bra .
  Men det er liksom ikke min sjanger .
  Jeg syntes det var morsomt når Lars begynte å Danse foran alle sammen.
  jeg ble overasket over at Amanda ikke stoppet dem med å filme Lars .
  Jeg syntes det burde vert mer spenning eller mer drama.
  Så jeg gir terningkast 4 eller 3 .

 492. Jeg synes ikke boka var så bra. Fordi jeg synes ikke det var så greit at Anna og Christina filmet Lars når han prøvde så godt han kunne i gym timen. Han tok det jo bare seriøst. Terningkast 3

 493. Jeg synes at boka var perfekt for drama. Jeg tror egentlig ikke at de som filmet viste så mye om nettvett ihvertfall. Får håpe de ikke sender det til noen.
  Terningkast 4 🙂

 494. Dine boka er ganske morsom jeg liker hvordan dere har lagd Tryle ora.jeg synes den er Super og jeg liker bøker med drama

 495. I starten av boka skjønte jeg ikke helt handlingen i boka. Jeg syntes boka hørtes litt kjedelig ut fordi det var ikke spennende. Jeg syntes det var dumt at det var lov å ha mobiler i gymmen. Jeg syntes Anna og christina var frekke og slemme mot Lars. Jeg syntes læreren Stein Vidar burde sett litt mer til Lars. Det var veldig mange vanskelige ord. Jeg gir boka terningkast 1.

 496. Jeg syntes boken er bra, men jeg syntes litt synn på lars fordi han blir ertet. Jeg liker boken jeg gir terning kast fire

 497. Vi likte boka fordi den var både morsom og det var spennende og lese hva som skjedde i gymtimen. Mobbing er alltid et aktuelt tema og vi synes Amanda var tøff som turte å «redde» Lars fra situasjonen han var i.

 498. Denne teksten kunne hatt ett litt bedre innledning om personene. Men resten kunne ikke vert bedre. terningkast 4,726

 499. Jeg syntes at det var veldig gøy å lese denne boka.
  Jeg likte veldig forsiden på boka.
  det var gøy at de var i gymtimen.

 500. Jeg syntes boka var veldig bra. Jeg likte veldig godt temaet i boken.
  Boken passer for barn mellom 10-12 år. Jeg synes det var fint at Amanda reddet Lars.
  Terningkast: 6 av 6.

 501. Jeg likte ikke boka veldig godt, men jeg synes at boka var om et bra tema og litt dramatisk, og jeg gir boka terningkast 2,5

 502. jeg likte ikke boka så godt, men den var OK. Den var en del ulik virkeligheten. Og hovedrollen er litt dramatisk, men den var kul. Jeg likte delen der hvor han sa den trylleformelen. Jeg vil gi den terningkast 3 fordi det ikke er en bok jeg ville ha lest 🙂

 503. Jeg synes boken var kjedelig, det er ikke noe jeg kunne lest.
  Men den var litt morsom da.
  Jeg synes det ble litt vanskelig å følge med.
  Terningkast: 3

 504. Jeg likte ikke boka. Jeg liker bare ikke sånn sjanger. Det var litt morsomt da Lars ropte alle de trylleformene.
  Den kunne ha vært enda mer morsom.
  Terningkast: 3:(

 505. det var spennende! det var morsomt når Amanda klarte og stoppe det Lars gjorde, så han ikke dumma seg ut mer:)

  terningkast: 5

 506. Ganske bra, ganske trist. dumt å mobbe folk som har spesielle behover. Jeg vil gi den en tre av seks

 507. Jeg syntes denne boka var bra og veldig morsom. Jeg likte da lars ropte trylleformler. Denne boka gir jeg terningkast FEM

 508. Det var rart at lars ropte masse trylleformler som jenta hadde lagd og jenta reddet han det var kult det ble nesten krise jeg tror jeg gir denne boken en treer.

 509. Vi synes at boka var litt spennende og litt kjedelig. Vi kunne ha lest boka. Terningkast 3.
  Det var fint at i det minste at det var en bok med Downs syndrom:)

 510. Jeg syntes boka var spennende og morsom.Jeg likte Lars for han gJorde mye rart. Jeg gir terningkast5. Boka passer fra barn på 5-12 år

 511. Jeg synes boken hørtes morsom ut. Det er drama og spenning. To av mine favoritt ting innen bøker. Men noen av mine venner har lest den og de sier at den ikke er spennende i det hele tatt. Jeg får bare finne boken å se hva jeg synes selv etter at jeg har lest den. Som sagt så gleder jeg meg til å lese den. 🙂

 512. Jeg synes utdraget var spennende og morsomt men noen av vennene mine har lest boka og sier at den ikke er noe gøy i det hele tatt. Men alle sier til meg at jeg skal gjøre det jeg selv vil. Jeg fikk lyst til å lese boka.

