Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Lik meg

Anne Wisløff Cappelen Damm 2019

Hva er egentlig utestenging? Et blikk, en kommentar, mangel på likes, en snapgruppe du ikke ble en del av – eller en bursdag du ikke var invitert i?

Gjennom NRK Supers dramasatsning LikMeg har en bred målgruppe fått ta del i hvordan den nye mobbingen, som altfor mange barn og unge opplever hver dag, kan foregå. LikMeg – Oda og Arins dagbok er skrevet som en dagbok fra to perspektiv. Ved å lese om jentenes dilemmaer, indre kamper og smerte, får leseren innsikt i mer om den usynlige mobbingen enn det som har blitt vist i serien. Ingen er ansvarlige, men alle er med på den ekskluderingen som nå foregår på den sosiale arenaen der barn og ungdom befinner seg. Boken er sterk lesning for både barn og foreldre. Som i serien ligger bokens styrke i autentisiteten. Garantert sug i magen.

Legg inn din anmeldelse. Skriv inn e-post og skole slik at du kan få premien hvis du blir månedens anmelder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Tips til å skrive anmeldelse

6 anmeldelser av “Lik meg

 1. Jeg syntes boka var spennende fordi man kjenner seg igjen i det som har skjedd tidligere på TV. Man får vite litt mer hva Oda og Arin tenker om de ulike situasjonene. Man får lære litt mer om utestengning og mobbing. Jeg vil gi boka terningkast 5.

 2. Boka var kjempe bra!
  Det er en spenene bok den er spenene fordi det er mye handling.den er veldig bra skrevet

 3. Jeg synes boka var bra. Av og til var boka kjedelig fordi boka hadde mye tekst. Jeg ønsket at det var bilder i boka. Og det jeg likte med boka var at den av og til var morsom. Jeg liker at det skjer mye og det gjorde det. Jeg anbefaler boka for 8 år og oppover.

 4. Boka Lik Meg er en bok som er veldig bra og det er på en måte en dag bok som Oda og Arin skriver i det handler om at etter leirskolen så begynner Arin å være mye med Luna gjengen og da blir Oda veldig sur på Luna fordi Luna er en jente som ikke liker Oda og Luna liker å erte på Oda og prøver å ta Arin i fra Oda det er ikke særlig gøy men til bake til boka det er mye spenning i den boke jeg vil nesten ikke lege fra meg boka den er så spennende at det er helt utrolig. det er litt bilder og vi får vite litt mer en det vi gjør i serien for eksempel at Celine får Mensen haha.
  Tenk på det jenter hva vis vi får MENSEN på leirskolen<3
  jeg gir terning kast 6
  Takk for megggggg

 5. Denne boka passer ikke meg og jeg likte den ikke. Men boka handler om noe veldig viktig… IKKE MOBB ELLER UTE STENG NOEN! Denne boken kan også ha mange stygge ord og sånt så jeg sier at den passer 8-15. Det er mye drama og sånt og jeg er ikke son person som liker denne type bøker. Så jeg gir denne boka 3/10.

 6. det var en kjedelig bok den hadde ikke noe spenning eller humor. det var bare en som snakket kjedelig om livet. jeg ville gjerne lest en annen bok. den var mild sagt kjedelig. det var bare masse kjærlighetskliss. jeg orker ikke mer av de dere meldingene det var jo bare ekkelt. jeg likte ikke boka. jeg gir den 2/10 for at de turte å skrive boka i det minste.

Til toppen