 513. Super!!!!😍😍. Jeg elsket boken den var utrolig jeg kan ikke beskrive den !!!!!!😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍

 514. Eg likte boka sikkelig godt fordi veldig masse skjedde på så få sider. Denne boka kan mange lære av. Det var overraskande og merkeleg når rommet «fryste». Eg har lyst til å lese meir fordi eg lurer på kva som skjer vidare. Om eg hadde hatt ein fadderunge med Downs syndrom hadde eg nok ikkje klart å gått fram og spelt med, eg hadde vel sikkert bere stoppa han/ho så eg synst Amanda er sikkelig tøff. Eg lurer på om Christina og Anna forandrar seg i løpet av boka. Eg gir den Veldig Bra

 515. Eg likte boka fordi eg liker bøker som er om vennskap og er humor i boka.
  Den er veldig gøy å eg holder på med boka og når eg les i den klarer eg så vidt å legg den frå meg. Eg syns den var spennande. Den var litt trist mitt i boka men den er fortsatt veldig spennande og bra. Eg elskar den boka og den er favoritt boken min.

  🎲: 6

 516. Boka er levande og ekte. Eg synst boka var bra fordi det er ei bok du kan sjå opp til å lære av. Den får folk til å tenke seg om kva dei gjer. Boka viser kva ekte vennskap er. Eg har veldig lyst til å lese boka vidare. Boken passer for dei som liker drama.

 517. Denne boka er perfekt!! Eg elsker denne boka og den er så spennende. Lars er så søt og spesiell og Amanda er så sjenert og vil ikkje vere meir annaleders enn andre. Det liker eg, fordi eg syns det blir litt skummelt og kleint når hun ikkje vil beskytte Lars, men fortsatt vil det. Eg anbefaler den veldig til jenter som liker drama og kjærlighet. Og kanskje personer som liker humor og drama. Terningkast 6!

 518. Denne boka er perfekt!! Eg elsker denne boka og den er så spennende. Lars er så søt og spesiell og Amanda er så sjenert og vil ikkje vere meir annaleders enn andre. Det liker eg, fordi eg syns det blir litt skummelt og kleint når hun ikkje vil beskytte Lars, men fortsatt vil det. Eg anbefaler den veldig til jenter som liker drama og kjærlighet. Og kanskje personer som liker humor og drama. Terningkast 6!😉

 519. Jeg synes at boka er ikke er for meg fordi den ikke passa meg og fordi den hadde ikke humor. Jeg gir den 🎲2

 520. Boken er litt kjedelig til å begynne med, mens så blir det litt spennende når alle stopper opp for å se på Lars. Hva kommer til å skje videre med Amanda og Lars og hva med de som filmet. Flere i klassen som vil lese hele boka.
  Myre skole.

 521. Jeg likte boka fordi den var morsom og jeg skjønte va den handlet om. Jeg syns den var kul bra og masse mer jeg likte at det var litt dramma og da de snakka om trylleformel. Jeg gir terning kast 6 😀

 522. jeg syns den var litt morsom med formlene til lars og Amanda og den kunne vært litte grann bedre.

 523. Hei jeg er Maria. Jeg elsket dette utdraget. Det var ekstra bra at det var med en gutt med Downs. Jeg anbefaler denne boka på det sterkeste. Denne boka passer nok best for de som er mellom 9-12 år.

 524. Denne boka må jeg lese! Den virket veldig bra! Jeg syntes det var veldig dumt at læreren ikke gjorde noe for å stoppe Christina, men det var veldig bra at Amanda gjorde det hun gjorde. Jeg likte boka veldig godt, fordi den var ganske dramatisk. Jeg gir boka terningkast 5😆

 525. Denne boka må jeg lese! Den virket veldig bra! Jeg syntes det var veldig dumt at læreren ikke gjorde noe for å stoppe Christina, men det var veldig bra at Amanda gjorde det hun gjorde. Jeg likte boka veldig godt, fordi den var ganske dramatisk. Jeg gir boka terningkast 5😆

 526. Denne boken er sykt god fordi at det er en vakker fortelling og alle kan lære noe fra den. Min favoritt del er når de er i skolegården. terningkast 6

 527. jeg synes denne boka var ganske kjedelig og det var ikke så spennende når de bare var i gymsal hele tiden. jeg syntes det var bra at Amanda turte og beskytte Lars, men det var veldig pinlig.

 528. 🎲6 Jeg synes boka hvar gøy jeg har lyst til å lese mer av det. Den hvar morsom

 529. 🎲6 Jeg syntes at boken var kjempegøy fordi det skjedde så mye i boken.
  Jeg syntes at Amanda var kjempe tøff som rørte og gå bort til Lars og si stopp.
  Jeg anbefaler boka.

 530. Det er en veldig god bok de har med mer detaljer en vanlig veldig morsom og spennende terningskast 4

 531. Jeg synes at boka var veldig gøy å lese. Jeg hadde lyst til å lese mer med boka. Jeg likte at de forklarte det nøye at jeg forsto hva som skjedde. Jeg leste denne får 2 dager siden og jeg husker ennå hva som skjedde i boka. Jeg synes boka var veldig bra så jeggir den terning kast 🎲6

 532. Det er en veldig god bok jeg ser ikke noen svakheter i den det er definitivt en bok som jeg vil lese videre på så jeg gir den terning kast 5 🎲

 533. Som klasse anmelder me denne boka som dårleg/passe bra. Dette fordi den mangler spaning. Handlinga var som ein vanleg kvardag. Enkelte elevar framhever likevel at den kan lære oss noko om Down Syndrom, og om mobbing. Samla vurdering i klassen er terningkast to.

 534. Jeg synes denne boka var morsom. Den var super duper bra. Lo meg i gjell. Les denne boka fordi den er lære rik. Så tipp tommel opp til Kristine Isaksen.

 535. – Boka var veldig gøy. Litt morosam også.
  – Ganske morosamt då Lars byrja å lage trylleformlar.
  – Den var gøy, og det var ei veldig bra bok.
  – Eg skjønte ikkje alt som skjedde i boka.
  – Eg syns den var litt keisam.
  – Eg syns den var sånn passe bra.
  – Det var litt dumt at det var akkurat det kapittelet som var i utdraget. Sjølve boka er veldig bra. Den handlar om at vi skal behandle alle likt, sjølv om dei er annleis, og det bryr eg meg veldig mykje om. Det er ei veldig viktig bok, og ein veldig viktig sak.
  – Eg syns at Lars er LOL var veldig gøy, utdraget var veldig gøy. Det var ikkje kjedeleg. Det var spanande, og det var veldig gøy at han gjorde det han ville og ikkje var redd.
  – Eg syns boka var gøy, og fekk lyst å lese heile.
  – Eg anbefalar veldig heile boka, det utdraget er berre ein liten del av det som har skjedd. Dette utdraget er berre ein liten del av det som skjedde. Eg trur dei fleste her ville elska den, den er mellom anna trist også.
  – Eg tenkte fyrst at boka kom til å vere veldig gøy, grunna tittelen – og eg elska den!
  – Det var veldig mykje å sei om den, det var litt kjensla eg hadde dersom noko slikt hadde skjedd. Den var veldig følsom, syns eg. Vi kunne sett oss sjølv i den situasjonen, og boka var veldig realistisk.
  – Veldig bra, fekk vite om livet til nokon som hadde downs syndrom, også fekk vi høyre om ei som hjalp.
  – Det er ein av dei beste utdraga i bokslukerprisen.
  – Veldig spanande, eg skjønte nesten alt dei sa. Veldig gøy med trylleformlane. Ho jenta var tøff som gjekk ut og sa ein tøysete trylleformel.
  – Eg håpar denne boka vinn bokslukerprisen.

 536. Me likte ikkje boka fordi det er ikkje heilt våres stil. Den var litt alvorleg så kanskje dei som mobber lærer noko av å lese denne boka. Me gir boka terningkast 2.

 537. Min anmeldelse:
  Jeg syntes boka var litt kjedelig og litt meningsløs.
  Jeg syntes også den ikke hadde en spenningstopp.

  Jeg anbefaler ikke boka til andre.
  Jeg gir boka ternings kast 1

 538. Min anmeldelse:
  Jeg syntes boka var litt kjedelig fordi jeg kom ikke inn i den og jeg syntes den var litt meningsløs. Jeg syntes den også ikke hadde en spenningstopp.

  Jeg anbefaler ikke boka til andre fordi den var litt kjedelig 🙂
  Jeg gir boka terningkast 1

 539. Jeg synes det var bra fordi Amanda hjalp Lars. Den var litt kjedelig fordi den ikke hadde så spennende spenningstopp. Det var dumt at Christina filmet lars. Jeg synes boka var passe bra. jeg gir terningkast 3.

 540. Jeg synes boken var bra og jeg har hørt boken på lydbok. Den er litt kjedelig noen ganger.
  Terning kast 6️⃣. 1-10

 541. jeg likte da hun hjalp Lars .jeg syntes at det var en fin bok og jeg vil lese resten av boka .For jeg likte inn holde i teksten. Jeg syntes at det hun valgte var smart. Jeg syntes at slutten var fin . Jeg gir denne boka terning kast 6.

 542. Jeg syntes dette utdraget fra boka var i den drama serien som stod på framsiden.
  Jeg syntes at det var dumt at anna og Christina alltid skulle filme lars selv om lars er litt annerledes så trenger de ikke erte.

  Men ellers så var utdraget supert.

  Jeg gir boken terning kast: 5

  Jeg anbefaler denne boka for: 5klasse og oppover 🙂

 543. I starten skjønte ikke helt handlingen i boka. Jeg syntes boka hørtes litt kjedelig og trist ut. Jeg gir boka terningkast 2.

 544. Dette er ei dramatisk bok og det skjer ei dramatisk handling. Eg synst det er ei bra bok fordi Amanda turte å stå opp for lars når dei to jentene sto å lo og filma lars. Eg syns at Amanda er kjempetøff som sto opp for Lars fordi ho var klar over kva dei to jentene kunne gjer mot ho.

 545. dette utdraget var bra. Fordi den sier veldig mye om hvordan det er om og ha en utviklings hemma person i skolen. den er litt morsom samtidig som den er trist. jei vil si at denne boka passer til alle folk.

 546. Eg likte denne boken fordi den var morsom eg likte når lars dumma seg ut og eg er glad for at Amanda redda lars fra hamselv.

  Denne boken er for dei som liker drama og humor.

 547. Lars er lol

  Lars er lol begynner med, en helt vanlig skoledag.
  Og også yndlings faget til Amanda, gym.
  Klassen blir delt inn i grupper og Amanda kommer på gruppe med dem hun hadde fryktet mest, Anna og Christina.
  Og i en av de andre gruppene, der er Lars, Lars er ikke som alle andre, han har downs.
  Og oppgavene de skal gjøre går lekende lett, uten om en.
  Det er at man skal lage en kreativ dans.
  Lars tar denne oppgaven ganske alvorlig og begynner og danse.
  Han svinger og tar piruetter, mens han roper ut trylleformler.
  Det er da Amanda ser det, det samme som hver gang, blitsene mobiltelefoner.
  Og de peker mot Lars sine piruetter.
  Amanda står helt fryst og klarer ikke å reagere.
  Men til slutt kommer hun seg ut på gulvet of danser ved siden av Lars.
  Hun klarer og redde Lars selvom det kommer til å bli det verste hun noengang har gjort.
  Men selvom Lars nok aldri kommer til og forstå det, har hun avverget noe forferdelig.

  Lars er lol er en fantastisk og rørende historie, om noe som skjer i daglig livet vårt.
  Dette er en historie basert på det som folk gjør nå for tiden.
  Om det fortjener en plass i superfinalen, er jeg usikker på.
  Og på grunn av alt dette rørende tror jeg jeg må gi boken, terningkast 4!

 548. Jeg likte utdraget fordi: Det var modig gjort av Amanda, fordi hun gjorde noe mot sin vilje til og redde Lars. Amanda måtte jo stoppe han på en eller annen måte . Men samtidig ville hun ikke dumme seg ut, det var derfor hun gjorde mot sin vilje.
  Jeg liker også at forfatteren forteller så mye om hvor de er og hva de gjør, hva slags øvelser de skal ha. Fordi da får man litt oversikt. Terningkast [5]

 549. Vi i 6B synes boka var bra fordi den hadde innimellom gode cliffhangere som gjorde at vi ville lese mer.
  Vi har lest boka fra før; noen likte den bedre enn andre.

 550. Denne boken var et tegn på at det er mange som plager mennesker med sykdommer. Lars var heldigvis ikke redd av å vise at han var litt annerledes enn de andre. Anna og Christina var ganske slem for de sto å filmet Lars når han begynte å rope ut trylleformeler og danse med et turnflagg . terningkast 6 av 6

 551. Jeg syntes boka va kjempebra og syntes det skjedde mye på bare 8 sider, jeg vil gjerne lese hele boka. Det er et veldig viktig tema og er spennene og lese om. Lars har jo downs syndrom og han trenger ikke og behandles andelededes forde. Og det var veldig fint og lese om når Amanda støttet han.👍

 552. Jeg syntes boka va kjempebra og syntes det skjedde mye på bare 8 sider, jeg vil gjerne lese hele boka. Det er et veldig viktig tema og er spennene og lese om. Lars har jo downs syndrom og han trenger ikke og behandles andelededes forde. Og det var veldig fint og lese om når Amanda støttet han.👍

 553. Jeg synes at denne boken er SUPER morsom fordi de roper ut trylleformler og danser og man kan lage bilder i hode og Lars har Downs Syndrom og fadderen til Lars (Amanda) gjør først ingenting mens to jenter står og filmer og så tar Amanda og roper ut trylleformler og danser Sammen med Lars. Kjempe bra bok, jeg fikk lyst til å lese mer.
  Men jeg syntes at den er litt krenkende for folk som har downs eller

 554. Jeg ble litt forvirret i begynnelsen på grunn av at det var litt vannskelig å forstå…
  det gikk litt fort så jeg forsto ikke mye av det som skjedde…
  det gikk litt hit og dit. Jeg syntes at det burde vert litt bedre forklart i begynnelsen, sån at jeg kunne fått med meg litt mer.. ellers var den litt morsom! men det var litt mye som skjedde i en setning. Jeg gir terning kast: 4. men jeg syntes det burde vert bedre forklart, litt mindre tempo, og litt mer morsom.. Men på den positive delen, tror jeg at jeg kunne ha forstått bedre visst jeg hadde lest hele boken. Men jeg kunne ha anbefalt den.

 555. hei igjen jeg likte ikke lars er lol så godt, fordi jeg ikke fant noe morsomt med teksten.
  LITT MER: vel så jeg synes det var litt morsomt, men jeg synes det er greit at andre synes at downs er morsomt.

 556. Dette er et viktig tema! Folk burde tenke på hva de gjør før de gjør noe. De drev med digital mobbing. Dette er en super bok selv om den er trist.

  • Dette er så viktig alle lærere burde lese den for barna! Bra bok. Jeg likte at Amanda turte og være med Lars. Og støtte han. Men syntes det var søling at ikke læreren hjalp til. Terningkast 6! Dette kan bli min stemme🤣

 557. jeg likte ikke boken fordi fordi det var nesten ingen replikker før på slutten det gjør sånn at det blir vanskelig og leve seg inn i det og det var en drama bok men det var ikke noe drama det var mer en humor bok så denne boken var dårlig.

 558. Ukjent fare
  🎲4
  Jeg likte den passe fordi
  Når Leif ble tatt, sa ikke Rikard hva han følte og da klarte jeg ikke og føle meg inn i boken. Det savnet jeg.👻 😉😎😳

  Svart senker natten seg.

  Jeg likte ikke teksten i starten, fordi det var nesten ingen ting om St.Lucia. jeg trodde det var hun som skulle være hoved personen og at Lucia skulle myrde folk med lussekatter. 🤐🎃😤😧
  Slutten var veldig skummel, skikkelig bra, håper andre vil lese den. 🎲 5

  Det handler om en hund som heter Basse og en som heter
  Narko-Kjell. Narko-Kjell liker ikke og få besøk.
  Basse får ofte kjeft av han. Men noen ganger får Basse
  Det han vil vil ha.

  JEG AMBEFALER DEN FOR ALLE FORDI DEN ER ENKEL OG FORSTÅ. den var morsom.👍😎💕

  LARS ER LOL.
  Lars har startet i første klasse og han har en fadder som hetter Amanda.
  Amanda syntes det var litt vanskelig i starten
  men nå er det veldig gøy. De fant på mange rare trylleformler. Favoritt Timen til Amanda er gym, det er min også i virkeligheten.
  hvis jeg var Amanda ville jeg tatt Lars med til et annet sted. Gymlæreren virket veldig redd.
  Han skulle det jo passe på de. Jeg syntes syn på Lars.
  Boken var morsom og veldig rar på en god måte. JEG ANBEFALER DEN TIL ALLE.👻💕

 559. Lars er lol
  Jeg likte boken fordi det handler om Lars som har Downs syndrom og Amanda som ble fadderen hans. Det var litt vel komisk når Lars løpte rundt og ropte trylleformelene, men jeg syntes det var dumt Amanda ikke gjorde noe med en gang. Gymlæreren var litt teit som ikke sa stopp til Anna og Christina, men kanskje jentene hadde litt makt over gymlæreren. Jeg tror at Anna og Cristina ikke vett hvordan det er og være anderledes. Hadde de visst at å ha downs syndrom kan være vanskelig og det samme med og være anderledes, hadde kanskje de oppført seg anderledes. Vis Noen kunne fått Anna og Christina til å søke på youtube «du er det kvalmeste menneske jeg noen gang har sett» så ville de lært seg noe. ‘Det er ikke dems feil at de er anderledes, så hvorfor la de tenke det. Ikke mobb folk bare fordi de er anderledes, eller har en sykdom’ 🎲 5

 560. Lars er lol😜
  Jeg gir🎲🎲🎲🎲🎲for de jeg syntes boka hadde en ganske god start og jeg vil gjerne lese videre, men jeg syntes at kanskje boka burde ha litt mere spenning. Men det er min mening. jeg likte at boka ikke handla så mye av en ting men om flere.vis jeg hadde været Amanda da hadde jeg brølt ut stopp og støttet han. Vis jeg hadde vert gym læreren hadde jeg vært veldig sint og sakt at hun skulle legge ned mobilen og sakt at hun skule gå til rektor.😃😊😂

 561. Jeg syntes boka var kjempebra, det skjedde så mye på bare åtte sider. Jeg likte godt hvordan dere skrev detaljene ned, og vil gjerne lese hele boka.

 562. det gjør at jeg har lyst å høre mer av boken min søster har den men har aldri les den

 563. bra bok dramatisk rar.
  eller er den god.
  det gjør at jeg har lyst å høre mer av boken min søster har den men har aldri les den

 564. Jeg syntes det var morsomt at Lars begynte og danse og rope trylleformeler.

 565. Lars er lol jeg synes den er passe bra den er litt dårlig siden alt ser så fort det er drama men det er ikke akkurat son dram som jenter er med i eller leser

 566. Jeg synes boken var grei. Det er fordi jeg synes at det ble fortalt mye mer dramatisk enn det egentlig er. Jeg gir den 🎲 tre.

 567. Jeg synes Lars er lol boka var bra. Den var spennene, morsom og utrolig rar. Men selvom den var rar så var den kul. Den handler om en jente som blir fadder til Lars som har dounsyndrom. Lars er like gammel men trenger ekstra hjelp. Hun var syntes det var litt rart pågrunn av alle andre fikk 1 kallasinger og hun fikk en på sin samma alder.Men de blir veldig fort venner men så gjør hun en stor tabbe som ødleger bestevenn forholde. Kan hun fikse det??????????

 568. Jeg synes Lars er lol boka var bra. Den var spennene, morsom og utrolig rar. Men selvom den var rar så var den kul. Den handler om en jente som blir fadder til Lars. De blir veldig fort venner men så gjør hun en stor tabbe som ødleger bestevenn forholde. Kan hun fikse det??????????

 569. Jeg synes Lars er lol boka var bra. Den var spennene, morsom og utrolig rar. Men selvom den var rar så var den kul.

 570. Den var kjedelig. Men bittebittelitt spennende men mest kjedelig! Det skjedde litt lite spennende ting.

 571. Jeg syns utdraget av denne boken var veldig fin. Jeg har en onkel som har daonsyndrom og han er en trivelig kar. Jeg syns det er fint at bøker ikke alltid handler om fantasi men og så ting som skjer i virkeligheten. Denne boken fikk meg til å tenke mye forselig og det som også var bra var at vi lærte noe av dette utdraget og vi lærte foreksempel at daonsyndrom ikke er en sykdom og masse mer. Denne boka syns jeg var veldig fin og lærerik og jeg har kjempe lyst til å lese den.

 572. eg likte ikkje boka fordi den var ikkje så spennende.eg er ganske sikker på at eg ikkje villa lest heile boka. terningkast 1.

 573. Eg synest boka var veldig dårlig det skulle jo vere DRAMA men det var ikkje noko drama i den .

 574. Eg likte ikkje boka. den var dårlig. Det var ikkje nok action og drama. Terning kast 1

 575. boka var kjedelig eg syns at det var ikke var drama i boka nor det skule ver drama.
  eg syns at den får terning kast 1-

 576. eg synest boka ikkje var bra for eg synest det var ikkje noko drama og action i boka.
  Terningkast 1

 577. Boka var litt morsom fordi at eg har lest hele boka før. men for og vere helt erleg synest eg at den var dårlig. Så terning kast 1

 578. Eg likte ikkje denne boken fordi eg syntes den ikkje var særlig spennande men visst eg hadde lånt boka å hadde fått lest heile ville eg kanskje ha likt den bedre.

 579. Jeg har lest hele boka og synes at utdraget gjorde så boken virket kjedelig fordi det ble så forvirrende med alle navnene og stedene men det er det ikke i boka. jeg synes også at det kunne vert litt mer spenning og hatt en litt bedre innledning for det starta liksom rett på. jeg synes at det var en veldig bra tittel og en veldig bra bok derfor gir jeg den terningkast $$$$ (4)

 580. Ukjent fare er en bok skrevet av Jan Tore Noreng. Boken forteller en historie om Rikard,
  Tommy og Karen. Jeg synes boken er spennende, det mest spennende var når faren til Rikard ble kidnappet. Jeg synes det var morsomt når de tok feil bil. Jeg ble overasket når Karen klatret oppe taket på bilen. Jeg gir boken terning kast 4.

 581. Meiningane er delte i klassen. Nokre seier «veldig bra og super», andre er noko meir kristiske, og legg seg på «passe bra». Men alt i alt endar vi på karakteren «bra». Vetle synast den er LOL. Andrea seier Lars er kreativ.

 582. Passe bra fordi det ikke skjedde så mye til å være en dramatisk bok. Det var tøft gjort av Amanda å stå foran hele klassen og hjelpe Lars.

 583. Jeg syns boka er ganske morsom og spennende.Jeg liker veldig godt at det er en serie med bøker.Terningkast 5

 584. Klassen likte boka godt . Den minnet dem om Harry Potter bøkene. For noen var dette en bok innen en ny sjanger. Elevene likte godt at Amanda og Lars finne sin måte å kommunisere på ( trylleformler). De likte ikke at Lars ble filma, for de var redde at det skulle bli brukt mot Lars. Terningkast 3

 585. Boka var fin, og litt rar:) Fordi det handler om ein gutt som har Downs-syndrom, og det er fint at nokon kan bry seg om han. Den var litt rar fordi den bare var litt rar:):):)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 586. Jeg synes at Lars er lol er en bra bok fordi at den viser at man ikke skal filme andre. Jeg synes at Amanda var modig som hjalp Lars . Når jeg og klassen min leste den tenkte jeg at boken var bra videre så jeg har lyst til og lese HELE boken. Ternigkast 5

 587. Jeg forsto ikke utdraget fra boka helt jeg synes at det var vanskelig å forstå. Jeg gir boken terningkast 3.

 588. Jeg har lest boken før men syns ikke den var særlig gøy. Jeg syns fadderen til Lars var litt sånn jeg gjorde ditt jeg gjorde datt og at hun var litt skrøytete. Jeg vil gi denne boken terningkast 1

 589. Jeg synes at boken var sjekke men dumt at Lars blir mobbet . Boken kunne startet på et bedre plass.Ellers var alt bra.Det kunne vert bedre.Dumt at de lage en bok om sykdom ellers var alt bra.

 590. Det var en bok med følelser og som gjør at man skjøner hvordan barn har det i verdagen

 591. Jeg likte ikke boken fordi jeg forsto ingen ting. boken kunne vært mye mer spenene. Den burde hat mer aksjon. Så hadde

 592. Jeg har lest boken før og den gikk ganske tregt.
  Den var ganske kjedelig.
  Terningkast: 1

 593. boka var en drama bok i hvert fall. Den var lit kjedelig men og gøy og kjedelig og gøy.
  men den hadde en fin moral. boka hadde god fantasi med de formlene

 594. Boka var bra men det var litt vanskelig å forstå i starten. Det skjedde litt fort i starten. Jeg vil gi boka terningkast 3.

 595. Jeg likte ikke boka fordi jeg synes det var liksom ingenting som skjedde untatt to jenter som var slemme. Men det var litt morsomt når de holt på med trylleformlene. Jeg vil gi boka terning kast 3.

 596. jeg likte ikke boken så veldig mye den var ikke akkurat så gøy den var bare så flau og det var litt slemt mot de som har den sykdommen men det var også dumt siden ingen gjør sånt i timen uten at læreren gjør noen ting.

 597. Jeg synes denne boka er veldig følsom og bra og den har mye drama som jeg likte jeg synes alle burde lest denne boka.

 598. Jeg synnes den var gøy og lese .Den forteller om hva som er greit og ikke greit på nett anbefaler den til andre

  Terningskast 5

 599. Jeg syns boka var litt morsom men det var mye jeg ikke likte jeg gir terningkast 3.

 600. Anmeldt av Nora el Rhoch

  Bokfakta : forfatter Ibsen akerlie
  Tittel Lars er lol
  Forlaget Gyldendal
  Utdraget har 8 sider
  Kategori drama

  Hva handler boken om

  Det er en en jente som blir fadder for en som har Downs syndrom hun synes han er kjekk og være med. Men en gang når de skulle ha gymtime hadde de stasjoner der de skulle bli delt inn i grupper og Lars komm på gruppe med noen som ikke likte han så godt. På en stasjon dreit Lars seg ut han begynte og hoppe og sprette med et flagg i hånden. Det var noen som filmet og fadderen så ingen til når de filmet og Lars ikke viste noen ting om det læreren bare sto og så på og gjorde ingen ting.

  Det er litt stor skrift og den er ikke vanskelig og lese men det var litt ukjente ord i teksten.

  Min mening om boken

  Den var kjekk og lese men det skulle ha vert litt mer humor. Terningkast 5

 601. Synes det var fint å lese om Lars som har Downs syndrom, han gjør ting på en annerledes måte. Skjedde morsomme ting inne i gymsalen. Det er veldig fint å høre om hvordan folk som har Downs syndrom har det. Synes boka var lite spennende i starten da det ikke skjedde så mye. Synes ikke det var så mye dramatikk, mest humor.

 602. Super bok om vennskap

  Anmeldt av Edle Madland

  Bokfakta: Tittel: Lars er LOL
  Forfattar: Ibsen Akerlie
  Forlag: Aschehoug

  Boka handler om Lars som har downsyndrom, derfor er han annerledes enn dei andre. Å blir ertet begrunn av dei tinga han finn på. Amanda er blitt fadder for Lars å prøver så godt hun kan å hjelpe han.

  Boka hadde passe størrelse på skrift og var godt å forstå. Det var nokon vanskelege ord innimellom men ellers var boka bra skreve.

  Eg synest denne boka var veldig gild fordi det var både spenning, drama og humor.

 603. Ei spennande bok om mobbing

  Anmeldt av Marcus Kulleseid

  Bokfakta: Tittel: Lars er LOL
  Forfattar: Iben Akerlie
  Kategori: Drama
  Forlag: Aschehoug

  Denne boka handler om ein gut som heiter Lars som har Downs syndrom
  Dei har gym og Lars er i sin heilt eigen verden og Anna og Christina gjør noko som iallfall ikkje er OK.

  Vurdering: Den er bra skrevet men kunne vert litt bilete i boka. Språket er OK og dei snakker forståelig.

  Refleksjon: eg likte boka fordi den var morosam. Og den viser mobbing og korleis det er å ver annerledes

 604. Passe bra bok om drama

  Anmeldt av Tord Skjeldal.

  Bokfakta: Tittel: Lars er lol
  Forfattar: Iben Akerlie
  Kategori: drama
  Forlag: ASCHEHOUG

  Boka handler om ein gutt som heiter Lars som har Downs syndrom. Han og fadderen Amanda hadde begynt å lage trylleformler. I gymtimen fekk Anna og Christina høyre trylleformlane, men det var ikkje meininga.

  Det var ikkje bilde men medium stor tekst. Det var ikkje nokon stygge ord og det var lett å skjønne handlinga i boka.

  Eg syns boka var litt kjedeleg fordi det skjedde veldig lite og når det skjedde noko varte det altfor lenge. Eg gir boka terningkast 2.

 605. Overskrift: En humorfyllt bok med seriøse forhold til nettmobbing.
  Bokfakta: Iben Akerlie er forfatteren av denne boka.
  Tittel: Lars Er LOL.
  Forlag: ASCHEHOUG
  Utdraget har 8 sider.
  Kategori: Drama

  Hva handler boken om?
  Boken handler om Amanda som er blitt fadder for en ny gutt i klassen som har Downs- syndrom.
  Dette kan skape trøbbel, i nærheten av Anna og Christine. De verste jentene på hele skolen.
  Og et kamera fanger det meste opp.
  Refleksjon:
  Boken var lett og lese men hadde litt vanskelige ord som barn under 10 år ikke kanskje forstår.
  Jeg ville anbefalt for 10-13 åringer til å lese denne boka.
  Det var noen små kjedelige deler der det ikke var så mye spenning og slikt.
  Jeg fikk lyst til å lese hele boken, fordi det var mye du kunne forundre deg om i boken.
  Terningskast: 4,5

 606. Spennende vennskaps bok om downsyndrom

  Anmeldt av Johanne

  Boken handler om at Amanda har blitt fadder til Lars som har downsyndrom. De finner på mange gøyale og rare trylleformler sammen. En gym time roper plutselig Lars ut alle trylleformlene, de slemme jentene Anna og Christina begynner å filme. Redder Amanda Lars eller ikke?

  Boken var lett og lese i forhold til hvor mye tekst, men det var litt vanskelige ord.
  Jeg synes denne boken passer for de fleste. Jeg gir denne terningskast 5

 607. Gymtimen

  Anbefalt av Thea

  Bokfakta:
  Forfatter: Iben Akerlie
  Tittel: Lars er lol
  Forlaget: Gyldendal
  Utdraget har 9 sider
  Kategori: drama

  Boken handler om at Lars som har downs syndrom. Og at han skal i en gymtime der han begynner å gå helt bananas. Så begynner Christina og filme med mobilen.

  Boken var lett å lese noen plasser men andre plasser var det vanskelig.

  Min mening om denne boken er at den kunne hatt litt mer humor synses jeg. Men den var gøy å lese.

 608. Gøy bok om å ta vare på alle selv om de er anderledes

  Anmeldt av: June Tjelta

  Bokfakta: Forfatter: Iben Akerlie
  Tittel: Lars er lol
  Forlaget: Aschehoug
  Utdraget har 8 sider